Visit BlogAdda.com to discover Indian blogs getLinks(); ?> Предложение за присъединяване. - מידע לאנשים עם מוגבלויות

Предложение за присъединяване.

На 10 юли 2018 г. се присъединих към движението “nitgaber” – прозрачни хора с увреждания.

Опитваме се да помогнем за насърчаване на социалните права на „прозрачните хора с увреждания“, тоест: хора като мен, които страдат от увреждания и сериозни заболявания, които не се виждат видимо отвън – липса на външна видимост, която причинява сериозна дискриминация дори по отношение към други групи с увреждания.

Присъединяването към движението е отворено за всеки, като за това можете да се свържете с директора г-жа Татяна Кадучкина:

972-52-3708001. или: 972-3-5346644.

Неделя-четвъртък между 11:00 и 20:00 ч. израелско време – и това е с изключение на еврейските празници и различните израелски празници.

асаф бенямини – авторът на писмото.

Научете повече:

https://www.nitgaber.com/

https://disability5.com

пост Scriptum. 1) По-долу е писмото, което изпратих до фирма “Радет оборудване и системи RDT Equipment & Systems”:

—– Съобщението е препратено —–от: Асаф Бинямини < [email protected] >

до: [email protected] < [email protected] > Изпратено на: вторник, 16 август 2022 г. в 20:57:34 GMT+3 Тема: Писма до „RDT оборудване и системи“ .

На фирма “Редет Техника и Системи”.

Поздравления:

Предмет: Подозрително телефонно обаждане.

Уважаеми дами / господа.

Днес, вторник, 16 август 2022 г. в 14:00 ч. получих обаждане на телефонния си номер 972-2-6427757 от жена, която се представи за ваш служител, която говореше свободно иврит и категорично отказа да се идентифицира по име. Според нея общественото движение, в което съм активен (движение “нитгабър” – прозрачни хора с увреждания), уж е поръчало едни или други измервателни услуги от вас. Ще отбележа, че по време на целия разговор се чувах да се удвоявам, когато говорех (възможно ли е това да е направено нарочно, за да ме обърка?). Ще отбележа, че цялата история ми звучи много странно по две причини:

а) Областите на дейност на движението “nitgaber” – прозрачни хора с увреждания не са свързани по никакъв начин със сферите на дейност на вашата компания.

б) В движението на nitgaber никога не сме поръчвали услуги от вас.

И при тези озадачаващи, а и подозрителни обстоятелства, не ми е ясно защо изобщо решихте да се свържете с мен по телефона.

Асаф Бенямини,

Улица Коста Рика 115,

Вход А-ап.4,

Кирят Менахем,

Йерусалим,

ИЗРАЕЛ, пощенски код: 9662592.

моите телефонни номера: у дома-972-2-6427757. Мобилен-972-58-6784040.

Факс-972-77-2700076.

Post scriptum. A) Моят идентификационен номер: 029547403. B) Моите имейл адреси: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: assaf [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected]

2) По-долу е писмото, което изпратих до “Tzeirim Boarim” (еврейското име на движението “изгаряне на млади хора”):

 [email protected]

Поздрави на движението “Цейрим Боарим”:

Следва съобщение от името на г-жа Татяна Кадочкин от движението “nitgaber”.

Темата: движението “nitgaber” (“прозрачни” хора с увреждания)

Преди около десетилетие аз, Шунката, основах движението „nitgaber“ за „прозрачните“ хора с увреждания. Хора с увреждания с висок процент на увреждане и неработоспособност, но които не са ограничени в движението.

Моето движение наброява и представлява около 1300 души от цялата държава ИЗРАЕЛ, които имат увреждане, вариращо от 75% до 100%, които не са годни за работа и които нямат двигателни увреждания или се нуждаят от увеличаване на процента на увреждане . Движението позволява на тези хора да намерят всичките си права от цялата държава ИЗРАЕЛ и също така се предоставя определена финансова подкрепа на най-нуждаещите се.

Движението ни се бори за достъпни обществени жилища и адекватни условия на живот за горепосочената група от населението. Много хора с увреждания, които не са в състояние да работят и които имат 75%-100% увреждане, но не са ограничени в движението, живеят в плачевни условия.

Те не получават същите обезщетения, на които се радват пенсионерите, които също получават добавки към дохода. Тоест, те нямат отстъпки за закупуване на лекарства, отстъпки от сметката за ток и данък собственост, отстъпки за пътуване в градския транспорт и помощ за наем, подобно на пенсионерите, нямат право на помощи за “отопление/охлаждане” и др. . С други думи, те нямат право на почти никакви помощи, въпреки тежкото им положение. Освен това те също нямат право на обществено жилище въпреки трудните условия, в които живеят всеки ден.

Има фундаментална разлика между различните увреждания и ние смятаме, че не трябва да е така!

Лице с увреждания с двигателни увреждания, което има право на обществено жилище и получава помощ за наем в размер от 3000 до 3900 NIS на месец.

Освен това хората с увреждания с двигателни увреждания получават по-големи надбавки от хората с увреждания, представени от движението, благодарение на добавките към основната надбавка, която включва, наред с други, специални услуги, надбавка за мобилност и придружител и др.

в такава ситуация размерът на тези надбавки достига 15 000-17 000 NIS на месец. Но за разлика от тях, хората с увреждания, представени от движението, които нямат двигателни увреждания, имат 75%-100% увреждане и не са годни за работа, получават само 3211 NIS на месец само нетно!

От това следва, че тази група е най-бедното и уязвимо население в държавата ИЗРАЕЛ!!!

През годините на дейност се срещнах с много служители от различни партии в Кнесета (парламента на ИЗРАЕЛ) и в различните правителствени министерства.

Но, за съжаление, вече десетилетие движението не успява да популяризира предложението, което да позволи на хора с увреждания, които не са ограничени в движението, които имат 75-100% увреждане и не са в състояние да работят, да получат обществено жилище или най-малкото да увеличат размера на помощта, която получават при наемане на апартамент и да подобрят поне донякъде условията си на живот.

В светлината на гореизложеното аз, Татяна Кадучкин, председател на движението „нитгабер“ (прозрачни хора с увреждания),

Бих искал да се срещна с вас, за да популяризираме този проект и да помогнем на тези хора да живеят по-достоен и коректен живот.

С благословия и голяма надежда, Татяна Кадучкин, председател на движението “нитгабер” (прозрачен инвалид).

Телефон 1: 972-52-370-8001. Телефон 2: 972-3-534-6644.     

По-долу е съобщението, което оставих на члена на Кнесета (Парламента на ИЗРАЕЛ) Моси Раз – което пристигнах за среща с него в Кнесета. Пристигнах за срещата във вторник, 20 април 2021 г. в 13:30 ч.

20.4.2021 г

Поздрави на члена на Кнесета Моси Раз.

Предмет: Жилищен проблем за инвалиди.

Уважаеми господине.

По-долу са няколко въпроса, свързани с хората с увреждания и умствено изостаналото население (популация, в която съм включен и аз), които бих искал да повдигна пред вас.

Ще ми е интересно да разбера до каква степен можете да популяризирате тези проблеми и/или да направите спешни законодателни промени, за да подобрите положението ни, условията на лечение и шансовете ни за оцеляване и интегриране в обществото.

Ще отбележа, че от предишен опит научих, че на срещи от този тип ще ми бъде казано преди да пристигна, че ще ми бъде дадено разрешение да говоря, за да повдигна въпросите, по които искам да говоря – но на самата среща аз няма да ми бъде дадено разрешение да говоря дори за една секунда – и ако се опитам да говоря, не дай си Боже, ще бъде счетено автоматично за много сериозно “безпокойство” и затова охраната ще ме нападне и ще ме изгони много агресивно – и това дори когато няма нужда от това и когато е напълно излишно, а също и когато е абсолютно ясно, че не представлявам “опасност” за никого.

И знаейки тази реалност, ви предавам това писмо – за всеки случай и този път ще бъде такова поведението към мен. Явно самият факт, че се осмелявам да засегна тежкото положение на общността на хората с увреждания, се тълкува като много сериозна заплаха – въпреки че изобщо не ми е ясно кого и какво точно заплашва. Напускам вас и служителите на вашия офис с това писмо – няма да го нося обратно в дома си.

А сега подробности за самите теми:

1) Проблемът с финансирането/плащането на наем – преди много години беше определено (и неясно от кого – но вероятно е от някой държавен служител или друг), че хората с увреждания, които живеят в общността, имат право на помощ в размер на от 770 шекела на месец с цел плащане на наем. Както знаем, през последните години имаше много значително увеличение на цените на апартаментите в държавата Израел – и в резултат, разбира се, имаше и значително увеличение на наема. Размерът на помощта от 770 NIS обаче, който беше определен преди много години напълно произволно и без никакво обяснение и логика, не се актуализира. За съжаление, дори след много кореспонденция (и говорим за поне няколко хиляди или дори десетки хиляди писма, и за съжаление за автора на тези думи, тези числа изобщо не са прекомерни), които бяха изпратени до всички възможни страни: Министерството на строителството и жилищното строителство и различните му клонове, други държавни министерства като Министерството на финансите и министър-председателя Служба, много журналисти, с които авторът на този документ разговаря лично, много адвокати и дори следствените служби и посолствата на чужди държави – нищо не помага – и в резултат на това сумата на помощта не се актуализира, много хора с увреждания са хвърлени в улица и намират смъртта си там от глад, жажда или студ през зимата и алтернативно от топлинен удар или дехидратация през лятото. Трябва да се отбележи, че организации за използване на права като сдружението “Ядид” (което, както знаем, е затворена преди няколко месеца) или клиники за правна помощ в университети и колежи, с които авторът на тази статия също е в контакт, никога не могат да помогнат и причината за това е проста: размерът на помощта от 770 NIS се предоставя съгласно закона, и организациите за използване на правата могат да помогнат само според съществуващия закон, а единственият адрес в случаите, когато са необходими законодателни промени, е, както знаете, Кнесетът. Но тук ситуацията само продължава да се усложнява: както знаем, в продължение на много дълъг период от повече от две години няма работещо правителство и Кнесетът и държавата Израел всъщност са в състояние на непрекъснато преходно правителство. Прекият и опустошителен резултат от тази ситуация е липсата на възможност да се направят съществени промени в закона, които са спешно необходими – някои от които описвам тук. Трябва да се отбележи, че дори когато Кнесетът и правителството действаха по исканията на автора на тези редове, както и по исканията на организациите на хората с увреждания и много други партии относно размера на помощта за членовете на Кнесета, те бяха автоматично насочени към организациите за използване на права – и това, въпреки че самите членове на Кнесета знаят много добре, че в този случай организациите за експлоатация на правата не могат да бъдат адресат, а само те самите.

2) Комуникация с наемодателите – има много случаи, в които хората с увреждания изпитват трудности при преговорите с наемодателя поради причини, свързани с тяхното заболяване или увреждане. В тези ситуации от социалните работници се изисква да действат като медиатори – а много голяма част от социалните работници не могат наистина да поемат тази роля във всеки случай. И нещо повече: мащабните съкращения през последните години на стандартите за работа на социалните работници, съчетани с тежките условия на труд, ниското заплащане, неадекватното отношение от страна на семействата на пациентите, които в много случаи ги възприемат като и несправедливо,

3) Начини на плащане на пациентите – има ситуации, при които човек се премества да живее в общността след дълъг период на престой в болници и без жизнени навици, които се считат за нормативни като ходене на работа, поемане на отговорност за управлението на живота си , и т.н. Много често изисквания, които се поставят като условие за подписване на лизингов договор като Подписване на гаранционен чек е непостижимо за хората на този етап от живота им.Много рамки за лечение и рехабилитация, които са съществували в миналото (в една от които авторът на този документ е бил подпомогнат преди около 26 години при напускане на болница за подпомаган живот) са затворили или значително намалили обхвата на тяхната дейност през последните години – нещо, което може предотвратяване на рехабилитация от хора, които на този етап от живота си няма да могат да продължат напред без тези основни терапевтични и рехабилитационни обвивки.

4) Проблемът с регулацията – днес има пълен дисбаланс по отношение на задълженията и правата на собствениците на апартаменти от една страна и наемателите на апартаменти от друга. Има много закони, които защитават наемодателите от едни или други злоупотреби с наемните периоди, които могат да бъдат от страна на наемателите. От друга страна, няма закони, насочени към защита на хората, които живеят в апартаменти от експлоатация от наемодателите – и в резултат на това в много договори за наем могат да бъдат намерени скандални, драконовски и понякога дори незаконни клаузи – и няма закони насочени към защита на наемателите на тези апартаменти, които са принудени да подписват тези договори. В много случаи,

Разбира се, този проблем е на населението

Все пак трябва да се има предвид, че справянето с наемодателите в тези ситуации е естествено по-трудно за групите в неравностойно положение като хората с увреждания или болните.

5) Трудност при информирането – има значителни трудности, когато става въпрос за повдигане на споменатите трудности и излагането им на публична арена с цел извършване на необходимите корекции. Сегашните приоритети на различните медии, които почти не се интересуват от темата, разпокъсаността сред организациите на хората с увреждания, нежеланието на много елементи от обществото, в което живеем, да вземат активно участие в опитите за коригиране и подобряване на ситуацията – всички те натоварват и затрудняват много усилията за повишаване на обществената осведоменост върху тези проблеми по начин, който ще принуди членовете на Кнесета да направят необходимите изменения в законодателството, вместо да продължават да игнорират и да не правят нищо. Друга трудност съществува, когато става въпрос за повишаване на рекламна кампания:

6) Време на изчакване за лечение – има много случаи, при които хора, които до определен етап от живота си изобщо не са се нуждаели от помощта на службите за психично здраве – а в резултат на трудни житейски обстоятелства или травматично или тежко събитие на един или друг вид се нуждаят от помощта на професионалист в областта на психичното здраве – и разбира се, в много случаи това е временна или еднократна помощ, а не хронична. Днес периодите на изчакване за лечение или психологическа помощ са много дълги – и в резултат на липсата на навременна помощ състоянието на хората може да се влоши ненужно. Инвестирането на допълнителни ресурси в обществената система за психично здраве със сигурност може да промени ситуацията. Трябва да се помни, че дори от икономическа и бюджетна гледна точка няма логика в подобно поведение: когато хората

7) Зъболечение – Както знаете, в държавата Израел човек, който се нуждае от зъболечение, почти винаги ще отиде при частни лекари – и това е така, защото системата на общественото здравеопазване в момента не дава отговор в тази област. Трябва да се отбележи, че хората с умствени увреждания, а също и хората с увреждания като цяло, чието финансово положение е много трудно в ежедневието, дори и без връзка със зъболечение, намират за още по-трудно да получат това лечение, ако и когато е необходимо. Комбинацията от сериозни психични проблеми и тежко икономическо бедствие кара тези хора да се сблъскват с разбито корито и пълна задънена улица, когато е необходимо, а понякога и спешна стоматологична помощ. Трябва да се има предвид, че днес всъщност няма

8) Зони за хоспитализация – лице, което в момента се нуждае от масивно психиатрично лечение в обществена болница или клиника, може да го получи само в клиника или болница, която е близо до неговия район на пребиваване. Има случаи, в които пациентите предпочитат по една или друга причина да се лекуват в друга клиника – не непременно тази, която е много близо до техния район на живеене. На пациентите трябва да се позволи свобода на избор – и на пациент, който не е доволен от лечението в определена клиника или болница, трябва да се даде възможност да се премести в клиника или болница другаде. Тази възможност понастоящем е дадена във всички останали области на медицината – и няма причина да се отрича свободата на избор по отношение на мястото на лечение само в областта на психичното лечение. Нещо повече: такава свобода на избор, ако бъде дадена,

9) Информираност на населението – обикновеното население понякога показва много значителна опозиция, когато става въпрос за лечения за психично здраве, които се прилагат в района, където живеят хората – нещо, което произтича от липсата на осведоменост и липсата на разпознаване на областта – и без никакво практическа или логическа обосновка. Намаляването на съпротивата и нежеланието на населението чрез подходяща системна информационна система със сигурност може да улесни живота на пациентите и пациентите, чийто живот е много труден във всеки случай поради самата болест и увреждане. Липсата на информираност в обществото, в което живеем, предизвиква случаи на възражения на жителите срещу отварянето на общежития или лечебни заведения в близост до мястото, където живеят – нещо, което води до значително забавяне на отварянето на тези съоръжения, а понякога дори до предотвратяване на отварянето им след съдебни дела, заведени от жители. Нещо повече: има доста случаи, в които има умишлен тормоз на населението спрямо тези заведения за грижи, когато те са в района на пребиваване – и е много възможно повишаването на обществената осведоменост да доведе до значително намаляване на брой на тези случаи.

За разбирането,

Асаф Бенямини,

Улица Коста Рика 115,

Вход А-ап.4,

Кирят Менахем,

Йерусалим,

ИЗРАЕЛ, пощенски код: 9662592.

моите телефонни номера: у дома-972-2-6427757.

Мобилен-972-58-6784040.

Факс-972-77-2700076.

 

пост Scriptum. 1) ЕГН: 029547403.

2) Моите имейл адреси: [email protected]

или: [email protected]

или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected]

или: [email protected]

3) Рамката за лечение, в която бях до 16 март 2021 г. (поради продължаващите съкращения и съкращения в бюджетите за здравеопазване и социални грижи и липсата на лечение на тези проблеми в отсъствието на функциониращо правителство или Кнесет) Оставам, хронично болен от много сериозни заболявания и проблеми без подходяща рамка за лечение. Всички мои опити да намеря подходяща рамка за лечение за нея, мога да разчитам на глинени съдове – и не се знае колко дълго ще продължи тази катастрофална ситуация):

Сдружение “Реут”-Хостел “Авивит”,

ул. Ха Авивит 6,

Кирят Менахем,

Йерусалим,

Израел, пощенски код: 9650816.

Телефоните в офисите на хостела:

972-2-6432551. Или: 972-2-6428351.

Електронният адрес на хостела: [email protected]

Социалният работник от екипа на хостела, при който бях

за контакт: Ошрат-972-50-5857185.

4) Семейният лекар, при който се наблюдавам:

Д-р Брандън Стюарт,

“Klalit Health Services” – клиника “tayelet”,

ул. Даниел Яновски 6,

Йерусалим,

ИЗРАЕЛ, пощенски код: 9338601.

Телефоните на кабинетите на клиниката:

972-2-6738558. Кабинетът на клиниката

номер на факс: 972-2-6738551.

 

5) Подробности за редовните лекарства, които приемам:

  1. Психиатрични лекарства:

А.Сероквел-

2 хапчета от 300 mg всяка вечер.

B.Tegretol CR-

400 mg – всяка сутрин. 400 mg – всяка вечер.

C .Effexor-

150 mg – всяка сутрин. 150 mg – всяка вечер.

  1. симвастатин-

10 mg всеки ден вечер.

 

 

6) По-долу е списъкът на медицинските проблеми, от които страдам:

 

  1. Психично заболяване-компулсивен синдром OCD, както и заболяване, определено като шизо-афективно разстройство
  2. Псориатичен артрит.
  3. Неврологичен проблем, чиято дефиниция не е ясна. Основните симптоми на проблема: падане на предмети от ръцете ми без да усетя, замаяност, загуба на усещане в някои области на дланите и известен проблем с равновесието и позата.
  4. Хронична дискова херния отзад в прешлени 4-5 – която се излъчва и към краката и затруднява ходенето.
  5. Синдром на раздразнените черва.
  6. Начало на признаци на кардиологичен проблем от последния месец (пиша тези думи в четвъртък, 22 март 2018 г.). Към момента на писане на тези редове все още не е ясна същността на проблема, който се изразява в болки в гърдите през по-голямата част от деня, затруднения в дишането, а също и в говора.
  7. Значително отслабване на зрението, което започна преди около шест месеца (пиша тези думи в понеделник, 19 април 2021 г.).

7) Допълнителни лични данни: Възраст: 48г.

Семейно положение: Неженен. Дата на раждане: 11.11.1972 г.

Print Friendly, PDF & Email
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE