Visit BlogAdda.com to discover Indian blogs getLinks(); ?> идеје за борбу. - מידע לאנשים עם מוגבלויות

идеје за борбу.

До:

Предмет: Потрага за идејама.

Поштоване госпође/госпођо.

2007. године придружио сам се борби јавности особа са инвалидитетом у Израелу. Од 10. јула 2018. ово радим у склопу покрета „нитгабер“ – транспарентни инвалиди.

Међутим, чак и данас (пишем ове речи 3. септембра 2022.) борба је и даље заглављена – многи кораци који су предузети, укључујући, између осталог, демонстрације, позиве новинарима и многим члановима кнесета (ИЗРАЕЛСКИ парламент), а више није помогло, а ситуација инвалидног становништва у Држави Израел је и даље веома тешка, а многи од нас су приморани да направе немогућ избор између куповине основних животних намирница и куповине лекова или неопходне медицинске опреме).

Стога ћемо тражити додатне идеје како бисмо наставили да промовишемо борбу.

Свака идеја је добродошла.

Поздрави,

ассаф бениамини .

пост Сцриптум. 1) Мој матични број: 029547403.

2) моје имејл адресе: [email protected] или:  [email protected]  или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected]  или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected]

3)Испод су неке речи објашњења о друштвеном покрету коме сам се придружио 10. јула 2018, како су се појавиле у штампи:

Татјана Кадучкин, обична грађанка Државе Израел, одлучила је да оснује покрет ‘нитгабер’ како би помогла онима које она назива својим ‘транспарентним инвалидима’. До сада се њеном покрету придружило око 500 људи из целе државе ИЗРАЕЛ. У интервјуу за емитере Канала 7, она говори о пројекту и оним инвалидима који не добијају одговарајућу и довољну помоћ од надлежних агенција, само зато што су транспарентни.

Према њеним речима, инвалидна популација се може поделити у две групе: инвалиде са колицима и инвалиде без инвалидских колица. Другу групу дефинише као „транспарентне инвалиде” јер, према њеним речима, не добијају исте услуге као инвалиди са инвалидским колицима, иако су дефинисани као инвалиди од 75-100 одсто.

Ови људи, објашњава она, не могу сами да живе, а потребна им је помоћ додатних услуга на које имају право инвалиди са инвалидским колицима. На пример, транспарентни инвалиди добијају ниску инвалиднину од националног осигурања, не примају одређене додатке као што су додатак за посебне услуге, додатак за пратњу, накнаду за мобилност, а такође добијају нижу накнаду од Министарства за становање.

Према истраживању које је спровео Кадучкин, ови транспарентни инвалиди су гладни хлеба упркос покушају да се тврди да у Израелу 2016. нема хлеба гладних. Истраживање које је спровела наводи и да је међу њима висока стопа самоубистава. У покрету који је основала ради на томе да транспарентно инвалиде стави на листе чекања за јавно становање. То је зато што, према њеним речима, они обично не улазе на ове листе иако би требало да испуњавају услове. Она одржава доста састанака са члановима Кнесета и чак учествује на састанцима и дискусијама релевантних комисија у Кнесету, али према њеним речима они који су у могућности да помогну не слушају, а они који слушају су у опозицији и стога не могу помоћ.

Сада позива све “транспарентније” инвалиде да јој се придруже, да јој се јаве како би им помогла. Према њеној оцени, ако се ситуација настави оваквом каква је данас, неће бити бежања од демонстрација инвалида који ће тражити своја права и основне услове за живот.

4) Испод су контакт подаци за менаџера кретања, госпођу Татјану Кадучкин:

Њени бројеви телефона:

972-52-3708001. и: 972-3-5346644.

Њено време јављања на телефон је од недеље до четвртка (укључиво) од 11:00 до 20:00 – од једанаест ујутру до осам увече по ИЗРАЕЛском времену, осим за јеврејске празнике и разне израелске празнике.

5) Испод је почетак писма, које сам послао на разна места:

До:

Предмет: изградња система.

Поштоване госпође/госпођо.

Заинтересован сам да наручим следећу услугу од програмера: постављање система ТТС-ТЕКСТ У ГОВОР

На јерменском, белоруском, туркменском, киргиском, јидишу и баскијском језицима – језицима који нису у системима ТТС-а које данас користим (плаи.хт, воицемакер.ин и аивоов.цом) – али су на мом блог дисабилити5.цом

Да ли је такав развој заиста могућ? И ако јесте, колико је потребно и који су потребни финансијски трошкови?

Морам да истакнем да нисам ни компјутераш ни програмер – тако да немам начина да проверим ствари.

Поздрави,

ассаф бениамини .

6) Испод је моја преписка са Фејсбук групом „Долазак код професора“:

До: “באים אל הפרופסורים.היסטוריה וארכיאולוגיה

Ја сам држављанин Израела, активан у борби за инвалидну популацију у оквиру које апелујем и на међународна тела ван државе ИЗРАЕЛ. Између осталог, обратио сам се и људима из Јерменије.

Као што знате, пре око две и по године дошло је до рата између Јерменије и Азербејџана око области утицаја у региону Нагорно-Карабаха, а према ономе што сам чуо у вестима, Израел није био неутралан у овом сукобу и идентификовао се са азербејџанској страни.

Стога сам очекивао да ће, када се обратим људима из Јерменије, као држављанину ИЗРАЕЛЦА (а тако сам се и представљао) однос према мени бити веома лош.

На моје велико изненађење, добио сам од свих људи из Јерменије са којима сам био у контакту путем интернета, и то без изузетка, веома уважаван став, и људи који су покушали да помогну чак и много више од људи из било које друге земље.

Наравно, ово је за мене пријатно изненађење – међутим, као неко ко не зна ништа о јерменској или азербејџанској култури, претпостављам да овде има свашта за које ја и не знам.

Па где су моје грешке? оно што не разумем?

Нагласио бих да ово питање не постављам као пркос било које врсте – једноставно ме занима која су објашњења за ово што сам описао.

Поздрави,

Асаф Бењамин.

Давид Цохен

Питам се каква је веза између борбе инвалида у ИЗРАЕЛУ и клевете државе ИЗРАЕЛ?

Јермени су извршили масакр са зујама.

Јермени су увек били опрезни према части ИЗРАЕЛ-а и покушавају да се такмиче са њом како би дошли до статуса који су Јевреји успели да дају Холокаусту, отуда њихово поштовање према нама, али и њихова завист.

ИЗРАЕЛ се није активно укључио у рат, потписао је уговоре о продаји оружја Азерима који су наши пријатељи, за разлику од Јермена.

У било којој земљи трећег света би били веома срећни да добију накнаде које добијају наши инвалиди овде у ИЗРАЕЛУ и услове живота, тако да је по мом мишљењу шала и ругло да се Реш обраћа грађанима који зарађују у најбољем случају 400 долара месец дана и добијају од њих помоћ у борби када је инвалиднина коју добијају у Израелу вишеструко већа и такође сан особе овог статуса посредника ових земаља.

 

Давид Цохен

Нисам тврдио да постоји било каква веза између борбе инвалида у ИЗРАЕЛУ и односа Јермена према нацији

Управо сам поставио питање као неко ко не зна ништа о јерменској култури. Извињавам се што постављам питање – заиста нисам знао да је по вашем методу забрањено постављати питања на ту тему. Такође, овде нема покушаја да се клевета држава ИЗРАЕЛ – ово је ваш изум. Такође ћу појаснити да нисам директно контактирао грађане Јерменије у вези са захтевом за било какву финансијску донацију – захтеви су били на потпуно различите теме, углавном преко фриленсерских сајтова као нпр.фиввер.цом. Слажем се са вама да је ситуација инвалида у ИЗРАЕЛУ немерљиво боља од ситуације инвалида у земљи као што је Јерменија. А могуће је ићи много даље: примитивна друштва у којима они који не раде на тешком физичком раду или не ратују немају шансе за опстанак – и наравно у тим друштвима нема шта да се прича о правима инвалида, старије особе или било који вид лечења који једноставно не постоји – или је доступан само слоју становништва Веома ограничен поглед на краља и његову непосредну околину – да ли сте заинтересовани да ово буде за нас у држави ИЗРАЕЛ модел за поређење? И какав је закључак? та друштвена невоља је увек, као и многе друге ствари у нашим животима, релативна, а не апсолутна ствар. Као особа са инвалидитетом у држави ИЗРАЕЛ, поређење које правим је између онога што Држава ИЗРАЕЛ може без икаквих проблема да пружи нашој јавности и да јој олакша – и ланца пропуста владе који узрокују да становништво са инвалидитетом добија много мање од минимума неопходног за достојанствен живот овде у Израелу – а не било где другде. Поређење положаја инвалида у држави ИЗРАЕЛ и положаја инвалида у сиромашним земљама (па чак и онима у много горој ситуацији од Јерменије) не чини основу за тврдње инвалида према држави ИЗРАЕЛ . Не сумњам да у земљама трећег света може доћи до ситуација у којима ако сте ви или ја повређени,

 

Давид Цохен

ассаф бениамини

Што се тиче односа према Јерменима, једноставно сам вам написао зашто се према ИЗРАЕЛЦАМА односе са поштовањем упркос рату.

Наравно, дозвољено вам је да постављате било које питање… слободно.

Још увек не разумем каква је веза између грађана земље трећег света и положаја инвалида у Израелу.

Не само да нисам упоредио инвалиде у Израелу са особама са инвалидитетом у Јерменији, већ сам упоредио ситуацију здравих људи са ситуацијом инвалида у ИЗРАЕЛУ – боље је бити инвалид у ИЗРАЕЛУ него обичан грађанин у Јерменији.

и даље се питам:

Зашто увести борбу инвалида у међународне односе?

Није ли ова клевета ИЗРАЕЛ на најчуднији и најнепотребнији могући начин?

Да се ​​окрену напаћеном народу и машу му пред очима са захтевима који су за њих сан? Каква је корист од тога? А какве везе они имају са инвалидима?

И опет: питај шта хоћеш и ради шта хоћеш, само се питам каква је логика и да ли то толико утиче на углед Државе ИЗРАЕЛ?

 

каосаф бениамини

аутор

 

Давид Цохен

Појаснићу (поново) да нема покушаја клеветања државе ИЗРАЕЛ, а најбољи доказ за то је: још увек пишем овде на Фејсбуку, и ја сам код куће а не у притвору у подрумима Опште безбедности Служба, где би ме послали да сам заиста тако нешто урадио… И не постављам никакве захтеве пред њима: једноставно сам контактирао те људе из Јерменије преко сајтова фриленсера – и платио сам им пуну уплату за послове за које би слободњаци из било које друге земље такође добили пуну плату. У својој преписци са њима сам се веома трудио да говорим у висини очију – а то је укључивало само ствари које су биле технички и директно повезане са задатком за који су и они били повезани са истим сајтовима – и ништа друго. Као што знате, ови сајтови су отворени за регистрацију за људе из земаља широм света. Мислим (а ово је наравно моје лично мишљење – и ништа више од тога) да смо ми у ИЗРАЕЛУ криви за страшну моралну неправду почињену под очигледно невиним насловом “извоза безбедности” – у оквиру којег се производи оружје у Држава Израел се продаје из разлога похлепе само режимима или сумњивим организацијама које врше дела масовних убистава – али, наравно, просечном ИЗРАЕЛЦУ ће увек бити много пријатније да каже ствари попут „није директно повезано са мном“ или „ја не не одлучујем о томе” или “Није до мене” и друге изјаве које могу учинити да се осећамо боље о себи – на крају крајева, ко би заиста био вољан да призна да се оружје које продаје њихова земља користи за чињење тако страшних злочина? И питате зашто борбу инвалидне јавности у ИЗРАЕЛУ доводите у поље међународних односа? Па, ја то радим по избору. Придружио сам се борби инвалида у ИЗРАЕЛУ 2007. године – дакле пре 15 година. Ја и многи други инвалиди смо годинама покушавали да се изборимо са страшним неправдама због којих су многи инвалиди већ нашли своју смрт на улици на све могуће начине, а не само у демонстрацијама: безброј апела и састанака са члановима Кнесет (ИЗРАЕЛСКИ парламент), апелује на штампу или на сваки могући сектор у држави ИЗРАЕЛ. Након што сам толико пута злостављан и лаган, ја лично (и ја Овде само пишем како ствари изгледају са моје тачке гледишта – а наравно за друге ствари могу изгледати другачије) Потпуно сам изгубио поверење у разне државне органе. Као крајње средство очаја, обраћам се многим међународним организацијама (а пошто се често обраћам језицима које уопште не знам, а за ту сврху користим преводе које сам добио од преводилачких компанија, па у многим случајевима шаљу захтеве организацијама или појединцима а да уопште не знају шта је њихов идентитет). Апели странкама ван Државе ИЗРАЕЛ имају два циља: покушај да се оствари сарадња ове или оне врсте између организација инвалида у држави ИЗРАЕЛ и организација инвалида из других места, као и покушај да се изврши притисак споља на доносиоце одлука у држави ИЗРАЕЛ како би они мало озбиљније почели да брину о нашим недаћама. Да ли желите да ово видите као клевету државе ИЗРАЕЛ? Дакле, знате шта: по овом питању прихватам кривицу на себе – као што сам објаснио, није ми преостао никакав други избор или могућност. Од данас постоји дуга листа питања у којима се уопште не нуди решење – тако да можете да наставите да се залажете против мене да клеветам државу ИЗРАЕЛ – а истовремено вас уверавам да је презир став многе, многе власти у држави ИЗРАЕЛ у толико случајева заправо гарантују да ћу бити приморан да наставим са овим због недостатка избора. Да ли ће држава ИЗРАЕЛ заиста почети да брине озбиљно, а не само да кажеш и наставиш да лажеш? У том случају бих био веома срећан да прекинем тучу и не пошаљем ни једно писмо више. Међутим, у међувремену, не видимо никакву промену правца по овом питању – а наставак дугогодишње политике занемаривања и омаловажавања значи да нема шансе ни за шта друго. Дакле, хоћете ли и ово да назовете клеветом државе ИЗРАЕЛ? Дакле, имате право да тако размишљате о онима који то раде по сопственом нахођењу – нећу да се спорим са тим. Срдачан поздрав, ассаф бениамини. Дакле, хоћете ли и ово да назовете клеветом државе ИЗРАЕЛ? Дакле, имате право да тако размишљате о онима који то раде по сопственом нахођењу – нећу да се спорим са тим. Срдачан поздрав, ассаф бениамини. Дакле, хоћете ли и ово да назовете клеветом државе ИЗРАЕЛ? Дакле, имате право да тако размишљате о онима који то раде по сопственом нахођењу – нећу да се спорим са тим. Срдачан поздрав, ассаф бениамини.

 

Давид Цохен

каосаф Бениамини

Чак и ако гадно оклеветате Израел, неће вас стрпати у затвор. демократија…

И не осуђујем вас због вашег бола и не осуђујем вас због ваше патње.

Урадите оно што мислите да ће вас унапредити.

Уверавам вас да никакав међународни притисак неће довести до тога да држава ИЗРАЕЛ даје више новца за особе са инвалидитетом, то је унутрашња ствар државе и држава даје разумне износе инвалидима у односу на друге западне земље, стога је смешно мислити да ће неко интервенисати и свакако организације или људи из земаља трећег света.

Слажем се да то заиста није довољно и да је могуће и потребно дати више (а има од кога узети) – али као што је речено: никакав спољни притисак неће помоћи – и да, то је облик клевете државе ИЗРАЕЛ.

Држава ИЗРАЕЛ је на месту где сви њени непријатељи траже начине да је категоришу, а на нашу срећу, већина наших непријатеља би радо живела овде и прихватила услове које овде добијају наши инвалиди.

Добро здравље

 

Давид Цохен

У праву си. Као што сам објаснио, нама као инвалидима не преостаје друга опција.

 

Лиор Пастернак

Из мог искуства са Јерменима у Америци и Јапану, они поштују Јевреје на „реалистичан, тежак и сумњив начин“, а то произилази из хришћанства које се практикује у централној Азији у поређењу са западним хришћанством.

Приметио сам да једва говоре „Исусе Христе“ за разлику од Американаца, а генерално су затворени и дистанцирани, схватио сам да је то њихова култура, а не да причају и повезују се са људима који нису своји. Овако ако су рекли љубазну реч то је пристојно.

каосаф бениамини .

аутор

Лиор Пастернак

Хвала на одговору. Звучи занимљиво у сваком случају.

 

Бруриа Гинтон-Лаванда

Лиор Пастернак

Вау, моје искуство у Северној Америци је мало другачије – доживљавам и видим блискост и братство, укључујући бракове између Јевреја и Јермена. Многи Јевреји, иначе, такође кажу „Исус Христос“ или „Свети Исус“, без икакве религиозне намере или оптужбе, баш као што многи кажу „Моћни Боже“, „Господару света“ итд. Са или без верске намере , али из навике која нема намеру да науди, већ да изрази шок/чуђење, или духовите шале.

Није тешко схватити да Азери Ирана, као и други неперсијски народи Ирана, могу помоћи себи и Блиском истоку да се врате у дане пре шиитске револуције. Ако је могуће, било би добро наћи дипломатски начин да и са Јерменима останемо у братским односима, не само зато што је Чарлс Езенборијан (Езенбор) извео најдирљивију „Хајдишер Маман“, већ зато што су и они претрпели озбиљан холокауст „због „религији ропства (у Турској).

7) Испод је пост који сам објавио на друштвеној мрежи Фејсбук о понашању мреже Шуферсал према мени (напоменућу да су бројеви телефона на које није било одговора са мреже: 972-1-800-56-56 -56 и: 972-3-9481515).

 

Данас, у петак, 2. септембра 2022. године, примио сам испоруку кући од Шуферсал-поштарина, који је укључивао и Иедиотх Ахронотх нновинске новине. Као што знате, суботње новине Иедиотх Ахронотх коштају око 20 НИС, а укључују, осим главног дела, додатке.

Међутим, из непознатих разлога ланац Шуферсал је одлучио да испоручи само главни део новина без додатака.

Верујем да када купац наручи производ и плати га, треба да добије исти производ у целини – а не само део. То је ствар принципа.

Штавише: када покушам да успоставим телефонски контакт са Схуферсал мрежом да разјасним ствар, нико се не јавља на телефон и позиви се одмах прекидају један за другим.

Сматрам да ово није исправан начин понашања.

Поздрави,

асаф бењамин,

Улица Костарике 115,

Улаз А-стан 4,

Кирјат Менахем,

Јерусалим

ИЗРАЕЛ, поштански број: 9662592.

моји бројеви телефона: код куће-972-2-6427757.

Мобиле-972-58-6784040. Фак-972-77-2700076.

8)Напомињем да ја говорим хебрејски, а моје знање других језика је веома ограничено. Осим средњег до ниског нивоа енглеског и веома ниског нивоа француског, немам даље знање у овој области.

Искористио сам помоћ професионалне преводилачке компаније да напишем ово писмо.

9) Испод је неколико линкова, преко којих можете пронаћи више информација о мени ио борби инвалида у Израелу у којој учествујем:

 

 хттпс://ввв.фацебоок.цом/профиле.пхп?ид=100066013470424

хттпс://твиттер.цом/АссафБениамини

хттпс://ввв.вебталк.цо/ассаф.бениамини

хттпс://анцхор.фм/ассаф-бениамини

хттпс://опен.спотифи.цом/схов/4ККвФБКБввапфВМб1твдЕв

хттпс://вк.цом/ид384940173

ввв.тикток.цом/@ассафбениамини

 хттпс://дисабилити5.цом/

хттпс://ввв.иоутубе.цом/цханнел/УЦКС17ЕМВКфвИЛВЈНКН9Клзрг

 хттпс://ввв.4схаред.цом/фолдер/оОиИЦабв/_онлине.хтмл

хттпс://ситес.гоогле.цом/виев/рааионотонлине/%Д7%91%Д7%99%Д7%АА

 

хттпс://ситес.гоогле.цом/виев/схлилибаресхет/%Д7%91%Д7%99%Д7%АА

 

              - Да ли сте нашли грешку? Причај ми о томе -

 

Print Friendly, PDF & Email
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE