Visit BlogAdda.com to discover Indian blogs getLinks(); ?> Duke u bashkuar me ofertën. - מידע לאנשים עם מוגבלויות

Duke u bashkuar me ofertën.

Më datë 10.07.2018 iu bashkova lëvizjes “nitgaber” – invalidë transparentë.

Ne përpiqemi të ndihmojmë në promovimin e të drejtave sociale të “invalidëve transparentë”, domethënë: njerëzve si unë, të cilët vuajnë nga aftësi të kufizuara dhe sëmundje të rënda që nuk janë dukshëm të dukshme nga jashtë – mungesë e dukshmërisë së jashtme që shkakton diskriminim të rëndë edhe në lidhje. grupeve të tjera me aftësi të kufizuara.

Anëtarësimi në lëvizje është i hapur për të gjithë, dhe për këtë mund të kontaktoni drejtoreshën, znj. Tatiana Kaduchkin:

972-52-3708001. ose: 972-3-5346644.

E diel-e enjte ndërmjet orës 11:00 dhe 20:00 me kohën e Izraelit – dhe kjo është me përjashtim të festave hebraike dhe festave të ndryshme izraelite.

assaf benyamini – shkruesi i letrave.

Mëso më shumë:

https://www.nitgaber.com/

https://disability5.com

post Scriptum. 1) Më poshtë është letra që i kam dërguar kompanisë “Radet paisje dhe sisteme RDT Equipment & Systems”:

—– Mesazhi i përcjellë —–nga: Asaf Binyamini < [email protected] >

në: [email protected] < [email protected] > Dërguar më: E martë, 16 gusht 2022 në orën 20:57:34 GMT+3 Tema: Letra për “Pajisjet dhe Sistemet RDT” .

Tek kompania “Redet Equipment and Systems”.

Pershendetje:

Subjekti: Telefonatë e dyshimtë.

Të nderuara zonja / Zotërinj.

Sot, e martë, 16 gusht 2022 në orën 14:00 mora një telefonatë në numrin tim të telefonit 972-2-6427757 nga një grua që u prezantua si punonjësja juaj, e cila fliste rrjedhshëm hebraisht dhe refuzoi kategorikisht të identifikohej me emër. Sipas saj, lëvizja sociale në të cilën jam aktiv (lëvizja “nitgaber” – personat me aftësi të kufizuara transparente) dyshohet se ju ka porositur një ose një shërbim tjetër matjeje. Do të vërej se gjatë gjithë bisedës e dëgjoja veten dyfish sa herë që flisja (a ka mundësi që kjo të jetë bërë me qëllim për të më ngatërruar?). Do të vërej se e gjithë historia më tingëllon shumë e çuditshme për dy arsye:

 1. a) Fushat e veprimtarisë së lëvizjes “nitgaber” – personat me aftësi të kufizuara transparente nuk lidhen në asnjë mënyrë me fushat e veprimtarisë së kompanisë suaj.
 2. b) Në lëvizjen nitgaber ne nuk kemi porositur kurrë ndonjë shërbim nga ju.

Dhe duke pasur parasysh këto rrethana të çuditshme, por edhe të dyshimta, nuk e kam të qartë pse keni marrë vendimin të më kontaktoni me telefon.

assaf benyamini,

Rruga 115 Kosta Rika,

Hyrja A-banesa 4,

Kiryat Menachem,

Jerusalemi,

ISRAEL, kodi postar: 9662592.

numrat e mi të telefonit: në shtëpi-972-2-6427757. Mobile-972-58-6784040.

Faks-972-77-2700076.

Post scriptum. A) Numri im ID: 029547403. B) Adresat e mia të e-mail: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: assaf [email protected] ose : [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected]

2) Më poshtë është letra që i dërgova “Tzeirim Boarim” (emri hebraik i lëvizjes “djegia e të rinjve”):

 [email protected]

Përshëndetje për lëvizjen “Tzeirim Boarim”:

Më poshtë është një mesazh në emër të zonjës Tatyana Kadochkin nga lëvizja “nitgaber”.

Tema: Lëvizja “nitgaber” (persona me aftësi të kufizuara “transparente”)

Rreth një dekadë më parë, unë, Ham, themelova lëvizjen “nitgaber”, për personat me aftësi të kufizuara “transparente”. Personat me aftësi të kufizuara me përqindje të lartë invaliditeti dhe pa aftësi për punë, por që nuk janë të kufizuar në lëvizje.

Lëvizja ime numëron dhe përfaqëson rreth 1300 njerëz nga i gjithë shteti i ISRAEL-it, të cilët kanë një paaftësi që varion nga 75% në 100%, të cilët nuk janë të aftë për të punuar dhe që nuk kanë aftësi të kufizuara lëvizëse ose kanë nevojë për një rritje të përqindjeve të tyre të aftësisë së kufizuar. . Lëvizja u mundëson atyre njerëzve të gjejnë të gjitha të drejtat e tyre nga i gjithë shteti i IZRAELIT dhe një mbështetje e caktuar financiare u jepet edhe atyre që kanë më shumë nevojë.

Lëvizja jonë lufton për banesa publike të përballueshme dhe kushte të përshtatshme jetese për grupin e lartpërmendur të popullsisë. Në kushte të mjerueshme jetojnë shumë persona me aftësi të kufizuara që nuk janë të aftë për punë dhe që kanë invaliditet 75%-100%, por nuk janë të kufizuar në lëvizje.

Ata nuk përfitojnë të njëjtat përfitime që gëzojnë pensionistët që përfitojnë gjithashtu shtesë të ardhurash. Domethënë, ata nuk kanë zbritje për blerjen e ilaçeve, zbritje në faturën e energjisë elektrike dhe taksën e pronës, zbritje për udhëtimin në transportin publik dhe asistencë me qira të ngjashme me pensionistët, nuk kanë të drejtë për grante “ngrohje/ftohje” dhe më shumë. . Me fjalë të tjera, ata nuk kanë pothuajse asnjë përfitim, pavarësisht gjendjes së tyre të rëndë. Për më tepër, ata nuk kanë të drejtë për banim publik pavarësisht kushteve të vështira në të cilat jetojnë çdo ditë.

Ekziston një ndryshim thelbësor midis aftësive të kufizuara të ndryshme dhe ne besojmë se nuk duhet të jetë kështu!

Një person me aftësi të kufizuara me aftësi të kufizuara në lëvizje, që ka të drejtë për banim publik dhe merr ndihmë me qira që varion nga 3000 deri në 3900 NIS në muaj.

Gjithashtu, personat me aftësi të kufizuara me aftësi të kufizuara në lëvizje marrin shtesa më të mëdha se personat me aftësi të kufizuara të përfaqësuara nga lëvizja, falë shtesave në shtesën bazë, e cila përfshin, ndër të tjera, shërbime speciale, një shtesë për lëvizjen dhe shoqëruesin etj.

në një situatë të tillë, madhësia e këtyre shtesave arrin 15,000-17,000 NIS në muaj. Por në të kundërt, invalidët e përfaqësuar nga lëvizja, të cilët nuk kanë aftësi të kufizuara në lëvizje, kanë një aftësi të kufizuar 75%-100% dhe nuk janë të aftë për të punuar, marrin vetëm 3211 NIS në muaj vetëm neto!

Nga kjo del se ky grup është popullsia më e varfër dhe më e cenueshme në shtetin e IZRAELIT!!!

Gjatë viteve të aktivitetit tim, jam takuar me shumë zyrtarë të partive të ndryshme në Knesset (Parlamenti i IZRAEL-it) dhe në ministri të ndryshme qeveritare.

Por, për fat të keq, për një dekadë tashmë, lëvizja nuk ka arritur të promovojë propozimin që do të lejonte personat me aftësi të kufizuar që nuk janë të kufizuar në lëvizje, që kanë aftësi të kufizuara 75-100% dhe nuk janë në gjendje të punojnë, të marrin banesa publike, apo të paktën të rrisin sasinë e ndihmës që marrin për marrjen me qira të një apartamenti dhe të përmirësojnë të paktën disi kushtet e tyre të jetesës.

Në dritën e sa më sipër, unë, Tatyana Kaduchkin, kryetare e lëvizjes “nitgaber” (persona me aftësi të kufizuara transparente),

Do të doja të takohesha me ju, për të promovuar këtë projekt dhe për t’i ndihmuar këta njerëz të bëjnë një jetë më dinjitoze dhe të duhur.

Me bekime dhe shpresë të madhe, Tatyana Kaduchkin, kryetare e lëvizjes “nitgaber” (invalid transparent).

Telefoni 1: 972-52-370-8001. Telefoni 2: 972-3-534-6644.  

Më poshtë është mesazhi që i lashë anëtarit të Knesset-it (Parlamenti i ISRAEL-it), Mossi Raz- me të cilin mbërrita për një takim me të në Knesset. Mbërrita për takim të martën, 20 prill 2021 në orën 13:30.

20.4.2021

Përshëndetje për anëtarin e Knesset Mossi Raz.

Subjekti: Problem strehimi për personat me aftësi të kufizuara.

I nderuar zotëri.

Më poshtë janë një sërë çështjesh që kanë të bëjnë me popullatën me aftësi të kufizuara dhe me probleme mendore (një popullatë në të cilën përfshihem edhe unë) që do të doja t’i ngrija para jush.

Do të isha i interesuar të dija se deri në çfarë mase jeni në gjendje t’i promovoni këto çështje dhe/ose të bëni ndryshime urgjente legjislative për të përmirësuar situatën tonë, kushtet e trajtimit tonë dhe shanset tona për të mbijetuar dhe për t’u integruar në shoqëri.

Do të theksoj se nga përvoja e kaluar kam mësuar se në takime të këtij lloji do të më thuhet para se të arrij se do të më jepet leja të flas për të ngritur çështjet për të cilat dëshiroj të flas – megjithatë në vetë takimin unë nuk do të më jepet leje të flasë as për një sekondë – dhe nëse përpiqem të flas, Zoti na ruajt do të konsiderohet Automatikisht për një “shqetësim” shumë të rëndë dhe për këtë arsye rojet e sigurisë do të më sulmojnë dhe do të më dëbojnë në mënyrë shumë agresive – dhe kjo madje. kur nuk ka nevojë për të dhe kur është krejtësisht e panevojshme, dhe gjithashtu kur është absolutisht e qartë se nuk paraqes asnjë “rrezik” për askënd.

Dhe duke e ditur këtë realitet, po ju dorëzoj këtë letër – vetëm në rast se edhe këtë herë, kjo do të jetë sjellja ndaj meje. Me sa duket vetë fakti që unë guxoj të sjell në pah hallin e komunitetit me aftësi të kufizuara, interpretohet si një kërcënim shumë serioz – edhe pse nuk e kam aspak të qartë se kë dhe çfarë saktësisht kërcënon. Po ju lë ju dhe punonjësit e zyrës tuaj me këtë letër – nuk do ta kthej në shtëpinë time.

Dhe tani për detajet e vetë temave:

1) Problemi i financimit/pagesës së qirasë – shumë vite më parë u përcaktua (dhe nuk është e qartë nga kush – megjithatë është ndoshta një zyrtar ose një tjetër qeveritar) që personat me aftësi të kufizuara që jetojnë në komunitet kanë të drejtë për ndihmë në masën 770 sikla në muaj për pagesën e qirasë. Siç dihet, vitet e fundit ka pasur një rritje shumë të ndjeshme të çmimeve të apartamenteve në shtetin e Izraelit – dhe si rrjedhojë, natyrisht, ka pasur edhe një rritje të ndjeshme të qirasë. Megjithatë, shuma e ndihmës prej 770 NIS, e përcaktuar shumë vite më parë në mënyrë krejtësisht arbitrare dhe pa asnjë shpjegim apo logjikë, nuk po përditësohet. Fatkeqësisht, edhe pas një korrespondence të madhe (dhe po flasim për të paktën disa mijëra apo edhe dhjetëra mijëra letra, dhe për fatin e keq të shkrimtarit të këtyre fjalëve, këto shifra nuk janë aspak të tepërta), të cilat iu dërguan çdo partie të mundshme: Ministrisë së Ndërtimit dhe Strehimit dhe degëve të saj të ndryshme, ministrive të tjera të qeverisë si Ministria e Financave dhe Kryeministria. Zyra, shumë gazetarë me të cilët shkruesi i këtij dokumenti foli personalisht, shumë avokatë, madje edhe zyrat e hetimit dhe ambasadat e vendeve të huaja – asgjë nuk ndihmon – dhe si rezultat, sasia e ndihmës nuk përditësohet, shumë njerëz me aftësi të kufizuara janë hedhur në rrugë dhe e gjejnë vdekjen e tyre atje nga uria, etja apo i ftohti në dimër dhe si alternativë nga goditja e nxehtësisë ose dehidrimi në verë. Duhet theksuar se organizatat për shfrytëzimin e të drejtave si shoqata “Yadid” (e cila, siç dihet, u mbyll disa muaj më parë) ose klinikat e ndihmës juridike në universitete dhe kolegje me të cilat është në kontakt edhe shkrimtari i këtij artikulli, nuk mund të ndihmojnë kurrë dhe arsyeja për këtë është e thjeshtë: shuma e ndihmës prej 770 NIS jepet sipas ligjit. dhe organizatat për shfrytëzimin e të drejtave mund të ndihmojnë vetëm sipas ligjit ekzistues dhe adresa e vetme në rastet kur ndryshimet legjislative janë të nevojshme është, siç e dini, Knesset. Por këtu situata vetëm sa vazhdon të komplikohet: siç e dimë, për një periudhë shumë të gjatë prej mbi dy vjetësh nuk ka një qeveri funksionale dhe Knesset dhe Shteti i Izraelit janë në një gjendje, në fakt, një qeveri të vazhdueshme tranzitore. Rezultati i drejtpërdrejtë dhe shkatërrues i kësaj situate është mungesa e mundësisë për të bërë ndryshime thelbësore në ligj që kërkohen urgjentisht – disa prej të cilave i detajoj këtu. Duhet theksuar se edhe kur Knesset dhe qeveria vepruan sipas kërkesave të shkrimtarit të këtyre rreshtave, si dhe kërkesave të organizatave të invalidëve dhe shumë partive të tjera lidhur me masën e ndihmës për anëtarët e Knesset-it, ata. automatikisht u drejtoheshin organizatave për shfrytëzimin e të drejtave – dhe kjo edhe pse vetë anëtarët e Knesset-it e dinë shumë mirë se në këtë rast organizatat për të drejtat e shfrytëzimit nuk mund të jenë adresa por vetëm ata vetë.

2) Komunikimi me pronarët – ka shumë raste në të cilat personat me aftësi të kufizuara kanë vështirësi të negociojnë me qiradhënësin për arsye që lidhen me sëmundjen ose paaftësinë e tyre. Në këto situata, punonjësve socialë kërkohet të veprojnë si ndërmjetës – dhe një pjesë shumë e madhe e punonjësve socialë nuk mund ta marrin realisht këtë rol në çdo rast. Dhe për më tepër: shkurtimet e shumta vitet e fundit në standardet për vendet e punës së punonjësve socialë, të kombinuara me kushtet e vështira të punës, pagat e ulëta, trajtimin joadekuat nga familjet e pacientëve që në shumë raste i shohin si dhe padrejtësisht.

3) Mjetet e pagesës së pacientëve – ka situata në të cilat një person lëviz për të jetuar në komunitet pas një periudhe të gjatë qëndrimi në spital, dhe pa zakone të jetesës që konsiderohen normative si p.sh. shkuarja në punë, marrja e përgjegjësisë për menaxhimin e jetës së tij. , etj. Shumë shpesh kërkesat që vihen si kusht për nënshkrimin e kontratës së qirasë, si p.sh., nënshkrimi i një çeku garancie është i paarritshëm për njerëzit në këtë fazë të jetës së tyre.Shumë korniza trajtimi dhe rehabilitimi që ekzistonin në të kaluarën (në njërën prej të cilave shkrimtari i këtij dokumenti u ndihmua rreth 26 vjet më parë kur u largua nga një spital për të jetuar të asistuar) e kanë mbyllur ose ulur ndjeshëm fushëveprimin Aktiviteti i tyre në vitet e fundit – diçka që mund të parandaloni rehabilitimin nga njerëzit të cilët në këtë fazë të jetës së tyre nuk do të jenë në gjendje të ecin përpara pa këto zarfa thelbësore terapeutike dhe rehabilituese.

4) Problemi i rregullimit – sot ka një çekuilibër të plotë kur bëhet fjalë për detyrimet dhe të drejtat e pronarëve të apartamenteve nga njëra anë dhe qiramarrësve nga ana tjetër. Ka shumë ligje që mbrojnë pronarët nga një ose një tjetër abuzim i periudhave të qirasë që mund të jenë nga ana e qiramarrësve. Nga ana tjetër, nuk ka ligje që synojnë të mbrojnë njerëzit që jetojnë në apartamente nga shfrytëzimi nga pronarët – dhe si rezultat, klauzola skandaloze, drakoniane dhe ndonjëherë edhe të paligjshme mund të gjenden në shumë kontrata qiraje – dhe nuk ka ligje. synojnë mbrojtjen e qiramarrësve të këtyre apartamenteve të cilët janë të detyruar të nënshkruajnë këto kontrata. Ne shume raste,

Sigurisht, ky problem është i popullatës

Megjithatë, duhet të merret parasysh se përballja me pronarët në këto situata është natyrshëm më e vështirë për popullatat e pafavorizuara, si p.sh. invalidët apo të sëmurët.

5) Vështirësi në informim – ka vështirësi të konsiderueshme kur bëhet fjalë për ngritjen e vështirësive të përmendura dhe ekspozimin e tyre në arenën publike për të bërë korrigjimet e nevojshme. Prioritetet aktuale të mediave të ndryshme që thuajse nuk janë të interesuara për këtë çështje, fragmentimi i organizatave të personave me aftësi të kufizuara, ngurrimi i shumë elementëve të shoqërisë ku jetojmë për të marrë pjesë aktive në përpjekjet për korrigjimin dhe përmirësimin e situatës – të gjitha këto rëndojnë dhe vështirësojnë shumë përpjekjet për ngritjen e këtyre problemeve në ndërgjegjësimin e publikut në një mënyrë që do të detyrohen anëtarët e Knesset të bëjnë ndryshimet e nevojshme në legjislacion në vend që të vazhdojnë të injorojnë dhe të mos bëjnë asgjë. Një tjetër vështirësi ekziston kur bëhet fjalë për ngritjen e një fushate reklamuese:

6) Koha e pritjes për trajtim – ka shumë raste në të cilat personat të cilët deri në një fazë të caktuar të jetës së tyre nuk kanë pasur fare nevojë për ndihmën e shërbimeve të shëndetit mendor – por si rezultat i rrethanave të vështira të jetës ose një ngjarje traumatike ose e vështirë të një lloj ose një tjetër kanë nevojë për ndihmën e një profesionisti në fushën e shëndetit mendor – dhe sigurisht në shumë raste Kjo është ndihmë e përkohshme ose e njëhershme dhe jo kronike. Sot, periudhat e pritjes për trajtim apo ndihmë psikologjike janë shumë të gjata – dhe si pasojë e mungesës së ndihmës në kohë, gjendja e njerëzve mund të përkeqësohet pa nevojë. Investimi i burimeve shtesë në sistemin publik të shëndetit mendor sigurisht që mund të ndryshojë situatën. Duhet mbajtur mend se edhe nga pikëpamja ekonomike dhe buxhetore nuk ka logjikë në një sjellje të tillë: kur njerëzit’

7) Trajtimet dentare – Siç e dini, në shtetin e Izraelit një person që ka nevojë për trajtime dentare pothuajse gjithmonë do të shkojë te mjekët privatë – dhe kjo për shkak se sistemi shëndetësor publik aktualisht nuk jep një përgjigje në këtë fushë. Duhet theksuar se personat me aftësi të kufizuara mendore, por edhe invalidët në përgjithësi, gjendja financiare e të cilëve është shumë e vështirë në nivel të përditshëm, edhe pa lidhje me trajtimet dentare, e kanë edhe më të vështirë marrjen e këtyre trajtimeve, nëse dhe kur është e nevojshme. Kombinimi i problemeve serioze mendore dhe shqetësimeve të rënda ekonomike i bën këta njerëz të përballen me një lug të thyer dhe një rrugë të plotë qorre kur është e nevojshme, dhe ndonjëherë me kujdes urgjent dentar. Duhet të kihet parasysh se sot nuk ka, në fakt,

8) Zonat e shtrimit – një person që aktualisht ka nevojë për trajtim masiv psikiatrik në një spital ose klinikë publike mund ta marrë atë vetëm në një klinikë ose spital që është afër zonës së tij të banimit. Ka raste kur pacientët preferojnë, për një arsye apo një tjetër, të trajtohen në një klinikë tjetër – jo domosdoshmërisht në atë shumë afër zonës së tyre të banimit. Pacientëve duhet t’u lihet liria e zgjedhjes – dhe një pacienti që nuk është i kënaqur me trajtimin në një klinikë ose spital të caktuar duhet t’i jepet mundësia për të lëvizur në një klinikë ose spital diku tjetër. Ky opsion aktualisht jepet në të gjitha fushat e tjera të mjekësisë – dhe nuk ka asnjë arsye për të mohuar lirinë e zgjedhjes për sa i përket vendit të trajtimit vetëm në fushën e trajtimit mendor. Për më tepër: një liri e tillë zgjedhjeje, nëse jepet,

9) Ndërgjegjësimi i popullsisë – popullata e përgjithshme ndonjëherë shfaq kundërshtime shumë domethënëse kur bëhet fjalë për trajtimet e shëndetit mendor që jepen në zonën ku jetojnë njerëzit – diçka që rrjedh nga mungesa e ndërgjegjësimit dhe mungesa e njohjes së fushës – dhe pa asnjë justifikimi praktik ose logjik. Zvogëlimi i rezistencës dhe hezitimit të popullatës nëpërmjet një sistemi informacioni sistematik të përshtatshëm, sigurisht që mund ta lehtësojë jetën e pacientëve dhe pacientëve, jeta e të cilëve është shumë e vështirë në çdo rast për shkak të vetë sëmundjes dhe aftësisë së kufizuar. Mungesa e ndërgjegjësimit në shoqërinë ku jetojmë shkakton kundërshtime të banorëve për hapjen e bujtinave apo ambienteve të trajtimit pranë vendit ku ata jetojnë – gjë që çon në vonesa të konsiderueshme në hapjen e këtyre objekteve. dhe ndonjëherë edhe për parandalimin e hapjes së tyre pas padive të ngritura nga banorët. Për më tepër: ka mjaft raste në të cilat ka ngacmim të qëllimshëm të popullatës ndaj këtyre objekteve të kujdesit kur ata janë në zonën e tyre të banimit – dhe është shumë e mundur që rritja e ndërgjegjësimit të publikut mund të çojë në një reduktim të konsiderueshëm të numri i këtyre rasteve.

Të fala,

assaf benyamini,

Rruga 115 Kosta Rika,

Hyrja A-banesa 4,

Kiryat Menachem,

Jerusalemi,

ISRAEL, kodi postar: 9662592.

numrat e mi të telefonit: në shtëpi-972-2-6427757.

Mobile-972-58-6784040.

Faks-972-77-2700076.

 

post Scriptum. 1) Numri im ID: 029547403.

2) Adresat e mia të postës elektronike: [email protected]

ose: [email protected]

ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected]

ose: [email protected]

3) Korniza e trajtimit ku kam qenë deri më 16 mars 2021 (për shkak të shkurtimeve dhe reduktimeve të vazhdueshme në buxhetet e shëndetësisë dhe mirëqenies dhe mungesës së trajtimit të këtyre çështjeve në mungesë të një qeverie funksionale ose Knesset) kam mbetur, në mënyrë kronike. të sëmurë me sëmundje dhe probleme shumë të rënda pa ndonjë kornizë të përshtatshme trajtimi. Të gjitha përpjekjet e mia për të gjetur një kornizë të përshtatshme trajtimi për të, mund të mbështetem në enë balte – dhe nuk mund të them se sa do të zgjasë kjo situatë katastrofike):

Shoqata “Reut”-Hostel “Avivit”,

Rruga Ha Avivit 6,

Kiryat Menachem,

Jerusalemi,

Izrael, kodi postar: 9650816.

Numrat e telefonit në zyrat e hostelit:

972-2-6432551. Ose: 972-2-6428351.

Adresa e postës elektronike të hostelit: [email protected]

Punonjësja sociale nga ekipi i hostelit, me të cilin isha

kontakt: Oshrat-972-50-5857185.

4) Mjeku i familjes me të cilin jam duke u monitoruar:

Dr. Brandon Stewart,

“Klalit Health Services” – klinika “tayelet”,

Rruga Daniel Yanovsky 6,

Jerusalemi,

ISRAEL, kodi postar: 9338601.

Numri i telefonit të zyrave të klinikës:

972-2-6738558. Zyra e klinikës

numri i faksit: 972-2-6738551.

 

5) Detajet e medikamenteve të rregullta që marr:

 1. Ilaçet psikiatrike:

A.Seroquel-

2 pilula nga 300 mg çdo mbrëmje.

B.Tegretol CR-

400 mg – çdo mëngjes. 400 mg – çdo mbrëmje.

C .Effexor-

150 mg çdo mëngjes. 150 mg – çdo mbrëmje.

 1. simvastatinë-

10 mg çdo ditë në mbrëmje.

 

 

6) Më poshtë është lista e problemeve mjekësore nga të cilat vuaj:

 

 1. Sindroma e sëmundjes mendore-kompulsive OCD si dhe një sëmundje e përcaktuar si çrregullim skizo-afektiv
 2. Artriti Psoriatik.
 3. Një problem neurologjik përkufizimi i të cilit nuk është i qartë. Simptomat kryesore të problemit: objektet që më bien nga duart pa e vënë re, marramendje, humbje e ndjesisë në disa zona të pëllëmbëve dhe një problem i caktuar me ekuilibrin dhe qëndrimin.
 4. Hernie diskale kronike në shpinë në vertebrat 4-5 – e cila gjithashtu rrezaton në këmbë dhe e bën të vështirë ecjen.
 5. Sindromi i zorrës së irrituar.
 6. Fillimi i shenjave të një problemi kardiologjik nga muaji i fundit (këto fjalë po i shkruaj të enjten, 22.03.2018). Deri në momentin e shkrimit të këtyre rreshtave, thelbi i problemit është ende i paqartë, i cili manifestohet me dhimbje gjoksi gjatë pjesës më të madhe të ditës, vështirësi në frymëmarrje dhe gjithashtu në të folur.
 7. Një dobësim i dukshëm i shikimit, i cili filloi rreth gjashtë muaj më parë (këto fjalë po i shkruaj të hënën, 19 prill 2021).

7) Të dhëna personale shtesë: Mosha: 48.

Gjendja martesore: Beqar. Datëlindja: 11.11.1972.

               - Keni gjetur një gabim? Me trego per te -
Print Friendly, PDF & Email
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE