Skip to content
Home » הפוסטים באתר » harci ötletek.

harci ötletek.

Nak nek:

Tantárgy: Ötletek keresése.

Tisztelt Hölgyeim/Uraim!

2007-ben bekapcsolódtam a fogyatékkal élők küzdelmébe Izraelben. 2018. július 10-től a “nitgaber” mozgalom – átlátszó fogyatékkal élők – részeként teszem ezt.

Azonban még ma is (2022. szeptember 3-án írom ezeket a szavakat) a küzdelem még mindig elakadt – sok lépés történt, amelyek többek között tüntetéseket, a sajtóhoz és a kneszet számos tagjához (IZRAELI) parlament), és többen nem segítettek, és a fogyatékkal élő lakosság helyzete Izrael államban még mindig nagyon nehéz, és sokan kénytelenek vagyunk lehetetlen választást megtenni az alapvető élelmiszerek vásárlása, illetve a gyógyszerek vagy az alapvető egészségügyi felszerelések vásárlása között).

Ezért további ötleteket fogunk kérni a küzdelem folytatása érdekében.

Bármilyen ötletet szívesen fogadunk.

Üdvözlettel,

assaf benyamini.

Utóirat. 1) Az én azonosítószámom: 029547403.

2) az e-mail címeim: [email protected]:[email protected]:[email protected]:[email protected]:[email protected]:[email protected]:assaffff@protonmail.comvagy:[email protected]: [email protected]

3)Az alábbiakban néhány magyarázó szó a sajtóban megjelent társadalmi mozgalomról, amelyhez 2018. július 10-én csatlakoztam:

Tatyana Kaduchkin, Izrael Állam egyszerű állampolgára úgy döntött, hogy létrehozza a „nitgaber” mozgalmat, hogy segítse azokat, akiket „átlátszó fogyatékosuknak” nevez. Eddig mintegy 500 ember csatlakozott a mozgalmához IZRAEL állam minden részéről. A Channel 7 műsorszolgáltatóinak adott interjújában a projektről és azokról a fogyatékos emberekről beszél, akik nem kapnak megfelelő és elegendő segítséget az illetékes ügynökségektől, pusztán azért, mert átláthatóak.

Szerinte a mozgássérült lakosság két csoportra osztható: tolószékes mozgássérültekre és tolószék nélküli rokkantokra. A második csoportot “átlátszó fogyatékosként” definiálja, mert elmondása szerint nem részesülnek ugyanazokban a szolgáltatásokban, mint a tolószékes mozgássérültek, pedig 75-100 százalékos rokkantként határozzák meg őket.

Ezek az emberek – magyarázza – nem tudnak önállóan megélni, és szükségük van a tolószékes mozgássérülteket megillető kiegészítő szolgáltatások segítségére. Például az átlátszó fogyatékkal élők alacsony rokkantsági járadékot kapnak az Országos Biztosítótól, nem kapnak bizonyos kiegészítéseket, mint például a speciális ellátási segély, a kísérőtámogatás, a mobilitási támogatás és a Lakásügyi Minisztériumtól is alacsonyabb járadékban részesülnek.

Kaduchkin kutatása szerint ezek az átlátszó fogyatékkal élők kenyérre éheznek, annak ellenére, hogy azt próbálják állítani, hogy 2016 Izraelében nincs kenyérre éhes ember. Az általa végzett kutatásból az is kiderül, hogy közöttük magas az öngyilkossági ráta. Az általa alapított mozgalomban azon dolgozik, hogy az átláthatóan fogyatékkal élőket az állami lakhatási várólistára tegye. Ennek az az oka, hogy szerinte általában nem kerülnek be ezekre a listákra, pedig állítólag jogosultak. Jó néhány találkozót tart a Knesszet tagjaival, sőt részt vesz a Knesszet illetékes bizottságainak ülésein és megbeszélésein is, de elmondása szerint akik tudnak segíteni, nem hallgatnak, azok pedig, akik hallgatnak, az ellenzékben vannak, ezért nem tudnak Segítség.

Most egyre több “átlátszó” fogyatékos embert szólít fel, hogy csatlakozzanak hozzá, vegyék fel vele a kapcsolatot, hogy segíthessen nekik. Véleménye szerint, ha a jelenlegi állapot továbbra is fennáll, nem kerülheti el a fogyatékkal élők demonstrációját, akik követelik jogaikat és megélhetésük alapvető feltételeit.

4) Alább találhatók Tatyana Kaduchkin mozgásmenedzser elérhetőségei:

A telefonszámai:

972-52-3708001. és: 972-3-5346644.

Telefonos fogadási ideje vasárnaptól csütörtökig (beleértve) 11:00 és 20:00 óra között – izraeli idő szerint délelőtt tizenegytől este nyolcig, kivéve a zsidó ünnepeket és a különböző izraeli ünnepeket.

5) Az alábbiakban egy levél eleje látható, amelyet különböző helyekre küldtem:

Nak nek:

Tantárgy: rendszer felépítés.

Tisztelt Hölgyeim/Uraim!

Érdekelne a következő szolgáltatás programozóktól való megrendelése: TTS-TEXT TO SPEECH rendszer felállítása

Örmény, fehérorosz, türkmén, kirgiz, jiddis és baszk nyelveken – olyan nyelveken, amelyek nem szerepelnek az általam használt TTS-rendszerekben (play.ht, voicemaker.in és aivoov.com) –, de az én nyelvemen megtalálhatók. blog disability5.com

Valóban lehetséges egy ilyen fejlesztés? És ha igen, mennyi ideig tart, és mik a szükséges pénzügyi költségek?

Hangsúlyoznom kell, hogy nem vagyok sem számítógépes, sem programozó – így nincs módom ellenőrizni a dolgokat.

Üdvözlettel,

assaf benyamini.

6) Az alábbiakban a “Jön a professzorokhoz” Facebook-csoporttal folytatott levelezésem:

Nak nek: “באים אל הפרופסורים.היסטוריה וארכיאולוגיה

Izraeli állampolgár vagyok, aki aktívan részt vesz a fogyatékkal élőkért folytatott harcban, melynek keretében IZRAEL államon kívüli nemzetközi szervezetekhez is fordulok. Többek között Örményországból is megszólítottam az embereket.

Mint tudják, körülbelül két és fél éve háború dúlt Örményország és Azerbajdzsán között a hegyi-karabahi befolyási területek miatt, és a hírek szerint Izrael nem volt semleges ebben a konfliktusban, és azonosult az azeri oldalon.

Ezért arra számítottam, hogy amikor örményországi emberekhez fordulok, izraeli állampolgárként (és én is annak adtam ki magam) a hozzáállásom nagyon rossz lesz.

Legnagyobb meglepetésemre minden örményországi embertől, akivel az interneten keresztül kapcsolatba kerültem, kivétel nélkül nagyon tiszteletteljes hozzáállást kaptam, és olyan embereket, akik sokkal többet próbáltak segíteni, mint bármely más országból.

Ez persze kellemes meglepetés számomra – azonban, mint aki semmit sem tud az örmény vagy azeri kultúráról, feltételezem, hogy van itt minden, amiről nem is tudok.

Szóval hol vannak a hibáim? amit nem értek?

Hangsúlyozom, hogy ezt a kérdést nem semmiféle dacból teszem fel – egyszerűen csak az érdekel, hogy mi a magyarázata annak, amit leírtam.

Üdvözlettel,

Asaf Benjamin.

David Cohen

Vajon mi az összefüggés a fogyatékkal élők harca IZRAEL-ben és IZRAEL állam rágalmazása között?

Az örmények ölyvekkel követtek el tömegmészárlást.

Az örmények mindig is óvakodtak IZRAEL becsületétől, és igyekeznek felvenni a versenyt vele, hogy elérjék azt a státuszt, amelyet a zsidóknak sikerült a holokausztnak adni, ebből fakadnak irántunk való tiszteletük és irigységük is.

IZRAEL nem vett részt aktívan a háborúban, megállapodásokat írt alá fegyverek eladásáról az azerieknek, akik a barátaink, ellentétben az örményekkel.

Bármely harmadik világbeli országban nagyon örülnének, ha megkapnák azt a segélyt, amit fogyatékkal élőink kapnak itt IZRAEL-ben és az életkörülményeket, ezért szerintem vicc és gúny, hogy Resh olyan állampolgárokhoz fordul, akik legfeljebb 400 dollárt keresnek. egy hónapig, és segítséget kapjanak tőlük abban a küzdelemben, amikor az Izraelben kapott rokkantsági járadék sokszorosa, és egy ilyen státuszú személy álma is, ezen országok köztesének.

 

David Cohen

Nem állítottam, hogy bármiféle kapcsolat lenne a fogyatékkal élők IZRAEL-i küzdelme és az örmények nemzethez való viszonyulása között.

Csak feltettem egy kérdést, mint aki semmit sem tud az örmény kultúráról. Elnézést kérek a kérdés felvetéséért – tényleg nem tudtam, hogy az ön módszere szerint tilos kérdéseket feltenni a témában. Ezenkívül itt nem próbálják meg rágalmazni IZRAEL államot – ez a te találmányod. Tisztázom azt is, hogy nem vettem fel közvetlenül a kapcsolatot Örményország állampolgáraival az anyagi adománykéréssel kapcsolatban – a kérések teljesen más témákról szóltak, főleg szabadúszó weboldalakon keresztül, mint pl.fivver.com. Egyetértek Önnel abban, hogy a fogyatékkal élők helyzete IZRAEL-ben mérhetetlenül jobb, mint egy olyan országban, mint Örményország. És ennél sokkal tovább is lehet menni: primitív társadalmak, ahol a túlélésre nincs esélyük azoknak, akik nem dolgoznak nehéz fizikai munkát, nem harcolnak háborúkban – és persze ezekben a társadalmakban nincs mit beszélni a fogyatékkal élők jogairól, az idősek vagy bármilyen gyógykezelés, ami egyszerűen nem létezik – vagy csak a lakosság egy rétege számára elérhető Nagyon korlátozott rálátás a királyra és közvetlen környezetére – érdekli Önt ez számunkra IZRAEL államban? összehasonlítási modell? És mi a következtetés? hogy a társadalmi szorongás, mint sok más dolog az életünkben, mindig inkább relatív, semmint abszolút dolog. Mint fogyatékkal élő IZRAEL államban, az összehasonlítás a között áll, amit IZRAEL állam minden gond nélkül tud adni a közönségnek, és megkönnyíti a dolgukat – és a kormány kudarcainak láncolata, amelyek miatt a fogyatékkal élő lakosság sokat kap. kevesebb, mint az ahhoz szükséges minimum, hogy méltósággal élhessen itt Izraelben – és nem máshol. A fogyatékkal élők helyzete IZRAEL államban és a szegény országokban élő fogyatékkal élők helyzete közötti összehasonlítás (sőt az Örményországnál sokkal rosszabb helyzetben lévők) nem képezi a fogyatékkal élők IZRAEL állammal szembeni követeléseinek alapját. . Nincs kétségem afelől, hogy a harmadik világ országaiban nagyon is előfordulhatnak olyan helyzetek, amelyekben ha Ön vagy én megsérülünk,

 

David Cohen

Assaf benyamini

Az örményekkel való bánásmóddal kapcsolatban csak annyit írtam, hogy a háború ellenére miért bánnak tisztelettel az IZRAELIAKKAL.

Természetesen bármilyen kérdést feltehetsz… szabadon.

Még mindig nem értem, hogy mi az összefüggés egy harmadik világbeli ország állampolgárai és az izraeli fogyatékkal élők helyzete között.

Nemcsak az izraeli fogyatékkal élőket nem hasonlítottam össze az örmény fogyatékkal élőkkel, hanem az egészséges emberek helyzetét az IZRAEL-i fogyatékkal élők helyzetével – jobb rokkantnak lenni IZRAELben, mint egy átlagos állampolgárnak Örményországban.

Még mindig kíváncsi vagyok:

Miért kell a fogyatékkal élők küzdelmét bevinni a nemzetközi kapcsolatokba?

Nem lehetséges ez IZRAEL rágalmazása a legfurcsább és legfeleslegesebb módon?

Szenvedő néphez fordulni, és a szemük előtt olyan követelésekkel integetni, ami számukra álom? Mi haszna ennek? És mi közük a mozgássérültekhez?

És még egyszer: kérdezz, mit akarsz, és tedd azt, amit akarsz, csak a logikára vagyok kíváncsi, és van-e ilyen hatással IZRAEL állam hírnevére?

 

mintsaf benyaminén

szerző

 

David Cohen

Tisztázom (ismét), hogy nem próbálják meg rágalmazni IZRAEL államot, és ennek a legjobb bizonyítéka: még mindig itt írok a Facebookon, és otthon vagyok, és nem vagyok fogva a Főbiztosság pincéjében. Szerviz, ahová küldtek volna, ha tényleg ilyesmit csinálok… És nem támasztok semmiféle követelést előttük: egyszerűen felvettem a kapcsolatot azokkal az örményországi emberekkel szabadúszó weboldalakon keresztül – és ki is fizettem nekik a teljes fizetést. azokra a feladatokra, amelyekért bármely más ország szabadúszói is teljes fizetést kapnának. A velük folytatott levelezésem során nagyon igyekeztem szemmagasságban beszélni – és csak olyan dolgok szerepeltek benne, amelyek technikailag és közvetlenül kapcsolódnak ahhoz a feladathoz, amelyhez szintén ugyanazokhoz a webhelyekhez kapcsolódtak -, semmi mást. Amint azt Ön is tudja, ezeken az oldalakon a világ minden tájáról érkezők regisztrálhatnak. Úgy gondolom (és ez természetesen az én személyes véleményem – és nem több, mint ez), hogy mi IZRAELben egy szörnyű erkölcsi igazságtalanságban vagyunk vétkesek, amelyet látszólag ártatlan “biztonsági export” címen követtek el – amelynek keretében a fegyvereket a szigetországban gyártották. Izrael államot kapzsiság okán csak olyan rezsimeknek vagy kétes szervezeteknek adják el, amelyek tömeggyilkosságokat követnek el – de természetesen az átlagos IZRAELI mindig sokkal kényelmesebben fogja kimondani az olyan dolgokat, mint „nem kapcsolódik közvetlenül hozzám” vagy „én” ne döntsünk erről” vagy „Nem rajtam múlik”, és más kijelentések, amelyektől jobban érezhetjük magunkat – elvégre ki lenne igazán hajlandó beismerni, hogy az országuk által eladott fegyvert ilyen szörnyű bűnök elkövetésére használják? És azt kérdezi, miért kell a fogyatékkal élők küzdelmét IZRAEL-ben a nemzetközi kapcsolatok területére vinni? Nos, választásból teszem. 2007-ben – vagyis 15 éve – csatlakoztam a fogyatékkal élők küzdelméhez IZRAELBEN. Az évek során én és sok más fogyatékkal élő ember próbált küzdeni azokkal a szörnyű igazságtalanságokkal, amelyek miatt sok fogyatékos ember már az utcán halt meg minden lehetséges módon, és nem csak tüntetéseken: számtalan felhívás és találkozás a szervezet tagjaival. A Knesset (IZRAELI parlament) a sajtóhoz vagy IZRAEL államon belül minden lehetséges szektorhoz fordul. Miután annyiszor bántalmaztak és hazudtam, én személy szerint (és én Csak azt írom ide, hogyan néznek ki a dolgok az én szemszögemből – és persze mások számára másként is nézhetnek ki) Teljesen elvesztettem a bizalmat a különböző állami hatóságok iránt. A kétségbeesés utolsó mentsváraként számos nemzetközi szervezethez fordulok (és mivel gyakran fordulok olyan nyelvekhez, amelyeket egyáltalán nem ismerek, és a fordítócégektől beszerzett fordításokat használom fel erre a célra, így sok esetben kéréseket küldhetnek szervezeteknek vagy magánszemélyeknek anélkül, hogy tudnák, mi a személyazonosságuk). Az IZRAEL államon kívüli felekhez intézett felhívásoknak két célja van: az IZRAEL államban működő fogyatékkal élők szervezetei és a fogyatékkal élők más helyről származó szervezetei között ilyen vagy olyan együttműködés létrehozására irányuló kísérlet, valamint egy kísérlet arra, hogy kívülről nyomást gyakoroljanak IZRAEL állam döntéshozóira, hogy egy kicsit komolyabban kezdjenek foglalkozni nehézségeinkkel. Szeretnéd ezt IZRAEL Állam rágalmazásának tekinteni? Szóval tudod mit: ebben az ügyben vállalom a magam hibáztatását – ahogy kifejtettem, nem maradt más választás vagy lehetőség. A mai napig hosszú sora van azoknak a kérdéseknek, amelyekre egyáltalán nem kínálnak megoldást – így továbbra is vitatkozhat velem, hogy rágalmazom IZRAEL államot -, és egyúttal biztosítom Önt arról, hogy a megvető hozzáállás IZRAEL állam sok-sok hatósága oly sok esetben garantálja, hogy választás hiányában kénytelen leszek folytatni. IZRAEL állam valóban elkezd-e komolyan foglalkozni? és nem csak kimondani és tovább hazudni? Ebben az esetben nagyon örülnék, ha abbahagynám a harcot, és nem küldenék több levelet sem. Eközben azonban ebben a kérdésben nem látunk irányváltást – a hosszú távú elhanyagolás és lenézés politikájának folytatása pedig azt jelenti, hogy másra nincs esély. Tehát ezt is IZRAEL állam rágalmazásának akarod nevezni? Tehát minden joga megvan ezt gondolni azokról, akik önszántukból csinálják – ezzel nem vitatkozom. Üdvözlettel, Assaf Benyamini. Tehát ezt is IZRAEL állam rágalmazásának akarod nevezni? Tehát minden joga megvan ezt gondolni azokról, akik önszántukból csinálják – ezzel nem vitatkozom. Üdvözlettel, Assaf Benyamini. Tehát ezt is IZRAEL állam rágalmazásának akarod nevezni? Tehát minden joga megvan ezt gondolni azokról, akik önszántukból csinálják – ezzel nem vitatkozom. Üdvözlettel, Assaf Benyamini.

 

David Cohen

mintsaf Benyaminén

Még ha csúnyán rágalmazod is Izraelt, nem fognak börtönbe zárni. demokrácia…

És nem ítéllek el a fájdalmad és nem a szenvedéseid miatt.

Tedd azt, amiről úgy gondolod, hogy előrelép.

Biztosíthatom Önöket, hogy semmilyen nemzetközi nyomás nem készteti IZRAEL államot arra, hogy több pénzt adjon a fogyatékkal élőknek, ez az állam belső ügye, és az állam ésszerű összegeket ad a fogyatékkal élőknek más nyugati országokhoz képest, ezért nevetséges azt gondolni, hogy valaki beavatkozik, és minden bizonnyal szervezetek vagy emberek a harmadik világ országaiból.

Egyetértek azzal, hogy tényleg nem elég, és lehet és kell többet adni (és van kitől venni) – de mint említettem: semmi külső nyomás nem segít – és igen, ez az állam rágalmazásának egy formája. IZRAEL.

IZRAEL állam olyan helyen van, ahol minden ellensége keresi a kategorizálás módját, és szerencsére a legtöbb ellenségünk szívesen élne itt, és elfogadná azokat a körülményeket, amelyeket fogyatékos embereink itt kapnak.

Jó egészséget neked

 

David Cohen

Igazad van. Ahogy kifejtettem, nekünk, fogyatékkal élőknek nincs más lehetőségünk.

 

Lior Pasternak

Az amerikai és a japán örményekkel kapcsolatos tapasztalataim szerint „realisztikus, nehéz és gyanakvó módon” tisztelik a zsidókat, és ez abból a kereszténységből ered, amelyet Közép-Ázsiában gyakorolnak a nyugati kereszténységhez képest.

Észrevettem, hogy az amerikaiakkal ellentétben alig mondják, hogy “Jézus Krisztus”, és általában zártak és távolságtartóak, rájöttem, hogy ez az ő kultúrájuk, nem beszélni és kapcsolatba lépni olyan emberekkel, akik nem a sajátjuk. Így ha egy kedves szót mondtak, az udvarias.

mintsaf benyaminén .

szerző

Lior Pasternak

Köszönöm a választ. Amúgy érdekesen hangzik.

 

Bruria Ginton-Lavender

Lior Pasternak

Hú, az én tapasztalataim Észak-Amerikában egy kicsit másak – tapasztalom és látom a közelséget és a testvériséget, beleértve a zsidók és örmények közötti házasságokat is. Sok zsidó egyébként azt is mondja, hogy „Jézus Krisztus” vagy „Jézus házaspár”, minden vallási szándék vagy vád nélkül, mint ahogy sokan azt mondják, hogy „Hatalmas Isten”, „A világ ura” stb. Vallásos szándékkal vagy anélkül. , de megszokásból, ami nem ártani, hanem döbbenetet/döbbenetet kifejezni, vagy szellemes vicceket akar.

Nem nehéz megérteni, hogy az iráni azeriek, mint a többi iráni nem perzsa nép, segíthetnek maguknak és a Közel-Keletnek visszatérni a síita forradalom előtti időkbe. Ha lehet, jó lenne megtalálni a diplomáciai módot arra, hogy az örményekkel is testvéri kapcsolatokban maradjanak, nemcsak azért, mert Charles Ezenborian (Ezenbor) a legmeghatóbb “Haidisher Maman”-t adta elő, hanem azért is, mert ők is súlyos holokausztot szenvedtek el, ” a rabszolgaság vallásához (Törökországban).

7) Alább látható a Facebook közösségi oldalon közzétett bejegyzésem a Shufersal hálózat velem szembeni viselkedéséről (megjegyzem, hogy azok a telefonszámok, amelyekre a hálózat nem válaszolt: 972-1-800-56-56 -56 és: 972-3-9481515).

 

Ma, 2022. szeptember 2-án, pénteken házhoz szállítottak Shufersal-Szállítás, amely a pénteki Yedioth Ahronót nújság. Mint tudják, egy szombati Yedioth Ahronoth újság körülbelül 20 NIS-be kerül, és a fő részen kívül mellékleteket is tartalmaz.

A Shufersal üzletlánc azonban ismeretlen okokból úgy döntött, hogy csak az újság nagy részét, a mellékletek nélkül kézbesíti.

Úgy gondolom, hogy amikor egy vásárló megrendel egy terméket és fizet érte, akkor ugyanazt a terméket teljes egészében – és nem csak egy részét – kell megkapnia. Ez elvi kérdés.

Sőt: amikor megpróbálok telefonos kapcsolatot létesíteni a Shufersal hálózattal, hogy tisztázzuk az ügyet, senki nem veszi fel a telefont, és a hívások egymás után azonnal megszakadnak.

Úgy gondolom, hogy ez nem megfelelő magatartás.

Üdvözlettel,

Assaf benyamin,

115 Costa Rica Street,

Bejárat A-lakás 4,

Kiryat Menachem,

Jeruzsálem

IZRAEL, irányítószám: 9662592.

telefonszámaim: otthon-972-2-6427757.

Mobil-972-58-6784040. Fax-972-77-2700076.

8)Megjegyzem, héberül beszélek, és más nyelvek ismerete erősen korlátozott. Egy közepes vagy alacsony szintű angol és egy nagyon alacsony szintű francia nyelven kívül nincs további tudásom ezen a területen.

A levél megírásához egy professzionális fordító cég segítségét vettem igénybe.

9) Az alábbiakban több link található, amelyeken keresztül további információkat találhat rólam és az izraeli fogyatékkal élők küzdelméről, amelyben részt veszek:

 

 https://www.facebook.com/profile.php?id=100066013470424

https://twitter.com/AssafBenyamini

https://www.webtalk.co/assaf.benyamini

https://anchor.fm/assaf-benyamini

https://open.spotify.com/show/4KKwFBQBwwapfWMb1tvdEw

https://vk.com/id384940173

www.tiktok.com/@assafbenyamini

 https://disability5.com/

https://www.youtube.com/channel/UCX17EMVKfwYLVJNQN9Qlzrg

 https://www.4shared.com/folder/oOyYCabv/_online.html

https://sites.google.com/view/raayonotonline/%D7%91%D7%99%D7%AA

 

https://sites.google.com/view/shlilibareshet/%D7%91%D7%99%D7%AA

 

 

Print Friendly, PDF & Email