Visit BlogAdda.com to discover Indian blogs getLinks(); ?> Ett meddelande från Israel till världen. - מידע לאנשים עם מוגבלויות

Ett meddelande från Israel till världen.

Yoni Barak

8 juli 2014

 

Hej världen, vad händer?

Ja, det är vi igen.. Israels folk.

Landet är så litet att man inte ens kan skriva dess namn på jordklotet eftersom det inte passar, och man måste skriva en del av det på havet och en del på ett grannland.

Det enda land som det judiska folket har, där de talar sitt språk, lever sina liv och försöker se till att en förintelse som den som hände dem för 60 år sedan inte ska hända igen…

Landet som bidragit med sitt mänskliga kapital, sin tekniska kapacitet och sin innovation, under sina 60 år av existens, har gjort ett enormt bidrag till mänskligheten.

Vi har en liten förfrågan till dig.

Nej nej, bli inte upphetsad, du är upptagen och upptagen av den globala uppvärmningen, den globala energikrisen och den ekonomiska situationen förstår vi. Vi kommer inte att ta upp mycket av din tid.

Dessutom, hur säger vi det? Vi har inte många krav från dig. Bara en sådan pizza. En liten förfrågan.

Under de kommande dagarna går Israels försvarsstyrka (förhoppningsvis) till en kraftfull och smärtsam operation i ett område varifrån terrorister skjuts (som du själv definierat som sådant, kära värld), för att återställa freden för invånarna i Israel.

Människor kommer att sluta sina jobb, familjer kommer att ställa in sina sommarsemester och ansträngningen kommer att fokuseras på att slå tillbaka mot de brottslingar för vilka en stridsvagn och en skola är lika viktiga mål. för vilka barn är ett ordentligt och berättigat skydd.

För dig är att skjuta “dumma” missiler in i tätbefolkade områden ett “legitimt” sätt att protestera.

Nej nej, vi behöver inte hjälp med soldater.. Absolut inte kära värld.

Vi har våra soldater. De är skickliga och motiverade. Lita på oss, de är bäst i världen. Den bästa investeringen detta land har.

Vi vill inte ha vapen heller. Vi utvecklar det själva och investerar miljarder om året i teknik för att barn och oskyldiga inte ska skadas. Vi har nått riktigt bra motåtgärder, från hela världen kommer du för att lära dig av oss hur man korrekt utkämpar ett asymmetriskt krig.

Vi behöver inte heller att du stöttar oss med ord, om det är för svårt för dig. Det kunde vara trevligt, men ändå… man är beroende av arabisk olja, och vi förstår att man inte vill reta upp killarna med kepsarna på huvudet och händerna på shivaren.

Det är trots allt känt hur det höjer priset på ett fat olja.

Vi ber bara om en sak.

stör inte

Inget land kommer att tillåta att dess befolkningscentra bombas och skjuts upp dag och natt av missiler, absolut inte ett land som vårt, som är den allmänna storleken på New Jersey.

Inget land kommer att visa tolerans som vi gör, när dess medborgare i alla åldrar blir ett långväga mål för en extremistisk religiös terroristorganisation som vägrar erkänna den.

Vi var tillräckligt tysta och den åskande tystnaden ersattes av ekon av explosioner.

Du vet, kära värld, din tystnad i frågor som massakern i Syrien, kränkningen av mänskliga rättigheter i Kina, försvinnandet av minoriteter och HBT-personer i Ryssland bara skriker.

Men av någon anledning när det gäller det enda land som står mellan gränslös mordisk terrorism och västvärlden har man plötsligt mycket att säga. Massor.

Så bara lämna det till oss.

Vi behöver inte att du lär oss hur man är moralisk, och absolut inte hur man skyddar vårt land. Det är vad vi är här för.

Men om du inte ska hjälpa till, som så många gånger du stod bredvid och såg hur judar massakrerades, för att de var judar, så blanda dig åtminstone inte.

Stör bara inte.

Tack,

av alla medborgare i staten Israel.

- Hittade du ett misstag? Berätta om det -
Print Friendly, PDF & Email
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE