" /> идеи за борба. - מידע לאנשים עם מוגבלויות
Продължете към съдържанието
Home » הפוסטים באתר » идеи за борба.

идеи за борба.

Да се:

Предмет: Търсене на идеи.

Уважаеми госпожи/ господа.

През 2007 г. се присъединих към борбата на хората с увреждания в Израел. От 10 юли 2018 г. правя това като част от движението “nitgaber” – прозрачни хора с увреждания.

Въпреки това, дори днес (пиша тези думи на 3 септември 2022 г.) борбата все още е в застой – предприети са много стъпки, които включват, наред с други неща, демонстрации, призиви към пресата и много членове на кнесета(ИЗРАЕЛСКИ парламент) и други не помогнаха, а положението на хората с увреждания в държавата Израел все още е много трудно и много от нас са принудени да направят невъзможния избор между закупуването на основни хранителни продукти и закупуването на лекарства или основно медицинско оборудване).

Затова ще поискаме допълнителни идеи, за да продължим да насърчаваме борбата.

Всякакви идеи са добре дошли.

За разбирането,

Асаф Бенямини.

пост Scriptum. 1) ЕГН: 029547403.

2) моите имейл адреси: [email protected]или:[email protected]или:[email protected]или:[email protected]или:[email protected]или:[email protected]или:[email protected]или:[email protected]или: [email protected]

3)По-долу са някои обяснителни думи за социалното движение, към което се присъединих на 10 юли 2018 г., както се появиха в пресата:

Татяна Кадучкин, обикновен гражданин на държавата Израел, реши да създаде движението „nitgaber“, за да помогне на онези, които тя нарича свои „прозрачни инвалиди“. Досега към нейното движение са се присъединили около 500 души от цялата държава ИЗРАЕЛ. В интервю за телевизионните оператори на Канал 7 тя говори за проекта и онези хора с увреждания, които не получават подходяща и достатъчна помощ от съответните агенции, просто защото са прозрачни.

Според нея хората с увреждания могат да бъдат разделени на две групи: инвалиди с количка и хора с увреждания без количка. Втората група тя определя като “прозрачни инвалиди”, тъй като според нея те не получават същите услуги като хората с увреждания с колички, въпреки че се определят като инвалиди от 75 до 100 процента.

Тези хора, обяснява тя, не могат да се препитават сами и имат нужда от помощта на допълнителните услуги, на които хората с увреждания с колички имат право. Например прозрачните хора с увреждания получават ниско обезщетение за инвалидност от Националното осигуряване, те не получават определени добавки като надбавка за специални услуги, надбавка за придружител, надбавка за мобилност и също така получават по-ниска надбавка от Министерството на жилищното настаняване.

Според изследването, проведено от Кадучкин, тези прозрачни хора с увреждания са гладни за хляб, въпреки опита да се твърди, че в Израел от 2016 г. няма гладни за хляб. Изследванията, които е направила, сочат още, че процентът на самоубийствата сред тях е висок. В движението, което тя основа, тя работи за поставяне на хората с очевидни увреждания в списъците с чакащи за държавни жилища. Това е така, защото според нея те обикновено не влизат в тези списъци, въпреки че се предполага, че имат право. Тя провежда доста срещи с членове на Кнесета и дори участва в срещи и дискусии на съответните комисии в Кнесета, но според нея тези, които могат да помогнат, не слушат, а тези, които слушат, са в опозиция и следователно не могат помогне.

Сега тя призовава все повече “прозрачни” хора с увреждания да се присъединят към нея, да се свържат с нея, за да им помогне. По нейна оценка, ако ситуацията продължи както сега, няма как да се измъкне от демонстрация на хора с увреждания, които ще искат правата си и елементарни условия за препитание.

4) По-долу са данните за контакт на мениджър движение, г-жа Татяна Кадучкина:

Нейните телефонни номера:

972-52-3708001. и: 972-3-5346644.

Нейните телефонни часове са от неделя до четвъртък (включително) от 11:00 сутринта до 20:00 часа – от единадесет сутринта до осем вечерта според ИЗРАЕЛСКО време, с изключение на еврейските празници и различните израелски празници.

5) По-долу е началото на писмо, което изпратих на различни места:

Да се:

Предмет: изграждане на системата.

Уважаеми госпожи/ господа.

Имам интерес да поръчам следната услуга от програмисти: настройка на система TTS-TEXT TO SPEECH

На арменски, беларуски, туркменски, киргизки, идиш и баски езици – езици, които не са в системите на TTS, които използвам днес (play.ht, voicemaker.in и aivoov.com) – но те са на моя блог disability5.com

Възможно ли е наистина подобно развитие? И ако да, колко време отнема и какви са необходимите финансови разходи?

Трябва да отбележа, че не съм нито компютърджия, нито програмист – така че няма как да проверя нещата.

За разбирането,

Асаф Бенямини.

6) По-долу е моята кореспонденция с Facebook групата „Идвам при професорите“:

Да се: “באים אל הפרופסורים.היסטוריה וארכיאולוגיה

Аз съм израелски гражданин, който участва активно в борбата за хората с увреждания, в рамките на която се обръщам и към международни органи извън държавата ИЗРАЕЛ. Освен всичко друго, обърнах се и към хора от Армения.

Както знаете, преди около две години и половина имаше война между Армения и Азербайджан за зони на влияние в района на Нагорни Карабах и според това, което чух по новините, Израел не беше неутрален в този конфликт и се идентифицираше с азерската страна.

Затова очаквах, че когато се свържа с хора от Армения, като ИЗРАЕЛСКИ гражданин (а аз се представях за такъв), отношението към мен ще бъде много лошо.

За моя голяма изненада, получих от всички хора от Армения, с които контактувах по интернет, и без изключение много уважително отношение и хора, които се опитаха да помогнат дори много повече от хора от която и да е друга страна.

Разбира се, това е приятна изненада за мен – но като човек, който не знае нищо за арменската или азерската култура, предполагам, че тук има всякакви неща, за които дори не знам.

И така, къде са моите грешки? Това, което не разбирам?

Бих подчертал, че не задавам този въпрос като предизвикателство – просто ми е интересно да разбера какви са обясненията за това, което описах.

За разбирането,

Асаф Бенджамин.

Дейвид Коен

Чудя се каква е връзката между борбата на хората с увреждания в ИЗРАЕЛ и оклеветяването на държавата ИЗРАЕЛ?

Арменците направиха клане с мишелов.

Арменците винаги са били предпазливи за честта на ИЗРАЕЛ и се опитват да се състезават с него, за да достигнат статута, който евреите успяха да дадат на Холокоста, оттук и тяхното уважение към нас, а също и тяхната завист.

ИЗРАЕЛ не взе активно участие във войната, той подписа споразумения за продажба на оръжие на азерите, които са наши приятели, за разлика от арменците.

Във всяка страна от третия свят биха били много щастливи да получат надбавките, които нашите хора с увреждания получават тук в ИЗРАЕЛ и условията на живот, следователно според мен е шега и подигравка Реш да се обръща към граждани, които печелят най-много 400 долара на месец и да получават помощ от тях в борбата, когато обезщетението за инвалидност, което получават в Израел, е многократно повече, а също и мечта на човек с такъв статус, междинен от тези страни.

 

Дейвид Коен

Не съм твърдял, че има връзка между борбата на хората с увреждания в ИЗРАЕЛ и отношението на арменците към нацията

Просто повдигнах въпрос като човек, който не знае нищо за арменската култура. Извинявам се, че повдигнах въпроса – наистина не знаех, че според твоя метод е забранено да се задават въпроси по темата. Освен това тук няма опит да се клевети държавата ИЗРАЕЛ – това е ваша измишльотина. Също така ще поясня, че не съм се свързвал директно с гражданите на Армения относно искането за финансови дарения – исканията бяха на съвсем различни теми, основно чрез уебсайтове на свободна практика като напр.fivver.com. Съгласен съм с вас, че положението на хората с увреждания в ИЗРАЕЛ е неизмеримо по-добро от положението на хората с увреждания в страна като Армения. И е възможно да се отиде много по-далеч: примитивни общества, в които тези, които не работят тежък физически труд или не се бият във войни, нямат шанс за оцеляване – и разбира се в тези общества няма какво да се говори за правата на хората с увреждания, възрастните хора или всякакъв вид медицинско лечение, което просто не съществува – или е достъпно само за слой от населението Много ограничена представа за краля и неговото непосредствено обкръжение – интересувате ли се това да е за нас в държавата ИЗРАЕЛ модел за сравнение? И какъв е изводът? че социалното страдание винаги е, както много други неща в живота ни, относително, а не абсолютно нещо. Като човек с увреждания в държавата ИЗРАЕЛ, сравнението, което правя, е между това, което държавата ИЗРАЕЛ може без проблем да даде на нашата общественост и да я улесни – и веригата от правителствени провали, които карат хората с увреждания да получават много по-малко от необходимия минимум, за да живеем достойно тук, в Израел – а не където и да било другаде. Сравнението между положението на хората с увреждания в държавата ИЗРАЕЛ и положението на хората с увреждания в бедните страни (и дори тези в много по-лошо положение от Армения) не формира основата на претенциите на хората с увреждания към държавата ИЗРАЕЛ. . Не се съмнявам, че в страните от третия свят може да има ситуации, в които ако вие или аз сме ранени,

 

Дейвид Коен

Асаф Бенямини

Относно отношението към арменците, просто ви написах защо те се отнасят уважително към ИЗРАЕЛЦИТЕ въпреки войната.

Разбира се, имате право да зададете какъвто искате въпрос… свободно.

Все още не разбирам каква е връзката между гражданите на страна от третия свят и положението на хората с увреждания в Израел.

Не само, че не сравних хората с увреждания в Израел с хората с увреждания в Армения, но сравних положението на здравите хора с положението на хората с увреждания в ИЗРАЕЛ – по-добре е да си инвалид в ИЗРАЕЛ, отколкото обикновен гражданин в Армения.

Все още се чудя:

Защо да въвеждаме борбата на хората с увреждания в международните отношения?

Не е ли това оклеветяване на ИЗРАЕЛ по възможно най-странния и ненужен начин?

Да се ​​обърнат към един изстрадал народ и да му размахат пред очите искания, които са мечта за него? Каква е ползата от това? И какво общо имат те с инвалидите?

И пак: питайте каквото искате и правете каквото искате, просто се чудя на логиката и има ли такова влияние върху репутацията на държавата ИЗРАЕЛ?

 

катосаф беняминаз

автор

 

Дейвид Коен

Ще уточня (отново), че няма никакъв опит да се клевети държавата ИЗРАЕЛ и най-доброто доказателство за това е, че все още пиша тук във Фейсбук и съм си вкъщи, а не в ареста в мазетата на ГС. Служба, където щях да ме изпратят, ако наистина бях направил такова нещо… И не поставям никакви изисквания пред тях: просто се свързах с тези хора от Армения чрез уебсайтове на свободна практика – и също им платих пълно плащане за задачите, за които фрийлансъри от всяка друга държава също биха получили пълно заплащане. В кореспонденцията си с тях много се стараех да говоря на нивото на очите – и тя включваше само неща, които бяха технически и пряко свързани със задачата, за която те също бяха свързани със същите уебсайтове – и нищо друго. Както знаете, тези сайтове са отворени за регистрация за хора от страни по целия свят. Мисля (и това, разбира се, е мое лично мнение – и нищо повече от това), че ние в ИЗРАЕЛ сме виновни за ужасна морална несправедливост, извършена под очевидно невинното заглавие “износ на сигурност” – в рамките на който оръжията, произведени в Държавата Израел се продава поради алчност само на режими или съмнителни организации, които извършват актове на масови убийства – но разбира се, средният ИЗРАЕЛЦ винаги ще се чувства много по-удобно да казва неща като “това не е пряко свързано с мен” или “Аз не не решавам за това“ или „Не зависи от мен“ и други твърдения, които могат да ни накарат да се почувстваме по-добре за себе си – в крайна сметка, кой наистина би искал да признае, че оръжие, продавано от неговата страна, се използва за извършване на такива ужасни престъпления? И вие питате защо пренасяте борбата на хората с увреждания в ИЗРАЕЛ в полето на международните отношения? Е, правя го по избор. Присъединих се към борбата на хората с увреждания в ИЗРАЕЛ през 2007 г. – тоест преди 15 години. През годините аз и много други хора с увреждания се опитвахме да се борим с ужасните несправедливости, заради които много хора с увреждания вече намериха смъртта си на улицата по всякакъв начин, а не само на демонстрации: безброй призиви и срещи с членове на Кнесет (ИЗРАЕЛСКИЯТ парламент), апелира към пресата или към всеки възможен сектор в държавата ИЗРАЕЛ. След като бях малтретиран и лъган толкова много пъти, аз лично (и аз пиша тук само как изглеждат нещата от моя гледна точка – и разбира се за други нещата може да изглеждат по различен начин) Изгубих напълно доверие в различните държавни органи. В краен случай на отчаяние се обръщам към много международни организации (и тъй като често се обръщам към езици, които изобщо не знам, и използвам преводите, които съм получил за тази цел от преводачески компании, така че в много случаи аз изпращайте заявки до организации или лица, без изобщо да знаете каква е тяхната самоличност). Призивите към страните извън държавата ИЗРАЕЛ имат две цели: опит за осъществяване на сътрудничество от един или друг вид между организациите на хората с увреждания в държавата ИЗРАЕЛ и организациите на хората с увреждания от други места, както и опит за оказване на натиск отвън върху вземащите решения в държавата ИЗРАЕЛ, така че те да започнат да се грижат малко по-сериозно за нашите трудности. Искате ли да видите това като клевета на държавата ИЗРАЕЛ? Знаете ли какво: в този случай поемам вината върху себе си – както обясних, не ми беше оставен друг избор или възможност. Към днешна дата има дълъг списък от въпроси, по които изобщо не се предлага решение – така че можете да продължите да спорите срещу мен, че клеветя държавата ИЗРАЕЛ – и в същото време ви уверявам, че пренебрежителното отношение на много, много власти в държавата ИЗРАЕЛ в толкова много случаи всъщност гарантират, че ще бъда принуден да продължа в това поради липса на избор. Държавата ИЗРАЕЛ наистина ли ще започне да се грижи сериозно, а не просто да го кажеш и да продължиш да лъжеш? В такъв случай ще се радвам да прекратя битката и да не изпращам дори едно писмо повече. Междувременно обаче не виждаме промяна в посоката по този въпрос – и продължаването на дългогодишната политика на пренебрежение и пренебрежение означава, че няма шанс за нищо друго. Искате ли да наречете това клевета и на държавата ИЗРАЕЛ? Така че имате пълното право да мислите така за тези, които го правят по избор – няма да споря с това. Най-добри пожелания, assaf benyamini. Искате ли да наречете това клевета и на държавата ИЗРАЕЛ? Така че имате пълното право да мислите така за тези, които го правят по избор – няма да споря с това. Най-добри пожелания, assaf benyamini. Искате ли да наречете това клевета и на държавата ИЗРАЕЛ? Така че имате пълното право да мислите така за тези, които го правят по избор – няма да споря с това. Най-добри пожелания, assaf benyamini.

 

Дейвид Коен

катосаф Беняминаз

Дори да клеветите Израел лошо, те няма да ви вкарат в затвора. демокрация…

И не те съдя за болката ти и не те съдя за страданието ти.

Правете това, което мислите, че ще ви напредне.

Уверявам ви, че никакъв международен натиск няма да накара държавата ИЗРАЕЛ да даде повече пари на хората с увреждания, това е вътрешен въпрос на държавата и държавата дава разумни суми на хората с увреждания в сравнение с други западни страни, следователно е смешно да мисля, че някой ще се намеси и със сигурност организации или хора от страни от третия свят.

Съгласен съм, че наистина не е достатъчно и че е възможно и необходимо да се даде повече (и има от кого да се вземе) – но както споменах: никакъв външен натиск няма да помогне – и да, това е форма на оклеветяване на държавата на ИЗРАЕЛ.

Държавата ИЗРАЕЛ е на място, където всички нейни врагове търсят начини да я категоризират и за наше щастие повечето от нашите врагове биха били щастливи да живеят тук и да приемат условията, които нашите хора с увреждания получават тук.

Много здраве на теб

 

Дейвид Коен

Прав си. Както обясних, ние като хора с увреждания не ни остава друга възможност.

 

Лиор Пастернак

От моя опит с арменците както в Америка, така и в Япония, те уважават евреите по „реалистичен, тежък и подозрителен начин“ и това произтича от християнството, което се практикува в Централна Азия в сравнение със западното християнство.

Забелязах, че почти не казват “Иисус Христос” за разлика от американците и като цяло са затворени и дистанцирани, разбрах, че това е тяхната култура, да не говорят и да се свързват с хора, които не са свои. По този начин, ако са казали добра дума, това е учтиво.

катосаф беняминаз

автор

Лиор Пастернак

Благодаря за отговора. Все пак звучи интересно.

 

Брурия Гинтън-Лавандула

Лиор Пастернак

Уау, моят опит в Северна Америка е малко по-различен – преживявам и виждам близост и братство, включително бракове между евреи и арменци. Много евреи, между другото, също казват „Исус Христос“ или „Саю Исус“ без никакво религиозно намерение или обвинение, точно както мнозина казват „Могъщият Бог“, „Господарят на света“ и т.н. С и без религиозно намерение , но по навик, който не цели да навреди, а да изрази шок/удивление, или остроумни шеги.

Не е трудно да се разбере, че азерите от Иран, подобно на другите неперсийски народи на Иран, могат да помогнат на себе си и на Близкия изток да се върнат към дните преди шиитската революция. Ако е възможно, би било добре да се намери дипломатически начин да останем в братски отношения и с арменците, не само защото Чарлз Езенборян (Езенбор) изпълни най-трогателната „Хайдишер маман“, но защото и те претърпяха сериозен холокост „поради “ към религията на робството (в Турция).

7) По-долу е публикацията, която публикувах в социалната мрежа Facebook относно поведението на мрежата Shufersal към мен (ще отбележа, че телефонните номера, на които нямаше отговор от мрежата, са: 972-1-800-56-56 -56 и: 972-3-9481515).

 

Днес, петък, 2 септември 2022 г. получих доставка до дома си от Шufersal-Доставка, който включваше и петъчния Yedioth Ahronoth nвестник. Както знаете, един съботен вестник Yedioth Ahronoth струва около 20 NIS и включва освен основната си част и добавки.

Но по неизвестни причини веригата “Шуферсал” реши да достави само основната част от вестника без добавките.

Смятам, че когато клиент поръча продукт и го плати, той трябва да получи същия продукт в неговата цялост, а не само част от него. Това е принципен въпрос.

Нещо повече: когато се опитам да установя телефонен контакт с мрежата на Shufersal, за да изясня въпроса, никой не отговаря на телефона и обажданията незабавно се прекъсват едно след друго.

Смятам, че това не е коректно поведение.

За разбирането,

Асаф Бенямин,

Улица Коста Рика 115,

Вход А-ап.4,

Кирят Менахем,

Йерусалим

ИЗРАЕЛ, пощенски код: 9662592.

моите телефонни номера: у дома-972-2-6427757.

Мобилен-972-58-6784040. Факс-972-77-2700076.

8)Ще отбележа, че говоря иврит и познанията ми по други езици са силно ограничени. С изключение на средно до ниско ниво на английски и много ниско ниво на френски, нямам повече познания в тази област.

Използвах помощта на професионална преводаческа компания, за да напиша това писмо.

9) По-долу има няколко линка, чрез които можете да намерите повече информация за мен и за борбата на хората с увреждания в Израел, в която участвам:

 

 https://www.facebook.com/profile.php?id=100066013470424

https://twitter.com/AssafBenyamini

https://www.webtalk.co/assaf.benyamini

https://anchor.fm/assaf-benyamini

https://open.spotify.com/show/4KKwFBQBwwapfWMb1tvdEw

https://vk.com/id384940173

www.tiktok.com/@assafbenyamini

 https://disability5.com/

https://www.youtube.com/channel/UCX17EMVKfwYLVJNQN9Qlzrg

 https://www.4shared.com/folder/oOyYCabv/_online.html

https://sites.google.com/view/raayonotonline/%D7%91%D7%99%D7%AA

 

https://sites.google.com/view/shlilibareshet/%D7%91%D7%99%D7%AA

 

Print Friendly, PDF & Email