Visit BlogAdda.com to discover Indian blogs Hitna medicinska pomoć - מידע לאנשים עם מוגבלויות
Skip to content
Home » Hitna medicinska pomoć

Hitna medicinska pomoć

Do:

Predmet: problem liječenja/praćenja.

Poštovane gospođe/gospodo.

Ja sam 50-godišnji muškarac iz područja Jeruzalema koji godinama pati od psihičkih problema – a također se liječi psihijatrijskim lijekovima.

Ali već nekoliko godina sam bez nadzora nad psihijatrijskim lijekovima koje uzimam. Razlog: psihijatri u mentalnozdravstvenim stanicama prestali su pružati ovu uslugu. Znam da zvuči nategnuto i potpuno apsurdno – ali nažalost to je tako.

S druge strane, i u svjetlu mojih ekonomskih poteškoća kao nekoga tko živi od invalidnine Državnog zavoda za osiguranje, privatno praćenje kod psihijatra nije moguće.

I štoviše: nakon nesreće na radu koju sam doživio početkom 1998. i polaganog i stalnog pogoršanja mog fizičkog zdravlja od tada do danas, sve mi je teže fizički doći do klinika na pregled ili liječenje – ako i kada je to potrebno . Ministarstvo zdravstva i Zavod za opće zdravstveno osiguranje u kojem sam osiguran trenutno ne reagiraju na ovu poteškoću.

Tražim rješenje – hitno moram nastaviti s lijekovima.

Lijepi Pozdrav,

assaf benyamini,

115 Costa Rica Street,

Ulaz A-stan 4,

Kiryat Menachem,

Jeruzalem,

IZRAEL, poštanski broj: 9662592.

moji brojevi telefona: kod kuće-972-2-6427757. mobitel-972-58-6784040. faks-972-77-2700076.

postskriptum. 1. Moj matični broj: 029547403.

2. Moje adrese e-pošte: [email protected] ili: [email protected] ili: [email protected] ili: [email protected] ili: [email protected] ili: [email protected] ili: [email protected] ili: [email protected] ili: [email protected]

3. Terapijski okvir u kojem se nalazim:

Udruga “Reut”-Hostel “Avivit”,

Ha Avivit ul. 6,

Kiryat Menachem,

Jeruzalem,

IZRAEL, poštanski broj: 9650816.

Brojevi telefona u uredima hostela:

972-2-6432551. ili: 972-2-6428351.

E-mail adresa hostela: [email protected]

Socijalna radnica iz tima hostela koja me prati do zaštićenog smještaja hostela: gospođa Sara Stora-972-55-6693370.

4. Ispod je e-mail koji sam poslao vodiču u hostelu:

U petak, 13. siječnja 2023. u 9:41:49 PMGMT+2, assaf benyamini [email protected]> Napisao:

Gospodinu Verdanu La-Zouzu, pozdrav:

Predmet: Moj odgovor na vaše riječi od 12. siječnja 2023.:

Dragi gospodine.

Povodom Vaših tvrdnji od 12.1.2023., u prilogu Vam prilažem post koji sam napisao na Facebooku na predmetnu temu. Molim vas, i na svakom jeziku zahtjeva, da me ne pritiskate po ovom pitanju. Psihijatri u centrima za mentalno zdravlje danas ionako ne prate lijekove – a ja izbjegavam ići tamo iz želje da zaštitim sebe i svoje zdravlje – i upravo iz istog razloga vas molim, i to na svakom jeziku vašeg zahtjeva, da me prestaneš pritiskati oko ovoga!!! Vi birate vidjeti stvarnost (a to nije “moja stvarnost”!!! Ovo je stvarnost s kojom se susreće svatko tko dođe u stanice za mentalno zdravlje).

A sada sam citat

http://antipsychiatry.org/

The

Antipsihijatrija

Koalicija-

Međunarodna organizacija žrtava psihijatrijskih napada, odnosno: teških povreda ljudskih prava od strane psihijatara.

Ima li takvih slučajeva i u državi Izrael? Uvjeren sam da ih ima – i to mnogo, zbog jedinstvenog statusa koji profesija psihijatar ima, a koji je razlikuje od bilo koje druge medicinske profesije.

Psihijatrijska profesija jedina je profesija među medicinskim profesijama u Izraelu u kojoj liječnik također ima izvršne ovlasti. Psihijatar svojom odlukom može pacijenta poslati na prisilnu hospitalizaciju – što ne može niti jedan liječnik bilo koje druge struke, pa čak ni u slučajevima koji to stvarno mogu opravdati (kao što je osoba koja je pretrpjela moždani udar, što u mom mišljenja postoje slučajevi u kojima osobu treba odvesti na liječenje čak i ako je u tom trenutku protiv toga, a to je iz jednostavnog razloga što ta osoba u tom trenutku nije kvalificirana za donošenje odluka). Iako je za svaku prisilnu hospitalizaciju potrebno odobrenje okružnog psihijatra, s obzirom da je u velikoj većini slučajeva osoba koja poznaje bolesnika ili osobu u zajednici psihijatar u zajednici a ne okružni psihijatar. U takvoj situaciji, kada je s jedne strane stav bolesnika koji ne želi biti hospitaliziran na psihijatrijskom odjelu, a s druge strane stav okružnog psihijatra o potrebi hospitalizacije, potpuno je jasno. da će okružni psihijatar automatski zauzeti stav svog profesionalnog kolege, a ne stav pacijenta.

Ova stvarnost, koja mnogim psihijatrima daje neograničenu moć i autoritet, uzrokuje da mnogi od njih budu zbunjeni, da zaborave za što ili za koga rade – a kao nusproizvod, ja, kao i mnogi drugi pacijenti, susrećem se s agresivnim i ponižavajućim stavom prema dio psihijatara. Iz tih sam razloga prestala odlaziti u centar za mentalno zdravlje kako bih se jednostavno brinula za sebe i svoje zdravlje. Potpuno mi je jasno da način ponašanja koji sam ovdje objasnio ni u kojem slučaju neće dopustiti nikakvo praćenje i bilo kakvo liječenje. Nažalost, terapeutski okvir u kojem se nalazim u zajednici tu stvarnost odlučuje tumačiti na iskrivljen način i prezentirati svoje stvari, kao da ne želi surađivati ​​s „liječenjem“ ili „pomoći“ koja mi se tamo navodno nudi. Naravno, od ovoga nema nikakve koristi: bilo bi dosta glupo da opet idem u mentalne stanice samo da opet dokažem ono što već znam na temelju dugogodišnjeg iskustva koje sam nažalost stekla kao pacijent. Osim toga, stanje mog fizičkog zdravlja otežava mi fizički dolazak u stanice na kontrolu – a na to trenutno nema odgovora u okviru javne medicine u Izraelu. Nema razloga da se trudim i stignem tamo samo da upijem bol i prijezir koji me čeka kod njih. stanje mog tjelesnog zdravlja otežava mi fizički dolazak u stanice na kontrolu – a na to trenutno nema odgovora u okviru javne medicine u Izraelu. Nema razloga da se trudim i stignem tamo samo da upijem bol i prijezir koji me čeka kod njih. stanje mog tjelesnog zdravlja otežava mi fizički dolazak u stanice na kontrolu – a na to trenutno nema odgovora u okviru javne medicine u Izraelu. Nema razloga da se trudim i stignem tamo samo da upijem bol i prijezir koji me čeka kod njih.

Želio bih naglasiti da ovi zaključci ni u kom slučaju nisu ishitreni ili ishitreni zaključci – to su zaključci do kojih sam morao doći nakon vrlo temeljitog i dubinskog istraživanja materije, i to tijekom mnogo godina.

U terapeutskom okruženju gdje se nalazim postoji psihijatar koji ponekad radi domaću zadaću za pacijente. Njezin dolazak u moju kuću mogao je koliko-toliko ublažiti tugu – ali udruga u kojoj sam ja to odlučno odbija dopustiti – i to bez obrazloženja ili obrazloženja odbijanja.

Pošiljatelj je gospodin Assaf Binyamini-Dier iz zaštićenog smještaja hostela “Avivit”.

Moja osobna karta: 029547403.

5. Moj obiteljski liječnik:

Dr. Brandon Stewart,

“Klalit Health Services” – Ambulanta šetalište,

Ulica Daniel Yanovsky 6,

Jeruzalem, poštanski broj: 9338601.

Broj telefona u ordinacijama klinike: 972-2-5098282. Broj faksa u uredima klinike: 972-2-6738551.

6. Lijekovi koje uzimam:

Psihijatrijski lijekovi:

I. Seroquel –

2 tablete od 300 mg svaku večer.

II. Tegretol CR –

400 mg – svako jutro. 400 mg-svaku večer.

III. Effexor –

150 mg – svako jutro. 150 mg-svaku večer.

7. Popis zdravstvenih problema od kojih patim:

I. Mentalna bolest-kompulzivni sindrom OCD- i bolest definirana kao shizo-afektivni poremećaj.

II. Psorijatični artritis. Ovu bolest prati reumatološka ambulanta bolnice Hadassah Ein Kerem.

Nadzire me voditelj odjela, dr. Hagit Peleg.

III. Neurološki problem čija definicija nije jasna. Njezini glavni simptomi: predmeti koji mi padaju iz ruku, a da ne primijetim, vrtoglavica, gubitak osjeta u nekim dijelovima dlanova i određeni problem s ravnotežom i držanjem.

IV. Kronična diskus hernija u leđima u kralješcima 4-5 – koja se također širi u noge i otežava hodanje.

V. Sindrom iritabilnog crijeva.

VI. Početak znakova kardiološkog problema od prošlih mjesec dana (pišem u četvrtak, 22. ožujka 2018.) – a do trenutka pisanja ovih redaka još uvijek nije razjašnjena suština problema, koja se manifestira u prsima. bolovi tijekom većeg dijela dana, poteškoće u disanju i govoru.

VII. Značajno slabljenje vida koje se dogodilo zadnjih godina (pišem ove riječi u četvrtak, 3. lipnja 2021.).

Prisiljen sam zanemariti problem i ne liječiti ga, kako zbog teške financijske nevolje kao netko tko živi od invalidnine Zavoda za nacionalno osiguranje, tako i zbog vrlo glomaznog birokratskog ponašanja fonda općeg zdravstvenog osiguranja od kojeg Ja sam član koji mi u mnogim slučajevima ne dopušta da dobijem medicinske pretrage ili tretmane koji su mi potrebni.

A. Ispod je e-poruka koju šaljem raznim tvrtkama:

Do:

Ima li vaša tvrtka affiliate program?

Možete li to elaborirati?

Assaf Benyamini.

*1) moje e-mail adrese: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected]

2) moji brojevi telefona: kod kuće-972-2-6427757. mobitel-972-58-6784040.

faks-972-77-2700076.

3) moja poštanska adresa:

assaf benyamini,

Ulica Costa Rica 115/4,

četvrt qiriat menahem,

Jeruzalem,

IZRAEL, poštanski broj: 9662592.

4) moj prvi jezik je hebrejski (עברית).

5) moje web stranice: https://www.disability55.com/ i: https://assaf-permalinks.com i: https://dev-list-in-the-net.pantheonsite.io

B. Ispod je poruka koju sam poslao izvršnom direktoru Nacionalnog instituta za osiguranje Države Izrael, povećavajući Yarona Shalom U utorak, 24. siječnja 2023. u 13:35 sati:

gospođi Yarona Shalom pozdrav:

Ja, assaf benyamini, 50-godišnji invalid iz Jeruzalema – koji živim od invalidnine Nacionalnog zavoda za osiguranje i član pokreta “nitgaber” – transparentni invalidi. U pokretu nastojimo djelovati u ime transparentne zajednice osoba s invaliditetom – svih onih osoba koje imaju invaliditet i teške zdravstvene probleme koji nisu vidljivi na van.

Ravnateljica našeg pokreta, koja je ujedno i njegova osnivačica, gospođa Tatiana Kaduchkin, željela bi biti s vama, kao glavna ravnateljica Nacionalnog zavoda za osiguranje, kako bismo vidjeli što se može učiniti za zajednicu osoba s invaliditetom za koju smo pokušavajući djelovati.

Možeš li ostati u kontaktu s njom?

Njeni brojevi telefona su:

972-52-3708001. i-: 972-3-5346644.

Lijepi Pozdrav,

assaf benyamini – član pokreta “nitgaber” – transparentne osobe s invaliditetom.

postskriptum. 1) Moji brojevi telefona: kod kuće-972-2-6427757. Mobitel-972-58-6784040. Faks-972-77-2700076.

2) Web stranica našeg pokreta: https://www.nitgaber.com/news

C. Ispod je nekoliko objava koje sam objavio na društvenoj mreži Facebook:

1)Izraelska visokotehnološka tvrtka pokreće novi pothvat – “The Demonstration” kako se zove.

Ovo je nova društvena mreža, gdje možete naručiti demonstracije na različite teme – uz naknadu.

Osnovni paket, koji uključuje postavljanje tema za demonstracije, također ima plaćene usluge:

Posebna naplata za vijoreće natpise (u aplikaciji možete definirati parametre kao što su veličina znaka, boja u kojoj će biti tiskana slova, simboli, karikature ili crteži, a možete definirati i materijal od kojeg će znak biti izrađena i ručka potrebna za nošenje. Naravno, svaki materijal ima različitu cijenu).

Tu je i posebna naknada za sukob s policijom, posebna naknada za korištenje razglasa i još mnogo toga.

Ispred ureda visokotehnološke tvrtke koja razvija “demonstracije” organiziraju se masovne demonstracije: “Demonstracije ne mogu biti domena samo bogatih!!! Ne možete tako nešto raditi!!! To je nemoralno! Što će jadni ljudi koji žele demonstrirati i prosvjedovati protiv društvenih nepravdi?

Unatoč svemu, projekt uzima maha i vrlo je uspješan, a zaposlenici tvrtke izlaze na proteste i prijete im:

“Vaša demonstracija je protuzakonita!! Niste platili!! Predajemo stvar na ovrhu!!”.

“A osim toga, ne razumijemo oko čega je to galama” – kažu u tvrtki.

Plaćate automobil, vožnju autobusom ili bilo koji drugi proizvod – pa zašto ne biste platili i demonstracije? Zar ne znaš da novac pokreće svijet?”

Vlasti i vladini uredi diljem svijeta zadovoljni su projektom: “Kako se samo zabavljamo. Bit će manje demonstracija. A ako ih bude – barem ćemo od toga zaraditi. Radit ćemo stvari koje će uznemiriti javnost , natjerat ćemo ih da izađu i demonstriraju – a onda ćemo naplatiti naknadu. Kakva ljepota – imamo sjajan posao! !”.

lol…

2) Post od 23. siječnja 2023.:

Posljednjih mjeseci državu Izrael napao je misteriozni virus (i ne – ne mislim na Coronu).

Simptomi: ljudi postaju nervozniji, ne slušaju nikoga, au dosta slučajeva preraste i u nasilje. Ali u pravu smo: građanin je kupac države – a kupac je, kao što znamo, uvijek u pravu. Vidite ga posvuda: na cestama i stazama, u obrazovnim ustanovama i školama, u bolnicama i klinikama, u javnom prijevozu (sve više slučajeva nasilja nad vozačima autobusa) iu drugim državnim uredima i raznim javnim ustanovama – također u javnim parkovima i na otvorenom. Naravno, epidemija ne mimoilazi ni članove Knesseta, koji jedni druge neprestano psuju, viču i grubo govore.

I ukratko: ljudi posvuda imaju “kratak fitilj” – sa sve manje volje zastati ili poslušati nekog drugog. U tom kontekstu zanimljivo je hoće li se napraviti studija koja će ispitati koliko je prosječno vrijeme u razgovoru između dva izraelska građanina potrebno od trenutka kada osoba počne pričati dok je sugovornik ne prekine i prestane slušati mu. Hoće li proći nekoliko sekundi? Ili možda čak djelić sekunde? I hoće li se takva istraživanja provoditi u drugim dijelovima svijeta? I ako je tako, je li naša situacija u Izraelu u tom pogledu bolja ili lošija u usporedbi s drugim zemljama?

Pa čak i ako takva studija nije napravljena ili će biti napravljena o stupnju nacionalne pozornosti (a možda je moguće napraviti “indeks pozornosti” – kako bi se pratili podaci o pozornosti stanovništva?) – je li moguće identificirati isti misteriozni virus koji uzrokuje da toliko ljudi prestane slušati jedni druge, grubo prekidaju riječi jedni drugima, psuju i postaju sve nasilniji?

Moguće je da ćemo, ako ovaj virus bude identificiran, bolje upoznati njegov mehanizam djelovanja ili odakle dolazi – ili ćemo možda pronaći načine da se nosimo s njim.

Ili je to kronična ili neizlječiva bolest, pa više ništa ne pomaže?

Dragi psihijatri, koja je ovdje dijagnoza? Kako biste nazvali ovaj poremećaj masovne i kolektivne pažnje?

Ili ste u međuvremenu prestali čitati ili slušati?

lol…

3) Post od 23. siječnja 2023.:

Na psihijatrijskom odjelu odlučuje se o prekidu liječenja od droga za sve pacijente, bez iznimke.

Razlog: izlazi nova uredba koja će omogućiti novčano kažnjavanje pacijenata koji napadaju članove medicinskog osoblja.

Odjel odlučuje izreći novčanu kaznu kao kolektivnu kaznu za sve pacijente, zbog nekoliko slučajeva pacijenata ili članova njihovih obitelji koji “nisu dobro razgovarali” s osobljem. Pacijenti nemaju novaca platiti kaznu – pa odluče napraviti svojevrsni “prijeboj” uštedama odjelne kase koje će se ostvariti nenabavkom lijekova.

Je li ovo izmišljeni scenarij? Ili će liječnički timovi doista moći poduzeti takav korak?

Pa gdje je granica? Koje se rečenice ne smiju izgovoriti liječniku, socijalnom radniku ili drugim terapeutima, za čije izgovaranje ću ja kao pacijent morati platiti kaznu?

U vijestima su to kratko objavili – zašto ne precizirati? Uostalom, i verbalno nasilje je vrsta nasilja po metodi mnogih psihijatara – zar ne?

Pitam se zašto nije precizirano – prije nego što pacijent dođe u terapijsku arenu mora znati koja su pravila igre, što se ne smije govoriti, a što smije – i što se događa ako ti i takvi liječnici odluče pribjeći ovim novčanim kaznama nepravedno i bez ikakvog relevantnog ili materijalnog razloga. Naravno, mogu postojati i slučajevi u kojima će se to zloupotrijebiti samo u svrhu osobne osvete ili likvidacije računa – i to bez ikakvog objektivnog opravdanja ili situacije u kojoj je medicinsko osoblje stvarno napadnuto ili u opasnosti.

Hoćemo li doći u situaciju da će na svaki liječnički pregled, fotografiranje, bilo kakav tretman, osim medicinskog osoblja, ulaziti i policija? I kakve će biti upute za otvaranje vatre u tim slučajevima?

I naravno, budući da postoji opasnost da policajci ili liječnici zlouporabe ove propise, mogu doći do zaključka da postoji potreba za osnivanjem inspektora iz posebnog javnog vijeća kako bi se spriječili slučajevi zlouporabe novčanih kazni. mehanizam koji će se uz njih uspostaviti.

I što na kraju? Svaki liječnički pregled uključit će tim cijelog suda?

Šokantno i neugodno…

Molim vas da mi napravite uredan popis/tabelu:

Jedan stupac riječi koje se smiju izgovarati liječnicima.

U drugom stupcu su riječi koje se ne smiju govoriti liječnicima.

stvarno mi treba. Ponijet ću karton na svaki sastanak s liječnikom, medicinskom sestrom ili socijalnim radnikom – inače kako ću znati?

Molim – pošalji mi stol – nemam novaca da platim kazne zdravstvenom sustavu.

Adresa za slanje tablice:

Pacijent assaf benyamini,

115 Costa Rica Street,

Ulaz A-stan 4,

Kiryat Menachem,

Jeruzalem,

IZRAEL, poštanski broj: 9662592.

Obvezujem se: 1. Osigurati da ova tablica riječi bude obješena na istaknutom mjestu u svakoj sobi moje kuće.

2. Donesite kopiju ove tablice u svaku terapeutsku arenu u koju ću ići.

3. U razgovoru s medicinskim osobljem koristit ću samo riječi koje se nalaze u tablici i dopuštene su za upotrebu.

4. Riječi koje se ne pojavljuju u tablici, ili koje su u stupcu riječi koje su zabranjene za korištenje – uostalom, od sada se neće izgovarati, čak i ako je to bitno za potrebe opisa jednog ili neki drugi medicinski postupak.

5. U slučaju da sam zaboravio krštenje kod kuće prije nego što sam došao liječniku – uostalom, kad se to sazna, morat ću izbjegavati dolazak na mjesto pregleda ili liječenja.

Pa čekam nestrpljivo – gdje je stol?

Dakle, dragi liječnici, ne vjerujete kompaniji Izraelske pošte (o da, ne vjerujem ni ja njima)? Tablicu mi možete poslati i faksom

čiji je broj: 972-77-2700076.

ili na e-mail: [email protected]

4) Ispod je post koji sam objavio 30. siječnja 2023.:

Pacijent na psihijatrijskom odjelu medicinskom osoblju: “Boli me. Želim da me pregledate.”

Medicinsko osoblje pacijentu: “Šuti!!! Ovo je psihijatrijska bolnica – nije tvoj dom. Mi, i samo mi, odlučujemo o liječenju i kada te boli i kada te ne boli – i nikako ti!!! Jadni duševni bolesnik!!”.

Pacijent stenje od boli: “Ali stvarno boli, molim te…”.

Sestrinski tim: “Pa ovaj pacijent vjerojatno ne razumije što mu govore. Vezat ćemo te za krevet na tjedan dana – i nemoj nam se više usuditi reći da te boli !! Uskoro završava smjena i idemo doma – a nemamo snage za vaše gluposti sad!!!” . 

5) Danas, 30. siječnja 2023. – točno 90 godina od strašnog i strašnog povijesnog događaja.

30. siječnja 1933. – Dolazak nacista na vlast u Njemačkoj(referenca na unos na Wikipediji napisan na hebrejskom)

-A ono što je bilo nakon toga nikada ne možemo zaboraviti… 

6) Izraelska start-up tvrtka razvija aplikaciju pod nazivom “Professional and Real” – aplikaciju čija je svrha korisnicima omogućiti prijavu lažnog predstavljanja kao stručnjaka, kao i suradnju s nadležnim državnim tijelima (Tijelo za tržišno natjecanje, Izrael Policija, sudovi itd.) – ako i kada to postane potrebno.

Koliko bi se ljudi prijavilo za takvu aplikaciju?

D. Ispod je e-mail na koji sam poslao dr. Hagit Peleg Iz bolnice Hadassah Ein Kerem:

Pisma za dr. Hagit Peleg.  

[email protected]

Četvrtak, 26. u 16:28

Do dr. Hagit Peleg pozdrav:

Predmet: zahtjev za savjetovanje.

Draga gospođo .

Kad sam zadnji put bio na pregledu u vašoj ambulanti, rekli ste mi da sada postoje novi lijekovi za liječenje psorijaze, te da je moguće da se čak i ljudima poput mene koji pate od velikih financijskih poteškoća sada može pomoći udruga “haverim lerefuah”. Njoj upućujete pacijente u ovoj situaciji.

Nakon toga sam posjetio svog obiteljskog liječnika – dr. Brandona Stewarta – i od njega sam shvatio da će s vama razgovarati o tome.

Jeste li razgovarali s njim?

Također, koliko ja znam, trenutno ne postoji tretman koji može izliječiti psorijazu – je li to istina? A ako to nije točno ili netočno, možete li objasniti koje su, od danas, mogućnosti liječenja psorijaze?

U prošlosti nisam želio primati lijekove za psorijazu zbog još jednog razloga: velike šanse da patim od nuspojava – au isto vrijeme vrlo kratka razdoblja remisije koja se mogu postići, ako se uopće mogu postići.

Iz Vaših riječi sam shvatio da je ovakva situacija bila prije 10-15 godina (a to je vrijeme kada su mi dermatolozi kod kojih sam bila na pregledu govorili o situaciji koju sam ranije spomenuo, te nisu preporučili biološki tretman iz navedenih razloga) – i danas više nije istina.

I stoga bih pitao: Koje je razdoblje remisije psorijaze koje mogu postići ako se počnem liječiti nekim od novih lijekova? A koji su to lijekovi?

Također, ako mi doista novi lijekovi mogu omogućiti postizanje produljenog razdoblja remisije psorijaze bez ozbiljnih nuspojava, i doista postoji mogućnost

korištenjem udruga “haverim lerefuah”. Za pomoć u financiranju liječenja – u tom slučaju zanima me koji je postupak potreban za liječenje od ovisnosti.

Lijepi Pozdrav,

assaf benyamini – pacijent na reumatološkoj ambulanti bolnice Hadassah Ein Kerem.

postskriptum. 1) Moj matični broj: 029547403.

2) Moji brojevi telefona: kod kuće-972-2-6427757. Mobitel-972-58-6784040.

E. Ispod je e-poruka koju sam poslao na “modest.app”:

moje pismo “modest.app”.

Yahoo/poslano

assaf Benyamini< [email protected] >

do:

[email protected]

Nedjelja, 29. siječnja 2023. u 15.49 sati

Za: “modest.app”.

Predmet: Tehnološki alati.

Poštovane gospođe/gospodo.

Od 2007. godine sudjelujem u borbi za invalide u Izraelu – borbi za koju se zna da je i medijski dosta popraćena.

Jedan od načina na koji pokušavamo unaprijediti borbu je korištenje raznih tehnoloških alata: pisanje na društvenim mrežama, otvaranje web stranica i pokušaj njihove promocije i poboljšanja, upravljanje virtualnim zajednicama i tako dalje.

Moje pitanje u vezi s tim je: Je li moguće da vaša tvrtka ili organizacija ponudi tehnološke alate koji nam mogu pomoći u našoj borbi? I ako da – u kojim područjima i kako? Lijepi Pozdrav,

assaf benyamini,

115 Costa Rica Street,

Ulaz A-Stan 4,

Kiryat Menachem,

Jeruzalem,

IZRAEL, poštanski broj: 9662592.

moji brojevi telefona: kod kuće-972-2-6427757. Mobitel-972-58-6784040.

Faks-972-77-2700076.

postskriptum. 1) Moj matični broj: 029547403.

2) Moje web stranice: https://www.disability55.com/ i: https://assaf-permalinks.com i:  https://dev-list-in-the-net.pantheonsite.io

3) Dana 10.7.2018 pridružio sam se društvenom pokretu pod nazivom “Prevladaj” – transparentni invalidi. Trudimo se promicati prava transparentnih invalida, odnosno: ljudi poput mene koji pate od zdravstvenih problema i vrlo teških bolesti koje nisu upadljivo vani – vanjske nevidljivosti koja nas uzrokuje vrlo tešku diskriminaciju. 

Voditeljica pokreta, koja je ujedno i njegova osnivačica, je gospođa Tatiana Kaduchkin, a može se dobiti na telefon 972-52-3708001.

Vrijeme odgovora na telefon: od nedjelje do četvrtka od 11 do 20 sati. Izrael

vrijeme – osim za židovske praznike i razne izraelske praznike.

4) Evo nekoliko riječi objašnjenja našeg pokreta, kako su se pojavile u tisku: Tatiana Kaduchkin, obična građanka, odlučila je osnovati pokret “Prevladaj” uz pomoć onoga što ona naziva “Transparentni invalidi”.

Do sada se okupilo oko 500 ljudi iz cijele države Izrael

pokret. U intervjuu za Dnevnik Kanala 7 govori o projektu i onim osobama s invaliditetom koje ne dobivaju odgovarajuću i dovoljnu pomoć nadležnih samo zato što su transparentni.

Prema njezinim riječima, populaciju s invaliditetom možemo podijeliti u dvije skupine: osobe s invaliditetom s kolicima i osobe s invaliditetom bez kolica. Drugu skupinu definira kao “transparentne invalide” jer kaže da nemaju iste usluge kao invalidi s kolicima, iako su definirani kao invalidi od 75 do 100 posto. Ti ljudi, objašnjava ona, ne mogu sami živjeti, a trebaju im dodatne usluge na koje invalidi u kolicima imaju pravo. Na primjer, transparentni invalidi primaju nisku invalidsku mirovinu od Nacionalnog zavoda za osiguranje, ne primaju određene dodatke kao što su dodatak za posebne usluge, dodatak za pratnju, dodatak za mobilnost, a također primaju nižu naknadu od Ministarstva stanovanja.

Prema studiji koju je proveo Kaduchkin, ovi prozirni invalidi su trbuhom za kruhom unatoč pokušaju tvrdnje da u Izraelu 2016. nema trbuhom za kruhom. Studija koju je provela također navodi da su stope samoubojstava među njima visoke.

U pokretu koji je osnovala radi na uključivanju osoba s očiglednim invaliditetom na liste čekanja za javni smještaj. To je zato što ona kaže da oni obično ne ulaze na te popise iako bi trebali ispunjavati uvjete. Održi dosta sastanaka s članovima Kneseta i čak sudjeluje u sastancima i raspravama relevantnih odbora u Knesetu, ali kaže da oni koji mogu pomoći ne slušaju, a slušatelji su u opoziciji i stoga ne mogu pomoći.

Sada poziva sve više “prozirnih” invalida da joj se pridruže, da joj se obrate kako bi im pomogla. Prema njezinoj ocjeni, ako se situacija nastavi ovakva kakva je danas, neće biti spasa od demonstracija invalida koji će tražiti svoja prava i osnovne uvjete za egzistenciju.

5) Moje adrese e-pošte: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected] 

6) Evo nekoliko linkova na moje profile na raznim društvenim mrežama:

https://www.webtalk.co/assaf.benyamini

https://www.facebook.com/profile.php?id=100066013470424

https://twitter.com/MPn5ZoSbDwznze

https://www.youtube.com/channel/UCX17EMVKfwYLVJNQN9Qlzrg

https://www.youtube.com/watch?v=sDIaII3l8gY

https://anchor.fm/assaf-benyamini

https://assafcontent.ghost.io/

https://www.youtube.com/channel/UCN4hTSj6nwuQZEcZEvicnmA

https://soundcloud.com/user-912428455?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing

7) Evo poruke koju je na Facebooku napisao IZRAELSKI filmski urednik Tali Ohaion:

18 m

Tali Ohaion

6 dana

za dokumentarac na kojem je radila posljednjih godina “Esther Cinema – from the White City to the Netflix generation”,

U potrazi za osobnom arhivom, fotografijama atmosfere u Hamkinu 90-ih petkom u podne i općenito, kao i Dizengoff trga ranih 80-ih, djece trga, “frikova” koji su se okupljali na trgu. .

Javite se privatno ili na telefon 972-52-2846954

F. Ispod je e-poruka koju sam poslao na “amodat.com”:

slova toamodat.com”.

Yahoo/poslano

assaf benyamini< [email protected] >

do:

[email protected]

Ponedjeljak, 30. u 13:45  

To: “amodat.com”.

Predmet: Traženje ideja za posao.

Poštovane gospođe/gospodo.

Ja sam 50-godišnjak iz Jeruzalema – čovjek koji pati od invaliditeta i teških bolesti. Dugi niz godina ne mogu se vratiti na tržište rada – i zbog svoje situacije i ograničenja moram tražiti nekonvencionalne ideje pomoću kojih bih to mogao učiniti – a u nastavku je nekoliko primjera:

1) Čitao sam o projektu pod nazivom “The Honey Badger” – u okviru kojeg tehnološki divovi poput Googlea ili Facebooka upravljaju ugovornom tvrtkom sa sjedištem u gradu Manili na Filipinima. Uloga zaposlenika u ovoj tvrtki, ali iu drugim ugovornim tvrtkama (nepoznat je broj tvrtki angažiranih na ovom području) je uklanjanje problematičnih sadržaja (droge, prostitucije, pedofilije, prijenosa pogubljenja ili terorističkih aktivnosti itd.) iz Internet. U 2018., Monday May Cinema Nijemci pod imenom Hans Block i Moritz Reiswick producirali su dokumentarni film pod nazivom “Internet Cleaners” o radu radnika u tim tvrtkama.

Razmišljao sam, na primjer, o radu u takvom okviru.

Naglasit ću da sam potpuno svjestan uvredljivosti takvog rada u odnosu na one koji se njime bave: prema raznim publikacijama, mnogi ljudi koji su radili na tim poslovima su umrli, ili pak razvili vrlo ozbiljne psihičke i fizičke bolesti kao rezultat stalne i svakodnevne izloženosti teškim sadržajima. Međutim, to me ne obeshrabruje, a to je zato što ionako više nemam što izgubiti u svom životu – a kao što sam već godinama spominjala, nisam se uspjela vratiti na tržište rada (sve druge mogućnosti pomoć organizacijama, oglasnim mjestima za zapošljavanje ili izravno kontaktiranje s mnogim tvrtkama iscrpljeni su – i još mnogo godina).

2) Kao što znate, produkcijske kuće i scenaristi koji u svoje ime snimaju određene scene za filmove ponekad snimaju dijelove u kojima se snimaju leševi ili naizgled mrtvi ljudi. Razmišljao sam o takvom poslu portretiranja leševa – posao koji ne zahtijeva nikakav fizički napor i teški invaliditet svakako ne bi trebao smetati. Naglasio bih da ovo nije šala niti bilo kakva šala – mislim to potpuno ozbiljno – a i ako je moguće, barem na prvi pogled, izgledat će smiješno ili glupo.

3) Čuo sam da postoji područje softverske obuke, odnosno: zaposlenika čija je uloga unos podataka u sustave razvoja umjetne inteligencije ili strojnog učenja – posao za koji se zna da je neophodan. Unosom podataka programi se “uče” kako se ponašati ili reagirati u određenim situacijama.

Mislim da ovakva vrsta posla može biti izvrsno rješenje za one slučajeve kada s jedne strane nema sposobnosti za obavljanje fizičkog rada ili prevelikog napora zbog tjelesnog invaliditeta, ali u isto vrijeme nema dovoljno znanja o računalu za rad u programiranju.

Čuo sam da je u zatvorima u Finskoj zatvorenicima dopušteno raditi ovaj posao. Mislio sam da se i u takvom poslu može i da se mogu uklopiti.

Imate li još neke ideje za neobične poslove u koje se može uklopiti i osoba s teškim invaliditetom?

Lijepi Pozdrav,

assaf benyamini,

Costa Rica St. 115,

Ulaz A – Apartman 4,

Kiryat Menachem,

Jeruzalem,

IZRAEL, poštanski broj: 9662592.

moji brojevi telefona: kod kuće-972-2-6427757. Mobitel-972-58-6784040. Faks-972-77-2700076.

Postskriptum. 1) Moj matični broj: 029547403.

2) Moje e-mail adrese: [email protected] ili: [email protected] ili: [email protected] ili: [email protected] ili: [email protected] ili: [email protected] ili: [email protected] ili: [email protected] ili: [email protected]

3) životopis – assaf benyamini:

Osobni podaci: assaf benyamini, osobna iskaznica. 029547403.

Datum rođenja: 11.11.1972. Adresa: 115 Costa Rica St., Kiryat Menachem, Jeruzalem, IZRAEL. 

Brojevi telefona: kod kuće-972-2-6427757. Mobitel-972-58-6784040. Faks-972-77-2700076.

Obrazovanje: 10 godina školovanja i djelomična matura. Vojna služba: oslobođena iz zdravstvenih razloga.

Radno iskustvo:

1998-rad u stolariji RESHET (Južni Tel Aviv)

1998.-2005.-Rad u Nacionalnoj knjižnici, pomažući stručnom timu knjižničara u raznim poslovima. 

2009-2010-Rad u lancu “Avgad” za sortiranje nakita.

Veljača-svibanj 2019.-rad u informatičkoj tvrtki HMSOFT.

Početak veljače 2020.- tri radna dana dijeljenja novina prolaznicima na ulici.

volontiranje: 

Aktivan u Stožeru borbe invalida. Volontiranje u Centru za iskorištavanje prava općine Jeruzalem za pomoć potrebitom stanovništvu.

Opće informacije: Visoko motivirani, visoke verbalne i pisane komunikacijske vještine, sposobnost improvizacije i rješavanja problema. Imam dugogodišnje poznanstvo s organizacijama civilnog društva.

Imam tjelesni nedostatak koji mi onemogućuje dizanje teških tereta i dugotrajno stajanje na nogama.

G. Ispod je poruka koju sam objavio na Facebook stranici “box office mojo“:

Za: “Box Office Mojo”.

Re: Promotivni videi.

Poštovane gospođe/gospodo.

Dana 10. srpnja 2018. pridružio sam se društvenom pokretu pod nazivom “Overcome” – Transparent Disabled (na hebrejskom: תנועת נכים שקופים).

U našem pokretu nastojimo promovirati prava transparentnih invalida, tj.

ljudi poput mene koji pate od teških bolesti i invaliditeta, a istovremeno pate od uskraćivanja socijalnih prava u vrlo velikim razmjerima zbog činjenice da njihov invaliditet ili bolest nema očitih vanjskih obilježja.

Zanima nas možete li nam pomoći tako što ćete izraditi video zapise o nama i postaviti ih na internet – nastojeći tako poboljšati našu vidljivost na webu i na taj način promovirati ciljeve našeg pokreta.

Pozdrav,

assaf benyamini,

115 Costa Rica Street,

Ulaz A-Stan 4,

Kiryat Menachem,

Jeruzalem,

IZRAEL, poštanski broj: 9662592.

moji brojevi telefona: kod kuće-972-2-6427757.

Mobitel-972-58-6784040. Faks-972-77-2700076.

Post Scriptum. 1) Moj matični broj: 029547403.

2) Moje e-mail adrese: [email protected]  i: [email protected] i: [email protected] i: [email protected]

3) Sadašnji direktor pokreta “Nitgaber”, koji je ujedno i

Osnivačica pokreta je gospođa Tatjana Kadučkin. Njezin broj telefona je 972-52-3708001 – i možete je kontaktirati na ovaj broj od nedjelje do četvrtka između 11:00-20:00 – osim za židovske praznike i razne izraelske praznike. Tatiana, osim hebrejskog, govori i ruski na vrlo visokoj razini materinjeg jezika. Ne znam razinu njezinog znanja drugih jezika.

 4) Ispod je poveznica na web stranicu našeg pokreta:

https://www.nitgaber.com/

5) Evo nekoliko riječi objašnjenja našeg pokreta, kako su se pojavile u tisku:

Tatiana Kaduchkin, obična građanka, odlučila je osnovati pokret “Overcome” uz pomoć onih koje ona naziva “Transparent Disabled”.

Do sada se za njegov pokret okupilo oko 500 ljudi iz cijele Države Izrael.

U intervjuu za Dnevnik Kanala 7 govori o projektu i onim osobama s invaliditetom koje ne dobivaju odgovarajuću i dovoljnu pomoć nadležnih samo zato što su transparentni. Prema njezinim riječima, populaciju s invaliditetom možemo podijeliti u dvije skupine: osobe s invaliditetom s kolicima i osobe s invaliditetom bez kolica. Drugu skupinu definira kao “transparentne invalide” jer kaže da oni ne dobivaju iste usluge kao invalidi s kolicima, iako su definirani kao invalidi od 75 do 100 posto. Ti ljudi, objašnjava ona, ne mogu sami živjeti, a trebaju im dodatne usluge na koje invalidi u kolicima imaju pravo. Na primjer, transparentni invalidi primaju nisku invalidsku mirovinu od Nacionalnog zavoda za osiguranje,

Prema studiji koju je proveo Kaduchkin, ovi prozirni invalidi su trbuhom za kruhom unatoč pokušaju tvrdnje da u Izraelu 2016. nema trbuhom za kruhom.

Studija koju je provela također navodi da su stope samoubojstava među njima visoke. U pokretu koji je osnovala radi na uključivanju osoba s očiglednim invaliditetom na liste čekanja za javni smještaj. To je zato što ona kaže da oni obično ne ulaze na te popise iako bi trebali ispunjavati uvjete. Održi dosta sastanaka s članovima Kneseta i čak sudjeluje na sastancima i raspravama relevantnih odbora u Knesetu, ali kaže da oni koji mogu pomoći ne slušaju, a slušatelji su u opoziciji i stoga ne mogu pomoći. Sada poziva sve više “prozirnih” invalida da joj se pridruže, da joj se jave kako bi im pomogla.

Prema njezinom mišljenju, nastavi li se situacija kakva je danas, neće biti spasa od demonstracija invalida koji će tražiti svoja prava i osnovne uvjete za život.

6) Evo nekoliko linkova na moje profile na raznim društvenim mrežama:

https://www.webtalk.co/assaf.benyamini  

https://www.facebook.com/profile.php?id=100066013470424

https://twitter.com/MPn5ZoSbDwznze0  

https://www.youtube.com/channel/UCX17EMVKfwYLVJNQN9Qlzrg

https://www.youtube.com/watch?v=sDIaII3l8gY

https://assafcontent.ghost.io/

7) Budući da je naš pokret pokret invalida, vrijednih ljudi koji su nerijetko prisiljeni birati između kupnje lijekova i kupnje osnovnih životnih namirnica – jasno je da takve situacije nema, niti ćemo moći imati bilo kakav proračun za oglašavanje u dogledno vrijeme. Ovo se mora uzeti u obzir.

H. Moji linkovi:

1) ubosti turiste u Izraelu-što će biti?Kada će vlasti u Izraelu djelovati protiv varalica?

2) ponesite sa sobom organizaciju smeća. Koristite okoliš

3)tvrtka “Solothum technology”-zamjenska plastika koja ne šteti okolišu

4)udruga “Give Mouth”-program zaštićen za mlade zbog ranjivosti seksualnosti

5) udruga “zazviždani osmijeh”-udruga ona koja pomaže subvencionirana liječenja psihološka i psihijatrijska u spomen na Ronit Wolf

6)zajednica “Subada Israel”

 

               - Jeste li pronašli grešku? Pričaj mi o tome -
Print Friendly, PDF & Email