Visit BlogAdda.com to discover Indian blogs getLinks(); ?> Основно законодателство. - מידע לאנשים עם מוגבלויות

Основно законодателство.

 

Да се:

Предмет: въпрос на законодателство.

Уважаеми дами / господа.

Както е добре известно, в държавата Израел, както и на много други места, има много групи от населението, за които е трудно да оцелеят и са в тежко финансово положение, като например възрастни хора или хора с увреждания.

Имам въпроса дали уреждането на въпроса в рамките на цялостен основен закон може да доведе до подобряване на ситуацията. Имам предвид приемането на “Основния закон за социалните права” – който, както знаете, се споменава през годините и в различни медии.

Повдигам въпроса относно този закон като човек, който е участвал в борбата на хората с увреждания в Израел от 2007 г. – и ще ми е интересно да разбера какво е вашето мнение по въпроса.

За разбирането,

Асаф Бенджамин.

A. По-долу е имейл, който изпратих на журналиста Keren Neubach. За съжаление последният не отговори на молбата ми.

 

—– Препратено съобщение —–

от:Асаф Бенджамин < [email protected] >

да се: [email protected] < [email protected] >

Изпратено на:Сряда, 7 септември 2022 г. в 23:21:07 PMGMT+3

Тема:Моите писма до г-жа Карън Нойбах.

 

Поздрави на г-жа Керен Нойбах:

Предмет: Проблем с наблюдението на лекарствата.

Скъпа госпожо .

Аз, Асаф Бинямини, на 49 години, живея в защитено жилище за хора с умствени увреждания на асоциация “Reot” в Йерусалим – в рамките на жилища за хора с умствени увреждания в общността, която управлява рехабилитационна кошница от името на Министерството на здравеопазването .

Приемам психиатрични лекарства – и през последните години се появи непоносима реалност, в която психиатрите в центровете за психично здраве спряха да наблюдават психиатричните лекарства (знам, че това ще прозвучи някак абсурдно – но за съжаление това е реалността, с която се сблъсквам отново и отново) . Но тъй като живея с много ниски доходи – инвалидност от НОИ – частното ходене по лекари ми е невъзможно.

Но днес няма друга алтернатива, тъй като дори психиатрите в психиатричните центрове вече не са адрес за мен по две причини:

1) Проблемен подход към лечението – винаги, когато пристигнете на гарата, психически увредените автоматично се третират като хора, които също са с умствени увреждания – нещо, което води до пълна липса на вслушване от страна на лекарите. От момента, в който пристигнах на гарата, лекарите изхождаха от предпоставката, че ще знаят точно от какви проблеми страдам, без да ме опознаят дори повърхностно или минимално. Това доведе отново и отново до неправилни практики за лечение, прилагани към мен, а също и до моята неспособност да сътруднича с пренебрежителното отношение, което дойде с това. И нещо повече: дори в случаите, когато персоналът на клиниката или лекарите ме познаваха, лечението пак не се промени – което предотврати всякаква възможност за лечение или помощ и безкрайни сблъсъци с персонала, който уж ” Бих оставил същото “проследяване” Уж за да се предпазят от по-нататъшни щети и ненужни душевни терзания под прикритието на “помощ” или “лечение”. Знам, че това е обобщение – но какво да се прави, това е реалността. Бих оставил същото “проследяване” Уж за да се предпазят от по-нататъшни щети и ненужни душевни терзания под прикритието на “помощ” или “лечение”. Знам, че това е обобщение – но какво да се прави, това е реалността.

2) Физическо здравословно състояние – в началото на 1998 г. претърпях трудова злополука в хотел “Larom” в Йерусалим, където работих по това време около три месеца като част от проект на организацията “Alvin Israel” – и оттогава имам разви поредица от физически проблеми, които Националният осигурителен институт не признава нито един от тях. Освен това понастоящем няма друга организация или правителствена служба, която да признае тази вреда.

След този инцидент състоянието ми бавно, но непрекъснато и последователно се влошава – и днес достигнах до състояние, в което дори физическото достигане до психиатричните центрове е все по-трудно и проблематично за мен.

Една обща здравноосигурителна каса, в която членувам, а също и Министерството на здравеопазването твърдяха, че нямат решение за тази ситуация и че нямат психиатър, който да работи вкъщи.

 

През последните месеци се опитах да намеря решение по малко по-различен начин: като отида на фармаколог. Но се оказа, че фармакологът, който посетих, може да помогне само частично и че тъй като не е психиатър, той няма възможност да ми помогне да подредя психиатричните лекарства, които приемам.

Нещо повече: стана ми ясно, че поради малкия брой лекари, занимаващи се в тази област (за илюстрация: в цялата метрополия Йерусалим и околностите му има само 2 лекари в тази област – лекарят в неговата клиника аз посетен в обществената медицина и друг лекар, с когото може да се стигне частно, когато всяко посещение струва няколкостотин шекела, които не са, имам всички възможности да ги платя и не знам дали тя го прави и у дома – и по очевидни причини аз не пиша тук имената на тези лекари или имената на лечебните заведения, в които работят) – така че фармакологичното наблюдение не е възможно в днешната реалност. Както знаете, във фармакологията има също подполе, наречено психиатрична фармакология,

 

И да обобщя: тези обстоятелства водят човек в моето положение, който се нуждае от услугите на психиатър, който работи вкъщи, в пълна задънена улица – и въпреки спешната нужда да следя лекарствата, които приемам, в момента не ми се предлагат разумно решение.

Трябва да отбележа, че наистина има психиатър в психиатричното заведение – но те упорито отказват да й позволят да остане в къщата ми – нещо, което можеше да реши проблема поне временно. Този отказ беше даден просто така и без причина – и в проява на пълно безразличие към състоянието ми и към факта, че липсата на проследяване на лекарствата може дори да застраши живота ми.

Както и да е, търся решение. Имате ли идея за решение, което все още може да се намери в тази ситуация?

Ще отбележа, че знам, че сте журналист, а не лекар – така че не ви моля за медицински препоръки. Това е бюрократично затруднение, което не ми позволява да получа лечението, от което се нуждая – и може би вие ще имате възможност да помогнете по този въпрос. Аз също ще бъда готов да изляза в ефир, ако това се наложи.

Бих искал да отбележа, че пиша тези неща като човек, който слуша много от предаванията, които водите, и също така високо ценя вашата обществена и медийна дейност по проблемите, свързани с психичното здраве. Слушах много от статиите, които подготвихте по темата – и тъй като всички държавни министерства не ми предлагат решение и не правят нищо, освен да ме прехвърлят напред-назад от едно на друго, тогава кой знае – може би вашата намеса може да помогне в това материя, която е била заседнала в продължение на много месеци.

За разбирането,

Асаф Бенямини,

Улица Коста Рика 115,

Вход А-ап.4,

Кирят Менахем,

Йерусалим,

ИЗРАЕЛ, пощенски код: 9662592.

моите телефонни номера: у дома-972-2-6427757. Мобилен-972-58-6784040.

Факс-972-77-2700076.

пост Scriptum. 1) ЕГН: 029547403.

2) Моите имейл адреси: [email protected]

и: [email protected]

и: [email protected]

и: [email protected]

и: [email protected]

и: [email protected]

и: [email protected]

и: [email protected]

3) Терапевтичната среда, в която се намирам:

Сдружение “Реут”-Хостел “Авивит”,

ул. Ха Авивит 6,

Кирят Менахем,

Йерусалим,

ИЗРАЕЛ, пощенски код: 9650816.

Телефони в офисите на хостела: 972-2-6432551. и: 972-2-6428351.

Електронният адрес на хостела:

[email protected]

Социалният работник на хостела, който работи като домакиня в моя апартамент: г-жа.

Сара Стора-972-55-6693370.

4) Семейният лекар, при който се наблюдавам:

Д-р Брандън Стюарт,

“Clalit Health Services” – клиника “ХАТАЕЛЕТ”,

Улица Даниел Яновски 6,

Йерусалим,

ИЗРАЕЛ, пощенски код: 9338601.

Телефон в кабинетите на клиниката: 972-2-6738558.

Факс в кабинетите на клиниката: 972-2-6738551.

B. По-долу е кореспонденцията ми с групата във Facebook:

алебардите, асистентите и моите хора професия за семинари, уединения, фестивали и събития“.

Административният екип отхвърли публикацията ви в групата Помощници, асистенти и професионалисти за семинари, ретрийти, фестивали и събития.

преди 3 часа

assaf benyamini събра помощници, асистенти и професионалисти за семинари, уединения, фестивали и събития

7 септември в 22:43 ·

До: „Помощници, асистенти и професионалисти за семинари, ритрийти, фестивали и събития“.

Предмет: записани лекции.

Уважаеми дами / господа..

Притежавам многоезичния блог https://disability5.comкойто се занимава с проблемите на болестите и уврежданията.

Блогът е изграден в система на wordpress.org – и се съхранява на сървърите на servers24.co.il

Търся уебсайт, където можете да намерите записи на лекции, които могат да се използват без проблем с авторските права (подобно, например, на уебсайта на Google Scholar в областта на статиите).

Знаете ли такава услуга?

За разбирането,

Асаф Бенямини,

Улица Коста Рика 115,

Вход А-ап.4,

Кирят Менахем,

Йерусалим,

ИЗРАЕЛ, пощенски код: 9662592.

моите телефонни номера: у дома-972-2-6427757. Мобилен-972-58-6784040.

Факс-972-77-2700076.

обратна връзка

Няма отношение към групата

C. По-долу са 2 съобщения, които оставих във Facebook страницата на журналистката Ести Перес Бен-Ами:

1)Асаф Бенджамин

До г-жа Ести Перес Бен-Ами, поздрави: Слушам всеки ден токшоу по радиото

בחצי היוםЕдит колабира и получава инсулт по време на пътуванията си. Уилсън заема неговото място. Въпреки че тя Както споменахме, тя не е била избрана в нито един демократичен процес между 1919 и 1920 г. – в края на краищата през този период тя е била президент за всички намерения и цели – единствената жена президент досега в американската история. С най-добри пожелания, Асаф Бинямини.

2)Асаф Бенджамин

Прилагам съответния запис от Wikipedia:https://he.wikipedia.org/…/%D7%90%D7%93%D7%99%D7%AA_%D7…

(записът е на иврит (עברית-моят първи език)-но съм сигурен, че може да се намери на почти всеки език)

D. По-долу е писмото, което изпратих до “биполярно – това, което интересува хората с разстройства на настроението – депресия, тревожност и маниакална депресия”.

 

Асаф Бенджамин< [email protected] >

да се:

[email protected]

Понеделник, 12 септември от 16:18 ч

До: “Биполярно – какво интересува хората с разстройства на настроението – депресия, тревожност и маниакална депресия.”

Предмет: Проблем с наблюдението на лекарствата.

Уважаеми дами / господа.

Аз, Асаф Бинямини, на 49 години, живея в защитено жилище за хора с умствени увреждания на асоциация “Reot” в Йерусалим – в рамките на жилища за хора с умствени увреждания в общността, която управлява рехабилитационна кошница от името на Министерството на здравеопазването .

Приемам психиатрични лекарства – и през последните години се появи непоносима реалност, в която психиатрите в центровете за психично здраве спряха да наблюдават психиатричните лекарства (знам, че това ще прозвучи някак абсурдно – но за съжаление това е реалността, с която се сблъсквам отново и отново) . Но тъй като живея с много ниски доходи – инвалидност от НОИ – частното ходене по лекари ми е невъзможно.

Но днес няма друга алтернатива, тъй като дори психиатрите в психиатричните центрове вече не са адрес за мен по две причини:

1) Проблемен подход към лечението – винаги, когато пристигнете на гарата, психически увредените автоматично се третират като хора, които също са с умствени увреждания – нещо, което води до пълна липса на вслушване от страна на лекарите. От момента, в който пристигнах на гарата, лекарите изхождаха от предпоставката, че ще знаят точно от какви проблеми страдам, без да ме опознаят дори повърхностно или минимално. Това доведе отново и отново до неправилни практики за лечение, прилагани към мен, а също и до моята неспособност да сътруднича с пренебрежителното отношение, което дойде с това. И нещо повече: дори в случаите, когато персоналът на клиниката или лекарите ме познаваха, лечението пак не се промени – което предотврати всякаква възможност за лечение или помощ и безкрайни сблъсъци с персонала, който уж ” Бих оставил същото “проследяване” Уж за да се предпазят от по-нататъшни щети и ненужни душевни терзания под прикритието на “помощ” или “лечение”. Знам, че това е обобщение – но какво да се прави, това е реалността. Бих оставил същото “проследяване” Уж за да се предпазят от по-нататъшни щети и ненужни душевни терзания под прикритието на “помощ” или “лечение”. Знам, че това е обобщение – но какво да се прави, това е реалността.

2) Физическо здравословно състояние – в началото на 1998 г. претърпях трудова злополука в хотел “Larom” в Йерусалим, където работих по това време около три месеца като част от проект на организацията “Alvin Israel” – и оттогава имам разви поредица от физически проблеми, които Националният осигурителен институт не признава нито един от тях. Освен това понастоящем няма друга организация или правителствена служба, която да признае тази вреда.

След този инцидент състоянието ми бавно, но непрекъснато и последователно се влошава – и днес стигнах до ситуация, в която дори физическото пристигане в психиатричните центрове е труден и все по-проблематичен въпрос за мен.

Една обща здравноосигурителна каса, в която членувам, а също и Министерството на здравеопазването твърдяха, че нямат решение за тази ситуация и че нямат психиатър, който да работи вкъщи.

 

През последните месеци се опитах да намеря решение по малко по-различен начин: като отида на фармаколог. Но се оказа, че фармакологът, който посетих, може да помогне само частично и че тъй като не е психиатър, той няма възможност да ми помогне да подредя психиатричните лекарства, които приемам.

Нещо повече: стана ми ясно, че поради малкия брой лекари, занимаващи се в тази област (за илюстрация: в цялата метрополия Йерусалим и околностите му има само 2 лекари в тази област – лекарят в неговата клиника аз посетен в обществената медицина и друг лекар, с когото може да се стигне частно, когато всяко посещение струва няколкостотин шекела, които не са, имам всички възможности да ги платя и не знам дали тя го прави и у дома – и по очевидни причини аз не пиша тук имената на тези лекари или имената на лечебните заведения, в които работят) – така че фармакологичното наблюдение не е възможно в днешната реалност. Както знаете, във фармакологията има също подполе, наречено психиатрична фармакология,

И да обобщя: тези обстоятелства водят човек в моето положение, който се нуждае от услугите на психиатър, който работи вкъщи, в пълна задънена улица – и въпреки спешната нужда да следя лекарствата, които приемам, в момента не ми се предлагат разумно решение.

Трябва да отбележа, че наистина има психиатър в психиатричното заведение – но те упорито отказват да й позволят да остане в къщата ми – нещо, което можеше да реши проблема поне временно. Този отказ беше даден просто така и без причина – и в проява на пълно безразличие към състоянието ми и към факта, че липсата на проследяване на лекарствата може дори да застраши живота ми.

Както и да е, търся решение. Имате ли идея за решение, което все още може да се намери в тази ситуация?

За разбирането,

Асаф Бинямин,

Улица Коста Рика 115,

Вход А-ап.4,

Кирят Менахем,

Йерусалим,

ИЗРАЕЛ, пощенски код: 9662592.

моите телефонни номера: у дома-972-2-6427757. Мобилен-972-58-6784040.

пост Scriptum. 1) ЕГН: 029547403.

2) Моите имейл адреси: [email protected]

и: [email protected]

и: [email protected]

и: [email protected]

и: [email protected]

и: [email protected]

и: [email protected]

и: [email protected]

3) Терапевтичната среда, в която се намирам:

Сдружение “Реут”-Хостел “Авивит”,

ул. Ха Авивит 6,

Кирят Менахем,

Йерусалим,

ИЗРАЕЛ, пощенски код: 9650816.

Телефони в офисите на хостела: 972-2-6432551. и: 972-2-6428351.

Електронният адрес на хостела:

[email protected]

Социалният работник на хостела, който работи като домакиня в моя апартамент: г-жа

Сара Стора-972-55-6693370.

Психиатърът от екипа на хостела: д-р Катя Левин.

4) Семейният лекар, при който се наблюдавам:

Д-р Брандън Стюарт,

“Клалит Хелт Сървисиз” – крайбрежната клиника,

улица

Даниел Яновски 6,

Йерусалим,

ИЗРАЕЛ, пощенски код: 9338601.

Телефон в кабинетите на клиниката: 972-2-6738558.

Факс в кабинетите на клиниката: 972-2-6738551.

E. По-долу е началото на писмо, което изпращам на различни места:

Да се:

Предмет: журналистически съвети.

Уважаеми дами / господа.

През 2007 г. се присъединих към борбата на хората с увреждания в Израел, а от 10 юли 2018 г. го правя като част от движението “Natagver”, към което се присъединих. В движението “Nategber” се опитваме да насърчаваме правата на “прозрачните увреждания” – хора като мен, които страдат от увреждания и тежки здравословни проблеми, които не са видими навън – което води до дискриминация и по отношение на други хора с увреждания .

Ще отбележа, че успехите в напредването на борбата бяха изключително ограничени и дори днес (пиша тези думи в четвъртък, 16 юни 2022 г.) различните власти в държавата Израел не ни сътрудничат – и не правят нищо, освен препращайте ни напред и назад от единия към другия.

След като многото обръщения към израелските медии и публикуваните в тях статии (в някои от които участва и авторът на това писмо) не помогнаха, реших да опитам друг начин на действие: обръщение към чуждестранните медии извън държавата Израел, в опит да намери журналисти от различни части на света, които да проявят интерес към темата.

Затова бих искал да ви попитам: имате ли някакви идеи как да стане това?

За разбирането,

Асаф Бенджамин.

 

F. По-долу са някои обяснителни думи за социалното движение, към което се присъединих на 10 юли 2018 г., както се появиха в пресата:

Татяна Кадучкин, обикновен гражданин, реши да създаде движението „Натгвер“, за да помогне на онези, които тя нарича „прозрачни инвалиди“. До момента в нейното движение са се включили около 500 души от цялата страна. В интервю за Йоман по Канал 7 тя говори за проекта и хората с увреждания, които не получават подходяща и достатъчна помощ от съответните агенции, просто защото са прозрачни.

Според нея хората с увреждания могат да бъдат разделени на две групи: инвалиди с количка и хора с увреждания без количка. Втората група тя определя като “прозрачни инвалиди”, тъй като според нея те не получават същите услуги като хората с увреждания с колички, въпреки че се определят като инвалиди от 75 до 100 процента.

Тези хора, обяснява тя, не могат да се препитават сами и имат нужда от помощта на допълнителните услуги, на които хората с увреждания с колички имат право. Например прозрачните хора с увреждания получават ниско обезщетение за инвалидност от Националното осигуряване, те не получават определени добавки като надбавка за специални услуги, надбавка за придружител, надбавка за мобилност и също така получават по-ниска надбавка от Министерството на жилищното настаняване.

Според изследването, проведено от Кадучкин, тези прозрачни хора с увреждания са гладни за хляб, въпреки опита да се твърди, че в Израел от 2016 г. няма гладни за хляб. Изследванията, които е направила, сочат още, че процентът на самоубийствата сред тях е висок. В движението, което тя основа, тя работи за поставяне на хората с очевидни увреждания в списъците с чакащи за държавни жилища. Това е така, защото според нея те обикновено не влизат в тези списъци, въпреки че се предполага, че имат право. Тя провежда доста срещи с членове на Кнесета и дори участва в срещи и дискусии на съответните комисии в Кнесета, но според нея тези, които могат да помогнат, не слушат, а тези, които слушат, са в опозиция и следователно не могат помогне.

Сега тя призовава все повече “прозрачни” хора с увреждания да се присъединят към нея, да се свържат с нея, за да им помогне. По нейна оценка, ако ситуацията продължи както сега, няма как да се измъкне от демонстрация на хора с увреждания, които ще искат правата си и елементарни условия за препитание.

Ж. Можете да се свържете с директора на движението “Нитгабер”, г-жа Татяна Кадучкин, от неделя до четвъртък между 11:00 и 20:00 часа ИЗРАЕЛСКО време, с изключение на еврейските празници и различните ИЗРАЕЛСКИ празници.

Телефонните номера, с които можете да се свържете

тя: 972-52-3708001. и: 972-3-5346644.

H. По-долу е началото на писмо, което изпращам на различни места:

Да се:

Предмет: идеи за сценарии.

Уважаеми дами / господа.

Написах 9-те измислени истории, написани тук – и търся уебсайтове, които провеждат нещо като “състезание” между потребители, които предлагат идеи за филмовата или телевизионната индустрия, на които могат да бъдат изпратени такива истории.

Познавате ли такива сайтове?

За разбирането,

Асаф Бенджамин.

 

История номер 1 – Смъртоносни температури:

 

Годината е 2070. Климатичната криза в държавата Израел и в целия свят се задълбочава – въпреки това човечеството успя да преодолее проблеми като недостига на вода чрез технологични средства и да намери начин дори да поддържа селското стопанство при тези условия. През цялата година температурата в държавата Израел (в цялата страна) се повишава до 90 градуса по Целзий следобед и около 70 градуса по Целзий през нощта. В такава реалност хората не могат да съществуват без специални предпазни средства – без тях човек всъщност е осъден на смърт. Но това е сложно и скъпо научно оборудване – и в държавата Израел се развива публичен дебат, който се занимава с въпроса на кои групи трябва да бъде разрешен или не достъпът до това оборудване: ще имат ли хора, които са извършили престъпления и са навредили на обществото , също имат право да го използват? Държавата трябва ли да финансира скъпата и животоспасяваща апаратура за всички – или трябва със закон да определи кой да я получи и кой не (а алтернативна апаратура за тази цел няма – въпреки безкрайните опити на учените да я разработят)? А какво е отношението на съдебната система към онези, които възпрепятстват достъпа на друго лице до защитните средства – по невнимание или злонамерено? И ако Държавата Израел съдейства по този въпрос на страни от третия свят, където оборудването липсва или не работи – което причинява масова смъртност – или поради високата му цена, Държавата Израел е длъжна да осигури тази защита преди всичко на собствените си граждани – независимо от тяхната политическа или идеологическа принадлежност? И как медиите: радио, телевизия,

Има и други дилеми, свързани със същото защитно оборудване: в някои от фабриките, които го произвеждат, използват масло, произведено от некошерни животни, което е съществена част от производствения процес, без която не може да се получи крайният продукт. Главните равини не разрешават използването на това оборудване по халахични причини – и следователно религиозната и ултра-ортодоксалната общественост намериха начин да произвеждат същото защитно оборудване, използвайки масло, произведено само от кошерни животни – което прави целия производствен процес значително по-скъп . В тази ситуация възниква напрежение между светската общественост, която твърди, че не е готова да финансира излишните производствени разходи, и ултраортодоксалната общественост, която твърди, че тъй като държавата Израел е държавата на еврейския народ, и за да се запази еврейският характер на държавата, цялата общественост трябва да участва в тези излишни разходи. Необходимостта от финансиране на тези специални предприятия възниква и в различните изборни системи – сред горчиви, много страстни и безкрайни дебати между различните партии. Разбира се, и сред мюсюлманите по света,

Има и геополитически последици: значителна част от мюсюлманите в Европа, които междувременно са станали мнозинство на континента, поддържат своите заводи с всички излишни разходи. Християнското население отказва да се подчини – и в резултат ставаме свидетели на непрестанни конфликти, които преминават в истински религиозни войни. Ситуацията на континента достига пълен хаос – и намесата на силите само изостря ситуацията поради противоречивите интереси, когато всяка сила се намесва, за да помогне на другата страна в битката. Държавата Израел не се намесва в случващото се – обаче службите за сигурност в държавата Израел са много загрижени за това поради относителната близост на някои от районите, където се водят битките в същия Европейски съюз, който е престанал да функционира на гражданско ниво във всяко отношение – и е станал арена на безкрайни битки, в които падат много жертви. В Израел се полагат много усилия за спасяването на еврейското население от бойните зони и подпомагането им да имигрират в Израел – обаче, поради големите ресурси, които самата държава Израел е принудена да плати за производството на защитното оборудване, остава много малък бюджет за службите за сигурност, които се занимават с тези дейности. Работниците от отбранителната промишленост излизат на големи демонстрации, организират голям обществен протест, който продължава много години и не вярват на държавата Израел, защото няма достатъчно бюджети за спасителните операции. Тези протести не са успешни и според протестиращите различните израелски правителства показват пълно безразличие към тях. Те съжаляват и с оглед на тази непоносима ситуация, в която спасителните операции не могат да бъдат финансирани, израелските служби за сигурност непрекъснато се опитват да намерят новаторски и креативни начини за спасяване на евреите, които са били заловени в бойните зони в кървава Европа: опит за набиране на средства чрез специални асоциации, както и призив към млади хора, които имат познания в областта на технологиите за гледане на новаторски и креативни идеи за тези спасителни операции. Тези протести не са успешни и според протестиращите различните израелски правителства показват пълно безразличие към тях. Те съжаляват и с оглед на тази непоносима ситуация, в която спасителните операции не могат да бъдат финансирани, израелските служби за сигурност непрекъснато се опитват да намерят новаторски и креативни начини за спасяване на евреите, които са били заловени в бойните зони в кървава Европа: опит за набиране на средства чрез специални асоциации, както и призив към млади хора, които имат познания в областта на технологиите за гледане на новаторски и креативни идеи за тези спасителни операции. Тези протести не са успешни и според протестиращите различните израелски правителства показват пълно безразличие към тях. Те съжаляват и с оглед на тази непоносима ситуация, в която спасителните операции не могат да бъдат финансирани, израелските служби за сигурност непрекъснато се опитват да намерят новаторски и креативни начини за спасяване на евреите, които са били заловени в бойните зони в кървава Европа: опит за набиране на средства чрез специални асоциации, както и призив към млади хора, които имат познания в областта на технологиите за гледане на новаторски и креативни идеи за тези спасителни операции.

 

История номер 2 – Ферма за насекоми:

 

Във военната индустрия по целия свят се разработва нов тип оръжие: летящи електронни насекоми, които се управляват дистанционно от компютри. Чиповете, инсталирани в това мъничко насекомо, са програмирани да „седнат“ върху определена цел (т.е.: войници от армията на врага) и да ги инжектират със смъртоносна отрова, която ще причини смъртта им след няколко секунди. Веднага след това задейства механизъм за самоунищожение, при който електронното насекомо всъщност се „самоунищожава“ чрез контролиран взрив.

Различни държави разработват това оръжие тайно – когато скоростта, с която действа насекомото, го прави много трудно откриваемото – когато всичките му действия – “заселването” върху жертвата, автоматичното инжектиране на отрова, както и контролираната експлозия продължават само няколко десети от секундата.

Но някои от тайните служби на някои от страните по света успяват да открият съществуването на тези системи във вражески държави – нещо, което също се пази в абсолютна тайна.

Службите за сигурност в държавата Израел решават да се присъединят към тази “мода”, но правят нещо, което е уникално за Израел – което не съществува в никоя друга страна. По целия свят съоръженията, в които се произвеждат тези електронни насекоми, са много малки – и най-големите от тях достигат най-много няколко кубически метра на съоръжение – и за илюстрация: в хола на нормална къща има на поне няколкостотин такива съоръжения. Но в държавата Израел се случва различна реалност и много по-възмутителна: огромни съоръжения се строят на големи площи – които, разбира се, поради тяхната секретност, никой не знае какво всъщност се прави с тях . Гражданите на Израел остават безпомощни: поради обширните площи, разпределени за всички тези производствени съоръжения (които разбира се не са необходими: със сигурност е възможно да се произвеждат тези електронни насекоми на нула и безкрайно малки площи) не остава място за основни цивилни нужди като болници, детски градини, училища – и всъщност цялата Израелската икономика е поробена в полза на тези тайни съоръжения. Това води до масови обществени протести, но те са потушени с тежка ръка с грубо насилие от страна на полицията.

В тази реалност обществените протести също ескалират и стават все по-тежки и насилствени – и включват все повече случаи на стрелба на живо от силите за сигурност.

В резултат на това държавата Израел е въвлечена в истинска гражданска война, която въвлича в нея и всички останали страни от региона – което води до унищожение, унищожение и изтребление в голям мащаб. Собствениците на големите компании за недвижими имоти, при които отиват всички финансови печалби от експлоатацията на съоръженията, някои от които дори са се превърнали в своеобразни тайни съдружници и са наясно с прекомерната активност, която се извършва в тях, продължават да сътрудничат на правителството дори на този етап от гражданската война – и винаги предпочитат огромните си финансови печалби пред имуществото си, а също и живота на много хиляди, които умират в тази война.

 

История номер 3 – Севернокорейски агенти:

Както знаете, в севернокорейската армия има “военно” подразделение със скандална дейност т.наруникалност удоволствието. Владетелят на Северна Корея решава за злонамерената дейност на севернокорейски агенти, които ще действат в страните по света и ще се опитат да прекарат млади жени от различни страни и да ги доведат в Северна Корея чрез измамни средства. По-голямата част от тези “агенти” действат със сложни методи и не биват заловени – но в световната преса започват да се публикуват истории за тези агенти и техните методи на работа. Първоначално обществеността в различните държави не вярва на ужасяващите истории, които се публикуват – и всяка медия, която публикува статии по темата, автоматично е заподозряна, че го прави в опит да спечели допълнителни рейтинги и нищо друго. Въпреки това, с увеличаването на броя на случаите, и севернокорейски агенти са залавяни в различни части на света и осъдени на дълги присъди затвор, а в някои случаи дори екзекутирани – и това в същото време като ужасяващи истории, които продължават да се публикуват, правителствата по света са принудени, също и след масови протести на женски организации в различните страни, да признаят съществуването на проблема и да започнат да се борят с него. В същото време не във всички случаи агентите са заловени – а в много региони по света не успяват да предотвратят отвличанията. Обществената атмосфера е трудна и мътна в целия свят, тежки и доста агресивни икономически санкции са наложени на Северна Корея – но поради ядрените оръжия, които нито една държава не притежава,

След няколко години двама севернокорейски агенти пристигат в Израел и на някакъв етап от дейността си са заловени от Shin Bet – и веднага има широко разпространен обществен протест с искане за тяхното екзекутиране – както се прави в много други страни. Това обаче не се случва: двамата агенти наистина са съдени и осъдени за тежки престъпления за извършване на трафик на хора – и получават присъда на доживотен затвор – но Върховният съд на държавата Израел отказва да ги осъди на смърт. При това Израел не бяга от заплахите на Северна Корея, защото ако Израел не освободи веднага двамата осъдени, ще започне ядрена война, която ще унищожи целия свят. По този начин Държавата Израел значително подобрява позицията си в международното обществено мнение.

В същото време продължаващото съществуване на феномена и невъзможността светът да го изкорени води до голяма тревога и непоносима реалност, в която жените по целия свят във всеки един момент се страхуват, че ще бъдат отвлечени. Разузнавателните организации по целия свят публикуват своеобразен международен „търг“, в който се предлагат високи финансови награди за всеки, който успее да намери креативни начини за изкореняване на явлението отвличания. Развиват се своеобразни “конкурси”, в които участват разузнавачи от цял ​​свят – и всяка година се провежда тайна церемония, на която се присъждат наградите. Победителите подписват формуляри за поверителност с много висока класификация – и това в разгара на “войната на агентите”, която се развива по целия свят:

 

 

История номер 4 – Ракови вълни:

Малка група учени от различни страни по света разработват иновативно лечение, което лекува всички видове рак. Лечението се извършва на първия етап при идентифициране на мъничкия звуков отпечатък (неразличим от човешкото ухо) на кръвния поток в тялото на пациента – идентификация, която е възможна дори от разстояние хиляди километри, и с устройства, които знаят как да идентифицират тези звукови твърдения, като същевременно игнорират звукови вълни, които идват от много други източници, като шум от автомобили, шум от радио или телевизионно предаване, нормален разговор между хора и т.н. След като устройството разпознае звуковия отпечатък от кръвта на пациента, той знае, според своите уникални характеристики, да идентифицира вида рак, от който пациентът страда, и в рамките на няколко секунди да “

Но това е секретна технология, която не е достъпна за широката публика, която изобщо не знае за нейното съществуване. Тази технология е достъпна за много ограничен брой световни лидери като милиардерите и най-големите капиталисти, президента на Съединените щати или президента на Русия.

Израелски агент на Мосад е неизлечимо болен от рак – и когато лекарите го информират, че му остават само шест месеца живот, той активира уникалните си умения и успява да открие съществуването на уникалния лечебен метод – и мъжът споделя това със своите лекари, които първоначално не му вярват, отнасят се с него с пренебрежение и го диагностицират с болна душа и загуба на връзка с реалността. Но човекът не е вреден за околната среда и не е опасен – затова не го приемат принудително в психиатрична болница – и решават да го оставят на произвола, предвид факта, че така или иначе му остава още много живот . Човекът на Мосад, който превишава тайното лечение, също е грубо презиран от приятелите си в разузнавателната общност – и те просто му казват “спри да говори глупости”. Човекът решава, в опит да спаси живота си, да се свърже директно с разработчиците на иновативното лечение и успява, извършвайки тежко криминално престъпление, да ги подкупи, за да получи от тях необходимото лечение. Състоянието му бързо се подобрява – нещо, което се приема с пълна изненада сред всички хора около него – и това се случва в същото време, когато се разкрива тежкият акт на подкуп, който се е случил. Когато израелската полиция започва да разследва случая, все повече и повече хора в системата започват да твърдят, че тук не може да става въпрос за просто съвпадение и че трябва да има връзка между двете. Човекът от Мосад, който имаше рак и се възстанови от иновативното лечение, беше отведен за много изследвания – и подтикнат от значителното подобрение на здравето му, те решиха да го разследват все по-интензивно – и в един или друг момент той се провали в разследването, което доведе следователите до методите, които използва, за да получи лечението, което получи. На този етап разследващите са убедени, че при тези обстоятелства няма основания за продължаване на разследването и незабавно освобождаване на обекта. В същото време те решават, по идеологически причини, да разкрият иновативния метод на лечение и да го изтекат в пресата. Човекът от Мосад, който имаше рак и се възстанови от иновативното лечение, беше воден за много изследвания – и подтикнати от значителното подобрение на здравето му, те решиха да го изследват все по-интензивно – и в един или друг момент той се счупи разследването, насочвайки изследователите към методите, които е използвал, за да получи лечението, което е получил. На този етап разследващите са убедени, че при тези обстоятелства няма основания за продължаване на разследването и незабавно освобождаване на обекта. В същото време те решават, по идеологически причини, да разкрият иновативния метод на лечение и да го изтекат в пресата. Човекът от Мосад, който имаше рак и се възстанови от иновативното лечение, беше воден за много изследвания – и подтикнати от значителното подобрение на здравето му, те решиха да го изследват все по-интензивно – и в един или друг момент той се счупи разследването, водещо следователите до методите, които е използвал, за да получи лечението, което е получил. На този етап разследващите са убедени, че при тези обстоятелства няма основания за продължаване на разследването и незабавно освобождаване на обекта. В същото време те решават, по идеологически причини, да разкрият иновативния метод на лечение и да го изтекат в пресата.

Първоначално никой не вярва на историята, но с представянето на нови и нови доказателства за съществуването на иновативната лечебна технология, публичният й образ се променя за няколко години и получава легитимност. Въпреки широката обществена легитимност обаче, бившият служител на Мосад, както и неговите следователи, са арестувани и изправени пред съда по редица обвинения като придобиване на нещо чрез измама при утежняващи обстоятелства, нарушаване на задължението за поверителност на длъжностните лица и други . Обществеността настоява за освобождаването на обвиняемите и се провеждат много демонстрации в тяхна подкрепа. Но нищо не помага – и Върховният съд на държавата Израел изпраща обвиняемите на дълги срокове в затвора, като напълно пренебрегва много смекчаващи вината обстоятелства, включително необходимостта от разкриване на специалната лечебна технология, за да спаси животи.

В крайна сметка резултатът е мрачен: уникалната лечебна технология вече не е тайна, но остава достъпна за много малко хора поради астрономическата си цена – 80 милиона долара. Освен това същите хора, които го изнесоха, бившият агент на Мосад и неговите разпитващи остават в затвора до края на живота си – и съдът настоява да следва сухия закон тук и настоява обвиняемите да останат в затвора заради престъпленията, които са извършили – и, разбира се, смекчаващите обстоятелства, толкова важни за спасяването на живот, нямат никаква стойност в очите на съдиите в държавата Израел.

 

История номер 5 – Смъртта на професора:

Група ИЗРАЕЛСКИ и американски мозъчни изследователи работят в сътрудничество – в лекции, съвместни научни конференции и дори работят в болници в Израел и Съединените щати в отделения, където лекуват пациенти с неврологични заболявания: Паркинсон, Алцхаймер, множествена склероза и др. Един от израелският изследовател постига безпрецедентни научни постижения в своите изследвания – което предизвиква силно чувство на ревност у един от неговите американски колеги – и израелският лекар изобщо не знае за това, и въпреки че ревността на американския лекар бързо се превръща в истинска омраза към неговия израелски колега, последният не може да знае за Така че на този етап, когато няма признаци за това в действителност и нещата се случват, на пръв поглед, както обикновено.

Американският професор решава да отмъсти на израелския си колега по шокиращ начин: той идва в Израел, уж за да посети един от пациентите на израелския лекар – човек, страдащ от сериозно неврологично заболяване – млад мъж без роднини. Персоналът на болницата в Израел е трогнат от т. нар. хуманитарен жест – и никой не си представя акта, който американският лекар планира в детайли. Поради голямото доверие на старшия лекар му е позволено да остане сам в една стая с пациента на израелския лекар. Американският лекар се възползва от оказаното му голямо доверие и изважда малка ножица, която не успяха да засекат мерките за сигурност на болницата, с която “разрязва” тръбата, през която пациентът на израелския лекар получава кислород – което причинява неговото смърт за няколко секунди. Поради голямото натоварване в болниците в Израел, а също и поради факта, че никой не е предполагал, че това е истинското намерение на американския лекар, случаят се разкрива само няколко часа по-късно – и екипът от медицински сестри, които откриват Ужас незабавно включва полицията – която започва разследване само два дни по-късно – в резултат на натовареност, която прави невъзможно незабавното справяне с инцидента, въпреки неговата сериозност. В своето разследване израелската полиция стига до извода, че американският лекар наистина е извършител на деянието – обаче периодът от време, който измина, докато полицията в Израел започне да действа, е добре използван от американския лекар, който междувременно успява да избяга от Израел и да се върне в дома си в САЩ. И също така поради факта, че никой не предполага, че това е истинското намерение на американския лекар, случаят се разкрива само няколко часа по-късно – и екипът от медицински сестри, които откриват ужаса, незабавно включват полицията – която започва разследване само два дни по-късно – в резултат на натовареност, която прави невъзможно незабавното справяне с инцидента, въпреки неговата тежест. В своето разследване израелската полиция стига до извода, че американският лекар наистина е извършител на деянието – обаче периодът от време, който измина, докато полицията в Израел започне да действа, е добре използван от американския лекар, който междувременно успява да избяга от Израел и да се върне в дома си в САЩ. И също така поради факта, че никой не предполага, че това е истинското намерение на американския лекар, случаят се разкрива само няколко часа по-късно – и екипът от медицински сестри, които откриват ужаса, незабавно включват полицията – която започва разследване само два дни по-късно – в резултат на натовареност, която прави невъзможно незабавното справяне с инцидента, въпреки неговата тежест. В своето разследване израелската полиция стига до извода, че американският лекар наистина е извършител на деянието – обаче периодът от време, който измина, докато полицията в Израел започне да действа, е добре използван от американския лекар, който междувременно успява да избяга от Израел и да се върне в дома си в САЩ. случаят се разкрива само няколко часа по-късно – и екипът от медицински сестри, които откриват ужаса, незабавно включват полицията – която започва разследване само два дни по-късно – в резултат на натовареност, която прави невъзможно незабавното справяне с инцидента, въпреки неговата тежест. В своето разследване израелската полиция стига до извода, че американският лекар наистина е извършител на деянието – обаче периодът от време, който измина, докато полицията в Израел започне да действа, е добре използван от американския лекар, който междувременно успява да избяга от Израел и да се върне в дома си в САЩ. случаят се разкрива само няколко часа по-късно – и екипът от медицински сестри, които откриват ужаса, незабавно включват полицията – която започва разследване само два дни по-късно – в резултат на натовареност, която прави невъзможно незабавното справяне с инцидента, въпреки неговата тежест. В своето разследване израелската полиция стига до извода, че американският лекар наистина е извършител на деянието – обаче периодът от време, който измина, докато полицията в Израел започне да действа, е добре използван от американския лекар, който междувременно успява да избяга от Израел и да се върне в дома си в САЩ.

Властите в държавата Израел се обръщат към американските си колеги и искат екстрадирането на мъжа, за да го съдят в Израел за тежкото му деяние. Но властите в САЩ твърдо отказват да го екстрадират и твърдо настояват процесът срещу него да се води в САЩ, а не в Израел. В САЩ тече корумпиран и несправедлив съдебен процес – в края на който професорът е оправдан по всички тежки обвинения, като дори не губи лиценза си и продължава да лекува пациенти в САЩ. По време на процеса срещу него се чуха и крещящи антисемитски обвинения за “оправданото отмъщение” на американския лекар, така да се каже, на евреите. Неговите колеги в Израел са много ядосани и прекъсват контактите с него – като в същото време водят публична борба за екстрадирането на престъпния американски професор в Израел. Но Държавата Израел зависи, както знаем, от американската помощ, така че ръцете й са вързани и възможностите за действие са много ограничени – ако изобщо има такива.

Няколко месеца след края на съдебното производство в САЩ съпругата на младия американски професор един ден намира тялото му в двора на дома им – с тежки следи от насилие по тялото. Тя, разбира се, веднага се свързва с местната полиция – и тече разследване, което стига до задънена улица и никой няма представа за самоличността на убиеца. Освен това разследванията на американските разузнавателни служби, ЦРУ и ФБР също стигат до задънена улица и не успяват да излязат дори с най-бледа следа за самоличността на убиеца.

Много въпроси остават без отговор: резиденцията на професора е била добре защитена с електрически порти, интелигентна система за идентификация (поради която е било много трудно дори за роднините му да влязат в къщата им) – така че как убийците са успели да стигнат до двора, да влачат професора там и да го убие – и повече, когато никой не е забелязал акта в реално време? Как изобщо може да съществува такава ситуация? и защо ЦРУ и ФБР изобщо започнаха разследване или се намесиха, като се има предвид, че това е частен криминален случай, а не въпрос, засягащ националната сигурност на Израел или Съединените щати? Дали неговите бивши израелски съучастници са били тези, които са довели до смъртта му – предвид големия им гняв от предателството му към тях, престъпното му деяние, антисемитските изказвания по време на последвалия му процес, а също и в резултат на корумпирания съдебен процес, в който той беше оправдан? И ако това наистина е така, защо никой в ​​държавата Израел не ги подозира и срещу тях не се образува полицейско разследване? Възможно ли е така нареченото “разследване” на ЦРУ и ФБР да не е истинско разследване, а инсценировка? И ако това наистина беше така – защо ЦРУ и ФБР изобщо имаха интерес да представят такова погрешно представяне? Или има друга възможност: нарцистичният пациент, когото американският професор уби, всъщност не е такъв, и той имаше връзки, за които никой в ​​болницата не знаеше? И дали тези хора (за които никой не знае кои са) са решили да отмъстят на американския професор и да го убият? Може ли да съществува такава ситуация?

 

История номер 6 – системата:

По целия свят много смъртни случаи настъпват внезапно, чийто произход или причина никой не разбира. След няколкомесечно разследване на случаите от всички световни полицейски сили, те най-накрая успяват да разберат, че всички починали всъщност са убити с огнестрелни изстрели – и текат разследвания, в които тези, които са сигурни, че са извършили всички убийства, са осъдени. Но никой не знае как да обясни как нивото на престъпността внезапно е нараснало толкова рязко без никакво логично обяснение или причина. В резултат на тази ситуация все повече и повече затвори са принудени да бъдат построени – и индустрията за строителство на затвори се превръща в основна индустрия в цялата световна икономика, която богатите в света започват да управляват.

След няколко години, в които броят на жертвите достига много милиони, световната полиция си сътрудничи в разследването на случаите в засилени усилия, за да се опита да разбере каква е истинската причина за рязкото увеличение на нивата на престъпност – и открива невероятно реалност в нейната странност: всички стрелби, и без изключение, не бяха извършени от престъпници от плът и кръв, а от – от компютъризирана система за разпознаване на лица – която, поради софтуерен проблем, започна автоматично да стреля до смърт всеки човек, който постави усмивка на лицата им. Повтарящите се опити на най-добрите експерти да поправят грешката в софтуера се провалят с пълен провал – докато накрая светът не е принуден да се примири със съществуването на ужасната система, която взима все повече жертви.

По целия свят се провеждат семинари, в които се опитват да научат гражданите да не се усмихват – и по този начин да спасят живота си. Тези работилници се определят като работилници за оцеляване, които достигат навсякъде: работните места, училищата, а също и медиите непрекъснато ги излъчват – и всяка медия, която се осмелява да представя неща, на всяка тема, която е хумористична, незабавно се затваря по нареждане на властите. Създава се мрачна социална реалност, в която със закон е забранено да се изричат ​​или публикуват каквито и да било вицове или цинични изявления – а тези, които се отклоняват от тези инструкции, биват масово екзекутирани. И има последствия в много други области на живота:

От друга страна, тези капиталисти твърдо отказват всяко предложение за намаляване на огромния брой затворнически съоръжения и освобождаване на всички затворници, които са били осъдени за убийствата, дори преди светът да разбере, че те са извършени от компютъризираната система, а не от убийци, които идват от човешкото общество и въпреки че самите те са масово разстрелвани до смърт. И нещо повече: дори когато е ясно, че тези капиталисти ще бъдат следващите жертви, те все още не са готови да освободят никакви затворници, за да не бъдат накърнени финансовите им печалби. Публикуват се много истории за капиталисти, които не са се съгласили с това дори в последните мигове от живота си.

Тази реалност води до радикални промени и в много други области на живота: съществуването на поетични представления, театрални или филмови прожекции в кината е строго и напълно забранено. Също така, всички компании, които се занимават с разработване на компютърни игри или творчески игри от всякакъв вид, се затварят незабавно по заповед на световните правителства. Всички магазини, продаващи книги или играчки за деца, също са затворени. Полицаите, разположени по улиците, стриктно спазват забраните за всякаква радост – всеки, който наруши тази забрана, веднага бива арестуван. Като част от спасителните усилия е необходимо на всяка цена да се предотврати радостта от хората – и всички медии са инструктирани да излъчват само хорър шоута.

Създава се хаотична социална реалност, в която целият свят стои безпомощен пред смъртоносната система. Дали човечеството все пак ще намери изход от кризата – или тази смъртоносна система за лицево разпознаване ще причини изчезването на цялото човечество? Ще има ли някой, който ще успее да намери патента, който ще спаси хората от системата и технологията, които те самите са разработили?

История номер 7 – машината:

Някъде е изобретена странна машина, чието единствено действие е да нарани сериозно всеки, който мине през нея. Група психично болни хора намират странната машина, влизат в нея – и след като излизат от нея със сериозни наранявания (и никой не разбира защо, след като тази малка група хора са единствените в целия свят, които знаят за нейното съществуване ) те успяват с последните си сили да потърсят помощ и са хоспитализирани в продължение на много месеци с отливки по цялото тяло – когато казват на медицинските екипи, които ги лекуват, че са се наранили проактивно – въпреки това съществуването на машината се пази в тайна от тях – и дори след много разговори с тях медицинските екипи не могат да разберат какво е причинило тежките им травми. По време на хоспитализацията медицинският персонал се отнася към хората с голяма отдаденост,

Накрая тази група хора се възстановява – и въпреки всичките страдания, които са били за тях, те се връщат при същата машина, и отново преминават през нея и са сериозно ранени – но този път не оцеляват от сериозните наранявания и умират. Отсъствието на групата се усеща по местоживеене, полицията получава сигнал за това – започва издирването им. След дълги месеци на търсене полицията най-накрая намира телата на хората – и също така забелязва съществуването на онази странна машина, която е взета за изследване. Странната история е публикувана – и тогава странната работа на смъртоносната машина също е открита и тя започва да бъде разследвана в опит да се разбере кой е отговорен за изобретяването й, с намерението да бъдат изправени пред съда.

Но разследването стига до задънена улица – и никой не успява да отговори на въпроса кой е изобретил странната машина и защо изобщо е построена. Въпросителните знаци само се увеличават с оглед на факта, че никоя партия не се е облагодетелствала от дейността му – и не е използвана за никакви цели, освен за нараняване на преминаващите през него. Нещата остават загадка. Има жертви – но няма виновни, които могат да бъдат изправени пред съда – и тъй като никой не може да разбере как е създадена тази машина, защо е била построена и кой е виновен за изграждането й, те решават да я унищожат – и мистерията около нея ще остават неразгадани завинаги.

 

История номер 8 – Сградите:

Както знаем, поради глобалното затопляне, стабилността на много жилищни сгради е подкопана: желязото в скелета на сградите се разширява, напукване на бетона и което технически води до срутване на цялата сграда. В резултат на значителното влошаване на ситуацията, много жилищни сгради в целия свят вече не са подходящи за живеене – и все по-големи и по-големи популации са принудени да се примиряват със значително намаляване на стандарта на живот – преминавайки към живот в кал къщи или дори пещери – и тъй като в някои случаи дори тези жилищни решения не са възможни и големи популации са принудени да управляват целия си живот под небето.

В тази ситуация световните богаташи се събират тайно и плащат големи суми пари на архитектурни фирми, за да измислят алтернативни строителни методи за тях, чрез които ще бъде възможно да се построят къщи, които да издържат в новите условия. Архитектите по целия свят най-накрая намират подходяща технология за тези капиталисти – и новата технология, както и връзките между офисите на архитектите и капиталистите се пазят в тайна и тази информация не е достъпна за непрекъснато нарастващото население, което не вече има къде да живеят. Въз основа на изграждането на тези специални сгради е създаден цял клон на световната икономика.

Широката общественост забелязва, че капиталистите имат къщи, които издържат и не се рушат – но никой няма обяснение за този феномен, който изглежда много странен за мнозина. Подозренията на широката публика, както и голямото любопитство, което съпътства тази мистерия, карат широката публика да разследва и да се опита да разбере защо тези богати хора имат толкова стабилни къщи. Най-накрая истината е разкрита – което води до голямо възмущение и недвусмислено искане от тези капиталисти, че технологията, която им позволява да живеят в стабилни къщи, ще бъде достъпна от сега нататък за широката публика – и не само за тях.

Но собствениците на капитала, въпреки многократните им обещания, че тези неща ще бъдат направени – в крайна сметка това на практика не се случва и уникалната строителна технология остава достъпна само за тази ограничена група от населението – което предизвиква обществения гняв и началото на опити за насилствено нахлуване в специалните жилищни комплекси. Капиталистите, от интерес да се защитят, използват парите си, за да наемат един вид частни полицейски сили – и това след като жалбите им до полицията или военните сили в техните страни не получават отговор поради желанията на полицаите или войниците, огромното мнозинство от които също нямат къде да живеят, след като къщите им също са се срутили, не получават отговор. Войниците в този вид частни армии получават, в замяна на своите действия,

Но изненадващо, редовните военни и полицейски сили не са в състояние да победят частните армии на капиталистите – и тези “жилищни войни” остават нерешени и изискват десетки милиони жертви. Богатите по света все още не са готови за компромис – и въпреки мащабната и ужасна кървава баня, те държат с всички сили контрола си върху строителната технология, която им позволява жилищно решение, което е ограбено от стотици милиони хора по целия свят свят.

Виждаме ли искрица човечност в някой от тях? Ще има ли наистина желание някой от най-богатите хора в света да пусне уникалната строителна технология на цялата общественост и на разумни цени – което би могло да сложи край на нерешените войни на изтощение между техните армии и армиите на различните страни по света? Или дори в такава екстремна реалност линията на печалба е единственото нещо, което определя?

 

История номер 9 – Археология от бъдещето:

Всички присъстват ли в класа? Глоба. В предишните уроци говорихме подробно за разкопките, проведени в района на кралство Йордания, които хвърлят светлина и значително разширяват познанията ни за случилото се в кралството в началото на 21 век и в средата му. Получихме и важна информация за тяхната култура, език и сложните отношения, които преобладаваха между тях и съседното Кралство Израел, както по време на управлението на Бенямин Нетаняху, така и в годините след това. Тези, които искат да разширят темата, могат да прочетат поучителната и поучителна статия на професор Машера Тукадо, който, както знаете, преподава дълги години в нашия университет. Също така препоръчвам да прочетете важната книга на писателя от 23-ти век Шатуту Кроато, наречена “

Както споменахме, революцията на роботите и компютрите беше в началото си – и колите, камионите, самолетите и дори голяма част от влаковете използваха човешки водачи за своето пътуване и задвижване, а не машините, които познаваме днес през 2540 г. Има много доказателства, че редица други дейности като почистване на къщи и сгради, разпространение на пакети или поща, както и спазване на правилата за движение по пътищата, се извършват от хора, а не от машини. В същото време има противоречиви доказателства за ролята, която играят 3D принтерите – и не ни е напълно ясно защо или при какви обстоятелства са били изобретени, и дори областите от живота, в които са били използвани, не са ясни нас.

Имаме доказателства за пътнотранспортни произшествия – които са били част от населението на целия свят през този период – и трябва да се помни, че системата, която знае как да ги предотврати напълно, която днес познаваме като “разузнавателна система за суперавтомобили”, е била изобретен едва през 40-те години на миналия век от автомобилните инженери, които изобретиха суперавтомобилите, които се използват и до днес. Тук ви показвам снимки на ужасните последици от злополуките в онези дни – а на уебсайта на университета можете да намерите и видеоклипове, илюстриращи начините, по които са се случили.

В последната част на нашата лекция ще спомена разкопките, които се провеждат на мястото в южната част на град Йерусалим – където се натъкнахме на някои интересни находки. В много части от района на разкопките се натъкнахме на надписи „Кирят Менахем“, Кирят Моше“, „Хостел Авивит“, „квартал Бейт Хакарем“, както и надпис „Асоциация Яд Сара“. Все още не знаем какво означава от тези надписи е: това големи обществени сгради ли бяха? Имена на общности? Имена на големи организации – може би като други големи организации като “Партията Ликуд” което знаем от този период между 2010 и 2020 г.? Днес имаме само предположения – но все още не сме успели да разберем истинското значение на тези надписи – които са написани с напълно различни букви от новото цифрово еврейско писмо, използвано до днес, което е изобретено още през 2080 г.

Отбелязваме, че значението на някои други надписи като „Парад на гордостта“, „Централна избирателна комисия за Кнесета“, както и надписът „Палестинският народ“ не ни е ясно днес – и все още не знаем какво означава от тези концепции бяха в онези дни в началото на 21 век. Междувременно продължаваме с разкопките – място за разкопки, управлявано от преподавателя по археология Шотио Кроти, с когото можете да се консултирате или да му задавате въпроси.

Така че до следващия час можете да прегледате материалите, в които се опитах да събудя любопитството ви – и ще се срещнем в часа, който ще се проведе следващата седмица.

 

I. По-долу е писмо, което изпращам на различни места:

Да се:

Предмет: действия на сайта.

Уважаеми дами / господа.

Аз притежавам многоезичния сайт https://disability5.com който се занимава с проблематиката на хората с увреждания.

Моят сайт е изграден на система ofwordpress.org – и се съхранява на сървърите на servers24.co.il

Интересувам се от услугата по предоставяне на статии към сайта – по теми избрани от собственика на сайта. Например (което не е от значение за моя блог и е дадено само с цел обяснение на въпроса: когато един блог се занимава с автомобилната индустрия, в същото време уебсайтът автоматично получава статии за своя блог от същия уебсайт, където публикуват се статии).

Познавате ли сайтове или системи в интернет, които предоставят такава услуга?

За разбирането,

Асаф Бинямин,

Улица Коста Рика 115,

Вход А-ап.4,

Кирят Менахем,

Йерусалим,

Израел, пощенски код: 9662592.

моите телефонни номера: У дома-972-2-6427757. Мобилен-972-58-6784040.

Факс-972-77-2700076.

пост Scriptum. 1) ЕГН: 029547403.

2) Моите имейл адреси: [email protected]

и: [email protected]

и: [email protected]

и: [email protected]

и: [email protected]

и: [email protected]

и: [email protected]

3) Моят блог включва 67 езика:узбекски, украински, урду, азерски, италиански, индонезийски, исландски, албански, амхарски, английски, естонски, арменски, български, босненски, бирмански, беларуски, бенгалски, баски, грузински, немски, датски, холандски, унгарски, хинди, виетнамски, Таджикски, турски, туркменски, телугу, тамилски, гръцки, идиш, японски, латвийски, литовски, монголски, малайски, малтийски, македонски, норвежки, непалски, суахили, синхалски, китайски, словенски, словашки, испански, сръбски, иврит, арабски, Пущунски, полски, португалски, филипински, финландски, персийски, чешки, френски, корейски, казахски, каталонски, киргизки, хърватски, румънски, руски, шведски и тайландски.

 Търся уебсайт или система в Интернет, която може да осигури автоматично добавяне на статии на тези езици.

4) Ще заявя, че закупих добавката “” на еднократна цена от 25 NIS Подобрена медийна библиотека” – и тук прикачвам връзката към уеб страницата, където можете да изтеглите софтуера и след това да го качите като плъгин към WordPress.

 https://wordpress.org/plugins/tinymce-advanced/

Какви действия могат да се извършват с този плъгин? За какво може да се използва?

J. По-долу е кореспонденцията ми с водача на Хостел “Авивит”:

972-54-2604842.

Последно видян днес в 17:24

Сряда, 14 септември 2022 г

Съобщенията са криптирани от край до край. за всеки извън този чат, дори и за WhatsApp, не е възможно да ги четете или слушате. Кликнете за повече подробности.

Здравей Вардан: Утре около 10 часа сутринта в апартамента трябва да пристигне педикюрист, с когото се свързах за лечение (до днес идвах от време на време в института “Шол” за такива процедури – обаче, поради по-нататъшно влошаване на здравословното ми състояние, отсега нататък ще трябва да каня педикюрист в дома си, когато е необходимо, вместо да идвам физически в института в центъра на Йерусалим). Следователно няма да е възможно да имате къща в Кор през тези часове. При домашна настинка ще е възможно да започне късно сутрин или следобед (това е лечение, на което съм се подлагал вече много пъти – и продължава приблизително между 20 минути и половин час). И за обща информация: това лечение не е включено в здравната кошница за здравноосигурените лица – с изключение на диабетиците, които могат да получат лечението в рамките на здравните фондове. Единствената възможност за всички останали осигурени, които се нуждаят от това лечение, е да се лекуват частно – както правя аз днес. Държа да отбележа, че не знам какъв е размерът на субсидията, която диабетиците имат от здравните каси за това лечение. Поздрави, Асаф Бинямини-Даир от защитеното жилище на общежитие “Авивит”. Държа да отбележа, че не знам какъв е размерът на субсидията, която диабетиците имат от здравните каси за това лечение. Поздрави, Асаф Бинямини-Даир от защитеното жилище на общежитие “Авивит”. Държа да отбележа, че не знам какъв е размерът на субсидията, която диабетиците имат от здравните каси за това лечение. Поздрави, Асаф Бинямини-Даир от защитеното жилище на общежитие “Авивит”.

19:45 часа

четвъртък

Добре, ще се уговорим по-късно

7:02

Междувременно Тана (Етиопска кухня Тана) пристигна днес сутринта – около половин час след края на лечението. Най-добри пожелания, assaf benyamini.

 

K. Ревматологът от болница “Хадаса Ейн Керем”, при който се наблюдавам: д-р Хагит Пелег.

Нейният имейл адрес: [email protected]

L. По-долу са 2 съобщения, които написах във Facebook страницата на моя интернет доставчик Bezeq:

Асаф Бенджамин

Здравейте на Bezeq: какво ще се случи? Защо има (отново) повтарящи се прекъсвания на връзката с интернет, напълно законни сайтове, които са (отново) блокирани без причина, и много бавно сърфиране – и това е след като се свързах с вас няколко пъти с тези проблеми, всеки път, когато сте били, така че да говоря, “грижовен” – И тези проблеми винаги се повтарят отново след кратко време!! просто писна!!!! Така че не разбирам: аз ви плащам за оптична услуга, в рамките на която трябва да получа стабилна интернет услуга – и когато клиент плати за продукт, той определено трябва да го получи!!! И без всички тези ненужни трикове!! И така, какъв по дяволите е вашият проблем да го подредите и да разрешите проблема веднъж завинаги??? Дръж на думата си и не лъжи: аз плащам ви за оптични влакна и стабилна интернет услуга? Така че точно това трябва да получа – и това е!!! И спри да хитруваш – трябва да получа това, за което плащам – а ти не правиш услуга на никого – това си обещал!!! Асаф Бенджамин.

 като

  

 отговор

  13 часа

  активен

  Асаф Бенджамин

 И чакам да се погрижиш за проблема веднъж завинаги!!! Моите телефонни номера:

Вкъщи-972-2-6427757. Мобилен-972-58-6784040.

М. По-долу има няколко линка, чрез които можете да намерите повече информация за мен и за борбата на хората с увреждания в Израел, в която участвам:

https://sites.google.com/view/shlilibareshet/%D7%91%D7%99%D7%AA

https://sites.google.com/view/raayonotonline/%D7%91%D7%99%D7%AA

https://www.youtube.com/channel/UCX17EMVKfwYLVJNQN9Qlzrg

https://www.youtube.com/watch?v=ABXTP51Crzs

https://www.youtube.com/watch?v=TNLEE5KIdK4

https://shavvim.co.il/2021/07/22/%d7%90%d7%a0%d7%99-%d7%9c%d7%90-%d7%90%d7%95%d7%9b %d7%9c%d7%aa-%d7%99%d7%9e%d7%99%d7%9d-%d7%a9%d7%9c%d7%9e%d7%99%d7%9d-%d7% aa%d7%9b%d7%99%d7%a8%d7%95-%d7%90%d7%aa-%d7%94%d7%a0%d7%9b%d7%99%d7%9d/

https://anchor.fm/assaf-benyamini

https://www.nitgaber.com/

 

           - Намерихте ли грешка? Разкажи ми -
Print Friendly, PDF & Email
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE