Visit BlogAdda.com to discover Indian blogs getLinks(); ?> Објаснување на кинески. - מידע לאנשים עם מוגבלויות

Објаснување на кинески.

До:

 Тема: Кинески рекламни агенции.

Почитувани госпоѓи/Господине.

Во 2007 година, се приклучив на борбата на инвалидите во Израел, во која сè уште учествувам – а од 10 јули 2018 година, тоа го правам како дел од движењето „нитгабер“ – транспарентни инвалиди, движење основано и моментално управувано од г-ѓа Татјана Кадучкин. Откако многу и различни обиди за унапредување на борбата во државата Израел беа неуспешни, истовремено почнав да контактирам со многу фактори од меѓународната заедница.

Овие апели имаат две цели: обид да се покани притисок однадвор врз носителите на одлуки во државата Израел за да почнат малку посериозно да се осврнуваат на маките на инвалидизираната јавност, како и стремеж да воспостават контакт или соработка од еден или друг вид меѓу инвалидни организации од различни земји во светот.

Како дел од овие напори, се обидувам, меѓу другото, да допрам до влијателни организации или луѓе во Кина или во популациите што зборуваат кинески ширум светот. Како што знаеме, ситуацијата е сложена: во последните 20-30 години, постојат два контрадикторни трендови во политиката на кинеската влада кои постојат истовремено, рамо до рамо. Од една страна, поради политиката на Кина да се развива и позиционира како светска сила, таа се обидува да „испрати оружје“ на што повеќе места низ светот, што, се разбира, не го пропушта ниту полето на комуникација. Од друга страна, секако, постои контрадикторниот тренд на тешката цензура што ја наметнува кинескиот режим на многу медиуми.

Во таква реалност, исклучително е тешко да се знае како да се продолжи во однос на пристапот до населението што зборува кинески.Затоа, барам рекламни агенции кои можат да помогнат во се што се однесува на давање совети, насоки и насоки.Дали знаете такви рекламни агенции?

Со почит,

асаф бенјамини.

пост Скриптум. А) Терапевтскиот амбиент во кој се наоѓам:

здружение „Реут“ – Хостел „Авивит“,

ул. ХаАвивит бр. 6,

Кирјат Менахем,

Ерусалим,

Израел, поштенски број: 9650816.

и: 972-2-6428351.Менаџер на хостел: г-дин Евгени Паикин.

Б) Матичниот лекар кај кој сум под надзор:

Д-р Брендон Стјуарт,

Clalit Health Services – Клиника „Хатајелет“,

ул. Даниел Јановски бр. 6,

Ерусалим,

Израел, поштенски број: 9338601.

Телефонскиот број во канцелариите на клиниката: 972-2-6738558.

Број на факс во канцелариите на клиниката: 972-2-6738551.

В) Подолу се дадени неколку зборови за објаснување за движењето на кое се приклучив на 10 јули 2018 година, како што се појавија во печатот: Татјана Кадучкин, обична граѓанка, одлучи да го основа движењето „нитгабер“ за да им помогне на оние што таа ги нарекува „транспарентни инвалиди. ‘.Досега на нејзиното движење се приклучија околу 500 луѓе од целата земја на ИЗРАЕЛ.Во интервју за Јоман на Канал 7, таа зборува за проектот и за оние инвалиди кои не добиваат соодветна и доволна помош од соодветните агенции, едноставно затоа што се транспарентни.Според неа, хендикепираното население може да се подели во две групи: инвалиди со инвалидска количка и инвалиди без количка.

Втората група ја дефинира како „транспарентни инвалиди“ затоа што, според неа, не ги добиваат истите услуги како инвалидите со инвалидски колички, иако се дефинирани дека имаат инвалидитет од 75-100 проценти.Овие лица, објаснува таа, не можат сами да живеат, а потребна им е помош од дополнителните услуги што им следуваат на инвалидите со инвалидски колички.На пример, проѕирните инвалиди добиваат низок додаток за инвалидитет од Националното осигурување, не добиваат одредени додатоци како додаток за специјални услуги, додаток за придружник, додаток за мобилност, а добиваат и помал додаток од Министерството за домување.Според истражувањето спроведено од Кадучкин,овие проѕирни инвалиди се гладни за леб и покрај обидот да се тврди дека во Израел од 2016 година нема луѓе гладни за леб.Истражувањето кое таа го спровела наведува и дека стапката на самоубиства меѓу нив е висока.

Во движењето што го основа таа работи на ставање на проѕирните инвалиди на листите на чекање за јавни станови.Тоа е затоа што, според неа, тие обично не влегуваат во овие списоци иако се претпоставува дека ги исполнуваат условите.Таа одржува доста состаноци со членовите на Кнесетот, па дури и учествува на состаноци и дискусии на релевантните комисии во Кнесетот, но според неа оние кои можат да помогнат не слушаат, а оние кои слушаат се во опозиција и затоа не можат помош.Сега таа повикува се повеќе „транспарентни“ инвалиди да и се придружат, да ја контактираат за да може да им помогне.Според неа, доколку состојбата продолжи како денес, нема да има спас од демонстрации на инвалиди кои ќе ги бараат своите права и основните услови за егзистенција.

Г) Средствата за воспоставување контакт со Татјана Кадочкин, во недела-четврток од 11:00 до 20:00 часот според израелско време – и ова е освен за еврејските празници и разните израелски празници на телефонските броеви: 972- 52-3708001.и: 972-2-5346644.

Д) Подолу е мејлот што му го испратив на д-р Брача Зисер од здружението „Езер Мицион“:

Моето писмо до д-р Брача Зисер.

Јаху/Насвет Асаф Бињамини

Во вторник, 9 август 2022 година, ја слушав програмата на г. Јаков Ајхлер („KAN HALAYLA“) во која излеговте во етер и објаснивте за важниот проект за донација на коскена срцевина организиран од здружението „Езер Мицион“ и за популациите што може да биде погодна за донација за младиот човек кој неодамна се разболел од тешка крвна болест и има потреба од итна донација.Во вашите зборови на преносот изјавивте дека групите кои се погодни за донација се Евреи од Сирија, Турција, Бугарија и Полска.Јас сум Евреин роден во Израел – и сите мои баби и дедовци, и од нуклеарното семејство и од малку поширокото семејство, дојдоа од Полска пред Втората светска војна и Холокаустот.После тоа напишав во гугл „коскена срцевина, дали сум во базата“- и откако го внесов матичен број ми стана јасно дека не сум во базата.Појаснувањето во мојот случај не е можно преку примена на личен број додека служам во армијата на ИЗРАЕЛ – а тоа е затоа што јас не служев во армијата на ИЗРАЕЛ и затоа нема таков број во мојот случај.

Затоа, решив да дојдам кај вас за да ја проверам мојата соодветност – и кога пристигнав денес, среда, 10 август 2022 година во 3:38 попладне во огранокот на здружението „Езер Мицион“ во Ерусалим на 11 Бејт. Улицата Хадфус во населбата Гиват Шаул Ми рекоа дека не можам да се приклучам на базенот.Причина (според секретарката на лице место): зачленување во базата е можно само до 45 години (јас сум 49 годишна личност).

Затоа се вратив во мојот дом за разлика од кога дојдов.Можете ли да ми објасните зошто луѓето постари од 45 години не можат да се приклучат на базата на податоци?Ќе напоменам и дека сум нездрава личност која боледува од низа основни болести – а исто така редовно зема некои психијатриски лекови како хронична болест.Дали ова има значење и во однос на можноста за приклучување на базата на податоци?Со

почит,

assaf

benyamini

,ул.Мобилен-972-58-6784040.Факс-972-77-2700076. пост Скриптум.1) Мој матичен број: 029547403.

2) Сакам да истакнам дека сум инвалид и сиромашно лице и затоа, за жал, нема да можам да префрлам финансиски донации за многу важниот проект што го раководите.Дали има некој начин на кој можам да му помогнам на проектот?

3) Мои адреси на е-пошта: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected]

Ѓ) Подолу се различни линкови, преку кои можете да добиете повеќе информации за мене:

https://www.nitgaber.com/ 

https://disability5.com 

https://sites.google.com/view/shlilibareshet/%D7%91%D7%99%D7%AA 

https://anchor.fm/assaf-benyamini 

Print Friendly, PDF & Email
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE