" /> Uncategorized Archives - מידע לאנשים עם מוגבלויות
Skip to content
Home » Uncategorized

Uncategorized

Правна реалност

До: Предмет: правен апсурд. Почитувани госпоѓи/Господа. Денеска (ги пишувам овие зборови во недела, 25 декември 2022 година) во државата Израел има неверојатна бројка од 98% пресуди во судовите. Тоа значи дека речиси секое лице против… Прочитај повеќе
»Правна реалност

црни листи

До: Предмет: Интернет страници. Почитувани госпоѓи/Господине. Како што знаете, постојат веб-страници на Интернет, или софтвер чија цел е да им наштети на корисниците, како што се фишинг, измама итн. Каде можам да најдам список на… Прочитај повеќе
»црни листи

инфлуенсери

До: Предмет: Помош од инфлуенсери. Почитувани госпоѓи/Господа. Во 2007 година се приклучив на борбата на инвалидите во Израел. Од 10 јули 2018 година, ова го правам како дел од проѕирното движење за инвалиди „Нитгабер“ на… Прочитај повеќе
»инфлуенсери

Јазична медијација.

До: Предмет: Јазична медијација. Почитувани госпоѓи/Господине. Учествувам од 2007 година во борбата на инвалидите во Државата Израел – а од 10 јули 2018 година го правам тоа како дел од движењето „нитгабер“ – проѕирни инвалиди… Прочитај повеќе
»Јазична медијација.

Приклучок optinmonster.com.

До: Предмет: дополнителни операции. Почитувани госпоѓи/Господине. Го поседувам блогот disability5.com кој се занимава со проблематиката на лицата со посебни потреби. Блогот е изграден на системот wordpress.org и зачуван на серверите на servers24.co.il Го поврзав блогот… Прочитај повеќе
»Приклучок optinmonster.com.

Проверка на преводи.

До: Предмет: системи за тестирање. Почитувани госпоѓи/Господине. Во 2007 година се приклучив на борбата на инвалидите во Израел. На 10.07.2018 година се приклучив на движењето „Нитгабер“ – проѕирни инвалиди. Во движењето се обидуваме да ги… Прочитај повеќе
»Проверка на преводи.

Основно законодавство.

До: Предмет: прашање на законодавство. Почитувани госпоѓи/Господине. Како што е познато во државата Израел, како и во многу други места, има многу популации на кои им е тешко да преживеат и се во тешка финансиска… Прочитај повеќе
»Основно законодавство.

идеи за борба.

До: Предмет: Барајте идеи. Почитувани госпоѓи/Господа. Во 2007 година се приклучив на борбата на инвалидите во Израел. Од 10 јули 2018 година ова го правам како дел од движењето „нитгабер“ – проѕирни инвалиди. Сепак, и… Прочитај повеќе
»идеи за борба.

Последици од криза.

  До: Предмет: Заштита од последиците на кризата Почитувани г-дин и г-ѓа. Како што знаете, неколку дена (ги пишувам овие на 3 јуни 2022 година) постои загриженост за избувнување на сериозна криза во областа на… Прочитај повеќе
»Последици од криза.