Visit BlogAdda.com to discover Indian blogs getLinks(); ?> Правната система в Израел и хората с увреждания - מידע לאנשים עם מוגבלויות

Правната система в Израел и хората с увреждания

 

През последните години правната система в Израел премина през значителен процес на реформа, който значително засегна хората с увреждания. Реформата включва промени в приемането на съществуващите закони, създаването на нови закони и промяна в подхода и правните процеси.

Един от основните въпроси, които засягат новите закони, са правата на хората с увреждания. В миналото хората с увреждания срещаха много трудности, когато се опитваха да се позовават на правната система в Израел. Процесът беше сложен, неясен и труден за ориентиране. Законът за правата на хората с увреждания, приет от Кнесета през 1998 г., беше сравнително силен, но все пак се натъкна на много трудности и продължителни процеси.

Като част от реформата, новото законодателство детайлизира и обогати правата на хората с увреждания, а също така създаде механизми, които бяха по-прости и лесни за навигация. Например бяха обявени различни права за хората с увреждания в различните области на техния живот и също бяха добавени процеси за освобождаване от съдебни производства за хората с увреждания.

Промените в правната система в Израел помогнаха на хората с увреждания да се справят по-ефективно с правната система и да поставят правата си на централна роля при приемането на законите и в правните процеси.

Като част от реформата беше създаден и център за подпомагане на хората с увреждания на базата на сътрудничество между държавните министерства и организациите на общността на хората с увреждания. Центърът предоставя на хората с увреждания информация и правни съвети и им помага да се ориентират в правната система и процесите на обезщетения.

Реформата също така доведе до разработването на нови и модерни технологии в подкрепа на хората с увреждания в правната система. Например разработване на интелигентен софтуер, който идентифицира нуждите на хората с увреждания и предлага персонализирани решения за тях. Това позволява на хората с увреждания да получат необходимата им подкрепа по-ефективно и да получат по-ефективен достъп до своите компенсации.

И в заключение:

Реформата на правната система в Израел повлия значително и положително на общността на хората с увреждания. Новите закони и новите механизми са предназначени да помогнат на хората с увреждания да се справят със системата.

 

 

A. По-долу е имейл съобщението, което изпратих по това време на различни места:

До: когото може да засяга.

Предмет: движението “Невидими хора с увреждания”.

Уважаеми господине/госпожо,

През последните години съм партньор в борбата на хората с увреждания, в която участвам, насочена към повишаване на обезщетенията за инвалидност до ниво, което ще позволи на нас, хората с увреждания в Израел, да постигнем минимално достоен начин на живот.

Като част от тази борба дойдох на 10 юли 2018 г. на сесия на Комитета за прозрачност на Кнесета относно държавните жилища. На тази дата се отбелязва и Денят на общественото жилище.

В комисията срещнах жена на име Татяна Кадучкин, която създаде социално движение, наречено “Нитгабер” (“Ние ще преодолеем”) – движение, което се опитва да популяризира правата на невидимите хора с увреждания – тоест хора, страдащи от тежки медицински проблеми, както и тежки увреждания, но на пръв повърхностен поглед нищо не се забелязва от тяхното увреждане и изглеждат като всеки друг човек. Фактът, че увреждането на хората (включително моето) е външно невидимо, на практика причинява дискриминация и отказ да им се предоставят много права, дадени на други хора с увреждания – държавните институции често възприемат много повърхностни и повърхностни подходи, водещи до маркиране на хората в тази група като уж „здрави“.

В нашето ново движение, движението “Nitgaber”, ние се опитваме да се борим с този широко разпространен отказ да ни предоставят права, да повишим осведомеността за тази тема сред широката общественост, както и сред вземащите решения в Израел.

Поради тази причина споделям това съобщение в социалните медии – и ще бъда благодарен, ако някой се натъкне на него, за да го сподели допълнително в социални медии, интернет форуми и колкото се може повече фреймуъркове.

И преди да завърша, още една подробност: телефонът на основателя на движението г-жа Татяна Кадучкина е 972-52-3708001 и е на разположение от 11 до 20 часа в тези дни.

ваш,

 Асаф Бинямини

ул. Коста Рика 115

Вход А – Апартамент 4,

Кирят Менахем

Йерусалим, пощенски код: 9662592

Телефонни номера:

Начало – 972-2-6427757

Мобилен – 972-52-4575172

Факс – 972-77-2700076

PS: 1) ЕГН: 029547403

2) Моите имейл адреси: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected]

3) Лечебното заведение, в което се лекувам:

СНЦ “Реут” – Хостел “Авивит”.

ул. Хаавивит 6,

Кирят Менахем,

Йерусалим, пощенски код: 9650816

Телефони на офисите на хостела:

972-2-6432551 или: 972-2-6428351

Електронен адрес на хостела: [email protected]

4) Социалният работник на Хостел “Авивит”, когато се срещнах с нея във вторник, 12 декември 2017 г., в 13:30 ч., ми забрани да давам каквито и да е подробности за нея и/или други служители на Хостел “Авивит” или ” НПО “Ройт”.

5) Моят лекуващ общопрактикуващ лекар:

Д-р Майкъл Халаб

“Клалит Медикъл Сървисиз” – Клиника “Борохов”.

КИрят Йовел

Йерусалим, пощенски код: 9678150

Телефон на кабинета на клиниката:

972-2-6440777

Факс номер на офиса на клиниката:

972-2-6438217

6) Допълнителни лични данни: Възраст: 47. Семейно положение: Неженен.

Дата на раждане: 11 ноември 1972 г.

  

7) По-долу е кратко обяснение на движението “Nitgaber”, появяващо се в пресата:

Татяна Кадучкин, обикновен гражданин, решава да създаде движението „Нитгабер“, за да помогне на онези, които тя нарича „невидимите хора с увреждания“. Досега около 500 души от всички части на Израел са се присъединили към нейното движение. В интервю за Канал 7 тя разказва за проекта и за онези хора с увреждания, които не получават подходяща и достатъчна помощ от съответните страни, само защото са невидими.

Тя казва, че хората с увреждания могат да бъдат разделени на две групи: хора с увреждания с количка и хора с увреждания без количка. Тя определи втората група като „невидими хора с увреждания“, тъй като, по думите й, те не получават същите услуги, които се предоставят на хората с увреждания с инвалидни колички, въпреки че са определени като инвалиди 75%-100%.

Тези хора, обяснява тя, не могат сами да изкарват прехраната си и се нуждаят от помощ от допълнителни услуги, на които имат право хората с увреждания с инвалидни колички. Например хората с невидими увреждания получават по-ниски обезщетения за инвалидност от Националния осигурителен институт и не получават определени добавки, като обезщетения за специални услуги и обезщетения за мобилност, а също така получават по-ниски обезщетения от Министерството на жилищното настаняване.

Според изследване, проведено от Кадучкин, тези „невидими хора с увреждания“ са бедни, въпреки опита да се твърди, че през 2016 г. в Израел никой не гладува. Изследванията й показват също, че процентът на самоубийствата им е висок. В движението, което тя създаде, тя работи за добавяне на „невидимите хора с увреждания“ към списъка на чакащите за обществено жилище. Това е така, защото според нея те обикновено не влизат в тези списъци, въпреки че формално имат право на това. Тя провежда много срещи с членове на Кнесета и дори участва в сесиите и дискусиите на съответните комисии на Кнесета, но казва, че хората, които могат да помогнат, не слушат, а тези, които слушат, са в опозицията и следователно са безсилни да помогнат.

Сега тя призовава все повече и повече „невидими хора с увреждания“ да се присъединят към нея, за да може да им помогне. Тя смята, че ако нещата продължават така, както са сега, няма да има друг изход, освен да се проведе демонстрация на хора с увреждания, за да потърсят правата си и основния си поминък.

8) Ето линк към нашата фейсбук страница за движение:

https://www.facebook.com/%D7%AA%D7%A0%D7%95%D7%A2%D7%AA-%D7%A0%D7% AA%D7%92%D7%91%D7% A8-105177934167352/?modal=admin_todo_tour

9) Ето кореспонденцията ми с Мария Кривошеина от интернет сайта semrush.com:

Здравей Асаф,

Да моля. Ще се радвам, ако можете да ми предоставите подробности относно вашия проект и вашите очаквания от SEMrush

Благодаря ви предварително!

С Най-Добри Пожелания

Мария

Мария Кривошеина

Мениджър на акаунти

Телефон: + 442032870265

Електронна поща: [email protected]

SEMrush www.semrush.com

  

В понеделник, 14 октомври 2019 г. в 22:13 чАсаф Бенджамин‎ < [email protected] > написа:

Нямам “колеги” – нашето движение е много малко – и се надяваме в бъдеще да бъде по-голямо. Нашата дейност е много важна за нас и мога да дам вашите данни от сега на всички платформи, на които пиша, ако смятате, че имате желанието, както и способността да направите много повече обществена осведоменост, както и съответното законодателство в световен мащаб, което може да популяризира обществеността на хора с увреждания. Ако сте съгласни и дадете своето одобрение, започвам да го правя.

Асаф Бенямини.

в октомври 14, 2019 15:13, Мария Кривошеина написа:

Здравей Асаф,

Надявам се, че си добре. Искам да ви уведомя, че миналата седмица се опитах да се свържа с г-жа Кадочкин, за съжаление без успех.

Ако е възможно може ли да ми дадете тел. номер на вашите колеги и я помолете да ми се обади, моля?

Благодаря ви предварително!

С Най-Добри Пожелания,

Мария Кривошеина

Мениджър на акаунти

Телефон: + 442032870265

Електронна поща: [email protected]

В петък, 4 октомври 2019 г. в 23:17 чАсаф Бенджамин‎ < [email protected] > написа:

Нямам сайт. Опитвам се да популяризирам хората с увреждания. Можете да говорите с нашия мениджър-Mrs. Кадочкин – тя няма имейл адрес. Можете да й се обадите на телефонен номер 972-52-3708001. Знам, че тя говори руски като първи език и иврит е научила в Израел. Не съм сигурен, че тя също говори английски – може би… Асаф Бенджамин.

 Добре 20:17:30, Мария Кривошеина написа:

Здравей Асаф,

Благодаря ви за подробните отзиви.

 Добре 20:17:30, Мария Кривошеина написа:

Здравей Асаф,

Благодаря ви за подробните отзиви

Правилно ли ви разбрах, че искате да популяризирате уебсайта си?

Ако желаете мога да говоря с госпожа Кадочкин. Бихте ли ми изпратили имейл на г-жа Кадочкин, моля?

Благодаря ви предварително!

С Най-Добри Пожелания,

Мария

Мария Кривошеина

 Мениджър на акаунти

Телефон: + 442032870265

Електронна поща: [email protected]

SEMrush www.semrush.cом

Съдържанието на този имейл и приложените тук документи (ако е приложимо) са поверителни и предназначени само за получателя, посочен в съобщението. Строго е забранено споделянето на която и да е част от това съобщение и/или приложените тук документи (ако е приложимо) с трета страна без писменото съгласие на подателя. Ако сте получили това съобщение по погрешка, моля, отговорете на това съобщение и продължете с изтриването му, за да можем да гарантираме, че подобна грешка няма да се случи в бъдеще

В сряда, 2 октомври 2019 г. в 17:23 чАсаф Бенджамин‎ < [email protected] > написа:

  

Опитвам се да популяризирам нашата кампания – хората с увреждания. Ето още няколко думи за обяснение на движението, към което се присъединих миналата година. Можете също така да говорите с мениджъра на нашето движение – тя говори иврит и руски. Не знам дали тя също говори английски, ние се опитваме да популяризираме хората с увреждания, които не се виждат отвън – така че в резултат нашите граждански права не са изпълнени. бихме искали да поправим тази несправедлива ситуация.

нашият мениджър е г-жа татяна кадочкин и тя е на разположение на нейния телефонен номер 972-52-3708001 от

От 11 до 20 часа от неделя до четвъртък – с изключение на еврейските празници.

нашето движение се нарича на иврит “nitgaber”.

*Ето линк към фейсбук страницата ни за движение:

https://www.facebook.com/movement-netgabr-105177934167352/?modal=admin_todo_tour

 _______________________________________

  

в 1 октомври 2019 13:33, Мария Кривошеина написа:

Здравей Асаф,

казвам се Мария, аз съм акаунт мениджър в SEMrush Company.

Пиша ви заради молбата ви. Бихте ли уточнили от какъв вид помощ се нуждаете? Искате ли да разберете ключови думи, по които се класират такива уебсайтове?

Благодаря ви предварително!

С Най-Добри Пожелания,

Мария

Мария Кривошеина

Телефон: + 442032870265

Електронна поща: [email protected]

SEMrush www.semrush.com

Съдържанието на този имейл и приложените тук документи (ако е приложимо) са поверителни и предназначени само за получателя, посочен в съобщението. Строго е забранено споделянето на която и да е част от това съобщение и/или приложените тук документи (ако е приложимо) с трета страна, без

писмено съгласие на подателя. Ако сте получили това съобщение по погрешка, моля, отговорете на това съобщение и проследете изтриването му, за да можем да гарантираме, че такава грешка няма да се случи в бъдеще.  

10) Ето моята кореспонденция с члена на британския парламент Каролайн Лукас:

Уважаеми Асаф,

Много благодаря за вашия имейл, който ще се погрижа Каролайн да види при първа възможност. Опасявам се, че тя няма капацитета да кореспондира с неизбиратели, но ще види вашето съобщение.

С най-добри пожелания, Ино

От името на Каролайн Лукас

Каролайн Лукас, депутат от Брайтънския павилион

Камара на общините

Лондон SW1A 0AA

Телефон: 020 7219 7025

Имейл: [email protected]

Уеб www.carolinelucas.com

Facebook /carolinelucas.page

Twitter @carolinelucas

Ако желаете да получавате седмични имейл бюлетини с новини от Каролайн Лукас, моля, отговорете на това съобщение, като поставите „имейл бюлетин“ в реда за тема.

За подробности относно това как се използва вашата лична информация, как поддържаме сигурността на вашата информация и вашите права за достъп до информацията, която държим за вас, моля посетете:

https://www.carolinelucas.com/get-in-touch

От: Асаф Бинямини < [email protected] >

Изпратено: 17 октомври 2019 г. 10:37 ч

До: ЛУКАС, Каролайн < [email protected] >; [email protected]

Предмет: невидимо увреждане.

11) Ето връзка към моя акаунт в paypal:

Платете на Asaf Benjamin с помощта на PayPal

 

 

Б. Следва моята кореспонденция от 26 март 2023 г. с асоциация “Access Israel”:

Събота, 25 март от 18:23 ч

офис< [email protected] >

да се:

Асаф Бенямини

Неделя, 26 март в 9:53

Здравей Асаф, мисля, че трябва да потърсиш в интернет фондации и/или дарения.

наистина не знам.

Възможно е да се свържете с Комисията за равни права на хората с увреждания.

С Най-Добри Пожелания,

Нира Бен Яир – Директор на Израелската асоциация за достъпност (AR) 580341204 за насърчаване на достъпността до независимостта и интеграцията на хората с увреждания
http://www.aisrael.org| Роса. 972-9-7640400 | Мобилен 972-54-2422973 | факс. 972-9-7451127 Ще бъдем наистина благодарни, ако ни помогнете и с нещо малко и важно за насърчаване на достъпността на Израел. Щракнете тук, за да кръгнете в полза на Израелската асоциация за достъпност

 Скриване на оригиналното съобщение

—–Оригинално съобщение—–

 

От: assaf benyamini <[email protected]>

Изпратено: събота, 25 март 2023 г., 18:24 ч

До: офис <[email protected]>

Предмет: Моите писма до сдружение “Негишут Израел”.

До: Асоциация “Access Israel”.

Въпросният: аксесоар.

Уважаеми дами / господа.

Търся съдомиялна машина, която може да се постави на плота, по начин, който може да улесни човек с увреждания в моето положение, който има проблеми с навеждането, за да мие чиниите – но също така не искам да използвам еднократна съдове поради щетите, които това нанася на околната среда.

Но тук има друг проблем: аз съм човек с много ниски доходи – инвалидност от НОИ и не мога да плащам тези помощи.

Въпросът ми към вас е: познавате ли фондации или благотворителни организации, които могат да помогнат в такава ситуация?

С Най-Добри Пожелания,

Асаф Бенямини,

Улица Коста Рика 115,

Вход А-ап.4,

Кирят Менахем,

  

Йерусалим,

ИЗРАЕЛ, пощенски код: 9662592.

Телефонни номера: у дома – в тайна поради тормоз и жалба до израелската полиция, която не беше разгледана.

Мобилен-972-58-6784040. Факс-972-77-2700076.

пост Scriptum. 1) Мястото в къщата ми, където можете да поставите съдомиялна машина от въпросния тип:

Дължина-55см. Широчина-30см. Височина-50см.

2) ЕГН: 029547403.

3) Моят e-имейл адреси: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected]

C. По-долу е имейл съобщението, което изпращам на различни места:

Да се:

Търся многоезична система за създаване на видео с изкуствен интелект – и то в безплатен модел.

Знаете ли фирми, които могат да ме посъветват с такива системи?

Асаф Бенямини,

Улица Коста Рика 115/4,

квартал Qiriat Menahem,

Йерусалим,

ИЗРАЕЛ, пощенски код: 9662592.

*1) моите телефонни номера: у дома – поверително поради тормоз и жалба в израелската полиция, която не беше обработена.

клетъчен-972-58-6784040. факс-972-77-2700076.

2) моите имейл адреси: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected]

3) моят уебсайт: https://www.disability55.com/

4) първият ми език е иврит (עברית).

5) Не използвам zoom, skype или друг софтуер за видеоконференции.

D. По-долу има идеи за софтуер/системи в Интернет, за които се сетих:

1) Отворете уебсайт/система, наречена „Версии на иврит“.

Целта на такава система би била преводът на софтуер, уеб страници и различни уебсайтове от чужди езици на иврит.

Както знаем, тази операция е възможна днес чрез услуги за автоматичен превод като Google Translate – но услугите за автоматичен превод имат, както знаем, много грешки – толкова много, че понякога не е възможно да се разбере значението на нещата.

Следователно в много случаи няма заместител на човешкия преводач – и следователно уебсайтът „Версии на иврит“ ще се основава само на работата на човешки преводачи, а не на автоматични системи за превод.

Разбира се, по този начин ще бъде възможно да се направят различни интернет системи достъпни за говорещите иврит, които не знаят други езици.

Освен това: ще бъде възможно да се предлагат отворени системи за говорещи всеки друг език (например: отворена система за испаноговорящи, които не знаят други езици освен испански, отворена система за рускоговорящи, които не знаят други езици освен испански руски и др.).

 

2) Отворете уебсайт, наречен „Личен финансов модел“:

Намерението е да се отвори система, базирана на изкуствен интелект, която да е предназначена за мрежови потребители, които имат идеи да отварят различни системи или уебсайтове.

Потребителят ще трябва да попълни съответните данни като кратко обяснение на въпросната идея, връзки към профилите на собственика на идеята в социалните мрежи, връзка към уебсайта на потребителя (ако има такъв), както и обяснение на идеята финансовото състояние на собственика.

Предизвикателството на такава система ще бъде, въз основа на анализа на всички тези данни, да напише на този потребител кой е най-правилният икономически модел за него въз основа на личните данни, както и да предостави препоръки, които ще бъдат правилни за него в персонализиран начин.

E. По-долу е имейл, който изпратих по това време на различни места:

Да се:

Предмет: Моето писмо до Комисията по труда и социалните грижи на Кнесета (приложено)

Уважаеми господине/госпожо,

Наскоро проведох приложената тук кореспонденция с Комитета по труда и социалните грижи на Кнесета.

Опитвам се да разбера какво трябва да направя в следната ситуация: Законът ме задължава да докладвам за икономка, която работи при мен – от една страна, а от друга, и парадоксално, не ми позволява да го направя… И причината: от мен се очаква, че аз, човек с увреждания, който имам пенсия от Националната осигурителна институция, трябва да плащам същите плащания като изпълнител или собственик на голяма компания. Изпълнител или собственик на голяма компания може да се погрижи за пенсионните плащания, но аз не мога да направя това.

Тук се създаде задънена улица, в която различни власти на държавата Израел не ми предлагат решение и не правят нищо, освен да ме изпращат насам-натам, от един на друг. И преди да бъде дадена цялата картина, бих искал да ви попитам: можете ли да се намесите? Това, за да принуди властите в държавата Израел да предложат разумно решение на проблема, пред който съм изправен.

За разбирането,

Асаф Бенямини

Fw – Yahoo mail: Assaf Benyamini – Fw: писмо до Комисията по труда и социалните грижи на Кнесета.

08.06.2019 г

Така че се опитвам да разбера – какво трябва да бъде решението според вашия метод: Трябва ли да се върна – не от докладване? Къде е логиката – издал си закон – и не даваш на гражданин да го спазва, а искаш по всякакъв начин да ме изкараш нарушител.

Трябва ли да се върна към липса на отчитане? Струва ми се, че в създадената от вас ситуация това е единственият останал вариант.

Искам да знам как да направя това.

За разбирането,

Асаф Бенямини

В понеделник, 5 август 2019 г., 13:16:35 [email protected] Комитетът по трудово социално подпомагане и здравеопазване на Кнесета +3 GMT> написа:

Уважаеми господине

Прилагаме отговора от НОИ.

Ако поискате промяна на закона, можете да пишете на членовете на Кнесета, надявайки се, че темата ще ги заинтересува.

Моля, имайте предвид, че Кнесетът в момента е в предизборна ваканция и не е сигурен, че може да бъде законодателен в момента.

Поздрави, Главен Бен Ами – старши парламентарен координатор

Телефон: 972-2-6408068 Факс: 972-2-6408315

Поща: [email protected]

Кнесет

Комисия по труда, социални грижи и здравеопазване

Кнесетът пази околната среда. Моля, избягвайте ненужното отпечатване на имейла

От: Комисията по труда, социалните грижи и здравеопазването

Изпратено: неделя, 30 юни 2019 г. 14:39 ч

[email protected] >Cc: [email protected]

Fw – Асаф Бенямини – Моето писмо до Комисията по труда и социалните грижи на Кнесета

 

Да се:

8.6.2019 г. Fw – Yahoo поща: Асаф Бенямини – Fw: моето писмо до Комисията по труда и социалните грижи на Кнесета 8.6.2019 г.

 

Национална осигурителна институция

Отдел за обществени жалби

Уважаеми господине,

Тук прикачено писмо от Асаф Бенямини.

Ще Ви бъдем благодарни да откликнете на неговия призив.

 Поздрави, Главен Бен Ами – старши парламентарен координатор

Телефон: 972-2-6408068 Факс: 972-2-6408315

Поща: [email protected]

 

Кнесет

Комисия по труда, социални грижи и здравеопазване

 

Кнесетът пази околната среда. Моля, избягвайте ненужното отпечатване на имейла

[Формуляр: Асаф Бенямини [поща [email protected]

Изпратено: неделя, 30 юни 2019 г. 14:39 ч

Да се: [email protected] Комитетът по трудово социално подпомагане и здравеопазване

Предмет: Моето писмо до Комисията по труда и социалните грижи на Кнесета

Fw – Yahoo mail: Assaf Benyamini – Fw: Моето писмо до Комисията по труда и социалните грижи на Кнесета.

08.06.2019 г

Fw Асаф Бенямини – Fw: Моето писмо до Комисията по труда и социалните грижи на Кнесета. 08.06.2019 г

От: Асаф Бенямини < [email protected]

До: < [email protected] > Комитетът по трудово социално подпомагане и здравеопазване

Изпратено на дата: вторник, 6 август 2019 г. 08:59:21 GMT +3

тема: Assaf Benyamini FW: Моето писмо до Комисията по труда и социалните грижи на Кнесета.

Институцията за национално осигуряване не предлага решение, затова се свързах с вас.

Вторник, 6 август 2019 г. 08:42:19 GMT +3

Комисия по труда, социални грижи и здравеопазване

<[email protected] > написа:

 

Уважаеми господине,

Трябва да изясните това в Институцията за национално осигуряване

 Поздрави, Главен Бен Ами – старши парламентарен координатор

Телефон: 972-2-6408068 Факс: 972-2-6408315

Поща: [email protected]

Кнесет

Комисия по труда, социални грижи и здравеопазване

Кнесетът пази околната среда. Моля, избягвайте ненужното отпечатване на имейла

От: Асаф Бенямини [поща до< [email protected]

Понеделник, 5 август 2019 г. 14:37 ч

До: [email protected] Комитетът по трудово социално подпомагане и здравеопазване

FW- Assaf Benyamini Re: Тема: Моето писмо до Комисията по труда и социалните грижи на Кнесета

„Отговорът“, който предоставя Националната осигурителна институция, не е никакъв отговор – тук не става въпрос за „събиране от работодатели“ – не могат да ми бъдат начислени, като нуждаещ се човек, който живее с издръжка, точно същите суми, които са начислени от изпълнител, който управлява голяма фирма.

Тъй като съм нуждаещ се човек, така или иначе не мога да плащам пенсия на икономка, която работи за мен. Каквото и да правиш – просто не мога да го изплатя!!!

08.05.2019 г

До: Комисията по труда и социалните грижи на Кнесета

Предмет: Моето повторно обжалване

Уважаеми господине/госпожо

Днес, в понеделник, 08.05.2019 г. ви изпратих прикаченото съобщение, но вие не ми отговорихте. В 14:45 се свързах с вас по телефона, но представител на комисията, с когото разговарях, категорично отказа да ме насочи към компетентните по темата, но ми затвори.

И по този въпрос, отнасям към вас (отново) моя въпрос и се опитайте да разберете какво трябва да направя аз като гражданин в ситуация, в която вие сте приели закон от една страна – и не ми позволявате да му се подчини, от друга.

Този път чакам действителен и реален отговор, а не цикъл от минали, унизителни отговори.

За разбирането,

Асаф Бенямини

08.05.2019 г

Re – Yahoo mail: Assaf Benyamini – Fw: Моето писмо до Комисията по труда и социалните грижи на Кнесета.

От: Асаф Бенямини ( [email protected] )

Да се: [email protected]

Дата: понеделник, 8.5.2019 г. GTM +3 14:36

„Отговорът“, който предоставя Националната осигурителна институция, не е никакъв отговор – тук не става въпрос за „събиране от работодатели“ – не могат да ми бъдат начислени, като нуждаещ се човек, който живее с издръжка, точно същите суми, които са начислени от изпълнител, който управлява голяма фирма.

Тъй като съм нуждаещ се човек, така или иначе не мога да плащам пенсия на икономка, която работи за мен. Каквото и да правиш – просто не мога да го изплатя!!!

Така че се опитвам да разбера – какво трябва да бъде решението според вашия метод: Трябва ли да се върна – не от докладване? Къде е логиката – издал си закон – и не даваш на гражданин да го спазва, а искаш по всякакъв начин да ме изкараш нарушител.

Трябва ли да се върна към липса на отчитане? Струва ми се, че в създадената от вас ситуация това е единственият останал вариант.

Искам да знам как да направя това.

За разбирането,

Асаф Бенямини

В понеделник, 5 август 2019 г. 13:16:35 GMT +3

Комисия по труда, социални грижи и здравеопазване

<[email protected] > написа:

Уважаеми господине

Ето отговор от Националния осигурителен институт.

Ако поискате промяна на закона, можете да пишете на членовете на Кнесета, надявайки се, че темата ще ги заинтересува.

Моля, имайте предвид, че Кнесетът в момента е в предизборна ваканция и не е сигурен, че може да бъде законодателен в момента.

Поздрави, Главен Бен Ами – старши парламентарен координатор

Телефон: 972-2-6408068 Факс: 972-2-6408315

Поща: [email protected]

 

Кнесет

Комисия по труда, социални грижи и здравеопазване

 

Кнесетът пази околната среда. Моля, избягвайте ненужното отпечатване на имейла

От: Комисията по труда, социалните грижи и здравеопазването

Изпратено: неделя, 30 юни 2019 г. 14:39 ч

[email protected] >Cc: [email protected]

Fw – Асаф Бенямини – Тема: Моето писмо до Комисията по труда и социалните грижи на Кнесета

Да се:

Национална осигурителна институция

Отдел за обществени жалби

Уважаеми господине,

Тук прикачено писмо от Асаф Бенямини.

 

08.05.2019 г

Re – Yahoo mail: Assaf Benyamini – Fw: Моето писмо до Комисията по труда и социалните грижи на Кнесета.

Ще Ви бъдем благодарни да откликнете на неговия призив.

Поздрави, Главен Бен Ами – старши парламентарен координатор

Телефон: 972-2-6408068 Факс: 972-2-6408315

Електронна поща: [email protected]

Кнесет

Комисия по труда, социални грижи и здравеопазване

Кнесетът пази околната среда. Моля, избягвайте ненужното отпечатване на имейла

—-

[От: Асаф Бенямини [ имейл до: [email protected]

Изпратено: неделя, 30 юни 2019 г. 14:20 ч

Да се:<[email protected] >Комисия по труда, социални грижи и здравеопазване

Предмет: Моето писмо до Комисията по труда и социалните грижи на Кнесета

08.05.2019 г

Fw – Yahoo mail: Assaf Benyamini – Fw: Моето писмо до Комисията по труда и социалните грижи на Кнесета.

Fw – Асаф Бенямини – Fw: Моето писмо до Комисията по труда и социалните грижи на Кнесета

От: Комисията по труда, социалните грижи и здравеопазването [email protected]

До: [email protected]

Дата: понеделник, 5 август 2019 г. 13:16 GMT +3

 

Уважаеми господине

Ето отговор от Националния осигурителен институт.

Ако поискате промяна на закона, можете да пишете на членовете на Кнесета, надявайки се, че темата ще ги заинтересува.

Моля, имайте предвид, че Кнесетът в момента е в предизборна ваканция и не е сигурен, че може да бъде законодателен в момента.

Поздрави, Главен Бен Ами – старши парламентарен координатор

Телефон: 972-2-6408068 Факс: 972-2-6408315

Поща: [email protected]

Кнесет

Комисия по труда, социални грижи и здравеопазване

Кнесетът пази околната среда. Моля, избягвайте ненужното отпечатване на имейла

От: Комисията по труда, социалните грижи и здравеопазването

Изпратено: неделя, 30 юни 2019 г. 14:39 ч

[email protected] >Cc: [email protected]

Fw – Асаф Бенямини – Тема: Моето писмо до Комисията по труда и социалните грижи на Кнесета

Да се:

Национална осигурителна институция

Отдел за обществени жалби

08.05.2019 г

Fw – Yahoo mail: Assaf Benyamini – Fw: Моето писмо до Комисията по труда и социалните грижи на Кнесета.

Уважаеми господине,

Тук прикачено писмо от Асаф Бенямини.

Ще Ви бъдем благодарни да откликнете на неговия призив.

 

Поздрави, Главен Бен Ами – старши парламентарен координатор

Телефон: 972-2-6408068 Факс: 972-2-6408315

Поща: [email protected]

 

Кнесет

Комисия по труда, социални грижи и здравеопазване

Кнесетът пази околната среда. Моля, избягвайте ненужното отпечатване на имейла

[Формуляр: Асаф Бенямини [мейл до [email protected]

Изпратено: неделя, 30 юни 2019 г. 14:39 ч

Да се: [email protected] Комитетът по трудово социално подпомагане и здравеопазване

Предмет: Моето писмо до Комисията по труда и социалните грижи на Кнесета

pgf файл Асаф Бенямини

Национален осигурителен институт Отдел за обществени жалби

До: 07.07.2019г

Г-жа Майн Бен Ами – старши парламентарен координатор

Кнесетът

Комисия по труда, социални грижи и здравеопазване

Йерусалим      

дело: 40738/72

ID 02954740/3

Скъпа госпожо,

Предмет: Събиране от работодатели -г. Асаф Бенямини

Вашето писмо от 30.06.2019 г

Тук е приложено копието на отговора директно до г-н Бенямини от нашия местен клон от 12 юни 2019 г.

На Ваше разположение,

Ети Коен /подпис/

Отдел за обществени жалби

Копие до: г-н Ели Назри – началник на клона в Йерусалим

Йерусалим, Шд. Вацман 13 п.код 91909 тел. 972-2-6709070,

факс: 972-2-6525038, нашият адрес за онлайн разговори: www.btl.gov.il

1741711

Национален осигурителен институт Йерусалимски клон

12 юни 2019 г

Да се:

Г-н Асаф Бенямини

ул. Коста Рика 115, ап.4

Йерусалим 9662592

Относно: Вашето обжалване от 26.05.2019 г

 

В отговор на вашето запитване по темата по-горе, бих искал да отговоря, че няма освобождаване за получателите на обезщетение за обща инвалидност от плащания на застрахователни премии за служители, наети от тях в домакинство. Следователно вие сте таксувани в съответствие със закона (таксите са показани в разплащателната книжка, която ви е изпратена).

Трябва да се отбележи, че ако се нуждаете от помощта на други хора в ежедневните си дейности, можете да подадете иск за проверка на правото на специални услуги.

На Ваше разположение,

Ортал Мизрахи  

Началник на Йерусалимския клон

Копирай в:Отдел за обществени жалби

Национален осигурителен институт – Централно управление

Шимон Бен Шетах 4, 91007, тел.: 972-2-6755675, факс: 972-2-6755447 [email protected]

 

 

Да се:

Предмет: домакинство.

Уважаеми господине/госпожо

Около началото на декември 2018 г. чух в медиите, че има нов закон, който задължава всеки, който наема вкъщи работник, който му помага с почистването или друга домакинска работа, да подписва със служителя договор за изрядна работа и да се явява на властите. Трябва да отбележа, че поради моето физическо увреждане от около 2002 г. при мен идва икономка; тя извършва почистване срещу заплащане. Въпреки това, през това време се преместих от няколко жилищни апартамента (този факт има ли отношение към темата?) И звънях на икономката от време на време, ако беше необходимо – тогава тя нямаше редовни часове или дни на работа, а също и честотата на пристигане варираше от време на време. През последните години тя обикновено идва веднъж на три седмици.

Трябва да отбележа, че от познанството ми с нея знам, че това е жена от дъгата, която вероятно не би искала да съдейства за съставянето на трудовия договор – като някой

Отбелязвам, че от моето познанство с нея знам, че това е бедна жена, вероятно не иска да съдейства за изготвянето на трудов договор – като човек, който живее с издръжка от Националния осигурителен институт, тя вероятно няма да бъде заинтересована, че последният знае за друг източник на нейните доходи. От друга страна, не искам да бъда нарушител или да действам незаконно.

Как да действам? Какво мислиш за това?

На Ваше разположение,

Асаф Бенямини

Лични данни:

 Първо име Асаф Фамилия Бенджамин

ID # 029547403

Пълен пощенски адрес:

Асаф Бенямини

ул. Коста Рика 115,

Вход А – ап.4,

Кирят Менахем,

Йерусалим, пощенски код 9662592.

Телефони: домашен – 972-2-6427757

Мобилен 972-52-4575172. Факс: 972-77-2700076

Моят имейл:

walla.co.il@029547403 или:

[email protected]  или:

[email protected]     или:

[email protected] или:

[email protected]

Терапевтичната рамка, в която се намирам:

Сдружение “Реут” – хостел “Авивит”,

ул. Хаавивит 6,

Кирят Менахем,

Йерусалим,

ИЗРАЕЛ, пощенски код 9650816.

Телефони на офиса на хостела:

972-2-6432551 или:

972-2-6428351

Имейл на хостела:

[email protected]

Социалният работник от общежитие “Авивит” при срещата ми с нея във вторник, 12.12.2017 г. в 13:30 ч., категорично забрани да давам каквито и да е подробности за нея и/или относно други работници от общежитие “Авивит” или “Реут” асоциация.

Семеен лекар, който ме наблюдава:

Док. Майкъл Халав,

“Клалит медицински сервиз” – клиника “Борохов”

ул. Борохов 63,

Кирят Ювал

Йерусалим,

ИЗРАЕЛ, пощенски код 9678150

Телефони на кабинета на клиниката:

972-2-6440777

Факс на кабинета на клиниката: 972-2-6438217

Възраст: 46. Семейно положение: Неженен.

Споменатата икономка на субекта: г-жа Йехудит Кохел.

Нейният телефонен номер: 972-50-2169965 или

972-55-2288208

Рожден ден: 11.11.1972 г

Подпис

………………………………………..

Преведено от иврит на английски от TatianaTirgumim Office

                                                               972-54-5516860

 

F. По-долу е имейл съобщение, което изпратих по това време на различни места:

Да се:

Предмет: Търсете благотворителни организации.

Уважаеми Г-ЖО И Г-н.

През последните години се занимавам с борбата за хората с увреждания в държавата Израел – борбата, която е широко известна и в медиите. Въпреки това, дори след много години на борба, стана ясно, че все още няма разумно решение в жилищния сектор за хората с увреждания и други групи в неравностойно положение в държавата Израел. Разбира се, корона епидемията, която вреди през последните месеци (пиша тези думи в неделя, 12 юли 2020 г.), доведе до значително влошаване на ситуацията – и не само хората с увреждания

население: много хора, които са загубили способността си да изкарват прехраната си, буквално са станали гладни за хляб. Питам ви следното: познавате ли благотворителни организации или бизнесмени, които могат да помогнат, за да облекчат тежкото положение на тези групи от населението – и като се има предвид, че никой не знае колко дълго ще продължи ситуацията?

По-нататък в писмото си описвам трудностите на обществото, към което принадлежа – хората с увреждания.

1) Моят личен номер: 02947403

2) Моите имейли: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: assaf002@mail2world. com

3) Моята организация за грижи:

Ройт – Хостел Авивит

ул. Хаавивит 6

Кирят Менахем,

Йерусалим

ИЗРАЕЛ, пощенски код: 9650816.

Телефонен номер на офиса на хостела: +972-2-6432551 или +972-2-5428351

Имейл на хостела: [email protected]

4) На среща със социалния работник на Avivit Hostel в 13:30 ч. на 12 декември 2017 г. ми беше изрично забранено да разкривам каквито и да е нейни данни и/или други служители на Avivit Hostel или на Reuth.

5) Моят семеен лекар:

Д-р Майкъл Халав

Clalit Healthcare Services, клон Ir Ganim

ул. Борохов 63

Кирят Йовел,

Йерусалим,

ИЗРАЕЛ, пощенски код: 9678150.

Телефон на клиниката: +972-2-6440777, факс: +972-2-6438217.

6) По-долу е моят кореспондент със социален работник от Ройт в края на януари 2020 г.:

25.01.2020 г

Уважаема г-жо Тал Лотан,

re: Апартамент на ул. Коста Рика 115

Искам да ви уведомя, че щорите в хола са заклещени и не могат да се движат. Възможно ли е член на персонала на хостела да го поправи? (Не знам как да поправя това или дали трябва да се обадя на собственика на апартамента, за да го направя). Какво мислиш? На Ваше разположение,

Асаф Бенямини, жител на общежитието за подпомагане на Avivit

PS

Наскоро ви изпратих прикаченото писмо с обикновена поща чрез израелската пощенска компания. Ще съм благодарен, ако можете да отговорите на въпроса, който повдигнах в него.

12.1.2020 г.

Уважаема г-жо Тал Лотан,

re: Срок на наема

Договорът за наем на апартамента ми изтича на 14 юли 2020 г. Считам, че има място да помисля дали да помоля собственика на апартамента да изясни дали е съгласна да удължи договора за наем. Отбелязвам, че искам да продължа да живея в апартамента, но ако собственикът на апартамента не иска да удължи наема, трябва да се подготвя съответно и да започна да търся друг апартамент.

На Ваше разположение,

assaf benyamini, жител на общежитието за подпомагане на Avivit

PS Моят личен номер: 029547403

Моето писмо до социалния работник Тал Лотан 10

Yahoo/входяща поща

Асаф Бенямини 15

януари в 15:50 ч

от + 6

Тал

Асаф Бенямини

Не разбирам. Кога възнамерявате да зададете въпроса на собственика на апартамента? КОГА? От отговора „Три месеца предварително е обичайна практика“ не може да се разбере кога възнамерявате да й зададете този въпрос. (Предпочитам възможно най-скоро, защото, за разлика от предишни случаи, когато съм се местил, този път моят здравето е по-лошо и не мога лично да опаковам вещите си. Ако трябва да премествам апартаменти, този път ще ми бъде много по-трудно физически и следователно целият процес ще отнеме много повече време. Емоционално обаче би било много по-лесно. Затова питам отново, ако забележките ми не бяха разбрани: кога възнамерявате да попитате собственика на апартамента по този въпрос?

На Ваше разположение,

Асаф Бенямини, жител на общежитието за подпомагане на Avivit

Неделя, 26 януари 2020 г., GMT+2 10:46:27

ТАЛ ЛОТАН [email protected] написа 26

12:28 януари

ТАЛ ЛОТАН [email protected]

Да се: Асаф Бенямини

26 януари в 14:09 ч

Ще се свържем с вас следващия месец. Само имайте предвид, че според договора вие или тя можете да изпратите три месеца предварително предизвестие.

В неделя, 26 януари 2020 г., в 12:29 от Асаф Бенямини

<[email protected]>

Покажете оригиналното съобщение

Асаф Бенямини <[email protected]>

До: Тал Лотан

26 януари 2020 г., 14:13 ч

Добре. Благодаря ти.

В неделя, 26 януари 2020 г., в 14:09:58 GMT+2

ТАЛ ЛОТАН [email protected] написа

Скриване на оригиналното съобщение

Ще се свържем с вас следващия месец. Само имайте предвид, че според договора вие или тя можете да изпратите три месеца предварително предизвестие.

В неделя, 26 януари 2020 г., в 12:29 от Асаф Бенямини

<[email protected]>

Не разбирам. Кога възнамерявате да зададете въпроса на собственика на апартамента? КОГА? От отговора „Три месеца предварително е обичайна практика“ не може да се разбере кога възнамерявате да й зададете този въпрос. (Предпочитам възможно най-скоро, защото, за разлика от предишни случаи, когато съм се местил, този път моят

здравето е по-лошо и не мога лично да опаковам вещите си. Ако трябва да премествам апартаменти, този път ще ми бъде много по-трудно физически и следователно целият процес ще отнеме много повече време. Емоционално обаче би било много по-лесно. Затова питам отново, ако забележките ми не бяха разбрани: кога възнамерявате да попитате собственика на апартамента по този въпрос?

На Ваше разположение,

Асаф Бенямини, жител на общежитието за подпомагане на Avivit

В неделя, 26 януари 2020 г., в 14:09:58 GMT+2

ТАЛ ЛОТАН [email protected] написа

Здравейте, обичайно е да се предупреждават три месеца, но е възможно и по-рано.

Събота, 25 януари 2020 г. в 20:00 ч. от Асаф Бенямини

<[email protected]>

Разбирам, но кога възнамерявате да зададете този въпрос?

Събота, 25 януари 2020 г., в 19:46:52 GMT+2

ТАЛ ЛОТАН [email protected] написа

Много е рано, дори да кажеш, че хипотетично искаш да удължиш, но тя е длъжна.

Накратко, твърде рано е.

Събота, 25 януари 2020 г. в 19:07 от Асаф Бенямини <[email protected]> — Съобщението е изпратено —-

От: Асаф Бенямини <[email protected]>

Обща сума [email protected]

Изпратено на: събота, събота, 25 януари 2020 г., в 16:31:35 GMT+2 Re: Моето писмо до социалния работник, Тал Лотан

Глоба. Какво е мнението ви за втория въпрос, който зададох (питам собственичката на апартамента дали възнамерява да поднови договора за наем или не)? Естествено, ако собствениците на апартамента не се съгласят да подновят наема след 14 юли 2020 г., ще трябва да намеря друго жилищно решение (и този път опаковането на личните ми вещи ще отнеме много повече време поради влошеното ми здраве, което няма да позволи опаковам сам).

Асаф Бенямини

Събота, 25 януари 2020 г., в 16:22:17 GMT+2

ТАЛ ЛОТАН [email protected] написа

Здравей Асаф. Относно щорите, ще помоля Барух да погледне и ако е по-голяма повреда, ще се свържа със Сигалит.

Assaf като цели, които трябва да бъдат постигнати.

7) Следното е социален доклад от 17 страници, който беше написан за мен на 28.06.2011 г.

* Искам да отбележа, че пристигнах за рехабилитация в психиатричната болница Кфар Шаул в Йерусалим на 8 март 1994 г., а не през 2004 г., както погрешно беше написано в този доклад.

 

Регистрирано общество за психично здраве на REUT Хостел “Авивит”.

Avivit Hostel, ул. Avivit 6, Йерусалим 96508, факс: 972-2-6432551

Имейл: [email protected]

28 юни 2011 г

да се

Компанията MGAR

Re: Асаф Бинямини, Id. не. 29547403 – Психосоциален доклад

Обща информация: Асаф е роден през 1972 г., ерген, живее сам в апартамент на ул. Харакефет със статут на защитено жилище (защитено жилище) от името на кошница за рехабилитация, той се издържа с помощ за инвалидност на фона на умствено увреждане.

Асаф е най-големият син в семейство от четирима души. Родителите му се развеждат, когато той е на осем години, отношенията между родителите му по време на брака им се описват като сурови. Бащата се жени повторно и Асаф има три полубратя и сестри от този брак. След развода Асаф остава с майка си и сестра си.

От детството си Асаф страда от емоционални и двигателни затруднения. След смяна на местоживеенето на 4-годишна възраст той спря да говори. Насочен е към психотерапия в терапевтична детска градина. Асаф беше тихо дете, което се изолираше, прекарваше следобедните часове в четене на исторически книги, работа на компютри, единствената му социална дейност беше в рамките на шахматните игри.

По време на юношеството психичното му състояние се влошава сериозно, той развива налудности за преследване (нечетливо), наред с други срещу съпругата на баща си. Беше показан опит за самоубийство и той беше хоспитализиран няколко пъти в Центъра за психично здраве Geha. Опитът за рехабилитацията му беше извършен в хостел в Петах Тиква, но не успя. От тази възраст той вече не е интегриран в никакви рамки, той е социално отхвърлено дете, странното му поведение също предизвиква силна агресия от обкръжението му към него и това още повече влошава състоянието му.

В началото на 20-те си години Асаф страда от различни симптоми, основните от които са обсесивно-компулсивни, включващи и самонараняване – такива прояви на физическо самонараняване никога не се завръщат по този начин, но в момента Асаф се самонаранява чрез начин той използва, за да се справи с обществото и реалността, която го заобикаля (и по този въпрос – допълнителна информация ще бъде предоставена в продължението).

През 2004 г. Асаф е хоспитализиран в рехабилитационния отдел в Кфар Шаул и оттам се премества в защитено жилище (защитено жилище) с ескорта на Асоциацията за психично здраве Enosh. През годините, в които се лекува в рехабилитационното отделение, състоянието му се подобрява, обсесивно-компулсивната симптоматика значително отслабва и не се наблюдава психотично съдържание като налудности или халюцинации. Assaf беше ескортиран от рехабилитационния екип на психиатричната болница Kfar Shaul, той продължи да получава ескорт в резиденцията си чрез Enosh Mental Health Association, той получи психиатрично лечение, състоянието му на психично здраве се стабилизира и той живее самостоятелно в общността.

Асаф работи доброволно няколко години в Националната библиотека на Израел, но напусна поради влошаване на физическото си състояние. След това Асаф работи около година и половина в защитената компания Ha’Meshakem (2005 – 2006). Напуснал е заради затруднения с персонала, според него. Впоследствие той работи в защитено производствено предприятие на ул. ХаОман и напуска поради трудности с транспорта, докато се опитва да стигне до това работно място. През 2006 – 2007 г. се наблюдава постепенно влошаване на физическото и психическото му състояние и оттогава той страда от натрупване на психически и физически проблеми – проблеми с гърба, проблеми с храносмилането, влошаване на псориазисното състояние, ставни проблеми, по-тежки и по-чести пристъпи на тревожност. Асаф е загубил вяра в обществените служби, твърди, че има влошаване на качеството на обслужване и професионализма на служителите. Той е прекратил връзката и отношенията си с

Асоциацията за психично здраве Enosh,

е направил опит за ескорт за настаняване с помощта на Kidum

Регистрирано общество за психично здраве на REUT Хостел “Авивит”.

Avivit Hostel, ул. Avivit 6, Йерусалим 96508, факс: 972-2-6432551

Имейл: [email protected]

Сдружение, което не е успяло. През април 2007 г. той се обръща към асоциацията Tzohar, частна асоциация, която се занимава с рехабилитация и възстановяване.

През ноември 2007 г. той е насочен към Reut Community Mental Health Registered Society и е приет със статут на защитено жилище (защитено жилище) в хостел Авивит, като е ескортиран от персонала на хостела.

По време на нашия ескорт, осигурен през последните три години, може да се наблюдава влошаване на психичното здравословно състояние на Асаф и следните са няколко показателя относно това влошаване:

1. Нивото на подозрителност на Асаф нараства, подозрение, което се засилва от песимистичен светоглед, абсолютна липса на доверие и вяра във всеки терапевтичен фактор, независимо дали е медицински, психиатричен или професионален. Отношенията, които поддържа с персонала на Хостела са много пристрастни, той отказва да приема водачи (инструктори) от Хостела и е готов да поддържа контакт само със социалния работник, когото също смята за представител на система, която не търсете неговото благополучие.

2. Склонност към уединение, която се влошава. Асаф не е свързан с никаква социална рамка. Той не поддържа никакви приятелски човешки отношения, не и с хостела жители, и както беше посочено по-горе, нито с водачи (инструктори) от общежитието, нито със семейството си, от което той също се дистанцира, почти до пълно откъсване (думата „почти“ се използва, тъй като майка му настоява да поддържа връзката въпреки неговата съпротива). Той не участва в какъвто и да е обществен живот, намира се в пълно уединение в събота и празник, не отговаря на предложения за присъединяване към определена рамка, събитие, празнични вечери и други подобни.

3. Заплитания и срещи с терапевтични фактори: през трите години, през които ескортирахме Асаф, той успя да смени няколко семейни лекари в HMO, някои от тях явно търсеха неговото благополучие, но той не знаеше как да идентифицира това. Той се кара и спори с персонала в клиниката за психично здраве в Кирят Йовел и категорично отказва да продължи психиатричното си наблюдение там. И там служителите се опитаха да дойдат към него, но той не го забеляза. Въпреки факта, че той е основният потърпевш от тази история, той се обърна към всички субекти, свързани с психичното здраве, за да получи алтернативно психиатрично наблюдение. Накрая, след нашето обжалване до Ir Ganim HMO, беше постигнато определено споразумение, извън буквата на закона, позволяващо необходимото наблюдение в HMO.

4. Бойкот на хостела и асоциацията за придружаване: въпреки че продължава да получава ескорт от името на регистрираното дружество за психично здраве в общността на Reut, той отказва да пристигне сам в хостела и срещите се извършват единствено като домашни посещения. Подозрението и враждебността му са насочени към персонала и обитателите на хостела и дори пише жалби и много се оплаква от самия ескорт. Въпреки това, определено ниво на нормална преценка на реалността съществува и въпреки гнева и оплакванията, той се въздържа досега да прекъсне връзката и с нас.

5. Нарастващо ниво на безпокойство: Асаф е много разтревожен за предстоящото си бъдеще, както по отношение на психиатричното си здраве и възможностите за настаняване, така и финансово и екзистенциално. Това ниво на безпокойство го кара да живее в непоносим недостиг и икономии.

6. Въздържание и икономии по време на ежедневието си: Асаф е убеден, че в не толкова далечното бъдеще ще остане бездомен и от собствени съображения той пести електроенергия и спестява от всякакви други разходи, поради което не отоплява апартамента си през зимата, не отоплява храната си и не си позволява да изпита никакво удоволствие или задоволство. Той също така пести, когато става дума за здравословни въпроси, като лечение на зъбите или лекарства, които могат да облекчат физическото страдание и болки, от които страда.

Регистрирано общество за психично здраве на общността REUT

Хостел “Авивит”.

Avivit Hostel, ул. Avivit 6, Йерусалим 96508, телефакс: 02-6432551

Електронна поща:[email protected]

7. Обсесивното ангажиране в кореспонденция и писане на всеки възможен фактор, за който той смята, че историята му може да докосне сърцето му, като по този начин го кара да оказва помощ в рамките на обширна кореспонденция, се превърна в негова житейска практика, той пише, фотографира и понякога разпространява в десетки копия , до правителствени служби, членове на Кнесета,

периодични издания и списания, асоциации, адвокатски кантори, частни органи и образувания, места на стопанска дейност и др. В повечето случаи той не получава никакви отговори, в някои случаи получава известно внимание – тази практика придава смисъл и съдържание на живота му. По думите му, докато е жив, ще продължи и това е неговият начин да се бори за правата, които заслужава.

8. Трудности при приспособяването към местата на работа: през целия период Assaf сменя няколко места на работа, всеки път въз основа на трудности или достъпност или оплаквания относно условията му на работа. Все пак трябва да се отбележи, че наскоро той сам намери място за бизнес, което го наема три пъти седмично и засега те са доволни от него. Самият Асаф не вярва много на това място, но към днешна дата и през последните два месеца той успя да устои.

В обобщение: няма съмнение, че неговият психиатричен образ не е общ, има няколко способности, които са относително запазени, като: когнитивната способност, възможностите му за устно и писмено изразяване и от друга страна, тежка психическа травма. Той се намира в затворен кръг от самота и отчаяние. Естеството на неговите симптоми не му позволява да получи никаква помощ или подкрепа, той е убеден, че целият свят е срещу него, че няма изход и че ситуацията само ще се влошава. Няма психотични изблици в обичайния смисъл, но има изблици на гняв и тежка агресия, които в момента са насочени главно към майка му, когато тя се осмели да го посети (това беше много по-лошо, когато живееше с партньор, който страдаше от неговите тежки избухвания , и в резултат на това бяхме принудени да прекратим партньорството им за апартамент). По отношение на Асаф усещането е, че цялата структура е херметична параноична структура, неговата преценка за реалността е много дефектна и неадекватна и това е особено очевидно, когато той не идентифицира хората, които искат да му помогнат, и отблъсква всички. Възможно е да се забележи намаляване на ефекта, чак до липса на каквато и да е човешка емоция, дори по отношение на близки хора или болногледачи/терапевти, с които е в ежедневен контакт. Доминиращата емоция, която го контролира, е отчаянието, което продължава да се влошава. Това влияе върху качеството му на живот, да не говорим за изключително ниското ниво на живот, на което той се издържа. неговата реална преценка е много дефектна и неадекватна и това е особено очевидно, когато той не идентифицира хората, които искат да му помогнат и отблъсква всички. Възможно е да се забележи намаляване на ефекта, чак до липса на каквато и да е човешка емоция, дори по отношение на близки хора или болногледачи/терапевти, с които е в ежедневен контакт. Доминиращата емоция, която го контролира, е отчаянието, което продължава да се влошава. Това влияе върху качеството му на живот, да не говорим за изключително ниското ниво на живот, на което той се издържа. неговата реална преценка е много дефектна и неадекватна и това е особено очевидно, когато той не идентифицира хората, които искат да му помогнат и отблъсква всички. Възможно е да забележите намаляване на ефекта, чак до липсата на каквато и да е човешка емоция, дори по отношение на близки хора или болногледачи/терапевти, с които е в ежедневен контакт. Доминиращата емоция, която го контролира, е отчаянието, което продължава да се влошава. Това влияе върху качеството му на живот, да не говорим за изключително ниското ниво на живот, на което той се издържа. с които е в ежедневен контакт. Доминиращата емоция, която го контролира, е отчаянието, което продължава да се влошава. Това влияе върху качеството му на живот, да не говорим за изключително ниското ниво на живот, на което той се издържа. с които е в ежедневен контакт. Доминиращата емоция, която го контролира, е отчаянието, което продължава да се влошава. Това влияе върху качеството му на живот, да не говорим за изключително ниското ниво на живот, на което той се издържа. да не говорим за изключително ниското ниво на живот, на което той се издържа. с които е в ежедневен контакт. Доминиращата емоция, която го контролира, е отчаянието, което продължава да се влошава. Това влияе върху качеството му на живот, да не говорим за изключително ниското ниво на живот, на което той се издържа. с които е в ежедневен контакт. Доминиращата емоция, която го контролира, е отчаянието, което продължава да се влошава. Това влияе върху качеството му на живот, да не говорим за изключително ниското ниво на живот, на което той се издържа. да не говорим за изключително ниското ниво на живот, на което той се издържа. с които е в ежедневен контакт. Доминиращата емоция, която го контролира, е отчаянието, което продължава да се влошава. Това влияе върху качеството му на живот, да не говорим за изключително ниското ниво на живот, на което той се издържа. с които е в ежедневен контакт. Доминиращата емоция, която го контролира, е отчаянието, което продължава да се влошава. Това влияе върху качеството му на живот, да не говорим за изключително ниското ниво на живот, на което той се издържа. което продължава да се влошава. Това влияе върху качеството му на живот, да не говорим за изключително ниското ниво на живот, на което той се издържа. което продължава да се влошава. Това влияе върху качеството му на живот, да не говорим за изключително ниското ниво на живот, на което той се издържа.

Като човек, който го е придружавал през последните две години и от разговорите, които е провел с психиатъра, който го е лекувал, няма съмнение, че поведенческите му затруднения, психическите му проблеми, избухванията и други подобни, принадлежат и произтичат от психическото му разстройство, поради което и неговото грубо, обидно и възмутително поведение следва да се разглежда като симптом на проблемите му, а не като отделна част от тях.

Наоми Харпаз

Социален работник

Хостел Авивит

Ир Ганим.

8) По-долу са някои обяснения/подробности относно жилищните условия на хората с увреждания.

1. Проблем с финансирането/плащането на наем – преди много години (и не е ясно от кого, но очевидно от някой държавен служител) беше решено, че хората с увреждания, живеещи в общността, имат право на 770 NIS на месец, за да плащат наем. Както е известно, цените на жилищата скочиха в Израел през последните години, което естествено дърпа и наема. Но цифрата от 770 NIS, напълно произволно определена преди много години без никакво обяснение или логика, не е актуализирана.

За съжаление, дори след обширна кореспонденция (хиляди или дори десетки хиляди писма, и за съжаление на този автор, тези цифри не са преувеличени), изпратена до всички възможни страни – различни бюра в Министерството на жилищното строителство и строителството, други министерства, като Министерството на финансите и кабинета на министър-председателя, множество журналисти, с много от които този автор е разговарял лично, множество адвокати и дори разследващи фирми и посолствата на чужди държави – нищо не помогна. Резултатът е, че размерът на помощта не е актуализиран и много хора с увреждания са изхвърлени на улицата, за да умрат там от глад, жажда или студ през зимата или от топлинен удар и дехидратация през лятото.

Трябва да се отбележи, че правозащитни организации, като Yedid: Асоциацията за овластяване на общността и клиники за правна помощ на университети и колежи, с които този автор кореспондира, никога не са в състояние да помогнат по проста причина: размерът на помощта от 770 NIS е предписани от закона, а правозащитните организации могат да помогнат за преследването на действащото законодателство. Единственият адрес, където има нужда от законодателни промени, е Кнесетът.

Но нещата стават още по-сложни: както е известно, от дълго време (тези редове са написани в петък, 17 януари 2020 г.) Израел е в една предизборна кампания след друга и дори третите избори, насрочени след шест седмици, няма непременно да предвещава създаването на работещо правителство. Трябва да се отбележи, че дори когато Кнесетът и правителството отговориха на запитванията на този автор и на организациите за хора с увреждания и много други по въпроса за помощта, членовете на Кнесета автоматично насочиха запитванията към правозащитните организации, въпреки че членовете на Кнесета са напълно наясно, че в този случай организациите не са адресът; те самите са.

2. Комуникации със собствениците на апартаменти: има много случаи, в които хората с увреждания се борят да преговарят със собствениците на апартаменти поради тяхното увреждане или заболяване. При тези обстоятелства социалните работници трябва да служат като медиатори и повечето социални работници не могат наистина да поемат тази роля във всеки случай. Нещо повече, дълбоките съкращения през последните години в броя на работните места за социални работници, заедно с трудни условия на труд, ниско заплащане, често неправилно отношение от страна на семействата на пациентите – които често неоснователно смятат социалните работници за отговорни за техните неправилно обгрижвани роднини получават – съчетано с невъзможната натовареност, която понякога ги принуждава да пренебрегват спешни или опасни случаи, добавяйки към трудностите на хората с увреждания намирането на подходящо жилище и социалния работник да му помогне.

3. Начини на плащане на пациентите – има случаи, в които човек се премества да живее в общността след дълъг период в болница и няма нормални навици на живот, като ходене на работа или поемане на отговорност за управлението на живота си. Често условията за сключване на договор за наем, като чек за гаранция, са непостижими за хората в този етап от живота им. Предишни структури за лечение и рехабилитация (една от които този автор е използвал преди 25 години, когато е бил изписан от болница в заведение за подпомаган живот) са затворени или са намалили дейността си през последните години, като по този начин възпрепятстват рехабилитацията от хора в този етап от живота им , които не могат да постигнат напредък без тези критични структури за лечение и рехабилитация.

4. Нормативни проблеми – в момента има пълен дисбаланс по отношение на правата и задълженията на собствениците на апартаменти от една страна и наемателите от друга страна. Много закони защитават собствениците на апартаменти от евентуална злоупотреба с наемния период от страна на наемателите; обратно, няма закони, които да защитават наемателите срещу злоупотреба от страна на собствениците на апартаменти. Следователно договорите за наем включват много скандални, драконовски и понякога дори незаконни клаузи и няма закони, които да защитават наемателите, които са принудени да подписват договорите за наем. В много случаи наемателите нямат законово право да се противопоставят на вредните клаузи, които трябва да подпишат като условие за наемане на имота, и са напълно изложени на капризите на собствениците на апартаменти, понякога дори по време на наемния период. Това очевидно е проблем за общото население,

5. Трудности при обясненията – съществуват съществени затруднения по отношение на повдигнатите затруднения и оповестяв. 

9) Линк към канала в YouTube, който отворих на 28 април 2020:

https://www.youtube.com/channel/UCX17EMVKfwYLVJNQN9Qlzrg

10)На 10 август 2018 г. се присъединих към социално движение, наречено „Ние ще

Преодолейте“ – движение, което се стреми да представлява интересите на

прозрачни хора с увреждания, а именно: хора, които страдат от сериозни здравословни проблеми, които не са видимо външни за невидимостта, която отрича граждански и социални права в много широк мащаб.

Негов директор и основател на движението е Татяна Кадочкин, която можете да намерите на телефон 972-52-3708001 от неделя до четвъртък от 11 до 20 часа – с изключение на еврейските и израелските празници.

Прилагам линк към нашия

сайт на движението:  https://www.nitgaber.com/

11) моите телефонни номера:

вкъщи-972-2-6427757.

клетъчен-972-52-4575172.

факс-972-77-2700076.

12) Още лични данни:

Рождена дата: 11 ноември 1972 г. Семейно положение: неженен.

Ж. В продължение на много години Министерството на благосъстоянието и социалните услуги в държавата Израел категорично отказваше да лекува психично болни. Грижата за психично болните в Израел беше поверена на Министерството на здравеопазването. В случаите, когато Министерството на здравеопазването не може да помогне на евакуираното лице с умствени увреждания, ще бъде насочено към Министерството на социалните грижи и това въпреки факта, че служителите на Министерството на здравеопазването винаги са знаели много добре, че Министерството на социалните грижи не лекува умствено затруднен. Министерството на социалните грижи от своя страна никога не се е съгласявало да лекува, когато става въпрос за психично болни – и е насочвало лицето отново към Министерството на здравеопазването.

Това създаде ситуация, в която нуждаещите се психично увредени хора, които се нуждаеха от помощта на Министерството на социалните грижи, всъщност бяха изправени пред разбитото корито и различните правителствени министерства нямаше да направят нищо, освен да препращат нуждаещите се психично увредени хора напред-назад от едно офис на друг. Трябва да се отбележи, че пишещият тези редове много пъти се е сблъсквал с тази ситуация.

Това е реалността до днес (тези думи са написани в неделя, 2 април 2023 г. – няколко дни преди Пасха).

Но през последната година има промяна и това се дължи на законодателството на

Законови права Благосъстояние на хората с увреждания(текстът е на иврит), който гласи, че в определени ситуации социалното министерство ще може да помогне на психично увредените, които се лекуват едновременно в министерството на здравеопазването.

Този закон е регистриран в правника на държавата Израел на 22 юли 2022 г.

Към днешна дата, неделя, 2 април 2023 г., не е ясно какви са случаите или ситуациите, в които Министерството на социалните грижи в държавата Израел наистина може да помогне на психично увредените.

 

Считам, че тази информация трябва да бъде предоставена на служителите на Министерството на социалните грижи, служителите на Министерството на здравеопазването, както и на психично увредената общественост по възможно най-лесен и прост начин.

Бих искал да отбележа, че връзката, която прикачих към Закона за социалните права на хората с увреждания (текстът на закона е на иврит), беше взета от

уебсайт на Домът на Изи Шапиро.

H. По-долу са публикации, които споделих в социалната мрежа Фейсбук:

1) По-долу е публикацията, която написах във Facebook страницата на мрежата Shufersal:

Верига Шалом Шуферсал:

Поръчах доставка за днес, която трябваше да пристигне в 13:00.

Когато се опитам да се свържа с отдела за обслужване на клиенти по телефона

На номер 1-800-56-56-56 от другата страна на телефонната линия никой не отговаря.

Има автоматичен отговор, че пратката ще пристигне едва в 16:22

Затова те питам:

1. Логично или разумно ли ви звучи закъснение с повече от три часа на доставка в рамките на града?

2. Това означава ли, че от сега нататък трябва да поръчам доставка около 3 часа преди да искам да пристигне (т.е. трябва да отбележа на уебсайта ви за 11:00, така че доставката да пристигне в 14:00, да отбележа 13:00 ако искам доставката да пристигне в 16:00 ч. и т.н. )?

3. И защо вашето обслужване на клиенти не отговаря на телефона?

Определено очаквам по-разумно обслужване!!!!

Дори и да закъснявате – поне вдигнете телефона!!!!

Асаф Бенджамин.

 

2)ти изпрати

До Шуферсал Шалом:

Поръчах доставка за днес, която трябваше да пристигне в 13:00.

Когато се опитам да се свържа с отдела за обслужване на клиенти по телефона

На номер 1-800-56-56-56 от другата страна на телефонната линия никой не отговаря.

Има автоматичен отговор, че пратката ще пристигне едва в 16:22

Затова те питам:

1. Звучи ли ви логично или разумно закъснение с повече от три часа на доставка в рамките на града?

2. Това означава ли, че от сега нататък трябва да поръчам доставка около 3 часа преди да искам да пристигне (т.е.: трябва да маркирам адреса ви за 11:00, така че доставката да пристигне в 14:00, отбележете 13: 00, ако искам доставката да пристигне в 16:00: 00 и други подобни)?

3. И защо вашето обслужване на клиенти не отговаря на телефона?

Определено очаквам по-разумно обслужване!!!!

Дори и да закъснявате – поне вдигнете телефона!!!!

Асаф Бенджамин.

Шуферсал

Шуферсал

Здравей, Тамар

ти изпрати

И така, какво ще стане? защо не дойдеш И защо, по дяволите, не отговаряш и на телефона??? Защо??? Просто ми писна!!!

Шуферсал

Шуферсал

Първо, това, което се случи, е забавяне, което се случва понякога

Имаше забавяне на зареждането и затова се получи забавянето, прав си че не е редно от наша страна да сме причината за забавянето и да не отговаряме на телефона

Но нашата линия работи както обикновено и получаваме обаждания както обикновено

Не знам защо не получихме вашето обаждане

Разбира се отново, случилото се е еднократен проблем и няма да се повтори

Ще се радвам да ви кредитирам таксата за доставка на поръчката, за да ви покажем, че наистина съжаляваме и ще подобрим услугите си в бъдеще

ти изпрати

Всичко е наред – дайте ми кредит за таксата за доставка. Но какво да кажем за самата пратка? Виждам, че още не сте пристигнали!! И това е пратка, която трябваше да пристигне в 13:00 часа!!! Имам и други неща за правене в живота, освен да те чакам!!!!

Шуферсал

Шуферсал

Моля, от какво е удостоверението за самоличност?

ти изпрати

ЕГН: 029547403

ти изпрати

Какво става? Вече е 16:35 – защо не дойдеш? Защо???

Шуферсал

Извинявам се за чакането

Шуферсал

Виждам, че резервацията ви е между 16:00 и 18:00 часа

Шуферсал

Шуферсал

И тя трябва да стигне до вас всеки момент

ти изпрати

И какво???? Че куриера ще ми се обади ако не намери мястото!!! И моята резервация е за 13:00 – а не за 16:00 – 18:00 – защо да лъжа?

Шуферсал

Шуферсал

аз не лъжа

Това виждам в системата

ти изпрати

Лъжете – резервацията е за 13:00ч. Това е договореното с вас.

Моля, спазвайте договореностите с Вас!!!

Шуферсал

Шуферсал

Сигурно е станал бъг, предавам го за пояснение

Кредитирам ви за таксата за доставка и това няма да се случи в бъдеще

ти изпрати

Блажен е вярващият… Това, което обещавате, че “в бъдеще няма да се случи” винаги се случва и винаги се повтаря. Защо да ти вярвам?

Шуферсал

Шуферсал

Съжалявам, това е вашият опит с нас

Знам за себе си, че като представител правя всичко възможно да отговарям на запитвания и да предоставя най-доброто обслужване и когато кажа, че ще се справя с нещо, въпросът ще бъде решен и няма за какво да се притеснявате

ти изпрати

Наистина… вече чухме за това…

Шуферсал

Шуферсал

Разбирам ви, сър, но за съжаление това е моят отговор и той няма да се промени..

ти изпрати

Тези искове са срещу поведението на Shufersal, а не срещу вас лично.

Пишете на Шуферсал

Разбирам, молбата ви е препратена на лечение и не се притеснявайте, аз ще се погрижа за това да се погрижат и да не се случи подобно нещо

Разбира се, вече ви кредитирах в допълнение към таксата за доставка от 30 NIS

3)Ето кореспонденцията ми с Шуферсал в социалната мрежа whatsapp:

Здравей Шуферсал: Поръчах пратка от теб, която трябваше да пристигне днес в 13:00 часа. защо не дойдеш

С Най-Добри Пожелания,

Асаф Бенямини.

Здравейте, благодаря ви много за вашето запитване.

Аз съм автоматичният отговор на Shufersel, ще се опитам да ви помогна, като задам няколко кратки въпроса.

Ако не успея, тук ще се присъедини представител, който ще се радва да помогне

Уважаеми клиенти, имате възможност да отворите приложение в услугата “щракване” в прикачения линк и ние ще се свържем с вас в рамките на работен ден

https://www.shufersal.co.il/CustomerService

(https://www.shufersal.co.il/CustomerService)

Какъв е вашият социалноосигурителен номер? Само не забравяйте да въведете всичките 9 цифри.

029547403

Имате отворена поръчка при нас, очаква се куриерът да пристигне на 04.02.2023 г. в 16:22 ч.

Изберете коя тема можем да Ви предложим:

Отговори…

1 – Благодаря, това е всичко

2 – Получете фактурата за тази поръчка по имейл

3 – Кореспонденция с представител

4 – Получаване на фактура и кореспонденция с представител

3

Прехвърлям лечението на сервизен представител, който ще кореспондира с вас след няколко минути.

Благодаря ви за търпението

Здравейте, казвам се Орен, просто проверявам

До Шуферсал Шалом:

Днес поръчах пратка от вас, която трябваше да пристигне в 13:00. защо не дойдеш

С Най-Добри Пожелания,

Асаф Бенямини,

Улица Коста Рика 115,

Вход А-ап.4,

Кирят Менахем,…

Благодаря че изчакахте.

Сега говорих с куриера, казаха му, че това се дължи на закъснение по пътя, тъй като той ще пристигне след около 15 минути.

Кредитирах ви за таксата за доставка

Глоба. Ще чакам пратеника у дома. Ако не пристигне до 15 минути, ще се свържа отново с вас. Асаф Бенджамин.

Щастлив съм да бъда полезен, приятен ден

Виждам, че пратеникът още не е пристигнал – и той не се свързва с мен.

Минаха повече от 15 минути.

Здравейте, благодаря ви много за вашето запитване.

Аз съм автоматичният отговор на Shufersel, ще се опитам да ви помогна, като задам няколко кратки въпроса.

Ако не успея, тук ще се присъедини представител, който ще се радва да помогне

Уважаеми клиенти, имате възможност да отворите приложение в услугата “щракване” в прикачения линк и ние ще се свържем с вас в рамките на работен ден

https://www.shufersal.co.il/CustomerService

(https://www.shufersal.co.il/CustomerService)

Какъв е вашият социалноосигурителен номер? Само не забравяйте да въведете всичките 9 цифри.

029547403

Имате отворена поръчка при нас, очаква се куриерът да пристигне на 04.02.2023 г. в 16:22 ч.

Изберете коя тема можем да Ви предложим:

Отговори…

1 – Благодаря, това е всичко

2 – Получете фактурата за тази поръчка по имейл

3 – Кореспонденция с представител

4 – Получаване на фактура и кореспонденция с представител

3

Прехвърлям лечението на сервизен представител, който ще кореспондира с вас след няколко минути.

Благодаря ви за търпението

Здравейте, казвам се Eden, какво мога да направя?

Поръчах доставка, която трябваше да пристигне в 13:00.

Така че защо не дойдеш?

Вече писах тук на вашите сервизни представители, че са написали, че пратеникът ще пристигне след 15 минути.

Минаха много повече от 15 минути, а куриерът не дойде или не се свърза с мен.

Какво ще?

И така, какво ще стане? Защо не пристига пратката?

Все още не е доставено?

Вече е 16:35 – защо не дойдеш? Поне месинджъра ще се свърже с мен!!!

Какво ще,???

Здравейте, благодаря ви много за вашето запитване.

Аз съм автоматичният отговор на Shufersel, ще се опитам да ви помогна, като задам няколко кратки въпроса.

Ако не успея, тук ще се присъедини представител, който ще се радва да помогне

Уважаеми клиенти, имате възможност да отворите приложение в услугата “щракване” в прикачения линк и ние ще се свържем с вас в рамките на работен ден

https://www.shufersal.co.il/CustomerService

(https://www.shufersal.co.il/CustomerService)

Какъв е вашият социалноосигурителен номер? Само не забравяйте да въведете всичките 9 цифри.

029547403

Имате отворена поръчка при нас, очаква се куриерът да пристигне на 04.02.2023 г. в 16:22 ч.

Изберете коя тема можем да Ви предложим:

Отговори…

1 – Благодаря, това е всичко

2 – Получете фактурата за тази поръчка по имейл

3 – Кореспонденция с представител

4 – Получаване на фактура и кореспонденция с представител

[16:38, 2.4.2023] Shufersal: Прехвърлям обработката на сервизен представител, който ще кореспондира с вас след няколко минути.

Благодаря ви за търпението

[16:39, 2.4.2023] Shufersal: Здравейте, казвам се Анджелика, ще се погрижа за вашата заявка, проверявам

[16:41, 2.4.2023] Асаф Бинямини: Тогава защо, по дяволите, пратката не пристига?

И защо месинджъра не се свързва с мен? Защо????

Вече писах тук на няколко от вашите сервизни представители – и всеки път, когато запитването започне – и спира след кратко време.

Нямам сили вече!!!! Просто ми писна!!!

Къде е твоята отговорност???

[16:42, 2.4.2023] Шуферсал: Току-що говорих с пратеника, той е на улицата, ще дойде при вас след 2 минути

[16:44, 2.4.2023] Асаф Бинямини: Така че искам да видя, че той наистина пристига. Днес вече ми писахте, че вестоносецът щеше да пристигне – но той не пристигна.

Така че да дойде с пратката!!!!

Спрете да играете на тези игри!!!!

[16:45, 2.4.2023] Шуферсал: Ужасно съжалявам за това, обадих му се и той ми каза, че е на улицата и идва

[16:46, 2.4.2023] Асаф Бинямини: Тогава защо не идва? От около час и половина ми пишеш, че пратеникът ще пристигне, а той не идва!!!

[16:47, 2.4.2023] Асаф Бинямини: Шегуваш ли се?

[16:48, 2.4.2023] Шуферсал: Не се шегуваме, казваме ви това, което ни казва пратеникът, обадих се на пратеника, той отговори и ми каза, че е на вашата улица и че ще дойде при вас в 2 минути, мога да му се обадя отново

[16:50, 2.4.2023] Асаф Бинямини: Така че той трябва да ми се обади, ако не може да намери апартамента и аз ще му обясня как да се свърже с мен.

моя телефонен номер е;

58-6784040-972.

[16:50, 2.4.2023] Шуферсал: Сега му звъня

[16:51, 2.4.2023] Асаф Бинямини: Затова му кажи да ми се обади – наистина не е трудно или сложно да напишеш 7 цифри на телефона.

[16:52, 2.4.2023] Шуферсал: Изпратих го и му казах да се обади на телефонния номер, който регистрирахте за мен

[16:54, 2.4.2023] Асаф Бинямини: Тогава защо не се обажда? Вече нямам сили за тези глупости!!!!

Какъв по дяволите е проблемът да напиша 7 цифри на телефона???

[16:58, 2.4.2023] Shufersal: Пратеникът още ли не се е обадил?

[17:00, 2.4.2023] Асаф Бинямини: Той се обади преди няколко минути – и аз му обясних как да стигне до там – но виждам, че не идва. Направо можеш да полудееш от тези тъпи игри!!! Просто ми писна!!!

[17:02, 2.4.2023] Шуферсл: Току-що говорих с куриера, той каза, че е доставил пратката

[17:02, 2.4.2023] Асаф Бинямини: Сега пратеникът пристигна – повече от 4 часа след договореното с вас време!!! Просто позор!!! срам!!!

4)Асаф Бенямини

17 март B- 18:19

Споделено с обществеността

https://www-mako-co-il.translate.goog/hix-special/Article-dfada8301a48481026.htm?fbclid=IwAR2e4t5iiQOh_xDUAi9yUlE_hCg1HNbQoT8k0Siae0S73lTEpdjwmSiuA7k&_x_tr_sl=iw&_x_tr_tl=en&_x_tr_hl=iw&_x_tr_pto=wapp

Аднан Охтер-лидер на секта в Турция, действала през 90-те години.

Доколкото е известно, мъжът в момента седи в затвора в Турция – съдът в Турция го осъди на 1075 години затвор…

През годините много високопоставени служители от Израел го посещаваха и се срещаха с него, сред които министър-председатели, висши министри, известни бизнесмени, членове на Кнесета, висши генерали в IDF и дори главни равини.

Какво намериха при него?:

Защо толкова много високопоставени израелци искаха да се срещнат с него?

Някой има ли обяснение за това?

  

Асаф Бенджамин

Подаде жалба срещу присъда от 1075 години затвор – и в отговор съдът увеличи присъдата му на… 8658 години затвор. А човекът сега е на 66 години, което означава, че така или иначе ще завърши живота си в затвора, по един или друг начин – тогава защо присъда от 1075 години затвор не е достатъчна? През какво минават съдиите в съда в Турция?

 

5)асоциацията за незабавна помощ на оцелелите от Холокоста(тази фейсбук страница е на иврит)

6 през март B- 18:29

 

Пурим е сладък дори за оцелели от Холокоста с диабет и сърдечни заболявания!

Днес излязоха стотици доставки на ястия, приготвени от доброволци на сдружението от специални съставки за диабетно и сърдечно болни.

Имаме нужда от вашите дарения, за да закупим повече суровини, за да направим щастливи сладки за оцел

Можете да дарите на линка: https://s

ecure.cardcom.solutions/e/UF1F

6)Иновативно развитие на щети с помощта на chatgpt (статия на иврит):

https://www.pc.co.il/news/379076/

7) Лекция на Силвия Лихт (на иврит) в областта на историята на онкологията:

https://www.youtube.com/watch?v=X5v2dXuDtw4

елите от Холокоста в Хайфа, Йерусалим и на юг.

8) Статия (на иврит) наПриложението “Albi” – приложение, което се опитва да улесни тези, които страдат от деменция или Алцхаймер:

https://www.ynet.co.il/activism/article/B1E7XRVju

 

Асаф Бенямини

Чакай, за какво писах? Извинявай, забравих

9) Премиерът е осъден в съда, осъден е на затвор и влиза в затвора.

Новият затворник и министър-председателят влизат в стаята и му казват: тук има двойно легло – ти ще спиш долу, а този до теб ще е на леглото отгоре.

Бившият премиер: Какво??? Премиер бях – заслужавам да спя в леглото горе!!!

Гардовете: Не ни спорете – тук ние решаваме, не вие!!

Бившият премиер и новият затворник: Знаете ли какво – имам идея. Ние сме демократична държава (все още). Нека поставим бюлетини в центъра на стаята – и всички затворници в стаята ще гласуват по съдбовния въпрос:

Премиерът спи в леглото горе или в леглото долу?

Мнозинството ще реши…

хаха…

10)Демонстрантите се опасяват, че Израел ще се превърне в диктатура.

Както знаем, в диктаторските режими има тайна полиция, която непрекъснато следи гражданите с цел наблюдение на евентуална опозиция срещу властите.

Как ще се казва тайната полиция на Биби Нетаняху? Някой има ли идея там?

Опа… Споменах името на лидера – ще ме съдят ли за това?

Аз съм притеснен…

11) Искаме да обявим учредяването на нова компания – “Граждани на стачка”.

Сред предлаганите работни места:

1. Блокади.

2. Получаване и нанасяне на физически удари с полицаи.

3. Професионални псувни. Тези с креативен репертоар от проклятия ще получат специален бонус – подробности за това ще бъдат предоставени по-късно.

4. Подстрекаване към провокации. Опит в провокации от предишни демонстрации е предимство.

5. Тонколони и високоговорители.

6. Строители на творчески протестни изяви. В процес на изграждане е специално студио за целта.

Със съжаление съобщаваме, че днес стачкуваме.

хаха…

12)И този път един сериозен въпрос (в никакъв случай шега):

Както знаете, Хабиб Бургиба беше президент на Тунис между 1957-1987 г. и почина през 2000 г. на 97-годишна възраст.

Говори се, че на една от срещите на Арабската лига, в които участва, той се е опитал да убеди колегите си от другите арабски страни да не водят нови войни срещу Израел. Тъй като Бургиба имаше, както е известно, враждебно отношение и дори зае много остра линия срещу Израел (и също имаше ясни антисемитски нагласи, които причиниха много тормози срещу еврейската общност по време на неговото управление – което завърши с депортирането през 1967 г. – по време на Шестдневната война, възползвайки се от факта, че по време на войната медиите The International се занимават със събитията от войната и дори не споменават прогонването на евреите) – все пак тази негова препоръка към приятелите му от Арабската лига беше неразделна част от антисемитската линия, която пое. Явно тук е имало вътрешно противоречие: как може лидер, който е толкова враждебен към Израел, да съветва арабските страни да се въздържат от война срещу Израел? Но изненадващо или не, препоръката беше неразделна част от антиизраелската и антисемитска линия, която Бургиба възприе: той се опита да обясни на приятелите си от Арабската лига, че при липсата на реална и достатъчно силна външна заплаха, държавата Израел ще се разпадне отвътре поради вътрешни конфликти и кавги (може ли да се разбере нещо за тези дни и дебатите около реформата на съдебната система?). Поради тази причина Бургиба видя пряката военна конфронтация с Израел като нещо, което не служи на целта на арабските страни да елиминират Държавата Израел – а всъщност причинява точно обратния резултат – който според него

Както е известно, представителите на останалите арабски страни не приеха тази позиция на Бургиба – която, доколкото е известно, не беше подкрепена от нито една арабска страна.

Тук все още има някои отворени въпроси:

1. През коя година беше тази среща? Дали беше по време на президентството на Бургиба? И ако Бургиба дойде на тази среща извън неговото президентство (преди или след него) – как беше прието в Тунис?

2. Има ли протокол от тази среща? И ако протоколът от заседанието не беше публикуван – какви бяха причините за това? И ако протоколът съществува, преведен ли е някога на иврит?

3. Какви бяха геополитическите контексти на тази йешива? И имаше ли обществености в арабските страни, които подкрепяха този подход на Бургиба по отношение на конфронтацията с Израел – или противопоставянето беше тотално и помитащо?

интересно…

  

13)”уникалност удоволствието“ – военно „подразделение“ със съмнителна и престъпна дейност в севернокорейската армия.

Възможно ли е жени от западни страни да се опитват да проникнат в това звено с шпионска цел? Възможно ли е по този начин да има опити да се събира информация за случващото се в Северна Корея? Или като проникнете в тази единица, за да се опитате да елиминирате „главата на змията“ (Ким Чен Ун)?

Явно няма отговори за това… дори и да има подобна дейност – вероятно никоя разузнавателна организация на която и да е държава не би го признала…

14)Създава се нова спортна лига в държавата Израел: автомобилни състезания за работни места.

Участници в първото състезание:

1. Екипът на психиатрите на Histadrut.

2. Полицейски екип (необходимо условие за приемане в екипа: поне 15 случая, в които кандидатът е демонстрирал способност за използване на сила и побой над протестиращи. Кандидатът трябва да прикачи видеоклипове, които доказват това).

3. Екипът на работниците в Кнесета.

4. Екипът от изпълнителни директори на държавни компании.

Кой ще спечели? Кой ще действа с по-голяма хищност?

Всеки друг екип на работното място, който се интересува от участие в състезанието в бъдеще, ще трябва да докаже хищническо поведение на разумно ниво.

Приложения без достатъчно доказателства за хищничество няма да бъдат разглеждани.

По време на състезанието ще бъде наложен полицейски час за всички жители на Израел – с изключение на списъка на полицейските служители, които ще го налагат.

Жител, който бъде хванат в дните на състезанието на разстояние повече от един метър, два сантиметра, два милиметра, 3 микрона и 15 милимикрона пред вратата на къщата му, ще бъде поставен в психопатичен център за задържане до края на живота му живот.

хаха…

 

15) И този път сериозно нещо, а не шега:

Както знаем, шумът с необичаен и екстремен интензитет може да причини сериозни увреждания на здравето или дори смърт. Въпреки това, доколкото е известно, в момента няма акустични инструменти, които да поразяват, например, врага по време на война в пряка формация чрез оръдия, оръдия или ракети.

Възможно ли е тайно да се разработват такива оръжия за различни армии по света? И отвъд парадокса (оръжия с необичаен интензитет на звука, които се отварят… тихо) – как съществуването на такива оръжия, ако и когато бъдат разработени, ще повлияе на бъдещото бойно поле?

Може би човек може да се опита да си представи – но може само да предположи, че днес не е възможно да се получат отговори за това…

16) Каква жестокост към шофьор в Бат-Ям (град Бат-Ям в държавата Израел)!!

Какви зли хора има в нашия свят!!

Просто позор!!!!

https://fb.watch/jIk_Klu_d0/

(Видеото и обясненията са на иврит)

I. По-долу е съобщението, което оставих на 4 април 2023 г. във Facebook страницата на компанията “Google Israel”:

Поздрави на компанията “Google Израел”:

На 13 март 2023 г. отворих YouTube канала

https://www.youtube.com/channel/UCbVyfaoRzsde7YEEvGpeULw

Но в момента срещам проблем: не е възможно да качвам нови видеоклипове. Причината: Не мога да завърша процеса на потвърждение, изискван от системата на YouTube, и се забивам многократно.

Какво да правя? Как може да се преодолее тази грешка?

С Най-Добри Пожелания,

Асаф Бинямин,

Улица Коста Рика 115,

Вход А-ап.4,

Кирят Менахем,

Йерусалим, пощенски код: 9662592.

Телефонен номер: 972-58-6784040.

пост Scriptum. 1) ЕГН: 029547403

2) Въпросният YouTube канал е свързан с имейл адреса[email protected]

3) Тук прикачвам екранна снимка на съобщението за грешка, което получавам при неуспешните опити за качване на видеоклипове в канала.

J. Моите връзки:

1) сайт freelancer.com

2)координатор научен Бъдеhttps://assaf-permalinks.com/iyn9щ

3)Запасете информацията за Харни – експерт по християнството

4)фестивал “connected” – изживяване, което едно момиче поръча на майки и момичета

5)проект на пеперудата на Израел

6)институтът демократичен

7)редакция “бутонът”

8)проект “she space”-Академични изследвания, свързани с индустрията пространство за жени

9)Сдружение “Запазени места”-прояви за достъпност култура за деца с неврологични затруднения

10)“Тук сграда”-работилници дърводелски номадски

11)мрежа bitchute.com

 

Print Friendly, PDF & Email
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE