Visit BlogAdda.com to discover Indian blogs getLinks(); ?> črne liste - מידע לאנשים עם מוגבלויות

črne liste

Za:

Predmet: Spletna mesta.

Spoštovane gospe/gospodje.

Kot veste, na internetu obstajajo spletna mesta ali programska oprema, katere namen je škodovati uporabnikom, na primer lažno predstavljanje, lažno predstavljanje itd.

Kje lahko najdem seznam takšnih spletnih mest?

S spoštovanjem,

assaf benyamini.

 

A. Spodaj so objave, ki sem jih delil na družbenem omrežju Facebook: 

1)Oseba pride na psihiatrično zdravljenje.

Pacient (trese se): “Imam zelo hude strahove in tesnobe.”

Psihiater (povzdigne glas, zavpije in se razjezi): »Vedi, če ne boš prenehal s svojimi strahovi, te bom ubil in zamamil z zdravili, ki ti jih bom dal!!! In naj bo jasno – ne pridi k meni s strahovi!!! Razumeš to??” .

hahaha…

2) Oseba pride k zdravniku zaradi bolečin v trebuhu.

Pacient: “Boli me trebuh. Težko prebavljam hrano.”

Zdravnik: “Povejte mi-zakaj se hecate??Pa kaj mislite o prebavljanju hrane-dejstvo je, da jaz prebavljam!!! Če lahko jaz lahko tudi vi-niste nič drugačni od drugih!! Torej že prebavite !!”.

Pacient (grenko joka in prestrašen): “Mene pa res boli, res težko prebavim – razumite me”.

Zdravnik (še bolj razburjen): “Če sem vam rekel, da prebavite, potem boste prebavili!! Ne prepirajte se z mano – jaz sem zdravnik in sem profesionalec – svetovni prvak v zdravstvenih vedah in modrosti . Si upaš prepirati z mano? Bolje kot ti vem, kako se počutiš – že prebavi hrano in takoj zapusti kliniko!!”.

3) Oseba pride k psihiatru:

“Doktor, prosim, dajte mi nekaj za pomiritev … prosim, nisem miren.”

Psihiater: “Prosim, pojdi z mano na dvorišče – malo se bova stepla. Zagotovo te bo pomirilo.”

Pacient: “V redu”.

Psihiater (sproži alarm): »Tukaj je nasilen pacient, ki si upa dvigniti roko proti zdravnikom – pa ne samo proti zdravnikom, tudi name – človeku, za katerega obstajata sonce in luna!!! Ustavite ga. takoj – nevaren je!!! Zaradi njega ne bo več sonca!!!”.

lol…

4) Oseba, ki je hospitalizirana na psihiatričnem oddelku, pristopi k zdravniku:

“Doktor, glava me boli.”

Zdravnik: “Jutri imate pogovor s psihologom – ugotoviti morate, zakaj mislite, da vas boli glava.”

Pacient: “Mislim, da nimam glavobola – res ga imam. Prosim, preverite me!!”.

Zdravnik: “A veš, zakaj te boli glava? Ker nimaš možganov. Neumni ljudje imajo ves čas glavobole – tako je to!!! Prišel si na psihiatrijo – znak, da si neumen!!!”.

Pacient (vpije – nato pade na tla in izgubi zavest): “Ne morem več – preveri me!! Prosim!”.

Psihiater na oddelku (se razjezi, vzame pacienta na silo in ga vrže v eno od sob): “Nehaj z igrami!! Kmalu končam izmeno in grem domov – tvoji glavoboli zanimajo mojo babico!!!” .

 

5) Pacient na psihiatričnem oddelku zdravniku: “Imam misli.”

Psihiater (postane jezen): “Imate kaj?? Misli?? To je psihiatrični oddelek in tukaj ne razmišljate!!! Ne upajte si razmišljati o tem, kar smete misliti!! Jaz sem še zadnjič vas opozarjam!!!”.

Pacient: “Ampak res imam misli. Mislil sem, da sem obiskal vaš dom.”

Psihiater (postaja še bolj jezen): “Nikoli, ampak nikoli ne boš obiskal moje hiše!! Ti bratec!! Študiral sem na fakulteti in imam diplomo, ti pa si bolan – zato ostani bolan!! Takoj prenehaj, vendar takoj z mislimi! !!”.

Pacient: “Ampak to ni res – dovoljeno mi je razmišljati.”

Zdravniki se posvetujejo med seboj: “Dajmo mu pomirjevalne injekcije – da se cel mesec ne bo mogel premakniti s postelje. Naj se nauči – samo psihiatri smemo razmišljati.”

 

6) Bolnik, ki je hospitaliziran na psihiatričnem oddelku, pristopi k zdravniku in ga vpraša: “Povejte mi, ali poznate psihiatrijo?”.

Psihiater: “Kaj je to neumno vprašanje? Seveda se spoznam na psihiatrijo. Diplomiral sem z drugo, tretjo in četrto – zate pa tudi peto!!! Študiral sem na najvišji univerzi za psihiatrične vede in medicinsko modrost – psihiatri so izumili modrost!!! Vem vse o psihiatriji , in jo poznam kot svoj žep!!”.

Pacient: “In res poznate dlan svoje roke?”.

Psihiater (začne se jeziti): “Nehaj me nagajati in postavljati neumna vprašanja!!! Poznam svojo dlan – kdo ne pozna svoje dlani??”.

Pacient: “Jaz. Ne poznam svoje dlani.”

Psihiater (sproži alarm na oddelku): “Tu je dremljivi pacient – postavlja neumna vprašanja, ne pozna dlani in kar je najhujše – nesramen je do njihove visokosti psihiatrov!!”.

Pacient: “Samo šalil sem se s tabo – seveda poznam svojo dlan.”

Psihiater: »Zdaj te bomo poslali za en mesec v samico – mogoče se boš tako naučil, da do psihiatrov ne boš nesramen. Ne hecamo se – vedno se boš pogovarjal z nami, a vedno s sklonjeno glavo. in tvoje oči spuščene – ali to razumeš?? In ne upaj si nikoli poskusiti, niti pomisliti, da bi se smejal z nami!! Smo 10-krat na 1000-krat pametnejši od tebe-poškodovanega-psihedeličnega bednika. Mogoče je to kako se boš naučil!!!”.

7) Poteka velika konferenca Združenja psihiatrov.

Direktor konference začne svoje besede in pravi:

“Mi, psihiatri in zagovorniki sveta in vesolja za vse in nič, se moramo pogovarjati o odstranitvi nezaželenih elementov duševno bolnih iz naše družbe, da bi ustvarili boljše življenjsko okolje za vse nas. Kdo nasprotuje?”

Tišina v dvorani.

Nenadoma na sceno stopi oseba z motnjami v duševnem razvoju, ki se predstavlja kot sindikalna psihiatrinja, ki je na skrivaj poslušala besede: »Mislim, da bi bilo dobro, da bi se duševno prizadeti vključili v družbo – dobro bi bilo tako za nas kot za družbo. v kateri živimo.”

Direktor konference: “Neubogljivega psihiatra moram zdaj ujeti, odstraniti iz sindikata, suspendirati in privesti pred sodišče.”

V dvorani nastane nemir. Udeleženci konvencije od direktorja zahtevajo aretacijo njihovega prijatelja, čigar prave identitete nihče ne ve, ki je medtem v paniki pobegnil s kraja dogodka. Direktor konvencije začne loviti moškega – medtem ko udeleženci konvencije vzklikajo: “Hitro ga ujemite. To je sveto iskanje!!!”.

Medtem ko sta bila na ulici, je bežeči moški sedel v svoj avto in se začel oddaljevati s kraja. Tudi direktor srečanja se usede v svoj avto in lov se nadaljuje po ulicah mesta.

Direktor združenja psihiatrov vozi divje in nepremišljeno – na smrt povozi dva človeka, medtem ko njegov avto trči in se zagozdi v drevesu, ki je bilo na ulici – in na njegovo nesrečo v bližini policijske postaje.

Policisti voznika takoj ustavijo – obe roki mu zvežejo v lisice in ga prosijo, da pojasni svoje početje in divjo vožnjo.

Voznik psihiater pojasnjuje policiji: “Zdaj sem vodil sveto lovljenje.”

Policisti so jezni, osumljencu pa so nadeli lisice tudi na noge: “Zdaj pa pridi z nami v arest!!! Bomo videli, kdo je bolj svet od koga – mi ali ti!!!”.

8) Psihiater na oddelku vpraša bolnika: “Kako ste danes?”.

Pacient: “V redu sem … V redu sem … V redu sem …”.

Psihiater začne izgubljati potrpljenje in se jeziti: “Kaj sem te vprašal? Vse kar moraš storiti je, da poveš, kako si? Zakaj za vraga se torej ne moreš oglasiti!!”.

Pacient: “V redu sem … V redu sem … V redu sem …”.

Psihiater pacienta na silo odpelje pred komisijo: “Ne bo ti pomagalo – odgovoril boš, ko te bo psihiater kaj vprašal!!!”.

V komisiji je veliko osebja, na začetku pa pacienta vprašajo: “Kako ti je ime?”.

Pacient: “Moje ime… moje ime… moje ime…”.

Psihiater v komisiji: “Kaj se bo zgodilo? Niti svojega imena nisi pripravljen povedati – zato, če nisi razumel, bom še enkrat vprašal: Kako ti je ime? In tokrat boš odgovoril!!! “.

Pacient: “Moje ime… moje ime… moje ime…”.

Psihiater se razjezi in močno strese pacienta: “Takoj nam povej svoje ime!!”.

Pacient izgubi zavest in se zgrudi.

Psihiater pokliče urgentni center, operaterka odgovori: “Halo, kako lahko pomagam?”.

Psihiater: Tukaj imamo bolnika, ki je izgubil zavest in se zgrudil. Hitro ga odpeljite na intenzivno nego.”

Operater: “In kako je ime bolniku?”.

Psihiater: “Ni se strinjal, da nam pove svoje ime – vendar ni pomembno. Njegovo življenje je ogroženo – hitro pridite!!!”.

Operater: “Oprostite – brez imena bolnika ne morem vzpostaviti klica.”

Uslužbenci v zdravniški sobi: “Potem je vseeno, povejte svoje ime – glavno, da rešijo bolnika!!”.

Psihiater: “Kaj če povem svoje ime?? Obstaja meja!!! On je pacient, jaz pa psihiater!!!”.

Psihiater se vrne k operaterki in prigovarja: »Ne vem pacientovega imena – a ni pomembno. Hitro pridi in že poskrbi zanj. Nočem odgovornosti za pacienta, ki je umrl na mojem oddelku! !!”.

Operaterka: “Zelo mi je žal – vendar bo umrl na vašem oddelku. Takšni so postopki. Postopki so pomembnejši od reševanja življenj – s tem se boste zagotovo strinjali!!”.

9) Moški hodi po ulici s polnimi žepi praznih plastičnih vrečk. Mimo gre policist in vpraša: Kaj imaš v žepih?”. Občan: “Nimam ničesar v žepih.” Občan gre naprej.

Pot mu zapre policist in ponovno vpraša: “Pokaži mi, kaj imaš v žepih!!!”.

Policist možakarju seže v žep: “Ne bo ti pomagalo – ti mi povej, kaj imaš v žepu!!”. Državljan se dotakne policistove roke in mu pojasni: “Nič – samo prazne plastične vrečke!!!”. Policist: “Dotaknil si se moje roke!!! Aretiran si zaradi oviranja policista pri opravljanju službe!!!”.

hahaha…

10) In tokrat popolnoma druga zgodba – resna in nikakor humorna. Zgodba je očitno resnična zgodba – ki sem jo ustno slišal pred mnogimi leti (te besede pišem decembra 2022) od osebe, katere imena ali kakršnih koli identifikacijskih podatkov o njem ne bom zapisal zaradi zaupnosti.

Rad bi poudaril, da še danes ne vem, ali je bila zapisana prav ta specifična zgodba.

 

Zgodba se začne v nemški Weimarski republiki, ki je kot vemo obstajala od konca prve svetovne vojne do vzpona nacističnega režima 30. januarja 1933.

En Jud dela za nemškega tovarnarja po imenu Miller (kot veste, zelo pogosto nemško ime). Vsako jutro, ko pride v službo, judovski delavec reče svojemu delodajalcu: “Dobro jutro, gospod Miller.” Očitno je pozdrav »dobro jutro« precej rutinski – in brez posebnih pomenov.

Od trenutka, ko so nacisti prišli na oblast, sta se njuni poti razšli: Jud je bil tako kot mnogi njegovi prijatelji odpuščen iz službe in deportiran v geto – isti Miller pa se je prijavil v Wehrmacht.

Še nekaj let mine – in zaradi preganjanja Judov, ki je, kot vemo, vedno hujše, je ta Jud poslan v koncentracijsko taborišče – in konča v eni od zloglasnih “selekcij”.

Nenadoma pred seboj zagleda istega gospoda Millerja, ki je bil očitno na visokem položaju v istem taborišču. Žid prepozna Millerja – a Miller ne prepozna njega. Nekaj ​​trenutkov preden naj bi ga poslali na iztrebljenje, se Jud postavi pred gospoda Millerja in mu reče: “Dobro jutro, gospod Miller.” G. Miller se nenadoma spomni svojega nekdanjega uslužbenca in njegovega pozdrava z “dobro jutro” – in reče: “Ne. Takoj vas odpuščam. Poskrbel bom, da vam ne bo nič hudega.” Kolikor je znano, je g. Miller držal svojo obljubo in ob ogromnem tveganju svojega življenja poskrbel, da njegov nekdanji uslužbenec ni bil usmrčen – in očitno je ta Jud res preživel holokavst – in vse zahvaljujoč tistemu “dobro jutro” izjava, ki je bila takrat tako očitno nesmiselna.

Seveda se tukaj lahko pojavi veliko moralno težkih vprašanj (isti Jud je preživel, medtem ko je veliko njegovih prijateljev umrlo). In srhljiv je tudi sklep: kako je nekaj, kar se je takrat zdelo tako nepomembno, nenadoma postalo tako usodno.

Rad bi poudaril, da nimam dodatnih podrobnosti, ki tukaj manjkajo: ne vem, katero taborišče je bilo, katero leto ali datum ali kako je bilo ime tistemu Judu in kaj se je z njim zgodilo po drugi svetovni vojni in Holokavst se je končal. In tu seveda manjka še veliko drugih podrobnosti, v katerem mestu v Nemčiji je bila tista tovarna, kaj se je tam proizvajalo in ali je ta Nemec dobil pravico pravičnika med narodi – vse to mi ni znano.

11)Starejši moški v napredovali fazi demence vstopi v taksi. Vozniku izroči listek, na katerem je napisano, kam mora iti.

Voznik: “Tečem meter.” Sopotnik ne odgovori.

Voznik: “V redu, pripnite varnostni pas.” Potnik se ne odziva.

Voznik (jezen, in sam pripne sovoznikov varnostni pas): “Kaj je tvoj problem – kaj je problem pripetega pasu!!”. Potnik se ne odziva.

Taksi odpelje in prispe na cilj.

Voznik: “Kaj tako gledaš? Plačaj mi in izstopi iz taksija!!”.

Potnik: “Pozabil sem denar.”

Voznik: “Nehaj že s svojimi neumnostmi!! Plačaj mi – če ne, ti naročim policijski avto!”.

Potnik: “Kaj je policija?”.

Voznik: “Kmalu ti bom pokazal, kaj je policija. Poklical sem jih. Kmalu bodo prišli.” Potnik se ne odziva.

Pride policija in taksist jim reče: “Tukaj je potnik, ki mi noče plačati – in trdi, da ne ve, kaj je policija.”

Policisti: “No, kmalu bo vedel, kaj je policija!!”.

Policista se obrneta proti sopotniku: “Pojdi z nami prosim. Odpeljemo te v pripor!!”. Potnik se ne odziva.

Policisti so jezni, potnika na silo odpeljejo v avto in ga odpeljejo v aretacijo.

Na policijski postaji pridržanega vprašajo: “Kako ti je ime? Česa si obtožen?”.

Aretiranec: “Kaj?? Hišo???”.

Policijski preiskovalci: “Odgovorite, kar vas sprašujejo!! Nismo vas spraševali za hišo – sprašujemo, za kaj ste aretirani!!!”.

Aretiranec: “Domov, domov”.

Preiskovalci se posmehujejo pridržanemu: “Verjetno ima težave z razumevanjem. Za noč ga bomo dali v pripor – pomagali mu bomo, da začne razumeti.”

Ponoči je pripornik umrl – policija pa zgodaj zjutraj najde njegovo truplo in se začne smejati: “Glej – ni pozabil umreti. Znak, da je imel odličen spomin. Uspelo nam je prijeti zelo nevarnega kriminalca – Shafo, in pohvale za vašo odločno aktivnost, visoko operativno raven in veliko strokovnost, s katero smo aretirali lopova, ki ni plačal vožnje s taksijem!!«.

 

B. Spodaj so moja pisma “filmindependent.org”:

moje pismo “filmindependent.org”.

Yahoo/poslano

Asaf Benjamin<[email protected]>

Za:

[email protected]

Nedelja, 11. december ob 16.24

Za: “filmindependent.org”.

Predmet: Tehnološka orodja.

Spoštovane gospe/gospodje.

Od leta 2007 sodelujem v boju za invalide v Izraelu – boju, ki je znan po tem, da je tudi v medijih veliko pokrit.

Eden od načinov, s katerim poskušamo pospešiti boj, je uporaba različnih tehnoloških orodij: pisanje na družbenih omrežjih, odpiranje spletnih strani in njihovo promocijo in izboljšanje, upravljanje virtualnih skupnosti in podobno.

Moje vprašanje v zvezi s tem je: Ali je mogoče, da vaše podjetje ali organizacija ponudi tehnološka orodja, ki nam lahko pomagajo v našem boju? In če da – na katerih področjih in kako?

Lep pozdrav,

Asaf Benyamini,

115 Costa Rica Street,

Vhod A-Apartma 4,

Kiryat Menachem,

Jeruzalem,

IZRAEL, Poštna številka: 9662592.

moje telefonske številke: doma-972-2-6427757. Mobilni-972-58-6784040.

Faks-972-77-2700076.

post Scriptum. 1) Moja osebna številka: 029547403.

2) Moja spletna stran: https://www.disability55.com/

3) 10.7.2018 sem se pridružil socialnemu gibanju “Premagaj” – transparentni invalidi. Trudimo se promovirati pravice transparentnih invalidov, torej: ljudi, kot sem jaz, ki trpijo zaradi zdravstvenih težav in zelo hudih bolezni, ki niso vidne navzven – zunanja nevidnost, ki nas povzroča zelo hudo diskriminacijo.

Direktorica gibanja, ki je tudi njegova ustanoviteljica, je gospa Tatiana Kaduchkin, dosegljiva na 972-52-3708001.

Telefonski odzivni čas: od nedelje do četrtka od 11.00 do 20.00. Izraelski čas – razen za judovske praznike in razne izraelske praznike.

4) Tukaj je nekaj razlagalnih besed o našem gibanju, kot so se pojavile v tisku:

Tatiana Kaduchkin, navadna državljanka, se je odločila ustanoviti “Overcome”

gibanje s pomočjo tega, kar sama imenuje “transparentni invalid”. Za njeno gibanje se je doslej zbralo okoli 500 ljudi iz vse države Izrael. V intervjuju za Dnevnik Kanala 7 spregovori o projektu in tistih invalidih, ki ne dobijo ustrezne in zadostne pomoči pristojnih, samo zato, ker so transparentni.

Po njenih besedah ​​lahko invalidno populacijo razdelimo na dve skupini: invalide z vozičkom in invalide brez vozička. Drugo skupino opredeljuje kot »transparentne invalide«, saj pravi, da niso deležni enakih storitev kot invalidi z vozičkom, čeprav so opredeljeni kot 75- do 100-odstotna invalidnost. Ti ljudje, pojasnjuje, ne morejo preživeti sami, zato potrebujejo dodatne storitve, do katerih so upravičeni invalidi z vozički. Pregledni invalidi na primer prejemajo nizko invalidsko pokojnino od Državnega zavoda za zavarovanje, ne prejemajo nekaterih dodatkov, kot so dodatek za posebne storitve, dodatek za spremstvo, dodatek za mobilnost, poleg tega pa prejemajo nižji dodatek od Ministrstva za stanovanja.

Glede na študijo, ki jo je izvedel Kaduchkin, so ti prozorni invalidi lačni kruha kljub poskusu trditve, da v Izraelu leta 2016 ni kruha lačnih ljudi. Študija, ki jo je izvedla, tudi navaja, da je stopnja samomorov med njimi visoka.

V gibanju, ki ga je ustanovila, se zavzema za vključitev vidno invalidov na čakalne liste za javna stanovanja. To je zato, ker pravi, da se običajno ne uvrščajo na te sezname, čeprav naj bi bili upravičeni. Ima kar nekaj sestankov s poslanci kneseta in celo sodeluje na sestankih in razpravah ustreznih odborov v knesetu, vendar pravi, da tisti, ki lahko pomagajo, nimajo posluha, poslušalci pa so v opoziciji in zato ne morejo pomagati. Zdaj kliče vse več »prosojnih« invalidov, naj se ji pridružijo, naj se obrnejo nanjo, da jim pomaga. Če se bodo razmere nadaljevale, kot je danes, po njeni oceni ne bo ubežala demonstracijam invalidov, ki bodo zahtevali svoje pravice in osnovne pogoje za preživetje.

5) Moji e-poštni naslovi: [email protected] in: [email protected] in: [email protected] in: [email protected] in:[email protected]: [email protected] in: assaf00[email protected] in: [email protected] in: [email protected]

6) Tukaj je nekaj povezav do mojih profilov na različnih socialnih omrežjih:

https://www.webtalk.co/assaf.benyamini

 https://www.facebook.com/profile.php?id=100066013470424

https://twitter.com/MPn5ZoSbDwznze

https://www.youtube.com/channel/UCX17EMVKfwYLVJQN9Qlzrg

https://www.youtube.com/watch?v=sDIaII3l8gY

 https://anchor.fm/assaf-benyamini

 

https://assafcontent.ghost.io/

 https://www.youtube.com/channel/UCN4hTSj6nwuQZEcZEvicnmA

 https://soundcloud.com/user-912428455?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing

7) Tukaj je sporočilo, ki ga je na Facebooku napisal IZRAELSKI filmski urednik Tali Ohaion:

18m

Tali Ohaion6 dni

za dokumentarec, na katerem je delala zadnja leta

“Esther Cinema – od Belega mesta do generacije Netflix”,

Iščem osebne arhive, fotografije atmosfere v Hamkinu v 90. ob petkih opoldne in nasploh, pa tudi Dizengoffovega trga v zgodnjih 80. letih, otrok trga, »frikov«, ki so se zbirali na trgu. .

Javite se na privat ali na telefon 972-52-2846954

C. Spodaj je moja korespondenca s “Centrom za pravo, znanost in tehnologijo”:

V “Center za pravo, znanost in tehnologijo”.“.

Yahoo/Prejeto

 Center za znanost in tehnologijo

Assaf Arab Tov je storitev, ki je na voljo za plačilo, morate jo plačati in ne smete uporabljati programov za izogibanje, ki kršijo pravice lastnika. Hkrati to elektronsko sporočilo ne predstavlja pravnega nasveta. Dober večer v ponedeljek, 28. novembra 2022, ob 15.05 avtor Assaf Binyamini < [email protected] >

Torek, 6. december ob 18.50

Center za pravo znanosti in tehnologije

Živijo Asaf, vprašal si, ali je uporaba takšne programske opreme dovoljena ali prepovedana v skladu z zakonom v državi Izrael? In odgovor je ne. Kaj ste mislili s svojim vprašanjem? V torek, 6. decembra 2022, ob 19.36 avtor Assaf Binyamini < [email protected] >:

Torek, 6. december ob 19.57

Asaf Benjamin< [email protected] >

za:

Center za pravo znanosti in tehnologije

Ponedeljek, 12. december ob 9.53

Ne razumem vprašanja.

V svojem vprašanju sem mislil natanko to, kar sem vprašal – o programski opremi, ki spletnim mestom z vsebinami omogoča, da obidejo plačljive zidove.

Napisali ste mi, da je to zakonsko prepovedano – in zdi se mi, da sem na to zagotovo dobila odgovor.

Lep pozdrav, Assaf Benyamini.

Skrij izvirno sporočilo

V torek, 6. decembra 2022, ob 19:57:05 GMT+2, Center za pravo znanosti in tehnologije<[email protected]> Napisal:

Zdravo Assaf

Spraševali ste, ali je uporaba takšne programske opreme dovoljena ali prepovedana po zakonu v državi Izrael?

In odgovor je ne.  

Kaj ste mislili s svojim vprašanjem?

V torek, 6. decembra 2022, ob 18:50:16 GMT+2, Center za pravo znanosti in tehnologije<[email protected]> Napisal:

Assaf dober večer

Plačljivo storitev je treba plačati

in ne uporabljajte programov za izogibanje, ki kršijo pravice lastnikov. Hkrati to e-poštno sporočilo ne predstavlja pravnega nasveta

dober večer

V ponedeljek, 28. novembra 2022, ob 15.05 avtor Assaf Binyamini <[email protected]>:

Za: “Center za pravo, znanost in tehnologijo”.

Zadeva: vprašanje zakonitosti.

Spoštovane gospe/gospodje.

Kot veste, je na internetu veliko spletnih mest z vsebinami, kjer je dostop do gradiva, ki ga najdemo na njih, pogojen s plačilom – tako imenovani “paywall”.

Obstaja tudi programska oprema ali spletna mesta, kot je storitev gumba za odprti dostop, ki ponujajo metode za obhod teh plačilnih zidov in dejansko popoln dostop do vsebine, ki je običajno pogojena s plačilom, ne da bi sploh plačali.

Ali je uporaba takšne programske opreme dovoljena ali prepovedana po zakonu v državi Izrael? Ali obstajajo kakšni precedenci obravnav na sodiščih, ki so se ukvarjala s tem ali onim, v tej zadevi, tako kot v mnogih drugih vprašanjih, zakonodaja ni dohitela tehnologije, ki je napredovala veliko hitreje in zato v tem vprašanju ni omembe izraelska zakonodaja? Kakšna je tu pravna situacija?

S spoštovanjem,

assaf benyamini,

115 Costa Rica Street,

Vhod A-stanovanje 4,

Kiryat Menachem,

Jeruzalem,

IZRAEL, poštna številka: 9662592.

moje telefonske številke: doma-972-2-6427757. Mobilni-972-58-6784040. Faks-972-77-2700076.

S spoštovanjem,

Center za znanost in tehnologijo.

2 Yitzhak Rabin St BSR City TowerI| 11. nadstropje | Petah Tikva, Izrael 4951738

Poštni naslov: PO 3206, Petah Tikva, Izrael 4952801 | Tel.: 972-3-7746699 | www.lms.org.il

S spoštovanjem,

Center za pravo znanosti in tehnologije

2 Yitzhak Rabin St BSR City TowerI| 11. nadstropje | Petah Tikva, Izrael 4951738

Poštni naslov: PO 3206, Petah Tikva, Izrael 4952801 | Tel.: 03-7746699 | www.lms.org.il

D. Spodaj je pismo, ki ga pošiljam na različne kraje:

Za:

Predmet: Iskanje idej za delo.

Spoštovane gospe/gospodje.

Sem 50-letni moški iz Jeruzalema – moški, ki trpi zaradi invalidnosti in resnih bolezni. Že vrsto let se nisem mogel vrniti na trg dela – zaradi svoje situacije in omejitev moram iskati nekonvencionalne ideje, s pomočjo katerih bi mi to lahko uspelo – in spodaj je nekaj primerov:

1) Prebral sem o projektu, imenovanem “The Honey Badger” – v okviru katerega tehnološki velikani, kot sta Google ali Facebook, upravljajo pogodbeno podjetje s sedežem v mestu Manila na Filipinih. Vloga zaposlenih v tem podjetju ali v drugih pogodbenih podjetjih (število podjetij, ki se ukvarjajo s tem področjem ni znano) je, da problematične vsebine (droge, prostitucija, pedofilija, prenosi usmrtitev ali teroristične dejavnosti ipd.) odstranijo iz Internet. Leta 2018, ponedeljek maj Cinema Nemca Hans Block in Moritz Reiswick sta producirala dokumentarni film z naslovom “Internet Cleaners” o delu delavcev v teh podjetjih.

Razmišljal sem na primer o delu v takem okviru.

Poudaril bom, da se popolnoma zavedam žaljive narave takšnega dela do tistih, ki se z njim ukvarjajo: po različnih publikacijah je veliko ljudi, ki so delali na teh delovnih mestih, umrlo ali pa so zbolele za zelo resnimi psihičnimi in telesnimi boleznimi, npr. posledica stalne in vsakodnevne izpostavljenosti težki vsebini. Vendar me to ne odvrne, in to zato, ker v življenju tako ali tako nimam več kaj izgubiti – in kot sem omenil že vrsto let, se nisem mogel vrniti na trg dela (vse druge možnosti pomoč organizacijam, zavodom za zaposlovanje ali neposredni stik s številnimi podjetji so bili izčrpani – in še in še mnogo let).

2) Kot veste, produkcijske hiše in scenaristi, ki v njihovem imenu posnamejo določene prizore za filme, včasih posnamejo odseke, v katerih so posneta trupla ali navidez mrtvi ljudje. Razmišljal sem o takem delu upodabljanja trupel – delo, ki ne zahteva fizičnega napora in tudi huda invalidnost vsekakor ne bi smelo motiti.

Poudaril bi, da ne gre za šalo ali kakršno koli šalo – mislim povsem resno – in tudi če je mogoče, bo vsaj na prvi pogled videti smešno ali neumno.

3) Slišal sem, da obstaja področje usposabljanja za programsko opremo, to je: zaposleni, katerih vloga je vnos podatkov v sisteme razvoja umetne inteligence ali strojnega učenja – delo, za katerega se ve, da je potrebno. Z vnosom podatkov se programi “naučijo”, kako ravnati oziroma reagirati v določenih situacijah.

Mislim, da je tovrstno delo lahko odlična rešitev za tiste primere, ko na eni strani ni sposobnosti

Opravljati fizična dela ali prevelik napor zaradi telesne okvare, hkrati pa tudi znanja ni

Dovolj računalnikov za delo v programiranju.

Slišal sem, da v zaporih na Finskem zapornikom dovolijo to delo.

Mislil sem, da se tudi v taki službi da in se znajdem.

Imate še kakšno idejo za neobičajna delovna mesta, kamor se lahko znajde tudi oseba s težjo invalidnostjo?

S spoštovanjem,

assaf benyamini,

115 Costa Rica Street,

Vhod A-stanovanje 4,

Kiryat Menachem,

Jeruzalem,

IZRAEL, Poštna številka: 9662592.

moje telefonske številke: doma-972-2-6427757. mobilni-972-58-6784040. faks-972-77-2700076.

post Scriptum. 1) Moja osebna številka: 029547403.

2) Moji e-poštni naslovi: [email protected] ali: [email protected] ali: [email protected] ali: [email protected] ali: [email protected] ali: assaf002 @mail2world.com ali: [email protected] ali:[email protected]: [email protected]

3)Curriculum Vitae – Asaf Binyamini:

Osebni podatki: Assaf Benyamini, tel. 029547403.

Datum rojstva: 11.11.1972.

Naslov: 115 Costa Rica Street, Kiryat Menachem, Jeruzalem, Izrael.

Telefonske številke: na domu-972-2-6427757. mobilni-972-58-6784040. faks-972-77-2700076.

Izobrazba: 10 letno šolanje in delna matura.

Služenje vojaškega roka: oprostitev iz zdravstvenih razlogov.

Delovne izkušnje:

1991-Delo v mizarstvu “RESHET” (Južni Tel Aviv)

1998-2005-Delo v Narodni knjižnici, kjer pomaga strokovnemu timu knjižničarjev pri najrazličnejših nalogah.

2009-2010-Delo v verigi “Avgad” za sortiranje nakita.

Februar-maj 2019-delo v računalniškem podjetju HMSOFT.

Začetek februarja 2020 – trije delovni dnevi deljenja časopisov mimoidočim na ulici.

prostovoljstvo:

Aktiven v bojnem štabu invalidov.

Prostovoljstvo v Centru za izkoriščanje pravic Mestne občine Jeruzalem za pomoč ogroženim prebivalcem.

Splošni podatki: visoka motiviranost, sposobnost dobrega govornega in pisnega artikuliranja, sposobnost improvizacije in reševanja problemov.

S civilnodružbenimi organizacijami se poznam že dolgo.

Imam telesno okvaro, zaradi katere ne morem dvigovati težjih bremen in dolgo stati na nogah.

E. Spodaj je e-poštno sporočilo, ki ga pošljem na različna mesta:

Za:

Predmet: promocija spletne strani.

Spoštovane gospe/gospodje.

Jaz sem lastnik spletnega mesta https://www.disability55.com/ ki se ukvarja s problematiko invalidov. Stran je bila zgrajena v sistemu wordpress.org.

To je večjezično spletno mesto v 67 jezikih:Uzbekistanščina, Ukrajinščina, Urdujščina, Azerbajdžanščina, Italijanščina, Indonezijščina, Islandščina, Albanščina, Amharščina, Angleščina, Estonska, Armenija, Bolgarščina, Bosanščina, Burmanska, Beloruščina, Bengalščina, Baskovščina, Gruzijščina, Nemščina, Danščina, Nizozemščina, Madžarščina, Hindijščina, Vietnamščina, tadžiški, turški, turkmenski, teluški, tamilski, grški, jidiš, japonski, latvijski, litovski, mongolski, malajski, malteški, makedonski, norveški, nepalski, svahili, singalski, kitajski, slovenski, slovaški, španski, srbski, hebrejski, arabski, Paštu, poljščina, portugalščina, filipino, finščina, perzijščina, češčina, francoščina, korejščina, kazahstanščina, katalonščina, kirgiščina, hrvaščina, romunščina, ruščina, švedščina in tajščina.

Iščem sistem, s katerim bi lahko promoviral stran.

Kaj mislite, kdo lahko pomaga pri tem?

S spoštovanjem,

Asaf Binjamin,

115 Costa Rica Street,

Vhod A-stanovanje 4,

Kiryat Menachem,

Jeruzalem, poštna številka: 9662592.

moje telefonske številke: doma-972-2-6427757. Mobilni-972-58-6784040.

Faks-972-77-2700076.

post Scriptum. 1) Izjavil bom, da se nikoli nisem ukvarjal s temo promocije spletnih strani – in nimam znanja ali izobrazbe o tej temi.

2) Moja osebna številka: 029547403.

3) Moji e-poštni naslovi: [email protected] ali: [email protected] ali: [email protected] ali: [email protected] ali:assafbenya[email protected]:[email protected]: [email protected]

ali: [email protected]

4) Uporabljam operacijski sistem Windows 10

5) Brskam po internetu z brskalnikom chrome in zaradi težav z vidom uporabljam precejšnjo povečavo črk na zaslonu.

6) Opozarjam, da sem invalid, ki se preživlja z invalidnino Zavoda za zavarovanje, zato so moje zmožnosti glede plačila pomoči v tej zadevi izjemno problematične.

F. Spodaj je e-poštno sporočilo, ki ga pošljem na različna mesta:

Za:

Predmet: spletni arhivi.

Spoštovane gospe/gospodje.

Poskušam najti socialno omrežje, katerega področje delovanja je nalaganje različnih arhivov ali zbirk (fotografije iz različnih obdobij, unikatne fotografije in drugo).

Poznate takšno mrežo?

S spoštovanjem,

Asaf Binjamin,

115 Costa Rica Street,

Vhod A-stanovanje 4,

Kiryat Menachem,

Jeruzalem,

IZRAEL, poštna številka: 9662592.

moje telefonske številke: doma-972-2-6427757. mobilni-972-58-6784040. faks-972-77-2700076.

post Scriptum.1) Moja osebna številka: 029547403.

2) Moji e-poštni naslovi: 029547403walla.co.il ali: [email protected] ali: [email protected] ali: [email protected] ali: [email protected] ali: assaffff@protonmail .com ali:[email protected]: [email protected]

3) Moja spletna stran:  https://www.disability55.com/

G. Spodaj je e-poštno sporočilo, ki ga pošljem na različna mesta:

Za:

Predmet: pisne storitve.

Spoštovane gospe/gospodje.

Jaz sem lastnik spletnega mesta https://www.disability55.com/ ki se ukvarja s problematiko invalidov. Stran je bila zgrajena v sistemu wordpress.org.

To je večjezično spletno mesto v 67 jezikih:Uzbekistanščina, Ukrajinščina, Urdujščina, Azerbajdžanščina, Italijanščina, Indonezijščina, Islandščina, Albanščina, Amharščina, Angleščina, Estonska, Armenija, Bolgarščina, Bosanščina, Burmanska, Beloruščina, Bengalščina, Baskovščina, Gruzijščina, Nemščina, Danščina, Nizozemščina, Madžarščina, Hindijščina, Vietnamščina, tadžiški, turški, turkmenski, teluški, tamilski, grški, jidiš, japonski, latvijski, litovski, mongolski, malajski, malteški, makedonski, norveški, nepalski, svahili, singalski, kitajski, slovenski, slovaški, španski, srbski, hebrejski, arabski, Paštu, poljščina, portugalščina, filipino, finščina, perzijščina, češčina, francoščina, korejščina, kazahstanščina, katalonščina, kirgiščina, hrvaščina, romunščina, ruščina, švedščina in tajščina.

Iščem storitev pisanja člankov za svojo spletno stran v teh jezikih.

Ali poznate podjetja, ki lahko nudijo takšno storitev?

S spoštovanjem,

Asaf Binjamin,

115 Costa Rica Street,

Vhod A-stanovanje 4,

Kiryat Menachem,

Jeruzalem,

IZRAEL, poštna številka: 9662592.

moje telefonske številke: doma-972-2-6427757. Mobilni-972-58-6784040.

Faks-972-77-2700076.

post Scriptum. 1) Moja osebna številka: 029547403.

2) Moji e-poštni naslovi: [email protected] ali: [email protected] ali: [email protected] ali: [email protected] ali:[email protected]:assaff[email protected]:[email protected]: [email protected] 

3) Uporabljam operacijski sistem Windows 10

4) Brskam po internetu z brskalnikom chrome in zaradi težav z vidom uporabljam znatno povečavo črk na zaslonu.

H. Spodaj je pismo, ki sem ga poslal jeruzalemski podružnici Državnega zavoda za zavarovanje (poslal sem na naslov:

Nacionalni inštitut za zavarovanje – okrožje Jeruzalem,

Ulica Shimon Ben Tset 4,

Jeruzalem

IZRAEL, poštna številka: 9414704.):

15.12.2022

Za: Državni zavod za zavarovanje – okrožje Jeruzalem.

Predmet: funkcionalno poročilo.

V ponedeljek, 21. 11. 2022 ob 14.00 uri je moje stanovanje obiskala medicinska sestra ZZZS – in to potem, ko sem oddal zahtevek v zvezi s predsednikom – specialnimi službami.

Zjutraj so mi postavljali različna vprašanja o zdravljenju z zdravili, mojem zdravstvenem stanju in vsakodnevnem funkcioniranju.

Predvidevam, da je po takem mrazu medicinska sestra ZZZS o tem napisala čisto poročilo.

Zanima me poročilo, ki je napisano o meni.

Če mi niste pripravljeni poslati poročila, vas bom prosil za razloge za to.

Zanima me tudi obveščanje o statusu zahtevka.

S spoštovanjem,

Asaf Benyamini,

115 Costa Rica Street,

Vhod A-stanovanje 4,

Kiryat Menachem,

Jeruzalem,

IZRAEL, poštna številka: 9662592.

moje telefonske številke: doma-972-2-6427757. mobilni-972-58-6784040. faks-972-77-2700076.

post Scriptum. 1) Moja osebna številka: 029547403.

2) Moji e-poštni naslovi: [email protected] ali: [email protected] ali: [email protected] ali: [email protected] ali: [email protected] ali: assafbenyamini @hotmail.com ali: [email protected] ali: [email protected] ali: [email protected]

3) Medicinska sestra Zavoda za nacionalno zavarovanje, ki je pregledala moje stanovanje: Sima-972-50-7225432.

4) Terapevtsko okolje, v katerem sem:

Združenje “Reut”-Hostel “Avivit”,

Ha Avivit St. 6,

Kiryat Menachem,

Jeruzalem,

IZRAEL, poštna številka: 9650816.

Telefonske številke v pisarnah hostla: 972-2-6432551. in: 972-2-6428351.

Elektronski naslov hostla: [email protected]

Socialna delavka iz ekipe hostla, ki dela naloge v mojem stanovanju: gospa Sarah

stora-972-55-6693370.

5) Družinski zdravnik, pri katerem sem pod nadzorom:

Dr. Brandon Stewart,

Zdravstvene storitve Clalit – klinika “Hatayelet”,

Ulica Daniel Yanovsky 6,

Jeruzalem,

IZRAEL, poštna številka: 9338601.

Telefonska številka urada Klinika: 972-2-5098282. Številka faksa v

ambulante: 972-2-6738551.

6) Dodatni osebni podatki: Datum rojstva: 11.11.1972. Starost: 50. Zakonski stan: Samski.

I. Spodaj je pismo, ki ga pošiljam na različne kraje:

Za:

Predmet: Pisanje za blog.

Spoštovane gospe/gospodje.

Jaz sem lastnik spletnega mesta https://www.disability55.com/ ki se ukvarja s problematiko invalidov. Stran je bila zgrajena v sistemu wordpress.org.

To je večjezično spletno mesto v 67 jezikih:Uzbekistanščina, Ukrajinščina, Urdujščina, Azerbajdžanščina, Italijanščina, Indonezijščina, Islandščina, Albanščina, Amharščina, Angleščina, Estonska, Armenija, Bolgarščina, Bosanščina, Burmanska, Beloruščina, Bengalščina, Baskovščina, Gruzijščina, Nemščina, Danščina, Nizozemščina, Madžarščina, Hindijščina, Vietnamščina, tadžiški, turški, turkmenski, teluški, tamilski, grški, jidiš, japonski, latvijski, litovski, mongolski, malajski, malteški, makedonski, norveški, nepalski, svahili, singalski, kitajski, slovenski, slovaški, španski, srbski, hebrejski, arabski, Paštu, poljščina, portugalščina, filipino, finščina, perzijščina, češčina, francoščina, korejščina, kazahstanščina, katalonščina, kirgiščina, hrvaščina, romunščina, ruščina, švedščina in tajščina.

Iščem podjetja, ki plačujejo za objavo člankov na spletnih mestih v teh jezikih.

Poznate tako storitev?

S spoštovanjem,

Asaf Benyamini,

115 Costa Rica Street,

Vhod A-stanovanje 4,

Kiryat Menachem,

Jeruzalem,

IZRAEL, poštna številka: 9662592.

moje telefonske številke: doma-972-2-6427757. Mobilni-972-58-6784040.

Faks-972-77-2700076.

post Scriptum. 1) Moja osebna številka: 029547403.

2) Moji e-poštni naslovi: 029547403walla.co.il ali: [email protected] ali: [email protected] ali: [email protected] ali:[email protected]:assaff[email protected]:[email protected]: [email protected]

3) Uporabljam operacijski sistem

Windows 10

4) Brskam po internetu z brskalnikom chrome in zaradi težav z vidom uporabljam znatno povečavo črk na zaslonu.

J. Moje povezave:

1) kanal rumble.com-Asaf Benjamin

2) prevajalske storitve

3) spletno mesto acast.com

4) Omrežje patreon.com

5)zaslužite denar z magenet.com

                  - Našli ste chybu? Povedz mi o tom -
Print Friendly, PDF & Email
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE