Visit BlogAdda.com to discover Indian blogs Основно законодавство. - מידע לאנשים עם מוגבלויות
Скочи на садржај
Home » הפוסטים באתר » Основно законодавство.

Основно законодавство.

До:

Предмет: питање законодавства.

Поштоване госпође/господо.

Као што је познато у Држави Израел, као и на многим другим местима, постоји много популација које тешко преживљавају и које су у тешком материјалном стању, као што су стари или инвалиди.

Имам питање да ли решавање ствари у оквиру свеобухватног основног закона може довести до побољшања ситуације. Мислим на доношење „Основног закона о социјалним правима“ – који се, као што знате, годинама помињао и у разним медијима.

Постављам питање у вези са овим законом као неко ко је учествовао у борби инвалида у Израелу од 2007. године – и занима ме ваше мишљење о томе.

Поздрави,

Асаф Бењамин.

A. Испод је мејл који сам послао новинарки Керен Нојбах. Нажалост, овај други није одговорио на мој захтев.

 

—– Прослеђена порука —–

Од стране:Асаф Бењамин < ассаф197254@иахоо.цо.ил >

до: керенеубацх@гмаил.цом < керенеубацх@гмаил.цом >

Послат на:Среда, 7. септембар 2022. у 11:21:07 ПМГМТ+3

Тема:Моја писма госпођи Карен Нојбах.

 

Поздрав госпођи Керен Нојбах:

Предмет: Проблем праћења дрога.

Драга госпођо .

Ја, Асаф Бињамини, 49 година, живим у заштићеном смештају за ментално ометене у удружењу “Реот” у Јерусалиму – у оквиру стамбеног збрињавања ментално ометених у заједници која води рехабилитациону корпу у име Министарства здравља. .

Узимам психијатријске лекове – а последњих година се појавила неподношљива реалност у којој су психијатри у центрима за ментално здравље престали да прате психијатријске лекове (знам да ће ово звучати некако апсурдно – али нажалост ово је реалност са којом се сусрећем изнова и изнова) . Али пошто живим са веома ниским примањима – инвалиднином од Завода за осигурање – за мене је немогућ приватни одлазак код лекара.

Али данас нема друге алтернативе, јер ми ни психијатри на станици за ментално здравље више нису адреса из два разлога:

1) Проблематичан приступ лечењу – кад год стигнете у станицу, ментално повређени се аутоматски третирају као особе које су и ментално оштећене – нешто што доводи до потпуног недостатка слушања од стране лекара. Од тренутка када бих дошао у станицу, лекари би полазили од премисе да ће тачно знати од каквих тегоба имам, а да ме не упознају ни површно или минимално. То је изнова и изнова резултирало погрешним третманом који се примењује на мене, као и мојом неспособношћу да сарађујем са омаловажавајућим ставом који је долазио са тим. И шта више: чак и у случајевима када су ме познавали особље клинике или лекари, третман се и даље није мењао – што је спречавало сваку могућност лечења или помоћи и бескрајне сукобе са особљем које је наводно „ Оставио бих исто “праћење” Наводно да би се спречили од даљег оштећења и непотребних психичких мука под маском “помоћи” или “лечења”. Знам да је ово генерализација – али шта можете, ово је реалност. Оставио бих исто “праћење” Наводно да би се спречили од даљег оштећења и непотребних психичких мука под маском “помоћи” или “лечења”. Знам да је ово генерализација – али шта можете, ово је реалност.

2) Физичко здравствено стање – почетком 1998. године имао сам незгоду на раду у хотелу „Ларом” у Јерусалиму где сам тада радио око три месеца у оквиру пројекта организације „Алвин Израел” – и од тада сам развили низ физичких проблема од којих Национални завод за осигурање не препознаје ниједан. Такође, тренутно не постоји ниједан други ентитет или владина канцеларија која препознаје ову штету.

Од те несреће, моје стање се полако али континуирано и конзистентно погоршавало – и данас сам дошао у стање у којем ми је чак и физички долазак до менталног здравља све тежа и проблематичнија ствар.

Фонд општег здравственог осигурања чији сам члан, а такође и Министарство здравља тврдили су да немају решење за ову ситуацију и да немају психијатарску службу која ради код куће.

 

Последњих месеци сам покушавао да нађем решење на мало другачији начин: одласком код фармаколога. Али испоставило се да фармаколог којег сам посетио може само делимично да помогне, а пошто није психијатар није могао да ми помогне да средим психијатријске лекове које узимам.

Штавише: постало ми је јасно да због малог броја лекара који се баве овом облашћу (илустрације ради: у целој метрополи Јерусалима и околини постоје само 2 лекара у овој области – лекар у својој клиници И. посетила у јавној медицини и још једну докторку до које се може доћи приватно, када свака посета кошта неколико стотина шекела који нису ја имам све могућности да их платим, а не знам да ли и она то ради код куће – и из очигледних разлога ја не пишем овде имена ових лекара нити називе медицинских установа у којима раде) – па фармаколошко праћење није могуће у данашњој стварности. Као што знате, постоји и подобласт у фармакологији која се зове психијатријска фармакологија,

 

И да резимирамо: ове околности доводе особу у мојој ситуацији, којој су потребне услуге психијатра који ради код куће, у потпуни ћорсокак – и упркос хитној потреби да пратим лекове које узимам, тренутно ми се не нуди никакав разумно решење.

Требало би да истакнем да заиста постоји психијатар у заједници за заштиту менталног здравља – међутим, они тврдоглаво одбијају да јој дозволе да остане у мојој кући – нешто што је могло бар привремено да реши проблем. Ово одбијање је дато тек тако и без икаквог разлога – и то у знаку потпуне равнодушности према мом стању и чињеници да недостатак праћења лекова може чак и да ми угрози живот.

У сваком случају, тражим решење. Имате ли идеју за решење које се још увек може наћи у овој ситуацији?

Истакнућу да знам да сте новинар а не лекар – па не тражим од вас лекарске препоруке. Ово је бирократска потешкоћа која ми не дозвољава да добијем третман који ми је потребан – и можда ћете имати прилику да помогнете у овом питању. Такође ћу бити спреман за емитовање ако то буде потребно.

Желео бих да истакнем да ове ствари пишем као неко ко слуша многе од програма које презентујете, а такође веома цени ваше јавне и медијске активности на питањима менталног здравља. Слушао сам многе чланке које сте припремили на ту тему – а пошто ми сва владина министарства не нуде решење и не раде ништа осим да ме пребацују тамо-амо од једног до другог, онда ко зна – можда ваша интервенција може помоћи у томе ствар која је заглављена већ много месеци.

Поздрави,

асаф бењамини,

Улица Костарике 115,

Улаз А-стан 4,

Кирјат Менахем,

Јерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштански број: 9662592.

моји бројеви телефона: код куће-972-2-6427757. Мобиле-972-58-6784040.

Фак-972-77-2700076.

пост Сцриптум. 1) Мој матични број: 029547403.

2) Моје е-маил адресе: 029547403@валла.цо.ил

и: асб783а@гмаил.цом

и: ассаф197254@иахоо.цо.ил

и: асс.бениамини@иандек.цом

и: ассаф002@маил2ворлд.цом

и: ассафффф@протонмаил.цом

и: бениамини@иандек.цом

и: ассафбениамини@163.цом

3) Терапеутско окружење у којем се налазим:

Удружење “Реут”-Хостел “Авивит”,

Ха Авивит 6,

Кирјат Менахем,

Јерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштански број: 9650816.

Бројеви телефона у канцеларијама хостела: 972-2-6432551. и: 972-2-6428351.

Е-маил адреса хостела:

авивит6@барак.нет.ил

Социјални радник хостела, који ради као домаћица у мом стану: гђа.

Сара Стора-972-55-6693370.

4) Породични лекар код којег сам на праћењу:

др Брандон Стјуарт,

“Цлалит Хеалтх Сервицес” – клиника “ХАТАИЕЛЕТ”,

Улица Данијела Јановског 6,

Јерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштански број: 9338601.

Број телефона у канцеларијама клинике: 972-2-6738558.

Број факса у канцеларијама клинике: 972-2-6738551.

Б. Испод је моја преписка са Фејсбук групом:

професија хелебарде, асистенти и моји људи за радионице, одморе, фестивале и догађаје„.

Администраторски тим је одбио вашу објаву у групи Помоћници, асистенти и професионалци за радионице, одморе, фестивале и догађаје.

пре 3 сата

ассаф бениамини окупио је помагаче, асистенте и професионалце за радионице, ретретове, фестивале и догађаје

  1. септембар у 22:43 ·

За: „Помоћници, асистенти и професионалци за радионице, ретретове, фестивале и догађаје“.

Предмет: снимљена предавања.

Поштоване госпође/господо..

Власник сам вишејезичног блога хттпс://дисабилити5.цомкоја се бави питањима болести и инвалидитета.

Блог је направљен у систему вордпресс.орг – и похрањен на серверима серверс24.цо.ил

Тражим веб локацију на којој можете пронаћи снимке предавања који се могу користити без проблема са ауторским правима (слично, на пример, веб страници Гоогле Сцхолар-а у области чланака).

Да ли познајете такву услугу?

Поздрави,

асаф бењамини,

Улица Костарике 115,

Улаз А-стан 4,

Кирјат Менахем,

Јерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштански број: 9662592.

моји бројеви телефона: код куће-972-2-6427757. Мобиле-972-58-6784040.

Фак-972-77-2700076.

повратна информација

Није релевантно за групу

Ц. Испод су 2 поруке које сам оставио на Фејсбук страници новинарке Ести Перез Бен-Ами:

1)Асаф Бењамин

Поздрав госпођи Ести Перез Бен-Ами: Сваки дан слушам радио емисију

בחצי היוםЕдит је колабирала и доживела мождани удар током својих путовања Вилсон је заузео његово место. Иако она Као што је поменуто, није изабрана ни у једном демократском процесу између 1919. и 1920. године – уосталом, током овог периода била је председница за све намере и сврхе – једина жена председница до сада у америчкој историји. Срдачан поздрав, Асаф Биниамини.

2)Асаф Бењамин

Прилажем одговарајући унос са Википедије:хттпс://хе.википедиа.орг/…/%Д7%90%Д7%93%Д7%99%Д7%АА_%Д7…

(унос је на хебрејском (עברית-мој први језик)-али сам сигуран да се може наћи на скоро сваком језику)

Д. Испод је писмо, које сам послао „биполарном – оно што занима оне са поремећајима расположења – депресија, анксиозност и манична депресија“.

 

Асаф Бењамин< ассаф197254@иахоо.цо.ил >

до:

биполарит@маниа-депрессион.цо.ил

Понедељак, 12. септембар у 16.18 часова

За: “Биполарно – оно што занима оне са поремећајима расположења – депресија, анксиозност и манична депресија.”

Предмет: Проблем праћења дрога.

Поштоване госпође/господо.

Ја, Асаф Бињамини, 49 година, живим у заштићеном смештају за ментално ометене у удружењу “Реот” у Јерусалиму – у оквиру стамбеног збрињавања ментално ометених у заједници која води рехабилитациону корпу у име Министарства здравља. .

Узимам психијатријске лекове – а последњих година се појавила неподношљива реалност у којој су психијатри у центрима за ментално здравље престали да прате психијатријске лекове (знам да ће ово звучати некако апсурдно – али нажалост ово је реалност са којом се сусрећем изнова и изнова) . Али пошто живим са веома ниским примањима – инвалиднином од Завода за осигурање – за мене је немогућ приватни одлазак код лекара.

Али данас нема друге алтернативе, јер ми ни психијатри на станици за ментално здравље више нису адреса из два разлога:

1) Проблематичан приступ лечењу – кад год стигнете у станицу, ментално повређени се аутоматски третирају као особе које су и ментално оштећене – нешто што доводи до потпуног недостатка слушања од стране лекара. Од тренутка када бих дошао у станицу, лекари би полазили од премисе да ће тачно знати од каквих тегоба имам, а да ме не упознају ни површно или минимално. То је изнова и изнова резултирало погрешним третманом који се примењује на мене, као и мојом неспособношћу да сарађујем са омаловажавајућим ставом који је долазио са тим. И шта више: чак и у случајевима када су ме познавали особље клинике или лекари, третман се и даље није мењао – што је спречавало сваку могућност лечења или помоћи и бескрајне сукобе са особљем које је наводно „ Оставио бих исто “праћење” Наводно да би се спречили од даљег оштећења и непотребних психичких мука под маском “помоћи” или “лечења”. Знам да је ово генерализација – али шта можете, ово је реалност. Оставио бих исто “праћење” Наводно да би се спречили од даљег оштећења и непотребних психичких мука под маском “помоћи” или “лечења”. Знам да је ово генерализација – али шта можете, ово је реалност.

2) Физичко здравствено стање – почетком 1998. године имао сам незгоду на раду у хотелу „Ларом” у Јерусалиму где сам тада радио око три месеца у оквиру пројекта организације „Алвин Израел” – и од тада сам развили низ физичких проблема од којих Национални завод за осигурање не препознаје ниједан. Такође, тренутно не постоји ниједан други ентитет или владина канцеларија која препознаје ову штету.

Од те несреће, моје стање се полако али континуирано и конзистентно погоршавало – и данас сам дошао у ситуацију да ми је и физички долазак у станицу за ментално здравље тешка и све проблематичнија ствар.

Фонд општег здравственог осигурања чији сам члан, а такође и Министарство здравља тврдили су да немају решење за ову ситуацију и да немају психијатарску службу која ради код куће.

 

Последњих месеци сам покушавао да нађем решење на мало другачији начин: одласком код фармаколога. Али испоставило се да фармаколог којег сам посетио може само делимично да помогне, а пошто није психијатар није могао да ми помогне да средим психијатријске лекове које узимам.

Штавише: постало ми је јасно да због малог броја лекара који се баве овом облашћу (илустрације ради: у целој метрополи Јерусалима и околини постоје само 2 лекара у овој области – лекар у својој клиници И. посетила у јавној медицини и још једну докторку до које се може доћи приватно, када свака посета кошта неколико стотина шекела који нису ја имам све могућности да их платим, а не знам да ли и она то ради код куће – и из очигледних разлога ја не пишем овде имена ових лекара нити називе медицинских установа у којима раде) – па фармаколошко праћење није могуће у данашњој стварности. Као што знате, постоји и подобласт у фармакологији која се зове психијатријска фармакологија,

И да резимирамо: ове околности доводе особу у мојој ситуацији, којој су потребне услуге психијатра који ради код куће, у потпуни ћорсокак – и упркос хитној потреби да пратим лекове које узимам, тренутно ми се не нуди никакав разумно решење.

Требало би да истакнем да заиста постоји психијатар у заједници за заштиту менталног здравља – међутим, они тврдоглаво одбијају да јој дозволе да остане у мојој кући – нешто што је могло бар привремено да реши проблем. Ово одбијање је дато тек тако и без икаквог разлога – и то у знаку потпуне равнодушности према мом стању и чињеници да недостатак праћења лекова може чак и да ми угрози живот.

У сваком случају, тражим решење. Имате ли идеју за решење које се још увек може наћи у овој ситуацији?

Поздрави,

Асаф Бињамин,

Улица Костарике 115,

Улаз А-стан 4,

Кирјат Менахем,

Јерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштански број: 9662592.

моји бројеви телефона: код куће-972-2-6427757. Мобиле-972-58-6784040.

пост Сцриптум. 1) Мој матични број: 029547403.

2) Моје е-маил адресе: 029547403@валла.цо.ил

и: асб783а@гмаил.цом

и: ассаф197254@иахоо.цо.ил

и: асс.бениамини@иандек.цом

и: ассаф002@маил2ворлд.цом

и: ассафффф@протонмаил.цом

и: бениамини@иандек.цом

и: ассафбениамини@163.цом

3) Терапеутско окружење у којем се налазим:

Удружење “Реут”-Хостел “Авивит”,

Ха Авивит 6,

Кирјат Менахем,

Јерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштански број: 9650816.

Бројеви телефона у канцеларијама хостела: 972-2-6432551. и: 972-2-6428351.

Е-маил адреса хостела:

авивит6@барак.нет.ил

Социјални радник хостела, који ради као домаћица у мом стану: гђа

Сара Стора-972-55-6693370.

Психијатар из тима хостела: Др Катиа Левин.

4) Породични лекар код којег сам на праћењу:

др Брандон Стјуарт,

“Клалит Хеалтх Сервицес” – шеталиште амбуланта,

Улица

Данијел Јановски 6,

Јерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштански број: 9338601.

Број телефона у канцеларијама клинике: 972-2-6738558.

Број факса у канцеларијама клинике: 972-2-6738551.

Е. Испод је почетак писма, које шаљем на разна места:

До:

Предмет: новинарски савет.

Поштоване госпође/господо.

  1. године укључио сам се у борбу инвалида у Израелу, а од 10. јула 2018. то чиним у оквиру покрета „Натагвер“ коме сам се придружио. У покрету „Натегбер“ настојимо да промовишемо права „транспарентних инвалида“ – људи попут мене који пате од инвалидитета и тешких здравствених проблема који нису видљиви споља – што изазива дискриминацију и у односу на друге особе са инвалидитетом. .

Истакнућу да су успеси у вођењу борбе били изузетно ограничени, а ни данас (пишем ове речи у четвртак, 16. јуна 2022. године) разне власти у Држави Израел не сарађују са нама – и не раде ништа осим упућују нас напред и назад од једног до другог.

Након што многи апели израелским медијима и текстови објављени у њима (у некима од којих је учествовао и писац овог писма) нису помогли, помислио сам да покушам другим путем: апел страним медијима ван Државе Израел, у покушају да пронађе новинаре из различитих делова света који би показали интересовање за ту тему.

Стога бих вас питао: имате ли неку идеју на који начин се то може учинити?

Поздрави,

Асаф Бењамин.

 

Ф. Испод су неке речи које објашњавају друштвени покрет коме сам се придружио 10. јула 2018. године, како су се појавиле у штампи:

Татјана Кадучкин, обична грађанка, одлучила је да оснује покрет „Натгвер“ како би помогла онима које она назива „транспарентним инвалидима“. Њеном покрету се до сада придружило око 500 људи из целе земље. У интервјуу за Иоман са Канала 7, она говори о пројекту и оним инвалидима који не добијају одговарајућу и довољну помоћ од надлежних агенција, само зато што су транспарентни.

Према њеним речима, инвалидна популација се може поделити у две групе: инвалиде са колицима и инвалиде без инвалидских колица. Другу групу дефинише као „транспарентне инвалиде” јер, према њеним речима, не добијају исте услуге као инвалиди са инвалидским колицима, иако су дефинисани као инвалиди од 75-100 одсто.

Ови људи, објашњава она, не могу сами да живе, а потребна им је помоћ додатних услуга на које имају право особе са инвалидитетом у инвалидским колицима. На пример, транспарентни инвалиди добијају ниску инвалиднину од националног осигурања, не примају одређене додатке као што су додатак за посебне услуге, додатак за пратњу, додатак за мобилност, а такође добијају нижу накнаду од Министарства за становање.

Према истраживању које је спровео Кадучкин, ови транспарентни инвалиди су гладни хлеба упркос покушају да се тврди да у Израелу 2016. нема хлеба гладних. Истраживање које је спровела наводи и да је међу њима висока стопа самоубистава. У покрету који је основала ради на томе да транспарентно инвалиде стави на листе чекања за јавно становање. То је зато што, према њеним речима, они обично не улазе на ове листе иако би требало да испуњавају услове. Она одржава доста састанака са члановима Кнесета и чак учествује на састанцима и дискусијама релевантних комисија у Кнесету, али према њеним речима они који су у могућности да помогну не слушају, а они који слушају су у опозицији и стога не могу помоћ.

Сада позива све “транспарентније” инвалиде да јој се придруже, да јој се јаве како би им помогла. Према њеној оцени, ако се ситуација настави оваквом каква је данас, неће бити бежања од демонстрација инвалида који ће тражити своја права и основне услове за живот.

Г. Можете контактирати директорку покрета „Нитгабер“, госпођу Татјану Кадучкин, од недеље до четвртка између 11:00 и 20:00 часова по ИЗРАЕЛском времену, осим за јеврејске празнике и разне ИЗРАЕЛСКЕ празнике.

Бројеви телефона које можете користити за контактирање

њен: 972-52-3708001. и: 972-3-5346644.

Х. Испод је почетак писма, које шаљем на разна места:

До:

Предмет: идеје за скрипте.

Поштоване госпође/господо.

Написао сам 9 измишљених прича написаних овде – и тражим веб странице које одржавају неку врсту „такмичења“ између корисника који нуде идеје за филмску или телевизијску индустрију којима се такве приче могу послати.

Да ли познајете такве веб странице?

Поздрави,

Асаф Бењамин.

 

Прича број 1 – Смртоносне температуре:

 

Година је 2070. Климатска криза у држави Израел и широм света се интензивира – међутим, човечанство је успело да превазиђе проблеме као што је недостатак воде технолошким средствима и пронађе начин да чак и одржи пољопривреду у овим условима. Током целе године температура у Држави Израел (у целој земљи) се пење на 90 степени Целзијуса поподне и око 70 степени Целзијуса ноћу. У таквој реалности људи не могу постојати без посебне заштитне опреме – без ње човек је заправо осуђен на смрт. Али ово је софистицирана и скупа научна опрема – ау Држави Израел се развија јавна дебата која се бави питањем којим групама треба дозволити или не дозволити приступ овој опреми: хоће ли људи који су починили злочине и нашкодили друштву , такође имају право да га користе? Да ли држава треба да финансира скупу и спасоносну опрему за све – или да законом дефинише ко ће је добити, а ко неће (а алтернативне опреме за ову намену нема – упркос бескрајним покушајима научника да је развију)? А какав је однос правног система према онима који другом лицу спречавају приступ заштитној опреми – нехотице или злонамерно? И да ли држава Израел помогне у овом питању земљама трећег света у којима опрема недостаје или је у квару – што узрокује масовну смртност – или због њене високе цене, држава Израел је у обавези да ту заштиту обезбеди пре свега својим грађанима – без обзира на њихову политичку или идеолошку припадност? И како медији: радио, телевизија,

А ту су и друге дилеме везане за исту заштитну опрему: у неким фабрикама које је производе користе уље произведено од некошер животиња, што је суштински део производног процеса, без којег се не може добити крајњи производ. Главни рабини не дозвољавају употребу ове опреме из халахичних разлога – па су верска и ултраправославна јавност пронашла начин да исту заштитну опрему произведу само од уља произведеног од кошер животиња – што чини цео производни процес знатно скупљим. . У овој ситуацији настају тензије између секуларне јавности, која тврди да није спремна да финансира вишак трошкова производње, и ултраортодоксне јавности која тврди да је држава Израел држава јеврејског народа. а да би се очувао јеврејски карактер државе, целокупна јавност мора да учествује у овим вишком трошкова. Потреба за финансирањем ових посебних предузећа такође се јавља у различитим изборним системима – усред жучних, веома страствених и бескрајних дебата између различитих партија. Наравно, и међу муслиманима у свету,

А ту су и геополитичке последице: знатан део муслимана у Европи, који су у међувремену постали већина на континенту, уз све додатне трошкове издржава своје фабрике. Хришћанско становништво одбија да се покори – и као резултат тога сведоци смо непрекидних сукоба који клизе у стварне верске ратове. Ситуација на континенту достиже потпуни хаос – а интервенција сила само погоршава ситуацију због супротстављених интереса када свака сила интервенише да помогне другој страни у борби. Држава Израел се не меша у оно што се дешава – међутим, безбедносне службе у држави Израел су веома забринуте због тога због релативне близине неких области у којима се воде борбе у истој Европској унији која је престала да функционише на цивилном нивоу у било ком погледу – и постала је арена бескрајне борбе у којој падају многе жртве. У Израелу се улажу многи напори да се спасе јеврејско становништво из зона борбених дејстава и помогне им да емигрира у Израел – међутим, због великих ресурса које је сама држава Израел принуђена да плати за производњу заштитне опреме, остаје веома мали буџет за службе безбедности које се баве овим пословима. Радници одбрамбене индустрије излазе на велике демонстрације, покренули велики јавни протест који траје дуги низ година и не верују држави Израел јер нема довољно буџета за спасилачке операције. Ови протести нису успешни и према демонстрантима различите израелске владе показују потпуну равнодушност према њима. Жао им је, а с обзиром на ову неподношљиву ситуацију у којој се не могу финансирати операције спасавања, израелске безбедносне службе непрестано покушавају да пронађу иновативне и креативне начине за спасавање Јевреја који су затечени у ратним зонама у крвавој Европи: покушај да се прикупљање средстава преко посебних удружења, као и апел младима који су упућени у области технологије у гледању За иновативне и креативне идеје за ове спасилачке акције. Ови протести нису успешни и према демонстрантима различите израелске владе показују потпуну равнодушност према њима. Жао им је, а с обзиром на ову неподношљиву ситуацију у којој се не могу финансирати операције спасавања, израелске безбедносне службе непрестано покушавају да пронађу иновативне и креативне начине за спасавање Јевреја који су затечени у ратним зонама у крвавој Европи: покушај да се прикупљање средстава преко посебних удружења, као и апел младима који су упућени у области технологије у гледању За иновативне и креативне идеје за ове спасилачке акције. Ови протести нису успешни и према демонстрантима различите израелске владе показују потпуну равнодушност према њима. Жао им је, а с обзиром на ову неподношљиву ситуацију у којој се не могу финансирати операције спасавања, израелске безбедносне службе непрестано покушавају да пронађу иновативне и креативне начине за спасавање Јевреја који су затечени у ратним зонама у крвавој Европи: покушај да се прикупљање средстава преко посебних удружења, као и апел младима који су упућени у области технологије у гледању За иновативне и креативне идеје за ове спасилачке акције.

 

Прича број 2 – Фарма инсеката:

 

У војној индустрији широм света развија се нова врста оружја: летећи електронски инсекти, који се даљински контролишу компјутерима. Чипови инсталирани у овом сићушном инсекту су програмирани да “седну” на одређену мету (тј. војнике из непријатељске војске) и убризгавају им смртоносни отров који ће изазвати њихову смрт за неколико секунди. Одмах затим делује механизам самоуништења, у коме се електронски инсект заправо „уништава сам себе“ контролисаном експлозијом.

Разне земље тајно развијају ово оружје – када брзина којом инсект делује веома отежава његово откривање – када све његове акције – „налажење“ на жртву, аутоматско убризгавање отрова као и контролисана експлозија трају само неколико десетинки секунде.

Али неке од тајних служби неких од светских земаља успевају да открију постојање ових система у непријатељским земљама – нешто што се такође држи у апсолутној тајности.

Службе безбедности у држави Израел одлучују да се придруже овој „моди“, али раде нешто што је јединствено за Израел – што не постоји ни у једној другој земљи. Широм света, објекти у којима се производе ови електронски инсекти су веома мали – а највећи од њих достижу највише неколико кубика по објекту – и илустрације ради: у дневној соби нормалне куће налазе се на најмање неколико стотина таквих објеката. Али у држави Израел се дешава другачија стварност, и то много нечувенија: граде се огромни објекти на великим површинама – за које, наравно, због њихове тајности, нико не зна шта се са њима заиста ради. . Грађани Израела остају беспомоћни: због великих површина додељених свим тим производним погонима (који наравно нису неопходни: сигурно је могуће произвести ове електронске инсекте у нула и бесконачно малим површинама) нема више места за основне цивилне потребе као што су болнице, вртићи, школе – а заправо је сва израелска привреда поробљена у корист ових тајни објеката. То доводи до широко распрострањених јавних протеста – међутим, они су сузбијани тешком руком уз жестоко насиље од стране полиције.

У овој реалности, јавни протести такође ескалирају и постају све тежи и насилнији – и укључују све више случајева пуцања уживо од стране снага безбедности.

Као резултат тога, Држава Израел је ухваћена у прави грађански рат који увлачи у себе и све друге земље региона – који води до разарања, разарања и истребљења у великим размерама. Власници великих компанија за некретнине, којима иде сав финансијски профит од рада објеката, од којих су неки постали и својеврсни тајни партнери и добро су свесни превелике активности која се у њима одвија, настављају да сарађују са владом чак и у овој фази грађанског рата – и увек преферирају њихов огроман финансијски профит него своју имовину, а такође и животе многих хиљада који су погинули у овом рату.

 

Прича број 3 – севернокорејски агенти:

Као што знате, у севернокорејској војсци постоји „војна“ јединица са скандалозним активностима тзвсингуларност задовољство. Владар Северне Кореје одлучује о злонамерној делатности севернокорејских агената који ће деловати у земљама света и покушавати да прокријумчаре младе жене из различитих земаља и лажним средствима их доведу у Северну Кореју. Већина ових „агента“ оперише софистицираним методама и нису ухваћени – међутим приче о овим агентима и њиховим методама деловања почињу да се објављују у светској штампи. У почетку, јавност у разним земљама не верује хорор причама које се објављују – а сваки медиј који објављује чланке на ту тему аутоматски се сумњичи да то чини у покушају да стекне додатни рејтинг и ништа друго. Међутим, са повећањем броја случајева, а севернокорејске агенте хватају у разним деловима света и осуђују на дуге затворске казне, а у неким случајевима чак и погубљују – и то у исто време док се ужасавајуће приче које се и даље објављују, владе света су принуђене, такође након распрострањених протеста женских организација у разним земљама, да признају постојање проблема и почну да се боре са њим. Истовремено, нису у свим случајевима агенти ухваћени – а у многим регионима света не успевају да спрече отмице. Атмосфера у јавности је тешка и мутна у целом свету, Северној Кореји су уведене оштре и прилично агресивне економске санкције – међутим због нуклеарног наоружања које ниједна држава не поседује,

После неколико година, два севернокорејска агента стижу у Израел и у некој фази њихових активности бивају ухваћени од стране Шин Бета – и одмах долази до широког јавног протеста који захтева њихово погубљење – као што је учињено у многим другим земљама. Међутим, то се не дешава: двојици агената се заиста суди и осуђени су за тешка кривична дела због трговине људима – и добијају казну доживотног затвора – међутим Врховни суд у држави Израел одбија да их осуди на смрт. Израел при томе не бежи од претњи Северне Кореје, јер ако Израел одмах не ослободи двојицу осуђеника, започеће нуклеарни рат који ће уништити цео свет. Тиме се држава Израел значајно поправља у свом положају у међународном јавном мњењу.

Истовремено, наставак постојања овог феномена и немогућност да га свет искоријени доводе до велике узнемирености и неподношљиве стварности у којој се жене широм свијета у сваком тренутку плаше да ће бити киднаповале. Обавештајне организације широм света објављују својеврсни међународни „тендер” на коме се нуде високе новчане награде свима који успеју да пронађу креативне начине да искорене феномен киднаповања. Развијају се својеврсна „такмичења” у којима учествују обавештајци из целог света – а сваке године се одржава тајна церемонија на којој се додељују награде. Победници потписују формуларе за поверљивост са веома високом класификацијом – и то усред „рата агената“ који се развија широм света:

 

 

Прича број 4 – Таласи рака:

Мала група научника из различитих земаља света развија иновативни третман који лечи све врсте рака. Третман се изводи, у првој фази, на идентификацији сићушног звучног отиска (који се људским ухом не може разликовати) крвотока у телу пацијента – идентификација која је могућа чак и са удаљености хиљада километара, и са уређајима који знају како да идентификују ове звучне тврдње, а игноришу звучне таласе који долазе из многих других извора као што су бука аутомобила, бука радио или телевизијског преноса, нормалан разговор међу људима, итд. Након што уређај препозна звучни запис са крв пацијента, зна, према својим јединственим карактеристикама, да идентификује врсту рака од којег пацијент болује, и у року од неколико секунди да “

Али то је тајна технологија која није доступна широј јавности која уопште не зна за њено постојање. Ова технологија је доступна веома ограниченом броју светских лидера као што су милијардери и највећи капиталисти, председник Сједињених Држава или председник Русије.

Агент израелског Мосада је смртно болестан од рака – и када га лекари обавесте да му је остало још само шест месеци живота, он активира своје јединствене вештине и успева да открије постојање јединствене методе лечења – и човек то дели са својим лекари који му у почетку не верују, третирају га са презиром и дијагностикују му болесну душу и губљење везе са стварношћу. Али човек није штетан по околину и није опасан – зато га не примају насилно у психијатријску болницу – и одлучују да га препусте самом себи с обзиром на то да му ионако још доста времена живи. . Човек из Мосада који превазилази тајни третман такође је очигледно презиран од стране његових пријатеља у обавештајној заједници – и једноставно му кажу да „престане да прича глупости“. Човек одлучује, у покушају да му спасе живот, директно контактира креаторе иновативног третмана и успева, чинећи тешко кривично дело, да их подмити како би од њих могао да добије лекарски третман који му је потребан. Његово стање се убрзано поправља – нешто што је дочекано са потпуним изненађењем међу свим људима око њега – а то се дешава у исто време када се открива озбиљан чин подмићивања који се догодио. Када израелска полиција почне да истражује случај, све више људи у систему почиње да тврди да овде не може бити пука случајност и да мора постојати веза између њих двоје. Човек из Мосада који је оболео од рака и опоравио се од иновативног третмана био је одвођен на многа истраживања – а подстакнут значајним побољшањем његовог здравља, одлучили су да га све интензивније истражују – и он је у једном или другом тренутку сломио у истрази, доводећи истражитеље до метода које је користио да би добио третман који је добио. Истражитељи су у овој фази уверени да у овим околностима нема разлога за наставак истраге и хитно пуштање субјекта на слободу. У исто време одлучују, из идеолошких разлога, да открију иновативни метод лечења и процуре у штампу. Човек из Мосада који је оболео од рака и опоравио се од иновативног третмана био је одвођен на многа истраживања – и подстакнути значајним побољшањем његовог здравља, одлучили су да га све интензивније истражују – и у једном или другом тренутку се сломио у истрага, водећи истражитеље до метода које је користио да би добио третман који је добио. Истражитељи су у овој фази уверени да у овим околностима нема разлога за наставак истраге и хитно пуштање субјекта на слободу. У исто време одлучују, из идеолошких разлога, да открију иновативни метод лечења и процуре у штампу. Човек из Мосада који је оболео од рака и опоравио се од иновативног третмана био је одвођен на многа истраживања – и подстакнути значајним побољшањем његовог здравља, одлучили су да га све интензивније истражују – и у једном или другом тренутку се сломио у истрагу, доводећи истражитеље до метода које је користио да би добио третман који је добио. Истражитељи су у овој фази уверени да у овим околностима нема разлога за наставак истраге и хитно пуштање субјекта на слободу. У исто време одлучују, из идеолошких разлога, да открију иновативни метод лечења и процуре у штампу.

У почетку нико не верује у причу, али са изношењем све више доказа о постојању иновативне технологије лечења, њен имиџ у јавности се мења за неколико година и добија легитимитет. Међутим, упркос широком јавном легитимитету, бивши човек Мосада, као и његови истражитељи, бивају ухапшени и суђени за низ оптужби као што су прибављање нечега на превару под отежавајућим околностима, кршење обавезе чувања поверљивости носилаца функције и друго. . Јавност тражи ослобађање оптужених, а одржавају се многе демонстрације у њихову подршку. Али ништа не помаже – и Врховни суд у Држави Израел шаље оптужене на дуге затворске казне, а потпуно игнорише многе олакшавајуће околности, укључујући и неопходност откривања посебне технологије лечења како би се спасили животи.

На крају, резултат је суморан: јединствена технологија лечења више није тајна, али је и даље доступна врло малом броју људи због своје астрономске цене – 80 милиона долара. Такође, исти људи који су то процурили, бивши агент Мосада и његови иследници остају у затвору до краја живота – а суд овде инсистира на сувом закону и инсистира да оптужени остану у затвору због злочина које су починили. – и наравно, олакшавајуће околности које су толико значајне за спасавање живота немају никакву вредност у очима судија у држави Израел.

 

Прича број 5 – Професорова смрт:

Група ИЗРАЕЛСКИХ и америчких истраживача мозга ради у сарадњи – на предавањима, заједничким научним конференцијама, па чак и у болницама у Израелу и Сједињеним Државама на одељењима где лече пацијенте са неуролошким обољењима: Паркинсоновом, Алцхајмеровом, мултиплом склерозом итд. израелски истраживачи у својим истраживањима постижу невиђена научна достигнућа – што код једног од његових америчких колега изазива јака осећања љубоморе – а израелски лекар за то уопште не зна, и иако се љубомора америчког лекара брзо претвара у праву мржњу према његовом израелском колега, овај други не може да зна за Дакле, у овој фази када нема ни трага од овога у стварности и ствари се одвијају, на први поглед, као и обично.

Амерички професор одлучује да се освети израелском колеги на шокантан начин: долази у Израел, наводно да посети једног од пацијената израелског лекара – човека који болује од тешке неуролошке болести – младића без рођака. Особље болнице у Израелу дирнуто је такозваним хуманитарним гестом – и нико не замишља чин који је амерички лекар детаљно испланирао. С обзиром на велико поверење старијег лекара, дозвољено му је да остане сам у истој просторији са пацијентом израелског лекара. Амерички лекар користи велико поверење које му је указано и извлачи мале маказе, које мере безбедности болнице нису успеле да открију, којима „пресеца” цев кроз коју пацијент израелског лекара добија кисеоник – што изазива његов смрт за неколико секунди. Због великог оптерећења у болницама у Израелу, а такође и због чињенице да нико није слутио да је то права намера америчког лекара, случај се открива тек неколико сати касније – а тим медицинских сестара који открива ужас одмах укључује полицију – која отвара истрагу само два дана касније – као резултат посла који онемогућава да се одмах позабави инцидентом упркос његовој озбиљности. Израелска полиција у својој истрази долази до закључка да је амерички лекар заиста починилац дела – међутим, временски период који је протекао док полиција у Израелу није почела да делује добро је искористио амерички лекар који је у међувремену успева да побегне из Израела и врати се својој кући у Сједињеним Државама. А и због чињенице да нико није слутио да је то права намера америчког доктора, случај се открива тек неколико сати касније – а тим медицинских сестара који открију ужас одмах укључује полицију – која тек отвара истрагу. два дана касније – као резултат преоптерећености посла које онемогућава да се одмах позабави инцидентом упркос његовој озбиљности. Израелска полиција у својој истрази долази до закључка да је амерички лекар заиста починилац дела – међутим, временски период који је протекао док полиција у Израелу није почела да делује добро је искористио амерички лекар који је у међувремену успева да побегне из Израела и врати се својој кући у Сједињеним Државама. А и због чињенице да нико није слутио да је то права намера америчког доктора, случај се открива тек неколико сати касније – а тим медицинских сестара који открију ужас одмах укључује полицију – која тек отвара истрагу. два дана касније – као резултат преоптерећености посла које онемогућава да се одмах позабави инцидентом упркос његовој озбиљности. Израелска полиција у својој истрази долази до закључка да је амерички лекар заиста починилац дела – међутим, временски период који је протекао док полиција у Израелу није почела да делује добро је искористио амерички лекар који је у међувремену успева да побегне из Израела и врати се својој кући у Сједињеним Државама. случај је откривен само неколико сати касније – а тим медицинских сестара који открију ужас одмах укључује полицију – која отвара истрагу тек два дана касније – као резултат преоптерећености послом који онемогућава да се одмах реши инцидент упркос његову озбиљност. Израелска полиција у својој истрази долази до закључка да је амерички лекар заиста починилац дела – међутим, временски период који је протекао док полиција у Израелу није почела да делује добро је искористио амерички лекар који је у међувремену успева да побегне из Израела и врати се својој кући у Сједињеним Државама. случај је откривен само неколико сати касније – а тим медицинских сестара који открију ужас одмах укључује полицију – која отвара истрагу тек два дана касније – као резултат преоптерећености послом који онемогућава да се одмах реши инцидент упркос његову озбиљност. Израелска полиција у својој истрази долази до закључка да је амерички лекар заиста починилац дела – међутим, временски период који је протекао док полиција у Израелу није почела да делује добро је искористио амерички лекар који је у међувремену успева да побегне из Израела и врати се својој кући у Сједињеним Државама.

Власти у Држави Израел обраћају се америчким колегама и траже изручење човека како би га у Израелу процесуирали за његово озбиљно дело. Али власти у Сједињеним Државама одлучно одбијају да га изруче и чврсто инсистирају да му се суђење води у Сједињеним Државама, а не у Израелу. У САД је у току корумпиран и неправедан правни процес – на крају којег професор бива ослобођен свих озбиљних оптужби, а не губи ни лиценцу и наставља да лечи пацијенте у САД. Током његовог суђења чули су се и еклатантни антисемитски наводи о „оправданој освети” америчког лекара, да тако кажем, Јеврејима. Његове колеге у Израелу су веома љуте и прекинуле контакт са њим – а истовремено воде јавну борбу у циљу изручења злочиначког америчког професора Израелу. Али Држава Израел зависи, као што знамо, од америчке помоћи, тако да су јој руке везане, а могућности деловања веома ограничене – ако уопште.

Неколико месеци након окончања судског поступка у Сједињеним Државама, супруга младог америчког професора једног дана проналази његово тело у дворишту њихове куће – са тешким знацима насиља на телу. Она, наравно, одмах контактира локалну полицију – и истрага је у току која долази у ћорсокак и нико нема појма о идентитету убице. Такође, истраге америчких обавештајних служби, ЦИА-е и ФБИ-а такође доспевају у ћорсокак и не успевају да дођу до ни најмањег трага о идентитету убице.

Остала су многа питања без одговора: тај професорски дом је био добро заштићен електричним капијама, паметним системом идентификације (због чега је чак и рођацима било веома тешко да уђу у њихову кућу) – па како су убице успеле да дођу до дворишта, одвуку професора тамо и убију га – и више када Нико није приметио чин у реалном времену? Како таква ситуација уопште може да постоји? и зашто су ЦИА и ФБИ уопште отворили истрагу или се укључили, с обзиром да се ради о приватном кривичном предмету, а не о питању националне безбедности Израела или Сједињених Држава? Да ли су његови бивши израелски саучесници били ти који су довели до његове смрти – с обзиром на њихов велики гнев због његове издаје њих, његовог злочиначког дела, антисемитске изјаве током његовог каснијег суђења и такође као резултат корумпираног правног процеса у којем је ослобођен? А ако је то заиста тако, зашто их нико у Држави Израел не сумњичи, а против њих се не отвара полицијска истрага? Да ли је могуће да такозвана „истрага” ЦИА и ФБИ није била права истрага већ намештени потез? А ако је то заиста био случај – зашто су ЦИА и ФБИ уопште имали интерес да представе такво лажно представљање? Или постоји друга могућност: нарцисоидни пацијент којег је амерички професор убио заправо није био један, а имао је везе за које нико у болници није знао? И да ли су ти људи (за које нико не зна ко су) ти који су одлучили да се освете америчком професору и да га убију? Може ли таква ситуација да постоји?

 

Прича број 6 – систем:

Широм света, многе смрти се дешавају изненада, чије порекло или узрок нико не разуме. После вишемесечне истраге свих светских полицијских снага, коначно успевају да сазнају да су сви покојници у ствари убијени пуцњем – а у току су истраге у којима се осуђују они за које је извесно да су починили сва убиства. Али нико не зна како да објасни како је стопа криминала могла одједном тако нагло да порасте без икаквог логичног објашњења или разлога. Као резултат ове ситуације, све више затвора је принуђено да се гради – а индустрија изградње затвора постаје главна индустрија у целој глобалној економији, којом почињу да управљају светски богаташи.

После неколико година у којима број жртава достиже више милиона, светска полиција сарађује у истрази случајева у појачаном напору да покуша да открије шта је прави разлог наглог пораста стопе криминала – и открије невероватан стварност у њеној необичности: све пуцњаве, и без изузетка, нису починили злочинци од крви и меса, већ – помоћу компјутеризованог система за препознавање лица – који је, услед софтверског квара, почео да аутоматски убија сваку особу која стави осмех на лицу. Поновљени покушаји најбољих стручњака да поправе грешку у софтверу неуспешно пропадају – све док свет коначно није приморан да се помири са постојањем ужасног система који захтева све више жртава.

Широм света се одржавају радионице у којима покушавају да науче грађане да се не смеју – и на тај начин спасу своје животе. Ове радионице су дефинисане као радионице преживљавања које допиру свуда: на радна места, школе, али и медији их стално емитују – а сваки медиј који се усуђује да износи ствари, на било коју тему која је духовита, одмах се затвара по налогу надлежних. Ствара се суморна друштвена стварност у којој је законом забрањено изговарати или објављивати било какве шале или циничне изјаве – а они који одступе од ових упутстава масовно се стрељају. И постоје последице у многим другим областима живота:

С друге стране, ови капиталисти одлучно одбијају било какав предлог да се смањи огроман број затворских објеката и пусте сви затвореници који су осуђени за убиства и пре него што је свет сазнао да су она извршена преко компјутеризованог система, а не од убица које долазе. из људског друштва, и иако су и сами масовно стрељани . И шта више: чак и када је јасно да ће ови капиталисти бити следеће жртве, они још увек нису спремни да ослободе ниједног затвореника да не би наштетио њиховом финансијском профиту. Много је прича о капиталистима који на то нису пристали ни у последњим тренуцима живота.

Ова реалност доводи до коренитих промена и у многим другим областима живота: постојање песничких представа, позоришних или филмских пројекција у биоскопима је строго и потпуно забрањено. Такође, по налогу светских влада одмах се затварају све компаније које се баве развојем компјутерских игара или креативних игара било које врсте. Затворене су и све продавнице књига или играчака за децу. Полицајци стационирани на улицама стриктно спроводе забрану весеља било које врсте – свако ко прекрши ову забрану одмах бива хапшен. Као део спасилачких напора, постоји потреба да се по сваку цену спречи радост људи – а свим медијима се налаже да емитују само хорор емисије.

Ствара се хаотична друштвена стварност у којој цео свет стоји беспомоћан пред смртоносним системом. Хоће ли човечанство ипак наћи излаз из кризе – или ће тај смртоносни систем препознавања лица изазвати изумирање читавог човечанства? Хоће ли се наћи неко ко ће успети да пронађе патент који ће спасити људе од система и технологије коју су сами развили?

Прича број 7 – машина:

Негде је измишљена чудна машина чија је једина радња да озбиљно повреди сваког ко кроз њу прође. Група ментално оболелих људи проналази чудну машину, улази у њу – и након што изађу из ње са озбиљним повредама (а никоме није јасно зашто, јер ова мала група људи једина на целом свету зна за њено постојање ) успевају последњим снагама да потраже помоћ и више месеци су хоспитализовани са гипсом по целом телу – када кажу медицинским тимовима који их лече да су се проактивно повредили – међутим постојање машине држе у тајности – а ни после много разговора са њима лекарске екипе не могу да схвате шта је изазвало њихове тешке повреде. Током хоспитализације, медицинско особље се са великом посвећеношћу односи према људима,

Коначно, ова група људи се опоравља – и поред свих патњи која им је била судбина, враћају се у исту машину, и поново пролазе кроз њу и бивају тешко повређени – али овога пута не преживе тешке повреде и умиру. Одсуство групе се осећа у месту њиховог становања, полиција добија дојаву о томе – и почиње да их тражи. После дугих месеци потраге, полиција коначно проналази тела људи – и такође примећује постојање те чудне машине која је одведена на испитивање. Чудна прича је објављена – а затим се открива и чудан рад смртоносне машине и почиње да се истражује у покушају да се схвати ко је одговоран за њен проналазак, са намером да их приведе правди.

Али истрага долази у ћорсокак – и нико не успева да одговори на питање ко је измислио чудну машину и зашто је уопште направљена. Знакови питања се само повећавају с обзиром на чињеницу да ниједна страна није имала користи од њене активности – и није коришћена ни у које сврхе осим за повреду оних који су кроз њу пролазили. Ствари остају мистерија. Има жртава – али нема криваца који могу бити приведени правди – и пошто нико не може да схвати како је ова машина направљена, зашто је направљена и ко је крив за њену изградњу, они одлучују да је униште – и мистерија око ње ће остати нерешен заувек и заувек.

 

Прича број 8 – Зграде:

Као што знамо, због глобалног загревања нарушава се стабилност многих стамбених објеката: гвожђе у скелету зграда се шири, пуцајући бетон и што технички доводи до урушавања целе зграде. Као резултат знатног погоршања ситуације, многе стамбене зграде у целом свету више нису погодне за живот – и све веће популације су принуђене да трпе значајно смањење животног стандарда – прелазећи на живот у блату. куће или чак пећине – а пошто у неким случајевима ни ова стамбена решења нису могућа и велике популације су принуђене да управљају целог живота под небом.

У овој ситуацији, светски богаташи се тајно окупљају, и плаћају велике суме новца архитектонским фирмама како би они за њих измислили алтернативне начине градње, преко којих ће бити могуће градити куће које ће трајати у новим условима. Архитекте широм света коначно проналазе одговарајућу технологију за те капиталисте – а нова технологија, као и везе између канцеларија архитеката и капиталиста се држе у тајности и ове информације нису доступне све већој популацији која нема дуже имају где да живе. Изградњом ових посебних објеката створена је читава грана глобалне привреде.

Шира јавност примећује да капиталисти имају куће које трају и не пропадају – међутим, нико нема објашњење за ову појаву која се многима чини веома чудном. Сумње шире јавности, као и велика радозналост која прати ову мистерију, изазивају ширу јавност да истражи и покуша да схвати зашто ти богаташи имају тако стабилне куће. Коначно се открива истина – што доводи до великог беса и недвосмисленог захтева тих капиталиста да ће технологија која им омогућава да живе у стабилним кућама од сада бити доступна широј јавности – и не само њима.

Међутим, власници капитала, упркос поновљеним обећањима да ће те ствари бити урађене – уосталом, у пракси се то не дешава, а јединствена технологија градње остаје доступна само овој ограниченој групи становништва – што изазива гнев јавности. и почетак насилних покушаја инвазије на посебне стамбене комплексе. Капиталисти, из интереса да се заштите, својим новцем ангажују неку врсту приватних полицијских снага – и то након што се на њихове позиве полицији или војним снагама у њиховим земљама не одговара због жеље полицајаца или војника, од којих велика већина такође немају где да живе након што су им се куће такође срушиле, не добијају одговор. Војници у овој врсти приватних армија добијају, у замену за своје акције,

Али изненађујуће, редовне војне и полицијске снаге нису у стању да победе приватне армије капиталиста – а ови „стамбени ратови“ остају неодлучни и захтевају десетине милиона жртава. Светски богаташи још увек нису спремни на компромис – и упркос опсежном и страшном крвопролићу, они свим силама држе контролу над технологијом изградње која им омогућава стамбено решење које је опљачкано од стотина милиона људи широм света. свет.

Видимо ли у неком од њих искру људскости? Да ли ће неко од најбогатијих људи на свету заиста бити вољан да јединствену грађевинску технологију пусти у јавност и по разумним ценама – што би могло да оконча неодлучне ратове исцрпљивања између њихових војски и армија разних земаља света? Или чак иу тако екстремној реалности, профитна линија је једина ствар која одређује?

 

Прича број 9 – Археологија из будућности:

Да ли су сви присутни на часу? У реду. У претходним часовима опширно смо говорили о ископавањима која су спроведена на подручју Краљевине Јордана, која су расветљавала и умногоме проширила наша сазнања о томе шта се дешавало у Краљевини почетком 21. века и средином истог. Такође смо добили важне информације о њиховој култури, језику и сложеним односима који су владали између њих и суседне Краљевине Израел, како за време владавине Бењамина Нетањахуа, тако и у годинама које су уследиле. Они који желе да прошире ову тему могу прочитати поучан и поучан чланак професора Машере Тукадо који, као што знате, већ дуги низ година предаје на нашем универзитету. Такође препоручујем да прочитате значајну књигу писца 23. века Шатуту Цроато под називом „

Као што смо споменули, роботска и компјутерска револуција је била на свом почетку – и аутомобили, камиони, авиони, па чак и велики део возова користили су људске возаче за своје путовање и погон, а не машине које данас познајемо 2540. године. много доказа да су разне друге активности, као што су чишћење кућа и зграда, дистрибуција пакета или поште, као и спровођење закона о саобраћају, радили људи, а не машине. Истовремено, постоје опречни докази о улози 3Д штампача – и није нам сасвим јасно зашто су и под којим околностима су измишљени, па чак ни области живота у којима су коришћени нису јасни. нас.

Имамо доказе о саобраћајним несрећама – које су биле удео становништва у целом свету током овог периода – и мора се имати на уму да је систем који уме да их потпуно спречи, а који данас познајемо као „супераутомобилски обавештајни систем“ био измислили само 1940-их од стране аутомобилских инжењера који су измислили супераутомобиле који су у употреби до данас. Овде вам показујем фотографије страшних последица несрећа тих дана – а на сајту универзитета можете пронаћи и видео снимке који илуструју начине на које су се оне догодиле.

У последњем делу нашег предавања поменућу ископавања која се воде на локалитету на југу града Јерусалима – где смо наишли на занимљиве налазе. У многим деловима подручја ископавања наишли смо на натписе „Киријат Менахем“, „Киријат Моше“, „Хостел Авивит“, „Беит Хакарем комшилук“ као и на натпис „Удружење Иад Сарах“. Још увек не знамо шта значи од ових натписа је: да ли су то биле велике јавне зграде? Имена заједница? Имена великих организација – можда као и друге велике организације као што је “Ликуд странка” које знамо из овог периода између 2010. и 2020. године? Данас имамо само нагађања – али још нисмо успели да схватимо право значење ових натписа – који су исписани потпуно другачијим словима од новог дигиталног хебрејског писма у употреби до данас, а које је измишљено већ 2080. године.

Напомињемо да нам данас није јасно значење неких других натписа као што су „Парада поноса“, „Централна изборна комисија за Кнесет“, као ни натпис „Палестински народ“ – а још увек не знамо шта значи тих концепата су у тим данима почетка 21. века. У међувремену, настављамо са ископавањима – налазиштем којим руководи предавач археологије Шотио Кроти, са којим се можете консултовати или му поставити питања.

Тако да до следећег часа можете прегледати материјале у којима сам покушао да изазовем вашу радозналост – и наћи ћемо се на часу који ће се одржати следеће недеље.

 

И. Доле је писмо, које шаљем на разна места:

До:

Предмет: акције на сајту.

Поштоване госпође/господо.

Власник сам вишејезичног сајта хттпс://дисабилити5.цомкоји се бави питањем особа са инвалидитетом.

Мој сајт је направљен на систему офвордпресс.орг – и ускладиштен је на серверима серверс24.цо.ил

Заинтересован сам за услугу пружања чланака на веб-сајту – према темама које одабере власник веб-сајта. На пример (што није релевантно за мој блог, и дато је само у сврху објашњења ствари: када се блог бави аутомобилском индустријом, веб локација у исто време аутоматски прима чланке за свој блог са истог веб сајта на коме је објављују се чланци).

Да ли знате неке сајтове или системе на Интернету који пружају такву услугу?

Поздрави,

Асаф Бињамин,

Улица Костарике 115,

Улаз А-стан 4,

Кирјат Менахем,

Јерусалим,

Израел, Поштански број: 9662592.

моји бројеви телефона: Код куће-972-2-6427757. Мобиле-972-58-6784040.

Фак-972-77-2700076.

пост Сцриптум. 1) Мој матични број: 029547403.

2) Моје е-маил адресе: 029547403@валла.цо.ил

и: асб783а@гмаил.цом

и: ассаф197254@иахоо.цо.ил

и: асс.бениамини@иандек.цом

и: ассаф002@маил2ворлд.цом

и: ассафффф@протонмаил.цом

и: бениамини@вк.цом

3) Мој блог укључује 67 језика:узбечки, украјински, урду, азербејџански, италијански, индонежански, исландски, албански, амхарски, енглески, естонски, јерменски, бугарски, босански, бурмански, белоруски, бенгалски, баскијски, грузијски, немачки, дански, холандски, мађарски, хинди, вијетнамски, таџички, турски, туркменски, телугу, тамилски, грчки, јидиш, јапански, летонски, литвански, монголски, малајски, малтешки, македонски, норвешки, непалски, свахили, сингалски, кинески, словеначки, словачки, шпански, српски, хебрејски, арапски, пашту, пољски, португалски, филипински, фински, персијски, чешки, француски, корејски, казахстански, каталонски, киргиски, хрватски, румунски, руски, шведски и тајландски.

 Тражим веб локацију или систем на Интернету који може да обезбеди аутоматско додавање чланака на овим језицима.

4) Навешћу да сам купио додатак „“ по ​​једнократној цени НИС 25Побољшане медијатеке“ – и овде прилажем везу ка веб страници на којој можете преузети софтвер и затим га поставити као додатак за ВордПресс.

 хттпс://вордпресс.орг/плугинс/тинимце-адванцед/

Које радње се могу извршити са овим додатком? За шта се може користити?

Ј. Испод је моја преписка са водичем хостела “Авивит” :972-54-2604842.

Последњи пут виђено данас у 17:24

Среда 14.09.2022

Поруке су шифроване од краја до краја. било коме изван овог ћаскања, чак ни ВхатсАпп-у, није могуће читати или слушати их. Кликните за више детаља.

Здраво Вардан: Сутра око 10 сати ујутру у стан треба да дође педикер са којим сам се јавио ради лечења (до данас бих с времена на време долазио у институт „Шол” на такве третмане – међутим, због даљег погоршања мог здравственог стања, од сада ћу морати да по потреби позивам педикера у свој дом уместо да физички долазим у институт у центру Јерусалима). Дакле, у овим сатима неће бити могуће имати кућу на Кору. Код кућне прехладе то ће бити могуће почевши од касних јутарњих или поподневних сати (ово је третман који сам већ прошао много пута – а траје отприлике између 20 минута и пола сата). И за опште информације: ово лечење није укључено у здравствену корпу за осигуранике здравствених фондова – осим за дијабетичаре који могу да се лече у оквиру здравствених фондова. Једина опција за све остале осигуранике којима је овај третман потребан је да се лече приватно – као и ја данас. Желим да истакнем да ми није позната стопа субвенције на коју дијабетичари имају право из фондова здравственог осигурања за ово лечење. Поздрав, Асаф Биниамини-Даир из заштићеног смештаја хостела “Авивит”. Желим да истакнем да ми није позната стопа субвенције на коју дијабетичари имају право из фондова здравственог осигурања за ово лечење. Поздрав, Асаф Биниамини-Даир из заштићеног смештаја хостела “Авивит”. Желим да истакнем да ми није позната стопа субвенције на коју дијабетичари имају право из фондова здравственог осигурања за ово лечење. Поздрав, Асаф Биниамини-Даир из заштићеног смештаја хостела “Авивит”.

19:45

четвртак

ОК, договорићемо се касније

7:02

У међувремену, Тана (Тана кухиња етиопска) стигла је данас ујутру – око пола сата након завршетка третмана. Срдачан поздрав, ассаф бениамини.

 

К. Реуматолог из болнице “Хадаса Еин Керем” код којег сам на праћењу: др Хагит Пелег.

Њена имејл адреса:хагитп@хадассах.орг.ил

Л. Испод су 2 поруке које сам написао на Фејсбук страници мог интернет провајдера, Безек:

Асаф Бењамин

Здраво Безеку: шта ће се догодити? Зашто има (опет) поновљених прекида везе са интернетом, потпуно легитимних сајтова који су (опет) блокирани без разлога и веома спорог прегледања – и то након што сам вас више пута контактирао са овим проблемима, сваки пут када сте били, па да говорим, “брижни” – И ови проблеми се увек понављају после кратког времена!! Само сити!!!! Тако да не разумем: плаћам вам услугу оптичких влакана, у оквиру које треба да добијем стабилан интернет сервис – а када купац плати производ, он га свакако треба да добије!!! И то без свих ових непотребних трикова!! Па шта ти је дођавола проблем да то решиш и решиш проблем једном заувек??? Држите реч и не лажите: ја да ли вам плаћам за оптичка влакна и стабилну интернет услугу? Дакле, управо ово треба да добијем – и то је то!!! И престани да будеш паметан – требало би да добијем оно што плаћам – а ти никоме не чиниш услугу – то си обећао!!! Асаф Бењамин.

 Као

  

 одговор

  13хоурс

  активни

  Асаф Бењамин

 И чекам да једном заувек решите проблем!!! Моји бројеви телефона:

Код куће-972-2-6427757. Мобиле-972-58-6784040.

М. Испод је неколико линкова, преко којих можете пронаћи више информација о мени ио борби инвалида у Израелу у којој учествујем:

хттпс://ситес.гоогле.цом/виев/схлилибаресхет/%Д7%91%Д7%99%Д7%АА

хттпс://ситес.гоогле.цом/виев/рааионотонлине/%Д7%91%Д7%99%Д7%АА

хттпс://ввв.иоутубе.цом/цханнел/УЦКС17ЕМВКфвИЛВЈНКН9Клзрг

хттпс://ввв.иоутубе.цом/ватцх?в=АБКСТП51Црзс

хттпс://ввв.иоутубе.цом/ватцх?в=ТНЛЕЕ5КИдК4

хттпс://схаввим.цо.ил/2021/07/22/%д7%90%д7%а0%д7%99-%д7%9ц%д7%90-%д7%90%д7%95%д7%9б %д7%9ц%д7%аа-%д7%99%д7%9е%д7%99%д7%9д-%д7%а9%д7%9ц%д7%9е%д7%99%д7%9д-%д7% аа%д7%9б%д7%99%д7%а8%д7%95-%д7%90%д7%аа-%д7%94%д7%а0%д7%9б%д7%99%д7%9д/

хттпс://анцхор.фм/ассаф-бениамини

хттпс://ввв.нитгабер.цом/

хттпс://соундцлоуд.цом/усер-912428455?утм_соурце=цлипбоард&утм_медиум=тект&утм_цампаигн=социал_схаринг

 

 

Print Friendly, PDF & Email