Visit BlogAdda.com to discover Indian blogs Ένα μήνυμα από το Ισραήλ στον κόσμο. - מידע לאנשים עם מוגבלויות
Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Ένα μήνυμα από το Ισραήλ στον κόσμο.

Ένα μήνυμα από το Ισραήλ στον κόσμο.

Yoni Barak

8 Ιουλίου 2014

 

Γεια σου κόσμο, τι γίνεται;

Ναι, είμαστε πάλι εμείς.. ο λαός του Ισραήλ.

Η χώρα είναι τόσο μικρή που δεν μπορείς να γράψεις ούτε το όνομά της στην υδρόγειο επειδή δεν χωράει και πρέπει να γράψεις ένα μέρος της στη θάλασσα και ένα μέρος σε μια γειτονική χώρα.

Η μόνη χώρα που έχει ο εβραϊκός λαός, όπου μιλάει τη γλώσσα του, ζει τη ζωή του και προσπαθεί να διασφαλίσει ότι ένα ολοκαύτωμα όπως αυτό που του συνέβη πριν από 60 χρόνια δεν θα ξανασυμβεί…

Η χώρα που συνεισέφερε το ανθρώπινο κεφάλαιο, τις τεχνολογικές της δυνατότητες και την καινοτομία της, στα 60 χρόνια ύπαρξής της, έχει συνεισφέρει τεράστια στην ανθρωπότητα.

Έχουμε ένα μικρό αίτημα για εσάς.

Όχι όχι, μην ενθουσιάζεστε, είστε απασχολημένοι και απασχολημένοι με την υπερθέρμανση του πλανήτη, την παγκόσμια ενεργειακή κρίση και την οικονομική κατάσταση, καταλαβαίνουμε. Δεν θα σας αφιερώσουμε πολύ χρόνο.

Επίσης, πώς το λέμε; Δεν έχουμε πολλές απαιτήσεις από εσάς. Μόνο μια τέτοια πίτσα. Ένα μικρό αίτημα.

Τις επόμενες ημέρες, οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις θα προχωρήσουν (ελπίζουμε) σε μια ισχυρή και επώδυνη επιχείρηση σε μια περιοχή από την οποία πυροβολούνται τρομοκράτες (την οποία ο ίδιος ορίσατε ως τέτοια, αγαπητέ κόσμο), προκειμένου να αποκατασταθεί η ειρήνη στους κατοίκους του Ισραήλ.

Οι άνθρωποι θα εγκαταλείψουν τις δουλειές τους, οι οικογένειες θα ακυρώσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές και η προσπάθεια θα επικεντρωθεί στην αντίκρουση εκείνων των παραβατών για τους οποίους ένα τανκ και ένα σχολείο είναι στόχοι ίσης σημασίας. για τους οποίους τα παιδιά αποτελούν κατάλληλο και δικαιολογημένο καταφύγιο.

Για εσάς, η εκτόξευση «ανόητων» πυραύλων σε πυκνοκατοικημένες περιοχές είναι ένας «νόμιμος» τρόπος διαμαρτυρίας.

Όχι όχι, δεν χρειαζόμαστε βοήθεια με στρατιώτες.. Απολύτως όχι αγαπητέ κόσμο.

Έχουμε τους στρατιώτες μας. Είναι ικανοί και έχουν κίνητρα. Εμπιστευτείτε μας, είναι οι καλύτεροι στον κόσμο. Η καλύτερη επένδυση που έχει αυτή η χώρα.

Ούτε όπλα θέλουμε. Το αναπτύσσουμε μόνοι μας και επενδύουμε δισεκατομμύρια το χρόνο σε τεχνολογίες, ώστε να μην βλάπτονται παιδιά και αθώοι. Έχουμε φτάσει σε πολύ καλά σημεία αντίμετρα, από παντού έρχεστε να μάθετε από εμάς πώς να πολεμήσετε σωστά έναν ασύμμετρο πόλεμο.

Δεν χρειαζόμαστε επίσης να μας υποστηρίξετε με λόγια, αν αυτό είναι πολύ δύσκολο για εσάς. Θα μπορούσε να είναι ωραίο, αλλά και πάλι… εξαρτάσαι από το αραβικό πετρέλαιο και καταλαβαίνουμε ότι δεν θέλεις να ενοχλήσεις τους τύπους με τα καπάκια στο κεφάλι και τα χέρια τους στο shivar.

Άλλωστε είναι γνωστό πώς ανεβάζει την τιμή του βαρελιού πετρελαίου.

Ένα μόνο ζητάμε.

μην ενοχλείς

Καμία χώρα δεν θα επιτρέψει να βομβαρδίζονται τα πληθυσμιακά της κέντρα και να κυμαίνονται μέρα και νύχτα από πυραύλους, σίγουρα όχι μια χώρα σαν τη δική μας, που έχει το γενικό μέγεθος του Νιου Τζέρσεϊ.

Καμία χώρα δεν θα δείξει ανοχή όπως εμείς, όταν οι πολίτες της όλων των ηλικιών γίνονται στόχος μεγάλης εμβέλειας μιας εξτρεμιστικής θρησκευτικής τρομοκρατικής οργάνωσης που αρνείται να την αναγνωρίσει.

Ήμασταν αρκετά ήσυχοι και η βροντερή σιωπή αντικαταστάθηκε από τον απόηχο των εκρήξεων.

Ξέρεις, αγαπητέ κόσμο, η σιωπή σου για θέματα όπως η σφαγή στη Συρία, η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα, η εξαφάνιση των μειονοτήτων και των LGBT ατόμων στη Ρωσία απλώς ουρλιάζει.

Αλλά για κάποιο λόγο, όταν πρόκειται για τη μοναδική χώρα που βρίσκεται ανάμεσα στη δολοφονική τρομοκρατία χωρίς σύνορα και τη Δύση, ξαφνικά έχετε πολλά να πείτε. Πλήθος.

Οπότε αφήστε το σε εμάς.

Δεν χρειαζόμαστε να μας διδάξετε πώς να είμαστε ηθικοί, και σίγουρα όχι πώς να προστατεύουμε τη χώρα μας. Γι’ αυτό είμαστε εδώ.

Αλλά αν δεν πρόκειται να βοηθήσετε, όπως τόσες φορές που σταθήκατε και είδατε πώς σφαγιάστηκαν οι Εβραίοι, επειδή είστε Εβραίοι, τότε τουλάχιστον μην ανακατεύεστε.

Απλά μην ενοχλείτε.

Ευχαριστώ,

όλων των πολιτών του κράτους του Ισραήλ.

 

Print Friendly, PDF & Email