Skip to content
Home » הפוסטים באתר » ide për luftë.

ide për luftë.

Tek:

Subjekti: Kërkoni për ide.

Të nderuara zonja / Zotërinj.

Në vitin 2007 u bashkua me luftën e njerëzve me aftësi të kufizuara publike në Izrael. Nga data 10 korrik 2018, këtë po e bëj si pjesë e lëvizjes “nitgaber” – personat me aftësi të kufizuara transparente.

Megjithatë, edhe sot (po i shkruaj këto fjalë më 3 shtator 2022) lufta është ende e ngecur – shumë hapa që janë ndërmarrë, të cilat përfshinin, ndër të tjera, demonstrata, thirrje për shtypin dhe shumë anëtarë të knessetit (ISRAELI parlamenti), dhe më shumë nuk kanë ndihmuar, dhe situata e popullsisë me aftësi të kufizuara në shtetin e Izraelit është ende shumë e vështirë dhe shumë prej nesh janë të detyruar të bëjnë zgjedhjen e pamundur midis blerjes së ushqimeve bazë dhe blerjes së ilaçeve ose pajisjeve mjekësore thelbësore).

Prandaj, ne do të kërkojmë ide shtesë për të vazhduar promovimin e luftës.

Çdo ide është e mirëpritur.

Të fala,

assaf benyamini .

post Scriptum. 1) Numri im ID: 029547403.

2) adresat e mia të emailit: [email protected]:[email protected]:[email protected]:[email protected]:[email protected]:[email protected]:assaff[email protected]:[email protected]: [email protected]

3)Më poshtë janë disa fjalë shpjeguese për lëvizjen shoqërore në të cilën jam bashkuar më 10 korrik 2018, siç u shfaqën në shtyp:

Tatyana Kaduchkin, një qytetare e zakonshme e shtetit të Izraelit, vendosi të themelojë lëvizjen ‘nitgaber’ për të ndihmuar ata që ajo i quan ‘të paaftët e tyre transparentë’. Lëvizjes së saj i janë bashkuar deri më tani rreth 500 njerëz nga i gjithë shteti i IZRAEL-it. Në një intervistë për transmetuesit e Channel 7, ajo flet për projektin dhe ata invalidë që nuk marrin asistencën e duhur dhe të mjaftueshme nga agjencitë përkatëse, thjesht sepse janë transparentë.

Sipas saj, popullsia me aftësi të kufizuara mund të ndahet në dy grupe: invalidët me karrocë dhe invalidët pa karrocë. Grupin e dytë ajo e përkufizon si “invalidët transparentë”, pasi sipas saj, nuk marrin të njëjtat shërbime si personat me aftësi të kufizuara me karrige me rrota, edhe pse përkufizohen si me aftësi të kufizuara 75-100 për qind.

Këta persona, shpjegon ajo, nuk mund të sigurojnë jetesën e tyre dhe kanë nevojë për ndihmën e shërbimeve shtesë që u takojnë personave me aftësi të kufizuara me karrige me rrota. Për shembull, invalidët transparent marrin një pagesë të ulët invaliditeti nga Sigurimet Kombëtare, nuk marrin shtesa të caktuara si kompensim për shërbime speciale, kompensim shoqërues, kompensim lëvizshmërie dhe gjithashtu marrin një shtesë më të ulët nga Ministria e Strehimit.

Sipas hulumtimit të kryer nga Kaduchkin, këta persona me aftësi të kufizuara transparente janë të uritur për bukë, pavarësisht përpjekjes për të pohuar se në Izraelin e vitit 2016 nuk ka njerëz të uritur për bukë. Hulumtimi që ajo ka bërë gjithashtu thekson se shkalla e vetëvrasjeve mes tyre është e lartë. Në lëvizjen që ajo themeloi, ajo punon për vendosjen e personave me aftësi të kufizuara transparente në listat e pritjes për banesat publike. Kjo pasi, sipas saj, ata zakonisht nuk hyjnë në këto lista edhe pse supozohet se kanë të drejtë. Ajo mban jo pak takime me anëtarët e Knesset-it dhe madje merr pjesë në mbledhje dhe diskutime të komisioneve përkatëse në Knesset, por sipas saj ata që janë në gjendje të ndihmojnë nuk dëgjojnë dhe ata që dëgjojnë janë në opozitë dhe për këtë arsye nuk munden. ndihmë.

Tani ajo u bën thirrje gjithnjë e më shumë personave me aftësi të kufizuara “transparente” që t’i bashkohen, ta kontaktojnë që ajo t’i ndihmojë. Sipas saj, nëse situata vijon si sot, nuk do të ketë shpëtim nga demonstrata e personave me aftësi të kufizuara që do të kërkojnë të drejtat e tyre dhe kushtet elementare për jetesën e tyre.

4) Më poshtë janë të dhënat e kontaktit për menaxheren e lëvizjes, znj. Tatyana Kaduchkin:

Numrat e saj të telefonit:

972-52-3708001. dhe: 972-3-5346644.

Orari i saj i përgjigjes telefonike është i dielën deri të enjten (përfshirë) nga ora 11:00 deri në orën 20:00 – nga njëmbëdhjetë në mëngjes deri në tetë në mbrëmje sipas kohës së IZRAEL-it, me përjashtim të festave hebraike dhe festave të ndryshme izraelite.

5) Më poshtë është fillimi i një letre, të cilën e dërgova në vende të ndryshme:

Tek:

Subjekti: ndërtimi i sistemit.

Të nderuara zonja / Zotërinj.

Jam i interesuar të porosis shërbimin e mëposhtëm nga programuesit: ngritja e një sistemi TTS-TEXT TO SPEECH

Në gjuhën armene, bjelloruse, turkmene, kirgize, idish dhe baske – gjuhë që nuk janë në sistemet e TTS që unë përdor sot (play.ht, voicemaker.in dhe aivoov.com) – por ato janë në mua blog disability5.com

A është vërtet i mundur një zhvillim i tillë? Dhe nëse po, sa kohë zgjat dhe cilat janë kostot financiare të kërkuara?

Duhet të theksoj se nuk jam as person kompjuteri dhe as programues – kështu që nuk kam asnjë mënyrë për t’i kontrolluar gjërat.

Të fala,

assaf benyamini .

6) Më poshtë është korrespondenca ime me grupin në Facebook “Vjen te profesorët”:

Për: “באים një הפרופסורים.היסטוריה וארכיאולוגיה

Unë jam një shtetas izraelit, aktiv në luftën për popullatën e personave me aftësi të kufizuara në kuadër të së cilës u bëj thirrje edhe organeve ndërkombëtare jashtë shtetit të IZRAEL-it. Ndër të tjera iu drejtova edhe njerëzve nga Armenia.

Siç e dini, rreth dy vjet e gjysmë më parë pati një luftë midis Armenisë dhe Azerbajxhanit për zonat e ndikimit në rajonin e Nagorno-Karabakut dhe sipas asaj që dëgjova në lajme, Izraeli nuk ishte neutral në këtë konflikt dhe u identifikua me palës azere.

Prandaj, prisja që kur të afrohesha me njerëz nga Armenia, si qytetar izraelit (dhe u paraqita si i tillë) qëndrimi ndaj meje do të ishte shumë i keq.

Për habinë time, mora nga të gjithë njerëzit nga Armenia me të cilët isha në kontakt përmes internetit, dhe pa përjashtim, një qëndrim shumë respektues, dhe njerëz që u përpoqën të ndihmonin edhe më shumë se njerëzit nga çdo vend tjetër.

Sigurisht, kjo është një surprizë e këndshme për mua – megjithatë, si dikush që nuk di asgjë për kulturën armene apo azere, supozoj se këtu ka lloj-lloj gjërash për të cilat as nuk i di.

Pra, ku janë gabimet e mia? Ajo çfarë unë nuk kuptoj?

Do të theksoja se këtë pyetje nuk po e bëj si një sfidë të çfarëdo lloji – thjesht më intereson të di se cilat janë shpjegimet për ato që kam përshkruar.

Të fala,

Asaf Benjamin.

David Cohen

Pyes veten se cila është lidhja midis luftës së invalidëve në IZRAEL dhe shpifjes së shtetit të IZRAELIT?

Armenët bënë një masakër me zukat.

Armenët kanë qenë gjithmonë të kujdesshëm ndaj nderit të IZRAELIT dhe përpiqen të konkurrojnë me të për të arritur statusin që hebrenjtë arritën t’i jepnin Holokaustit, prandaj respekti i tyre për ne dhe gjithashtu zilia e tyre.

IZRAELI nuk zuri vend aktiv në luftë, nënshkroi marrëveshje për t’u shitur armë azerëve që janë miqtë tanë, ndryshe nga armenët.

Në çdo vend të botës së tretë do të ishin shumë të lumtur të merrnin shtesat që marrin invalidët tanë këtu në IZRAEL dhe kushtet e jetesës, prandaj për mendimin tim është shaka dhe tallje që Reshi t’u drejtohet qytetarëve që fitojnë në rastin më të mirë 400 dollarë. një muaj dhe të marrin ndihmë prej tyre në luftën kur pagesa e invaliditetit që ata marrin në Izrael është shumëfish më e madhe dhe gjithashtu një ëndërr e një personi të këtij statusi, ndërmjetësi i këtyre vendeve.

 

David Cohen

Unë nuk pretendova se ka ndonjë lidhje midis luftës së njerëzve me aftësi të kufizuara në IZRAEL dhe qëndrimit të armenëve ndaj kombit

Unë thjesht ngrita një pyetje si dikush që nuk di asgjë për kulturën armene. Ju kërkoj falje për ngritjen e pyetjes – vërtet nuk e dija që sipas metodës suaj është e ndaluar të shtroni pyetje për këtë temë. Gjithashtu, këtu nuk ka asnjë përpjekje për të shpifur Shtetin e IZRAELIT – kjo është shpikja juaj. Gjithashtu do të sqaroj se nuk kam kontaktuar drejtpërdrejt me qytetarët e Armenisë në lidhje me kërkesën për ndonjë donacion financiar – kërkesat ishin për tema krejtësisht të ndryshme, kryesisht përmes faqeve të pavarura si p.sh.Fivever.com. Jam dakord me ju se gjendja e personave me aftësi të kufizuara në IZRAEL është pa masë më e mirë se situata e invalidëve në një vend si Armenia. Dhe është e mundur të shkohet shumë më tej: shoqëritë primitive në të cilat ata që nuk punojnë në punë të rënda fizike ose që nuk luftojnë në luftëra nuk kanë asnjë shans për të mbijetuar – dhe natyrisht në këto shoqëri nuk ka asgjë për të folur për të drejtat e personave me aftësi të kufizuara. të moshuarit ose çdo lloj trajtimi mjekësor që thjesht nuk ekziston – ose është i aksesueshëm vetëm për një shtresë të popullsisë. model për krahasim? Dhe cili është përfundimi? se shqetësimi social është gjithmonë, si shumë gjëra të tjera në jetën tonë, një gjë relative dhe jo absolute. Si një person me aftësi të kufizuara në shtetin e IZRAEL-it, krahasimi që bëj është midis asaj që shteti i IZRAEL-it pa asnjë problem mund t’i japë publikut tonë dhe ta bëjë më të lehtë për ta – dhe zinxhirit të dështimeve të qeverisë që bëjnë që popullsia me aftësi të kufizuara të marrë shumë. më pak se minimumi i nevojshëm për të jetuar me dinjitet këtu në Izrael – dhe jo askund tjetër. Krahasimi midis gjendjes së invalidëve në shtetin e IZRAEL-it dhe situatës së invalidëve në vendet e varfra (madje edhe atyre në një situatë shumë më të keqe se Armenia) nuk përbën bazën e pretendimeve të invalidëve ndaj shtetit të IZRAEL-it. . Nuk kam dyshim se në vendet e botës së tretë mund të ketë shumë situata në të cilat nëse ju ose unë lëndohemi,

 

David Cohen

assaf benyamini

Në lidhje me trajtimin e armenëve, thjesht ju shkrova pse ata i trajtojnë izraelitët me respekt pavarësisht luftës.

Sigurisht që ju lejohet të bëni çdo pyetje që dëshironi… lirisht.

Ende nuk e kuptoj se cila është lidhja mes qytetarëve të një vendi të botës së tretë dhe situatës së invalidëve në Izrael.

Jo vetëm që nuk i krahasova personat me aftësi të kufizuara në Izrael me personat me aftësi të kufizuara në Armeni, por krahasova situatën e njerëzve të shëndetshëm me situatën e personave me aftësi të kufizuara në IZRAEL – është më mirë të jesh invalid në IZRAEL sesa një qytetar i zakonshëm në Armeni.

Unë ende pyes veten:

Pse ta futim luftën e invalidëve në marrëdhëniet ndërkombëtare?

A nuk është kjo shpifje e ISRAEL-it në mënyrën më të çuditshme dhe më të panevojshme të mundshme?

T’i drejtohen një populli të vuajtur dhe t’i tundin para syve kërkesa që janë ëndërr për të? Çfarë dobie ka kjo? Dhe çfarë lidhje kanë ata me invalidët?

Dhe përsëri: pyesni çfarë të doni dhe bëni atë që dëshironi, po pyes veten për logjikën dhe a ka një ndikim të tillë në reputacionin e shtetit të IZRAELIT?

 

sisaf benyamini

autor

 

David Cohen

Do të sqaroj (përsëri) se nuk ka asnjë tentativë për të shpifur për shtetin e ISRAEL-it dhe prova më e mirë për këtë është: Unë ende po shkruaj këtu në Facebook, dhe jam në shtëpi dhe jo në paraburgim në bodrumet e Sigurimit të Përgjithshëm. Shërbimi, ku do të isha dërguar nëse do ta kisha bërë vërtet një gjë të tillë… Dhe nuk bëj asnjë kërkesë para tyre: Unë thjesht kontaktova me ata njerëz nga Armenia nga Armenia përmes faqeve të pavarura – dhe gjithashtu i pagova pagesën e plotë. për detyrat për të cilat përkthyes të lirë nga çdo vend tjetër do të përfitonin gjithashtu pagesë të plotë. Në korrespondencën time me ta, u përpoqa shumë të flisja në nivelin e syve – dhe përfshinte vetëm gjëra që lidheshin teknikisht dhe drejtpërdrejt me detyrën për të cilën ata ishin gjithashtu të lidhur me të njëjtat faqe interneti – dhe asgjë tjetër. Siç e dini, këto faqe janë të hapura për regjistrim për njerëz nga vende të botës. Unë mendoj (dhe ky është sigurisht mendimi im personal – dhe asgjë më shumë se kaq) se ne në IZRAEL jemi fajtorë për një padrejtësi të tmerrshme morale të kryer nën titullin në dukje të pafajshëm të “eksportit të sigurisë” – në kuadrin e të cilit armët e prodhuara në Shteti i Izraelit u shiten për arsye lakmie vetëm regjimeve ose organizatave të dyshimta që kryejnë akte vrasjesh masive – por sigurisht izraeliti mesatar do të jetë gjithmonë shumë më rehat duke thënë gjëra të tilla si “nuk është e lidhur drejtpërdrejt me mua” ose “Unë nuk kam”. të vendosni për këtë” ose “Nuk varet nga unë” dhe deklarata të tjera që mund të na bëjnë të ndihemi më mirë me veten – në fund të fundit, kush do të ishte vërtet i gatshëm të pranonte se një armë e shitur nga vendi i tyre përdoret për të kryer krime të tilla të tmerrshme? Dhe ju pyesni pse ta sillni luftën e njerëzve me aftësi të kufizuara publike në IZRAEL në fushën e marrëdhënieve ndërkombëtare? Epo, unë e bëj këtë pa zgjedhje. Unë iu bashkua luftës së personave me aftësi të kufizuara në IZRAEL në vitin 2007 – domethënë 15 vjet më parë. Me kalimin e viteve, unë dhe shumë njerëz të tjerë me aftësi të kufizuara jemi përpjekur të luftojmë padrejtësitë e tmerrshme për shkak të të cilave shumë njerëz me aftësi të kufizuar e kanë gjetur vdekjen e tyre në rrugë në çdo mënyrë të mundshme, dhe jo vetëm në demonstrata: thirrje të panumërta dhe takime me anëtarë të Knesset (Parlamenti IZRAELI), i bën thirrje shtypit ose çdo sektori të mundshëm brenda Shtetit të IZRAELIT. Pasi jam abuzuar dhe gënjyer kaq shumë herë, unë personalisht (dhe unë’ Unë thjesht shkruaj këtu se si duken gjërat nga këndvështrimi im – dhe sigurisht për të tjerët gjërat mund të duken ndryshe) Kam humbur plotësisht besimin në autoritetet e ndryshme shtetërore. Si mjet i fundit dëshpërimi, i drejtohem shumë organizatave ndërkombëtare (dhe duke qenë se shpesh i drejtohem gjuhëve që nuk i di fare dhe i përdor përkthimet që kam marrë për këtë qëllim nga kompanitë e përkthimit, kështu që në shumë raste unë dërgoni kërkesa organizatave ose individëve pa e ditur fare se cili është identiteti i tyre). Apelet drejtuar palëve jashtë shtetit të IZRAEL-it kanë dy qëllime: një përpjekje për të krijuar një bashkëpunim të një lloji apo tjetër ndërmjet organizatave të personave me aftësi të kufizuara në shtetin e IZRAEL-it dhe organizatave të invalidëve nga vende të tjera. si dhe një përpjekje për të nxitur presion nga jashtë ndaj vendimmarrësve në shtetin e IZRAEL-it në mënyrë që ata të fillojnë të kujdesen për vështirësitë tona pak më seriozisht. A doni ta shihni këtë si shpifje të shtetit të IZRAELIT? Pra, ju e dini se çfarë: në këtë çështje unë e pranoj fajin mbi veten time – siç e shpjegova nuk më mbeti asnjë zgjedhje apo mundësi tjetër. Nga sot, ekziston një listë e gjatë çështjesh për të cilat nuk ofrohet fare zgjidhje – kështu që ju mund të vazhdoni të argumentoni kundër meje se po shpif shtetin e IZRAELIT – dhe në të njëjtën kohë ju siguroj se qëndrimi përbuzës i shumë e shumë autoritete në shtetin e IZRAEL-it në kaq shumë raste garantojnë në fakt se do të detyrohem të vazhdoj në këtë për mungesë zgjedhjeje. A do të fillojë vërtet shteti i IZRAEL-it të kujdeset seriozisht, dhe jo vetëm ta them dhe të vazhdojë të gënjejë? Në atë rast do të isha shumë i lumtur ta ndaloja luftën dhe të mos dërgoja as edhe një letër më shumë. Mirëpo, ndërkohë, ne nuk shohim ndonjë ndryshim të drejtimit në këtë çështje – dhe vazhdimi i politikës afatgjatë të neglizhencës dhe përbuzjes do të thotë se nuk ka mundësi për asgjë tjetër. Pra, a doni ta quani edhe këtë shpifje të shtetit të IZRAELIT? Kështu që ju keni çdo të drejtë të mendoni kështu për ata që e bëjnë atë pa zgjedhje – nuk do të debatoj me këtë. Përshëndetje, assaf benyamini. Pra, a doni ta quani edhe këtë shpifje të shtetit të IZRAELIT? Kështu që ju keni çdo të drejtë të mendoni kështu për ata që e bëjnë atë pa zgjedhje – nuk do të debatoj me këtë. Përshëndetje, assaf benyamini. Pra, a doni ta quani edhe këtë shpifje të shtetit të IZRAELIT? Kështu që ju keni çdo të drejtë të mendoni kështu për ata që e bëjnë atë pa zgjedhje – nuk do të debatoj me këtë. Përshëndetje, assaf benyamini.

 

David Cohen

sisaf Benyamini

Edhe nëse shpifni keq për Izraelin, nuk do t’ju fusin në burg. demokraci…

Dhe unë nuk ju gjykoj për dhimbjen tuaj dhe nuk ju gjykoj për vuajtjet tuaja.

Bëni atë që mendoni se do t’ju çojë përpara.

Ju siguroj se asnjë presion ndërkombëtar nuk do të bëjë që shteti i izraelit të japë më shumë para për personat me aftësi të kufizuara, është çështje e brendshme e shtetit dhe shteti jep shuma të arsyeshme për invalidët në krahasim me vendet e tjera perëndimore, prandaj është qesharake. të mendosh se dikush do të ndërhyjë dhe sigurisht organizata apo njerëz nga vendet e botës së tretë.

Jam dakord që vërtet nuk mjafton dhe se është e mundur dhe e nevojshme të japësh më shumë (dhe ka dikë për të marrë) – por siç u përmend: asnjë presion i jashtëm nuk do të ndihmojë – dhe po, është një formë e shpifjes së shtetit. të IZRAELIT.

Shteti i ISRAEL-it është në një vend ku të gjithë armiqtë e tij kërkojnë mënyra për ta kategorizuar atë dhe për fatin tonë, shumica e armiqve tanë do të ishin të lumtur të jetonin këtu dhe të pranonin kushtet që marrin njerëzit tanë me aftësi të kufizuara këtu.

Shëndet për ju

 

David Cohen

Ke te drejte. Siç e shpjegova, ne si persona me aftësi të kufizuara nuk na ka mbetur zgjidhje tjetër.

 

Lior Pasternak

Nga përvoja ime me armenët si në Amerikë ashtu edhe në Japoni, ata kanë respekt për hebrenjtë në një mënyrë “realiste, të rëndë dhe të dyshimtë”, dhe kjo rrjedh nga krishterimi që praktikohet në Azinë Qendrore në krahasim me krishterimin perëndimor.

Vura re se mezi thonë “Jezu Krishti” ndryshe nga amerikanët dhe në përgjithësi janë të mbyllur dhe të largët, kuptova që kjo është kultura e tyre, të mos flasin dhe të lidhen me njerëz që nuk janë të tyret. Në këtë mënyrë nëse ata thonë një fjalë të mirë është e sjellshme.

sisaf benyamini .

autor

Lior Pasternak

faleminderit per pergjigjen. Gjithsesi tingëllon interesante.

 

Bruria Ginton-Lavender

Lior Pasternak

Uau, përvoja ime në Amerikën e Veriut është pak më ndryshe – unë përjetoj dhe shoh afërsi dhe vëllazëri, duke përfshirë martesat midis hebrenjve dhe armenëve. Shumë hebrenj, meqë ra fjala, thonë gjithashtu “Jezus Krishti” ose “Suite Jesus”, pa ndonjë qëllim apo akuzë fetare, ashtu si shumë thonë “Zot i Fuqishëm”, “Zoti i botës” etj. Me dhe pa qëllim fetar , por nga një zakon që nuk ka për qëllim të dëmtojë, por të shprehë tronditje / habi, ose shaka të mprehta.

Nuk është e vështirë të kuptohet se azerët e Iranit, ashtu si popujt e tjerë jopersianë të Iranit, mund të ndihmojnë veten dhe Lindjen e Mesme të kthehen në ditët para revolucionit shiit. Nëse është e mundur, do të ishte mirë të gjendej një mënyrë diplomatike për të mbetur në marrëdhënie vëllazërore edhe me armenët, jo vetëm sepse Charles Ezenborian (Ezenbor) performoi “Haidisher Maman” më prekës, por sepse edhe ata pësuan një holokaust të rëndë “për shkak të “në fenë e skllavërisë (në Turqi).

7) Më poshtë është postimi që kam publikuar në rrjetin social Facebook në lidhje me sjelljen e rrjetit Shufersal ndaj meje (vë në dukje se numrat e telefonit në të cilët nuk ka pasur përgjigje nga rrjeti janë: 972-1-800-56-56 -56 dhe: 972-3-9481515).

 

Sot, e premte, 2 shtator 2022, mora një dërgesë në shtëpinë time nga Shufersal-Transporti, e cila përfshinte gjithashtu Yedioth Ahronoth newspaper. Siç e dini, një gazetë Yedioth Ahronoth e së shtunës kushton rreth 20 NIS dhe përfshin, përveç pjesës kryesore, suplemente.

Megjithatë, për arsye të panjohura zinxhiri Shufersal vendosi të shpërndajë vetëm pjesën kryesore të gazetës pa suplemente.

Unë besoj se kur një klient porosit një produkt dhe paguan për të, ai duhet të marrë të njëjtin produkt në tërësi – dhe jo vetëm një pjesë të tij. Është çështje parimore.

Për më tepër: kur përpiqem të krijoj një kontakt telefonik me rrjetin Shufersal për të sqaruar çështjen, askush nuk i përgjigjet telefonit dhe telefonatat ndërpriten menjëherë njëra pas tjetrës.

Unë besoj se kjo nuk është një mënyrë e duhur sjelljeje.

Të fala,

assaf benyamin,

Rruga 115 Kosta Rika,

Hyrja A-banesa 4,

Kiryat Menachem,

Jeruzalemin

ISRAEL, kodi postar: 9662592.

numrat e mi të telefonit: në shtëpi-972-2-6427757.

Mobile-972-58-6784040. Faks-972-77-2700076.

8)Do të vërej se jam një folës hebraisht dhe njohuritë e mia për gjuhët e tjera janë shumë të kufizuara. Përveç një niveli mesatar deri në një të ulët të gjuhës angleze dhe një niveli shumë të ulët të gjuhës frënge, nuk kam njohuri të mëtejshme në këtë fushë.

Unë përdora ndihmën e një kompanie profesionale përkthimi për të shkruar këtë letër.

9) Më poshtë janë disa lidhje, përmes të cilave mund të gjeni më shumë informacion për mua dhe për luftën e invalidëve në Izrael në të cilën unë marr pjesë:

 

 https://www.facebook.com/profile.php?id=100066013470424

https://twitter.com/AssafBenyamini

https://www.webtalk.co/assaf.benyamini

https://anchor.fm/assaf-benyamini

https://open.spotify.com/show/4KKwFBQBwwapfWMb1tvdEw

https://vk.com/id384940173

www.tiktok.com/@assafbenyamini

 https://disability5.com/

https://www.youtube.com/channel/UCX17EMVKfwYLVJNQN9Qlzrg

 https://www.4shared.com/folder/oOyYCabv/_online.html

https://sites.google.com/view/raayonotonline/%D7%91%D7%99%D7%AA

 

https://sites.google.com/view/shlilibareshet/%D7%91%D7%99%D7%AA

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email