Visit BlogAdda.com to discover Indian blogs getLinks(); ?> Изнајмување станови за инвалиди во Израел - מידע לאנשים עם מוגבלויות

Изнајмување станови за инвалиди во Израел

Изнајмување станови за лица со посебни потреби во Државата Израел: предизвици и можности

Што значи да се биде оневозможен? Ова е прашање кое покренува многу прашалници и не е секогаш можно да се даде едноставен одговор. Лице со посебни потреби може да биде некој со физичка, емоционална или духовна попреченост и, во сите случаи, нивниот живот мора да биде интегриран во поширокото општество. Едно од основните права на секој човек е правото на пријатно домување приспособено на неговите потреби. Ова е основно право од кое ниту едно лице со попреченост не може да се откаже. Ова е причината зошто се соочуваме со уникатни предизвици кога станува збор за изнајмување станови во Државата Израел.

Изнајмувањето станови е тешко прашање во Државата Израел, дури и кога некое лице не е инвалидно. Високите цени, географските ограничувања и интензивната конкуренција меѓу населбите и градовите наведуваат десетици илјади луѓе да бараат решенија прилагодени на различните трендови на пазарот и да бараат соодветни живеалишта.

Неодамна локалните власти се обидуваат да најдат решенија за домување за лицата со посебни потреби, но реалноста покажува дека има уште многу работа. Лицата со попреченост се соочуваат со посебни потешкотии при наоѓање стан прилагоден на нивните потреби. Властите и бизнисите треба да развијат ефикасна и поддржувачка политика во корист на лицата со попреченост со цел да им помогнат да најдат соодветно решение за домување.

Еден од главните проблеми на пазарот на домување во Израел е недостатокот на станови достапни за лицата со посебни потреби и можности за домување блиску до местото каде што живее лицето со попреченост. Како резултат на тоа, изборот на местото на живеење од страна на лицата со попреченост е скоро секогаш неразумен и не ги задоволува основните животни потреби и може да ги остави лицата со попреченост да се чувствуваат изолирани и да немаат ангажман во општеството во кое живеат. Роднините на лицата со посебни потреби кои се обидуваат да им помогнат да најдат соодветно место за живеење се соочуваат со многу бирократски тешкотии. Згора на тоа,

Во последните години почнаа да се развиваат стабилни решенија за лицата со попреченост при изнајмување станови. На пример, израелските локални власти почнаа да развиваат програми за да им се овозможи на лицата со посебни потреби да изнајмуваат станови по субвенционирани цени соодветни на нивните финансиски можности. Дополнително, приватните компании соработуваат со локалните власти и јавните институции за да обезбедат соодветни опции за домување за лицата со посебни потреби и нивните семејства.

Еден од најуспешните примери на ова решение е „Фондот Кармел“ во градот Хаифа. Фондот помага во финансирањето и купувањето станови за лицата со посебни потреби и им помага да најдат соодветни и достапни станови во градот. Успешноста на ваквите проекти придонесува за значително подобрување на квалитетот на животот на лицата со попреченост и им дава можност да се интегрираат во општеството како што секој заслужува.

Сепак, сè уште има многу предизвици кога станува збор за изнајмување станови за лица со посебни потреби во Државата Израел. Постојаната потреба за прилагодување на становите на физичките и емоционалните потреби на станарите, како и финансирањето потребно за вакви проекти, претставува многу скап предизвик. Дополнително, свесноста за проблемот и континуираното подобрување со текот на времето доведоа до зголемување на барањата за купување достапни станови, што може да предизвика чувство на фрустрација и бирократски компликации кои се многу тешки за управување.

Како заклучок, изнајмувањето станови за лица со посебни потреби во државата Израел е важно и чувствително прашање кое бара внимание од локалните власти, владата и приватните компании. Акциите што се преземаат за лицата со попреченост варираат од град до град и од место до место, и тие се соочуваат со значителни предизвици за да успеат во оваа задача. Напорите да се најдат решенија за изнајмување станови за лица со попреченост во Државата Израел бараат упорност, креативно размислување и партнерство помеѓу владата и јавноста, за да се осигура дека лицата со попреченост го добиваат правото да живеат вреден живот, во дом прилагоден на нивните потреби.

 

A. Еве една идеја за системот на кој размислував:

Направете веб-локација или систем што ќе служи како еден вид „архива“ за детали за запоставени или напуштени проекти. Односно: сите случаи во кои едно лице или група луѓе започнале одреден проект и поради оваа или онаа причина не било можно да се заврши или продолжи.

Секој кој е заинтересиран да помогне во поставувањето на системот може да ме контактира, Асаф Бењамини, преку:

1) Мојот телефонски број: 972-58-6784040.

2) Мојата веб-страница:  https://www.disability55.com/

Б. Подолу е пораката што ја испратив во неделата на 20 август 2023 година до техничката поддршка на Фејсбук:

Зошто (повторно) не можам да испраќам пораки со помош на софтверот Messenger? Зошто повторно бев блокиран?

Повторно прецизирам дека на мојот Фејсбук профил не пишувам навреди, говор на омраза, закани, клевети или говор на омраза или навреди од кој било вид што навистина може да оправда санкција од ваков вид.

Затоа ќе ве замолам да ме овластите да испраќам и примам пораки користејќи го софтверот Messenger.

Асаф Бенџамин.

пост Скриптум. 1) Мојот телефонски број: 972-58-6784040.

2) Линк до мојот Фејсбук профил:  https://www.facebook.com/profile.php?id=100066013470424

C. Подолу е објавата што ја објавив во групата на Фејсбук   “престанете со малтретирањето на Фејсбук“:

 

Фејсбук наеднаш не ми дозволува да испраќам пораки преку софтвер за пораки – исто така и без причина.

Освен пораката за самото блокирање, Фејсбук не објаснува ништо.

Дали некој некогаш наишол на вакво нешто?

Овде прикачувам слика од екранот на проблемот (насловот за оваа слика од екранот е на хебрејски).

Асаф Бенџамин.

Д. Подолу е електронска порака, испратена во моите работи до „Центарот за клиничка правна иницијација“ на Хебрејскиот универзитет + нивниот одговор на барањето:

 

Број на датотека 64226/23 – Benyamini Asaf [референца 66540639]

Yahoo/Inbox

Сијуа Мишпати< [email protected] >

има:

[email protected]

копија:

[email protected]

Недела 20 август во 13:02 часот.

Здраво Михал,

Ви го проследувам барањето што го добивме од г-дин Асаф Бињамини, примачот на оваа е-пошта. Документите во прилог се доставуваат со негово овластување.

Асаф нè контактираше за правна помош за добивање основно олеснување преку апликација/петиција за јавно домување. Од она што ми го кажа Асаф, изгледа дека направил неколку застапувања до Министерството за домување со цел да ја зголеми својата подобност за помош за изнајмување и да биде признаен како подобен за социјални станови, но секој пат добивал негативен одговор. Според него, главната причина е тоа што е самец и без деца, што го дискриминира во однос на другите кандидати за Министерството за домување, дури и ако е во медицинска и лична состојба што ја оправдува користа од помош.

За жал, поради финансиски влог на кредит на барателот, барателот не ги исполнува економските услови утврдени со закон за да има правно застапување во име на правна помош од Министерството за правда. Затоа, не можевме да го прифатиме барањето на Асаф и да го испитаме длабински. Сепак, многу би ценел доколку можете да видите дали можете да му пружите помош преку Центарот за клиничко правно образование на Хебрејскиот универзитет. Со благодарност, Adv. Правна помош на Liron Keshet Je District [email protected] Како дел од услугата што ви е обезбедена во Министерството за правда, ве покануваме да пристапите на веб-локацијата Every Right на:

https:// go.kolz.org. ил / g

Недела 20 август во 16:40 ч.

Здраво Лирон и Здраво Асаф,

 

Ќе проверам дали случајот е во принцип соодветен за клиниката, дури и ако ова е тешко прашање за решавање.

Ми треба малку време да го проучам случајот и да дадам одговор, а во секој случај, доколку предметот е погоден за нашето лекување, клиниката нема да може да започне со лекување на случајот до почетокот на семестарот (крајот на октомври). .

Со почит,

Адвокатот Михал Горен

Меѓународната клиника за човекови права

Клиниката за застапеност на популации во периферијата, клиничкиот правен тренинг центарПравен факултет, Хебрејски универзитет во Ерусалим, Израел. Телефон: 972-2-5882569.

Факс: 972-2-5882544.  [email protected]
www.cle.huji.ac.il

 

Погледнете ја оригиналната објава

E. Подолу е е-поштата што ја испратив до канцеларијата на заменик министерот за финансии во Израел, Михал Валдигер:

Моето писмо до канцеларијата на заменик министерот за финансии Михал Влдигер.

Yahoo/испратено

Асаф Бенџамин< [email protected] >

има:

[email protected]

Сабота 19 август во 20:07 часот.

До: Канцеларијата на заменик министерот за финансии Михал Валдигер.

 

Предмет: решенија за трајно домување.

Почитувани госпоѓи и господа.

Јас, Асаф Бињамини, 50 години, живеам во изнајмен стан во населбата Кирјат Менахем во Ерусалим. Живеам со додаток за инвалидност од Националниот институт за осигурување. Дополнително, добивам приближно 770 NIS месечно како помош за плаќање кирија од Министерството за градежништво и домување, преку MGR. И покрај бројните барања, износот на помошта за изнајмување не е ажуриран многу години – и оваа рута во моментов не може да биде соодветно решение. решение за домување за инвалиди. Дополнително: Кога станува збор за решение за домување за инвалидно лице, понекогаш има дополнителни трошоци поради потребата од различни функции за пристапност. Моето прашање е следното:

Со почит,

Асаф Бењамини,

Улица Костарика 115,

влез А-стан 4, Кирјат Менахем,
Ерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштенски код: 9662592.

Телефонски броеви: во тајна куќа поради малтретирање и неупатена жалба до израелската полиција.

Мобилен-972-58-6784040. Факс-972-77-2700076.

пост Скриптум. 1) Подолу е мојата кореспонденција со управителот за помош во домувањето на Министерството за градежништво и домување: Испративте е-пошта во неозначено поле – број на порака: 0005204

[email protected]

Среда, 16 август во 9:20 часот Здраво, испративте е-пошта до поле кое не е означено. Можете да отворите жалба на онлајн формуларот на Министерството за градежништво и домување:

https://forms.gov.il/globaldata/getsequence/[email protected]

Со почит, Министерството за градежништво и домување Среда, 16 август 2023 година во 08:36:54 GMT+3, јавна истрага одговорна за помош за домување<

[email protected]> Напишано од: асаф Шалом, ви благодарам што го добивте вашето барање и чест ми е да одговорам. Не го разбрав вашето барање, на 07.05.2023 година одговоривме на вашето барање за добивање стан, според кое можете да размислите за аплицирање за јавен стан, преку фирмата Магаар. Ви благодариме за разбирањето и соработката. Со почит, Центар за јавни прашања Адена Авера

Администрација за помош при домување

[https://hoc-hamecher.microsoftcrmportals.com/misrad_habinui_vehashikun/]

2) Мој матичен број: 029547403.

3) Подолу е објаснување за медицинската услуга што ја барам: Јас сум маж на 50-годишна возраст од областа Ерусалим, која страда од различни физички и психички болести. Во последниве години, мојата состојба значително се влоши, што го отежнува физичкиот престој на клиники за медицински преглед или лекување, доколку и кога е потребно. Дополнително, влошувањето на јавната медицина ми го отежнува наоѓањето медицински асистенти, доколку и кога ми требаат. Затоа се обидувам да најдам решение за оваа ситуација во која, Поради моето влошено здравје, сè потешко ми е физички да одам на клиники за преглед или лекување – ако и кога е потребно.

4) Терапевтската рамка во која се наоѓам:
Здружението „Реут“ – Хостел „Авивит“,

улица Ха-Авивит бр. 6,

Кирјат Менахем,

Ерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштенски код: 9650816.

Телефонски броеви во канцелариите на хостелот: 972-2-6432551. или: 972-2-6428351.

Социјалниот работник од тимот на хостелот што ми го чисти станот: Г-ѓа Сара Стора-972-55-6693370. 5) На 10 јули 2018 година се приклучив на движењето „Нитгабер“ – проѕирни инвалиди. Во движењето се обидуваме да дејствуваме во корист на проѕирните инвалиди, односно луѓето како мене кои страдаат од сериозни здравствени проблеми кои не се видливи однадвор и кои, според тоа, се исто така дискриминирани во однос на другите инвалиди. . Директор на движењето, кој е и негов основач, е г-ѓа Татјана Кадучкин, а нејзините телефонски броеви се: 972-52-3708001.

Или: 972-3-5346644. Нашата веб-страница:

https://www.nitgaber.com/

Ф. Подолу ќе ги најдете публикациите што ги споделив на социјалната мрежа Фејсбук:

1) Кнесетот неодамна го донесе „Основниот закон за проучување на Тора“.

Кога пишувам овде, зборувам за Тората на Фејсбук – исто така еден вид Тора.

Затоа размислувам да се преквалификувам – и да поднесам апликација за да бидам признаен како научник на Тора.

Се надевам дека ќе добиете добра плата во оваа работа.

смеење на глас…

ИМА

2)Тали Охајон е со Леа Коениг Столпер.

15 август Б-13:19 часот.

 

Филмот – љубовите на Леа Кениг – нејзината целосна љубов кон нејзиниот покоен сопруг Зви Столпер јубилеј години до неговата смрт, и уште 25 години до денес, како и нејзината целосна љубов кон театарот.

Филмот ја опишува средбата и прифаќањето на Леа, помеѓу нејзиниот реален свет и измислениот свет, кој го доживеала на сцената.

Израелската награда невеста, првата дама на израелскиот театар!!!

Почнувајќи од септември, филмот ќе се емитува на History Channel {Yes and Hot}.

Премиера 23.09.2023 21:50 Сабота Дополнителни преноси:

24.09.2023 03:04 недела

27.09.2023 18:45 среда

30.09.2023 12:25 часот сабота

Статија објавена пред прикажувањето на филмот на Филмскиот фестивал Epic Art 2013 во музејот во Тел Авив

https://www.habama.co.il/Pages/Description.aspx?Subj=1…

Трејлер

https://www.youtube.com/watch?v=clwkVg4_qE0…

3)Чуши Бургер поддршка на лицата со посебни потреби

2 во август Б-17:50 часот.

 

Се плашите да одите на јавни места поради проблемот со паркирањето?

Ако немам место за паркирање соодветно за мојот лифт, не можам да излезам од автомобилот. Не можам да скокнам, тоа е единствената опција што ја имам“.

Значителниот пораст на бројот на потврди за попреченост ги остава вистинските инвалиди дома

Налепниците за паркирање за инвалиди се наменети да им помогнат на оние кои тешко се движат, но кога ќе се поделат без надомест, оние на кои навистина им требаат остануваат без решение. Инвалидите зборуваат за тензијата што ги придружува при секое излегување од дома во врска со прашањето за паркирање и бараат промена на законската регулатива и нејзино спроведување.

извор прво| Јишаи Алмакаис

Статијата во првиот коментар >>

Линк до статија –https://www.makorrishon.co.il/news/yoman/648797/

4)Асаф Бенџамин

15 август Б-14:28 ч.

 

Споделено со јавноста

Еден човек оди сам по патот, барајќи луѓе што може да ги праша дали треба да сврти лево или десно за да стигне до селото до кое се обидува да стигне.

Во областа каде што шета човекот, има уште две села: село на кажувачи на вистината – луѓе кои секогаш ја кажуваат вистината и друго село на лажговци – луѓе кои постојано лажат.

Човекот случајно среќава личност која сака да ја праша дали треба да сврти десно или лево на патот. Не е познато дали личноста што човекот ја среќава на пат му припаѓа на селото на кажувачите на вистината или на селото на лажговците.

Па, што може човекот пред нас да ја праша личноста што ја сретнува по случаен избор, за да знае дали треба да сврти лево или десно на пат?

Па, тој треба да го праша човекот што мисли дека луѓето од другото село (не од селото каде што живее) ќе одговорат на прашањето – одговорот што ќе го добиете секогаш ќе биде погрешен одговор…

 

5)Асаф Бенџамин

14 август Б – 23:31 ч.

 

Споделено со јавноста

Едно лице доживува силна забоболка и оди на стоматолог.

Стоматологот од клиниката го уверува: не грижи се, ќе ти помогнам да ја заборавиш забоболката.

Пациентот седи на столот за лекување во клиниката:

Стоматологот почнува да ја бричи главата на пациентот.

Пациентот му вика на докторот: „Што правиш? Дојдов на стоматолошка работа, не на фризер. »

Докторот му одговара на пациентот: „Те молам биди трпелив. Ние сме на средина на лекувањето. Не грижете се, на крајот од третманот ќе можете да заборавите на забоболката – како што ветив“.

Лекарот завршува со бричење на главата на пациентот и почнува да капе врело масло над главата на пациентот.

Пациентот вика: „Ме боли глава!!! Што правиш, сакаш да ме убиеш? “.

Докторот заклучува: Не. Не се обидувам да те убијам, само сакам да ти помогнам да заборавиш на забоболката. Ветив – и го одржав. Сега можете да одите дома. »

 

6)

Асаф Бенџамин

14 август Б-18:12

 

Споделено со јавноста

 

Ние, Новата израелска климатска партија, сакаме еднаш засекогаш да го решиме прашањето за температурите, времето и врнежите во Израел.

Ветуваме:

1. Нема да има повеќе долги Шрев денови. Нема да добијат дозвола од нас и нема да може да се појавуваат.

2. Ќе гарантираме количина на врнежи што ќе ги покрие сите потреби на израелската економија.

3. Исто така, нема да ја потврдиме појавата на поплави во земјава.

4. Операторите на поплави добија забрана.

5. Покрај тоа, многу сторители исто така се ставени надвор од законот.

6. Оние кои ќе ги прекршат членовите 4 и 5 ќе бидат испратени во специјално дизајнирани поправни домови, каде што температурата ќе биде 45 степени цела година – предупредени сте!!

Па ќе ве замолиме да се качите на покривите на зградите и куќите и да гласате на небо за да не одберете нас!!

7)14 август Б-17:59

 

Споделено со јавноста

До избраната влада, Кнесетот и сите владини институции во нашето кралство.

Ние, граѓаните на Израел, сакаме силно да протестираме против силниот топлотен бран. Ние сме подготвени да прифатиме 25 степени, можеби дури и 30 степени, а во некои околности дури и да направиме компромис за 32 степени – но 40 степени за цела недела? Да не мислиш дека претерала??

Затоа ќе ве замолиме да ги преземете потребните мерки за прилагодување на потребните температури!! Каде се нашите одлични безбедносни служби? Зошто не можат да се справат со малку понормални температури?

Климатската безбедност е едно од барањата за работа!!

Не успеавте во мисијата – одете дома!!

смеење на глас…

8)Асаф Бенџамин

14 август Б-17:15 ч.

 

Споделено со јавноста

 

Многу клиники од областа на психолошкиот третман добиваат лиценца за вршење на „Махадрински третмани“:

Машките психолози ќе лекуваат само мажи, а женските психолози само женски клиенти.

Дополнително, во деновите и часовите резервирани за лекување на жени, мажите нема да смеат да влегуваат во клиниките, а во деновите и часовите резервирани за лекување на мажите, жените нема да смеат да влегуваат во клиники. еднакво раздвојување.

Организациите на жените изразуваат големо задоволство: „Колку е убаво. Овде имаме одлична тема за судски постапки и јавна кампања“.

„Овде ќе имаме луд медиумски шум – цели денови во кои радио и телевизиските канали на државата Израел ќе зборуваат само за нашата тема. Колку се забавуваме!!“.

смеење на глас…

 

9)Асаф Бенџамин

14 август Б-11:52

 

Споделено со јавноста

 

Во изминатите денови, жештините беа интензивни и неподносливи во државата Израел: само вчера во Ерусалим беше над 40 степени Целзиусови.

Но, кога луѓето користат различни средства за да се заштитат од топлината, како климатизерите, тие го влошуваат проблемот – а кога проблемот се влошува, ќе бидат потребни уште подобри или помоќни климатизери, што пак ќе ја влоши состојбата. ситуација. ја влошуваат штетата предизвикана на животната средина – и на тој начин се создава маѓепсан деструктивен циклус кој може да предизвика истребување на луѓето од земјата.

Во мојата куќа немам клима, само вентилатор.

И накратко: ќе се жртвувам за доброто на околината.

И јас сум многу дома и речиси никогаш не излегувам – а со тоа донекаде го намалувам загадувањето на воздухот предизвикано од активноста на моторот на возилото.

Слушнав, на пример, дека некои авиокомпании ширум светот дошле до заклучок дека клиентите со прекумерна тежина ќе товарат повеќе во авионот и ќе доведат до зголемена потрошувачка на гориво. Вака се развила чудна практика во различни делови на светот, според која патниците во авионот треба да се измерат пред да се качат на летот – и колку е потежок патникот, толку цената на билетот е висока, и обратно. : витките патници ќе платат скапо. помалку.

Значи мора да се држите на диета пред да се возите со авион…

смеење на глас…

 

10)Асаф Бенџамин

9 август Б-16:44 часот.

 

Споделено со јавноста

Пациент во психијатриско одделение се буди наутро и му кажува на медицинскиот персонал: „Сонував дека ги убив сите психијатри на светот“.

Вработените се запрепастени: “Што сонувавте??? Кој ви даде право да сонувате такво нешто?? Дрскост!!!”

Пациентот додава и вели: „Но, гледам дека сите лекари се уште се живи. Дали сте размислувале да направите нешто?

Здравствениот тим одговара: „Наскоро ќе видите што правиме за ова. »

Алармот се вклучува во собата, членовите на персоналот силно го прикачуваат пациентот за креветот и си велат: „Сега ќе му дадеме добра доза, никогаш повеќе нема да стане“. Дали сонуваше дека убил? психијатри? Ќе видиме за што сонува сега – во реалниот свет. »

11)Јорам Адри

18 август Б-17:51 ч.

 

Шломо Филбер фрла бомба и открива драматичен лик!!

„Повеќе од една деценија, Израел продава „воздушни сили за замена“ – ракети земја-земја прецизни на дострел од десетици и стотици километри, на многу земји кои не се доволно богати или не се доволно загрозени. ударна инфраструктура и цели зад непријателот.

И само чевларот оди бос, самиот Израел едвај ја користи оваа алтернатива и наместо тоа лансира борбени авиони. Очигледно, никој не сакаше да го преземе моќното лоби на воздухопловните сили.

Сега, пилотите ги принудуваат носителите на одлуки да размислат за алтернатива на барем некои од мисиите на кои претходно биле испратени. »

По навредливите забелешки на заблудената левица, не требаше многу да пристигнат.

Филбер продолжи и одговори на овие луди прашања:

„Гледам дека сите Ралбим и Каплан Каплан беа испратени да одговорат на твитот според страницата со порака – „Сега дали и вие сте експерт за тематика?“

Така, еден момент пред да ја ослободите целата ваша лига на тастатурата, работите се спогодбено напишани во одборот на директори на IAS кој произведува и продава такви проектили низ целиот свет.

Да, добро ја знам темата.

Почнете да го исфрлате вашиот слајм. »

И на тоа велам: браво за господинот Филбер кој зборува само за факти, за разлика од заблудните левичарски трујачи кои лансираат бесмислени пароли.

Дајте му огромен лајк!!!

Кликнете Следно: https://www.facebook.com/yoram.adri?mibextid=ZbWKwL

12)

активни

Врсник на Ротем  Се чувствувам позитивно.

4 дена

 

На 19 септември, Здружението на психијатри е домаќин на Рош Хашана оброк за 60 неверојатни кандидати за ментално здравје, а јас сè уште не најдов компанија која ќе донира за сите нив.

Дојдете помогни ми да им донесам малку среќа во сета сложеност на животот.

Во текот на изминатите две години, здружението НПС организираше 17 социјални настани и јас и волонтерите израдувавме илјадници луѓе со нула државен буџет.

Навистина би ја ценел вашата помош за донирање или идентификување на сопственици на бизниси

 

13)Јарив Фишер

13 август Б-12:51

Големиот неуспех на комплексот Nof Yam IAS е снимен во името на Падлон!

Безброј буриња нитроглицерин и експлозиви се закопани под напуштената област на индустриската фабрика Ноф Јам, а сериозните последици од опасноста се очигледни на теренот – пожар кој се прошири на десетици дунами и достигна и до 300 метри од резиденциите на жителите на Ноф Јам.

Што уште треба да се случи за Падалон да се разбуди?!

Наместо да трча по владините канцеларии и да ја врши навистина важната работа, Падлон претпочита да им вика на медиумите и да се повлече од секаква вистинска практична одговорност, која ќе ги заштити луѓето од Херцлија.

Придружете ми се и поддржете ме во трката за градоначалник на Херцлија,

Затоа што е време да се разбудите.

Имаме само една Херцлија!

 

14)Асаф Бенџамин

20 август во 12:41 часот ·

Споделено со јавноста

Фејсбук одлучи да не ми дозволи да испраќам или примам пораки преку софтверот на Месинџер – исто така и без причина.

Затоа, до дополнително известување, не можам да испраќам приватни пораки туку само отворено.

Не е јасно колку долго ќе трае овој совет.

Освен пораката за самото блокирање, Фејсбук не објаснува ништо.

Асаф Бенџамин.

Утрово (недела 27.08.2023) размената на пораки повторно работи правилно.

Фејсбук секако не најавува ништо – треба да „погодите“ колку долго ќе трае проблемот.

Мислам дека ова не е соодветно однесување – соодветно е Фејсбук да го објасни образложението за блокирање, а доколку корисникот на интернет заслужува да биде „казнет“ и блокиран, тогаш соодветно е Фејсбук да објасни зошто и како ќе трае блокадата за долго време.

И, се разбира, ништо нема да се случи ако Facebook отстапи од својата политика и исто така почне да одговара на барањата на своите клиенти.

15)https://www.internationaldays.org/january

Веб-страница „Меѓународни денови“ – веб-локација која собира информации за меѓународните денови кои се слават во текот на годината: „Меѓународен ден на мајчиниот јазик“, Меѓународен ден на жената, „Меѓународен ден на кафето“ итн.

 

16) Одлучено е да се создаде „меѓународен еколошки суд“ во кој ќе бидат кривично гонети луѓе, компании или организации, како и шефови на држави кои го оштетиле квалитетот на животната средина во минатото: фабрики кои испуштале токсични отпадни води во реки, мориња или потоци, лице кое сечело дрво без добра причина, луѓе кои ловеле, нелегално живеење, неможност навремено да се справат со случаи на излевање нафта или лошо одржување на објектите каде што се складира нафта или нуклеарно оружје итн.

Судот ги искористи системите за надзор на Google за да ги лоцира потенцијалните криминалци ширум светот и да ги изведе пред лицето на правдата.

На колку Израелци ќе им се суди пред таков суд?

Во сите случаи, обвинетите кои ќе бидат прогласени за виновни по законот ќе бидат испратени во мрежа на еколошки затвори кои ќе бидат создадени специјално за оваа намена.

Како ќе изгледа или функционира еколошки затвор? Дали некој има идеја?

17) Како што знаете, по Џорџија Мелони беше избрана за премиер на Италија пред речиси една година, таа донесе закон според кој официјалните документи во владините канцеларии во Италија мора да се користат само на италијански (очигледно, до неодамна тие користеа сè повеќе англиски, а не италијански).

Слушнав дека според овој закон донесен во Италија секој што ќе го прекрши ќе биде казнет со 100.000 евра.

Дали ќе донесат сличен закон во Израел во врска со хебрејскиот?

И ако е така, кои ќе бидат членовите од законот и колкава ќе биде висината на казната што ќе им биде изречена на оние кои употребуваат странски јазик во министерските документи? А што ќе прават новите имигранти кои сè уште не знаат хебрејски, или другите групи на население, како што се странските работници, од кои многумина не знаат ниту хебрејски? Или тие ќе одлучат, како и во многу други случаи во Израел, да се однесуваат на граблив и невнимателен начин и на тој начин да предизвикаат бројни насилни инциденти со населението кое едноставно не може да користи хебрејски?

Не би бил изненаден доколку државата Израел избере такво однесување – како што знаеме, алчноста и недостатокот на внимание го карактеризираат однесувањето на владините министерства во многу области…

18) Се воведуваат нови прописи кои забрануваат демонстрации пред домовите на избраните функционери (членови на Кнесетот, министри и премиер).

Така, беше одлучено дека при прошетка во резиденцијата на избран функционер:

1. Не врескајте.

2. зборувањето е забрането.

3. Без свирежи.

4. Забрането е користење на засилувачи на звук – звучници, сирени и сл.

5. Нема знаци за мавтање.

6. Забрането е мрморење на протестни зборови.

7. Израелската полиција внимателно ќе го следи движењето на усните на минувачите на овие локации. Оние кои покажуваат абнормални движења на усните веднаш ќе бидат отстранети од просториите.

Ах, и како заборавивме: всушност не смее да се дише додека поминува.

Дишењето предизвикува движење на воздухот – што во голема мера ја попречува светата работа на избраните функционери и нивната способност да формулираат правилен збир на размислувања за доброто на Татковината!!

смеење на глас…

 

19)Директорот на банката за крв во Израел полудува и одлучува за нови критериуми за правење тестови на крвта во Израел:

Посебни тестови за оние со црвена крв и оние со сина крв.

Популацијата како целина ќе биде дефинирана како луѓе со црвена крв и ќе има право само на основен тест на крвта и без подлабоки тестови наменети за тестирање на нивото на одредена супстанција во крвта, тест за откривање одредена болест , итн.

Како дел од новата регулатива, беше одлучено дека:

1. Лицата со црвена крв, во смисла на законот, ќе имаат можност да продолжат да се прегледуваат во сегашните медицински структури – клиниките за здравствено осигурување и јавните болници.

2. Ќе се формираат медицински центри за синокрвни лица, а на овие места нема да им биде дозволено да стасаат каков било јавен превоз, автобуси и такси. Сопствениците на возила за јавен превоз кои ќе изберат да патуваат на овие локации и покрај забраната ќе бидат испратени до крајот на животот во мрежа на затвори што ќе бидат создадени специјално за оваа намена и ќе бидат дефинирани како неспособни за тестирање, т.е. да кажат: веќе нема да можат да земаат крв.

3. На влезот во објектите наменети за синокрвни лица ќе се вршат строги контроли кои ќе им овозможат влез само на лица со соодветна дозвола. Проверката на секој што сака да влезе во овие објекти ќе трае еден час, 32 минути, 21 секунда и 541 милисекунда. Во казнено-поправните установи од член 2 ќе бидат испратени и чуварите на овие медицински установи кои ќе го надминат овој рок на проверка.

4. Уверение за сина крв ќе се издава само на високи политичари (премиер, министри и членови на Кнесетот) или високи извршни директори чија плата е 200.000 NIS или повеќе месечно.

5. Во медиумите одвреме навреме ќе се објавува нарачана листа на синокрвни.

6. Целосно ќе бидат забранети демонстрациите пред куќите на синокрвните, а секој што ќе демонстрира пред нив ќе биде подложен на смртна казна.

Па, јас сум обичен граѓанин кој нема раководна позиција и заработувам многу помалку од 200.000 NIS месечно. Поточно: има инвалидски додаток од Национален завод за осигурување во износ од 3.591 NIS месечно.

Затоа, веројатно нема да можам да се тестирам за време на медицински прегледи кои ќе бидат достапни само за луѓе со сина крв.

Ќе се обидам да го земам ова предвид и да не предизвикувам абнормални вредности во крвта…

Хахаха…

 

20)најновото знаење Yedioth Ahronoth

8 во септември 2022 година

 

Време е да признаете: не успеавте.

Манар Хаџај и нејзината ќерка Хадера (14) биле застрелани и убиени под нивната станбена зграда додека го растоварале автомобилот откако пазареле во супермаркет. Миријам, сестрата близначка на Хадера, ги видела нејзината мајка и сестра како пукале на празен опсег и побегнала додека атентаторот ја застрелал во ногата.

Уште едно девојче кое за миг го изгуби целото семејство и до крајот на животот пред очи ќе мора да ја носи сликата на нејзината сестра и мајка крвави до смрт. Миријам вчера не можеше да ги придружува нејзината мајка и сестра близначка на погребот. Таа немаше можност да се прости од нив, да ги пофали, да ги оплакува нивните гробови.

Полицијата и Министерството за внатрешна безбедност велат дека се прават напори за искоренување на криминалот во арапското општество. Но, по крвавите недели овде – криминалци испратени да елиминираат мајка и нејзините две ќерки, новинар убиен поради работата, мајка пукала на празен дострел додека го држела своето девојче – Јасно е дека граѓаните се невнимателни.

Тоа се случи за време на вашата услуга. Гледајте со очи во трагата на скршените семејства кои молчат пред загубата, погледнете ги сите оние кои живеат во страв и страв и признајте дека не успеавте да ги зачувате нашите улици безбедни.

Фото: Тал Шахар Хадар Гил-ад За целосна хроника https://bit.ly/3B3aLJg

 

21)активни

Асаф Бенџамин Професионален WordPress-WooCommerce, Elementor, Crocoblock и многу повеќе

13 часа

 

има: “Професионален WordPress-WooCommerce, Elementor, Crocoblock и многу повеќе“.

Предмет: Мета опис на страницата на WordPress.

Почитувана госпоѓо/Господине..

Јас го поседувам sitedisability55.com изграден на wordpress.org

Тоа е повеќејазична страница на 67 јазици: узбекистански, украински, урду, азербејџански, италијански, индонезиски, исландски, албански, амхарски, англиски, естонски, ерменски, бугарски, босански, бурмански, белоруски, бенгалски, баскиски, грузиски, германски, дански . , холандски, унгарски, хинди, виетнамски, таџикистански, турски, туркменски, телугу, тамилски, грчки, јидски, јапонски, латвиски, литвански, монголски, малајски, малтешки, македонски, норвешки, непалски, свахили, синхалски, кинески, словенечки, словачки , шпански, српски, хебрејски, арапски, паштунски, полски, португалски, филипински, фински, персиски, чешки, француски, корејски, казахстански, каталонски, киргистански, хрватски, романски, руски, шведски и тајландски.

На мојот сајт има инсталирано приклучок Yoast – и како што знаете, користејќи го овој приклучок можете да напишете мета опис за секој блог пост.

Барам начин описот на темата автоматски да се адаптира на јазикот на кој е напишана објавата, на пример:

1. мета описот ќе биде:

בלוג שעוסק בנושאים הקשורים לנכות, ציבור הנכים ומאבק הנכים בישראל

Кога пораката е на хебрејски

2. описот на темата ќе биде:

A blog that deals with issues related to disability, the disabled community and the struggle of the disabled in Israel

Кога пораката е на англиски јазик

3. описот на темата ќе биде:

ආබාධිත ප්‍රජාව, ආබාධිත ප්‍රජාව සහ නාව සහ ඊ෽ශ ආබාධිතයන්ගේ අරගලය සම්බන්ධ ගැටළු සැටළු සතයනගලය නබ්ලොග් අඩවියකි

 

Кога пораката е на синхалски

(Не знам синхалски – користев Google Translate за да го напишам описот)

итн.

Како автоматски да го прилагодите јазикот на описот на темата на јазикот на публикацијата?

Ќе напоменам дека користам додатоци од полиланг и: локо превод за да го дефинирам повеќејазичниот сајт на кој пишувам.

Со почит,

Асаф Бењамин,

Улица Костарика 115,

А-стан 4 влез,

Кирјат Менахем,

Ерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштенски код: 9662592.

Телефонски броеви: во тајна куќа поради малтретирање и неупатена жалба до израелската полиција.

Мобилен-972-58-6784040. Факс-972-77-2700076.

пост Скриптум. 1. Мој матичен број: 029547403.

2. Линк до мојата веб-страница:  https://www.disability55.com

3. Мои адреси на е-пошта: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected]

 

22) Подолу е пораката што ја напишав на Фејсбук страницата на   Шуферсал на мрежата

Денес, четврток, 7 септември 2023 година:

Сè уште ја чекам пратката – и кога ќе ви се јавам на 972-1-800-56-56-56 за да дознаам што се случува со пратката, никој не се јавува на телефон!! а исто така во WhatsApp не одговарате На сајтот пишувате дека испораката ќе пристигне во 23:19 часот – односно: после 23 часот!!! 4 часа доцнење – со редовна градска достава – само безобразно!!! Што ти е проблемот да се држиш до договореното со тебе?? Само ми е преку глава!!! Асаф Бенџамин.

 

Асаф Бенџамин

Здраво Шуферсал: Уште чекам испорака!! За потсетување – требаше да пристигнете веќе во 19:00 часот – веќе повеќе од 3 часа доцни!!! Имам други работи во животот освен да те чекам!!! Во 21:33 добив телефонски повик од вашиот претставник – телефонски повик од бројот 972-3-9481077 – и за време на разговорот со неа ми беше кажано дека ќе стигнете во следниот час!! Па зошто не дојдеш?? За што??? Само ми е преку глава!!!

Асаф Бењамини.

пост Скриптум. За потсетување, мојот телефонски број е: 972-58-6784040. А бројот на нарачката е: 07974044.

G. Подолу е пораката што ја испратив во четвртокот на 24 август 2023 година до техничката поддршка на Facebook:

На мојата сметка на Facebook, не можам да испраќам пораки со софтверот за пораки.

Сакам да појаснам дека на мојот Фејсбук профил не пишувам навреди, говор на омраза, закани, клевети или говор на омраза или навреди од кој било вид што навистина може да оправда санкција од ваков вид.

Затоа, повторно ве замолувам да ми дозволите да испраќам пораки користејќи го софтверот Messenger.

Исто така, би сакал да знам зошто не одговарате на моите пораки

Со почит,

Асаф Бенџамин.

пост Скриптум. 1) Линк до мојата сметка на Фејсбук: https://www.facebook.com/profile.php?id=100066013470424

2) Мојот телефонски број: 972-58-6784040.

H. Подолу е мојата кореспонденција на WhatsApp со вработен во „Фејсбук Израел“:

 

23.8.2023, 18:42 – Пораките и повиците се шифрирани од крај до крај. на секој надвор од овој разговор, дури ни на WhatsApp, не е можно да ги чита и слуша. Кликнете за повеќе детали.

23.8.2023, 18:41 – Асаф Бењамини: Помош

23.8.2023, 18:42 – Асаф Бењамини: ‎IMG-20230823-WA0000.jpg (приложена датотека)

Поздрав до г-ѓа Ринат Фридман:

Тема: дефект во услугата за пораки.

Почитувана госпоѓо.

Пред неколку дена добив порака на мојот Фејсбук профил со известување дека не можам да испраќам пораки со софтверот за пораки.

Сакам да појаснам дека на мојот Фејсбук профил не пишувам навреди, говор на омраза, закани, клевета или говор на омраза или навреди од кој било вид што навистина може да оправда санкција од ваков вид.

Што да се прави? Како може да се реши такво нешто?

Со почит,

Асаф Бењамини.

пост Скриптум. 1) Мојот телефонски број: 972-58-6784040.

2) Линк до мојот Фејсбук профил:

https://www.facebook.com/people/%D7%90%D7%A1%D7%A3-%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%9E%D7%99%D7%A0% D7%99/pfbid0zpW6rYgrdRQfTEuLYDBah3KoarUAmda3GuoNjJmnRte36wxpVYeqLN7VTvoHm71yl/

3) Мојата сметка на Фејсбук е поврзана со адресата за е-пошта: [email protected]

4) Мои дополнителни адреси за е-пошта: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected]

5) Овде прикачувам скриншот на проблемот (обележав црвен круг околу пораката за грешка).

23.8.2023, 18:42 -+972 50-887-9300: Здраво, јас не сум вработен во Фејсбук. Ви препорачувам да го контактирате онлајн центарот за помош

23.8.2023, 18:43 -+972 50-887-9300: https://he-il.facebook.com/help

23.8.2023, 18:51 – assaf benyamini: Како што знаете, во центарот за помош никој не одговара ниту им помага на кандидатите. Ако беше возможно да се добие одговор во центарот за помош на Фејсбук, не би ве контактирал од прва. Се преправате дека не работите на Фејсбук? Па, вашето име се појавува на списокот на вработени. Дефинитивно работите во компанија. Затоа повторно прашувам како да добијам одговор – и зошто никој на Фејсбук не ми одговара. Ова не е добро однесување.

23.8.2023, 19:06 -+972 50-887-9300: Не работам и страницата за која зборувате не е страница на Фејсбук

24.8.2023, 11:37 – Асаф Бењамини: Како е ова можно? Вашето име и бројот на WhatsApp што моментално го пишувам за да се појават во списокот на вработени во Фејсбук Израел.

Само не ми е јасно зошто блокирате такви луѓе за џабе и без никаква причина или оправдување, не ја наведувате или објаснувате причината за блокирањето и не им давате можност на луѓето да контактираат со вас и да добијат одговор .

Фејсбук има повеќе од доволно ресурси за да обезбеди малку поразумна услуга.

Вашиот отфрлачки став нема апсолутно никаква важност.

I. Еве ја мојата кореспонденција со здружението „Пристап до Израел“:

До: Израелска асоцијација за пристапност.

Микробрановата печка во мојата куќа е скршена. Барам компанија од која можам да набавам нов уред, како и да добијам помош при вадење на стариот уред од каде што е во мојот стан за да го ставам новиот уред на негово место – дејствија кои не можам да ги изведам поради мојата физичка попреченост. Дали знаете некоја компанија од нив. Дали е можно да имате корист од таква услуга? Сакам да истакнам дека знам дека не продавате микробранови апарати.

Поздрав,

Асаф Бењамини,

Улица Костарика 115,

влез А-стан 4,

Кирјат Менахем,
Ерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштенски код: 9662592.

Телефонски броеви: во тајна куќа поради малтретирање и неупатена жалба до израелската полиција.

Мобилен-972-58-6784040. Факс-972-77-2700076.

Пост Скриптум. 1) Димензиите на стариот уред моментално во мојот дом: должина-31 см. ширина – 46 см. Висина – 27 см.

2) Мој матичен број: 029547403.

3) Мои адреси на е-пошта: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected]

Би бил благодарен доколку моето барање го препратите до другите вработени во Здружението за пристапност на Израел кои можеби знаат како да ми помогнат.

Проблемот е што поради мојата физичка попреченост, не можам да подигнам нов микробранова печка што ќе ја купам од подот до шалтер – нешто што не можам да го направам поради мојата физичка попреченост.

Разбирам дека немате список на дилери кои продаваат микробранови.

Прашањето е што да се прави: што прави инвалидно лице во таква ситуација.

Живеам сам и нема никој друг во моја близина што може да ми помогне.

Разбирам дека вие лично не знаете како да помогнете – можеби другите работници од здружението знаат. Со почит, Асаф Бињамини.

Сокриј ја оригиналната објава

Среда, 30 август 2023 година во 13:01:44 часот GMT + 3, Моран Фридман<[email protected]> Напишано од:

Го забележав ова и ти помогнав најдобро што можев.

 

Немаме список на добавувачи на микробранови печки.

Со почит

Моран Фридман

Наследството на пристапноста до услугите

Одделение за консултации за пристапност

Здружение за пристапност на Израел (АР)

Промовирање на пристапноста до автономија и интеграција на лицата со посебни потреби

Мобилен: 972-50-7788416

 

Дополнување на подобро за Израелската асоцијација за пристапност

________________________________

Од: Асаф Бињамини <[email protected]>

Испратено: среда, 30 август 2023 година 13:00:26 часот.

До: Моран Фридман <[email protected]>

Тема: Одг: Моите писма до Здружението за пристапност на Израел.

Во Моран Шалом:

Не знам дали навистина ја забележавте содржината на мојата апликација.

Покрај отстранувањето на стариот производ, ми треба помош и да го донесам електричниот апарат што ќе го купам на одредената локација во мојата куќа за да почнам да го користам – нешто што не можам да го направам сам поради мојата физичка попреченост.

Јас сум убеден во ова бидејќи Здружението за пристапност на Израел има информации за тоа како на лице со посебни потреби како мене може да му се помогне во ситуацијата што ја опишав.

Здружението за пристапност на Израел работи на тоа да направи различни услуги достапни за лицата со посебни потреби.

Ова е услуга до која не можам да пристапам поради мојата физичка попреченост.

Затоа би бил заинтересиран да знам кој може да помогне во таква ситуација.

Со почит,

Асаф Бенџамин.

 

Среда, 30 август 2023 година во 12:43:18 GMT + 3, Moran Friedman<[email protected]> Напишано од:

 

Асаф Шалом.

Ова не е област на делување на здружението.

 

Сепак, според моите сознанија, секој што превезува голем електричен производ е должен да отстрани сличен производ за време на транспортот, само треба однапред да се координирате.

Со почит

 

Моран Фридман

Наследството на пристапноста до услугите

Одделение за консултации за пристапност

Смрт на пристапноста Израел (АР)

 

Промовирање на пристапноста до автономија и интеграција на лицата со посебни потреби

 

Мобилен: 972-50-7788416

 

Дополнување на подобро за Израелската асоцијација за пристапност

 

________________________________

Од: Асаф Бињамини <[email protected]>

Испратено: среда 30 август 2023 12:40:19

До: Луиза Бургос <[email protected]>

Cc: Дарја Буднијатски <[email protected]>

Тема: Моите писма до Здружението за пристапност на Израел.

Може да побарате кој ви ја носи микробрановата да ја постави каде што сакате.

Во здружението нема кој да ви даде одговор надвор од тоа.

 

Со почит

Услуга за пристапност на наследството на Моран Фридман

Одделение за консултации за пристапност

Здружение за пристапност на Израел (АР)

Промовирање на пристапноста до автономија и интеграција на лицата со посебни потреби

 

Мобилен:972-50-7788416.

направи круг на подобро за пристапност на Здружението Израел

Моран Фридман

Среда 30 август во 13:16 часот.

Но, што е вашиот проблем со препраќање на мојата апликација до други луѓе во здружението?

Разбрав дека не можеш да помогнеш – можеби другите луѓе со тебе можат.

 

Здраво Моран:

Гледам дека и најосновното барање за препраќање на работата до други луѓе во здружението останува неодговорено – баш така и без причина.

Ќе ја објавам преписката меѓу нас.

Не е можно едноставно да одлучите да ги малтретирате луѓето кои се пријавуваат во вашето здружение.

за твоја информација.

Со почит,

Асаф Бењамини.

 

Сокриј ја оригиналната објава

 

Среда, 30 август 2023 година во 13:31:24 часот по Гринич + 3, Моран Фридман<[email protected]> Напишано од:

 

Ви ги дадов точно одговорите што ги побаравте – секој провајдер може да ви ја обезбеди услугата што ја барате, но вие ќе мора да ја побарате. Немам причина да го препратам вашето барање до други луѓе.

Доколку обидот да ви помогнеме надвор од професионалните барања го доживувате како дрскост, се извинувам и ве покануваме да објавите. Се надевам дека ќе го објавиш и ова

Апсолутно, пораката ќе ја објавам во целост.

Наспроти ова што го пишуваш овде, навистина не се трудиш да помогнеш.

Ми пишуваш агресивни и лути одговори – и не разбирам зошто. Ти не ме знаеш.

На крајот на краиштата, што е важно ако го упатам мојот апел до другите луѓе во здружението? Не бара ништо или никаков напор од ваша страна!! Зошто постојано инсистирате да не го правите ова? За што???

Токму оваа дрскост се обидувам да ја истакнам.

Мојата жалба не е дека не можете да ми помогнете – верувајте, многу добро разбирам.

Жалбата за дрскост се должи на тврдоглавото одбивање да ги сфатите другите елементи на здружението кои всушност би можеле да ви помогнат – акција која ќе ви одземе најмногу неколку минути – а можеби и многу помалку од тоа.

Срамота е што вака избираш да се однесуваш со оние што ти пристапуваат.

Со почит,

Асаф Бењамини.

 

Со почит

Д-р Моран Фридман (MD)

Наследството на достапни услуги

Одделение за консултации за пристапност

Здружение за пристапност на Израел (АР)

 

Промовирање на пристапноста до автономија и интеграција на лицата со посебни потреби

 

Телефон: 972-50-7788416 (само SMS, благодарам)

 

Во среда, 30 август 2023 година во 1:59:25 GMT + 3, Моран Фридман < [email protected] > напиша:

 

Асаф.

Препрочитај што напишав.

Секое место што ќе го одберете да купите микробранова печка со испорака треба да ја поставите микробрановата таму каде што ќе побарате – не на подот. За време на транспортот ќе треба да ја испразнат и старата микробранова печка.

Предлагам да го побарате ова однапред, кога нарачувате. Но, не мора да нарачувате од одредено место туку од кое било место кое го нуди производот за кој сте заинтересирани по фер цена.

Иако се чини дека се обидуваш да ми се закануваш, јас не сум лут. Ти одговорив на прашањето. Нема причина да продолжите да ме прашувате мене или другите во здружението.

Со успех.

Со почит

Д-р Моран Фридман (MD)

Наследството на достапни услуги

Одделение за консултации за пристапност

Здружение за пристапност на Израел (АР)

 

Промовирање на пристапноста до автономија и интеграција на лицата со посебни потреби

Среда 30 август во 14:11 часот.

Сè уште не го разбирам ова збунувачки одбивање да не контактираме со други луѓе во здружението кои можеби би можеле да ни помогнат.

Спротивно на тоа што го пишувате овде, компаниите кои продаваат микробранови апарати всушност денес се обврзани да го фрлат стариот апарат поради законската регулатива во оваа област – сепак тие го ставаат микробрановиот апарат на земја и не помагаат да го донесат на соодветното место. во станот. Секогаш кога сум нарачал микробранови апарати на ум, но тие секогаш го ставаат апаратот на подот и категорично одбиваат да помогнат да го стават на шанкот – па дури и ако им се понуди дополнително.

Токму ова е проблематичната точка. Според вашите сознанија, не постои законска регулатива или регулатива во оваа област.

Сè уште не можам да разберам зошто ви е толку проблематично да контактирате со други луѓе во здружението. Од кај знаеш дека ни тие нема да имаат решение? Можеби некој од нив знае работи што вие не ги знаете? Дали воопшто сте размислувале за таква можност?

J. Подолу е пораката што ја испратив до факултетите за арапски и исламски студии на неколку универзитети и колеџи во Државата Израел:

има:

 

Како што знаете, во многу големи делови од арапскиот и исламскиот свет е вообичаено да се изрекува казна со ампутација на оние кои се осудени за имотни деликти, кражби или кражби.

Дали знаете веб-локација на кој било јазик што ги собира личните приказни на сите оние обвинети во арапските или муслиманските земји кои претрпеле ампутација на екстремитети по имотно дело за кое биле осудени?

Би сакал да нагласам дека не сум ориенталист и немам никаква врска со областа на арапските или исламските студии.

Тоа е прашање за кое размислував – и ништо повеќе.

Со почит,

Асаф Бенџамин.

пост Скриптум. Мојата веб-страница:   https://disability55.com/

К. Подолу е порака што ја испраќам на различни места:

ИМА:

Предмет: Нега на педикир.

Почитувани госпоѓи/Господа.

Би сакал да бидам заинтересиран за нега на педикир дома. Многу ми е тешко да одам во салони за педикир поради мојата физичка попреченост.

Понатаму, бидејќи не сум дијабетичар, немам право на овие третмани според субвенционираната рамка на фондовите за здравствено осигурување во Израел.

Можете ли да понудите третман? И ако е така, по која финансиска цена?

Со почит,

Асаф Бењамини,

Улица Костарика 115,

А-стан 4 влез,

Кирјат Менахем,

Ерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштенски код: 9662592.

Телефонски броеви: во тајна куќа поради малтретирање и неупатена жалба до израелската полиција.

Мобилен-972-58-6784040. Факс-972-77-2700076.

пост Скриптум. 1) Мој матичен број: 029547403.

2) Мои адреси на е-пошта: [email protected] Или: [email protected] Или: [email protected] Или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected]

L. Еве 2 идеи за социјалните медиуми на кои мислев:

1) Социјална мрежа наречена „Женска кандидатура“ – мрежа наменета за жени кои претходно имале политички или јавни функции од овој или оној вид – или жени кои имаат намера да се кандидираат за политички или јавни функции во иднина.

Во оваа мрежа жените ќе можат да се консултираат за различни прашања поврзани со нивната политичка кариера.

2) Социјална мрежа наречена „Дома и приказна“ – социјална мрежа каде што корисниците можат да споделуваат содржини поврзани со нивниот дом или место на живеење во форма на текстови, фотографии, видеа или на кој било друг начин избран од корисниците.

М. Мои врски:

1) icanlocalize.com-Мои преведувачки услуги

2) Phantombuster.com-генератор води

3) Гласот преживува хранење во Израел

4) проект „Засолниште за независност“

5) Движење „Центри за социјална правда во Израел“

6) linkvertise.com-примајте плаќање за споделување врски

7) antflights.com – меѓународна страница за следење Други бракови за летови и етерично парење на вселенските мравки во светот

8) Listennotes.com-Пребарување на подкаст на моторот

 

                   - Дали најдовте грешка? Кажи ми за тоа -
Print Friendly, PDF & Email
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE