Skip to content
Home » הפוסטים באתר » Kontrollimi i përkthimeve.

Kontrollimi i përkthimeve.

Tek:

Subjekti: sistemet e testimit.

Të nderuara zonja / Zotërinj.

Në vitin 2007 u bashkua me luftën e invalidëve në Izrael. Më datë 10.07.2018 iu bashkova lëvizjes “Nitgaber” – personat me aftësi të kufizuara transparente. Në lëvizje ne përpiqemi të promovojmë të drejtat e personave me aftësi të kufizuara transparente, domethënë: njerëzve si unë që vuajnë nga probleme serioze shëndetësore që nuk duken dukshëm nga jashtë. Kjo mungesë e dukshmërisë së jashtme shkakton diskriminim shumë të ashpër ndaj nesh – madje edhe në krahasim me personat e tjerë me aftësi të kufizuara.

Lëvizja jonë ka një faqe interneti në internet, të ndërtuar për ne në hebraisht. Referenca në faqen tonë të internetit në hebraisht: Lëvizja do ta kapërcejmë

Kam përdorur shërbime përkthimi automatik për të përkthyer faqen e internetit në 66 gjuhë të ndryshme – dhe më poshtë janë lidhjet për përkthimin e sajtit në gjuhë të ndryshme:

1) Referenca për përkthimin në Uzbekistan:nitgaber harakat

2) Referenca për përkthimin në gjuhën ukrainase:чухий рух

3) Referenca për përkthimin në urdu:lëvizje nitgaber

4) Referenca për përkthimin azere:nitgaber herakatı

5) Referenca për përkthimin italisht:movimento nitgaber

6) Referenca për përkthimin indonezisht:nigaber i lëvizjes

7) Referenca për përkthimin në islandisht:lëvizje nitgaber

8) Referenca për përkthimin në shqip:lëvizje nitgaber

9) Referenca për përkthimin amharik:lëvizje nitgaber

10) Referenca për përkthimin në anglisht:lëvizje nitgaber

11) Referenca për përkthimin estonez:lëvizje nitgaberi

12) Referenca për përkthimin armenisht:lëvizje nitgaber

13) Referenca për përkthimin në bullgarisht:Lëvizja Nitgabarsko

14) Referenca për përkthimin boshnjak:nitgaber pokret

15) Referenca për përkthimin në birmanisht:lëvizje nitgaber

16) Referenca për përkthimin bjellorusisht:nitgaberski рух

17) Referencë për përkthimin Bengalisht.lëvizje nitgaber

18) Referenca për përkthimin bask:lëvizje nitgaber

19) Referenca për përkthimin në gjeorgjisht:lëvizje nitgaber

20) Referenca për përkthimin gjermanisht:Nitgaber-Bewegung

21) Referenca për përkthimin danez:lëvizje nitgaber

22) Referenca për përkthimin në holandisht:lëvizje nitgaber

23) Referencë për përkthimin hungarez:nitgaber mozgalom

24) Referenca e përkthimit në Hindi:Lëvizja e natës

25) Referenca për përkthimin vietnamez:phong nitgaber nitgaber

26) Referenca për përkthimin Taxhikisht:lëvizje nitgaberho

27) Referenca për përkthimin turk:Nigaber Gekiti

28) Referenca për përkthimin në Turkmenisht:nitgaber kihihi

29) Referencë për përkthimin telugu:lëvizje nitgaber

30) Referencë për përkthimin Tamile:Lëvizja e natës

31) Referenca për përkthimin greqisht:κίνημα nitgaber

32) Referenca për përkthimin jidish:Nitgaaburned dhe Gong

33) Referenca për përkthimin japonez:ニトゲーバーのlëvizje

34) Referencë për përkthimin letonisht:lëvizje nitgabera

35) Referenca për përkthimin lituanisht:nitgabero judumas

36) Referenca për përkthimin mongolisht:нитгаберийн хороший

37) Referenca për përkthimin malajzian:Lëvizja Nitgaber

38) Referencë për përkthimin në malteze:lëvizje nitgaber

39) Referenca për përkthimin maqedonisht:lëvizje nitgaber

40) Referencë për përkthimin norvegjez:lëvizje nitgaber

41) Referencë për përkthimin nepalisht:lëvizje nitgaber

42) Referenca për përkthimin suahili:ya nitgaber lëvizje

43) Referenca për përkthimin sinhalez:biznes nitgaber

44) Referencë për përkthimin kinez:黑人運動

45) Referenca për përkthimin në sllovenisht:lëvizje nitgaber

46) Referencë për përkthimin sllovak:nitgaberské hnutie

47) Referenca për përkthimin spanjisht:movimiento niggaber

48) Referenca për përkthimin serb:нитгабер покрет

49) Referenca për përkthimin arabisht:lëvizje nitgaber

50) Referencë për përkthimin pashto:nitgaber një lëvizje

51) Referenca për përkthimin në polonisht:ruch nitgaber

52) Referenca për përkthimin portugalisht:movimento nitgaber

53) Referenca për përkthimin në filipinisht:lëvizje ng nitgabe

54) Referencë për përkthimin finlandez:nitgaberin sike

55) Referenca për përkthimin persisht:një lëvizje nitgaber

56) Referencë për përkthimin çek:nitgaberské hnutí

57) Referenca e përkthimit në frëngjisht:lëvizje nitgaber

58) Referencë për përkthimin korean:Lëvizja Nitgaber

59) Referencë për përkthimin kazakisht:lëvizje nitgaber

60) Referenca për përkthimin në katalanisht:lëvizje nitgaber

61) Referencë për përkthimin Kirgistan:lëvizjet nitgaber

62) Referencë për përkthimin kroat:nitgaber pokret

63) Referenca për përkthimin në rumanisht:keqardhje nitgaber

64) Referenca për përkthimin rusisht:движение нитгаберов

65) Referencë për përkthimin suedez:lëvizje nitgaber

66) Referenca për përkthimin në Tajlandisht:lëvizja e nitgaber

 

Do të doja të dija nëse ekziston një shërbim në të cilin mund të kontrolloni nivelin e saktësisë së përkthimeve – siç e dini, sistemet automatike të përkthimit ndonjëherë bëjnë gabime shumë domethënëse.

Të fala,

assaf benyamini.

 

A. Më poshtë është korrespondenca ime me një mjek nga spitali Shaare Zedek në Jerusalem:

 

Mirë. Nuk ka nevojë – nuk do të vij dhe kaq.

 

Të premten, 23 shtator 2022 në orën 08:57:20 GMT +3, Altergot, Abraham < [email protected] > shkroi:

Fshih mesazhin origjinal

Emri im është Dr Altergut. Unë jam një ortoped në Shaare Zedek dhe nuk kam lidhje me takimet në klinikë. Thirrni për takime

dërguar nga telefoni inteligjent My Samsung Galaxy.

——– Postimi origjinal ——–

Nga: Assaf Binyamini < [email protected] >

Data: 22.9.2022 20:42 (GMT+02:00)

tek: “Altergot, Abraham” < [email protected] >

Tema:Re: Letrat e mia drejtuar repartit ortopedik te Spitalit Shaare Zedek. 

Duhet të kem ardhur në vendin e duhur. Takimi ishte me ju – njësia ortopedike e spitalit Shaare Zedek – vendi më korrekt që mund të ishte në këtë rast.

Megjithatë, për shkak të komplikimeve burokratike dhe sikletësisë së patolerueshme, më duhej të anuloja takimin dhe trajtimin mjekësor që më duhej.

Vetëm përballja me burokracinë mjekësore tashmë shkakton shumë më tepër dëme sesa trajtimi mund të ndihmojë këtu – nëse fare.

Dhe – mos më shkruani këtu “na vjen keq që ndiheni ashtu” – askush nuk i vjen keq për asgjë. E ke bere me qellim!!!

Pra, nuk ka nevojë – nuk do të vij – as për ekzaminim dhe as për trajtim.

Të fala,

assaf benyamini.

Të enjten, 22 shtator 2022 në orën 18:07:46 GMT +3, Altergot, Abraham < [email protected] > shkroi:

Nuk jam i sigurt që keni ardhur në vendin e duhur.

dërguar nga telefoni inteligjent My Samsung Galaxy.

 

——– Postimi origjinal ——–

Nga: Assaf Binyamini < [email protected] >

Data: 22.9.2022 16:34 (GMT+02:00)

tek: “Altergot, Abraham” < [email protected] >

Tema: Letra drejtuar Departamentit Ortopedik të Spitalit Shaare Zedek.

 

B. Më poshtë është një letër që kam dërguar në vende të ndryshme:

Tek:

Në fjalë: shërbime speciale.

Të nderuara zonja / Zotërinj.

I dërgova Institutit Kombëtar të Sigurimeve një kërkesë për shërbime të veçanta të cilën po ia bashkëngjitem këtu.

Mësova nga përvoja e kaluar se këto do ta refuzojnë automatikisht pretendimin – dhe kjo pavarësisht nevojës urgjente që ky shërbim të:

1) Rregullimi i statusit dhe të drejtave pensionale të shërbëtores që punon tek unë që nga viti 2002. Dua të theksoj se për shkak të paaftësisë fizike nuk mund ta pastroj vetë banesën time.

2) Për shkak të paaftësisë sime fizike, ka herë pas here aktivitete të ndryshme brenda shtëpisë që nuk mund t’i bëj më vetë për shkak të përkeqësimit të shëndetit – dhe në disa raste, përshtatshmëria për shërbime speciale mund të ndihmojë patjetër.

Kërkoj palë me të cilat mund të konsultohem në lidhje me këtë çështje me Sigurimin Kombëtar.

Të fala,

assaf benyamini,

Rruga 115 Kosta Rika,

Hyrja A-banesa 4,

Kiryat Menachem,

Jerusalemi,

ISRAEL, kodi postar: 9662592.

Numrat e mi të telefonit: në shtëpi-972-2-6427757. Mobile-972-58-6784040.

Faks-972-77-2700076.

post Scriptum. 1) Numri im ID: 029547403.

2) Referimi u dërgua nga unë në adresën:

Instituti Kombëtar i Sigurimeve-Distrikti i Jerusalemit,

Rruga Shimon Ben Shetach 4,

Jerusalemi,

ISRAEL, kodi postar: 9414704.

3) Adresat e mia të e-mail: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: ass.benyamini @yandex.com ose: [email protected]. com ose: [email protected] ose: [email protected]

4) Mjedisi terapeutik ku jam:

Shoqata “Reut”-Hostel “Avivit”,

Rruga Ha Avivit 6,

Kiryat Menachem,

Jerusalemi,

ISRAEL, kodi postar: 9650816.

Numrat e telefonit në zyrat e bujtinave: 972-2-6432551. Ose: 972-2-6428351.

Adresa e postës elektronike të hostelit: [email protected]

Punonjësja sociale nga ekipi i hostelit, që punon në banesën time: zonja Sara

Stora-972-55-6693370.

5) Më poshtë janë 3 shembuj të fushave në të cilat kam nevojë për ndihmë urgjente dhe shpresoj që miratimi për të marrë shërbime speciale nga Instituti Kombëtar i Sigurimeve mund të ndihmojë në një mënyrë ose në një tjetër:

I. Rreth fillimit të dhjetorit 2018, dëgjova në media se në atë kohë u miratua një ligj i ri, i cili kërkon që kushdo që punëson një punëtor në shtëpinë e tij që ndihmon në pastrimin apo punët e tjera të shtëpisë, të nënshkruajë një kontratë pune të rregullt me punëtor dhe raportojnë atë tek autoritetet. Dua të theksoj se për shkak të paaftësisë fizike që prej vitit 2002 më ka ardhur një shërbëtore që kryen punë pastrimi me pagesë – megjithatë gjatë kësaj periudhe kam lëvizur midis disa apartamenteve të banimit (dhe lind pyetja nëse Kjo është e rëndësishme për çështjen?) – dhe unë e ftoja shërbyesen herë pas here sipas nevojës – jo Ajo kishte orar ose ditë të caktuara të punës dhe shpeshtësia e ardhjes së saj ndryshonte gjithashtu herë pas here. Në vitin e fundit (po e shkruaj këtë më 1 tetor 2022) zakonisht vjen një herë në muaj.

Pas shumë pyetjeve që bëra për këtë çështje, u bë e qartë për mua se për sa kohë që nuk kam të drejtë për shërbime speciale, nuk do të jem në gjendje të rregulloj statusin dhe të drejtat e saj shoqërore – dhe kjo është në kundërshtim me pretendimet e rreme nga ana e Instituti Kombëtar i Sigurimeve i cili pretendon se ekziston, si të thuash, një mundësi për të rregulluar çështjen e punësimit të shërbëtores edhe tani edhe pa të drejtë për shërbime speciale.

Dua të theksoj se nga njohja ime me të e di që kjo është një grua e ditës – dhe kjo është gjithashtu diçka që duhet marrë parasysh.

Kujdestarja e shtëpisë në fjalë: zonja Yehudit Kohel-972-50-2169965.

II. Unë jam një 50-vjeçar i siguruar i Shërbimeve Shëndetësore Clalit nga zona e Jeruzalemit dhe për shkak të paaftësisë fizike e kam gjithnjë e më të vështirë të shkoj në klinika për ekzaminime mjekësore – nëse dhe kur ka nevojë.

Unë jam ende duke u përpjekur të zbuloj nëse fondi i sigurimeve shëndetësore ku unë jam anëtar mund ta miratojë një gjë të tillë dhe nëse ekziston një e drejtë e tillë sociale. Në këtë fazë nuk e di nëse kompensimi i shërbimeve speciale nga Instituti Kombëtar i Sigurimeve ka apo nuk ka lidhje me këtë.

Do të vërej se në rastin tim ka 2 vështirësi shtesë:

Vështirësia e parë – jetoj me të ardhura shumë të ulëta – një kompensim invaliditeti nga Instituti Kombëtar i Sigurimeve. Prandaj, një pagesë e lartë për analiza apo trajtime mjekësore të tilla privatisht do të ishte shumë problematike për mua në çdo rast.

Vështirësia e dytë – nuk kam makinë ose patentë shoferi – dhe për shkak të gjendjes sime mjekësore dhe ilaçeve që marr, nuk do të mund të marr kurrë një patentë – dhe për këtë arsye të shkosh në vende të ndryshme është e mundur vetëm duke përdorur publikun. transporti – diçka për të cilën, siç thashë, e kam gjithnjë e më shumë vështirësi.

Sigurisht që duhen pasur parasysh edhe këto dy vështirësi.

III. Unë kam marrë medikamente psikiatrike për shumë vite – dhe vitet e fundit është shfaqur një realitet i padurueshëm në të cilin psikiatër në qendrat e shëndetit mendor kanë ndërprerë monitorimin e ilaçeve psikiatrike (e di që kjo do të tingëllojë disi absurde – por fatkeqësisht ky është realiteti që has herë pas here). Por duke qenë se jetoj me të ardhura shumë të ulëta – një pagesë invaliditeti nga Instituti Kombëtar i Sigurimeve – është e pamundur të shkoj privatisht te mjekët.

Por sot nuk ka alternativë tjetër, pasi as mjekët psikiatër në stacionet e shëndetit mendor nuk janë më adresë për mua, për dy arsye:

Arsyeja e parë: një qasje problematike ndaj trajtimit – sa herë që mbërrijnë në stacion, të dëmtuarit mendorë trajtohen automatikisht si njerëz që janë gjithashtu të dëmtuar mendërisht – gjë që çon në një mungesë totale të dëgjimit nga ana e mjekëve. Që në momentin që mbërrita në stacion, mjekët niseshin nga supozimi se do të dinin saktësisht se nga çfarë probleme vuaja pa më njohur qoftë edhe një njohje sipërfaqësore apo minimale. Kjo rezultoi herë pas here në praktikat e gabuara të trajtimit të aplikuara ndaj meje dhe gjithashtu paaftësinë time për të bashkëpunuar me qëndrimin përçmues që erdhi me të. Dhe për më tepër: edhe në rastet kur stafi i klinikës apo mjekët më njihnin, trajtimi nuk ndryshonte – gjë që parandalonte çdo mundësi për të trajtuar apo ndihmuar. dhe shkaktoi edhe përplasje të vazhdueshme me stafin që gjoja “trajtonte” ose tentonte, gjoja, të “ndihmonte”. Natyrisht, ajo që ndodhi në këto raste nuk ishte aspak ndihmë, por zullum i vazhdueshëm me të cilin nuk isha dakord dhe as sot nuk jam dakord të bashkëpunoj. Sa herë që isha dëshmitar i kësaj, do të lija të njëjtën “gjurmim” gjoja për të parandaluar dëmtimin e mëtejshëm dhe ankthin mendor të panevojshëm nën maskën e “ndihmës” ose “trajtimit” si të thuash. E di që ky është një përgjithësim, por në dritën e përvojës shumëvjeçare dhe një shqyrtimi shumë të plotë dhe gjithëpërfshirës të çështjes, nuk ishte e mundur të arrihej ndonjë përfundim apo pasqyrë tjetër. ajo që ndodhi në këto raste nuk ishte aspak ndihmë por zullum i vazhdueshëm me të cilin nuk isha dakord dhe as sot nuk jam dakord të bashkëpunoj. Sa herë që isha dëshmitar i kësaj, do të lija të njëjtën “gjurmim” gjoja për të parandaluar dëmtimin e mëtejshëm dhe ankthin mendor të panevojshëm nën maskën e “ndihmës” ose “trajtimit” si të thuash. E di që ky është një përgjithësim, por në dritën e përvojës shumëvjeçare dhe një shqyrtimi shumë të plotë dhe gjithëpërfshirës të çështjes, nuk ishte e mundur të arrihej ndonjë përfundim apo pasqyrë tjetër. ajo që ndodhi në këto raste nuk ishte aspak ndihmë por zullum i vazhdueshëm me të cilin nuk isha dakord dhe as sot nuk jam dakord të bashkëpunoj. Sa herë që isha dëshmitar i kësaj, do të lija të njëjtën “gjurmim” gjoja për të parandaluar dëmtimin e mëtejshëm dhe ankthin mendor të panevojshëm nën maskën e “ndihmës” ose “trajtimit” si të thuash. E di që ky është një përgjithësim, por në dritën e përvojës shumëvjeçare dhe një shqyrtimi shumë të plotë dhe gjithëpërfshirës të çështjes, nuk ishte e mundur të arrihej ndonjë përfundim apo pasqyrë tjetër.

Arsyeja e dytë: gjendja shëndetësore fizike – në fillim të vitit 1998 pata një aksident pune në hotelin “Larom” në Jerusalem (emri i hotelit ndryshoi me kalimin e viteve – dhe sot quhet hotel “Inbal”) ku. Unë punova në atë kohë për rreth tre muaj si pjesë e një projekti të organizatës “Elwyn Israel” – dhe që nga ajo kohë pata një sërë problemesh fizike, asnjë prej të cilave Instituti Kombëtar i Sigurimeve nuk i njeh. Gjithashtu, aktualisht nuk ka asnjë ent apo zyrë tjetër qeveritare që e njeh këtë dëm.

Që nga ai aksident, gjendja ime është përkeqësuar ngadalë, por vazhdimisht dhe vazhdimisht – dhe sot kam arritur në një situatë ku edhe ardhja fizike në stacionet e shëndetit mendor është një çështje e vështirë dhe gjithnjë e më problematike për mua.

Një fond i sigurimeve të përgjithshme shëndetësore, anëtar i të cilit jam edhe unë, por edhe Ministria e Shëndetësisë, pohoi se nuk kanë zgjidhje për këtë situatë dhe se nuk kanë shërbim psikiatri që punon në shtëpi.

Në muajt e fundit të vitit 2021 dhe fillimit të 2022, u përpoqa të gjeja një zgjidhje në një mënyrë pak më ndryshe: në të ftohtë te një farmakolog. Por doli që farmakologu që vizitova mund të ndihmonte vetëm pjesërisht dhe se meqenëse ai nuk është psikiatër nuk kishte aftësi të më ndihmonte të zgjidhja medikamentet psikiatrike që po marr.

Për më tepër: mua u bë e qartë se për shkak të numrit të vogël të mjekëve që punonin në terren. Për të ilustruar: në të gjithë metropolin e Jeruzalemit dhe rrethinat e tij ka vetëm 2 mjekë në këtë fushë – mjeku në klinikën e tij që vizitova në mjekësinë publike dhe një mjek tjetër që mund të kontaktohet privatisht, kur çdo vizitë në klinikën e saj kushton disa qindra sikla. të cilën nuk kam mundësi ta paguaj, nuk e di nëse ajo bën edhe kujdesin në shtëpi. Për arsye të dukshme nuk po shkruaj këtu emrat e këtyre mjekëve apo emrat e institucioneve mjekësore ku ata punojnë. Siç e dini, ekziston edhe një nënfushë në farmakologji që quhet farmakologji psikiatrike, dhe pas një ekzaminimi e bëra të qartë se situata në këtë nënfushë është edhe më e keqe.

Dhe për ta përmbledhur: këto rrethana e çojnë një person në situatën time, i cili ka nevojë për shërbimet e një psikiatri që punon në shtëpi në një rrugë pa krye – dhe pavarësisht nevojës urgjente për të monitoruar medikamentet që marr, aktualisht nuk më ofrohet asnjë zgjidhje e arsyeshme.

Dua të theksoj se ka vërtet një psikiatër në mjedisin terapeutik për të dëmtuarit mendorë në komunitetin ku jam – megjithatë, punonjësit dhe drejtuesit e këtij mjedisi refuzojnë me kokëfortësi ta lejojnë atë të qëndrojë në shtëpi me mua – diçka që mund ta kishte zgjidhur problemin të paktën përkohësisht. Ky refuzim u dha pikërisht kështu dhe pa asnjë arsye – dhe në një shfaqje të indiferencës së plotë për gjendjen time dhe për faktin se mungesa e ndjekjes së mjekimit mund të më rrezikojë edhe jetën.

Gjithsesi unë jam ende duke kërkuar një zgjidhje. Edhe në këtë rast, nuk e di nëse marrja e një kompensimi për shërbime të veçanta nga Instituti Kombëtar i Sigurimeve do të mund të ndihmonte dhe nëse ka apo jo një lidhje midis dy gjërave.

6) Mjeku i familjes me të cilin jam duke u monitoruar:

Dr. Brandon Stewart,

“Shërbimet Shëndetësore Clalit” – klinika “TAYELET”,

Rruga Daniel Yanovsky 6,

Jerusalemi,

ISRAEL, kodi postar: 9338601.

Numri i telefonit në zyrat e klinikës: 972-2-5098282.

Numri i faksit në zyrat e klinikës: 972-2-6738551.

 

C. Më poshtë është letra që i dërgova profesoreshës Manuela Consoni nga Universiteti Hebraik i Jerusalemit:

Letrat e mia për profesoreshën Manuela Consoni.

[email protected]

E mërkurë, 28 shtator ora 15:08

Përshëndetje për profesoreshën Manuela Consoni:

Tema: botim në italisht.

E dashur zonja.

Vitet e fundit, unë kam marrë pjesë në luftën e personave me aftësi të kufizuara në Shtetin e Izraelit – një luftë që, siç e dini, është mbuluar gjerësisht në mediat në Izrael – dhe në mediat ndërkombëtare gjithashtu. Mirëpo, përveç kësaj, janë të njohura edhe zvarritja, zvarritja, neglizhenca dhe evazioni që shteti i Izraelit përdor ndaj krizës së invalidëve.

Prej shumë vitesh zvarritja ka vazhduar – dhe çdo autoritet që i drejtohem më përgjigjet sipas fjalës “Nuk ka të bëjë me ne” apo motrës së saj binjake: “Nuk jemi ne adresa”. Natyrisht, ka shumë raste në të cilat nuk jepet fare përgjigje, ose përndryshe shumë raste në të cilat personat me aftësi të kufizuara marrin përgjigje shumë agresive ose kërcënuese – pa asnjë arsye – dhe mua personalisht më është dashur ta pësoj këtë të panumërta.

Dhe me pak fjalë: sot çështja nuk ka të bëjë me askënd, askujt nuk i intereson dhe personat me aftësi të kufizuara që vazhdojnë të vdesin në rrugë nuk e pushtojnë apo shqetësojnë më shtetin e Izraelit.

Dhe duke e kuptuar këtë realitet fatkeq, i drejtohem shumë faktorëve jashtë shtetit të Izraelit – organizatave të ndryshme ndërkombëtare dhe gjithashtu individëve privatë, disa prej të cilëve i arrij edhe rastësisht. Këto apele kanë dy qëllime: të bëjnë presion nga jashtë ndaj vendimmarrësve në shtetin e Izraelit, në mënyrë që ata të fillojnë ta trajtojnë krizën e personave me aftësi të kufizuara pak më seriozisht – si dhe një përpjekje për të testuar potencialin që mund të ketë për një të tillë. në mënyrë ose në një tjetër bashkëpunim ndërmjet organizatave të personave me aftësi të kufizuara në shtetin e Izraelit dhe organizatave të personave me aftësi të kufizuara në vende të tjera të botës për të përmirësuar jetën e tyre të popullatës së personave me aftësi të kufizuara në botë.

Si pjesë e këtyre përpjekjeve, po mendoja, ndër të tjera, të kërkoja një kompani reklamuese, fusha kryesore e biznesit të së cilës është reklamimi në gjuhën italiane – nga e cila do të mund të merrja shërbimin e përkthimit të përmbajtjes së luftës. në italisht (nuk mund të heq dorë nga ky hap, pasi nuk e di italishten as në nivelin më bazë – dhe veçanërisht për një ose dy fjalë nuk kam njohuri për këtë gjuhë) dhe shpërndarja e saj në rrjetet e ndryshme sociale dhe forumet e internetit në Itali dhe të italishtfolësve në mbarë botën.

Pyetja ime për ju është: A njihni, apo dini kompani reklamuese nga të cilat mund të merrni një shërbim të tillë?

Më duhet të theksoj se nuk ka asnjë njohje personale mes nesh – kam dëgjuar për ju nga mediat.

Të fala,

assaf benyamini,

Rruga 115 Kosta Rika,

Hyrja A-banesa 4,

Kiryat Menachem,

Jerusalemi,

ISRAEL, kodi postar: 9662592.

numrat e mi të telefonit: në shtëpi-972-2-6427757. Mobile-972-58-6784040.

Faks-972-77-2700076.

post Scriptum. 1) Numri im ID: 029547403.

2) Adresat e mia të e-mail: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected]

ose: [email protected] ose: [email protected]

3) Mjedisi terapeutik ku jam:

Shoqata “Reut”-Hostel “Avivit”,

Rruga Ha Avivit 6,

Kiryat Menachem,

Jerusalemi,

ISRAEL, kodi postar: 9650816.

Numrat e telefonit në zyrat e hostelit:

972-2-6432551. Ose: 972-2-6428351.

Adresa e postës elektronike të hostelit: [email protected]

4) Mjeku i familjes me të cilin jam duke u monitoruar:

Dr. Brandon Stewart,

“Shërbimet Shëndetësore Clalit” – klinika e shëtitores,

Rruga Daniel Yanovsky 6,

Jerusalemi,

ISRAEL, kodi postar: 9338601.

Numri i telefonit në zyrat e klinikës: 972-2-5098282.

Numri i faksit në zyrat e klinikës: 972-2-6738551.

5) Të dhëna personale shtesë: Mosha: 50. Gjendja martesore: Beqar. Datëlindja: 11.11.1972.

Atij që mund t’i interesojë.

Më poshtë është një mesazh në emër të zonjës Tatyana Kadochkin nga lëvizja “Nitgaber”.

Tema: Lëvizja “Nitgaber” (persona me aftësi të kufizuara “transparente”)

Rreth një dekadë më parë, unë, Ham, themelova lëvizjen “Nitgaber”, për personat me aftësi të kufizuara “transparente”. Personat me aftësi të kufizuara me përqindje të lartë invaliditeti dhe pa aftësi për punë, por që nuk janë të kufizuar në lëvizje.

Lëvizja ime numëron dhe përfaqëson rreth 1300 persona nga i gjithë vendi i IZRAEL-it, të cilët kanë një paaftësi që varion nga 75% në 100%, të cilët nuk janë të aftë për të punuar dhe që nuk kanë aftësi të kufizuara lëvizëse ose kanë nevojë për një rritje të përqindjeve të tyre të aftësisë së kufizuar. .

Lëvizja u mundëson atyre njerëzve të gjejnë të gjitha të drejtat e tyre përballë shtetit dhe u jepet mbështetje financiare edhe atyre që kanë më shumë nevojë.

Lëvizja jonë lufton për banesa publike të përballueshme dhe kushte të përshtatshme jetese për grupin e lartpërmendur të popullsisë.

Në kushte të mjerueshme jetojnë shumë persona me aftësi të kufizuara që nuk janë të aftë për punë dhe që kanë invaliditet 75%-100%, por nuk janë të kufizuar në lëvizje.

Ata nuk përfitojnë të njëjtat përfitime që gëzojnë pensionistët që përfitojnë gjithashtu shtesë të ardhurash.

Domethënë, ata nuk kanë zbritje për blerjen e ilaçeve, zbritje në faturën e energjisë elektrike dhe taksat e pronës, zbritje për udhëtimin në Transportin Publik dhe asistencë për qira të ngjashme me pensionistët, nuk kanë të drejtë për grante “ngrohje/ftohje” dhe më shumë.

Me fjalë të tjera, ata nuk kanë pothuajse asnjë përfitim, pavarësisht gjendjes së tyre të rëndë.

Për më tepër, ata nuk kanë të drejtë për banim publik pavarësisht kushteve të vështira në të cilat jetojnë çdo ditë.

 

Ekziston një ndryshim thelbësor midis aftësive të kufizuara të ndryshme dhe ne besojmë se nuk duhet të jetë kështu!

Një person me aftësi të kufizuara me aftësi të kufizuara në lëvizje, që ka të drejtë për banim publik dhe merr ndihmë me qira që varion nga 3000 deri në 3900 NIS në muaj.

Gjithashtu, personat me aftësi të kufizuara me aftësi të kufizuara në lëvizje marrin shtesa më të mëdha se personat me aftësi të kufizuara të përfaqësuara nga lëvizja, falë shtesave në shtesën bazë, e cila përfshin, ndër të tjera, shërbime speciale, një kompensim lëvizshmërie dhe shoqëruesi etj.

në një situatë të tillë, madhësia e këtyre shtesave arrin 15,000-17,000 NIS në muaj.

Por në të kundërt, invalidët e përfaqësuar nga lëvizja, të cilët nuk kanë aftësi të kufizuara në lëvizje, kanë një aftësi të kufizuar 75%-100% dhe nuk janë të aftë për të punuar, marrin vetëm 3211 NIS në muaj vetëm neto!

Nga kjo del se ky grup është popullsia më e varfër dhe më e cenueshme në shtetin e Izraelit!!!

Gjatë viteve të aktivitetit tim, jam takuar me shumë zyrtarë të partive të ndryshme në Knesset dhe në ministri të ndryshme të qeverisë.

Por, për fat të keq, për një dekadë tashmë, lëvizja nuk ka arritur të promovojë propozimin që do të lejonte personat me aftësi të kufizuar që nuk janë të kufizuar në lëvizje, që kanë aftësi të kufizuara 75-100% dhe nuk janë në gjendje të punojnë, të marrin banesa publike, apo të paktën të rrisin masën e ndihmës që marrin për marrjen me qira të një apartamenti dhe të përmirësojnë sadopak kushtet e tyre të jetesës.

Në dritën e sa më sipër, unë, Tatyana Kaduchkin, kryetare e lëvizjes “Natagver” (persona me aftësi të kufizuara transparente), dëshiroj të takohem me ju, për të promovuar këtë projekt dhe për t’i ndihmuar këta njerëz të jetojnë një jetë më dinjitoze dhe të duhur.

Me bekime dhe shpresë të madhe, Tatyana Kaduchkin, kryetare e lëvizjes “Nitgaber” (invalid transparent).

Telefoni 1: 972-52-370-8001

Telefoni 2: 972-3-534-6644

Më poshtë është mesazhi që i lashë anëtarit të Knesset Mossi Raz-Asher për një takim me të në Knesset. Mbërrita të martën, 20 Prill 2021 në orën 13:30.

 

20.4.2021

Përshëndetje për anëtarin e Knesset-it (Parlamenti izraelit) Mossi Raz

Tema: problemi i strehimit për personat me aftësi të kufizuar.

I nderuar Zotëri.

Më poshtë janë një sërë temash që kanë të bëjnë me popullatën me aftësi të kufizuara dhe me aftësi të kufizuara mendore (një popullatë në të cilën jam përfshirë edhe unë), të cilat do të doja t’i ngrija para jush.

Do të isha i interesuar të dija se deri në çfarë mase jeni në gjendje t’i promovoni këto çështje dhe/ose të bëni ndryshime urgjente legjislative për të përmirësuar situatën tonë, kushtet e trajtimit tonë dhe shanset tona për të mbijetuar dhe për t’u integruar në shoqëri.

Duhet të theksoj se nga përvoja e kaluar kam mësuar se në takime të këtij lloji do të më thuhet para se të arrij se do të më jepet leja të flas për të ngritur çështjet për të cilat dëshiroj të flas – megjithatë në vetë takimin unë nuk do të më jepet leje të flasë as për një sekondë – dhe nëse do të përpiqem të flas, Zoti na ruajt, kjo do të konsiderohet Automatikisht për një “shqetësim” shumë të rëndë dhe për këtë arsye rojet e sigurisë do të më sulmojnë dhe do të më dëbojnë në mënyrë shumë agresive – dhe kjo edhe kur nuk ka nevojë dhe kur është krejtësisht e panevojshme, dhe gjithashtu kur është absolutisht e qartë se nuk paraqes asnjë “rrezik” për askënd.

Dhe duke e ditur këtë realitet, po ju dorëzoj këtë letër – vetëm në rast se edhe këtë herë, kjo do të jetë sjellja ndaj meje. Me sa duket vetë fakti që unë guxoj të sjell në pah hallin e publikut me aftësi të kufizuara, interpretohet si një kërcënim shumë serioz – edhe pse nuk e kam aspak të qartë se kë dhe çfarë saktësisht kërcënon. Po ju lë ju dhe punonjësit e zyrës tuaj me këtë letër – nuk do ta kthej në shtëpinë time.

Dhe tani për detajet e vetë temave:

1) Problemi i financimit/pagesës së qirasë – shumë vite më parë u përcaktua (dhe nuk është e qartë nga kush – megjithatë është ndoshta një zyrtar ose një tjetër qeveritar) që personat me aftësi të kufizuara që jetojnë në komunitet kanë të drejtë për ndihmë në masën 770 sikla në muaj për pagesën e qirasë. Siç dihet, vitet e fundit ka pasur një rritje shumë të ndjeshme të çmimeve të apartamenteve në shtetin e Izraelit – dhe si rrjedhojë, natyrisht, ka pasur edhe një rritje të ndjeshme të qirasë. Megjithatë, shuma e ndihmës prej 770 NIS, e përcaktuar shumë vite më parë në mënyrë krejtësisht arbitrare dhe pa asnjë shpjegim apo logjikë, nuk po përditësohet. Fatkeqësisht, edhe pas një korrespondence të madhe (dhe po flasim për të paktën disa mijëra apo edhe dhjetëra mijëra letra, dhe për fat të keq për shkruesin e këtyre fjalëve, këto shifra nuk janë aspak të ekzagjeruara), të cilat iu dërguan çdo partie të mundshme: Ministrisë së Ndërtimit dhe Strehimit dhe degëve të saj të ndryshme, ministrive të tjera të qeverisë si Ministria e Financave dhe Kryeministrisë, shumë gazetarë me të cilët shkrimtari i ky dokument foli personalisht, shumë avokatë, madje edhe zyrat e hetimit dhe ambasadat e vendeve të huaja – asgjë nuk ndihmon – dhe si rezultat, shuma e ndihmës nuk përditësohet, shumë njerëz me aftësi të kufizuara hidhen në rrugë dhe gjejnë vdekjen e tyre nga uria, etja. ose të ftohtit në dimër dhe alternativisht nga goditja e nxehtësisë ose dehidrimi në verë. Duhet theksuar se organizatat për shfrytëzimin e të drejtave si shoqata “Yadid” (e cila, siç dihet, u mbyll disa muaj më parë) ose klinikat e ndihmës juridike në universitete dhe kolegje me të cilat është në kontakt edhe shkrimtari i këtij artikulli, nuk mund të ndihmojnë kurrë, dhe arsyeja për këtë është e thjeshtë: shuma e ndihmës 770 NIS jepet sipas ligjit. , dhe organizatat për shfrytëzimin e të drejtave mund të ndihmojnë vetëm sipas ligjit ekzistues dhe adresa e vetme në rastet kur ndryshimet legjislative janë të nevojshme është, siç e dini, Knesset. Por këtu situata vetëm sa vazhdon të komplikohet: siç e dimë, për një periudhë shumë të gjatë prej mbi dy vjetësh nuk ka një qeveri funksionale dhe Knesset dhe Shteti i Izraelit janë në një gjendje, në fakt, një qeveri të vazhdueshme tranzitore. Rezultati i drejtpërdrejtë dhe shkatërrues i kësaj situate është mungesa e mundësisë për të bërë ndryshime thelbësore në ligj që kërkohen urgjentisht – disa prej të cilave i detajoj këtu. Duhet theksuar se edhe kur Knesset dhe qeveria kanë vepruar sipas kërkesave të shkrimtarit të këtyre rreshtave, si dhe kërkesave të organizatave të invalidëve dhe shumë partive të tjera lidhur me masën e ndihmës për anëtarët e Knesset-it, ata. automatikisht u drejtoheshin organizatave për shfrytëzimin e të drejtave – dhe kjo edhe pse vetë anëtarët e Knesset-it e dinë shumë mirë se në këtë rast organizatat për të drejtat e shfrytëzimit nuk mund të jenë adresa por vetëm ata vetë.

2) Komunikimi me pronarët – ka shumë raste në të cilat personat me aftësi të kufizuara kanë vështirësi të negociojnë me qiradhënësin për arsye që lidhen me sëmundjen ose paaftësinë e tyre. Në këto situata, punonjësve socialë kërkohet të veprojnë si ndërmjetës – dhe një pjesë shumë e madhe e punonjësve socialë nuk mund ta marrin realisht këtë rol në çdo rast. Dhe për më tepër: shkurtimet e shumta vitet e fundit në standardet për vendet e punës së punonjësve socialë, të kombinuara me kushtet e vështira të punës, pagat e ulëta, trajtimin joadekuat nga familjet e pacientëve që në shumë raste i shohin si dhe padrejtësisht.

3) Mjetet e pagesës së pacientëve – ka situata në të cilat një person lëviz për të jetuar në komunitet pas një periudhe të gjatë qëndrimi në spital, dhe pa zakone të jetesës që konsiderohen normative si p.sh. shkuarja në punë, marrja e përgjegjësisë për menaxhimin e jetës së tij. , etj. Shumë shpesh kërkesat që vihen si kusht për nënshkrimin e kontratës së qirasë, si p.sh., nënshkrimi i një çeku garancie është i paarritshëm për njerëzit në këtë fazë të jetës së tyre.Shumë korniza trajtimi dhe rehabilitimi që ekzistonin në të kaluarën (në njërën prej të cilave autori i këtij dokumenti u ndihmua rreth 26 vjet më parë kur u largua nga një spital për të jetuar të asistuar) e kanë mbyllur ose ulur ndjeshëm fushëveprimin Aktiviteti i tyre në vitet e fundit – diçka që mund të parandaloni rehabilitimin nga njerëzit të cilët në këtë fazë të jetës së tyre nuk do të jenë në gjendje të ecin përpara pa këto zarfa thelbësore terapeutike dhe rehabilituese.

4) Problemi i rregullimit – sot ka një çekuilibër të plotë kur bëhet fjalë për detyrimet dhe të drejtat e pronarëve të apartamenteve nga njëra anë dhe qiramarrësve nga ana tjetër. Ka shumë ligje që mbrojnë pronarët nga një ose një tjetër abuzim i periudhave të qirasë që mund të jenë nga ana e qiramarrësve. Nga ana tjetër, nuk ka ligje që synojnë të mbrojnë njerëzit që jetojnë në apartamente nga shfrytëzimi nga pronarët – dhe si rezultat, klauzola skandaloze, drakoniane dhe ndonjëherë edhe të paligjshme mund të gjenden në shumë kontrata qiraje – dhe nuk ka ligje. synojnë mbrojtjen e qiramarrësve të këtyre apartamenteve të cilët janë të detyruar të nënshkruajnë këto kontrata. Ne shume raste,

Natyrisht, ky problem është për të gjithë popullsinë – megjithatë, duhet pasur parasysh se ballafaqimi me pronarët në këto situata është natyrshëm më i vështirë për popullatat e pafavorizuara si invalidët apo të sëmurët.

5) Vështirësi në avokim – ka vështirësi të konsiderueshme kur bëhet fjalë për ngritjen e vështirësive të përmendura dhe ekspozimin e tyre në arenën publike për të bërë korrigjimet e nevojshme. Prioritetet aktuale të mediave të ndryshme që vështirë se janë të interesuara për këtë çështje, fragmentimi i organizatave të personave me aftësi të kufizuara, ngurrimi i shumë elementëve të shoqërisë në të cilën jetojmë për të marrë pjesë aktive në përpjekjet për korrigjimin dhe përmirësimin e situatës – të gjitha këto. rëndojnë dhe vështirësojnë shumë përpjekjet për ngritjen e këtyre problemeve në ndërgjegjësimin e publikut në një mënyrë që do të detyrohen anëtarët e Knesset të bëjnë ndryshimet e nevojshme në legjislacion në vend që të vazhdojnë të injorojnë dhe të mos bëjnë asgjë. Një tjetër vështirësi ekziston kur bëhet fjalë për ngritjen e një fushate reklamuese:

6) Koha e pritjes për trajtim – ka shumë raste në të cilat personat të cilët deri në një fazë të caktuar të jetës së tyre nuk kanë pasur fare nevojë për ndihmën e shërbimeve të shëndetit mendor – por si rezultat i rrethanave të vështira të jetës ose një ngjarje traumatike ose e vështirë të një lloj ose një tjetër kanë nevojë për ndihmën e një profesionisti në fushën e shëndetit mendor – dhe sigurisht në shumë raste Kjo është ndihmë e përkohshme ose e njëhershme dhe jo kronike. Sot, periudhat e pritjes për trajtim apo ndihmë psikologjike janë shumë të gjata – dhe si pasojë e mungesës së ndihmës në kohë, gjendja e njerëzve mund të përkeqësohet pa nevojë. Investimi i burimeve shtesë në sistemin publik të shëndetit mendor sigurisht që mund të ndryshojë situatën. Duhet mbajtur mend se edhe nga pikëpamja ekonomike dhe buxhetore nuk ka logjikë në një sjellje të tillë: kur njerëzit’

7) Trajtimet dentare – Siç e dini, në shtetin e Izraelit një person që ka nevojë për trajtime dentare pothuajse gjithmonë do të shkojë te mjekët privatë – dhe kjo për shkak se sistemi shëndetësor publik aktualisht nuk jep një përgjigje në këtë fushë. Duhet theksuar se personat me probleme mendore, por edhe invalidët në përgjithësi, vështirësitë ekonomike të të cilëve janë shumë të vështira në nivel të përditshëm, edhe pa lidhje me trajtimet dentare, e kanë edhe më të vështirë marrjen e këtyre trajtimeve, nëse dhe kur është e nevojshme. Kombinimi i problemeve serioze mendore dhe shqetësimeve të rënda ekonomike i bën këta njerëz të përballen me një lug të thyer dhe një rrugë pa krye kur është e nevojshme, dhe ndonjëherë me kujdes urgjent dentar. Duhet pasur parasysh se sot nuk ka, në fakt,

8) Zonat e shtrimit – një person që aktualisht ka nevojë për trajtim masiv psikiatrik në një spital ose klinikë publike mund ta marrë atë vetëm në një klinikë ose spital që është afër zonës së tij të banimit. Ka raste kur pacientët preferojnë, për një arsye apo një tjetër, të trajtohen në një klinikë tjetër – jo domosdoshmërisht në atë shumë afër zonës së tyre të banimit. Pacientëve duhet t’u lihet liria e zgjedhjes – dhe një pacienti që nuk është i kënaqur me trajtimin në një klinikë ose spital të caktuar duhet t’i jepet mundësia të lëvizë në një klinikë ose spital diku tjetër. Ky opsion aktualisht jepet në të gjitha fushat e tjera të mjekësisë – dhe nuk ka asnjë arsye për të mohuar lirinë e zgjedhjes për sa i përket vendit të trajtimit vetëm në fushën e trajtimit mendor. Për më tepër: një liri e tillë zgjedhjeje, nëse jepet,

9) Ndërgjegjësimi i popullatës – popullata e përgjithshme ndonjëherë shfaq kundërshtime shumë domethënëse kur bëhet fjalë për trajtimet e shëndetit mendor që ofrohen në zonën ku jetojnë njerëzit – diçka që rrjedh nga mungesa e ndërgjegjësimit dhe mosnjohja e fushës – dhe pa ndonjë praktikë praktike. ose justifikimi logjik. Zvogëlimi i rezistencës dhe hezitimit të popullatës nëpërmjet një sistemi informacioni sistematik të përshtatshëm, sigurisht që mund ta lehtësojë jetën e pacientëve dhe pacientëve, jeta e të cilëve është shumë e vështirë në çdo rast për shkak të vetë sëmundjes dhe aftësisë së kufizuar. Mungesa e ndërgjegjësimit në shoqërinë ku jetojmë shkakton raste të kundërshtimeve të banorëve për hapjen e bujtinave apo ambienteve të kujdesit pranë banesave të tyre – gjë që sjell vonesa të konsiderueshme në hapjen e këtyre objekteve. dhe ndonjëherë edhe për parandalimin e hapjes së tyre pas padive të ngritura nga banorët. Dhe për më tepër: ka mjaft raste në të cilat ka ngacmim të qëllimshëm të popullatës ndaj këtyre objekteve të kujdesit kur ata janë në zonën e tyre të banimit – dhe është shumë e mundur që rritja e ndërgjegjësimit të publikut mund të çojë në një ulje të ndjeshme të numri i këtyre rasteve.

Të fala,

assaf benyamini,

Rruga 115 Kosta Rika,

Hyrja A-banesa 4,

Kiryat Menachem,

Jerusalemi,

ISRAEL, kodi postar: 9662592.

Numrat e telefonit: në shtëpi-972-2-6427757. Mobile-972-58-6784040.

Faks-972-77-2700076.

post Scriptum. 1) Numri im ID: 029547403.

2) Adresat e mia të e-mail: [email protected] ose: [email protected]

ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected]

3) Korniza e trajtimit ku kam qenë deri më 16 mars 2021 (për shkak të shkurtimeve dhe reduktimeve të vazhdueshme në buxhetet e shëndetësisë dhe mirëqenies dhe mungesës së trajtimit të këtyre çështjeve në mungesë të një qeverie funksionale ose Knesset) kam mbetur, në mënyrë kronike. të sëmurë me sëmundje dhe probleme shumë të rënda pa ndonjë kornizë të përshtatshme trajtimi. Të gjitha përpjekjet e mia për të gjetur një kornizë të përshtatshme trajtimi për të, mund të mbështetem në enë balte – dhe nuk mund të them se sa do të zgjasë kjo situatë katastrofike):

Shoqata “Reut”-Hostel “Avivit”,

Rruga Ha Avivit 6,

Kiryat Menachem,

Jerusalemi,

ISRAEL, kodi postar: 9650816.

Numrat e telefonit në zyrat e hostelit:

972-2-6432551. Ose: 972-2-6428351.

Adresa e postës elektronike të hostelit: [email protected]

Punonjësja sociale nga ekipi i hostelit, me të cilin kam qenë në kontakt:

Oshrat-972-50-5857185.

4) Mjeku i familjes me të cilin jam duke u monitoruar:

Dr. Brandon Stewart,

“Shërbimet Shëndetësore Clalit” – klinika “TAYELET”,

Rruga Daniel Yanovsky 6,

Jerusalemi,

Izrael, kodi postar: 9338601.

Numri i telefonit të zyrave të klinikës:

972-2-6738558. Numri i faksit në zyrat e klinikës: 972-2-6738551.

5) Detajet e medikamenteve të rregullta që marr:

  1. Ilaçet psikiatrike:

I. Seroquel-

2 pilula nga 300 mg çdo mbrëmje.

II. Tegretol CR-

400 mg – çdo mëngjes. 400 mg – çdo mbrëmje

III. Effexor-

150 mg – çdo mëngjes. 150 mg – çdo mbrëmje.

2. Simvastatinë-

10 mg çdo ditë në mbrëmje.

 

6) Më poshtë është lista e problemeve mjekësore nga të cilat vuaj:

I. Sindroma e sëmundjes mendore-kompulsive OCD si dhe një sëmundje e përcaktuar si çrregullim skizo-afektiv

II. Artriti psoriatik.

III. Një problem neurologjik përkufizimi i të cilit nuk është i qartë. Simptomat e saj kryesore: objekte që më bien nga duart pa e vënë re, marramendje, humbje e ndjeshmërisë në disa zona të pëllëmbëve dhe një problem i caktuar me ekuilibrin dhe qëndrimin.

IV. Hernie diskale kronike në shpinë në vertebrat 4-5 – e cila gjithashtu rrezaton në këmbë dhe e bën të vështirë ecjen.

V. Sindroma e zorrës së irrituar.

VI. Fillimi i shenjave të një problemi kardiologjik nga muaji i fundit (këto fjalë po i shkruaj të enjten, 22.03.2018). Deri në momentin e shkrimit të këtyre rreshtave, thelbi i problemit është ende i paqartë, i cili manifestohet me dhimbje gjoksi gjatë pjesës më të madhe të ditës, vështirësi në frymëmarrje dhe gjithashtu në të folur.

VII. Një dobësim i dukshëm i shikimit, i cili filloi afërsisht gjashtë muaj më parë (këto fjalë po i shkruaj të hënën, 19 prill 2021).

7) Të dhëna personale shtesë: Mosha: 48. Gjendja martesore: Beqar. Datëlindja: 11.11.1972.

D. Më poshtë korrespondenca ime me zinxhirin “Super Pharm”:

2.10.2022

Përshëndetje për zinxhirin “Super Pharm”:

Në fjalë: një porosi nga faqja e internetit.

Të nderuara zonja / Zotërinj.

Disa orë më parë (po e shkruaj këtë të dielën, 2 tetor 2022 në orën 12:30) kam bërë një porosi për mjekim në faqen tuaj të internetit.

Por për arsye të panjohura zbulova për habinë time se porosia ishte renditur si e anuluar – edhe pse nuk kërkova fare ta anuloja.

Pra, kush e anuloi porosinë në mënyrë të njëanshme pa më pyetur mua?

Dhe si përfundim: Kërkoj që trajtimi i porosisë sime – për medikamentet e rregullta që marr si sëmundje kronike – të vazhdojë – siç u përmend, nuk kam kërkuar fare të anulohet.

Të fala,

assaf benyamini,

Rruga 115 Kosta Rika,

Hyrja A-banesa 4,

Kiryat Menachem,

Jerusalem, kodi postar: 9662592.

Numrat e mi të telefonit: në shtëpi-972-2-6427757. Mobile-972-58-6784040.

Faks-972-77-2700076.

post Scriptum. 1) Numri im ID: 029547403.

2) Adresat e mia e-mail: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected] dhe: assaffff @protonmail.com dhe: [email protected] dhe: [email protected]

3) Ky është numri i porosisë:

0091796677

4) Për një kohë të gjatë tani jam përpjekur të kontaktoj me ju me telefon në

numrat: 972-77-8885151. dhe: 972-9-9725151.

Pse askush nuk po përgjigjet në telefon në shtëpinë tuaj?

Më poshtë postimi që kam shkruar në faqen e “Super Pharm” në Facebook:

Disa orë më parë bëra një porosi për mjekimin tuaj nga faqja e internetit.

Në mënyrë të çuditshme dhe të pakuptueshme, ju e renditët porosinë si të anuluar – edhe pse unë nuk e anulova fare.

Dua të theksoj se nuk jam i interesuar të anuloj porosinë, por të vazhdoj ta trajtoj atë, gjë që mund të mundësojë dërgimin e barnave që më duhen.

Për më tepër: kur telefonoj shërbimin tuaj ndaj klientit 972-77-8885151, askush nuk përgjigjet në anën tjetër të linjës telefonike.

Pra, kush e anuloi porosinë në mënyrë të njëanshme dhe pa e kërkuar unë?

Kështu që do të theksoj (përsëri) se jam i interesuar të vazhdoj të përpunoj porosinë dhe jo ta anuloj atë.

Do të pres përgjigje për këtë çështje.

Të fala,

assaf benyamini.

Më poshtë është një tjetër korrespondencë ime me një përfaqësues të zinxhirit “Super-Pharm”:

RE: Super Pharm Online

 

Super Pharm< [email protected] >

te:

[email protected]

E hënë, 3 tetor në orën 9:15

Unë nuk punoj në degë, jam nga shërbimi ndaj klientit.

Unë iu përgjigja saktësisht pyetjes suaj, por do të shtjelloj pak më shumë.

Porositë e dërgesës në shtëpi dërgohen vetëm nga magazina kryesore, kështu që nëse nuk ka stok aty, porosia anulohet.

Nuk është e mundur të dërgohen ilaçe nga degët, kështu që e vetmja mënyrë për të blerë nga një stok tjetër (në degë) është t’i drejtoheni drejtpërdrejt.

Të fala,

Lipaz.

Shërbimi ndaj klientit Super Pharm

Dëshironi të shijoni oferta speciale, përditësime dhe kupona personalë? Klikoni për t’u regjistruarKëtu>>

 

Nga:[ [email protected] ]

Dërguar:10/2/2022, 18:41:43

te: Super Pharm[ [email protected] ]

Tema: Re: Super Pharm Online

Pyetjes sime nuk i jeni pergjigjur, ndaj do provoj perseri: medikamentet qe kam porositur mungojne vetem ne magazinen e deges ku punoni apo mungojne ne te gjithe rrjetin?

Nëse ilaçet mungojnë vetëm në magazinën tuaj, kjo nuk justifikon anulimin e porosisë nga ana juaj në mënyrë të njëanshme – në një rast të tillë, pres patjetër që t’i sillni ilaçet nga një vend tjetër ose nga një dyqan tjetër në rrjet.

Kështu që mezi pres të marr një përgjigje!!

assaf benyamini.

 

Të dielën, 2 tetor 2022 në orën 14:53:03 GMT+3, Super Pharm shkroi:

 

Stoku mungon në magazinë nga nisen dërgesat.

Nëse dëshironi të blini direkt nga një degë, ju rekomandoj të kontaktoni direkt degën ose të hyni në një bisedë me një farmacist në lidhjen e mëposhtme:

https://bit.ly/3eXroik

 

Kalofshi një ditë të mbarë🌻

 

Të fala,

Lipaz.

Shërbimi ndaj klientit Super Pharm

Dëshironi të shijoni oferta speciale, përditësime dhe kupona personalë? Klikoni për t’u regjistruarKëtu>>

 

Nga:[ [email protected] ]

Dërguar:10/2/2022, 14:02:08

te: Super Pharm[ [email protected] ]

Tema: Re: Super Pharm Online

Pra ende nuk e kam kuptuar: mungon stoku i barnave vetëm në degën ku ju punoni apo mungon aktualisht stoku në të gjithë rrjetin?

Të dielën, 2 tetor 2022 në orën 13:41:54 GMT+3, Super Pharm shkroi:

Përshëndetje Assaf

Emri im është Lipaz nga Super-Pharm

Ju kërkoj ndjesë për shqetësimin, por për shkak se medikamenti që keni porositur ishte i mbaruar, na u desh ta anulojmë porosinë.

Për më tepër, është e rëndësishme për mua që të dini se nuk pritet kthim i ilaçeve, ndaj nëse ato janë urgjente për ju, do t’ju rekomandoja që të përpiqeni t’i blini ato përmes fondit tuaj të sigurimit shëndetësor.

A mund të ndihmoj me ndonjë gjë tjetër?

Të fala,

Lipaz.

Shërbimi ndaj klientit Super Pharm

Dëshironi të shijoni oferta speciale, përditësime dhe kupona personalë? Klikoni për t’u regjistruarKëtu>>

 

Nga:[ [email protected] ]

Dërguar: 10/2/2022, 12:50:47 PM

te: Na kontaktoni[ [email protected] ]

Tema: Super Pharm Online

 

NGA EMAIL: [email protected]
NGA EMRI: assaf benyamini
Numri i kontaktit: +972-58 6784040
MESAZH:  
  Pse u anulua porosia ime? Nuk kam kërkuar fare ta anuloj!!!

Dhe pse nuk i përgjigjeni telefonit?

Të fala,

assaf benjamini.

 

E. Më poshtë është një letër që kam dërguar në vende të ndryshme:

Tek:

Subjekti: Inspektimi i vendit.

Të nderuara zonja / Zotërinj.

Unë zotëroj faqen https://disability5.com i ndërtuar në një sistem të wordpress.org dhe i ruajtur në serverët e servers24.co.il

Pasi ekzekutova një test të faqes në systemsitechecker.pro mora rezultatet të cilat mund t’i shihni duke klikuar në lidhjen e mëposhtme: https://sitechecker.pro/app/main/project/3242740/audit/summary

Do të theksoj se meqenëse nuk jam person kompjuterik apo programues, nuk e kuptoj kuptimin e asaj që shkruhet në rezultatet e këtij skanimi.

Prandaj, unë jam duke kërkuar për një kompani që është e angazhuar në shpërndarjen e këtyre përmbajtjeve dixhitale edhe për njerëzit me sfida teknologjike si unë.

A njihni kompani të tilla?

Të fala,

assaf benyamini,

Rruga 115 Kosta Rika,

Hyrja A-banesa 4,

Kiryat Menachem,

Jerusalemi,

ISRAEL, kodi postar: 9662592.

numrat e mi të telefonit: në shtëpi-972-2-6427757. Mobile-972-58-6784040.

Faks-972-77-2700076.

post Scriptum. 1) Numri im ID: 029547403.

2) Adresat e mia të e-mail: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected] dhe: assaf002 @mail2world.com dhe: [email protected] dhe: [email protected] dhe: assafb [email protected]

3) Unë do të deklaroj se jam një person që jetoj me të ardhura shumë të ulëta – kompensim invaliditeti nga Instituti Kombëtar i Sigurimeve. Prandaj, një pagesë e lartë për kompanitë private për shqyrtimin e çështjes nuk është e mundur për mua.

F. Më poshtë është një letër që u dërgova kompanive të ndryshme të mbajtjes në internet:

Tek:

Subjekti: shërbimet e ruajtjes.

Të nderuara zonja / Zotërinj.

Unë zotëroj faqen https://disability5.com i ndërtuar në një sistem të wordpress.org dhe i ruajtur në serverët e servers24.co.il

Faqja ime është bllokuar shumë herë – ashtu dhe pa arsye. Sa herë që bllokohet faqja, unë kontaktoj kompaninë e ruajtjes që trajton problemin dhe gjithashtu e zgjidh atë – megjithatë problemi përsëritet gjithmonë pa pushim. Pothuajse gjithmonë faji shkaktohet nga serverët e mi DNS që papritmas nuk funksionojnë siç duhet.

Prandaj, do të doja të shihja detajet e planit të ruajtjes që kam aktualisht (nuk e di se si mund ta bëj këtë) – dhe të zbuloj nëse mund të më ofroni një shërbim më të mirë.

Të fala,

assaf benyamini,

Rruga 115 Kosta Rika,

Hyrja A-banesa 4,

Kiryat Menachem,

Jerusalemi,

ISRAELl, kodi postar: 9662592.

Numrat e telefonit: në shtëpi-972-2-6427757. Mobile-972-58-6784040.

Faks-972-77-2700076.

post Scriptum. 1) Numri im ID: 029547403.

2) Unë do të përmend këtu një numër gjërash që janë të rëndësishme për mua personalisht kur bëhet fjalë për shërbimin e pritjes së faqes në internet (dhe ky është një përjashtim, natyrisht, në lidhje me hapësirën e ruajtjes që do të jetë në dispozicion për mua dhe koston financiare – këto janë gjëra veçanërisht kritike në çdo web hosting – dhe po ashtu janë edhe për mua):

I. Mungesa e ndërhyrjes në përmbajtje – në faqen time ngarkoj herë pas here materiale (në formën e tekstit, imazheve, skedarëve të llojeve të ndryshme, etj.) dhe është shumë e rëndësishme për mua që kompania pritëse të mos bëjë asnjë ndryshim në përmbajtjen e faqes pa leje të shprehur dhe të qartë nga unë – dhe kjo vetëm në raste shumë të jashtëzakonshme.

II. Shërbimi CDN – në të gjitha shërbimet e ruajtjes në të cilat jam abonuar që përgjithmonë, kam përdorur gjithmonë shërbimin e tyre

CDN – Rrjeti i dorëzimit të përmbajtjes

Është shumë e rëndësishme për mua sepse paketa e ruajtjes do të më lejojë të vazhdoj ta përdor këtë shërbim.

III. Shpejtësia e ngarkimit – Për mua është e rëndësishme që shpejtësia e ngarkimit të faqes të jetë sa më e mirë. Në këtë fushë ka pasur shumë probleme kohët e fundit (këto fjalë po i shkruaj më 3 tetor 2022).

IV. Certifikata SSL – faqja ime aktualisht ka një certifikatë të tillë dhe është shumë e rëndësishme për mua që të vazhdojë kështu.

V. Mbështetja teknike – shumë e rëndësishme për mua është mbështetja teknike në një frekuencë dhe nivel të arsyeshëm – mundësisht në hebraisht (gjuha ime amtare).

VI. Rezervimi i përmbajtjes – shumë i rëndësishëm për mua sepse do të ketë një kopje rezervë automatike të faqes sa më shpesh të jetë e mundur.

 

3) Ka edhe disa gjëra që janë krejtësisht të parëndësishme për mua:

I. Mesazhet e padëshiruara – ndoshta ndryshe nga shumë përdorues të tjerë, unë nuk përdor asnjë softuer ose shtojcë WordPress për të parandaluar mesazhet e padëshiruara. Prandaj nuk ka nevojë të investoj përpjekje të panevojshme në këtë fushë – dhe nuk kam asnjë problem sepse përdoruesit (edhe ata që nuk i njoh) do të më dërgojnë mesazhe sa të duan (duhen më së shumti disa sekonda për ta fshirë atë. …).

II. Domen falas – sot kam tashmë një domen për sitin. Siç e dini, kompanitë pritëse që ofrojnë një domen falas supozohet se ofrojnë një shërbim me një çmim më të lartë – dhe kështu “zbritja” e supozuar në të vërtetë nuk është e tillë. Për këto arsye nuk kam nevojë fare për një shërbim domain falas.

4) Ofruesi im i internetit: Bezeq.

5) Adresat e mia të e-mail: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected]

G. Më poshtë është një postim që kam shkruar në rrjetin social “Facebook” më 1 prill 2022 në orën 22:06:

Në ndërtimin e objekteve që supozohet të përdoren nga ekipet, audienca dhe ekipet mediatike të Kupës së ardhshme Botërore në Principatën e Katarit, ka pasur shkelje shumë flagrante të të drejtave të njeriut – përfshirë një numër shumë të madh punëtorësh që fjalë për fjalë i ka punuar deri në vdekje.

A duhet vërtet bota të vazhdojë ta injorojë këtë dhe të vazhdojë të mbajë lojërat “sepse shfaqja duhet të vazhdojë”? Apo vlera e jetës njerëzore është para kësaj?

Ata që duan të më sulmojnë se thjesht kam ngritur pyetjen dhe e kam shkruar këtu në Facebook, janë të mirëpritur ta bëjnë këtë – vërtet nuk më intereson.

H. Më poshtë është emaili që i dërgova kompanisë “Burimi i Lektorëve, Lehtësuesve dhe Konsulentëve të Workshopeve”:

Letrat e mia drejtuar “Depove të pedagogëve, drejtuesve të seminareve dhe konsulentëve”.

Yahoo/dërguar

 

Asaf Benjamin< [email protected] >

te:

[email protected]

E enjte, 6 tetor ora 10:58

Për: “Depo e pedagogëve, drejtuesve të seminareve dhe konsulentëve”.

Tema: ligjërata të regjistruara.

Të nderuara zonja / Zotërinj.

Unë zotëroj blogun shumëgjuhësh https://disability5.com i cili trajton çështjet e sëmundjes dhe aftësisë së kufizuar.

Blogu u ndërtua në një sistem të wordpress.org – dhe u ruajt në serverët e servers24.co.il

Unë jam duke kërkuar për një faqe interneti ku mund të gjeni regjistrime të leksioneve që mund të përdoren pa problem me të drejtën e autorit (të ngjashme, për shembull, në faqen e internetit të Google Scholar në fushën e artikujve).

A njihni një shërbim të tillë?

Të fala,

assaf benyamini,

Rruga 115 Kosta Rika,

Hyrja A-banesa 4,

Kiryat Menachem,

Jerusalemi,

ISRAEL, kodi postar: 9662592.

numrat e mi të telefonit: në shtëpi-972-2-6427757. Mobile-972-58-6784040.

Faks-972-77-2700076.

post Scriptum. 1) Numri im ID: 029547403.

2) Adresat e mia të e-mail: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected] dhe: benyamini @vk.com dhe: [email protected]

Këtu janë disa ide produktesh që kam menduar:

1) Siç e dini, në shumë faqe interneti ku përdoruesit regjistrohen, ekziston një plan “i rregullt” ku mund të përdorni sistemin falas – dhe në të njëjtën kohë planet me pagesë që kanë një shumëllojshmëri më të gjerë opsionesh.

Ideja për të cilën po mendoja: zhvillimi i një faqeje ose sistemi në internet, i cili ofron një shërbim për t’u bashkuar me programet me pagesë të disa siteve njëkohësisht dhe në mënyrë të centralizuar (ose siç quhen: programe “premium”) – dhe në mua Sipas mendimit, funksionimi i një modeli të tillë mund të ketë disa pasoja:

I. Një numër më i madh surfistësh (përfshirë ata që janë në vështirësi financiare) të cilët do të jenë në gjendje të gëzojnë shërbime më të mira – dhe një larmi më të madhe opsionesh në internet.

II. Në këtë mënyrë, për të bërë një lloj “drejtësie dixhitale” – duke u dhënë shumë opsione popullsive të paprivilegjuara në rrjet, përdorimi i të cilave i shumë faqeve të internetit dhe shërbimeve sot është i bllokuar për shkak të një kostoje shumë të lartë financiare.

III. Vetë pronarët e faqeve të internetit do të jenë në gjendje të përfitojnë nga një numër më i madh abonentësh në planet premium (dhe rrjedhimisht edhe një rritje të të ardhurave – për arsyen e thjeshtë se asnjë pronar ose sistem i faqes së internetit nuk do t’i bashkohet një marrëveshjeje të tillë pa qëndrueshmëri të provuar ekonomike) – dhe Në kuadrin e një modeli të tillë ekonomik, kompania ose faqja e internetit që operon programin e “centralizuar” “Pagesat do t’i kalojnë vetë pronarëve të faqeve të internetit, të cilët do të shndërrohen kështu në thelb një lloj nënkontraktori.

IV. Natyrisht, një model i tillë ka edhe disavantazhe: komunikimi i përdoruesit fundor me sistemin e faqes së internetit i cili mund të jetë i rëndë dhe më i vështirë, një justifikim që do t’u jepet vetë pronarëve të faqes për të ofruar shërbim më pak të mirë duke e ditur se në këtë situatë ata do të jetë në gjendje të heqë përgjegjësinë nga vetja dhe t’i referojë përdoruesit përfundimtar te kompania që operon të gjitha programet në mënyrë të centralizuar. Në këtë situatë, kompania që është përgjegjëse për funksionimin qendror të të gjitha programeve premium mund t’i referojë përdoruesit fundor përsëri te kompania që supozohet të ofrojë shërbimin drejtpërdrejt – e cila nga ana tjetër do t’i referojë përdoruesit përsëri te kompania që është përgjegjëse për funksionimin qendror. programet premium – dhe Zoti na ruajt.

Pyes veten nëse ka aktualisht një faqe interneti ose softuer në internet që ofron një shërbim të tillë – dhe nëse është me të vërtetë i vlefshëm ose fitimprurës për tre palët e përfshira në transaksion: kompanitë që operojnë të njëjtat plane premium të faqeve të ndryshme të internetit në një sistem të centralizuar mënyrë, kompanitë që ofrojnë ose ofrojnë vetë shërbimet, dhe natyrisht edhe përdoruesit fundorë që konsumojnë shërbimin.

Gjithashtu shtrohet pyetja nëse zbatimi i një modeli të tillë mund të ketë një efekt pozitiv apo negativ në fushën e sigurisë së rrjetit – apo se efektet mund të jenë të ndryshme në çdo fushë të aktivitetit (shkrimi i kodit, sistemet për ndërtimin e faqeve të internetit, regjistrimi i videove , shfletues, përpunues teksti, etj.). Dhe sigurisht që lind pyetja nëse janë bërë apo jo studime për këtë (dhe paraprakisht kërkoj falje për injorancën time – Asaf Binyamini, hartuesi i pyetjeve. Shkruesi i këtyre pyetjeve nuk është ekonomist apo programues dhe ata mund të kthehen të jetë qesharak ose budalla).

 

2) Në zona të ndryshme ku jetojnë njerëzit ka një shqetësim të llojeve të ndryshme të insekteve që prishin stilin e jetesës, si tufat e karkalecave që dëmtojnë kulturat bujqësore, zonat ku ka shumë shtëpi prej druri që dëmtohen nga tufat e termiteve etj.

Shtrohet pyetja nëse teknologjia ushtarake që ekziston sot lejon prodhimin e armëve në formën e insekteve të imta artificiale që do të operojnë nën telekomandë (në të njëjtin parim që veprojnë dronët) që mund të mbajnë eksplozivë dhe të veprojnë në zona ku janë gjetur insektet e vërteta nga të cilat zona vuan rregullisht. Për shembull: në zonat që vuajnë Në kohë rutinë, pushtimet e termiteve prodhojnë homologët e tyre elektronikë në një mënyrë që nga jashtë është e ngjashme me homologët e tyre realë, duke e bërë kështu të vështirë për armikun identifikimin e tyre – sepse sigurisht, po aq sa kjo armë e vogël është i ngjashëm me insektin e vërtetë, nuk do të ngjall dyshime dhe do ta befasojë armikun nga një drejtim i papritur.

Një përdorim tjetër i një mjeti të tillë sigurisht që mund të jetë edhe në fushën e inteligjencës: në vend që të dërgoni spiunë mish e gjak dhe të rrezikoni jetën e tyre, zgjidhni t’i dërgoni ato insekte me transmetues të vegjël ose kamera që do të sjellin informacion për atë që po ndodh me armikun – dhe sigurisht ato duhet të përfshijnë një mekanizëm të vetëshkatërrimit në rast se kapen apo zbulohen.

Këtu lind pyetja nëse sisteme të tilla armësh ekzistojnë në ushtri të ndryshme në botë dhe nëse teknologjia që ekziston sot e bën vërtet të mundur prodhimin e armëve apo inteligjencës së tillë. Ose që prodhimi i një arme të tillë, edhe nëse është teknologjikisht i mundshëm, nuk kryhet në praktikë për një sërë arsyesh të tjera: kostoja ekonomike është shumë e lartë, arsye gjeopolitike të një lloji apo tjetër dhe/ose traktate ndërkombëtare të njërës. lloji ose një tjetër për shkak të të cilit parandalohet nxjerrja në treg e një produkti të tillë.

Natyrisht, ekziston gjithmonë frika se nëse dhe kur një masë e tillë zhvillohet, ose zhvillohet tashmë sot, ajo do të rrjedhë në një mënyrë ose në një tjetër në regjime problematike, organizata kriminale ose organizata terroriste.

Dhe një sqarim përfundimtar: Assaf Binyamini, autori i këtij dokumenti nuk është ekspert në teknologjinë ushtarake apo teknologjinë në përgjithësi – dhe në këtë dokument po ndaj vetëm mendimet e mia personale – dhe asgjë përtej kësaj.

3) Siç dihet, vitet e fundit ka ardhur në rritje një fenomen social sa i neveritshëm dhe i rëndë: dhuna që ushtrohet ndaj ekipeve të ndryshme mjekësore, në spitalet dhe klinikat e vendosura në komunitet. Është e mundur që zgjidhja e këtij fenomeni të vështirë shoqëror mund të vijë nga një drejtim krejtësisht i papritur: informatikë e veshur.

Synimi është të zhvillohet një lloj krahu robotik i palosshëm që do t’u ofrohet anëtarëve të stafit në klinika të cilët do ta veshin atë nën fustanin e mjekut ose infermieres, dhe që ata anëtarë të stafit do të jenë në gjendje ta aktivizojnë atë pikërisht në momentin kur ata sulmohen. . Ideja është që i njëjti lloj krahu robotik do të jetë në gjendje të mbajë në vend pacientin e trazuar dhe ta pengojë atë të shkaktojë dëme të konsiderueshme – deri në mbërritjen e forcave të sigurisë ose policisë. Sistemi duhet të përfshijë një mekanizëm tjetër për të liruar kontrollin e pacientit të trazuar dhe për t’ia dorëzuar atë policisë. Sigurisht, një produkt i tillë do të duhet të plotësojë disa kushte të nevojshme:

I. Mekanizmi operativ – si për tërheqjen e krahut robotik kur kemi të bëjmë me pacientin problematik ashtu edhe në fazën e lirimit prej tij pas mbërritjes së policëve duhet të jetë shumë i thjeshtë për t’u aktivizuar duke shtypur vetëm një buton nga i njëjti. anëtar i personelit mjekësor.

II. Gjatë një sulmi, mekanizmi duhet të funksionojë me një shpejtësi shumë të shpejtë prej vetëm një fraksioni të sekondës.

III. Për të parandaluar abuzimin me sistemin, duhet të përcaktohet me ligj se cilat janë palët që lejohen ta përdorin atë – dhe vetëm ato do të kenë akses në të nga sistemi publik. Në të njëjtën kohë, duhet të ndalohet tregtimi i tij privat, pasi mallrat i kalojnë tregtarit dhe të vendosen dënime të rënda me burg për këdo që e shkel këtë ndalim.

IV. Ky sistem duhet të jetë i lehtë dhe shumë i rehatshëm për t’u veshur nga personeli mjekësor, dhe gjithashtu duhet të ketë aftësinë të prodhohet në madhësi të ndryshme në mënyrë që të mund të përdoret, për shembull, anëtarë të personelit mjekësor të lartësive ose peshave të ndryshme, gra dhe burra. , etj.

V. Siç e dimë, ka raste kur një anëtar i personelit mjekësor duhet të merret me më shumë se një person duke u trazuar në një dhomë urgjence ose në një klinikë ose një departament tjetër – prandaj çdo sistem i tillë duhet të ketë gjithashtu aftësinë për të nxjerrë disa krahë në në të njëjtën kohë për të neutralizuar disa persona në të njëjtën kohë. Sigurisht, edhe këtu, mekanizmi i funksionimit do të duhet të jetë shumë i thjeshtë, dhe gjithashtu të funksionojë me një shpejtësi shumë të shpejtë prej vetëm një fraksioni të sekondës.

VI. Dhe një kusht tjetër, jo më pak i nevojshëm: vendosja e gjobave, madje deri në heqjen e licencës për ushtrimin e profesionit për punonjësit e personelit mjekësor që përdorin në mënyrë të pajustifikuar ose joproporcionale këtë sistem.

Për shembull: në rastet kur nuk ka sulm apo rrezik për personelin mjekësor dhe ata duhet të merren me një pacient i cili është i zemëruar, madje ngre zërin dhe bërtet – megjithatë, askush nuk është në të vërtetë në rrezik. Po kështu, edhe kur bëhet fjalë për një pacient “të përgjumur” i cili përsërit të njëjtën deklaratë ose kërkesë pa pushim, dhe kjo irriton shumë anëtarë të caktuar të stafit – në fund të fundit, edhe në raste të tilla, një anëtar i personelit mjekësor që përdor në mënyrë të tepruar ose joproporcionale. të një sistemi të tillë – dhe do të ketë nga ata pacientë irritues ose të pafytyrë sido që të jenë.

Natyrisht, lind edhe pyetja nëse hapja e një produkti të tillë dhe më pas prodhimi dhe tregtimi i tij në sasi kaq të mëdha është vërtet i mundur me teknologjitë që ekzistojnë sot.

4) Siç e dini, ndonjëherë ka sipërmarrës që vijnë me një ide për një start-up, një shërbim inovativ, etj. Sigurisht, një nga pyetjet e para që lind, përveç mendimeve për vetë idenë, është Pyetja e pashmangshme: A është ideja që sapo kam menduar për diçka që dikush tjetër e ka menduar tashmë më parë.

Sfida është të zhvillohet një softuer ose një sistem në internet, në të cilin sipërmarrësi mund të plotësojë disa fusha në lidhje me karakteristikat e idesë inovative në terma të përgjithshëm. Pas shtypjes, sistemi skanon motorët kryesorë të kërkimit në internet (Google, Yahoo, Bing, etj.) – dhe në fund të skanimit, krijuesit të idesë do t’i jepet një përgjigje nëse është diçka që ekziston tashmë ose jo.

Duhet të theksohet se shkrimtari i këtyre rreshtave (Assaf Binyamini) nuk është programues ose profesionist – prandaj ai nuk ka informacion nëse një softuer ose sistem i tillë ekziston tashmë apo jo.

5) Siç e dini, në shtetin e Izraelit ndodhin herë pas here ngjarje të mëdha që shkaktojnë dëme të mëdha për një numër shumë të madh pronarësh biznesi. Referenca ka të bëjë, për shembull, në ngjarjet e një fushate ushtarake kur lëshohen raketa në territorin e vendit dhe si rezultat biznesi mbyllet në mënyrë të pavullnetshme dhe grumbullohen humbje të mëdha financiare, epidemi të përhapura për shkak të të cilave biznesi detyrohet të të zvogëlojë aktivitetin e saj për një periudhë të gjatë dhe më shumë.

Kur këta pronarë biznesesh kërkojnë që shteti i Izraelit t’i kompensojë për të gjitha këto dëme, ata përfshihen në një procedurë të gjatë dhe rraskapitëse burokratike gjatë së cilës u kërkohet të paraqesin shumë dokumente dhe dokumente.

Sfida është zhvillimi i softuerit apo i një sistemi të kompjuterizuar, në të cilin ata pronarë biznesi do të mund të plotësojnë në vendet e caktuara të dhëna të ndryshme për aktivitetin e biznesit si: fluksin e parave të biznesit në ditët normale, masën e dëmit. shkaktuar etj.

Në këtë mënyrë, mund të jetë e mundur të shkurtohet dhe të përmirësohet procesi burokratik.

Sigurisht, në zhvillimin e një sistemi të tillë, duhet të merren parasysh disa gjëra:

I. Puna nuk do të përfshijë vetëm sfidën teknologjike. Në të njëjtën kohë, do të jetë e nevojshme të punohet në fushën e marrëdhënieve me publikun, drejtësinë dhe politikën për të marrë bashkëpunim në shkallë të gjerë nga autoritetet si Ministria e Financave, Autoriteti Tatimor etj., pa të cilat realizimi i një projekti të tillë do të ishte i pamundur.

II. Pas vendosjes së sistemit, do të jetë e nevojshme të zbatohet në faqen e internetit të Ministrisë së Financave për të rritur efikasitetin e tij. Përdorimi i tij duhet të ofrohet lirisht dhe pa pagesë.

III. Sistemi duhet të përfshijë gjithashtu një filtër të bazuar në inteligjencën artificiale për qëllimin e zbulimit të mashtruesve që përpiqen të abuzojnë me mekanizmin që anashkalon burokracinë që ofron.

IV. Në të gjitha fazat e punës do të ketë nevojë për kontakte të vazhdueshme me autoritetet shtetërore si Ministria e Financave dhe Autoriteti Tatimor. Është gjithashtu shumë e rëndësishme që organizatat e punëdhënësve të marrin pjesë në mënyrë që ato të ngrenë komentet e tyre dhe të tërheqin vëmendjen e zhvilluesve në lidhje me procedurat ose procedurat në këtë fushë që mund të mos jenë kuptuar siç duhet nga zhvilluesit e sistemit – ose ato që programuesit janë kuptuar. as të vetëdijshëm për ekzistencën e tyre.

V. Sistemi duhet të përfshijë një mekanizëm që do të lejojë të bëhen herë pas here ndryshime të tilla ose të tjera që mund të jenë të nevojshme në funksion të një realiteti në ndryshim. Sigurisht, aftësia për të bërë ndryshime të tilla nuk mund të jetë e hapur për publikun e gjerë, por vetëm për disa faktorë që do të bien dakord nga organizatat e punëdhënësve në ekonomi nga njëra anë – dhe autoritetet shtetërore si Ministria e Financave dhe Ministria e Financave dhe Autoriteti Tatimor nga ana tjetër.

VI. Dhe një gjë tjetër që duhet pasur parasysh: një pjesë e caktuar e pronarëve të bizneseve, si publiku në përgjithësi, nuk kanë njohuri të mjaftueshme teknologjike për të përdorur një sistem të tillë kur është e nevojshme në mënyrë të pavarur. Prandaj, kompania që do të zhvillojë sipërmarrjen do të ketë detyrimin të rekrutojë pozicionet e një lloji “ndërmjetësish teknologjik” në emër të saj – dhe kjo është për të provuar të parandalojë një situatë në të cilën pronarët e biznesit të këtij apo atij nuk do të jenë në gjendje. për të marrë kompensimin që meritojnë për shkak të mungesës së aksesit në burimet e nevojshme dixhitale si kompjuteri, celulari i përshtatshëm etj. “B. Opsionet për vendosjen e kontaktit me këta ndërmjetës teknologjik duhet të jenë shumë fleksibël: kontakti me telefon, kontakt në një rrjet social,

VII. Pas zbatimit të sistemit në faqen e internetit të Ministrisë së Financave në rrjet, është e nevojshme të krijohet një qendër shërbimi ndaj klientit në lidhje me përdoruesit që do të hasin vështirësi në përdorimin e tij.

VIII. Meqenëse, siç dihet, çdo fatkeqësi ose ngjarje mund të ketë karakteristika unike që nuk ekzistojnë në fatkeqësi ose ngjarje të tjera, është e nevojshme të caktohet një forum në të cilin do të jenë anëtarë përfaqësues të autoriteteve shtetërore dhe punëdhënësve në ekonomi, dhe kjo për të diskutuar, kur është e nevojshme, ndryshimet në mënyrën se si funksionon shërbimi ndaj klientit në përputhje me karakteristikat unike të çdo ngjarjeje dhe ngjarjeje dhe realitetin në ndryshim

Shkrimtari i këtyre fjalëve (Assaf Binyamini) nuk është një profesionist, një ekonomist, një programues kompjuteri ose ka ndonjë përvojë ose njohuri në botën e biznesit – dhe këto fjalë janë shkruar si një sugjerim ose ide për të cilat ka menduar autori i këtyre fjalëve. – dhe asgjë përtej kësaj.

6) Sfida në fushën e dizajnit:

Kur ndodh një sistem ushtarak, popullatat që nuk marrin pjesë në fushatë kërkojnë strehim për të mbrojtur jetën e tyre. Megjithatë, kur bëhet fjalë për personat me aftësi të kufizuara, situata është e ndërlikuar dhe shumë e vështirë: personat me aftësi të kufizuara që kanë vështirësi në lëvizje, me ose pa karrige me rrota, shpesh nuk mund të vrapojnë drejt strehës apo as të ecin aq shpejt sa t’u mundësojnë të arrijnë në strehë në kohë për qëllimin e shpëtimit të jetës.

Detyra është të zhvillohet një lloj objekti brenda apartamentit të banimit, i cili do të jetë fleksibël dhe shumë i thjeshtë për t’u ngritur kur të jetë e nevojshme – dhe nga ana tjetër, mjaftueshëm i fortë për të mbrojtur jetën e personit me aftësi të kufizuara nga gurët që bien nga një çati që rrëzohet ose copëza. nga predha ose municione të një lloji ose tjetër. Ky sistem do të duhet të përfshijë, në të njëjtën kohë me mbrojtjen e nevojshme të jetës së personit me aftësi të kufizuara, edhe mundësinë e thirrjes për ndihmë pas shembjes së ndërtesës – sepse nëse personi me aftësi të kufizuar nuk lëndohet dhe mbetet gjallë, ai nuk do të të jetë në gjendje të dalë nga rrënojat në mënyrë të pavarur – gjë që një person me dy këmbë të shëndetshme dhe funksionale me siguri mund ta bëjë.

7) Krijimi i një rrjeti social, i cili do të jetë i destinuar për ngarkimin e kuotave të çdo lloji dhe pa kufizim nga i gjithë rrjeti.

Përdoruesit e këtij rrjeti do të ndahen në dy lloje: njerëzit që ngarkojnë kuotat dhe njerëzit që komentojnë ato.

Të gjithë përdoruesit e rinj në këtë rrjet do të duhet të përcaktojnë kur hapin llogarinë nëse synojnë të ngarkojnë kuota – ose nëse synojnë t’u përgjigjen kuotave që ngarkojnë përdoruesit e tjerë.

8) Siç e dini, ka shumë konkurse dhe në vende të ndryshme për përmbajtje cilësore, të bukur dhe spektakolare në platforma të ndryshme nëpër ueb.

Por çfarë ndodh me garat që shkojnë në drejtim të kundërt?

Dhe kuptimi: krijimi i faqeve të internetit, rrjeteve sociale, apo çdo platforme tjetër online ku do të zhvillohet një konkurs midis përdoruesve të ndryshëm për ngarkimin e përmbajtjeve, fotove apo videoklipeve të shëmtuara, të këqija apo tronditëse. Në çdo garë të tillë, përdoruesi mund të ngarkojë përmbajtje që i duket tronditëse, e shëmtuar ose aq e keqe sa të jetë e mundur – dhe përdoruesi që ngarkon përmbajtjen më të keqe do të fitojë.

Sigurisht, një konkurs i tillë mund të zhvillohet sipas shumë modeleve: mençuria e masave, një ekip gjyqtarësh i përbërë nga themeluesit e këtyre faqeve, etj.

9) Në procesin e krijimit të një filmi, shkruhet një skenar – dhe më pas ka shumë faza në gjetjen e aktorëve, prodhimin dhe gjithçka që përfshin.

Pyes veten nëse është e mundur me teknologjitë që ekzistojnë sot të zhvillohet një sistem, i cili do të “dijë” bazuar në të dhënat fillestare të një skenari dhe komploti të zhvillojë një film plotësisht të plotë duke përdorur inteligjencën artificiale. Dhe dua të them të njëjtin parim sipas të cilit aktualisht ekzistojnë sisteme sijasper.ai që “dinë” të shkruajnë artikuj sipas fjalëve kyçe.

I. Më poshtë është një email që e dërgoj në vende të ndryshme:

Tek:

Subjekti: Shpërndarja e përmbajtjes së blogut.

Të nderuara zonja / Zotërinj.

Unë zotëroj blogun shumëgjuhësh të blogdisability5.com të ndërtuar në platformën wordpress.org dhe të ruajtur në serverët e servers24.co.il.

Blogu trajton çështjen e personave me aftësi të kufizuara dhe unë kërkoj mjete teknologjike me ndihmën e të cilave mund ta shpërndaj përmbajtjen e tij në rrjet sa më gjerë.

Dua të theksoj se jetoj me të ardhura shumë të ulëta – një kompensim invaliditeti nga Instituti Kombëtar i Sigurimeve, ndaj nuk është e mundur të paguaj për shërbimet e shpërndarjes.

Unë jam i interesuar të di se çfarë zgjidhjesh mund të gjenden në këtë gjendje.

Të fala,

Asaf Binyamin,

Rruga 115 Kosta Rika,

Hyrja A-banesa 4,

Kiryat Menachem,

Jerusalem, kodi postar: 9662592.

Numrat e telefonit: Beit-02-6427757. Celular-058-6784040. Faks-077-2700076.

post Scriptum. 1) Numri im ID: 029547403.

2) Lidhja me blogun tim: https://disability5.com

3) Blogu është një blog shumëgjuhësh në 67 gjuhë: uzbekisht, ukrainisht, urdu, azerbajxhanisht, italisht, indonezisht, islandisht, shqip, amharisht, anglisht, estonez, armenisht, bullgarisht, boshnjakisht, birmanisht, bjellorusisht, bengali, baskisht, gjeorgjisht, Gjermanisht, danez, holandisht, hungarisht, hindu, vietnamez, taxhik, turqisht, turkmenisht, telugu, tamilisht, greqisht, jidish, japonez, letonisht, lituanisht, mongolisht, malajisht, maltez, maqedonisht, norvegjeze, nepalisht, suahilisht, sinhalezisht, kinezisht, Sllovene, sllovake, spanjolle, serbe, hebraike, arabe, pashto, polake, portugeze, filipinase, finlandeze, persiane, çeke, franceze, koreane, kazake, katalane, kirgize, kroate, rumune, ruse, suedeze dhe tajlandeze.

4) Adresat e mia të postës elektronike: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected] dhe: assafbenya @hotmail.com dhe: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected]

J. Më poshtë është mesazhi, të cilin e kam publikuar në faqen e “Facebook”-ut të “Kopshtit terapeutik pranveror”:

Asaf Benjamin

8.10.2022

Tek: “Kopshti terapeutik pranveror”.

Të premten, 7 tetor 2022, në mesditë, guida Verdan ishte në banesën time në mëngjes – dhe mora një mesazh prej tij për një ngjarje në bujtinë në të cilën jam e ftuar dhe që do të zhvillohet këtë të hënë të ardhshme në mesditë – domethënë: në Sukkot.

Megjithatë, kur pyeta për llojin e ngjarjes, nuk mora asnjë lloj përgjigje nga Morden.

Dhe meqenëse, siç e dimë, vendimet nuk mund të merren në bazë të mungesës së informacionit përkatës, do të doja të pyesja: çfarë lloj ngjarjeje është kjo? Kush e organizon? Cilat janë qëllimet e këtij eventi? Dhe pse jam i ftuar në të?

Do ta vlerësoja nëse mund të shpjegonit se çfarë do të thotë gjërat.

Të fala,

Assaf Binyamini-Dier nga strehimi i strehuar i bujtinës.

post Scriptum. 1) Numri im ID: 029547403.

2) Numrat e mi të telefonit: në shtëpi-972-2-6427757. celular-972-58-6784040.

3) Po jua dërgoj këtë mesazh me faks – dhe kjo sepse mesazhet që po përpiqem të dërgoj në adresën e postës elektronike të hostelit [email protected] nuk dërgohen në destinacionin e tyre dhe më kthehen një nga një.

4) A është ndryshuar apo zëvendësuar adresa e postës elektronike e hostelit? Dhe nëse po, a mund të më jepni adresën aktuale dhe të saktë të postës elektronike të hostelit? Në çdo rast, nëse nuk jeni gati të më jepni këtë informacion, do të isha i interesuar të dija arsyet për këtë.

5) Dua të theksoj se ky mesazh nuk është dërguar gabimisht – dhe po e dërgoj pasi të gjitha mjetet e tjera të komunikimit me ekipin e Hostel Avivit nuk funksionojnë – dhe gjithashtu faksi që dërgova në lidhje me këtë në numrin 972. -2-6432551 nuk kalon dhe nuk është dorëzuar në destinacionin e tij.

K. Më poshtë është mesazhi që dërgova në vende të ndryshme:

Tek:

Subjekti: Problem me detajet e kontaktit.

Të nderuara zonja / Zotërinj.

Unë po trajtohem në një komunitet që mbështet të dëmtuarit mendorë në komunitetin e organizatës “reut” si pjesë e “sal shikum” – dhe herë pas here marr një shportë shtëpie nga korniza që më shoqëron në emër të bujtinës “Avivit”.

Kohët e fundit kam një problem të çuditshëm: të gjitha mjetet për të kontaktuar kornizën nuk funksionojnë: emailet që dërgoj në [email protected] nuk dërgohen në destinacionin e tyre dhe kthehen tek unë njëri pas tjetrit – edhe kur përpiqem të dërgoni një mesazh me faks

në numrin 972-2-6432551 mesazhet nuk dërgohen në destinacionin e tyre dhe gjithashtu kthehen tek unë.

Duhet të theksoj se përveç problemeve të mia mendore, vuaj edhe nga një paaftësi e rëndë fizike – dhe është shumë e vështirë deri në atë pikë sa të jetë e pamundur për mua të vij fizikisht në ndërtesën e hostelit sa herë që ka një mesazh që do të doja. për t’i dhënë.

Sigurisht, me mjetet e sotme teknologjike, një situatë e tillë është krejtësisht absurde.

Prandaj, jam i interesuar të di pse mesazhet që po përpiqem t’i dërgoj ekipit të Hostel Avivit, nëse dhe kur është e nevojshme, nuk dërgohen në destinacionin e tyre.

Do të isha i interesuar të dija se cila është adresa e duhur për të sqaruar një problem të tillë.

Të fala,

assaf benyamini,

Rruga 115 Kosta Rika,

Hyrja A-banesa 4,

Kiryat Menachem,

Jerusalem, kodi postar: 9662592.

Numrat e telefonit: në shtëpi-972-2-6427757. celular-972-58-6784040.

faks-972-77-2700076.

post Scriptum. 1) Numri im ID: 029547403.

2) Adresat e mia të postës elektronike: [email protected]

dhe: [email protected] dhe: [email protected]

dhe: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected]

3) Do të theksoj se problemi që po shpjegoj këtu nuk ekziston në shumë prej aplikacioneve të mia në shumë vende të tjera apo institucione publike të cilave mesazhet që po përpiqem të dërgoj dërgohen në destinacionin e tyre pa asnjë problem.

 

L. Më poshtë është një mesazh që i dërgova Vardanit – një ndihmës nga bujtina “Avivit”:

Vardan Shalom:

Pas korrespondencës me Sarën, m’u bë e qartë se cili është thelbi i ngjarjes – të bësh ngjarje “barbekju” – diçka që në parim e kundërshtoj. Ndaj nuk do të vij në ngjarje – edhe pse prania ime në të nuk është aspak e nevojshme – dhe siç e dini ecja ime është shumë e vështirë dhe nuk ka arsye të hezitoj pse dreqin nuk e the të vërtetën?? Pse u përpoqët të ma fshihni informacionin për ngjarjen??? Çfarë ishte kaq sekret për këtë??

Pse ma bëre këtë?? pse??

Ndaj po ju lus dhe ne cdo gjuhe kerkese qe te ndaloni me keto lojera budallaqe e te panevojshme – jemi te rritur dhe jo ne kopesht!!!

Thjesht i ngopur!!!

Asaf Benjamin.

Fshih mesazhin origjinal

—– Një mesazh i përcjellë —–

Nga: Assaf Benjamin < [email protected] >

te: Sarah Stora < [email protected] >

Dërguar në: E shtunë, 8 tetor 2022 në orën 21:01:50 GMT+3

Tema: Re: Ngjarja në hostel.

 

Pershendetje Sarah:

Ju falënderoj për informacionin e rëndësishëm – dhe tani është vërtet e qartë se cili është thelbi i ngjarjes: të jesh “në zjarr” – dhe siç ju thashë në një nga takimet tona, në parim jam kundër kësaj.

Vardani zgjodhi ta fshehte këtë çështje nga unë me vetëdije – dhe për këtë jam shumë i zemëruar me të.

Disa gjëra thjesht nuk bëhen.

Të fala,

assaf benyamini.

 

Të shtunën, 8 tetor 2022 në orën 20:45:14 GMT+3, Sarah Stora < [email protected] > shkroi:

 

Assaf po i bashkangjit urdhërat. Kjo është ajo që kam marrë nga hosteli.

Gëzuar festën

 

Le sam. 8 tetor 2022 në orën 19:01, Sarah Stora < [email protected] > një shkrim :

Përshëndetje Assaf,

Vërtet ka një problem me emailin e hostelit. Do të kontrolloj me ekipin për Sukkot dhe do t’ju shkruaj sa më shpejt të jetë e mundur.

javë të mbarë

Sara Stora

 

Le sam. 8 tetor 2022 në 12:55, Assaf Binyamini < [email protected] > një shkrim :

Pershendetje Sarah:

Po përpiqem të dërgoj mesazhin e mëposhtëm në adresën e emailit të bujtinës – me përjashtim të faktit që mesazhet që dërgoj nuk dërgohen në destinacionin e tyre dhe më kthehen njëra pas tjetrës.

Prandaj dua t’ju pyes:

1) A ka ndryshuar apo ndryshuar emaili i hostelit? Dhe nëse po, cila është adresa e saktë e emailit për hostelin? Në çdo rast, nëse nuk jeni gati të më jepni adresën aktuale të postës elektronike të hostelit, do të isha i interesuar të dija arsyet për këtë.

2) Do të doja të merrja informacion në lidhje me ngjarjen në bujtinë në të cilën jam ftuar – dhe të konfirmoja ekzistencën e saj, udhërrëfyesi Verdan më informoi në vizitën e fundit në shtëpi. Kush e organizon eventin? Çfarë lloj ngjarjeje është kjo? Dhe cilat janë qëllimet e tij?

3) Do të theksoj që Vardan nuk i përgjigjet mesazhit tim nga Agjencia e Sigurisë Kombëtare – mesazh që e dërgova në [email protected].

4) Unë me të vërtetë nuk mund ta kuptoj se çfarë është kaq sekret këtu. Siç e dini, kam shumë vështirësi me lëvizjen dhe ecjen dhe nuk kam ndërmend të marr pjesë në event (që për momentin nuk e di fare se çfarë është) nëse prania ime në të nuk është e nevojshme apo e nevojshme.

5) Ne cdo rast jam ne pritje te shpjegimeve.

 

Përshëndetje për ekipin e “Avivit” Hostel:

Të premten, 7 tetor 2022, në mesditë, guida Verdan ishte në banesën time në mëngjes – dhe mora një mesazh prej tij për një ngjarje në bujtinë në të cilën jam e ftuar dhe që do të zhvillohet këtë të hënë të ardhshme në mesditë – domethënë: në Sukkot.

Megjithatë, kur pyeta për llojin e ngjarjes, nuk mora asnjë lloj përgjigje nga Morden.

Dhe meqenëse, siç e dimë, vendimet nuk mund të merren në bazë të mungesës së informacionit përkatës, do të doja të pyesja: çfarë lloj ngjarjeje është kjo? Kush e organizon? Cilat janë qëllimet e këtij eventi? Dhe pse jam i ftuar në të?

Do ta vlerësoja nëse mund të shpjegonit se çfarë do të thotë gjërat.

Të fala,

assaf benyamini-një banor nga banesa e mbrojtur e bujtinës.

post Scriptum. 1) Numri im ID: 029547403.

2) Numrat e mi të telefonit: në shtëpi-972-2-6427757. celular-972-58-6784040.

 

M. Këtu janë disa nga lidhjet e mia:

https://sites.google.com/view/shlilibareshet/%D7%91%D7%99%D7%AA

https://anchor.fm/assaf-benyamini

serverët e kompanisë24

https://sites.google.com/view/raayonotonline/%D7%91%D7%99%D7%AA

https://www.youtube.com/channel/UCX17EMVKfwYLVJNQN9Qlzrg

https://www.youtube.com/watch?v=ABXTP51Crzs

https://www.youtube.com/watch?v=TNLEE5KIdK4

https://shavvim.co.il/2021/07/22/%d7%90%d7%a0%d7%99-%d7%9c%d7%90-%d7%90%d7%95%d7%9b %d7%9c%d7%aa-%d7%99%d7%9e%d7%99%d7%9d-%d7%a9%d7%9c%d7%9e%d7%99%d7%9d-%d7% aa%d7%9b%d7%99%d7%a8%d7%95-%d7%90%d7%aa-%d7%94%d7%a0%d7%9b%d7%99%d7%9d/

 

 

Print Friendly, PDF & Email