Visit BlogAdda.com to discover Indian blogs getLinks(); ?> Csatlakozási ajánlat. - מידע לאנשים עם מוגבלויות

Csatlakozási ajánlat.

 1. július 10-én csatlakoztam a “nitgaber” – transzparens mozgássérültek mozgalomhoz.

Igyekszünk segíteni az „átlátszó fogyatékosok” szociális jogainak érvényesítését, vagyis: a hozzám hasonló fogyatékossággal és súlyos betegséggel küzdők, amelyek kívülről nem láthatók – a külső láthatóság hiánya, amely még a viszonylatban is súlyos diszkriminációt okoz. más mozgássérült csoportokhoz.

A mozgalomhoz való csatlakozás mindenki számára nyitott, ezzel kapcsolatban Tatiana Kaduchkin igazgatónővel lehet érdeklődni:

972-52-3708001. vagy: 972-3-5346644.

Vasárnap-csütörtök, izraeli idő szerint 11:00 és 20:00 között – ez nem vonatkozik a zsidó ünnepekre és a különböző izraeli ünnepekre.

Assaf benyamini – a levélíró.

Tudj meg többet:

https://www.nitgaber.com/

https://disability5.com

Utóirat. 1) Alább látható a levél, amelyet a “Radet equipment and systems RDT Equipment & Systems” cégnek küldtem:

—– Az üzenetet továbbította —–: Asaf Binyamini < [email protected] >

címzett : [email protected] < [email protected] > Elküldve: 2022. augusztus 16., kedd, 20:57:34 GMT+3 Tárgy: Levelek az “RDT Equipment & Systems” címre.

A “Redet Equipment and Systems” cégnek.

Üdvözlettel:

Tantárgy: Gyanús telefonhívás.

Tisztelt Hölgyeim/Uraim!

Ma, 2022. augusztus 16-án, kedden 14:00 órakor telefonhívást kaptam a 972-2-6427757-es telefonszámomra egy nőtől, aki az Ön alkalmazottjaként mutatkozott be, aki folyékonyan beszélt héberül, és határozottan megtagadta, hogy név szerint azonosítsa magát. Állítása szerint az a társadalmi mozgalom, amelyben aktív vagyok (“nitgaber” mozgalom – átlátszó fogyatékkal élők) állítólag Öntől rendelt ilyen vagy más mérési szolgáltatást. Megjegyzem, az egész beszélgetés alatt duplán hallottam magam, amikor beszéltem (lehetséges, hogy ezt szándékosan tették, hogy megzavarjanak?). Megjegyzem, az egész történet nagyon furcsán hangzik számomra két okból:

 1. a) A “nitgaber” mozgalom tevékenységi területei – transzparens fogyatékkal élők semmilyen módon nem kapcsolódnak az Ön cégének tevékenységi területéhez.
 2. b) A nitgaber mozgalomnál soha nem rendeltünk Öntől szolgáltatást.

És ezekre a rejtélyes, és egyben gyanús körülményekre való tekintettel nem világos számomra, hogy miért döntött úgy, hogy telefonon keres meg.

Assaf benyamini,

115 Costa Rica Street,

Bejárat A-lakás 4,

Kiryat Menachem,

Jeruzsálem,

IZRAEL, irányítószám: 9662592.

telefonszámaim: otthon-972-2-6427757. Mobil-972-58-6784040.

Fax-972-77-2700076.

Utóirat. A) Az én azonosítószámom: 029547403. B) E-mail címem: [email protected] vagy: [email protected] vagy: [email protected] vagy: [email protected] vagy: assaf [email protected] vagy: [email protected] vagy: [email protected] vagy: [email protected]

2) Alább látható a levél, amelyet a “Tzeirim Boarim”-nak küldtem (a “égető fiatalok” mozgalom héber neve):

 [email protected]

Üdvözlet a “Tzeirim Boarim” mozgalomnak:

A következő egy üzenet Tatyana Kadochkin asszony nevében a “nitgaber” mozgalomtól.

A téma: a “nitgaber” mozgalom (“átlátszó” fogyatékkal élők)

Körülbelül egy évtizeddel ezelőtt én, a Ham megalapítottam a “nitgaber” mozgalmat, az “átlátszó” fogyatékkal élők számára. Fogyatékkal élők, akiknek magas százalékos rokkantsága van, és munkaképtelen, de mozgásukban nem korlátozottak.

Mozgalmam körülbelül 1300 embert számlál és képvisel IZRAEL állam minden részéből, akiknek 75%-tól 100%-ig terjedő fogyatékosságuk van, akik nem alkalmasak a munkára, és akiknek nincs mozgáskorlátozottsága, vagy szükségük van rokkantsági százalékuk emelésére. . A mozgalom lehetővé teszi, hogy ezek az emberek IZRAEL állam minden részéből megtalálják minden jogukat, és bizonyos pénzügyi támogatást is kapnak a leginkább rászorulók.

Mozgalmunk az említett lakossági csoport számára megfizethető állami lakhatásért és megfelelő életkörülményekért küzd. Sok munkaképtelen, 75%-100%-os rokkantságban szenvedő, de mozgáskorlátozott fogyatékos ember él elkeserítő körülmények között.

Nem ugyanazokat az ellátásokat kapják, mint a jövedelemkiegészítésben részesülő nyugdíjasok. Vagyis nincs gyógyszervásárlási kedvezményük, villanyszámla- és ingatlanadó-kedvezmény, a nyugdíjasokhoz hasonló tömegközlekedési és lakbér-kedvezmény, nem jogosultak “fűtési/hűtési” támogatásra stb. . Azaz szinte semmilyen ellátásra nem jogosultak súlyos helyzetük ellenére. Továbbá nem jogosultak állami lakhatásra, annak ellenére, hogy nehéz körülmények között élnek nap mint nap.

A különböző fogyatékosságok között alapvető különbség van, és mi úgy gondoljuk, hogy ennek nem szabadna így lennie!

Mozgáskorlátozott fogyatékos személy, aki állami lakhatásra jogosult és havi 3000-3900 NIS összegű lakbér-támogatásban részesül.

Szintén a mozgássérültek nagyobb támogatásban részesülnek, mint a mozgalom által képviselt fogyatékosok, köszönhetően az alaptámogatás kiegészítésének, amely többek között speciális szolgáltatásokat, mozgás- és kísérőtámogatást, stb.

ilyen helyzetben ezeknek a juttatásoknak a nagysága eléri a havi 15 000-17 000 NIS-t. Ezzel szemben a mozgalom által képviselt fogyatékosok, akik nem rendelkeznek mozgássérült, 75%-100%-os rokkantsággal és nem alkalmasak munkavégzésre, csak havi nettó 3211 NIS-t kapnak!

Ebből az következik, hogy ez a csoport IZRAEL Állam legszegényebb és legkiszolgáltatottabb lakossága!!!

Munkám során sok tisztviselővel találkoztam a Kneszetben (IZRAEL parlamentjében) és a különböző minisztériumokban különböző pártok képviselőivel.

De sajnos már egy évtizede nem sikerül a mozgalomnak azt a javaslatot előmozdítani, amely lehetővé tenné, hogy a mozgáskorlátozott, 75-100%-os rokkantságban szenvedő, munkaképtelen fogyatékkal élők állami lakhatást kapjanak, ill. legalábbis növelni kell a lakásbérlésben részesülő segélyeket, és legalább valamelyest javítani életkörülményeiken.

A fentiek fényében én, Tatyana Kaduchkin, a “nitgaber” (átlátszó fogyatékkal élők) mozgalom elnöke,

Szeretnék találkozni Önnel, hogy népszerűsítsem ezt a projektet, és segítsek ezeknek az embereknek méltóbb és megfelelőbb életet élni.

Áldással és nagy reménységgel Tatyana Kaduchkin, a “nitgaber” (átlátszó mozgássérült) mozgalom elnöke.

 1. telefon: 972-52-370-8001. 2. telefon: 972-3-534-6644.

Az alábbiakban olvasható az üzenet, amelyet Mossi Raz Knesszet (IZRAEL Parlament) tagjának hagytam, és egy találkozóra érkeztem vele a Knesszetbe. 2021. április 20-án, kedden 13:30-kor érkeztem a találkozóra.

2021.4.20

Köszöntjük Mossi Raz Knesszet tagot.

Tantárgy: Mozgáskorlátozottak lakhatási problémája.

Kedves uram.

Az alábbiakban számos, a fogyatékkal élő és értelmi fogyatékossággal élő népességgel (amelybe én is beletartozok) kapcsolatos kérdést ismertetek, amelyeket szeretnék Önök előtt felvetni.

Érdeklődnék, hogy Ön milyen mértékben tudja ezeket a kérdéseket előmozdítani és/vagy sürgős jogszabály-módosításokat eszközölni helyzetünk, kezelési feltételeink, túlélési és társadalmi beilleszkedési esélyeink javítása érdekében.

Hangsúlyozom, hogy a múltbeli tapasztalatok alapján megtanultam, hogy az ilyen típusú találkozókon már érkezésem előtt megmondják, hogy engedélyt kapok a felszólalásra, hogy felvethessem azokat a kérdéseket, amelyekről beszélni szeretnék – de magán az ülésen még egy másodpercre sem adnak engedélyt a beszédre – és ha meg akarok szólalni, ne adj isten azt automatikusan figyelembe veszik egy nagyon komoly “zavar miatt” és ezért a biztonsági őrök megtámadnak és nagyon agresszívan kiutasítanak – és ez még amikor nincs rá szükség, és amikor teljesen felesleges, és akkor is, amikor teljesen egyértelmű, hogy senkire nem jelentek “veszélyt”.

És ennek a valóságnak a tudatában átadom önnek ezt a levelet – hátha ezúttal is ez lesz a viselkedés velem szemben. Nyilván nagyon komoly fenyegetésként értelmezik azt a tényt is, hogy fel merem hozni a fogyatékkal élők sorsát – bár számomra egyáltalán nem világos, hogy kit vagy mit fenyeget. Ezzel a levéllel elhagyom Önt és irodája alkalmazottait – nem viszem vissza otthonomba.

És most maguknak a témáknak a részletei:

1) A finanszírozás/bérleti díj problémája – sok évvel ezelőtt megállapítást nyert (és nem világos, hogy ki által – de valószínűleg egyik-másik kormánytisztviselőről van szó), hogy a közösségben élő fogyatékos emberek jogosultak a támogatás összegére. havi 770 sékel bérleti díj fizetése céljából. Mint tudjuk, Izrael államban az elmúlt években igen jelentős mértékben drágultak a lakások árai – és ennek következtében természetesen a bérleti díjak is jelentősen emelkedtek. A sok évvel ezelőtt teljesen önkényesen, minden magyarázat és logika nélkül meghatározott NIS 770 támogatási összeg azonban nem frissül. Sajnos még sok levelezés után is (és legalább több ezer vagy akár több tízezer levélről beszélünk) és sajnos e szavak írója számára ezek a számok egyáltalán nem túlzóak), amelyeket minden lehetséges félnek eljuttattak: az Építésügyi és Lakásügyi Minisztériumhoz és annak különböző ágazataihoz, más kormányzati minisztériumokhoz, például a Pénzügyminisztériumhoz és a Miniszterelnökséghez. Hivatal, sok újságíró, akikkel a jelen dokumentum írója személyesen beszélt, Sok ügyvéd, sőt külföldi országok nyomozóirodái és nagykövetségei is – semmi sem segít – ennek eredményeként a segély összege nem frissül, sok fogyatékos ember kerül a utcán, és ott halnak meg éhség, szomjúság vagy hideg miatt télen, illetve nyáron hőguta vagy kiszáradás miatt. Meg kell jegyezni, hogy a jogok kiaknázásával foglalkozó szervezetek, mint például a “Yadid” egyesület (amely, mint tudjuk, néhány hónapja bezárták), vagy az egyetemek és főiskolák jogsegélyklinikái, amelyekkel a cikk írója is kapcsolatban áll, soha nem tudnak segíteni, és ennek egyszerű az oka: a 770 NIS összegű segélyt a törvény szerint biztosítják. a jogok kiaknázásával foglalkozó szervezetek pedig csak a hatályos törvények szerint tudnak segíteni, és az egyetlen cím, ahol jogszabályi változtatásokra van szükség, az, mint tudják, a Knesszet. De itt a helyzet csak tovább bonyolódik: mint tudjuk, nagyon hosszú ideig, több mint két évig nincs működő kormány, a Knesszet és Izrael Állam pedig valójában egy folyamatos átmeneti kormány állapotában van. Ennek a helyzetnek a közvetlen és pusztító eredménye az, hogy nincs lehetőség a sürgősen szükséges lényeges törvénymódosításokra – amelyek közül néhányat itt részletezünk. Megjegyzendő, hogy még akkor is, amikor a Knesszet és a kormány e sorok írójának, valamint a fogyatékkal élők szervezeteinek és sok más pártnak a Knesszet tagjainak nyújtott segély összegével kapcsolatos kérései alapján járt el, automatikusan a joghasznosító szervezetekhez irányították – és ez annak ellenére, hogy maguk a Knesszet tagjai is nagyon jól tudják, hogy ebben az esetben a joghasznosítási szervezetek nem lehetnek a címek, hanem csak önmaguk.

2) Kommunikáció a bérbeadókkal – sok olyan eset van, amikor a fogyatékkal élőknek betegségük vagy fogyatékosságuk miatt nehézségeik vannak a bérbeadóval való tárgyalásban. Ezekben a helyzetekben a szociális munkásoknak közvetítőként kell fellépniük – a szociális munkások igen nagy része pedig nem igazán tudja minden esetben vállalni ezt a szerepet. És mi több: az elmúlt években a szociális munkások munkakörének normáinak jelentős csökkentése, valamint a nehéz munkakörülmények, az alacsony fizetés, a betegek családjai általi nem megfelelő kezelés, akik sok esetben igazságtalannak tekintik őket,

3) A betegek fizetőeszközei – vannak olyan helyzetek, amikor egy személy hosszú kórházi tartózkodás után a közösségbe költözik, olyan normatívnak tekintett szokások nélkül, mint például munkába járás, életvezetési felelősségvállalás stb. Nagyon gyakran a lízingszerződés aláírásának feltételéül szabott követelmények, mint például a jótállási csekk aláírása, elérhetetlenek az emberek számára életük ezen szakaszában.Számos, a múltban létező kezelési és rehabilitációs keretrendszer (amelyek egyikében a jelen dokumentum írója kb. 26 évvel ezelőtt segítséget kapott, amikor a kórházból segített életvitelre távozott) lezárta vagy jelentősen csökkentette a hatókört. megakadályozzák azoknak az embereknek a rehabilitációját, akik életüknek ebben a szakaszában nem tudnak továbblépni ezen alapvető terápiás és rehabilitációs borítékok nélkül.

4) Szabályozási probléma – ma teljes egyensúlyhiány van egyrészt a lakástulajdonosok, másrészt a bérbeadók kötelezettségei és jogai tekintetében. Számos törvény védi a bérbeadót a bérleti időszakkal való ilyen vagy olyan visszaélésektől, amelyek a bérlők részéről előfordulhatnak. Másrészt nincsenek olyan törvények, amelyek megvédenék a lakásokban élőket a bérbeadók általi kizsákmányolástól – és ennek eredményeként számos bérleti szerződésben botrányos, drákói, sőt néha jogellenes kitételek találhatók – és nincsenek törvények. célja, hogy megvédje e lakások bérlőit, akik kénytelenek aláírni ezeket a szerződéseket. Sok esetben,

Természetesen ez a probléma a lakosságé

Figyelembe kell azonban venni, hogy ilyen helyzetekben a bérbeadókkal való kapcsolattartás természetesen nehezebb a hátrányos helyzetű lakosság számára, mint például a fogyatékkal élők vagy a betegek.

5) Tájékoztatási nehézség – jelentős nehézségek merülnek fel az említett nehézségek felvetése és nyilvánosságra hozatala a szükséges korrekciók elvégzése céljából. A témában szinte nem érdekelt különféle médiumok aktuális prioritásai, a fogyatékkal élők szervezetei közötti széttagoltság, a társadalom számos elemének vonakodása, amelyben élünk, hogy aktívan részt vegyenek a helyzet korrigálása és javítása érdekében – Mindezek a terhek és nagyon megnehezítik az e problémák köztudatba vételére irányuló erőfeszítéseket oly módon, hogy a Knesszet tagjai arra kényszerülnek, hogy megtegyék a szükséges jogszabály-módosításokat ahelyett, hogy továbbra is figyelmen kívül hagynák és nem tennének semmit. Egy másik nehézség adódik a reklámkampány kidolgozása során:

6) Várakozási idő a kezelésre – sok olyan eset van, amikor olyan személyek, akik életük egy bizonyos szakaszáig egyáltalán nem szorultak mentális egészségügyi szolgáltatások segítségére -, hanem nehéz életkörülmények vagy traumatikus vagy nehéz esemény következtében. ilyen vagy olyan szakember segítségére van szükség a mentális egészség területén – és persze sok esetben Ez átmeneti vagy egyszeri segítség, nem pedig krónikus. Ma nagyon hosszúak a várakozási idők a kezelésre vagy a pszichológiai segítségnyújtásra – az időben történő segítség hiánya miatt az emberek állapota szükségtelenül romolhat. Ha további forrásokat fektetnek be az állami mentálhigiénés rendszerbe, az minden bizonnyal megváltoztathatja a helyzetet. Nem szabad elfelejteni, hogy még gazdasági és költségvetési szempontból sincs logika az ilyen viselkedésben: amikor az emberek

7) Fogászati ​​kezelések – Mint tudják, Izrael államban az a személy, akinek fogászati ​​kezelésre van szüksége, szinte mindig magánorvoshoz megy – és ennek az az oka, hogy az állami egészségügyi rendszer jelenleg nem ad választ ezen a területen. Megjegyzendő, hogy az értelmi fogyatékosok, és általában a fogyatékkal élők, akiknek anyagi helyzete napi szinten nagyon nehéz, még a fogászati ​​kezelésekhez való kapcsolódás nélkül is, még nehezebben részesülnek ezekben a kezelésekben, ha amikor szükséges. A súlyos mentális problémák és a súlyos gazdasági nehézségek kombinációja miatt ezek az emberek egy áttört vályúval és egy teljes zsákutcával szembesülnek, amikor szükséges, és néha sürgős fogászati ​​ellátásra is szükség van. Figyelembe kell venni, hogy ma már nincs, sőt,

8) Kórházi körzetek – az a személy, akinek jelenleg tömeges pszichiátriai kezelésre van szüksége egy állami kórházban vagy klinikán, csak olyan klinikán vagy kórházban részesülhet, amely közel van a lakóhelyéhez. Vannak esetek, amikor a betegek ilyen vagy olyan okból inkább egy másik klinikán végeznek kezelést – nem feltétlenül azon, amelyik nagyon közel van a lakóhelyükhöz. A betegek számára biztosítani kell a választás szabadságát – és annak a betegnek, aki nem elégedett egy adott klinikán vagy kórházban végzett kezeléssel, lehetőséget kell adni arra, hogy más klinikára vagy kórházba költözzön. Ez a lehetőség jelenleg az orvostudomány minden más területén adott – és nincs okunk megtagadni a kezelési hely megválasztásának szabadságát kizárólag a mentális kezelés területén. Mi több: a választás szabadsága, ha megadatik,

9) A lakosság tudatossága – a lakosság időnként igen jelentős ellenállást tanúsít, amikor az emberek lakóhelyén folyó mentális egészségügyi kezelésekről van szó – ami a tájékozottság hiányából és a terület elismertségének hiányából fakad – és minden nélkül. gyakorlati vagy logikai indoklás. A lakosság ellenállásának és vonakodásának megfelelő rendszerszintű információs rendszerrel történő csökkentése minden bizonnyal megkönnyítheti azoknak a betegeknek, illetve azoknak a betegeknek az életét, akiknek az élete egyébként is nagyon nehéz a betegség és a fogyatékosság miatt. A tudatosság hiánya a társadalomban, amelyben élünk, azt okozza, hogy a lakosok tiltakoznak a lakóhelyükhöz közeli szállók vagy kezelőhelyek megnyitása ellen – ami jelentős késésekhez vezet ezen létesítmények megnyitásában. sőt olykor még a lakosok által indított perek nyomán a nyitás megakadályozására is. Sőt: jó néhány olyan eset van, amikor szándékosan zaklatják a lakosságot ezen ellátó intézmények felé, amikor azok a lakóhelyükön tartózkodnak – és nagyon valószínű, hogy a lakosság tudatosítása az ellátóhelyek jelentős csökkenéséhez vezethet. ezen esetek száma.

Üdvözlettel,

Assaf benyamini,

115 Costa Rica Street,

Bejárat A-lakás 4,

Kiryat Menachem,

Jeruzsálem,

IZRAEL, irányítószám: 9662592.

telefonszámaim: otthon-972-2-6427757.

Mobil-972-58-6784040.

Fax-972-77-2700076.

 

Utóirat. 1) Az én azonosítószámom: 029547403.

2) E-mail címeim: [email protected]

vagy: [email protected]

vagy: [email protected] vagy: [email protected] vagy: [email protected] vagy: [email protected]

vagy: [email protected]

3) Az a kezelési keret, amelyben 2021. március 16-ig voltam (az egészségügyi és jóléti költségvetések folyamatos csökkentése és csökkentése miatt, valamint e kérdések kezelésének hiánya működő kormány vagy Knesszet hiányában) krónikusan maradok. nagyon súlyos betegségekben és problémákban szenvednek megfelelő kezelési keret nélkül. Minden próbálkozásom, hogy megfelelő kezelési keretet találjak neki, az agyagedényekre hagyatkozhatok – és nem lehet tudni, meddig tart ez a katasztrofális helyzet):

“Reut” Egyesület – “Avivit” szálló,

Ha Avivit St. 6,

Kiryat Menachem,

Jeruzsálem,

Izrael, irányítószám: 9650816.

A szálló irodáiban található telefonszámok:

972-2-6432551. Vagy: 972-2-6428351.

A szálló e-mail címe: [email protected]

A szállócsapat szociális munkása, akivel együtt voltam

elérhetőség: Oshrat-972-50-5857185.

4) A háziorvos, akinél megfigyelés alatt állok:

Dr. Brandon Stewart,

“Klalit Health Services” – a “tayelet” klinika,

Daniel Yanovsky utca 6.

Jeruzsálem,

IZRAEL, irányítószám: 9338601.

A klinika irodáinak telefonszáma:

972-2-6738558. A klinika irodája

faxszám: 972-2-6738551.

 

5) Az általam rendszeresen szedett gyógyszerek adatai:

 1. Pszichiátriai gyógyszerek:

A.Seroquel-

2 db 300 mg-os tabletta minden este.

B.Tegretol CR-

400 mg – minden reggel. 400 mg – minden este.

C .Effexor-

150 mg – minden reggel. 150 mg – minden este.

 1. szimvasztatin-

10 mg minden nap este.

 

 

6) Az alábbiakban felsoroljuk azokat az egészségügyi problémákat, amelyektől szenvedek:

 

 1. Mentális betegség-kényszeres szindróma OCD, valamint skizo-affektív rendellenességként meghatározott betegség
 2. Psoriaticus ízületi gyulladás.
 3. Neurológiai probléma, amelynek meghatározása nem világos. A probléma fő tünetei: észrevétlenül kieső tárgyak a kezemből, szédülés, érzésvesztés a tenyér egyes területein és bizonyos egyensúly- és testtartási problémák.
 4. Krónikus porckorongsérv a háton a 4-5 csigolyákban – ami a lábakba is kisugárzik és megnehezíti a járást.
 5. Irritábilis bél szindróma.
 6. Kardiológiai probléma jeleinek kezdete az elmúlt hónapból (ezeket a szavakat 2018. március 22-én, csütörtökön írom). E sorok írásakor még nem tisztázott a probléma lényege, ami a nap nagy részében jelentkező mellkasi fájdalmakban, légzési és beszédbeli nehézségekben nyilvánul meg.
 7. A látás jelentős gyengülése, amely körülbelül hat hónapja kezdődött (ezeket a szavakat 2021. április 19-én, hétfőn írom).

7) További személyes adatok: Életkor: 48 év.

Családi állapot hajadon. Születési ideje: 1972.11.11.

Print Friendly, PDF & Email
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE