Visit BlogAdda.com to discover Indian blogs Домашни помагала - מידע לאנשים עם מוגבלויות
Skip to content
Home » Домашни помагала

Домашни помагала

До:

Предмет: пребарување на помошни средства.

Почитувани госпоѓи/Господине.

Страдам од физичка попреченост која се влошува со текот на годините – од работната несреќа што ја доживеав на почетокот на 1998 година. јадење.

Би сакал да истакнам дека прашањето за квалитетот на животната средина е многу важно за мене – и затоа не сум заинтересиран да користам алатки за еднократна употреба.

Исто така, тука има уште една тешкотија: јас сум човек кој живее со многу ниски примања – инвалидски додаток од Националниот институт за осигурување. Поради оваа причина, купувањето помагала што чини пари во секој случај не е возможно.

Имате ли идеи за можни решенија во ваква ситуација?

Со почит,

асаф бенјамини.

A. Подолу е мојата кореспонденција со директорот на заедницата што ја поддржувам:

[email protected]

Недела, 16 април во 22:08 часот

Поздрав до г-ѓа Став Голан-Садех:

Предмет: Моето прашање.

Почитувана госпоѓо.


Јас, Асаф Бињамини, 50 години, живеам во засолништето на здружението „Реут“ – заштитно домување во хостелот „Авивит“ со кој управува „Сал Шикум“ на Министерството за здравство – установа за лекување со која моментално управувате.


На домашна посета што се одржа во мојот стан на 13 април 2023 година, водич од хостелот по име Вардан ми понуди да му работам за одреден надомест (работата е скенирање документи на печатачот што е во мојата куќа) .Јас сум закупец и пациент во засолниште, и како што знаете, тој е водич и работи како дел од тимот за нега – и затоа би сакал да ве прашам дали овој вид трансакција е навистина дозволен со закон. Со почит,

Асаф Бињамини,

Улица Костарика 115,

Влез А – Апартман 4, населба Кирјат Менахем,

Ерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштенски број: 9662592.

моите телефонски броеви: во таен дом поради малтретирање и поплака до израелската полиција која не била постапена. Мобилен-972-58-6784040. Факс-972-77-2700076.

Пост Скриптум. 1) Мојот матичен број: 029547403. 

2) терапевтската рамка за која станува збор: здружение „Реут“ – хостел „Авивит“,

Улица Ха-Авивит 6, населба Кирјат Менахем,

Ерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштенски код: 9650816.

моите телефонски броеви во канцелариите на хостелот: 972-2-6432551.

Или: 972-2-6428351.

Социјалниот работник од тимот на хостелот, кој ги извршува домашните задачи во мојот стан: г-ѓа Сара Стора-972-55-6693370.

Човекот водич од тимот на хостелот, кој исто така одвреме-навреме врши домашна работа во и од мојот стан, ја добив понудата за работа спомената овде: Vardan-972-54-2604842. 

3) Мои адреси на е-пошта: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected]

 

Став Голан Садех< [email protected] >

до:

[email protected]

Недела, 16 април во 22:08 часот

Здраво,

Отидов на породилно отсуство.

За прашања поврзани со заедницата за поддршка на Avivit, ве молиме контактирајте со Натали на 972-50-5025944 (по можност на WhatsApp) или преку е-пошта: [email protected]

Благодарам

Есен

Со почит,

Став Голан Саде

Директор на заедницата за поддршка на Avivit

972-05-9247221

Б. Подолу е пораката за е-пошта што му ја испратив на водичот од хостелот „Авивит“:

Асаф Бењамини< [email protected] >

до:

[email protected]

Недела, 16 април во 17:11 часот

Здраво Вардан:

На последната домашна инспекција одржана на 13 април 2023 година, ми кажа дека се селиш и дека има страници што сакаш да ги скенирам за тебе на мојот печатач.

Секако, при ваквата работа најпрво ќе треба да ги покријам трошоците за користење на печатачот – а за тоа контактирав со фирмата „оки Израел“ и побарав расчленување на тарифите според кои моментално ме наплатуваат.

Па, стапките според кои моментално ме наплатуваат се:

Скенирање на документи – првите 1000 страници бесплатно. Се наплаќам NIS 0,015 за скенирање на секоја дополнителна страница надвор од тоа.

Фотокопирање/печатење документи: 0,060 NIS по црно-бела страница. 0,250 NIS за секоја страница во боја.

Мастило за печатачот – не ми се наплатува – на сметка на фирмата оки израел

Дополнително, има фиксна исплата од 75 NIS месечно.

Кои се сумите што сте спремни да ги платите за работата? И каков обем на работа е ова?

Врз основа на вашиот одговор ќе одлучам дали ме интересира оваа работа или не.

Со почит,

Асаф Бињамини-Диер од заштитеното домување на хостелот „Авивит“.

пост Скриптум. Те пратив од мојата е-пошта[email protected]амоја детална кореспонденција во врска со работата со компанијата „оки Израел“.

C. Подолу се објавените објави што ги споделив на социјалната мрежа Фејсбук:

1)До: hostgator.com.

Мојата веб-страница assaf-permaлинкови.comе хостиран во серверите hostgator.com. Мојата сметка на hostgator.com е поврзана со мојот [email protected]

Неодамна (го напишав ова писмо на 23 април 2023 година) мојата веб-страница assaf-permalinks.com е блокирана повторно и повторно.

Би сакал да знам како може да се спречи.

Асаф Бењамини.

*1. еве ја пораката за грешка што ја добивам кога мојот сајт е блокиран:

Грешка при воспоставување врска со базата на податоци

Ова значи дека информациите за корисничкото име и лозинката во вашата датотека wp-config.php се неточни или дека не може да се воспостави контакт со серверот на базата на податоци во локалниот хост. Ова може да значи дека серверот на базата на податоци на вашиот домаќин е неактивен.

Дали сте сигурни дека ги имате точното корисничко име и лозинка?

Дали сте сигурни дека сте го внеле точното име на домаќинот?

Дали сте сигурни дека серверот за базата на податоци работи?

Ако не сте сигурни што значат овие услови, веројатно треба да го контактирате вашиот домаќин. Ако сè уште ви треба помош, секогаш можете да ги посетите форумите за поддршка на WordPress.

2. Никогаш не влегувам во областа на базата на податоци на мојот сајт assaf-permalinks.com

3. моите дополнителни адреси на е-пошта: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected]

4. мојот телефонски број: 972-58-6784040. мојот број на факс: 972-77-2700076.

5. мојот прв јазик е хебрејски

6. Еве ја последната преписка што ја имав со вашиот претставник за поддршка:

Пишување во тек

Ти рече

Затоа ве молам базата на податоци на страницата нема да се одјавува повторно по кратко време – само направете го она што е потребно за ова нема да се случува толку често.

– изјави Бизнис

Дали има нешто со што би можел да ти помогнам.

– изјави Бизнис

Ве молиме погледнете ги написите што ви ги дадов и оптимизирајте ги датотеките на вашата веб-страница

– изјави Бизнис

За да спречите понатамошни грешки да се воспостават на вашата страница

– изјави Бизнис

а исто така и вашата веб-страница работи добро

– изјави Бизнис

Жал ми е што нема проблем на крајот на серверот

Ти рече

Сите овие работи веќе се направени.

– изјави Бизнис

Извршете тестови за изведба.

Изберете доверлив хостинг провајдер.

Ажурирајте сè.

Користете ја најновата верзија на PHP.

Избришете ги неискористените приклучоци.

Инсталирајте само висококвалитетни приклучоци.

Користете лесна тема.

Оптимизирајте слики.

– изјави Бизнис

Затоа ве молиме следете ги чекорите што ви ги дадов

Ти рече

Да.

– изјави Бизнис

Оптимизацијата на WordPress е процес на подобрување, дотерување и приспособување на поставувањето на WordPress со цел да се подобрат перформансите, да се направи побрзо и полесно да се открие. Се состои од многу работи, вклучително, поседување на правилни спецификации, ажурирање на WordPress, оптимизирање бази на податоци, управување со приклучоци итн.

Ти рече

Затоа, жал ми е – сè уште не разбирам што да правам. Не знам како да работам со базата на податоци на страницата – и овие написи не ми помагаат. Објаснете ми што треба да направам на оваа страница за да не се појавува грешката повторно и повторно.

– изјави Бизнис

Дали има нешто со што би можел да ти помогнам.

– изјави Бизнис

https://www.hostgator.com/…/optimize-wordpress-website…/

– изјави Бизнис

https://www.hostgator.com/…/how-to-optimize-a-mysql…

– изјави Бизнис

Овде можете да го погледнете овој напис за да ја оптимизирате вашата веб-страница:

https://www.hostgator.com/…/advanced-wordpress…

– изјави Бизнис

Нема потреба да плаќате за оптимизација

Ти рече

Не можам да платам за оптимизација на страницата. Но, нема врска со проблемот со базата на податоци на страницата. Затоа ве замолувам да го решите овој проблем трајно – за да нема потреба да пишувам овде за тоа повторно и повторно.

– изјави Бизнис

Само што се пријавив, дали си уште со мене?

– изјави Бизнис

Оптимизирањето на вашата веб-страница на WordPress може да звучи како застрашувачка задача, но следењето на овој водич ќе ви помогне да ја преземете контролата врз перформансите на вашата страница. Ова може и да ги намали ресурсите на процесорот на вашата страница и да ја зголеми вкупната брзина на вашата страница на WordPress.

– изјави Бизнис

Овде можете да го погледнете овој напис за да ја оптимизирате вашата веб-страница:

https://www.hostgator.com/…/advanced-wordpress…

Ти рече

Воопшто не работам со базата на податоци на страницата – едноставно не ја допирам. Затоа објаснете ми: како можам да ги оптимизирам датотеките на веб-страниците?

Ти рече

Не разбирам – што е „оптимизирај датотеки на веб-страници“? Не знам што е тоа и како да го направам тоа.

– изјави Бизнис

па ќе ви предложам да ги оптимизирате датотеките на вашата веб-страница за да се реши

– изјави Бизнис

Разбирам дека добивате грешка во базата на податоци повторно и повторно

– изјави Бизнис

па проблемот ќе се реши

Ти рече

Да – и ве молам прочитајте што напишав. Би сакал да не пишувам овде за тоа толку често, повторно и повторно.

– изјави Бизнис

Можете да го решите ова со оптимизирање на датотеките на вашата веб-страница

– изјави Бизнис

Само што се пријавив, дали си уште со мене?

Ти рече

Јас веќе го направив тоа. Не е проблемот за кој пишував. врската со базата на податоци на страницата не треба да се одјавува повторно и повторно – зошто да не се реши овој проблем трајно – затоа нема да треба да ви пишувам за тоа овде повторно и повторно. Минатата недела овој проблем се појави веќе 4 пати.

– изјави Бизнис

Го исчистив кешот на вашиот сервер

– изјави Бизнис

Може ли да го исчистите кешот и колачињата од вашиот прелистувач и да се обидете да пристапите на вашата веб-локација. Проблемот се должи на кешот на вашиот прелистувач

– изјави Бизнис

Да, гледам дека се соочивте со проблем поради вашето кеширање

Ти рече

Дали си таму? Дали прочита што напишав овде? Асаф Бењамини.

Ти рече

Затоа се обидувам да го напишам повторно: сега страницата работи. но би сакал да знам зошто мојата страница е блокирана повторно и повторно – и секој пат кога мојата страница ја блокираше врската со базата на податоци на страницата не работи.

– изјави Бизнис

https://assaf-permalinks.com/

– изјави Бизнис

Може ли да се обидете да пристапите на вашата веб-локација во инкогнито прозорец и да ме известите дали работи добро?

– изјави Бизнис

Ви благодариме за автентичноста.

Ти рече

(од разбрана причина не го пишувам овде)

– изјави Бизнис

Ве молиме проверете ја вашата сметка со безбедносниот PIN за да можам да ги повлечам деталите за сметката.

Ти рече

и би сакал да знам зошто врската со базата на податоци на страницата не работи толку често, повторно и повторно.

Ти рече

име на домен е: assaf-permalinks.com поврзан со мојот [email protected]

– изјави Бизнис

Можете ли да ми ја дадете вашата примарна адреса за е-пошта и име на домен?

Ти рече

Дали си таму?

Ти рече

Па што можеме да направиме? за поврзување со базата на податоци на страницата не работи толку често? Како можеме да го поправиме трајно?

Ти рече

Во меѓувреме пристапот до мојата страница assaf-permalinks.com се врати. проблемот мојот сајт е блокиран повторно и повторно – само без причина. секој пат кога добивам порака за грешка врската со базата на податоци на страницата не работи. Затоа би сакал да знам како да го поправам трајно. Само не сакам да ти пишувам овде секој пат за тоа.

– изјави Бизнис

Само што се пријавив, дали си уште со мене?

– изјави Бизнис

Може ли да ми дадете точен URL на вашата веб-локација со која се соочувате со проблем.

– изјави Бизнис

Ја разбирам вашата загриженост во врска со веб-страницата. Дефинитивно ќе ви помогнам со ова.

– изјави Бизнис

Здраво, јас сум Швета. Со задоволство ќе ви помогнам денес.

Пишување во тек

Испрати порака…

Порака U

2)Едно лице пристигнува во станицата за ментално здравје за психијатриско следење – да се сретне со лекар.

Психијатар: “Здраво. Безгрижно си облечен. Зошто не со костум и вратоврска?”?

Пациентот: Секогаш одам вака – немам костим и вратоврска“.

Психијатар: „Тогаш купи го“.

Пациентот: „Не можам да купам костум и вратоврска – немам пари“.

Психијатар: „Костум чини 1000 шекели, а вратоврската чини 2000 шекели, вкупно 3000 шекели – не многу во психијатриска смисла“.

Пациент: „Живеам со додаток за инвалидитет од Националниот институт за осигурување. Немам 3.000 NIS за костум и вратоврска“.

Психијатар се налути: „Што???Не се расправајте со мене!!!Ми доаѓаат само во костум и вратоврска – дали го разбравте господине психички оштетен?? Сега веднаш излезете од клиниката – нема да прегледувам секој што не се облекува правилно, а според сите прифатени протоколи Во светот на психијатријата!!!

„Ти си повреден-дух-мириса-фу“.

смеење на глас…

3)Како што знаете, кога вдомувате куче или друго домашно милениче, тоа има кошница со права (кога се работи за куче: галење, прошетка еднаш дневно итн.).

Јас сум ментално изненаден човек кој живее во заедницата, а кошницата со права која оди за ментално изненадените во заедницата се нарекува „кошничка за рехабилитација“.

Како се вика кошницата со права на тој миленик што се одгледува дома? Има ли некој идеја таму?

смеење на глас…

4)Во Соединетите Држави беше избран претседател кој е ентузијастички поддржувач на проектот за еврејско населување во регионите на Јудеја и Самарија – она ​​што се нарекува „населби“.

Тој доаѓа да го посети Израел за време на Сукот.

Американскиот претседател се лути на Израелците: „Какви се овие чудни бараки, не се гради како што треба!!“.

смеење на глас…

5) Во Израел моментално работат на ново оружје: топ кој пука во високи дози психијатриски лекови, што ќе предизвика непријателските војници да имаат неконтролирани напади на смеа кои завршуваат со смрт.

Од целиот свет доаѓаат гневни реакции кон Израел: не можете постојано да ги радувате вашите непријатели. Не се карате како што треба!!!

Хахаха…

6) Се основа ново друштво со име „Ментал продукција“.

Мисијата на оваа компанија: продуцирање животни приказни на ментално повредени луѓе преку кино, музика, песни итн.

Клиентите на компанијата мора да бидат:

1. Да има искуство од најмалку 4 психијатриски хоспитализации.

2. Земање психијатриски лекови – предност.

3. имаат чудно однесување.

Апликациите од оние со нормално или здраво однесување нема да бидат од интерес.

Хахаха…

7) Една жена оди по улица и се обидува да упадне во автомобил. Таа не знае дека тоа е полициско возило.

Случајно поминува полицаецот на улица и ја здогледува истата жена како се обидува да му упадне во автомобилот – и ја гледа како „работи“ со сите нејзини хакерски алатки.

Полицаецот вика во нејзина насока: „Еј, што правиш?“.

Жената му одговара: ништо.

Полицаецот: Што е ништо? Се обидовте да упаднете во мојот автомобил сега!!!

Жената: „Зошто, не се обидов да упаднам во твојот автомобил“.

Полицаецот: „Работиш со сета потребна опрема за упад – па како можеш да тврдиш дека не се обидуваш да упаднеш во мојот автомобил?

Полицаецот покажува на опремата што таа жена ја користела за обидот за упад во автомобил.

Жената сфатила дека всушност е фатена, а на полицаецот му вели: „Знаеш што, ако поднесеш пријава против мене дека сум се обидел да ти провалам во автомобилот, ќе поднесам пријава против тебе затоа што се обидел да ме силуваш“.

Полицаецот е запрепастен: “Како можеш да тврдиш такво нешто? Се обидовте да ми упаднете во автомобилот!! И пристигнавте со сета потребна опрема за таа цел!!”.

Жената злобно одговара: „Секако дека можам, ја имаш и целата потребна опрема“.

СМЕЕЊЕ НА ГЛАС….

8) Како што знаете, долги години се водеа разговори во обид да се постигне мировен договор меѓу Израел и Палестинците – разговори кои дадоа многу делумни успеси, и како што знаете има многу дебати за ова до ден-денес.

Исто така, во последните години има целосна соработка меѓу израелските крадци на автомобили и нивните палестински колеги.

Што би се случило ако на место каде што политичарите од двете страни не успеат да се договорат и постојано да постигнат состојба на кршење алат и експлозија (буквално) – управувањето со преговорите го префрлат на израелските крадци на автомобили од една страна , на нивните палестински колеги – можеби нивните шанси за постигнување мировни договори кои ќе траат се многу поголеми од овие на политичарите?

9)https://www.ynet.co.il/news/article/bktl3p5g2

 

„Музејот на черепите и скелетите на изумрената раса“ – хорор музеј што нацистите имаа намера да го подигнат по истребувањето на целото светско еврејство. Нацистите планирале да го основаат музејот во окупирана Франција, па дури почнале и со „подготовка“ со цел да бидат изложени делови од еврејски тела во назначениот музеј – Евреи кои биле убиени како дел од овој монструозен план.

(Говор на хебрејски на претседателот на Државата Израел, г-дин Јицак Херцог на Денот на сеќавањето на Холокаустот 2023 година)

10) И овој пат сосема сериозна работа (и во никој случај шега од каков било вид):

Пред неколку минути на вестите на радио беше објавено дека младо момче е хоспитализирано во многу тешка состојба во болница по употреба на електронска цигара.

Секако дека ќе се надеваме и ќе се молиме за негово закрепнување и дека лекарите ќе можат да му помогнат нему и на неговото семејство.

Мислам дека маркетингот или употребата од било каков вид во електронските цигари треба да биде забранета со закон. Ова е смртоносен и опасен производ како ниеден друг – и не можам да разберам зошто дури го произведуваат или продаваат.

Младите тинејџери можат да се занесат од рекламите за овие цигари и да ги користат – а потоа цената е тешка и страшна.

И накратко: предупредувањата што се објавуваат очигледно не се доволни – затоа што младите во многу случаи не практикуваат дискреција.

Исто како што одредени лекови се забранети, истото треба да важи и за електронските цигари.

Ова е мое мислење.

11) Ангел се среќава со кошаркар.

Кошаркарот го прашува ангелот: „Кажи ми, таму на небото, на следниот свет има ли кошаркарски терени?

Ангелот одговара: „Имам одговор за тебе – добра и лоша вест – што би сакал да слушнеш како прв одговор?“.

Кошаркарот почнува малку да се двоуми и одговара: Кажи ми прво која е добрата вест“.

Ангелот одговара: „Многу добро. Значи, добрата вест е дека одговорот на твоето прашање е позитивен. Во следниот свет има кошаркарски терени“.

Кошаркарот додава и прашува: „А која е лошата вест?“.

Ангелот одговара: „Па, лошата вест е што утре имаш натпревар…“.

Хахаха…

12) И овој пат приказна преземена од индиската митологија (не ги знам точните детали – секако можете да го проверите ова):

На еден маж му е преку глава од сопругата, а тој почнува да се жали на Бога: „Не можам повеќе да бидам со неа, таа ме полудува – тргнете ја од мене“.

Бог одговорил на барањето, ја зел жената и го оставил мажот на мира.

По одредено време, мажот повторно му се жали на Бога: „Не се чувствувам добро сам – многу ми недостига жена ми“.

Бог ја враќа жената – и после одреден период мажот повторно почнува да се жали дека жена му го полудува, а Господ пак ја зема и мажот повторно останува сам.

По одредено време, мажот повторно почнува да плаче пред Бога дека е осамен и му недостасува неговата сопруга – и Бог повторно ја враќа.

Но, по одреден период, мажот повторно почнуваат поплаките дека неговата сопруга го полудува, и дека тој бара од Бога да ја однесе.

Но овој пат на молбата на мажот не му беше одговорено, а Господ му заповеда: “Престани да си го збунуваш умот. Ова е твојата жена – разбери се со неа и готово!!”.

смеење на глас…

13) Има приказна за маж кој се откажал од бракот, тој доаѓа кај сопругата и бара да се разведе – и парот се разведува.

После тоа мажот останува сам и почнува да бара партнерка и се жени по втор пат.

Но, и овој пат, по одредено време, на мажот му здосадува да биде во брак, на втората сопруга и изразува желба да се разведе – и тие се разделуваат.

По некое време мажот повторно наоѓа друга партнерка – жена вдовица на која и ги раскажува сите искуства со двете претходни сопруги.

Двојката се венча – но по некое време на нашиот човек му здосади повторно да биде во брак, и тој бара развод од сопругата.

Но, овој пат неговата трета сопруга има услов, а таа му вели: “Сакаш да се разведеме – нема проблем, јас сум подготвен да го направам тоа но имам услов. Пред да се омажам за тебе бев вдовица. Ако се разведеме мора да ми дозволиш и овој пат да бидам вдовица!!!“

Што ќе избере да прави овој пат?

смеење на глас…

14) И овој пат вистинска приказна, многу сериозна, но и шокантна – и во никој случај шега од каков било вид:

Станува збор за еврејско девојче од еврејската заедница во Англија, на кое во последната година и требало стоматолошки третман.

По многу пребарувања, семејството на девојчето успеало да најде клиника на нееврејски стоматолог кој ги лекува децата на високо ниво. Но, една многу значајна работа што семејството не ја знаеше за него: иако тој е одличен лекар и работи на многу високо професионално ниво – но тој е и антисемитски активист во различни антисемитски организации.

Девојчето успешно го помина првиот третман. Како што се очекуваше, третманот беше направен на многу високо професионално ниво (веројатно повисоко од кој било друг лекар од истата област) – сепак, на крајот од третманот, лекарот воздивна и изговори коментар: „Што ќе се случи – јас мора да продолжи да ја третира смрдливата еврејска уста на оваа девојка“. Докторот се погрижи овој коментар да го каже гласно за да можат јасно да го слушнат сите во клиниката. Никој не се јавил на коментарот на докторот и не и пришол на помош на девојчето кое брзо истрчало дома и им раскажало на родителите за се што се случило.

Еврејското семејство било во страшна дилема: во областа каде што живеат нема друг лекар кој може да го лекува проблемот од кој страда девојката и мора да се вратат кај него.

Девојчето навистина ќе добие добар третман, дури и одличен во однос на здравјето на забите – но речиси сигурно ќе мора да продолжи да апсорбира се повеќе и повеќе антисемитски коментари.

Каква ужасна и сурова дилема…

Секако, тука недостигаат многу детали: не знам ништо за идентитетот на тоа еврејско семејство или во кој дел од Англија живеат, ниту го знам името на тој лекар. Исто така, не знам дали организациите за борба против антисемитизмот навистина слушнале за случајот или објавиле некакво предупредување во еврејската заедница за тоа. Исто така, не знам што се случило потоа – дали семејството решило да се откаже од продолжување на лекувањето кај истиот лекар или одлучило да се префрлат на друг лекар, знаејќи дека девојката ќе може да добие третман со послаб квалитет – но таа не Не мора да се справувам со антисемитски коментари секогаш кога доаѓала на лекување…

Д. Подолу се идеи за софтвер/системи за кои размислував:

1) Како што знаеме, пациентите со болести чија главна карактеристика е когнитивното опаѓање (како што е Алцхајмерова болест или други болести кај кои постои состојба на деменција) постепено губат многу способности како што се краткотрајната меморија или секојдневното функционирање. која постепено се влошува. Идејата е да се воспостави софтвер, или систем кој ќе биде дизајниран за луѓе кои се во оваа ситуација. Предизвикот е да се соберат во таков систем сите програми или системи што ги користи личноста – и преку систем за вештачка интелигенција механизмот за работа ќе станува поедноставен и поедноставен како што болеста напредува.

2) Луѓето од слоевите на населението кои се во тешка финансиска состојба понекогаш имаат потреба, како и секој друг корисник на Интернет, софтвер за извршување на различни дејствија. Освен што луѓето со тешки финансиски тешкотии не можат да платат за софтвер – и на тој начин тие заглавуваат без никаква способност да ја извршат акцијата што им треба во тоа време.

Затоа, идејата е да се развие систем во кој корисникот може да прикачи линк или датотека од софтверот за плаќање – и преку вештачка интелигенција корисникот ќе добие упатување до друга веб-локација или друг софтвер кој ја врши токму истата операција бесплатно на товар. Се разбира, ова ќе има многу недостатоци, бидејќи како што знаеме, слободниот софтвер може да има недоволно ниво на безбедност, нивната употреба може да вклучува многу дефекти и често се приватни програми кои собираат информации за сурферите кои ги користат нивните услуги – сепак, ние мора да запомни дека кога станува збор за луѓе кои не можат да платат, всушност, нема друго решение за користење софтвер.

3) Веб-страница, каде што ќе се собираат линкови до различни владини канцеларии на различни земји низ светот.

Д. Подолу е е-пошта што ја испратив на неколку места:

Тo:

Предмет: аудиосинхронизација.

Почитувани госпоѓи/Господине.

Барам софтвер или систем на Интернет, со чија помош е можно автоматско синхронизирање на аудио датотеки – и без потреба да се плаќа многу пари на нараторите.

На пример: корисникот поставува аудио датотека на некој јазик (на пример хебрејски) – и системот или софтверот прават гласовен превод на датотеката (на пример тип 3mp) – и корисникот добива целосно идентична аудио датотека во нас, но на друг јазик (на пример на англиски).

Барам систем или софтвер кој ќе поддржува што е можно повеќе јазици.

Дали знаете такви програми?

Со почит,

асаф бенјамини,

Улица Костарика 115,

Влез А-стан 4,

Кирјат Менахем,

Ерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштенски број: 9662592.

Телефонски броеви: во таен дом поради малтретирање и поплака до израелската полиција која не била постапена.

Мобилен-972-58-6784040. Факс-972-77-2700076.

PS 1) Мој матичен број: 029547403.

2) Мои адреси на е-пошта: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: assaf002@mail2world.com и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected]

3) Мојата веб-страница:  https://disability55.com/

Ф. Подолу е пораката што ја испратив до социјалниот работник на Хостел „Авивит“ на социјалната мрежа

WhatsApp на бројот 972-55-6693370:

Здраво Сара:

Со оглед на вашето однесување и вашето одбивање да помогнете во решавањето или исправувањето на проблемот во станот, сега ја испраќам пораката за итни случаи на многу места.

задоволни со себе? за злоупотреба на мене? Зашто избравте да не ја исполните својата улога и барате да платам за одржување на станот – трошок што јас како закупец воопшто не треба да го поднесам? Јасно ќе ви објаснам дека сè додека вие во персоналот на хостелот продолжувате да ме злоупотребувате (и со нерелевантни и омаловажувачки тврдења на вујко ми водичот според зборовите „Јас не сум твој слуга“) ова писмо ќе биде испратено до повеќе и повеќе места – и нема да биде пријатно. Сè уште можете да се вратите кај вас, да започнете да се занимавате со работата – без изговори и без мудрост. Наспроти твоето тврдење, овде никому не му правиш услуга – тоа е твоја работа. Ова е твоја работа. Токму за ова земаш плата!!! И да заклучам: ако се вратиш, Навистина нема да простам и нема да простам – но нема да продолжам да ја испраќам оваа порака на толку места колку што правам сега. Нема да се вратиш? Јас ќе продолжам да ја водам борбата против вас – нема да се откажам од вас во ова прашање (а, исто така, од финансиска гледна точка, мајка ми ви префрла пари секој месец токму за овие цели – па зошто оваа непотребна софистицираност?) .

Овде нема да има компромис – ќе инсистирам да се случи една од двете работи: или ќе продолжиш и ќе ја исполниш својата улога без оваа непотребна измама и упад врз мене како закупец на рамката, а ако не – едноставно нема да прифатам повеќе. во Кори Беит. Не сум спремен за овие игри!!! Подготвени сте да бидете сериозни и до точка – тогаш можете да продолжите. дали не сте спремни Секој од нас ќе тргне по својот пат и тоа е тоа.

Изборот е твој.

Асаф Бињамини-Диер од заштитеното домување на хостелот. до:

Предмет: Пребарај за добротворна организација / GMAH во областа на водовод.

Почитувани госпоѓи/Господине.

Јас сум 50-годишен маж кој живее во хостел за ментално изненадени во Ерусалим – засолниште за ментално изненадени во заедницата.

Сега се наметнува еден проблем: негуваниот персонал во хостелот не е подготвен да ми помогне во справувањето со проблемот во станот, и тоа со секакви изговори и изговори.

Треба да истакнам дека живеам со многу ниски примања – инвалидски додаток од Националниот институт за осигурување и не можам да платам за поправка. И уште повеќе: ова е стан под кирија, па во никој случај не треба да плаќам за такво нешто.

па што правиме? Во моите апели за терапевтската рамка во која се наоѓам, наидувам на непроѕирен ѕид и на одбивање да го третирам проблемот – токму така и без причина.

И со оглед на дрскоста со која се среќавам и која моментално не дозволува никакво решение, би сакал да ве прашам: Дали знаете добротворна организација и/или ГАМХ што врши водоводни работи по ниски цени или без трошоци, на која можеш да контактираш во таков случај?

Со почит,

асаф бенјамини,

Улица Костарика 115,

Влез А-стан 4,

населба Кирјат Менахем,

Ерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштенски број: 9662592.

Телефонски броеви: во таен дом по малтретирање и поплака до израелската полиција која не била решена.

Мобилен-972-58-6784040. Факс-972-77-2700076.

пост Скриптум. 1) Мој матичен број: 029547403

2) Мои адреси на е-пошта: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected]

3) Тераписката рамка за која станува збор:

Здружение „Реут“-Хостел „Авивит“.

Ха Авивит ул. 6,

населба Кирјат Менахем,

Ерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштенски код: 9650816.

Телефонските броеви во канцелариите на хостелот: 972-2-6432551. Или: 972-2-6428351.

Е-пошта на хостелот: [email protected]

Социјалниот работник кој ме придружува во заштитеното домување на хостелот: г-ѓа Сара

Стора-972-55-6693370.

G. Подолу е пораката за е-пошта што ја испратив во тоа време на различни места:

Тема: попреченост и медиуми

Неодамна ја добив оваа проблематична порака од репортерот на Jerusalem Post. Што мислите за нивниот однос кон хендикепираното население? Асаф Бењамини.

Испраќач: Грир Феј Кешман

Тема: Re: Re: Re: Re: Fw: Проблем со рекламирање. Со должна почит, не ти должам ништо. Се обидов да бидам од помош, а ти, кога ќе ти даде прст, се обидов да ја зграпчиш целата рака. Слушајте го радиото и ќе го решите сами.

02.06.2015 11:25 GMT+03:00 < [email protected] >: Асаф Бињамини

Зошто не давате повеќе детали (мислам: нивната точна е-пошта, новинарите кои се заинтересирани за овие прашања итн.)? Асаф Бењамини.

Испраќач: Грир Феј Кешман

Тема: Re: Re: Fw: Проблем со рекламирање. Решет Бет има програма за здравје, како и доцна навечер програма во која луѓето можат да ги пренесуваат своите проблеми. Исто така, има слични програми во различни периоди во текот на неделата. Има бројни избори.

02.06.2015 11:11 GMT+03:00 < [email protected]l>: Асаф Бенџамин

Кои радио програми/станици? Можете ли да дадете повеќе детали?

Испраќач: Грир Феј Кешман

Тема: Re: Fw: Проблем со рекламирање. Тоа не е вашата единствена опција. Постојат бројни радио програми на кои можете да ја раскажете својата приказна.

01.06.2015 21:00 GMT+03:00 < [email protected] >: Асаф Бињамини

Испраќач: Асаф Бињамини<[email protected]>

Тема: проблем со рекламирање. Неодамна го добив писмото од г-дин Леонид Фелпс Matherdestination, кој ми се претстави како бизнисмен (не знам дали навистина е така). Ќе забележам дека горенаведеното ме замоли да напишам статија од 15-20 страници за медицинскиот проблем, за кој се борам неколку години да добијам признавање од страна на Државата Израел за оваа хронична болест – недостатокот на препознавање спречува соодветен третман/ адреси. Освен што не сум професионалец или ортопед, туку само човек кој боледува од оваа болест, не можам да напишам таква статија – и од гледна точка на г-дин Леонид Фелпс, ова е единствената опција со која може да се објави темата – па дури и кога се обидов да му објаснам дека не можам да ја напишам статијата поради недостаток на соодветно стручно знаење, за жал не добив слух за слушање – И како споменато погоре, тој не е подготвен да размислува за каква било рекламна платформа која би била малку подостапна и возможна. И како заклучок, и во светлината на ќор-сокакот до кој дојдов уште еднаш, би сакал да ве прашам: Што мислите дека може да се направи во врска со тоа?

Со почит,

асаф бенјамини,

115 Костарика ул.,

Влез А – Апартман 4,

населба Кирјат Менахем,

Ерусалим,

ИЗРАЕЛ, Поштенски број: 9662592.

моите телефонски броеви: дома-972-2-6427757. мобилен-972-52-4575172.

пост Скриптум. 1) мојот матичен број: 029547403.

2) Телефонските броеви на г-дин Леонид Фелпс: 972-72-2525069. Или: 972-54-6427050.

3) Мои адреси на е-пошта: 029547[email protected] или: [email protected] или: [email protected] 

4) Ќе забележам дека во последно време постојано ме отстрануваа од социјалната мрежа Фејсбук – и тоа без никаква причина што навистина може да оправда ваков драстичен и екстремен чекор. Не сум сторил никакво кривично дело, а фејсбук-страницата со која управувам не содржи никакви клевети, клевети, закани, богохулење или навреди од кој било вид. Се обидувам да ги тврдам моите аргументи само на сериозен и фактички начин – до точка на работата, а не до точка на оваа или онаа личност.

5) Терапевтскиот амбиент во кој сум:

Здружение „Ројт“-Хостел „Авивит“,

Ха Авивит ул. 6,

Кирјат Менахем,

Ерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштенски број: 96508.

Телефонските броеви во канцелариите на хостелот: 972-2-6432551. Или: 972-2-6428351.

Социјални работници од персоналот на хостелот, со кои сум во контакт: г-ѓа Дорит Арго-972-52-5596500. Или: г-ѓа Наоми Харпаз-972-54-4661758. Тал (инструктор во хостелот) – 972-50-5656457.

Е-пошта на хостелот: [email protected] Менаџер на хостел: г-дин Евгени Паикин.

испраќач: ДЕСТИНАЦИЈА

Тема: RE: Fw: Fw: Фондови за помош

| Соберете и сумирајте сè во датотека WORD само како што ве замолив да ми ја испратите Бидете што помалку субјективни и обидете се да го презентирате јавното мислење овде Од: Асаф Бињамини [mailto: [email protected] ]

Испратено: недела, 17 мај 2015 20:02

До: [email protected]

Предмет: Fw: Fw: Fw: Средства за помош Испраќач: Assaf Binyamini< [email protected] >

Тема: Fw: Fw: Средства за помош Испраќач: Assaf Binyamini< [email protected] >

Тема: Fw: средства за помош Испраќач: Assaf Binyamini< [email protected] >

Тема: Фондови за помош Предмет: Барање фондови за помош за домување

Почитувани госпоѓи/Господине.

Јас, асаф бенјамини, 42 години, страдам од телесен инвалидитет и живеам само со додаток за попреченост од 2491 NIS месечно – додаток за попреченост што сите инвалиди во државата Израел, со исклучок на инвалидите на ИД, го добиваат денес , и нема никаква врска со нивниот степен на попреченост или попреченост. Трансфери од Министерството за градежништво и домување За таквите како мене, околу 770 NIS месечно како помош за плаќање кирија. Како што знаеме, со овие суми во моментов не е можно да се изнајми стан во која било област на Израел – а уште повеќе кога станува збор за станови достапни за инвалиди, каде што трошоците за изнајмување се донекаде високи.. И како заклучок , те прашав Таа: Дали има средства што можат да им помогнат на лицата со посебни потреби во мојата ситуација да изнајмуваат достапни станови приспособени на нивните инвалиди? Би ценел ако можеш да елаборираш и објасниш за ова.   Со почит, Асаф Бенџамин.

                              Лични податоци:

Име – асаф.                                                       Презиме – benyamini.

матичен број-029547403.

Целосна поштенска адреса –

асаф бенјамини,

Улица Костарика 115,

Влез А – Апартман 2,

Кирјат Менахем,

Ерусалим,

Израел.

Телефонски броеви: дома-972-2-6427757. Мобилен-972-52-4575172.

Возраст: 42.

Семеен статус: Слободен.

Социјалниот работник, од кој можете да добиете повеќе информации за мене: г-ѓа Дорит Арго-972-52-5596500.

Телефонскиот број во канцелариите на МГР, кој е одговорен за справување со работите во име на Министерството за градежништво

и куќиштето: 972-2-5021669.

Моите е-пошта: [email protected] или: [email protected]

Датум на раѓање: 11.11.1972 година.

Вала! Пошта – Добијте ја вашата бесплатна неограничена пошта денес Walla! Пошта – Добијте ја вашата бесплатна неограничена пошта денес Walla! Пошта – Добијте ја вашата бесплатна неограничена пошта денес Walla! Пошта – Добијте ја вашата бесплатна неограничена пошта денес |

 

Вала! Пошта – Добијте ја вашата бесплатна неограничена пошта денес Walla! Пошта – добијте ја вашата бесплатна неограничена пошта денес

H. Подолу е е-поштата што ја испраќам на различни места:

до:

Предмет: оневозможени податоци.

Почитувани госпоѓи/Господине.

Во 2007 година се приклучив на борбата на инвалидите во Израел – и од 10 јули 2018 година го правам тоа како дел од движењето „Нитгабер“ – транспарентни инвалиди на кои се приклучив – движење кое ги претставува лицата со посебни потреби чија попреченост не е видлива видливи однадвор – што резултира со тешка дискриминација против нас дури и во однос на другите инвалиди.

Бројката што моментално ја бараме е бројот на проѕирни инвалиди во државата Израел чиј проблем тие страдаат не е ментален или психијатриски.

Што мислите, како може да се дознае оваа бројка?

Со почит,

асаф бенјамин,

Улица Костарика 115,

Влез А-стан 4,

Кирјат Менахем,

Ерусалим,

Израел, поштенски код: 9662592.

Телефонски броеви: во таен дом поради малтретирање и поплака до израелската полиција која не била постапена.

Мобилен-972-58-6784040. Факс-972-77-2700076.

пост Скриптум. 1) Мој матичен број: 029547403

2) Мои адреси на е-пошта: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected]

3) Движењето „нитгабер“ – проѕирни инвалиди чиј член сум во моментов – го раководи г-ѓа Татјана Кадучкин – која е и негов основач. Нејзините телефонски броеви се: 972-52-3708001. Или: 972-3-5346644.

Нејзиното време на телефонско одговарање е од недела до четврток од 11:00 до 20:00 часот

Израел – и ова е освен за еврејските празници и разните израелски празници. Таа зборува руски на многу високо ниво на нејзиниот мајчин јазик – но и хебрејски.

Веб-страницата на нашето движење:  https://www.nitgaber.com/

I. Подолу е пораката што ја испратив до социјалниот работник на Хостел „Авивит“ преку социјалната мрежа WhatsApp:

Добро.

видено.

Затоа, би сакал да видам вистински професионалец да дојде следната недела – и без сите овие непотребни трикови.

Со оглед на однесувањето на вујко ми утринава и неговиот целосно ирелевантен коментар (апсолутно е јасно дека тој не е мој слуга – а такво тврдење воопшто нема и едноставно не е поврзано со работата) – во оваа фаза нема да се согласи да прифати куќа на водичи во мојот стан, не на мојот вујко, а не на кој било друг водич.

Само малку сум уморен од сите овие непотребни и глупави расправии. Ова не е градинка!!!

Во секој случај, би сакал да појаснам дека нема да платам за професионалецот кој ќе дојде следната недела. Воопшто не го поседувам станот, а покрај тоа мајка ми ти плаќа секој месец за овие поправки и затоа барањето на вујко ми од утрово да дојдам со него во продавница и исто така да платам беше едноставно дрско. Се разбира, нема ништо терапевтско или рехабилитационо во тоа – ако треба да одам во продавници (а во мојот случај најчесто тоа е да нарачувам испораки поради мојата физичка попреченост и тешкотијата да стигнам до местата – но тоа е истото) така што јас само одам сам без ничија придружба – и навистина не морам да одам со никаков водич од хостелот до која било продавница.

Затоа те молам – доста со оваа глупост – само сити!!!

J. Подолу е мојата кореспонденција со вработен во Американскиот историски музеј за попреченост:

музејИсториски музеј за попреченост“:

Пишување коментар…

активни

асаф бенјамини

До: „Историски музеј за попреченост“.

 Одг: Промотивни видеа.

Почитувани госпоѓи/Господа.

На 10 јули 2018 година се приклучив на социјалното движење наречено „Надмини“ – Транспарентни инвалиди.

Во нашето движење се обидуваме да ги промовираме правата на проѕирните инвалиди, т.е.: луѓе како мене кои страдаат од сериозни болести и инвалиди, а во исто време страдаат од негирање на социјалните права во многу голем обем поради фактот што нивните инвалидноста или болеста нема очигледни надворешни карактеристики.

Би сакале да знаеме дали можете да ни помогнете со производство на видеа за нас и нивно прикачување на Интернет – на тој начин обидувајќи се да ја подобриме нашата видливост на веб и на овој начин да ги промовирате целите на нашето движење.

Поздрав,

асаф бенјамини,

Улица Костарика 115,

Влез А-Апартман 4,

населба Кирјат Менахем,

Ерусалим,

ИЗРАЕЛ Поштенски број: 9662592.

моите телефонски броеви: дома-972-2-6427757. Мобилен-972-58-6784040. Факс-972-77-2700076.

пост Скриптум. 1) Мој матичен број: 029547403.

2) Мојата е-маил адреси: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected]

3) Актуелен директор на движењето „Get Over“, кој е и основач на движењето, е г-ѓа Татјана Кадучкин. Нејзиниот телефонски број е 972-52-3708001 – и можете да ја контактирате на овој број во недела до четврток помеѓу 11:00-20:00 часот по израелско време – освен за еврејски празници и разни израелски празници. Татјана, освен хебрејски, зборува и руски на многу високо ниво на мајчин јазик. Не го знам нивото на нејзиното познавање на другите јазици.

4) Подолу е линк до веб-страницата на нашето движење:  https://www.nitgaber.com/

5) Еве неколку објаснувачки зборови за нашето движење, како што се појавија во печатот:

Татјана Кадучкин, обична граѓанка, решила да го формира движењето „Надмини“ со помош на, како што вели, „Транспарентните инвалиди“.

За нејзиното движење досега се собраа околу 500 луѓе од цела држава Израел.

Таа во интервју за Дневникот на Канал 7 зборува за проектот и за оние инвалиди кои не добиваат соодветна и доволна помош од релевантните страни, само затоа што се транспарентни. Според неа, хендикепираното население може да се подели во две групи: инвалиди со инвалидски колички и инвалиди без колички. Таа ја дефинира втората група како „транспарентни инвалиди“ бидејќи вели дека не ги добиваат истите услуги како што ги добиваат инвалидите со инвалидска количка, иако се дефинирани дека имаат 75-100 проценти попреченост. Овие лица, објаснува таа, не можат сами да живеат, а им требаат дополнителни услуги што им следуваат на инвалидите со инвалидски колички. На пример, проѕирните инвалиди добиваат ниска инвалидска пензија од Националниот институт за осигурување,

Според студијата спроведена од Кадучкин, овие проѕирни инвалиди се гладни за леб и покрај обидот да се тврди дека во Израел во 2016 година нема луѓе гладни за леб.

Во студијата што таа ја спровела се наведува и дека стапката на самоубиства меѓу нив е висока. Во движењето што таа го основаше, таа работи на вклучување на транспарентните инвалиди на листите на чекање за јавни станови. Тоа е затоа што таа вели дека тие обично не влегуваат во овие списоци иако се претпоставува дека ги исполнуваат условите. Таа одржува доста состаноци со членовите на Кнесетот, па дури и учествува на состаноци и дискусии на релевантните комисии во Кнесетот, но вели дека оние кои можат да помогнат не слушаат, а слушателите се во опозиција и затоа не можат да помогнат. Таа сега повикува сè повеќе „транспарентни“ инвалиди да и се придружат, да ја контактираат за да може да им помогне.

Според неа, доколку состојбата продолжи како што е денес, нема да има спас од демонстрации на инвалиди кои ќе си ги бараат своите права и основните услови за егзистенција.

6) Еве неколку линкови до моите профили на различни социјални мрежи:

https://www.webtalk.co/assaf.benyamini

https://www.facebook.com/profile.php?id=100066013470424

https://twitter.com/MPn5ZoSbDwznze0

https://www.youtube.com/channel/UCX17EMVKfwYLVJNQN9Qlzrg

https://www.youtube.com/watch?v=sDIaII3l8gY

https://assafcontent.ghost.io/

7) Бидејќи нашето движење е движење на инвалиди, вредни луѓе кои честопати се принудени да одлучуваат помеѓу купување лекови и купување основни прехранбени производи – јасно е дека оваа ситуација не постои, ниту ќе можеме да имаме буџет за рекламирање. во догледна иднина. Ова мора да се земе предвид.

8) мојот прв јазик е хебрејски.

NITGABER.COM

nitgaber движење – за проѕирни инвалиди

Nitgaber движење – за проѕирни инвалиди

Допаѓа

одговори

Отстранете го прегледот

1 година

 

Адам Гајмон

асаф бенјамини Јас сум од САД. Јас сум инвалид. И јас сум роден правно слеп

од раѓање, а потоа подоцна, во јуни 2001 година, бев во несреќа на автобус на UTA во Огден Јута. Од

тој момент почнав да имам многу повеќе проблеми да можам да одам. Долго време имав она што јас го нареков, НЕДИЈАГНОСТИРАНА ИНФОРМАЦИЈА. Знам какво е чувството да немаш само дијагностицирана невидлива попреченост која никој не може да ја види, како што е гастропарезата, на пример, додека таа личност не се разгори, а потоа не ја видиш. Јас навистина разбирам какво е чувството кога владата не е подготвена навистина да се грижи за вашите права како лице со посебни потреби. Причината поради која користам прв јазик на идентитетот е затоа што мојата попреченост е дел од мојот живот и како инвалидитет живееме со нашите инвалиди и ги доживуваме доброто и лошото, а тоа значи дека тоа е дел од животот на инвалидите. Борбите низ кои поминува некој кој има невидлива попреченост секој ден. не е како да можете да го закачите вашиот инвалидитет во плакарот кога ќе се вратите дома. Некои луѓе мислат дека можат да одат во чевлите на инвалидите еден ден или неколку часа и знаат како се чувствуваме, но сепак. Најдоброто нешто што можат да го направат ако сакаат да се обидат да разберат како е преку нашите очи е да направат едноставна работа, тоа е да нè СЛУШАТ и да не зборуваат за нас. Не е како да можете да го закачите вашиот инвалидитет во плакарот кога ќе се вратите дома. Некои луѓе мислат дека можат да одат во чевлите на инвалидите еден ден или неколку часа и знаат како се чувствуваме, но сепак. Најдоброто нешто што можат да го направат ако сакаат да се обидат да разберат како е преку нашите очи е да направат едноставна работа, тоа е да нè СЛУШАТ и да не зборуваат за нас. Не е како да можете да го закачите вашиот инвалидитет во плакарот кога ќе се вратите дома. Некои луѓе мислат дека можат да одат во чевлите на инвалидите еден ден или неколку часа и знаат како се чувствуваме, но сепак. Најдоброто нешто што можат да го направат ако сакаат да се обидат да разберат како е преку нашите очи е да направат едноставна работа, тоа е да нè СЛУШАТ и да не зборуваат за нас.

Има една фраза во која многу силно верувам до која дојдов. Тоа е практичноста не е еднаква на пристапноста, пристапноста е еднаква на удобноста. Кога има пристапност, тогаш е погодно за секого и достапно во исто време.

#DisabledLivesMatter!

Допаѓа  

Одговори 

1 час

активни

асаф бенјаминјас

Адам Гајмон Фала што Сподели. Се надевам дека ќе успееме да ја подобриме свеста за овие проблеми, за луѓето како нас.

К. Подолу е е-поштата што ја испратив до Одделот за јавни прашања на Министерството за правда во државата Израел:

Yahoo/испратено

асаф бенјамини< [email protected] >

до:

[email protected]

Недела, 30 април во 16:55 часот

До: Министерство за правда – Оддел за јавни прашања.

Предмет: Биро за правна помош – немање одговор.

Почитувани госпоѓи/Господине.

Неодамна (ги пишувам овие зборови во недела, 30.04.2023 г.) стапив во контакт со Бирото за правна помош во Ерусалим – и како што можете да видите од нивниот одговор, овие МЗБА не се подготвени да помогнат во тврдењето дека ова е, како што е. , кривично дело. Сите мои обиди да им објаснам Бидејќи предметот на мојот апел воопшто не е поврзан со криминалната област или со прашањето за криминалот, туку со сосема друга област: злоупотребата на малиот граѓанин од страна на властите и злоупотребата на нивните моќ кон мене – сето тоа наиде на ѕид во форма на непроѕирност, незнаење и злоба. Затоа, имам едно едноставно прашање до вас: што треба да направи човек во мојата ситуација во таков случај (живеам со многу ниски примања – инвалидски додаток од Националниот институт за осигурување и немам можност приватно да плаќам адвокат) ?

 

Што точно очекувате да направам? Адреса токму за овие ситуации треба да биде Бирото за правна помош на Министерството за правда!!! Ве молиме погледнете ја мојата апликација како жалба против Бирото за правна помош на Министерството за правда. Поздрав, Асаф Бињамини.

пост Скриптум. 1) Следното е мојата кореспонденција со Бирото за правна помош на Министерството за правда на темата за која овде зборуваме:

асаф бенјамини <[email protected]>До: Центарот за правна помош

Недела, 30 април во 16:12 часот

недвосмислено не. Ова не е кривично прашање, туку различен проблем: злоупотреба на властите (во овој случај општината во Ерусалим и Судот за локални работи во Ерусалим) како инвалиди и сиромашно лице. Поради моите ниски примања (живеам со додаток за инвалидност од Националниот институт за осигурување) не можам да плаќам адвокатски такси Приватен. Токму такви случаи треба да помогне Бирото за правна помош. Затоа, би ве замолила да ја преиспитате оваа одлука – ве молиме прочитајте ја мојата апликација – овие работи немаат никаква врска со кривичната материја или криминал од кој било вид!! Само злоупотреба на моќта на властите кон малиот граѓанин – ништо друго!!

Поздрав,

асаф бенјамини. Сокриј ја оригиналната порака

во недела, 30 април 2023 година во 16:01:11 часот GMT+3, Центарот за правна помош

[email protected]> Напишано од:

Здраво, проблемот за кој не контактиравте е кривично прашање кое не е во нашата област на експертиза
Со почит,
Центарот на одделението за правна помош
Национален телефонски центар 972-73-3927788 Како дел од услугата што ви ја дава Министерството за правда, ве покануваме да влезете на веб-страницата „Секое право“ – затоа што имате право да знаете кое е вашето право!
2) Би сакал да истакнам дека известувањето на Бирото за правна помош во врска со нивното одбивање да се справи со мојата жалба до нив, исто така ми беше дадено во телефонски повик: телефонски повик на мојот мобилен телефон 972-58-6784040 од недела, 30 април 2023 година во 15:57 часот – повик што доаѓа од бројот: 972 -73-3927788.

 

3) Подолу се дадени деталите за случајот во врска со кој побарав да се консултирам со Бирото за правна помош (и јасно се гледа дека тоа нема никаква врска со кривично дело или кривично дело од кој било вид):

До:
Предмет: проблем со судска покана.
Почитувани госпоѓи/Господине.

На 12 април 2021 година, заедно со татко ми пристигнав во филијалата на Банката Леуми на булеварот Херцл бр. 106 во населбата Беит Хакарем во Ерусалим за лични работи. Пред да влеземе во експозитурата, татко ми ја паркираше колата на место кое воопшто не го попречуваше сообраќајот и тоа само неколку минути. И покрај тоа, татко ми доби парична казна – и откако жалбата што ја поднесов до Одделението за паркинг услуги на општината Ерусалим беше одбиена од нивна страна, татко ми побара да се појави по ова прашање пред Судот за локални работи за да поднесе жалба. Сепак, Судот за локални работи во Ерусалим, каде што случајот е во тек, одбива да одреди датум за рочиште – и тоа и покрај постојаните барања што им се упатени и тоа со различни различни оправдувања. Сакам да истакнам дека сум 50-годишен инвалид и болен, а татко ми е 82-годишен маж – а општината Ерусалим едноставно не е подготвена да го земе предвид ова. Ова и повеќе: тие (Општината Ерусалим) ги зголемија своите акции, па дури избраа да ми испратат заканувачки писмо во врска со долгот – кој сега изнесува NIS 375. Под овие околности, би сакал да дознаам што се прави во таков случај – во која судот одбива да одреди датум за рочиште.

Поздрав,

Асаф Бењамини,
Кирјат Менахем,

Ерусалим,

ИЗРАЕЛ,

Поштенски број: 9662592.

моите телефонски броеви: во таен дом поради малтретирање и поплака до израелската полиција која не беше постапена. Мобилен-972-58-6784040. Факс-972-77-2700076.

пост скриптум 1. Мој матичен број: 029547403.
2. Мои адреси на е-пошта: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected]
3. Број на предмет во Судот за локални работи во Ерусалим: 22700-12-224. Детали за контактирање со нив:

Судот за локални работи во Ерусалим,

7 Шивтеи Израел ул.,

Ерусалим,

ИЗРАЕЛ,

Поштенски број: 9510523.

Нивните телефонски броеви: 972-2-6297050. и: 972-2-6296333. и: 972-2-6296000.

и: 972-77-2703333. Нивниот број на факс: 972-74-7937847.

4. Адресата на е-пошта каде што можете да контактирате со мојот татко, г-дин Дуби Бењамини: [email protected]

L. Мои врски:

1)здружението „колега да оди“-Војниците придружба ослободени во Израел

2)можност за промена-подготвување на пред војската за лидерство и овластување лично

3)проектен сојуз оневозможени и медиуми

4)Наративот е оневозможен

5)Апликацијата запре ја за да пријави За однесувањето социјално несоодветно

6)споделување датотеки на начин бесплатно

7)датотеки за споделување јавно

8)Пронаоѓач на е-пошта tomba.io

9)Последниот филм на Данкел(филмот е на хебрејски)

 

               - Дали најдовте грешка? Кажи ми за тоа -
Print Friendly, PDF & Email