Visit BlogAdda.com to discover Indian blogs Aplikacije za osebe s posebnimi potrebami - מידע לאנשים עם מוגבלויות
Skoči na vsebino
Home » Aplikacije za osebe s posebnimi potrebami

Aplikacije za osebe s posebnimi potrebami

Aplikacije za invalide so aplikacije, zasnovane in razvite z namenom pomagati in podpirati življenje invalidov, lažje reševati težave, s katerimi se srečujejo, ter jim zagotoviti dobro in dostopno uporabniško izkušnjo. V zadnjem času so aplikacije postale pomembno orodje za prilagajanje potrebam invalidov, pa tudi za podporo skladnosti s smernicami in objavami zakonov o dostopnosti in enakosti.

Najpogostejše vrste invalidnosti so motnje gibljivosti, vida in sluha. Da bi pomagali ljudem s temi motnjami, so bile razvite aplikacije, ki vključujejo funkcije, kot so dostopni zemljevidi, glasovno upravljanje, integracija s pomožnimi napravami in drugo. Te funkcije invalidom omogočajo reševanje težav z dostopnostjo ter preprostejše in priročnejše izvajanje dejanj.

Obstajajo na primer aplikacije, ki ljudem z motnjami gibanja omogočajo, da nadzorujejo svoj telefon z uporabo kotov obraza, tako da lahko počnejo stvari, kot so pošiljanje sporočil in upravljanje Kliče brez neposrednega stika z zaslonom. Obstajajo tudi aplikacije, ki slabovidnim ljudem omogočajo prilagajanje velikosti pisave in povečanje velikosti zaslona, ​​da olajšajo branje in preprečijo obremenitev oči. Poleg tega obstajajo aplikacije, ki ljudem z motnjami sluha omogočajo, da povečajo glasnost telefona in usmerijo številko, da zagotovijo bolj udobno klicno izkušnjo.

Aplikacije za invalide lahko tudi pomagajo invalidom pri bolj priročnem upravljanju vsakdanjega življenja. Obstajajo na primer aplikacije, ki ljudem z motnjami v gibanju omogočajo upravljanje časa jemanja zdravil in jih redno opominjajo, naj zdravila vzamejo ob pravem času. Poleg tega obstajajo aplikacije, ki ljudem z gibalnimi ovirami omogočajo razvijanje dnevnih nalog, nastavitev ur sestankov in jih opomnijo na različne dejavnosti, ko jih morajo opraviti.

A. Spodaj so moja pisma oddelku za človeške vire Hebrejske univerze v Jeruzalemu:

Pisma oddelku za človeške vire Hebrejske univerze.

[email protected]

Sobota, 13. maj ob 21.09

Sobota, 13. maj ob 21.09

Za: Hebrejska univerza – Oddelek za človeške vire.

Predmet: Znanstveni sodelavci.

Spoštovane gospe/gospodje.

Te dni iščem službo. Kot veste, so na različnih univerzah in akademskih ustanovah predavatelji različnih področij – ki jim včasih pomaga kaj

imenujemo “raziskovalni asistenti”. Moje vprašanje za vas je: kako lahko najdete zaposlitev na tem področju? Lep pozdrav,
assaf benyamini, 115 Costa Rica Street, vhod A-stanovanje 4,
Kiryat Menachem, Jeruzalem,

IZRAEL, poštna številka: 9662592.

moje telefonske številke: doma-v skrivnem domu zaradi nadlegovanja in pritožba na izraelsko policijo, ki ni bila obravnavana. Mobilni-972-58-6784040.

Faks-972-77-2700076.

post Scriptum.

1) Moja osebna številka: 029547403.

2) Moji e-poštni naslovi: [email protected] in: [email protected] in: [email protected] in: [email protected] in : [email protected] in: [email protected] in: assafff[email protected] in: [email protected] in: [email protected]

3)Spodaj je moj življenjepis:

                                                        Življenjepis – Asaf Binyamini:


Osebni podatki: assaf benyamini, IDl. 029547403.

Telefonske številke: doma – v skrivnem domu zaradi nadlegovanja in pritožbe na izraelsko policijo, ki ni bila obravnavana.

mobilni-972-58-6784040.

Izobrazba: 10 letno šolanje in delna matura.

Služenje vojaškega roka: oprostitev iz zdravstvenih razlogov.

Delovne izkušnje:

1991-Delo v mizarstvu RESHET (Južni Tel Aviv)

1998-2005-Delo v Narodni knjižnici, kjer pomaga strokovnemu timu knjižničarjev pri najrazličnejših nalogah.

2009-2010-Delo v verigi “Avgad” za sortiranje nakita.

Februar-maj 2019-delo v računalniškem podjetju HMSOFT

V začetku februarja 2020 nekaj dni mimoidočim delijo časopise na ulici.

prostovoljstvo:

Aktiven v bojnem štabu invalidov.

 

Prostovoljstvo v Centru za izkoriščanje pravic Mestne občine Jeruzalem za pomoč ogroženim prebivalcem.

Splošni podatki: visoka motiviranost, sposobnost dobrega govornega in pisnega artikuliranja, sposobnost improvizacije in reševanja problemov.

Ima dolgoletno poznanstvo z organizacijami civilne družbe.

Zaradi telesne okvare ne morem dvigovati težkih bremen in dolgo stati na nogah.

B. Spodaj je e-poštno sporočilo, ki sem ga poslal Izraelskemu statističnemu združenju:

assaf benyamini< [email protected] >

Za:

[email protected]

Sobota, 13. maj ob 22.32

Za: Izraelsko statistično združenje.

Predmet: onemogočeni podatki.

Spoštovane gospe/gospodje.

Leta 2007 sem se pridružil boju invalidov v Izraelu – od 10. julija 2018 pa to počnem v okviru gibanja “Nitgaber” – transparentni invalidi, ki sem se mu pridružil – gibanja, ki zastopa invalide, katerih invalidnost ni navzven vidno vidno – kar vodi v hudo diskriminacijo nas tudi v odnosu do drugih invalidov.

Številka, ki jo trenutno iščemo, je število preglednih invalidov v državi Izrael, katerih težava jih pesti, niduševno ali psihiatrično.

Kako mislite, da je mogoče ugotoviti to številko?

Lep pozdrav,

assaf benyamini,

115 Costa Rica Street,

Vhod A-stanovanje 4,

Kiryat Menachem,

Jeruzalem,

IZRAEL, poštna številka: 9662592.

moje telefonske številke: doma-v skrivnem domu zaradi nadlegovanja in pritožbe izraelski policiji, ki je niso obravnavali.

Mobilni-972-58-6784040. Faks-972-77-2700076.

post Scriptum. 1) Moja osebna številka: 029547403

2) Moji e-poštni naslovi: [email protected] ali: [email protected] ali: [email protected] ali: [email protected] ali: [email protected] ali: [email protected] ali: [email protected] ali: [email protected] ali: [email protected]

3) Gibanje “Nitgaber” – transparentni invalidi, katerega članica sem trenutno – vodi gospa Tatiana Kaduchkin – ki je tudi njegova ustanoviteljica. Njene telefonske številke so: 972-52-3708001. Ali: 972-3-5346644.

Njena telefonska odzivnica je od nedelje do četrtka med 11:00 in 20:00 po IZRAELSKEM času – in to razen za judovske praznike in različne izraelske praznike. Tekoče govori rusko Zelo visoka stopnja znanja maternega jezika – pa tudi hebrejščine.

Spletna stran našega gibanja:  https://www.nitgaber.com/

C. Spodaj je e-poštno sporočilo, ki sem ga poslal Izraelskemu kemijskemu društvu:

assaf benyamini< [email protected] >

Za:

[email protected]

Sobota, 13. maj ob 22.52

Za: Izraelsko kemijsko društvo. 

Predmet: domači laboratorij.

Spoštovane gospe/gospodje.

Te dni iščem službo. Kot veste, na različnih univerzah in raziskovalnih inštitutih obstajajo laboratoriji, kjer se izvajajo poskusi na različnih področjih. Moje vprašanje za vas je: Ali danes na trgu dela obstaja področje, kjer delavci izvajajo eksperimente v laboratoriju, ki ga imajo doma – po zahtevah delodajalca (oz. z drugimi besedami: da opravljajo enako delo kot laboratorij delavec V samem laboratoriju – vendar le od doma)?
In če takšno področje obstaja – kako najti službo na takih položajih?

S spoštovanjem,

assaf benyamini, 115 Costa Rica St.,

vhod A-stanovanje 4,
Kiryat Menachem,

Jeruzalem,

IZRAEL, poštna številka: 9662592.

moje telefonske številke: doma-v skrivnem domu zaradi nadlegovanja in pritožbe izraelski policiji, ki je niso obravnavali. Mobilni-972-58-6784040. Faks-972-77-2700076.

Post scriptum. 1) Moja osebna številka: 029547403.

2) Moji e-poštni naslovi: [email protected] in: [email protected] in: [email protected] in: [email protected] in : [email protected] in : [email protected] in: assafff[email protected] in: [email protected] in: [email protected]

3) Spodaj je moj življenjepis:

                                              Curriculum Vitae-assaf benyamini:

Osebni podatki: assaf benyamini, ID. 029547403.

moje telefonske številke: doma-v skrivnem domu zaradi nadlegovanja in pritožbe izraelski policiji, ki je niso obravnavali. Mobilni-972-58-6784040.

Izobrazba:

10 letno šolanje in delna matura.

Služenje vojaškega roka: oproščeno zaradi zdravstvenih razlogov. Delovne izkušnje:

1991-Delo v mizarstvu RESHET (Južni Tel Aviv)

1998-2005-Delo v Narodni knjižnici, kjer pomaga strokovnemu timu knjižničarjev pri najrazličnejših nalogah.

2009-2010-Delo v verigi “Avgad” za sortiranje nakita.

Februar-maj 2019-delo v računalniškem podjetju HMSOFT

V začetku februarja 2020 nekaj dni mimoidočim delijo časopise na ulici.

Prostovoljstvo:

Aktiven v bojnem štabu invalidov. Prostovoljstvo v Centru za izkoriščanje pravic Mestne občine Jeruzalem za pomoč ogroženim prebivalcem.

Splošne informacije:

Visoko motiviran, sposoben dobrega govornega in pisnega artikuliranja, sposobnost improvizacije in reševanja problemov. Ima dolgoletno poznanstvo z organizacijami civilne družbe.

Fizično, zaradi česar ne morem dvigovati težkih bremen in dolgo stati na nogah.

D. Spodaj je e-pošta, na katero sem poslalIzraelski medicinski center za Alzheimerjevo bolezen, poimenovan po Sophie in Abrahamu Stochinsky v Ramat Ganu:

Asaf Benjamin< [email protected] .

za:

[email protected]

Sobota, 13. maj ob 23.08

Za: Izraelski medicinski center za Alzheimerjevo bolezen, poimenovan po Sophie in Abrahamu Stochinsky v Ramat Ganu.

Predmet: programska oprema/sistem za osebe z demenco.

Spoštovane gospe/gospodje.

Pomislil sem na naslednjo idejo o razvoju aplikacije za ljudi, ki trpijo za boleznimi, ki jih spremlja kognitivni upad in stanja demence, kot je Alzheimerjeva bolezen:

Kot vemo, bolniki z boleznimi, katerih glavna značilnost je kognitivni upad (kot je Alzheimerjeva bolezen ali druge bolezni, pri katerih je prisotno stanje demence), postopoma izgubljajo številne sposobnosti, kot je kratkoročni spomin ali vsakodnevno delovanje, tj. postopoma slabša. Ideja je vzpostaviti programsko opremo oziroma sistem, ki bo namenjen ljudem, ki so v tej situaciji. Izziv je v tak sistem zbrati vse programe oziroma sisteme, ki jih oseba uporablja – preko sistema umetne inteligence pa bo mehanizem delovanja z napredovanjem bolezni postajal vedno enostavnejši. Seveda pa bo za izgradnjo sistema na način, ki se čim bolj natančno prilagaja situaciji osebe, ki ga uporablja, pri razvoju potrebno posvetovanje in sodelovanje z raziskovalci možganov,

Cilj sistema je seveda omogočiti ljudem, ki so računalnik vajeni uporabljati za različne namene in so na robu demence, da ne izgubijo popolnoma dostopa do sistemov, ki so jih bili vajeni uporabljati dolga leta svojega življenja. – in s tem do neke mere izboljšajo svojo kvaliteto življenja, ki je že tako zaradi simptomov same bolezni precej okrnjena.

Toliko o sami ideji.

Čeprav je to ideja, o kateri sem razmišljal, nimam nič opraviti z nego demence v svojem osebnem življenju.

Rad bi poudaril, da je pri vsem, kar zadeva mene osebno, treba upoštevati nekaj stvari:

1) Nisem profesionalec na področju programiranja, niti strokovnjak na področju raziskovanja možganov, kognicije ali nevrologije – zato takšnemu projektu ne bom mogel slediti korak za korakom. Še en del projekta. 2) Živim z zelo nizkimi dohodki – invalidnino Zavoda za nacionalno zavarovanje. Zato nimam možnosti vložiti proračuna v realizacijo ideje. In še več: zaradi resnosti moje situacije niti zelo visoki popusti preprosto ne bodo pomagali. 3) Živim v soseski Kiryat Menachem v Jeruzalemu in nimam avta ali vozniškega dovoljenja. Zaradi mojega zdravstvenega in finančnega položaja tudi ni možnosti, da bi v prihodnosti dobil vozniško dovoljenje ali kupil avto. zato

Moji osebni podatki: ime – Asaf. Priimek – Benimini. Identifikacijska številka – 029547403. Polni naslov za pošiljanje –

Assaf Binyamini,

115 Costa Rica St.,

vhod A-stanovanje 4,
Kiryat Menachem,

Jeruzalem,

IZRAEL, poštna številka: 9662592.

moje telefonske številke: doma-v skrivnem domu zaradi nadlegovanja in pritožbe izraelski policiji, ki je niso obravnavali. Mobilni-972-58-6784040. Faks-972-77-2700076.

Moji e-poštni naslovi: [email protected] ali: [email protected] ali: [email protected] ali: [email protected] ali: [email protected] ali: [email protected] ali: [email protected] ali: [email protected] ali:[email protected]

Moja spletna stran:   https://www.disability55.com/

E. Spodaj je e-poštni naslov, na katerega sem poslal“Nacionalni program za ukrepe kakovosti za javno medicino v Izraelu”:

Yahoo/poslano

assaf benyamini< [email protected] >

Za:

[email protected]

Ponedeljek, 15. maj ob 10.06

Za: “Nacionalni program za ukrepe kakovosti za javno medicino v Izraelu”.

Predmet: študij medicine.Spoštovane gospe/gospodje.

Ponujam se kot potencialni udeleženec študija medicine, za katerega se lahko kvalificiram po osebnih podatkih Ministrstva za obrambo.

S spoštovanjem,

assaf benyamini,

115 Costa Rica St.,

Vhod A-Apartma 4,
Kiryat Menachem,

Jeruzalem,

IZRAEL, poštna številka: 9662592.

moje telefonske številke: doma-v skrivnem domu zaradi nadlegovanja in pritožbe izraelski policiji, ki je niso obravnavali. Mobilni-972-58-6784040. Faks-972-77-2700076.

post Scriptum. 1) Moja osebna številka: 029547403.

2) Moji e-poštni naslovi: [email protected] ali: [email protected] ali: [email protected] ali: [email protected] ali: [email protected] ali: [email protected] ali: [email protected] ali: [email protected] ali: [email protected] 

3) Terapevtsko okolje, v katerem sem:
Društvo “Reut” – Hostel “Avivit”,

ulica HaAvivit 6,
Kiryat Menachem,

Jeruzalem,

IZRAEL, poštna številka: 9650816.

Telefonske številke pisarn hostla:

972-2-6432551. Ali: 972-2-6428351.

Elektronski naslov hostla: [email protected]

Socialna delavka hostla, ki gospodinji v mojem stanovanju: ga. Sarah Stora-972-55-6693370.

4) Družinski zdravnik, pri katerem me spremlja:

Dr. Brandon Stewart,

“Klalit Health Services” – Klinika “Hatayelet”,

St. Daniel Yanovsky 6,

Jeruzalem,

IZRAEL, poštna številka: 9338601.

Telefonska številka v ambulanti: 972-2-5098282.

Številka faksa v ambulanti: 972-2-6738551.

5) Dodatni osebni podatki: Starost: 50. Zakonski stan: samski. Datum rojstva: 11.11.1972.

6) Podrobnosti o rednih zdravilih, ki jih jemljem: Psihiatrična zdravila:

1. Seroquel-

Vsak večer 2 tableti po 300 mg.

2. Tegretol CR-

400 mg – vsako jutro. 400 mg – vsak večer.

3. Effexor-

150 mg – vsako jutro. 150 mg – vsak večer.

 

7) Spodaj je nekaj pojasnil o “sindromu razdražljivega črevesja”, za katerim trpim:

Za:
Predmet: zdravljenje peglaksa.
Spoštovane gospe/gospodje.

Že vrsto let trpim zaradi različnih zdravstvenih težav – fizičnih in psihičnih. Ena od telesnih bolezni, za katero trpim, se imenuje “sindrom razdražljivega črevesja” – bolezen, katere glavne značilnosti zame so ekstremne spremembe apetita, slabost, zaradi katere včasih težko popijem zadostno količino vode (in kot posledica tega stanja V zadnjih letih sem trpel zaradi več primerov dehidracije, zaradi česar sem moral celo na urgenco v bolnišnico), težko odvajanje blata in bolečine po odvajanju blata. Po posvetovanju z zdravniki s področja, kjer sem bil pregledan, mi je postalo jasno, da je to kronična bolezen, ki je ni mogoče pozdraviti. Obstaja pa pripravek peglax – katerega uživanje v kombinaciji s pravilno prehrano me vsekakor lahko bistveno razbremeni.

Ali menite, da obstaja rešitev za tovrstne težave? Lep pozdrav, Asaf Binyamini. PS. Imam mnenje, ki sem ga dobil od dietetika po imenu Liron Ladenheim, pri katerem sem bil 27. marca 2007 pregledan na skladu za zdravstveno zavarovanje Klalit (v podružnici soseske Kiryat Moshe v Jeruzalemu, kjer me je takrat spremljala družina zdravnik dr. Yehudit Saadon).

8) Spodaj je seznam zdravstvenih težav, za katerimi trpim: 1. Duševna bolezen – kompulzivni sindrom OCD in bolezen, opredeljena kot shizoafektivna motnja 2. Psoriatični artritis. 3. Nevrološka težava, katere definicija ni jasna. Njeni glavni simptomi: predmeti, ki mi padajo iz rok, ne da bi opazila, vrtoglavica, izguba občutka na nekaterih predelih dlani in določene težave z ravnotežjem in držo. 4. Kronična diskus hernija zadaj v vretencih 4-5 – ki seva tudi v noge in otežuje hojo. 5. Sindrom razdražljivega črevesja. 6. Začetek znakov kardiološke težave iz zadnjega meseca (te besede pišem v četrtek, 22.3.2018). V času pisanja teh vrstic je še vedno nejasno bistvo problema, ki se kaže v bolečinah v prsnem košu večji del dneva,

9) Spodaj je začetek pisma, ki sem ga pred nekaj leti poslal na različne kraje (te besede sem napisal v torek, 6. avgusta 2019): na:

Predmet: zdravstvena služba.
Spoštovane gospe/gospodje.

Jaz, assaf benyamini, star 46 let, živim v najemniškem stanovanju v soseski Kiryat Menachem v Jeruzalemu in sem oseba, ki trpi za različnimi zdravstvenimi težavami – fizičnimi in duševnimi.

Kronična modra Občasno sem prisiljen obiskati družinskega zdravnika, če in ko se pojavi kakšna težava. Na žalost redno obstaja nezaslišana resničnost: na mojih srečanjih z družinskim zdravnikom ni mogoče opozoriti na zdravstvene težave, če in kadar je to potrebno, zaradi velike količine časa, ki ga zdravnik porabi za telefonske klice, ki nimajo nobene zveze. z menoj – in tako zdravnik, tudi ko daje zdravniška priporočila, ni osredotočen, daje priporočila, ki so morda razumna. Obstaja zelo veliko število nepravilnih priporočil, ki temeljijo le na delnih ali zelo površnih informacijah. Sem kronično modra, ta realnost je zame nevzdržna – in po dolgoletnih izkušnjah z zdravstveno blagajno, kjer se menda zdravi, Izvedel sem, da se stanje slabša in da verjetno ne bom več deležen nobenega zdravljenja – stanje bo resno ali tako nevarno, kot je lahko. Moje vprašanje za vas je: Kaj mislite, da je mogoče storiti glede tega? Lep pozdrav, Asaf Binyamini. PS O zamenjavi k drugemu zdravniku ali na drugo zdravstveno blagajno ne razmišljam – iz preteklih izkušenj sem se naučil, da tudi pri drugih zdravnikih situacija ni nič drugačna od tiste, ki jo tukaj opisujem, in zamenjava na drugo zdravstveno blagajno ne bo prinesla nobenih rezultatov. razen,

F. Spodaj je e-poštni naslov, na katerega sem poslal“michsaf.com”:

moje pismo »michsaf.com«.

[email protected]

Ponedeljek, 15. maj ob 10.36

Za: “michsaf.com”.

Predmet: iskanje pomožnih sredstev.

Spoštovane gospe/gospodje.

Imam telesno okvaro, ki se z leti – od delovne nesreče, ki sem jo imel v začetku leta 1998 – stopnjuje. Zaradi nadaljnjih poslabšanj, ki so se zgodila v zadnjih tednih, fizično vedno težje pomivam posodo v kuhinji po prehranjevanje. Rad bi opozoril, da je vprašanje kakovosti okolja zame zelo pomembno, zato me uporaba orodij za enkratno uporabo ne zanima. Tu je še ena težava: sem oseba, ki živi z zelo nizkimi dohodki – invalidsko pokojnino Zavoda za nacionalno zavarovanje. Iz tega razloga nakup pripomočkov, ki stanejo veliko denarja, v nobenem primeru ni mogoč. Zdelo se mi je, da bi bil v takšni situaciji morda rešitev nakup jedilnega pribora za enkratno uporabo ali enkratno uporabo po ugodnih cenah. Poznate kakšno podjetje, pri katerem se da kupiti takšen jedilni pribor?

S spoštovanjem,

assaf benyamini,

115 Costa Rica St.,

vhod A-stanovanje 4,
Kiryat Menachem,

Jeruzalem,

IZRAEL, poštna številka: 9662592.

moje telefonske številke: doma – v zaupnem domu zaradi nadlegovanja in pritožbe izraelski policiji, ki ni bila obravnavana.
Mobilni-972-58-6784040. Faks-972-77-2700076.

Post scriptum. Sem gibalno ovirana oseba, nimam vozniškega dovoljenja in avtomobila. Zato iščem podjetja, pri katerih lahko naročim izdelke za dostavo na dom.

G. Spodaj je e-poštni naslov, na katerega sem poslal“jkmonitor.org”

 pisma tojkmonitor.org”.

Yahoo/poslano

assaf benyamini< [email protected] >

Za:

[email protected]

Torek, 16. maj ob 7.07

na: “jkmonitor.org”.

Predmet: Nadaljevanje postopka.

Spoštovane gospe/gospodje.

12. aprila 2021 sem z očetom prispel v poslovalnico Bank Leumi na Herzl Boulevard 106 v soseski Beit Hakeremv Jeruzalemu po osebnih opravkih. Preden sva vstopila v poslovalnico, je oče parkiral avto na mestu, ki sploh ni oviralo prometa, in to le za nekaj minut, na parkirnem mestu, ki je bilo namenjeno strankam banke. Kljub temu je moj oče prejel globo – in potem ko je bila pritožba, ki sem jo vložil na oddelek za parkirne storitve jeruzalemske občine, zavrnjena dne – je moj oče zahteval, da se v tej zadevi pojavi pred sodiščem za lokalne zadeve, da bi jo izpodbijal. Sodišče za lokalne zadeve v Jeruzalemu, kjer se je zadeva obravnavalo, pa je dolgo časa zavračalo določitev datuma obravnave – in to kljub večkratnim prošnjam, naslovljenim nanje, in to z najrazličnejšimi izgovori. Rad bi poudaril, da glede na takšno ravnanje sodišča za lokalne zadeve v Jeruzalemu,

V ponedeljek, 8. maja 2023 ob 11.18 uri sem prejel klic iz sodne uprave, na mojo številko mobilnega telefona 972-58-6784040. V tem telefonskem klicu, ki je prišel s številke 972-74-7482101, je njihova predstavnica, s katero sem govoril, podala čudno in begajočo trditev (ne vem ničesar o identiteti njihove uslužbenke, od katere sem prejela ta telefonski klic): trdila je, da sodišče za lokalne zadeve ni moglo razpisati obravnave, dokler mestna občina Jeruzalem ni vložila obtožnice proti meni. Ta trditev je bila čudna in begajoča iz dveh razlogov:

1. To sploh ni obdolžilni predlog, ampak pritožba na prijavo parkiranja – čisto druga zadeva.

2. V nedeljo, 7. 5. 2023 ob 15.35 uri sem od sodne uprave prejel naslednje sporočilo:

Vaša zahteva za sojenje zaradi poročila o parkiranju št. 8918884-1 je bila sprejeta in posredovana sodišču za lokalne zadeve. Vabilo bo poslal sodni uradnik. Oddelek za parkirne storitve, občina Jeruzalem. Tukaj moram povedati, da nisem vedel, kateremu od dveh nasprotujočih si sporočil sodne uprave naj verjamem. Končno je bila obravnava razpisana za 5. marec 2025 – torej čez kakšni dve leti (moje besede se pišejo v torek, 16. maja 2023). Na ta način sodišče za lokalne zadeve v Jeruzalemu razkrije popolno in tudi zlonamerno nepreglednost okoliščin primera: jaz sem invalid in bolan 50-letnik, moj oče pa je 82-letnik. – in zelo dvomljivo je, ali se bo moj oče dejansko lahko pojavil na obravnavi čez približno dve leti.

Tudi glede na naslednje okoliščine:

1) Moj oče je parkiral avto na mestu, ki sploh ni oviralo prometa, in to le za nekaj minut.

2) Parkirišče, kjer je moj oče parkiral avto, je bilo prvotno namenjeno strankam banke.

3) Očitno je bil edini razlog za izdajo poročila vztrajanje inšpektorjev mestne občine Jeruzalem, da bi potegnili lahke finančne dobičke od najbolj zapostavljenega prebivalstva v mestu – kar tako in brez pravega razloga ali potrebe.

4) Sem invalid in bolan 50-letni moški. Moj oče je star 82 let. Oddelek za parkiranje mestne občine Jeruzalem, sodišče za lokalne zadeve v Jeruzalemu in tudi uprava sodišč odločno ni hotela upoštevati tega in pokazati osnovne in najbolj zahtevane mere človečnosti. To je seveda osnovna in elementarna dolžnost vsakega človeka, ne glede na to, kdo je.

In glede na te okoliščine bi rad vedel, kaj je mogoče storiti, da se obravnava na sodišču za lokalne zadeve v Jeruzalemu prestavi na bolj razumen datum ali da se prekliče globa (ki trenutno znaša 375 NIS) zaradi skrajne neverjetnosti tukaj .

S spoštovanjem,
assaf benyamini,

115 Costa Rica St.,

vhod A-stanovanje 4,
Kiryat Menachem,

Jeruzalem,

IZRAEL, poštna številka: 9662592.

moje telefonske številke: doma-v skrivnem domu zaradi nadlegovanja in pritožbe izraelski policiji, ki je niso obravnavali. Mobilni-972-58-6784040. Faks-972-77-2700076.

Post scriptum. 1) Moja osebna številka: 029547403.

2) Moji e-poštni naslovi: [email protected] ali: [email protected] ali: [email protected] ali: [email protected] ali: [email protected] ali: assafbenyamini @hotmail.com ali: assafff [email protected] ali: [email protected] ali: [email protected]

3) Telefonska številka sodišča za lokalne zadeve v Jeruzalemu, kjer je zadeva v teku: 972-2-6297971.

4) E-poštni naslov mojega očeta:[email protected]

 

H. Sem oseba s psoriatičnim artritisom. V zadnjem času (te besede pišem v torek, 16. maja 2023) sem prejel veliko priporočil, naj začnem zdravljenje z biološkimi zdravili za zdravljenje luskavice. Očitno priporočilo zdravnikov, ki jim je mar za moje zdravje in želijo samo pomagati. Tako da – ne ravno.

Kot vemo, trenutno ni zdravila, ki bi lahko pozdravilo luskavico. Moja psoriaza je nizke stopnje. Biološka zdravila, ki se danes dajejo za zdravljenje luskavice, nimajo več tako hudih stranskih učinkov, kot so jih imela pred približno 10 do 15 leti (neželeni učinki zdravil, ki so jih takrat dajali, so segali vse do razvoja gastroenteroloških bolezni). bolezni) – vendar imajo biološka zdravila, ki se dajejo danes, tudi blage stranske učinke – Tako zelo, da bolnike pred začetkom zdravljenja s temi zdravili napotijo ​​na testiranje na latentno tuberkulozo, in to zato, ker lahko jemanje teh zdravil v nekaterih primerih sproži simptome tuberkuloze tudi pri ljudeh, ki so bili cepljeni.

Seveda, ko gre za ljudi, ki imajo luskavico visoke stopnje resnosti, ki je lahko smrtno nevarna, ni izbire in morajo sprejeti to zdravljenje. Po drugi strani pa je moja psoriaza blage stopnje in nimam medicinske utemeljitve za začetek zdravljenja s temi zdravili. Ker za luskavico danes ni zdravljenja, ki bi lahko ozdravilo bolezen, mi lahko jemanje bioloških zdravil prinese le zelo kratke remisije bolezni in nič več od tega – in doseganje tega začasnega rezultata z medicinskega vidika ni res se zame splača – in to glede na zdravstvene cene, ki jih bom plačal za samo zdravljenje (in ne le hude stranske učinke, ampak tudi veliko birokracije, ki bi bila vpletena).

Nisem zdravnik ali strokovnjak in bi poudaril, da so mi vse, kar tukaj pišem, povedali zdravniki in strokovnjaki, s katerimi sem se posvetoval – nič tukaj ni moja izmišljotina.

Očiten zaključek je, da je pravi razlog, da se mi to zdravljenje ponuja, predaja zdravnikov in zdravstvenih blagajn pritiskom farmacevtskih podjetij, ki želijo ta zdravila prodati v čim večjih količinah. Posledično se ta zdravila ponujajo tudi ljudem, kot sem jaz, ki nimajo potrebe ali zdravstvene utemeljitve za njihovo jemanje.

Resnično me ne zanima začetek zdravljenja odvisnosti od drog, od katerega bodo imeli edine koristi poslovneži, ki so delničarji teh farmacevtskih podjetij. Menim, da so v takšnih primerih, ko se zdravilo bolnikom ponuja na podlagi ekonomskega interesa in ne medicinske nuje, zdravniki grešili proti svoji dolžnosti in poklicu. Dejstvo, da skladi zdravstvenega zavarovanja v državi Izrael in njihovi zaposleni podležejo tem pritiskom, je zelo resna stvar.

Zdravniki sami in seveda tudi blagajničarke bodo te trditve zanikale in še naprej lagale bolnikom, ki jim v najboljšem primeru ponujajo nepotrebna zdravila, v najslabšem pa škodljiva.

Seveda se to ravnanje ponavlja tudi v številnih drugih primerih v izraelskem zdravstvenem sistemu – kar pomeni, da bi morali biti kot pacienti na preži in čim bolj preverjati vse zdravstvene ali druge informacije, ki nam jih državljani posredujejo. , o teh vprašanjih.

I. Spodaj je nekaj objav, ki sem jih delil na družbenem omrežju Facebook:

1)Številna navdušena povpraševanja bank za nas:

Pozorna linija = linija, kjer ne poslušaš.

Poštena banka = goljufiva banka tatov.

Humana banka – banka, ki s svojimi strankami ravna na okruten in nečloveški način.

lol…

2)Glede na študije, opravljene na področju nasilja v športu, obstaja obratno sorazmerje med stopnjo nasilja na igrišču ali v borilni areni in stopnjo nasilja, ki prihaja s strani občinstva.

In pomen: v športih, kjer je v samem prizorišču visoka stopnja nasilja, kot so judo, boks, rokoborba ali hokej na ledu, je redko nasilje, ki prihaja iz občinstva.

Po drugi strani pa je v športih, kjer je nasilje v samem prizorišču veliko nižje, kot so nogomet, košarka ali rokomet, razmeroma veliko več primerov nasilja, ki izvira iz občinstva.

In zato je predlog, da bo pred vsako nogometno, košarkarsko ali rokometno tekmo na voljo četrt ure do 20 minut, v katerih bodo sodelovali igralci obeh ekip, ki se bodo nato soočili na igrišču: časovno obdobje. v kateri se bodo igralci pomerili v rokoborbi, boksu ali kateri drugi borilni veščini – in seveda kdaj bo prisotna vsaka. Občinstvo, ki bo nato gledalo samo igro.

Morda bo to pomagalo v boju proti pojavu nasilja v športu?

hahaha…

3) Pripovedujejo o določenem območju, kjer mora voznik za potovanje z avtobusom vsakič dobiti trdo kuhano jajce – in to namesto vozovnice ali plačila denarja.

Nekega dne na začudenje šoferja na eni od linij in na začudenje vseh potnikov na avtobus vstopi moški z živo kokošjo.

Voznik začudeno vpraša sopotnika: “Kaj je to? Povej mi – se ti je danes zmešalo?”.

Potnik odgovori: “Ne, nisem nor. Vi plačate za potovanje po močvirju – tako da bom mogoče v zameno za piščanca, ki sem ga prinesel, dobil brezplačno mesečno vozovnico.”

hahaha…

4) Beduinska družina, ki ne zna uporabljati pipe, pride v hotel.

Beduinka vsak dan pride v sobo z vrčem, polnim vode za vsakodnevno uporabo.

Nekega dne pride v sobo s praznim vrčem – brez vode.

Ženo mož vpraša: “Zakaj je vrč prazen? Zakaj danes nisi prinesla vode?”.

Žena mu odgovori: “Oprostite, danes nisem mogla prinesti vode. Nekdo sedi na vodnjaku.”

hahaha…

5) Pacient na psihiatričnem oddelku nagovori osebje:

“Potrebujem spodbudo. Spodbujajte me.”

Osebje na oddelku: “Nehajte mešati možgane. To je psihiatrični oddelek – ne navijaški oddelek!!”.

Bolnik: “Prosim. Spodbujajte me. Res potrebujem spodbudo.”

Negovalci na oddelku se jezijo: »Ste na psihiatričnem oddelku – in psihiatrično zdravljenje nikoli, ampak nikoli ne bo spodbudilo ljudi.« “In zdaj vam bomo pokazali, kako izvajati psihiatrično prisilo.”

Osebje pacienta na silo vzame in priveže na posteljo. V postopek je povabljen dežurni psihiater.

Osebje pacientu: “No-kaj si mislite o nas? Mi smo svetovni prvaki in vsevedo-ti pa si psihiatrični bolnik, ki ne ve in ne bo nikoli ničesar vedel!!”.

V sobo vstopi dežurni psihiater in reče negovalnemu osebju: »Daj temu predrzniku kakšno dobro injekcijo, da ne bo mogel cel mesec vstati iz postelje – pa bomo videli, kako bo spodbuden. “

Osebje na oddelku njegovo zahtevo izpolni.

Zdravnik sklene: “Bravo za vas. Ne bo nam več treba poslušati tarnanja tega smrdljivega, zaspanega duševnega bolnika. Kako nesramen bolnik.”

6) Mednarodni olimpijski komite odloča o ustanovitvi novega tekmovanja: Svetovnega prvenstva v nekonvencionalni, divji in prebijajoči meja vožnji.

Kdo bodo predstavniki Izraela na tekmovanju? Kakšna priporočila?

lol…

7) Izraelski politiki so potrebni za zastopanje države na mednarodni olimpijadi za politike, ki jo je ustanovil Mednarodni olimpijski komite.

Mejni pogoji za prijavo:

1. Sodelovanje in izrekanje najrazličnejših psovk na najmanj 4 demonstracijah ali provokacijah (priloženi morajo biti ustrezni video posnetki).

2. Politiki, ki jih je policija v preteklosti prijela – prednost.

3. Vsaj 10-krat, ko so politika odstranili s sestankov kneseta. Evakuacija potepuških bogov s strani redarjev – prednost.

4. Obsodbe v korupcijskih zadevah bodo bistveno povečale kandidatove možnosti.

5. Vodil je sojenje zaradi obrekovanja, ki je trajalo vsaj dve leti.

Prizivi vljudnih ali kulturnih politikov vas ne bodo zanimali.

Kdo bodo predstavniki Izraela na tej olimpijadi? Je možnost za medalje?

lol…

8) In tokrat povsem izmišljena zgodba – a prav nič smešna:

55-letnik, ki je v hudi ekonomski in socialni stiski, prejme ponudbo za odškodnino v višini 10 milijonov šeklov od ljudi, ki so ga zlorabljali ob hudem fizičnem in psihičnem nasilju pred mnogimi leti – ko je bil mlad fant 13. Opozoriti je treba, da je sposobnost teh ljudi za prenos denarja jasna in dokazana.

Toda človek pred nami sprejme zagonetno in nerazumljivo odločitev, da odkloni odškodnino – in hkrati odločno zavrne kakršen koli dialog s predlagatelji ter jim odločno noče dati nobenih pojasnil – in prekine vse. telefonske klice, ki jih sprožijo, da bi se toliko pogovarjali z njim.

Zares, na videz zagonetna – in celo neumna – odločitev.

Vendar, če bolje premislimo, ni gotovo, da je res tako. Kajti kakšen je namen (in v tem primeru precej transparenten) ponudnikov nadomestil? Cilj je doseči stanje, ko si lahko oseba očisti svojo vest, ne da bi se pri tem kaj naučila – pri tem pa si oseba prilagodi miselnost, ki pravi: »No, plačal sem odškodnino in naredil sem, kar sem lahko, da stvari popravim. največ, kar bi lahko glede na okoliščine zadeve.” Prav te tolažilne in zdravilne misli oškodovanca skuša preprečiti zavrnitev odškodnine. Poleg tega bo zavrnitev kakršnega koli dialoga prispevala k posredovanju sporočila, da zgolj finančno nadomestilo ne bo moglo samo po sebi rešiti tovrstnih težav.

Samo popolna in brezkompromisna zavrnitev tovrstnega »moralnega podkupovanja« bi lahko prenesla sporočilo tistih, ki so bili zaradi hude zlorabe prizadeti, in bi lahko privedla do kakršne koli možnosti, da bi res prišlo do resničnega obračuna. Pravo duševno iskanje – pa ne samo iz ust in navzven. Pri tem bodo zelo pomembni nespečnost, nervoza in težki spomini (upajmo, da se bodo prebudili) odgovornih za krivico – in tega ne more nadomestiti noben denar.

Seveda je takšna odločitev na meji nečloveškega, pa tudi zelo težko izvedljiva na praktični ravni – je pa v takem primeru vsekakor zadnja možnost poškodovanca, da posreduje to nadvse pomembno sporočilo.

Tako jaz vidim stvari.

9) Voznik prevozi križišče z rdečo lučjo.

Po še nekaj metrih vožnje sreča policijski avto in se mora ustaviti ob cestišču. Policist pristopi do njegovega avtomobila in mu izda zapisnik z globo za prekršek.

Policist: “Zdaj ste prevozili rdečo luč – to je kazen, ki si jo zaslužite.”

Voznik: “Zakaj? Nisem prevozil rdeče luči.”

Na tej točki pogovora se vmeša voznikova žena, ki je sedela zraven njega v avtu in reče: “Kako lahko trdiš, da nisi prevozil rdeče luči – jaz sem te šele videla, ko si to naredil!!”.

Policist sliši njene besede in reče vozniku: “Veš kaj? Tokrat obupam nad tabo. Ti-ta trenutek si že dobil svojo kazen…”.

lol…

10),Rotem Peer občutek razočaranja

23 maja 2022

Danes sem sodeloval v odboru za zdravje v knesetu, ki je razpravljal o norih čakalnih dobah za psihološko ali psihiatrično zdravljenje.

Ljudje naredijo samomor, ker se ne zdravijo pravočasno!!

Psiholog v javni službi prejme 45 NIS na uro. Zakaj bi po toliko letih študija želeli delati v tem sistemu?

Posledica so meseci čakanja na zdravljenje, včasih celo leto in leto in pol.

Danes je v javnih službah 5000 psihologov, ki naj bi zdravili 400.000 duševno prizadetih (in morda še več).

En psiholog na 1000 študentov.

Psihiatrija je v globoki krizi. Psihiatrov ni.

Ljudje so prisiljeni plačevati na tisoče šeklov na uro zasebnim psihiatrom ali v najslabšem primeru storiti samomor.

Prenove…

Velike plače…

In vse se sesuje.

Danes je otrok te osebe, jutri je vaš otrok.

Idit Sillman

Posoda Miriam Waldiger

urad za zdravje

združenje z dušo Nep”That-Warriors, ki dela za spremembe

organizacija pravic invalidov invalidov

Tal Bergman Levy

Tsvi Fischel

11) (Verjetno resnična) zgodba, ki sem jo slišal pred kratkim:

Nekaj ​​dni po koncu šestdnevne vojne je skupina izraelskih vojakov vstopila v mesto Jeriho na neki misiji (ni znano, kakšna je bila ta misija – zelo možno je in gre za tajne podatke, ki jih je prepovedano objaviti celo danes).

Bil je eden izmed vročih poletnih dni – in tisti dan je bilo veliko dežja. Medtem ko so se vojaki sprehajali po eni izmed mestnih ulic, so pred seboj zagledali mladega palestinskega fanta, ki je mimoidočim prodajal led.

Eden od vojakov se je obrnil k palestinskemu dečku in ga vprašal, koliko mora plačati, da kupi kocko ledu. Toda še preden je ta prodaja stopila v veljavo, je na kraj dogodka prišel poveljnik teh vojakov. Komandir je tistega palestinskega dečka brcnil in ga na silo odstranil s kraja – vzel pa mu je tudi vse ledene kocke, ki jih je hotel brez plačila prodati – čisto brez razloga in brez predhodne provokacije s strani tega palestinskega dečka.

Isti poveljnik (katerega identiteta ni znana) je kasneje celo očital svojim vojakom, da nameravajo plačati tistemu palestinskemu dečku – njegov argument pa je bil, da izraelski vojaki, ki so pravkar zmagali v vojni, ne bi smeli plačati prebivalcem mesta Jeriho, ki prej živel v sovražni deželi, karkoli za vsako blago.

kakšna škoda…

Poudaril bom, da ne vem, ali je bil primer prijavljen kakšnim organom in ali je ta poveljnik ali kdo od njegovih vojakov, ki ni protestiral proti njegovemu nesramnemu in brezčutnemu vedenju, v nekem trenutku obsodil njihovo pohlepno obnašanje.

Samo škoda…

12) Na kmetijski kmetiji neke države so prišli do zaključka, da je v času vojne mlečnost krav na kmetiji veliko večja kot v času miru.

Zato vedno, ko želijo direktorji mlekarn povečati svojo prodajo in finančne dobičke, skušajo navezati stik s sovražnikom čez mejo in jim razložiti, da je izstreljevanje raket dobro za posel …

hahaha…

13) Glede na izvedene ankete je povprečni čas, ki preteče od trenutka, ko pacient ali pacient pride na kliniko in začne zdravniku opisovati, kaj misli, da je težava, zaradi katere trpi, do trenutka, ko zdravnik nesramno ali nestrpno prekine njegove besede. je 18 sekund.

Zato bom moral, ko pridem na kliniko in se zavedam te situacije, stvari načrtovati tako, da se z zdravnikom pogovarjam največ 18 sekund.

Ta naloga je zelo težka za ljudi, kot sem jaz, ki zaradi svoje bolezni ali stanja včasih govorijo počasneje kot običajno – vendar bom moral vaditi in se navaditi. Ne bo izbire. Problematična je stopnja pozornosti zdravnikov – in moj vtis je, da so odločeni pustiti stanje tako, kot je, in bog ne daj, da bi prišlo do izboljšanja.

Ups… Tukaj pišem že več kot 18 sekund… Razmišljam o skrbeh glede tega….

lol…

 

J. Ideja za projekt, o katerem sem razmišljal:

Kot veste, se v hišah, kjer živijo ljudje, včasih nahajajo različne žuželke in/ali škodljivci, za iztrebitev katerih je potrebna uporaba pesticidov, ki so lahko včasih nevarni tudi za človeka.

Posledično se včasih zgodi, da se več ur, in dokler pesticidi delujejo, ni mogoče fizično zadrževati v stanovanju ali objektu.

Toda včasih obstajajo ljudje, ki iz različnih razlogov ne morejo zapustiti svojega stanovanja zaradi pomanjkanja alternativnega kraja, kjer bi lahko bili v teh urah.

Zato je ideja vzpostaviti nekakšno socialno mrežo, katere namen bo “parati” ljudi, ki morajo za nekaj ur zapustiti svoje stanovanje, dokler so pesticidi aktivni in nimajo drugega mesta ali stanovanja, in druge ljudi, ki bodo pripravljeni jih gostiti za to obdobje.

 

K. Moje povezave:

1)organizacija”materinstvo naslov Življenje”

2) “informacije koordinatorja znanja o temi ženske in spol(v hebrejščini, angleščini in arabščini).

3)youtube auto naročniki

4)prejemanje naročnikov na YouTube na avtomatski način

5)aplikacija za sledenje bigspy.com

6)Gibanje žensk nagovarja ženske do pravic Internacionalizem osebe

7)Iskalnik duckduckgo.com

8)spletno mesto pcloud.com za shranjevanje in skupno rabo datotek

9)spletna stran, ki objavlja novice

10)Omrežje gymboree.com

11)psychobunny.com – mreža za prodajo moških in otroških oblačil

12)mesto za neposredno naročanje vin

13)ashops.co.il-storitev za postavitev virtualnih trgovin

14)Skupina “Prijetno zatiranje škodljivcev”.

 

                  - Našli ste chybu? Povedz mi o tom -
Print Friendly, PDF & Email