Visit BlogAdda.com to discover Indian blogs Порука Израела свету. - מידע לאנשים עם מוגבלויות
Скочи на садржај
Home » הפוסטים באתר » Порука Израела свету.

Порука Израела свету.

 

Иони Барак

  1. јул 2014

Хеј свет, шта има?

Да, опет смо ми.. народ Израела.

Држава је толико мала да јој не можеш ни име да напишеш на глобусу јер не штима, а део мораш да напишеш на мору а део на суседној држави.

Једину државу коју има јеврејски народ, где говоре својим језиком, живе своје животе и покушавају да обезбеде да се холокауст какав им се догодио пре 60 година не понови…

Земља која је допринела својим људским капиталом, својим технолошким могућностима и својим иновацијама, током својих 60 година постојања, дала је огроман допринос човечанству.

Имамо малу молбу за вас.

Не, не, не узбуђујте се, заузети сте и заокупљени глобалним загревањем, глобалном енергетском кризом и економском ситуацијом, разумемо. Нећемо вам одузимати много времена.

Такође, како да то кажемо? Немамо много захтева од вас. Само једна таква пица. Мала молба.

Израелске одбрамбене снаге иду (надајмо се) у наредним данима у снажну и болну операцију на подручју из којег се пуца на терористе (који сте и сами одредили као такве, драги свете), како би вратили мир становницима с. Израел.

Људи ће давати отказе, породице ће отказивати летовање, а напори ће бити усмерени на узвратити оним преступницима којима су тенк и школа циљеви од једнаког значаја. коме су деца право и оправдано склониште.

За вас је испаљивање “глупих” пројектила у густо насељена подручја “легитиман” начин протеста.

Не не, не треба нам помоћ са војницима.. Апсолутно не драги свет.

Имамо своје војнике. Они су вешти и мотивисани. Верујте нам, они су најбољи на свету. Најбоља инвестиција ове земље.

Нећемо ни оружје. Сами га развијамо и улажемо милијарде годишње у технологије да деца и невини не буду повређени. Постигли смо заиста добре контрамере, са свих страна долазите да од нас научите како да се правилно водите у асиметричном рату.

Такође нам не треба да нас подржавате речима, ако вам је то претешко. Могло би бити лепо, али ипак… зависите од арапске нафте, а разумемо да не желите да нервирате момке са капама на глави и рукама на шивару.

Уосталом, познато је како то диже цену барела нафте.

Тражимо само једно.

не ометај

Ниједна земља неће дозволити да њени популацијски центри буду бомбардовани и даноноћно гађани пројектилима, свакако не земља попут наше, која је опште величине Њу Џерсија.

Ниједна земља неће показати толеранцију као ми, када њени грађани свих узраста постану далекометна мета екстремистичке верске терористичке организације која одбија да је призна.

Били смо довољно тихи, а громогласну тишину заменили су одјеци експлозија.

Знате, драги свете, ваше ћутање о питањима као што су масакр у Сирији, кршење људских права у Кини, нестанак мањина и ЛГБТ особа у Русији једноставно вришти.

Али из неког разлога када је реч о јединој земљи која стоји између безграничног убиственог тероризма и Запада, одједном имате много тога да кажете. Доста.

Зато то препустите нама.

Не морате да нас учите како да будемо морални, а никако да заштитимо своју земљу. Због тога смо овде.

Али ако нећеш да помогнеш, као што си толико пута стајао по страни и видео како су Јевреји масакрирани, зато што су Јевреји, онда се бар не мешај.

Само не ометај.

Хвала,

свих грађана државе Израел.

Print Friendly, PDF & Email