Skip to content
Home » הפוסטים באתר » Alkalmazások fogyatékkal élőknek

Alkalmazások fogyatékkal élőknek

A fogyatékkal élőknek szánt alkalmazások olyan alkalmazások, amelyeket azzal a céllal terveztek és fejlesztettek ki, hogy segítsék és támogassák a fogyatékkal élők életét, könnyebben megoldják a felmerülő problémákat, és jó és hozzáférhető felhasználói élményt biztosítsanak számukra. Az utóbbi időben a pályázatok fontos eszközzé váltak a fogyatékkal élők szükségleteihez való alkalmazkodásban, valamint az akadálymentesítési és esélyegyenlőségi törvények irányelveinek, hirdetményeinek betartásának támogatásában.

A fogyatékosság leggyakoribb típusai a mozgás-, látás- és hallássérültek. Az ilyen fogyatékkal élők segítése érdekében olyan alkalmazásokat fejlesztettek ki, amelyek olyan funkciókat tartalmaznak, mint a hozzáférhető térképek, a hangvezérlés, a kisegítő eszközökkel való integráció stb. Ezek a funkciók lehetővé teszik a fogyatékkal élők számára a kisegítő lehetőségek problémáinak megoldását, valamint a műveletek egyszerűbb és kényelmesebb végrehajtását.

Például vannak olyan alkalmazások, amelyek lehetővé teszik a mozgássérült emberek számára, hogy az arc szögéből irányítsák telefonjukat, így például üzeneteket küldhetnek és kezelhetnek. A képernyővel való közvetlen érintkezés nélkül hívhat. Vannak olyan alkalmazások is, amelyek lehetővé teszik a látássérültek számára, hogy módosítsák a betűméretet és növeljék a képernyő méretét, hogy megkönnyítsék az olvasást és megelőzzék a szem megerőltetését. Ezenkívül vannak olyan alkalmazások, amelyek lehetővé teszik a hallássérültek számára, hogy növeljék a telefon hangerejét és irányítsák a számot a kényelmesebb hívásélmény érdekében.

A fogyatékkal élőknek szánt alkalmazások a fogyatékkal élőknek is segíthetik mindennapi életüket kényelmesebben kezelni. Például vannak olyan alkalmazások, amelyek lehetővé teszik a mozgássérült emberek számára, hogy kezeljék a gyógyszerek szedésének időpontját, és rendszeresen emlékeztetik őket, hogy a megfelelő időben vegyék be a gyógyszereket. Ezen kívül vannak olyan alkalmazások, amelyek lehetővé teszik a mozgássérültek számára a napi feladatok kidolgozását, a találkozási időpontok beállítását, és emlékeztetik őket a különféle tevékenységekre, amikor el kell végezniük azokat.

A. Az alábbiakban a Jeruzsálemi Héber Egyetem Humán Erőforrás Tanszékéhez írt leveleim vannak:

Levelek a Héber Egyetem Humán Erőforrás Tanszékéhez.

[email protected]

május 13-án, szombaton 21:09-kor

május 13-án, szombaton 21:09-kor

Címzett: A Héber Egyetem – Emberi Erőforrások osztálya.

Tantárgy: kutatási asszisztensek.

Tisztelt Hölgyeim/ Uraim!

A napokban munkát keresek. Tudniillik a különböző egyetemeken és felsőoktatási intézményekben különböző területeken vannak oktatók – akiket olykor mi segít.

“Kutatási asszisztensek” néven. A kérdésem a következő: hogyan találhat munkát ezen a területen? 

Üdvözlettel,
assaf benyamini, 

115 Costa Rica Street, 

4. bejárat A-lakás,
Kiryat Menachem, 

Jeruzsálem,

IZRAEL, irányítószám: 9662592.

a telefonszámaim: otthon – egy titkos otthonban zaklatás és az izraeli rendőrségen tett panasz miatt, amit nem intéztek el. Mobil-972-58-6784040. Fax-972-77-2700076.

Utóirat.

1) Az én azonosítószámom: 029547403.

2) E-mail címeim: [email protected] és: [email protected] és: [email protected] és: [email protected] és: [email protected] és: [email protected] és: assafff[email protected] és: [email protected] és: [email protected]

3)Alább az önéletrajzom:

                                Önéletrajz – Asaf Binyamini:


Személyes adatok: assaf benyamini, IDl. 029547403.

Telefonszámok: otthon – egy titkos otthonban zaklatás és az izraeli rendőrségen tett panasz miatt, amit nem kezeltek.

mobil-972-58-6784040.

Iskolai végzettség: 10 év iskolai végzettség és részleges érettségi.

Katonai szolgálat: mentesség egészségügyi okokból.

Munkatapasztalat:

1991 – a RESHET asztalosnál dolgozom (Dél-Tel-Aviv)

1998-2005-ig az Országos Könyvtárban dolgozott, a könyvtárosok szakmai gárdájának segítése a legkülönfélébb feladatokban.

2009-2010 – Az “Avgad” láncban dolgozik ékszer-válogató árucikkekkel.

  1. február-május-munka a HMSOFT számítástechnikai cégnél
  2. február elején több napon keresztül újságosztás az utcán a járókelőknek.

önkéntesség:

Aktív a fogyatékkal élők harci főhadiszállásán.

Önkéntes munka a jeruzsálemi önkormányzat jogainak kiaknázására szolgáló központban egy rászoruló lakosság megsegítésére.

Általános információk: erősen motivált, szóban és írásban is jól artikulál, improvizációs és problémamegoldó készség.

Régóta ismeri a civil szervezeteket.

Fizikai fogyatékosságban szenved, ami miatt nem tudok nehéz terheket felemelni és hosszú ideig a lábamon állni.

B. Alább látható az az e-mail, amelyet az Izraeli Statisztikai Szövetségnek küldtem:

assaf benyamini< [email protected] >

Nak nek:

[email protected]

május 13-án, szombaton 22:32-kor

Címzett: Izraeli Statisztikai Szövetség.

Tantárgy: letiltott adatok.

Tisztelt Hölgyeim/ Uraim!

2007-ben csatlakoztam az izraeli fogyatékkal élők küzdelméhez – 2018. július 10-től pedig a „Nitgaber” mozgalom – transzparens fogyatékosok – mozgalom, amelyhez csatlakoztam – mozgalom, amely a fogyatékkal élőket képviselő mozgalom részeként teszem. kívülről jól láthatóan – ami súlyos diszkriminációhoz vezet velünk szemben még más fogyatékos emberekkel szemben is.

A jelenleg keresett szám az átlátszó fogyatékkal élők száma Izrael államban, akiknek a problémájuktól szenvednek.mentális vagy pszichiátriai.

Szerinted honnan lehet kideríteni ezt a számot?

Üdvözlettel,

Assaf benyamini,

115 Costa Rica Street,

Bejárat A-lakás 4,

Kiryat Menachem,

Jeruzsálem,

IZRAEL, irányítószám: 9662592.

a telefonszámaim: otthon – egy titkos otthonban zaklatás és az izraeli rendőrségen tett panasz miatt, amit nem kezeltek.

Mobil-972-58-6784040. Fax-972-77-2700076.

Utóirat. 1) Az én azonosítószámom: 029547403

2) E-mail címeim: [email protected] vagy: [email protected] vagy: [email protected] vagy: [email protected] vagy : [email protected] vagy: [email protected] 

vagy: [email protected] vagy: [email protected] vagy: [email protected]

3) A “Nitgaber” mozgalmat – átlátszó fogyatékkal élők, amelynek jelenleg is tagja vagyok – Tatiana Kaduchkin asszony irányítja – aki egyben az alapítója is. Telefonszámai: 972-52-3708001. Vagy: 972-3-5346644.

Telefonos válaszideje vasárnaptól csütörtökig IZRAELI idő szerint 11:00 és 20:00 között van, ez nem vonatkozik a zsidó ünnepekre és a különböző izraeli ünnepekre. Folyékonyan beszél oroszul Nagyon magas szintű anyanyelv – de héber is.

Mozgalmunk honlapja:   https://www.nitgaber.com/

C. Az alábbiakban az Izraeli Kémiai Társaságnak küldtem e-mailt:

assaf benyamini< [email protected] >

Nak nek:

[email protected]

május 13-án, szombaton 22:52-kor

Címzett: Izraeli Kémiai Társaság.

 

Tantárgy: házi labor.

Tisztelt Hölgyeim/Uraim!

A napokban munkát keresek. Mint tudják, különböző egyetemeken és kutatóintézetekben vannak olyan laboratóriumok, ahol különféle területeken végeznek kísérleteket. A kérdésem a következő: Van-e olyan terület ma a munkaerőpiacon, ahol a dolgozók az otthonukban lévő laboratóriumban végeznek kísérleteket – a munkáltatói igények szerint (vagy más szóval: ugyanazt a munkát végezzék, mint egy laboratóriumban? dolgozó Magában a laborban – de csak otthonról)?
És ha létezik ilyen terület – hogyan lehet ilyen pozíciókban elhelyezkedni?

Üdvözlettel,

assaf benyamini, 115 Costa Rica St.,

bejárat A-4-es lakás,
Kiryat Menachem,

Jeruzsálem,

IZRAEL, irányítószám: 9662592.

a telefonszámaim: otthon – egy titkos otthonban zaklatás és az izraeli rendőrségen tett panasz miatt, amit nem kezeltek. Mobil-972-58-6784040. Fax-972-77-2700076.

Utóirat. 1) Az én azonosítószámom: 029547403.

2) E-mail címeim: [email protected] és: [email protected] és: [email protected] és: [email protected] és: [email protected] és: [email protected] és: assafff[email protected] és: [email protected] és: [email protected]

3) Alább az önéletrajzom:

Önéletrajz-assaf benyamini:

Személyes adatok: assaf benyamini, személyi igazolvány. 029547403.

a telefonszámaim: otthon – egy titkos otthonban zaklatás és az izraeli rendőrségen tett panasz miatt, amit nem kezeltek. Mobil-972-58-6784040.

Oktatás:

10 év iskolai végzettség és részleges érettségi.

Katonai szolgálat: orvosi okokból mentes.Munkatapasztalat:

1991 – a RESHET asztalosnál dolgozom (Dél-Tel-Aviv)

1998-2005-ig az Országos Könyvtárban dolgozott, a könyvtárosok szakmai gárdájának segítése a legkülönfélébb feladatokban.

2009-2010 – Az “Avgad” láncban dolgozik ékszer-válogató árucikkekkel.

2019. február-május-munka a HMSOFT számítástechnikai cégnél

2020. február elején több napon keresztül újságosztás az utcán a járókelőknek.

Önkéntesség:

Aktív a fogyatékkal élők harcának főhadiszállásán. Önkéntes munka a jeruzsálemi önkormányzat jogainak kiaknázására szolgáló központban egy rászoruló lakosság megsegítésére.

Általános információ:

Erősen motivált, jól artikulál szóban és írásban, improvizációs és problémamegoldó készség. Régóta ismeri a civil szervezeteket.

Fizikailag ami megakadályozza, hogy nagy terheket emeljek fel és ne álljak hosszú ideig a lábamon.

D. Alább látható az e-mail, amelyre küldtemSophie és Abraham Stochinsky-ról elnevezett izraeli Alzheimer-kórközpont Ramat Ganban:

Asaf Benjamin< [email protected] .

nak nek:

[email protected]

május 13-án, szombaton 23:08-kor

Címzett: Sophie és Abraham Stochinskyról elnevezett izraeli Alzheimer-kórház Ramat Ganban.

Tantárgy: szoftver/rendszer demenciában szenvedők számára.

Tisztelt Hölgyeim/Uraim!

A következő ötletre gondoltam egy olyan alkalmazás kifejlesztésére, akik olyan betegségekben szenvednek, amelyek kognitív hanyatlással és demenciával járnak, mint például az Alzheimer-kór:

Mint tudjuk, az olyan betegségekben szenvedő betegek, amelyek fő jellemzője a kognitív hanyatlás (például Alzheimer-kór vagy más, demenciával járó betegség), fokozatosan elveszítik számos képességüket, például a rövid távú memóriát vagy a mindennapi működésüket. fokozatosan romlik. Az ötlet egy olyan szoftver vagy rendszer létrehozása, amelyet az ilyen helyzetben lévő emberek számára terveznek. A kihívás az, hogy egy ilyen rendszerbe gyűjtsük össze az ember által használt összes programot vagy rendszert – és egy mesterséges intelligencia rendszeren keresztül a működési mechanizmus a betegség előrehaladtával egyre egyszerűbb lesz. Természetesen ahhoz, hogy a rendszert a lehető legpontosabban az azt használó személy helyzetéhez igazodó módon építsük fel, a fejlesztés során szükség lesz agykutatókkal való konzultációra, együttműködésre,

A rendszer célja természetesen az, hogy a számítógép különféle célú használatához szokott és a demencia szélén lévő emberek ne veszítsék el teljesen a hozzáférésüket az életük hosszú éveiben megszokott rendszerekhez. – és ezáltal bizonyos mértékig javítják életminőségüket, amely már magának a betegségnek a tünetei miatt is jelentősen károsodik.

Ennyit magáról az ötletről.

Bár ez egy olyan gondolat, amelyen gondolkodtam, a magánéletemben semmi közöm a demencia ellátásához.

Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy mindenben, ami engem személyesen érint, számos dolgot figyelembe kell venni:

1) Nem vagyok szakember a programozás területén, sem az agykutatás, a kogníció vagy a neurológia területén – ezért nem fogok tudni lépésről lépésre végigkísérni egy ilyen projektet. A projekt másik része.

2) Nagyon alacsony jövedelemből élek – rokkantsági járadékból az Országos Biztosító Intézettől. Ezért nincs lehetőségem költségvetést fektetni az ötlet megvalósításába. És mi több: helyzetem súlyosságából adódóan még a nagyon magas kedvezmények sem segítenek.

3) Jeruzsálemben, a Kiryat Menachem negyedben élek, és nincs autóm vagy jogosítványom. Egészségi és anyagi helyzetemből adódóan arra sincs esély, hogy a jövőben sikerüljön jogosítványt szereznem vagy autót vásárolnom. Ebből adódóan,

Személyes adataim: keresztnév – Asaf. Vezetéknév – Benimini. Személyi szám – 029547403. Teljes postacím –

Assaf Binyamini,

115 Costa Rica St.,

bejárat A-4-es lakás,
Kiryat Menachem,

Jeruzsálem,

IZRAEL, irányítószám: 9662592.

a telefonszámaim: otthon – egy titkos otthonban zaklatás és az izraeli rendőrségen tett panasz miatt, amit nem kezeltek. Mobil-972-58-6784040. Fax-972-77-2700076.

E-mail címeim: [email protected] vagy: [email protected] vagy: [email protected] vagy: [email protected] vagy: [email protected] vagy: [email protected] vagy: [email protected] vagy: [email protected] vagy:[email protected]

Weboldalam:   https://www.disability55.com/

E. Alább látható az e-mail, amelyre küldtem“Az izraeli közösségi orvoslás minőségi intézkedéseinek nemzeti programja”:

Yahoo/küldve

assaf benyamini< [email protected] >

Nak nek:

[email protected]

május 15-én, hétfőn 10:06-kor

Címzett: “Az izraeli közösségi orvoslás minőségi intézkedéseinek nemzeti programja”.

Tantárgy: orvosi tanulmányok.Tisztelt Hölgyeim/ Uraim.

Olyan orvosi tanulmányok potenciális résztvevőjének ajánlom magam, amelyre a Honvédelmi Minisztérium személyes adatai alapján alkalmas vagyok.

Tisztelettel,

Assaf benyamini,

115 Costa Rica St.,

Bejárat A-Apartman 4,
Kiryat Menachem,

Jeruzsálem,

IZRAEL, irányítószám: 9662592.

a telefonszámaim: otthon – egy titkos otthonban zaklatás és az izraeli rendőrségen tett panasz miatt, amit nem kezeltek. Mobil-972-58-6784040. Fax-972-77-2700076.

Utóirat. 1) Az én azonosítószámom: 029547403.

2) E-mail címeim: [email protected] vagy: [email protected] vagy: [email protected] vagy: [email protected] vagy: [email protected] vagy: [email protected] vagy: [email protected] vagy: [email protected] vagy: [email protected]

3) A terápiás környezet, amelyben vagyok:
“Reut” egyesület – Hostel “Avivit”,

HaAvivit utca 6.
Kiryat Menachem,

Jeruzsálem,

IZRAEL, irányítószám: 9650816.

A hostel irodáinak telefonszámai:

972-2-6432551. Vagy: 972-2-6428351.

A szálló e-mail címe: [email protected]

A szálló szociális munkása, aki a lakásomban takarít: Stora Sára-972-55-6693370.

4) A háziorvos, akit felügyelek:

Dr. Brandon Stewart,

“Klalit Health Services” – “Hatayelet” Klinika,

Szent Dániel Yanovsky 6,

Jeruzsálem,

IZRAEL, irányítószám: 9338601.

Telefonszám a klinikai irodákban: 972-2-5098282.

Faxszám a klinikai irodákban: 972-2-6738551.

5) További személyes adatok: Életkor: 50. Családi állapot: Egyedülálló. Születési ideje: 1972.11.11.

6) Az általam rendszeresen szedett gyógyszerek adatai: Pszichiátriai gyógyszerek:

1. Seroquel-

2 db 300 mg-os tabletta minden este.

2. Tegretol CR-

400 mg – minden reggel. 400 mg – minden este.

3. Effexor-

150 mg – minden reggel. 150 mg – minden este.

 

7) Az alábbiakban néhány magyarázatot olvashat az “irritábilis bélszindrómáról”, amelytől szenvedek:

Nak nek:
Tantárgy: peglax kezelése.
Tisztelt Hölgyeim/Uraim!

Évek óta szenvedek különféle egészségügyi problémáktól – testi és lelki. Az egyik testi betegségem, amelyben szenvedek, az úgynevezett “irritábilis bél szindróma” – ez a betegség, amelynek fő jellemzője számomra az étvágy szélsőséges megváltozása, hányinger, amely néha megnehezíti a megfelelő mennyiségű víz fogyasztását (és ennek az állapotnak a következményeként) Az elmúlt években többször szenvedtem kiszáradástól, ami miatt még egy kórház sürgősségi osztályára is el kellett mennem, kemény székletürítéssel és székletürítés utáni fájdalommal. Miután konzultáltam a vizsgálati terület orvosaival, világossá vált számomra, hogy ez egy krónikus betegség, amely nem gyógyítható. Létezik azonban egy peglax nevű készítmény, aminek a fogyasztása megfelelő étrenddel kombinálva mindenképpen jelentősen megkönnyebbülhet.

Ön szerint van megoldás az ilyen típusú problémákra? Üdvözlettel, Asaf Binyamini. Ui. Van egy véleményem, amelyet egy Liron Ladenheim nevű dietetikustól kaptam, akivel 2007. március 27-én megvizsgáltak a Klalit Egészségbiztosítási Pénztárnál (a jeruzsálemi Kiryat Moshe szomszédságában lévő fiókban, ahol akkor egy család megfigyelés alatt állt). Dr. Yehudit Saadon nevű orvos).

8) Az alábbiakban felsoroljuk azokat az orvosi problémákat, amelyektől szenvedek: 1. Mentális betegség-kényszeres szindrómaOCD, valamint skizo-affektív rendellenességként meghatározott betegség 2. Psoriaticus ízületi gyulladás. 3. Neurológiai probléma, amelynek meghatározása nem egyértelmű. Fő tünetei: észrevétlenül kieső tárgyak a kezemből, szédülés, érzésvesztés a tenyér egyes területein és bizonyos egyensúly- és testtartási problémák. 4. Krónikus porckorongsérv a háton a 4-5 csigolyákban – ami a lábakba is kisugárzik és megnehezíti a járást. 5. Irritábilis bél szindróma. 6. Kardiológiai probléma jeleinek kezdete az elmúlt hónapból (ezeket a szavakat 2018. március 22-én, csütörtökön írom). E sorok írásakor még nem tisztázott a probléma lényege, ami a nap nagy részében mellkasi fájdalmakban nyilvánul meg,

9) Alább látható a levél eleje, amelyet több éve küldtem különböző helyekre (ezeket a szavakat 2019. augusztus 6-án, kedden írtam): a következő címre:

Tantárgy: egészségügyi szolgáltatás.
Tisztelt Hölgyeim/Uraim!

Én, assaf benyamini, 46 éves, Jeruzsálemben, a Kiryat Menachem negyedben lakom egy bérelt lakásban, és olyan személy vagyok, aki különféle – testi és lelki – egészségügyi problémákkal küzd.

Krónikus kékség Időről időre kénytelen vagyok háziorvoshoz menni, ha ilyen vagy olyan probléma adódik. Sajnos rendszeresen létezik egy felháborító valóság: a háziorvossal való találkozásaim során nem lehet orvosi problémákat felhozni, ha és amikor ez szükséges, mert az orvos sok időt tölt telefonálással, aminek nincs köze. velem – és így még akkor sem, ha az orvos orvosi ajánlásokat ad, nem koncentrál, olyan ajánlásokat ad, amelyek ésszerűek lehetnek. Nagyon sok a helytelen ajánlás, amely csak részleges vagy nagyon felületes információkon alapul. Krónikusan kék vagyok, ez a valóság számomra elviselhetetlen – és az egészségbiztosítási pénztárnál, ahol állítólag kezelnek, sokéves tapasztalatom alapján Megtanultam, hogy a helyzet egyre rosszabb, és valószínűleg többé nem fogok orvosi kezelésben részesülni – a helyzet súlyos lesz, vagy bármilyen veszélyes is. A kérdésem a következő: Ön szerint mit lehet tenni ellene? Üdvözlettel, Asaf Binyamini. PS Nem fontolgatom, hogy másik orvoshoz vagy másik betegpénztárhoz váltsak – a korábbi tapasztalatokból megtanultam, hogy még más orvosok esetében sem különbözik a helyzet attól, amit itt leírtam, és a másik egészségpénztárhoz való váltásnak nem lesz semmi eredménye. kivéve,

F. Alább látható az e-mail, amelyre küldtem“michsaf.com”:

levelem a „michsaf.com” címre.

[email protected]

május 15-én, hétfőn 10:36-kor

Címzett: “michsaf.com”.

Tantárgy: segédeszközök keresése.

Tisztelt Hölgyeim/Uraim!

Fizikai fogyatékosságom van, ami az évek során egyre súlyosbodó – az 1998 elején történt munkabalesetem óta. Az elmúlt hetekben bekövetkezett további súlyosbodások miatt fizikailag egyre nehezebben mosogatok a konyhában. enni. Szeretném megjegyezni, hogy számomra nagyon fontos a környezetminőség kérdése, ezért nem érdekel az eldobható eszközök használata. Itt van egy másik nehézség is: olyan személy vagyok, aki nagyon alacsony jövedelemből él – az Országos Biztosító Intézet rokkantnyugdíjából. Emiatt a sok pénzbe kerülő segédeszközök beszerzése semmiképpen sem lehetséges. Arra gondoltam, hogy ilyen helyzetben megoldás lehet az eldobható vagy eldobható evőeszközök vásárlása elfogadható áron. Ismersz olyan céget, ahol ilyen evőeszközöket lehet beszerezni?

Üdvözlettel,

Assaf benyamini,

115 Costa Rica St.,

bejárat A-4-es lakás,
Kiryat Menachem,

Jeruzsálem,

IZRAEL, irányítószám: 9662592.

a telefonszámaim: otthon – egy bizalmas otthonban zaklatás és az izraeli rendőrséghez intézett panasz miatt, amelyet nem intéztek el.
Mobil-972-58-6784040. Fax-972-77-2700076.

Utóirat. Mozgáskorlátozott személy vagyok, nincs jogosítványom, autóm. Ezért olyan cégeket keresek, akiktől házhozszállításra is meg tudom rendelni a termékeket.

G. Alább látható az e-mail, amelyre küldtem“jkmonitor.org”

levelek tojkmonitor.org”.

Yahoo/küldve

assaf benyamini< [email protected] >

Nak nek:

[email protected]

május 16-án, kedden, 7:07-kor

ide: “jkmonitor.org”.

Tantárgy: Az eljárás folytatása.

Tisztelt Hölgyeim/Uraim!

2021. április 12-én apámmal megérkeztem a Bank Leumi fiókjába, a Herzl Boulevard 106. szám alatt, a Beit Hakerem negyedben.Jeruzsálemben személyes ügyekre. Mielőtt beértünk volna a fiókba, édesapám a forgalmat egyáltalán nem zavaró helyen, néhány percre parkolta le az autóval a banki ügyfeleknek szánt parkolóhelyet. Ennek ellenére édesapám pénzbírságot kapott – és miután a jeruzsálemi önkormányzat parkolási osztályához benyújtott fellebbezésem elutasításra került –, édesapám kérte, hogy ebben az ügyben jelenjen meg a Helyi Ügyek Bíróságán annak megtámadása érdekében. A jeruzsálemi Helyi Ügyek Bírósága azonban, ahol az ügyet tárgyalták, hosszú ideig megtagadta a meghallgatás időpontjának kitűzését – és mindezt a hozzájuk intézett többszöri megkeresések ellenére, és ezt különféle kifogásokkal. Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy a jeruzsálemi helyi ügyek bíróságának ilyen magatartására tekintettel

2023. május 8-án, hétfőn 11:18-kor telefonhívást kaptam a Bírósági Igazgatóságtól a 972-58-6784040-es mobiltelefonszámomra. Ebben a 074-7482101-es számról érkezett hívásban képviselőjük, akivel beszéltem, furcsa és rejtélyes állítást fogalmazott meg (semmit sem tudok az alkalmazottjuk személyazonosságáról, akitől ezt a telefont kaptam): azt állította, hogy a Helyi Ügyek Bírósága mindaddig nem tűzhetett ki tárgyalást, amíg a jeruzsálemi önkormányzat nem emel vádat ellenem. Ez az állítás két okból volt furcsa és rejtélyes:

1. Ez egyáltalán nem vádirat, hanem fellebbezés a parkolási jegyzőkönyv ellen – teljesen más kérdés.

2. 2023. május 7-én, vasárnap 15:35-kor a következő üzenetet kaptam a Bírósági Igazgatóságtól:

A 8918884-1 számú parkolási jelentésre vonatkozó kérelmét elfogadták, és átadták a Helyi Ügyek Bíróságának. A bírósági titkár idézést küld. Parkolási szolgáltatások osztály, Jeruzsálem önkormányzata. Itt le kell szögeznem, hogy nem tudtam, hogy a bírósági adminisztráció két egymásnak ellentmondó üzenete közül melyiket higgyem el. Végül 2025. március 5-re tűzték ki a tárgyalást – vagyis körülbelül két év múlva (szavaim 2023. május 16-án, kedden íródnak). Ily módon a jeruzsálemi Helyi Ügyek Bírósága az ügy körülményeinek teljes és egyben rosszindulatú átláthatatlanságát tárja fel: én egy rokkant és beteg 50 éves férfi vagyok, az apám pedig egy 82 éves férfi. – és nagyon kétséges, hogy apám valóban meg tud-e jelenni a tárgyaláson körülbelül két év múlva.

Továbbá, és tekintettel a következő körülményekre:

1) Édesapám a forgalmat egyáltalán nem zavaró helyen parkolta le, és csak pár percre.

2) A parkolóhely, ahol apám az autóval parkolt, eredetileg a bank ügyfelei számára készült.

3) Nyilvánvalóan a jelentés kiadásának egyetlen oka az volt, hogy a jeruzsálemi önkormányzat felügyelői ragaszkodtak ahhoz, hogy könnyű pénzügyi haszonra tegyenek szert a város leghátrányosabb helyzetű lakosságától – csak így, minden valós ok és szükség nélkül.

4) Fogyatékos és beteg 50 éves férfi vagyok. Édesapám 82 éves férfi. A jeruzsálemi önkormányzat parkolási osztálya, a jeruzsálemi helyi ügyek bírósága és a bíróságok adminisztrációja határozottan megtagadta ennek figyelembevételét és az emberség alapvető és legkívántabb mértékének felmutatását. Ez természetesen minden ember alapvető és elemi kötelessége, függetlenül attól, hogy kiről van szó.

Ezen körülmények fényében szeretném tudni, mit lehet tenni annak érdekében, hogy a Jeruzsálemi Helyi Ügyek Bíróságán a tárgyalást ésszerűbb időpontra halasszák, vagy hogy a rendkívül valószínűtlenség miatt töröljék a bírságot (amely jelenleg NIS 375). .

Tisztelettel,
Assaf benyamini,

115 Costa Rica St.,

bejárat A-4-es lakás,
Kiryat Menachem,

Jeruzsálem,

IZRAEL, irányítószám: 9662592.

a telefonszámaim: otthon – egy titkos otthonban zaklatás és az izraeli rendőrségen tett panasz miatt, amit nem kezeltek. Mobil-972-58-6784040. Fax-972-77-2700076.

Utóirat. 1) Az én azonosítószámom: 029547403.

2) E-mail címeim: [email protected] vagy: [email protected] vagy: [email protected] vagy: [email protected] vagy : [email protected] vagy: [email protected] vagy: [email protected] vagy: [email protected] vagy: [email protected]

3) A jeruzsálemi Helyi Ügyek Bíróságának telefonszáma, ahol az ügy folyamatban van: 972-2-6297971.

4) Apám e-mail címe:   [email protected]

 

H. Psoriaticus ízületi gyulladásban szenvedő személy vagyok. Nemrég (ezeket a szavakat 2023. május 16-án, kedden írom) sok ajánlást kaptam a pikkelysömör kezelésének biológiai gyógyszerekkel történő kezelésének megkezdésére. Nyilvánvalóan olyan orvosok ajánlása, akik törődnek az egészségemmel, és csak segíteni akarnak. Szóval ennyi – nem egészen.

Mint tudjuk, jelenleg nincs olyan kezelés, amellyel a pikkelysömör gyógyítható lenne. A pikkelysömöröm alacsony súlyosságú. A ma pikkelysömör kezelésére alkalmazott biológiai gyógyszereknek már nincsenek olyan súlyos mellékhatásai, mint 10-15 évvel ezelőtt (az akkori gyógyszerek mellékhatásai egészen a gasztroenterológiai betegségek kialakulásáig terjedtek. betegségek) – azonban a ma alkalmazott biológiai gyógyszereknek is vannak enyhe mellékhatásai – Olyannyira, hogy ezekkel a gyógyszerekkel történő kezelés megkezdése előtt a betegeket látens tuberkulózis-vizsgálatra utalják, és ez azért van, mert ezeknek a gyógyszereknek a szedése bizonyos esetekben tüneteket válthat ki. még azoknál is, akiket beoltottak.

Természetesen, amikor olyan emberekről van szó, akiknél súlyos fokú, életveszélyes pikkelysömörben szenvednek, nincs más választásuk, és ezt a kezelést kell alkalmazniuk. Másrészt a pikkelysömöröm alacsony súlyosságú, és nincs orvosi indokom, hogy elkezdjem a kezelést ezekkel a gyógyszerekkel. Mivel a pikkelysömörre a mai napig nincs olyan kezelés, ami meg tudná gyógyítani a betegséget, ezért a biológiai gyógyszerek szedése csak nagyon rövid remissziót hozhat a betegségemből, és ezen kívül semmi – és ennek az átmeneti eredménynek az elérése orvosi szempontból nem igazán megéri számomra – és ez figyelembe véve az egészségügyi árakat, amelyeket a kezelésért fizetek (és nem csak a súlyos mellékhatásokat, hanem a rengeteg bürokráciát is, ami ezzel járna).

Nem vagyok orvos vagy szakember, és hangsúlyoznám, hogy mindent, amit itt írok, orvosok és szakemberek mondták el nekem, akikkel konzultáltam – itt semmi sem az én találmányom.

A nyilvánvaló következtetés az, hogy a valódi oka annak, hogy ezt a kezelést felajánlják nekem, az az, hogy az orvosok és az egészségbiztosítási pénztárak átadják magukat a gyógyszergyártó cégek nyomásának, amelyek ezeket a gyógyszereket a lehető legnagyobb mennyiségben szeretnék eladni. Ennek eredményeként ezeket a gyógyszereket olyan embereknek is kínálják, mint én, akiknek nincs szükségük vagy orvosi indokuk arra, hogy szedjék őket.

Valójában nem érdekelt egy olyan gyógyszeres kezelés elindítása, amelyből csak azok az üzletemberek részesülhetnek, akik részvényesek ezekben a gyógyszergyárakban. Azt gondolom, hogy az ilyen esetekben, amikor a gyógyszert gazdasági érdekből, nem pedig orvosi szükségből ajánlják fel a betegeknek, ezek olyan esetek, amikor az orvosok vétkeznek kötelességük és hivatásuk ellen. Az a tény, hogy Izrael állam egészségbiztosítási pénztárai és alkalmazottaik engednek ennek a nyomásnak, nagyon komoly dolog.

Maguk az orvosok és természetesen a pénztárosok is tagadják ezeket az állításokat, és továbbra is hazudnak azoknak a betegeknek, akiknek a legjobb esetben is szükségtelen – legrosszabb esetben káros – gyógyszert kínálnak.

Természetesen ez a magatartás sok más esetben is megismétlődik az izraeli egészségügyi rendszerben – ami azt jelenti, hogy betegközönségként résen kell lennünk, és lehetőség szerint ellenőriznünk kell a nekünk, állampolgároknak adott egészségügyi vagy egyéb információkat. , ezekről a kérdésekről.

I. Az alábbiakban néhány bejegyzést osztottam meg a Facebook közösségi hálózaton:

1)Sok izgatott megkeresés érkezik hozzánk a bankoktól:

Figyelmes sor = olyan sor, ahol nem figyelsz.

Egy tisztességes bank = csaló tolvajbank.

Egy emberséges bank – egy bank, amely kegyetlen és embertelen módon bánik ügyfeleivel.

lol…

2)A sportban előforduló erőszak területén végzett tanulmányok szerint fordított kapcsolat van a pályán vagy a küzdőtéren tapasztalható erőszak szintje és a közönség részéről érkező erőszak szintje között.

És a jelentés: azokban a sportágakban, ahol magában az arénában magas az erőszak, mint például a dzsúdóban, a bokszban, a birkózásban vagy a jégkorongban, ritkán érkezik erőszak a közönség részéről.

Másrészt azokban a sportágakban, ahol magában az arénában sokkal alacsonyabb az erőszak, mint például a futball, a kosárlabda vagy a kézilabda, sokkal több a közönségből származó erőszak.

Ezért a javaslat az, hogy minden futball-, kosárlabda- vagy kézilabda-mérkőzés előtt negyed órától 20 percig tartsa a részvételt mindkét csapat játékosai, akik aztán egymással szemben állnak a pályán: egy bizonyos időtartam. amelyen a játékosok birkózásban, ökölvívásban vagy bármilyen más harcművészetben mérik össze tudásukat – és természetesen minden alkalommal. A közönség, aki majd magát a játékot nézi, jelen lesz.

Talán segít leküzdeni az erőszak jelenségét a sportban?

Hahaha…

3) Egy bizonyos területről mesélnek, ahol ahhoz, hogy busszal utazhasson, a sofőrnek minden alkalommal kemény tojást kell adni – és ezt utazási jegy vagy pénzfizetés helyett.

Egy napon az egyik vonal sofőrjének és az összes utas megdöbbenésére egy férfi száll fel a buszra egy élő csirkével.

A sofőr döbbenten kérdezi az utast: “Mi ez? Mondd – megőrültél ma?”.

Az utas így válaszol: “Nem, nem vagyok őrült. Fizetsz a mocsári utazásért – így talán a csirkeért cserébe, amit hoztam, kapok egy ingyenes havijegyet.”

Hahaha…

4) Egy szállodába érkezik egy beduin család, aki nem tudja, hogyan kell használni a csapokat.

A beduin nő mindennap bejön a szobába egy vízzel teli kancsóval a napi használatra.

Egy nap bejön a szobába egy üres kancsóval – nincs víz.

A nő férje megkérdezi tőle: “Miért üres a kancsó? Miért nem hoztál ma vizet?”.

Az asszony így válaszol neki: “Sajnálom, ma nem tudtam vizet hozni. Valaki ül a kúton.”

Hahaha…

5) A pszichiátriai osztályon lévő beteg megszólítja a személyzetet:

“Bátorításra van szükségem. Bátoríts.”

A személyzet az osztályon: “Hagyd abba az agyzavarást. Ez egy pszichiátriai osztály – nem egy éljenzés!!”.

A beteg: “Kérlek. Bátoríts. Nagyon szükségem van bátorításra.”

Az osztály ápolószemélyzetének tagjai feldühödnek: “Pszichiátriai osztályon vagy – és a pszichiátriai kezelés soha, de soha nem is fogja bátorítani az embereket.” – És most megmutatjuk, hogyan kell végrehajtani a pszichiátriai végrehajtást.

A személyzet erőszakkal elviszi a beteget, és az ágyhoz köti. Ennek során meghívják az ügyeletes pszichiátert.

A személyzet a betegnek: “Nos, mit gondol rólunk? Mi vagyunk a világbajnokok és a mindent tudók – te pedig egy pszichiátriai fekvőbeteg, aki nem tud, és soha nem is fog tudni semmit!!”.

Az ügyeletes pszichiáter belép a szobába, és így szól az ápolószemélyzethez: „Adjon egy jó injekciót ennek a pimasz betegnek, hogy egy teljes hónapig ki se tudjon kelni az ágyból – és meglátjuk, mennyire lesz biztató. “

Az osztály munkatársai teljesítik kérését.

Az orvos így zárja: “Jó volt neked. Többé nem kell hallanunk ennek a büdös, álmos elmebetegnek a zaklatását. Milyen durva beteg.”

6) A Nemzetközi Olimpiai Bizottság dönt egy új verseny megalapításáról: a nem szokványos, vad és határsértő hajtás világbajnokságáról.

Kik lesznek Izrael képviselői a versenyen? Valami ajánlás?

lol…

7) Szükség van izraeli politikusokra, hogy képviseljék az országot a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által alapított Nemzetközi Káromkodási Olimpián.

A jelentkezés határfeltételei:

1. Legalább 4 demonstrációban vagy provokációban való részvétel és különféle szitkok kimondása (a megfelelő videókat csatolni kell).

2. Azok a politikusok, akiket korábban letartóztatott a rendőrség – előny.

3. Legalább 10 alkalommal, amikor a politikust eltávolították a Knesszet üléseiről. Az eltévedt istenek evakuálása a felügyelők által – előny.

4. A korrupciós ügyekben hozott ítéletek jelentősen növelik a jelölt esélyeit.

5. Lebonyolított egy rágalmazási pert, amely legalább két évig tartott.

Az udvarias vagy kulturált politikusok felhívásai nem fognak érdekelni.

Kik lesznek Izrael képviselői ezen az olimpián? Van esély érmekre?

lol…

8) És ezúttal egy teljesen képzeletbeli történet – de egyáltalán nem vicces:

Egy 55 éves, súlyos gazdasági és szociális nehézségekkel küzdő férfi 10 millió sékel összegű kártérítési ajánlatot kapott azoktól, akik sok évvel ezelőtt – fiatal fiú korában – súlyos testi és lelki erőszakot követve bántalmazták őt. 13. Meg kell jegyezni, hogy ezeknek az embereknek a képessége a pénz átutalására egyértelmű és bizonyított.

Ám az előttünk álló férfi rejtélyes és érthetetlen döntést hoz, hogy megtagadja a kompenzáció elfogadását – és ugyanakkor határozottan megtagadja a párbeszédet a javaslattevőkkel, és határozottan megtagadja, hogy magyarázatot adjon nekik -, és mindent megtagad. telefonhívásokat kezdeményeznek, hogy megpróbáljanak annyit beszélni vele.

Valóban, látszólag rejtélyes – sőt ostoba – döntés.

Azonban ha jobban belegondolunk, nem biztos, hogy a dolgok valóban így állnak. Mert mi a célja (és jelen esetben eléggé átlátszó) a kárpótlási felajánlóknak? A cél az, hogy elérjük azt az állapotot, ahol az illető megtisztíthatja a lelkiismeretét anélkül, hogy leckéket tanulna – miközben a személy alkalmazkodik magához egy olyan gondolkodásmódot, amely azt mondja: “Nos, kifizettem a kárpótlásomat, és megtettem, amit tudtam, hogy helyrehozzam a dolgokat. a legtöbb, amit az ügy körülményeit figyelembe véve tudtam.” A kártérítés megtagadása éppen ezeket a vigasztaló és gyógyító gondolatokat próbálja megakadályozni a sérültnek. Ezenkívül a párbeszéd megtagadása hozzájárul annak az üzenetnek a közvetítéséhez, hogy az anyagi ellentételezés önmagában nem fogja tudni megoldani ezeket a problémákat.

Csak az effajta “erkölcsi vesztegetés” elfogadásának teljes és megalkuvás nélküli megtagadása közvetítheti a súlyos visszaélések által sértettek üzenetét, és bármilyen esélyt is teremthet a valódi elszámolásra. Igazi lélekkutatás – és nem csak szájból és kívülről. Ebből a célból nagyon fontosak lesznek az igazságtalanságért felelősök álmatlansága, idegessége és nehéz emlékei (remélhetőleg felébrednek) – és ezt semmi pénz nem helyettesítheti.

Természetesen egy ilyen döntés az embertelenség határán van, és gyakorlati szinten is nagyon nehezen kivitelezhető – de ilyenkor mindenképpen a károsult utolsó lehetősége közvetíteni ezt a mindennél fontosabb üzenetet.

Én így látom a dolgokat.

9) Egy vezető piros lámpával halad el egy kereszteződésen.

Még néhány méter vezetés után egy rendőrautóba ütközik, és meg kell állnia az út szélén. A rendőr odamegy az autójához, és feljelentést tesz, pénzbüntetéssel.

A rendőr: “Ön most piros lámpát futott – ez a bírság, amit megérdemel.”

A sofőr: “Miért? Nem mentem a piroson.”

A beszélgetés ezen pontján a sofőr felesége, aki mellette ült az autóban, közbeszól, és azt mondja: “Hogy állíthatod, hogy nem hajtottál piros lámpát – csak láttam, ahogy csinálod!”.

A rendőr meghallja a szavait, és azt mondja a sofőrnek: “Tudod mit? Ezúttal lemondok rólad. Te – ebben a pillanatban már megkaptad a büntetését…”.

lol…

10),Rotem Peer csalódottnak érzi magát

  1. május 23

Ma részt vettem a Kneszet egészségügyi bizottságában, amely a pszichológiai vagy pszichiátriai kezelések őrült várakozási idejét tárgyalta.

Az emberek öngyilkosok lesznek, mert nem kapják meg időben a kezelést!!

A közszolgálatban dolgozó pszichológus 45 NIS-t kap óránként. Annyi év tanulás után miért akarnának ebben a rendszerben dolgozni?

Az eredmény hónapokig tartó várakozás a kezelésre, sőt néha másfél év is.

Ma 5000 pszichológus dolgozik a közszolgálatban, akiknek 400 000 értelmi fogyatékost (és talán többet is) kellene kezelniük.

1000 diákra egy pszichológus.

A pszichiátria mély válságban van. Nincsenek pszichiáterek.

Az emberek óránként több ezer sékelt kénytelenek fizetni magánpszichiátereknek, vagy a legrosszabb esetben öngyilkosságot követnek el.

Felújítások…

Hatalmas fizetések…

És minden összeomlik.

Ma annak a személynek a gyermeke, holnap a te gyermeked.

Idit Sillman

Miriam Waldiger konténer

iroda az egészségügyet

társulás a Nep”That-Warriors lélekkel, aki a változásért dolgozik

szervezet a fogyatékkal élők jogait letiltva

Tal Bergman Levy

Tsvi Fischel

11) Egy (valószínűleg igaz) történet, amit nemrég hallottam:

Néhány nappal a hatnapos háború vége után izraeli katonák egy csoportja lépett be Jerikó városába valamilyen küldetésben (nem tudni, mi volt az a küldetés – nagyon is lehetséges, és olyan titkos információról van szó, amelyet tilos közzétenni). Ma).

Ez volt az egyik forró nyári nap – és azon a napon sok eső esett. Miközben a katonák a város egyik utcáján sétáltak, megláttak maguk előtt egy fiatal palesztin fiút, aki jeget árult a járókelőknek.

Az egyik katona ahhoz a palesztin fiúhoz fordult, és megkérdezte tőle, mennyit kell fizetnie egy jégkocka vásárlásáért. De még az adásvétel életbe lépése előtt a helyszínre érkezett a katonák parancsnoka. A parancsnok ok nélkül és a palesztin fiú előzetes provokációja nélkül megrúgta azt a palesztin fiút, és erőszakkal eltávolította a helyről – és elvitte az összes jégkockát, amit fizetés nélkül akart eladni.

Ugyanez a parancsnok (akinek a személyazonossága ismeretlen) később még megrovásban is részesítette katonáit, amiért fizetni szándékoztak annak a palesztin fiúnak – és az volt az érve, hogy a háborút éppen megnyert izraeli katonák ne fizessenek Jerikó város lakóinak, akik korábban ellenséges földön élt, bármit bármilyen áruért.

de kár…

Hangsúlyozom, hogy nem tudom, hogy az esetet jelentették-e valamelyik hatóságnak, és hogy a parancsnok vagy bármely katonája, aki nem tiltakozott durva és érzéketlen viselkedése ellen, ítélkezett-e valamikor vadállati viselkedése miatt.

Csak kár…

12) Egy ország mezőgazdasági üzemében arra a következtetésre jutottak, hogy háború idején a tehenek tejhozama jóval magasabb, mint békeidőben.

Ezért amikor a tejüzemi vezetők növelni akarják árbevételüket és pénzügyi nyereségüket, megpróbálják felvenni a kapcsolatot a határon túli ellenséggel, és elmagyarázzák nekik, hogy a rakéták kilövése jót tesz az üzletnek…

Hahaha…

13) Az elvégzett felmérések szerint átlagosan eltelik attól a pillanattól kezdve, hogy egy beteg vagy beteg megérkezik a klinikára, és elkezdi leírni az orvosnak, hogy szerinte mi a probléma, amitől szenved, amíg az orvos durván vagy türelmetlenül meg nem szakítja a szavait. 18 másodperc.

Ezért, amikor megérkezem a klinikákra, és tudatában vagyok ennek a helyzetnek, úgy kell megterveznem a dolgokat, hogy legfeljebb 18 másodpercig beszéljek az orvossal.

Ez a feladat nagyon nehéz azoknak, mint én, akik betegségük vagy állapotuk miatt néha lassabban beszélnek, mint máskor – de még gyakorolnom és megszoknom kell. Nem lesz választás. Problémás az orvosok figyelmessége – és az a benyomásom, hogy eltökélték, hogy a helyzetet úgy hagyják, ahogy van, és ne adj Isten, hogy javulást hozzon.

Hoppá… már bőven több mint 18 másodperce írok ide… fontolgatom, hogy ezen aggódom….

lol…

 

J. Egy ötlet egy projekthez, amelyen gondolkodtam:

Tudniillik a házakban, ahol emberek élnek, időnként előfordulnak különféle rovarok és/vagy kártevők, amelyek kiirtásához olyan növényvédő szereket kell használni, amelyek esetenként az emberre is veszélyesek lehetnek.

Emiatt néha előfordul, hogy több órán keresztül, és amíg a növényvédő szerek hatnak, fizikailag nem lehet a lakásban, épületben tartózkodni.

De néha vannak olyanok, akik különböző okok miatt nem tudják elhagyni a lakásukat, mert nincs alternatív helyük, ahol ezekben az órákban tartózkodhatnának.

Ezért az ötlet az, hogy egyfajta közösségi hálózatot hozzunk létre, amelynek célja az lesz, hogy “megtalálja” azokat az embereket, akiknek el kell hagyniuk lakásukat néhány órára, amíg a növényvédő szerek aktívak, és nincs más helyük vagy lakásuk, valamint más embereket, akik hajlandó fogadni őket erre az időszakra.

 

K. Linkjeim:

1)szervezet”anyasági beszéd Élet”

2) “tudás-koordinátor információk a nők és a nemek témában(héber, angol és arab nyelven).

3)youtube auto előfizetők

4)a YouTube-feliratkozók automatikus fogadása

5)bigspy.com-követő alkalmazás

6)A mozgalom nők a nőket a jogokhoz szólítják Egy személy internacionalizmus

7)Indítsa el a duckduckgo.com keresést

8)a fájlok tárolására és megosztására a pcloud.com webhelyen

9)oldal Internet, aki híreket publikál szívességet

10)Hálózati gymboree.com

11)psychobunny.com – férfi- és gyermekruházat értékesítési hálózata

12)oldalról, ahol közvetlenül rendelhet borokat

13)ashops.co.il-a virtuális üzletek beállítására szolgáló szolgáltatás

14)„Kellemes kártevőirtás” csoport

 

Print Friendly, PDF & Email