Visit BlogAdda.com to discover Indian blogs getLinks(); ?> ideoita taisteluun. - מידע לאנשים עם מוגבלויות

ideoita taisteluun.

Vastaanottaja:

Aihe: Etsi ideoita.

Arvoisat rouvat/herrat.

Vuonna 2007 liityin vammaisten taisteluun Israelissa. Teen tätä 10.7.2018 alkaen osana “nitgaber” -liikettä – läpinäkyvät vammaiset.

Kuitenkin vielä tänään (kirjoitan näitä sanoja 3.9.2022) kamppailu on edelleen jumissa – monia askelia on otettu, mukaan lukien muun muassa mielenosoitukset, vetoomukset lehdistöön ja moniin knessetin jäseniin (ISRAELI) parlamentti), ja useat eivät ole auttaneet, ja vammaisten tilanne Israelin valtiossa on edelleen erittäin vaikea, ja monet meistä joutuvat tekemään mahdottoman valinnan peruselintarvikkeiden ostamisen ja lääkkeiden tai välttämättömien lääkinnällisten laitteiden välillä).

Siksi pyydämme lisäideoita taistelun edistämiseksi.

Kaikki ideat ovat tervetulleita.

Terveiset,

assaf benyamini.

Jälkikirjoitus. 1) Tunnusnumeroni: 029547403.

2) sähköpostiosoitteeni: [email protected] tai: [email protected] tai: [email protected] tai: [email protected] tai: [email protected] tai: [email protected] tai: [email protected] tai: [email protected] tai: [email protected]

3)Alla on joitain selittäviä sanoja yhteiskunnallisesta liikkeestä, johon liityin 10. heinäkuuta 2018, sellaisina kuin ne ilmestyivät lehdistössä:

Tatjana Kaduchkin, tavallinen Israelin valtion kansalainen, päätti perustaa “nitgaber”-liikkeen auttaakseen niitä, joita hän kutsuu heidän “läpinäkyviksi vammaisiksi”. Tähän mennessä noin 500 ihmistä eri puolilta ISRAELin osavaltiota on liittynyt hänen liikkeeseensä. Haastattelussa Channel 7:n lähetystoiminnan harjoittajille hän puhuu hankkeesta ja niistä vammaisista, jotka eivät saa asianmukaista ja riittävää apua asiaankuuluvilta virastoilta yksinkertaisesti siksi, että ne ovat läpinäkyviä.

Hänen mukaansa vammaiset voidaan jakaa kahteen ryhmään: vammaisiin pyörätuolilla ja vammaisiin ilman pyörätuolia. Hän määrittelee toisen ryhmän “läpinäkyviksi vammaiksi”, koska hänen mukaansa he eivät saa samoja palveluita kuin pyörätuolissa liikkuvat vammaiset, vaikka heillä on 75-100 prosentin vamma.

Hän selittää, että nämä ihmiset eivät pysty toimeentuloa yksin, ja he tarvitsevat apua lisäpalveluista, joihin pyörätuolilla liikkuvat henkilöt ovat oikeutettuja. Esimerkiksi läpinäkyvät vammaiset saavat Kansanvakuutuksesta pientä työkyvyttömyystukea, he eivät saa tiettyjä lisärahoja, kuten erityispalvelutukea, seuralaisavustusta, liikkumistukea, ja he saavat myös pienempää asuntoministeriön tukea.

Kaduchkinin tekemän tutkimuksen mukaan nämä läpinäkyvät vammaiset ovat leivän nälkäisiä huolimatta yrityksestä väittää, että vuoden 2016 Israelissa ei ole leivän nälkäisiä ihmisiä. Hänen tekemässään tutkimuksessa todetaan myös, että itsemurhien määrä on korkea. Hän työskentelee perustamassaan liikkeessä saadakseen avoimesti vammaiset julkisen asumisen jonotuslistoille. Tämä johtuu siitä, että he eivät hänen mukaansa yleensä mene näille listoille, vaikka niiden oletetaan olevan kelpoisia. Hän pitää useita kokouksia Knessetin jäsenten kanssa ja jopa osallistuu Knessetin asianomaisten valiokuntien kokouksiin ja keskusteluihin, mutta hänen mukaansa auttamaan pystyvät eivät kuuntele ja ne, jotka kuuntelevat, ovat oppositiossa eivätkä siksi voi. auta.

Nyt hän kutsuu yhä enemmän “läpinäkyviä” vammaisia ​​liittymään luokseen, ottamaan häneen yhteyttä, jotta hän voisi auttaa heitä. Jos tilanne jatkuu nykyisellään, hänen arvionsa mukaan vammaisten mielenosoituksesta, joka vaatii oikeuksiaan ja toimeentulonsa perusedellytyksiä, ei hänen mukaansa välty.

4) Alla ovat liikepäällikön rouva Tatjana Kaduchkinin yhteystiedot:

Hänen puhelinnumeronsa:

972-52-3708001. ja: 972-3-5346644.

Hänen puhelinvastausaikansa ovat sunnuntaista torstaihin (mukaan lukien) klo 11.00-20.00 – aamuyhdestätoista aamukahdeksaan ISRAELin aikaa lukuun ottamatta juutalaisten vapaapäiviä ja erilaisia ​​Israelin juhlapäiviä.

5) Alla on kirjeen alku, jonka lähetin eri paikkoihin:

Vastaanottaja:

Aihe: järjestelmän rakentaminen.

Arvoisat rouvat/herrat.

Olen kiinnostunut tilaamaan ohjelmoijilta seuraavan palvelun: TTS-TEXT TO SPEECH -järjestelmän perustaminen

Armeniaksi, valkovenäläiseksi, turkmeeniksi, kirgisiksi, jiddišiksi ja baskiksi – kielillä, jotka eivät kuulu nykyisiin käyttämiini TTS-järjestelmiin (play.ht, voicemaker.in ja aivoov.com) – mutta ne ovat käytössäni. blogi disability5.com

Onko tällainen kehitys todella mahdollista? Ja jos on, kuinka kauan se kestää ja mitkä ovat vaadittavat taloudelliset kustannukset?

Haluan huomauttaa, että en ole tietokoneihminen enkä ohjelmoija – joten minulla ei ole tapaa tarkistaa asioita.

Terveiset,

assaf benyamini.

6) Alla on kirjeenvaihtoni “Tulemme professoreille” Facebook-ryhmän kanssa:

Vastaanottaja: “באים אל הפרופסורים.היסטוריה וארכיאולוגיה

Olen Israelin kansalainen, joka taistelee aktiivisesti vammaisten väestön puolesta, jonka puitteissa vetoan myös ISRAEL-valtion ulkopuolisiin kansainvälisiin elimiin. Puhuin muun muassa myös armenialaisille.

Kuten tiedätte, noin kaksi ja puoli vuotta sitten Armenian ja Azerbaidžanin välillä käytiin sota vaikutusalueista Vuoristo-Karabahin alueella, ja uutisten mukaan Israel ei ollut puolueeton tässä konfliktissa ja samaistui azerien puolella.

Siksi odotin, että kun lähestyin armenialaisia ​​ihmisiä, ISRAELIN kansalaisena (ja esitin itseni sellaisena) suhtautuminen minuun olisi erittäin huono.

Suureksi yllätyksekseni sain kaikilta armenialaisilta, joihin olin yhteydessä Internetin kautta, ja poikkeuksetta erittäin kunnioittavan asenteen ja ihmisiä, jotka yrittivät auttaa jopa paljon enemmän kuin mistään muusta maasta.

Tämä on tietysti iloinen yllätys minulle – kuitenkin armenilaisesta tai azerikulttuurista mitään tietämättömänä oletan, että täällä on kaikenlaisia ​​asioita, joista en edes tiedä.

Joten missä ovat minun virheeni? mitä en ymmärrä?

Korostan, että en esitä tätä kysymystä minkäänlaisena uhmakkeena – olen vain kiinnostunut tietämään, mitä selityksiä kuvailemalleni on.

Terveiset,

Asaf Benjamin.

David Cohen

Ihmettelen, mikä yhteys on Israelin vammaisten taistelun ja ISRAELin valtion herjauksen välillä?

Armenialaiset syyllistyivät verilöylyyn hiirihiiriin.

Armenialaiset ovat aina olleet varovaisia ​​ISRAELin kunniasta ja yrittäneet kilpailla sen kanssa saavuttaakseen sen aseman, jonka juutalaiset onnistuivat antamaan holokaustille, mistä johtuu heidän kunnioitus meitä kohtaan ja myös kateutensa.

ISRAEL ei ottanut aktiivista osaa sodassa, se allekirjoitti sopimukset aseiden myymisestä azerilaisille, jotka ovat ystäviämme, toisin kuin armenialaiset.

Missä tahansa kolmannen maailman maassa he olisivat erittäin iloisia voidessaan saada vammaisillemme täällä ISRAELissa saamat tuet ja elinolot, joten mielestäni Reshille on vitsi ja pilkkaa kääntyä parhaimmillaan 400 dollaria tienaavien kansalaisten puoleen. kuukauden ja saavat heiltä apua taistelussa, kun Israelissa saama vammaistuki on moninkertainen ja myös unelma tällaisesta henkilöstä näiden maiden välissä.

 

David Cohen

En väittänyt, että Israelin vammaisten taistelun ja armenialaisten asenteen välillä on yhteyttä.

Esitin juuri kysymyksen sellaisena, joka ei tiedä mitään armenilaisesta kulttuurista. Pyydän teiltä anteeksi kysymyksen esittämistä – en todellakaan tiennyt, että menetelmänne mukaan on kiellettyä esittää kysymyksiä aiheesta. Täällä ei myöskään pyritä panettelemaan ISRAELin valtiota – tämä on sinun keksintösi. Selvennän myös, että en ottanut suoraan yhteyttä Armenian kansalaisiin rahalahjoituspyynnön johdosta – pyynnöt koskivat täysin eri aiheita, pääasiassa freelance-sivustojen kautta, kuten esim.fivver.com. Olen kanssasi samaa mieltä siitä, että vammaisten tilanne ISRAELissa on mittaamattoman parempi kuin vammaisten tilanne Armenian kaltaisessa maassa. Ja on mahdollista mennä paljon pidemmälle: primitiiviset yhteiskunnat, joissa niillä, jotka eivät tee kovaa fyysistä työtä tai taistele sodissa, ei ole mahdollisuuksia selviytyä – ja tietenkään näissä yhteiskunnissa ei ole mitään puhuttavaa vammaisten oikeuksista, vanhukset tai mikä tahansa lääketieteellinen hoito, jota ei yksinkertaisesti ole olemassa – tai se on vain tietyn väestökerroksen saatavilla. Hyvin rajallinen näkemys kuninkaasta ja hänen lähiympäristöstään – oletko kiinnostunut siitä, että tämä on meille ISRAEL-valtiossa? malli vertailuun? Ja mikä on johtopäätös? että sosiaalinen ahdistus on aina, kuten monet muut asiat elämässämme, suhteellista eikä absoluuttista. Vammaisena ISRAELin valtiossa vertaan sitä, mitä ISRAEL-valtio voi ilman ongelmia antaa yleisöllemme ja helpottaa heidän elämäänsä – ja hallitusten epäonnistumisten ketjun välillä, joka saa vammaisen väestön saamaan paljon vähemmän kuin mitä tarvitaan ihmisarvoiseen elämään täällä Israelissa – eikä missään muualla. Vertailu vammaisten tilanteen Israelin valtiossa ja vammaisten tilanteen välillä köyhissä maissa (ja jopa paljon huonommassa tilanteessa kuin Armeniassa) ei muodosta perustaa vammaisten vaatimuksille Israelin valtiota kohtaan. . Minulla ei ole epäilystäkään siitä, että kolmannen maailman maissa voi hyvinkin olla tilanteita, joissa jos sinä tai minä loukkaantumme,

 

David Cohen

assaf benyamini

Mitä tulee armenialaisten kohteluun, kirjoitin sinulle vain, miksi he kohtelevat ISRAELIA kunnioittavasti sodasta huolimatta.

Voit tietysti esittää minkä tahansa kysymyksen… vapaasti.

En vieläkään ymmärrä, mikä yhteys on kolmannen maailman maan kansalaisten ja Israelin vammaisten tilanteen välillä.

En vain vertannut vammaisia ​​Israelissa vammaisiin Armeniassa, vaan vertasin terveiden ihmisten tilannetta vammaisten tilanteeseen Israelissa – on parempi olla vammainen Israelissa kuin tavallinen kansalainen Armeniassa.

Ihmettelen edelleen:

Miksi vammaisten taistelu tuodaan kansainvälisiin suhteisiin?

Eikö tämä ISRAELin kunnianloukkaus ole oudoimmalla ja tarpeettoimmalla tavalla mahdollista?

Kääntyä kärsivän kansan puoleen ja heiluttaa heidän silmiensä edessä vaatimuksia, jotka ovat heille unelma? Mitä hyötyä siitä on? Ja mitä tekemistä niillä on vammaisten kanssa?

Ja vielä: kysy mitä haluat ja tee mitä haluat, minä vain ihmettelen logiikkaa ja onko sillä niin suurta vaikutusta ISRAELin valtion maineeseen?

 

kutensaf benyamini

kirjoittaja

 

David Cohen

Selitän (taas), että ISRAELin valtiota ei pyritä panettelemaan, ja paras todiste siitä on: kirjoitan edelleen täällä Facebookissa ja olen kotona enkä pidätettynä yleisen turvallisuuden kellarissa. Palvelu, johon minut olisi lähetetty, jos olisin todella tehnyt tällaisen… Enkä vaadi heidän edessään: otin vain yhteyttä armenialaisiin freelance-sivustojen kautta – ja maksoin heille myös täyden maksun. tehtävistä, joista myös muiden maiden freelancerit saisivat täyden korvauksen. Kirjeenvaihdossani heidän kanssaan yritin kovasti puhua silmien tasolla – ja se sisälsi vain asioita, jotka liittyivät teknisesti ja suoraan tehtävään, jota varten he olivat myös yhteydessä samoihin verkkosivustoihin – eikä mitään muuta. Kuten tiedät, nämä sivustot ovat avoinna rekisteröintiä varten ihmisille eri puolilta maailmaa. Uskon (ja tämä on tietysti henkilökohtainen mielipiteeni – eikä sen enempää), että me ISRAELissa olemme syyllistyneet kauhistuttavaan moraaliseen vääryyteen, joka on tehty ilmeisen viattoman “turvaviennin” nimikkeellä – jonka puitteissa on valmistettu aseet Israelin valtio myydään ahneuden vuoksi vain hallituksille tai kyseenalaisille järjestöille, jotka syyllistyvät joukkomurhiin – mutta tietysti keskiverto israelilainen on aina paljon mukavampi sanoa asioita, kuten “se ei liity suoraan minuun” tai “minä ei. t päättää siitä” tai “Se ei ole minusta kiinni” ja muita lausuntoja, jotka voivat saada meidät tuntemaan olonsa paremmaksi – loppujen lopuksi Kuka todella olisi valmis myöntämään, että heidän maansa myymää asetta käytetään tällaisiin kauheisiin rikoksiin? Ja kysyt, miksi tuoda vammaisten taistelu julkisuuteen ISRAELissa kansainvälisten suhteiden kentälle? No, teen sen valinnastani. Liityin vammaisten taisteluun ISRAELissa vuonna 2007 – eli 15 vuotta sitten. Vuosien varrella minä ja monet muut vammaiset olemme yrittäneet taistella kauheita epäoikeudenmukaisuuksia vastaan, joiden vuoksi monet vammaiset ovat jo kuolleet kadulla kaikin mahdollisin tavoin, eikä vain mielenosoituksissa: lukemattomissa vetoomuksissa ja tapaamisissa järjestön jäsenten kanssa. Knesset (ISRAELIN parlamentti) vetoaa lehdistöön tai kaikkiin mahdollisiin sektoreihin ISRAELin valtiossa. Sen jälkeen, kun minua on pahoinpidelty ja valehdettu niin monta kertaa, minä henkilökohtaisesti (ja minä kirjoitan tänne vain miltä asiat näyttävät minun näkökulmastani – ja tietysti toisille asiat voivat näyttää erilaiselta) Menetin täysin luottamuksen eri valtion viranomaisiin. Epätoivoni viimeisenä keinona käännyn monien kansainvälisten järjestöjen puoleen (ja koska käännyn usein kieliin, joita en osaa ollenkaan, ja käytän tähän tarkoitukseen käännösyrityksiltä hankkimiani käännöksiä, joten monissa tapauksissa lähettää pyyntöjä organisaatioille tai yksityishenkilöille tietämättä ollenkaan heidän henkilöllisyytensä). Vetoomuksilla ISRAEL-valtion ulkopuolisille osapuolille on kaksi tavoitetta: yritys saada aikaan jonkinlaista yhteistyötä Israelin valtion vammaisjärjestöjen ja muualta tulevien vammaisjärjestöjen välillä, sekä yritys saada ulkopuolista painostusta ISRAEL-valtion päättäjiin, jotta he alkaisivat huolehtia vaikeuksistamme hieman vakavammin. Haluatko nähdä tämän ISRAELin valtion kunnianloukkauksena? Tiedä sitten mitä: tässä asiassa hyväksyn itseni syyn – kuten selitin, minulle ei jätetty muuta vaihtoehtoa tai mahdollisuutta. Tähän päivään mennessä on olemassa pitkä lista ongelmista, joihin ei tarjota ratkaisua – joten voitte jatkaa väittelyä minua vastaan, että herjaan Israelin valtiota – ja samalla vakuutan teille, että Israelin halveksiva asenne monet, monet ISRAEL-valtion viranomaiset takaavat niin monissa tapauksissa, että minun on pakko jatkaa tässä valinnanvaran puutteen vuoksi. Alkaako ISRAELIN valtio todella huolehtia siitä, eikä vain sano sitä ja jatka valehtelua? Siinä tapauksessa lopettaisin tappelun mielelläni enkä lähetä enää yhtään kirjettä. Sillä välin emme kuitenkaan näe tässä asiassa suunnanmuutosta – ja pitkän aikavälin välinpitämättömyyden ja halveksunnan politiikan jatkaminen tarkoittaa, että muuhun ei ole mahdollisuuksia. Joten haluatko myös kutsua tätä ISRAELin valtion kunnianloukkaukseksi? Joten sinulla on täysi oikeus ajatella näin niistä, jotka tekevät sen omasta tahdostaan ​​- en kiistä sitä. Ystävällisin terveisin, assaf benyamini. Joten haluatko myös kutsua tätä ISRAELin valtion kunnianloukkaukseksi? Joten sinulla on täysi oikeus ajatella näin niistä, jotka tekevät sen omasta tahdostaan ​​- en kiistä sitä. Ystävällisin terveisin, assaf benyamini. Joten haluatko myös kutsua tätä ISRAELin valtion kunnianloukkaukseksi? Joten sinulla on täysi oikeus ajatella näin niistä, jotka tekevät sen omasta tahdostaan ​​- en kiistä sitä. Ystävällisin terveisin, assaf benyamini.

 

David Cohen

kutensaf Benyamini

Vaikka panettelet Israelia pahasti, he eivät aseta sinua vankilaan. demokratia…

Enkä tuomitse sinua tuskasi perusteella, enkä tuomitse sinua kärsimyksestäsi.

Tee mitä luulet edistävän sinua.

Vakuutan teille, että mikään kansainvälinen painostus ei saa ISRAELin valtiota antamaan enemmän rahaa vammaisille julkisesti, se on valtion sisäinen asia ja valtio antaa vammaisille kohtuullisia summia verrattuna muihin länsimaihin, joten se on naurettavaa ajatella, että joku puuttuu asiaan ja varmasti organisaatiot tai ihmiset kolmannen maailman maista.

Olen samaa mieltä, että se ei todellakaan riitä ja että on mahdollista ja tarpeellista antaa enemmän (ja on keneltä ottaa) – mutta kuten mainittiin: mikään ulkoinen painostus ei auta – ja kyllä, se on valtion kunnianloukkaus. ISRAELista.

ISRAELIN valtio on paikassa, jossa kaikki sen viholliset etsivät tapoja luokitella se, ja meidän onneksi suurin osa vihollisistamme asuisi täällä mielellään ja hyväksyisi olosuhteet, jotka vammaiset saavat täällä.

Hyvää vointia sinulle

 

David Cohen

Olet oikeassa. Kuten selitin, meillä vammaisilla ei ole muuta vaihtoehtoa.

 

Lior Pasternak

Kokemukseni armenialaisten kanssa sekä Amerikassa että Japanissa, he kunnioittavat juutalaisia ​​”realistisella, raskaalla ja epäluuloisella tavalla”, ja tämä johtuu kristinuskosta, jota harjoitetaan Keski-Aasiassa verrattuna länsimaiseen kristinuskoon.

Huomasin, että he tuskin sanovat “Jeesus Kristus”, toisin kuin amerikkalaiset, ja yleensä he ovat suljettuja ja etäisiä, tajusin, että tämä on heidän kulttuurinsa, ei puhua ja olla yhteydessä ihmisiin, jotka eivät ole omiaan. Tällä tavalla jos he sanovat ystävällisen sanan, se on kohteliasta.

kutensaf benyaminminä .

kirjoittaja

Lior Pasternak

Kiitos vastauksestasi. Kuulostaa joka tapauksessa mielenkiintoiselta.

 

Bruria Ginton-Lavender

Lior Pasternak

Vau, kokemukseni Pohjois-Amerikasta on hieman erilainen – koen ja näen läheisyyttä ja veljeyttä, mukaan lukien juutalaisten ja armenialaisten väliset avioliitot. Muuten, monet juutalaiset sanovat myös “Jeesus Kristus” tai “Jeesusperhe” ilman uskonnollista tarkoitusta tai syytöstä, aivan kuten monet sanovat “Mahtava Jumala”, “maailman herra” jne. Uskonnollisella tarkoituksella tai ilman sitä. , mutta tottumuksesta, jonka tarkoituksena ei ole vahingoittaa, vaan ilmaista järkytys/hämmästys tai nokkela vitsaus.

Ei ole vaikea ymmärtää, että Iranin azerit, kuten muut Iranin ei-persialaiset kansat, voivat auttaa itseään ja Lähi-itää palaamaan shiiavallankumousta edeltäviin päiviin. Mikäli mahdollista, olisi hyvä löytää diplomaattinen tapa pysyä veljellisissä suhteissa myös armenialaisten kanssa, ei vain siksi, että Charles Ezenborian (Ezenbor) esitti koskettavimman “Haidisher Mamanin”, vaan koska hekin kärsivät vakavasta holokaustista “johtuen “orjuususkontoon (Turkissa).

7) Alla on Facebook-sosiaalisessa verkostossa julkaisemani viesti Shufersal-verkoston käyttäytymisestä minua kohtaan (huomaa, että puhelinnumerot, joissa verkosta ei vastattu, ovat: 972-1-800-56-56 -56 ja: 972-3-9481515).

 

Tänään perjantaina 2.9.2022 sain toimituksen kotiini Shufersal-laivaus, joka sisälsi myös perjantain Yedioth Ahronot nsanomalehti. Kuten tiedätte, lauantai Yedioth Ahronothin sanomalehti maksaa noin 20 NIS, ja se sisältää pääosan lisäksi liitteitä.

Shufersal-ketju päätti kuitenkin tuntemattomista syistä toimittaa vain suurimman osan lehdestä ilman liitteitä.

Uskon, että kun asiakas tilaa tuotteen ja maksaa siitä, hänen tulee saada sama tuote kokonaisuudessaan – eikä vain osa siitä. Se on periaatekysymys.

Enemmänkin: kun yritän muodostaa puhelinyhteyden Shufersal-verkkoon asian selvittämiseksi, kukaan ei vastaa puhelimeen ja puhelut katkeavat välittömästi peräkkäin.

Mielestäni tämä ei ole oikea tapa toimia.

Terveiset,

assaf benyamin,

115 Costa Rica Street,

Sisäänkäynti A-asunto 4,

Kiryat Menachem,

Jerusalem

ISRAEL, postinumero: 9662592.

puhelinnumeroni: kotona-972-2-6427757.

Matkapuhelin-972-58-6784040. Faksi-972-77-2700076.

8)Huomautan, että puhun hepreaa ja muiden kielten taitoni on erittäin rajallinen. Lukuun ottamatta keskitasoa tai alhaista englannin tasoa ja erittäin alhaista ranskan kielen tasoa minulla ei ole muita tietoja tällä alalla.

Tämän kirjeen kirjoittamiseen käytin ammattimaisen käännösyrityksen apua.

9) Alla on useita linkkejä, joiden kautta löydät lisätietoja minusta ja Israelin vammaisten taistelusta, johon osallistun:

 

 https://www.facebook.com/profile.php?id=100066013470424

https://twitter.com/AssafBenyamini

https://www.webtalk.co/assaf.benyamini

https://anchor.fm/assaf-benyamini

https://open.spotify.com/show/4KKwFBQBwwapfWMb1tvdEw

https://vk.com/id384940173

www.tiktok.com/@assafbenyamini

 https://disability5.com/

https://www.youtube.com/channel/UCX17EMVKfwYLVJNQN9Qlzrg

 https://www.4shared.com/folder/oOyYCabv/_online.html

https://sites.google.com/view/raayonotonline/%D7%91%D7%99%D7%AA

 

https://sites.google.com/view/shlilibareshet/%D7%91%D7%99%D7%AA

                - Löysitkö virheen? Kerro minulle siitä -

 

Print Friendly, PDF & Email
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE