Visit BlogAdda.com to discover Indian blogs Послание от Израел към света. - מידע לאנשים עם מוגבלויות
Продължете към съдържанието
Home » הפוסטים באתר » Послание от Израел към света.

Послание от Израел към света.

Йони Барак

8 юли 2014 г

 

Хей свят, какво има?

Да, отново сме ние.. хората на Израел.

Държавата е толкова малка, че дори името й не можеш да напишеш на глобуса, защото не се побира и трябва да пишеш част от нея на морето и част от съседна държава.

Единствената държава, която еврейският народ има, където те говорят своя език, живеят живота си и се опитват да гарантират, че холокост като този, който им се случи преди 60 години, няма да се повтори…

Страната, която допринесе със своя човешки капитал, своите технологични възможности и своите иновации, през 60-те години на съществуване, направи огромен принос за човечеството.

Имаме малка молба към вас.

Не, не, не се вълнувайте, вие сте заети и заети с глобалното затопляне, глобалната енергийна криза и икономическата ситуация, разбираме. Няма да ви отнеме много време.

Освен това, как да го кажем? Нямаме много изисквания към вас. Само една такава пица. Малка молба.

През следващите дни израелските отбранителни сили (надяваме се) ще предприемат мощна и болезнена операция в район, от който се стреля по терористите (който вие сами определихте като такъв, скъпи свят), за да възстановят мира на жителите на Израел.

Хората ще напуснат работата си, семействата ще отменят летните си отпуски и усилията ще бъдат насочени към отвръщане на удара на онези нарушители, за които танкът и училището са еднакво важни цели. за които децата са подходящ и оправдан подслон.

За вас изстрелването на “глупави” ракети в гъсто населени райони е “легитимен” начин за протест.

Не, не, нямаме нужда от помощ с войници.. Абсолютно не скъп свят.

Ние имаме нашите войници. Те са квалифицирани и мотивирани. Повярвайте ни, те са най-добрите в света. Най-добрата инвестиция, която тази страна има.

Ние също не искаме оръжие. Ние го разработваме сами и инвестираме милиарди годишно в технологии, така че децата и невинните да не бъдат ощетени. Достигнахме наистина добри противодействия, отвсякъде идвате да научите от нас как правилно да водите асиметрична война.

Също така нямаме нужда да ни подкрепяте с думи, ако това ви е трудно. Може да е хубаво, но все пак… зависиш от арабския петрол и разбираме, че не искаш да дразниш момчетата с шапките на главите и ръцете си върху шивара.

Все пак се знае как вдига цената на барел петрол.

Искаме само едно нещо.

не безпокойте

Никоя държава няма да позволи населените й центрове да бъдат бомбардирани и обстрелвани ден и нощ с ракети, със сигурност не страна като нашата, която е с размерите на Ню Джърси.

Никоя държава няма да прояви толерантност като нас, когато нейните граждани от всички възрасти се превърнат в дългосрочна цел на екстремистка религиозна терористична организация, която отказва да я признае.

Бяхме достатъчно тихи и гръмотевичната тишина беше заменена от ехото на експлозиите.

Знаете ли, скъпи свят, вашето мълчание по въпроси като клането в Сирия, нарушаването на човешките права в Китай, изчезването на малцинствата и ЛГБТ хората в Русия просто крещи.

Но по някаква причина, когато става въпрос за единствената страна, която стои между безграничния убийствен тероризъм и Запада, изведнъж имате много да кажете. много.

Така че просто го оставете на нас.

Нямаме нужда да ни учите как да бъдем морални и със сигурност не как да защитаваме страната си. За това сме тук.

Но ако няма да помогнете, както много пъти сте стояли отстрани и сте виждали как евреите са избити, защото са евреи, тогава поне не се намесвайте.

Просто не безпокойте.

Благодаря,

на всички граждани на държавата Израел.

 

 

Print Friendly, PDF & Email