Visit BlogAdda.com to discover Indian blogs getLinks(); ?> црни листи - מידע לאנשים עם מוגבלויות

црни листи

До:

Предмет: Интернет страници.

Почитувани госпоѓи/Господине.

Како што знаете, постојат веб-страници на Интернет, или софтвер чија цел е да им наштети на корисниците, како што се фишинг, измама итн.

Каде можам да најдам список на такви страници?

Поздрав,

асаф бенјамини.

 

A. Подолу се објавените објави што ги споделив на социјалната мрежа Фејсбук: 

1)Доаѓа човек на психијатриско лекување.

Пациент (се тресе): „Имам многу тешки стравови и вознемирености“.

Психијатар (го крева гласот, вика и се лути): „Знај дека ако не ги прекинеш твоите стравови ќе те убијам и ќе те издрогирам со лековите што ќе ти ги дадам!!! И нека биде јасно – не дојди кај мене со стравови!!!Го разбираш ли тоа??” .

Хахаха…

2) Едно лице доаѓа на лекар поради болки во стомакот.

Пациентот: “Ме боли стомак. Тешко ми е да ја сварам храната”.

Докторот: “Кажи ми-зошто ме шегуваш?? Па што мислиш за варењето на храната-факт е дека јас ја варим!!! Ако можам и ти можеш-не се разликуваш од другите!! Па свари веќе !!“.

Пациент (горко плаче и исплашено): „Но, навистина имам болки, навистина ми е тешко да сварам – разберете ме“.

Доктор (се вознемирува уште повеќе): „Ако ти реков да свариш, тогаш ќе свариш!! Не се расправај со мене – јас сум доктор, а јас сум професионалец – светски шампион во здравствени науки и мудрост Дали се осмелувате да се расправате со мене? Јас подобро од вас знам како се чувствувате – сварете ја веќе храната и веднаш излезете од клиниката!!“.

3) Едно лице доаѓа кај психијатар:

„Докторе, те молам дај ми нешто да се смирам… те молам, не сум мирен.

Психијатар: „Ве молам дојди со мене во дворот – ќе се тепаме со кратка тупаница. Тоа сигурно ќе те смири“.

Пациентот: „Во ред“.

Психијатар (го активира алармот): „Овде има насилен пациент, кој се осмелува да крене рака против лекарите – и не само против лекарите, туку и против мене – човекот за кого постојат сонцето и месечината!!! Запрете го веднаш – опасен е!!! Поради него нема да има повеќе сонце! !!“.

смеење на глас…

4) Лице хоспитализирано во психијатриско одделение се приближува до лекар:

„Докторе, ме боли главата.

Доктор: „Утре имате разговор со психологот – треба да откриете зошто мислите дека ве боли глава“.

Пациентот: “Мислам дека немам главоболка – навистина ме боли. Ве молам проверете ме!!”.

Докторот: “Знаеш ли зошто те боли главата? Затоа што немаш мозок. Глупите луѓе постојано имаат главоболки – така е!!! Дојдовте во психијатриско одделение – знак дека сте глупави!!!”.

Пациент (вика – а потоа паѓа на подот и ја губи свеста): “Не можам повеќе – проверете ме!! Ве молам!”.

Психијатар во одделението (се лути, го зема пациентот со сила и го фрла во една од собите): “Престани да правиш претстави!! Наскоро ќе ја завршам смената и ќе си одам дома – твоите главоболки ја интересираат баба ми!!!” .

 

5) Пациент во психијатриско одделение на лекар: „Имам мисли“.

Психијатар (се лути): „Имаш ли што?? Мисли?? Ова е психијатриско одделение и не размислуваш овде!!! Не се осмелуваш да размислуваш што смееш да мислиш!! Јас сум ве предупредувам за последен пат!!!“.

Пациентот: “Но, навистина имам мисли. Мислев дека го посетувам вашиот дом.”

Психијатар (сè повеќе се лути): “Никогаш, но никогаш нема да ми ја посетиш куќата!! Детиште!! Студирав на факултет и имам дипломи, а ти си болен – па остани болен!! Престани веднаш, но веднаш со твоите мисли! !!“.

Пациентот: „Но, тоа не е вистина – ми е дозволено да размислувам“.

Лекарите се консултираат меѓу себе: „Ајде да му дадеме седативни инјекции – цел месец да не може да се мрда од креветот. Нека извлече лекција – само ние психијатрите сме дозволено да размислуваме“.

 

6) Пациент хоспитализиран во психијатриско одделение му приоѓа на докторот и го прашува: „Кажи ми, дали знаеш психијатрија?“.

Психијатар: “Што е ова глупаво прашање? Секако дека знам психијатрија. Дипломирав со диплома, втора, трета и четврта – а за тебе, исто така петти!!! Студирав на највисокиот универзитет за психијатриски науки и медицинска мудрост – психијатрите ја измислија мудроста!!! Знам сè за психијатријата и ја знам како моја рака!!“.

Пациентот: „И дали навистина ја знаеш дланката?“.

Психијатар (почнува да се лути): “Престанете да се досадувате и да ми поставувате глупави прашања!!! Ја знам дланката на мојата рака – кој не им ја знае дланката??”.

Пациентот: “Јас. Не ја знам дланката”.

Психијатар (го вклучува алармот во одделението): „Овде има пациент што дреме – поставува глупави прашања, не знаејќи ја дланката и што е најлошо – е груб кон нивното височество психијатрите!!“.

Пациентот: „Само се шегував со тебе – секако дека ја знам дланката од раката“.

Психијатар: “Сега ќе те испратиме во самица на еден месец – можеби така ќе научиш да не бидеш груб со психијатрите. Не се шегуваме – секогаш ќе зборуваш со нас, но секогаш со наведната глава а твоите очи спуштени – дали го разбираш тоа?? И не се осмелуваш да пробаш, па дури и да помислиш да се смееш со нас!!Ние сме 10 пати до моќта на 1000 попаметни од тебе-оштетениот-психоделичен бедник. Можеби тоа е како ќе научиш!!!“.

7) Се одржува голема конференција на Здружението на психијатри.

Директорот на конференцијата ги отвора своите зборови и вели:

„Ние, психијатрите и шампионите на светот и универзумот за се и сешто, треба да разговараме за отстранување на несаканите елементи на ментално болните од нашето општество, со цел да создадеме подобра животна средина за сите нас. Кој е против?

Тишина во салата.

Одеднаш, на сцена стапува ментално изненаден човек кој се претставува како психијатар од синдикатот, кој тајно ги слушал зборовите: „Мислам дека би било добро ментално изненадените да се интегрираат во општеството – би било добро и за нас и за општеството. во која живееме“.

Директорот на конференцијата: „Сега морам да го фатам непослушниот психијатар, да го отстранам од синдикатот, да го суспендирам и да го изведам пред лицето на правдата“.

Настанува метеж во салата. Учесниците на конвенцијата бараат директорот да го уапси нивниот пријател чиј вистински идентитет никој не го знае, кој во меѓувреме панично избегал од местото. Директорот на конвенцијата почнува да го брка човекот – притоа добива овации од учесниците на конвенцијата: „Фатете го брзо. Ова е света потера!!!“.

Додека биле на улица, бегалецот влегол во својот автомобил и почнал да се оддалечува од местото на настанот. Во својот автомобил влегува и директорот на состанокот, а потерата продолжува низ улиците на градот.

Директорот на здружението на психијатри вози диво и несовесно – прегази две лица до смрт додека автомобилот му се судри и се заглави на дрво што беше на улица – а за негова несреќа во близина на полициската станица.

Полицајците веднаш го запираат возачот – врзете му ги двете раце во лисици и побарајте од него да ги објасни своите постапки и неговото диво возење.

Возачот на психијатарот и објаснува на полицијата: „Сега водев света потера“.

Полицајците лути, му ставија лисици и на нозете на осомничениот: „Дојди сега со нас на апсење!!! Ќе видиме кој е посвет од кој – ние или вие!!!“.

8) Психијатар во одделението прашува пациент: „Како си денес?“.

Пациентот: „Добро сум… добро сум… добро сум…“.

Психијатарот почнува да го губи трпението и се лути: “Што барав од тебе? Се што треба да направите е да кажете како сте? Па зошто по ѓаволите не можете да одговорите!!”.

Пациентот: „Добро сум… добро сум… добро сум…“.

Психијатар насилно го носи пациентот во комисија: „Нема да ти помогне – ќе одговориш кога психијатар ќе ти постави прашање!!!“.

Многу членови на персоналот седат во комисијата, а на нејзиното отворање пациентот го прашуваат: „Како се викаш?“.

Пациентот: „Моето име… моето име… моето име…“.

Психијатар од комисијата: „Што ќе се случи? Не си подготвен ни да го кажеш своето име – па во случај да не си разбрал, пак ќе прашам: Како се викаш? И овој пат ќе одговориш!!! “.

Пациентот: „Моето име… моето име… моето име…“.

Психијатар се лути и силно ја тресе пациентката: „Веднаш кажи ни го твоето име!!“.

Пациентот ја губи свеста и колабира.

Психијатар се јавува во ургентен центар, а операторот одговара: „Здраво, како можам да помогнам?“.

Психијатар: Овде имаме пациент кој изгубил свест и колабирал. Брзо однесете го на интензивна нега“.

Оператор: „А како се вика пациентот?“.

Психијатар: “Не се согласи да ни го каже името – но не е важно. Животот му е во опасност – дојдете брзо!!!”.

Оператор: „Жал ми е – но без име на пациентот не можам да отворам повик“.

Вработени во лекарската соба: „Тогаш не е важно, кажете го вашето име – главната работа е да го спасат пациентот!!“.

Психијатар: “Што ако го кажам моето име?? Има граница!!! Тој е пациент, а јас сум психијатар!!!”.

Психијатарот се враќа кај операторот и се моли: „Не го знам името на пациентот – но не е важно. Дојди брзо и погрижи се веќе за него. Не сакам одговорност за пациент кој почина на моето одделение! !!“.

Оператор: “Многу ми е жал – но тој ќе умре во вашето одделение. Ова се процедурите. Поважни се процедурите од спасувањето животи – со тоа сигурно ќе се согласите!!”.

9) Еден човек оди по улица со полни џебови со празни пластични кеси. Минува полицаец и прашува: Што имате во џебовите?“ Граѓанин: „Немам ништо во џебовите“ Граѓанинот продолжува да оди.

Полицаец му го попречува патот и пак прашува: „Покажи ми што имаш во џебовите!!!“.

Полицаец посегнува по џебовите на човекот: „Нема да ти помогне – кажи ми што имаш во џебовите!!“. Граѓанинот му ја допира раката на полицаецот и објаснува: „Ништо – само празни пластични кеси!!!“. Полицаец: „Ми ја допревте раката!!! Уапсен сте затоа што попречувавте полицаец во извршувањето на неговата должност!!!“.

Хахаха…

10) И овој пат сосема поинаква приказна – сериозна и никако хумор од кој било вид. Приказната очигледно е вистинска приказна – која усно ја слушнав пред многу години (ги пишувам овие зборови во декември 2022 година) од лице чие име, или какви било идентификациски детали за него, нема да пишувам од доверливи причини.

Би сакал да истакнам дека до ден-денес не знам дали оваа многу специфична приказна е запишана.

 

Приказната започнува во германската Вајмарска Република, која како што знаеме постоела од крајот на Првата светска војна до подемот на нацистичкиот режим на 30 јануари 1933 година.

Еден Евреин работи за сопственик на германска фабрика по име Милер (како што знаете, многу вообичаено германско име). Секое утро, по пристигнувањето на работа, еврејскиот работник му вели на својот работодавец: „Добро утро, господине Милер“. Очигледно, поздравот „добро утро“ е прилично рутински – и без посебни значења.

Од моментот кога нацистите дојдоа на власт, нивните патишта се разделија: Евреинот, како и многу негови пријатели, беше отпуштен од својата работа и депортиран во гето – а истиот Милер се пријави во Вермахтот.

Поминуваат уште неколку години – и како резултат на прогонот на Евреите, кој како што знаеме станува се полош и полош, тој Евреин е испратен во концентрационен логор – и завршува во една од злогласните „избори“.

Одеднаш пред себе го гледа истиот господин Милер, кој очигледно имал висока позиција во истиот табор. Евреинот го препознава Милер – но Милер не го препознава. Неколку моменти пред да биде испратен на истребување, Евреинот застанува пред господинот Милер и му вели: „Добро утро, господине Милер“. Г-дин Милер одеднаш се сеќава на својот поранешен вработен и на неговиот поздрав „добро утро“ – и вели: „Не. Ве пуштам веднаш. Ќе се погрижам да не ви дојде ништо лошо“. Колку што е познато, г-дин Милер навистина го одржал ветувањето и ризикувајќи го својот живот енормно, се погрижил неговиот поранешен вработен да не биде погубен – и очигледно дека Евреин навистина го преживеал Холокаустот – и сето тоа благодарение на тоа „добро утро“. изјава која беше толку очигледно бесмислена во тоа време.

Се разбира, тука може да се појават многу морално тешки прашања (истиот Евреин преживеал додека многу од неговите пријатели умреле). И заклучокот е исто така застрашувачки: како нешто што изгледаше толку безначајно во тоа време одеднаш стана толку судбоносно.

Би сакал да истакнам дека немам дополнителни детали што недостасуваат овде: не знам кој логор беше, која година или датум или како се викаше тој Евреин и што се случи со него по Втората светска војна и Холокаустот заврши. И секако тука недостасуваат многу други детали, како на пример во кој град во Германија се наоѓала таа фабрика, што се произведувало таму и дали тој Германец го добил правото на Праведниците меѓу народите – сето тоа ми е непознато.

11)Постар човек во напредна фаза на деменција влегува во такси. Тој му дава на возачот белешка на која е напишано местото каде што треба да оди.

Возачот: „Трчам метар“. Патникот не одговара.

Возачот: „Добро, ставете појас“. Патникот не реагира.

Возачот (лут, и сам го врзува појасот на совозачот): „Што ти е проблемот – што е проблемот со врзувањето на појасот!!“. Патникот не реагира.

Вози такси и пристигнува на дестинацијата.

Возачот: „Што гледаш така, плати ми и излези од таксито!!“.

Патник: „Заборавив пари“.

Возач: “Стани ги веќе глупостите!! Плати ми – ако не, ќе ти нарачам полициска кола!”.

Патник: „Што е полиција?“.

Возачот: „Наскоро ќе ви покажам што е полиција. Им се јавив. Наскоро ќе дојдат“. Патникот не реагира.

Пристигнува полиција и таксистот им вели: „Овде има патник кој не сака да ми плати – и тврди дека не знае што е полиција“.

Полицајци: „Па, наскоро ќе знае што е полиција!!“.

Полицајците му се обраќаат на патникот: „Дојди со нас те молам. Те приведуваме!!“. Патникот не реагира.

Полицајците се лути, насилно го носат сопатникот до автомобилот и го носат на апсење.

Во полициска станица го прашуваат пријавениот: „Како се викаш, за што те обвинуваат?“.

Уапсен маж: „Што?? Куќа???“.

Полициските истражители: „Одговорете што ве прашуваат!! Не ве прашавме за куќа – прашуваме за што ве апсат!!!“.

Уапсен маж: „Дома, дома“.

Инспекторите се потсмеваат на уапсениот: „Веројатно има проблем со разбирањето. Ќе го ставиме во притвор цела ноќ – ќе му помогнеме да почне да разбира“.

Во текот на ноќта уапсениот починал – а полицијата го пронашла неговото тело рано наутро и почнува да се смее: “Видете – не заборави да умре. Знак дека има одлична меморија. Успеавме да уапсиме многу опасен криминалец – Шафо, и секоја чест за вашата одлучна активност, високото оперативно ниво и големата професионалност со која уапсивме измамник кој не плаќа такси!!“.

 

Б. Подолу се моите писма до „filmindependent.org“:

моето писмо до „filmindependent.org“.

Yahoo/испратено

Асаф Бенџамин<[email protected]>

До:

[email protected]

Недела, 11 декември во 16:24 часот

До: „filmindependent.org“.

Предмет: Технолошки алатки.

Почитувани госпоѓи/Господине.

Од 2007 година учествувам во борбата за инвалидите во Израел – борба за која се знае дека е опширно покриена и во медиумите.

Едно од средствата со кои се обидуваме да ја унапредиме борбата е со користење на различни технолошки алатки: пишување на социјалните мрежи, отворање веб-страници и обид за нивно промовирање и подобрување, управување со виртуелни заедници и сл.

Моето прашање во овој поглед е: Дали е можно вашата компанија или организација да понуди технолошки алатки кои можат да ни помогнат во нашата борба? И ако е така – во кои области, и како?

Со почит,

Асаф Бењамини,

Улица Костарика 115,

Влез А-Апартман 4,

Кирјат Менахем,

Ерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштенски број: 9662592.

моите телефонски броеви: дома-972-2-6427757. Мобилен-972-58-6784040.

Факс-972-77-2700076.

пост Скриптум. 1) Мој матичен број: 029547403.

2) Мојата веб-страница: https://www.disability55.com/

3) На 10.7.2018 се приклучив на социјално движење наречено „Надмини“ – транспарентно оневозможено. Се обидуваме да ги промовираме правата на проѕирните инвалиди, односно: луѓе како мене кои страдаат од медицински проблеми и многу сериозни болести кои не се видливо видливи однадвор – надворешна невидливост што предизвикува многу тешка дискриминација врз нас.

Директор на движењето, кој е и негов основач, е г-ѓа Татјана Кадучкин и може да се контактира на 972-52-3708001.

Телефонски одговор: недела до четврток од 11:00 до 20:00 часот. Израелско време – освен за еврејски празници и разни израелски празници.

4) Еве неколку објаснувачки зборови за нашето движење, како што се појавија во печатот:

Татјана Кадучкин, обичен граѓанин, реши да го основа „Надминување“

движење со помош на она што таа го нарекува „Транспарентни инвалиди“. За нејзиното движење досега се собраа околу 500 луѓе од цела држава Израел. Таа во интервју за Дневникот на Канал 7 зборува за проектот и за оние инвалиди кои не добиваат соодветна и доволна помош од релевантните страни, само затоа што се транспарентни.

Според неа, хендикепираното население може да се подели во две групи: инвалиди со инвалидски колички и инвалиди без колички. Таа ја дефинира втората група како „транспарентни инвалиди“ бидејќи вели дека не ги добиваат истите услуги како инвалидите со инвалидска количка, иако се дефинирани дека имаат 75-100 проценти инвалидитет. Овие лица, објаснува таа, не можат сами да живеат, а им требаат дополнителни услуги што им следуваат на инвалидите со инвалидски колички. На пример, проѕирните инвалиди добиваат ниска инвалидска пензија од Националниот институт за осигурување, не добиваат одредени додатоци како додаток за специјални услуги, додаток за придружба, додаток за мобилност, а добиваат и помал додаток од Министерството за домување.

Според студијата спроведена од Кадучкин, овие проѕирни инвалиди се гладни за леб и покрај обидот да се тврди дека во Израел во 2016 година нема луѓе гладни за леб. Во студијата што таа ја спровела се наведува и дека стапката на самоубиства меѓу нив е висока.

Во движењето што таа го основаше, таа работи на вклучување на транспарентните инвалиди на листите на чекање за јавни станови. Тоа е затоа што таа вели дека тие обично не влегуваат во овие списоци иако се претпоставува дека ги исполнуваат условите. Таа одржува доста состаноци со членовите на Кнесетот, па дури и учествува на состаноци и дискусии на релевантните комисии во Кнесетот, но вели дека оние кои можат да помогнат не слушаат, а слушателите се во опозиција и затоа не можат да помогнат. Таа сега повикува се повеќе „транспарентни“ инвалиди да и се придружат, да и се обратат за да може да им помогне. Според неа, доколку состојбата продолжи како што е денес, нема да има спас од демонстрации на инвалиди кои ќе си ги бараат своите права и основните услови за егзистенција.

5) Моите адреси за е-пошта: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и:[email protected]и: [email protected] и: assaf[email protected] и: [email protected] и: [email protected]

6) Еве неколку линкови до моите профили на различни социјални мрежи:

https://www.webtalk.co/assaf.benyamini

 https://www.facebook.com/profile.php?id=100066013470424

https://twitter.com/MPn5ZoSbDwznze

https://www.youtube.com/channel/UCX17EMVKfwYLVJQN9Qlzrg

https://www.youtube.com/watch?v=sDIaII3l8gY

https://anchor.fm/assaf-benyamini

https://assafcontent.ghost.io/

https://www.youtube.com/channel/UCN4hTSj6nwuQZEcZEvicnmA

https://soundcloud.com/user-912428455?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing

7) Еве една порака напишана на Фејсбук од израелскиот филмски уредник Тали Охаион:

18 м

Тали Охаион6 дена

за документарен филм на кој работи последниве години

„Кино Естер – од белиот град до генерацијата на Нетфликс“,

Барате лични архиви, фотографии од атмосферата во Хамкин во 90-тите во петок напладне и воопшто, како и на плоштадот Дизенгоф во раните 80-ти, децата на плоштадот, „изродите“ кои се собираа на плоштадот .

Ве молиме контактирајте приватно или на телефон 972-52-2846954

C. Подолу е мојата кореспонденција со „Центарот за право, наука и технологија“:

До „Центарот за право, наука и технологија“.“.

Yahoo/Inbox

 Центарот за наука и технологија

Assaf Arab Tov е услуга што се обезбедува за плаќање, мора да платите за неа и да не користите програми за заобиколување кои ги нарушуваат правата на сопственикот. Во исто време, оваа е-пошта не претставува правен совет. Добра вечер во понеделник, 28 ноември 2022 година во 15:05 часот од Асаф Бињамини < [email protected] >

Вторник, 6 декември во 18:50 часот

Право на Центарот за наука и технологија

Здраво Асаф, прашавте дали користењето на таков софтвер е дозволено или забрането според законот во Државата Израел? И одговорот е не. Што сакаше да кажеш со твоето прашање? Во вторник, 6 декември 2022 година во 19:36 часот од Асаф Бињамини < [email protected] >:

Вторник, 6 декември во 19:57 часот

Асаф Бенџамин< [email protected] >

до:

Право на Центарот за наука и технологија

Понеделник, 12 декември во 9:53 часот

Не го разбирам прашањето.

Во моето прашање мислев токму на она што го прашав – за софтверот што им овозможува на сајтовите со содржина да ги заобиколат ѕидовите за плаќање.

Ми пишавте дека тоа е забрането со закон – и ми се чини дека дефинитивно добив одговор на тоа.

Поздрав, Асаф Бењамини.

Сокриј ја оригиналната порака

Во вторник, 6 декември 2022 година во 19:57:05 GMT+2, Центарот за право на наука и технологија<[email protected]> Напишано од:

Здраво Асаф

Прашавте дали користењето на таков софтвер е дозволено или забрането според законот во Државата Израел?

И одговорот е не.  

Што сакаше да кажеш со твоето прашање?

Во вторник, 6 декември 2022 година во 18:50:16 GMT+2, Центарот за право на наука и технологија<[email protected]> Напишано од:

Асаф добра вечер

За платена услуга мора да се плати

и да не се користат програми за заобиколување кои ги прекршуваат правата на сопствениците. Во исто време, оваа е-пошта не претставува правен совет

добро попладне

Во понеделник, 28 ноември 2022 година во 15:05 часот од Асаф Бињамини <[email protected]>:

До: „Центарот за право, наука и технологија“.

Во прашање: прашање на законитост.

Почитувани госпоѓи/Господине.

Како што знаете, има многу страници со содржини на Интернет каде пристапот до материјалот што се наоѓа во нив е условен со плаќање – она ​​што беше наречено „paywall“.

Исто така, има софтвер или веб-локации, како што е услугата за копче за отворен пристап, кои нудат методи за заобиколување на овие ѕидови за плаќање и всушност добивате целосен пристап до содржината која обично е условена со плаќање без воопшто да се плати.

Дали користењето на таков софтвер е дозволено или забрането според законот во Државата Израел? Дали има преседан на рочишта во судовите кои се занимавале со ова или она во оваа работа, како и во многу други прашања, законодавството не се израмни со технологијата што напредуваше многу побрзо и затоа нема референца за ова прашање во Израелско законодавство? Каква е правната ситуација овде?

Поздрав,

асаф бенјамини,

Улица Костарика 115,

Влез А-стан 4,

Кирјат Менахем,

Ерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштенски број: 9662592.

моите телефонски броеви: дома-972-2-6427757. Мобилен-972-58-6784040. Факс-972-77-2700076.

Поздрав,

Центарот за наука и технологија.

2 Yitzhak Rabin St BSR City TowerI| 11 кат | Петах Тиква, Израел 4951738

Поштенска адреса: PO 3206, Petah Tikva, Израел 4952801 | Тел: 972-3-7746699 | www.lms.org.il

Поздрав,

Право на Центарот за наука и технологија

2 Yitzhak Rabin St BSR City TowerI| 11 кат | Петах Тиква, Израел 4951738

Поштенска адреса: PO 3206, Petah Tikva, Израел 4952801 | Тел: 03-7746699 |www.lms.org.il

Д. Подолу е писмото што го испраќам на различни места:

До:

Предмет: Барање идеи за работа.

Почитувани госпоѓи/Господине.

Јас сум 50-годишен маж од Ерусалим – човек кој боледува од инвалидитет и тешки болести. Долги години не можам да се вратам на пазарот на труд – и поради мојата ситуација и ограничувања морам да барам неконвенционални идеи преку кои би можел да го направам тоа – а подолу се неколку примери:

1) Прочитав за проект наречен „The Honey Badger“ – во чии рамки технолошките гиганти како Google или Facebook работат со договорна компанија со седиште во градот Манила на Филипините. Улогата на вработените во оваа компанија, или во други договорни компании (непознат е бројот на компании кои се занимаваат со оваа област) е да ги отстранат проблематичните содржини (дрога, проституција, педофилија, пренос на егзекуции или терористички активности итн.) Интернет. Во 2018 година, Кино Германците во понеделникот мај по име Ханс Блок и Мориц Реисвик продуцираа документарен филм наречен „Интернет чистачи“ за работата на работниците во овие компании.

Размислував, на пример, да работам во таква рамка.

Ќе истакнам дека сум целосно свесен за навредливиот карактер на таквата работа во однос на оние кои се занимаваат со неа: според различни публикации, многу од луѓето кои работеле на овие работни места починале, или пак развиле многу сериозни ментални и физички болести како резултат на постојана и секојдневна изложеност на тешката содржина. Сепак, ова не ме одвраќа, а тоа е затоа што и онака немам што да изгубам во животот – и како што споменав веќе многу години, не можам да се вратам на пазарот на труд (сите други опции на помагање на организации, одбори за работа или директно контактирање на многу компании се исцрпени – и многу години).

2) Како што знаете, продукциските компании и сценаристите кои снимаат одредени сцени за филмови во нивно име понекогаш снимаат делови во кои се снимаат трупови или навидум мртви луѓе. Размислував за таква работа на прикажување трупови – работа за која не е потребен физички напор за да се направи тоа, а исто така тешката попреченост дефинитивно не треба да се меша.

Би нагласил дека ова не е шега или шега од каков било вид – тоа го мислам со сета сериозност – па дури и да е можно, барем на прв поглед, ќе изгледа смешно или глупаво.

3) Слушнав дека постои област на обука за софтвер, односно: вработени чија улога е внесување податоци во системи за развој на вештачка интелигенција или машинско учење – работа за која се знае дека е неопходна. Со внесување податоци, програмите се „учат“ како да дејствуваат или реагираат во одредени ситуации.

Мислам дека ваквата работа може да биде одлично решение за оние случаи каде од една страна нема способност

Да се ​​работи физичка работа или преголем напор поради физичката попреченост, но притоа нема ниту знаење

Доволно компјутери за работа во програмирање.

Слушнав дека во затворите во Финска ги пуштале затворениците да ја работат оваа работа.

Мислев дека и во таква работа е можно и можам да се вклопам.

Дали имате други идеи за необични работни места каде што може да се вклопи и лице со тешка попреченост?

Поздрав,

асаф бенјамини,

Улица Костарика 115,

Влез А-стан 4,

Кирјат Менахем,

Ерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштенски број: 9662592.

моите телефонски броеви: дома-972-2-6427757. мобилен-972-58-6784040. факс-972-77-2700076.

пост Скриптум. 1) Мој матичен број: 029547403.

2) Мои адреси на е-пошта: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected]

3) Биографија – Асаф Бињамини:

Лични податоци: Асаф Бењамини, тел. 029547403.

Датум на раѓање: 11.11.1972 година.

Адреса: 115 улица Костарика, Кирјат Менахем, Ерусалим, Израел.

Телефонски броеви: дома-972-2-6427757. мобилен-972-58-6784040. факс-972-77-2700076.

Образование: 10 години школување и делумна матура.

Воена служба: ослободување од медицински причини.

Работно искуство:

1991-Работа во столарија „РЕШЕТ“ (Јужен Тел Авив)

1998-2005-Работа во Националната библиотека, помагајќи му на професионалниот тим библиотекари во широк спектар на задачи.

2009-2010-Работа во синџирот „Авгад“ за сортирање накит.

февруари-мај 2019 година-работа во компјутерската компанија HMSOFT.

Почеток на февруари 2020 година – три работни дена делење весници на минувачите на улица.

волонтирање:

Активен во борбениот штаб на инвалидите.

Волонтирање во Центарот за искористување на правата на општина Ерусалим за помош на сиромашно население.

Општи информации: високо мотивирани, способност за добро артикулирање усно и писмено, способност за импровизирање и решавање проблеми.

Имам долгогодишно познанство со граѓански организации.

Страдам од физичка попреченост која ме спречува да кревам тежок товар и да стојам долго на нозе.

E. Подолу е е-пошта што ја испраќам на различни места:

До:

Предмет: промоција на веб-страница.

Почитувани госпоѓи/Господине.

Јас ја поседувам страницата https://www.disability55.com/ кој се занимава со проблематиката на лицата со попреченост. Сајтот е изграден во систем на wordpress.org.

Ова е повеќејазична страница на 67 јазици:Узбекистански, украински, урду, азербејџански, италијански, индонезиски, исландски, албански, амхарски, англиски, естонски, ерменски, бугарски, босански, бурмански, белоруски, бенгалски, баскиски, грузиски, германски, дански, холандски, унгарски, хинди, виетнамски, таџикистански, турски, туркменски, телугу, тамилски, грчки, јидски, јапонски, латвиски, литвански, монголски, малајски, малтешки, македонски, норвешки, непалски, свахили, синхалски, кинески, словенечки, словачки, шпански, српски, хебрејски, арапски, Пашту, полски, португалски, филипински, фински, персиски, чешки, француски, корејски, казахстански, каталонски, киргистански, хрватски, романски, руски, шведски и тајландски.

Барам систем со кој можам да ја промовирам страницата.

Кој мислите дека може да помогне во ова?

Поздрав,

Асаф Бињамин,

Улица Костарика 115,

Влез А-стан 4,

Кирјат Менахем,

Ерусалим, поштенски код: 9662592.

моите телефонски броеви: дома-972-2-6427757. Мобилен-972-58-6784040.

Факс-972-77-2700076.

пост Скриптум. 1) Ќе наведам дека никогаш не сум се занимавал со темата за промоција на веб-страницата – и немам никакво знаење или обука на оваа тема.

2) Мој матичен број: 029547403.

3) Мои адреси на е-пошта: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected]

4) Го користам оперативниот систем Windows 10

5) Сурфам на Интернет користејќи прелистувач хром и користам значително зголемување на буквите на екранот поради проблем со видот.

6) Би сакал да истакнам дека сум инвалидско лице, кое е издржувано со инвалидски додаток од Националниот институт за осигурување и затоа моите способности за плаќање на помош во оваа работа се крајно проблематични.

F. Подолу е е-поштата што ја испраќам на различни места:

До:

Предмет: онлајн архиви.

Почитувани госпоѓи/Господине.

Се обидувам да најдам социјална мрежа, чие поле на активност е прикачување на различни архиви или колекции (фотографии од различни периоди, уникатни фотографии и друго).

Дали знаете таква мрежа?

Поздрав,

Асаф Бињамин,

Улица Костарика 115,

Влез А-стан 4,

Кирјат Менахем,

Ерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштенски број: 9662592.

моите телефонски броеви: дома-972-2-6427757. мобилен-972-58-6784040. факс-972-77-2700076.

пост Скриптум.1) Мој матичен број: 029547403.

2) Мои адреси на е-пошта: 029547403walla.co.il или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected]

3) Мојата веб-страница:  https://www.disability55.com/

G. Подолу е пораката за е-пошта што ја испраќам на различни места:

До:

Предмет: услуги за пишување.

Почитувани госпоѓи/Господине.

Јас ја поседувам страницата https://www.disability55.com/ кој се занимава со проблематиката на лицата со попреченост. Сајтот е изграден во систем на wordpress.org.

Ова е повеќејазична страница на 67 јазици:Узбекистански, украински, урду, азербејџански, италијански, индонезиски, исландски, албански, амхарски, англиски, естонски, ерменски, бугарски, босански, бурмански, белоруски, бенгалски, баскиски, грузиски, германски, дански, холандски, унгарски, хинди, виетнамски, таџикистански, турски, туркменски, телугу, тамилски, грчки, јидски, јапонски, латвиски, литвански, монголски, малајски, малтешки, македонски, норвешки, непалски, свахили, синхалски, кинески, словенечки, словачки, шпански, српски, хебрејски, арапски, Пашту, полски, португалски, филипински, фински, персиски, чешки, француски, корејски, казахстански, каталонски, киргистански, хрватски, романски, руски, шведски и тајландски.

Барам услуга за пишување статии за мојата веб-страница на овие јазици.

Дали знаете некоја компанија која може да обезбеди таква услуга?

Поздрав,

Асаф Бињамин,

Улица Костарика 115,

Влез А-стан 4,

Кирјат Менахем,

Ерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштенски број: 9662592.

моите телефонски броеви: дома-972-2-6427757. Мобилен-972-58-6784040.

Факс-972-77-2700076.

пост Скриптум. 1) Мој матичен број: 029547403.

2) Мои адреси на е-пошта: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected]

 

3) Го користам оперативниот систем Windows 10

4) Сурфам на Интернет користејќи прелистувач хром и користам значително зголемување на буквите на екранот поради проблем со видот.

H. Подолу е писмото што го испратив до филијалата во Ерусалим на Националниот институт за осигурување (го испратив на адресата:

Националниот институт за осигурување – округ Ерусалим,

Улица Шимон Бен Цет 4,

Ерусалим

ИЗРАЕЛ, поштенски код: 9414704.):

15.12.2022 година

До: Националниот институт за осигурување – област Ерусалим.

Предмет: функционален извештај.

Во понеделник, 21 ноември 2022 година во 14:00 часот, медицинска сестра од Националниот институт за осигурување го посети мојот стан – и ова откако поднесов барање во врска со главниот министер – специјални служби.

Утрото ми поставуваа различни прашања за лекувањето со лекови, мојата здравствена состојба и секојдневното функционирање.

Претпоставувам дека по толку настинка медицинската сестра на Националниот институт за осигурување напишала уреден извештај за тоа.

Заинтересиран сум да го добијам извештајот напишан за мене.

Доколку не сте подготвени да ми го испратите извештајот, ќе побарам да ги дознаам причините за тоа.

Исто така, би бил заинтересиран да бидам ажуриран за статусот на побарувањето.

Поздрав,

Асаф Бењамини,

Улица Костарика 115,

Влез А-стан 4,

Кирјат Менахем,

Ерусалим,

ИЗРАЕЛ, Поштенски број: 9662592.

моите телефонски броеви: дома-972-2-6427757. мобилен-972-58-6784040. факс-972-77-2700076.

пост Скриптум. 1) Мој матичен број: 029547403.

2) Мои адреси на е-пошта: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected]

3) Медицинска сестра од Националниот институт за осигурување која го провери мојот стан: Сима-972-50-7225432.

4) Терапевтскиот амбиент во кој сум:

Здружение „Ројт“-Хостел „Авивит“,

Ха Авивит ул. 6,

Кирјат Менахем,

Ерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштенски код: 9650816.

Телефонските броеви во канцелариите на хостелот: 972-2-6432551. и: 972-2-6428351.

Е-пошта на хостелот: [email protected]

Социјалниот работник од тимот на хостелот, кој ги извршува домашните задачи во мојот стан: г-ѓа Сара

stora-972-55-6693370.

5) Матичниот лекар кај кој сум под надзор:

Д-р Брендон Стјуарт,

Здравствени услуги Клалит – Клиника „Хатајелет“,

Улица Даниел Јановски бр. 6,

Ерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштенски код: 9338601.

канцеларија телефонски број Клиниката: 972-2-5098282. Бројот на факсот во

канцеларии на клиниката: 972-2-6738551.

6) Дополнителни лични податоци: Датум на раѓање: 11.11.1972 година. Возраст: 50. Брачна состојба: Слободна.

I. Подолу е писмото што го испраќам на различни места:

До:

Предмет: Пишување за блог.

Почитувани госпоѓи/Господине.

Јас ја поседувам страницата https://www.disability55.com/ кој се занимава со проблематиката на лицата со попреченост. Сајтот е изграден во систем на wordpress.org.

Ова е повеќејазична страница на 67 јазици:Узбекистански, украински, урду, азербејџански, италијански, индонезиски, исландски, албански, амхарски, англиски, естонски, ерменски, бугарски, босански, бурмански, белоруски, бенгалски, баскиски, грузиски, германски, дански, холандски, унгарски, хинди, виетнамски, таџикистански, турски, туркменски, телугу, тамилски, грчки, јидски, јапонски, латвиски, литвански, монголски, малајски, малтешки, македонски, норвешки, непалски, свахили, синхалски, кинески, словенечки, словачки, шпански, српски, хебрејски, арапски, Пашту, полски, португалски, филипински, фински, персиски, чешки, француски, корејски, казахстански, каталонски, киргистански, хрватски, романски, руски, шведски и тајландски.

Барам компании кои плаќаат за објавување статии на веб-страници на овие јазици.

Дали знаете таква услуга?

Поздрав,

Асаф Бењамини,

Улица Костарика 115,

Влез А-стан 4,

Кирјат Менахем,

Ерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштенски број: 9662592.

моите телефонски броеви: дома-972-2-6427757. Мобилен-972-58-6784040.

Факс-972-77-2700076.

пост Скриптум. 1) Мој матичен број: 029547403.

2) Мои адреси на е-пошта: 029547403walla.co.il или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected]

3) Го користам оперативниот систем

Windows 10

4) Сурфам на Интернет користејќи прелистувач хром и користам значително зголемување на буквите на екранот поради проблем со видот.

J. Мои врски:

1) канал rumble.com-Асаф Бенџамин

2) преведувачки услуги

3) сајт acast.com

4) Мрежа patreon.com

5)заработете пари со magenet.com

Print Friendly, PDF & Email
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE