Visit BlogAdda.com to discover Indian blogs Језичко посредовање. - מידע לאנשים עם מוגבלויות
Скочи на садржај
Home » Језичко посредовање.

Језичко посредовање.

До:

Предмет: Језичко посредовање.

Поштоване госпође/господо.

Учествујем од 2007. године у борби инвалида у Држави Израел – а од 10. јула 2018. то радим као део покрета „нитгабер“ – транспарентних инвалида коме сам се придружио.

Након што су дуги низ година активности унутар Државе ИЗРАЕЛ биле бескорисне, одлучио сам да се обратим многим изворима изван Државе ИЗРАЕЛ – и то као последњи корак очаја.

Али постоји још један проблем: ја говорим хебрејски, а моје знање страних језика је изузетно лоше – и осим енглеског на средњем до ниском нивоу и француског на веома ниском нивоу, немам додатно знање из ове области.

Моје питање за вас је: Да ли познајете било коју фирму која пружа услугу лингвистичког посредовања или посредовања, која би се евентуално могла користити у таквом случају?

Поздрави,

ассаф бениамини.

A. Испод је мејл који сам послао предавачима на Одсеку за женске и родне студије на Универзитету у Хаифи:

За: Одељење за женске и родне студије, Универзитет у Хаифи.

Предмет: Предлог теме истраживања.

Поштоване госпође/господо.

У годинама које су претходиле Првом светском рату, очигледно је постојала организација Британки с једне стране, и Немица с друге стране – организација чија је сврха била да донесе помирење међу нацијама и спречи рат.

Након што је очигледно избио рат у августу 1914. године, деловање ове организације је потпуно заустављено, Британке које су биле њене чланице придружиле су се ратним напорима своје земље, њихове донедавне чланице организације, Немице су се укључиле у немачки рат. напора – а колико је познато ова организација је нестала, распала се и њена делатност никада није обновљена.

Где можете пронаћи причу о овој организацији, а наравно и приче жена које су биле њене чланице? Има ли још неких детаља о овој организацији (како се звала организација, њено политичко деловање и разлози неуспеха, да ли је ова организација имала везе са суфражешким покретом у Енглеској за који се знало да је био активан крајем 19. века итд.)?

Желео бих да истакнем да ја нисам истраживач и да немам никакве везе са Универзитетом у Хаифи – а ово писмо шаљем само као предлог – и ништа више од тога.

Поздрави,

Асаф Бењамин.

Б. Испод је моја преписка са друштвене мреже ВхатсАпп:

 

[13:04, 7.11.2022] +972 53-522-2014: Хеј шта се дешава? Не познајемо се, али могу ли да поставим питање?

[23:06, 7.11.2022] Асаф Бињамини: Које је питање?

[1:58, 8.11.2022] +972 53-522-2014: Супер, супер, ја сам Шахар, и истина је да сам те контактирао јер тражимо озбиљне људе старије од 20 година који желе да генеришу додатни приход од 2000-4000 НИС месечно из слободног времена, од посла од два сата дневно преко мобилног (није потребно претходно искуство).

Хтео сам да питам да ли би вас занимало да чујете о могућности зараде у слободно време?

[11:23, 8.11.2022] Асаф Бињамини: Да ли је ово компанија Б Хип Глобал? Или можда у компанији Травелор?

Ако се ради о једној од ове две компаније, препоручио бих вам и да што пре бежите од њих.

Обећавају, да тако кажем, “пасивни приход”, захтевајући уплате за почетак процеса. Након што наплате чак и касније једноставно нестају са новцем – и више нико неће моћи да помогне. Наравно, никада нећете видети новац који су обећали да ћете зарадити.

То су лажови, лоши људи, веома софистицирани и такође манипулативни.

Свакако моје познанство са њима (био сам на састанку Б Хип Глобала у фебруару 2020. – непосредно пре почетка епидемије короне и затварања која су је пратила). Након што сам приметио манипулације које раде док искориштавају невоље најслабијих људи у друштву, нисам наставио са њима – чак сам их пријавио и Израелском центру за жртве култова.

И у закључку: пошто не тражим невоље, немам намеру да се придружим – и тако то препоручујем вама или било коме другом.

Поздрави,

Асаф Бењамин.

[11:38, 8.11.2022] Асаф Бињамини: И овде вам шаљем линк до чланка који је емитован на каналу државне телевизије (овде 11) о компанији Б Хип Глобал

хттпс://ввв.иоутубе.цом/ватцх?в=ВмкОИДлДР24Ани

даље речи су непотребне… С поштовањем, ассаф бениамини.

[11:39, 8.11.2022] +972 53-522-2014: Знате да је уређено и законски дефинисано као право на клевету

[11:39, 8.11.2022] +972 53-522-2014: ?

[11:41, 8.11.2022] +972 53-522-2014: Браво брате, срећно

[11:41, 8.11.2022] +972 53-522-2014: Чланци не промовишу никога осим писаца

[11:44, 8.11.2022] ассаф бениамини: Могуће је да је компанија Б Хип Глобал поднела тужбу за ћутање против првог канала по овом питању – не знам. То је њихов начин да и даље прете и спречавају разоткривање својих кривичних дела. Да ли имате додатни новац који желите да донирате Б Хип Глобалу? Дакле, нема проблема – наставите са њима. Обећавам вам да са њима нећете зарађивати – само невоље и компликације.

Одлука је на вама.

на разматрање.

Поздрави,

ассаф бениамини.

Ц. Испод је објава коју сам поделио у Фејсбук групи „Техничка подршка – за свако питање одговор“:

 

ассаф бениамини

аутор

За: „Техничка подршка – свако питање има одговор“.

Предмет: Преглед опреме.

Поштоване госпође/господо.

Пре отприлике шест месеци купио сам преносни рачунар пцдеал.цо.ил.

Недавно (пишем ове речи 21. октобра 2022.) мој рачунар је имао неколико кварова који се јављају насумично: црни екран који се изненада појављује, рачунар који се изненада замрзава и тастери на тастатури који изненада не реагују.

Компанија од које сам купио рачунар (компанија пцдеал.цо.ил) налази се у северном региону у ИЗРАЕЛУ – а пошто живим у Јерусалиму, очигледно им доносим рачунар, тестирам опрему у лабораторији, а затим враћам опрема и њено поновно инсталирање код мене биће веома тежак процес који ће трајати дуго (и стога вероватно неће бити могућ – и иако постоји гаранција за сву опрему) – а то је зато што постоје две додатне потешкоће овде:

1) Немам ауто или возачку дозволу – тако да немам могућност да им сам донесем рачунар. Због мог физичког инвалидитета, моје економске потешкоће као и велике географске удаљености, довоз опреме у предузеће таксијем такође није могућ.

2) Због свог физичког инвалидитета, нисам у могућности да сама пакујем опрему код куће у картон пре него што је пренесем у лабораторију. Из потпуно истог разлога, не могу да се побринем за поновну инсталацију рачунара након што се врати са теста.

Стога тражим компанију активну у области Јерусалима, од које се може добити ова услуга.

Савршено ми је јасно да гаранција на рачунар у том случају неће бити релевантна – међутим, пошто је способност рада на рачунару данас неопходна ствар, не могу себи приуштити дужи период од неколико недеља или можда чак више у којима нећу имати приступ рачунару (ово је једини рачунар који имам код куће – а у мојој ситуацији не могу себи приуштити куповину другог рачунара).

Да ли знате неку компанију која послује у области Јерусалима која може да понуди такву услугу? И ако јесте – по којој цени? Желео бих да истакнем да су многи техничари које сам већ контактирао, нажалост, покушали да варају разним нечувеним триковима: на пример: техничар који је инсистирао да може да дође код мене само на крају свог радног дана, у исто време када су све продавнице већ биле затворене – и на тај начин је заправо покушао да ми плати и наплати дуплу цену без икаквог оправдања. Или техничари који желе да ми узму 250 НИС само ради инспекције – чак и пре него што су ишта проверили на компјутеру (а говоримо о људима који долазе из другог краја у Јерусалиму – а трошкови горива заиста нису оправдавају превисоку цену коју траже.

Поздрави,

асаф бењамини,

Улица Костарике 115,

Улаз А-стан 4,

Кирјат Менахем,

Јерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштански број: 9662592.

моји бројеви телефона: код куће-972-2-6427757. Мобиле-972-58-6784040.

Фак-972-77-2700076.

Д. Испод је пост који сам написао на својој Фацебоок страници:

Учествујем од 2007. године у борби инвалида у држави ИЗРАЕЛ – а од 10. јула 2018. то радим као део покрета „Нитгабер“ – транспарентних инвалида којем сам се придружио.

Након што је дуги низ година активности унутар Државе Израел биле бескорисне, одлучио сам да се обратим многим изворима изван Државе Израел – и то као последњи корак очаја.

Али постоји проблем: ја говорим хебрејски и због непознавања страних језика не могу да водим двосмерну комуникацију са многим местима на која шаљем само преведене датотеке или текстове.

Осећам се веома лоше због себе – једноставно не могу да одглумим свој очај. хахаха…

 

Е. Испод је писмо које сам послао госпођи Сари Нетањаху:

 

Асаф Бењамин< ассаф197254@иахоо.цо.ил >

До:

сарах.нетаниаху@гмаил.цом

Среда, 9. новембар – 16.49 часова

Поздрав госпођи Сари Нетањаху:

 

Предмет: тражење посла.

Драга госпођо.

Ових дана тражим посао. Недавно (пишем ове речи у недељу, 18. октобра 2020.) прочитао сам о пројекту под називом „Хонеи Бадгер“ – у оквиру којег технолошки гиганти попут Гугла или Фејсбука управљају уговорном компанијом са седиштем у граду Манили у Филипини. Улога запослених у овом предузећу, или у другим уговорним компанијама (непознат је број предузећа у овој области) је да уклоне проблематичне садржаје (дрога, проституција, педофилија, преноси егзекуција или терористичких активности, итд.) Интернет. У понедељак мај 2018. Немци биоскопа по имену Ханс Блок и Мориц Рајзвик снимили су документарни филм под називом „Чистачи интернета“ о раду радника у овим компанијама.

 

Моје питање за вас је: да ли знате за компаније које се баве овом области, којима се можете обратити ради конкурисања за посао?

 

Истакнућу да сам потпуно свестан офанзивне природе таквог посла у односу на оне који се њиме баве: према разним публикацијама, многи људи који су радили на овим пословима извршили су самоубиство, или су, алтернативно, развили веома озбиљне психичке и физичке болести. као резултат сталног и свакодневног излагања тешким садржајима. Али то ме не одвраћа, а то је зато што ионако немам шта да изгубим у животу – а већ дуги низ година не могу да се вратим на тржиште рада (све друге опције помоћи организацијама, одборима за запошљавање или контактирању многе компаније су директно исцрпљене – и то већ дуги низ година).

 

Поздрави,

асаф бењамини,

Улица Костарике 115,

Улаз А-стан 4,

Кирјат Менахем,

Јерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштански број: 9662592.

Бројеви телефона: код куће-972-2-6427757. Мобиле-972-58-6784040. Фак-972-77-2700076.

пост Сцриптум. 1) Моје е-маил адресе: [email protected] и: [email protected] и: а[email protected] и: а[email protected] и:  [email protected] и: а[email protected]  и: а[email protected] и: [email protected] и: а[email protected] 

 

2) Животопис – ассаф бениамини:

 

Лични подаци: ассаф бениамини, тел. 029547403.

 

Датум рођења: 11.11.1972.

 

Адреса: Улица Костарике 115, Киријат Менахем, Јерусалим, ИЗРАЕЛ.

 

Бројеви телефона: код куће-972-2-6427757. Мобиле-972-58-6784040. Фак-972-77-2700076.

 

Образовање: 10 година школовања и делимична матура.

 

Војна служба: изузеће из здравствених разлога.

 

Радно искуство:

 

1991-Радио у столарији „РЕСХЕТ” (Јужни Тел Авив)

 

1998-2005-Радио у Народној библиотеци, помагао стручном тиму библиотекара у разним пословима.

2009-2010-Рад у ланцу “Авгад” за сортирање накита.

Фебруар-мај 2019-рад у рачунарској компанији ХМСОФТ

Почетак фебруара 2020-тродневни рад на дистрибуцији новина пролазницима на улици.

 

волонтирање:

Активан у штабу борбе за инвалиде у ИЗРАЕЛУ.

Волонтирање у Центру за искоришћавање права општине Јерусалим за помоћ угроженом становништву.

Опште информације: висока мотивација, способност да се добро усмено и писмено артикулише, способност импровизације и решавања проблема.

Има дугогодишње познанство са организацијама цивилног друштва.

Пати од физичког инвалидитета који ме спречава да подигнем тешка терета и да дуго стојим на ногама.

 

Ф. Испод је писмо, које сам послао компанији “логицпинг.цо.ил”:

 

писма тологицпинг.цо.ил“.

 

ассаф бениамини < [email protected] >

[email protected]

 

Четвртак, 10. новембар у 11:39

За: “logicping.co.il“.

        

Предмет: Пермалинкс.

Поштоване госпође/господо.

Пишем на блогу дисабилити5.цом – блогу који се бави питањем особа са инвалидитетом, изграђеном на систему вордпресс.орг – и ускладиштеном на серверима серверс24.цо.ил Сваки пост на мом блогу има везу која води до њега – што је стална веза. Тражим софтвер, или систем на Интернету преко којег могу дистрибуирати све Моје сталне везе се дистрибуирају што је више могуће на мрежи. Да ли познајете такве системе или софтвер?

Поздрави,

асаф бењамини,

115 Цоста Рица Ст., Улаз А – Апартман 4,

Кирјат Менахем,

Јерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштански број: 9662592.

моји бројеви телефона: код куће-972-2-6427757. Мобиле-972-58-6784040.

Фак-972-77-2700076.

пост Сцриптум. 1) Мој матични број: 029547403.

2) Сталне везе блога дисабилити5.цом: Нумерисана листа:

 

хттпс://доцс.гоогле.цом/доцумент/д/1хЦнам0КЗЈЕСе2УвкМРК53лек2ЛУВх6Фв3ААо8п65ЗКс/едит?усп=схаринг

или:

פרמלינקס של פוסטים מ-disability55.com-רשימה ממוספרת

Ненумерисана листа:

хттпс://доцс.гоогле.цом/доцумент/д/1ПаРј3гК31вФкуацгУА61Кв0КСИкМфУОМхМгх5в4пв5в/едит?усп=схаринг

 

или:

פרמלינקס של פוסטים מ-disability5.com רשימה לא ממוספרת permalinks of posts from disability5.com unnumbered list

 

2) Моје е-маил адресе: [email protected] или: а[email protected] или: а[email protected]  или: а[email protected] или: а[email protected] или: а[email protected] или: а[email protected] или: [email protected] или: а[email protected]

 

Г. Испод је пост који сам објавио на својој Фацебоок страници у четвртак, 10. новембра 2022. у 0:39:

 

Испод је порука коју сам написао пре неколико минута, овде на Фејсбуку за “Безек”:

ассаф бениамини.

Поздрав за Безека:

Шта ће? Ја сам ваша муштерија из области Јерусалима – и опет имам проблеме са сурфовањем које сте наводно решили пре неколико недеља: поновљени прекиди везе са интернетом, веб странице које се не учитавају.

Шта је, дођавола, проблем са поправком једном заувек?

Само сити!!! Ваша услуга је просто одвратна!!!

ассаф бениамини.

пост Сцриптум. Моји бројеви телефона: код куће-972-2-6427757. Мобиле-972-58-6784040.

Врати ми се и поправи већ – немам више снаге за тебе!!!

Х. Испод је емаил који сам послао Финансијском комитету Кнесета (ИЗРАЕЛСКИ парламент):

Писма Одбору за финансије Кнесета

ассаф бениамини < а[email protected] >

До:

[email protected]

 

Четвртак, 10. новембар у 11:51

Комитету за финансије Кнесета, мир на вама:

Недавно сам упутио апел „Цлалит Мусхлам” који је одбио мој захтев за повраћај новца за есенцијалну ортопедску опрему.

Позивам вас да преиспитате политику и законе по овом питању – људи који живе од инвалиднине од Завода за осигурање имају веома тешко време, а у многим случајевима једноставно не могу да поднесу нагли финансијски издатак ове врсте.

Претпостављам (иако нисам проверио, а немам начина да проверим) да су многи инвалиди принуђени да одустану од ове услуге због немогућности да плате 600 шекела за ортопедске ципеле. Мислим да постоји хитна потреба за променом законодавства и процедура у том погледу. Ово није луксузни производ, већ критична медицинска опрема. За твоју информацију. Поздрав, Асаф Биниамини.

 

За: Цлалит Мусхлам – јавни упити.

Предмет: ортопедске ципеле.

Поштоване госпође/господо.

Недавно (пишем ове речи у четвртак, 13.10.2022.) морао сам да набавим ортопедске ципеле у износу од 600 НИС – што је тешко финансијско оптерећење за особу попут мене која живи од веома ниских примања – инвалиднину из Националног завода за осигурање.

Моје питање у вези с тим је: да ли имам право на повраћај новца?

Био бих вам захвалан ако бисте могли што више елаборирати о овоме.

С поштовањем,

асаф бењамини,

115 Цоста Рица Ст.,

улаз А-стан 4,

Кирјат Менахем,

Јерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштански број: 9662592.

моји бројеви телефона: код куће-972-2-6427757. Мобиле-972-58-6784040.

Фак-972-77-2700076.

 

пост Сцриптум. 1) Имам досије који укључује: копију личне карте. Потврда о надокнади коју добијам од Националног завода за осигурање. Фотокопија рачуна за куповину ортопедских ципела до.

2) Моја веб локација: https://disability5.com/

3) Мој матични број: 029547403.

4) Моје е-маил адресе: [email protected] или: а[email protected] или: а[email protected] или: [email protected] 

или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или : [email protected] или: а[email protected]

 

И. Ево неколико идеја о којима сам размишљао:

        

1) Као што знате, постоји много, много платформи, веб локација и софтвера на Интернету – док многи од њих немају објашњења на хебрејском о начину на који раде, њиховој сврси, условима за њихово коришћење итд. Наравно, постоје видео снимци на Јутјубу где можете пронаћи објашњења на хебрејском о разним темама – међутим, постоје платформе у вези са којима постоје објашњења само на енглеском или другим страним језицима – а понекад постоје људи (укључујући и писца ових редова) који веома тешко разумеју објашњења на енглеском или другим страним језицима, а они су заправо „Изгубљени“ и не могу да разумеју колико платформи на мрежи ради. Наравно, коришћење услуга аутоматског превођења Гоогле Транслате или других услуга аутоматског превођења не помаже због многих грешака у преводима. У овој ситуацији говорник хебрејског неће добити помоћ, а нејасан превод пун грешака само ће створити много већу конфузију и недостатак разумевања. Изазов је да се створи систем заснован на вештачкој интелигенцији, који ће „знати“ по уношењу адресе домена веб-сајта или УРЛ-а који је погодан да аутоматски да јасно објашњење на хебрејском о томе како намеравана платформа функционише. Такав систем мора укључити у себи могућност дељења и могућност добијања додатних објашњења – и то ако, из овог или оног разлога,

Наравно, након што оваква платформа буде оперативна, биће могуће предложити програмерима на другим језицима да развију сличне системе за говорнике истог локалног језика који не говоре течно друге језике.

2) Мрежа чија је сврха да олакша дискусију о подизању идеја – и њиховом противречењу или оповргавању. А значење: дискусија се води на следећи начин: неки корисник на мрежи износи идеју или изјаву ове или оне врсте – а други корисници који се придруже дискусији морају покушати да докажу да идеја коју је тај корисник изнела није тачна – а са друге стране, особа која је изнела идеју мора наставити да покушава да је одбрани и објасни зашто је она заиста истинита. Дискусија која ће се увек састојати од тврдњи и противтужби.

3) Мрежа наручивања демонстрација. Као што знамо, постоје друштвени активисти који покушавају да промовишу разна питања – али из ових или оних разлога нису у могућности да изађу на улицу и демонстрирају. Сврха ове друштвене мреже биће да „упари“ теме које ће ти друштвени активисти покушати да промовишу са другим људима у истој мрежи чија ће улога бити да изађу и демонстрирају за те идеје.

4) Мрежа цензурисаног садржаја. Као што знате, технолошки гиганти попут Гугла, Фејсбука, Епла, Амазона итд. понекад блокирају различите кориснике због једног или другог садржаја који ти корисници постављају. Идеја је да се направи друштвена мрежа која ће служити као нека врста “склоништа” за све оне кориснике који су блокирани – и наравно таква мрежа неће имати цензуру или ограничења било које врсте у постављању садржаја.

5) Друштвена мрежа чудног садржаја. То значи друштвену мрежу, која ће бити посвећена искључиво постављању лудих или заблудних садржаја или идеја. Сходно томе, сваки садржај који је превише логичан или реалистичан биће одмах блокиран. Изазов ће, наравно, бити развити алгоритам чији ће циљ бити да покуша да лоцира оне садржаје који су превише паметни или логични да би их блокирали. Корисници ће моћи да поднесу жалбу – а ако се покаже да је постављени садржај заиста обмањујући и нелогичан или превише реалистичан, исти садржај ће бити враћен на сајт.

Ј. Испод је писмо које сам послао на разна места:

До:

Предмет: страни интернет провајдер.

Поштоване госпође/господо.

Купац сам фирме „Безек” из околине Јерусалима и претплаћен сам на услугу интернет везе и телефонске линије.

У последњих годину дана (пишем ове речи у петак, 11. новембра 2022. – неколико сати пре Шабата) њихово посебно нечувено понашање се понавља изнова и изнова: иако сам претплатник, а такође плаћам најбоље од мог новца за услугу оптичких влакана, Интернет веза се изнова прекида – Само тако и без разлога. Такође, понекад се не појављују веб странице потпуно легитимних сајтова, само тако и без разлога. Такође у многим случајевима сурфовање Интернетом постаје веома споро – такође без икаквог разлога или оправдања. Сваки пут када контактирам техничке тимове Безек-а, проблем је благовремено решен – међутим, увек се понови након кратког времена. Молио сам их много пута да реше све проблеме једном заувек,

Моје питање је: Да ли је технички могуће добити услугу од страног интернет провајдера (који се налази ван територије Државе Израел)? Или је то због чињенице да „Безек” има монопол на инфраструктуру која стиже до домова у Израелу, да чак и ако успем да се повежем са страним интернет провајдером то заправо неће имати никаквог значаја и стога је такав тест непотребан у прво место?

Поздрави,

асаф бењамини,

Улица Костарике 115,

Улаз А-стан 4,

Кирјат Менахем,

Јерусалим,

ИЗРАЕЛ, Поштански број: 9662592.

моји бројеви телефона: код куће-972-2-6427757. мобиле-972-58-6784040. фак-972-77-2700076.

пост Сцриптум. 1) Мој матични број: 029547403.

2) моје имејл адресе: [email protected] и: а[email protected] и: а[email protected] и: а[email protected] и: а[email protected] и: [email protected] и: аssaf[email protected] и: [email protected] и: [email protected]

3) Моја веб локација: https://disability5.com/

К. Испод је емаил који сам послао Јад Вашему:

Моја писма „Јад Вашему – Управи за сећање на холокауст и хероје“.

Иахоо/послано

          

Асаф Бењамин< а[email protected] >

[email protected]

 

Петак, 11. новембар у 11:35

За: „Јад Вашем – Управа за сећање на холокауст и хероје“.

Предмет: Предлог теме истраживања.

Поштоване госпође/господо.

На крају Другог светског рата, постојао је захтев од Совјетског Савеза да депортује све немачке мањине и становништво из источне Европе. Као што знамо, ради се о популацијама које су живеле у различитим земљама источне Европе које су тамо стигле након Аустроугарске империје, која се распала након завршетка Првог светског рата. Такође је добро позната улога ових популација у помагању злим војскама нацистичке Немачке и њеној окупацији у првим фазама Другог светског рата. Када захтев долази из правца Руса, политички и војно то је била међуфаза између краја Другог светског рата и почетка Хладног рата и међублоковске борбе између Сједињених Држава и Совјетског Савеза која ће наступити. касније. И пошто су у овој фази западне силе које су добиле рат, наиме: Сједињене Државе, Енглеска и Француска, и даље су биле у савезу са Совјетским Савезом, тада је за извршење депортације била потребна сагласност западних сила – које су на крају дале сагласност и поставиле пред Русе услов: захтев да се депортација бити спроведен-И у њему су почињена многа дела суровости и ужаса над цивилним становништвом. У оквиру ове депортације – депортације 16 милиона Немаца назад у домовину, постојао је кратак период у коме је деловао логор којим је управљао Јевреј по имену Шломо Морел – логор у коме су били затворени немачки затвореници. И овде се поставља неколико питања: Где се може наћи прича о овом логору? И да ли је Шломо Морел, или други менаџери у логору, имају везе са покретом Осветници? А да ли је тај исти Шломо Морел имао породичну везу са ИЗРАЕЛСКИМ оглашивачем Мотијем Морелом, за кога се зна да је погинуо у саобраћајној несрећи у Тел Авиву 17. априла 2018?

И у закључку: никада нисам радио у институту Јад Вашем и немам директне личне везе са тим.

Пишем ове речи само као сугестију – и ништа више од тога.

Поздрави,

ассаф бениамини.

Л. Доле је писмо, које сам послао на разна места:

До:

Предмет: Аутоматска монетизација.

Поштоване госпође/господо.

Имам неколико канала на различитим друштвеним мрежама, где с времена на време постављам садржај.

Тражим сервис у који могу да поставим линкове на своје платформе и који ће аутоматски монетизовати све моје канале и без потребе за мојим сталним ангажовањем све време.

Да ли познајете такву услугу?

Поздрави,

асаф бењамини,

Улица Костарике 115,

Улаз А-стан 4,

Кирјат Менахем,

Јерусалим,

Израел, Поштански број: 9662592.

моји бројеви телефона: код куће-972-2-6427757. мобиле-972-58-6784040. фак-972-77-2700076.

пост Сцриптум. 1) Мој матични број: 029547403.

2)моју адресу е-поште: [email protected] и: а[email protected] и: а[email protected] и: а[email protected] и: а[email protected] и: [email protected] и: аssaff[email protected] и : [email protected] и: а[email protected]

3) Моја веб локација: https://disability5.com/

М. Испод је мејл порука, коју ових дана почињем да шаљем (пишем ове речи 11. новембра 2022) на разна места:

До:

Предмет: Предлог за пројекат.

Поштоване госпође/господо.

Ја сам особа која болује од физичког инвалидитета, због чега ми је све теже да подигнем ствари које случајно падну на под (нешто што се зна да се с времена на време дешава у скоро сваком стану). Користим средство/помоћно средство које се зове “протезач за руке” – а то је:

 

 

Као што видите, овај уређај може бити ефикасан када је у питању чврст предмет који понекад треба подићи са пода. Али као што знате понекад има случајева да оно што случајно падне на под је течност, а не чврста материја, као што су: супа случајно проливена по поду, случајно проливено уље итд.

Када је реч о здравим људима, наравно, нема проблема да узмете крпу и очистите шта је потребно – међутим, људи попут мене који пате од физичког инвалидитета који је све гори и гори понекад имају потешкоћа да се крећу напред-назад. руком док крпом чистите под.

Из ових разлога, дуго сам тражио производ који бих могао да купим, а који би укључивао одговарајући механизам за причвршћивање за продужетак за руке чију сам слику приложио овде, а који би могао да упије проливену течност. под (а из разлога које сам навео, нормална крпа у таквом случају не ради посао).

Истаћи ћу да нисам неговатељица, али ми је због здравствених потешкоћа такав производ свакако потребан. Треба имати на уму да људи у мојој ситуацији већину времена проводе сами, и то без друге особе која може бити уз њих и помоћи у таквој ситуацији (а ни мени данас таква помоћ није потребна).

У сваком случају, и након многих претрага, које су укључивале и упућивање питања на МИЛБАТ организацији, компанијама које се баве производњом ергономских производа (као што знамо, таквих компанија у ИЗРАЕЛУ има врло мало, а из тестова које сам урадио постало ми је јасно, нпр. да у целој области Јерусалима постоји су само једна мала фирма која се овим бави) и разним ланцима, па и фабрикама у којима се производе средства за чишћење, постало ми је јасно да очигледно такав производ од данас не постоји.

Стога, моје питање за вас је: да ли бисте били заинтересовани да понудите овакав пројекат развоја производа студентима који студирају на пољу дизајна производа?

Надам се да ће, ако и када постоји овакав производ, а постоји и финансијска изводљивост да га пласира, моћи да помогне и многим другим инвалидним или болесним особама.

Поздрави,

асаф бењамини,

Улица Костарике 115,

Улаз А-стан 4,

Кирјат Менахем,

Јерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштански број: 9662592.

моји бројеви телефона: код куће-972-2-6427757. Мобиле-972-58-6784040.

Фак-972-77-2700076.

пост Сцриптум. 1) Мој матични број: 029547403.

2) Моје е-маил адресе: [email protected] или: а[email protected] или: а[email protected] или: а[email protected] или: а[email protected] или: а[email protected] или: а[email protected] или: [email protected] или: а[email protected]

3) Моја веб локација: https://disability5.com/

Н. Моји линкови:

1)блог рецепти Талије Бењамини

2)сајт гетмунцх.цом

3)Чланак: Зашто преваре на Интернету успевају – Аутор Ревитал Соломон

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email