Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » הפוסטים באתר » Συνέπειες κρίσης.

Συνέπειες κρίσης.

 

Προς την:

Θέμα: Προστασία από τις συνέπειες της κρίσης

Αγαπητοί κύριοι και κα.

Όπως γνωρίζετε, για μερικές μέρες (τα γράφω στις 3 Ιουνίου 2022) υπάρχει μια ανησυχία για μια σοβαρή κρίση που ξεσπά στον τομέα της διατροφικής ασφάλειας παγκοσμίως, αυτό οφείλεται σε μια σειρά περιστάσεων:

1) Ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, ο οποίος σταμάτησε σχεδόν εντελώς τη δυνατότητα εισαγωγής σιταριού, σιτηρών και καλαμποκιού απόεκεί, που είναι γνωστό ότι αποτελεί περίπου το 30 έως 40 τοις εκατό του διαθέσιμου αποθέματος αυτών των καλλιεργειών παγκοσμίως, και από την άλλη πλευρά, υπάρχει τεράστιο δυναμικό εισαγωγής αυτών των προϊόντων από την Κίνα και την Ινδία, κάτι που σήμερα απέχει πολύ από το να γίνει εκτελούνται, και αυτό είναι πολύ δύσκολο να γίνει και για πολιτικούς λόγους (χώρες που υπήρξαν θύματα των δυτικών αυτοκρατοριών στην ιστορία δεν είναι πλέον πρόθυμες να συνεργαστούν, βλέποντας τον δυτικό κόσμο ως υπεύθυνο για την κρίση, και αυτή είναι η κατάσταση, Φυσικά, οι προσπάθειες να εξηγηθεί στους κυβερνώντες αυτών των χωρών ότι η κρίση είναι διεθνής και ότι τελικά όλοι οι κάτοικοι του κόσμου θα υποφέρουν από τις συνέπειές της, ανεξάρτητα από το ποιος φταίει. –αυτές οι εξηγήσεις αντιμετωπίζουν κενά αυτιά και συχνά ιστορικό θυμό και σκέψη,Ακολούθησε η επιθυμία εκδίκησης των πρώην αποικιακών δυνάμεων, οι οποίες είναι πολύ πιο σημαντικές από την ειλικρινή ανησυχία της συνεχιζόμενης και επιδεινούμενης παγκόσμιας κρίσης που, στο τέλος, θα τις βλάψει και αυτές).

2) Η επιστροφή της κρίσης του COVID στην Κίνα, τα λιμάνια της οποίας είναι γνωστό ότι διαδραματίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στο εμπόριο πολλών πρώτων υλών στηνβιομηχανία τροφίμων στον κόσμο. Στον απόηχο της επιστροφής της κρίσης και των αυστηρών περιορισμών εκεί, υπάρχει σημαντική ζημιά στη δυνατότητα εύρυθμης λειτουργίας των θαλάσσιων μεταφορών και εμπορίου που προέρχονται από εκεί, γεγονός που προκαλεί μείωση της προσφοράς πολλών προϊόντων.

3) Όπως γνωρίζετε, τους τελευταίους μήνες, παρατηρείται σημαντική αύξηση στις τιμές των καυσίμων παγκοσμίως, γεγονός που αυξάνει το κόστος μεταφοράς και αποθήκευσης στην ψύξη και φυσικά κατά συνέπεια αυξάνει τις τιμές των προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των βασικών αναγκών σε τρόφιμα. ο κόσμος.

4) Ατελείωτες και καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής κρίσης: ξηρασίες, συρρίκνωση των περιοχών κατάλληλων για μεταποίηση ή γεωργική καλλιέργεια, ολική αποστράγγιση όσον αφορά τα ποσά βροχοπτώσεων: πολύ μεγάλες ποσότητες βροχής που πέφτουν σε σύντομες χρονικές περιόδους που προκαλούν τεράστιες πλημμύρες και κατακλυσμούς, εκτός από ζημιές σε ανθρώπινες ζωές και περιουσίες, βλάπτουν και τις αγροτικές περιοχές. Από την άλλη, διανύουμε πολύ μεγάλες χρονικές περιόδους, μερικές φορές πολλά χρόνια όπου δεν υπάρχει δυνατότητα υποστήριξης πολλών καλλιεργειών λόγω έλλειψης βροχοπτώσεων και μεγάλων περιόδων ξηρασίας.

Επιπλέον, η τάση της ερημοποίησης και τα ακραία κύματα καύσωνα προκαλούν εξάντληση των πηγών νερού, η οποία, φυσικά, αποτελεί πολύ σοβαρή απειλή για μεγάλους πληθυσμούς και επίσης δυσκολεύει πολύ τη διατήρηση της γεωργίας και του εφοδιασμού τροφίμων σε όλο τον κόσμο. .

5) Και ένας συγκεκριμένος λόγος για το Ισραήλ: η κυκλοφοριακή συμφόρηση στα λιμάνια, τόσο στο λιμάνι της Χάιφα όσο και στο λιμάνι της Ασντόντ, που αναγκάζουν τους εισαγωγείς στο κράτος του Ισραήλ να απορροφήσουν το υπερβολικό κόστος που προκαλείται από ξένες ναυτιλιακές εταιρείες. Όπως γνωρίζετε, αυτό το πρόβλημα δεν υπήρξεεπιλύθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα για πολιτικούς λόγους και άλυτα προβλήματα στον τομέα των εργασιακών σχέσεων στο Κράτος του Ισραήλ.

 

Όπως γνωρίζετε, τα αποτελέσματα αυτής της πραγματικότητας είναι οι αυξήσεις των τιμών, οι κύριοι πάσχοντες από τις οποίες είναι, όπως πάντα, οι αδύναμες τάξεις που βρίσκονται σε οικονομική δυσπραγία στις διάφορες χώρες.

Ως άτομο με αναπηρία που ζει με επίδομα και ανήκει σε αυτές τις κατηγορίες, θα ήθελα να ρωτήσω: Υπάρχουν σήμερα πολιτικοί ή/και δημόσιοι οργανισμοί στην ΠολιτείαΤο Ισραήλ ή σε άλλα μέρη του κόσμου, στόχος των οποίων είναι να προσπαθήσουν να μετριάσουν τη ζημιά σε αυτούς τους ανθρώπους και να τους βοηθήσουν να επιβιώσουν; Υπάρχει κάποια πληροφορία στη διάθεσή σας για αυτό;

Χαιρετισμοί,

Ασάφ Μπέντζαμιν

Costa Rica St. No. 115,

Είσοδος Α.- Διαμέρισμα 4,

Κιριάτ Μεναχέμ

Ιερουσαλήμ

Ισραήλ, Ταχυδρομικός κώδικας: 9662592.

Τηλέφωνα: Αρχική -972-2-6427757 .

Κινητό- 972- 58-6784040.

Αριθμός φαξ–97277-2700076.

Μαντάμ Β. 1) Ο αριθμός ταυτότητάς μου: 029547403

2) Το email μου: [email protected]

Και: [email protected]

Και: [email protected]

Και: [email protected]

Και: [email protected]

Και: [email protected]

Και: [email protected]

Και: [email protected]

Και: [email protected]

3) Θα σημειώσω ότι ανήκω σε έναν εξασθενημένο πληθυσμό, και ζω με αεπίδομα αναπηρίας από το Εθνικό Ασφαλιστικό Ίδρυμα. Επομένως ανήκω κι εγώ σε έναν πληθυσμό που σίγουρα είναι πιθανό να πληγωθείαπό μια τέτοια κρίση με τον πιο σοβαρό και σκληρό τρόπο.

4) Ο ιστότοπός μου:/https://disability5.com

5) Και έχω μια επιπλέον ερώτηση: Υπάρχουν επί του παρόντος επιστημονικά ή/και τεχνολογικά ερευνητικά πεδία που έχουν τη δυνατότητα να οδηγήσουν σε λύσεις όπως αυτή ή άλλες λύσεις; Και αν ναι, σε ποιο βαθμό προωθούν και λαμβάνουν έρευνα καιαναπτυξιακούς προϋπολογισμούς από τις κυβερνήσεις του κόσμου;

6) Ακολουθούν ορισμένοι σύνδεσμοι προς άρθρα (στα εβραϊκά) που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα στον ισραηλινό τύπο σχετικά με το θέμα:

https://www.israelhayom.co.il/business/article/8528423

 

https://www.calcalist.co.il/world_news/article/ryi9v2cvc

 

https://www.mako.co.il/nexter-magazine/bite_from_tomorrow/Article-4375d0721cd1d71026.htm

https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001400653

7) Θα σημειώσω ότι είμαι εβραϊκός και οι γνώσεις μου σε ξένες γλώσσες είναι πολύ περιορισμένες. Εκτός από μεσαίου έως χαμηλού επιπέδου αγγλικά και πολύ χαμηλού επιπέδου γαλλικά, δεν έχω περαιτέρω γνώσεις σε αυτόν τον τομέα.

Με βοήθησε μια επαγγελματική μεταφραστική εταιρεία να γράψω αυτό το έγγραφο.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email