Visit BlogAdda.com to discover Indian blogs Лекување на психички повредени со помош на животни - מידע לאנשים עם מוגבלויות
Skip to content
Home » Лекување на психички повредени со помош на животни

Лекување на психички повредени со помош на животни

Употребата на животни во ментална терапија е алтернативен и ефикасен метод кој ја користи специјалната врска помеѓу личноста и животното за да им помогне на луѓето кои се справуваат со ментални и емоционални проблеми. Третманот со помош на животни е широко користен и познат главно во областа на психотерапијата, психолошкиот третман и групната терапија.

Човечко-виталната врска помеѓу човекот и животното постои уште од античко време и е во центарот на различни култури. Животните им даваат на луѓето емоционална поддршка, безусловна љубов и чувство на сигурност. Преку оваа посебна врска, животните можат да обезбедат емоционален, физички и духовен одговор на луѓето кои се во неволја или доживуваат траума.

Една од главните функции на животните во менталната терапија е промовирање на менталните и физичките процеси на лекување на повреденото лице. Тие можат да помогнат во ублажувањето на чувствата на анксиозност, депресија и самоповредување. Покрај тоа, важноста на животните во менталната терапија.

Покрај тоа, важноста на животните во грижата за менталното здравје се заснова на нивната единствена способност да создадат вистинска, лојална и безусловна врска со луѓето. Квалитетите како што се слушање без осудување, длабоката емоционална поврзаност и способноста да послужат како идеален модел на моменталната љубов, животните нудат совршен одговор на оние кои страдаат од скршено срце или ментална траума.

За време на терапијата со помош на животни, лицето комуницира и се поврзува со животното на природен и автентичен начин. Уникатната способност на сопственикот да разбере и да функционира според сопствените емоции и расположение може да предизвика позитивни емоции и да го намали нивото на стрес и депресија. Исцелителната врска создадена помеѓу личноста и животното им овозможува на жртвите да се концентрираат на сегашното место, да престанат да размислуваат за минатото или иднината и да почнат да го доживуваат моментот на позитивен и моќен начин.

Покрај тоа, терапијата со помош на животни може да ја подобри физичката состојба на жртвите. Според многу истражувања, излегува дека животните можат да го намалат крвниот притисок, да го подобрат имунолошкиот систем и да го намалат нивото на стрес. Контрастот на денешната напредна технологија, поврзаноста и поврзаноста со животните обезбедуваат физичка и духовна удобност наспроти сложениот и финансиран свет во кој живееме.

Покрај нивниот животен и емоционален придонес, животните можат да се користат и како алатки за негување и подобрување на човековите социјални и комуникациски способности. Животното може да послужи како мост меѓу луѓето во терапевтски групи и да поттикне комуникација и поврзување помеѓу учесниците. Ова е изведено од природната способност на животните да направат личноста да се чувствува удобно и безбедно во средина што е блиску до нив, што може да ја промовира активноста на тимот, дискурсот и активното учество во третманот.

Заедно со ова, важноста на животните како алатки за третман во групите за ментална терапија лежи во нивната способност да обезбедат чувство на надеж и релаксација. Животните создаваат моменти на слобода и удобност кои им помагаат на луѓето кои се справуваат со депресија, анксиозност или траума да добијат нов здив и да се спасат од тешките моменти.

За да се изврши ментална терапија со помош на животни на ефективен начин, важно е да се почитуваат упатствата и ограничувањата дефинирани во процесот на лекување. Од моментот на избор на соодветно животно, мора да се осигура дека животното е подложено на соодветна обука и е способно да ги исполни бараните барања. Исто така, мора да се земат предвид потребите на третираното лице и да се осигура дека животното ќе биде соодветно за лекување според неговите ограничувања и желби.

Накратко, лекувањето на ментално повредените со помош на животни е уникатен и ефикасен метод кој го користи специјалниот однос помеѓу човекот и животното за да помогне во справувањето со менталните и емоционалните проблеми. Животните даваат емоционална поддршка и чувство на сигурност, а може да се користат и како алатка за негување и подобрување на социјалните и комуникациските вештини. Со нивна помош, жртвите добиваат удобен, пријателски и безбеден простор кој им помага да откријат моменти на дишење и мир. Употребата на животни во ментална терапија им дава на лекуваните лица потребните алатки за да напредуваат во процесот на лекување и да доживеат подобар квалитет на живот.

A. Подолу е пораката што ја испратив до „Млечниот совет во Израел“:

Моето писмо до „Млечниот совет во Израел“.

Yahoo/испратено

асаф бенјамини< [email protected] >

До:

[email protected]

Недела, 4 јуни во 12:20 часот

Поздрав до „Млечниот совет во Израел“:

Предмет: Барање за консултација.

Почитувани госпоѓи/Господине.

Јас сум 50-годишен маж кој живее во Ерусалим, и купувам и консумирам јогурт „Активиа“ поради медицински препораки.

Меѓутоа, неодамна (ги пишувам овие зборови во недела, 4 јуни 2023 година) забележав дека е сè потешко да се најде овој производ во главните маркетиншки синџири. Не ги знам причините за ова. Моето прашање до вас е: Дали има приватни трговци на мало во Израел од кои можам да го нарачам производот со испорака директно до мојата куќа? Сакам да истакнам дека поради мојата физичка попреченост не можам физички да стигнам до различните продажни места, а сите мои набавки се вршат со достава. Синџирите од кои моментално нарачувам испораки се Shufersell и Kwik. И ако адресата не е приватни трговци на мало, од кои места можам моментално да го нарачам производот?

Би ценел ако можеш да елаборираш и објасниш што е можно повеќе.

Поздрав,

асаф бенјамини,

115 Костарика ул.,

влез А-стан 4, Кирјат Менахем,

Ерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштенски број: 9662592.

Телефонски броеви: во таен дом поради малтретирање и поплака до израелската полиција која не била постапена. Мобилен-972-58-6784040.

Факс-972-77-2700076.

Пост Скриптум. Мои адреси на е-пошта: [email protected] или : [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или : [email protected] или: [email protected]  или: [email protected]  или:[email protected]

Б. Подолу се објавите што ги споделив на социјалната мрежа Фејсбук:

1)

асаф бенјамини

18 во мај Б- 23:48

 

Споделено со јавноста

роза пофалба

9 во мај Б-14:17

Кој како мене знае…татко ми има деменција, тажно

Некој еднаш рече дека кога сакаш некого со деменција, го губиш двапати, еднаш кога му се дијагностицира, а потоа кога ќе умре тоа се нарекува „двосмислена загуба“.

„Мозок кој брзо се намалува“ е како што го опишаа лекарите. Не би посакал деменција на никого бидејќи мозокот на пациентот полека умира, тие физички се менуваат и на крајот забораваат кои се нивните најблиски. Пациентите може да завршат да бидат затворени, да не можат да се движат и да не можат да јадат или пијат.

Ќе има луѓе кои ќе ја прелистуваат оваа порака затоа што деменцијата не ги допрела. Можеби не знаат како е да се има сакана личност да се бори или да се бори против деменција

Во обид да се подигне свеста за оваа сурова болест, би ценел доколку моите пријатели можат да го стават ова на вашата страница за тој ден.

Држете го прстот каде било во пораката за да го копирате и залепите во вашата временска линија.

Ви благодарам

На сите оние кои имале пријатели или членови на семејството кои страдале

2)асаф бенјамини

20 мај Б-00:00

Споделено со јавноста

Меѓународниот олимписки комитет одлучува за формирање на нов спорт во кој ќе се одржуваат натпревари:

Шампионат на пцовки од возачи додека возат.

Кој сака да го претставува Израел?

Дали има кандидати?

смеење на глас…

3) асаф бенјамини

20 во мај Б-17:19

Споделено со јавноста

Група што ја создадов:

Група „Пријатна контрола на штетници“ – група за воспоставување контакт помеѓу луѓе кои имаат работи за контрола на штетници кои се вршат во нивните домови и немаат алтернативно место каде што можат да бидат додека работат пестицидите и луѓе кои ќе бидат подготвени да ги примат во овој временски период.

https://assaf-permalinks.com/5vlp

4)групна аматерска историја

Алмог Леви

2 во март

 

Најсмрдливата работа на светот

Една од најбараните работни места во Англија од 16 век била наречена младоженец на столицата („момче на столот“) или со други зборови „чистач на задник“ на кралот. Носителот на оваа позиција бил слуга на кралот, се грижел за неговата удобност и по потреба бил присутен во куќата на столот (тоалетот) и се грижел за чистење на задната страна по извршувањето на нужда.

Зошто на кралот му требаше чистач на задник? Во Англија мислеа дека кралот пред тебе е по милоста Божја, а царскиот задник е навистина свет, така што кралот кој е пред тебе по милоста Божја сигурно не може да се избрише себеси…

Оваа позиција беше пополнета само од благородници или членови на високата класа кога не можеше секое лице да биде прифатено за оваа позиција и оние на кои им беше доделена позицијата не можеше навистина да се спротивстави. Чистачот на задникот бил доверлив човек на кралот и бил буквално блиску до сите негови интимни работи. Кралот би споделил детали од политичко значење со својот близок чистач, а се разбира знаењето е моќ.

Под Хенри VIII оваа позиција беше навистина опасна бидејќи тој беше параноичен особено во напредната фаза од неговиот живот и секогаш мислеше дека е нападнат. Тој погубил неколку негови сопруги како и Норис, неговиот младоженец.

Оваа позиција беше укината во 1901 година, со стапувањето на тронот на Едвард VII.

Затоа, следниот пат кога ќе помислите дека вашата работа е миризлива или опасна, помислете на чистачот на скитници на Хенри VIII.

историја на масите

извор:

https://he.m.wikipedia.org/…/%D7%A0%D7%A2%D7%A8_%D7%91…

 

5) асаф бенјамини

1 ден

Споделено со јавноста

Брачен пар, невеста и младоженец, го започнуваат своето патување од местото на свадбата во градот до нивниот дом во селото, јавајќи на магаре.

Неколку минути подоцна среќаваат група луѓе кои им велат: „Какво кутро магаре. Мора да носи двајца на грб. Многу му е тешко“.

Невестата и младоженецот го слушаат ова, се симнуваат од магарето и продолжуваат да одат додека магарето оди покрај нив.

Неколку минути подоцна, невестата и младоженецот се среќаваат со друга група луѓе кои им велат: “Колку е сиромашно ова магаре. Толку му е тешко да оди – а никој не му помага”.

Невестата и младоженецот го слушаат ова, го земаат магарето и продолжуваат да одат, носејќи го магарето во раце.

Поминуваат уште неколку минути, а невестата и младоженецот се среќаваат со друга група луѓе кои почнуваат да им се потсмеваат: “Погледнете ги овие двајца глупави. Наместо да јаваат на магарето како сите други, тие го носат магарето во раце. Хаха…”.

Невестата и младоженецот го слушаат ова, нежно го спуштаат магарето на земја и се враќаат на него.

Заклучок: Оној кој избира да го води својот живот исклучиво според она што му го кажуваат другите луѓе и без никакво размислување или размислување за себе е…

Можете да го комплетирате одговорот и без моја помош…

Или како што е напишано во еден од еврејските извори (не знам точно каде – се разбира можете да го проверите ова):

Има разлика помеѓу луѓето кои го живеат својот живот и оние чии животи ги живеат.

6) асаф бенјамини

6 дена

Споделено со јавноста

Во една еврејска заедница имаше тајкун (или како што ги нарекуваа овие луѓе во минатото: „Гвир“) кого сите луѓе од заедницата го мразеа. Сите беа сигурни дека тој не дава милостина на светот – дури и кога околу него има луѓе во тешка состојба и сиромаштија.

Многу денови, кога тој господин почина, никој од членовите на заедницата не се согласуваше да каже пофалба за него – толку силна беше омразата кон него.

Меѓутоа, во месеците што следеле по смртта на човекот, членовите на заедницата забележале една чудна работа: сите добротворни средства, кои до смртта на тој господин се полнеле секој ден, на крајот на краиштата, откако човекот починал, тие останале празни и никој не ги наполнил.

Дури во овој момент луѓето од заедницата ја сфатија големината на грешката и страшната неправда што му ја направија на тој господин – кој всушност дал многу донации во тајност, што е познато како највисока доблест на добротворството.

Луѓето од заедницата навистина сакаа да му се извинат за големината на неправдата – но се разбира веќе беше доцна.

Заклучок: кога даваме цврсти мислења за сите видови прашања, секогаш треба да запомниме дека можеби има работи што не ги знаеме.

7) Приказна од еден од изворите поврзани со Шавуот (не знам точно каде – секако можете да го проверите ова):

Се вели дека Светиот, нека е благословен, им ја нуди Тората на народите во светот.

Прво им ја нуди Тората на Италијанците.

Италијанците прашуваат: „Што треба да набљудуваме во рамките на Тора?“.

Светиот, благословен да е, им одговара: „Не убивај“.

Италијанците го слушаат ова, одбиваат да ја прифатат Тора и одговараат: „Не благодарам, не благодарам“.

Тогаш Светиот, благословен да е, им ја нуди Тората на Французите.

Французите прашуваат: „Што треба да одржуваме?

Светиот, благословен да им одговара: „Немојте да правите прељуба“.

Французите го слушаат ова и тие исто така одбиваат да ја прифатат Тора и одговараат: „Не благодарам, нема милост“.

Така Господ на светот ги прашува сите народи – и секој народ одбива да ја прифати Тора, сфаќајќи кој мицвот мора да го исполни.

Конечно, Светиот, благословен да е, доаѓа кај Евреите и им ја нуди Тората.

Евреите поставуваат прашање што ниту една нација не го поставила пред нив: „Колку чини?

Светиот, благословен да е, им одговара на Евреите: „Не чини ништо, бесплатно е“.

Евреите го слушаат ова и веднаш ја прифаќаат Тората….

смеење на глас…

8) асаф бенјамини

24 во мај Б-19:36

Споделено со јавноста

Мирот на еден старец го нарушува група деца кои секојдневно си играат во близина на неговата куќа по многу часови и прават голема врева.

Старецот одлучува да ги оддалечи – но тоа го прави со софистициран метод.

Старецот излегува кај децата и им вели: „Многу убаво си играте овде. Навистина уживам да гледам како играте овде – од денес на секој од вас ќе му плаќам по 15 центи за секој ден кога детето ќе дојде овде и ќе игра“.

Така било – старецот плаќал по 15 центи на секое од децата за секој ден кога тоа дете доаѓало да си игра во близина на неговата куќа.

Една недела подоцна старецот повторно излегува кај децата и им вели: „Слушајте, тешка ми е финансиската состојба. Извинете – но од денес можам на секој од вас да му плаќам само по 8 центи за секој ден на игра – не 15“.

Во оваа ситуација, некои од децата останаа да си играат на лице место – но некои од нив си заминаа.

Поминува уште една недела, а старецот повторно излегува кај децата и им вели: „Слушајте, мојата ситуација е навистина тешка – од денес ќе можам на секој од вас да му плаќам само по еден цент за секој ден игра“.

Кога децата го слушнале ова, целата група гневно го напуштила местото и му рекле на старецот: „За ниту еден цент не сме подготвени да продолжиме да играме овде!!“

смеење на глас…

9) асаф бенјамини

24 во мај Б-19:13

Споделено со јавноста

Приказна преземена од еден од еврејските извори (не се сеќавам каде се појавува оваа приказна – секако можете да ја проверите):

Во еден град живееле богат и сиромав. Еден ден кутриот сакал да покани гости кај себе. Тој се приближува до куќата на богаташот и го замолува да му позајми вазна – за на гостите да им биде удобно и пријатно кај него. Сиромавиот го уверил богатиот дека следниот ден ќе му ја врати вазната и дека нема за што да се грижи. Конечно, богаташот се убедува и му ја позајмува вазната на сиромавиот.

Следниот ден, откако гостите ја напуштиле куќата на сиромавиот, тој пристигнува во куќата на богаташот и наместо една, му враќа две вазни. Богатиот не разбира и прашува: Од каде е другата вазна? Кутриот му одговорил: Не прашувај, ноќе се случи чудо – вазната роди друга вазна.“ Богатиот не разбра – како може вазна да се породи? Но многу брзо си рече: Не разбирам – но што ми е гајле – заработив вазна.

Поминуваат уште неколку недели, а сиромавиот пак доаѓа во куќата на богаташот и го замолува да му позајми комплет прибор за јадење за гостите што ќе дојдат кај него. Богатиот се согласува да му позајми комплет прибор за јадење – и повторно се повторува истата појава: следниот ден сиромавиот му враќа два комплети прибор за јадење на богаташот и му кажува дека таа ноќ се родил уште еден сет прибор за јадење – и овој пат богатиот не ја разбира логиката на тоа – но се согласува да го прифати – бидејќи тоа што го спречува бесплатното.

Поминуваат уште неколку недели, а сиромавиот пак доаѓа во куќата на богаташот и овојпат бара од него да ја позајми неговата златна ламба за гостите што ќе дојдат кај него.

Кога богаташот ќе ја слушне понудата, си помислува: “Имам добра зделка овде. На сиромавиот ќе му ја позајмам мојата златна светилка – а утре ќе добијам две златни светилки – каква убавина!!”.

Така богатиот му ја позајмува на сиромав својата златна ламба – само што овој пат поминува еден ден, два дена, една недела и уште една недела, а сиромавиот не ја враќа ламбата.

Богатот полн со гнев пристигнува кај сиромавиот: Зошто не ми ја враќаш ламбата? Што е??”.

Сиромашниот му одговара на богаташот: „Не прашувај што се случи. Жал ми е што ти ја кажувам горката вест, но златната ламба што ја позајмив од тебе… мртва е!!!“.

Богатот уште повеќе се налутил: „Кажи ми, дали ме исмеваш? Како може светилка да умре?“.

Кутриот му одговара: „А како може вазна да раѓа?“.

Заклучок: оние кои се подготвени да прифатат апсурди во својот живот во одредена област – не треба да се чудат ако прифатат апсурди од околината и во други области…

Сите емоции:

1

Мали Бенџијан

10) асаф бенјамини

24 во мај Б- 18:23

Споделено со јавноста

Новото движење за поттикнување на економското казнување во Израел што го воспостави новата семоќна капиталистичка влада бара:

1. патроли за лоцирање на сиромашни луѓе со цел да се изведат пред лицето на правдата.

2. Координаторите на областите постојано да лоцираат нови патроли.

3. Прифаќањето за извидничка работа ќе биде можно само за оние со капитал од најмалку 2 милијарди NIS.

4. На извидникот кој ќе занемари да ги лоцира сиромашните луѓе, веднаш ќе му бидат одземени целиот имот и пари.

5. Кривични привилегии и долга затворска казна во минатото на кандидатот.

Апелите од морални или етички луѓе нема да ве интересираат.

смеење на глас…

11) Совети за неуспех на интервју за работа:

1. пристигнете миризливи и со валкани алишта.

2. Поставувајте им на интервјуерите тапи прашања за нивниот личен живот (дали се во брак/невенчани, колку деца имаат итн.).

3. викајте на интервјуерите.

4. Донесете радио на интервјуто и повремено вклучете го на висока јачина – без никаква врска со самото интервју.

5. Донесете спреј освежувач на воздухот на интервјуто и испрскајте го во лицето на интервјуерите – без никаква врска со самото интервју.

6. Кажете им на интервјуерите дека секогаш доаѓаме на работа со желба да поттикнеме немири и да го нарушиме секојдневното работење на бизнисот или на работното место.

7. Кажете им на интервјуерите за богата криминална или психијатриска историја. Се препорачува да биде што е можно подетално.

Има ли уште идеи?

смеење на глас…

12)асаф бенјамини

Една минута·

Споделено со јавноста

Тие раскажуваат за еден еврејски град во кој живееле многу сиромашни луѓе – толку многу што не можеле да се грижат за затоплување на своите домови во зимските месеци во област со многу студена клима.

Недалеку од градот живеел еден добро познат нееврејски филантроп кој никогаш не би се согласил да донира за жителите на градот за да можат неговите жители да ги загреат своите домови.

Во еден од суровите зимски денови, рабинот на градот излегува на снег и оди во куќата на добротворот за да го моли да донира за сиромашните што живеат таму.

Рабинот пристигнува во куќата на добротворот, кој ја отвора вратата и му нуди на рабинот да влезе – на крајот на краиштата, внатре во резиденцијата на човекот е топла и пријатна.

Но, рабинот одбива да влезе во куќата на човекот – и двајцата го продолжуваат разговорот, додека добротворот постојано се обидува да го убеди рабинот да влезе во неговата куќа, но рабинот инсистира да продолжи да го води разговорот на прагот на добротворот без да влезе.

Во текот на разговорот, добродетелот, кој постојано е во својот загреан дом и не го чувствува студот, почнува да го чувствува студеното време на прагот – толку многу што конечно се уверува и се согласува да донира на жителите на градот за затоплување на нивните домови.

Заклучок: во нашите животи понекогаш има ситуации кои навистина не можат да се разберат без лично искуство што ни ги илустрира.

13)

https://rentafriend.com/

изнајми пријател

Веб-страница преку која можете да заработите пари од страна на лице кое се нуди како некој кој е подготвен да разговара со различни луѓе од целиот свет, според побарувачката (еден вид работа на хонорарци).

Алтернативно, според тоа што го рекламираат, можно е да се лоцираат луѓе за да се разговара со нив со цел да се ублажи осаменоста – и за плаќање на тој „хонорарец“ за тој разговор.

Не сум ја пробал страницата или услугата лично – така што не можам да изразам никакво мислење за нив.

Во секој случај – ова е онлајн услуга за ублажување на осаменоста….

14)книги-Препораки,Критики,интервјуа

Песија Сара Зелманович

20 април

Ве молиме дистрибуирајте!

Јас сум 91-годишен преживеан од Холокаустот. Неодамна напишав за моето детство за време на холокаустот во нова книга. Книгата „Детство“ ја објави „The Galilean Publishing House“ со поддршка на Јад Вашем.

Книгата помина пред комитетот на Јад Вашем и нивната поддршка ја потврдува нејзината историска важност. Во однос на описот на историската позадина, се зборува за борбата за егзистенција на 13-годишно момче во концентрациони и работни логори во Австрија, каде што бев депортиран од Унгарија. Приказната е полна со чуда кои немаат логично објаснување.

(Иако ќе одам низ долината на смртта, нема да се плашам од злото, бидејќи ти стоиш)

Непотребно е да се објаснува националната образовна потреба за широка дистрибуција на ваква книга. Книгата се продава во книжарниците Стиматски и книгите Зумат, но без објавување на нејзиното постоење нема да се дистрибуира и нема да стигне до јавноста и до идните генерации.

Побарав од повеќето медиумски луѓе да ми помогнат со објавување написи, интервјуа и сл.. но тие одбија, бидејќи не сум доволно позната личност за да добијам оценки според нивното мислење.

Затоа ве молам за помош. Однапред ви благодарам

Со почит

Yitzhak Walster Home телефон: 972-4-6940586 Мобилен: 972-52-8695778

15)

асаф бенјамини

Споделено со јавноста

3 млади жени се среќаваат во автобус.

Едната од нив им вели на своите две пријателки: Знаете, мојот сопруг со текот на годините покажува сè помалку интерес за мене.

Двајцата пријатели на жената ја прашуваат: А која е професијата на вашиот сопруг?

Таа одговара: Мојот сопруг е продавач во продавница за зеленчук.

Нејзините две пријателки и одговараат: што сакаш – твојот сопруг постојано бара нова и свежа стока…

Друга жена меѓу 3-те, исто така, вели дека нејзиниот сопруг покажува се помалку интерес за неа со текот на годините.

Нејзините две пријателки ја прашуваат: „А што е професијата на вашиот сопруг?“.

Таа одговара: „Имаме многу кола“.

Нејзините две пријателки и одговараат: што сакаш – твојот сопруг постојано ги бара најновите модели…

Третата жена им кажува на своите двајца пријатели: „Знаете, мојот сопруг со текот на годините покажува сè поголем интерес за мене“.

И нејзините две пријателки ја прашуваат: „А што е професијата на вашиот сопруг?

Таа одговара: „Мојот сопруг е археолог“….

16) Жаба и скорпија се среќаваат на брегот на реката.

Скорпијата се свртува кон жабата: „Ве молам помогни ми да ја поминам реката. Не можам сам да ја поминам – не знам да пливам“.

Жабата одговара: „Но, ќе ме боцкаш – и двајцата ќе се удавиме“.

Скорпијата: “Ќе те боцкам – само да се удавиме двајцата – зошто!! Ти ветувам – нема да те боцкам.”

Жабата е убедена, ја носи скорпијата на грб и почнува да ја преплива реката.

Во средината на реката доаѓа убодот. Жабата и скорпијата се дават и умираат.

Заклучок: Скорпијата секогаш останува скорпија. Некои работи не можат да се променат или поправат.

17) Судот осудува обвинет, по професија електричар, на смрт – егзекуција на електрична столица.

Со сила го земаат електричарот и го врзуваат за електричната столица и се подготвуваат да го активираат за да ја извршат судската одлука.

Но, неколку минути пред извршувањето, електричната столица се расипува.

Контактирајте го електричарот и замолете го да го поправи столот.

Електричарот: „Што да ти кажам – можам да го поправам столот, но не. Немам мотивација“.

Хахаха…

18) Ќе предговорам со предупредување: следново содржи груби и шокантни графички описи – од оние кои не можат да издржат се замолени да продолжат понатаму и да не продолжат да ја читаат објавата (и не – ова во никој случај не е шега или шега од каков било вид):

Постои приказна од ерата на холокаустот за логор каде што биле извршени извонредни медицински експерименти во нивната суровост – па дури и во споредба со другите концентрациони или логори за истребување на нацистите, нивното име ќе биде заборавено:

На пример: отворање на целото тело на една личност – од пределот на вратот до половината без никаква употреба на анестетици. Застрашувачки, се вели дека нацистичките лекари ги правеле овие експерименти со широка насмевка на нивните лица. Има и приказни за еден вид „операција“ необична по својата суровост, која вклучувала три фази: во првата фаза – отворање на стомакот на жртвата, се разбира, без никаква употреба на анестетици. Во втората фаза, тие би земале живи мачки и ги ставале во креираниот медиум. Во третата фаза, тие би го сошиле стомакот на жртвата со живата мачка внатре – а потоа го фрлале тој затвореник во дворот на логорот и го оставале да умре бавна смрт додека не издише.

Очигледно огромното мнозинство од жртвите на овие експерименти биле Евреи.

Но, сè уште има некои прашања:

Дали овие експерименти беа дел од таканаречените „медицински студии“ спроведени од д-р Јосеф Мангала?

Во која година се одржаа, и во кој камп? Имаше ли обиди меѓу германските офицери да се спротивстават на спроведувањето на експериментите – или поддршката за нив беше огромна?

И дали имало случаи на затвореници во кои намерата била да се спроведат овие експерименти, но на еден или друг начин успеале да ги спасат од суровата судбина? Дали има такви приказни?

19)асаф бенјамини

една минута

до: “Парламентот на социјалните.“.

Тема: Пребарување на платформата.

Почитувани госпоѓи/Господине.

Мислев на следнава идеја за развој на апликација за луѓе кои страдаат од болести кои се придружени со когнитивно опаѓање и состојби на деменција како што е Алцхајмерова болест:

Како што знаеме, пациентите со болести чија главна карактеристика е когнитивното опаѓање (како Алцхајмерова болест или други болести кај кои постои состојба на деменција) постепено губат многу способности како што се краткотрајната меморија или секојдневното функционирање кое постепено се влошува. Идејата е да се воспостави софтвер, или систем кој ќе биде дизајниран за луѓе кои се во оваа ситуација. Предизвикот е да се соберат во таков систем сите програми или системи што ги користи личноста – и преку систем за вештачка интелигенција механизмот за работа ќе станува поедноставен и поедноставен како што болеста напредува. Се разбира, за да се изгради системот на начин што ќе се прилагоди што е можно попрецизно на ситуацијата на лицето што го користи, во текот на развојот ќе биде неопходно да се консултира и соработува со истражувачи на мозокот,

Целта на системот е, се разбира, да им овозможи на луѓето кои се навикнати да користат компјутер за различни цели и кои се на работ на деменција целосно да не го изгубат пристапот до системите на кои биле навикнати да ги користат долги години од својот живот – и на тој начин до одреден степен да го подобрат нивниот квалитет на живот, кој веќе е значително оштетен како резултат на симптомите на самата болест.

Толку за самата идеја.

Иако ова е идеја за која размислував, немам никаква врска со грижата за деменција во мојот личен живот.

Би сакал да истакнам дека во се што ме засега мене лично, треба да се земат предвид низа работи:

1. Не сум професионалец во областа на програмирањето, ниту професионалец во областа на истражување на мозокот, когниција или неврологија – и поради оваа причина нема да можам да придружувам таков проект чекор по чекор.

Ова е идеја за која размислував – и освен што ќе ја дадам првичната идеја, нема да можам да помогнам во ниту една друга фаза од проектот.

2. Живеам со многу ниски примања – инвалидски додаток од Националниот институт за осигурување. Затоа, немам можност да вложам никакви буџети во реализација на идејата. И уште повеќе: поради сериозноста на мојата ситуација, дури и многу високите попусти едноставно нема да помогнат.

3. Живеам во населбата Кирјат Менахем во Ерусалим и немам автомобил или возачка дозвола. Поради мојата здравствена и финансиска состојба, исто така, нема шанси во иднина да добијам возачка дозвола или да купам автомобил.

Затоа, мојата способност да доаѓам на консултантски состаноци во канцелариите на компаниите кои се значително далеку од моето место на живеење не постои.

Моето прашање до вас е: Според вас, која е најсоодветната интернет платформа за прикачување на ваков проект, управување со него и обид да се промовира?

Мои лични податоци:

Име – асаф. Презиме – benyamini.

матичен број-029547403.

Целосна поштенска адреса –

асаф бенјамини,

Улица Костарика 115,

Влез А-стан 4,

Кирјат Менахем,

Ерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштенски број: 9662592.

Телефонски броеви: во таен дом поради малтретирање и поплака до израелската полиција која не била постапена.

Мобилен-972-58-6784040. Факс-972-77-2700076.

Мои адреси на е-пошта: [email protected] или : [email protected] или : [email protected] или: [email protected] или : [email protected] или:  [email protected] или: [email protected]

Мојата веб-страница:  https://www.disability55.com/

C. Подолу е е-поштата што ја испратив до Ерусалимскиот округ на здравствените услуги Клалит:

Писма до општите здравствени служби на областа Ерусалим.

Yahoo/испратено

асаф бенјамини< [email protected] >

До:

[email protected]

Понеделник, 5 јуни во 23:09 часот

До: Здравствени служби Клалит – област Ерусалим.

Тема: Мојата апликација е прикачена овде..

Почитувани госпоѓи/Господине.

Пред извесно време ја оставив следнава порака на веб-страницата на здравствените служби на Клалит.

Би сакал да бидам ажуриран во врска со третманот на оваа апликација. Сакам да истакнам дека резимето на мојата посета на матичен лекар од 1 јуни 2023 година не се појавува во личната област на веб-страницата.

Поздрав, асаф бењамини.

На 14 мај 2023 година го посетив мојот матичен лекар – и неколку минути по излегувањето од лекарската соба направив ЕКГ тест во клиниката. Освен дека резимето од посетата на матичен лекар, како и резултатот од ЕКГ тестот. дека не се појавив во мојата лична област на веб-страницата „Клалит онлајн“. Затоа, јас сум заинтересиран да знам како да го надминам овој проблем и да ми дозволите да ги прегледам овие документи од моето медицинско досие и да ги преземам на мојот персонален компјутер дома.

Со почит,

асаф бенјамини.


Мои лични податоци:


Име – асаф. Презиме – benyamini.

матичен број – 029547403.

Целосна адреса за испорака на пошта –

асаф бенјамини,

115 Костарика ул.,

Влез А – Апартман 4, Кирјат Менахем,

Ерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштенски број: 9662592.

Телефонски броеви: во таен дом поради малтретирање и поплака до израелската полиција која не била постапена. Мобилен-972-58-6784040.

Факс-972-77-2700076.

Мои адреси на е-пошта: [email protected] или : [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или : [email protected] или : [email protected]  или: [email protected] или: [email protected]

Терапевтскиот амбиент во кој сум:

Здружение „Ројт“ – Хостел „Авивит“,

Улица Ха-Авивит 6, Кирјат Менахем,

Ерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштенски код: 9650816.

Телефонски броеви во канцелариите на хостелот: 972-2-6432551. и: 972-2-6428351.

Матичниот лекар кај кој сум под надзор:

Д-р Брендон Стјуарт,

Улица Даниел Јановски бр. 6,

Ерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштенски код: 9338601.

Телефонски број во канцелариите на клиниката: 972-2-5098282.

Број на факс во канцелариите на клиниката: 972-2-6738551.

Возраст: 50. Брачна состојба: Слободна.

Д. Еве една софтверска идеја на која помислив:

За жал, во последниве години (во вторник, 06.06.2023 година ги пишувам овие зборови) во државата Израел има случаи на злоупотреба на мали деца во градинките, кои се откриени откако родителите на децата ќе стават камери доколку и кога постои сомневање за криминални дејствија од страна на воспитувачката или воспитниот персонал во градинката.

Кога случаите стигнуваат до полициската истрага, истрагата понекогаш се одложува за многу месеци, па дури и подолго поради тешкотијата да се регрутираат персоналот потребен за гледање повеќечасовни снимки.

Предизвикот е да се развие софтвер заснован на вештачка интелигенција кој ќе ги скенира видеата, и ќе им ги претстави на истражувачите проблематичните делови во кои има злоупотреба, како што се: дете кое се храни присилно, запоставено дете кое не го добива потребното внимание во текот на денот, дете кое е тепано од воспитувачката во градинка и друго.

На овој начин, истрагите може да се направат поефикасни, да се заштеди работна сила – и да се доведе до ситуација кога ќе може побрзо да се продолжи со правната постапка против обвинетиот.

E. Подолу е е-пошта што ја испратив на различни места во обид да му помогнам на нигерискиот државјанин со кој се допишував:

До:

Предмет: Се пријавив.

Почитувани госпоѓи/Господа.

Во последните неколку дена (овие зборови ги пишувам во среда, 01. 12. 2121 година), приложената кореспонденција на социјалната мрежа Фејсбук ја спроведов со жител на Нигерија – и според него, на горенаведениот му е потребна итна медицинска помош. Но, за жал медицинската помош што му е потребна не постои во здравствениот систем во неговата земја.

Моето прашање до вас е: Дали знаете некои израелски или други хуманитарни организации кои работат во областа каде што живее (подолу е неговата област на живеење и начините за контактирање со него) кои можеби ќе можат да стигнат таму и да му помогнат?

Поздрав,

асаф бенјамини,

Улица Костарика 115,

Влез А-Апартман 4,

Кирјат Менахем,

Ерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштенски број: 9662592.

Телефонски броеви: дома-972-2-6427757.

Мобилен-972-58-6784040. Факс-972-77-2700076.

пост Скриптум. 1) Мој матичен број: 029547403.

2) Адресите на е-пошта на [email protected] или : [email protected] или: [email protected] или : [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected]

Замокот

Посакувам еден ден да бидам во вторник 20:59

Замокот

Господине добра вечер од овде

Внесете

Замокот

Господине, ми треба вашата помош. Јас сум многу болен

Внесете

Трето 21:40

ти прати

што можам да помогнам? Јас не сум доктор – и немам медицинско образование. Затоа, не можам да ве советувам што да правите – мислам дека е подобро да ги прашате лекарите – не јас. Асаф Бењамини.

Внесете

Замокот

Господине, бидејќи оваа недела не можам ни да станам од кревет, многу сум болен од маларија и тифус, нема пари да одам во болница господине

Внесете

Трети 22:00 часот

ти прати

Значи навистина е многу тежок проблем – не знам што да ти пишам. Секако дека нема магични решенија. Исто така, не знам ништо за областа во која живеете. но можеби има нешто што можете да го проверите: како што знаеме, во некои региони во светот, и тоа може да се случи од многу видови причини локалното население да нема пристап до медицински третман како болниците. Во некои од овие места има канцеларии на меѓународни добротворни организации кои се обидуваат да му помогнат на локалното население во ваквите проблеми. Дали знаете за вакви канцеларии во областа каде што живеете? и ако има такви канцеларии можеби пробај да им се јавиш и да им ја објасниш ситуацијата?

асаф бенјамини.

Внесете

Трето 22:42

Замокот

Хмм не во Нигерија

Внесете

Замокот

Претпоставувам дека ќе ја ставам мојата судбина во она што ќе излезе

Внесете

Трето 23:33

ти прати

Во кој град во Нигерија живеете? и во која улица/населба? Можете ли да го напишете вашиот телефонски број? Ја споделувам нашата кореспонденција со нигериските министерства – можеби едно од нив може да помогне. Можеби вашите точни податоци можат да им помогнат на овие организации да пристигнат и да ви помогнат побрзо. Асаф Бењамини.

Внесете

ти прати

Читам дека многу нигериски лекари одат да работат во странство поради повисоките плати што ги добиваат од Нигерија – дали е вистина? Дали е ова причината што има толку малку лекари и медицинска помош во Нигерија? Или можеби тоа не е проблемот, а има и други причини? Асаф Бењамини.

Внесете

9:59

Добивте одговор од Замокот

Оригиналната порака:

Прочитав дека многу нигериски лекари ќе одат на работа во странство бидејќи …

Нигерија има интелигентни лекари (лекари), но владата не се грижи за нив, не се грижи за нив, повеќето од нашите лекари се надвор од земјите како што рече, земји како Саудиска Арабија, САД, Канада, Велика Британија итн. нема кој да ја испитува нивната лоша состојба, мртовечницата секојдневно се полни со мртви тела

Внесете

Замокот

Зошто нашите владини функционери ќе се грижат за нив каде што сите владини функционери патуваат на лекување и не се лекуваат овде во Нигерија, многу е срамота и штета што ние граѓаните сме тие што најмногу го трпиме тоа

Ако одлучам да одам во болница нема да ме посетуваат без да вложат голема сума пари за да го започнам лекувањето и после третманот ќе платам вкупна огромна сума пари и немам такви пари господине.

Внесете

10:23

Замокот

Ако знам како можам да ја напуштам оваа земја засекогаш, ми треба спонзор ако можеш да добиеш, ќе бидам среќен

Внесете

11:30 часот

ти прати

Не знам за ниеден спонзор. единствениот начин на кој можам да помогнам е да се обидам да ја објавам нашата кореспонденција до нигериските власти – немам други можности. Јас сум само обичен граѓанин – и не можам да ги променам овие факти или да го поправам светот.

Асаф Бењамини.

Внесете

Добивте одговор од Замокот

Оригиналната порака:

Не знам за ниеден спонзор. единствениот начин на кој можам да помогнам е да се обидам да го објавам.

Нема проблем господине

Внесете

Замокот

Да те прашам нешто?

Внесете

ти прати

сигурно можеш да прашаш што сакаш.

Внесете

Замокот

Ок, благодарам господине за публиката

Внесете

Замокот

Вие живеете во Израел нели?

Сонував да ја напуштам оваа земја на страдање за да патувам и да барам позелено пасиште, мислам работа, сакам да знам дали е можно ако имаш луѓе на кои им требаат работници таму со кои можам да работам?

Внесете

Замокот

Не сакам да зависим од луѓето

Внесете

12:35 часот

ти прати

Немам врски – и немам никакво лично признание со никакви организации или приватни луѓе на кои им требаат работници. Во овој свет сите зависиме од други луѓе – не постои човек кој може да живее без него. Со длабока тага и срам можам да ви кажам дека овде во ИЗРАЕЛ властите многу лошо се однесуваат на имигрантите од Африка. ние сме исто така многу мала земја – и нашата влада не може да има друга политика освен да го спречи нивното доаѓање. Во последните 3-4 години на нашата јужна граница со Египет се изгради многу висок ѕид за таа цел. Кај нас

постои „חוק השבות“ – закон што им овозможува на Евреите да дојдат – но не и други групи. Не-Евреите доаѓаат од време на време на работа – и тие мора да живеат по неколку години. тоа е политиката на нашите власти. Во исто време, постојат некои израелски организации кои се обидуваат да помогнат во други земји – исто така и во државите на Африка. Ако ми дадете некои дополнителни детали како вашиот телефонски број, кој град во Нигерија живеете, а исто така и во која населба и улица, можам да се обидам да ве упатам до нив – се разбира само ако ве интересира. Асаф Бењамини.

1

Внесете

12:54

Добивте одговор од

Треба да ви кажам малку за себе пред да ви ги дадам моите детали, толку многу страдав на овој свет од моето детство до датумот кога сум роден на 5 мај 1995 година, го изгубив татко ми на 5-годишна возраст откако татко ми почина, работите не беа онака како што требаше да биде, завршив средно училиште во 2014 година, но чекав до 202 година за да влезам на универзитетот. напишав приемен испит што го положив и бев примен на универзитет за да студирам курс за соништа, копнеев да студирам КРИМИНОЛОГИЈА И замок

Оригиналната порака:

Немам врски – и немам никакво лично препознавање со …

Безбедносни студии се оженив истата година затоа што во африканската традиција како единствено дете на моите родители и татко ми е доцна, треба да се омажам за време, па се оженив со сопругата на почетокот на оваа година, таа имаше сериозен проблем во испораката на децата, кое таа испорача предвремено бебе преку ЦС и го изгубивме бебето, сите овие ме ставија во тешкотии во фокусот средината на оваа година на оваа година.

Внесете

Замокот

Земја: Нигерија

Држава на живеење: држава Ебони

Град/град на живеење: Абакалики

Телефонски број: +2348138412994

Внесете

13:37

ти прати

Добро – ќе се обидам да помогнам организација или здружение може да помогне – но не можам ништо да ветам. Како и да е ќе се обидам.

асаф бенјамини.

F. Подолу е опис на систем, кој очигледно не постои и е невозможно да се развие со технологиите што постојат денес (и во секој случај, ова е само имагинација, а не практичен предлог од кој било вид):

Како што знаеме, во секој регион на светот има природни феномени или штетни инсекти кои ги вознемируваат луѓето или ги загрозуваат, а понекогаш дури и спречуваат каква било шанса за населување (екстремните климатски услови на Антарктикот кои не дозволуваат постоење на никакви населби, термити пронајдени во пограничните области меѓу Франција и Шпанија кои ги загрозуваат многуте дрвени куќи кои во овие области понекогаш се појавуваат земјоделски закани од блискиот исток. итн.) и идејата за која размислував во овој контекст е:

Отворен е оружен систем базиран на вештачка интелигенција, кој ќе „знае“ како да лансира роеви роботски инсекти кои ќе се преправаат дека се штетници кои постојат во истото подрачје, па така ќе го збуни непријателот кој ќе активира системи за контрола на штетници кои нема да помогнат, се разбира против роботските инсекти. Идејата е дека системот секогаш ќе знае кои инсекти се преправаат дека лансираат врз основа на податоците напишани од неговите оператори. Дополнително на ова, монтирањето системи за гаѓање на тие роботски инсекти може да предизвика многу поголема конфузија и анархија. Во оваа ситуација непријателот може погрешно да помисли дека причината зошто проблемот со штетниците не е решен е недоволната употреба на пестициди, со што ќе го натера да користи пестициди во многу поголема доза и на тој начин да предизвика двојна штета – и сето тоа е точно.

Во истото имагинарно сценарио, земјите ќе почнат да развиваат средства за заштита, откривање или пресретнување против оружје од овој тип – што може да отвори тип на кампања што никогаш не постоела во целата човечка историја (и како што знаете, секое средство со кое се развива некоја личност или група луѓе – секогаш ќе биде личност или група луѓе од друго место или друг пат ќе знаат како да развијат систем кој секогаш ќе го уништи светот. се постојано системи на градење и уништување, и не само луѓето се однесуваат така, туку и самата природа – цело време наизменично гради и уништува).

Се разбира, може да се развијат и мачители на сајбер поле, кои ќе се обидат да го попречат активирањето на овие системи од страна на непријателот, или алтернативно, армијата што ќе ги користи овие системи на оружје ќе се обиде да ги користи истите сајбер алатки за да ги саботира противничките системи за пресретнување.

G. Подолу е објаснување за софтверот што го барам:

Барам софтвер, или систем со помош на кој може автоматски да се креираат видеа со помош на вештачка интелигенција, според моделот нафилки.аиГо користев до денес кога наеднаш престана да работи (сите видеа што се обидувам да ги креирам преку нив се тивки и не знам како да го решам овој проблем).

Сакам да истакнам дека сум човек кој живее со многу ниски примања – инвалидски додаток од Национален завод за осигурување и затоа барам софтвер или таков систем што може да се користи бесплатно.

Дали знаете систем од ваков тип?

Со почит,

асаф бенјамини,

Улица Костарика 115,

Влез А-стан 4,

Кирјат Менахем,

Ерусалим,

Израел, поштенски код: 9662592.

Телефонски броеви: во таен дом поради малтретирање и поплака до израелската полиција која не била постапена.

Мобилен-972-58-6784040. Факс-972-77-2700076.

пост Скриптум. Мои адреси на е-пошта: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или : [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: 1972assaf@mailfence.com или: [email protected] или: [email protected]

H. Еве една софтверска идеја на која помислив:

Систем каде што ќе може да се внесуваат одредени кориснички податоци како име, адреса на е-пошта или телефонски броеви – а по скенирањето на Интернет ќе може да се примаат линкови до сите сметки на кои се поврзани деталите.

Ова може да им помогне на корисниците кои имаат сметки на многу сајтови и не можат да ги запомнат сите – и таквото пребарување секако може да помогне во овие случаи.

I. Ова е мојата кореспонденција со фирмата „Купел Рам продукција Сахрамет“:

асаф бенјамини< [email protected] >

До:

Копел, Зеев

Среда, 14 јуни во 15:30 часот

Сите овие работи ми се познати.

Како што знаете, за да се заштити идејата, секогаш е потребно уредно да се работи со канцеларијата на патенти.

Во мојот случај тоа во никој случај не е можно поради моите ниски примања и неможноста да платам за услугата на овие канцеларии.

Во секој случај, нема намера да се заработи од ова – тоа нема да се случи и кај нас.

Целта е таков систем навистина да биде развиен за благосостојба на пациентите со Алцхајмерова болест.

Ова е единствената цел на моите прашања на оваа тема.

Со почит,

асаф бенјамини.

Сокриј ја оригиналната порака

Во среда, 14 јуни 2023 година во 12:32:15 GMT+3, Koppel, Zeev < [email protected] > напиша:

Здраво господине Бенџамин

Ви благодариме што напишавте

Идејата што ја изнесовте е навистина многу интересна

Нашата компанија не може да прифати такво решение за сите негови импликации

Не дозволувајте мојот одговор да ве одврати, има многу големи софтверски куќи кои можат да ја подигнат оваа ракавица -one, Matrix, Emet Maschut, Chilan, Melam, итн. или стартапи од областа на медицината (може да се најде на Google)

Забележете дека тие можат да ја прифатат идејата и да развијат таков систем целосно без вас и без да ве информираат….ако сакате малку да ја заштитите идејата, не ја откривајте целата работа

Совет – отстранете го бројот на лична карта од вашите лични податоци. Препорачливо е да не се испраќа, секако во фаза на воспоставување првична врска

Со почит

Зеев Копел

извршен директор

Copal Ram Software Production (1989) Ltd

Еврејската држава 60

PO 12260

Херцлија

ИЗРАЕЛ 4676652

Телефон 972-77-2060606

Факс 972-77-2060039

‪Во среда, 14 јуни 2023 година во 9:46 часот‫’assaf benyamini’ преку продажба < [email protected] > напиша:

До: “kopelreem.com”.

Предмет: софтвер/систем за оние со деменција.

Почитувани госпоѓи/Господине.

Мислев на следнава идеја за развој на апликација за луѓе кои страдаат од болести кои се придружени со когнитивно опаѓање и состојби на деменција како што е Алцхајмерова болест:

Како што знаеме, пациентите со болести чија главна карактеристика е когнитивното опаѓање (како Алцхајмерова болест или други болести кај кои постои состојба на деменција) постепено губат многу способности како што се краткотрајната меморија или секојдневното функционирање кое постепено се влошува. Идејата е да се воспостави софтвер, или систем кој ќе биде дизајниран за луѓе кои се во оваа ситуација. Предизвикот е да се соберат во таков систем сите програми или системи што ги користи личноста – и преку систем за вештачка интелигенција механизмот за работа ќе станува поедноставен и поедноставен како што болеста напредува. Се разбира, за да се изгради системот на начин што ќе се прилагоди што е можно попрецизно на ситуацијата на лицето што го користи, во текот на развојот ќе биде неопходно да се консултира и соработува со истражувачи на мозокот,

Целта на системот е, се разбира, да им овозможи на луѓето кои се навикнати да користат компјутер за различни цели и кои се на работ на деменција целосно да не го изгубат пристапот до системите на кои биле навикнати да ги користат долги години од својот живот – и на тој начин до одреден степен да го подобрат нивниот квалитет на живот, кој веќе е значително оштетен како резултат на симптомите на самата болест.

Толку за самата идеја.

Иако ова е идеја за која размислував, немам никаква врска со грижата за деменција во мојот личен живот.

Би сакал да истакнам дека во се што ме засега мене лично, треба да се земат предвид низа работи:

1) Не сум професионалец во областа на програмирање, ниту професионалец во областа на истражување на мозокот, когниција или неврологија – и поради оваа причина не можам да придружувам таков проект чекор по чекор.

Ова е идеја за која размислував – и освен што ќе ја дадам првичната идеја, нема да можам да помогнам во ниту една друга фаза од проектот.

2) Живеам со многу ниски примања – инвалидски додаток од Националниот институт за осигурување. Затоа, немам можност да вложам никакви буџети во реализација на идејата. И уште повеќе: поради сериозноста на мојата ситуација, дури и многу високите попусти едноставно нема да помогнат.

3) Живеам во населбата Кирјат Менахем во Ерусалим и немам автомобил или возачка дозвола. Поради мојата здравствена и финансиска состојба, исто така, нема шанси во иднина да добијам возачка дозвола или да купам автомобил.

Затоа, мојата способност да доаѓам на консултантски состаноци во канцелариите на компаниите кои се значително далеку од моето место на живеење не постои.

Дали мислите дека тука би можело да има некаква адреса во обид да се промовира таков проект или да се откажам од него и да заборавам на целата работа?

Мои лични податоци:

Име – асаф. Презиме – benyamini.

матичен број-029547403.

Целосна поштенска адреса –

асаф бенјамини,

Улица Костарика 115,

Влез А-стан 4,

Кирјат Менахем,

Ерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштенски број: 9662592.

Телефонски броеви: во таен дом поради малтретирање и поплака до израелската полиција која не била постапена.

Мобилен-972-58-6784040. Факс-972-77-2700076.

Мои адреси на е-пошта: [email protected] или: [email protected] или : [email protected] или: [email protected] или : [email protected] или: assafbenyami[email protected] или: [email protected] или: [email protected]

Мојата веб-страница:  https://www.disability55.com/

J. Еве едно прашање/проблем за кој размислував:

Како што знаат сите шахисти, во шаховска табла од 8 реда и 8 колони, бројот на матици што може да се постават на таблата без ниту една од нив да биде во опсегот на удари на другата е 8.

Од друга страна, во помала табла од 3 реда и 3 колони, бројот на матици што може да се постават без ниту една од нив да биде во опсегот на удар на другата е 2.

Но, што се случува во многу поголеми панели? На пример: во замислена табла од 1000 редови и 1000 колони – колку матици може да се постават на неа без ниту една од нив да биде во дострел од другата? Или во табла од, на пример, 10 милиони колони и 100 милиони редови – колку кралици може да се постават без ниту една од нив да биде во впечатлив опсег од другата?

И како општо правило: под претпоставка дека имаме табела ofx редови и y колони – дали е можно да се најде формула што може да се користи за да се пресмета бројот на матици што може да се постават без ниту една од нив да биде во опсегот на удари на другата? И дали има, на пример, теоретски некој вид компјутерска програма што може да нацрта иста голема табла од, на пример, милијарда редови по милијарда колони, која освен што ќе може да го пресмета бројот на матици што може да се стават на неа без ниту една од нив да биде во впечатлив опсег од другата, софтверот исто така ќе има способност да знае на кои квадрати точно ги поставува?

Дали некои математичари или компјутерџии некогаш се обиделе да го решат овој проблем? И ако е така, кои беа нивните заклучоци?

К. Подолу е пораката што ја испратив преку социјалната мрежа Фејсбук до министерот за градежништво и домување во ИЗРАЕЛ, г-дин Јицак Васерлауф:

ти прати

Мир на министерот Јицак Васерлауф:

Предмет: постојан престој за инвалиди.

Почитуван господине.

Јас сум 50-годишен инвалид од Ерусалим кој долги години не може да се врати на пазарот на труд. Во моментов живеам со додаток за попреченост од Националниот институт за осигурување – и добивам околу 770 NIS месечно како помош за целите на плаќање кирија (и сега има проблем со продолжувањето да ја добивам оваа суштинска помош – и детали за ова подоцна во моето писмо). Јасно е дека во таква ситуација лице со инвалидитет нема шанси да купи стан или да дојде до какво било решение за постојан престој. И уште повеќе: влошената состојба на јавните станови во државата Израел, исто така, не им дава никакви шанси на инвалидите. Прашањето што би сакал да го упатам до вас, Министерството за градежништво и домување во оваа работа е: Дали давате свое мислење за ова проблематично прашање? Дали Министерството за градежништво и домување има некакви планови што ќе им овозможат на лицата со посебни потреби во мојата ситуација сè уште да добијат постојан престој?

Со почит,

асаф бенјамини.

пост Скриптум. Подолу е мејлот што го испратив на различни места, во врска со недостатокот на одговор од Министерството за градежништво и домување:

До:

Предмет: Министерство за градежништво и домување – нема одговор.

Почитувани госпоѓи/Господине.

Се обидувам да ја испратам горенаведената е-пошта до Одделението за јавни прашања при Министерството за градежништво и домување – во врска со одлуката за стопирање на помошта за плаќање кирија што ја добивам од нив преку компанијата МАГААР – и тоа се заснова на неточни информации, освен што е-поштата што се обидувам да им ја испратам е [email protected] не ми е вратена и не ми е доставена на дестинација . Што да се прави? Сметам дека одлуката да се запре исплатата на помошта за кирии исклучиво поради лошо бирократско однесување на договорна компанија од Министерството за градежништво и домување е скандалозна одлука. Исто така, никој не ми се враќа или не ми објаснува што се случува со оваа работа. Ова едноставно не е правилно однесување!! Зошто вака се однесувате кон најслабите слоеви од населението? Зошто???

Со почит,

асаф бенјамини.

28.6.2023 година а

До: Министерство за градежништво и домување – Сектор за јавни прашања.

Предмет: Помош за изнајмување.

Почитувани госпоѓи/Господине.

Јас сум Асаф Бењамин од Ерусалим, и долги години добивам помош за плаќање кирија од Министерството за градежништво и домување преку компанијата МАГГАР – која реши да ја прекине помошта за кирија одеднаш – и тоа врз основа на неточни информации. Сакам да истакнам дека е-поштата што се обидувам да им ја испратам во врска со ова прашање ми се враќа и не ми е доставен до дестинацијата. Уште повеќе: кога се обидувам да дојдам до нив на телефонскиот број 8583*, повиците одат на надворешна телефонска линија, а не на вработените во MAGAAR. Имам едноставно прашање до тебе: зошто вака да се мачи инвалид за џабе? Зошто е стопирана помошта за плаќање кирија врз основа на неточни информации? И зошто побогу не е можно да се дојде до компанијата MAGAAR по телефон или е-пошта за да се реши работата со нив? Чекам одговор за оваа работа!! Ве молиме погледнете ја мојата апликација како жалба против компанијата MAGAAR.

Со почит,

асаф Бењамини.

пост Скриптум. 1) Терапевтскиот амбиент во кој сум:

Здружение „Ројт“-Хостел „Авивит“,

Ха Авивит ул. 6,

Кирјат Менахем,

Ерусалим,

Израел, поштенски код: 9650816.

Телефонските броеви во канцелариите на хостелот: 972-2-6432551. Или: 972-2-6428351.

Е-пошта на хостелот: [email protected]

Социјалниот работник од тимот на хостелот, кој работи во мојот стан: г-ѓа Сара Стора-972-55-6693370.

2) Адресата на е-пошта на која се обидов да ја испратам горната порака до компанијата MAGAAR: [email protected]

До: Компанијата MAGGAR – филијала Ерусалим.

Тема: Вашата порака од полицијата.

Почитувани госпоѓи/Господине.

Во понеделник, 26 јуни 2023 година во 19:32 часот ја добив следната порака од вас:

Здраво, на крајот на вашиот закуп исплатата на помошта ќе престане во месец 07.2023 година. Министерството за градежништво и домување ве поканува да пријавите нов закуп во онлајн форма преку националниот систем за идентификација https://go.gov.il/contract-update без потреба да дојде во филијалата на компанијата. Се разбира, можете да контактирате со Мегер. За повеќе детали можете да контактирате со *8583. Поздрав, Министерство за градежништво и домување

Би сакал да истакнам дека вашата порака е збунувачка и неразбирлива, бидејќи договорот што го потпишав со сопственикот на станот (копија од кој исто така ви е даден) завршува на 14 јули 2024 година. Поради овие причини, не ми е јасно зошто решивте да ја прекинете помошта што ја добивам заради плаќање кирија – и тоа врз основа на неточни информации. Очекувам објаснувања.

Со почит,

асаф бенјамини,

Улица Костарика 115,

Влез А-стан 4,

Кирјат Менахем,

Ерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштенски број: 9662592.

Телефонски броеви: во таен дом поради малтретирање и поплака до израелската полиција која не била постапена.

Мобилен-972-58-6784040. Факс-972-77-2700076.

пост Скриптум. 1) Мој матичен број: 029547403.

2) Мои адреси на е-пошта: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: assaf[email protected] и: [email protected] и: [email protected]

3) Би сакал да истакнам дека во последната година има значително влошување на моето физичко здравје. Поради оваа причина, ќе ми биде многу тешко физички да дојдам во вашите канцеларии за да го решиме проблемот – и затоа ќе ве замолам да ја разгледате оваа работа и да ми дозволите да го решам проблемот од далечина преку компјутерот дома, без да ме принудите да дојдам кај вас за да го решите проблемот.

4) Кон моето барање ви приложувам копија од закупот што моментално го потпишувам – копијата која, како што споменавме, ви е доставен пред околу една година кога го потпишав закупот.

5) Сега ви ја испраќам оваа порака по факс, бидејќи е-поштата што се обидов да ви ја испратам на pni [email protected] ми се врати и не стигна до неговата дестинација.

Л. Следното е опис на синџирот на пропусти со кои моментално се среќавам (овие зборови ги пишувам во вторник, 04.07.2023 г.) поради кои не е можно да се контактираме со Министерството за градежништво и домување, доколку и кога има потреба од тоа:

1) Мојот закуп завршува за околу една година – нешто за што МГР исто така добро знае. Преку неа ја добивам помошта. И покрај ова, и покрај тоа што примерок од закупот е даден пред околу една година на МЈР, тие решија да ми испратат порака, во која се вели дека бидејќи ми завршува договорот во станот, наводно во месец 7/2023 мора да дојдам кај нив со нов договор, во спротивно ќе ми биде прекината помошта што ја добивам. И накратко: прекин на помошта врз основа на неточни информации.

2) На жалбата до компанијата MAGAAR во врска со ова не е одговорено. Од нивните одговори: „Префрливме“, „ќе се води сметка“ – од ова секако не може ништо да се разбере. Верувам дека како граѓанин кој наидува на ваков вид пропуст, дефинитивно имам право на одговор.

3) Во оваа ситуација, се обидов да испратам е-пошта до Министерството за градежништво и домување. освен што мејловите што ги испраќам [email protected] ми се враќаат еден по еден и не се доставуваат до нивната дестинација. Затоа, би сакал да знам дали сум блокиран од вас и зошто не можам да контактирам со Министерството за градежништво и домување преку е-пошта.

4) Пред два дена (ова го пишувам во вторник, 04.07.2023) добив порака од МГР кој информира дека сумата за помош за плаќање кирија во износ од 100 NIS ќе биде префрлена на мојата сметка.

Треба да напоменам дека оваа помош ја добивам долги години, која моментално изнесува 770 NIS месечно – и не разбирам зошто е намалена на само 100 NIS месечно. Нема оправдување за таков потег.

5) Пораката за грешка со која се среќавам при моите неуспешни обиди да контактирам со Министерството за градежништво и домување преку е-пошта:

 

[email protected]

даночна порака

10:50 часот

,Не Можете да за испорака: Моите писма ја распрашуваат јавностана Министерството за градежништво и домување

Недоставување: писма до јавните барања на Министерството за домување и домување

Yahoo/Inbox

[email protected]

до:

[email protected]

Вторник, 4 јули во 10:50 часот

Испораката до овие примачи или групи не успеа:

[email protected] ( [email protected] ) Не беше можно да се достави вашата порака бидејќи немате дозвола да ја испратите до овој примач. Побарајте од администраторот на е-поштата на примачот да ви даде дозвола, а потоа обидете се повторно.

Дијагностички информации за администраторите:
Сервер за создавачи: SVPEXC16.prod.root.moch.gov.il

[email protected] Server е вратен ‘550 5.7.129 RESOLVER.RST.RestrictedToRecipientsPermission; не е овластен да испраќа до примачот затоа што испраќачот не е на списокот на примачот на испраќачи за прифаќање пошта од

Оригинални наслови: Примено: од SVPEXC17.prod.root.moch.gov.il (172.24.30.117) од

SVPEXC16.prod.root.moch.gov.il (172.24.30.116) со серверот Microsoft SMTP

(верзија=TLS1_2, шифра=TLS_ECDHE_RSA_WITH_AES_128_GCM_SHA256) id

15.1.2507.6; Вто, 4 јули 2023 10:50:09 +0300

Примено: од mail-int20.gov.il (192.168.174.2) од

SVPEXC17.prod.root.moch.gov.il (172.24.30.117) со Microsoft SMTP сервер

(верзија=TLS1_2, шифра=TLS_ECDHE_RSA_WITH_AES_128_GCM_SHA256) id 15.1.2507.6

преку Frontend Transport; Вто, 4 јули 2023 10:50:09 +0300

Примено: од blue-av10.tehila.gov.il (непознато [147.237.70.51])

по пошта-int20.gov.il (Postfix) со ESMTP id C933120095250

за < [email protected] >; Вто, 4 јули 2023 10:47:55 +0300 (IDT)

Добиено: од blue-av10.tehila.gov.il (непознато [127.0.0.1])

од IMSVA (Postfix) со ESMTP id 86D41DE050

за < [email protected] >; Второ, 4 јули 2023 10:50:09 +0300 (IDT)

Примено: од fe-vex-1.insight.gov (непознато [147.237.71.81])

од blue-av10.tehila.gov.il (Postfix) со SMTP id 7B13BDE04E

за < [email protected] >; Второ, 4 јули 2023 10:50:09 +0300 (IDT)

Добиено: од localhost.localdomain (localhost [127.0.0.1])

од fe-vex-1.insight.gov (Postfix) со SMTP id 4QwFM53TKYz3x6d

за < [email protected] >; Второ, 4 јули 2023 10:50:09 +0300 (IDT)

Примено: од mx2.tehila.gov.il (непознато [147.237.71.4])

од fe-vex-1.insight.gov (Postfix) со ESMTP id 4QwFM43L9Fz3x6G

за < [email protected] >; Вто, 4 јули 2023 10:50:08 +0300 (IDT)

Received-SPF: Pass (mx2.tehila.gov.il: домен на

a[email protected] означува 74.6.128.31 како што е дозволено

испраќач) идентитет=пошта од; клиент-ip=74.6.128.31;

приемник=mx2.tehila.gov.il;

envelope-from=” [email protected] “;

x-sender=” [email protected] “; x-conformance=spf_only;

x-record-type=”v=spf1″; x-record-text=”v=spf1 ptr:yahoo.com

ptr:yahoo.net ?all”

Автентикација-Резултати: mx2.tehila.gov.il; dkim=permerror (времето за потпишување е во иднина) header.i=none; spf=Поминете smtp.mailfrom=assaf 1 [email protected] ; dmarc=pass (p=отфрли dis=none) d=yahoo.co.il

IronPort-SDR: 64a3cc04_EIZf14anoutOMAcikn5kCFXbCOlDmLDJCtqXmQIOWovm5Ng

CMTowFLm/25TShKOEUlXVrMoIiwaULsmCDTYCQw==

X-IPAS-резултат: =?us-ascii?q?A0FbAADizqNkhx+ABkpaHQEBAQEJARIBBQUBgXsIAQsBg?=

=?us-ascii?q?jKBSjEHCBQzhFKGdYEopzGBfhMBAQxEBAEBAwEDOIRHGCqFSwIkATQJDgECA?=

=?us-ascii?q?wEBAQEBAwIDAQEBAQEBAwEBAQQBAQECAQECBAIBAQEBAhABAQEjFwcOECeFa?=

=?us-ascii?q?AEMCIIvIn1WAQEBLSsCRz8GIxEMAQE4DwkcAiYCAgJKCwYTgn4pgX8BAzEDj?=

=?us-ascii?q?SSQeIs5gRoCFoEBggkBAQYEAwIDr2uBX4EfCR14LQGESAqILTeBP4J4gg1Cg?=

=?us-ascii?q?UuFU4I5AoNEgmcHCY4ShV8HMoxwgSdvgR43Z3oCCQIRZ4EICF4mgUk+Ag1VC?=

=?us-ascii?q?wtjHIEACUyBeQICEToUU18ZGwMHAwh9EC8HBC8mBgkYCCclBlEHFxYkCRMVQ?=

=?us-ascii?q?QSCMYEnCoENPwMSDhGCV2E8G06CagkXCwM4U4EGElIDCQMHBSwdQAMLGA1LE?=

=?us-ascii?q?Sw1FBtHAYEHF2OBVyJIql4BAQGOFQm0OWYJAQYCXoIvORssmxaGBTMulxuSD?=

=?us-ascii?q?5gkIJEzkhOEWDWBLjqBXIJegUlPAxcCD44gGTiFc40pRDFFCw6CBAGJQgEB?=

IronPort-PHdr: A9a23:KRhAJhT2qD47+8/zA5lfNDlaQNpsoumaAWYlg6HPa5pwe6iut67vI

FbYra00ygOTA8OCsLkd0bOe8/i5HzBavNDZ6DFKWacPfiFGoP1epxYnDs+BBB+zB9/RRAt+I

v5/UkR49WqwK0lfFZW2TVTTpnqv8WxaQU2nZkJ6KevvB4Hdkdm82fys9J3PeQVIgye2ba9vI

BmsogjdqMgbjZF/Jqs/xRfFv2VEd/lLzm9sOV6fggzw68iu8JNj6Shcp+4t+8tdWqjmYqo0S

qBVAzshP20p/sPgqAPNTRGI5nsSU2UWlgRHDg3Y5xzkXZn/rzX3uPNl1CaVIcP5Q7Y0WS+/7

6hwUx/nlD0HNz8i/27JjMF7kb9Wrwigpxx7xI7UfZ2VOf9jda7TYd8WWWxMVdtXWidcAI2zc

pEPAvIPM+hYsYfzpEYAohSiCgejCuPhzSRFhmPt0qIhz+gsCx3K0Q4mEtkTsHrUttL1NKIKX

OKwy6nKyCjIbfZT2zv+7YrEcRUjrfKRVr93a8XR0lIvGBnLjlmNrYHoPS2Z2+QCvmWA7+tvT

+Kvi2kgqw1rvjevwd0giojNho8MzF3P6Cp2zpovK9KiVE57fcCrEIFWtyyCKod4Td8vT31pt

SokyrAIuZC2cDYXxZk6wxPSb+KKfomG7x79V+ucISt1iXx7db+ihRu//1atx/H8W8e631hGs

ixImcTPuHAVzxHe6MeKRuF880u7xDqDyQPe5vtKLEwpk6fQNoQvzaQqlpUJtETOBi/2l1vyj

K+Rbkgk4e+o6+LmYrr6qJKQK4B5hhj+P6kvgMCwHeM4Mg4VX2ie4+Swzrjj8lf4QLVOlPE5i

afZvI7AKcUbvKG5AwhV0oE55xmjCDem1cwUnXgBLF1bZBKKl4rkNl7ULP35F/uznkqgnTRxy

/3II7HtGpDNIWLCkLflc7Z98UlcyA8rwN9F/JJUEasOIPzuVkL1ttHUEB80PgOvzufnEtp91

oQeWWWVDqCFN6Peq16I5uY3L+mKf4AaoCz9JOQ95/7ykX85nkcQcbSx0ZsNdH+4BuhmI1meY

Xf0mtcBF2YKvg0iTOHxjV2CViJcZ3aoU6Iz4TE7FpiqDYbHRtPlvLvUlj+9H5pKTmVBAVDKH

nD2MYSAEb9YcCSTJdNJlzsPVf6uTJFn1BX45yHgzL8yye0zssr/+nWsM5c9s+TIjhg8rG0rV

ZnB+3CET2Zz2GgPAT4yivMs6Xdhw0uOhPARy8dTEsZesqshunQSbdryuVgAOr/UQXbcoXBU

AO8T9erCi11Bso634pXOx45U86621SL1iapArpAjfjDDYcs/PfGmzDrOs8o+DaJ2IE7klBgS

8RGL2zgjal6uEybXtaVwxjGyf7rQOAa2yjAnI/i5W+e5gdEXQ5xVayDUncBIERS/pz15ULHG

qejE7EqKBFG04bCMapFbNzvgh1aRfLucNXFK2O303uwCF6G26+RdoerM2UQ1SnQEg4FxgYU+

3vVfRMmCHKZqnnFRCdrCUqpZkrt9edkr3buR1Qvxg/TPhI7iuad6xcVgvvaQPRV37ZX8Csko

i9/SU60xMmeS8LVvQdjca5AKd88+wJB0mTU9kRxa42pL6dlwFUZNQVz16/3/y1+EZ4I0c069

jU2wQpzLave31RfMTKcj9j8PbjeK2+6+x7KCeae00rF2djPq/hVtagQulzjuwbvHU1k8nEv3

9RO0nSa74nHF0JNDdSvFB9tp14h/vnTeWEl6pnR1GFwPKXR0HeKwN8vCOY/i16hc9pZLKKYB

Vr3GsweCdKpLb9ikFyoYxQYeeFKofFoeZ3gLqHWnvXyb4MC1Hq8gG9K4Z5wyBeJ53A6VuPI3

pIMhf6fwE2GU2SZ7h/pv8bplIRDfTxXEHC4zH2uDZVKb6MrLNlRVDuGMsS3wdI4jJmrWnoSp

zvBTxsWndSkfxafdQm31BZL3EpO8CP9xHeQ3jV0lDZvpa3Z3SiEkKzyMREAPGBMXmxri1zhd

JOsgecdWky5PG1L3FO1oFz3zK9BqOFjPnHeFA1WKjPuITgoAeOg86CPaMlV5NY0vDVLBa6iN

EuCROe1uwcAgTLqH2xZgjs8clTI8t3hgwYomWudK3E1qnfFMZZ5wROVjDQzbe9Y3j0BAiJ/z

zjTVAHUAg==

IronPort-податоци: A9a23:by23fKs+Mm3TZ9VrLrV57EKOSOfnVORaMUV32f8akzHdYApBsoF/q

tZmKWrVMvvZamHxKdklYYvl/RsG6p6DnIM2Sgtkq38xRXgS9ZOVVN+UB3mrAy7DdceroGCLT

Sk9QoKZcJ1rFC+0SjOFaOWJQaxUjPnQLlbaILCaYngZqShMEX9+10oLd9YR29Iu257ha++0k

Yuai9XFP1O40CJDPGsR6qaSwDtip/2aVAkw5zTSXtgV+geH/5UpJMhHf/rpcCOkGtM88tOSH

o4v8pnmpgs1wD92V7tJop6jGmUWT7jbOxS5i3Y+c8BOVTAb+0Teeo5iXBYtQR8/Zwehxrid+

/0U3XCEcjrFC4WX8Agrv7u0JAklVUFO0OevzXGX6JbLnhOeKxMAyd02ZK09FdRwFupfWzEer

aRwxJngoXlvisrvqI9XRNWAiex7a8/iPaYj+UtMlx7lI/0NApHcXbnzsIowMDcY3qiiHN7FY

MwYYmE3MFGdPVtEPVEMDYh4me6pgj/1fWceuVuVoq1x6G/WpOBz+OexdoSTI4baA54M9qqbj

jquE2DRCwoBPdLGmGXfry6El+bPmiS9U4VUFbnQGvtC3gTCmjdPWUx+uV2TuMnhpnCPQNhjF

GtJ6hgWlYIjzEOkQYyoN/G/iCXY4UZFBII4//cBwBmLy63IywOeDWhCQTlfLt0i3PLaXhQx0

VmIlIixWXky7vueTnSG863SqDqzPW4fIzVEdCYESgxD6N7myG0usv7RZo4kFqe0q+G2Ix2q7

AykpwN9hqoNkfdegs1X4mv7qz6ro5HISCs86QPWQn+p42tFiGiNONHABb/zsqgoEWqJcrWSl

CRfwpfEtYjiGbnIy3zTEbxXdF28z6zdWAAwl2KDCHXIG96F33mofphX+i0WyKxBa5pcKGKBj

KP7nw5OrK5UJnjCUEOaS5m2DcUhlvC8UIm7EPvTaMFLeN50fQ6DuitgPwiB1mDqlw4nlqRX1

XannSSEUidy5UdPlmPeqwIhPVkDm3hWKYT7GMiT8vhf+eDCDEN5sJ9cWLd0Usg37bmfvCLe+

MtFOs2Bxn13CbOuMnWPoNZJfAlUdhDX4KwaTeQJJ4ZvxSI5QAkc5wP5mNvNhqQ8w/gOxrugE

o+VBBAEoLYAuZE3AV7WNSg6N+uHsWdXvHs7OitpN1jxs0XPkq7whJrzg6AfJOF9nMQ6laAcZ

6BcJ62oXK8VIhyZoGt1UHUIhNc/HPhdrVnSZHXNjflWV8IIejElDfe/IVu3qHBWUXbs3Sb8y

pX5vj7mrVM4b1gK4AvrhDiHlgzZUaE1wboqBRn7MZNIdV/y8YNnDSX0g7Vla4sPMBjPjH/Sn

QqfHR5S96GHrp4X4ev5o/mOj76oNO9iQWtcPW3QtoitOQfgo2GM/I5nUcSzRw77al/awquZS

N9u/6nOC8FfxFdumKhgIolv1pM7tofOpacF7wFKH0frTlWMC5FgKSKg3ftNm/Br1J4AnyacB

3Ow+sdQKOiLMtK4CFQ6BREEa96b3qo+gQji7vUSIWSr3HZJwYCGCRlqZzjLrRBjAYRaYYAX/

v8DhMso0CmDuDcVHY+FvB9p50Kzc00KC/gjiZNKUa7t0hEKzHMba7PiKybG2rO9QPQSDRByO

R6Spq7Jp4oE93r4a3BpSET8h7tMt6oBqDVh7QEkJW3QvvHnm/Vu/hla0QpvfzRv1h8djt5CY

Dl6BXZUe5eL0Sxj3vVYfmaWHApEOh2V12rxx3YNl0zbV0OYbXPMHkJsJdey+F0lzEwEcgh55

L24zEPXYQTuduz13QowXhdrkOy8bNpT8gaZpturMf7YFLYHYB3koJSUW0w2lzXdD/gcumj7t

Mhx3eMpaaTEJS8a+KI6LI+B1IUvchOPJU0cYPdH4qkMGWP5ahjq/QSzcWS0XN1HIdrW+k7lF

/1RItlrUja78SfT8wEkBbAGMuJ2lqRx5f4pWLDiFUgZuZSx8xtrt5Px8HDlpWkJGt9Br+c0G

rnzRRmjTFOCpCJzsHDfieV5IU+qSIEgSCyg+fGq4cMLOokmsuoxQXot07CxgWqZADFn8z2Qo

gnHQa3clM5m9qhBgKruFbdlFSyvCNauStmNzh+/g+5OYfzLL83KkQEf8XvjHgZOOIouS8ZFr

quMvPH3zXH6ku4PCU6BoKa4Fo5N+cmWd8hUOJiuLHBlwA2zaPW16B4Ho22FOZhFle1G3faeR

iy6VpqUVcUUUNJj1nFqe3BgMxICOZ/WMIbkhw2A9sqpNDZM/zDDHt2d8V3RUVp6bQ4NYp33N

R/1sa2h5/det4V9OyUHDPBHXb59Dk3oA4UjUuHy7hyaMzGRoleCs5Sziz4lzy/vD32fMcfl4

KDqQgr1WwSytZrpkvBYkd1WlT8GAElthdIfehomxOd3rDSmAEotD/UvAb9fBr56yiXNhYzFP

hfTZ24cOADBdDVjcySkxu/8Xw2aV9c8Cv2gKhMHp0qrOjqLXqWeC75c9wBl0Xd8Wh3n6MqFc

dg+2HnBDiKd86FTZ9Q4x6KE2L985/bg2Hg311j3kJXyDzYgELw67iFdMzQXZxPXMfPmtRvtF

TE5S1kRFQv/AQT0HN17cnFYJAABsXm9h380ZCOI25DEt5/d0OREz+blNvru1qEYKv4HP6MKW

Wi9Ul7lD7p6AZDPkfBBVxMVbW1cUZpn3fRW6IfyTA0VmOe77SImO6vuWAIRGdo69lc3/0z1z

1GR3pT1OKhJxI29FlFbJcXlNq+dik4xMgw=

IronPort-HdrOrdr: A9a23:vz6n2Kwj6jfTp+kM139dKrPw1b1zdoMgy1knxilNYDZSddGVkN

3rufgd2wL04QxhI03I/urwXpVoIEmskqKdhLN7AV7MZmjbUQeTTL2KjrGSpwEIeReOlNK1vJ

0IG8ZD4Z/LfCFHZK3BkWyF+rgbsbq6GdiT9J/j5kYodydMS4slwiVYLkKgMmNQLTMtObMJUK

Cb4cpM4xqMEE55Uu2LQkMCWOjI4/nl/aiLXfZTbyRL1DWz

X-Talos-CUID: 9a23:rqAY72E1Mo+LjdRNqmI/s0gdG+UZMUfxlljsDUSTSmd2VqGsHAo=

X-Talos-MUID: 9a23:IWJDDAmJ02k30Wu6eqwDdnp7BJ9E3ZW1AnwytsgWifG8Hz1INDiS2WE=

X-IronPort-Anti-Spam-Filtered: точно

X-IronPort-AV: E=McAfee;i=”6600,9927,10760″; a = “61943499”

X-IronPort-AV: E=Sophos;i=”6.01,180,1684789200″;

d=”scan’208″;a=”61943499″

X-препратено-за: 74.6.128.31

X-IronPort-Outbreak-Status: Не, ниво 0, Непознато – Непознато

Примено: од sonic304-56.consmr.mail.bf2.yahoo.com ([74.6.128.31])

од mx2.tehila.gov.il со ESMTP/TLS/ECDHE-RSA-AES128-GCM-SHA256; 04 јули 2023 10:36:35 +0300

ДКИМ-Потпис: v=1; a=rsa-sha256; в=опуштено/опуштено; d=yahoo.co.il; s=s2048; t=1688457002; bh=nl0lpRw8UHFthcZYXVKVMSCXZMTK+EFLtM/FRiT8w1M=; h=Датум:Од:До:Предма:Референци:Од:Тем:Одговор-До; b=Y1z+462oETDRimloEQ2SW6Pa0HynKprhdr1Yu2QRAF7fEHIvjHWPC7iECNXcrx+0iyCRr9BcPSUV50et0wfDBGye3C5Vsog0fjnoroIeWoHAlKUdLxNt I6nrm2dXpa7ZJMGOa+tkGwwr2F++ DSFb3tghgl5gt1RjgxGrsjJU7W3Yx3fk8kSITCX2Ta72o0JWSjnQa2bl9cNbxzZA1s4J/H9uU808+HWxfB5+1 KpcpUn1qfD0i9ZaeX5PCpJQQAz97eb3EZpT4toh1Joef9I9Koin3qm FufXYKeOD+Eg==

X-SONIC-DKIM-ЗНАК: v=1; a=rsa-sha256; в=опуштено/опуштено; d=yahoo.com; s=s2048; t=1688457003; bh=enm17tWKyZzzhUMDiMofnlmeope3AnMQtfJO1XcxGKE=; h=X-Sonic-MF:Датум:Од:До:Предмет:Од:Предмет; b=s46Y2bzp94lfUGuDtc9RZu0mO0Hsv1LdB1VwAZr24SLd3CWY/ptSjo84F4qg59UsW/zOnuhq+rHLZ2mgsFJAkyOh0CK4y60Dj5xTXHZfe1WtW3 z4+FWCr/q87LVcHUkL lADzTDWBbHvnEBOWT1oTdAcRwfc4Fwp0ALECN2TIAnXefmSLd8IdjOa2gS/CNnDFVXSDppBuZ5rwfqR1PROtviETHi5LcZOfYs 7KH3ZZ/Vhgug2Aecj5oW1F6Zs+AEs/L4Q6SSMcecO/F4oxvkgtx CUcVmupo0ICRyr+/g==

X-YMail-OSG: nsMvjPYVM1npv2CKl_wuThvmoCtPIeFpVvezsXST0tfXjL6t2eTN5K0gYV9TBZX

lMRu0ADQDf8BZ2PfkWB63KmJH318JDrSKtFo_y4WA2myn6HhHQk7xSRKQpKGCu.KTUhZmXJr8h86

DMPgjnvgkv9kBxx9XVr_ZRVG_rUIDjwmOZmswXMO7M4po66zaJWmrxttke3jQjxw1gzplQO_uzTm

7_WeYYl.eRfRLZmXzfGlgRenJtdupMNDCpYdkCy.iKMtR7Im5RIl5fpGLaCEZAkGu1cF8boqHPKI

aU7BqY49B.OuYZtN1dPv057lhNAU8UXiaL36.Y3tgCGk5u2dPryDI0OkbhYoZqesEkhiTAroPbfb

kbHXQVgHLj0lIf_fME_jEEbIGdvrp36euWv2mIJgK_z77OMVFr9SKmDYwYo3EXsitQj0Knj8VAWc

qJ6SESAirUYrc4Qk1Um64y5IrOjktXXnddvRA6cyCt6IXkFdDISMYTbmQ7mWgIj9rnzQhtSLkaVb

pMQlC0U3jDrZwxKPVVYLfejnqfYuzL3cI91JL.MJEWq1l8ZhiDVMHwpknC5Hx2J0S6fAetHpSgLu

bWu8fxkjXu8TOdHVcloLCQMr45wjVUAIwXHekdXWOXff6BKtjqEWUf5RkPvlaUFBEwgraZ_nW5t0

oJMn6W1iOljh2uUGODRqvNfz2k_id_2g2rW5ui2GgIAcAhTURMfbPLmevAyr793KyS2qSf_Ybe2H

NaidTfaBu8lygDg5Oi8vmdcx05oW4F0sQ2vc5hbhPwkJ5LUz6vXNY_PtKfcb.KJ8nNO7sMFByp_1

DMQYnNrgWMa5IP.nj2uP4SWcPjwo.uEAapUhwnV8DhuswVspus_eWk7H8YQg_eGVrtvWlTgTV4Hs

Luxmf7a8wBrJ_03l_qPw5sH2_GYJCMgDkYtZy_4w2ANIkcDf4_ZRJxjve9IZqVcPsdU3uWMLDLVI

hmXyWegKo3Km18kFsm3guhgoMwN_4UzqMrgngeVRRLILSKTcG3E.T.9N31Ljhy2gyExI07gIRbkC

0pOtHGSPP2e.oKJBoAIT7eDRXF.WE4szFdM2KPoeydm.9ulBIVGh4qkzwJZ0RSoyNoclk.nTxCym

gpuum.LWsaScF7LjFmDoiz24VNorbTCk2XNFoj.kJaHX5iC_ORjtGOnsOO0RwzPOoNigVMPiy4Zs

a0.GcX0KQKjloU9CBwrxP7pe9V5wCpCTzTIupTlMaoMyxcv91HsZS78dwOJTPb_S_zOMYkDonnDu

rSWF.E7gn8kFqMyz26Qu0Uoy86gyAH_tdduZX5shUrTZ0NzOOgX1VFuq2Ixd1ug6F76.SVIlRk9m

8VQ2FqpEesGsx3IfCKa1A4aTdIYj2.aI42KhvMPfSX2NjI4Smnp_D189or_aZxO9wpD1IeFwF9rr

QExV9BBsJVPIaqeNb154NSbbtnYpbX8Hz.VsfILPUoDaJwodLlkQoJGHcZ4YORE078DXD646FoZM

M_I9.iQe47cIGL10mxuiGTD2dHW7Z3MK_4VWAeso_Ty27HzVynP_0jd3xbQixyRUj8ULJx_pn9Ta

meVrqtsiwwbLGeQ6to2nyykBs7KHMJEWU96KEjz9zdM.vrlWuGqokSgyF2.33wdqQVhVwIzBhK5w

O46ayCBp0tBpf_f0qWb6Y7P.qNX1yWqx0RXKdQ3ZVvqjFGxSK17rcM6UduPbAQSE4AnUS6LrMXF5

6odb51pA0kolTg_hbrGECUEModVA9LZqZ_wCV_EfdFV28gcxzFuvnHxtkrcWaCkNJjKh0hOOhNsn

0Zar7zQaRH1jdEer0mrfkDt63aMXc7cyqsjOnbUDfKNMbp4HV5mkFknpuCWzI76wAr05lTc5rI3Y

sEkxaUnoj4ahmnELxhxgKJgTu3XY_Dp3RusWLAv_B1w5id8c8kyEix4ebrWR6FEpGkECdeNQGB2X

iwAupuuFs0k.o_865zNFgbny5foSVlQgMtbv8OQbKmaJn.PgWKmAgK5qBq7.7G3ESYowVhod7Qof

ZdWKq5l5IWSjrdLGsccYvEYzBe9YWFQOTEEA4ct.BggICBxaGbxYr_NdEX5jYEIevZ3_PbCWIDQo

k7p2W3iWWU5iGk3F1Q6CvD0.YhofSpqT276u53VGgI5nsfi5YXCcjUkolkQL4kZh5URARuKzb4t2

zuevKT7G7Xyn1MUP99G98MIVYGpXHNT5jyRCxsmtC3F6AZCkgpyYA1bB4ugnKTdMkPidBI5jVXKp

Urcxb2uBtTdzuE8wdwQukNMue0O4NxKVr

X-Sonic-MF: < [email protected] >

X-Sonic-ID: af7799b6-11f0-40dd-83a2-bd7a2380c81e

Примено: од sonic.gate.mail.ne1.yahoo.com од sonic304.consmr.mail.bf2.yahoo.com со HTTP; Вто, 4 јули 2023 07:50:02 +0000

Датум: вторник, 4 јули 2023 година 07:49:58 +0000

X-FireEye: Чисто

Од: =?UTF-8?B?15DXodejINeR16DXmdee15nXoNeZ?= < [email protected] >

До: ” [email protected] ” < [email protected] >

ИД на порака: < [email protected] >

Предмет: =?UTF-8?B?157Xm9eq15HXmSDXnNek16DXmdeV16og15TXpteZ15HXldeoINep?=

=?UTF-8?B?15wg157Xqdeo15Mg15TXkdeZ15XXoNeZINeV15TXqdeZ15vXldef?=

MIME-верзија: 1.0

Содржина-Тип: текст/обичен; charset = “UTF-8”

Content-Transfer-Encoding: base64

Референци: < [email protected] >

X-Mailer: WebService/1.1.21612 YMailNorrin

X-TM-AS-GCONF: 00

X-TM-AS-Product-Ver: IMSVA-9.1.0.2073-9.0.0.1002-27730.006

X-TM-AS-User-Approved-Sender: Не

X-TMASE-верзија: IMSVA-9.1.0.2073-9.0.1002-27730.006

X-TMASE-резултат: 10–1,617500-10,000000

X-TMASE-MatchedRID: Rpvkh2AwXOWz6cuM28lPHapLARk+zpBZtH69phJ53CUaGIQDC5wF+++5

f0cB5RxO4vM1YF6AJbaYRPlDELJ5/NLvsKjhs0ldGZ01ekRz+6TEQdG7H66TyHEqm8QYBtMO3ft

RIGpY0Rrj1UB+xZEHgKJQa03QxmtWIi4bQZGSnIUZ+XtYnA/XBHYvaRV+KhtG9D/BTIrPG/VCxK

4D+6GnlMmpcJmRLO19peVR1sJRFU+MGswxhm3ug9wVp0dG4pR9Mcp09utvdsU=

X-TMASE-SNAP-резултат: 1.821001.0001-0-2-1:0,12:0,22:0,33:0,34:0-0

Патека за враќање: [email protected]

Погледнете ја оригиналната порака

 

M. Подолу е е-поштата што ја испратив до персоналот на Хостел „Авивит“:

Во последната куќа.

Yahoo/испратено 

assaf benyamini < [email protected] >

До: [email protected]  [email protected]

Четврток, 6 јули во 15:49 часот

Здраво Вардан:

Тема: вашето однесување.

Почитуван господине.

Од нејасни причини, за време на домашната посета што беше денес, четврток, 06.07.2023 година во 14.50 часот, пристигнавте со многу агресивен став и почнавте да ме напаѓате на груб и вулгарен начин – баш така и без причина.

Како што знаете, ова се случи без никаква провокација од моја страна.

Јасно ќе ви објаснам дека ако имате намера да продолжите со ова, ќе ве замолам повеќе да не правите домашни посети на станот на улица Костарика бр. 115.

Дали ќе бидете подготвени да се однесувате како човечко суштество? Така, нема да има никаков проблем во вашето понатамошно пристигнување. Дали сакате да продолжите да се однесувате како дивјак? Па подобро е само да не дојдеш и тоа е тоа.

Некои работи едноставно не се направени.

Со почит,

асаф бенјамини-жител од заштитеното домување на хостелот „Авивит“.

пост Скриптум. Мој матичен број: 029547403

N. Мои врски:

1)сајт „сите услуги“

2) група Фејсбук „излегувајќи од осаменоста“

3)група WhatsApp адреса испратите додатоци старицата во Израел

4)Соединетите Американски Држави преведувачки услуги

5)Здружението „Почеток повторно“-за спасување и спасување на Со Хаим помина злоупотреба

6)Споделување видео на rumble.com

7)Финцмо компанија

8)Здружение „пријатели“-помош на пат

9)кутија со податоци на компанијата

10)траума за добро – здружение за траума жртви

11)линија за раѓање-адреса жените доживеале Референца насилни или понижувачки На време на раѓање

12)проект „сонце за секого“-помош на заедничките куќи во поставувањето на соларни покриви

13)Здружение акција-отворање очи и срце за моите потреби слепите

14)натпревар за попреченост – меѓународна страница за состаноци за лица со посебни потреби

15)координатор „светло на кулата“-обраќање на лица со недостатоци на видот или слепилото

 

Print Friendly, PDF & Email