Visit BlogAdda.com to discover Indian blogs getLinks(); ?> A válság következményei. - מידע לאנשים עם מוגבלויות

A válság következményei.

Nak nek:

Tantárgy: Védelem a válság következményei ellen

Tisztelt Mr. és Mrs.

Mint ismeretes, néhány napja (ezeket 2022. június 3-án írom) aggodalomra ad okot, hogy világszerte súlyos válság tör ki a táplálkozásbiztonság területén, ennek több körülmény az oka:

1) Oroszország és Ukrajna háborúja, amely szinte teljesen megszüntette a búza, a gabona és a kukorica behozatalának lehetőségét onnan, amely tudvalevőleg 30-40 százalékát teszi ki a világszerte rendelkezésre álló termények készletének, másrészt viszont óriási lehetőség rejlik ezeknek a termékeknek Kínából és Indiából történő importálásában, ami manapság még korántsem kivitelezhető, és ezt politikai okokból is nagyon nehéz megtenni (olyan országok, amelyek a nyugati birodalmak áldozatai lettek). a történelem ma már nem hajlandó együttműködni, mert a nyugati világot látja okolhatónak a válságért, és ez a helyzet, és ennek csak az árát kell megfizetnie.a kísérletek arra, hogy elmagyarázzák ezen országok uralkodóinak, hogy a válság nemzetközi, és hogy végső soron a világ minden lakója szenvedni fog a következményeitől, függetlenül attól, hogy ki a hibás – ezek a magyarázatok süket fülekre találnak, és gyakran történelmi harag és gondolat , amit a volt gyarmati hatalmak bosszúvágya követ, ami sokkal fontosabb, mint a folyamatos és súlyosbodó globális válság őszinte aggodalma, amely végül nekik is fájni fog).

2) A COVID-válság visszatérése Kínába, amelynek kikötői köztudottan nagyon jelentős szerepet játszanak a világ élelmiszeripari alapanyagainak kereskedelmében. A válság visszatérése és az ottani szigorú bezárások nyomán jelentős mértékben sérül az onnan érkező tengeri szállítás és kereskedelem megfelelő működése, ami számos termék kínálatának csökkenését okozza.

3) Mint ismeretes, az elmúlt hónapokban világszerte jelentősen megemelkedtek az üzemanyagárak, ami növeli a hűtésben a szállítási és tárolási költségeket, és ennek következtében a termékek árait, így az alapvető élelmiszerek árait is. a világ.

4) A klímaválság el nem múló és pusztító következményei: aszályok, a feldolgozásra, mezőgazdasági művelésre alkalmas területek beszűkülése, a csapadék mennyiségét tekintve teljes vízelvezetés: rövid időn belül lehulló nagyon nagy mennyiségű csapadék, amely hatalmas árvizeket, árvizeket okoz, az emberéletben és vagyonban okozott károk mellett a mezőgazdasági területeket is. Másrészt nagyon hosszú időszakokon megyünk keresztül, olykor sok éven át, amikor a csapadékhiány és a hosszú aszályok miatt nincs lehetőség sok növény eltartására.

Emellett az elsivatagosodás tendenciája és a szélsőséges hőhullámok a vízforrások kimerülését okozzák, ami természetesen nagyon komoly veszélyt jelent a nagy populációkra, valamint nagyon megnehezíti a mezőgazdaság és az élelmiszerellátás fenntartását az egész világon. .

5) És egy izraeli specifikus ok: a forgalmi dugók a kikötőkben, mind Haifa kikötőjében, mind Ashdod kikötőjében, amelyek miatt az izraeli állam importőrei kénytelenek felvenni a többletköltségeket, amelyeket a külföldi hajózási társaságok. Mint tudják, ezt a problémát hosszú ideje nem sikerült megoldani politikai okok és Izrael állam munkaügyi kapcsolatainak megoldatlan problémái miatt.

 

Mint tudják, ennek a valóságnak az eredménye az árak növekedése, amelynek fő elszenvedői, mint mindig, a gyenge osztályok, akik gazdasági nehézségekkel küzdenek a különböző országokban.

Mint fogyatékos személy, aki járadékból él, és ezekbe a kategóriákba tartozik, szeretném megkérdezni: Léteznek-e jelenleg olyan politikai és/vagy közszervezetek Izrael államban vagy a világ más részein, amelyek célja, hogy megpróbálják és mérsékeljük ezeknek az embereknek a kárát, és segítsük őket a túlélésben? Rendelkezésre áll valami információ ezzel kapcsolatban?

Üdvözlettel,

Asaf Benyamini,

Costa Rica St. No. 115,

bejárat – Apartman 4,

Kiryat Menachem,

Jeruzsálem,

Izrael,Irányítószám: 9662592.

Telefonszámok: Home-972-2-6427757.

Mobil-972-58-6784040.

Faxszám:-97277-2700076.

asszonyomB. 1) Az én azonosítószámom: 029547403

2) E-mailjeim: [email protected]

És: [email protected]

És: [email protected]

És: [email protected]

És: [email protected]

És: [email protected]

És: [email protected]

És: [email protected]

És: [email protected]

3) Megjegyzem, hogy egy legyengült népességhez tartozom, és az Országos Biztosító Intézet rokkantsági járadékából élek. Ezért én is ahhoz a népességhez tartozom, amely valószínűleg megsérülegy ilyen válság által a legsúlyosabb és legkeményebb módon.

4) Weboldalam:/https://disability5.com

5) És lenne egy további kérdésem: Vannak-e jelenleg olyan tudományos és/vagy technológiai kutatási területek, amelyekben megvan a potenciál ahhoz, hogy ilyen vagy más megoldásokat vezessenek be? És ha igen, milyen mértékben támogatják őket, és milyen mértékben kapnak kutatási és fejlesztési költségvetést a világ kormányaitól?

6) Az alábbiakban számos hivatkozás található (héber nyelven), amelyek a közelmúltban jelentek meg az izraeli sajtóban a témában:

https://www.israelhayom.co.il/business/article/8528423

 

https://www.calcalist.co.il/world_news/article/ryi9v2cvc

 

https://www.mako.co.il/nexter-magazine/bite_from_tomorrow/Article-4375d0721cd1d71026.htm

https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001400653

7) Megjegyzem, héberül beszélek, és nagyon korlátozott az idegen nyelvtudásom. A közepes és alacsony szintű angol és a nagyon alacsony szintű francia nyelv kivételével nincs további tudásom ezen a területen.

Egy professzionális fordító cég segített megírni ezt a dokumentumot.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE