Visit BlogAdda.com to discover Indian blogs getLinks(); ?> idéer för kamp. - מידע לאנשים עם מוגבלויות

idéer för kamp.

Till:

Ämne: Sök efter idéer.

Kära fruar/herrar.

2007 gick jag med i kampen för de funktionshindrade i Israel. Från och med den 10 juli 2018 gör jag detta som en del av rörelsen “nitgaber” – transparenta funktionshindrade.

Men även idag (jag skriver dessa ord den 3 september 2022) är kampen fortfarande fast – många steg som har tagits, som bland annat inkluderade demonstrationer, vädjanden till pressen och många medlemmar av knesset(ISRAELI) parlamentet), och fler har inte hjälpt, och situationen för den funktionshindrade befolkningen i staten Israel är fortfarande mycket svår, och många av oss tvingas göra det omöjliga valet mellan att köpa baslivsmedel och att köpa mediciner eller nödvändig medicinsk utrustning).

Därför kommer vi att be om ytterligare idéer för att fortsätta främja kampen.

Alla idéer är välkomna.

Hälsningar,

assaf benyamini .

Post Scriptum. 1) Mitt ID-nummer: 029547403.

2) mina e-postadresser: [email protected] eller: [email protected] eller: [email protected] eller: [email protected] eller: [email protected] eller: [email protected] eller: [email protected] eller: [email protected] eller: [email protected]

3)Nedan följer några förklarande ord om den sociala rörelsen jag gick med i den 10 juli 2018, så som de dök upp i pressen:

Tatyana Kaduchkin, en vanlig medborgare i staten Israel, bestämde sig för att etablera “nitgaber”-rörelsen för att hjälpa dem som hon kallar deras “transparenta funktionshindrade”. Hittills har omkring 500 personer från hela staten ISRAEL anslutit sig till hennes rörelse. I en intervju med Kanal 7:s programföretag berättar hon om projektet och de funktionshindrade som inte får ordentlig och tillräcklig hjälp från de berörda myndigheterna, helt enkelt för att de är transparenta.

Enligt henne kan den funktionshindrade befolkningen delas in i två grupper: funktionshindrade med rullstol och funktionshindrade utan rullstol. Den andra gruppen definierar hon som “transparenta funktionshindrade” eftersom de enligt henne inte får samma service som funktionshindrade med rullstol, trots att de definieras som 75-100 procents funktionshinder.

Dessa människor, förklarar hon, kan inte försörja sig på egen hand, och de behöver hjälp av de tilläggstjänster som funktionshindrade med rullstol har rätt till. Exempelvis får de transparenta funktionshindrade låg handikappersättning från folkförsäkringen, de får inte vissa tillägg som specialtjänstersättning, gesällersättning, mobilitetsersättning och de får även lägre bidrag från bostadsministeriet.

Enligt forskningen utförd av Kaduchkin är dessa transparenta funktionshindrade människor hungriga på bröd trots försöket att hävda att det i Israel 2016 inte finns några människor som är hungriga på bröd. Den forskning hon genomfört slår också fast att självmordsfrekvensen bland dem är hög. I rörelsen hon grundade arbetar hon för att sätta transparenta funktionshindrade på väntelistorna till allmännyttiga bostäder. Det beror på att de enligt henne vanligtvis inte kommer in på dessa listor trots att de ska vara valbara. Hon håller en hel del möten med ledamöter i Knesset och deltar till och med i möten och diskussioner i relevanta utskott i Knesset, men enligt henne lyssnar inte de som kan hjälpa och de som lyssnar är i opposition och kan därför inte hjälp.

Nu uppmanar hon fler och fler “transparenta” funktionshindrade att gå med, att kontakta henne så att hon kan hjälpa dem. Enligt hennes bedömning, om situationen fortsätter som i dag, kommer det inte att finnas någon flykt från en demonstration av funktionshindrade som kommer att kräva sina rättigheter och de grundläggande förutsättningarna för sin försörjning.

4) Nedan finns kontaktuppgifterna till rörelsechefen, Tatyana Kaduchkin:

Hennes telefonnummer:

972-52-3708001. och: 972-3-5346644.

Hennes telefonsvarstid är söndag till torsdag (inklusive) från 11:00 till 20:00 – från elva på morgonen till åtta på kvällen enligt ISRAELsk tid, förutom judiska helgdagar och de olika israeliska helgdagarna.

5) Nedan är början på ett brev, som jag skickade till olika platser:

Till:

Ämne: systemuppbyggnad.

Kära fruar/herrar.

Jag är intresserad av att beställa följande tjänst från programmerare: sätta upp ett system för TTS-TEXT TO SPEECH

På armeniska, vitryska, turkmeniska, kirgiziska, jiddisch och baskiska språk – språk som inte finns i TTS-systemen som jag använder idag (play.ht, voicemaker.in och aivoov.com) – men de finns på min blogg disability5.com

Är en sådan utveckling verkligen möjlig? Och i så fall, hur lång tid tar det och vilka är de ekonomiska kostnaderna?

Jag ska påpeka att jag varken är en datormänniska eller programmerare – så jag har ingen möjlighet att kontrollera saker.

Hälsningar,

assaf benyamini .

6) Nedan följer min korrespondens med Facebookgruppen “Kommer till professorerna”:

Till: “באים אל הפרופסורים.historik וארכיאולוגיה

Jag är en israelisk medborgare, som är aktiv i kampen för de funktionshindrade befolkningen inom ramen för vilken jag också vädjar till internationella organ utanför staten ISRAEL. Jag talade bland annat även till personer från Armenien.

Som ni vet var det för ungefär två och ett halvt år sedan ett krig mellan Armenien och Azerbajdzjan om inflytandeområden i Nagorno-Karabach-regionen, och enligt vad jag hörde på nyheterna var Israel inte neutralt i denna konflikt och identifierade sig med den azeriska sidan.

Därför förväntade jag mig att när jag närmade mig människor från Armenien, som en ISRAELISK medborgare (och jag presenterade mig själv som sådan) skulle attityden till mig vara mycket dålig.

Till min stora förvåning fick jag från alla människor från Armenien som jag var i kontakt med via Internet, och utan undantag en mycket respektfull attityd, och människor som försökte hjälpa till och med mycket mer än människor från något annat land.

Naturligtvis är detta en trevlig överraskning för mig – men som någon som inte vet något om armenisk eller azerisk kultur, antar jag att det finns alla möjliga saker här som jag inte ens vet om.

Så var är mina misstag? vad jag inte förstår?

Jag vill betona att jag inte ställer denna fråga som ett trots av något slag – jag är helt enkelt intresserad av att veta vad förklaringarna är till det jag har beskrivit.

Hälsningar,

Asaf Benjamin.

David Cohen

Jag undrar vad sambandet är mellan de funktionshindrades kamp i ISRAEL och förtal av staten ISRAEL?

Armenierna begick en massaker med ormvråk.

Armenierna har alltid varit försiktiga med ISRAELs ära och försöker konkurrera med den för att nå den status som judarna lyckades ge förintelsen, därav deras respekt för oss och även deras avund.

ISRAEL tog inte en aktiv plats i kriget, det skrev på avtal om att sälja vapen till azerierna som är våra vänner, till skillnad från armenierna.

I vilket tredje världen som helst skulle de vara mycket glada över att få de bidrag som våra funktionshindrade får här i ISRAEL och levnadsvillkoren, därför är det enligt min åsikt ett skämt och ett hån för Resh att vända sig till medborgare som tjänar i bästa fall 400 dollar en månad och få hjälp av dem i kampen när handikappbidraget som de får i Israel är mångdubbelt högre och även en dröm för en person med denna status som är mellanliggande i dessa länder.

 

David Cohen

Jag påstod inte att det finns något samband mellan de funktionshindrades kamp i ISRAEL och armeniernas inställning till nationen

Jag ställde precis en fråga som någon som inte vet något om armenisk kultur. Jag ber dig om ursäkt för att jag ställt frågan – jag visste verkligen inte att det enligt din metod är förbjudet att ställa frågor i ämnet. Dessutom finns det inga försök här att förtala staten ISRAEL – det här är din uppfinning. Jag ska också förtydliga att jag inte direkt kontaktade medborgarna i Armenien angående begäran om några ekonomiska donationer – förfrågningarna handlade om helt andra ämnen, främst genom frilansarwebbplatser som t.ex.fivever.com. Jag håller med dig om att situationen för funktionshindrade i ISRAEL är oändligt mycket bättre än situationen för funktionshindrade i ett land som Armenien. Och det är möjligt att gå mycket längre: primitiva samhällen där de som inte arbetar med hårt fysiskt arbete eller kämpar i krig inte har någon chans att överleva – och i dessa samhällen finns det förstås inget att tala om om rättigheter för funktionshindrade, äldre eller någon form av medicinsk behandling som helt enkelt inte existerar – eller bara är tillgänglig för ett skikt av befolkningen En mycket begränsad syn på kungen och hans närmaste omgivning – är du intresserad av att detta är för oss i staten ISRAEL? modell för jämförelse? Och vad är slutsatsen? att social nöd alltid, som många andra saker i våra liv, är en relativ snarare än en absolut sak. Som funktionshindrad person i staten ISRAEL är jämförelsen jag gör mellan vad staten ISRAEL utan problem kan ge till vår allmänhet och göra det lättare för dem – och kedjan av statliga misslyckanden som gör att den handikappade befolkningen får mycket mindre än det minimum som krävs för att leva med värdighet här i Israel – och inte någon annanstans. Jämförelsen mellan situationen för funktionshindrade i staten ISRAEL och situationen för funktionshindrade i fattiga länder (och även de som befinner sig i en mycket sämre situation än Armenien) utgör inte grunden för de funktionshindrades anspråk gentemot staten ISRAEL . Jag tvivlar inte på att det i tredje världen mycket väl kan finnas situationer där om du eller jag skadas,

 

David Cohen

assaf benyamini

Angående behandlingen av armenierna skrev jag helt enkelt till dig varför de behandlar ISRAELISER på ett respektfullt sätt trots kriget.

Du får givetvis ställa vilken fråga du vill… fritt.

Jag förstår fortfarande inte vad kopplingen är mellan medborgarna i ett tredjevärldsland och situationen för funktionshindrade i Israel.

Inte nog med att jag inte jämförde funktionshindrade i Israel med funktionshindrade i Armenien, utan jag jämförde situationen för friska människor med situationen för funktionshindrade i ISRAEL – det är bättre att vara funktionshindrad i ISRAEL än en vanlig medborgare i Armenien.

Jag undrar fortfarande:

Varför föra in funktionshindrades kamp i internationella relationer?

Är inte detta förtal av ISRAEL på det konstigaste och mest onödiga sätt som är möjligt?

Att vända sig till ett lidande folk och vinka framför deras ögon med krav som är en dröm för dem? Vad är nyttan med det? Och vad har de med funktionshindrade att göra?

Och återigen: fråga vad du vill och gör vad du vill, jag undrar bara över logiken och har det en sådan inverkan på staten ISRAELs rykte?

 

somsaf benyamini

författare

 

David Cohen

Jag ska klargöra (igen) att det inte finns något försök att förtala staten ISRAEL, och det bästa beviset på det är: Jag skriver fortfarande här på Facebook, och jag är hemma och inte i internering i General Securitys källare. Tjänst, dit jag skulle ha blivit skickad om jag verkligen hade gjort något sådant… Och jag ställer inga krav inför dem: jag kontaktade helt enkelt de människorna från Armenien via frilansarwebbplatser – och jag betalade dem också full betalning för de uppgifter som frilansare från något annat land också skulle få full betalning för. I min korrespondens med dem försökte jag väldigt mycket att prata i ögonhöjd – och det inkluderade bara saker som var tekniskt och direkt relaterade till uppgiften som de också var kopplade till samma webbplatser för – och inget annat. Som du vet är dessa webbplatser öppna för registrering för människor från länder över hela världen. Jag tror (och detta är naturligtvis min personliga åsikt – och inget mer än det) att vi i ISRAEL är skyldiga till en fruktansvärd moralisk orättvisa som begåtts under den till synes oskyldiga titeln “säkerhetsexport” – inom ramen för vilken vapen som produceras i Staten Israel säljs av girighetsskäl endast till regimer eller tvivelaktiga organisationer som begår massmord – men naturligtvis kommer den genomsnittliga ISRAELIEN alltid vara mycket mer bekväm med att säga saker som “det är inte direkt relaterat till mig” eller “jag gör det” t besluta om det” eller “Det är inte upp till mig” och andra uttalanden som kan få oss att må bättre om oss själva – trots allt, vem skulle verkligen vara villig att erkänna att ett vapen som säljs av deras land används för att begå sådana fruktansvärda brott? Och du frågar varför föra in de funktionshindrade allmänhetens kamp i ISRAEL till området för internationella relationer? Tja, jag gör det utan val. Jag gick med i de funktionshindrades kamp i ISRAEL 2007 – det vill säga för 15 år sedan. Under årens lopp har jag och många andra funktionshindrade försökt bekämpa de fruktansvärda orättvisor på grund av vilka många funktionshindrade redan har funnit sin död på gatan på alla möjliga sätt, och inte bara i demonstrationer: otaliga vädjanden och möten med medlemmar i Knesset (Israelska parlamentet), vädjar till pressen eller till alla möjliga sektorer inom staten ISRAEL. Efter att ha blivit misshandlad och ljugit för så många gånger har jag personligen (och jag Jag skriver bara här hur det ser ut ur min synvinkel – och för andra kan det förstås se annorlunda ut) Jag tappade helt förtroendet för de olika statliga myndigheterna. Som en sista utväg av desperation vänder jag mig till många internationella organisationer (och eftersom jag ofta vänder mig till språk jag inte kan alls, och jag använder de översättningar jag fått för detta ändamål från översättningsföretag, så i många fall skicka förfrågningar till organisationer eller individer utan att överhuvudtaget veta vad deras identitet är). Uppropen till parterna utanför staten ISRAEL har två mål: ett försök att få till stånd ett eller annat samarbete mellan handikapporganisationerna i staten ISRAEL och handikapporganisationer från andra platser, samt ett försök att bjuda in till press utifrån på beslutsfattarna i staten ISRAEL så att de börjar ta hand om våra svårigheter lite mer seriöst. Vill du se detta som förtal av staten ISRAEL? Så vet du vad: i den här frågan accepterar jag skulden på mig själv – som jag förklarade hade jag inget annat val eller möjlighet. Från och med idag finns det en lång rad frågor där ingen lösning alls erbjuds – så du kan fortsätta att argumentera mot mig att jag förtalar staten ISRAEL – och samtidigt försäkrar jag dig att den föraktfulla inställningen av många, många myndigheter i staten ISRAEL garanterar i så många fall faktiskt att jag kommer att tvingas fortsätta med detta i brist på val. Kommer staten ISRAEL verkligen att börja ta hand på allvar, och inte bara säga det och fortsätta ljuga? I så fall skulle jag mycket gärna stoppa kampen och inte skicka ens ett brev till. Men under tiden ser vi ingen förändring av riktningen i denna fråga – och fortsättningen av den långsiktiga politiken med försummelse och förakt innebär att det inte finns någon chans till något annat. Så vill du också kalla detta förtal av staten ISRAEL? Så du har all rätt att tänka på det sättet om de som gör det av val – det ska jag inte argumentera mot. Med vänlig hälsning, assaf benyamini. Så vill du också kalla detta förtal av staten ISRAEL? Så du har all rätt att tänka på det sättet om de som gör det av val – det ska jag inte argumentera mot. Med vänlig hälsning, assaf benyamini. Så vill du också kalla detta förtal av staten ISRAEL? Så du har all rätt att tänka på det sättet om de som gör det av val – det ska jag inte argumentera mot. Med vänlig hälsning, assaf benyamini.

 

David Cohen

somsaf Benyamini

Även om du förtalar Israel illa, kommer de inte att sätta dig i fängelse. demokrati…

Och jag dömer dig inte för din smärta och jag dömer dig inte för ditt lidande.

Gör det du tror kommer att främja dig.

Jag försäkrar er att inga internationella påtryckningar kommer att få staten ISRAEL att ge mer pengar till de funktionshindrade allmänheten, det är en intern angelägenhet för staten och staten ger rimliga belopp till funktionshindrade jämfört med andra västländer, därför är det löjligt att tro att någon kommer att ingripa och säkert organisationer eller människor från tredje världens länder.

Jag håller med om att det verkligen inte räcker och att det är möjligt och nödvändigt att ge mer (och det finns någon att ta av) – men som sagt: inga yttre påtryckningar hjälper – och ja, det är en form av förtal av Staten av ISRAEL.

Staten ISRAEL är på en plats där alla dess fiender letar efter sätt att kategorisera den, och lyckligtvis för oss skulle de flesta av våra fiender gärna bo här och acceptera de villkor som våra funktionshindrade får här.

God hälsa till dig

 

David Cohen

Du har rätt. Som jag förklarade har vi som funktionshindrade inget annat alternativ kvar.

 

Lior Pasternak

Från min erfarenhet av armenier i både Amerika och Japan har de respekt för judar på ett “realistiskt, tungt och misstänksamt sätt”, och det härstammar från den kristendom som utövas i Centralasien jämfört med västerländsk kristendom.

Jag märkte att de knappast säger “Jesus Kristus” till skillnad från amerikanerna, och i allmänhet är de slutna och avlägsna, jag insåg att detta är deras kultur, att inte prata och få kontakt med människor som inte är deras egna. På det här sättet är det artigt om de sa ett vänligt ord.

somsaf benyaminjag .

författare

Lior Pasternak

tack för svaret. Låter intressant i alla fall.

 

Bruria Ginton-Lavendel

Lior Pasternak

Wow, min erfarenhet i Nordamerika är lite annorlunda – jag upplever och ser närhet och broderskap, inklusive äktenskap mellan judar och armenier. Många judar säger förresten också “Jesus Kristus” eller “Suite Jesus”, utan någon religiös avsikt eller anklagelse, precis som många säger “Mäktige Gud”, “världens Herre” etc. Med och utan religiös avsikt , men av en vana som inte har för avsikt att skada, utan för att uttrycka chock/förvåning, eller kvicka skämt.

Det är inte svårt att förstå att azerierna i Iran, liksom de andra icke-persiska folken i Iran, kan hjälpa sig själva och Mellanöstern att återvända till dagarna före den shiitiska revolutionen. Om möjligt vore det bra att hitta ett diplomatiskt sätt att förbli i broderliga förbindelser även med armenier, inte bara för att Charles Ezenborian (Ezenbor) utförde den mest rörande “Haidisher Maman”, utan för att även de drabbades av en allvarlig förintelse “p.g.a. “till slaveriets religion (i Turkiet).

7) Nedan är inlägget som jag publicerade på det sociala nätverket Facebook om beteendet hos Shufersal nätverk mot mig (jag kommer att notera att telefonnumren där det inte fanns något svar från nätverket är: 972-1-800-56-56 -56 och: 972-3-9481515).

 

Idag, fredagen den 2 september 2022, fick jag en leverans hem till mig från Shufersal-Frakt, där även fredagens Yedioth Ahronoth ntidning. En lördags-Yedioth Ahronoth-tidning kostar som bekant cirka 20 NIS och innehåller förutom huvuddelen bilagor.

Men av okända anledningar bestämde sig Shufersal-kedjan för att bara leverera huvuddelen av tidningen utan bilagorna.

Jag anser att när en kund beställer en produkt och betalar för den ska han få samma produkt i sin helhet – och inte bara en del av den. Det är en principfråga.

Dessutom: när jag försöker upprätta en telefonkontakt med Shufersal nätverk för att klargöra saken, svarar ingen i telefonen och samtalen kopplas omedelbart ned efter varandra.

Jag anser att detta inte är ett korrekt uppförande.

Hälsningar,

assaf benyamin,

115 Costa Rica Street,

Entré A-lägenhet 4,

Kiryat Menachem,

Jerusalem

ISRAEL, postnummer: 9662592.

mina telefonnummer: hemma-972-2-6427757.

Mobil-972-58-6784040. Fax-972-77-2700076.

8)Jag kommer att notera att jag är hebreisktalande och mina kunskaper i andra språk är mycket begränsade. Förutom en medelhög till låg nivå i engelska och en mycket låg nivå i franska, har jag inga ytterligare kunskaper inom detta område.

Jag använde hjälp av ett professionellt översättningsföretag för att skriva detta brev.

9) Nedan finns flera länkar, genom vilka du kan hitta mer information om mig och om de funktionshindrades kamp i Israel som jag deltar i:

 

 https://www.facebook.com/profile.php?id=100066013470424

https://twitter.com/AssafBenyamini

https://www.webtalk.co/assaf.benyamini

https://anchor.fm/assaf-benyamini

https://open.spotify.com/show/4KKwFBQBwwapfWMb1tvdEw

https://vk.com/id384940173

www.tiktok.com/@assafbenyamini

 https://disability5.com/

https://www.youtube.com/channel/UCX17EMVKfwYLVJNQN9Qlzrg

 https://www.4shared.com/folder/oOyYCabv/_online.html

https://sites.google.com/view/raayonotonline/%D7%91%D7%99%D7%AA

 

https://sites.google.com/view/shlilibareshet/%D7%91%D7%99%D7%AA

              - Hittade du ett misstag? Berätta om det -

Print Friendly, PDF & Email
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE