Visit BlogAdda.com to discover Indian blogs Јазична медијација. - מידע לאנשים עם מוגבלויות
Skip to content
Home » הפוסטים באתר » Јазична медијација.

Јазична медијација.

До:

Предмет: Јазична медијација.

Почитувани госпоѓи/Господине.

Учествувам од 2007 година во борбата на инвалидите во Државата Израел – а од 10 јули 2018 година го правам тоа како дел од движењето „нитгабер“ – проѕирни инвалиди на кое се приклучив.

Откако долги години активност во државата Израел немаше никаква корист, решив да се обратам до многу извори надвор од државата ИЗРАЕЛ – и ова како последен чекор на очај.

Но, има уште еден проблем: јас сум говорник на хебрејски јазик, а моето познавање на странски јазици е крајно слабо – а освен англискиот на средно до ниско ниво и францускиот на многу ниско ниво, немам дополнително познавање од оваа област.

Моето прашање до вас е: Дали знаете некои компании кои обезбедуваат лингвистичка медијација или услуга за медијација, која евентуално би можела да се користи во таков случај?

Поздрав,

асаф бенјамини.

A. Подолу е е-поштата што им ја испратив на предавачите на Катедрата за женски и родови студии на Универзитетот во Хаифа:

До: Одделот за жени и родови студии, Универзитетот во Хаифа.

Предмет: Предлог за тема на истражување.

Почитувани госпоѓи/Господине.

Во годините пред Првата светска војна, очигледно постоеше организација на Британки од една страна, и на Германки од друга страна – организација чија цел беше да донесе помирување меѓу народите и да спречи војна.

Откако војната очигледно избувнала во август 1914 година, активноста на оваа организација била целосно запрена, Британките кои биле нејзини членови се приклучиле на воените напори на својата земја, нивните членови на организацијата до неодамна, Германките се приклучиле на германската војна напор – и колку што е познато, оваа организација исчезна, се распадна и нејзината активност никогаш не беше обновена.

Каде можете да ја најдете приказната за оваа организација, и секако приказните на жените кои биле членови на неа? Дали има други детали за оваа организација (како се вика организацијата, нејзината политичка активност и причините за нејзиниот неуспех, дали оваа организација имала врски со суфражското движење во Англија за кое се знаело дека е активно на крајот на 19. век итн.)?

Би сакал да истакнам дека не сум истражувач и немам никаква врска со Универзитетот во Хаифа – и ова писмо го испраќам само како предлог – и ништо повеќе од тоа.

Поздрав,

Асаф Бенџамин.

Б. Подолу е мојата кореспонденција од социјалната мрежа WhatsApp:

 

[13:04, 7.11.2022] +972 53-522-2014: Еј што се случува? Не се познаваме, но може ли да поставам прашање?

[23:06, 7.11.2022] Асаф Бињамини: Кое е прашањето?

[1:58, 8.11.2022] +972 53-522-2014: Одлично, одлично, јас сум Шахар, а вистината е дека ве контактирав затоа што бараме сериозни луѓе над 20 години кои сакаат да генерираат дополнителен приход помеѓу 2000-4000 NIS месечно од нивното слободно време, од работа од два часа дневно преку мобилен (не е потребно претходно искуство).

Сакав да прашам дали можеби ве интересира да слушнете за можноста за приход во слободното време?

[11:23, 8.11.2022] Асаф Бињамини: Дали е ова компанијата B Hip Global? Или можеби во компанијата Travelor?

Ако е една од овие две фирми, би ти препорачала и што побрзо да бегаш од нив.

Тие ветуваат „пасивен приход“, така да се каже, барајќи исплати за да започне процесот. Откако ќе соберат исплати, дури подоцна тие едноставно исчезнуваат со парите – и никој повеќе нема да може да помогне. Се разбира, никогаш нема да ги видите парите што ветија дека ќе ги заработите.

Тоа се лажговци, лоши луѓе, многу софистицирани и исто така манипулативни.

Секако мое запознавање со нив (бев на состанок на B Hip Global во февруари 2020 година – непосредно пред почетокот на епидемијата на корона и затворањата што ја придружуваа). Откако ги забележав манипулациите што ги прават додека ги искористуваат маките на најслабите луѓе во општеството, не продолжив со нив – па дури и ги пријавив во израелскиот центар за жртви на култови.

И како заклучок: бидејќи не барам мака, немам намера да се приклучам – и така ви го препорачувам вам или на некој друг.

Поздрав,

Асаф Бенџамин.

[11:38, 8.11.2022] Асаф Бињамини: И овде ви испраќам линк до статија што беше емитувана на државниот телевизиски канал (овде 11) за компанијата B Hip Global

https://www.youtube.com/watch?v=VmqOIDlDR24Any

понатамошни зборови се непотребни… Со поздрав, асаф бенјамини.

[11:39, 8.11.2022] +972 53-522-2014: Знаете дека е уредено и законски дефинирано како право на клевета

[11:39, 8.11.2022] +972 53-522-2014: ?

[11:41, 8.11.2022] +972 53-522-2014: Убаво братче, со среќа

[11:41, 8.11.2022] +972 53-522-2014: Написите не промовираат никого освен писатели

[11:44, 8.11.2022] assaf benyamini: Можно е компанијата B Hip Global да поднела тужба за молчење против првиот канал по ова прашање – не знам. Ова е нивниот начин да продолжат да се закануваат и да го спречуваат разоткривањето на нивните криминални дела. Дали имате дополнителни пари што сакате да ги донирате на B Hip Global? Значи нема проблем – продолжи со нив. Ти ветувам дека нема да заработиш со нив – само неволји и компликации.

Одлуката е ваша.

за ваше разгледување.

Поздрав,

асаф бенјамини.

C. Подолу е објавата што ја споделив во групата на Фејсбук „Техничка поддршка – за секое прашање одговор“:

 

асаф бенјамини

автор

До: „Техничка поддршка – секое прашање има одговор“.

Предмет: Проверка на опремата.

Почитувани госпоѓи/Господине.

Пред околу шест месеци купив лаптоп компјутер pcdeal.co.il.

Неодамна (ги пишувам овие зборови на 21 октомври 2022 година) мојот компјутер имаше неколку дефекти што се случуваат случајно: црн екран што ненадејно се појавува, компјутер што одеднаш се замрзнува и копчиња на тастатурата кои одеднаш не реагираат.

Компанијата од која го купив компјутерот (компанијата pcdeal.co.il) се наоѓа во северниот регион во ИЗРАЕЛ – и бидејќи живеам во Ерусалим, очигледно им го донесов компјутерот, ја тестирав опремата во лабораторија, а потоа ги вратив опремата и повторното инсталирање кај мене ќе биде многу тежок процес кој ќе трае долго (и затоа веројатно нема да биде возможно – и иако има гаранција за целата опрема) – и тоа е затоа што има две дополнителни тешкотии тука:

1) Немам автомобил или возачка дозвола – па немам можност сам да им го донесам компјутерот. Поради мојата физичка попреченост, моите економски тешкотии како и значителната географска оддалеченост, не е возможно да ја донесам опремата до компанијата со такси.

2) Поради мојата физичка попреченост, не можам сам да ја пакувам опремата дома во картон пред да ја префрлам во лабораторија. Токму од истата причина, не можам да се грижам за повторно инсталирање на компјутерот откако ќе се врати од тестот.

Затоа, барам компанија активна во областа Ерусалим, од која може да се добие оваа услуга.

Совршено ми е јасно дека гаранцијата на компјутерот нема да биде релевантна во таков случај – сепак, бидејќи способноста за работа со компјутер е суштинска работа овие денови, не можам да си дозволам подолг период од неколку недели или можеби дури и повеќе во кои нема да имам пристап до компјутер (ова е единствениот компјутер што го имам дома – и во мојата ситуација не можам да си дозволам да купам друг компјутер).

Дали знаете компанија која работи во областа Ерусалим која може да понуди таква услуга? И ако е така – по кои трошоци? Би сакал да напоменам дека многу техничари со кои веќе контактирав, за жал, се обидоа да изневерат со секакви срамота трикови: на пример: техничар кој инсистираше дека може да дојде кај мене само на крајот од работниот ден, во одредено време кога веќе беа затворени сите продавници – и на овој начин тој всушност се обиде да ми наплати и без никакво оправдување да ми наплати дупло. Или техничари кои сакаат да ми земат NIS 250 само за проверка – дури и пред да проверат нешто на компјутерот (а ние зборуваме за луѓе кои доаѓаат од друга населба во Ерусалим – а трошоците за гориво навистина не оправдајте ја превисоката цена што ја бараат.

Поздрав,

асаф бенјамини,

Улица Костарика 115,

Влез А-стан 4,

Кирјат Менахем,

Ерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштенски број: 9662592.

моите телефонски броеви: дома-972-2-6427757. Мобилен-972-58-6784040.

Факс-972-77-2700076.

Д. Подолу е објава што ја напишав на мојата страница на Фејсбук:

Учествувам од 2007 година во борбата на инвалидите во државата ИЗРАЕЛ – а од 10 јули 2018 година го правам тоа како дел од движењето „Нитгабер“ – транспарентни инвалиди на кои се приклучив.

Откако долги години активност во државата Израел немаше никаква корист, решив да се обратам до многу извори надвор од Државата Израел – и ова како последен чекор на очај.

Но, има еден проблем: јас сум говорител на хебрејски јазик и поради моето непознавање на странски јазици, не можам да водам двонасочна комуникација со многу места на кои испраќам само преведени датотеки или текстови.

Се чувствувам многу лошо за себе – едноставно не можам да го одглумам мојот очај. Хахаха…

 

E. Подолу е писмото што го испратив до г-ѓа Сара Нетанјаху:

 

Асаф Бенџамин< [email protected] >

До:

[email protected]

Среда, ноември 9-16:49 часот

Здраво на г-ѓа Сара Нетанјаху:

 

Предмет: барање работа.

Почитувана госпоѓо.

Деновиве барам работа. Неодамна (ги пишувам овие зборови во недела, 18 октомври 2020 година) прочитав за проект наречен „Honey Badger“ – во рамките на кој технолошките гиганти како Google или Facebook работат со договорна компанија со седиште во градот Манила во Филипини. Улогата на вработените во оваа компанија, или во други договорни компании (непознат е бројот на компании кои се занимаваат со оваа област) е да ги отстранат проблематичните содржини (дрога, проституција, педофилија, пренос на егзекуции или терористички активности итн.) Интернет. Во 2018 година, Кино Германците во понеделникот мај по име Ханс Блок и Мориц Реисвик продуцираа документарен филм наречен „Интернет чистачи“ за работата на работниците во овие компании.

 

Моето прашање до вас е: дали знаете за компании кои се занимаваат со оваа област, до кои можете да се обратите за да аплицирате за работа?

 

Ќе истакнам дека сум целосно свесен за навредливиот карактер на таквата работа во однос на оние кои се занимаваат со неа: според различни публикации, многу од луѓето кои работеле на овие работни места извршиле самоубиство, или пак развиле многу сериозни ментални и физички болести. како резултат на постојана и секојдневна изложеност на тешката содржина. Но, ова не ме одвраќа, а тоа е затоа што и онака немам што да изгубам во мојот живот – и веќе многу години не можам да се вратам на пазарот на труд (сите други опции за помагање на организации, одбори за работа или контактирање многу компании директно се исцрпени – и многу години).

 

Поздрав,

асаф бенјамини,

Улица Костарика 115,

Влез А-стан 4,

Кирјат Менахем,

Ерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштенски број: 9662592.

Телефонски броеви: дома-972-2-6427757. Мобилен-972-58-6784040. Факс-972-77-2700076.

пост Скриптум. 1) Мои адреси на е-пошта: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected]

 

2) Резиме – assaf benyamini:

 

Лични податоци: assaf benyamini, тел. 029547403.

 

Датум на раѓање: 11.11.1972 година.

 

Адреса: 115 улица Костарика, Кирјат Менахем, Ерусалим, ИЗРАЕЛ.

 

Телефонски броеви: дома-972-2-6427757. Мобилен-972-58-6784040. Факс-972-77-2700076.

 

Образование: 10 години школување и делумна матура.

 

Воена служба: ослободување од медицински причини.

 

Работно искуство:

 

1991-Работа во столарија „РЕШЕТ“ (Јужен Тел Авив)

 

1998-2005-Работа во Националната библиотека, помагајќи му на професионалниот тим библиотекари во широк спектар на задачи.

2009-2010-Работа во синџирот „Авгад“ за сортирање накит.

февруари-мај 2019 година-работа во компјутерската компанија HMSOFT

Почеток на февруари 2020 година – три дена работа со делење весници на минувачите на улица.

 

волонтирање:

Активен во борбениот штаб на инвалидите во ИЗРАЕЛ.

Волонтирање во Центарот за искористување на правата на општина Ерусалим за помош на сиромашно население.

Општи информации: високо мотивирани, способност за добро артикулирање усно и писмено, способност за импровизирање и решавање проблеми.

Има долгогодишно познанство со граѓански организации.

Страда од физичка попреченост што ме спречува да кревам тежок товар и да стојам долго на нозе.

 

F. Подолу е писмото, кое го испратив до компанијата “logicping.co.il”:

 

писма tologicping.co.il“.

 

assaf benyamini< [email protected] >

[email protected]

четврток, 10 ноември во 11:39 часот

До: “logicping.co.il”.

        

Предмет: Постојани врски.

Почитувани госпоѓи/Господине.

Пишувам во блог disability5.com – блог кој се занимава со проблемот на лицата со попреченост, изграден на системот wordpress.org – и зачуван на серверите на servers24.co.il Секој пост на мојот блог има врска што води до него – што е постојана врска. Барам софтвер, или систем на Интернет преку кој можам да ги дистрибуирам сите Мои постојани врски се дистрибуирани што е можно пошироко на мрежата. Дали знаете такви системи или софтвер?

Поздрав,

асаф бенјамини,

115 Костарика ул., влез А – стан 4,

Кирјат Менахем,

Ерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштенски број: 9662592.

моите телефонски броеви: дома-972-2-6427757. Мобилен-972-58-6784040.

Факс-972-77-2700076.

пост Скриптум. 1) Мој матичен број: 029547403.

2) Постојаните врски на блогот disability5.com: Нумериран список:

 

https://docs.google.com/document/d/1hCnam0KZJESe2UwqMRQ53lex2LUVh6Fw3AAo8p65ZQs/edit?usp=sharing

или:

https://dev-list-in-the-net.pantheonsite.io/2022/10/10/Permalinks-of-post…om-list-numbered/‎

Ненумериран список:

https://docs.google.com/document/d/1PaRj3gK31vFquacgUA61Qw0KSIqMfUOMhMgh5v4pw5w/edit?usp=sharing

 

или:

https://dev-list-in-the-net.pantheonsite.io/2022/10/09/Permalinks-your-Fuss…-disability5-com/‎

 

2) Мои адреси на е-пошта: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected]

 

Г. Подолу е објавата што ја објавив на мојата страница на Фејсбук во четврток, 10 ноември 2022 година во 0:39 часот:

 

Подолу е пораката што ја напишав пред неколку минути, овде на Фејсбук до „Безек“:

асаф бенјамини.

Поздрав до Безек:

Што ќе? Јас сум ваш клиент од областа Ерусалим – и повторно се соочувам со проблеми со сурфањето што наводно ги поправивте пред неколку недели: постојано исклучување од Интернет, веб-локации што не се вчитуваат.

Кој е проблемот со тоа што еднаш засекогаш ќе се поправи?

Само се засити!!! Вашата услуга е само одвратна!!!

асаф бенјамини.

пост Скриптум. Моите телефонски броеви: дома-972-2-6427757. Мобилен-972-58-6784040.

Врати ми се и поправај веќе – немам веќе сила за тебе!!!

H. Подолу е е-поштата што ја испратив до Комитетот за финансии на Кнесетот (Израелскиот парламент):

Писма до Комитетот за финансии на Кнесетот

assaf benyamini< [email protected] >

До:

[email protected]

Четврток, 10 ноември во 11:51 часот

До Финансискиот комитет на Кнесетот, нека биде мир над вас:

Неодамна го испратив апелот до „Клалит Мушлам“ кој го одби моето барање за враќање на основната ортопедска опрема.

Ве повикувам да ја преиспитате политиката и законската регулатива по ова прашање – луѓето кои живеат со инвалидски додаток од Националниот институт за осигурување имаат многу тешко време и во многу случаи едноставно не можат да поднесат ненадејни финансиски трошоци од ваков вид.

Претпоставувам (иако не сум проверил, а немам начин да проверам) дека многу инвалиди се принудени да се откажат од оваа услуга поради неможноста да платат 600 шекели за ортопедски чевли. Мислам дека има итна потреба од промена на законската регулатива и процедурите во овој поглед. Ова не е луксузен производ, туку критична медицинска опрема. За ваша референца. Поздрав, Асаф Бињамини.

 

До: Клалит Мушлам – јавни прашања.

Предмет: ортопедски чевли.

Почитувани госпоѓи/Господине.

Неодамна (ги пишувам овие зборови во четврток, 13.10.2022 г.) Морав да купам ортопедски обувки во износ од 600 NIS – што е тежок финансиски товар за човек како мене кој живее со многу ниски примања – додаток за инвалидитет од Националниот институт за осигурување.

Моето прашање во врска со ова е: дали имам право на враќање на парите?

Би ценел ако можете да елаборирате колку што е можно повеќе во врска со ова.

Со почит,

асаф бенјамини,

115 Костарика ул.,

влез А-стан 4,

Кирјат Менахем,

Ерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштенски број: 9662592.

моите телефонски броеви: дома-972-2-6427757. Мобилен-972-58-6784040.

Факс-972-77-2700076.

 

пост Скриптум. 1) Имам датотека која вклучува: копија од лична карта. Потврда за надоместокот што го добивам од Националниот институт за осигурување. Фотокопија од потврдата за купување на ортопедските обувки до.

2) Мојата веб-страница:https://disability5.com/

3) Мој матичен број: 029547403.

4) Мои адреси на е-пошта: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected]  

или: [email protected] или: assaffff@ protonmail.com 

или: ass.benyam[email protected] или: [email protected] или: [email protected]

 

I. Еве неколку идеи за кои размислував:

        

1) Како што знаете, има многу, многу платформи, веб-страници и софтвер на Интернет – додека многу од нив немаат објаснувања на хебрејски во врска со начинот на работа, нивната намена, условите за нивно користење итн. Се разбира, има видеа на YouTube каде што можете да најдете објаснувања на хебрејски за различни теми – сепак, постојат платформи во врска со кои има објаснувања само на англиски или на други странски јазици – а понекогаш има луѓе (вклучувајќи го и писателот на овие редови) кои им е многу тешко да ги разберат објаснувањата на англиски или на други странски јазици, а тие се всушност „Изгубени“ и не можат да разберат колку платформи на мрежата работат. Секако, користењето на услугите за автоматско преведување на Google Translate или други услуги за автоматско преведување не помагаат поради многуте грешки во преводите. Во оваа ситуација хебрејскиот говорител нема да добие помош, а нејасниот превод полн со грешки само ќе создаде многу поголема конфузија и недостаток на разбирање. Предизвикот е да се создаде систем базиран на вештачка интелигенција, кој ќе „знае“ по внесувањето на адресата на доменот на веб-страницата или URL-то што е погодно за автоматски да даде јасно објаснување на хебрејски за тоа како работи планираната платформа. Таквиот систем мора да вклучува во него можност за споделување и можност за добивање дополнителни објаснувања – и тоа ако, поради една или друга причина,

Секако, откако ќе профункционира таквата платформа, ќе може да им се предложи на програмерите на други јазици да развијат слични системи за говорителите на истиот локален јазик кои не зборуваат течно на други јазици.

2) Мрежа чија цел е да ги олесни дискусиите за подигање идеи – и нивно контрадикторност или побивање. А значењето: дискусијата се води на следниов начин: некој корисник на мрежата изнесува идеја или изјава од еден или друг вид – а другите корисници кои се приклучуваат на дискусијата мора да се обидат да докажат дека идејата што ја предложи тој корисник не е точна. – а од друга страна, лицето кое ја предложи идејата мора да продолжи да се обидува да ја брани и да објасни зошто е навистина точно. Дискусија која секогаш ќе се состои од побарувања и противтужби.

3) Мрежа на нарачување демонстрации. Како што знаеме, има социјални активисти кои се обидуваат да промовираат различни прашања – но од една или друга причина тие не можат да излезат на улица и да демонстрираат. Целта на оваа социјална мрежа ќе биде да ги „совпадне“ прашањата што тие социјални активисти ќе се обидат да ги промовираат и другите луѓе во истата мрежа чија улога ќе биде да излезат и да демонстрираат за тие идеи.

4) Мрежа од цензурирана содржина. Како што знаете, технолошките гиганти како Google, Facebook, Apple, Amazon итн. понекогаш блокираат различни корисници поради една или друга содржина што тие корисници ја поставуваат. Идејата е да се создаде социјална мрежа која ќе послужи како еден вид „засолниште“ за сите оние корисници кои биле блокирани – и секако таквата мрежа нема да има цензура или ограничувања од каков било вид за прикачување на содржина.

5) Социјална мрежа со чудна содржина. Тоа значи социјална мрежа, која ќе биде посветена исклучиво на прикачување на луди или заблуди содржини или идеи. Според тоа, секоја содржина што е премногу логична или реална ќе биде веднаш блокирана. Предизвикот ќе биде, секако, да се развие алгоритам чија цел ќе биде да се обиде да ги лоцира оние содржини кои се премногу паметни или логични за да ги блокираат. Корисниците ќе можат да поднесат жалба – и доколку се покаже дека поставената содржина е навистина заблуда и нелогична или премногу реална, истата содржина ќе биде вратена на страницата.

J. Подолу е писмото што го испратив на различни места:

До:

Предмет: странски интернет провајдер.

Почитувани госпоѓи/Господине.

Јас сум клиент на компанијата „Безек“ од областа Ерусалим и се претплатив на услугата за интернет конекција и телефонска линија.

Последнава година (ги пишувам овие зборови во петок, 11 ноември 2022 година – неколку часа пред Шабат) повторно и повторно се повторува особено срамота однесување од нивна страна: иако сум претплатник, а исто така плаќам најдобро од моите пари за услугата со оптички влакна, интернет конекцијата се исклучува повторно и повторно – Баш така и без причина. Исто така, понекогаш не се појавуваат веб-страници на сосема легитимни сајтови, само така и без причина. Исто така, во многу случаи сурфањето на Интернет станува многу бавно – исто така без никаква причина или оправдување. Секогаш кога ќе контактирам со техничките тимови на Безек, проблемот се решава навремено – сепак, секогаш се повторува кратко време подоцна. Многупати сум ги молел да ги поправат сите проблеми еднаш засекогаш,

Моето прашање е: Дали е технички возможно да се добие услуга од странски интернет провајдер (лоциран надвор од територијата на Државата Израел)? Или поради фактот што „Безек“ има монопол на инфраструктурата што стигнува до домовите во Израел, дури и да успеам да се поврзам со странски интернет провајдер тоа всушност нема да има никакво значење и затоа таков тест е непотребен во првото место?

Поздрав,

асаф бенјамини,

Улица Костарика 115,

Влез А-стан 4,

Кирјат Менахем,

Ерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштенски број: 9662592.

моите телефонски броеви: дома-972-2-6427757. мобилен-972-58-6784040. факс-972-77-2700076.

пост Скриптум. 1) Мој матичен број: 029547403.

2) моите адреси за е-пошта: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected]

3) Мојата веб-страница: https://disability5.com

К. Подолу е е-поштата што ја испратив до Јад Вашем:

Моите писма до „Јад Вашем – орган за холокаустот и херојското сеќавање“.

Yahoo/испратено

          

Асаф Бенџамин< [email protected] >

[email protected]

Петок, 11 ноември во 11:35 часот

До: „Јад Вашем – орган за холокаустот и херојското сеќавање“.

Предмет: Предлог за тема на истражување.

Почитувани госпоѓи/Господине.

На крајот на Втората светска војна, имаше барање од Советскиот Сојуз да ги депортира сите германски малцинства и население од источна Европа. Како што знаеме, тоа се популации кои живееле во различни земји во источна Европа кои пристигнале таму по Австро-унгарската империја, која се распаднала по завршувањето на Првата светска војна. Добро е позната и улогата на овие популации во помагањето на злите војски на нацистичка Германија и нејзината окупација во првите фази од Втората светска војна. Кога барањето доаѓа од насоката на Русите, политички и воено тоа беше средна фаза помеѓу крајот на Втората светска војна и почетокот на Студената војна и меѓублокската борба меѓу САД и Советскиот Сојуз што ќе дојде. подоцна. И бидејќи во оваа фаза западните сили кои победија во војната, имено: САД, Англија и Франција, сè уште беа во сојуз со Советскиот Сојуз, тогаш за да се изврши депортацијата, потребна беше согласност од западните сили – кои на крајот дадоа согласност и поставија услов пред Русите: барање депортацијата да се изврши-И во него беа извршени многу акти на суровост и ужас врз цивилното население. Како дел од оваа депортација – депортација на население од 16 милиони Германци назад во нивната татковина, имаше краток период во кој функционираше логор со кој управуваше Евреин по име Шломо Морел – логор во кој беа затворени германски затвореници. И тука се наметнуваат неколку прашања: Каде може да се најде приказната за овој камп? И дали Шломо Морел, или други менаџери во кампот, дали има врска со движењето Avengers? И дали истиот Шломо Морел имал семејна врска со израелскиот огласувач Моти Морел, за кој се знае дека загинал во сообраќајна несреќа во Тел Авив на 17 април 2018 година?

И како заклучок: никогаш не сум работел во институтот Јад Вашем и немам директна лична инволвираност во работата.

Овие зборови ги пишувам само како предлог – и ништо повеќе од тоа.

Поздрав,

асаф бенјамини.

L. Подолу е писмото што го испратив на различни места:

До:

Предмет: Автоматска монетизација.

Почитувани госпоѓи/Господине.

Имам неколку канали на различни социјални мрежи, каде што прикачувам содржини од време на време.

Барам услуга во која ќе можам да ги прикачувам линковите до моите платформи и која ќе ги монетизира сите мои канали автоматски и без потреба од мое постојано вклучување цело време.

Дали знаете таква услуга?

Поздрав,

асаф бенјамини,

Улица Костарика 115,

Влез А-стан 4,

Кирјат Менахем,

Ерусалим,

Израел, поштенски број: 9662592.

моите телефонски броеви: дома-972-2-6427757. мобилен-972-58-6784040. факс-972-77-2700076.

пост Скриптум. 1) Мој матичен број: 029547403.

2) мојата е-пошта: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: [email protected] и: assaf[email protected] и: [email protected] и: [email protected]

3) Мојата веб-страница: https://disability5.com

М. Подолу е пораката за е-пошта, која почнувам да ја испраќам деновиве (ги пишувам овие зборови на 11 ноември 2022 година) на различни места:

До:

Предмет: Предлог-проект.

Почитувани госпоѓи/Господине.

Јас сум човек кој боледува од телесен инвалидитет, поради кој ми е се потешко да кревам работи кои случајно паѓаат на под (нешто што се знае дека одвреме-навреме се случува во речиси секој станбен стан). Јас користам објект/помош наречен „рачен продолжувач“ – што е:

Како што можете да видите, овој уред може да биде ефикасен кога станува збор за цврст предмет кој понекогаш треба да се подигне од подот. Но, како што знаете, понекогаш има случаи каде што случајно паѓа на подот е течност, а не цврста, како на пример: случајно истурена супа на подот, случајно истурено масло итн.

Кога станува збор за здрави луѓе, се разбира, нема проблем да земете партал и да го исчистите она што е потребно – сепак, луѓето како мене кои страдаат од физичка попреченост која се влошува и полоша понекогаш имаат потешкотии со движењето напред-назад. со рака додека го чистите подот со парталот.

Поради овие причини, долго време барав производ што би можел да го набавам, а кој би вклучувал соодветен механизам за прицврстување на екстендерот за раце чија слика ја прикачив овде и кој ќе може да ја впие течноста што е истурена. подот (и од причините што ги спомнав, нормално партал не си ја врши работата во таков случај).

Ќе истакнам дека не сум доилка, но поради здравствени потешкотии дефинитивно ми треба таков производ. Треба да се запомни дека луѓето во мојата ситуација поголемиот дел од времето го поминуваат сами, и без друга личност која може да биде покрај нив и да помогне во таква ситуација (а и денес не ми треба таква помош).

Во секој случај, и по многу пребарувања, кои вклучија и упатување на прашањето на МИЛБАТ организација, на компании кои се занимаваат со производство на ергономски производи (како што знаеме, такви компании има многу малку во ИЗРАЕЛ, а од тестовите што ги направив, ми стана јасно, на пример, дека во целата област Ерусалим има се само еден мал бизнис кој се занимава со ова) и на разни синџири, а исто така и на фабрики каде што се произведуваат материјали за чистење, ми стана јасно дека очигледно таков производ од денес не постои.

Затоа, моето прашање до вас е: дали би биле заинтересирани да понудите ваков проект за развој на производи на студентите кои студираат на полето на дизајн на производи?

Мојата надеж е дека ако и кога постои ваков производ, а има и финансиска изводливост за негово маркетинг, ќе може да им помогне и на многу други инвалиди или болни луѓе.

Поздрав,

асаф бенјамини,

Улица Костарика 115,

Влез А-стан 4,

Кирјат Менахем,

Ерусалим,

ИЗРАЕЛ, поштенски број: 9662592.

моите телефонски броеви: дома-972-2-6427757. Мобилен-972-58-6784040.

Факс-972-77-2700076.

пост Скриптум. 1) Мој матичен број: 029547403.

2) Мои адреси на е-пошта: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected] или: [email protected]

3) Мојата веб-страница:https://disability5.com

N. Мои врски:

1)блог рецепти на Талија Бенџамини

2)страницата getmunch.com

3)Напис: Зошто измамите на Интернет успеваат – од Ревитал Соломон

 

Print Friendly, PDF & Email