Visit BlogAdda.com to discover Indian blogs getLinks(); ?> Платформи за прибирање средства - מידע לאנשים עם מוגבלויות

Платформи за прибирање средства

ИМА:

Предмет: пребарување платформи за регрутирање.

Почитувани дами/господа.

На почетокот на јули 2023 година, ја поставив страницата scammers-out.com. Целта на страницата е да служи како платформа за корисниците на Интернет кои сакаат да се консултираат меѓусебно за прашања поврзани со безбедноста на информациите или онлајн измама. Веб-страницата scammers-out.com е изградена на системот wordpress.org, а системот на форумот на страницата се базира на приклучокот bbpress.org.

Барам компанија за веб хостинг од која можам да ги нарачам следните услуги за веб-страницата:

1) Ќе ми треба помош за поврзување на страницата со соодветен систем за компензација преку кој можам да примам плаќања од корисници кои се регистрираат на страницата.

2) Исто така, би бил заинтересиран за хостинг компанијата на која ќе биде префрлена страницата за да можам да обезбедувам услуги за техничка поддршка на корисниците на страницата.

3) Би бил заинтересиран да бидам во постојан контакт со компанијата за складирање со цел внимателно да ја надгледувам поврзаноста со системот за компензација на страницата, и во врска со техничката поддршка што ќе им биде понудена на корисниците на Интернет кои ќе се регистрираат на страницата.

4) Амбицијата е максимум интернет корисници да се регистрираат на страницата, јас ја рекламирам на максимум платформи. Поради оваа причина, и со цел на корисниците на Интернет да им се обезбеди што е можно подобра и поудобна услуга, важно ми е планот за складирање да вклучува што е можно поголем обем на сообраќај, како и што е можно повеќе простор за складирање на страницата самата себе.

5) За мене е важно да го имам SSL сертификатот што моментално го имам за доменот на веб-страницата.

6) Се разбира, би бил заинтересиран да знам каква е политиката на компанијата за складирање во однос на секоја од точките што ги споменав овде.

 

И тука има уште една тешкотија/проблем: поради мојата тешка финансиска состојба (живеам со додаток за инвалидност од Националниот институт за осигурување) не можам да и платам на хостинг компанија на веб-локација да ја хостира веб-страницата со нив и да ја поврзе веб-страницата со систем за расчистување. Исто така, не можам да им платам на програмерите за поправање на дефекти на страницата – ако ги има и кога ги има.

Ќе истакнам дека трошоците се (околу) неколку десетици шекели месечно во повеќето компании за складирање и неколку стотици шекели што ќе треба да им се платат на програмерите за да ги поправат дефектите на локацијата – ако и кога има такви .

Моето прашање е: која мислите дека е најсоодветната платформа за да се обидеме да собереме средства за ваков проект?

Со почит,

асаф бенјамини.

пост Скриптум. 1) Мојот телефонски број: 972-58-6784040.

2) Линк до предметната локација: https://scammers-out.com

3) Веб-страница каде што можете да добиете повеќе информации за мене: https://www.disability55.com/

4) И уште една тешкотија што мора да се земе предвид: јас сум ограничен во мојата подвижност поради мојата здравствена состојба и не можам да одам на состаноци на места недостапни за лицата со посебни потреби и многу далеку од мојот дом (живеам во населба Кирјат Менахем во југозападен Ерусалим). Исто така, немам автомобил или возачка дозвола и патувам само со јавен превоз.

 

А. Идеја за веб-страница/проект на која размислував – проект наречен „Почитување на вработените“.

Како што знаеме, во многу градежни компании кои постоеле низ историјата (Кралот Давид, библиска личност кој според традицијата го изградил Ерусалим, Кинескиот ѕид кој постои до денес и кој, според традицијата, бил изграден од кралеви од династијата Минг во 15 и 16 век, Ајфеловата кула во Париз изградена од инженерот Густав Ајфел и повеќе) се споменуваат имињата на кралевите или членовите на благородништвото или високиот општествен статус при кој се граделе овие проекти.

 

Но, како што знаеме, оние кои ги изградија овие згради не беа овие кралеви или членовите на високата општествена класа – туку едноставните работници кои работеа на полињата и за кои никогаш не се зборува.

Затоа, целта на проектот „Почитување на вработените“ е да се обиде да собере лични приказни на овие едноставни работници од различни градежни фабрики низ историјата, со цел да се прикачат овие приказни на веб-страницата.

Мислам (како оној кој дошол на идеја) дека понекогаш личните приказни на овие едноставни работници не можат да бидат помалку интересни од приказните за кралевите или членовите на благородништвото што сите ги знаеме).

 

Б. Подолу се пораките што ги споделив на социјалната мрежа Фејсбук:

1) Трауматизирано лице пристигнува со група волонтери за да учествува во археолошко ископување. На негово чудење, наместо тоа го запознава психологот кој го лекува.

Повредениот му се обраќа на психолог и го прашува: „Што правиш овде? “.

Психологот одговара: „Што правам јас овде? Дојдов да помогнам со ископувањата, исто како тебе.

Трауматизираниот одговара: „Мислев дека психолозите навлегуваат во душите на своите пациенти. Никогаш не би помислил дека и тие навлегуваат во земјата“.

Психологот одговара: “Точно е – копам во човечката душа. Тоа е моја работа – и тоа е она што го работам цел живот. Во моето копање наоѓам многу интересни работи. Но мислам дека дури и кога копате во земјата, можете да најдете многу интересни работи“.

Повредениот се двоуми и не знае што да одговори и почнува да си го чепка носот од навика.

Психологот продолжува и вели: „Во право си. Можете исто така да најдете многу интересни работи во ова ископување“.

Хахаха…

 

2) до: “федерација на Израел-автономија на заедниците“.

Тема: Платформи за прибирање средства.

Почитувани дами/господа.

Јас сум израелски државјанин и живеам во Ерусалим. Роден сум на крајот на 1972 година и денес, во 2023 година, имам 50 години.

Страдам од разни инвалиди и здравствени, физички и психички проблеми поради кои долги години не можам да се вклопам на пазарот на труд. Моето резиме е испратено до неколку десетици илјади приватни компании (и за жал не ги преувеличувам тие бројки) – но едноставно не можам да најдам соодветна работа.

Правам различни обиди да ја заобиколам оваа тешкотија.

На почетокот на јули 2023 година го создадов sitescammers-out.com. Целта на страницата е да служи како форумска страница каде што корисниците на Интернет можат да се консултираат меѓусебно за прашања поврзани со безбедноста на информациите.

Но, сега има уште една тешкотија: поради мојата акутна финансиска неволја, немам капацитет да ги финансирам финансиските трошоци што ми се потребни за основање на компанијата.

Според вас, кои платформи се најпогодни за собирање средства за таква намена?

Со почит,

Асаф Бенџамин.

пост Скриптум. 1. Линк до предметната веб-локација:  https://scammers-out.com

2. Мојот телефонски број (кој е и број за кореспонденција на социјалната мрежа WhatsApp): 972-58-6784040.

3. Веб-страница преку која можете да добиете повеќе и подетални информации за мене:  https://disability55.com/

 

3) Тајно развивање на апликација наречена „Serika Rabha“.

Со користење на оваа апликација, градовите или агломерациите постојано се скенираат со цел да се идентификува проблематичното однесување на граѓаните: закани по животите на избраните функционери за време на демонстрации, истакнување знаци на забранети места итн. Дополнително, системот може да помогне во решавањето на сериозни кривични дела како што се убиство, силување, кражба итн.

Работниот механизам на системот нема да биде објавен.

Големо задоволство од власта: „Имаме ефикасна алатка за следење на противниците или потенцијалните противници кои го загрозуваат редот, спокојството и мирот во јавноста. Нема да толерираме непотребни опструкции – тоа ни се меша во работата.

Па, следниот пат кога ќе одам по улица, ќе се обидам да не правам работи кои, не дај Боже, би можеле да ги навредат функционерите кои го имаат на располагање системот „проширен метење“. Има закон кој забранува навреда на функционери.

Но, чекајте – што ги навредува нашите функционери?

Како ќе знам како да не ги навредам?

Не објавуваат прописи кои и се доволно јасни на јавноста за ова – многу сериозно!!!

смеење на глас…

 

4) Во вестите беше најавено дека во рамки на протестите против законската регулатива за измени во правосудниот систем ќе има и „даночен бунт“.

Но, не објаснија: кој ќе плаќа данок, а кој не? И под кои услови?

Објаснувања ве молам…

 

5) Како што знаете, во Соединетите Држави, се зголемува влијанието на групите на население кои никогаш не биле на значајни позиции на влијание, како што се Хиспанците на пример.

Сепак, она што е заедничко за овие групи на население е непријателскиот однос кон Израел – што значи дека за неколку децении, ако и кога овие групи на население ќе стигнат до клучните позиции во владата – многу е можно и под овие околности притисокот врз американското општество да се намали помошта за Израел, па дури и целосно да се запре, ќе се зголемува со текот на годините

Можно е неодамнешните владини мерки да почнат да ги земаат предвид овие тенденции, принудувајќи го Израел да стане зависен од друга сила на долг рок, како што се Кина или Русија, на пример.

Се разбира, ова е бавен процес кој трае и ќе трае уште многу години.

Исто така, можно е правното законодавство да е дел од овој процес, во кој, за да се поврзе со Кина или Русија, Израел сè повеќе ќе ги прифаќа карактеристиките на овие режими – што може да доведе до континуирана штета, па дури и многу поважно од она што ние види денес во граѓанските и човековите права на Израел.

Ова може да стави крај на сите процеси на американизација низ кои помина израелското општество во изминатите децении.

Трендот е многу проблематичен на многу начини – сепак, со оглед на тоа што се случува во американското општество, можно е политиката на израелската влада денес да е многу паметна и навистина да не е промискуитетна или глупава, како што велат некои.

Многу е можно да нема избор и едноставно е невозможно да се игнорираат овие долгорочни процеси.

6) Во вестите слушаме за огромна економска штета на израелската економија како резултат на намалените инвестиции во израелската економија како резултат на новото законско законодавство.

Од друга страна, истите информативни канали известуваат за се повеќе договори за соработка на израелски компании со различни компании ширум светот, за нивно проширување и просперитет.

Па зошто да веруваме? Дали економијата на Израел се влошува или се подобрува?

Јас сум збунет…

 

7) Капетан на брод полудува и им наредува на морнарите да дупчат дупки на дното на бродот.

Патниците на бродот преплашени им викаат на морнарите: „Што правите, водата ќе влезе во бродот и ќе се удавиме во морето!!!“.

Морнарите на бродот одговараат: „Ова е инструкција што ја добивме од капетанот. Не ни се мешај во професионалното расудување!!!“.

 

8) Во вестите објавија дека голема група резервисти престанале да волонтираат. Дали постои реална опасност за континуираното постоење на Државата Израел?

Ќе има ли странска војска која ќе ја искористи ситуацијата за да го освои Израел и да го преземе? Вознемирувачки и застрашувачки …

Дали тоа ќе биде сириската армија, војниците на терористичката организација Хезболах, војниците на египетската армија (иако Израел има мировен договор со Египет, но можно е во таква ситуација да се изрази нивната голема омраза кон Израел – а можеби истата опасност ќе дојде и од јорданската војска?). Или тоа ќе бидат војници на Хамас од Појасот Газа?

Во секој случај, јасно е дека ако армија од арапска земја или терористичка организација успее да влезе во државата Израел, ќе има многу голем масакр меѓу нас – еврејското население.

Окупационите војници навистина нема да покажат интерес за тоа кој поддржува или се противи на промените во правосудниот систем. Исто така, тие нема да прават разлика помеѓу маж и жена, млади или стари, десни или леви, и навистина нема да им биде грижа дали Евреите што ќе се обидат и веројатно ќе успеат да убијат што е можно поголем број се религиозни, секуларни или ултра -Православна. Ниту секташките разлики или земјите на потекло нема да играат улога – сефардските Евреи и Евреите Ашкенази ќе бидат жртви на потполно ист начин.

На крајот на краиштата, само една работа ќе ги интересира: убивање Евреи.

Се разбира, многу потешко е да се знае како окупаторските сили ќе се однесуваат кон израелските Арапи или Палестинците – дали ќе ги додадат во нивните редови и ќе им дозволат да учествуваат во „прославата“, така да се каже – или ќе бидат тие самите. жртви?

Па можеби некој овде треба да застане и да се сети дека вистинските непријатели се преку границата, а не внатре во нас?

Ова лудило треба да престане!!!

Кога непријателските војски ќе се најдат во земјата, тие ќе се вратат и ќе не потсетат кои сме (како што се случило многу пати досега во еврејската историја). Па зошто да не дознаеш сега? Зошто да чекаме секирата да ни биде на врат – ќе биде предоцна. Впрочем, во нашите извори пишува дека „крајот на чинот е првата мисла“.

Па можеби можеме да застанеме и да направиме поделба на власта?

И на крајот на краиштата, вечерта на Тиша Б’Ав – треба да најдеме разум, разум и расудување – инаку едноставно немаше да бидеме тука – и многумина од нас воопшто не би биле тука.

Еднаш прочитав книга во која е опишана таква ситуација, книга во која е опишана реалност во која Израел ја губи Шестдневната војна и е окупиран од арапските земји. Описите беа само страшни.

Името на книгата е „Ако Израел беше поразен“.

Немам други детали за книгата – не се сеќавам кои беа нејзините автори, ниту од кој издавач е издадена.

9).До пред некое време, ако 19 пати го пишувавте зборот “dog” на англиски во Google Translate, го преведете на маорски, а потоа повторно на англиски, ќе добиете христијанско-месијанска изјава, а исто така и антисемитска.

Откако случајот беше објавен во медиумите, проблемот беше решен (јас го проверив).

Значи, дали ова покажува дека антисемитизмот постоел или сè уште постои во Google?

Се сомневам дека не станува збор за грешка, туку за злонамерен чин на еден од вработените во компанијата, кој се исплашил од објавувањето на работата и потоа побрзал да го „среди“ проблемот, така да се каже.

Во минатото, антисемитизмот, како што знаеме, постојано ги менуваше своите форми и методи – и ова е многу чуден, но и вознемирувачки начин на кој вработените во една голема технолошка компанија одлучуваат да го кажат своето мислење.антисемитски.

Не знам дали вработените кои го направија ова сè уште работат во Google On дека беа отпуштени по објавувањето на веста – и многу е сомнително дека е можно да се добијат какви било информации за ова.

Исто така, не се објавени имињата на лицата за кои се тврди дека се одговорни за делото – и е многу сомнително дека може да се добијат релевантни информации.

10)Асаф Јасуорганизација на правата на лицата со посебни потреби

28 во ноември 2021 година

 

Луѓето влегуваат во групи за помош, донации и која било друга група која може да им помогне на лицата со попреченост и бараат помош од здрави луѓе! Пишувајте постови околу Фејсбук во групи кои не се поврзани со лицата со попреченост и пишувајте таму за состојбата на лицата со попреченост и дека државата ги игнорира маките на лицата со попреченост, почнете да барате помош од луѓето, направете го нивното разбирање за состојбата на лицата со попреченост и дека ни треба итна помош.

 

11)Бенџамин Асаф

18 јули Б-15:43 часот.

 

Веќе неколку години се зборува (главно за вселенски претприемачи) за амбицијата да се основаат човечки колонии на Марс.

Но, дали некој дал свое мислење за компатибилноста на животите на припадниците на различни религии, дали и кога навистина ќе има луѓе таму? На пример:

1. Во исламот, постојат мицвот на Хаџ, во кој секој муслиман е обврзан барем еднаш во животот да оди на аџилак во Мека. Па, што ќе прави муслиман кој живее на Марс? На крајот на краиштата, Мека ја нема… Дали е можно да се најде одговор на тоа во Хадиф?

2. А во врска со Евреите: празниците се одредуваат според календарот што го знаеме овде на Земјата, односно: 365 дена – што е, како што знаете, временскиот период во кој Земјата завршува револуција околу Сонцето. Но, на Марс должината на годината е 686 дена, а календарот на Земјата ќе биде ирелевантен и уште еден проблем: се знае дека должината на месецот на Земјата ја одредува Месечината: на крајот на краиштата, месецот е временскиот период во што месечината прави една револуција околу земјата. Но, Марс има повеќе од една месечина – па како ќе ја одредат должината на месецот? И како ќе знаат кога се празниците? Или можеби ќе се потпрат на халаха што постои во еден од еврејските извори (не знам точно каде – се разбира, можете да го проверите ова) – што вели дека Евреин кој одел по патот и заборавил кога бил Шабат, тогаш ќе почне да ги брои деновите од кога ќе сфати дека го заборавил бројот на денови во неделата – и сето тоа додека не стигнат еврејска заедница каде ќе му помогнат да се „исправи“ според точниот број на денови. Но, Евреин кој ќе стигне до Марс нема да стигне до ниту една еврејска заедница таму, ниту пак некоја заедница – па како ќе почне да ги брои деновите во неделата и годините? тогаш ќе почне да ги брои деновите од моментот кога ќе сфати дека го заборавил бројот на денови во неделата – и сето тоа додека не стигнат до еврејската заедница каде што ќе му помогнат да се „оздрави“ според точниот број на денови. Но, Евреин кој ќе стигне до Марс нема да стигне до ниту една еврејска заедница таму, ниту пак некоја заедница – па како ќе почне да ги брои деновите во неделата и годините? тогаш ќе почне да ги брои деновите од моментот кога ќе сфати дека го заборавил бројот на денови во неделата – и сето тоа додека не стигнат до еврејската заедница каде што ќе му помогнат да се „оздрави“ според точниот број на денови. Но, Евреин што ќе стигне до Марс нема да стигне до ниту една еврејска заедница таму, ниту пак до која било заедница – па како ќе почне да ги брои деновите во неделата и годините?

Исто така, јасно е дека празниците кои се состојат од аџилак до одредено физичко место (како 3 Омер, за време на кој тие одат на аџилак на планината Мерон, или гробовите на праведниците во Украина, каде што Хасидидите одат пред Рош Хашана ) исто така ќе биде недостижно – на Марс нема ниту планината Мирон, ниту Украина. Па, како ќе се однесуваат? Дали Евреите кои живеат таму ќе објават откажување на овие фестивали поради недостаток на техничка можност за нивно набљудување? Или ќе најдат начин да го променат значењето на фестивалот и неговите обичаи за да може навистина да се набљудуваат и на Марс? И ако е така, како ќе го направат тоа? Згора на тоа: како што е познато во јудаизмот, постојат „мицвои кои зависат од земјата“, т.е.

И, се разбира, такви прашања се јавуваат и во однос на припадниците на другите религии: Што се однесува до христијанството, на Марс нема ниту црква на Гробот, Голгота, ниту Хоја Долороса.

Ми се чини дека во моментов на овие прашања не треба да се одговори од две причини:

1. До моментот на пишување, нема човечка населба на Марс (и многу е сомнително дека некогаш ќе има).

2. Авторот на овие редови е повреден што на неговите повици и онака не се одговара, и немаат врска со очекуваното.

СМЕЕЊЕ НА ГЛАС…

 

12)Бенџамин Асаф

9-ти

 

Споделено со јавноста

активни

Бенџамин Асаф  WordPress

9-ти

 

ИМА: “WordPress“.

Јас поседувам веб-страница на Webassaf-permalinks.com изградена на системот wordpress.org и складирана на серверите hostgator.com.

Јас користам приклучок за убави врски.

Сега има проблем: врските што се обидувам да ги додадам на списокот не се ажурираат и не се прикажуваат.

Компанијата за складирање hostgator тврди дека не се справува со такво прашање.

Значи, што може да се направи? Како може да се реши таков проблем?

Прецизирам дека не сум ниту професионалец, ниту компјутерски програмер и не знам сам да решам таков проблем.

Исто така, поради малите примања, не можам да им платам на програмерите да го решат проблемот.

Па што правиме?

Прикачувам скриншот од грешката овде – 177 врски во убави врски – но само 174 од нив се прикажани на списокот.

Со почит,

асаф бенјамини.

 

13)

Бенџамин Асаф

23 часа

 

Споделено со јавноста

https://pen.org/…/banned-usa-growing-movement-to…/

Статија од американскиот сајт за отфрлање книги.

Излегува дека во последниве години во наводно демократските, отворени и плуралистички Соединетите Американски Држави, има растечки тренд на дисквалификација и цензура на книгите.

Работите стигнаа до таква точка што во некои држави во САД е нелегално да се продаваат или тргуваат делови од Библијата!!

Се разбира, денес оваа забрана е прилично глупава – бидејќи можете да нарачате, а ако е забрането да нарачате одредена книга, можете да ја најдете на интернет и да ја преземете на вашиот персонален компјутер дома, а потоа да прочитате колку што сакате.

Мислам дека најсрамота работа во целата историја е огромната енергија и напор што во моментов се вложуваат во американското општество во однос на цензурата на книгите (за разлика од нив, ние во државата Израел сме многу поотворени и подемократски од нив се во овој поглед – на крајот на краиштата, дури и книгите како хебрејскиот превод на „Mein Kampf“ или хебрејскиот превод на „Протоколите на старешините на Сион“ се книги што може да се најдат во Израел и нивното купување не е прекршување на кој било закон – а Американците сè уште го проповедаат моралот на демократијата…).

Мислам дека сите напори и сите ресурси што сега се вложуваат во САД во оваа смешна и залудна борба можеа да бидат насочени кон решавање на тешките и многу посериозни проблеми што постојат во американското општество денес: масовните медиуми и неподносливиот леснотија на набавка на оружје што периодично предизвикува пукотници и масакри на различни места. Исто така, беше можно сета таа енергија да се насочи кон соочување со екстремната сиромаштија во САД – земја толку богата, но со милиони бездомници на улиците…

Да не беше тажно и трагично, ќе можеше да се насмее…

14) И овој пат сериозно прашање (иако е вклучен и хуморот):

Во многу еврејски заедници во средниот век имало улога на личност која се нарекувала „бадан“.

Улогата на џокерот беше да се појавува на прослави како што се свадби, церемонии на бар/лилјак мицва итн. – а во шегите ги кажуваше имињата на луѓето кои се радуваа на настанот.

Денес речиси и да нема ни трага од оваа практика – па дури и во ултраортодоксното општество е многу тешко да се најде нешто вакво што стана многу ретко дури и кај оваа публика.

Овде се појавуваат неколку интересни прашања:

1. Дали имаме докази или приказни за овие комичари – приказни за нивните животи, појавувања на настани итн. ?

2. Дали има некои научници во академијата кои ги предаваат областите на израелската мисла или еврејските студии кои истражувале за ова? И ако е така, за што беа овие студии?

3. Дали денес има некои приватни организации или здруженија кои се обиделе да го реплицираат овој обичај и да го вратат во настаните и прославите што се случуваат денес? И ако е така, зошто овие обиди се неуспешни?

Познавам многу здруженија и организации, иако никогаш не сум студирал уредно консултации за организација – и никаде не најдов таква организација или здружение.

4. Дали имало разлики во врска со овој обичај меѓу еврејските заедници во Европа (или под другото име: Ашкеназите заедници) и заедниците што постоеле во исламските земји од втората половина на VII век – со проширувањето на муслиманската империја во тие години?

5. Какви беа реакциите на нееврејската средина кон овие шегобијци? Имаше ли разлика во односот на властите кон нив во однос на другите членови на заедниците – или тие и нивните семејства претрпеа прогонство (крвни заговори, немири за време на крстоносните војни итн.) како и сите други членови на еврејските заедници?

15) Во вестите е објавено дека поради пензионирањето на голем број резервисти од нивните позиции како дел од борбата против законската регулатива која се занимава со предложените измени на владата во правосудниот систем во рок од еден месец или помалку, ќе има значително намалување во воена вештина.

вознемирувачки…

Мора да се претпостави дека ако армијата на една од арапските земји успее да влезе во државата Израел, окупирајќи ја целосно или делумно, ќе се случи општ масакр на еврејското население – масакр на кој сите ние би можеле да бидеме жртви. .

Се разбира, многу помалку е јасно и многу тешко да се знае што ќе направат израелските Арапи во таков случај – дали ќе се приклучат на „прославата“ од нивна гледна точка или поради конфликтот на интереси, а во многу случаи и отвореното непријателство меѓу палестинските бегалци од целиот Блиски Исток и властите на арапските земји, тие ќе одлучат да не преземат ништо, па дури и да се обидат да дејствуваат на активен и збунувачки начин против војските освојувачи.

Или кога ќе размислите за тоа, можеби постои трета можност, а не е јасно колку е разумна: активна интервенција на една од западните сили (САД или една од последните членки што избега од НАТО) што би спречила вакви масакри со дејствување против војските освојувачи – Секогаш зборуваат за тоа дека САД и нивните сојузници се посветени на безбедноста на Израел…

Се разбира, другите големи сили, т.е. Русија или Кина, веројатно нема да интервенираат во таква војна – па дури и да се вмешаат, тоа ќе биде интервенција за арапските земји, а не за Израел.

16) Сега е објавено во вестите дека ќе има големи олеснувања во сè што е поврзано со употребата на медицински канабис (што е, како што знаете, дрога од марихуана).

Покрај тоа, во знак на протест против законското законодавство, многу медицински персонал го напушта Израел.

Заклучок: нема медицински третман. Можноста за добивање лекарски одговор ќе биде се попроблематична во блиска иднина. И не секој може да користи приватни медицински услуги. Јас, на пример, живеам од инвалидска пензија и веројатно нема да можам да се лекувам во блиска иднина.

Што е можно? Земете медицински канабис, заборавете на сите неволји и верувајте дека наводно „ќе биде добро“ – дури и ако е јасно дека тука ништо не е во ред.

Претворањето на пациентите во зависници од дрога, се разбира, нема да реши ништо, туку само ќе ја влоши и онака многу тешката ситуација. Се сеќавам на еден од последните пати кога отидов во психијатриска клиника (тоа беше пред околу три години) психијатарот што го сретнав самоиницијативно го спомна прашањето за канабисот – иако тоа не беше. немаше никаква врска со проблемите го донесов.

Значи, дали психијатарот кој се обидува да ги убеди пациентите да користат дроги (и да, јас така го нарекувам) е навистина лекар кој се обидува да помогне?

Мислам дека не – и многу брзо откако ја напуштив клиниката и никогаш не се вратив.

Употребата на дроги од типот канабис не е начин за лекување на ментален проблем – и освен во екстремни и ретки случаи, немав ништо што го спомна на кој било начин. Тоа е всушност бегство од проблем и неподготвеност да се соочат со вистината – и сигурен сум дека психијатарот кој се обиде да ме убеди го знаеше ова многу добро.

Па, дали тој попуштил под притисокот на компаниите за канабис и станал нивен претставник за продажба или ова е навредлива препорака дадена од психијатарот (а можно е психијатрите да го прават во многу други случаи) од злонамерност?

Во секој случај, тоа не е начин да се третираат луѓето – и вистина е, јас не сум лекар или психијатар, но не мора да си експерт психијатар за да го сфатиш тоа.

Значи како заклучок, драги терапевти: нема да има медицински персонал и нема да може да се излечи – кажете ми искрено, и не ми нудите лекови!!!

Само срамота!!!

 

17)Роман Волковски

20 јули Б- 12:50 ч.·

До сите мои пријатели што зборуваат руски овде со постари родители и баби и дедовци

Има обид за убод на телефон на бројот 972-53-889-2350 (има уште, ќе додадам подоцна)

Тие се јавуваат на стари лица на телефон и на WhatsApp (!!!) зборувајќи на руски и тврдат дека е откриено ненормално движење на сметката.

Тие бараат лични податоци и банкарски податоци за да и помогнат на полицијата да го реши овој проблем, а прецизираат дека е забрането да се разговара за тоа со некого бидејќи се работи за „тајна полициска активност“.

Фирмиве се јавуваат од израелски број но од странство па вие #Израелска полиција Не е толку интересно

 

18) Напис за „електричен пат“ од компанијата „Електреон“ – пат по кој се движи електрично возило, кое го полни возилото додека возите – и на овој начин можете да патувате без ограничувања без потреба од полнење на батериите на возилото – и секако со огромни финансиски заштеди.

Кога патиштата во Израел ќе бидат вака?

https://www.google.co.il/search…

C. Еве ја пораката што ја испратив до клиниката HMO каде што ме следат:

 

2.8.2023 година

До: Здравствени служби Клалит – Клиника Тајелет.

Предмет: Одобрување на болеста.

Почитувани дами/господа.

Ме лекува во вашата клиника матичен лекар по име д-р Брендон Стјуарт.

Неодамна наидов на правен проблем во врска со одредена работа. Како некој што живее со инвалидска помош од Националниот институт за осигурување, не можам да си дозволам да платам за приватен адвокат.

Во оваа ситуација, побарав помош од Канцеларијата на јавниот бранител во Ерусалим.

За време на мојот телефонски разговор со нивниот претставник од службата по име Мерав, денес, среда, 02.08.2023 година со почеток во 9:05 часот, ми беше кажано дека за да добијам услуга од нив, морам да им покажам потврда за менталитетот на болеста од која боледувам. .

Затоа, би ви бил благодарен доколку можете да испратите барање до докторот бидејќи докторот ќе ми испрати потврда за менталната болест од која боледувам.

Со почит,

асаф бенјамини,

Улица Костарика 115,

Влез А стан 4,

Кирјат Менахем,

Ерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштенски број: 9662592.

Мои телефонски броеви:

Во тајна куќа поради малтретирање и поплака до израелската полиција која не била разгледана.

Мобилен-972-58-6784040.

Факс-972-77-2700076.

пост Скриптум. 1) Мој матичен број: 029547403.

2) Мои адреси за е-пошта: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected]

Д. Подолу е е-поштата што ја испратив до Одделот за јавни истраги на Министерството за правда во Израел:

Асаф Бенџамин < [email protected] >

има:

 [email protected]

Среда, 2 август во 23:18 часот.

До: Сервис за јавна адреса на Министерството за правда.

Во прашање: проблемот на службено однесување.

Почитувани дами/господа.

Неодамна (ги пишувам овие зборови во среда, 02.08.2023 година), наидов на правно прашање во врска со одредена работа – обвинение поднесено против мене.

Морам да истакнам дека живеам со многу ниски примања – инвалидска помош од Националниот институт за осигурување. Поради оваа причина, не можам да платам приватен адвокат да ме застапува. Поради оваа причина се обратив до Јавниот бранител со барање за помош. Меѓутоа, службеник од канцеларијата на јавниот бранител во Ерусалим по име Мерав одбива да им го препрати моето писмо на понатамошна обработка, со разни изговори. Сметам дека неговото однесување е безобразно: како што знаеме, службените лица со закон не смеат да судат сами и да одлучуваат да не испраќаат барање на професионално ниво само од произволни причини. Тоа е флексибилна навреда што се користи овде без никакво објаснување или логика. Сакам да знам што може да се направи за канцеларијата на јавниот бранител да започне со обработка на моето барање. Ве молам, мојата жалба да ја третирате како жалба против Канцеларијата на јавниот бранител. Со почит, assaf beyamini.. 

post Scriptum. 1) Мојот матичен број: 029547403. 

2) Мојот телефонски број: 972-58-6784040

3) Подолу е порака што за ова ја испратив до Министерството за правда преку социјалната мрежа Фејсбук: Ми се јави претставникот од канцеларијата на јавниот бранител по име Мерив. утрово – и според неа не можат да продолжат да го обработуваат моето барање додека не им дадам потврда за душевната болест од која боледувам или на јазикот на Мерав: „Донесете ми потврда дека сте ментално болен“. Ќе истакнам дека ова е збунувачки и неразбирливо – бидејќи, како што можете да видите од мојата преписка со нив, предметот на мојот апел до нив нема никаква врска со областа на менталното здравје. Неколку часа подоцна, бранителот се врати кај мене и ми објасни дека им треба ова одобрение пред да бидам ослободен од обвинението. Па, зошто потврдата за мојот приход од социјално осигурување што веќе им ја испратив не е доволна за оваа намена? Од кога, за да се платат хонорарите на клиентот, потребно е детално да се наведат сите ментални болести од кои тој боледува? Која е врската помеѓу двете работи? Зошто постојано ме малтретираат за џабе? Па што ќе се случи? Што да се прави? Асаф Бенџамин. пост Скриптум. Адресата на бранителот со која разговарав неколку часа по разговорот со Мерав: Ми се врати бранител и ми објасни дека им треба ова одобрение за да бидам ослободен од обвинението. Па, зошто потврдата за мојот приход од социјално осигурување што веќе им ја испратив не е доволна за оваа намена? Од кога, за да се платат хонорарите на клиентот, потребно е детално да се наведат сите ментални болести од кои тој боледува? Која е врската помеѓу двете работи? Зошто постојано ме малтретираат за џабе? Па што ќе се случи? Што да се прави? Асаф Бенџамин. пост Скриптум. Имејл адресата на бранителот со кој разговарав неколку часа по разговорот со Мерав: адвокатот на одбраната се врати кај мене и ми објасни дека им треба ова одобрение за да бидам ослободен од обвинението. Па, зошто потврдата за мојот приход од социјално осигурување што веќе им ја испратив не е доволна за оваа намена? Од кога, за да се платат хонорарите на клиентот, потребно е детално да се наведат сите ментални болести од кои тој боледува? Која е врската помеѓу двете работи? Зошто постојано ме малтретираат за џабе? Па што ќе се случи? Што да се прави? Асаф Бенџамин. пост Скриптум. Имејл адресата на бранителот со која разговарав неколку часа по разговорот со Мерав: да подмират такса за клиент, дали е потребно да се детализираат сите ментални болести од кои боледува? Која е врската помеѓу двете работи? Зошто постојано ме малтретираат за џабе? Па што ќе се случи? Што да се прави? Асаф Бенџамин. пост Скриптум. Имејл адресата на бранителот со кој разговарав неколку часа по разговорот со Мерав: за да се платат хонорарите на клиентот, дали е потребно детално да се наведат сите ментални болести од кои тој боледува? Која е врската помеѓу двете работи? Зошто постојано ме малтретираат за џабе? Па што ќе се случи? Што да се прави? Асаф Бенџамин. пост Скриптум. Имејл адресата на бранителот со кој разговарав неколку часа по разговорот со Мерав:[email protected] 

4) Кон ова барање приложувам записник од мојата кореспонденција со Канцеларијата на јавниот бранител.


Д. Подолу е мојата кореспонденција со канцеларијата на мојот член на Кнесетот, Шели тал-Мејрон:

assaf benyamini < [email protected] >

има:

Шели Тал Мејрон

Четврток, 3 август во 23:40 ч.

Во канцеларијата на Кнесетот („кнесет“ – израелскиот парламент) пратеникот на Кнесетот, Тал

Мејрон, поздрав:

Најпрво би сакал да ви се заблагодарам за барањата што ги упативте и за обидот да помогнете во оваа работа.

Во оваа насока поднесов барање до Фондот за општо здравство чиј член сум и до Министерството за здравство, но тие не ја одобрија помошта.

Би сакал да истакнам дека постојат приватни компании како „мојдоктор“ преку кои можете да ја нарачате услугата. Моментално не можам да ја користам услугата на овие компании поради високите давачки што ги наплаќаат за можноста да нарачаат лекар за мојата куќа во случај на потреба – плаќања од стотици, а понекогаш дури и илјадници шекели месечно кои не можам да ги финансирам поради моите ниски приходи, кои се поддржани со додаток за инвалидност на Националниот институт за осигурување. Се надевам дека сметката на конгресменката Татјана Мазарски ќе оди напред и да може да им помогне на луѓето во ситуации на кои им е потребна оваа помош.

асаф бенјамини. Сокриј ја оригиналната објава

 

четврток, 3 август 2023 година во 3:11:48 GMT + 3, Шели Тал Мејрон [email protected] >

Здраво Асаф

Според анкетите што ги направивме, постои услуга за здравствено осигурување дека оние кои ги исполнуваат условите според нивните услови можат да добијат услуга од надворешна компанија која доаѓа да им обезбеди нега дома (вклучувајќи тест на крвта, преврски итн. ) или услуга на лекар од фондот кој е наменет за домаќинства / домови за стари лица / население во ризик.

Но, оваа услуга е условена со упат од матичниот лекар на неговата понуда.

Денес е невозможно да се користат вакви приватни услуги бидејќи медицинското досие на пациентот не е изложено.

Ако некое лице сака домашна услуга, треба да се обрати во својот фонд за здравствено осигурување и да дознае што има право и каква услуга може да обезбеди поради неговата здравствена состојба.

Пратеник на Кнесетот Татјана Мазарски на нашата партија се работи на предлог-закон со кој ќе се дозволуваат вакви случаи во иднина преку создавање на унифицирано медицинско досие, но дотогаш, за жал, секоја медицинска услуга ја обезбедуваат фондот и комплементарните осигурувања на овој фонд.

БЛАГОДАРАМ.

Иџик Селма

Советникот на членот на Кнесетот, Шели Тал Мејрон.

972-58-5656777

Од: assaf benyamini < [email protected] >

Испратено: понеделник, 31 јули 2023 година 13:47 часот.

До: Шели Тал Мејрон < [email protected] >

Тема: Моето писмо до канцеларијата на мојот член на Кнесетот, Тал Меирон.

F. Подолу е е-поштата што ја испратив до различни компании:

ИМА:

Предмет: одбранбени мерки.

Почитувани дами/господа.

Како што знаеме, во овој период треба да се справиме со безбедносни инциденти или терористички напади кои за жал се случуваат одвреме-навреме.

Кога некое лице е нападнато на јавно место, постојат, како што знаете, 2 опции за одговор: едната опција е да се одмазди и да се возврати со истата закана, а другата опција е да се обидете да избегате од местото додека не бесот поминува.

Но, кога станува збор за лице со хендикеп (а тоа е уште повеќе точно кога станува збор за лице врзано во инвалидска количка) ниту една од овие две патеки не е возможна.

Моето прашање е дали се размислувало за развој на достапно оружје или оружје што би можело да му помогне на лице со попреченост, доколку и кога се најде во таква ситуација?

И до степен до кој ваквото оружје е навистина технички возможно, дали размислувале како да воспостават критериуми и тестови чија цел ќе биде да се утврди кои лица со посебни потреби ќе имаат пристап до такво оружје, поради потенцијалната злоупотреба на таквото право за самоодбрана?

Или тоа е заблуда и луда (или етички или морално неприфатлива) идеја која не заслужува никакво разгледување?

што мислиш?

Ќе прецизирам дека немам никакво знаење – ниту од областа на отвореното оружје, ниту од областа на пристапноста, која ја познавам само како инвалидитет кој периодично бара производи за да ми помогнат во секојдневниот живот по потреба.

Со почит,

Асаф Бињамини.

пост Скриптум. 1) Мојот телефонски број: 972-58-6784040.

2) Мојата веб-страница:  https://www.disability55.com

Г. Подолу е мојата кореспонденција со компанијата на г-дин Нево Рози:

писма tonevorozi.co.il“

Yahoo/Inbox

Петок, 4 август во 21:53 ч.

Здраво Асаф, многу љубезен!

Во овој момент, ви препорачувам да започнете со моите упатства за пишување. На каналот YouTube, можете да најдете 32 епизоди на подкаст (секоја епизода на различна тема), покрај десетици кратки упатства за пишување:

https://www.youtube.com/channel/UCWnmSbaecp0AgamBTo4GFgQ

Со успех!

 

Петок, 4 август 2023 година во 13:53 часот од assaf benyamini < [email protected] >:

Сокриј ја оригиналната објава

има: “nevorozi.co.il“.

Тема: Документирање на животна приказна.

Почитувани дами/господа.

Од околу 2007 година, јас сум вклучен во борбата на инвалидите во Државата Израел – борба која, како што знаете, е нашироко покриена и од медиумите. Размислував да се обидам и да го промовирам борењето на начин на кој не сум се обидел до денес: да ја документирам мојата животна приказна и да ја објавам на интернет. Прецизирам дека немам искуство или знаење на оваа тема, и затоа барем во оваа фаза (секојдневно ги пишувам овие зборови.

Недела, 12 септември 2021 година – неколку дена по Рош Хашана) Немам јасен план за акција и отворен сум за предлози – и со задоволство би ги прифатил сите предлози што ќе ми паднат на ум.

Со почит

асаф бенјамини,

Улица Костарика 115,

Влез А стан 4,

Кирјат Менахем,

Ерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштенски број: 9662592.

Телефонски броеви: во тајна куќа поради малтретирање и поплака до израелската полиција која не била постапена.

Мобилен-972-58-6784040. Факс-972-77-2700076.

пост Скриптум. 1) Мој матичен број: 029547403.

2) Мои е-пошта адреси: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected]

3) Подолу се неколку линкови каде што можете да најдете повеќе информации за мене и за борбата за лицата со попреченост во која сум вклучен:

 https://www.webtalk.co/assaf.benyamini

https://www.facebook.com/profile.php?id=100066013470424

https://twitter.com/MPn5ZoSbDwznze0

https://www.nitgaber.com/

https://www.youtube.com/channel/UCX17EMVKfwYLVJNQN9Qlzrg

https://www.youtube.com/watch?v=TNLEE5KIdK4

https://assafcontent.ghost.io

https://docs.google.com/document/d/1MMRR3Djnk8dBUglAH6AZgidhy-zOgO7K4CUKEhJxX18/edit

 

 

https://shavvim.co.il/2021/07/22/%d7%90%d7%a0%d7%99-%d7%9c%d7%90-%d7%90%d7%95%d7%9b %d7%9c%d7%aa-%d7%99%d7%9e%d7%99%d7%9d-%d7%a9%d7%9c%d7%9e%d7%99%d7%9d-%d7% aa%d7%9b%d7%99%d7%a8%d7%95-%d7%90%d7%aa-%d7%94%d7%a0%d7%9b%d7%99%d7%9d/

 

7) Бидејќи сум лице кое живее со многу низок приход – инвалидска помош од Националниот институт за осигурување – не е можно плаќање за услугата за документирање на мојата животна историја. И повеќе: поради сериозноста на мојата ситуација, дури и многу високите попусти едноставно нема да ми помогнат.

Со почит,

Небо Роси, писател и литературен придружник

♫ да ја слушате програмата подкаст – еден час пишување♫

H. Подолу е објавата што ја споделив во групата на Фејсбук“јавни станови“:

има: “јавни станови“.

Тема: MAGAAR. компанија – нема одговор.

Почитувани дами/господа.

Горенаведениот мејл е испратен од мене до компанијата MGR во Ерусалим – преку нив добивам помош за да ја платам киријата.

Но, тие не одговараат на ова барање.

Мислам дека државните службеници во владина канцеларија, кои платата ја земаат од даноците што им ги плаќаме ние граѓаните на државата, секако можат да обезбедат разумна и подобра услуга.

Нивниот омаловажувачки став е погрешен.

Па што ќе се случи? Што да се прави?

Со почит,

Асаф Бенџамин.

—– Препратена порака —–

Од: assaf benyamini < [email protected] >

До: Ерусалим рента < [email protected] >

Испратено: вторник, 8 август 2023 година во 11:45:43 часот по полноќ + 3

Тема: Моите писма до MAGAAR.

МАГАР. Поздрав:

Тема: Те контактирав од полиција.

Почитувани дами/господа.

Ви испратив полиција пред неколку дена.

Би сакал да знам зошто не одговарате на ова барање.

Со почит,

асаф бенјамини.

Моите писма до MAGAAR 4

Yahoo

/

испратени

assaf benyamini < [email protected] >

има:

[email protected]

Недела, 6 август во 13:08 часот.

МАГАР. Поздрав:

Предмет: социјални станови.

Почитувани дами/господа.

Јас сум еден од вашите клиенти од областа Ерусалим и преку вас добивам помош за плаќање на киријата во износ од 770 NIS месечно.

Би сакал да ја проверам мојата подобност за стан со ниска изнајмување.

Сакам да добијам уредна референца во писмена форма во име на Одделот за градежништво и домување на мое барање.

Со почит,

асаф бенјамини,

Улица Костарика 115,

Влез А стан 4,

Кирјат Менахем,

Ерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштенски број: 9662592.

Телефонски броеви: во тајна куќа поради малтретирање и поплака до израелската полиција која не била постапена.

Мобилен-972-58-6784040. Факс-972-77-2700076.

пост Скриптум. 1) Мој матичен број: 029547403.

2) Мои адреси на е-пошта: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected]

I. Подолу е е-поштата што ја испратив до „Локално влијание – властите, бизнисите и заедницата работат заедно за климата“:

Yahoo/испратена

асаф бенјамини

[email protected] >

има:

[email protected]

четврток 10 август во 14 часот.

До: „Локално влијание – властите, бизнисите и заедницата работат заедно за климата“.

Предмет: пребарување на помошни средства.

Почитувани дами/господа.

Имам физичка попреченост која се влошува со текот на годините – по несреќата на работа што ја имав на почетокот на 1998 година. јадење.

Сакам да нагласам дека прашањето за квалитетот на животната средина е многу важно за мене – и затоа не сум заинтересиран да користам алатки за еднократна употреба.

 

Исто така, тука има уште една тешкотија: јас сум човек кој живее со многу ниски примања – инвалидска помош од Националниот институт за осигурување. Поради оваа причина, набавката на скапи помагала во никој случај не е возможна.

Мислев дека купувањето прибор за еднократна употреба или за еднократна употреба по разумни цени може да биде решение во таква ситуација.

 

Дали знаете некоја компанија од која може да се набави ваков прибор за јадење?

Со почит,

асаф бенјамини,

Улица Костарика 115,

Влез А стан 4,

Кирјат Менахем,

Ерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштенски број: 9662592.

Телефонски броеви: во тајна куќа поради малтретирање и поплака до израелската полиција која не била постапена.

Мобилен-972-58-6784040.

Факс-972-77-2700076.

пост Скриптум. Јас сум инвалид со намалена подвижност и немам возачка дозвола или автомобил. Затоа барам фирми од кои можам да ги порачам производите за достава до дома.

J. Подолу е е-поштата што ја испратив до членовите на Комитетот за финансии на Кнесетот:

До: членовите на Комитетот за финансии на Кнесетот.

Предмет: решенија за трајно домување.

Почитувани дами/господа.

Јас, Асаф Бењамини, 50, живеам во изнајмен стан во населбата Кирјат Менахем во Ерусалим.

Живеам со инвалидска пензија од Националниот институт за осигурување. Исто така, добивам околу 770 NIS месечно како помош за кирија од Министерството за градежништво и домување преку МГР

Како што е познато, цените на становите во државата Израел значително се зголемија во последниве години – што исто така доведе до значително зголемување на цените за изнајмување.

Сепак, и покрај многуте барања, износот на помошта за изнајмување не е ажуриран со години – и оваа рута во моментов не може да биде соодветно решение за домување за лицата со посебни потреби. Дополнително: кога станува збор за решение за сместување за лице со попреченост, понекогаш има дополнителни трошоци поради потребата од различни аранжмани за пристапност.

Моето прашање е дали актуелната влада има некакви планови да им овозможи на лицата со посебни потреби пристап до решенија за трајно домување?

Со почит,

Асаф Бенџамин.

пост Скриптум. Подолу е мојата кореспонденција со MAGAAR. :

Недела 13 август во 10:51 часот

Документите што ви ги испратив во последните години се доста релевантни – оттогаш нема промена.

Моето барање секако можете да го препратите на одредените места.

Вашето инсистирање да не ја препраќате мојата апликација и фактот дека продолжувате да ме вознемирувате за џабе е вистинска злоупотреба на вашите клиенти – вид на однесување со кое се сретнав, за жал, не за прв пат.

Сокриј ја оригиналната објава

Во недела, 13 август 2023 година во 10:30:18 GMT + 3, Jerusalem rent< [email protected] > Напишано од:

Па пак ќе ти одговорам.

Единствените документи што стигнаа до мене се медицинските документи. (Некои од нив се многу стари и неважни

Ве молиме испратете го тоа што ве прашав, инаку нема да можеме да продолжиме со обработката.

Забележете дека тоа што сте го испратиле во последните години не е релевантно, потребни ви се ажурирани документи!!!

Ви благодарам и добар ден.

 

—–Оригинален пост—–

Од: assaf benyamini < [email protected] >

Испратено: недела, 13 август 2023 година 10:17 часот.

До: Ерусалим рента < [email protected] >

Тема: Одг: Моите писма до МГЕР

Затоа укажувам (повторно) дека сите овие документи веќе ви се испратени во многу наврати во последните години.

Во недела, 13 август 2023 година во 09:38:28 GMT + 3, Jerusalem rent< [email protected] > Напишано од:

Добро утро,

Ги добив медицинските документи.

Релевантни се само последните шест месеци.

Социјален извештај за 2011 година ирелевантен

Освен тоа, потребни се и други дополнителни документи кои не се поврзани со медицински документи.

Овде пишувам што треба да понесете:

Потврда за подобност за попреченост во 2023 година

Детали за плаќање од 2023 година

Протокол на Националната комисија за пронаоѓање (која ја препозна вашата попреченост) потврда за неактивност или ливчиња 2-7/23 (ако е активен) 4 месеци пред деталното писмо за апликација компјутеризиран медицински извештај социјален извештај (доколку е применливо) ажуриран!!!

Потврди за долг (ако е применливо)

Даночна пријава (може да се пополни преку веб-страница)

 

Се додека не се добијат документите, нема да можеме да продолжиме со обработката.

Со успех,

—–Оригинален пост—–

Од: assaf benyamini < [email protected] >

Испратено: среда, 9 август 2023 година 11:21 часот.

До: Ерусалим рента < [email protected] >

Тема: Моите писма до MAGAAR.

Па не разбрав – какви документи ти требаат сега?

Сите мои медицински документи веќе многупати ви се испратени!!!

Па што е проблемот со давање уреден одговор во име на Министерството за земјиште и домување???

Затоа, овде (повторно) приложувам досие со моите медицински документи.

асаф бенјамини.

Во среда, 9 август 2023 година во 10:53:45 GMT+3, Jerusalem rent< [email protected] > Напишано од:

Бара да се обезбедат ажурирани документи, во спротивно комисијата нема да може да расправа за барањето

—–Оригинален пост—–

Од: assaf benyamini < [email protected] >

Испратено: среда, 9 август 2023 година 10:52 часот.

До: Ерусалим рента < [email protected] >

Тема: Одг: Моите писма до MAGAAR

MAGAAR Поздрав:

Сите документи што ги барате овде веќе ви се испратени неколку пати.

Затоа повторно барам уреден одговор од Секторот за градење и домување во врска со социјалните станови – одговорот што ми го испративте е едноставно небитен по ова прашање!! Со почит,

асаф бенјамини.

 

Во среда, 9 август 2023 година во 09:45:20 GMT + 3, Jerusalem rent< [email protected] > Напишано од:

—–Оригинален пост—–

Од: assaf benyamini < [email protected] >

Испратено: понеделник, 7 август 2023 година 22:58 часот.

До: Ерусалим рента < [email protected] >

Тема: Fw: Моите писма до MAGAAR

 

—– Препратена порака —–

Од: assaf benyamini < [email protected] >

До: [email protected] <[email protected]> Испратено: недела, 6 август 2023 година во 13:08:58 GMT+3

Тема: Моите писма до MAGAAR.

MAGAAR Поздрав:

 

Предмет: социјални станови.

Почитувани дами/господа.

Јас сум еден од вашите клиенти од областа Ерусалим и преку вас добивам помош за плаќање на киријата во износ од 770 NIS месечно.

Би сакал да ја проверам мојата подобност за стан со ниска изнајмување.

Сакам да добијам уредна референца во писмена форма во име на Одделот за градежништво и домување на мое барање.

Со почит,

асаф бенјамини,

Улица Костарика 115,

Влез А стан 4,

Кирјат Менахем,

Ерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштенски број: 9662592.

Телефонски броеви: во тајна куќа поради малтретирање и поплака до израелската полиција која не била постапена.

Мобилен-972-58-6784040. Факс-972-77-2700076.

пост Скриптум. 1) Мој матичен број: 029547403.

2) Мои адреси на е-пошта: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected]

К. Еве ја мојата преписка со американската актерка по име Шарлиз Терон:

Внесете

Џексон

Мило ми е што те запознав и од каде си драга моја

Внесете

אתה שלחת

Јас живеам во Ерусалим-Израел.

Внесете

Џексон

Во ред

Внесете

Џексон

Па, дали сте во брак или сингл со драги деца

Внесете

אתה שלחת

Сите овие информации ќе ги најдете во пораката што ви ја испратив овде. асаф бенјамини.

Внесете

אתה שלחת

Но кој си ти? Зошто ти е толку интересно дали сум мажена или не? Те молам објасни ми!! асаф бенјамини.

Внесете

Џексон

Јас сум Шарлиз Терон од Јужна Африка, но живеам во Лос Анџелес Калифорнија САД и сум сама и барам и сум американска актерка

Внесете

Џексон

Па, дали сте во брак или сингл со драги деца

Внесете

אתה שלחת

Јас сум сингл. Јас сум 50-годишен еврејски инвалид од Ерусалим, ИЗРАЕЛ. Не можам да одам во Лос Анџелес да те запознаам, само имај го предвид тоа. асаф бенјамини.

Внесете

אתה שלחת

И на твојот профил го гледам името „Џексон Август“. Гледам и актерката Шарлиз Терон како има друга страница на Фејсбук – можеби класична измама и лажен профил. асаф бенјамини.

Внесете

19:57 часот

Џексон

Не, јас го користев името на моите деца за да создадам тајна приватна сметка за да испраќам пораки на пријателите

Внесете

קיבלת תשובה מאתЏексон

ההודעה המקורית:

Јас сум сингл. Јас сум 50-годишен еврејски инвалиден маж од Ерусалим, ИСРАЕ…

Но, ако ме сакаш, јас сепак можам да дојдам во Израел

Внесете

Џексон

Па, дали можеме да бидеме добри, блиски, корисни, сигурни и доверливи пријатели, драги

Внесете

אתה שלחת

Значи, приказната што ми ја кажуваш овде нема смисла: ти си славна личност и имаш милиони (ако не и повеќе) обожаватели ширум светот – и го користиш твојот таен профил за да ми пишеш – приватно лице во Израел од кое никој не знае нешто? Зошто не си пишал на пример некому во САД, некому во Европа итн. ? зошто на мене? Ова е многу чудно, нема разумно објаснување за вакво нешто!! Имам 50 години – не сум дете и имам животно искуство – зошто да верувам во толку чудна приказна? асаф бенјамини.

Внесете

21:24

Џексон

Добро со текот на времето мила моја ќе се знаеме подобро.

L. Мои врски:

1) споделување на мајчинството заедно

2) Фејсбук група  “жени👩споделете, консултирајте се и препорачајте🌷“.

3) Фејсбук страница  “дефанзивен исклучен“.

4)Клиника „ХАВА“ за женско здравје на душата

5) организација “мајки пред

6) веб-страница novakid.com– Часови по англиски јазик за деца

7)прецизен“ проект – за промоција на жената во егзактните науки

8)Здруженијата на синдикатите му се обраќаат на старецот во Израел

9)здружение „за нивно добро“ – Жените лекарки и адресата на лекарите кои го преживеаја холокаустот во Израел“

 

Print Friendly, PDF & Email
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE