Visit BlogAdda.com to discover Indian blogs getLinks(); ?> Последици от кризата. - מידע לאנשים עם מוגבלויות

Последици от кризата.

Да се:

Предмет: Защита от последствията от кризата

Уважаеми господин и госпожо

Както знаете, от няколко дни (пиша ги на 3 юни 2022 г.) има опасения за избухването на сериозна криза в областта на хранителната сигурност в световен мащаб, това се дължи на редица обстоятелства:

1) Войната между Русия и Украйна, която почти напълно спря възможността за внос на пшеница, зърнени храни и царевица от там, за които се знае, че представляват около 30 до 40 процента от наличните запаси от тези култури в световен мащаб, а от друга страна От друга страна има огромен потенциал за внос на тези продукти от Китай и Индия, който в днешно време далеч не може да бъде реализиран, а това е много трудно да се направи и поради политически причини (държави, които са били жертви на западните империи през историята сега не желае да сътрудничи, виждайки западния свят като виновен за кризата и такава е ситуацията и той трябва само да плати цената за това. Разбира се,опитите да се обясни на управниците на тези страни, че кризата е международна и че в крайна сметка всички жители на света ще пострадат от нейните последици, независимо кой е виновен – тези обяснения се сблъскват с глухи уши и често исторически гняв и мисли , последвано от желанието за отмъщение от бившите колониални сили, което е много по-важно от искрената загриженост от продължаващата и изостряща се световна криза, която в крайна сметка ще нарани и тях).

2) Завръщането на кризата с COVID в Китай, чиито пристанища е известно, че играят много важна роля в търговията с много суровини в хранително-вкусовата промишленост в света. В резултат на завръщането на кризата и строгите локдауни там има значителни щети за възможността на морския транспорт и търговията, които идват оттам, да функционират правилно, което води до намаляване на доставките на много продукти.

3) Както знаете, през последните месеци се наблюдава значително увеличение на цените на горивата в световен мащаб, което увеличава разходите за транспорт и съхранение при охлаждане и, разбира се, съответно увеличава цените на продуктите, включително основните нужди от храна в Светът.

4) Непрекъснати и разрушителни последици от климатичната криза: засушавания, свиване на площите, подходящи за преработка или селскостопанска обработка, пълно отводняване по отношение на количествата валежи: много големи количества дъжд, падащи за кратки периоди от време, които причиняват големи наводнения и потопи, които, освен че нанасят щети на човешки живот и имущество, вредят и на земеделски площи. От друга страна, преминаваме през много дълги периоди от време, понякога много години, когато няма възможност да се поддържат много култури поради липса на валежи и дълги периоди на суша.

В допълнение, тенденцията на опустиняване и екстремни горещи вълни причиняват изчерпване на водните източници, което, разбира се, представлява много сериозна заплаха за големи популации и също така прави много трудно поддържането на селското стопанство и доставките на храни по целия свят .

5) И една специфична за Израел причина: задръстванията на пристанищата, както в пристанището на Хайфа, така и в пристанището на Ашдод, което кара вносителите в държавата Израел да бъдат принудени да поемат излишните разходи, причинени от чуждестранни корабни компании. Както знаете, този проблем не е решен дълго време поради политически причини и нерешени проблеми в сферата на трудовите отношения в Държавата Израел.

 

Както знаете, резултатите от тази реалност са увеличения на цените, от които най-вече страдат, както винаги, слабите класи, които са в икономически затруднения в различните страни.

Като човек с увреждания, който живее на издръжка и принадлежи към тези категории, бих искал да попитам: Има ли в момента политически и/или обществени организации в държавата Израел или на други места по света, чиято цел е да опитат и да смекчи щетите върху тези хора и да им помогне да оцелеят? Имате ли на ваше разположение информация за това?

За разбирането,

Асаф Бенямини,

ул. Коста Рика № 115,

Вход А.- Апартамент 4,

Кирят Менахем,

Йерусалим,

Израел, Пощенски код: 9662592.

Телефони: Home-972-2-6427757.

Мобилен-972-58-6784040.

Номер на факс-97277-2700076.

госпожо Б. 1) ЕГН: 029547403

2) Моят e-mail: [email protected]

И: [email protected]

И: [email protected]

И: [email protected]

И: [email protected]

И: [email protected]

И: [email protected]

И: [email protected]

И: [email protected]

3) Ще отбележа, че принадлежа към отслабено население и живея с обезщетение за инвалидност от Националния осигурителен институт. Следователно аз също принадлежа към население, което със сигурност е вероятно да бъде нараненоот такава криза по най-тежкия и тежък начин.

4) Моят уебсайт:/https://disability5.com

5) И имам допълнителен въпрос: Има ли в момента научни и/или технологични изследователски полета, които имат потенциала да доведат до решения като това или други решения? И ако да, до каква степен те се насърчават и получават бюджети за научноизследователска и развойна дейност от правителствата по света?

6) По-долу има няколко връзки към статии (на иврит), които наскоро бяха публикувани в израелската преса по темата:

https://www.israelhayom.co.il/business/article/8528423

 

https://www.calcalist.co.il/world_news/article/ryi9v2cvc

 

https://www.mako.co.il/nexter-magazine/bite_from_tomorrow/Article-4375d0721cd1d71026.htm

https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001400653

7) Ще отбележа, че съм човек, говорещ иврит, и познанията ми по чужди езици са много ограничени. Освен средно до ниско ниво на английски език и много ниско ниво на френски език, нямам повече познания в тази област.

За написването на този документ ми помогна професионална преводаческа компания.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE