Visit BlogAdda.com to discover Indian blogs getLinks(); ?> црне листе - מידע לאנשים עם מוגבלויות

црне листе

До:

Предмет: Интернет сајтови.

Поштоване госпође/господо.

Као што знате, на Интернету постоје веб странице или софтвер чија је сврха да нанесе штету корисницима, као што су пхисхинг, лажирање итд.

Где могу да нађем списак таквих сајтова?

Поздрави,

ассаф бениамини.

 

A. Испод су постови које сам поделио на друштвеној мрежи Фацебоок:     

1)Особа долази на психијатријско лечење.

Пацијент (дрхти): „Имам веома озбиљне страхове и анксиозност.“

Психијатар (подиже глас, виче и љути се): „Знај да ако не престанеш са страховима да ћу те убити и дрогирати дрогом коју ћу ти дати!!! И нека буде јасно – нећеш дођи ми са страховима!!! Разумеш ли то??” .

хахаха…

2) Особа долази код лекара због болова у стомаку.

Пацијент: “Боли ме стомак. Тешко ми је да варим храну.”

Доктор: “Реци ми – зашто ме зезаш?? Па шта мислиш о варењу хране – то је чињеница да ја варим!!! Ако могу и ти – не разликујеш се од других!! Па пробај већ !!”.

Пацијент (горко плачући и уплашено): „Али ја стварно имам бол, стварно ми је тешко да сварим – разумете ме“.

Доктор (постаје још више узнемирен): „Ако сам ти рекао да вариш, онда ћеш пробавити!! Не расправљај се са мном – ја сам доктор, а ја сам професионалац – светски шампион у здравственим наукама и мудрости . Да ли се усуђујеш да се свађаш са мном? Знам боље од тебе како се осећаш – пробави већ храну и одмах напусти клинику!!“.

3) Особа долази психијатру:

„Докторе, молим вас, дајте ми нешто да се смирим… молим вас, нисам миран.

Психијатар: “Молим вас, пођите са мном у двориште – имаћемо кратку шаку. То ће вас сигурно смирити.”

Пацијент: “У реду”.

Психијатар (покреће узбуну): „Овде је насилни пацијент, који се усуђује да дигне руку на докторе – и то не само на докторе, већ и на мене – човека за кога постоје сунце и месец!!! Зауставите га одмах – опасан је!!! Због њега више неће бити сунца! !!“.

лол…

4) Лице хоспитализовано на психијатријском одељењу прилази лекару:

„Докторе, боли ме глава.

Доктор: “Сутра имате разговор са психологом – морате да сазнате зашто мислите да вас боли глава.”

Пацијент: “Мислим да ме не боли глава – заиста јесам. Проверите ме!!”.

Доктор: “Знаш ли зашто те боли глава? Зато што немаш мозга. Глупи људи стално имају главобољу – то је тако!!! Дошао си на психијатрију – знак да си глуп!!!”.

Пацијент (виче – а затим пада на под и губи свест): “Не могу више – проверите ме!! Молим вас!”.

Психијатар на одељењу (наљути се, на силу узима пацијента и баца га у једну од просторија): “Престани да правиш представе!! Ускоро ћу завршити смену и идем кући – твоје главобоље занимају моју баку!!!” .

 

5) Пацијент на психијатријском одељењу лекару: “Имам мисли.”

Психијатар (љути се): “Имате ли шта?? Мисли?? Ово је психијатријско одељење и не размишљате овде!!! Да се ​​не усуђујете да мислите шта смете да мислите!! Ја сам упозоравам те последњи пут!!!”.

Пацијент: “Али стварно имам мисли. Мислио сам да сам у посети твојој кући.”

Психијатар (се још више љути): „Никад, али никад нећеш да посетиш моју кућу!! Безобразлуко!! Ја сам студирао факултет и дипломирао сам а ти си болестан-па остани болестан!! Стани одмах, али одмах са својим мислима! !!”.

Пацијент: “Али то није истина – дозвољено ми је да мислим.”

Лекари се међусобно консултују: „Дајмо му ињекције за смирење – да цео месец неће моћи да се помери из кревета. Нека научи лекцију – само ми психијатри смемо да размишљамо“.

 

6) Пацијент хоспитализован на психијатријском одељењу прилази лекару и пита: „Реци ми, знаш ли ти психијатрију?“.

Психијатар: “Шта је ово глупо питање? Наравно да знам психијатрију. Дипломирао сам другу, трећу и четврту – а за вас и пету!!! Студирао сам на највишем универзитету за психијатријске науке и медицинску мудрост – психијатри су измислили мудрост!!! Знам све о психијатрији и знам је као свој џеп!“.

Пацијент: “А да ли стварно познајете длан?”.

Психијатар (почиње да се љути): “Престани да се завијаш и постављаш ми глупа питања!!! Ја знам длан – ко не зна свој длан??”.

Пацијент: “Ја. Не знам на длану.”

Психијатар (покреће узбуну на одељењу): „Овде је пацијент који дрема – поставља глупа питања, не зна шта му је на длану, и што је најгоре – непристојан је према њиховом височанству психијатрима!!“.

Пацијент: “Само сам се шалио с тобом – наравно да знам на длану.”

Психијатар: „Сада ћемо те послати у самицу на месец дана – можда ћеш тако научити да не будеш груб према психијатрима. Не шалимо се – увек ћеш разговарати са нама, али увек погнуте главе. а очи оборене – разумеш ли то?? И зар се никад не усуђујеш да покушаш, па чак ни да помислиш да се насмејеш Са нама!! Ми смо 10 пута до 1000 паметнији од тебе- оштећеног-психоделичног биједника. Можда је то како ћеш научити!!!”.

7) У току је велика конференција Удружења психијатара.

Директор конференције отвара своје речи и каже:

„Ми, психијатри и прваци света и универзума за све и свашта, треба да разговарамо о уклањању нежељених елемената ментално оболелих из нашег друштва, како бисмо створили боље окружење за живот за све нас. Ко се противи?“

Тишина у сали.

Одједном на сцену ступа ментално поремећена особа која се представља као психијатар из синдиката, који је потајно слушао речи: „Мислим да би било добро да се ментално поремећени интегришу у друштво – било би добро и за нас и за друштво. у којој живимо“.

Директор конференције: „Морам сада ухватити непослушног психијатра, уклонити га из синдиката, суспендовати и привести правди.

У сали настаје метеж. Учесници конвенције захтевају од редитеља да ухапси њиховог пријатеља, чији прави идентитет нико не зна, а који је у међувремену панично побегао са лица места. Директор конвенције почиње да јури човека – уз клицање учесника конвенције: “Хватај га брзо. Ово је света потера!!!”.

Док су били на улици, мушкарац у бекству сео је у свој аутомобил и кренуо да се удаљава са лица места. У свој ауто улази и директор састанка, а потера се наставља улицама града.

Директор удружења психијатара вози дивље и безобзирно – прегази двоје људи на смрт док му се аутомобил судара и заглављује у дрво које је било на улици – и на његову несрећу у близини полицијске станице.

Полицајци одмах заустављају возача – вежу му обе руке лисицама и траже од њега да објасни своје поступке и дивљу вожњу.

Психијатар возач објашњава полицији: „Ја сам сада водио свету хајку.

Полицајци су љути, па осумњиченом стављају лисице и на ноге: “Ви сад дођите са нама у хапшење!!! Видећемо ко је светији од кога – ми или ви!!!”.

8) Психијатар на одељењу пита пацијента: „Како си данас?“.

Пацијент: “Добро сам… добро сам… добро сам…”.

Психијатар почиње да губи стрпљење и да се љути: “Шта сам тражио од тебе? Само треба да кажеш како си? Па зашто, дођавола, не можеш да одговориш!!”.

Пацијент: “Добро сам… добро сам… добро сам…”.

Психијатар на силу води пацијента на комисију: „Неће ти помоћи – одговорићеш кад ти психијатар постави питање!!!“.

У комисији седи много чланова особља, а на отварању се пацијент пита: „Како се зовеш?“.

Пацијент: “Моје име… моје име… моје име…”.

Психијатар у комисији: „Шта ће бити? Ниси спреман да кажеш ни своје име – па ако ниси разумео, поново ћу да питам: Како се зовеш? А овај пут ћеш се јавити!!! „.

Пацијент: “Моје име… моје име… моје име…”.

Психијатар се наљути и снажно протресе пацијента: „Одмах нам реци своје име!!“.

Пацијент губи свест и колабира.

Психијатар зове Ургентни центар, а оператерка одговара: „Здраво, како да помогнем?“.

Психијатар: Овде имамо пацијента који је изгубио свест и колабирао. Брзо га одведите на интензивну негу.”

Оператер: “А како се пацијент зове?”.

Психијатар: “Није пристао да нам каже како се зове – али нема везе. Живот му је у опасности – дођите брзо!!!”.

Оператер: “Извините – али без имена пацијента не могу да отворим позив.”

Особље у лекарској соби: “Онда није важно, реците своје име – главно је да спасу пацијента!!”.

Психијатар: “Шта ако кажем своје име?? Постоји граница!!! Он је пацијент, а ја сам психијатар!!!”.

Психијатар се враћа оператеру и изговара: „Не знам име пацијента – али нема везе. Дођите брзо и збрините га већ. Не желим одговорност за пацијента који је преминуо на мом одељењу! !!”.

Оператер: „Веома ми је жао – али он ће умрети на вашем одељењу. То су процедуре. Процедуре су важније од спасавања живота – са тим ћете се сигурно сложити!!“.

9) Човек иде улицом са џеповима пуним празних пластичних кеса. Пролази полицајац и пита: Шта имаш у џеповима?“ Грађанин: „Немам ништа у џеповима.“ Грађанин наставља да хода.

Препречи му пут полицајац и поново пита: „Покажи ми шта имаш у џеповима!!!“.

Полицајац посегне у џепове човека: „Неће ти помоћи – ти ми реци шта имаш у џеповима!!“. Грађанин додирује руку полицајца и објашњава: „Ништа – само празне пластичне кесе!!!“. Полицајац: “Дирали сте ми руку!!! Ухапшени сте због ометања полицајца у вршењу дужности!!!”.

хахаха…

10) И овога пута сасвим друга прича – озбиљна и никако хуморна. Прича је очигледно истинита прича – коју сам усмено чуо пре много година (пишем ове речи у децембру 2022.) од особе чије име, или било који идентификациони детаљи о њему, нећу писати из поверљивих разлога.

Желим да истакнем да до данас не знам да ли је ова сасвим конкретна прича записана.

 

Прича почиње у Немачкој Вајмарској Републици, која је, као што знамо, постојала од краја Првог светског рата до успона нацистичког режима 30. јануара 1933. године.

Један Јеврејин ради за немачког власника фабрике по имену Милер (као што знате, веома уобичајено немачко име). Сваког јутра, по доласку на посао, јеврејски радник каже свом послодавцу: „Добро јутро, господине Милер“. Очигледно, поздрав “добро јутро” је прилично рутински – и без посебних значења.

Од тренутка када су нацисти дошли на власт, њихови путеви су се разишли: Јеврејин је, као и многи његови пријатељи, отпуштен са посла и депортован у гето – а исти Милер се пријавио у Вермахт.

Прође још неколико година – и као резултат прогона Јевреја, који је, како знамо, бивао све гори и гори, тај Јеврејин бива послат у концентрациони логор – и завршава у једној од злогласних „селекција“.

Одједном угледа испред себе истог господина Милера, који је очигледно био на високом положају у истом логору. Јеврејин препознаје Милера – али га Милер не препознаје. Неколико тренутака пре него што је требало да буде послат на истребљење, Јеврејин стане испред господина Милера и каже му: „Добро јутро, господине Милер“. Господин Милер се изненада сети свог бившег запосленог и поздрава „добро јутро“ – и каже: „Не. Одмах те пуштам. Побринућу се да ти ништа не буде нажао“. Колико је познато, господин Милер је одржао обећање, и ризикујући свој живот огромно, побринуо се да његов бивши радник не буде погубљен – а очигледно да је Јеврејин заиста преживео Холокауст – и све захваљујући том „добро јутро“ изјава која је у то време била тако очигледно бесмислена.

Наравно, овде се може поставити много морално тешких питања (исти Јевреј је преживео док су му многи пријатељи умрли). А и закључак је језив: како је нешто што се тада чинило тако безначајним одједном постало тако судбоносно.

Желим да истакнем да немам додатних детаља који овде недостају: не знам који је логор био, које године или датума, ни како се звао тај Јеврејин и шта се са њим догодило после Другог светског рата и Холокауст је завршен. И наравно ту недостаје још доста детаља, као што је у ком граду у Немачкој се та фабрика налазила, шта се тамо производило и да ли је тај Немац добио право Праведника међу народима – све ми је то непознато.

11)Старији човек у поодмаклој фази деменције улази у такси. Предаје возачу цедуљицу на којој пише где треба да иде.

Возач: „Трчим метар. Путник не одговара.

Возач: “Добро, вежите појас.” Путник не реагује.

Возач (љути се, и сам закопчава појас сувозача): „Шта ти је – шта ти је са везом!“. Путник не реагује.

Вози такси и стиже на одредиште.

Возач: “Шта тако гледаш? Плати ми и излази из таксија!!”.

Путник: „Заборавио сам новац“.

Возач: “Престаните већ са глупостима!! Платите ми – ако не, наручићу вам полицијски ауто!”.

Путник: „Шта је полиција?“.

Возач: “Ускоро ћу вам показати шта је полиција. Звао сам их. Ускоро ће доћи.” Путник не реагује.

Долази полиција и таксиста им каже: „Овде је путник који није вољан да ми плати – и тврди да не зна шта је полиција“.

Полицајци: „Па ускоро ће знати шта је полиција!!“.

Полицајци се окрећу путнику: “Пођите са нама молим вас. Приводимо вас!!”. Путник не реагује.

Полицајци су љути, на силу одводе путника у аутомобил и одводе га да ухапсе.

У полицијској станици питају приведеног: “Како се зовеш? За шта си оптужен?”.

Ухапшени: “Шта?? Кућа???”.

Полицијски истражитељи: “Одговорите шта вас питају!! Нисмо вас питали за кућу – питамо због чега сте ухапшени!!!”.

Ухапшени: „Кући, кући“.

Истражитељи се подсмевају притвореном: „Вероватно има проблем са разумевањем. Ставићемо га у притвор преко ноћи – помоћи ћемо му да почне да разуме“.

У току ноћи заточеник је преминуо – а полиција рано ујутру проналази његово тело и почиње да се смеје: „Види – није заборавио да умре. Знак да има одлично памћење. Успели смо да ухапсимо веома опасног криминалца – Шафо, и свака ти част на одлучној активности, високом оперативном нивоу и великом професионализму којим смо ухапсили преваранта који не плаћа такси!!“.

 

Б. Испод су моја писма за “filmindependent.org”:

моје писмо “filmindependent.org“.

Иахоо/послано

Асаф Бењамин<[email protected]>

До:

[email protected]

Недеља, 11. децембар у 16:24

За: “filmindependent.org”.

Предмет: Технолошки алати.

Поштоване госпође/господо.

Од 2007. године учествујем у борби за инвалиде у Израелу – борби за коју се зна да је увелико пропраћена иу медијима.

Једно од средстава којим покушавамо да унапредимо борбу је коришћење различитих технолошких алата: писање на друштвеним мрежама, отварање веб-сајтова и настојање да их промовишемо и унапредимо, управљање виртуелним заједницама и тако даље.

Моје питање у вези с тим је: Да ли је могуће да ваша компанија или организација понуди технолошке алате који нам могу помоћи у нашој борби? И ако јесте – у којим областима и како?

Срдачан поздрав,

Асаф Бењамини,

Улица Костарике 115,

Улаз А-Стан 4,

Кирјат Менахем,

Јерусалим,

ИЗРАЕЛ, Поштански број: 9662592.

моји бројеви телефона: код куће-972-2-6427757. Мобиле-972-58-6784040.

Фак-972-77-2700076.

пост Сцриптум. 1) Мој матични број: 029547403.

2) Моја веб локација: https://www.disability55.com/

3) Дана 10.7.2018 придружио сам се друштвеном покрету под називом „Превазиђи“ – транспарентно инвалид. Трудимо се да промовишемо права транспарентних инвалида, односно: људи попут мене који пате од здравствених проблема и веома озбиљних болести које нису видљиво споља – спољашње невидљивости која нас изазива веома тешку дискриминацију.

Директор покрета, који је уједно и његов оснивач, је госпођа Татјана Кадучкин, а може се добити на телефон 972-52-3708001.

Време одговора на телефон: од недеље до четвртка од 11:00 до 20:00. Израелско време – осим јеврејских празника и разних израелских празника.

4) Ево неколико речи које објашњавају наш покрет, како су се појавиле у штампи:

Татјана Кадучкин, обична грађанка, одлучила је да оснује „Превазиђени“

покрет уз помоћ онога што она назива „Транспарентним инвалидима“. За њен покрет се до сада окупило око 500 људи из целе Државе Израел. У интервјуу за Дневник Канала 7, она говори о пројекту и оним инвалидима који не добијају одговарајућу и довољну помоћ од релевантних страна, само зато што су транспарентни.

Према њеним речима, инвалидна популација се може поделити у две групе: инвалиди са колицима и инвалиди без инвалидских колица. Она другу групу дефинише као „транспарентне инвалиде” јер каже да не добијају исте услуге као инвалиди са инвалидским колицима, иако су дефинисани као инвалиди од 75-100 одсто. Ови људи, објашњава она, не могу сами да живе, а потребне су им додатне услуге на које имају право инвалиди са инвалидским колицима. На пример, транспарентни инвалиди примају ниску инвалидску пензију од Националног завода за осигурање, не примају одређене додатке као што су додатак за посебне услуге, додатак за пратњу, додатак за мобилност, а такође примају нижу накнаду од Министарства становања.

Према студији коју је спровео Кадучкин, ови транспарентни инвалиди су гладни хлеба упркос покушају да се тврди да у Израелу 2016. године нема људи гладних хлеба. Студија коју је спровела такође наводи да су стопе самоубистава међу њима високе.

У покрету који је основала ради на укључивању транспарентно инвалида на листе чекања за јавно становање. То је зато што она каже да они обично не улазе на ове листе иако би требало да испуњавају услове. Одржава доста састанака са члановима Кнесета и чак учествује на састанцима и дискусијама релевантних комисија у Кнесету, али каже да они који могу да помогну не слушају, а слушаоци су у опозицији и стога не могу да помогну. Она сада позива све више „транспарентних” инвалида да јој се придруже, да јој се обрате како би им она помогла. Према њеној оцени, ако се ситуација настави оваквом каква је данас, неће бити бежања од демонстрације инвалида који ће тражити своја права и основне услове за живот.

5) Моје имејл адресе: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected]

6) Ево неколико линкова до мојих профила на разним друштвеним мрежама:

хттпс://ввв.вебталк.цо/ассаф.бениамини

 хттпс://ввв.фацебоок.цом/профиле.пхп?ид=100066013470424

хттпс://твиттер.цом/МПн5ЗоСбДвзнзе

хттпс://ввв.иоутубе.цом/цханнел/УЦКС17ЕМВКфвИЛВЈКН9Клзрг

хттпс://ввв.иоутубе.цом/ватцх?в=сДИаИИ3л8гИ

хттпс://анцхор.фм/ассаф-бениамини

хттпс://ассафцонтент.гхост.ио/

 хттпс://ввв.иоутубе.цом/цханнел/УЦН4хТСј6нвуКЗЕцЗЕвицнмА

 хттпс://соундцлоуд.цом/усер-912428455?утм_соурце=цлипбоард&утм_медиум=тект&утм_цампаигн=социал_схаринг

7) Ево поруке коју је на Фејсбуку написао ИЗРАЕЛСКИ филмски монтажер Тали Охаион:

18м

Тали Охаион6 дана

за документарац на којем је радила последњих година

„Естер биоскоп – од Белог града до Нетфлик генерације“,

У потрази за личном архивом, фотографијама атмосфере у Хамкину 90-их петком у подне и уопште, као и Дизенгоф трга раних 80-их, деца трга, “наказе” који су се окупљали на тргу .

Контактирајте приватно или телефоном 972-52-2846954

Ц. Испод је моја преписка са „Центром за право, науку и технологију“:

„Центру за право, науку и технологију“.„.

Иахоо/Инбок

 Центар за науку и технологију

Ассаф Араб Тов је услуга која се пружа уз накнаду, морате је платити и не користити програме за заобилажење који крше права власника. Истовремено, овај имејл не представља правни савет. Добро вече у понедељак, 28. новембра 2022. у 15:05, аутор: Ассаф Биниамини < а[email protected] >

Уторак, 6. децембар у 18:50

Центар за право науке и технологије

Здраво Асаф, питали сте да ли је употреба таквог софтвера дозвољена или забрањена према закону у држави Израел? А одговор је не. Шта сте мислили својим питањем? У уторак, 6. децембра 2022. у 19:36, аутор: Ассаф Биниамини <[email protected] >:

Уторак, 6. децембар у 19:57

Асаф Бењамин< а[email protected] >

до:

Центар за право науке и технологије

Понедељак, 12. децембар у 9:53

Не разумем питање.

У свом питању сам мислио управо на оно што сам питао – о софтверу који омогућава сајтовима са садржајем да заобиђу паивалл.

Написали сте ми да је то законом забрањено – и чини ми се да сам на то дефинитивно добио одговор.

Поздрав, Асаф Бењамини.

Сакриј оригиналну поруку

У уторак, 6. децембра 2022. у 19:57:05 ГМТ+2, Центар за право науке и технологије<[email protected]>

 Написао:

Здраво Асаф

Питали сте да ли је употреба таквог софтвера дозвољена или забрањена према закону у држави Израел?

А одговор је не.  

Шта сте мислили својим питањем?

У уторак, 6. децембра 2022. у 18:50:16 ГМТ+2, Центар за право науке и технологије<[email protected]>

 Написао:

Асаф добро вече

Плаћена услуга се мора платити

и да не користите програме за заобилажење који крше права власника. Истовремено, ова е-порука не представља правни савет

добро вече

У понедељак, 28. новембра 2022. у 15:05, Асаф Бињамини <а[email protected]>:

За: „Центар за право, науку и технологију“.

У питању: питање законитости.

Поштоване госпође/господо.

Као што знате, постоји много сајтова са садржајем на Интернету где је приступ материјалу који се налази на њима условљен плаћањем – што се назива „паивалл“.

Такође, постоји софтвер или веб-сајтови као што је услуга дугмета за отворени приступ који нуде методе за заобилажење ових паивалл-а и заправо добијање потпуног приступа садржају који је обично условљен плаћањем без плаћања.

Да ли је употреба таквог софтвера дозвољена или забрањена у складу са законом у Држави Израел? Постоје ли преседани рочишта у судовима који су се бавили овим или оним у овој ствари, као иу многим другим питањима, законодавство није сустигло технологију која је много брже напредовала и стога се то питање не помиње у Израелско законодавство? Каква је ту правна ситуација?

Поздрави,

асаф бењамини,

Улица Костарике 115,

Улаз А-стан 4,

Кирјат Менахем,

Јерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштански број: 9662592.

моји бројеви телефона: код куће-972-2-6427757. Мобиле-972-58-6784040. Фак-972-77-2700076.

Поздрави,

Центар за науку и технологију.

2 Иитзхак Рабин Ст БСР Цити Товер И| 11. спрат | Петах Тиква, Израел 4951738

Поштанска адреса: ПО 3206, Петах Тиква, Израел 4952801 | Тел: 972-3-7746699 |www.lms.org.il

Поздрави,

Центар за право науке и технологије

2 Иитзхак Рабин Ст БСР Цити Товер И| 11. спрат | Петах Тиква, Израел 4951738

Поштанска адреса: ПО 3206, Петах Тиква, Израел 4952801 | Тел: 03-7746699 |www.lms.org.il

Д. Доле је писмо, које шаљем на разна места:

До:

Предмет: У потрази за идејама за посао.

Поштоване госпође/господо.

Ја сам 50-годишњи човек из Јерусалима – човек који пати од инвалидитета и тешких болести. Дуги низ година нисам био у могућности да се вратим на тржиште рада – а због своје ситуације и ограничења морам да тражим неконвенционалне идеје помоћу којих бих то могао да урадим – а у наставку је неколико примера:

1) Читао сам о пројекту под називом „Тхе Хонеи Бадгер“ – у оквиру којег технолошки гиганти као што су Гугл или Фејсбук воде уговорну компанију са седиштем у граду Манила на Филипинима. Улога запослених у овом предузећу, или у другим уговорним компанијама (непознат је број предузећа у овој области) је да уклоне проблематичне садржаје (дрога, проституција, педофилија, преноси егзекуција или терористичких активности, итд.) Интернет. У понедељак мај 2018. Немци биоскопа по имену Ханс Блок и Мориц Рајзвик снимили су документарни филм под називом „Чистачи интернета“ о раду радника у овим компанијама.

Размишљао сам, на пример, да радим у таквим оквирима.

Истакнућу да сам потпуно свестан офанзивног карактера таквог посла у односу на оне који се њиме баве: према разним публикацијама, многи људи који су радили на овим пословима су умрли, или су, алтернативно, развили веома озбиљне психичке и физичке болести као нпр. резултат сталног и свакодневног излагања тешким садржајима. Међутим, то ме не одвраћа, а то је зато што ионако немам шта да изгубим у животу – а као што сам поменуо већ дуги низ година, нисам могао да се вратим на тржиште рада (све друге опције помоћ организацијама, одборима за запошљавање или директно контактирање многих компанија су исцрпљени – и то много година).

2) Као што знате, продуцентске куће и сценаристи који у њихово име снимају одређене сцене за филмове понекад снимају делове у којима се снимају лешеви или наизглед мртви људи. Размишљао сам о таквом послу портретисања лешева – посао који не захтева никакав физички напор да се уради, а такође тешки инвалидитет свакако не би требало да смета.

Нагласио бих да ово није шала или шала било које врсте – мислим то сасвим озбиљно – а и ако је могуће, бар на први поглед, изгледаће смешно или глупо.

3) Чуо сам да постоји област софтверске обуке, односно: запослени чија је улога унос података у системе развоја вештачке интелигенције или машинско учење – рад за који се зна да је неопходан. Уношењем података програми се „уче“ како да поступе или реагују у одређеним ситуацијама.

Мислим да ова врста посла може бити одлично решење за оне случајеве где с једне стране нема способности

Радити физички рад или превише напора због физичког инвалидитета, али истовремено нема ни знања

Довољно рачунара за рад у програмирању.

Чуо сам да у затворима у Финској пуштају затворенике да раде овај посао.

Мислио сам да је и у таквом послу то могуће и да могу да се уклопим.

Имате ли још неку идеју за необичне послове у које може да се уклопи и особа са тежим инвалидитетом?

Поздрави,

асаф бењамини,

Улица Костарике 115,

Улаз А-стан 4,

Кирјат Менахем,

Јерусалим,

ИЗРАЕЛ, Поштански број: 9662592.

моји бројеви телефона: код куће-972-2-6427757. мобиле-972-58-6784040. фак-972-77-2700076.

пост Сцриптум. 1) Мој матични број: 029547403.

2) Моје е-маил адресе: [email protected] или: [email protected] или: а[email protected] или: а[email protected] или: [email protected] или: а[email protected] или: а[email protected] или: [email protected] или: а[email protected]

3) Животопис – Асаф Бињамини:

Лични подаци: Асаф Бењамини, тел. 029547403.

Датум рођења: 11.11.1972.

Адреса: Улица Костарике 115, Киријат Менахем, Јерусалим, Израел.

Бројеви телефона: код куће-972-2-6427757. мобиле-972-58-6784040. фак-972-77-2700076.

Образовање: 10 година школовања и делимична матура.

Војна служба: изузеће из здравствених разлога.

Радно искуство:

1991-Радио у столарији „РЕСХЕТ” (Јужни Тел Авив)

1998-2005-Радио у Народној библиотеци, помагао стручном тиму библиотекара у разним пословима.

2009-2010-Рад у ланцу “Авгад” за сортирање накита.

Фебруар-мај 2019-рад у рачунарској компанији ХМСОФТ.

Почетак фебруара 2020-три радна дана дељења новина пролазницима на улици.

волонтирање:

Активан у борбеном штабу инвалида.

Волонтирање у Центру за искоришћавање права општине Јерусалим за помоћ угроженом становништву.

Опште информације: висока мотивација, способност да се добро усмено и писмено артикулише, способност импровизације и решавања проблема.

Имам дугогодишње познанство са организацијама цивилног друштва.

Патим од физичког инвалидитета који ме спречава да дижем тешке терете и дуго стојим на ногама.

Е. Испод је емаил, који шаљем на разна места:

До:

Предмет: промоција сајта.

Поштоване госпође/господо.

Ја сам власник сајта https://www.disability55.com/

 који се бави питањем особа са инвалидитетом. Сајт је направљен у систему вордпресс.орг.

Ово је вишејезична страница на 67 језика:узбечки, украјински, урду, азербејџански, италијански, индонежански, исландски, албански, амхарски, енглески, естонски, јерменски, бугарски, босански, бурмански, белоруски, бенгалски, баскијски, грузијски, немачки, дански, холандски, мађарски, хинди, вијетнамски, таџички, турски, туркменски, телугу, тамилски, грчки, јидиш, јапански, летонски, литвански, монголски, малајски, малтешки, македонски, норвешки, непалски, свахили, сингалски, кинески, словеначки, словачки, шпански, српски, хебрејски, арапски, пашту, пољски, португалски, филипински, фински, персијски, чешки, француски, корејски, казахстански, каталонски, киргиски, хрватски, румунски, руски, шведски и тајландски.

Тражим систем са којим могу да промовишем сајт.

Шта мислите ко може помоћи у овоме?

Поздрави,

Асаф Бињамин,

Улица Костарике 115,

Улаз А-стан 4,

Кирјат Менахем,

Јерусалим, поштански број: 9662592.

моји бројеви телефона: код куће-972-2-6427757. Мобиле-972-58-6784040.

Фак-972-77-2700076.

пост Сцриптум. 1) Навешћу да се никада нисам бавио темом промоције веб сајта – и немам знања нити обуку о тој теми.

2) Мој матични број: 029547403.

3) Моје е-маил адресе: [email protected] или: а[email protected] или: а[email protected] или: а[email protected] или: а[email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected]

4) Користим оперативни систем Виндовс 10

5) Сурфујем интернетом користећи Цхроме претраживач и користим значајно повећање слова на екрану због проблема са видом.

6) Желим да истакнем да сам ја инвалид, који се издржавам од инвалиднине Завода за осигурање, те су стога моје могућности у погледу плаћања помоћи по овом питању изузетно проблематичне.

Ф. Испод је емаил, који шаљем на различита места:

До:

Предмет: онлајн архива.

Поштоване госпође/господо.

Покушавам да пронађем друштвену мрежу, чије поље деловања је постављање различитих архива или збирки (фотографије из различитих периода, уникатне фотографије и друго).

Да ли познајете такву мрежу?

Поздрави,

Асаф Бињамин,

Улица Костарике 115,

Улаз А-стан 4,

Кирјат Менахем,

Јерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштански број: 9662592.

моји бројеви телефона: код куће-972-2-6427757. мобиле-972-58-6784040. фак-972-77-2700076.

пост Сцриптум.1) Мој матични број: 029547403.

2) Моје е-маил адресе: [email protected] или: а[email protected]  или: а[email protected] или: а[email protected] или: а[email protected] или: а[email protected] или: [email protected] ли: [email protected]

3) Моја веб локација: https://www.disability55.com/ 

Г. Испод је е-маил порука коју шаљем на разна места:

До:

Предмет: услуге писања.

Поштоване госпође/господо.

Ја сам власник сајта https://www.disability55.com

 који се бави питањем особа са инвалидитетом. Сајт је направљен у систему вордпресс.орг.

Ово је вишејезична страница на 67 језика:узбечки, украјински, урду, азербејџански, италијански, индонежански, исландски, албански, амхарски, енглески, естонски, јерменски, бугарски, босански, бурмански, белоруски, бенгалски, баскијски, грузијски, немачки, дански, холандски, мађарски, хинди, вијетнамски, таџички, турски, туркменски, телугу, тамилски, грчки, јидиш, јапански, летонски, литвански, монголски, малајски, малтешки, македонски, норвешки, непалски, свахили, сингалски, кинески, словеначки, словачки, шпански, српски, хебрејски, арапски, пашту, пољски, португалски, филипински, фински, персијски, чешки, француски, корејски, казахстански, каталонски, киргиски, хрватски, румунски, руски, шведски и тајландски.

Тражим услугу писања чланака за моју веб страницу на овим језицима.

Да ли знате неке компаније које могу да пруже такву услугу?

Поздрави,

Асаф Бињамин,

Улица Костарике 115,

Улаз А-стан 4,

Кирјат Менахем,

Јерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштански број: 9662592.

моји бројеви телефона: код куће-972-2-6427757. Мобиле-972-58-6784040.

Фак-972-77-2700076.

пост Сцриптум. 1) Мој матични број: 029547403.

2) Моје е-маил адресе: [email protected] или: а[email protected] или: а[email protected] или: а[email protected] или: а[email protected] или: а[email protected] или: [email protected] или: а[email protected]

 

3) Користим оперативни систем Виндовс 10

4) Сурфујем интернетом користећи Цхроме претраживач и користим значајно повећање слова на екрану због проблема са видом.

H. У наставку је писмо које сам послао јерусалимској филијали Националног завода за осигурање (послао сам на адресу:

Национални институт за осигурање – Јерусалимски округ,

Улица Шимон Бен Цет 4,

Јерусалим

ИЗРАЕЛ, поштански број: 9414704.):

15.12.2022

За: Национални институт за осигурање – округ Јерусалим.

Предмет: функционални извештај.

У понедељак, 21. новембра 2022. године у 14.00 часова, у мој стан је посетила медицинска сестра из Завода за осигурање – и то након што сам поднела захтев у вези са главним министром – специјалним службама.

Ујутро су ми постављана разна питања о лечењу дрогом, мом здравственом стању и свакодневном функционисању.

Претпостављам да је после такве прехладе медицинска сестра Завода за осигурање написала уредан извештај о томе.

Заинтересован сам да добијем извештај написан о мени.

Ако нисте спремни да ми пошаљете извештај, тражићу да знам разлоге за то.

Такође бих био заинтересован да будем обавештен о статусу захтева.

Поздрави,

Асаф Бењамини,

Улица Костарике 115,

Улаз А-стан 4,

Кирјат Менахем,

Јерусалим,

ИЗРАЕЛ, Поштански број: 9662592.

моји бројеви телефона: код куће-972-2-6427757. мобиле-972-58-6784040. фак-972-77-2700076.

пост Сцриптум. 1) Мој матични број: 029547403.

2) Моје е-маил адресе: [email protected] или: а[email protected] или: а[email protected] или: а[email protected] или: а[email protected] или: а[email protected] или: а[email protected] или: [email protected] или: [email protected]

3) Медицинска сестра Завода за осигурање која је проверила мој стан: Сима-972-50-7225432.

4) Терапеутско окружење у којем се налазим:

Удружење “Реут”-Хостел “Авивит”,

Ха Авивит 6,

Кирјат Менахем,

Јерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштански број: 9650816.

Бројеви телефона у канцеларијама хостела: 972-2-6432551. и: 972-2-6428351.

Е-маил адреса хостела: авивит6@барак.нет.ил

Социјални радник из тима хостела, који ради домаћи у мом стану: госпођа Сара

стора-972-55-6693370.

5) Породични лекар код којег сам под надзором:

др Брандон Стјуарт,

Здравствене услуге Цлалит – клиника “Хатаиелет”,

Улица Данијела Јановског 6,

Јерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштански број: 9338601.

канцеларијски број телефона Клинике: 972-2-5098282. Број факса у

ординације клинике: 972-2-6738551.

6) Додатни лични подаци: Датум рођења: 11.11.1972. Старост: 50. Брачно стање: неожењен.

И. Испод је писмо које шаљем на разна места:

До:

Предмет: Писање за блог.

Поштоване госпође/господо.

Ја сам власник сајта https://www.disability55.com/

који се бави питањем особа са инвалидитетом. Сајт је направљен у систему вордпресс.орг.

Ово је вишејезична страница на 67 језика:узбечки, украјински, урду, азербејџански, италијански, индонежански, исландски, албански, амхарски, енглески, естонски, јерменски, бугарски, босански, бурмански, белоруски, бенгалски, баскијски, грузијски, немачки, дански, холандски, мађарски, хинди, вијетнамски, таџички, турски, туркменски, телугу, тамилски, грчки, јидиш, јапански, летонски, литвански, монголски, малајски, малтешки, македонски, норвешки, непалски, свахили, сингалски, кинески, словеначки, словачки, шпански, српски, хебрејски, арапски, пашту, пољски, португалски, филипински, фински, персијски, чешки, француски, корејски, казахстански, каталонски, киргиски, хрватски, румунски, руски, шведски и тајландски.

Тражим компаније које плаћају објављивање чланака на сајтовима на овим језицима.

Да ли познајете такву услугу?

Поздрави,

Асаф Бењамини,

Улица Костарике 115,

Улаз А-стан 4,

Кирјат Менахем,

Јерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштански број: 9662592.

моји бројеви телефона: код куће-972-2-6427757. Мобиле-972-58-6784040.

Фак-972-77-2700076.

пост Сцриптум. 1) Мој матични број: 029547403.

2) Моје е-маил адресе: [email protected] или: а[email protected] или: а[email protected] или: а[email protected] или: а[email protected] или: а[email protected] или: [email protected] или: а[email protected]

3) Користим оперативни систем

Виндовс 10

4) Сурфујем интернетом користећи Цхроме претраживач и користим значајно повећање слова на екрану због проблема са видом.

Ј. Моје везе:

1) канал румбле.цом-Асаф Бењамин

2) преводилачке услуге

3) сајт ацаст.цом

4) Мрежа патреон.цом

5)зарадите новац са магенет.цом

               - Да ли сте нашли грешку? Причај ми о томе -
Print Friendly, PDF & Email
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE