Visit BlogAdda.com to discover Indian blogs getLinks(); ?> Bantuan perubatan segera - מידע לאנשים עם מוגבלויות

Bantuan perubatan segera

Kepada:

Subjek: rawatan/masalah susulan.

Puan/Puan yang dihormati.

Saya seorang lelaki berusia 50 tahun dari kawasan Jerusalem yang mengalami masalah mental selama bertahun-tahun – dan juga dirawat dengan ubat psikiatri.

Tetapi sudah beberapa tahun saya dibiarkan tanpa memantau ubat-ubatan psikiatri yang saya ambil. Sebabnya: pakar psikiatri di stesen kesihatan mental berhenti menyediakan perkhidmatan ini. Saya tahu ia kedengaran tidak masuk akal dan benar-benar tidak masuk akal – tetapi malangnya ini berlaku.

Sebaliknya, dan memandangkan kesusahan ekonomi saya sebagai seseorang yang hidup dengan elaun hilang upaya daripada Institut Insurans Nasional, tindakan susulan persendirian oleh pakar psikiatri tidak mungkin dilakukan.

Dan lebih-lebih lagi: berikutan kemalangan kerja yang saya alami pada awal tahun 1998 dan kemerosotan yang perlahan dan konsisten dalam kesihatan fizikal saya sejak itu sehingga hari ini, saya mengalami kesukaran yang semakin meningkat untuk pergi secara fizikal ke klinik untuk pemeriksaan atau rawatan – jika dan apabila perlu. . Kementerian Kesihatan dan Dana Insurans Kesihatan Am di mana saya diinsuranskan pada masa ini tidak memberikan sebarang maklum balas kepada kesukaran ini.

Saya sedang mencari penyelesaian – saya perlu membuat susulan mengenai ubat dengan segera.

Selamat sejahtera,

assaf benyamini,

115 Costa Rica Street,

Pintu masuk A-flat 4,

Kiryat Menachem,

Yerusalem,

ISRAEL, poskod: 9662592.

nombor telefon saya: di rumah-972-2-6427757. mudah alih-972-58-6784040. faks-972-77-2700076.

pasca Scriptum. 1. Nombor ID saya: 029547403.

2. Alamat e-mel saya: [email protected] atau: [email protected] atau: [email protected] atau: [email protected] atau: [email protected] atau: [email protected] atau: [email protected] atau: [email protected] atau: [email protected]

3. Rangka kerja terapeutik di mana saya berada:

Persatuan “Reut”-Asrama “Avivit”,

Ha Avivit St. 6,

Kiryat Menachem,

Yerusalem,

ISRAEL, zip: 9650816.

Nombor telefon di pejabat asrama:

972-2-6432551. atau: 972-2-6428351.

Alamat e-mel asrama: [email protected]

Pekerja sosial dari pasukan asrama, yang menemani saya ke perumahan terlindung asrama: Puan Sara Stora-972-55-6693370.

4. Di bawah adalah e-mel yang saya hantar kepada pemandu di asrama:

Pada hari Jumaat, 13 Januari 2023 pada 9:41:49 PMGMT+2, assaf benyamini [email protected]> Ditulis oleh:

Kepada En. Verdan La-Zouz, salam sejahtera:

Subjek: Tanggapan saya terhadap kata-kata anda dari hari 12 Januari 2023:

Yang Berhormat.

Selanjutnya kepada tuntutan anda dari 12.1.2023, saya lampirkan di sini siaran yang saya tulis di Facebook mengenai subjek yang dipersoalkan. Saya meminta anda, dan dalam setiap bahasa permintaan, untuk tidak menekan saya dalam perkara ini. Pakar psikiatri di pusat kesihatan mental tidak mengikuti ubat hari ini – dan saya mengelak pergi ke sana kerana keinginan untuk melindungi diri saya dan kesihatan saya – dan atas sebab yang sama saya bertanya kepada anda, dan dalam setiap bahasa permintaan, untuk berhenti menekan saya tentang ini!!! Anda memilih untuk melihat realiti (dan ini bukan “realiti saya”!!! Ini adalah realiti yang dihadapi oleh semua orang yang datang ke stesen kesihatan mental).

Dan sekarang untuk petikan itu sendiri:

http://antipsychiatry.org/

The

Antipsikiatri

Gabungan-

Organisasi antarabangsa mangsa serangan psikiatri, iaitu: pencabulan hak asasi manusia yang serius yang dilakukan oleh pakar psikiatri.

Adakah terdapat kes sebegini di Negara Israel juga? Saya yakin bahawa terdapat – dan banyak, kerana status unik yang dimiliki oleh profesion psikiatri, yang membezakannya daripada profesion perubatan lain.

Profesion psikiatri adalah satu-satunya profesion di kalangan profesion perubatan di Israel, di mana doktor juga mempunyai kuasa penguatkuasaan. Pakar psikiatri, dengan keputusannya, boleh menghantar pesakit ke hospital paksa – yang tidak boleh dilakukan oleh doktor dalam bidang perubatan lain, malah dalam kes yang benar-benar boleh membenarkannya (seperti orang yang mengalami strok, yang dalam saya pendapat terdapat kes-kes di mana orang itu harus dibawa ke rawatan walaupun pada masa dia menentangnya, dan ini adalah atas sebab mudah bahawa pada masa itu orang itu tidak layak untuk membuat keputusan). Walaupun setiap kemasukan ke hospital secara paksa memerlukan kelulusan pakar psikiatri daerah, memandangkan dalam kebanyakan kes orang yang mengenali pesakit atau orang dalam komuniti adalah pakar psikiatri dalam komuniti dan bukan psikiatri daerah. Dalam keadaan sedemikian, apabila terdapat di satu pihak kedudukan pesakit yang tidak mahu dimasukkan ke hospital di wad psikiatri, dan di pihak lain kedudukan pakar psikiatri daerah mengenai keperluan untuk dimasukkan ke hospital, adalah jelas sekali. bahawa pakar psikiatri daerah secara automatik akan mengambil kedudukan rakan sekerja profesionalnya dan bukannya kedudukan pesakit.

Realiti ini, yang memberi ramai pakar psikiatri kuasa dan kuasa tanpa had, menyebabkan ramai daripada mereka menjadi keliru, lupa untuk apa atau untuk siapa mereka bekerja – dan sebagai hasil sampingan, saya, serta ramai pesakit lain, menghadapi sikap yang agresif dan memalukan pada bahagian pakar psikiatri. Atas sebab ini saya berhenti pergi ke pusat kesihatan mental untuk menjaga diri saya dan kesihatan saya. Adalah jelas kepada saya bahawa cara tingkah laku yang saya jelaskan di sini tidak akan membenarkan sebarang tindakan susulan dan rawatan. Malangnya, kerangka terapeutik di mana saya berada dalam komuniti memilih untuk mentafsir realiti ini dengan cara yang herot dan mempersembahkan perkara saya sendiri, seolah-olah memilih untuk tidak bekerjasama dengan “rawatan” atau “bantuan” yang kononnya ditawarkan kepada saya di sana. Sudah tentu, ini tidak berguna: Adalah agak bodoh untuk saya pergi ke stesen kesihatan mental sekali lagi hanya untuk membuktikan semula apa yang saya sudah tahu berdasarkan pengalaman bertahun-tahun yang malangnya saya peroleh sebagai pesakit. Selain itu, keadaan kesihatan fizikal saya menyukarkan saya untuk datang secara fizikal ke stesen untuk susulan – dan pada masa ini tiada jawapan untuk perkara ini dalam rangka kerja perubatan awam di Israel. Tiada alasan untuk saya berusaha dan ke sana semata-mata untuk menyerap kepedihan dan penghinaan yang menanti saya di tempat mereka. keadaan kesihatan fizikal saya menyukarkan saya untuk datang secara fizikal ke stesen untuk susulan – dan pada masa ini tiada jawapan untuk perkara ini dalam rangka kerja perubatan awam di Israel. Tiada alasan untuk saya berusaha dan ke sana semata-mata untuk menyerap kepedihan dan penghinaan yang menanti saya di tempat mereka. keadaan kesihatan fizikal saya menyukarkan saya untuk datang secara fizikal ke stesen untuk susulan – dan pada masa ini tiada jawapan untuk perkara ini dalam rangka kerja perubatan awam di Israel. Tiada alasan untuk saya berusaha dan ke sana semata-mata untuk menyerap kepedihan dan penghinaan yang menanti saya di tempat mereka.

Saya ingin menekankan bahawa kesimpulan ini sama sekali bukan kesimpulan yang tergesa-gesa atau tergesa-gesa – ini adalah kesimpulan yang perlu saya capai selepas penyiasatan yang sangat teliti dan mendalam mengenai perkara itu, dan selama bertahun-tahun.

Dalam suasana terapeutik di mana saya berada, terdapat seorang pakar psikiatri yang kadang-kadang membuat kerja rumah untuk pesakit. Ketibaan dia di rumah saya sedikit sebanyak dapat mengurangkan kesusahan – tetapi persatuan yang saya sertai enggan membenarkannya – dan tanpa memberi sebarang penjelasan atau alasan untuk keengganan mereka.

Pengirimnya ialah En. Assaf Binyamini-Dier dari perumahan terlindung asrama “Avivit”.

Nombor ID saya: 029547403.

5. Doktor keluarga saya:

Dr. Brandon Stewart,

“Klalit Health Services” – klinik persiaran,

6 Jalan Daniel Yanovsky,

Jerusalem, poskod: 9338601.

Nombor telefon di pejabat klinik: 972-2-5098282. Nombor faks di pejabat klinik: 972-2-6738551.

6. Ubat yang saya ambil:

Ubat psikiatri:

I. Seroquel –

2 biji 300 mg setiap petang.

II. Tegretol CR –

400 mg-setiap pagi. 400 mg-setiap petang.

III. Effexor –

150 mg-setiap pagi. 150 mg-setiap petang.

7. Senarai masalah perubatan yang saya alami:

I. Sindrom kompulsif penyakit mental OCD- dan penyakit yang ditakrifkan sebagai gangguan skizo-afektif.

II. Artritis psoriatik. Penyakit ini dipantau oleh klinik pesakit luar reumatologi Hospital Hadassah Ein Kerem.

Saya sedang dipantau oleh pengurus jabatan, Dr Hagit Peleg.

III. Masalah neurologi yang definisinya tidak jelas. Gejala utamanya: objek jatuh dari tangan saya tanpa saya sedari, pening, kehilangan sensasi di beberapa bahagian tapak tangan dan masalah tertentu dengan keseimbangan dan postur.

IV. Hernia cakera kronik di bahagian belakang dalam vertebra 4-5 – yang juga memancar ke kaki dan menyukarkan berjalan.

V. Sindrom usus jengkel.

VI. Permulaan tanda-tanda masalah kardiologi sejak bulan lepas (saya menulis ini pada hari Khamis, 22 Mac 2018) – dan pada masa menulis baris ini, intipati masalah itu masih tidak jelas, yang nyata di dada sakit sepanjang hari, kesukaran bernafas dan juga dalam bercakap.

VII. Kelemahan penglihatan yang ketara yang telah berlaku dalam beberapa tahun kebelakangan ini (saya menulis perkataan ini pada hari Khamis, 3 Jun 2021).

Saya terpaksa mengabaikan masalah itu dan tidak merawatnya, dan ini adalah kedua-duanya kerana kesusahan kewangan yang teruk sebagai seseorang yang hidup dengan elaun hilang upaya daripada Institut Insurans Kebangsaan dan kerana kelakuan birokrasi yang sangat rumit dana insurans kesihatan am yang Saya adalah ahli yang dalam banyak kes tidak membenarkan saya mendapatkan ujian perubatan atau rawatan yang saya perlukan.

A. Di bawah ialah e-mel yang saya hantar kepada pelbagai syarikat:

Kepada:

Adakah syarikat anda mempunyai program gabungan?

Bolehkah anda menghuraikannya?

Assaf Benyamini.

*1) alamat e-mel saya: [email protected] dan: [email protected] dan: [email protected] dan: [email protected] dan: [email protected] dan: [email protected] dan: [email protected] dan: [email protected] dan: [email protected]

2) nombor telefon saya: di rumah-972-2-6427757. selular-972-58-6784040.

faks-972-77-2700076.

3) alamat pos saya:

assaf benyamini,

115/4 Jalan Costa Rica,

kejiranan qiriat menahem,

Yerusalem,

ISRAEL, zip: 9662592.

4) bahasa pertama saya ialah Hebrew(עברית).

5) laman web saya: https://www.disability55.com/ dan: https://assaf-permalinks.com

dan: https://dev-list-in-the-net.pantheonsite.io

B. Di bawah adalah mesej yang saya hantar kepada Ketua Pegawai Eksekutif Institut Insurans Nasional Negara Israel, Meningkatkan Yarona Shalom Pada hari Selasa, 24 Januari 2023 jam 1:35 petang:

kepada wanita itu Yarona Shalom salam:

Saya, assaf benyamini, seorang OKU berusia 50 tahun dari Baitulmaqdis – yang tinggal dengan elaun hilang upaya daripada Institut Insurans Kebangsaan dan ahli pergerakan “nitgaber” – orang kurang upaya yang telus. Dalam pergerakan itu, kami cuba bertindak bagi pihak komuniti kurang upaya yang telus – semua orang yang mengalami kecacatan dan masalah kesihatan yang teruk yang tidak dapat dilihat di luar.

Pengarah pergerakan kami, yang juga pengasasnya, Puan Tatiana Kaduchkin, ingin bersama anda, sebagai ketua pengarah Institut Insurans Nasional, untuk melihat apa yang boleh dilakukan untuk komuniti orang kurang upaya yang mana kami berada. cuba bertindak.

Bolehkah anda terus berhubung dengannya?

Nombor telefonnya ialah:

972-52-3708001. dan-:972-3-5346644.

Selamat sejahtera,

assaf benyamini – ahli pergerakan “nitgaber” – orang kurang upaya yang telus.

pasca Scriptum. 1) Nombor telefon saya: di rumah-972-2-6427757. Mudah Alih-972-58-6784040. Faks-972-77-2700076.

2) Laman web pergerakan kami: https://www.nitgaber.com/news

C. Di bawah adalah beberapa catatan yang saya terbitkan di rangkaian sosial Facebook:

1)Sebuah syarikat teknologi tinggi Israel melancarkan usaha baharu – “Demonstrasi” namanya.

Ini adalah rangkaian sosial baharu, di mana anda boleh memesan demonstrasi mengenai pelbagai topik – dengan bayaran.

Pakej asas, yang termasuk membangkitkan topik untuk demonstrasi, juga mempunyai perkhidmatan berbayar:

Bayaran khas untuk melambai tanda (dalam aplikasi anda boleh menentukan parameter seperti saiz tanda, warna di mana huruf, simbol, kartun atau lukisan akan dicetak, dan anda juga boleh menentukan bahan dari mana tanda itu akan dicetak. dibuat dan pemegang yang diperlukan untuk membawanya. Sudah tentu, setiap bahan mempunyai harga yang berbeza).

Terdapat juga bayaran khas untuk konfrontasi dengan polis, bayaran khas untuk menggunakan pembesar suara, dan banyak lagi.

Satu demonstrasi besar-besaran sedang dianjurkan di hadapan pejabat syarikat berteknologi tinggi yang membangunkan “demonstrasi”: “Demonstrasi tidak boleh menjadi domain orang kaya sahaja!!! Anda tidak boleh melakukan perkara sedemikian!!! Ia tidak bermoral! Apakah yang akan dilakukan oleh orang miskin yang ingin berdemonstrasi dan membantah ketidakadilan sosial?

Walaupun segala-galanya, projek itu mendapat momentum dan sangat berjaya, dan pekerja syarikat keluar untuk membantah dan mengancam mereka:

“Demonstrasi anda adalah haram!! Anda tidak membayar!! Kami memindahkan perkara itu kepada pelaksanaan!!”.

“Dan selain itu, kami tidak faham apa yang menjadi kekecohan” – mereka berkata dalam syarikat itu.

Anda membayar untuk kereta, untuk menaiki bas, atau untuk apa-apa produk lain – jadi mengapa tidak anda juga membayar untuk demonstrasi? Tidakkah anda tahu bahawa wang membuat dunia berputar?”

Pihak berkuasa dan pejabat kerajaan di seluruh dunia berpuas hati dengan projek itu: “Betapa seronoknya kami. Akan ada lebih sedikit demonstrasi. Dan jika ada – sekurang-kurangnya kami akan membuat wang daripadanya. Kami akan melakukan perkara yang akan mengecewakan orang ramai , kami akan membuat mereka keluar dan berdemonstrasi – dan kemudian kami akan mengenakan bayaran. Alangkah indahnya – kami mempunyai perniagaan yang hebat! !”.

lol…

2) Pos bertarikh 23 Januari 2023:

Dalam beberapa bulan kebelakangan ini, Negara Israel telah diserang oleh virus misteri (dan tidak – saya tidak maksudkan Corona).

Gejala-gejala: orang menjadi lebih gementar, tidak mendengar sesiapa, dan dalam beberapa kes ia juga merosot menjadi keganasan. Tetapi kami betul: rakyat adalah pelanggan negeri – dan pelanggan, seperti yang kita tahu, sentiasa betul. Anda melihatnya di mana-mana: di jalan raya dan laluan, di institusi pendidikan dan sekolah, di hospital dan klinik, dalam pengangkutan awam (semakin banyak kes keganasan terhadap pemandu bas) dan di pejabat kerajaan lain dan pelbagai institusi awam – juga di taman awam dan di tempat terbuka. Sudah tentu, wabak itu juga tidak melewatkan ahli Knesset, yang mengutuk satu sama lain, menjerit dan bercakap kasar antara satu sama lain secara berterusan.

Dan ringkasnya: orang di mana-mana mempunyai “fius pendek” – dengan semakin kurang kesanggupan untuk berhenti atau mendengar orang lain. Dalam konteks ini, adalah menarik untuk mengetahui sama ada kajian akan dilakukan yang akan mengkaji apakah purata tempoh masa dalam perbualan antara dua warganegara Israel yang mengambil masa dari saat seseorang mula bercakap sehingga rakan perbualannya mengganggunya dan berhenti mendengarnya. dia. Adakah ia akan menjadi beberapa saat? Atau mungkin sekejap? Dan adakah penyelidikan sedemikian akan dilakukan di bahagian lain di dunia? Dan jika ya, adakah keadaan kita di Israel lebih baik atau lebih teruk dalam hal ini berbanding dengan negara lain?

Dan walaupun kajian sedemikian tidak dilakukan atau akan dilakukan mengenai tahap perhatian negara (dan mungkin ada kemungkinan untuk mencipta “indeks perhatian” – untuk memantau data perhatian penduduk?) – adakah mungkin untuk mengenal pasti virus misteri yang sama yang menyebabkan ramai orang berhenti mendengar antara satu sama lain, Kasar menyampuk kata-kata masing-masing, mengutuk dan menjadi semakin ganas?

Ada kemungkinan jika virus ini dikenal pasti, kita akan lebih mengenali mekanisme tindakannya atau dari mana ia datang – atau kemudian kita mungkin mencari cara untuk menanganinya.

Atau adakah ia penyakit kronik atau terminal, jadi tiada apa yang akan membantu lagi?

Pakar psikiatri yang dihormati: apakah diagnosis di sini? Apakah yang anda panggil gangguan perhatian massa dan kolektif ini?

Atau adakah anda berhenti membaca atau mendengar sementara itu?

lol…

3) Pos bertarikh 23 Januari 2023:

Di wad psikiatri, diputuskan untuk menghentikan rawatan dadah untuk semua pesakit, tanpa pengecualian.

Sebabnya: peraturan baharu akan dikeluarkan, yang membolehkan denda dikenakan ke atas pesakit yang menyerang anggota kakitangan perubatan.

Jabatan memutuskan untuk mengenakan denda sebagai hukuman kolektif ke atas semua pesakit, kerana beberapa kes pesakit atau ahli keluarga mereka yang “tidak bercakap dengan baik” kepada ahli kakitangan. Pesakit tidak mempunyai wang untuk membayar denda – jadi mereka memutuskan untuk membuat semacam “mengimbangi” dengan penjimatan kepada tabung jabatan yang akan dicapai dengan tidak membeli ubat.

Adakah ini senario khayalan? Atau adakah pasukan perubatan benar-benar dapat mengambil langkah sedemikian?

Jadi di manakah garisan? Apakah ayat yang tidak boleh diucapkan kepada doktor, pekerja sosial atau ahli terapi lain, kerana mengatakan yang saya, sebagai pesakit, perlu membayar denda?

Dalam berita mereka mengumumkannya secara ringkas – mengapa tidak nyatakan? Lagipun, keganasan lisan juga adalah sejenis keganasan mengikut kaedah ramai pakar psikiatri – bukan?

Saya tertanya-tanya mengapa ia tidak dinyatakan – sebelum pesakit tiba di arena terapeutik, dia mesti tahu apa peraturan permainan, apa yang tidak dibenarkan untuk dikatakan dan apa yang dibenarkan – dan juga apa yang berlaku jika doktor itu membuat keputusan. untuk menggunakan denda ini secara tidak adil dan tanpa sebarang sebab yang relevan atau substantif. Sudah tentu, mungkin juga terdapat kes di mana ini akan disalahgunakan untuk tujuan membalas dendam peribadi atau pembubaran akaun sahaja – dan tanpa sebarang justifikasi objektif atau situasi di mana kakitangan perubatan benar-benar diserang atau berada dalam bahaya.

Adakah kita akan mencapai situasi di mana untuk setiap pemeriksaan perubatan, gambar, atau rawatan dalam satu jenis atau yang lain, anggota polis juga akan masuk – sebagai tambahan kepada kakitangan perubatan? Dan apakah arahan kebakaran pembukaan dalam kes ini?

Dan sudah tentu, kerana terdapat bahaya bahawa pegawai polis atau doktor akan menyalahgunakan peraturan ini, mereka mungkin membuat kesimpulan bahawa terdapat keperluan untuk pemeriksa daripada majlis awam khas ditubuhkan untuk mengelakkan kes penyalahgunaan denda. mekanisme yang akan diwujudkan, sebagai tambahan kepada mereka.

Dan pada akhirnya apa? Setiap pemeriksaan perubatan akan merangkumi satu pasukan dari seluruh mahkamah?

Mengejutkan dan memalukan…

Sila buat saya senarai/jadual yang teratur:

Satu lajur perkataan yang dibenarkan untuk diucapkan kepada doktor.

Di ruangan kedua terdapat perkataan yang tidak sepatutnya diucapkan kepada doktor.

Saya sangat memerlukannya. Saya akan membawa carta ke setiap temu janji dengan doktor, jururawat atau pekerja sosial – jika tidak, bagaimana saya akan tahu?

Saya merayu – hantar saya meja – Saya tidak mempunyai wang untuk membayar denda kepada sistem kesihatan.

Alamat untuk menghantar jadual:

Pesakit assaf benyamini,

115 Costa Rica Street,

Pintu masuk A-flat 4,

Kiryat Menachem,

Yerusalem,

ISRAEL, poskod: 9662592.

Saya berjanji: 1. Memastikan jadual perkataan ini digantung di tempat yang menonjol di setiap bilik di rumah saya.

2. Bawa salinan meja ini ke setiap arena terapeutik yang saya akan pergi.

3. Dalam perbualan dengan kakitangan perubatan, saya hanya akan menggunakan perkataan yang terdapat dalam jadual dan dibenarkan untuk digunakan.

4. Perkataan yang tidak terdapat dalam jadual, atau yang terdapat dalam lajur perkataan yang dilarang untuk digunakan – lagipun, mulai sekarang mereka tidak akan disebut oleh, walaupun ini penting untuk tujuan menggambarkan satu atau prosedur perubatan lain.

5. Dalam kes terlupa pembaptisan di rumah sebelum saya tiba di doktor – lagipun, apabila ini diketahui, saya perlu mengelak daripada datang ke tempat pemeriksaan atau rawatan.

Jadi saya menunggu dengan tidak sabar – di mana meja?

Jadi, doktor yang dihormati, anda tidak mempercayai Syarikat Pos Israel (oh betul – saya juga tidak mempercayai mereka)? Anda juga boleh menghantar saya meja melalui faks

yang nombornya ialah: 972-77-2700076.

atau e-mel: [email protected]

4) Di bawah adalah catatan yang saya terbitkan pada 30 Januari 2023:

Seorang pesakit di wad psikiatri kepada kakitangan kejururawatan: “Saya sakit. Saya mahu anda memeriksa saya.”

Kakitangan kejururawatan kepada pesakit: “Diam!!! Ini adalah hospital psikiatri – bukan rumah anda. Kami, dan hanya kami, akan memutuskan rawatan dan apabila anda mengalami kesakitan dan apabila anda tidak – dan sama sekali tidak awak!!! Pesakit mental yang malang!!”.

Seorang pesakit mengerang kesakitan: “Tetapi ia sangat menyakitkan, tolong…”.

Pasukan jururawat: “Nah, pesakit ini mungkin tidak faham apa yang mereka katakan kepadanya. Kami akan mengikat anda ke katil selama seminggu sekarang – dan jangan berani memberitahu kami bahawa anda sedang kesakitan lagi !! Peralihan akan tamat tidak lama lagi dan kami akan pulang – dan kami tidak mempunyai kekuatan untuk mengarut anda sekarang!!!” .

 

5) Hari ini, 30 Januari 2023 – genap 90 tahun peristiwa sejarah yang dahsyat dan dahsyat itu.

30 Januari 1933 – Kebangkitan Nazi berkuasa di Jerman(rujukan kepada entri Wikipedia yang ditulis dalam bahasa Ibrani)

-Dan apa yang berlaku selepas itu kita tidak boleh lupa…

6) Sebuah syarikat permulaan Israel sedang membangunkan aplikasi yang dipanggil “Profesional dan Nyata” – aplikasi yang tujuannya adalah untuk membolehkan penggunanya melaporkan profesional yang menyamar, serta bekerjasama dengan pihak berkuasa negara yang berkaitan (Pihak Berkuasa Persaingan, Israel Polis, mahkamah, dsb.) – jika dan apabila perlu .

Berapa ramai orang yang akan mendaftar untuk aplikasi sedemikian?

D. Di bawah adalah e-mel yang saya hantar Dr Hagit Peleg Dari Hospital Hadassah Ein Kerem:

Surat kepada Dr Hagit Peleg.

[email protected]

Khamis, 26hb jam 16:28

Kepada Dr Hagit Peleg salam:

Perkara: permintaan perundingan.

Puan yang dihormati.

Kali terakhir saya diperiksa di klinik anda, anda memberitahu saya bahawa kini terdapat ubat baru untuk rawatan psoriasis, dan mungkin orang seperti saya yang mengalami masalah kewangan yang teruk kini boleh dibantu oleh persatuan “haverim lerefuah”. Kepadanya anda merujuk pesakit dalam keadaan ini.

Selepas itu saya melawat doktor keluarga saya – Dr. Brandon Stewart – dan saya faham daripadanya bahawa dia akan bercakap dengan anda mengenainya.

Adakah anda bercakap dengannya?

Juga, setakat yang saya tahu, pada masa ini tiada rawatan yang boleh menyembuhkan psoriasis – adakah ini benar? Dan jika ini tidak benar atau tidak tepat, bolehkah anda jelaskan apakah, pada hari ini, pilihan untuk merawat psoriasis?

Pada masa lalu, saya tidak mahu menerima rawatan ubat untuk psoriasis kerana pertimbangan lain: peluang yang tinggi untuk mengalami kesan sampingan – dan pada masa yang sama tempoh remisi yang sangat singkat yang boleh dicapai, jika ada.

Daripada kata-kata anda, saya faham bahawa keadaan ini adalah benar 10-15 tahun yang lalu (iaitu masa apabila pakar dermatologi dengan siapa saya diperiksa memberitahu saya tentang situasi yang saya nyatakan tadi, dan tidak mengesyorkan rawatan biologi atas sebab-sebab yang disebutkan) – dan tidak lagi benar hari ini.

Dan oleh itu saya ingin bertanya: Apakah tempoh remisi dalam psoriasis yang boleh saya capai jika saya mula dirawat dengan salah satu ubat baru? Dan ubat manakah ini?

Juga, dan jika memang ubat-ubatan baru boleh membolehkan saya mencapai tempoh remisi yang berpanjangan dalam psoriasis tanpa kesan sampingan yang teruk, dan memang ada kemungkinan

menggunakan persatuan “haverim lerefuah”. Untuk bantuan dalam membiayai rawatan – dalam kes itu saya akan berminat untuk mengetahui prosedur yang diperlukan untuk menerima rawatan dadah.

Selamat sejahtera,

assaf benyamini – seorang pesakit di klinik pesakit luar reumatologi Hospital Hadassah Ein Kerem.

pasca Scriptum. 1) Nombor ID saya: 029547403.

2) Nombor telefon saya: di rumah-972-2-6427757. Mudah Alih-972-58-6784040.

E. Di bawah ialah e-mel yang saya hantar ke “modest.app”:

surat saya kepada “modest.app”.

Yahoo/hantar

assaf Benyamini< [email protected] >

kepada:

[email protected]

 Ahad, 29 Januari 2023 jam 3:49 petang

Kepada: “modest.app”.

Subjek: Alat teknologi.

Puan/Puan yang dihormati.

Sejak tahun 2007, saya telah mengambil bahagian dalam perjuangan untuk orang kurang upaya di Israel – perjuangan yang diketahui mendapat liputan meluas di media juga.

Salah satu cara yang kami cuba untuk memajukan perjuangan adalah dengan menggunakan pelbagai alat teknologi: menulis di rangkaian sosial, membuka laman web dan cuba mempromosikan dan memperbaikinya, mengurus komuniti maya dan sebagainya.

Soalan saya dalam hal ini ialah: Adakah mungkin syarikat atau organisasi anda menawarkan alat teknologi yang boleh membantu kami dalam perjuangan kami? Dan jika ya – dalam bidang apa, dan bagaimana? Selamat sejahtera,

assaf benyamini,

115 Costa Rica Street,

Pintu Masuk A-Apartmen 4,

Kiryat Menachem,

Yerusalem,

ISRAEL, Poskod: 9662592.

nombor telefon saya: di rumah-972-2-6427757. Mudah Alih-972-58-6784040.

Faks-972-77-2700076.

pasca Scriptum. 1) Nombor ID saya: 029547403. 

2) Laman web saya: https://www.disability55.com/ dan: https://assaf-permalinks.com dan: https://dev-list-in-the-net.pantheonsite.io

3) Pada 10.7.2018 saya menyertai gerakan sosial yang dipanggil “Mengatasi” – dilumpuhkan secara telus. Kami cuba mempromosikan hak orang kurang upaya yang telus, iaitu: orang seperti saya yang mengalami masalah perubatan dan penyakit yang sangat serius yang tidak dapat dilihat dengan jelas di luar – halimunan luaran yang menyebabkan diskriminasi yang sangat teruk terhadap kami. 

Pengarah pergerakan itu, yang juga pengasasnya, ialah Puan Tatiana Kaduchkin, dan boleh dihubungi di talian 972-52-3708001.

Masa respons telefon: Ahad hingga Khamis dari 11:00 hingga 20:00. Israel

masa – kecuali cuti Yahudi dan pelbagai cuti Israel.

4) Berikut adalah beberapa perkataan penjelasan tentang pergerakan kami, seperti yang muncul dalam akhbar: Tatiana Kaduchkin, seorang warganegara biasa, memutuskan untuk menubuhkan gerakan “Atasi” dengan bantuan apa yang dipanggilnya “Cacat Telus”.

Setakat ini, kira-kira 500 orang dari seluruh Negara Israel telah berkumpul untuknya

pergerakan. Dalam temu bual dengan Diari Saluran 7, dia bercakap tentang projek itu dan orang kurang upaya yang tidak menerima bantuan yang sewajarnya dan mencukupi daripada pihak yang berkaitan, hanya kerana mereka telus.

Menurutnya, orang kurang upaya boleh dibahagikan kepada dua kumpulan: orang kurang upaya berkerusi roda dan orang kurang upaya tanpa kerusi roda. Dia mentakrifkan kumpulan kedua sebagai “orang kurang upaya telus” kerana dia berkata mereka tidak menerima perkhidmatan yang sama seperti orang kurang upaya dengan kerusi roda, walaupun mereka ditakrifkan sebagai 75-100 peratus hilang upaya. Mereka ini, jelasnya, tidak boleh mencari rezeki sendiri, dan mereka memerlukan perkhidmatan tambahan yang layak untuk golongan kurang upaya berkerusi roda. Sebagai contoh, OKU telus menerima pencen ilat rendah daripada Institut Insurans Negara, tidak menerima tambahan tertentu seperti elaun perkhidmatan khas, elaun pengiring, elaun mobiliti dan mereka juga menerima elaun yang lebih rendah daripada Kementerian Perumahan.

Menurut kajian yang dijalankan oleh Kaduchkin, orang kurang upaya yang telus ini lapar akan roti walaupun terdapat percubaan untuk mendakwa bahawa di Israel pada 2016 tidak ada orang yang lapar akan roti. Kajian yang dijalankannya juga menyatakan bahawa kadar bunuh diri di kalangan mereka adalah tinggi.

Dalam pergerakan yang diasaskannya, dia berusaha untuk memasukkan orang kurang upaya secara telus dalam senarai menunggu untuk perumahan awam. Ini kerana dia berkata mereka biasanya tidak memasukkan senarai ini walaupun mereka sepatutnya layak. Dia mengadakan beberapa mesyuarat dengan ahli Knesset dan juga mengambil bahagian dalam mesyuarat dan perbincangan jawatankuasa yang berkaitan di Knesset, tetapi dia berkata mereka yang boleh membantu tidak mendengar dan pendengar adalah pembangkang dan oleh itu tidak boleh membantu.

Dia kini menyeru lebih ramai orang kurang upaya “telus” untuk menyertainya, untuk beralih kepadanya supaya dia boleh membantu mereka. Pada anggarannya, jika keadaan berterusan seperti hari ini, tidak akan terlepas daripada demonstrasi OKU yang akan menuntut hak mereka dan syarat asas untuk kehidupan mereka.

5) Alamat e-mel saya: [email protected] dan: [email protected] dan: [email protected] dan: [email protected] dan: [email protected] dan: [email protected] dan: [email protected] dan: [email protected] dan: [email protected]

6) Berikut adalah beberapa pautan ke profil saya di pelbagai rangkaian sosial:

https://www.webtalk.co/assaf.benyamini

https://www.facebook.com/profile.php?id=100066013470424

https://twitter.com/MPn5ZoSbDwznze

https://www.youtube.com/channel/UCX17EMVKfwYLVJNQN9Qlzrg

https://www.youtube.com/watch?v=sDIaII3l8gY

https://anchor.fm/assaf-benyamini

https://assafcontent.ghost.io/

https://www.youtube.com/channel/UCN4hTSj6nwuQZEcZEvicnmA

https://soundcloud.com/user-912428455?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing

7) Berikut adalah mesej yang ditulis di facebook oleh editor filem ISRAELI Tali Ohaion:

18 m

Tali Ohioon

6 hari

untuk dokumentari yang telah dia kerjakan dalam beberapa tahun kebelakangan ini “Esther Cinema – dari White City hingga generasi Netflix”,

Mencari arkib peribadi, gambar-gambar suasana di Hamkin pada tahun 90-an pada hari Jumaat pada tengah hari dan secara umum, serta Dataran Dizengoff pada awal 80-an, kanak-kanak dataran, “orang aneh” yang biasa berkumpul di dataran .

Sila hubungi secara peribadi atau melalui telefon 972-52-2846954

F. Di bawah ialah e-mel yang saya hantar ke “amodat.com”:

huruf toamodat.com”.

Yahoo/hantar

assaf benyamini< [email protected] >

kepada:

[email protected]

Isnin, 30hb jam 13:45  

To: “amodat.com”.

Subjek: Mencari idea kerja.

Puan/Puan yang dihormati.

Saya seorang lelaki berusia 50 tahun dari Baitulmaqdis – seorang lelaki yang mengalami kecacatan dan penyakit serius. Selama bertahun-tahun saya tidak dapat kembali ke pasaran kerja – dan disebabkan situasi dan keterbatasan saya, saya perlu mencari idea yang tidak konvensional yang mungkin boleh saya lakukan – dan di bawah adalah beberapa contoh:

1) Saya membaca tentang projek yang dipanggil “The Honey Badger” – dalam rangka kerja gergasi teknologi seperti Google atau Facebook mengendalikan syarikat kontrak yang berpangkalan di bandar Manila di Filipina. Peranan pekerja dalam syarikat ini, atau dalam syarikat kontrak lain (bilangan syarikat yang terlibat dalam bidang ini tidak diketahui) adalah untuk menghapuskan kandungan bermasalah (dadah, pelacuran, pedofilia, penyiaran hukuman mati atau aktiviti pengganas, dll.) daripada Internet. Pada 2018, Monday May Cinema Germans bernama Hans Block dan Moritz Reiswick menghasilkan filem dokumentari yang dipanggil “Internet Cleaners” tentang kerja pekerja di syarikat ini.

Saya berfikir, sebagai contoh, tentang bekerja dalam rangka kerja sedemikian.

Saya akan menyatakan bahawa saya menyedari sepenuhnya sifat menyinggung perasaan kerja sedemikian berhubung dengan mereka yang terlibat di dalamnya: menurut pelbagai penerbitan, ramai orang yang bekerja dalam pekerjaan ini meninggal dunia, atau secara alternatif mengalami penyakit mental dan fizikal yang sangat serius sebagai hasil pendedahan berterusan dan harian kepada kandungan yang sukar. Walau bagaimanapun, ini tidak menghalang saya, dan ini kerana saya tidak akan kehilangan apa-apa lagi dalam hidup saya – dan seperti yang saya nyatakan selama bertahun-tahun sekarang, saya tidak dapat kembali ke pasaran kerja (semua pilihan lain untuk membantu organisasi, lembaga kerja atau menghubungi banyak syarikat secara langsung telah letih – dan seterusnya dan selama bertahun-tahun).

2) Seperti yang anda ketahui, syarikat produksi dan penulis skrip yang merakam adegan tertentu untuk gambar bergerak bagi pihak mereka kadangkala merakam bahagian di mana mayat atau nampaknya orang mati dirakam. Saya sedang memikirkan tentang pekerjaan menggambarkan mayat – kerja yang tidak memerlukan usaha fizikal untuk melakukannya dan juga kecacatan yang teruk pastinya tidak boleh mengganggu. Saya akan menekankan bahawa ini bukan jenaka atau jenaka dalam apa jua bentuk – saya maksudkan dengan serius – dan walaupun boleh, sekurang-kurangnya pada pandangan pertama, ia akan kelihatan tidak masuk akal atau bodoh.

3) Saya mendengar bahawa terdapat bidang latihan perisian, iaitu: pekerja yang peranannya adalah kemasukan data dalam sistem pembangunan kecerdasan buatan atau pembelajaran mesin – kerja yang diketahui perlu. Dengan memasukkan data, program “diajar” cara bertindak atau bertindak balas dalam situasi tertentu.

Saya berpendapat bahawa jenis kerja ini boleh menjadi penyelesaian yang sangat baik untuk kes-kes di mana di satu pihak tidak ada keupayaan untuk melakukan kerja fizikal atau terlalu banyak usaha disebabkan oleh kecacatan fizikal, tetapi pada masa yang sama tidak ada pengetahuan komputer yang mencukupi. untuk bekerja dalam pengaturcaraan.

Saya mendengar bahawa di penjara Finland banduan dibenarkan melakukan kerja ini. Saya fikir bahawa walaupun dalam pekerjaan sedemikian adalah mungkin dan saya boleh menyesuaikan diri.

Adakah anda mempunyai apa-apa idea lain untuk pekerjaan luar biasa di mana seseorang yang kurang upaya yang teruk pun boleh masuk?

Selamat sejahtera,

assaf benyamini,

115 Costa Rica St.,

Pintu Masuk A – Pangsapuri 4,

Kiryat Menachem,

Yerusalem,

ISRAEL, poskod: 9662592.

nombor telefon saya: di rumah-972-2-6427757. Mudah Alih-972-58-6784040. Faks-972-77-2700076.

Post Scriptum. 1) Nombor ID saya: 029547403.

2) Alamat e-mel saya: [email protected] atau: [email protected] atau: [email protected] atau: [email protected] atau: [email protected] atau: [email protected] atau: [email protected] atau: [email protected] atau: [email protected]

3) resume – assaf benyamini:

Butiran peribadi: assaf benyamini, ID. 029547403.

Tarikh lahir: 11.11.1972. Alamat: 115 Costa Rica St., Kiryat Menachem, Jerusalem, ISRAEL.

Nombor telefon: di rumah-972-2-6427757. Mudah Alih-972-58-6784040. Faks-972-77-2700076.

Pendidikan: 10 tahun persekolahan dan matrikulasi separa. Perkhidmatan ketenteraan: dikecualikan atas sebab perubatan.

Pengalaman kerja:

1998-bekerja di RESHET Carpentry (South Tel Aviv)

1998-2005-Bekerja di Perpustakaan Negara, membantu pasukan pustakawan profesional dalam pelbagai tugas.

2009-2010-Bekerja dalam rantaian “Avgad” untuk barangan pengasingan perhiasan.

Februari-Mei 2019-bekerja di syarikat komputer HMSOFT.

Permulaan Februari 2020-tiga hari bekerja mengedarkan surat khabar kepada orang yang lalu-lalang di jalanan.

sukarela:

Aktif di markas perjuangan OKU. Menjadi sukarelawan di Pusat Eksploitasi Hak Perbandaran Baitulmaqdis untuk membantu penduduk yang memerlukan.

Maklumat am: Bermotivasi tinggi, kemahiran komunikasi lisan dan bertulis yang tinggi, keupayaan untuk membuat improvisasi dan menyelesaikan masalah. Saya mempunyai kenalan lama dengan organisasi masyarakat sivil.

Saya mengalami kecacatan fizikal yang menghalang saya daripada mengangkat beban berat dan berdiri lama di atas kaki saya.

G. Di bawah ialah mesej yang saya siarkan di halaman

Facebook “box office mojo“:  

Kepada: “Box Office Mojo”.

Re: Video promosi.

Puan/Puan yang dihormati.

Pada 10 Julai 2018, saya menyertai pergerakan sosial yang dipanggil “Mengatasi” – Lumpuh Telus (dalam bahasa Ibrani: תנועת נכים שקופים).

Dalam gerakan kami, kami cuba mempromosikan hak orang kurang upaya yang telus, iaitu:

orang seperti saya yang menghidap penyakit serius dan kecacatan, dan pada masa yang sama mengalami penafian hak sosial dalam skala yang sangat besar kerana ketidakupayaan atau penyakit mereka tidak mempunyai ciri luaran yang jelas.

Kami ingin tahu sama ada anda boleh membantu kami dengan menghasilkan video tentang kami dan memuat naiknya ke Internet – dengan itu cuba meningkatkan keterlihatan kami di web dan dengan cara ini mempromosikan matlamat pergerakan kami.

salam,

assaf benyamini,

115 Costa Rica Street,

Pintu Masuk A-Apartmen 4,

Kiryat Menachem,

Yerusalem,

ISRAEL, zip: 9662592.

nombor telefon saya: di rumah-972-2-6427757.

Mudah Alih-972-58-6784040. Faks-972-77-2700076.

Post Scriptum. 1) Nombor ID saya: 029547403.

 2) Alamat e-mel saya: [email protected]  dan: [email protected] dan: [email protected] dan: [email protected]

3) Pengarah semasa pergerakan “Nitgaber”, yang juga

pengasas pergerakan, ialah Puan Tatiana Kaduchkin. Nombor telefonnya ialah 972-52-3708001 – dan anda boleh menghubunginya di nombor ini pada hari Ahad hingga Khamis antara 11: 00-20: 00 – kecuali untuk cuti Yahudi dan pelbagai cuti Israel. Tatiana bercakap, selain daripada bahasa Ibrani, juga bahasa Rusia pada tahap bahasa ibunda yang sangat tinggi. Saya tidak tahu tahap pengetahuannya tentang bahasa lain.

4) Di bawah adalah pautan ke laman web pergerakan kami:

https://www.nitgaber.com/

5) Berikut adalah beberapa perkataan penjelasan tentang pergerakan kami, seperti yang dipaparkan dalam akhbar:

Tatiana Kaduchkin, seorang warganegara biasa, memutuskan untuk membentuk gerakan “Mengatasi” dengan bantuan apa yang dipanggilnya “Orang Kurang Upaya Telus.”

Setakat ini, kira-kira 500 orang dari seluruh Negara Israel telah berkumpul untuk pergerakannya.

Dalam temu bual dengan Diari Saluran 7, dia bercakap tentang projek itu dan orang kurang upaya yang tidak menerima bantuan yang sewajarnya dan mencukupi daripada pihak yang berkaitan, hanya kerana mereka telus. Menurutnya, orang kurang upaya boleh dibahagikan kepada dua kumpulan: orang kurang upaya berkerusi roda dan orang kurang upaya tanpa kerusi roda. Dia mentakrifkan kumpulan kedua sebagai “orang kurang upaya telus” kerana dia berkata mereka tidak menerima perkhidmatan yang sama seperti yang diterima oleh orang kurang upaya dengan kerusi roda, walaupun mereka ditakrifkan sebagai mengalami kecacatan 75-100 peratus. Mereka ini, jelasnya, tidak boleh mencari rezeki sendiri, dan mereka memerlukan perkhidmatan tambahan yang layak untuk golongan kurang upaya berkerusi roda. Sebagai contoh, OKU telus menerima pencen hilang upaya yang rendah daripada Institut Insurans Kebangsaan,

Menurut kajian yang dijalankan oleh Kaduchkin, orang kurang upaya yang telus ini lapar akan roti walaupun terdapat percubaan untuk mendakwa bahawa di Israel pada 2016 tidak ada orang yang lapar akan roti.

Kajian yang dijalankannya juga menyatakan bahawa kadar bunuh diri di kalangan mereka adalah tinggi. Dalam pergerakan yang diasaskannya, dia berusaha untuk memasukkan orang kurang upaya secara telus dalam senarai menunggu untuk perumahan awam. Ini kerana dia berkata mereka biasanya tidak memasukkan senarai ini walaupun mereka sepatutnya layak. Dia mengadakan beberapa mesyuarat dengan ahli Knesset dan juga mengambil bahagian dalam mesyuarat dan perbincangan jawatankuasa yang berkaitan di Knesset, tetapi dia berkata mereka yang boleh membantu tidak mendengar dan pendengar adalah pembangkang dan oleh itu tidak boleh membantu. Dia kini menyeru lebih ramai orang kurang upaya “telus” untuk menyertainya, untuk menghubunginya supaya dia boleh membantu mereka.

Pada pendapat beliau, jika keadaan berterusan seperti hari ini, tidak akan terlepas daripada demonstrasi OKU yang akan menuntut hak mereka dan syarat asas untuk kehidupan mereka.

6) Berikut adalah beberapa pautan ke profil saya di pelbagai rangkaian sosial:

https://www.webtalk.co/assaf.benyamini  

https://www.facebook.com/profile.php?id=100066013470424

https://twitter.com/MPn5ZoSbDwznze0  

https://www.youtube.com/channel/UCX17EMVKfwYLVJNQN9Qlzrg

https://www.youtube.com/watch?v=sDIaII3l8gY  

https://assafcontent.ghost.io/

7) Memandangkan pergerakan kami adalah pergerakan orang kurang upaya, pekerja keras yang sering terpaksa membuat keputusan antara membeli ubat dan membeli bahan makanan asas – jelas bahawa keadaan ini tidak wujud, dan kami tidak akan dapat mempunyai sebarang bajet pengiklanan pada masa hadapan. Ini mesti diambil kira.

H. Pautan saya:

1) menyengat pelancong di Israel-apa yang akan berlaku?Bila pihak berkuasa di Israel akan bertindak terhadap penipu?

2) bawa bersama Anda organisasi sampah Gunakan alam sekitar

3)syarikat”Solothum technologies”-plastik pengganti mesra alam sekitar

4)persatuan”Give Mouth”-program yang dilindungi untuk belia kerana seksualiti terdedah

5) persatuan “senyuman bersiul”-persatuan yang membantu rawatan bersubsidi psikologi dan psikiatri untuk ingatannya tentang Ronit Wolf

6)komuniti”Subada Israel”

 

                 - Adakah anda mendapati kesilapan? Beritahu saya tentang itu -
Print Friendly, PDF & Email
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE