Skip to content
Home » הפוסטים באתר » Работа од далечина

Работа од далечина

До:

Предмет: производство на учење на далечина.

Почитувани госпоѓи/Господине.

Деновиве барам работа.

Како што знаеме, во моментов постои технологија за користење на 3D принтери за производство на различни производи.

Дали постои и технологија која овозможува производство на производи со овие печатачи без потреба од човечко присуство во близина на печатачот, туку со давање инструкции од далечина или од персонален компјутер дома?

И ако таква технологија постои денес – дали знаете кои компании нудат такви работни места? И кои се личните вештини потребни за оваа намена?

Со почит,

асаф бенјамини,

A. Подолу е е-поштата што ја испраќам на различни места:

До:

Предмет: Организации на писатели.

Почитувани госпоѓи/Господине.

Пишувам на site disability55.com кој се занимава со прашањето на лицата со посебни потреби.

Сајтот е изграден во системот на wordpress.org – и е повеќејазичен сајт на 67 јазици:Узбекистански, украински, урду, азербејџански, италијански, индонезиски, исландски, албански, амхарски, англиски, естонски, ерменски, бугарски, босански, бурмански, белоруски, бенгалски, баскиски, грузиски, германски, дански, холандски, унгарски, хинди, виетнамски, таџикистански, турски, туркменски, телугу, тамилски, грчки, јидски, јапонски, латвиски, литвански, монголски, малајски, малтешки, македонски, норвешки, непалски, свахили, синхалски, кинески, словенечки, словачки, шпански, српски, хебрејски, арапски, Пашту, полски, португалски, филипински, фински, персиски, чешки, француски, корејски, казахстански, каталонски, киргистански, хрватски, романски, руски, шведски и тајландски.

Барам услуга за пишување статии на овие јазици за мојот блог. Но, тука има уште една тешкотија/проблем: јас сум човек кој живее со многу ниски примања – инвалидски додаток од Националниот институт за осигурување. Поради оваа причина не можам да ги платам високите цени што ги наплаќаат професионалните писатели на статии.

Дали постојат големи организации на професионални пишувачи на блогови од кои можете да нарачате големо количество написи по намалена цена?

Со почит,

асаф бенјамини,

Улица Костарика 115,

Влез А-стан 4,

Кирјат Менахем,

Ерусалим,

Израел, поштенски код: 9662592.

моите телефонски броеви: дома-972-2-6427757. Мобилен-972-58-6784040.

Факс-972-77-2700076.

пост Скриптум. 1) Мој матичен број: 029547403.

2) Мои адреси на е-пошта: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected]

3) Линк до веб-страницата: https://www.disability55.com/

Б. Подолу е пораката што ја испратив до неколку колеџи за компјутерски студии:

До:

Предмет: Курс за тестери на софтвер.

Почитувани госпоѓи/Господине.

Пред неколку години (ги пишувам овие зборови на 11 февруари 2023 година) направив професионален тест на Колеџот Џон Брајс– и ми се најде соодветен за курсот за тестирање на софтвер.

Но, моето учество на курсот не се оствари. Причината: Не бев во можност, како лице што живее со додаток за инвалидност од Националниот институт за осигурување, да ги платам трошоците за курсот, кои беа повеќе од 18.000 NIS.

јас побарав наИзраелската служба за вработување да ми помогне да го финансирам курсот, наиде на многу незгодна и неефикасна бирократија, која во комбинација со презирниот став од нивна страна ме спречи да учествувам на курсот – и затоа морав да се откажам од него. Мора да се земат предвид некои дополнителни тешкотии : Немам автомобил ниту возачка дозвола – и поради моите болести и лековите што ги земам тоа во никој случај не е можно. Исто така, јас сум многу ограничен во мојата подвижност од истата причина – и затоа единствената опција што може да ми одговара е учество на курс на далечина – преку компјутерот дома.

Би сакал да знам дали вашето училиште има нешто да понуди во врска со таков курс.

Со почит,

асаф бенјамини,

Улица Костарика 115,

Влез А-стан 4,

Кирјат Менахем,

Ерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштенски број: 9662592.

моите телефонски броеви: дома-972-2-6427757. Мобилен-972-58-6784040.

Факс-972-77-2700076.

пост Скриптум. 1) Мој матичен број: 029547403.

2) Мои адреси на е-пошта: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected]

3)Биографија-Асаф Бењамини:

Лични податоци: Асаф

Бењамини, ИД. 029547403.

Датум на раѓање: 11.11.1972 година.

Адреса: 115 улица Костарика, Кирјат Менахем, Ерусалим, Израел.

Телефонски броеви: дома-972-2-6427757.

Мобилен-972-58-6784040.

Факс-972-77-2700076.

образование:

10 години студирање и делумна матура.

Воена служба: ослободување од медицински причини.

Работно искуство:

1991-Работа во столарија РЕШЕТ (Јужен Тел Авив)

1998-2005-Работа во Националната библиотека, помагајќи му на професионалниот тим библиотекари во широк спектар на задачи.

2009-2010-Работа во синџирот „Авгад“ за сортирање накит.

февруари-мај 2019 година-работа во компјутерската компанија HMSOFT

Почеток на февруари 2020 година – три дена работа со делење весници на минувачите на улица.

волонтирање:

Активен во борбениот штаб на инвалидите.

волонтирање

Во центарот за искористување на правата на општина Ерусалим за помош на сиромашно население.

Генерални информации:

Високо мотивирана, висока вербална и писмена артикулираност, способност за импровизирање и решавање проблеми.

Има долгогодишно познанство со граѓански организации.

Страда од физичка попреченост што ме спречува да кревам тежок товар и да стојам долго на нозе.

В. Подолу е е-поштата што ја испраќам на различни места:

До:

Предмет: отворени тендери.

Почитувани госпоѓи/Господине.

Барам софтвер, или системи од овој или оној тип на интернет кои се наменети за објавување „отворени тендери“ на разни теми.

Дали знаете такви системи?

Со почит,

асаф бенјамини,

Улица Костарика 115,

Влез А-стан 4,

Кирјат Менахем,

Ерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштенски број: 9662592.

моите телефонски броеви: дома-972-2-6427757. Мобилен-972-58-6784040.

Факс-972-77-2700076.

пост Скриптум. Подолу е пример за тендер што сакам да го објавам во отворен систем за објавување тендери онлајн:

Го нудам мојот блог disability55.com како платформа за објавување написи за лицата со попреченост на секој од следните 67 јазици:Узбекистански, украински, урду, азербејџански, италијански, индонезиски, исландски, албански, амхарски, англиски, естонски, ерменски, бугарски, босански, бурмански, белоруски, бенгалски, баскиски, грузиски, германски, дански, холандски, унгарски, хинди, виетнамски, таџикистански, турски, туркменски, телугу, тамилски, грчки, јидски, јапонски, латвиски, литвански, монголски, малајски, малтешки, македонски, норвешки, непалски, свахили, синхалски, кинески, словенечки, словачки, шпански, српски, хебрејски, арапски, Пашту, полски, португалски, филипински, фински, персиски, чешки, француски, корејски, казахстански, каталонски, киргистански, хрватски, романски, руски, шведски и тајландски.

Со почит,

асаф бенјамини,

пост Скриптум. Моите адреси на е-пошта: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected]

Д. Подолу е пораката за е-пошта што му ја испратив на водичот од хостелот „Авивит“:

Асаф Бенџамин< [email protected] >

До:

[email protected]

[email protected]

Четврток, 16 февруари во 17:01 часот

Здраво Вардан:

По нашиот состанок, ова е е-пошта што му ја испратив на д-р Хагит Пелег од болницата Хадаса Ајн Керем, каде што ме следат поради псоријатичен артритис од кој боледувам (според статистичките податоци, околу 16% од пациентите со псоријаза развиваат артритис – и за жал , моментално сум вклучен во 16% овие).

Исто така, во однос на самата псоријаза, важно е да се разбере дека:

1) Причината за псоријаза е непозната. Првите истражувачи кои всушност ќе успеат да ја пронајдат причината за псоријазата, а секако откако откритието ќе помине соодветни академски тестови на рецензија, овие истражувачи ќе ја добијат Нобеловата награда за медицина.

2) Во минатото постоеше хипотеза дека причината е генетска – сепак тие не беа во можност да најдат основа за тоа. Оваа хипотеза се засноваше на фактот дека кај две популациски групи со докажано генетско сродство – Индијанците и Ескимите – никогаш не е забележан случај на псоријаза. Сепак, мора да се запомни дека тоа не може да се утврди недвосмислено, бидејќи како што е познато во многу долги временски периоди во историјата (всушност до крајот на 16 век) овие народи немале никаква врска со белиот човек – и не можеме да знаеме дали тие навистина имале или не случаи на псоријаза – и со оглед на тоа дека очигледно повеќето од овие народи немале пишување (а ни тоа не може недвосмислено да се утврди – затоа што секогаш постои можност дека имало периоди кога се пишувале списи на расипливи материјали и поради оваа причина тие денес не ни се на располагање) – тогаш навистина не можеме да знаеме дали никогаш немало случаи на псоријаза кај овие популациски групи. Најраните докази што ги имаме се од шпанските освојувачи – но секако ова се релативно доцни докази од кои не може да се дојде до некакви заклучоци во оваа работа.

3) Што се однесува до псоријатичен артритис, постои јасна полова карактеристика: околу двајца Третина од пациентите се всушност пациенти – а само една третина од оние кои страдаат од оваа болест се мажи. Не ја знам причината за ова – секако можете да ги прашате професионалците.

4) Буџетите наменети за истражување во оваа област очигледно се значително пониски од истражувањата за други болести како што се ракот, срцевите заболувања или невролошките болести како што се Алцхајмеровата или Паркинсоновата болест. Причината за ова е едноставна: во огромното мнозинство на случаи, псоријазата не е болест опасна по живот – и очекуваниот животен век на пациентите со псоријаза не се разликува од очекуваниот животен век на општата популација – и кога нема ефект врз животот очекуваното траење, ниту на опасна по живот природа на самата болест, туку само на континуирано страдање и значително оштетување на квалитетот на животот,

5) Болеста на псоријазата се појави кај мене на околу 15-годишна возраст – но многу години воопшто не знаев дека тоа е псоријаза. Поради оваа причина, секогаш би одел на дерматолог поради одреден проблем, а бидејќи како што знаеме не постои третман кој лечи псоријаза (па дури и истражувачите кои ќе најдат таков третман ќе бидат наградени со Нобеловата награда за медицина) никогаш не би помогнало . Ваквата состојба продолжи до 02.01.2007 година, кога отидов кај дерматолог по име д-р Аврахам Злотогорски, од кого ја добив дијагнозата на псоријаза – како и објаснувањата за самата болест и нејзините карактеристики.

6) Никогаш не е докажана директна врска помеѓу присуството на ментална болест и псоријазата. Има многу ментално повредени луѓе кои не патат од псоријаза, а има и многу пациенти со псоријаза (и во многу посериозни ситуации од мојата) кои немаат никаква ментална болест и водат нормален начин на живот како и секој друг човек во општеството. Од друга страна, познато е дека ситуациите на стрес (ментален стрес, депресија, анксиозност) секако може да доведат до влошување на симптомите на псоријаза кај оние кои ја имаат оваа болест – сепак, тоа е само кај некои пациенти, а не кај сите.

7) Третманите во Мртвото Море или на други локации на природата слични во светот (на пример добро познатото место за лекување во Баден-Баден во Германија) може да им помогнат на некои пациенти многу повеќе од било кој третман со лекови. Има дури и туристи со псоријаза кои доаѓаат во Израел од различни делови на светот главно за оваа намена. Познати се случаи во кои овие третмани навистина доведуваат до ремисија на болеста. Се знае за постоење на голема група туристи (не го знам нивниот број – податоците очигледно се во рацете на Министерството за туризам преку кое се организираат овие групи), пациенти со псоријаза кои пристигнуваат во Израел и веднаш патуваат во Мртвото Море за третмани со цел да се добие ремисија од болеста – и откако периодот на ремисија ќе заврши или ќе му се приближи крајот,

8) Има Запомнете дека третманите во Мртвото Море, исто така, не им помагаат на сите пациенти на севкупен начин. Тешко е до невозможно да се знае однапред во кои случаи ќе помогне, а во кои случаи не – и речиси секогаш е невозможно да се знае додека не се обидете. Веќе патував неколку пати и немаше речиси никакво влијание врз мојата псоријаза. Не се сеќавам колку пати дојдов на Мртвото Море – сепак, тоа беше повеќе од еднаш и никогаш не ме погоди навистина. Освен тоа, пристапот до самите третмани денес е многу попроблематичен поради промените што се случуваат во самото Мртво Море: влошувањето на феноменот на мијалник во последните години предизвика затворање на цели делови од плажата – па дури и во деловите на плажа која не била затворена, престојот таму е многу поопасен отколку во минатото. Исто така, веќе има случаи на потонати што се појавиле на патиштата или на патиштата каде што се оди до хотелите – а во денешно време дури и самото пристигнување во хотелите и потоа враќањето од таму е многу поопасно отколку што беше до 10 или 15 години наназад – и секако ова е нешто што секогаш мора да се земе предвид. Слушнав дека неодамна, една израелска компанија развила технологија која знае како однапред да ги предвиди дупките за да може да ја искористите, а со однапред добивање предупредување, едноставно напуштете ја таа опасна област. Оваа компанија ја извезува технологијата на многу места во светот – и мислам дека е навистина штета што оваа технологија не се користи и во регионот на Мртвото Море – кој е регион каде што таквата технологија е многу потребна. Не се сеќавам на името на компанијата – и не

—– Препратена порака —–

Сокриј ја оригиналната порака

  

Од: assaf benyamini <[email protected]>

до: [email protected] <[email protected]>

Испратено на: четврток, 26 јануари 2023 година во 16:28:06 часот по локално време +2

Предмет: Писма до д-р Хагит Пелег.  

Мир на д-р Хагит Пелег:

Предмет: барање за консултација.

Почитувана госпоѓо.

Последен пат кога бев на преглед во вашата клиника, ми кажа дека сега има нови лекови за лекување на псоријаза и дека е можно на луѓето како мене кои страдаат од тешки финансиски тешкотии сега да им помогнат од „Пријатели на медицината Здружението на кое ги упатувате пациентите во оваа ситуација.

После тоа го посетив мојот матичен лекар – д-р Брендон Стјуарт – и од него разбрав дека ќе разговара со вас за тоа.

Дали разговаравте со него?

Исто така, колку што знам, во моментов не постои третман кој може да излечи псоријаза – дали е ова вистина? И ако ова не е точно или неточно, може ли да објасните кои се опциите за лекување на псоријаза од денес?

Во минатото, не сакав да примам третман со лекови за псоријаза поради друго размислување: големата шанса да страдам од несакани ефекти – и во исто време многу кратки периоди на ремисија што може да се постигнат, ако воопшто се случи.

Од твоите зборови разбрав дека оваа ситуација е вистина пред 10-15 години (тогаш дерматолозите кај кои бев прегледан ми ја кажаа ситуацијата што ја споменав претходно, а не препорачаа биолошки третман од споменатите причини) – и денес веќе не е вистина.

И затоа би сакал да прашам: Кој е периодот на ремисија кај псоријазата што можам да го постигнам ако почнам да се лекувам со некој од новите лекови? А кои лекови се овие?

Исто така, и ако навистина новите лекови можат да ми овозможат да постигнам продолжен период на ремисија кај псоријазата без сериозни несакани ефекти и навистина постои можност да го користам здружението „Пријатели на медицината“ за помош во финансирањето на третманот – во тој случај јас би биле заинтересирани да знаат каква процедура е потребна за да се добие третман со лекови.

Со почит,

асаф бенјамини – пациент во амбулантската клиника за ревматологија на болницата Хадаса Ајн Керем.

пост Скриптум. 1) Мој матичен број: 029547403.

2) Мои телефонски броеви: дома-972-2-6427757. Мобилен-972-58-6784040.

Д. Подолу е мојата кореспонденција со „Форумот на граѓанското општество“:

Ади Арбел< [email protected] >

До:

асаф Бењамини

Понеделник, 13 февруари во 10:23 часот

ете го.

Во понеделник, 13 февруари 2023 година во 10:13 часот од assaf benyamini <‪[email protected]>:

Сокриј ја оригиналната порака

Дали вашите канцеларии во Ерусалим имаат пристап за лицата со посебни потреби?

Во понеделник, 13 февруари 2023 година во 09:59:12 GMT+2, Ади Арбел<[email protected]> Напишано од:

Нашите канцеларии се во Ерусалим, а јас живеам во Гиватајм. Можете да се сретнете или во нашите канцеларии или во трговскиот центар Givatayim. Слободно пратете е-пошта на Татјана за да избегнете расипан телефон доколку сакате средбата да биде со двајцата.

Во понеделник, 6 февруари 2023 година во 19:04 часот од assaf benyamini <‪[email protected]>:

Не користам Зум. Не знам дали Татјана го користи овој софтвер. Во секој случај, Татјана е управител на сообраќајот и затоа мислам дека врската треба да биде со неа. Можете да ја контактирате по телефон на 972-52-3708001. Или: 972-3-5346644. Недела-Четврток од 11:00-20:00 часот. Со почит, Асаф Бињамини. П.С. Сакам да истакнам дека сум инвалид и болен човек и затоа не сум сигурен дека ќе можам да стигнам до вашите канцеларии во Ерусалим. Каде се вашите канцеларии? Дали има пристапност за лицата со посебни потреби? Во секој случај, можете да ме контактирате телефонски во секое време. Моите телефонски броеви: дома-972-2-6427757. Мобилен-972-58-6784040.

Во понеделник, 6 февруари 2023 година во 12:21:25 GMT+2, Ади Арбел<[email protected]> Напишано од:

Здраво Асаф и Татјана, благодарам за истрагата! Јас се викам Ади и сум директор на форумот за граѓанско општество. Јас би бил многу среќен да договорам воведна средба со вас, на Zoom или во нашата канцеларија во Ерусалим, според вашата желба. Со почит, Ади

Во недела, 5 февруари 2023 година во 15:22 часот од Асаф Бињамини <‪[email protected]>: До: „Форумот за граѓанско општество“. Подолу е порака во име на г-ѓа Татјана Кадучкин од движењето „Нитгабер“.

Тема: движењето „Нитгабер“ („транспарентни“ лица со посебни потреби)

Пред околу една деценија, јас, шунката, го основав движењето „Нитгабер“, за „транспарентните“ инвалиди. Инвалиди со високи проценти на инвалидитет и без работоспособност, но кои не се ограничени во движењето. Моето движење брои и претставува околу 1300 лица од целата земја, кои имаат мобилна попреченост Помеѓу 75% и 100%, кои не се работоспособни и кои немаат пречки во движењето или имаат потреба од зголемување на нивните проценти на инвалидитет.

Движењето им овозможува на тие луѓе да ги исцрпат сите свои права во однос на државата, а се дава и одредена финансиска поддршка за оние на кои им е најпотребна.

Нашето движење се бори за прифатливи јавни станови и соодветни услови за живеење на гореспоменатата група на население.

Многу инвалиди кои не се работоспособни и кои имаат 75%-100% инвалидитет, но не се ограничени во движење живеат во непристојни услови.

Тие не ги добиваат истите бенефиции што ги уживаат пензионерите кои исто така добиваат додаток на приходите. Односно, немаат попусти за купување лекови, попусти на сметката за струја и данок на имот, попусти за патување во јавен превоз и помош за кирија слично на пензионерите, немаат право на грантови за „греење/ладење“ и друго.

Со други зборови, тие немаат право на речиси никакви бенефиции, и покрај нивната тешка ситуација.

Понатаму, тие немаат право на јавен стан и покрај тешките услови во кои живеат секојдневно.

Постои суштинска разлика помеѓу различните инвалиди, а ние веруваме дека не треба да биде така!

Лицето со инвалидитет со попреченост во мобилноста има право на јавно домување и добива помош за кирија која се движи од 3000 до 3900 NIS месечно. Исто така, хендикепираните лица со пречки во движењето добиваат поголеми надоместоци од инвалидите што ги претставува движењето, благодарение на дополнувањата на основниот додаток, кој меѓу другото вклучува специјални услуги, додаток за мобилност и придружник и друго.

Во таква ситуација, големината на овие додатоци достигнува 15.000-17.000 NIS месечно.

Но, за разлика од тоа, инвалидите претставени од движењето, кои немаат мобилна попреченост, имаат 75%-100% попреченост и не се способни за работа, добиваат само 3211 NIS месечно само нето! Од тука произлегува дека оваа група е најсиромашното и најранливото население во државата Израел!!! За време на мојата долгогодишна активност, се сретнав со многу функционери од различни партии во Кнесетот и во различни владини министерства. Но, за жал, движењето веќе една деценија не е успешно во унапредување на предлогот што ќе им овозможи на лицата со посебни потреби кои не се ограничени во движење, кои имаат 75%-100% инвалидитет и не се работоспособни, да добијат јавни станови. или во најмала рака да ја зголемат сумата на помошта што ја добиваат при изнајмување стан и да им ги подобрат барем малку условите за живот.

Би сакал да се сретнам со вас, со цел да го промовираме овој проект и да им помогнеме на овие луѓе да живеат подостоин и поправилен живот.

Со благослов и голема надеж, Татјана Кадучкин, претседавач на движењето „Нитгабер“ (проѕирни инвалиди).

 

Телефон 1: 972-52-370-8001

Телефон 2: 972-3-534-6644

Подолу е пораката што му ја оставив на членот на Кнесетот Моси Раз-Ашер на средба со него во Кнесетот. Стигнав во вторник, 20 април 2021 година во 13:30 часот.

20 април 2021 година

Поздрав до членот на Кнесет („Кнесет“-израелскиот парламент) Моси Раз

Предмет: Проблемот со домување за инвалиди.

Почитуван господине.

Подолу се дадени голем број прашања поврзани со инвалидите и ментално попреченото население (популација во која сум вклучен и јас) кои би сакал да ги покренам пред вас. Би бил заинтересиран да знам до кој степен сте во можност да ги промовирате овие прашања и/или да направите итни законски измени за да ја подобриме нашата ситуација, условите за лекување и нашите шанси да преживееме и да се интегрираме во општеството.

Треба да напоменам дека од минатото искуство научив дека на состаноци од ваков тип пред да пристигнам ќе ми биде кажано дека ќе ми биде дадена дозвола да зборувам за да ги поставам прашањата за кои сакам да зборувам – но на самиот состанок јас нема да добие дозвола да зборува ниту една секунда – и ако се обидам да зборувам, не дај Боже, ова ќе се смета Автоматски за многу сериозно „пореметување“ и затоа обезбедувањето ќе ме нападне и ќе ме избрка многу агресивно – и ова дури и кога нема потреба од тоа и кога е сосема непотребно, а исто така и кога е апсолутно јасно дека не претставувам никаква „опасност“ за никого.

И знаејќи ја оваа реалност, ви го предавам ова писмо – за секој случај и овој пат ова ќе биде однесувањето кон мене. Очигледно самиот факт што се осмелувам да ја изнесам маката на инвалидизираната јавност се толкува како многу сериозна закана – иако воопшто не ми е јасно на кого и што точно се заканува. Ве оставам вас и вработените во вашата канцеларија со ова писмо – нема да го вратам дома.

А сега за деталите за самите теми:

1) Проблем со финансирање/плаќање кирија – пред многу години беше утврдено (а не е јасно од кого – сепак веројатно е еден или друг владин функционер) дека инвалидите кои живеат во заедницата имаат право на помош во износ од 770 NIS месечно заради плаќање кирија. Како што знаеме, во последниве години има многу значително зголемување на цените на становите во Државата Израел – и како резултат на тоа, се разбира, има и значително зголемување на киријата. Но, износот на помошта од 770 НИС, кој беше утврден пред многу години сосема произволно и без никакво објаснување и логика, не се ажурира. За жал, дури и по голема кореспонденција (а зборуваме за барем неколку илјади, па дури и десетици илјади писма, и за жал на писателот на овие зборови, овие бројки воопшто не се претерани), кои беа испратени до секоја можна партија: Министерството за градежништво и домување и неговите различни гранки, други владини министерства како Министерството за финансии и Кабинетот на премиерот, многу новинари со кои писателот на Овој документ зборуваше лично, Многу адвокати, па дури и истражни канцеларии и амбасади на странски земји – ништо не помага – и како резултат на тоа, износот на помошта не се ажурира, многу инвалиди се фрлени на улица и таму ја наоѓаат својата смрт од глад, жед. или студено во зима и алтернативно од топлотен удар или дехидрација во лето. Треба да се напомене дека организациите за искористување на правата како што е здружението „Јадид“ (кое, како што знаеме, е затворена пред неколку месеци) или клиниките за правна помош на универзитетите и колеџите со кои е во контакт и авторот на овој напис, никогаш не можат да помогнат, а причината за тоа е едноставна: износот на помошта од НИС 770 е дадена според законот. , а организациите за искористување на правата можат да помогнат само според постоечкиот закон, а единствената адреса во случаите кога се неопходни законски измени е, како што знаете, Кнесетот. Но, овде ситуацијата само продолжува да се комплицира: како што знаеме, за многу долг период од над две години нема функционална влада, а Кнесетот и државата Израел се во состојба на, всушност, континуирана преодна влада. Директен и поразителен резултат од ваквата состојба е немањето можност да се направат суштински измени на законот кои итно се бараат – од кои некои детално ги објаснувам овде. Треба да се напомене дека дури и кога Кнесетот и владата постапија по барањата на пишувачот на овие редови, како и барањата на организациите на инвалиди и многу други партии во врска со висината на помошта за членовите на Кнесетот, тие автоматски беа насочени кон организациите за искористување на правата – и тоа иако самите членови на Кнесетот многу добро знаат дека во овој случај организациите за експлоататорски права не можат да бидат адреса, туку само тие самите.

2) Комуникација со станоиздавачите – има многу случаи во кои лицата со посебни потреби имаат потешкотии да преговараат со сопственикот поради причини поврзани со нивната болест или инвалидитет. Во овие ситуации, од социјалните работници се бара да дејствуваат како посредници – и многу голем дел од социјалните работници навистина не можат да ја преземат оваа улога во секој случај. И уште повеќе: големите кратења во последниве години на стандардите за работните места на социјалните работници, во комбинација со тешките услови за работа, ниските плати, несоодветниот третман од страна на семејствата на пациентите кои во многу случаи ги гледаат како, и неправедно,

3) Платежни средства на пациентите – постојат ситуации во кои едно лице се преселува да живее во заедница по долг период на престој во болници, и без животни навики кои се сметаат за нормативни како одење на работа, преземање одговорност за управување со својот живот. , итн. Многу често барањата кои се поставуваат како услов за потпишување договор за закуп, како што е потпишувањето на гарантен чек е недостижно за луѓето во оваа фаза од нивниот живот.Многу рамки за третман и рехабилитација што постоеја во минатото (во една од кои на писателот на овој документ му беше помогнато пред околу 26 години кога ја напушти болницата заради помошно живеење) го затворија или значително го намалија опсегот Нивната активност во последниве години – нешто што може да спречи рехабилитација од луѓе кои во оваа фаза од нивниот живот нема да можат да продолжат напред без овие суштински терапевтски и рехабилитациски коверти.

4) Проблемот на регулација – денес има целосна нерамнотежа кога се во прашање обврските и правата на станоиздавачите од една страна и закупувачите на станови од друга страна. Постојат многу закони кои ги штитат станоиздавачите од една или друга злоупотреба на периодите на изнајмување што може да бидат од страна на станарите. Од друга страна, не постојат закони насочени кон заштита на луѓето кои живеат во станови од експлоатација од страна на сопствениците – и како резултат на тоа, скандалозни, драконски, а понекогаш дури и незаконски клаузули може да се најдат во многу договори за изнајмување – и нема закони со цел да се заштитат станарите на овие станови кои се принудени да ги потпишат овие договори. Во многу случаи, станарите на становите немаат законско право да приговараат на навредливи клаузули кои се потпишани како услов за издавање на имотот – и тие ќе бидат целосно изложени на каприците на сопствениците на становите, а понекогаш дури и во периодот на изнајмување самиот себе. Сопствениците на станови во овие ситуации се природно потешки за обесправените популации како што се инвалидите или болните.

5) Тешкотии во информирањето – има значителни потешкотии кога станува збор за подигнување на споменатите потешкотии и нивно изложување на јавна сцена за да се направат потребните корекции. Тековните приоритети на различните медиуми кои тешко се интересираат за ова прашање, фрагментацијата меѓу организациите на лицата со посебни потреби, неподготвеноста на многу елементи од општеството во кое живееме да земат активно учество во обидите за корекција и подобрување на ситуацијата – сето тоа оптоваруваат и ги отежнуваат напорите за подигање на овие проблеми до јавната свест на начин што ќе бидат принудени членовите на Кнесетот да ги направат потребните измени на законодавството наместо да продолжат да игнорираат и да не преземаат ништо. Постои уште една тешкотија кога станува збор за подигање рекламна кампања:

6) Време на чекање за лекување – има многу случаи во кои луѓето на кои до одредена фаза од животот воопшто не им била потребна помош од услуги за ментално здравје – туку како резултат на тешки животни околности или трауматски или тежок настан на на еден или друг вид им е потребна помош од професионалец за ментално здравје – и се разбира во многу случаи Ова е привремена или еднократна помош, а не хронична. Денес, периодите на чекање за лекување или психолошка помош се многу долги – и како резултат на недостаток на навремена помош, состојбата на луѓето може непотребно да се влошува. Инвестирањето дополнителни ресурси во јавниот систем за ментално здравје секако може да ја промени ситуацијата. Мора да се запамети дека дури и од економска и буџетска гледна точка, нема логика во таквото однесување: кога луѓето состојбата се влошува за време на подолг период на чекање за лекување, нивната состојба продолжува да се комплицира – и она што можеше да биде еднократна помош што ја чини државата пари се претвора во уште посериозна ситуација која последователно ја чини државата високи финансиски трошоци бескрајно . Поради овие причини, неопходно е да се размисли за додавање стандарди на системот за јавно ментално здравје и негово подобрување – мора да се запомни дека огромното мнозинство од населението во државата Израел не може приватно да ги финансира овие третмани – кои чинат неколку стотици шекели за секој индивидуална сесија. нивната состојба продолжува да се комплицира – а она што можеше да биде еднократна помош што ја чини државата пари се претвора во уште посериозна ситуација која последователно ја чини државата бескрајно високи финансиски трошоци. Поради овие причини, неопходно е да се размисли за додавање стандарди на системот за јавно ментално здравје и негово подобрување – мора да се запомни дека огромното мнозинство од населението во државата Израел не може приватно да ги финансира овие третмани – кои чинат неколку стотици шекели за секој индивидуална сесија. нивната состојба продолжува да се комплицира – а она што можеше да биде еднократна помош што ја чини државата пари се претвора во уште посериозна ситуација која последователно ја чини државата бескрајно високи финансиски трошоци. Поради овие причини, неопходно е да се размисли за додавање стандарди на системот за јавно ментално здравје и негово подобрување – мора да се запомни дека огромното мнозинство од населението во државата Израел не може приватно да ги финансира овие третмани – кои чинат неколку стотици шекели за секој индивидуална сесија.

7) Стоматолошки третмани – како што знаете, во државата Израел лицето на кое му треба стоматолошки третман речиси секогаш ќе оди кај приватни лекари – и тоа е затоа што јавниот здравствен систем во моментов не дава одговор во оваа област. Треба да се напомене дека на лицата со ментален предизвик, а исто така и на инвалидите воопшто, чии економски тешкотии се многу тешки на секојдневно ниво, дури и без поврзаност со стоматолошки третмани, им е уште потешко да ги добијат овие третмани, доколку и кога тоа е потребно. Комбинацијата на сериозни ментални проблеми и тешка економска неволја предизвикува овие луѓе да се соочат со скршено корито и целосен ќорсокак кога е потребно, а понекогаш и со итна стоматолошка нега. Треба да се земе предвид дека денес не постои, всушност,

8) Области за хоспитализација – лице на кое моментално му треба масовно психијатриско лекување во јавна болница или клиника може да го прими само во клиника или болница што е блиску до неговата област на живеење. Има случаи кога пациентите претпочитаат, од една или друга причина, да се лекуваат во друга клиника – не мора да биде онаа многу блиску до нивната област на живеење. На пациентите треба да им се дозволи слобода на избор – а на пациентот кој не е задоволен од лекувањето во одредена клиника или болница треба да му се даде можност да се пресели во клиника или болница на друго место. Оваа опција во моментов е дадена во сите други области на медицината – и нема причина да се негира слободата на избор во однос на местото на лекување само во областа на менталниот третман. Уште повеќе: таква слобода на избор, ако се даде,

9) Свесност на населението – општата популација понекогаш покажува многу значаен отпор кога станува збор за третмани за ментално здравје што се обезбедуваат во областа каде што живеат луѓето – нешто што произлегува од недостаток на свест и недостиг на препознавање на областа – и без никакво практично или логично оправдување. Намалувањето на отпорот и неподготвеноста на населението преку соодветен системски информациски систем секако може да им го олесни животот на пациентите и пациентите чии животи во секој случај се многу тешки поради болеста и сопствените инвалиди. Недостатокот на свест во општеството во кое живееме предизвикува случаи на приговори на жителите за отворање хостели или установи за нега во близина на нивните резиденции – нешто што доведува до значително одложување на отворањето на овие објекти. а понекогаш дури и за спречување на нивното отворање по тужбите поднесени од жителите. Згора на тоа: има неколку случаи во кои има намерно вознемирување на населението кон овие установи за нега кога тие се во нивното подрачје на живеење – и многу е можно подигањето на јавната свест да доведе до значително намалување на бројот од овие случаи. Поздрав, Асаф Бињамини,

115 Костарика ул.,

влез А-стан 4,

Кирјат Менахем,

Ерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштенски број: 9662592.

моите телефонски броеви: дома-972-2-6427757. Мобилен-972-58-6784040.

Факс-972-77-2700076.

пост скриптум. 1) Мој матичен број: 029547403.

2) Мои адреси на е-пошта: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected]

3) Рамката за лекување во која бев до 16 март 2021 година (поради континуираните кратења и намалувања на буџетите за здравство и благосостојба и недостаток на третман на овие прашања во отсуство на функционална влада или Кнесет) Оставен сум, хронично болен со многу сериозни болести и проблеми без соодветна рамка за лекување. Сите мои обиди да најдам соодветна рамка за третман за неа, можам да се потпрам на производителите на керамика – и не може да се каже колку долго ќе трае оваа катастрофална ситуација):

Здружение „Ројт“ – Хостел „Авивит“,

Улица Ха-Авивит бр. 6,

Кирјат Менахем,

Ерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштенски код: 9650816.

телефонски броеви во канцелариите на хостелот: 972-2-6432551. или: 972-2-6428351.

Е-пошта на хостелот: [email protected]

Социјалниот работник од тимот на хостелот, со кој бев во контакт:

Ошрат-972-50-5857185.

4) Матичниот лекар кај кој сум под надзор:

Д-р Брендон Стјуарт,

„Здравствени услуги Клалит“ – клиника Хатајелет,

Ул. Даниел Јановски бр. 6,

Ерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштенски код: 9338601.

Телефонскиот број на канцелариите на клиниката:

972-2-6738558. Број на факс во канцелариите на клиниката: 972-2-6738551.

5) Детали за редовните лекови што ги земам:

1. Психијатриски лекови:

I. Серокел-

2 таблети од 300 mg секоја вечер.

II.Tegretol CR-

400 mg – секое утро. 400 mg – секоја вечер.

III. Ефексор-

150 mg – секое утро. 150 mg секоја вечер.

2. Симвастатин-

10 mg секој ден навечер.

6) Подолу е списокот на медицински проблеми од кои страдам:

I. Ментална болест-компулсивен синдром OCD како и болест дефинирана

како шизо-афективно нарушување.

II. Псоријатичен артритис.

III. Невролошки проблем чија дефиниција не е јасна. Нејзини главни симптоми: предмети кои ми паѓаат од раце без да забележам, вртоглавица, губење на осетот во некои области на дланките и одреден проблем со рамнотежата и држењето на телото.

IV. Хронична дискус хернија во грбот кај пршлените 4-5 – која исто така зрачи на нозете и го отежнува одењето.

V. Синдром на нервозно дебело црево.

VI.. Почеток на знаци на кардиолошки проблем од минатиот месец (Овие зборови ги пишувам во четврток, 22.03.2018). До моментот на пишување на овие редови, сè уште е нејасна суштината на проблемот, кој се манифестира со болки во градите во поголемиот дел од денот, тешкотии во дишењето и во говорот.

VII. Значително слабеење на видот, кое започна пред околу шест месеци (овие зборови ги пишувам во понеделник, 19 април 2021 година).

7) Дополнителни лични податоци: Возраст: 48. Брачна состојба: Слободна. Датум на раѓање: 11.11.1972 година.

Протестот за зголемување на старосната пензија Еден од иницијаторите на протестот: Ури Флом – тел. 972-54-4725676 Е-пошта: [email protected]

Јигал Гринштајн – тел. 972-50-7534271 Е-пошта: [email protected]

Џора Харлофски – тел. 972-52-3820050 Е-пошта: [email protected]

22 декември 2022 година

Собирен крик – помладата генерација се приклучува на борбата.

Ние вашите родители, вашите баби и вашите дедовци ве повикуваме да се придружите и да ни помогнете во нашата борба за зголемување на срамната старосна пензија што ја добиваме денес.

и што не дозволува многумина од нас да живеат достоинствено.

Приклучувањето на нашите борби денес ќе ве спаси од потребата да се вратите и да се борите

Кога ќе ја достигнете нашата возраст.

Нашите деца и внуци ни беше блиску до 2003 година

До просечната плата во економијата, и беше можно до 2003 година да продолжиме да управуваме со нашите животи,

Со разумен животен стандард, дури и откако се пензиониравме.

Некои од нас (не сите) успеаја да штедат, некои повеќе, а некои помалку, во потпорните пензиски планови.

Многумина од нас, кои немавме привилегии да работат во јавна служба или во големи организации, немаат пензија и целосно се потпираат на додатокот. Нема спорно дека стапката на додатокот денес не дозволува минимален достоинствен живот.

Многумина се прашуваат како во земја која се дефинира како социјална држава дојдовме до таква мизерна ситуација. Одговорот е, најблаго кажано, алчност и срамно кршење на нашите права.

Сè започна во 2003 година кога тогашниот министер за финансии избра да ја прекине врската меѓу средствата за старосна пензија, која подоцна стана пензија за постари лица, и поврзаноста со просечната плата во економијата, и да ја поврзе пензија до „потрошувачки индекс“.

Преку ноќ со овој потег се испразни старосната пензија, а со текот на годините пензијата целосно го изгуби своето влијание врз животот на постариот граѓанин.

Во исто време, стотици милијарди шекели постепено се акумулираа во Националниот фонд за осигурување.

Ова се пари одземени од нас во текот на повеќедецениската работа, за да ни бидат вратени кога ќе наполниме старост, да ни дадат разумна социјална сигурност и да ни овозможат да го продолжиме животот на соодветно и почитувано ниво.

Исклучувањето на старосната пензија од поврзаноста со индексот „просечна плата во економијата“ и нејзиното поврзување со „индексот на потрошувачите“ вештачки создаде „вишок средства“ во Националното осигурување, достигнувајќи стотици милијарди шекели.

Министерството за финансии дрско ги сметаше за вишоци огромните суми што се акумулираа во Националниот осигурителен фонд и си ги присвои парите наменети од самиот почеток за обезбедување основен животен стандард на над милион граѓани.

и ветерани (во моментов околу 1.300.000).

Постои и продолжува да постои заговор за молчење чија цел е да се овозможи продолжување на овој криминален грабеж.

Врската вкрстува забави!

Додека платата на високите функционери во економијата почнувајќи од премиерот преку министрите и членовите на Кнесетот, шефовите на јавните совети и градоначалниците до извршните директори на јавните претпријатија и другите високи функционери во јавниот сервис, е поврзана со просечната плата во економијата и автоматски се ажурира секоја година-

Старосната пензија беше префрлена во бездната на женството и едноставно заборавена.

Нема повеќе!

Во текот на изминатите две децении, стотици милијарди шекели беа префрлени од Националното осигурување во Одделот за буџет на Министерството за финансии. Средствата се дадени како „заем“ и целиот потег е направен тивко зад сцената и без соодветен публицитет. Заемот никогаш не бил вратен. Напротив, порасна до монструозни размери.

Се враќаме и ја бараме вашата поддршка во нашата праведна борба. Денес сме ние, утре сте вие.

Линкови за приклучување:

Група отворена за дискусија (бучна група): https://chat.whatsapp.com/Juztm79HMFYAWsXETIcKkI

Група без дискусии, но со редовни ажурирања (тивка група):

https://chat.whatsapp.com/F8j6n3d1HeX8BCmU2c3TIC

Линк до групата на Фејсбук:

https://www.facebook.com/groups/1120435948847976

Погледнете до каде стигнала алчноста (насловот на графиконот е на хебрејски)

Графикон за зголемување на платата на членовите на Кнесетот („кнесет“-израелскиот парламент) благодарение на нашите пријатели инженерот Јехуда Гасер

Џора Харлофски – еден од основачите на протестната заедница Адв.

Џора Харлофски, тел. 972-52-3820050 [email protected]

Јигал Гринштајн, тел. 972-50-7534271 [email protected]

Ури Флом, тел. 972-54-4725676 [email protected]

Мои лични податоци:

Име – асаф. Презиме – benyamini.

матичен број – 029547403.

Целосна адреса за испорака на пошта –

асаф Бењамини,

115 Костарика ул.,

Влез А – Апартман 4,

Кирјат Менахем,

Ерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштенски број: 9662592.

моите телефонски броеви: дома-972-2-6427757. Мобилен-972-58-6784040.

Факс-972-77-2700076.

Моите адреси на е-пошта: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected]

Мојата веб-страница: https://www.disability55.com/

Ади Арбел, Црковен форум за граѓанско општествоy

Што би сакале да направите денес? Запознајте се /форумот до компанијата граѓанскиот

добиваат ажурирања за настани Форумскиот канал за граѓанско општество

следете не внимателно нашата Фејсбук страница најдете начини да се промените нашата цивилна кутија со алатки

искористете го нашето искуство /консултации и придружба стратешки

учи од искуството на другите /граѓански код отворен

Знаете што се случува кога? /сите настани блиските

Претворете ја идејата во реалност за еден ден /работилница на стартерот

истражувам во сложеноста на владиниот буџет/Нуркање бесплатно

користете информации од јавен карактер во ваша корист /извади во светло на

Добијте првични пари за вашата нова иницијатива /Доделува пони

Разберете како правилно да работите со членовите на Кнесетот /рецепт за ефект

Дознајте како да соберете ресурси од пошироката јавност /На линија на скок

F. Подолу се објавите што ги споделив на мојот Фејсбук профил:

1)добро попладне. Не го напишав следниот дел. Писателот не се потпиша на дното. Дистрибуирав со сите сили и барам и вие да го сторите истото.

Навистина се надевам дека политичарите и претседателот на чело не мислат дека излегуваме на улица поради бројот на членови на комисијата за именување судии…

Се бориме за изгубената душа на државата.

Не спиеме ноќе со грижи. Нашиот компас трепери и чувствуваме како небото паѓа и земјата се тресе.

И ние разбираме дека нема спасител и останавме сами, и се викавме знамето.

Излегуваме од нашиот пат затоа што вие полудевте.

Се забавуваме за нашите родители и за нашите деца. Затоа што така сме воспитани и така ги воспитуваме, да ја сакаат земјата и да работат за неа, да работат напорно и да ги почитуваат другите…

И заминуваме затоа што сме лути, а не поради клаузули.

Лути што политичките лидери станаа водичи за корупција, омраза, алчност и страст за чест и алчност.

Гневните луѓе кои затајуваат и се разделуваат го цицаат теренот и иднината на државата.

Лути што нашите даноци се фрлаат како ѓубре од безрбетни, неспособни лелекари.

Гневните криминалци во костуми го презедоа законот за да ја легализираат својата каса за мрестење.

Гневни се на премиерот кој е спремен да изгори државата, а народот да се распарчи, под услов да си ја спаси кожата.

И ние заминуваме затоа што ни е доста од понижувачкото лудило, а не поради малите линии во законите.

Доста ни е од ѕидните мовови кои не нарекуваат предавници, а вие молчите.

Уморни сме од кутрите министри да не нарекуваат расисти и ашкенази кога нашите деца немаат поим од каде доаѓаат.

Уморни ни е да се заглавуваме со Rolex часовници кои ги немаме и нема да ги имаме.

Уморни ни е да слушаме криминалци како затајуваат и министри како се преправаат дека сме анархисти.

Сакаме да ви кажеме, господине претседателе, зафатени политичари и плитки новинари – пропуштате големо време.

Разбудете се бидејќи живееме во хорор филм и немаме намера да седиме и да гледаме од страна за да видиме како ќе завршат расправиите меѓу вас.

Се разбудивме затоа што ни здодеа да молчиме. Затоа што презедовме одговорност.

Не барајте лидер што можете да го купите од нас и не ни ширете замислени компромиси. Ние не сме како тебе.

Ја започнавме борбата и ќе продолжиме да се бориме додека не ги тргнете рацете од Врховниот суд, додека не научите да го почитувате другиот (или барем да замолчите) и додека не ја земете Декларацијата за независност во срцето.

Пред ниту еден момент.

Дали и вие се чувствувате така? Префрлете го за да стигне до десните уши.

2)Ротем Пеер

директор

Групен експерт во областа на консултанти за ментално здравје

1 ден ·

Уредување на објавата за да се разјасни:

Важно е да се напомене, можно е убиецот навистина да бил трауматизиран. Не исклучувам.

Само мислам дека има многу случаи каде тоа не е така и обидот речиси секое убиство да се припише на душевна борба е повреда на цела популација.

Дополнително, статистички е јасно дека ако земете примерок од 10.000 луѓе кои трчаат наспроти 10.000 луѓе кои не трчаат, веројатноста дека има некој што е убиец е поголема кај населението што не трча.

Според законот, секој убиец е потенцијално ментално болен. Дури и да нема ментална позадина, го праќаат на ментален преглед.

А некој кој претходно бил хоспитализиран еднаш пред многу години не се смета дека нанел штета на душата и обидот да се оправда убиство поради ментална борба е едноставно неправда.

Сите сакаат да избегаат од затвор и што се случува тогаш?

дека сите весници се полни со ужасни стигматизирачки реченици кои речиси секој убиец го нарекуваат психички растроен.

Ова е доволно за да му наштети на цела популација.

Треба да има закон против ова.

Ако некој Етиопјанец убива, дали велиме дека тој убил затоа што е Етиопјанец?

Ако е убиен Мароканец, ќе речеме дека тој убил затоа што е Мароканец?

се разбира не!

Човек убива затоа што убива затоа што е лош човек.

Шизофреничарите не се убијци.

Депресивните луѓе не убиваат.

Луѓето со анксиозност не се убијци.

Осудете ја оваа појава, таа зависи само од нас затоа што никој не се грижи за нас и поради овие публикации луѓето се плашат од ментално оспорените луѓе и ги осудуваат од општеството, од работата, од политиката.

Не подавај рака.

————————————————- —–

Уморен сум од автоматско поврзување на секој убиец со повредување на душите!

Психички оштетен не е убиец!!!!

Убиецот е убиец затоа што е лош човек.

Тој сака да биде убиец затоа што нема што да изгуби.

Криминал, силувач, убиец, напаѓач, се криминалци и не се емоционално оштетени.

Не е ни чудо што во земјава има стигми кон ментално изненадените луѓе кога за секој што ќе изврши убиство се пишува дека е ментално изненаден.

Земја на неуки

3) какоСаф Бењаминјас

10 во февруари Б-20:11

Пред неколку минути во вестите порачаа дека терористот кој денеска го изврши застрашувачкиот напад во Ерусалим е ментално болен. Во студиото беше поставено и прашањето колку фактот дека проклетиот терорист (кој беше убиен во нападот – и добро) е ментално болен е фактор или ризик за терористичка активност.

Мора да се запомни дека не сите ментално болни се терористи, убијци или криминалци.

На пример, јас сум дефиниран како ментално изненаден и не извршувам терористички напади и не сум член на ниту една криминална или терористичка организација.

Оваа стигма во која сите ментално болни се дефинирани како убијци или криминалци е многу проблематична – и понекогаш го отежнува обезбедувањето соодветен медицински третман.

4) асаф бенјаминјас

7 во февруари 2023 година Б-23:25

Пред неколку минути веста објави земјотрес во областа Ерусалим.

Живеам во Ерусалим, во населбата Кирјат Менахем – и не почувствував ништо.

Веројатно треба да одам и да се проверам.

Кој лекува такво нарушување? Кај кој лекар да одам?

И како се нарекува такво нарушување?

Хахаха…

5)7 во февруари Б- 23:15

И овој пат сериозно прашање (никако хумор од кој било вид):

Пред околу две до три години, во државата Израел беше пуштена во употреба нова платформа за јавен превоз: линија која ги опслужува патниците од Хаифа до Акре и назад по море, со брод. Дали е можно да се користи оваа рута со користење на повеќелиниски или бесплатни месечни билети (слично на автобусите)?

Дали оваа транспортна рута веќе постоела во текот на историјата? И ако е така, кој има детали за тоа (во кој период, за што се користеше трасата, каква беше политичката/политичката позадина и сл.?)?

Кој има детали за ова?

G. Подолу е е-поштата што ја испраќам на различни места:

До:

Предмет: отворени тендери.

Почитувани госпоѓи/Господине.

Барам софтвер, или системи од овој или оној тип на интернет кои се наменети за објавување „отворени тендери“ на разни теми.

Дали знаете такви системи?

Со почит,

асаф бенјамини,

Улица Костарика 115,

Влез А-стан 4,

Кирјат Менахем,

Ерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштенски број: 9662592.

Телефонски броеви: дома-972-2-6427757. Мобилен-972-58-6784040. Факс-972-77-2700076.

пост Скриптум. Подолу е пример за тендер што сакам да го објавам во отворен систем за објавување тендери онлајн:

Го нудам мојот блог disability55.com како платформа за објавување написи за лицата со попреченост на секој од следните 67 јазици:Узбекистански, украински, урду, азербејџански, италијански, индонезиски, исландски, албански, амхарски, англиски, естонски, ерменски, бугарски, босански, бурмански, белоруски, бенгалски, баскиски, грузиски, германски, дански, холандски, унгарски, хинди, виетнамски, таџикистански, турски, туркменски, телугу, тамилски, грчки, јидски, јапонски, латвиски, литвански, монголски, малајски, малтешки, македонски, норвешки, непалски, свахили, синхалски, кинески, словенечки, словачки, шпански, српски, хебрејски, арапски, Пашту, полски, португалски, филипински, фински, персиски, чешки, француски, корејски, казахстански, каталонски, киргистански, хрватски, романски, руски, шведски и тајландски.

Со почит,

асаф бенјамини.

пост Скриптум. Мојатаадреси на е-пошта: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] или: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected]

H. Подолу е е-поштата што ја испратив на различни места:

До:

Предмет: Дозволи за објавување.

Почитувани госпоѓи/Господине.

Имам 2 канали на YouTube https://www.youtube.com/channel/UCN4hTSj6nwuQZEcZEvicnmA

и:

https://www.youtube.com/channel/UCX17EMVKfwYLVJNQN9Qlzrg

Би сакал да им дозволам на другите корисници на YouTube да додаваат видеа на моите канали. Моите канали се занимаваат со прашањето на лицата со попреченост – и затоа сум заинтересиран да дозволам додавање на содржина исклучиво за ова прашање – и на кој било јазик.

Дали постои начин да се направи ова? И ако е така – како?

Со почит,

асаф бенјамини,

Улица Костарика 115,

Влез А-стан 4,

Кирјат Менахем,

Ерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштенски број: 9662592.

Телефонски броеви: дома-972-2-6427757. Мобилен-972-58-6784040. Факс-972-77-2700076.

пост Скриптум. 1) Мој матичен број: 029547403.

2) Мои адреси на е-пошта: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected]

I. Подолу е пораката за е-пошта што ја испраќам на различни места:

До:

Предмет: статии за блогот.

Почитувани госпоѓи/Господине.

Блогирам disability55.com – изграден на системот wordpress.org.

Ова е блог кој се занимава со прашањето на лицата со попреченост – повеќејазичен блог на 67 јазици: узбекистански, украински, урду, азербејџански, италијански, индонезиски, исландски, албански, амхарски, англиски, естонски, ерменски, бугарски, босански, бурмански , белоруски, бенгалски, баскиски, грузиски, германски, дански, холандски, унгарски, хинди, виетнамски, таџикистански, турски, туркменски, телугу, тамилски, грчки, јидски, јапонски, латвиски, литвански, монголски, малајски, малтешки, македонски, норвешки , непалски , свахили, синхалски, кинески, словенечки, словачки, шпански, српски, хебрејски, арапски, паштунски, полски, португалски, филипински, фински, персиски, чешки, француски, корејски, казахстански, каталонски, киргистански, хрватски, романски, руски , шведски и тајландски.

Би сакал да им овозможам на веб-корисниците да прикачуваат статии на мојот сајт – написи за лицата со попреченост кои можат да бидат на кој било од 67-те споменати јазици.

Дали постои начин да се направи ова? И ако е така – како?

Со почит,

асаф бенјамини,

Улица Костарика 115,

Влез А-стан 4,

Кирјат Менахем,

Ерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштенски број: 9662592.

моите телефонски броеви: дома-972-2-6427757. Мобилен-972-58-6784040.

Факс-972-77-2700076.

пост Скриптум. 1) Мој матичен број: 029547403.

2) Мои адреси на е-пошта: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected]

3) Линк до мојата веб-страница: https://www.disability55.com/

J. Мои врски:

1)светот и целосно-центарот за здравје душата и жената

2)push.куќа-Мрежно рекламирање

3)здружение „пловидба Хаифа“

4)заштита Ајдан Дарк

5)организацијата се обраќа на семејството во Израел-Терапевтски заби до сиромашните

6)submenow.com-промотивен канал YouTube

7)светски еден сообраќај за демократија глобален

8)асоцијација дишење мрежа-камин дрвја-опасност здрав

9)програма на партнерите на страницата clickcease.com

 

Print Friendly, PDF & Email