Visit BlogAdda.com to discover Indian blogs getLinks(); ?> Правниот систем во Израел и инвалидизираната јавност - מידע לאנשים עם מוגבלויות

Правниот систем во Израел и инвалидизираната јавност

Во последниве години, правниот систем во Израел помина низ значителен реформски процес кој значително ја погоди јавноста со посебни потреби. Реформата опфати промени во донесувањето на постојните закони, создавање на нови закони и промена на пристапот и правните процеси.

Едно од главните прашања што се решаваат со новите закони се правата на инвалидите. Во минатото, заедницата со хендикеп наиде на многу тешкотии кога се обидуваше да се повика на правниот систем во Израел. Судењето беше комплицирано, нејасно и тешко за навигација. Законот за правата на лицата со попреченост, усвоен од Кнесетот во 1998 година, беше релативно силен, но сепак наиде на многу тешкотии и долги процеси.

Како дел од реформата, новата легислатива ги детализираше и збогати правата на лицата со посебни потреби, а исто така создаде механизми кои беа поедноставни и полесни за навигација. На пример, беа објавени различни права за инвалидите во различни области од нивниот живот, а беа додадени и процеси за ослободување од правни постапки за лицата со посебни потреби.

Промените во правниот систем во Израел и помогнаа на инвалидизираната јавност поефикасно да се справи со правниот систем и да ги стави своите права во централна улога во донесувањето на законите и во правните процеси.

Како дел од реформата, беше создаден и центар за помош на лицата со посебни потреби врз основа на соработка помеѓу владините министерства и организациите на заедницата со посебни потреби. Центарот им обезбедува информации и правни совети на лицата со посебни потреби и им помага да се движат низ правниот систем и процесите за компензација.

Реформата, исто така, доведе до развој на нови и напредни технологии за поддршка на лицата со посебни потреби во правниот систем. На пример, развивање паметен софтвер кој ги идентификува потребите на лицата со посебни потреби и нуди приспособени решенија за нив. Ова им овозможува на лицата со посебни потреби поефективно да ја добијат потребната поддршка и поефикасно да пристапат до компензацијата.

И како заклучок:

Реформата на правниот систем во Израел на значаен и позитивен начин влијаеше врз заедницата со хендикеп. Новите закони и новите механизми се дизајнирани да им помогнат на хендикепираните да се справат со системот.

A. Подолу е пораката за е-пошта, што ја испратив во тоа време на различни места:

На: кого може да се однесува.

Предмет: движењето „Невидливи инвалиди“.

Почитуван господине/госпоѓо,

Во последниве години сум партнер во борбата на лицата со посебни потреби, во која учествувам, чија цел е да ги подигнеме бенефициите за попреченост на ниво кое нам, инвалидите во Израел, ќе ни овозможи да достигнеме минимален достоинствен начин на живот.

Како дел од оваа борба, дојдов, на 10 јули 2018 година, на седница на Комитетот за транспарентност на Кнесетот за јавните станови. Овој датум го одбележува и Денот на јавните станови.

Во комитетот запознав жена по име Татјана Кадучкин, која основаше социјално движење наречено „Нитгабер“ („Ќе победиме“) – движење кое се обидува да ги промовира правата на невидливите лица со посебни потреби – односно луѓето кои страдаат од тешки медицински проблеми, како и тешките попречености, но на прв површен поглед ништо не можеше да се забележи за нивниот хендикеп, а изгледаат исто како и секој друг човек. Фактот дека попреченоста на луѓето (вклучувајќи ја и мојата) е надворешно невидлива причина, во пракса, дискриминација и одбивањето да им се обезбедат многу права дадени на други лица со посебни потреби – владините институции честопати усвојуваат многу површни и плитки пристапи, што доведува до обележување на луѓето. во оваа група како наводно „здрави“.

Во нашето ново движење, движењето „Нитгабер“, ние се обидуваме да се бориме против ова широко распространето одбивање да ни обезбеди права, да ја подигнеме свеста за оваа тема кај пошироката јавност, како и кај израелските носители на одлуки.

Поради оваа причина, ја споделувам оваа порака на социјалните медиуми – и ќе бидам благодарен доколку некој ја сретне понатаму да ја сподели на социјалните медиуми, интернет форумите и што е можно повеќе рамки.

И пред да завршам, уште еден детал: телефонскиот број на основачот на движењето, г-ѓа Татјана Кадучкин, е 972-52-3708001 и таа е достапна од 11 до 20 часот овие денови.

Твоја,

Асаф Бињамини

115 Костарика ул.

Влез А – Апартман 4,

Кирјат Менахем

Ерусалим, поштенски број: 9662592

Телефонски броеви:

Дома – 972-2-6427757

Мобилен – 972-52-4575172

Факс – 972-77-2700076

PS: 1) Мој матичен број: 029547403

2) Мои адреси на е-пошта: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected]

3) Терапевтската институција во која се лекувам:

НВО „Реут“ – Хостел „Авивит“.

ул. Хавивит бр. 6,

Кирјат Менахем,

Ерусалим, поштенски број: 9650816

Телефонски броеви во канцелариите на хостелот:

972-2-6432551 или: 972-2-6428351

Адреса на е-пошта на Хостелот: [email protected]л

4) Социјалниот работник на хостелот „Авивит“, кога ја сретнав во вторник, 12 декември 2017 година, во 13:30 часот, ми забрани да давам какви било детали за неа и/или други вработени во хостел „Авивит“ или во „ НВО „Ројт“.

5) Мојот општ лекар кој лекува:

д-р Мајкл Халаб

 „Клалит медицински сервиси“ – Клиника „Борочов“.

Кирјат Јовел

Ерусалим, поштенски број: 9678150

Телефонски број на канцеларијата на клиниката:

972-2-6440777

Број на факс на клиниката:

972-2-6438217

6) Дополнителни лични податоци: Возраст: 47. Брачна состојба: Слободна.

Датум на раѓање: 11 ноември 1972 година.

7) Подолу е кратко објаснување за движењето „Нитгабер“, кое се појавува во печатот:

Татјана Кадучкин, обична граѓанка, одлучи да го основа движењето „Нитгабер“ за да им помогне на оние што таа ги нарекува „Невидливи инвалиди“. Досега, приближно 500 луѓе од сите делови на Израел се приклучија на нејзиното движење. Таа во интервју за Канал 7 раскажува за проектот и за оние инвалиди кои не добиваат соодветна и доволна помош од релевантните страни, само затоа што се невидливи.

Таа вели дека хендикепираното население може да се подели во две групи: инвалиди со инвалидска количка и инвалиди без количка. Таа ја дефинираше втората група како „Невидливи инвалиди“, бидејќи, како што вели, тие не ги добиваат истите услуги што им се даваат на инвалидите со инвалидски колички, и покрај тоа што се дефинирани како инвалиди од 75%-100%.

Овие лица, објаснува таа, не можат сами да заработат и бараат помош од дополнителни услуги на кои им следуваат инвалидите со инвалидски колички. На пример, невидливите инвалиди добиваат помали бенефиции за попреченост од Националниот институт за осигурување и не добиваат одредени додатоци, како што се бенефиции за специјални услуги и бенефиции за мобилност, а добиваат и помали бенефиции од Министерството за домување.

Според истражувањето спроведено од Кадучкин, овие „Невидливи инвалиди“ се сиромашни и покрај обидот да се тврди дека во 2016 година во Израел никој не гладува. Нејзиното истражување покажува и дека нивните самоубиства се високи. Во движењето што го формираше, таа работи на додавање на „Невидливи инвалиди“ на листата на чекање за јавни станови. Тоа е затоа што, вели таа, тие обично не влегуваат во овие списоци и покрај тоа што формално имаат право на тоа. Одржува многу средби со членовите на Кнесетот, па дури и учествува на седниците и дискусиите на релевантните комисии на Кнесетот, но вели дека луѓето кои можат да помогнат не слушаат, а тие што слушаат се во опозиција и со тоа се немоќни да помогнат.

Таа сега повикува сè повеќе „Невидливи инвалиди“ да и се придружат, за да може да им помогне. Таа оценува дека ако работите продолжат како што се денес, нема да има регрес освен да се одржи демонстрација на инвалидите за барање на нивните права и нивната основна егзистенција.

8) Еве линк до Фејсбук страницата на нашето движење:

https://www.facebook.com/%D7%AA%D7%A0%D7%95%D7%A2%D7%AA-%D7%A0%D7% AA%D7%92%D7%91%D7% A8-105177934167352/?modal=admin_todo_tour

9) Еве ја мојата преписка со Марија Кривошеина од интернет страницата semrush.com:

Здраво Асаф,

Да молам. Би ценел доколку ми дадете детали во врска со вашиот проект и вашите очекувања од SEMrush

Благодарам однапред!

Со почит

Марија

Марија Кривошеина

Менаџер на сметки

Телефон: + 442032870265

Е-пошта: [email protected]

SEMrush www.semrush.com

На Пон, 14.10.2019 година во 22:13 часотАсаф Бенџамин < [email protected] > напиша:

Немам „колеги“ – нашето движење е многу мало – и се надеваме дека во иднина ќе биде поголемо. Нашата активност е многу важна за нас – и можам да ги дадам вашите податоци отсега на сите платформи на кои пишувам ако мислите дека имате волја, а исто така и способност да подигнете многу поголема јавна свест и исто така релевантно законодавство ширум светот што може да ја промовира јавноста на лицата со посебни потреби. Ако се согласувате и дадете ваше одобрение, почнувам да го правам тоа.

Асаф Бењамини.

во октомври 14, 2019 15:13, Марија Кривошеина напиша:

Здраво Асаф,

Се надевам дека си добро. Сакам да ве известам дека се обидов да стигнам до г-ѓа Кадочкин минатата недела, за жал безуспешно.

Ако е можно може да ми дадете тел. број на вашите колеги и замолете ја да ми се јави, ве молам?

Благодарам однапред!

Со почит,

Марија Кривошеина

Менаџер на сметки

Телефон: + 442032870265

Е-пошта: [email protected]

Во петок, 4 октомври 2019 година во 23:17 часотАсаф Бенџамин < [email protected] > напиша:

Јас немам веб-страница. Се обидувам да ја промовирам популацијата на лицата со посебни потреби. Можете да разговарате со нашиот менаџер – г. Кадочкин-таа нема адреса на е-пошта. Можете да ја повикате на телефонскиот број 972-52-3708001. Знам дека зборува руски како прв јазик и хебрејски што го научила во Израел. Не сум сигурен дека зборува и англиски – можеби… Асаф Бенџамин.

Ок 20:17:30, Марија Кривошеина напиша:

Здраво Асаф,

Ви благодариме за деталните повратни информации.

 Ок 20:17:30, Марија Кривошеина напиша:

Здраво Асаф,

Ви благодариме за деталните повратни информации

Дали те разбрав правилно, дека сакаш да ја промовираш својата веб-страница?

Ако сакате, можам да разговарам со г-ѓа Кадочкин. Ве молам, можете да ми испратите е-пошта на г-ѓа Кадочкин?

Благодарам однапред!

Со почит,

Марија

Марија Кривошеина

Менаџер на сметки

Телефон: + 442032870265

Е-пошта: [email protected]

SEMrush www.semrush.cом

Содржината на оваа е-пошта и документите приложени овде (ако е применливо) се доверливи и наменети само за примачот наведен во пораката. Строго е забрането споделување на кој било дел од оваа порака и/или документи приложени овде (ако е применливо) со трета страна, без писмена согласност од испраќачот. Ако сте ја примиле оваа порака по грешка, ве молиме одговорете на оваа порака и продолжете со нејзиното бришење, за да се осигураме дека таква грешка нема да се случи во иднина

Во среда, 2 октомври 2019 година во 17:23 часотАсаф Бенџамин < [email protected] > напиша:

  

Се обидувам да ја промовирам нашата кампања – луѓе кои страдаат од проблеми со попреченост. Еве уште неколку зборови за објаснување за движењето на кое се приклучив минатата година. Можете исто така да разговарате со менаџерот на нашето движење – таа зборува хебрејски и руски. Не знам дали таа исто така зборува англиски, ние се обидуваме да ги промовираме лицата со попреченост што не се гледаат однадвор – па како резултат на тоа нашите граѓански права не се исполнети. ние би сакале да ја поправиме оваа неправда ситуација.

нашиот менаџер е г-ѓа. Татјана Кадочкин, а достапна е на нејзиниот телефонски број 972-52-3708001 од

11:00 до 20:00 во недела до четврток – освен еврејските празници.

нашето движење се нарекува со хебрејско име „нитгабер“.

 *Еве линк до Фејсбук страницата на нашето движење:

https://www.facebook.com/movement-netgabr-105177934167352/?modal=admin_todo_tour

____________________________________

  

во октомври 1, 2019 13:33, Марија Кривошеина напиша:

Здраво Асаф,

моето име е Марија, јас сум менаџер на сметка во компанијата SEMrush.

  

Ти пишувам поради твоето барање. Можете ли да наведете каква помош ви е потребна? Дали сакате да дознаете клучни зборови за кои се рангираат таквите веб-страници?

Благодарам однапред!

Со почит,

Марија

Марија Кривошеина

Телефон: + 442032870265

Е-пошта: [email protected]

SEMrush www.semrush.com

Содржината на оваа е-пошта и документите приложени овде (ако е применливо) се доверливи и наменети само за примачот наведен во пораката. Строго е забрането споделување на кој било дел од оваа порака и/или документи прикачени овде (ако е применливо) со која било трета страна, без

писмена согласност од испраќачот. Ако сте ја примиле оваа порака по грешка, ве молиме одговорете на оваа порака и продолжете со нејзиното бришење, за да се осигураме дека таква грешка нема да се случи во иднина.  

10) Еве ја мојата кореспонденција со членот на британскиот парламент Каролин Лукас:

Почитуван Асаф,

Многу благодарам за вашата е-пошта, за која ќе се погрижам Керолајн да ја види во првата можност. Се плашам дека нема капацитет да кореспондира со неконституенти, но ќе ја види вашата порака.

Најдобри желби, Ино

Во име на Керолин Лукас

Каролин Лукас, пратеник за павилјонот Брајтон

Домот на општините

Лондон SW1A 0AA

Телефон: 020 7219 7025

Е-пошта: [email protected]

Веб www.carolinelucas.com

Фејсбук /carolinelucas.page

Твитер @carolinelucas

Доколку сакате да добивате неделни билтени за вести преку е-пошта од Каролин Лукас, ве молиме одговорете на оваа порака ставајќи го „билтенот за е-пошта“ во насловот.

За детали за тоа како се користат вашите лични информации, како ја одржуваме безбедноста на вашите информации и вашите права за пристап до информациите што ги имаме за вас, посетете:

https://www.carolinelucas.com/get-in-touch

Од: Асаф Бињамини < [email protected] >

Испратено: 17 октомври 2019 10:37

До: LUCAS, Caroline < [email protected] >; [email protected]

Предмет: невидлива попреченост.

11) Еве врска до мојата PayPal сметка:

Платете го Асаф Бенџамин користејќи PayPal

 

  

Б. Следното е мојата преписка од 26 март 2023 година со здружението „Пристап до Израел“:

 Сабота, 25 март во 18:23 часот

канцеларија< [email protected] >

до:

асаф бенјамини

Недела, 26 март во 9:53 часот

Здраво Асаф, мислам дека треба да пребарувате на интернет за фондации и или донации.

Јас навистина не знам.

Можно е да се контактира со Комисијата за еднаквост на правата на лицата со попреченост.

Со почит,

Нира Бен Јаир – директор на Здружението за пристапност на Израел (AR) 580341204 за промовирање пристапност до независност и интеграција на лицата со посебни потреби
http://www.aisrael.org| Роса. 972-9-7640400 | Мобилен 972-54-2422973 | факс. 972-9-7451127 Навистина би ценеле доколку ни помогнете и со нешто мало и важно за промовирање на пристапноста на Израел. Кликнете овде за да заокружите во корист на Здружението за пристапност на Израел

Сокриј ја оригиналната порака

—–Оригинална порака—–

 

Од: assaf benyamini <[email protected]>

Испратено: сабота, 25 март 2023 18:24 часот

До: канцеларија <[email protected]>

Предмет: Моите писма до здружението „Негишут Израел“.

До: здружение „Пристап до Израел“.

Во прашање: додаток.

Почитувани госпоѓи/Господине.

Барам машина за миење садови што може да се стави на шалтер, на начин што може да му олесни на лице со хендикеп во мојата ситуација, кое има проблем да се наведне за да ги мие садовите – но исто така не сакам да користам еднократна употреба јадења поради штетата што ова ја носи на околината.

Но, тука има уште еден проблем: јас сум човек кој живее со многу ниски примања – инвалидски додаток од Националниот институт за осигурување и не можам да ги платам овие помагала.

Моето прашање до вас е: Дали знаете некоја фондација или добротворна организација која може да помогне во таква ситуација?

Со почит,

асаф бенјамини,

Улица Костарика 115,

Влез А-стан 4,

Кирјат Менахем,  

Ерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштенски број: 9662592.

Телефонски броеви: дома – во тајност поради малтретирање и поплака до израелската полиција која не била постапена.

Мобилен-972-58-6784040. Факс-972-77-2700076.

пост Скриптум. 1) Местото во мојата куќа каде што можете да ставите машина за миење садови од типот за кој станува збор:

Должина – 55 см. Ширина – 30 см. Висина – 50 см.

2) Мој матичен број: 029547403.

3) Мојата е-адреси на пошта: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected]

C. Подолу е пораката за е-пошта што ја испраќам на различни места:

До:

Барам повеќејазичен систем за создавање видеа ai – и во бесплатен модел.

Дали знаете компании кои можат да ме советуваат такви системи?

асаф бенјамини,

Улица Костарика 115/4,

маало ќиријат менахем,

Ерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштенски број: 9662592.

*1) моите телефонски броеви: дома – доверливо поради малтретирање и поплака до израелската полиција која не беше обработена.

мобилен-972-58-6784040. факс-972-77-2700076.

2) моите адреси на е-пошта: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected]

3) мојата веб-страница:  https://www.disability55.com/

4) мојот прв јазик е хебрејски (עברית).

5) Не користам зум, скајп или друг софтвер за видео конференција.

Д. Подолу има идеи за софтвер/системи на Интернет за кои мислев:

1) Отворете веб-локација/систем наречен „Хебрејски верзии“.

Целта на таквиот систем ќе биде превод на софтвер, веб-страници и различни веб-страници од странски јазици на хебрејски.

Како што знаеме, оваа операција е можна денес преку услугите за автоматско преведување како што е Google Translate – но услугите за автоматско преведување имаат, како што знаеме, многу грешки – толку многу што понекогаш не е можно да се разбере значењето на нештата.

Затоа, во многу случаи нема замена за човечкиот преведувач – и затоа веб-локацијата „Хебрејски верзии“ ќе се заснова само на работата на човечки преведувачи, а не на системи за автоматско преведување.

Секако, на овој начин ќе може да се направат различни интернет системи достапни за говорителите на хебрејски кои не знаат други јазици.

Покрај тоа: ќе биде можно да се понудат отворени системи за говорители на кој било друг јазик (на пример: отворен систем за говорители на шпански кои не знаат други јазици освен шпански, отворен систем за руски говорители кои не знаат други јазици освен руски, итн.).

 

2) Отворете веб-локација наречена „Личен финансиски модел“:

Намерата е да се отвори систем базиран на вештачка интелигенција, кој ќе биде наменет за корисниците на мрежата кои имаат идеи за отворање различни системи или веб-страници.

Корисникот ќе треба да пополни релевантни податоци како што се кратко објаснување за идејата за која станува збор, линкови до профилите на сопственикот на идејата на социјалните мрежи, линк до веб-страницата на корисникот (ако има) како и објаснување за идејата финансиската состојба на сопственикот.

Предизвикот на таквиот систем ќе биде, врз основа на анализата на сите овие податоци, да му напише на тој корисник кој е најправилниот економски модел за него врз основа на личните податоци, како и да даде препораки кои ќе бидат точни за него во персонализиран начин.

Д. Подолу е е-пошта што ја испратив во тоа време на различни места:

До:

Предмет: Моето писмо до Комитетот за труд и социјална заштита на Кнесетот (приложено)

Почитуван господине/госпоѓо,

Неодамна ја спроведов преписката прикачена овде со Комитетот за труд и социјална заштита на Кнесетот.

Се обидувам да разберам што треба да правам во следнава ситуација: Законот бара да пријавам за домашна помошничка која работи кај мене – од една страна, а од друга страна, и парадоксално, не ми дозволува да го стори тоа… А причината: од мене се очекува, јас, инвалидско лице, кое постои на пензијата од Националната осигурителна установа, да плаќам исти исплати како Изведувач или сопственик на голема компанија. Изведувач или сопственик на голема компанија може да се грижи за исплата на пензиите, но јас не можам да го сторам тоа.

Овде се создаде ќорсокак во кој разни власти на државата Израел не ми нудат решение и не прават ништо освен што ме праќаат ваму-ваму, од еден на друг. И пред да се даде целата слика, би сакал да ве прашам: Можете ли да интервенирате? Ова со цел да ги принудам властите во Државата Израел да понудат разумно решение за проблемот со кој се соочувам.

Поздрав,

Асаф Бењамини

Fw – Yahoo пошта: Assaf Benyamini – Fw: писмо до Комитетот за труд и социјална заштита на Кнесетот.

8.6.2019

Затоа, се обидувам да разберам – кое треба да биде решението според вашиот метод: Дали треба да се вратам – не од пријавување? Каде е логиката – донесовте закон – а потоа не дозволувајте граѓанин да го држи, а вие сакате на секој начин да ме претворите во прекршител.

Дали треба да се вратам на без пријавување? Ми се чини дека во ситуацијата што ја создадовте ова е единствената опција што остана.

Сакам да знам како да го направам ова.

Поздрав,

Асаф Бењамини

Во понеделник, 5 август 2019 година, 13:16:35 [email protected] Комитетот за труд, социјална заштита и здравје на Кнесетот +3 GMT> напиша:

Почитуван господине

Во прилог е одговорот од Националната осигурителна институција.

Ако побарате промена на Законот, можете да им пишете на членовите на Кнесетот, надевајќи се дека темата ќе ги заинтересира.

Ве молиме имајте предвид дека Кнесетот моментално е на одмор за избори и не е сигурен дека тој може да се донесе законски во моментот.

Поздрав, Мејн Бен Ами – Виш парламентарен координатор

Телефон: 972-2-6408068 факс: 972-2-6408315

Пошта: [email protected]

Кнесет

Комитетот за труд социјална заштита и здравство

Кнесетот ја чува животната средина. Ве молиме избегнувајте непотребно печатење на е-поштата

Од: Комитетот за труд социјална заштита и здравство

Испратено: недела, 30 јуни 2019 година 14:39 часот

[email protected] >Cc: [email protected]

Fw – Асаф Бењамини – Моето писмо до Комитетот за труд и социјална заштита на Кнесетот

 

До:

6/8/2019 Fw – Yahoo mail: Assaf Benyamini –Fw: моето писмо до Комитетот за труд и социјална заштита на Кнесетот 6/8/2019

 

Национална осигурителна институција

Одделение за јавни жалби

Почитуван господине,

Еве приложено писмо од Асаф Бењамини.

Ќе ви бидеме благодарни за вашиот одговор на неговиот апел.

 Поздрав, Мејн Бен Ами – Виш парламентарен координатор

Телефон: 972-2-6408068 факс: 972-2-6408315

Пошта: [email protected]

 

Кнесет

Комитетот за труд социјална заштита и здравство

 

Кнесетот ја чува животната средина. Ве молиме избегнувајте непотребно печатење на е-поштата

[Форма: Асаф Бењамини [пошта [email protected]

Испратено: недела, 30 јуни 2019 година 14:39 часот

До: [email protected] Комитетот за труд социјална заштита и здравство

Тема: Моето писмо до Комитетот за труд и социјална заштита на Кнесетот

Fw – Yahoo mail: Assaf Benyamini – Fw: Моето писмо до Комитетот за труд и социјална заштита на Кнесетот.

8.6.2019

Fw Assaf Benyamini – Fw: Моето писмо до Комитетот за труд и социјална заштита на Кнесетот. 8.6.2019

Од: Асаф Бењамини < [email protected]

До: < [email protected] > Комитетот за труд и социјална заштита и здравство

Испратено на датум: вторник, 6 август 2019 година 08:59:21 GMT +3

тема: Асаф Бењамини ФВ: Моето писмо до Комитетот за труд и социјална заштита на Кнесетот.

Институцијата за национално осигурување не дава решение, затоа ве контактирав.

Вторник, 6 август 2019 08:42:19 GMT +3

Комитетот за труд социјална заштита и здравство

<[email protected] > напиша:

 

Почитуван господине,

Тоа треба да го појасните во Институцијата за национално осигурување

 Поздрав, Мејн Бен Ами – Виш парламентарен координатор

Телефон: 972-2-6408068 факс: 972-2-6408315

Пошта: [email protected]

Кнесет

Комитетот за труд социјална заштита и здравство

Кнесетот ја чува животната средина. Ве молиме избегнувајте непотребно печатење на е-поштата

Од: Асаф Бењамини [пошта до< [email protected]

Понеделник, 5 август 2019 година, 14:37 часот

До: [email protected] Комитетот за труд и социјална заштита и здравство

FW- Assaf Benyamini Одг: тема: Моето писмо до Комитетот за труд и социјална заштита на Кнесетот

„Одговорот“ што го доставува Националната осигурителна установа е никаков одговор – тука нема „наплата од работодавачи“ – не може да ми се наплати, како човек во неволја, кој живее од дневница, точно истите суми што ги наплати од изведувач кој раководи со голема компанија.

Бидејќи сум човек во неволја, и онака не можам да ја платам пензијата на куќна помошничка што ми работи. Што и да правите – едноставно не можам да се исплатам!!!

8.5.2019

До: Комитетот за труд и социјална заштита на Кнесетот

Предмет: Моја повторна жалба

Почитуван господине/госпоѓо

Денес, во понеделник, 08.05.2019 ти ја испратив пораката во прилог, но не ми одговори. Во 14 часот и 45 минути ве контактирав телефонски, но претставник на комисијата, со кој разговарав, жестоко одби да ме упати кај надлежните за оваа тема, но тој ме спушти.

И за таа работа, ти го повикувам (повторно) моето прашање, и обиди се да сфатиш што треба јас како граѓанин да направам во ситуација во која ти од една страна сте донеле закон – и не ми дозволувајте да го почитуваат, од друга страна.

Овој пат чекам вистински одговор, а не циклус на минати, погрдни одговори.

Поздрав,

Асаф Бењамини

8.5.2019

Повторно – Јаху пошта: Асаф Бењамини – Фв: Моето писмо до Комитетот за труд и социјална заштита на Кнесетот

Фото: Асаф Бењамини ( [email protected] )

До: [email protected]

Датум: понеделник, 8.5.2019 GTM +3 14:36

„Одговорот“ што го доставува Националната осигурителна установа е никаков одговор – тука нема „наплата од работодавачи“ – не може да ми се наплати, како човек во неволја, кој живее од дневница, точно истите суми што ги наплати од изведувач кој раководи со голема компанија.

Бидејќи сум човек во неволја, и онака не можам да ја платам пензијата на куќна помошничка што ми работи. Што и да правите – едноставно не можам да се исплатам!!!

Затоа, се обидувам да разберам – кое треба да биде решението според вашиот метод: Дали треба да се вратам – не од пријавување? Каде е логиката – донесовте закон – а потоа не дозволувајте граѓанин да го држи, а вие сакате на секој начин да ме претворите во прекршител.

Дали треба да се вратам на без пријавување? Ми се чини дека во ситуацијата што ја создадовте ова е единствената опција што остана.

Сакам да знам како да го направам ова.

Поздрав,

Асаф Бењамини

Во понеделник, 5 август 2019 година 13:16:35 GMT +3

Комитетот за труд социјална заштита и здравство

<[email protected] > напиша:

Почитуван господине

Еве одговор од Националната осигурителна институција.

Ако побарате промена на Законот, можете да им пишете на членовите на Кнесетот, надевајќи се дека темата ќе ги заинтересира.

Ве молиме имајте предвид дека Кнесетот моментално е на одмор за избори и не е сигурен дека тој може да се донесе законски во моментот.

Поздрав, Мејн Бен Ами – Виш парламентарен координатор

Телефон: 972-2-6408068 факс: 972-2-6408315

Пошта: [email protected]

 

Кнесет

Комитетот за труд социјална заштита и здравство

 

Кнесетот ја чува животната средина. Ве молиме избегнувајте непотребно печатење на е-поштата

Од: Комитетот за труд социјална заштита и здравство

Испратено: недела, 30 јуни 2019 година 14:39 часот

[email protected] >Cc: [email protected]

Fw – Асаф Бењамини – Тема: Моето писмо до Комитетот за труд и социјална заштита на Кнесетот

До:

Национална осигурителна институција

Одделение за јавни жалби

Почитуван господине,

Еве приложено писмо од Асаф Бењамини.

 

8.5.2019

Повторно – Јаху пошта: Асаф Бењамини – Фв: Моето писмо до Комитетот за труд и социјална заштита на Кнесетот.

Ќе ви бидеме благодарни за вашиот одговор на неговиот апел.

Поздрав, Мејн Бен Ами – Виш парламентарен координатор

Телефон: 972-2-6408068 факс: 972-2-6408315

Е-пошта: [email protected]

Кнесет

Комитетот за труд социјална заштита и здравство

Кнесетот ја чува животната средина. Ве молиме избегнувајте непотребно печатење на е-поштата

—-

[Од: Assaf Benyamini[ пошта до: [email protected]

Испратено: недела, 30.06.2019 14:20 часот

До:<[email protected] >Комитетот за труд социјална заштита и здравство

Предмет: Моето писмо до Комитетот за труд и социјална заштита на Кнесетот

8.5.2019

Fw – Yahoo mail: Assaf Benyamini – Fw: Моето писмо до Комитетот за труд и социјална заштита на Кнесетот.

Fw – Асаф Бењамини – Fw: Моето писмо до Комитетот за труд и социјална заштита на Кнесетот

Од: Комитетот за труд социјална заштита и здравство [email protected]

До: [email protected]

Датум: понеделник, 5 август 2019 година 13:16 GMT +3

 

Почитуван господине

Еве одговор од Националната осигурителна институција.

Ако побарате промена на Законот, можете да им пишете на членовите на Кнесетот, надевајќи се дека темата ќе ги заинтересира.

Ве молиме имајте предвид дека Кнесетот моментално е на одмор за избори и не е сигурен дека може да се донесе законски во моментот.

Поздрав, Мејн Бен Ами – Виш парламентарен координатор

Телефон: 972-2-6408068 факс: 972-2-6408315

Пошта: [email protected]

Кнесет

Комитетот за труд социјална заштита и здравство

Кнесетот ја чува животната средина. Ве молиме избегнувајте непотребно печатење на е-поштата

Од: Комитетот за труд социјална заштита и здравство

Испратено: недела, 30 јуни 2019 година 14:39 часот

[email protected] >Cc: [email protected]

Fw – Асаф Бењамини – Тема: Моето писмо до Комитетот за труд и социјална заштита на Кнесетот

До:

Национална осигурителна институција

Одделение за јавни жалби

8.5.2019

Fw – Yahoo mail: Assaf Benyamini – Fw: Моето писмо до Комитетот за труд и социјална заштита на Кнесетот.

Почитуван господине,

Еве приложено писмо од Асаф Бењамини.

Ќе ви бидеме благодарни за вашиот одговор на неговиот апел.

 

Поздрав, Мејн Бен Ами – Виш парламентарен координатор

Телефон: 972-2-6408068 факс: 972-2-6408315

Пошта: [email protected]

 

Кнесет

Комитетот за труд социјална заштита и здравство

Кнесетот ја чува животната средина. Ве молиме избегнувајте непотребно печатење на е-поштата

[Форма: Асаф Бењамини [пошта на [email protected]

Испратено: недела, 30 јуни 2019 година 14:39 часот

До: [email protected] Комитетот за труд социјална заштита и здравство

Тема: Моето писмо до Комитетот за труд и социјална заштита на Кнесетот

pgf датотека Асаф Бењамини

Национален институт за осигурување   Одделение за јавни жалби

До: 07.07.2019

Г-ѓа Мејн Бен Ами – Виш парламентарен координатор

Кнесетот

Комитетот за труд социјална заштита и здравство

Ерусалим        

предмет: 40738/72

ИД 02954740/3

Почитувана госпоѓо,

Предмет: Збирка од работодавачи – г. Асаф Бењамини

Вашето писмо од 30.06.2019 година

Еве ја копијата од одговорот директно до г-дин Бењамини од нашиот локален огранок од 12 јуни 2019 година.

Со почит,

Ети Коен /потпис/

Одделение за јавни жалби

Копија до: г-дин Ели Назри – началник на огранокот во Ерусалим

Ерусалим, Шд. Ватцман 13, поштенски број 91909, телефон 972-2-6709070,

факс: 972-2-6525038, наша адреса за онлајн повици: www.btl.gov.il

1741711

Национален институт за осигурување   Ерусалимска гранка

12 јуни 2019 година

До:

г-дин Асаф Бењамини

115 Костарика ул., ап.4

Ерусалим 9662592

Предмет: твојата жалба од 26.05.2019 г

 

Одговарајќи на вашето барање за горенаведената тема, би сакал да одговорам дека не постои ослободување за примателите на додаток за општа инвалидност од плаќање на премија за осигурување за вработени вработени кај нив во домаќинство. Затоа, ви се наплатува во согласност со законот (стапките на наплата прикажани во платежниот лист, кој ви е испратен).

Треба да се напомене дека ако ви треба помош од други во секојдневните активности, можете да поднесете барање за проверка на правото на специјални услуги.

Со почит,

Ортал Мизрахи  

Шефот на ерусалимската филијала

Копирај на: Одделение за јавни жалби

Национален институт за осигурување – седиште

Шимон Бен Шетак 4 ул., 91007, телефон: 972-2-6755675, факс: 972-2-6755447 [email protected]

 

 

До:

Предмет: домаќинство.

Почитуван господине/госпоѓо

Околу почетокот на декември 2018 година, во медиумите слушнав дека има нов закон, според кој секој што вработува домашен работник, кој му помага во чистење или други домашни работи, да потпише со работникот уреден договор за работа и да се пријави на властите. Треба да забележам дека поради мојата физичка попреченост од околу 2002 година, ми доаѓа домашна помошничка; таа врши чистење за плаќање. Меѓутоа, за ова време се преселив од неколку станови (Дали овој факт е релевантен за темата?) И одвреме-навреме и се јавував на домашната помошничка, по потреба – тогаш таа немаше редовни часови или денови на работа, а исто така и фреквенцијата на пристигнување беше променлива од време на време. Во последниве години таа обично доаѓа еднаш во три недели.

Треба да истакнам дека од моето познанство со неа знам дека се работи за жена од виножито која веројатно не би сакала да соработува за склопување на договорот за вработување – како некој

Забележувам дека моето познанство со неа знам дека се работи за сиромашна жена, веројатно не сака да соработува со подготовка на договор за вработување – како некој што живее со дневница од Националната осигурителна установа, веројатно нема да биде заинтересирана дека таа знаела за друг извор на нејзиниот приход. Од друга страна, не сакам да бидам престапник или да постапувам незаконски.

Како треба да постапам? Што мислиш за тоа?

Со почит,

асаф бенјамини

Лични податоци:

Име Асаф Семејство Бенџамин

ID # 029547403

Целосна поштенска адреса:

Асаф Бењамини

115 Костарика ул.,

Влез А – стан 4,

Кирјат Менахем,

Ерусалим, поштенски број 9662592.

Телефонски броеви: дома – 972-2-6427757

Мобилен 972-52-4575172. Факс: 972-77-2700076

Мојот емаил:

walla.co.il@029547403 или:

[email protected]  или:

[email protected]     или:

[email protected] или:

[email protected]

Терапевтската рамка во која сум:

Здружение „Ројт“ – Хостел „Авивит“,

ул. Хавивит бр. 6,

Кирјат Менахем,

Ерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштенски број 9650816.

Телефонски броеви на канцеларијата на хостелот:

972-2-6432551 или:

972-2-6428351

Е-пошта на хостелот:

[email protected]

Социјалната работничка од хостелот „Авивит“ на мојата средба со неа во вторник на 12.12.2017 година во 13:30 часот строго забрани да дава какви било детали за неа и/или во врска со другите работници во хостелот „Авивит“ или „Реут“ асоцијација.

Семеен лекар, кој ме набљудуваше:

Доц. Мајкл Халав,

„Медицинска служба Клалит“ – клиника „Борохов“

ул.Борохов бр.63,

Кирјат Јувал

Ерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштенски број 9678150

Телефонски броеви на канцеларијата на клиниката:

972-2-6440777

Број на факс на канцеларијата на клиниката: 972-2-6438217

Возраст: 46. Семеен статус: Слободен.

Споменатата куќна помошничка на субјектот: г-ѓа Јехудит Кохел.

Нејзиниот телефонски број: 972-50-2169965 или

972-55-2288208

Роденден: 11.11.1972 година

Потпис

………………………………………..

Преведено од хебрејски на англиски од канцеларијата Татијана Тиргумим

                                                                    972-54-5516860

 

F. Подолу е e-mail порака што ја испратив во тоа време на различни места:

До:

Предмет: Пребарајте добротворни цели.

Почитувани г-ѓа и г.

Во последните години сум вклучен во борбата за инвалиди во Државата Израел – борба која е надалеку позната и во медиумите. Сепак, дури и по долги години борба, стана јасно дека сè уште нема разумно решение во секторот за домување за лицата со посебни потреби и други обесправени популации во Државата Израел. Се разбира, епидемијата на корона, која боли во последниве месеци (ги пишувам овие зборови во недела, 12 јули 2020 година), доведе до значително влошување на ситуацијата – и не само на лицата со посебни потреби

население: многу луѓе кои ја изгубиле можноста да заработат за живот, буквално станале гладни за леб. Ве прашувам ова: Дали знаете добротворни организации или деловни луѓе кои можат да помогнат за да се олесни маката на овие групи на население – и со оглед на тоа дека никој не знае колку долго ќе трае ситуацијата?

Подоцна во моето писмо опишувам за тешкотиите на јавноста на која и припаѓам – инвалидизираната јавност.

1) Мој матичен бр.: 02947403

2) Мои е-пошта: [email protected] или: [email protected] или : [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected]

3) Мојата организација за грижа:

Ројт – Хостел Авивит

6 Ha’avivit St.

Кирјат Менахем,

Ерусалим

ИЗРАЕЛ, поштенски: 9650816.

Канцелариски телефон во хостелот: +972-2-6432551 или +972-2-5428351

Е-пошта на хостел: [email protected]

4) На состанокот со социјалниот работник на Авивит Хостел во 13:30 часот на 12 декември 2017 година, ми беше изречно забрането да објавам какви било нејзини податоци и/или други вработени во Хостел Авивит или во Реут.

5) Мојот матичен лекар:

д-р Мајкл Халав

Clalit Healthcare Services, филијала Ир Ганим

ул.Борочов бр.63.

Кирјат Јовел,

Ерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштенски број: 9678150.

Телефон на клиника: +972-2-6440777, факс: +972-2-6438217.

6) Подолу е мојот дописник со социјален работник од Реут кон крајот на јануари 2020 година:

25.1.2020

Почитувана г-ѓа Тал Лотан,

re: Стан на ул. Костарика бр. 115.

Сакам да ве известам дека ролетните во дневната соба се заглавени и не можат да се поместуваат. Дали е можно член од персоналот на хостелот да го поправи? (Не знам како да го поправам ова или дали треба да се јавам на сопственикот на станот да го стори тоа). Што мислиш? Со почит,

Асаф Бењамини, жител во хостелот за живеење со помош на Авивит

П.С

Неодамна ви го испратив приложеното писмо по редовна пошта преку Израелската поштенска компанија. Би ценел доколку одговорите на прашањето што го поставив во него.

12.1.2020.

Почитувана г-ѓа Тал Лотан,

re: Период на закуп

Закупот на мојот стан истекува на 14 јули 2020 година. Верувам дека има простор за размислување да побараме од сопственичката на станот да разјасни дали се согласува да го продолжи закупот. Забележувам дека сакам да продолжам да живеам во станот, но доколку сопственикот на станот не сака да го продолжи закупот, мора да се подготвам соодветно и да почнам да барам друг стан.

Со почит,

асаф бенјамини, жител на хостелот за живеење со помош на Авивит

П.С Мој матичен бр.: 029547403

Моето писмо до социјалниот работник Тал Лотан 10

Yahoo/дојдовна пошта

Асаф Бењамини 15

јануари во 15:50 часот

од + 6

Тал

Асаф Бењамини

Јас не разбирам. Кога имате намера да му го поставите прашањето на сопственикот на станот? КОГА? Од одговорот „Три месеци однапред е вообичаена практика“ не може да се разбере кога имате намера да и го поставите ова прашање. (Преферирам што е можно поскоро, бидејќи, за разлика од претходните прилики кога се преселив, овој пат моја

здравјето е полошо и не можам лично да си ги пакувам работите. Ако морам да преместам станови, овојпат ќе ми биде многу потешко физички и затоа целиот процес ќе трае многу подолго. Сепак, емотивно би било многу полесно. Затоа пак прашувам, ако не беа разбрани моите забелешки: кога имате намера да го прашате сопственикот на станот за ова прашање?

Со почит,

Асаф Бењамини, жител во хостелот за живеење со помош на Авивит

Недела, 26 јануари 2020 година, GMT+2 10:46:27

ТАЛ ЛОТАН [email protected] напиша 26

12:28 јануари

ТАЛ ЛОТАН [email protected]

До:Асаф Бењамини

26 јануари во 14:09 часот

Ќе ве контактираме следниот месец. Само имајте предвид дека, според договорот, вие или таа може да дадете известување три месеци однапред.

Во недела, 26 јануари 2020 година, во 12:29 часот од Асаф Бењамини

<[email protected]>

Прикажи ја оригиналната порака

Асаф Бењамини <[email protected]>

До: Тал Лотан

26 јануари 2020 година, во 14:13 часот

Добро. Ви благодарам.

Во недела, 26 јануари 2020 година, во 14:09:58 GMT+2

ТАЛ ЛОТАН [email protected] напиша

Сокриј ја оригиналната порака

Ќе ве контактираме следниот месец. Само имајте предвид дека, според договорот, вие или таа може да дадете известување три месеци однапред.

Во недела, 26 јануари 2020 година, во 12:29 часот од Асаф Бењамини

<[email protected]>

Јас не разбирам. Кога имате намера да му го поставите прашањето на сопственикот на станот? КОГА? Од одговорот „Три месеци однапред е вообичаена практика“ не може да се разбере кога имате намера да и го поставите ова прашање. (Преферирам што е можно поскоро, бидејќи, за разлика од претходните прилики кога се преселив, овој пат моја

здравјето е полошо и не можам лично да си ги пакувам работите. Ако морам да преместам станови, овојпат ќе ми биде многу потешко физички и затоа целиот процес ќе трае многу подолго. Сепак, емотивно би било многу полесно. Затоа пак прашувам, ако не беа разбрани моите забелешки: кога имате намера да го прашате сопственикот на станот за ова прашање?

Со почит,

Асаф Бењамини, жител во хостелот за живеење со помош на Авивит

Во недела, 26 јануари 2020 година, во 14:09:58 GMT+2

ТАЛ ЛОТАН [email protected] напиша

Здраво, вообичаено е да се известува три месеци претходно, но тоа е можно и порано.

Сабота, 25 јануари 2020 година во 20:00 часот од Асаф Бењамини

<[email protected]>

Разбирам, но кога мислиш да го поставиш ова прашање?

Сабота, 25 јануари 2020 година, во 19:46:52 GMT+2

ТАЛ ЛОТАН [email protected] напиша

Прерано е, и да го кажеш тоа, хипотетички, сакаш да продолжиш, но таа е должна.

Накратко, прерано е.

Сабота, 25 јануари 2020 година во 19:07 часот од Асаф Бењамини <[email protected]> — Пораката е испратена —-

Од: Асаф Бењамини <[email protected]>

До: ТАЛ [email protected]

Испратено на: сабота, сабота, 25 јануари 2020 година, во 16:31:35 GMT+2 Одг: Моето писмо до социјалниот работник, Тал Лотан

Добро. Какво е вашето мислење за второто прашање што го поставив (прашање на сопственичката на станот дали има намера да го продолжи закупот или не)? Нормално, доколку сопствениците на становите не се согласат да го обноват закупот по 14 јули 2020 година, ќе морам да најдам друго станбено решение (и овој пат, пакувањето на моите лични работи ќе потрае многу подолго поради влошената здравствена состојба, што нема да дозволи пакувам сам).

Асаф Бењамини

Сабота, 25 јануари 2020 година, во 16:22:17 GMT+2

ТАЛ ЛОТАН [email protected] напиша

Здраво Асаф. Во однос на ролетните, ќе го замолам Барух да погледне, а ако се работи за поголем дефект, ќе контактирам со Сигалит.

Асаф како цели кои мора да се постигнат.

7) Ова што следува е социјален извештај од 17 страници, кој е напишан за мене на 28.6.2011 година.

* Сакам да истакнам дека пристигнав на рехабилитација во Психијатриската болница Кфар Шаул во Ерусалим на 8 март 1994 година, а не во текот на 2004 година, како што беше погрешно напишано во овој извештај.

 

Регистрирано здружение за ментално здравје REUT „Авивит“ хостел

Хостел Авивит, ул. Авивит 6, Ерусалим 96508, Телефакс: 972-2-6432551

Е-пошта: [email protected]

28 јуни 2011 година

до

Компанијата МГАР

Одг: Асаф Бињамини, Ид. бр. 29547403 – Психосоцијален извештај

Општо потекло: Асаф е роден во 1972 година, ерген, живее сам во стан на улица Харакефет под статус на заштитено сместување (заштитено домување) во име на корпа за рехабилитација, тој издржува со помош на додаток за попреченост на позадината на ментална попреченост.

Асаф е најстариот син во семејството кое се состои од четири лица. Неговите родители се развеле кога тој имал осум години, односите меѓу неговите родители за време на нивниот брак се опишани како сурови. Таткото повторно се оженил и Асаф од овој брак имал три полубраќа и сестри. По разводот Асаф останал со мајка си и сестра си.

Уште од детството, Асаф страдал од емоционални и моторни тешкотии. По промената на живеалиштето на 4-годишна возраст, престанал да зборува. Беше упатен на психотерапија во терапевтска градинка. Асаф беше тивко дете кое порано се изолираше, попладневните часови ги поминуваше читајќи историски книги, работејќи на компјутери, единствената социјална активност му беше во рамките на шаховските игри.

За време на адолесценцијата, неговата ментална состојба сериозно се влошила, тој развил прогонувачки заблуди (Нечитливи), меѓу другото и против сопругата на неговиот татко. Беше изложен обид за самоубиство и тој беше хоспитализиран неколку пати во Центарот за ментално здравје Геха. Обид за негова рехабилитација бил извршен во хостел во Петах Тиква, но сепак не успеал. Од оваа возраст, тој повеќе не беше интегриран во ниедна рамка, беше социјално отфрлено дете, неговото чудно однесување предизвика и голема агресија од околината кон него, а тоа уште повеќе ја влоши неговата состојба.

Во раните 20-ти, Асаф страдал од различни симптоми, од кои главни биле опсесивно компулсивното, кое вклучувало и самоповредување – таквите манифестации на физичко самоповредување никогаш не се вратиле на овој начин, но во моментов, Асаф се повредува себеси, со помош на начинот на кој тој

користи за да се справи со општеството, и реалноста што го опкружува (а во врска со ова прашање – дополнителни информации ќе бидат дадени во продолжение).

Во 2004 година, Асаф беше хоспитализиран во Одделот за рехабилитација во Кфар Шаул и оттаму се пресели во заштитено сместување (засолниште) со придружба на Здружението за ментално здравје Енош. Со текот на годините во кои се лекувал на Одделот за рехабилитација, состојбата му се подобрувала, опсесивно-компулсивните симптоми значително ослабнале, а не била забележана психотична содржина како заблуди или халуцинации. Асаф беше придружуван од тимот за рехабилитација на Психијатриската болница Кфар Шаул, тој продолжи да прима придружба во неговата резиденција преку Здружението за ментално здравје Енош, доби психијатриски третман, неговата состојба на ментално здравје се стабилизира и живее независно во заедницата.

Асаф работеше доброволно неколку години во Националната библиотека на Израел, но замина поради влошување на неговата физичка состојба. Потоа, Асаф работеше околу една и пол година во Заштитната компанија Ха’Мешакем (2005 – 2006). Тој замина поради тешкотии со персоналот, според него. Последователно, тој работеше во заштитена производствена фабрика на улицата Хаоман, и замина поради тешкотии во транспортот додека се обидуваше да пристигне на ова работно место. Во текот на 2006 – 2007 година се случува постепено опаѓање на неговата физичка и психичка состојба и оттогаш страда од акумулација на психички и физички проблеми – проблеми со грбот, дигестивни проблеми, влошување на неговата псоријатична состојба, проблеми со зглобовите, потешки и почести напади на анксиозност. Асаф ја изгуби вербата во јавните служби, тврди дека има влошување на квалитетот на услугата и професионалноста на вработените. Тој ја прекина врската и односите со

Здружението за ментално здравје Енош,

се обидел да придружува за сместување со помош на Кидум

Регистрирано здружение за ментално здравје REUT „Авивит“ хостел

Хостел Авивит, ул. Авивит 6, Ерусалим 96508, Телефакс: 972-2-6432551

Е-пошта: [email protected]

Здружение, кое не успеа. Во април 2007 година, тој се обрати до Здружението Цохар, приватно здружение кое се занимава со рехабилитација и закрепнување.

Во ноември 2007 година, тој беше упатен во Регистрираното здружение за ментално здравје во заедницата Reut и беше примен под статус на заштитено сместување (засолниште) во Хостелот Авивит, а тој е придружуван од персоналот на Хостелот.

За време на нашата придружба, обезбедена во последните три години, може да се забележи влошување на менталната состојба на Асаф, а следните се неколку показатели за ова влошување:

1. Нивото на сомнеж кај Асаф се зголемува, сомнеж што се засилува со песимистички поглед на светот, апсолутен недостаток на доверба и верба во кој било терапевтски фактор, без разлика дали е медицински, психијатриски или професионален. Односот што го одржува со персоналот на Хостелот е многу парцијален, тој одбива да прима водичи (инструктори) од Хостелот и е подготвен да одржува контакт исклучиво со социјалниот работник, кого исто така го смета за претставник на систем кој не барај ја неговата благосостојба.

2. Склоност кон изолација која се влошува. Асаф не е поврзан со ниту една социјална рамка. Тој не одржува никакви пријателски човечки односи, не со оние на Хостелот

жители, а како што е наведено погоре, ниту со водичи (инструктори) од Хостелот, ниту со неговото семејство, од кое исто така се дистанцира, речиси до целосно одвојување (зборот „скоро“ се користи бидејќи мајка му инсистира на одржување врската и покрај неговиот отпор). Не учествува во ниеден живот во заедницата, во саботи и празници се наоѓа во потполна осаменост, не одговара на ниту една понуда за приклучување во одредена рамка, настан, празнични вечери и слично.

3. Заплеткувања и средби со терапевтски фактори: во текот на трите години, во текот на кои го придружувавме Асаф, тој успеа да се замени помеѓу неколку семејни лекари во УХМР, некои од нив јасно ја бараа неговата благосостојба, но тој не знаеше како за да се идентификува ова. Тој се скарал и се расправал со персоналот во Клиниката за заедницата за ментално здравје во Кирјат Јовел и целосно одбил таму да го продолжи својот психијатриски надзор. И таму персоналот се обидел да дојде кон него, но тој тоа не го забележал. И покрај тоа што тој е главниот страдалник од оваа приказна, тој апелираше до секој субјект поврзан со менталното здравје за да добие алтернативен психијатриски надзор. Конечно, по нашиот апел до УХМР на Ир Ганим, беше постигнат одреден аранжман, надвор од словото на законот, овозможувајќи го потребниот надзор во УХМР.

4. Бојкотирам на хостелот и здружението за придружба: иако тој постојано добива придружба во име на Регистрираното здружение за ментално здравје во заедницата Reut, тој одбива сам да пристигне во хостелот, а средбите се одвиваат исклучиво како повици дома. Неговиот сомнеж и непријателство се насочени кон персоналот и жителите на Хостелот, па дури пишува жалби и многу се жали на самата придружба. Сепак, постои одредено ниво на нормална проценка на реалноста, и покрај гневот и поплаките, тој досега се воздржуваше да ја прекине врската и со нас.

5. Зголемено ниво на анксиозност: Асаф е многу вознемирен за неговата претстојна иднина, како во однос на неговото психијатриско здравје и неговите опции за сместување, така и финансиски и егзистенцијален. Ова ниво на вознемиреност го тера да живее во неподнослива скудност и штедење.

6. Апстиненција и штедење во текот на секојдневниот живот: Асаф е убеден дека во не така далечна иднина ќе стане бездомник, а од сопствени размислувања штеди струја и штеди на кој било друг трошок и затоа, не загрејте го неговиот стан во текот на зимата, не ја загрева храната и не дозволува да доживее никакво задоволство или задоволство. Тој, исто така, штеди кога станува збор за неговите здравствени работи, како што се стоматолошки третмани или лекови кои би можеле да ги ублажат физичкото страдање и болките од кои тој страда.

Регистрирано здружение за ментално здравје на заедницата REUT

Хостел „Авивит“.

Хостел Авивит, ул. Авивит 6, Ерусалим 96508, Телефакс: 02-6432551

Е-пошта:[email protected]

7. Опсесивниот ангажман во кореспонденција и пишување на секој можен фактор за кој мисли дека неговата приказна може да го допре неговото срце, со што ќе го натера да пружи помош во обемната кореспонденција, стана негова животна практика, тој пишува, фотографира, а понекогаш и дистрибуира во десетици примероци. , до владините канцеларии, членовите на Кнесетот,

периодични изданија и списанија, здруженија, адвокатски канцеларии, приватни тела и субјекти, деловни места и друго. Во повеќето случаи, тој не добива никакви одговори, во одредени случаи добива одредено внимание – оваа практика му дава смисла и содржина на неговиот живот. Според него, се додека е жив ќе продолжи и тоа е неговиот начин да се бори за правата што ги заслужува.

8. Тешкотии во прилагодувањето на работните места: во текот на целиот временски период, Асаф разменувал неколку работни места, секој пат врз основа на тешкотии или пристапност или поплаки во врска со неговите услови за вработување. Но, треба да се истакне дека неодамна сам си нашол деловен простор кој го вработува три пати неделно и засега се задоволни од него. Самиот Асаф нема многу верба во ова место, но од денес, а изминативе два месеци, успеа да истрае.

Накратко: нема сомнеж дека неговата психијатриска слика не е вообичаена, има неколку способности кои се релативно зачувани, како што се: когнитивната способност, неговите способности за усно и пишување изразување, а од друга страна, тешка психичка повреда. Тој е сместен во затворен круг на осаменост и очај. Природата на симптомите не му дозволува да добие никаква помош или поддршка, тој е убеден дека целиот свет е против него, дека нема излез и дека ситуацијата само ќе се влошува. Нема психотични испади во вообичаена смисла, но сепак постојат бес и силна агресија, кои во моментов главно се насочени кон неговата мајка кога таа ќе се осмели да го посети (ова беше многу полошо кога живееше со партнер кој страдаше од неговите тешки бесни напади. , и како резултат на тоа бевме принудени да го прекинеме нивното партнерство за станови). Во однос на Асаф, сензацијата е дека целата структура е херметичка параноична структура, неговото расудување за реалноста е многу неисправно и несоодветно и тоа е особено очигледно кога тој не ги идентификува луѓето кои сакаат да му помогнат и ги оттурнува сите. Можно е да се забележи опаѓање на ефектот, до отсуство на каква било човечка емоција, дури и во однос на блиски луѓе или старатели/терапевти со кои е во секојдневен контакт. Доминантната емоција што го контролира е очајот, кој постојано се влошува. Тоа влијае на квалитетот на неговиот живот, а да не зборуваме за екстремно ниското ниво на живот во кое опстојува. неговата проценка за реалноста е многу неисправна и неадекватна и тоа е особено очигледно кога тој не ги идентификува луѓето кои сакаат да му помогнат и ги оттурнува сите. Можно е да се забележи опаѓање на ефектот, до отсуство на каква било човечка емоција, дури и во однос на блиски луѓе или старатели/терапевти со кои е во секојдневен контакт. Доминантната емоција што го контролира е очајот, кој постојано се влошува. Тоа влијае на квалитетот на неговиот живот, а да не зборуваме за екстремно ниското ниво на живот во кое опстојува. неговата проценка за реалноста е многу неисправна и неадекватна и тоа е особено очигледно кога тој не ги идентификува луѓето кои сакаат да му помогнат и ги оттурнува сите. Можно е да се забележи пад на ефектот, до отсуство на каква било човечка емоција, дури и во однос на блиски луѓе или негуватели/терапевти со кои е во секојдневен контакт. Доминантната емоција што го контролира е очајот, кој постојано се влошува. Тоа влијае на квалитетот на неговиот живот, а да не зборуваме за екстремно ниското ниво на живот во кое опстојува. со кој е во секојдневен контакт. Доминантната емоција што го контролира е очајот, кој постојано се влошува. Тоа влијае на квалитетот на неговиот живот, а да не зборуваме за екстремно ниското ниво на живот во кое опстојува. со кој е во секојдневен контакт. Доминантната емоција што го контролира е очајот, кој постојано се влошува. Тоа влијае на квалитетот на неговиот живот, а да не зборуваме за екстремно ниското ниво на живот во кое опстојува. да не зборуваме за екстремно ниското ниво на живот во кое опстојува. со кој е во секојдневен контакт. Доминантната емоција што го контролира е очајот, кој постојано се влошува. Тоа влијае на квалитетот на неговиот живот, а да не зборуваме за екстремно ниското ниво на живот во кое опстојува. со кој е во секојдневен контакт. Доминантната емоција што го контролира е очајот, кој постојано се влошува. Тоа влијае на квалитетот на неговиот живот, а да не зборуваме за екстремно ниското ниво на живот во кое опстојува. да не зборуваме за екстремно ниското ниво на живот во кое опстојува. со кој е во секојдневен контакт. Доминантната емоција што го контролира е очајот, кој постојано се влошува. Тоа влијае на квалитетот на неговиот живот, а да не зборуваме за екстремно ниското ниво на живот во кое опстојува. со кој е во секојдневен контакт. Доминантната емоција што го контролира е очајот, кој постојано се влошува. Тоа влијае на квалитетот на неговиот живот, а да не зборуваме за екстремно ниското ниво на живот во кое опстојува. која постојано се влошува. Тоа влијае на квалитетот на неговиот живот, а да не зборуваме за екстремно ниското ниво на живот во кое опстојува. која постојано се влошува. Тоа влијае на квалитетот на неговиот живот, а да не зборуваме за екстремно ниското ниво на живот во кое опстојува.

Како личност која го придружувала во последните две години и од разговорите што ги водел со психијатарот кој го лекувал, нема сомнеж дека неговите тешкотии во однесувањето, неговите психички проблеми, бесот и слично, се однесуваат и произлегуваат од неговото ментално растројство, а со тоа и неговото отпаво, навредливо и безобразно однесување исто така треба да се смета како симптом на неговите проблеми, а не како посебен дел од нив.

Наоми Харпаз

Социјален работник

Хостелот Авивит

Ир Ганим.

8) Подолу се дадени неколку објаснувања/детали за состојбата на домувањето на хендикепираните.

1. Проблем со финансирање/плаќање кирија – пред многу години, (а не е јасно од кого, но очигледно некој владин функционер) беше одлучено хендикепираните лица кои живеат во заедницата да имаат право за 770 NIS месечно за плаќање кирија. Како што е познато, цените на куќите пораснаа во Израел

во последниве години, природно повлекувајќи ја и киријата. Но, бројката на NIS 770, целосно произволно поставена пред многу години без никакво објаснување или логика, не е ажурирана.

За жал, дури и по опсежна кореспонденција (илјадници, па дури и десетици илјади писма, а на жалење на овој автор, овие бројки не се претерување), испратени до секоја можна партија – разни бироа во Министерството за домување и градежништво, други министерства, како што се Министерството за финансии и Кабинетот на премиерот, многубројните новинари, од кои многумина овој автор разговарал лично, многубројните адвокати, па дури и истражните фирми и амбасадите на странски земји – ништо не помогна. Резултатот е дека износот на помошта не е ажуриран и многу хендикепирани се исфрлени на улица за да умрат таму од глад, жед или студ во зима или топлотен удар и дехидрација во лето.

Треба да се напомене дека организациите за заштита на правата, како што е Једид: Здружението за зајакнување на заедницата и клиниките за правна помош на универзитетите и колеџите со кои се допишува овој автор, никогаш не можат да помогнат, од едноставна причина: износот на помошта од NIS 770 е пропишани со закон, а организациите за права можат да помогнат во спроведувањето на сегашниот закон. Единствената адреса каде што има потреба од законски измени е Кнесетот.

Но, работите само се комплицираат: како што е познато, долго време (овие редови се напишани во петок, 17 јануари 2020 година) Израел е во изборна кампања една по друга, па дури и третите избори, закажани за шест недели оттука, не мора да биде најава за формирање на функционална влада. Треба да се напомене дека дури и кога Кнесетот и владата одговорија на прашањата на овој автор и на хендикепираните организации и на многу други во врска со помошта, членовите на Кнесетот автоматски ги упатија прашањата до организациите за права, иако членовите на Кнесетот се целосно свесни дека, во овој случај, организациите не се адресата; тие самите се.

2. Комуникации со сопствениците на станови: има многу случаи во кои хендикепираните лица се мачат да преговараат со сопствениците на станови, поради нивната попреченост или болест. Под овие околности, социјалните работници мора да служат како посредници, а повеќето социјални работници навистина не можат да ја преземат оваа улога во секој случај. Дополнително, длабоките намалувања во последните години на бројот на позиции на социјални работници, заедно со тешките услови за работа, ниските плати, честото несоодветно постапување од страна на семејствата на пациентите – кои често неоправдано ги сметаат социјалните работници за одговорни за нивните неисправни роднини. примаат – во комбинација со невозможниот обем на работа што понекогаш ги принудува да ги запостават итните или опасни случаи, зголемувајќи ги тешкотиите на хендикепираните да најдат соодветен стан и социјалниот работник да му помогне.

3. Средства за плаќање на пациентите – има случаи во кои едно лице се сели да живее во заедница по долг период во болница и нема нормални животни навики, како што се одење на работа или преземање одговорност за управување со својот живот. Честопати, условите за потпишување на закуп, како што е гарантен чек, се недостижни за луѓето во оваа фаза од нивниот живот. Претходните структури за третман и рехабилитација (од кои овој автор користел пред 25 години кога бил отпуштен од болница во установа за асистенција) се затворени или ги намалиле нивните операции во последниве години, со што се спречува рехабилитација од луѓе во оваа фаза од нивниот живот , кои не можат да напредуваат без овие критични структури за третман и рехабилитација.

4. Регулаторни проблеми – во моментов постои целосна нерамнотежа во однос на правата и должностите на сопствениците на станови од една страна и закупците од друга страна. Многу закони ги штитат сопствениците на станови од можна злоупотреба на периодот на закуп од страна на закупците; обратно, не постојат закони за заштита на станарите од злоупотреба од страна на сопствениците на станови. Следствено, закупот вклучува многу скандалозни, драконски, а понекогаш дури и незаконски клаузули, а не постојат закони за заштита на закупците, кои се принудени да ги потпишат договорите за закуп. Во многу случаи, закупците немаат законско право да се спротивстават на штетните клаузули што мора да ги потпишат како услов за издавање на имотот и тие се целосно изложени на каприциозноста на сопствениците на становите, понекогаш дури и за време на периодот на закуп. Ова е очигледно проблем за општата популација,

5. Тешкотии во објаснувањата – постојат значителни потешкотии во однос на покренатите тешкотии и нивното обелоденување во јавната арена за да се направат потребните измени. Актуелните приоритети на различните медиуми, кои не се заинтересирани за темата, поделеноста меѓу хендикепираните организации, незаинтересираноста на голем број партии во општеството во кое живееме да преземат активна улога во напорите за корекција и подобрување на состојбите тежат и во голема мера ги попречуваат напорите да се подигне јавната свест за овие проблеми на начин што ќе ги принуди пратениците на Кнесетот да ги изменат законите наместо да продолжат да ги игнорираат и да не прават ништо. Постои уште една тешкотија во однос на започнувањето рекламна кампања:

9) Линк до каналот на YouTube што го отворив на 28 април 2020 година:

https://www.youtube.com/channel/UCX17EMVKfwYLVJNQN9Qlzrg

10)На 10 август 2018 година, се приклучив на социјалното движење наречено „Ние ќе

Надминат“ – движење кое се обидува да ги застапува интересите на

транспарентни инвалиди, имено: луѓе кои страдаат од сериозни здравствени проблеми кои не се видливо надворешни за невидливоста која ги негира граѓанските и социјалните права во многу широк обем.

Нејзин директор и основач на движењето е Татјана Кадочкин, со која може да се контактирате на телефонскиот број 972-52-3708001 од недела до четврток од 11 до 20 часот – освен за еврејските и израелските празници.

Со ова прикачувам врска до нашата

веб-страница на движењето:  https://www.nitgaber.com/

11) моите телефонски броеви:

дома-972-2-6427757.

мобилен-972-52-4575172.

факс-972-77-2700076.

12) Повеќе лични податоци:

Роденден: 11 ноември 1972 година Брачна состојба: Слободна.

1. Многу години Министерството за благосостојба и социјални услуги во државата Израел категорично одбиваше да ги лекува ментално болните. Грижата за ментално болните во Израел беше доверена на Министерството за здравство. Во случаите кога Министерството за здравство не можело да му помогне на ментално изненаденото лице кое било евакуирано ќе биде упатено во Министерството за благосостојба, а тоа и покрај фактот што персоналот на Министерството за здравство секогаш многу добро знаел дека Министерството за благосостојба не ги третира ментално предизвикан. Министерството за благосостојба, од своја страна, никогаш не се согласи да лекува кога станува збор за ментално болни – и повторно ќе го упати лицето во Министерството за здравство.

Ова создаде ситуација во која на сиромашните ментално повредени лица на кои им беше потребна помош од Министерството за благосостојба, всушност, беа соочени со скршено корито, а различните владини министерства немаше да направат ништо освен да го упатат сиромашното ментално повредено лице напред-назад од едно. канцеларија во друга. Треба да се напомене дека писателот на овие редови многупати се сретнал со оваа ситуација.

Ова беше реалноста до денес (овие зборови се напишани во недела, 2 април 2023 година – неколку дена пред Пасха).

Но, во последната година дојде до промена, а тоа се должи на законската регулатива на

Права на законот Благосостојба на лицата со посебни потреби(текстот е на хебрејски), во кој се наведува дека во одредени ситуации Министерството за социјални работи ќе може да им помогне на ментално повредените кои истовремено се лекуваат во Министерството за здравство.

Овој закон е регистриран во Правната книга на Државата Израел на 22 јули 2022 година.

Од денес, недела, 2 април 2023 година, не е јасно кои се случаите или ситуациите во кои Министерството за благосостојба во Државата Израел навистина може да им помогне на ментално повредените.

 

Сметам дека овие информации треба да бидат достапни на вработените во Министерството за благосостојба, на вработените во Министерството за здравство како и на ментално повредената јавност на што е можно полесен и едноставен начин.

Би сакал да истакнам дека врската што ја прикачив до Законот за правата на благосостојба за лицата со попреченост (текстот на законот е на хебрејски) е преземен од

веб-страница на Изи Шапиро дома.

H. Подолу се објавите што ги споделив на социјалната мрежа Фејсбук:

1) Подолу е објавата што ја напишав на Фејсбук страницата на мрежата Шуферсал:

Ланец Шалом Шуферсал:

Нарачав достава за денес што требаше да пристигне во 13:00 часот.

Кога се обидувам да контактирам со вашата служба за корисници по телефон

Никој не одговара на бројот 1-800-56-56-56 на другиот крај на телефонската линија.

Има автоматизиран одговор кој вели дека пратката ќе пристигне само во 16:22 часот

Затоа те прашувам:

1. Дали ви звучи логично или разумно доцнењето од повеќе од три часа на испорака во градот?

2. Дали ова значи дека отсега треба да нарачам достава околу 3 часа пред да посакам да пристигне (т.е. морам да означам на вашата веб-страница за 11:00 часот за да пристигне во 14:00 часот, означете 13:00 ако сакам испораката да пристигне во 16:00 часот итн.)?

3. И зошто вашата служба за корисници не одговара на телефон?

Дефинитивно очекувам поразумна услуга!!!!

И да задоцниш – барем одговори на телефон!!!!

Асаф Бенџамин.

 

2)ти прати

До Шуферсал Шалом:

Нарачав достава за денес што требаше да пристигне во 13:00 часот.

Кога се обидувам да контактирам со вашата служба за корисници по телефон

Никој не одговара на бројот 1-800-56-56-56 на другиот крај на телефонската линија.

Има автоматизиран одговор кој вели дека пратката ќе пристигне само во 16:22 часот

Затоа те прашувам:

1. Дали ви звучи логично или разумно доцнењето од повеќе од три часа на испорака во градот?

2. Дали ова значи дека отсега треба да нарачам достава околу 3 часа пред да посакам да пристигне (т.е.: треба да ја означам вашата адреса за 11:00 часот за да пристигне во 14:00 часот, ознака 13: 00 ако сакам испораката да пристигне во 16:00:00 часот и слично)?

3. А зошто вашата служба за корисници не одговара на телефон?

Дефинитивно очекувам поразумна услуга!!!!

И да задоцниш – барем одговори на телефон!!!!

Асаф Бенџамин.

Шуферсал

Шуферсал

Здраво зборувај Тамар

ти прати

Па што ќе се случи? Зошто не дојдеш? А зошто по ѓаволите и ти не се јавуваш на телефон??? Зошто??? Само се засити!!!

Шуферсал

Шуферсал

Како прво, она што се случи е доцнење што се случува понекогаш

Доцнеше вчитувањето и затоа се случи доцнењето, во право сте дека е погрешно од наша страна да бидеме причина за доцнењето и што не се јавуваме на телефон

Но, нашата линија работи како и обично и примаме повици како и обично

Не знам зошто не го примивме твојот повик

Се разбира, повторно, она што се случи е еднократна грешка и нема да се повтори

Ќе бидам повеќе од среќен да ви заслужам за надоместокот за испорака на нарачката за да ви покажам дека навистина ни е жал и дека ќе ги подобриме нашите услуги во иднина

ти прати

Тоа е во ред – кредитирајте ми за таксата за испорака. Но, што е со самата пратка? Гледам уште не си дојден!! А ова е пратка која требаше да пристигне во 13:00!!! Имам други работи во животот освен да те чекам!!!!

Шуферсал

Шуферсал

Од што е лична карта ве молам?

ти прати

Мој матичен број: 029547403

ти прати

Па, што има ново? Веќе е 16:35 – зошто не доаѓаш? Зошто???

Шуферсал

Се извинувам за чекањето

Шуферсал

Гледам дека вашата резервација е помеѓу 16:00 и 18:00 часот

Шуферсал

Шуферсал

И таа треба да дојде до вас во секој момент

ти прати

Па што???? Дека курирот ќе ми се јави ако не го најде местото!!! И мојата резервација е за 13:00 – а не за 16:00 – 18:00 – зошто лажете?

Шуферсал

Шуферсал

не лажам

Ова е она што го гледам во системот

ти прати

Се лажете – резервацијата е за 13:00 часот. Ова е она што беше договорено со вас.

Ве молиме почитувајте ги договорите со вас!!!

Шуферсал

Шуферсал

Сигурно имало пропуст, го пренесувам за појаснување

Ти кредитирам за таксата за испорака и тоа нема да се случи во иднина

ти прати

Блажен е верникот… Она што го ветувате дека „во иднина нема да се случи“ секогаш се случува и секогаш се повторува. Зошто да ти верувам?

Шуферсал

Шуферсал

Жал ми е што ова е твое искуство со нас

Знам за себе дека како претставник давам се од себе за да се справам со прашањата и да ја дадам најдобрата услуга и кога ќе кажам дека ќе постапам со нешто, работата ќе се реши и нема што да се грижите

ти прати

Навистина, веќе слушнавме за тоа…

Шуферсал

Шуферсал

Ве разбирам господине, но за жал ова е мојот одговор и нема да се промени..

ти прати

Овие тврдења се против однесувањето на Шуферсал, а не против вас лично.

Пишете му на Шуферсал

Разбирам, вашето барање е препратено на лекување и не грижете се, ќе се погрижам да се води сметка и такво нешто да не се случи

Се разбира, јас веќе ве кредитирав покрај таксата за испорака од 30 NIS

3)Еве ја мојата кореспонденција со Шуферсал на социјалната мрежа whatsapp:

Здраво Шуферсал: Нарачав пратка од тебе што требаше да пристигне денес во 13:00 часот. Зошто не дојдеш?

Со почит,

асаф бенјамини.

Здраво, ви благодарам многу за вашето прашање.

Јас сум автоодговор на Shufersel, ќе се обидам да ви помогнам со поставување на неколку кратки прашања.

Ако не успеам тука ќе се приклучи претставник кој со задоволство ќе помогне

Почитувани клиенти, имате можност да отворите апликација во „клик услугата“ на приложениот линк и ние ќе ви одговориме во рок од работен ден

https://www.shufersal.co.il/CustomerService

(https://www.shufersal.co.il/CustomerService)

Кој е вашиот број за социјално осигурување? Само не заборавајте да ги внесете сите 9 цифри.

029547403

Имате отворена нарачка кај нас, се очекува курир да пристигне на 04.02.2023 во 16:22 часот.

Изберете која тема можеме да ви ја послужиме:

Одговори…

1 – Благодарам, тоа е се

2 – Добијте ја фактурата за оваа нарачка по е-пошта

3 – Допишувајте со претставник

4 – Добијте фактура и кореспондирајте со претставник

3

Третманот го префрлам на сервисен претставник кој ќе се допишува со вас за неколку моменти.

Ви благодариме за трпението

Здраво, јас се викам Орен, само проверувам

До Шуферсал Шалом:

Денеска ти порачав пратка која требаше да стигне во 13:00 часот. Зошто не дојдеш?

Со почит,

асаф бенјамини,

Улица Костарика 115,

Влез А-стан 4,

Кирјат Менахем,…

Ви благодариме што чекавте.

Сега разговарав со курирот, му рекоа дека тоа е поради доцнење на пат бидејќи ќе стигне за 15-тина минути.

Ти кредитирав за таксата за испорака

Добро. Ќе го чекам гласникот дома. Доколку не дојде во рок од 15 минути, повторно ќе ве контактирам. Асаф Бенџамин.

Бев среќен што сум на услуга, имајте убав ден

Гледам дека гласникот сè уште не е пристигнат – и тој не ме контактира.

Поминаа многу повеќе од 15 минути.

Здраво, ви благодарам многу за вашето прашање.

Јас сум автоодговор на Shufersel, ќе се обидам да ви помогнам со поставување на неколку кратки прашања.

Ако не успеам тука ќе се приклучи претставник кој со задоволство ќе помогне

Почитувани клиенти, имате можност да отворите апликација во „клик услугата“ на приложениот линк и ние ќе ви одговориме во рок од работен ден

https://www.shufersal.co.il/CustomerService

(https://www.shufersal.co.il/CustomerService)

Кој е вашиот број за социјално осигурување? Само не заборавајте да ги внесете сите 9 цифри.

029547403

Имате отворена нарачка кај нас, се очекува курир да пристигне на 04.02.2023 во 16:22 часот.

Изберете која тема можеме да ви ја послужиме:

Одговори…

1 – Благодарам, тоа е се

2 – Добијте ја фактурата за оваа нарачка по е-пошта

3 – Допишувајте со претставник

4 – Добијте фактура и кореспондирајте со претставник

3

Третманот го префрлам на сервисен претставник кој ќе се допишува со вас за неколку моменти.

Ви благодариме за трпението

Здраво, јас се викам Еден, што можам да направам?

Нарачав достава што требаше да пристигне во 13:00 часот.

Па зошто не дојдеш?

Овде веќе им пишав на претставниците на вашиот сервис дека напишале дека месинџерот ќе стигне за 15 минути.

Поминаа многу повеќе од 15 минути, а гласникот не дојде ниту ме контактираше.

Што ќе?

Па што ќе се случи? Зошто пратката не пристигнува?

Сè уште не е испорачано?

Веќе е 16:35 – па зошто не дојдеш? Барем месинџерот ќе ме контактира!!!

Што ќе,???

Здраво, ви благодарам многу за вашето прашање.

Јас сум автоодговор на Shufersel, ќе се обидам да ви помогнам со поставување на неколку кратки прашања.

Ако не успеам тука ќе се приклучи претставник кој со задоволство ќе помогне

Почитувани клиенти, имате можност да отворите апликација во „клик услугата“ на приложениот линк и ние ќе ви одговориме во рок од работен ден

https://www.shufersal.co.il/CustomerService

(https://www.shufersal.co.il/CustomerService)

Кој е вашиот број за социјално осигурување? Само не заборавајте да ги внесете сите 9 цифри.

029547403

Имате отворена нарачка кај нас, се очекува курир да пристигне на 04.02.2023 во 16:22 часот.

Изберете која тема можеме да ви ја послужиме:

Одговори…

1 – Благодарам, тоа е се

2 – Добијте ја фактурата за оваа нарачка по е-пошта

3 – Допишувајте со претставник

4 – Добијте фактура и кореспондирајте со претставник

[16:38, 2.4.2023] Шуферсал: Ракувањето го префрлам на сервисен претставник кој ќе се допишува со вас за неколку моменти.

Ви благодариме за трпението

[16:39, 2.4.2023] Шуферсал: Здраво, јас се викам Ангелика, ќе се погрижам за твоето барање, проверувам

[16:41, 2.4.2023] Асаф Бињамини: Па зошто по ѓаволите не пристигнува пратката?

А зошто гласникот не ме контактира? Зошто????

Веќе им пишав овде на неколку претставници на вашата служба – и секој пат кога ќе започне истрагата – и престанува по кратко време.

Веќе немам сила за тоа!!!! Само се засити!!!

Каде е вашата одговорност???

[16:42, 2.4.2023] Шуферсал: Само што разговарав со гласникот, тој е на улица, ќе дојде кај вас за 2 минути

[16:44, 2.4.2023] Асаф Бињамини: Значи, сакам да видам дека тој навистина пристигнува. Денес веќе ми пишавте дека гласникот требаше да пристигне – а потоа не дојде.

Па нека дојде со пратката!!!!

Престанете да ги играте овие игри!!!!

[16:45, 2.4.2023] Шуферсал: Страшно ми е жал за тоа, му се јавив и ми рече дека е на улица и доаѓа

[16:46, 2.4.2023] Асаф Бињамини: Па зошто не доаѓа? Околу час и половина ми пишуваш дека гласникот ќе пристигне и не доаѓа!!!

[16:47, 2.4.2023] Асаф Бињамини: Се шегуваш?

[16:48, 2.4.2023] Шуферсал: Не се шегуваме, ти кажуваме што ни кажува гласникот, му се јавив на гласникот, тој ми одговори и ми рече дека е на твојата улица и дека ќе дојде кај тебе во 2 минути, можам пак да му се јавам

[16:50, 2.4.2023] Асаф Бињамини: Па нека ми се јави ако не го најде станот и ќе му објаснам како да стигне до мене.

мојот телефонски број е;

58-6784040-972.

[16:50, 2.4.2023] Шуферсал: Сега му се јавувам

[16:51, 2.4.2023] Асаф Бињамини: Па кажи му да ми се јави – навистина не е тешко или комплицирано да напишеш 7 цифри на телефонот.

[16:52, 2.4.2023] Шуферсал: Го испратив и му реков да се јави на телефонскиот број што си ми го пријавил

[16:54, 2.4.2023] Асаф Бињамини: Па зошто не се јавува? Немам сила веќе за овие глупости!!!!

Што по ѓаволите е проблемот со пишување 7 цифри на телефонот???

[16:58, 2.4.2023] Шуферсал: Не се јави ли гласникот уште?

[17:00, 2.4.2023] Асаф Бињамини: Се јави пред неколку минути – и јас му објаснив како да стигне таму – но гледам дека не доаѓа. Едноставно можете да полудите од овие глупави игри!!! Само се засити!!!

[17:02, 2.4.2023] Шуферсл: Само што разговарав со курирот, тој рече дека ја доставил пратката

[17:02, 2.4.2023] Асаф Бињамини: Сега пристигна гласникот – повеќе од 4 часа по договореното време со вас!!! Само срамота!!! срамота!!!

4)асаф бенјамини

17 во март Б- 18:19

Споделено со јавноста

Htt tr_pto=wapp

Аднан Охтер-водач на секта во Турција која дејствувала во 90-тите.

Како што е познато, мажот моментално седи во затвор во Турција – судот во Турција го осуди на 1075 години затвор…

Со текот на годините, многу високи функционери од Израел го посетија и се сретнаа со него, меѓу кои беа премиери, високи министри, познати бизнисмени, членови на Кнесетот, високи генерали во ИД, па дури и главните рабини.

Што најдоа кај него?:

Зошто толку многу високи Израелци сакаа да се сретнат со него?

Дали некој има објаснување за ова?

 

 

Асаф Бенџамин

Поднесе жалба на пресудата од 1075 години затвор – а како одговор судот му ја зголеми казната на… 8658 години затвор. А човекот сега има 66 години, што значи дека и онака ќе го заврши животот во затвор, вака или онака – па зошто казната од 1075 години затвор не е доволна? Низ што минуваат судиите во судот во Турција?

 

5)здружението за помош веднаш на моите преживеани холокауст(оваа страница на Фејсбук е на хебрејски)

6 во март Б- 18:29

 

Пурим е сладок дури и за преживеаните од Холокаустот со дијабетес и срцеви заболувања!

Стотици испораки на оброци подготвени од волонтерите на здружението од специјални состојки за дијабетес и срцеви болни денеска излегоа.

Ни требаат вашите донации за да купиме повеќе суровини за да направиме среќни слатки за преживеаните од Холокаустот во Хаифа, Ерусалим и на југ.

Можете да донирате на линкот: https://secure.cardcom.solutions/e/UF1F

6)Иновативен развој на штети со помош на chatgpt (напис на хебрејски):

https://www.pc.co.il/news/379076/

 

7) Предавање на Силвија Лихт (на хебрејски) од областа на историјата на онкологијата:

https://www.youtube.com/watch?v=X5v2dXuDtw4

8) Член (на хебрејски) наАпликацијата „Алби“ – апликација која се обидува да им олесни на оние кои страдаат од деменција или Алцхајмерова болест:

https://www.ynet.co.il/activism/article/B1E7XRVju

 

асаф бенјамини

Чекај, за што напишав? Извини – заборавив

9) Премиерот е осуден на судски процес, тој е осуден на затвор и тој оди во затвор.

Новиот затвореник и премиерот влегуваат во собата, и му велат: овде има брачен кревет – ти ќе спиеш долу, а овој до тебе ќе биде во креветот горе.

Поранешниот премиер: Што??? Бев премиер – Заслужувам да спијам во креветот горе!!!

Стражарите: Не се расправајте со нас – еве ние одлучуваме, не вие!!

Поранешниот премиер и новиот затвореник: Знаете што – имам идеја. Ние сме демократска земја (сеуште). Ајде да ставиме гласачки ливчиња во центарот на просторијата – и сите затвореници во просторијата ќе гласаат за судбоносното прашање:

Дали премиерот спие во креветот горе или во креветот долу?

Мнозинството ќе одлучи …

смеење на глас…

10)Демонстрантите стравуваат дека Израел ќе се претвори во диктатура.

Како што знаеме, во диктаторските режими постои тајна полиција која постојано ги следи граѓаните со цел да го следи секое евентуално противење на власта.

Како ќе се вика тајната полиција на Биби Нетанјаху? Дали некој има идеја таму?

Упс… го спомнав името на лидерот – дали ќе ме тужат за тоа?

Јас сум загрижен…

11) Сакаме да го објавиме формирањето на ново претпријатие – „Граѓаните во штрајк“.

Меѓу понудените работни места:

1. Блокади на патиштата.

2. Примање и давање физички удари со полицајци .

3. Професионално пцуење. Оние со креативен репертоар на проклетство ќе добијат посебен бонус – детали за тоа ќе бидат дадени подоцна.

4. Поттикнување провокации. Искуство во провокации од претходни демонстрации е предност.

5. Оператори на звучници и звучници. 

6. Градители на креативни протестни претстави. Во изградба е специјално студио за оваа намена.

Со жалење објавуваме дека денеска штрајкуваме.

смеење на глас…

12)И овој пат сериозно прашање (во никој случај не е шега):

 Како што знаете, Хабиб Бургиба беше претседател на Тунис меѓу 1957-1987 година и почина во 2000 година на 97-годишна возраст.

Се вели дека на еден од состаноците на Арапската лига на кој учествувал се обидел да ги убеди колегите од другите арапски земји да не одат во понатамошни војни против Израел. Бидејќи Бургиба имаше, како што е познато, непријателски став, па дури и зазеде многу остра линија против Израел (и исто така имаше јасни антисемитски ставови што предизвикаа многу вознемирувања кон еврејската заедница за време на неговото владеење – што кулминираше со депортацијата во 1967 година – за време на Шестдневната војна, искористувајќи го фактот што за време на војната, медиумите The International се занимаваа со настаните од војната и не го ни спомнаа протерувањето на Евреите) – на крајот на краиштата, оваа негова препорака до неговите пријатели од Арапската лига беше составен дел од антисемитската линија што ја зазеде. Очигледно тука имало внатрешна противречност: како може лидер кој е толку непријателски настроен кон Израел да ги советува арапските земји да се воздржат од војна против Израел? Но, изненадувачки, или не, препораката беше составен дел од антиизраелската и антисемитската линија што ја зазеде Бургиба: тој се обиде да им објасни на своите пријатели од Арапската лига дека во отсуство на реална и доволно силна надворешна закана, државата Израел ќе се распадне одвнатре поради внатрешни конфликти и кавги (дали е можно нешто да се разбере за овие денови и дебатите околу реформата на правосудниот систем?). Поради оваа причина, Бургиба гледаше на директна воена конфронтација со Израел како нешто што не и служи на целта на арапските земји да ја елиминираат државата Израел – но всушност предизвикува токму спротивен резултат – што, според него,

Како што е познато, претставниците на другите арапски земји не го прифатија овој став на Бургиба – кој, колку што е познато, не беше поддржан од ниту една арапска земја.

Овде има уште некои отворени прашања:

1. Која година беше оваа средба? Дали беше тоа за време на претседателствувањето на Бургиба? И ако Бургиба дојде на овој состанок надвор од неговото претседателство (пред или по него) – како беше примен во Тунис?

2. Дали има протокол на оваа средба? И ако не се објави записникот од состанокот – кои се причините за ова? И ако протоколот постои, дали некогаш е преведен на хебрејски?

3. Кои беа геополитичките контексти на таа јешива? И дали имаше јавност во арапските земји што го поддржа овој пристап на Бургиба во однос на конфронтацијата со Израел – или опозицијата беше целосна и широка?

интересно…

  

13)”сингуларност задоволството„- воена „единица“ со сомнителна и криминална активност во севернокорејската армија.

Дали е можно жени од западните земји да се обидуваат да се инфилтрираат во оваа единица, за шпионски цели? Дали е можно на овој начин да се соберат информации за тоа што се случува во Северна Кореја? Или со инфилтрирање во оваа единица за да се обиде да ја елиминира „главата на змијата“ (Ким Јонг Ун)?

Очигледно нема одговори за тоа… дури и да постои таква активност – веројатно е дека ниту една разузнавачка организација на која било земја не би признала…

14)Во државата Израел се формира нова спортска лига: трки со автомобили за работни места.

Учесници на првата трка:

1. Тимот на психијатрите Хистадрут.

2. Полициски тим (неопходен услов за прифаќање во тимот: најмалку 15 случаи во кои кандидатот покажал способност да употреби сила и да тепа демонстранти. Кандидатот мора да прикачи видеа што го докажуваат тоа).

3. Работничкиот тим на Кнесетот.

4. Тимот на извршни директори на владините компании.

кој ќе победи? Кој ќе дејствува со поголема грабеж?

Од секој друг тим на работното место што е заинтересиран да учествува на натпреварот во иднина ќе се бара да докаже предаторско однесување на разумно ниво.

Апликациите без доволен доказ за грабеж нема да бидат прифатени.

За време на натпреварот, полициски час ќе биде воведен за сите жители на Израел – освен за списокот на полицајци кои ќе го спроведуваат.

Жител кој во деновите на натпреварот ќе биде фатен на оддалеченост поголема од еден метар, два сантиметри, два милиметри, 3 микрони и 15 милимикрони пред вратата од неговата куќа, ќе биде сместен во психопатски притвор до крајот на неговиот живот. животот.

смеење на глас…

 

15) И овој пат сериозна работа, и во никој случај не е шега:

Како што знаеме, бучавата со абнормален и екстремен интензитет може да предизвика сериозни здравствени штети или дури и смрт. Меѓутоа, колку што е познато, во моментов нема акустични алатки за удирање, на пример, непријателот за време на војна во директна формација преку пиштоли, топови или проектили.

Дали е можно тајно да се развива такво оружје за различни армии во светот? И надвор од парадоксот (оружје со необичен интензитет на звук што се отвораат… тивко) – како постоењето на такви оружја, доколку и кога ќе се развијат, ќе влијае на идното бојно поле?

Можеби некој може да се обиде да замисли – но може само да се претпостави дека денес не е можно да се добијат одговори за ова…

16) Каква суровост кон возач во Бат-Јам (Бат-Јам-град во државата Израел)!!

Колку зли луѓе има во нашиот свет!!

Само срамота!!!!

https://fb.watch/jIk_Klu_d0/

(Видеото и објаснувањата се на хебрејски)

I. Подолу е пораката што ја оставив на 4 април 2023 година на Фејсбук страницата на компанијата „Гугл Израел“:

Поздрав до компанијата „Гугл Израел“:

На 13 март 2023 година го отворив каналот на YouTube

https://www.youtube.com/channel/UCbVyfaoRzsde7YEEvGpeULw

Но, моментално наидувам на проблем: не е можно да се прикачуваат нови видеа. Причината: не можам да го завршам процесот на верификација што го бара системот на YouTube и постојано се заглавувам.

Што да се прави? Како може да се надмине оваа грешка?

Со почит,

Асаф Бињамин,

Улица Костарика 115,

Влез А-стан 4,

Кирјат Менахем,

Ерусалим, поштенски код: 9662592.

Телефонски број: 972-58-6784040.

пост Скриптум. 1) Мој матичен број: 029547403

2) Каналот на YouTube за кој станува збор е поврзан со e-mail address [email protected]

3) Овде ја прикачувам скриншот од пораката за грешка што ја добивам при неуспешните обиди за поставување видеа на каналот.

 

J. Мои врски:

1) сајт freelancer.com

2)координатор научна иднина

3)Акции на информациите на ќе го покрие Харни-експерт за христијанството

4)фестивал „поврзан“ – искуство кое девојче им го нарачува на мајки и девојчиња

5)проектирајте ја пеперутката на Израел

6)институтот демократски

7)уредувачки одбор „копчето“

8)проект „she space“-Студира академски поврзани со индустријата просторот за жени

9)Здружение „места се резервирани“-пристапност покажува култура за деца со тешкотии невролошки

10)„Овде зграда“-работилници столарија номадски

11)мрежа bitchute.com

 

Print Friendly, PDF & Email
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE