Visit BlogAdda.com to discover Indian blogs getLinks(); ?> Проверка на преводи. - מידע לאנשים עם מוגבלויות

Проверка на преводи.

До:

Предмет: системи за тестирање.

Почитувани госпоѓи/Господине.

Во 2007 година се приклучив на борбата на инвалидите во Израел. На 10.07.2018 година се приклучив на движењето „Нитгабер“ – проѕирни инвалиди. Во движењето се обидуваме да ги промовираме правата на проѕирните инвалиди, односно: луѓе како мене кои страдаат од сериозни здравствени проблеми кои не се видливи однадвор. Овој недостаток на надворешна видливост предизвикува многу тешка дискриминација против нас – па дури и во споредба со другите инвалиди.

Нашето движење има веб-страница на Интернет, изградена за нас на хебрејски. Референца на нашата веб-страница на хебрејски:Движење ќе го надминеме

Користев услуги за автоматско преведување за да ја преведам веб-страницата на 66 различни јазици – а подолу се линковите за преведување на веб-страницата на различни јазици:

1) Референца за узбекистански превод:нитгабер харакат

2) Референца за превод на украински:чухиј рух

3) Референца за превод на урду:nitgaber движење

4) Упатување на преводот на азербејџански:nitgaber herakatı

5) Референца за италијански превод:Movimento nitgaber

6) Референца за индонезиски превод:нигабер на движење

7) Референца за превод на исландски:nitgaber движење

8) Повик за превод на албански јазик:nitgaber потег

9) Повикување на амхарски превод:nitgaber движење

10) Референца за превод на англиски:nitgaber движење

11) Референца за естонски превод:nitgaberi движење

12) Референца за ерменски превод:nitgaber движење

13) Референца за превод на бугарски:Нитгабарско движење

14) Повикување на босански превод:нитгабер покрет

15) Референца за превод на бурмански:nitgaber движење

16) Референца за белоруски превод:нитгаберски рух

17) Референца за бенгалски превод.nitgaber движење

18) Повикување на баскиски превод:nitgaber потег

19) Референца за превод на грузиски:nitgaber движење

20) Референца за германски превод:Нитгабер-Бевегунг

21) Повикување на данскиот превод:nitgaber движење

22) Референца за превод на холандски:nitgaber движење

23) Референца за унгарски превод:нитгабер мозгалом

24) Референца за превод на хинди:Nightgabber движење

25) Референца за виетнамски превод:фонг нитгабер нитгабер

26) Референца за таџикистански превод:нитгаберхо движење

27) Повикување на турски превод:Нигабер Гекити

28) Референца за превод на туркменски:нитгабер кихихи

29) Референца за превод на телугу:nitgaber движење

30) Референца за тамилски превод:Движење со ноќен капи

31) Повикување на грчкиот превод:κίνημα nitgaber

32) Референца за преводот на јидиш:Nitgaaburned comea и Гонг

33) Референца за јапонски превод:ニトゲーバーのдвижење

34) Повикување на латвиски превод:nitgabera движење

35) Референца за литвански превод:nitgabero judumas

36) Референца за монголски превод:нитгаберийн хороший

37) Референца за превод на малајски:Движење Нитгабер

38) Референца за превод на малтешки:движење nitgaber

39) Повикување на македонскиот превод:nitgaber движење

40) Референца за норвешки превод:nitgaber движење

41) Референца за непалски превод:nitgaber движење

42) Референца за превод на свахили:нитгабер движење

43) Референца за превод на синхалски:nitgaber бизнис

44) Референца за кинески превод:黑人運動

45) Референца за превод на словенечки јазик:nitgaber движење

46) Повикување на словачки превод:nitgaberské hnutie

47) Референца за превод на шпански:movimiento niggaber

48) Повикување на српски превод:нитгабер покрет

49) Повикување на арапски превод:движење nitgaber

50) Референца за паштунски превод:nitgaber движење

51) Референца за превод на полски:руч нитгабер

52) Референца за португалски превод:Movimento nitgaber

53) Референца за превод на филипински:движење ng nitgabe

54) Референца за превод на фински:нитгаберин како

55) Повикување на персиски превод:движење nitgaber

56) Референца за чешки превод:nitgaberské hnutí

57) Референца за француски превод:движење nitgaber

58) Референца за превод на корејски:Движење Нитгабер

59) Референца за казакстански превод:нитгабер движење

60) Референца за превод на каталонски:движење nitgaber

61) Референца за киргистански превод:nitgaber движења

62) Повикување на хрватски превод:нитгабер покрет

63) Референца за превод на романски:miscare nitgaber

64) Повикување на руски превод:движение нитгаберов

65) Референца за шведски превод:nitgaber движење

66) Референца за превод на тајландски:потег на Нитгабер

 

Би сакал да знам дали постои услуга во која можете да го проверите нивото на точност на преводите – како што знаете, системите за автоматско преведување понекогаш прават многу значајни грешки.

Поздрав,

асаф бенјамини.

 

A. Подолу е мојата преписка со лекар од болницата Шаре Зедек во Ерусалим:

 

Добро. Нема потреба – нема да дојдам и тоа е тоа.

 

Во петок, 23 септември 2022 година во 08:57:20 GMT +3, Алтергот, Абрахам < [email protected] > напиша:

Сокриј ја оригиналната порака

Моето име е д-р Алтергут. Јас сум ортопед во Шааре Зедек и не сум поврзан со термини на клиника. Јавете се за состаноци

испратено од паметниот телефон My Samsung Galaxy.

——– Оригинален пост ——–

Од: Асаф Бињамини < [email protected] >

Датум: 22.9.2022 20:42 (GMT+02:00)

до: „Алтергот, Абрахам“ < [email protected] >

Тема: Одг: Моите писма до ортопедскиот оддел на болницата Шааре Зедек.

 

Сигурно дојдов на вистинското место. Терминот беше кај вас – ортопедското одделение на болницата Шааре Зедек – најправилното место што може да биде во овој случај.

Меѓутоа, поради бирократски компликации и неподнослива незгодност, на крајот морав да го откажам терминот и медицинскиот третман што ми треба.

Самото справување со медицинската бирократија веќе предизвикува многу поголема штета отколку што третманот би можел да помогне овде – ако воопшто.

И – не ми пишувај овде „жал што се чувствуваш така“ – никој за ништо не жали. Сте го направиле тоа намерно!!!

Значи нема потреба – нема да дојдам – ​​ниту за преглед ниту за лекување.

Поздрав,

асаф бенјамини.

Во четврток, 22 септември 2022 година во 18:07:46 GMT +3, Алтергот, Абрахам < [email protected] > напиша:

Не сум сигурен дека си дошол на вистинското место.

испратено од паметниот телефон My Samsung Galaxy.

 

——– Оригинален пост ——–

Од: Асаф Бињамини < [email protected] >

Датум: 22.9.2022 16:34 (GMT+02:00)

до: „Алтергот, Абрахам“ < [email protected] >

Предмет: Писма до Ортопедскиот оддел на болницата Шааре Зедек.

 

Б. Подолу е писмо што го испратив на различни места:

До:

Во прашање: специјални услуги.

Почитувани госпоѓи/Господине.

На Националниот институт за осигурување му испратив барање за посебни услуги кое го приложувам овде.

Од минатото искуство научив дека тие автоматски ќе го отфрлат барањето – и тоа и покрај итната потреба оваа услуга да:

1) Регулирање на статусот и пензиските права на куќната помошничка која работи кај мене од 2002 година. Би сакал да истакнам дека поради мојата физичка попреченост не можам сам да си го исчистам станот.

2) Поради мојата физичка попреченост, повремено има разни активности внатре во куќата што повеќе не можам да ги правам сам поради влошување на здравјето – а во некои случаи, подобноста за специјални услуги дефинитивно може да помогне.

Барам страни со кои ќе можам да се консултирам во справувањето со Националното осигурување во оваа работа.

Поздрав,

асаф бенјамини,

Улица Костарика 115,

Влез А-стан 4,

Кирјат Менахем,

Ерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштенски број: 9662592.

Моите телефонски броеви: дома-972-2-6427757. Мобилен-972-58-6784040.

Факс-972-77-2700076.

пост Скриптум. 1) Мој матичен број: 029547403.

2) Упатувањето е испратено од мене на адресата:

Националниот институт за осигурување – округ Ерусалим,

Улица Шимон Бен Шетач 4,

Ерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштенски код: 9414704.

3) Моите адреси на е-пошта: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: ass.benyamini @yandex.com 

или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected]

4) Терапевтскиот амбиент во кој сум:

Здружение „Ројт“-Хостел „Авивит“,

Ха Авивит ул. 6,

Кирјат Менахем,

Ерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштенски код: 9650816.

Телефонските броеви во канцелариите на хостелот: 972-2-6432551. Или: 972-2-6428351.

Е-пошта на хостелот: [email protected]

Социјалниот работник од тимот на хостелот, кој работи во мојот стан: г-ѓа Сара Стора-972-55-6693370.

5) Подолу се дадени 3 примери на области во кои ми треба итна помош и се надевам дека одобрението за добивање специјални услуги од Националниот институт за осигурување може да помогне на еден или друг начин:

I. Околу почетокот на декември 2018 година, во медиумите слушнав дека тогаш е донесен нов закон, кој бара секој што вработува работник во својот дом кој помага при чистење или други домашни работи да потпише уреден договор за вработување со работник и да го пријави на властите. Би сакал да истакнам дека поради мојот телесен инвалидитет од 2002 година ми дојде собарка која работи за чистење за плаќање – сепак во овој период се преселив помеѓу неколку станови (и се поставува прашањето дали ова е релевантно за работата?) – и ја поканував слугинката одвреме-навреме по потреба – не Таа имаше одредено работно време или денови, а честотата на нејзиното пристигнување исто така се менуваше од време на време. Во последната година (ова го пишувам на 01.10.2022) обично доаѓа околу еднаш месечно.

По многу прашања што ги направив за ова прашање, ми стана јасно дека сè додека немам право на специјални услуги, нема да можам да го регулирам нејзиниот социјален статус и права – и тоа е спротивно на лажните тврдења од страна на Национален институт за осигурување кој тврди дека постои, како да се каже, можност да се регулира прашањето за вработување на слугинката и сега дури и без право на посебни услуги

Би сакал да истакнам дека од моето познанство со неа знам дека ова е жена на денот – и ова е исто така нешто што треба да се земе предвид.

Домаќинката за која станува збор: г-ѓа Јехудит Кохел-972-50-2169965.

II. Јас сум 50-годишен осигуреник на Clalit Health Services од областа Ерусалим и поради мојата физичка попреченост се потешко доаѓам до клиниките за медицински прегледи – ако и кога има потреба од тоа.

Сè уште се обидувам да откријам дали фондот за здравствено осигурување во кој членувам навистина може да одобри такво нешто и дали постои такво социјално право. Во оваа фаза не знам дали додатокот за специјални услуги од Националниот институт за осигурување има или нема никаква врска со ова.

Ќе забележам дека во мојот случај има 2 дополнителни тешкотии:

Првата тешкотија – живеам со многу ниски примања – инвалидски додаток од Националниот институт за осигурување. Затоа, високата исплата за вакви тестови или медицински третмани приватно би ми била многу проблематична во секој случај.

Втората тешкотија – немам автомобил или возачка дозвола – и поради мојата здравствена состојба и лековите што ги земам, никогаш нема да можам да добијам дозвола ниту – и затоа доаѓањето до различни места е можно само со користење на јавниот транспорт – нешто со што, како што кажав, се повеќе ми е тешко.

Се разбира, мора да се земат предвид и овие две тешкотии.

III. Земам психијатриски лекови многу години – и во последниве години се појави неподнослива реалност во која психијатрите во центрите за ментално здравје престанаа да ги следат психијатриските лекови (знам дека ова ќе звучи некако апсурдно – но за жал ова е реалноста со која се среќавам одново и одново). Но, бидејќи живеам со многу ниски примања – додаток за инвалидност од Националниот институт за осигурување – за мене е невозможно да одам приватно кај лекари.

Но, денес нема друга алтернатива, бидејќи ни психијатрите во станиците за ментално здравје веќе не ми се адреса, од две причини:

Првата причина: проблематичен пристап кон лекувањето – секогаш кога ќе пристигнат на станицата, ментално повредените автоматски се третираат како луѓе кои се исто така ментално оштетени – што доведува до тотален недостаток на слушање од страна на лекарите. Од моментот кога ќе пристигнав на станицата, лекарите ќе тргнеа од претпоставката дека точно ќе знаат од какви проблеми се мачам без да ме запознаат ниту со површен или минимален познаник. Ова резултираше одново и одново со погрешни практики на третман што се применуваат за мене, а исто така и мојата неспособност да соработувам со омаловажувачкиот став што доаѓаше со тоа. И уште повеќе: дури и во случаи кога персоналот на клиниката или лекарите ме познаваа, третманот сè уште не се промени – што спречи каква било можност за лекување или помош, а предизвикува и постојани судири со персоналот кој наводно „лечел“ или се обидувал, наводно, да „помогне“. Се разбира, тоа што се случи во овие случаи не беше нималку помош туку континуирано угнетување со кое не се согласував, а и денес не се согласувам да соработувам. Секогаш кога ќе бев сведок на ова, ја оставав истата „трага“ Наводно за да спречам понатамошна штета и непотребна душевна болка под превезот на „помош“ или „третман“ така да се каже. Знам дека ова е генерализација, но во светло на долгогодишното искуство и многу темелно и сеопфатно испитување на материјата, не беше можно да се дојде до друг заклучок или увид. тоа што се случи во овие случаи воопшто не беше помош туку континуирано угнетување со кое не се согласував, а и денес не се согласувам да соработувам. Секогаш кога ќе бев сведок на ова, ја оставав истата „трага“ Наводно за да спречам понатамошна штета и непотребна душевна болка под превезот на „помош“ или „третман“ така да се каже. Знам дека ова е генерализација, но во светло на долгогодишното искуство и многу темелно и сеопфатно испитување на материјата, не беше можно да се дојде до друг заклучок или увид. тоа што се случи во овие случаи воопшто не беше помош туку континуирано угнетување со кое не се согласував, а и денес не се согласувам да соработувам. Секогаш кога ќе бев сведок на ова, ја оставав истата „трага“ Наводно за да спречам понатамошна штета и непотребна душевна болка под превезот на „помош“ или „третман“ така да се каже. Знам дека ова е генерализација, но во светло на долгогодишното искуство и многу темелно и сеопфатно испитување на материјата, не беше можно да се дојде до друг заклучок или увид.

Втората причина: физичката здравствена состојба – на почетокот на 1998 година имав сообраќајна несреќа во хотелот „Ларом“ во Ерусалим (името на хотелот се менуваше со годините – а денес се нарекува хотел „Инбал“) каде Во тоа време работев околу три месеци како дел од проектот на организацијата „Елвин Израел“ – и оттогаш развив серија физички проблеми, од кои ниту еден од Националниот институт за осигурување не препознава. Исто така, во моментов не постои друг ентитет или владина канцеларија што ја препознава оваа штета.

Од таа несреќа, мојата состојба полека, но континуирано и постојано се влошуваше – и денес дојдов во ситуација кога дури и физичкото пристигнување на станиците за ментално здравје е тешка и сè попроблематична работа за мене.

Фонд за општо здравствено осигурување чиј член сум и јас, а и од Министерството за здравство тврдеа дека немаат решение за оваа ситуација и дека немаат психијатарска служба која работи дома.

Во месеците од крајот на 2021 и почетокот на 2022 година, се обидов да најдам решение на малку поинаков начин: на студ кај фармаколог. Но, испадна дека фармакологот што го посетив можеше да помогне само делумно и дека бидејќи не е психијатар немаше можност да ми помогне да ги средам психијатриските лекови што ги земам.

Згора на тоа: ми стана јасно дека поради малиот број лекари кои работат на терен. Да илустрираме: во целата метропола Ерусалим и неговата околина има само 2 доктори на ова поле – докторот во неговата клиника што го посетив во јавна медицина и друг доктор до кој може да се дојде приватно, кога секоја посета во нејзината клиника чини неколку стотици шекели. која немам можност да ја платам, не знам дали и таа врши домашна нега . Од очигледни причини не ги пишувам овде имињата на овие лекари или имињата на медицинските установи каде што работат. Како што знаете, постои и подобласт во фармакологијата наречена психијатриска фармакологија, и по прегледот станав јасно дека ситуацијата во оваа подобла е уште полоша.

И да резимираме: овие околности доведуваат до целосно ќорсокак едно лице во мојата ситуација, на кое му се потребни услугите на психијатар кој работи дома – и покрај итната потреба да ги надгледувам лековите што ги земам, во моментов не ми се нудат никакви разумно решение.

Би сакал да истакнам дека навистина има психијатар во терапевтскиот амбиент за ментално повредени во заедницата каде што сум – сепак, вработените и раководството на оваа поставка тврдоглаво одбиваат да и дозволат да остане дома со мене – нешто што можеше барем привремено да го реши проблемот. Ова одбивање беше дадено токму така и без никаква причина – и во знак на целосна рамнодушност кон мојата состојба и кон фактот дека недостатокот на следење на лекот може дури и да го загрози мојот живот.

Како и да е, сè уште барам решение. И во овој случај, не знам дали ќе може да помогне добивањето додаток за посебни услуги од Националниот институт за осигурување и дали постои или нема поврзаност помеѓу двете работи.

6) Матичниот лекар кај кој сум под надзор:

Д-р Брендон Стјуарт,

„Здравствени услуги на Клалит“ – клиниката „ТАЈЕЛЕТ“,

Улица Даниел Јановски бр. 6,

Ерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштенски код: 9338601.

Телефонскиот број во канцелариите на клиниката: 972-2-5098282.

Број на факс во канцелариите на клиниката: 972-2-6738551.

 

C. Подолу е писмото што го испратив до професорката Мануела Консони од Хебрејскиот универзитет во Ерусалим:

Моите писма до професорката Мануела Консони.

[email protected]

Среда, 28 септември во 15:08 часот

Здраво на професорката Мануела Консони:

Тема: објавување на италијански.

Почитувана госпоѓо.

Во последниве години, учествувам во борбата на инвалидите во Државата Израел – борба која, како што знаете, е опширно покриена во медиумите во Израел – и во меѓународните медиуми. Но, покрај ова, добро се познати и одолговлекувањето, влечењето, запоставувањето и затајувањето што државата Израел го користи кон кризата кај инвалидите.

Долги години одолговлекувањето трае – и секој авторитет до кој се обраќам ми одговара по теркот „Нема врска со нас“ или со нејзината сестра близначка: „Не сме ние адресата“. Се разбира, има многу случаи во кои воопшто не се дава одговор, или алтернативно, многу случаи во кои лицата со посебни потреби добиваат многу агресивни или заканувачки одговори – без никаква причина – и јас лично морав да го претрпам тоа безброј пати.

И накратко: денес ова прашање нема никаква врска со никого, никој не се грижи и инвалидите кои продолжуваат да умираат на улица повеќе не ја окупираат и не ја мачат државата Израел.

И сфаќајќи ја оваа несреќна реалност, се обраќам кон многу фактори надвор од Државата Израел – до разни меѓународни организации, а исто така и до приватни лица, од кои некои допирам дури и случајно. Овие апели имаат две цели: повикување притисок однадвор врз носителите на одлуки во Државата Израел за да почнат малку посериозно да ја третираат кризата со хендикепирани лица – како и обид да се тестира потенцијалот што може да го има за еден. на начин или на друг начин соработка помеѓу организации на инвалиди во Државата Израел и организации на инвалиди во други земји во светот со цел да се подобрат нивните животи на популациите на лица со попреченост во светот.

Како дел од овие напори, размислував, меѓу другото, да барам рекламна компанија, чие главно поле на деловно поле е рекламирање на италијански јазик – од кое би можело да се добие услуга за преведување на содржината на борбата. на италијански (не можам да се откажам од овој чекор, бидејќи не знам италијански ни на најосновно ниво – а особено за еден или два збора не го познавам овој јазик) и неговата дистрибуција на различни социјални мрежи и интернет форуми во Италија и на италијанските говорници низ целиот свет.

Моето прашање до вас е: Дали знаете или знаете рекламни компании од кои можете да добиете таква услуга?

Треба да истакнам дека меѓу нас нема лично познанство – слушнав за вас од медиумите.

Поздрав,

асаф бенјамини,

Улица Костарика 115,

Влез А-стан 4,

Кирјат Менахем,

Ерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштенски број: 9662592.

моите телефонски броеви: дома-972-2-6427757. Мобилен-972-58-6784040. Факс-972-77-2700076.

пост Скриптум. 1) Мој матичен број: 029547403.

2) Мои адреси на е-пошта: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected]

или: [email protected] или: [email protected]

3) Терапевтскиот амбиент во кој сум:

Здружение „Ројт“-Хостел „Авивит“,

Ха Авивит ул. 6,

Кирјат Менахем,

Ерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштенски код: 9650816.

Телефонските броеви во канцелариите на хостелот:

972-2-6432551. Или: 972-2-6428351.

Е-пошта на хостелот: [email protected]

4) Матичниот лекар кај кој сум под надзор:

Д-р Брендон Стјуарт,

„Клалит здравствени услуги“ – шеталиштето,

Улица Даниел Јановски бр. 6,

Ерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштенски код: 9338601.

Телефонскиот број во канцелариите на клиниката: 972-2-5098282.

Број на факс во канцелариите на клиниката: 972-2-6738551.

5) Дополнителни лични податоци: Возраст: 50. Брачна состојба: Слободна. Датум на раѓање: 11.11.1972 година.

На: кого може да се однесува.

Во продолжение следува порака во име на г-ѓа Татјана Кадочкин од движењето „Нитгабер“.

Тема: движењето „Нитгабер“ („транспарентни“ лица со посебни потреби)

Пред околу една деценија, јас, шунката, го основав движењето „Нитгабер“, за „транспарентните“ инвалиди. Инвалиди со високи проценти на инвалидитет и без работоспособност, но кои не се ограничени во движењето.

Моето движење брои и претставува околу 1300 луѓе од целата земја на ИЗРАЕЛ, кои имаат попреченост од 75% до 100%, кои не се способни за работа и кои немаат попреченост во мобилноста или имаат потреба од зголемување на нивните проценти на инвалидитет .

Движењето им овозможува на тие луѓе да ги најдат сите свои права во однос на државата, а се дава и одредена финансиска поддршка за оние на кои им е најпотребна.

Нашето движење се бори за прифатливи јавни станови и соодветни услови за живеење на гореспоменатата група на население.

Многу инвалиди кои не се работоспособни и кои имаат 75%-100% инвалидитет, но не се ограничени во движење живеат во непристојни услови.

Тие не ги добиваат истите бенефиции што ги уживаат пензионерите кои исто така добиваат додаток на приходите.

Односно, немаат попусти за купување лекови, попусти на сметката за струја и даноци на имот, попусти за патување во Јавен превоз и помош за кирии слични на пензионерите, немаат право на грантови за „греење/ладење“ и друго.

Со други зборови, тие немаат право на речиси никакви бенефиции, и покрај нивната тешка ситуација.

Понатаму, тие немаат право на јавен стан и покрај тешките услови во кои живеат секојдневно.

 

Постои суштинска разлика помеѓу различните инвалиди, а ние веруваме дека не треба да биде така!

Инвалидизирано лице со попреченост во мобилноста, кое има право на државно домување и добива помош за кирија која се движи од 3000 до 3900 NIS месечно.

Исто така, инвалидите со пречки во движењето добиваат поголеми надоместоци од инвалидите што ги претставува движењето, благодарение на дополнувањата на основниот додаток, кој меѓу другото вклучува и специјални услуги, додаток за мобилност и придружник и друго.

во таква ситуација, големината на овие додатоци достигнува 15.000-17.000 NIS месечно.

Но, за разлика од тоа, инвалидите претставени од движењето, кои немаат мобилна попреченост, имаат 75%-100% попреченост и не се способни за работа, добиваат само 3211 NIS месечно само нето!

Од ова произлегува дека оваа група е најсиромашното и најранливото население во државата Израел!!!

За време на мојата долгогодишна активност, се сретнав со многу функционери од различни партии во Кнесетот и во различни владини министерства.

Но, за жал, движењето веќе една деценија не успева да го промовира предлогот со кој на хендикепираните лица кои не се ограничени во движење, кои имаат 75-100% инвалидитет и не се способни за работа, ќе им се овозможи да добијат јавни станови или во најмала рака да го зголемат износот на помошта што ја добиваат при изнајмување стан и барем малку да им ги подобрат условите за живеење.

Со оглед на горенаведеното, јас, Татјана Кадучкин, претседавач на движењето „Натагвер“ (транспарентни инвалиди), би сакала да се сретнам со вас, со цел да го промовираме овој проект и да им помогнеме на овие луѓе да живеат подостоинствен и правилен живот.

Со благослов и голема надеж, Татјана Кадучкин, претседавач на движењето „Нитгабер“ (проѕирни инвалиди).

Телефон 1: 972-52-370-8001

Телефон 2: 972-3-534-6644

Подолу е пораката што му ја оставив на членот на Кнесетот Моси Раз-Ашер на средба со него во Кнесетот. Стигнав во вторник, 20 април 2021 година во 13:30 часот.

 

20.4.2021

Поздрав до членот на Кнесетот (Израелскиот парламент) Моси Раз

Предмет: проблемот на домување за инвалиди.

Почитуван господине.

Подолу се дадени голем број теми поврзани со инвалидите и ментално попреченото население (популација во која сум вклучен и јас) кои би сакал да ги покренам пред вас.

Би бил заинтересиран да знам до кој степен сте во можност да ги промовирате овие прашања и/или да направите итни законски измени за да ја подобриме нашата ситуација, условите на нашиот третман и нашите шанси да преживееме и да се интегрираме во општеството.

Треба да напоменам дека од минатото искуство научив дека на состаноци од ваков тип пред да пристигнам ќе ми биде кажано дека ќе ми биде дадена дозвола да зборувам за да ги поставам прашањата за кои сакам да зборувам – но на самиот состанок јас нема да добие дозвола да зборува ниту една секунда – и ако се обидам да зборувам, не дај Боже, ова ќе се смета Автоматски за многу сериозно „пореметување“ и затоа обезбедувањето ќе ме нападне и ќе ме избрка многу агресивно – и ова дури и кога нема потреба од тоа и кога е сосема непотребно, а исто така и кога е апсолутно јасно дека не претставувам никаква „опасност“ за никого.

И знаејќи ја оваа реалност, ви го предавам ова писмо – за секој случај и овој пат ова ќе биде однесувањето кон мене. Очигледно самиот факт што се осмелувам да ја изнесам маката на инвалидизираната јавност се толкува како многу сериозна закана – иако воопшто не ми е јасно на кого и што точно се заканува. Ве оставам вас и вработените во вашата канцеларија со ова писмо – нема да го вратам дома.

А сега за деталите за самите теми:

1) Проблемот со финансирање/плаќање кирија – пред многу години беше утврдено (а не е јасно од кого – сепак веројатно е еден или друг владин функционер) дека инвалидите кои живеат во заедницата имаат право на помош во висина од 770 шекели месечно заради плаќање кирија. Како што знаеме, во последниве години има многу значително зголемување на цените на становите во Државата Израел – и како резултат на тоа, се разбира, има и значително зголемување на киријата. Но, износот на помошта од 770 НИС, кој беше утврден пред многу години сосема произволно и без никакво објаснување и логика, не се ажурира. За жал, дури и по голема кореспонденција (а зборуваме за барем неколку илјади, па дури и десетици илјади писма, и за жал на писателот на овие зборови, овие бројки воопшто не се претерани), кои беа испратени до секоја можна партија: Министерството за градежништво и домување и неговите различни гранки, други владини министерства како Министерството за финансии и Кабинетот на премиерот, многу новинари со кои писателот на Овој документ зборуваше лично, Многу адвокати, па дури и истражни канцеларии и амбасади на странски земји – ништо не помага – и како резултат на тоа, износот на помошта не се ажурира, многу инвалиди се фрлени на улица и таму ја наоѓаат својата смрт од глад, жед. или студено во зима и алтернативно од топлотен удар или дехидрација во лето. Треба да се напомене дека организациите за искористување на правата како што е здружението „Јадид“ (кое, како што знаеме, е затворена пред неколку месеци) или клиниките за правна помош на универзитетите и колеџите со кои е во контакт и авторот на овој напис, никогаш не можат да помогнат, а причината за тоа е едноставна: износот на помошта од НИС 770 е дадена според законот. , а организациите за искористување на правата можат да помогнат само според постоечкиот закон, а единствената адреса во случаите кога се неопходни законски измени е, како што знаете, Кнесетот. Но, овде ситуацијата само продолжува да се комплицира: како што знаеме, за многу долг период од над две години нема функционална влада, а Кнесетот и државата Израел се во состојба на, всушност, континуирана преодна влада. Директен и поразителен резултат од ваквата состојба е немањето можност да се направат суштински измени на законот кои итно се бараат – од кои некои детално ги објаснувам овде. Треба да се напомене дека дури и кога Кнесетот и владата постапија по барањата на пишувачот на овие редови, како и барањата на организациите на инвалиди и многу други партии во врска со висината на помошта за членовите на Кнесетот, тие автоматски беа насочени кон организациите за искористување на правата – и тоа иако самите членови на Кнесетот многу добро знаат дека во овој случај организациите за експлоататорски права не можат да бидат адреса, туку само тие самите.

2) Комуникација со станоиздавачите – има многу случаи во кои лицата со посебни потреби имаат потешкотии да преговараат со сопственикот поради причини поврзани со нивната болест или инвалидитет. Во овие ситуации, од социјалните работници се бара да дејствуваат како посредници – и многу голем дел од социјалните работници навистина не можат да ја преземат оваа улога во секој случај. И уште повеќе: големите кратења во последниве години на стандардите за работните места на социјалните работници, во комбинација со тешките услови за работа, ниските плати, несоодветниот третман од страна на семејствата на пациентите кои во многу случаи ги гледаат како, и неправедно,

3) Платежни средства на пациентите – постојат ситуации во кои едно лице се преселува да живее во заедница по долг период на престој во болници, и без животни навики кои се сметаат за нормативни како одење на работа, преземање одговорност за управување со својот живот. , итн. Многу често барањата кои се поставуваат како услов за потпишување договор за закуп, како што е потпишувањето на гарантен чек е недостижно за луѓето во оваа фаза од нивниот живот.Многу рамки за третман и рехабилитација што постоеја во минатото (во една од кои на писателот на овој документ му беше помогнато пред околу 26 години кога ја напушти болницата заради помошно живеење) го затворија или значително го намалија опсегот Нивната активност во последниве години – нешто што може да спречи рехабилитација од луѓе кои во оваа фаза од нивниот живот нема да можат да продолжат напред без овие суштински терапевтски и рехабилитациски коверти.

4) Проблемот со регулацијата – денес има целосна нерамнотежа кога се во прашање обврските и правата на станоиздавачите од една страна и закупувачите на станови од друга страна. Постојат многу закони кои ги штитат станоиздавачите од една или друга злоупотреба на периодите на изнајмување што може да бидат од страна на станарите. Од друга страна, не постојат закони насочени кон заштита на луѓето кои живеат во станови од експлоатација од страна на сопствениците – и како резултат на тоа, скандалозни, драконски, а понекогаш дури и незаконски клаузули може да се најдат во многу договори за изнајмување – и нема закони со цел да се заштитат станарите на овие станови кои се принудени да ги потпишат овие договори. Во многу случаи,

Се разбира, овој проблем е за целото население – сепак, треба да се земе предвид дека справувањето со станоиздавачите во овие ситуации е природно потешко за обесправените популации како што се инвалидите или болните.

5) Тешкотии во застапувањето – има значителни потешкотии кога станува збор за подигнување на споменатите потешкотии и нивно изложување на јавна сцена за да се направат потребните потребни корекции. Тековните приоритети на различните медиуми кои тешко се интересираат за ова прашање, фрагментацијата меѓу организациите на лицата со посебни потреби, неподготвеноста на многу елементи од општеството во кое живееме да земат активно учество во обидите за корекција и подобрување на ситуацијата – сето тоа оптоваруваат и ги отежнуваат напорите за подигање на овие проблеми до јавната свест на начин што ќе бидат принудени членовите на Кнесетот да ги направат потребните измени на законодавството наместо да продолжат да игнорираат и да не преземаат ништо. Постои уште една тешкотија кога станува збор за подигање рекламна кампања:

6) Време на чекање за лекување – има многу случаи во кои луѓето на кои до одредена фаза од животот воопшто не им била потребна помош од услуги за ментално здравје – туку како резултат на тешки животни околности или трауматски или тежок настан на на еден или друг вид им е потребна помош од професионалец во областа на менталното здравје – и секако во многу случаи Ова е привремена или еднократна помош, а не хронична. Денес, периодите на чекање за лекување или психолошка помош се многу долги – и како резултат на недостаток на навремена помош, состојбата на луѓето може непотребно да се влошува. Инвестирањето дополнителни ресурси во јавниот систем за ментално здравје секако може да ја промени ситуацијата. Мора да се запамети дека дури и од економска и буџетска гледна точка, нема логика во таквото однесување: кога луѓето

7) Стоматолошки третмани – Како што знаете, во државата Израел лицето на кое му треба стоматолошки третман речиси секогаш ќе оди кај приватни лекари – и тоа е затоа што јавниот здравствен систем во моментов не дава одговор во оваа област. Треба да се напомене дека на лицата со ментален предизвик, а исто така и на инвалидите воопшто, чии економски тешкотии се многу тешки на секојдневно ниво, дури и без поврзаност со стоматолошки третмани, им е уште потешко да ги добијат овие третмани, доколку и кога тоа е потребно. Комбинацијата на сериозни ментални проблеми и тешка економска неволја предизвикува овие луѓе да се соочат со скршено корито и целосен ќорсокак кога е потребно, а понекогаш и со итна стоматолошка нега. Треба да се земе предвид дека денес не постои, всушност,

8) Области за хоспитализација – лице на кое во моментот му треба масовно психијатриско лекување во јавна болница или клиника може да го прими само во клиника или болница што е блиску до неговата област на живеење. Има случаи кога пациентите претпочитаат, од една или друга причина, да се лекуваат во друга клиника – не мора да биде онаа многу блиску до нивната област на живеење. На пациентите треба да им се дозволи слобода на избор – а на пациентот кој не е задоволен од лекувањето во одредена клиника или болница треба да му се даде можност да се пресели во клиника или болница на друго место. Оваа опција во моментов е дадена во сите други области на медицината – и нема причина да се негира слободата на избор во однос на местото на лекување само во областа на менталниот третман. Уште повеќе: таква слобода на избор, ако се даде,

9) Свесност на населението – општата популација понекогаш покажува многу значајно противење кога станува збор за третмани за ментално здравје што се обезбедуваат во областа каде што живеат луѓето – нешто што произлегува од недостаток на свест и недостаток на препознавање на областа – и без практични или логично оправдување. Намалувањето на отпорот и неподготвеноста на населението преку соодветен системски информациски систем секако може да им го олесни животот на пациентите и пациентите чии животи во секој случај се многу тешки поради самата болест и инвалидитет. Недостатокот на свест во општеството во кое живееме предизвикува случаи на приговори на жителите за отворање хостели или установи за нега во близина на нивните резиденции – нешто што доведува до значително одложување на отворањето на овие објекти. а понекогаш дури и за спречување на нивното отворање по тужбите поднесени од жителите. И уште повеќе: има неколку случаи во кои има намерно вознемирување на населението кон овие установи за нега кога тие се во нивното подрачје на живеење – и многу е можно подигањето на јавната свест да доведе до значително намалување на бројот на овие случаи.

Поздрав,

асаф бенјамини,

Улица Костарика 115,

Влез А-стан 4,

Кирјат Менахем,

Ерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштенски број: 9662592.

Телефонски броеви: дома-972-2-6427757. Мобилен-972-58-6784040.

Факс-972-77-2700076.

пост Скриптум. 1) Мој матичен број: 029547403.

2) Мои адреси на е-пошта: [email protected] : [email protected]

или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected]

3) Рамката за лекување во која бев до 16 март 2021 година (поради континуираните кратења и намалувања на буџетите за здравство и благосостојба и недостаток на третман на овие прашања во отсуство на функционална влада или Кнесет) Оставен сум, хронично болен со многу сериозни болести и проблеми без соодветна рамка за лекување. Сите мои обиди да најдам соодветна рамка за третман за неа, можам да се потпрам на глинени садови – и не може да се каже колку долго ќе трае оваа катастрофална ситуација):

Здружение „Ројт“-Хостел „Авивит“,

Ха Авивит ул. 6,

Кирјат Менахем,

Ерусалим,

Израел, поштенски код: 9650816.

Телефонските броеви во канцелариите на хостелот:

972-2-6432551. Или: 972-2-6428351.

Е-пошта на хостелот: [email protected]

Социјалниот работник од тимот на хостелот, со кој бев во контакт:

Ошрат-972-50-5857185.

4) Матичниот лекар кај кој сум под надзор:

Д-р Брендон Стјуарт,

„Здравствени услуги на Клалит“ – клиниката „ТАЈЕЛЕТ“,

Улица Даниел Јановски бр. 6,

Ерусалим,

Израел, поштенски код: 9338601.

Телефонскиот број на канцелариите на клиниката:

972-2-6738558. Број на факс во канцелариите на клиниката: 972-2-6738551.

5) Детали за редовните лекови што ги земам:

 1. Психијатриски лекови:

I. Серокел-

2 таблети од 300 mg секоја вечер.

II. Tegretol CR-

400 mg – секое утро. 400 mg – секоја вечер

III. Ефексор-

150 mg – секое утро. 150 mg – секоја вечер.

2. симвастатин-

10 mg секој ден навечер.

 

6) Подолу е списокот на медицински проблеми од кои страдам:

I. Ментална болест-компулсивен синдром OCD, како и болест дефинирана како шизо-афективно нарушување

II. Псоријатичен артритис.

III. Невролошки проблем чија дефиниција не е јасна. Нејзини главни симптоми: предмети кои ми паѓаат од раце без да забележам, вртоглавица, губење на осетот во некои области на дланките и одреден проблем со рамнотежата и држењето на телото.

IV. Хронична дискус хернија во грбот кај пршлените 4-5 – која исто така зрачи на нозете и го отежнува одењето.

V. Синдром на нервозно дебело црево.

VI. Почеток на знаци на кардиолошки проблем од минатиот месец (овие зборови ги пишувам во четврток, 22.03.2018). До моментот на пишување на овие редови, сè уште е нејасна суштината на проблемот, кој се манифестира со болки во градите во поголемиот дел од денот, тешкотии во дишењето и во говорот.

VII. Значително слабеење на видот, кое започна пред приближно шест месеци (овие зборови ги пишувам во понеделник, 19 април 2021 година).

7) Дополнителни лични податоци: Возраст: 48. Брачна состојба: Слободна. Датум на раѓање: 11.11.1972 година.

Д. Подолу е мојата кореспонденција со синџирот „Супер Фарма“:

2.10.2022 година

Поздрав до ланецот „Супер Фарма“:

Во прашање: нарачка од веб-страницата.

Почитувани госпоѓи/Господине.

Пред неколку часа (ова го пишувам во недела, 2 октомври 2022 година во 12:30 часот) направив нарачка за лекови на вашата веб-страница.

Но, од непознати причини, на мое изненадување открив дека нарачката е наведена како откажана – иако воопшто не побарав да ја откажам.

Па кој еднострано ја откажа нарачката без мене да ме праша?

И како заклучок: барам лекувањето на мојата нарачка – за редовните лекови што ги земам како хронично заболување – да продолжи – како што споменав, воопшто не побарав да се откаже.

Поздрав,

асаф бенјамини,

Улица Костарика 115,

Влез А-стан 4,

Кирјат Менахем,

Ерусалим, поштенски код: 9662592.

Моите телефонски броеви: дома-972-2-6427757. Мобилен-972-58-6784040.

Факс-972-77-2700076.

пост Скриптум. 1) Мој матичен број: 029547403.

2) Мои адреси на е-пошта: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: assaffff @protonmail.com и: [email protected] и: [email protected]

3) Ова е број на нарачка:

0091796677

4) Веќе подолго време се обидувам да ве контактирам по телефон на броевите: 972-77-8885151. и: 972-9-9725151.

Зошто никој не се јавува на телефон кај вас?

Подолу е објавата што ја напишав на Фејсбук страницата „Супер Фарма“:

Пред неколку часа направив нарачка за вашиот лек од веб-страницата.

На чуден и неразбирлив начин ја наведовте нарачката како откажана – иако јас воопшто не ја откажав.

Сакам да нагласам дека не сум заинтересиран да ја откажам нарачката, туку да продолжам да ја лекувам, што би можело да овозможи испорака на лековите што ми се потребни.

Покрај тоа: кога ќе се јавам на вашата служба за корисници 972-77-8885151, никој не одговара на другиот крај на телефонската линија.

Па, кој ја откажа нарачката еднострано, и без јас да го побарам тоа?

Затоа ќе нагласам (повторно) дека сум заинтересиран да продолжам да ја обработувам нарачката, а не да ја откажувам.

Ќе чекам одговори за ова прашање.

Поздрав,

асаф бенјамини.

Подолу е уште една моја кореспонденција со претставник на ланецот „Супер-Фарм“:

RE: Super Pharm Online

 

Супер Фарма< [email protected] >

до:

[email protected]

Понеделник, 3 октомври во 9:15 часот

Не работам во филијала, од сервис сум.

Јас точно одговорив на твоето прашање, но ќе објаснам малку повеќе.

Нарачките за достава до дома се испраќаат само од главниот магацин, па доколку таму нема залиха, нарачката се откажува.

Лековите не можат да се испраќаат од филијали, па единствен начин да се набават од друга залиха (во филијали) е директно да им се пристапи.

Поздрав,

Липаз.

Услуга за корисници на Супер Фарма

Сакате да уживате во специјални понуди, ажурирања и лични купони? Кликнете за да се регистриратеЕве>>

 

Од:[ [email protected] ]

Испратено:2.10.2022, 18:41:43

до:Супер Фарма[ [email protected] ]

Тема:Одг: Супер Фарма онлајн

Не ми одговори на прашањето, па ќе пробам пак: дали лековите што ги порачав ги нема само во магацинот на експозитурата каде што работиш или ги нема во целата мрежа?

Доколку лековите недостасуваат само во вашиот магацин, тоа не го оправдува откажувањето на нарачката од вас еднострано – во таков случај дефинитивно очекувам лековите да ги носите од друго место или од друга продавница во мрежата.

Затоа со нетрпение очекувам да добијам одговор!!

асаф бенјамини.

 

Во недела, 2 октомври 2022 година во 14:53:03 GMT+3, Super Pharm напиша:

 

Залихите недостасуваат во магацинот од кој поаѓаат пратките.

Доколку сакате да купувате директно од филијала, ви препорачувам директно да ја контактирате филијалата или да влезете во разговор со фармацевт на следниот линк:

https://bit.ly/3eXroik

 

Имајте убав ден 🌻

 

 

Поздрав,

Липаз.

Услуга за корисници на Супер Фарма

Сакате да уживате во специјални понуди, ажурирања и лични купони? Кликнете за да се регистриратеЕве>>

 

Од:[ [email protected] ]

Испратено:2.10.2022, 14:02:08 часот

до:Супер Фарма[ [email protected] ]

Тема:Одг: Супер Фарма онлајн

Па се уште не разбрав: дали залихите на лекови недостасуваат само во филијалата каде што работите или моментално недостасува залиха во целата мрежа?

Во недела, 2 октомври 2022 година во 13:41:54 GMT+3, Super Pharm напиша:

Здраво Асаф

Јас се викам Липаз од Супер-Фарм

Се извинувам за непријатностите, но бидејќи лекот што го нарачавте немаше залиха, моравме да ја откажеме нарачката.

Дополнително, важно ми е да знаете дека нема очекувано враќање на лековите, па доколку ви се итни, би препорачал да се обидете да ги набавите преку вашиот фонд за здравствено осигурување.

Може ли да помогнам со нешто друго?

Поздрав,

Липаз.

Услуга за корисници на Супер Фарма

Сакате да уживате во специјални понуди, ажурирања и лични купони? Кликнете за да се регистриратеЕве>>

 

Од:[ [email protected] ]

Испратено:2.10.2022, 12:50:47 часот

до:Контактирајте не[ [email protected] ]

Тема:Супер Фарма онлајн

 

ОД Е-пошта: [email protected]
ОД ИМЕ: асаф бенјамини
Број за контакт: +972-58 6784040
ПОРАКА:  
  Зошто мојата нарачка беше откажана? Воопшто не барав да се откаже!!!

А зошто не се јавуваш на телефон?

Поздрав,

асаф бенџамини.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

E. Подолу е писмо што го испратив на различни места:

До:

Предмет: Увид на лице место.

Почитувани госпоѓи/Господине.

Јас ја поседувам страницата https://disability5.com вграден во системот на wordpress.org и складиран на серверите на servers24.co.il

По тестирањето на страницата во systemsitechecker.pro ги добив резултатите кои можете да ги видите со кликнување на следната врска: https://sitechecker.pro/app/main/project/3242740/audit/summary

Ќе истакнам дека бидејќи не сум компјутерска личност или програмер, не ги разбирам значењата на она што е напишано во резултатите од ова скенирање.

Затоа, барам компанија која се занимава со ширење на овие дигитални содржини и на луѓе со технолошки предизвици како мене.

Дали знаете такви компании?

Поздрав,

асаф бенјамини,

Улица Костарика 115,

Влез А-стан 4,

Кирјат Менахем,

Ерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштенски број: 9662592.

моите телефонски броеви: дома-972-2-6427757. Мобилен-972-58-6784040.

Факс-972-77-2700076.

пост Скриптум. 1) Мој матичен број: 029547403.

2) Моите адреси на е-пошта: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: assaf002 @mail2world.com и -: assaf[email protected] и: [email protected] и: [email protected]

3) Ќе наведам дека сум човек кој живее со многу ниски примања – инвалидски додаток од Националниот институт за осигурување. Затоа, не ми е можна висока исплата на приватни фирми за испитување на проблемот.

F. Подолу е писмо што го испратив до различни компании за веб хостинг:

До:

Предмет: услуги за складирање.

Почитувани госпоѓи/Господине.

Јас ја поседувам страницата https://disability5.com вграден во системот на wordpress.org и складиран на серверите на servers24.co.il

Мојот сајт е блокиран многу пати – исто така и без причина. Секој пат кога страницата е блокирана, ја контактирам компанијата за складирање која се справува со проблемот и исто така го решава – но проблемот секогаш се повторува одново и одново. Речиси секогаш грешката е предизвикана од моите DNS сервери кои одеднаш не работат правилно.

Затоа, би сакал да ги видам деталите за планот за складирање што моментално го имам (не знам како можам да го направам тоа) – и да дознаам дали можете да ми понудите подобра услуга.

Поздрав,

асаф бенјамини,

Улица Костарика 115,

Влез А-стан 4,

Кирјат Менахем,

Ерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштенски број: 9662592.

Телефонски броеви: дома-972-2-6427757. Мобилен-972-58-6784040.

Факс-972-77-2700076.

пост Скриптум. 1) Мој матичен број: 029547403.

2) Овде ќе спомнам голем број работи кои ми се важни лично кога станува збор за услугата за хостирање веб-страници (а ова е исклучок, се разбира, во однос на просторот за складирање што ќе ми биде достапен и финансиските трошоци – овие се особено критични работи во секој хостинг на веб-страници – а исто така се и за мене):

I. Недостаток на мешање во содржината – на мојот сајт повремено прикачувам материјали (во форма на текст, слики, датотеки од разни видови итн.) и многу ми е важно компанијата хостинг да не прави никакви промени во содржината на страницата без јасна и недвосмислена дозвола од мене – и тоа само во многу исклучителни случаи.

II. Услуга CDN – во сите услуги за складирање на кои сум се претплатил отсекогаш, отсекогаш сум ја користел услугата

CDN – Мрежа за испорака на содржина

Тоа ми е многу важно бидејќи пакетот за складирање ќе ми овозможи да продолжам да ја користам оваа услуга.

III. Брзина на вчитување – Мене ми е важно брзината на вчитување на страницата да биде што е можно подобра. На ова поле неодамна имаше многу проблеми (овие зборови ги пишувам на 3 октомври 2022 година).

IV. SSL сертификат – мојот веб-сајт моментално има таков сертификат и ми е многу важно така да продолжи.

V. Техничка поддршка – многу важна за мене е техничката поддршка на разумна фреквенција и ниво – по можност на хебрејски (мојот мајчин јазик).

VI. Бекап на содржината – многу ми е важно затоа што ќе има автоматска резервна копија на страницата што е можно почесто.

 

3) Има и неколку работи кои ми се сосема неважни:

I. Спам пораки – можеби за разлика од многу други корисници, не користам софтвер или додатоци на WordPress за да спречам спам. Затоа нема потреба да вложувам непотребни напори во оваа област – и немам проблем затоа што корисниците (па дури и оние што не ги познавам) ќе ми испраќаат пораки колку што сакаат (потребни се најмногу неколку секунди за да го избришам …).

II. Бесплатен домен – денес веќе имам домен за страницата. Како што знаете, хостинг компаниите кои нудат бесплатен домен наводно нудат услуга по повисока цена – а со тоа и наводниот „попуст“ всушност не е таков. Од овие причини воопшто не ми треба бесплатен домен сервис.

4) Мојот интернет провајдер: Bezeq.

5) Моите адреси на е-пошта: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected]

и-: [email protected] и: assafff[email protected] и: [email protected] или: [email protected]

 

Г. Подолу е објава што ја напишав на социјалната мрежа „Фејсбук“ на 1 април 2022 година во 22:06 часот:

Во изградбата на објектите што треба да ги користат тимовите, публиката и медиумските тимови на претстојното Светско првенство во Кнежеството Катар, имаше многу груби прекршувања на човековите права – вклучително и многу голем број работници кои буквално ги одработи до смрт.

Дали светот навистина треба да продолжи да го игнорира ова, а сепак да ги одржува игрите „затоа што шоуто мора да продолжи“? Или вредноста на човечкиот живот е пред тоа?

Оние кои сакаат да ме нападнат затоа што само го поставив прашањето и го напишав овде на Фејсбук, добредојдени се да го сторат тоа – навистина не ми е гајле.

H. Подолу е е-поштата што ја испратив до компанијата „Resource of Lecturers, Workshop Facilitators and Consultants“:

Моите писма до „Репозиториумот на предавачи, водачи на работилници и консултанти“.

Yahoo/испратено

 

Асаф Бенџамин< [email protected] >

до:

[email protected]

Четврток, 6 октомври во 10:58 часот

До: „Репозиториум на предавачи, водачи на работилници и консултанти“.

Предмет: снимени предавања.

Почитувани госпоѓи/Господине.

Го поседувам повеќејазичниот блог https://disability5.com кој се занимава со прашањата на болеста и инвалидноста.

Блогот е изграден во систем на wordpress.org – и зачуван на серверите на servers24.co.il

Барам веб-локација каде што можете да најдете снимки од предавања што може да се користат без проблем со авторските права (слично, на пример, на веб-страницата на Google Scholar во областа на написите).

Дали знаете таква услуга?

Поздрав,

асаф бенјамини,

Улица Костарика 115,

Влез А-стан 4,

Кирјат Менахем,

Ерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштенски број: 9662592.

моите телефонски броеви: дома-972-2-6427757. Мобилен-972-58-6784040.

Факс-972-77-2700076.

пост Скриптум. 1) Мој матичен број: 029547403.

2) Моите е-пошта адреси: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: assaf[email protected] и: [email protected] и: [email protected]

 

Еве неколку идеи за производи на кои мислев:

1) Како што знаете, на многу веб-локации каде што корисниците се регистрираат, постои „редовен“ план каде што можете да го користите бесплатниот систем – а во исто време платените планови кои имаат поширок спектар на опции.

Идејата за која размислував: развој на страница или систем на Интернет, кој нуди услуга за приклучување на платени програми на неколку локации истовремено и на централизиран начин (или како што се нарекуваат: „премиум“ програми) – и во мојот мислење, функционирањето на таков модел може да има неколку последици:

I. Поголем број сурфери (вклучувајќи ги и оние кои се во финансиска неволја) кои ќе можат да уживаат во подобри услуги – и поголема разновидност на онлајн опции.

II. На овој начин, да се направи еден вид „дигитална правда“ – давање многу опции на непривилегираните популации на мрежата, чија употреба на многу веб-страници и услуги денес е блокирана поради превисоките финансиски трошоци.

III. Самите сопственици на веб-локации ќе можат да имаат корист од поголем број претплатници на премиум плановите (а следствено и зголемување на приходите – од едноставна причина што ниту еден сопственик или систем на веб-локација нема да се приклучи на таков аранжман без докажана економска исплатливост) – и во рамките на таквиот економски модел, компанијата или веб-страницата што работи со „централизираната“ програма „Плаќањата ќе бидат префрлени на самите сопственици на веб-локациите, кои со тоа во суштина ќе станат еден вид подизведувачи.

IV. Се разбира, таквиот модел има и недостатоци: комуникација на крајниот корисник со системот на веб-локација која може да биде гломазна и потешка, изговор што ќе им се даде на самите сопственици на веб-локациите да обезбедат помалку добра услуга, знаејќи дека во оваа ситуација тие ќе да можат да ја отстранат одговорноста од себе и да го упатат крајниот корисник до компанијата која управува со сите програми на централизиран начин. Во оваа ситуација, компанијата која е одговорна за централно работење на сите премиум програми може да го упати крајниот корисник назад до компанијата што треба директно да ја обезбеди услугата – што пак ќе ги упати корисниците повторно до компанијата која е одговорна за централно работење премиум програмите – и не дај Боже.

Се прашувам дали во моментов постои веб-локација или софтвер на Интернет што нуди таква услуга – и дали е навистина исплатлива или профитабилна за трите страни вклучени во трансакцијата: компаниите кои управуваат со истите премиум планови на различни веб-страници во централизиран начин, компаниите кои самите ги обезбедуваат или нудат услугите, а секако и крајните корисници кои ја консумираат услугата.

Исто така, се поставува прашањето дали имплементацијата на таков модел може да има позитивен или негативен ефект врз областа на мрежната безбедност – или дека ефектите може да бидат различни во кое било поле на активност (пишување код, системи за градење веб-страници, снимање видеа , прелистувачи, текстуални процесори итн.). И, се разбира, се поставува прашањето дали се направени или не студии за ова (и однапред се извинувам за моето незнаење – Асаф Бињамини, изготвувач на прашањата. Писателот на овие прашања не е економист или програмер и тие може да се обратат да биде смешен или глупав).

 

2) Во различни области каде што живеат луѓето има непријатност од разни видови инсекти кои го нарушуваат животниот стил, како што се роеви од скакулци кои ги оштетуваат земјоделските култури, области каде што има многу дрвени куќи кои се оштетени од роеви од термит итн.

Се поставува прашањето дали воената технологија што постои денес дозволува производство на оружје во форма на ситни, вештачки инсекти кои ќе работат под далечински управувач (на истиот принцип на кој работат беспилотните летала) кои можат да носат експлозиви и да дејствуваат во области каде се пронајдени вистинските инсекти од кои областа страда редовно. На пример: во области кои страдаат Во рутински времиња, инвазиите на термит ги произведуваат нивните електронски колеги на начин кој надворешно е сличен на нивните вистински колеги, со што му отежнува на непријателот да ги идентификува – затоа што, се разбира, колку и ова мало оружје е сличен на вистинскиот инсект, нема да предизвика сомнеж и да го изненади непријателот од неочекуван правец.

Друга употреба на таквото средство секако може да биде и во областа на разузнавањето: наместо да испраќате шпиони од крв и месо и да ги ризикувате нивните животи, одберете да ги испратите тие инсекти со мали предаватели или камери кои ќе донесат информации за тоа што се случува со непријателот – и секако тие мора да вклучуваат механизам на самоуништување во случај да бидат фатени или откриени.

Овде се поставува прашањето дали такви системи на оружје навистина постојат во различни армии во светот и дали технологијата што постои денес навистина овозможува производство на такво оружје или разузнавање. Или дека производството на такво оружје, дури и ако е технолошки возможно, не се врши во пракса од различни други причини: економската цена е превисока, геополитички причини од еден или друг вид и/или меѓународни договори на еден вид или друг поради што е спречено лансирањето на таков производ.

Се разбира, секогаш постои страв дека ако и кога ќе се развие таква мерка, или е веќе развиена денес, таа на еден или друг начин ќе се спушти на проблематични режими, криминални организации или терористички организации.

И конечно појаснување: Асаф Бињамини, писателот на овој документ не е експерт за воена технологија или технологија воопшто – и во овој документ ги споделувам само моите лични размислувања – и ништо повеќе од тоа.

3) Како што знаеме, во последниве години се зголемува општествен феномен кој е и презирен и сериозен: насилство што се користи врз различни медицински тимови, во болниците и клиниките лоцирани во заедницата. Можно е решението за овој тежок општествен феномен да дојде од сосема неочекуван правец: носливи компјутери.

Намерата е да се развие еден вид преклопна роботска рака што ќе им биде обезбедена на персоналот во клиниките кои ќе ја носат под наметка на лекар или медицинска сестра, а тие членови на персоналот ќе можат да ја активираат токму во моментот кога ќе бидат нападнати. . Идејата е дека истиот вид на роботска рака ќе може да го држи на место пациентот што бунтува и да го спречи да предизвика значителна штета – до доаѓањето на безбедносните сили или полицијата. Системот мора да вклучи уште еден механизам за олабавување на стисокот на пациентот во немири и негово предавање на полицијата. Се разбира, таков производ ќе мора да исполни некои неопходни услови:

I. Оперативниот механизам – и за повлекување на роботската рака при справување со проблематичниот пациент и во фаза на ослободување од неа по пристигнувањето на полицајците мора да биде многу едноставен за да се активира со притискање само на едно копче од истото. член на медицинскиот персонал.

II. За време на нападот, механизмот мора да работи со многу голема брзина од само дел од секундата.

III. За да се спречи злоупотреба на системот, со закон мора да се утврди кои се страните на кои им е дозволено да го користат – и само тие ќе добијат пристап до него од јавниот систем. Во исто време, треба да се забрани приватно да се продава бидејќи стоката му поминува на трговецот и да се изречат тешки затворски казни за секој што ја прекршува оваа забрана.

IV. Овој систем треба да биде лесен и многу удобен за носење на медицинскиот персонал, а исто така треба да има можност да се произведува во различни големини за да може да се користи, на пример, членови на медицински персонал со различна висина или тежина, жени и мажи. , итн.

V. Како што знаеме, постојат случаи каде што еден член на медицинскиот персонал треба да се справи со повеќе од едно лице кое бунтува во собата за итни случаи или во клиника или друг оддел – затоа секој таков систем мора да има способност да извлече неколку раце во во исто време со цел да се неутрализираат неколку лица во исто време. Се разбира, и овде механизмот за работа ќе мора да биде многу едноставен, а исто така да работи со многу голема брзина од само дел од секундата.

VI. И уште еден услов, не помалку неопходен: воведување казни, па дури и до одземање на лиценцата за вршење на професијата за членовите на медицинскиот персонал кои неоправдано или непропорционално го користат овој систем.

На пример: во случаи кога нема напад или опасност за медицинскиот персонал и тие треба да се справат со пациент кој е лут, па дури и го крева гласот и вика – сепак, никој всушност не е загрозен. Исто така, и кога станува збор за „замачен“ пациент кој ја повторува истата изјава или барање одново и одново, а тоа во голема мера ги иритира одредени членови на персоналот – на крајот на краиштата, дури и во такви случаи, член на медицинскиот персонал кој прекумерно или непропорционално го користи на таков систем – и ќе има оние иритирачки или дрски пациенти колку и да се.

Секако, се поставува и прашањето дали со технологиите што постојат денес, навистина е возможно да се отвори таков производ и потоа да се произведува и пласира во толку големи количини.

4) Како што знаете, понекогаш има претприемачи кои доаѓаат до идеја за старт-ап, иновативна услуга итн. Се разбира, едно од првите прашања што се поставуваат, освен размислувањата за самата идеја, е неизбежно прашање: Дали идејата дека јас само помислив на нешто што некој друг веќе ја има помислено претходно.

Предизвикот е да се развие софтвер или систем на Интернет, во кој претприемачот може да пополни неколку полиња во однос на карактеристиките на иновативната идеја во општи рамки. По пишувањето, системот ги скенира главните пребарувачи на интернет (Гугл, Јаху, Бинг итн.) – и на крајот од скенирањето, креаторот на идејата ќе добие одговор дали тоа е нешто што веќе постои или не.

Треба да се напомене дека писателот на овие редови (Асаф Бињамини) не е програмер или професионалец – затоа тој нема информации дали таков софтвер или систем веќе постои или не.

5) Како што знаете, во државата Израел повремено има големи настани кои предизвикуваат голема штета на многу голем број сопственици на бизниси. Упатувањето е, на пример, на настаните од воена кампања кога проектили се испукани на територијата на земјата и како резултат на тоа бизнисот ненамерно се затвора и акумулира огромни финансиски загуби, широко распространети епидемии поради кои бизнисот е принуден да ја намалува својата активност на подолг период и повеќе.

Кога овие сопственици на бизниси бараат државата Израел да им ги надомести сите овие штети, тие се заглавени во долга и исцрпувачка бирократска процедура во која од нив се бара да презентираат многу документи и документи.

Предизвикот е развојот на софтвер или компјутеризиран систем, во кој тие сопственици на бизниси ќе можат да пополнат на одредените места различни податоци за дејноста на бизнисот како што се: готовинскиот тек на бизнисот во нормални денови, обемот на штетата. предизвикани итн.

На овој начин, можеби ќе биде можно да се скрати и рационализира бирократскиот процес.

Се разбира, при развојот на таков систем, мора да се земат предвид неколку работи:

 1. I. Работата нема да вклучува само технолошки предизвик. Истовремено, ќе има потреба од работа на полето на односите со јавноста, правото и политиката за да се добие соработка во голем обем од органи како што се Министерството за финансии, даночната управа итн., без кои извршување на таков проект би било невозможно.

II. По воспоставувањето на системот, ќе биде неопходно да се имплементира на веб-страницата на Министерството за финансии за да се зголеми неговата ефикасност. Неговата употреба мора да се нуди слободно и бесплатно.

III. Системот мора да вклучува и филтер заснован на вештачка интелигенција со цел откривање на измамници кои се обидуваат да го злоупотребат механизмот што ја заобиколува бирократијата што ја нуди.

IV. Во сите фази од работата ќе има потреба од континуиран контакт со државните органи како што се Министерството за финансии и даночната управа. Исто така, многу е важно организациите на работодавачи да учествуваат за да ги подигнат своите коментари и да го свртат вниманието на програмерите во врска со процедурите или процедурите од областа кои можеби не биле правилно разбрани од развивачите на системот – или оние што програмерите биле не ни свесни за нивното постоење.

V. Системот мора да вклучува механизам кој ќе дозволи такви или други промени да се прават од време на време што може да бидат неопходни во поглед на променливата реалност. Се разбира, можноста за такви промени не може да биде отворена за пошироката јавност туку само за одредени фактори за кои ќе се договорат организациите на работодавачи во економијата од една страна – и државните органи како што се Министерството за финансии и даночната управа од друга.

VI. И уште нешто што мора да се земе предвид: одреден дел од сопствениците на бизниси, како и јавноста воопшто, немаат доволно технолошка писменост за самостојно користење на таков систем кога е потребно. Затоа, компанијата што ќе го развие потфатот ќе има обврска да регрутира позиции на еден вид „технолошки брокери“ во нејзино име – а тоа е да се обиде да спречи ситуација во која сопствениците на бизниси на овој или оној не ќе можат да го добијат надоместокот што го заслужуваат поради недостигот на пристап до потребните дигитални ресурси како компјутер, соодветен мобилен телефон итн. „Б. Опциите за воспоставување контакт со овие технолошки посредници мора да бидат многу флексибилни: контакт преку телефон, контакт на социјална мрежа,

VII. По имплементацијата на системот на веб-страницата на Министерството за финансии во мрежата, неопходно е да се создаде центар за услуги на клиентите во однос на корисниците кои ќе наидат на потешкотии при користење.

VIII. Бидејќи, како што е познато, секоја катастрофа или настан може да има уникатни карактеристики кои ги нема во други катастрофи или настани, неопходно е да се назначи форум во кој ќе членуваат претставници на државните органи и работодавачите во стопанството, и ова со цел да се разговара, кога е потребно, за промените во начинот на кој услугите на клиентите функционираат во согласност со уникатните карактеристики на секој настан и настан и променливата реалност.

 

Писателот на овие зборови (Асаф Бињамини) не е професионалец, економист, компјутерски програмер или има искуство или знаење во светот на бизнисот – и овие зборови се напишани како предлог или идеи за кои размислувал писателот на овие зборови. – и ништо повеќе од тоа.

6) Предизвик во областа на дизајнот:

Кога ќе се појави воен систем, популациите кои не учествуваат во кампањата бараат засолниште за да ги заштитат своите животи. Меѓутоа, кога станува збор за хендикепираните, ситуацијата е комплицирана и многу тешка: лицата со посебни потреби кои имаат потешкотии со подвижноста, со или без инвалидска количка, честопати не можат да трчаат до прифатилиштето, па дури и да одат доволно брзо за да им овозможат да стигнат до прифатилиштето во време со цел да се спаси животот.

Задачата е да се развие еден вид објект внатре во станбениот стан, кој ќе биде флексибилен и многу едноставен за поставување кога е потребно – а од друга страна, доволно силен за да го заштити животот на инвалидното лице од камења што паѓаат од покрив што се урива или шрапнели. од гранати или муниција од еден или друг вид. Овој систем ќе мора да ја вклучи, истовремено со неопходната заштита на животот на инвалидното лице, и можност за повикување помош по уривањето на зградата – бидејќи доколку инвалидот не се повреди и остане жив, нема да да може самостојно да излезе од урнатините – што сигурно може да го направи човек со две здрави и функционални нозе.

7) Воспоставување на социјална мрежа, која ќе биде наменета за прикачување цитати од секаков тип и без ограничување од преку мрежата.

Корисниците на оваа мрежа ќе бидат поделени на два вида: луѓе кои ги поставуваат цитатите и луѓе кои коментираат за нив.

Сите нови корисници во оваа мрежа ќе треба да дефинираат при отворањето на сметката дали имаат намера да поставуваат цитати – или дали имаат намера да одговорат на цитатите што ги поставуваат другите корисници.

8) Како што знаете, има многу натпревари и на различни места за квалитетна, убава и спектакуларна содржина на различни платформи низ мрежата.

Но, што е со натпреварите кои одат во спротивна насока?

А значењето: воспоставување веб-страници, социјални мрежи или која било друга онлајн платформа каде ќе се одржува натпревар помеѓу различни корисници за прикачување грда, лоша или шокантна содржина, фотографии или видео клипови. Во секој таков натпревар, корисникот може да прикачува содржина што ја смета за шокантна, грда или што е можно полоша – и ќе победи корисникот кој ќе ја прикачи најлошата содржина.

Се разбира, таков натпревар може да се спроведе според многу модели: мудроста на масите, тим од судии составен од основачите на овие сајтови итн.

9) Во процесот на создавање на филм, се пишува сценарио – а потоа има многу фази во лоцирањето на актерите, продукцијата и сè што е вклучено.

Се прашувам дали е можно со технологиите што постојат денес да се развие систем, кој ќе „знае“ врз основа на првичните податоци на сценарио и заговор да развие целосно комплетна филмска слика со помош на вештачка интелигенција. И мислам на истиот принцип според кој моментално постојат системи какоjasper.ai кои „знаат“ да пишуваат статии според клучни зборови.

I. Подолу е е-пошта што ја испраќам на различни места:

До:

Предмет: Дистрибуција на содржината на блогот.

Почитувани госпоѓи/Господине.

Го поседувам повеќејазичниот blogdisability5.com изграден на платформата wordpress.org и складиран на серверите на servers24.co.il.

Блогот се занимава со проблематиката на лицата со попреченост, а јас барам технолошки алатки со чија помош можам што пошироко да ја дистрибуирам неговата содржина на мрежата.

Би сакал да истакнам дека живеам со многу ниски примања – додаток за инвалидност од Националниот институт за осигурување, така што плаќањето за услуги за дистрибуција не ми е можно.

Заинтересиран сум да знам какви решенија може да се најдат во оваа состојба на работите.

Поздрав,

Асаф Бињамин,

Улица Костарика 115,

Влез А-стан 4,

Кирјат Менахем,

Ерусалим, поштенски код: 9662592.

Телефонски броеви: дома-972-2-6427757. Мобилен-972-58-6784040.

Факс-972-77-2700076.

пост Скриптум. 1) Мој матичен број: 029547403.

2) Линк до мојот блог: https://disability5.com

3) Блогот е повеќејазичен блог на 67 јазици: узбечки, украински, урду, азербејџански, италијански, индонезиски, исландски, албански, амхарски, англиски, естонски, ерменски, бугарски, босански, бурмански, белоруски, бенгалски, баскиски, грузиски, Германски, дански, холандски, унгарски, хинди, виетнамски, таџикистански, турски, туркменски, телугу, тамилски, грчки, јидски, јапонски, латвиски, литвански, монголски, малајски, малтешки, македонски, норвешки, непалски, свахили, синхалски, кинески, Словенечки, словачки, шпански, српски, хебрејски, арапски, паштунски, полски, португалски, филипински, фински, персиски, чешки, француски, корејски, казахстански, каталонски, киргистански, хрватски, романски, руски, шведски и тајландски.

4) Моите адреси на е-пошта: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: assafbenya @hotmail.com и: assaf[email protected] и: [email protected] и: [email protected]

J. Подолу е пораката, која ја објавив на Фејсбук страницата на „Пролетна терапевтска градина“:

Асаф Бенџамин

8.10.2022 година

До: „Пролетна терапевтска градина“.

Во петокот, 7 октомври 2022 година, напладне, водичот Вердан беше во мојот стан наутро – и добив порака од него за настан во хостелот во кој сум поканет, а кој треба да се одржи претстојниот понеделник. напладне – имено: на Суккот.

Меѓутоа, кога прашав за видот на настанот, од Морден не добив никаков одговор.

И бидејќи, како што знаеме, не може да се донесат одлуки врз основа на отсуство на релевантни информации, би сакал да прашам: каков вид на настан е ова? Кој го организира? Кои се целите на овој настан? И зошто сум поканет на тоа?

Би ценел доколку објасните што би требало да значат работите.

Поздрав,

Асаф Бињамини-Диер од заштитеното домување на хостелот.

пост Скриптум. 1) Мој матичен број: 029547403.

2) Мои телефонски броеви: дома-972-2-6427757. мобилен-972-58-6784040.

3) Ви ја испраќам оваа порака по факс – и тоа е затоа што пораките што се обидувам да ги испратам на е-поштата на хостелот [email protected] не се доставуваат до нивната дестинација и ми се враќаат една по една.

4) Дали е променета или заменета адресата на е-пошта на хостелот? И ако е така, можете ли да ми ја дадете моменталната и точната адреса на е-пошта на хостелот? Во секој случај, доколку не сте спремни да ми ги дадете овие информации, би бил заинтересиран да ги знам причините за ова.

5) Би сакал да нагласам дека оваа порака не е испратена по грешка – и ја испраќам откако сите други средства за комуникација со тимот на Hostel Avivit не функционираат – а исто така и факсот што го испратив во врска со ова на бројот972- 2-6432551 не поминува и не е доставен до неговата дестинација.

К. Подолу е пораката што ја испратив на различни места:

До:

Предмет: Проблем со деталите за контакт.

Почитувани госпоѓи/Господине.

Се лекувам во заедница која ги поддржува ментално повредените во заедницата на организацијата „реут“ како дел од „сал шикум“ – и повремено добивам домашна корпа од рамката што ме придружува во име на хостелот „Авивит“.

Во последно време имам чуден проблем: сите средства за контактирање со рамката не функционираат: е-пошта што ги испраќам на [email protected] не се доставуваат до нивната дестинација и ми се враќаат еден по друг – дури и кога се обидувам да испрати факс порака

на бројот 972-2-6432551 пораките не се доставуваат до нивната дестинација и исто така ми се враќаат.

Треба да истакнам дека покрај моите психички проблеми, страдам и од тешка физичка попреченост – и ми е многу тешко до тој степен што е невозможно физички да дојдам во зградата на хостелот секогаш кога има порака дека би сакал да им даде.

Се разбира, со денешните технолошки средства, таквата состојба е целосно апсурдна.

Затоа, ме интересира да знам зошто пораките што се обидувам да ги испратам до тимот на Hostel Avivit, доколку и кога е потребно, не се доставуваат до нивната дестинација.

Би ме интересирало да знам која е соодветната адреса за да се разјасни таков проблем.

Поздрав,

асаф бенјамини,

Улица Костарика 115,

Влез А-стан 4,

Кирјат Менахем,

Ерусалим, поштенски код: 9662592.

Телефонски броеви: дома-972-2-6427757. мобилен-972-58-6784040.

факс-972-77-2700076.

пост Скриптум. 1) Мој матичен број: 029547403.

2) Мои адреси на е-пошта: [email protected]

и-: [email protected] и: [email protected]

и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: assaf[email protected] и: [email protected] и: [email protected]

3) Ќе истакнам дека проблемот што го објаснувам овде не постои во многу мои апликации до многу други места или јавни институции до кои пораките што се обидувам да ги испратам се доставуваат до нивната дестинација без никаков проблем.

 

Л. Подолу е пораката што му ја испратив на Вардан – помошник од хостелот „Авивит“:

Вардан Шалом:

По преписката со Сара, ми стана јасно што е суштината на настанот – да се прави настан „скара“ – нешто на што во принцип се противам. Затоа нема да дојдам на настанот – иако моето присуство во него воопшто не е потребно – и како што знаете моето одење е многу тешко и нема причина да се двоумам зошто по ѓаволите не ја кажа вистината?? Зошто се обиде да ја скриеш информацијата за настанот од мене??? Што беше толку тајна за ова??

Зошто ми го направи ова?? зошто??

Затоа ве замолувам и на секој јазик на молба да престанете со овие глупави и непотребни игри – возрасни сме а не во градинка!!!

Само се засити!!!

Асаф Бенџамин.

Сокриј ја оригиналната порака

—– Препратена порака —–

Од:Асаф Бенџамин < [email protected] >

до:Сара Стора < [email protected] >

Испратено на:Сабота, 8 октомври 2022 година во 21:01:50 GMT + 3

Тема:Одг: настан во хостелот.

 

Здраво Сара:

Ви благодарам за важната информација – и сега навистина е јасно која е суштината на настанот: да се биде „запален“ – и како што ви кажав на една од нашите средби, јас во принцип се противам на ова.

Вардан избра свесно да ја крие оваа работа од мене – и поради тоа сум многу лут на него.

Некои работи едноставно не се направени.

Поздрав,

асаф бенјамини.

 

Во сабота, 8 октомври 2022 година во 20:45:14 GMT+3, Сара Стора < [email protected] > напиша:

 

Асаф приложувам наредби. Ова е она што го добив од хостелот.

Среќен празник

 

Ле сем. 8 октомври 2022 година во 19:01 часот, Сара Стора < [email protected] > напишано:

Здраво Асаф,

Навистина има проблем со е-поштата на хостелот. Ќе проверам со тимот за Сукот и ќе ви пишам што е можно поскоро.

добра недела

Сара Стора

 

Ле сем. 8 октомври 2022 година во 12:55 часот, Асаф Бињамини < [email protected] > екрит :

Здраво Сара:

Се обидувам да ја испратам следнава порака на адресата на е-пошта на хостелот – освен што пораките што ги испраќам не се доставуваат до нивната дестинација и ми се враќаат една по друга.

Затоа би сакал да ве прашам:

1) Дали е-поштата на хостелот е променета или променета? И ако е така, која е точната адреса за е-пошта за хостелот? Во секој случај, доколку не сте спремни да ми ја дадете моменталната е-пошта на хостелот, би бил заинтересиран да ги знам причините за ова.

2) Би сакал да добијам информации за настанот во хостелот во кој сум поканет – и да го потврдам неговото постоење водичот Вердан ме извести при последната посета на куќата. Кој го организира настанот? Каков настан е ова? И кои се неговите цели?

3) Ќе истакнам дека Вардан не одговара на мојата порака од Агенцијата за национална безбедност – порака што ја испратив на [email protected].

4) Навистина не можам да разберам што е толку тајно овде. Како што знаете имам големи потешкотии со подвижноста и одењето и немам намера да присуствувам на настанот (кој во моментов воопшто не знам што е) доколку моето присуство во него не е неопходно или неопходно.

5) Во секој случај чекам објаснувања.

 

Поздрав до тимот на Хостел „Авивит“:

Во петокот, 7 октомври 2022 година, напладне, водичот Вердан беше во мојот стан наутро – и добив порака од него за настан во хостелот во кој сум поканет, а кој треба да се одржи претстојниот понеделник. напладне – имено: на Суккот.

Меѓутоа, кога прашав за видот на настанот, од Морден не добив никаков одговор.

И бидејќи, како што знаеме, не може да се донесат одлуки врз основа на отсуство на релевантни информации, би сакал да прашам: каков вид на настан е ова? Кој го организира? Кои се целите на овој настан? И зошто сум поканет на тоа?

Би ценел доколку објасните што би требало да значат работите.

Поздрав,

асаф бенјамини-жител од заштитеното домување на хостелот.

пост Скриптум. 1) Мој матичен број: 029547403.

2) Мои телефонски броеви: дома-972-2-6427757. мобилен-972-58-6784040.

 

M. Еве некои од моите врски:

https://sites.google.com/view/shlilibareshet/%D7%91%D7%99%D7%AA

https://anchor.fm/assaf-benyamini

сервери на компанијата24

https://sites.google.com/view/raayonotonline/%D7%91%D7%99%D7%AA

https://www.youtube.com/channel/UCX17EMVKfwYLVJNQN9Qlzrg

https://www.youtube.com/watch?v=ABXTP51Crzs

https://www.youtube.com/watch?v=TNLEE5KIdK4

https://shavvim.co.il/2021/07/22/%d7%90%d7%a0%d7%99-%d7%9c%d7%90-%d7%90%d7%95%d7%9b %d7%9c%d7%aa-%d7%99%d7%9e%d7%99%d7%9d-%d7%a9%d7%9c%d7%9e%d7%99%d7%9d-%d7% aa%d7%9b%d7%99%d7%a8%d7%95-%d7%90%d7%aa-%d7%94%d7%a0%d7%9b%d7%99%d7%9d/

 

              - Дали најдовте грешка? Кажи ми за тоа -
Print Friendly, PDF & Email
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE