Visit BlogAdda.com to discover Indian blogs инфлуенсери - מידע לאנשים עם מוגבלויות
Skip to content
Home » инфлуенсери

инфлуенсери

До:

Предмет: Помош од инфлуенсери.

Почитувани госпоѓи/Господа.

Во 2007 година се приклучив на борбата на инвалидите во Израел. Од 10 јули 2018 година, ова го правам како дел од проѕирното движење за инвалиди „Нитгабер“ на кое се приклучив.

Како што знаеме, на луѓето кои се обидуваат да промовираат разни работи на Интернет, како што се производи, веб-локации што ги поседуваат и во многу случаи, социјални борби од различни видови понекогаш им помагаат мрежни влијателни лица – познати луѓе (т.н. „славни личности“) кои промовираат нивните идеи за исклучително висока такса.

Моето прашање до вас е: Дали знаете некој економски модел, со помош на кој дури и луѓе како мене, кои живеат со ниски примања, можат да се интегрираат во таков формат?

Поздрав,

Асаф Бенџамин.

А. Подолу е пораката што ја споделив во групата на Фејсбук „Утринскиот свет“:

 

Асаф БенџаминсподелениГрупа.

Една минута

 

до: “светот наутро“.

Тема: Телефонско вознемирување.

Почитувани госпоѓи/Господа.

Во последните два дена (ги пишувам овие зборови во среда, 16 ноември 2022 година во 10:20 часот) добивам вознемирувачки телефонски повици на мојот домашен фиксен број 972-2-6427757, каде што секој пат изговорот е различен: еднаш некој се преправал дека е вработен во компанија „Струја“ и очигледно се обидел да ми украде пари на овој начин, друг пат некој се преправал дека е вработен во банка Леуми кој очигледно дејствувал за истата цел, друг пат некој се преправал дека е полиција службеник да ме исплаши, а друг пат телефонски повик од жена која се претстави, наводно како пријателка на мајка ми.

Ќе истакнам дека и покрај моите експресни барања од овие лица да престанат да се јавуваат, тие продолжуваат да го прават тоа. За жал, сите мои обиди да го стопирам вознемирувањето (вклучувајќи го и мојот обид да им објаснам дека ова е кривично дело за сите намери и дека дефинитивно може да одат во затвор поради тоа) не помагаат, а овие луѓе продолжуваат да се јавуваат одново и одново, а исто така да ме пцуе и да ми се заканува и без причина или оправдување.

Би сакал да истакнам дека бидејќи мојот фиксен телефон 972-2-6427757 нема дисплеј што го прикажува бројот од кој се остваруваат овие повици, не знам од кои броеви се остваруваат овие повици – повици што се случиле вчера приближно помеѓу 16:00 и 23:00 часот (ова е приближно 30 до 40 пати се јавиле овие луѓе – ја немам точната бројка).

Околу 20:30 за оваа работа ми се јави една жена која се претстави како мајка на децата кои ги упатиле овие вознемирувачки повици, а според неа побарала да се извинам за нивната постапка и ми кажа дека е „шокирана“ од ова. По кратко време, ми се јави еден човек кој се претстави како Итај бен Шмуел и тврдеше дека тој е татко на овие деца и дека постапувал против нив со физичко насилство како „казна“ за овие вознемирувачки разговори. Ми го даде својот телефон

број 972-54-7777143 – и тоа со цел да му „пријави“ дали и кога ќе продолжи вознемирувањето.

Но, и по овие два телефонски повици, малтретирањето не престана – а вознемирувачите дури ми се јавија денеска во 7 часот и 44 минути наутро да ми дадат „повик за будење“. Веднаш ја спуштив слушалката.

И да резимираме: јас немам познаник со овие луѓе и не разбирам зошто ми се јавуваат и што сакаат од мојот живот.

И со оглед на фактот дека моите постојани барања од нив да престанат да се јавуваат едноставно не помагаат, се обидувам да разберам што може да се направи во таква ситуација.

Колку што знам телефонското вознемирување е кривично дело.

Ќе истакнам дека сум инвалид и болен човек и немам способност да се справувам со такви луѓе – и едноставно сум во загуба пред овие малтретирања кои едноставно не престануваат.

Поздрав,

асаф бенјамини,

Улица Костарика 115,

Влез А-стан 4,

Кирјат Менахем,

Ерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштенски број: 9662592.

моите телефонски броеви: дома-972-2-6427757. Мобилен-972-58-6784040.

Факс-972-77-2700076.

 

Б. Подолу е објавата, која ја споделив во групата на Фејсбук „Жртвите на криминалот бараат права“:

 

Асаф БенџаминсподелениГрупа.

 

19 часа

До: “жртва прекршок бараат права“.

Тема: телефонско вознемирување.

Почитувани госпоѓи/Господа.

Во последните два дена (овие зборови ги пишувам во среда, 16.11.2022 во 10:20 часот) добивам вознемирувачки телефонски повици на домашен фиксен

број 972-2-6427757, каде што секој пат изговорот е различен: еднаш некој се преправа дека е вработен во компанија „Електрична енергија“ и очигледно се обиде да ми украде пари на овој начин, друг пат некој се преправаше дека е вработен во банка Леуми кој Очигледно делувал со истата цел, друг пат некој се преправал дека е полицаец за да ме исплаши, а друг пат телефонски повик од жена која се претставила наводно како пријателка на мајка ми.

Ќе истакнам дека и покрај моите експресни барања од овие лица да престанат да се јавуваат, тие продолжуваат да го прават тоа. За жал, сите мои обиди да го стопирам вознемирувањето (вклучувајќи го и мојот обид да им објаснам дека ова е кривично дело за сите намери и дека дефинитивно може да одат во затвор поради тоа) не помагаат, а овие луѓе продолжуваат да се јавуваат одново и одново, а исто така да ме пцуе и да ми се заканува и без причина или оправдување.

Би сакал да истакнам дека бидејќи мојот фиксен телефон 972-2-6427757 нема дисплеј што го прикажува бројот од кој се остваруваат овие повици, не знам од кои броеви се остваруваат овие повици – повици што се случиле вчера приближно помеѓу 16:00 и 23:00 часот (ова е приближно 30 до 40 пати се јавиле овие луѓе – ја немам точната бројка).

Околу 20:30 за оваа работа ми се јави една жена која се претстави како мајка на децата кои ги упатиле овие вознемирувачки повици, а според неа побарала да се извинам за нивната постапка и ми кажа дека е „шокирана“ од ова. По кратко време, ми се јави еден човек кој се претстави како Итај бен Шмуел и тврдеше дека тој е татко на овие деца и дека постапувал против нив со физичко насилство како „казна“ за овие вознемирувачки разговори. Ми го даде својот телефон

број 972-54-7777143 – и тоа со цел да му „пријави“ дали и кога ќе продолжи вознемирувањето.

Но, и по овие два телефонски повици, малтретирањето не престана – а вознемирувачите дури ми се јавија денеска во 7 часот и 44 минути наутро да ми дадат „повик за будење“. Веднаш ја спуштив слушалката.

И да резимираме: јас немам познаник со овие луѓе и не разбирам зошто ми се јавуваат и што сакаат од мојот живот.

И со оглед на фактот дека моите постојани барања од нив да престанат да се јавуваат едноставно не помагаат, се обидувам да разберам што може да се направи во таква ситуација.

Колку што знам телефонското вознемирување е кривично дело.

Ќе истакнам дека сум инвалид и болен човек и немам способност да се справувам со такви луѓе – и едноставно сум во загуба пред овие малтретирања кои едноставно не престануваат.

Поздрав,

асаф бенјамини,

Улица Костарика 115,

Влез А-стан 4,

Кирјат Менахем,

Ерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштенски број: 9662592

моите телефонски броеви: дома-972-2-6427757. Мобилен-972-58-6784040.

Факс-972-77-2700076.

пост Скриптум. 1) Ќе забележам дека за жал во последниот час (ги пишувам овие зборови во четврток, 17 ноември 2022 година во 14:20 часот) вознемирувањето продолжи – и овој пат со особено гаден, одвратен и шокантен изговор: вознемирувач кој тврди дека „бара макро“. Се обиде да ми изврши и притисок затоа што ќе ја откажам полициската пријава што ја поднесов утринава за ова прашање – нешто што во никој случај немам намера да го правам.

2) Броевите на WhatsApp од кои е извршено дел од вознемирувањето:

972-53-2432354. и: 972-52-7807839. и: 972-53-5277840.

и: 972-53-6285507. и: 972-53-7120201. и: 972-54-5605887. и: 972-50-6829098.

 

C. Подолу е пораката што ја добив од израелската полиција во врска со затворањето на жалбата за ова прашање – и тоа без да се направи ништо додека вознемирувањето сè уште трае (пример за злобната злоупотреба на властите во државата Израел против малиот граѓанин):

спречија

assaf benyamini< [email protected] >

До:

Поетски. io

[email protected]

 [email protected]

Среда, 23 ноември во 1:06 часот

Здраво, асаф бенјамини

одјави се

Информации во датотеки

Формулари за преземање Управување со средства за контакт

Хебрејски Општи информации Водич за права

 

Број на предмет 5191582022

Управување со комуникација

Печати ажурирања0Вклучени0Партнери0Датум на последно ажурирање 22.11.2022Додадете адреса на е-пошта на описот на случајот Додадете опис на случајот Статус на случајот Донесена е одлука да се затвори случајот и да не се гонат осомничените. Ќе ви биде испратено писмено известување за одлуката и вашето право да поднесете жалба, во рок од 60 дена од добивањето на известувањето. Истражната единица е: Ахам Морија, а телефонскиот број на координаторот на истрагата е: 5683200 972-2 Причината за затворање на случајот можете да ја добиете на следниот начин: Доколку сакате да ја добиете причината за затворање на случајот, кликнете на линк: Би сакал да ја добијам причината за затворање на случајот.

 

Инволвирани во случајот Не се пронајдени партнери вклучени во случајот Додај партнери Не се пронајдени партнери во случајот“

https://mena.police.gov.il/menasite/data/tikdetails#:~:text=%D7%A9%D7%9C%D7%95%D7%9D%2C%20%D7%90%D7% A1%D7%A3%20%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%99,%D7%A0%D7%9E%D7%A6%D7 %90%D7%95%20%D7%A9%D7%95%D7%AA%D7%A4%D7%99%D7%9D%20%D7%91%D7%AA%D7%99%D7%A7

 

Д. Подолу е пораката, која ја споделив во групата на Фејсбук “Ноќ на разговори со Avi Katz103FM“:

 

Ал: „Ноќни разговори со Ави Кац 103FM“.

Предмет: новинарски совети.

Почитувани госпоѓи/Господа.

Во 2007 година се приклучив на борбата на инвалидите во Израел, а од 10 јули 2018 година тоа го правам како дел од движењето „Нитгабер“ во кое се приклучив. Во движењето „Нитгабер“ се обидуваме да ги промовираме правата на „транспарентните инвалиди“ – луѓе како мене кои страдаат од попреченост и тешки здравствени проблеми кои не се видливо видливи однадвор – што предизвикува дискриминација и во однос на другите инвалиди. .

Ќе истакнам дека успесите во унапредувањето на борбата беа крајно ограничени, па дури и денес (овие зборови ги пишувам во четврток, 16.06.2022) различните власти во државата Израел не соработуваат со нас – и не прават ништо освен упатете не напред-назад секунда подоцна.

Откако многуте апели до израелските медиуми и написите објавени во нив (во некои од кои учествуваше и авторот на ова писмо) не помогнаа, помислив да пробам друг начин на дејствување: апел до странските медиуми надвор од државата Израел, во обид да се најдат новинари од различни делови на светот кои би покажале интерес за оваа тема.

Затоа, би сакал да ве прашам: Дали имате некои идеи за начините на кои тоа може да се направи?

Поздрав,

асаф Бињамин,

Улица Костарика 115,

Влез А-стан 4,

Кирјат Менахем,

Ерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштенски број: 9662592.

моите телефонски броеви: дома-972-2-6427757. Мобилен-972-58-6784040.

Факс-972-77-2700076.

пост Скриптум. 1) Менаџер на движењето „Нитгабер“, кој е и негов основач, е г-ѓа Татјана Кадучкин, а нејзиниот телефонски број е:

972-52-3708001.

Можете да контактирате со неа по телефон во недела до четврток помеѓу часовите од 11:00 до 20:00 часот по израелско време – и ова е освен за еврејските празници и различните израелски празници.

Веб-страницата на нашето движење: https://www.nitgaber.com/

2) Подолу се дадени неколку објаснувачки зборови за нашето движење, како што се појавија во печатот:

Татјана Кадучкин, обична граѓанка, одлучи да го основа движењето „Нитгабер“ за да им помогне на оние што таа ги нарекува „проѕирни инвалиди“. Во нејзиното движење досега се собраа околу 500 луѓе од цела држава Израел. Во интервју за Јоман на Канал 7, таа зборува за проектот и за оние инвалиди кои не добиваат соодветна и доволна помош од соодветните агенции, едноставно затоа што се транспарентни.

Според неа, хендикепираното население може да се подели во две групи: инвалиди со инвалидска количка и инвалиди без количка. Втората група ја дефинира како „транспарентни инвалиди“ затоа што, според неа, не ги добиваат истите услуги како инвалидите со инвалидски колички, иако се дефинирани дека имаат инвалидитет од 75-100 проценти.

Овие лица, објаснува таа, не можат сами да живеат, а потребна им е помош од дополнителните услуги на кои им следуваат инвалидите со инвалидски колички. На пример, проѕирните инвалиди добиваат низок додаток за инвалидност од Националното осигурување, не добиваат одредени додатоци како додаток за специјални услуги, додаток за придружник, додаток за мобилност, а добиваат и помал додаток од Министерството за домување.

Според истражувањето спроведено од Кадучкин, овие проѕирни инвалиди се гладни за леб и покрај обидот да се тврди дека во Израел од 2016 година нема луѓе гладни за леб. Истражувањето кое таа го спровела наведува и дека стапката на самоубиства меѓу нив е висока. Во движењето што го основа таа работи на ставање на проѕирните инвалиди на листите на чекање за јавни станови. Тоа е затоа што, според неа, тие обично не влегуваат во овие списоци иако се претпоставува дека ги исполнуваат условите. Одржува доста состаноци со членовите на Кнесетот, па дури и учествува на состаноци и дискусии на релевантните комисии во Кнесетот, но според неа оние кои можат да помогнат не слушаат, а оние кои слушаат се во опозиција и затоа не можат помош.

Сега таа повикува се повеќе „транспарентни“ инвалиди да и се придружат, да ја контактираат за да може да им помогне. Според неа, доколку состојбата продолжи како денес, нема да има спас од демонстрации на инвалиди кои ќе ги бараат своите права и основните услови за егзистенција.

3) Мојата веб-страница:  https://www.disability55.com/

4) Мој матичен број: 029547403.

5) Мои адреси на е-пошта: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: ass.benyam[email protected] или: [email protected] или: [email protected]

6) Подолу се неколку линкови, преку кои можете да најдете повеќе информации за мене и за борбата на инвалидите во која учествувам:

https://www.facebook.com/groups/545981860330691/

https://soundcloud.com/user-912428455

https://assafcontent.ghost.io/

https://www.youtube.com/watch?v=TNLEE5KIdK4

https://shavvim.co.il/…/%d7%90%d7%a0%d7%99-%d7%9c%d7…/

https://www.youtube.com/channel/UCX17EMVKfwYLVJNQN9Qlzrg

 

https://www.themarker.com/…/0000017f-e189-d7b2-a77f…

Е. Следното е моето писмо до г-ѓа Јочи Чиботеро, претседателка на форумот „Отзма“ – форум за семејства на ментално повредени лица:

 

Моето писмо до г-ѓа Јочи Чиботеро, претседателка на форумот „Отзма“ – форум за семејства на ментално повредени лица.

 [email protected]

Недела, 20 ноември во 08:35 часот

Здраво на г-ѓа Јочи Чиботеро:

Во наредните денови (сè уште не знам точно кога) можеби ќе можам нон-стоп да одам во етер во емисијата на Ави Кац на радиото – во интервју за лицата со посебни потреби и ментално попречено население и други поврзани прашања.

Како некој кој живее во терапевтски амбиент за ментално повредени во Ерусалим и кој учествува во борбата на инвалидите во Израел од 2007 година, важно ми е, дали и кога можам да одам на етер (сè уште не е сигурно ) да зборувам за проблемите со кои се соочува терапевтскиот систем како целина, а не само за моите лични тешкотии.

Затоа, доколку има работи за кои мислите дека треба да се стават на јавна агенда и за кои се зборува во медиумите, можете да ми пишете за тоа. Се разбира, ова се само општи прашања – и без да се споменат имињата на членовите на персоналот / третманот или имињата на пациентите. Секако, бидејќи ова е радио емисија, времето кое ми е одвоено можеби нема да биде многу – во секој случај ќе се трудам максимално.

Со почит,

асаф бенјамини,

115 ул. Костарика, влез А ‘-стан број 4,

Кирјат Менахем,

Ерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштенски број: 9662592.

моите телефонски броеви: дома-972-2-6427757. Мобилен-972-58-6784040.

Факс-972-77-2700076.

 

F. Подолу се 3 приказни што ги напишав:

 

                                       Приказна број 1 – поплавување на рамнините:

 

Годината е 2100. По влошувањето на климатската криза, многу крајбрежни градови во светот се повеќе и повеќе страдаат од поплави – а сè поголемите популации ги напуштаат и се преселуваат да живеат во планините. Влијанието врз пазарот на домување е одлучувачко: домувањето во напуштените крајбрежни градови е многу ниско и понекогаш може да се изнајмува бесплатно. Од друга страна, во планинските подрачја цените на становите се многу високи и само мал дел од населението има можност таму да купува или изнајмува станови. Многу области на сиромашни квартови со имагинарна стапка на криминал се концентрирани на плажите – и ниту една влада во светот не може да се справи со ситуацијата.

Многу сиромашни популации од крајбрежните области се обидуваат да се инфилтрираат во резиденциите на богатите во високите планини и да заземат области на луксузни населби во Кеч. Во овие конфликти, секоја од страните – жителите на крајбрежните градови од една страна, како и планинските жители од друга, кои се обидуваат да ги одбранат своите домови, организираат приватни војски. Богатите планински жители категорично одбиваат да им помогнат на жителите на крајбрежните области – дури и кога катастрофите во крајбрежните области се се полоши и полоши.

Различните владини институции, кои сите се преселија во планинските региони, не се подготвени да ги слушаат нашите маки и да покажат страшна непроѕирност дури и пред човечките трагедии и големите катастрофи. Ние, жителите на рамните предели, се најдовме во ќорсокак: секако подигањето на нивото на морето кое ни предизвикува и предизвикува сè повеќе катастрофи не е под наша контрола – а злобата на планинските популации исто така не ни остава избор. но да продолжи да се обидува да стигне до куќите на богатите и се повеќе обиди за преземање со сила.

А иднината? Сите ние овде на брегот ќе ја најдеме нашата смрт за кратко време – како резултат на поплавите или во некоја од нашите битки против богатите и злобните популации.

Каков чуден сојуз: богатите и планините од едната страна и морето од другата што нè задушуваат нас сиромашните од сите страни и предизвикуваат наше уништување…

                                             Приказна број 2 – Синхолата на надежта:

Во целиот свет се развива нова туристичка гранка: туристи кои доаѓаат да ги видат дупките што се отвориле на различни места. Постојаното зголемување на приливот на туристи ги тера туристичките компании постојано да бараат сè повеќе места на копно каде што туристите можат да гледаат. Како дел од овие пребарувања, многу туристички компании создаваат нелегален контакт со градежните изведувачи на многу места во светот – и во замена за исплатата што тие изведувачи ја добиваат, тие се обврзуваат пред туристичките компании да создадат недостатоци и неисправности во изградбата што ќе предизвикаат формирање на дополнителни длабочини кои туристите можат да ги забележат.

Во оваа ситуација, се формира меѓународна организација наречена „Меѓународните воини на синхолата“ – организација чија цел е да се бори против новите и проблематични норми и да се обиде да ја врати целата градежна индустрија на јасното и здраво место каде што беше соодветно. – и тоа со оглед на многубројните жртви кои се предизвикани како резултат на дупките и градежните дефекти. Оваа организација води кампања, која ги повикува владите во светот да водат многу поагресивна борба и против туристичките компании кои плаќаат митото на изведувачите и против градежните изведувачи кои се согласуваат да го прифатат и да донесат закон со кој предвидува смртна казна за секој што ќе биде прогласен за виновен за тоа. Кампањата е успешна, и навистина многу градежни изведувачи,

Во државата Израел, еден млад човек од ултраортодоксна заедница беше фатен и обвинет на суд, а исто така осуден за многу од овие трансакции. Се јавува широк јавен протест кој повикува да не биде погубен и да се задоволи со праќање во затвор до крајот на животот. Кампањата вклучува многу грди и провокативни слогани – сепак помага и младиот човек кој беше одговорен за сите тие сериозни трансакции навистина беше испратен во затвор и не беше погубен. На неговиот прв ден зад решетки, во собата на затвореникот се отворила дупка – и оттогаш никој не можел да ја лоцира. По него се вршат опсежни претреси, полицијата ги истражува сите негови роднини, пријатели, затворскиот персонал и останатите затвореници.

Се појавуваат многу шпекулации: некои веруваат дека дупката во затворот предизвикала формирање на тунел низ кој затвореникот избегал и почнал да живее во туѓа земја со лажен идентитет. Некои тврдат дека тој останал на дното на дупката, а другите затвореници се погрижиле тајно да му доставуваат храна и основни потреби. А некои тврдат дека човекот бил убиен, но неговото тело не било пронајдено.

Сепак, мистеријата останува, а никој не знае каде исчезна затвореникот на првиот ден од неговото затворање.

                                                 Приказна број 3 – кавијарот протестира:

Како што знаете, во француската политика постои концепт наречен „Лев кавијар“. Референцата е за левичарски луѓе кои се на моќни позиции во владата, кои наводно ги поддржуваат вредностите на човековите права и правата на граѓаните на минимално достоинствено егзистирање, но во пракса водат расипнички и демонстративен начин на живот на таков начин. до степен до кој тоа доаѓа на сметка на правата на минимална достоинствено егзистенција на оние обесправени популации за кои истиот политичар очигледно бара загриженост.

Во Франција на власт доаѓа левата партија на еден човек, во која не се одржуваат внатрешни избори. Оваа партија навистина беше избрана на демократски избори, но се појави ситуација во која блескавиот начин на живот на шефот на партијата е толку блескав што целата француска економија пропаѓа: изградбата на луксузните палати на новиот владетел не остава буџет за ниту една друга гранка. на економијата: затворени се сите болници и училишта, не се асфалтирани патишта, а не остануваат буџети ниту за егзистенција на безбедносните сили – војска или полиција. Француската јавност добро ја користи ситуацијата и во отсуство на полициски сили го соборува владетелот во насилна револуција, а разгневената толпа го егзекутира без судење.

Организациите на демонстрантите воспоставуваат нов режим – кој за жал ги предизвикува истите социјални неправди во име на наводните „левичарски“ вредности – а новата влада го заменува знамето на Франција со ново знаме со слика на шише скршен кавијар. Новата влада ги конфискува сите палати на претходниот владетел – и како резултат на тоа успева да ги финансира безбедносните сили кои брутално ќе ги потиснат сите демонстрации.

Низ светот се одржуваат демонстрации на кои јавноста изразува голем гнев земајќи шишиња кавијар и фрлајќи ги кон француските амбасади во различни земји.

Поради високата цена на кавијарот, овие демонстрации водат до тешка економска криза во целиот свет – која тоне многу години во која стотици милиони луѓе ќе умрат од глад. За многу години, ширум светот ќе се водат брутални граѓански војни – во кои населението продолжува да демонстрира пред француските амбасади од една страна – но во исто време ќе продолжи да ги носи своите разорни последици поради начинот на кој тие се спроведуваат.

G. Подолу е писмото што го испратив до компанијата Asher Communications:

assaf benyamini< [email protected] >

До:

[email protected]

Вторник, 22 ноември во 17:35 часот

Поздрав до компанијата „Asher Communications“:

Во прашање: странски интернет провајдер.

Почитувани госпоѓи/Господа.

Јас сум клиент на компанијата „Безек“ од областа Ерусалим и се претплатив на услугата за интернет конекција и телефонска линија.

Последнава година (ги пишувам овие зборови во петок, 11 ноември 2022 година – неколку часа пред Шабат) повторно и повторно се повторува особено срамота однесување од нивна страна: иако сум претплатник, а исто така плаќам најдобро од моите пари за услугата со оптички влакна, интернет конекцијата се исклучува повторно и повторно – Баш така и без причина. Исто така, понекогаш не се појавуваат веб-страници на сосема легитимни сајтови, само така и без причина. Исто така, во многу случаи сурфањето на Интернет станува многу бавно – исто така без никаква причина или оправдување. Секогаш кога ќе контактирам со техничките тимови на Безек, проблемот се решава навремено – сепак, секогаш се повторува кратко време подоцна. Многупати сум ги молел да ги поправат сите проблеми еднаш засекогаш,

Моето прашање е: Дали е технички возможно да се добие услуга од странски интернет провајдер (лоциран надвор од територијата на Државата Израел)? Или поради фактот што „Безек“ има монопол на инфраструктурата што стигнува до домовите во Израел, дури и да успеам да се поврзам со странски интернет провајдер тоа всушност нема да има никакво значење и затоа таков тест е непотребен во првото место?

Поздрав,

асаф бенјамини,

Улица Костарика 115,

Влез А-стан 4,

Кирјат Менахем,

Ерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштенски број: 9662592.

моите телефонски броеви: дома-972-2-6427757. Мобилен-972-58-6784040.

Факс-972-77-2700076.

пост Скриптум. 1) Мој матичен број: 029547403.

2) Моите адреси на е-пошта: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: assaf[email protected] и: [email protected] и: [email protected]

3) Мојата веб-страница: https://www.disability55.com/

До:

Предмет: акции на страницата.

Почитувани госпоѓи/Господа.

 

Јас го поседувам повеќејазичниот сајт https://www.disability55.com/ кој се занимава со проблематиката на лицата со попреченост.

Мојата страница беше изградена на систем на wordpress.org – и зачувана на серверите на servers24.co.il.

Заинтересиран сум за услугата за обезбедување на статии на веб-страницата – според теми избрани од сопственикот на веб-страницата. На пример (што не е релевантно за мојот блог, и е дадено само за да се објасни прашањето: кога блог се занимава со автомобилската индустрија, во исто време веб-локацијата автоматски прима статии за својот блог од истата веб-локација каде што се објавуваат статии).

Дали знаете некои сајтови или системи на Интернет кои обезбедуваат таква услуга?

Поздрав,

асаф бенјамини,

115 Костарика ул.,

влез А-стан 4,

Кирјат Менахем,

Ерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштенски број: 9662592.

моите телефонски броеви:: дома-972-2-6427757. Мобилен-972-58-6784040.

Факс-972-77-2700076.

пост Скриптум. 1) Мој матичен број: 029547403.

2) Мои адреси на е-пошта: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: assaf0[email protected] и: [email protected] и: [email protected]

3) Мојот блог вклучува 67 јазици: узбекистански, украински, урду, азербејџански, италијански, индонезиски, исландски, албански, амхарски, англиски, естонски, ерменски, бугарски, босански, бурмански, белоруски, бенгалски, баскиски, грузиски, германски, дански , холандски, унгарски, хинди, виетнамски, таџикистански, турски, туркменски, телугу, тамилски, грчки, јидски, јапонски, латвиски, литвански, монголски, малајски, малтешки, македонски, норвешки, непалски, свахили, синхалски, кинески, словенечки, словачки , шпански, српски, хебрејски, арапски, паштунски, полски, португалски, филипински, фински, персиски, чешки, француски, корејски, казахстански, каталонски, киргистански, хрватски, романски, руски, шведски и тајландски.

Барам веб-локација или систем на Интернет што може да обезбеди автоматско додавање на статии на овие јазици.

4) Ќе наведам дека го купив додатокот “” по еднократна цена од NIS 25 Enhanced media library” – и овде го прикачувам линкот до веб-страницата каде што можете да го преземете софтверот и потоа да го поставите како приклучок за WordPress.

https://wordpress.org/plugins/tinymce-advanced/

Кои дејства може да се извршат со овој приклучок? За што може да се користи?

 

H. Подолу е е-поштата што ја испратив до „Ефективен алтруизам Израел“:

assaf benyamini < [email protected] >

До:

 [email protected]

Среда, 23 ноември во 20:59 часот

Ал: „Ефективен алтруизам Израел“.

Предмет: Административно прашање.

Почитувани госпоѓи/Господа.

Во последните неколку дена (овие зборови ги пишувам во сабота навечер, 05.11.2022) во медиумите слушнав дека има намера да се воспостави орган за борба против сиромаштијата. Дали имате дополнителни информации за ова (кој е член на оваа власт, дали е владин орган или приватна компанија, кои се нејзините области на занимање или овластувања итн.?

Со почит,

асаф бенјамини,

115 Костарика ул., влез А – стан 4,

Кирјат Менахем,

Ерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштенски број: 9662592.

моите телефонски броеви: дома-972-2-6427757. Мобилен-972-58-6784040.

Факс-972-77-2700076.

пост Скриптум. 1) Мој матичен број: 029547403.

2) Мои адреси на е-пошта: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: assaf002 @mail2world.com или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected]

 

3) Во 2007 година се приклучив на борбата на инвалидите во Израел. Од 10.07.2018 година сум

правејќи го ова како дел од „Нитгабер“-проѕирното движење за инвалиди на кое се приклучив.

4) Подолу се дадени неколку објаснувачки зборови за движењето на кое се приклучив на 10 јули 2018 година, како што се појавија во печатот:

Татјана Кадучкин, обична граѓанка, одлучи да го основа движењето „Нитгабер“ за да им помогне на оние што таа ги нарекува „проѕирни инвалиди“. Во нејзиното движење досега се собраа околу 500 луѓе од цела држава Израел. Во интервју за Јоман на Канал 7, таа зборува за проектот и за оние инвалиди кои не добиваат соодветна и доволна помош од соодветните агенции, едноставно затоа што се транспарентни.

Според неа, хендикепираното население може да се подели во две групи: инвалиди со инвалидска количка и инвалиди без количка. Втората група ја дефинира како „транспарентни инвалиди“ затоа што, според неа, не ги добиваат истите услуги како инвалидите со инвалидски колички, иако се дефинирани дека имаат инвалидитет од 75-100 проценти.

Овие лица, објаснува таа, не можат сами да живеат, а потребна им е помош од дополнителните услуги на кои им следуваат инвалидите со инвалидски колички. На пример, проѕирните инвалиди добиваат низок додаток за инвалидност од Националното осигурување, не добиваат одредени додатоци како додаток за специјални услуги, додаток за придружник, додаток за мобилност, а добиваат и помал додаток од Министерството за домување.

Според истражувањето спроведено од Кадучкин, овие проѕирни инвалиди се гладни за леб и покрај обидот да се тврди дека во Израел од 2016 година нема луѓе гладни за леб. Истражувањето кое таа го спровела наведува и дека стапката на самоубиства меѓу нив е висока. Во движењето што го основа таа работи на ставање на проѕирните инвалиди на листите на чекање за јавни станови. Тоа е затоа што, според неа, тие обично не влегуваат во овие списоци иако се претпоставува дека ги исполнуваат условите. Одржува доста состаноци со членовите на Кнесетот, па дури и учествува на состаноци и дискусии на релевантните комисии во Кнесетот, но според неа оние кои можат да помогнат не слушаат, а оние кои слушаат се во опозиција и затоа не можат помош.

Сега таа повикува се повеќе „транспарентни“ инвалиди да и се придружат, да ја контактираат за да може да им помогне. Според неа, доколку состојбата продолжи како денес, нема да има спас од демонстрации на инвалиди кои ќе ги бараат своите права и основните услови за егзистенција.

 

5) Можете да контактирате со управителот на сообраќајот, г-ѓа Татјанија Кадучкин во текот на деновите

Недела-четврток помеѓу часовите од 11:00 до 20:00 часот по израелско време – и ова е освен за еврејските празници и различните израелски празници. Нејзиниот телефон

броеви: 972-52-3708001. и: 972-2-5346644.

 

6) Терапевтскиот амбиент во кој сум:

Здружението „Ројт“ – хостел „Авивит“,

Улица Ха-Авивит бр. 6,

Кирјат Менахем,

Ерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштенски код: 9650816.

Телефонски броеви во канцелариите на хостелот: 972-2-6432551. и: 972-2-6428351.

Е-пошта на хостелот: [email protected]

Социјалниот работник од тимот на хостел, кој работи во мојот стан: г-ѓа Сара Стора.

 

7) Подолу се некои од моите врски:

https://sites.google.com/view/shlilibareshet/%D7%91%D7%99%D7%AA

https://anchor.fm/assaf-benyamini

https://sites.google.com/view/raayonotonline/%D7%91%D7%99%D7%AA

 

https://www.youtube.com/channel/UCX17EMVKfwYLVJNQN9Qlzrg

 

https://www.youtube.com/watch?v=ABXTP51Crzs

 

https://www.youtube.com/watch?v=TNLEE5KIdK4

 

https://shavvim.co.il/2021/07/22/%d7%90%d7%a0%d7%99-%d7%9c%d7%90-%d7%90%d7%95%d7%9b %d7%9c%d7%aa-%d7%99%d7%9e%d7%99%d7%9d-%d7%a9%d7%9c%d7%9e%d7%99%d7%9d-%d7% aa%d7%9b%d7%99%d7%a8%d7%95-%d7%90%d7%aa-%d7%94%d7%a0%d7%9b%d7%99%d7%9d/

 

 

 https://soundcloud.com/user-912428455?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing

 

До: вработени во Националниот институт за осигурување.

Предмет: функционален извештај.

Почитувани госпоѓи/Господине.

Во понеделник, 21.11.2022 година во 14:00 часот, медицинска сестра од Националниот институт за осигурување изврши увид во мојот стан – и тоа откако поднесов барање по предметот специјални услуги.

Утрото ми беа поставувани различни прашања за третманот со лекови, мојата здравствена состојба и моето секојдневно функционирање. Претпоставувам дека по толку настинка медицинската сестра на Националниот институт за осигурување напишала уреден извештај за тоа.

Заинтересиран сум да го добијам извештајот што е напишан за мене. Доколку не сте подготвени да ми го испратите извештајот, би сакал да ги знам причините за тоа.

Со почит,

асаф бенјамини,

115 Костарика ул.,

Влез А – Апартман 4,

Кирјат Менахем,

Ерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштенски број: 9662592.

моите телефонски броеви: дома-972-2-6427757. Мобилен-972-58-6784040.

Факс-972-77-2700076.

пост скриптум. 1) Мој матичен број: 029547403.

2) Мои адреси на е-пошта: [email protected] или: a [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected]

3) Медицинската сестра од Националниот институт за осигурување која ми ја провери

стан: Сима-972-50-7225432.

4) Терапевтскиот амбиент во кој сум:

Здружение „Ројт“ – Хостел „Авивит“,

Улица Ха-Авивит бр. 6,

Кирјат Менахем,

Ерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштенски код: 9650816.

Телефонски броеви во канцелариите на хостелот: 972-2-6432551. и: 972-2-6428351.

Е-пошта на хостелот: [email protected]

Социјалниот работник од тимот на хостелот, кој врши домашни посети во мојот стан: г-ѓа Сара Стора-972-55-6693370.

5) Матичниот лекар кај кој сум под надзор:

Д-р Брендон Стјуарт,

Здравствени услуги Клалит – Клиника „Хатајелет“,

Ул. Даниел Јановски бр. 6,

Ерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштенски код: 9338601.

Телефонски број во канцелариите на клиниката: 972-2-5098282. бројот на факсот

во канцелариите на клиниката: 972-2-6738551.

6) Дополнителни лични податоци: Датум на раѓање: 11.11.1972 година. Возраст: 50.

Брачен статус: самец.

                   Следното е приказната за мојата тужба против весникот Израел Хајом:

 

На почетокот на февруари 2020 година, почнав да работам во дистрибуцијата на весникот Израел Хајом на влезот во зградата Дејвидсон на болницата Хадаса Ајн Керем. Моите работодавци инсистираа да стојам на нозе 3 часа директно – што едноставно не можам да го сторам како инвалид. Мојот работодавец во име на весникот (неговиот телефонски број: 972-50-7843455) тврдеше дека постои процедура според која на дистрибутерите на весници не им е дозволено да седат и дека целата смена мора да ја вршат стоечки – и сите мои објаснувања дека едноставната здравствена состојба не го дозволува тоа и дека не треба да има проблем оние кои седат Во близина на куп весници да им поделат на минувачите, наидоа на ѕид во вид на непроѕирност и незнаење. Под овие околности,

Како што знаете, во државата Израел постои закон за право на работа во јешива кој во тоа време беше донесен од член на Кнесетот на

време –Шели Јачимович’. Законот предвидува компензација од 78.000 NIS за оние кои наидуваат на дискриминација врз основа на овој закон – и во оваа ситуација решив да побарам компензација од весникот Israel Hayom – и тоа го направив со помош на Адвокатот Ави Саруси.

На 1 мај 2021 година, во Регионалниот суд за труд во Ерусалим се одржа рочиште на кое тој ме застапуваше

Адвокатот Ави Саруси– Дискусија во која ги покренавме наводите за дискриминацијата што беше овде. Во пресудата доказно рочиште беше закажано за 1 февруари 2022 година – но тогаш настана проблем: за да ја продолжам постапката морав да дојдам во канцеларијата на Адвокатот Ави Саруси кој е во Тел Авив – и како хендикепирано лице кое има потешкотии со подвижноста не можев физички да дојдам до нив – како некој што живее во друг град (живеам во населбата Кирјат Менахем во Ерусалим). Законот дозволува и како што е познато потпишување на заклетва од далечина – и ви го презентирав Адвокатот Ави Саруси Прописи кои се напишани на веб-страницата на Адвокатската комора на Израел каде тоа е напишано експлицитно. освен тоа Адвокатот Ави Саруси Тој одби да ми дозволи да потпишам заклетва од далечина – и без да даде никакви објаснувања за неговото одбивање. Тој и луѓето од неговиот кабинет инсистираа да го сторам тоа што не можам, односно: физички да дојдам кај нив заради потпишување на изјавата.

 

Под овие околности немав избор и морав да поднесам жалба до Адвокатската комора на Израел против Адвокатот Ави Саруси– што доведе до негова оставка од застапувањето во случајот. Во овој момент, по неколку граѓански организации со кои контактирав (Здружението за граѓански права во Израел, организацијата „bizchut“,Комисијата за еднаквост на правата на лицата со попреченост, „Шар Мицва“-„Пробоно“ организација на Адвокатска комора на Израел и Бирото за правна помош на Министерството за правда) одби да помогне – Морав да почнам да барам друго правно застапување.

На крајот стапив во контакт со адвокатка во Ерусалим по име Ети Тавил – со неа потпишав и заклетва. Судијата Даниел Голдберг, пред кого требаше да се одржи доказното рочиште на 1 февруари 2022 година, генерално покажува непријателски однос кон тужбите од овој тип – и се стравуваше дека вториот нема да ја земе предвид страшната направена неправда. до мене, и реши да ме казни што го губев времето на судот со тужбата Залудно, очигледно. Адвокатот Ети Тавил ми помогна да се извлечам од оваа замка и со нејзин совет не се одржа сослушувањето на доказите закажано за 1 февруари 2022 година – и наместо тоа беше потпишан договор за признавање вина со весникот Израел Хајом во кој добив компензација во износ од само 3000 шекели. Како заклучок: многу ја ценам нејзината помош од адвокатката Ети Тавил (нејзината е-пошта:[email protected])-благодарение на што не се бараше да платам судски трошоци, а сепак добив некаков надомест. Сепак, сметам дека судијата Даниел Голдберг овде застапува искривен вредносен систем, според кој мора да се води сметка за интересите на сопствениците на големите компании наместо за малиот граѓанин кој е оштетен од голема корпорација што го прекршува законот. Ова е суров светоглед во кој нема обѕир кон лицата со посебни потреби или сиромашни на кои очајно им е потребна помош од судот – и на овој начин верувам дека овој судија греши против својата должност, духот на постоечкиот закон и на оваа тема. како најосновен налог на совеста. Нема да бидам изненаден ако судијата Даниел Голдберг одлучи да ме тужи за клевета за овие работи, со што ми го ускратува и најосновното право да протестирам против грабливиот пристап и неправдата што ми е направена овде – неправда во која тој одигра многу значајна улога. Како што знаеме, во навидум „демократската“ држава Израел, се водат многу тужби за молчење со цел да се заплашат и угнетуваат – особено кога се работи за обесправени популации. Во исто време, и бидејќи и онака немам што да изгубам во мојот живот, ова веќе нема да може да ме одврати, и затоа пишувам, И ги објавувам овие зборови. На крајот на краиштата, таков навредлив третман и злоупотреба на моќта на позицијата секако заслужуваат соодветен одговор и третман – и тоа го правам. многу тужби за молчење се водат со цел да се заплашат и угнетуваат – особено кога се работи за обесправени популации. Во исто време, и бидејќи и онака немам што да изгубам во мојот живот, ова веќе нема да може да ме одврати, и затоа пишувам, И ги објавувам овие зборови. На крајот на краиштата, таков навредлив третман и злоупотреба на моќта на позицијата секако заслужуваат соодветен одговор и третман – и тоа го правам. многу тужби за молчење се водат со цел да се заплашат и угнетуваат – особено кога се работи за обесправени популации. Во исто време, и бидејќи и онака немам што да изгубам во мојот живот, ова веќе нема да може да ме одврати, и затоа пишувам, И ги објавувам овие зборови. На крајот на краиштата, таков навредлив третман и злоупотреба на моќта на позицијата секако заслужуваат соодветен одговор и третман – и тоа го правам.

I. Подолу се дадени 4 објави што ги напишав на социјалната мрежа Фејсбук:

1) Едно лице доаѓа на психолошки или психијатриски третман.

Терапевтот: Како си?

Пациентот: Сè уште не знам. Наскоро ќе видиме и ќе провериме како сум.

2) https://fatefulday.eu/

Веб-страница која тврди дека го предвидува животниот век на една личност врз основа на прашалник пополнет со детали како што се возраста и здравствената состојба и претставува еден вид „штоперица“ до крајот на животот на една личност до ниво на прецизност од неколку секунди.

Откако го пополнив прашалникот со нив, излезе дека ќе ставам крај на мојот живот на 62 години – за 12 години.

Кога ќе се приближи очекуваниот (или неочекуваниот) датум, дали ќе се јават да ме потсетат претходно? И ако е така – како би се водел таков разговор (ассаф, би сакале да ве потсетиме дека треба да умрете следната среда во 12:00 часот – ве молам немојте да живеете после тоа). Хахаха….

3)https://www.mako.co.il/hix…/Article-74b6522712cc461006.htm

Чудна грешка во Google Translate? Или можеби мисионерска пропаганда на криво и многу софистициран начин?

4)https://he.wikipedia.org/…/%D7%9E%D7%95%D7%A2%D7%93%D7…

„Клуб“ 27. Како ги спречувате овие трагедии? колку е тажно…Мои линкови:

J. мои врски:

1)Здружение „колеџ“-професионална обука и рехабилитација за жени Жртви на проституција и секс индустрија

2)се борат жителите на Гиват Амал

3)редакција „пиштол детектирање“-рано идентификување на Оружје за превенција Случаи на пукање ма

 

Print Friendly, PDF & Email