Visit BlogAdda.com to discover Indian blogs Последице кризе. - מידע לאנשים עם מוגבלויות
Скочи на садржај
Home » Последице кризе.

Последице кризе.

До:

Предмет: Заштита од последица кризе

Поштовани господине и госпођо

Као што знате, већ неколико дана (пишем ово 3. јуна 2022.) постоји забринутост због избијања озбиљне кризе у области безбедности исхране широм света, а то је због низа околности:

1) Рат између Русије и Украјине, који је скоро потпуно зауставио могућност увоза пшенице, житарица и кукуруза одатле, за који се зна да чини око 30 до 40 одсто расположивих залиха ових усева широм света, а с друге стране са стране, постоји огроман потенцијал увоза ових производа из Кине и Индије, што је данас далеко од реализације, а то је веома тешко изводљиво и из политичких разлога (земље које су биле жртве западних империја у Историја сада не жели да сарађује, видећи да је западни свет кривац за кризу, а таква је ситуација и само треба да плати цену.покушаји да се владарима ових земаља објасни да је криза међународна и да ће на крају сви становници света патити од њених последица без обзира ко је крив – ова објашњења наилазе на глуве уши, а често и историјски гнев и размишљање , праћено жељом да се освете бившим колонијалним силама, што је много важније од искрене забринутости због текуће и све заоштравајуће глобалне кризе која ће, на крају, и њих заболети).

2) Повратак ЦОВИД кризе у Кину, за чије је луке познато да играју веома значајну улогу у промету великог броја сировина у прехрамбеној индустрији у свету. У јеку повратка кризе и тамошњих строгих карантина, настаје значајна штета за могућност правилног функционисања поморског саобраћаја и трговине који одатле долазе, што доводи до смањења понуде многих производа.

3) Као што знате, последњих месеци дошло је до значајног повећања цена горива широм света, што повећава трошкове транспорта и складиштења у хлађењу, а самим тим и поскупљује производе, укључујући и основне потребе хране у свет.

4) Бескрајне и деструктивне последице климатске кризе: суше, сужавање површина погодних за прераду или пољопривредну обраду, тотална дренажа у погледу количине падавина: веома велике количине кише које падају у кратким временским периодима које изазивају велике поплаве и поплаве, које, осим наношења штете људским животима и имовини, штете и пољопривредним површинама. С друге стране, пролазимо кроз веома дуге временске периоде, понекад и године у којима нема могућности да се издрже велики број усева због недостатка падавина и дугих периода суше.

Поред тога, тренд дезертификације и екстремни топлотни таласи узрокују исцрпљивање извора воде, што, наравно, представља веома озбиљну претњу великом броју становника, а такође отежава одржавање пољопривреде и снабдевање храном широм света. .

5) И разлог специфичан за Израел: саобраћајне гужве у лукама, како у луци Хаифа, тако иу луци Ашдод, због чега су увозници у Држави Израел приморани да апсорбују вишак трошкова који су узроковани страних шпедиција. Као што знате, овај проблем већ дуже време није решен због политичких разлога и нерешених проблема у области радних односа у Држави Израел.

 

Као што знате, резултати ове реалности су поскупљења, чији су главни патници, као и увек, слабе класе које су у економској невољи у разним земљама.

Као инвалид који живи од накнаде и припада овим категоријама, питам: Да ли тренутно постоје политичке и/или јавне организације, у Држави Израел или на другим местима у свету, чији је циљ да покушају и ублажити штету овим људима и помоћи им да преживе? Да ли имате било какве информације о томе на располагању?

Поздрави,

Асаф Бењамини,

Костарика бр. 115,

Улаз А.- Стан 4,

Кирјат Менахем,

Јерусалим,

Израел, Поштански број: 9662592.

Бројеви телефона: Хоме-972-2-6427757.

Мобиле-972-58-6784040.

Број факса–97277-2700076.

МадамБ. 1) Мој матични број: 029547403

2) Моја е-пошта: 029547403@валла.цо.ил

И: асб783а@гмаил.цом

И: ассаф197254@иахоо.цо.ил

И: а32ассаф@оутлоок.цом

И: асс.бениамини@иандек.цом

И: ассаф002@маил2ворлд.цом

И: ассафффф@протонмаил.цом

И: бениамини@вк.цом

И: ассафбениамини@163.цом

3) Напомињем да припадам ослабљеној популацији, и да живим од инвалиднине Завода за осигурање. Стога и ја припадам популацији која ће сигурно бити повређенатаквом кризом на најтежи и најтежи начин.

4) Моја веб локација:/хттпс://дисабилити5.цом

5) И имам још једно питање: да ли тренутно постоје области научног и/или технолошког истраживања које имају потенцијал да воде оваква или друга решења? И ако јесте, у којој мери се промовишу и добијају буџете за истраживање и развој од влада света?

6) Испод је неколико линкова до чланака (на хебрејском) који су недавно објављени у израелској штампи на ову тему:

хттпс://ввв.исраелхаиом.цо.ил/бусинесс/артицле/8528423

 

хттпс://ввв.цалцалист.цо.ил/ворлд_невс/артицле/рии9в2цвц

 

хттпс://ввв.мако.цо.ил/нектер-магазине/бите_фром_томорров/Артицле-4375д0721цд1д71026.хтм

хттпс://ввв.глобес.цо.ил/невс/артицле.аспк?дид=1001400653

7) Напомињем да сам особа која говори хебрејски, а моје знање страних језика је веома ограничено. Осим средњег до ниског нивоа енглеског и француског на веома ниском нивоу, немам више знања у овој области.

Помогла ми је професионална преводилачка компанија да напишем овај документ.

 

Print Friendly, PDF & Email