Visit BlogAdda.com to discover Indian blogs getLinks(); ?> Legjislacioni bazë. - מידע לאנשים עם מוגבלויות

Legjislacioni bazë.

Tek:

Subjekti: një çështje legjislacioni.

Të nderuara zonja / Zotërinj.

Siç dihet në shtetin e Izraelit, si në shumë vende të tjera, ka shumë popullsi që e kanë të vështirë të mbijetojnë dhe janë në gjendje të vështirë financiare, si psh të moshuarit apo invalidët.

Unë kam pyetjen nëse zgjidhja e çështjes në kuadër të një ligji bazë gjithëpërfshirës mund të çojë në një përmirësim të situatës. E kam fjalën për miratimin e “Ligjit Themelor të të Drejtave Shoqërore” – i cili, siç e dini, është përmendur ndër vite edhe në media të ndryshme.

Unë po ngre pyetjen në lidhje me këtë ligj si dikush që ka marrë pjesë në luftën e invalidëve në Izrael që nga viti 2007 – dhe do të më interesonte të di se cili është mendimi juaj për këtë çështje.

Të fala,

Asaf Benjamin.

A. Më poshtë është një email që i dërgova gazetarit Keren Neubach. Fatkeqësisht, kjo e fundit nuk iu përgjigj kërkesës sime.

 

—– Një mesazh i përcjellë —–

Nga:Assaf Benjamin < [email protected] >

te: [email protected] < [email protected] >

Dërguar në:E mërkurë, 7 shtator 2022 në orën 11:21:07 PMGMT+3

Tema:Letrat e mia drejtuar zonjës Karen Neubach.

 

Përshëndetje për znj. Keren Neubach:

Subjekti: Problemi i monitorimit të barnave.

E dashur zonja.

Unë, Asaf Binyamini, 49 vjeç, jetoj në strehimore për personat me probleme mendore të shoqatës “Reot” në Jerusalem – në kuadër të strehimit për personat me probleme mendore në komunitetin që operon një shportë rehabilitimi për llogari të Ministrisë së Shëndetësisë. .

Unë marr medikamente psikiatrike – dhe vitet e fundit është shfaqur një realitet i padurueshëm në të cilin psikiatër në qendrat e shëndetit mendor kanë ndërprerë monitorimin e ilaçeve psikiatrike (e di që kjo do të tingëllojë disi absurde – por fatkeqësisht ky është realiteti me të cilin ndeshem herë pas here) . Por duke qenë se jetoj me të ardhura shumë të ulëta – një pagesë invaliditeti nga Instituti Kombëtar i Sigurimeve – është e pamundur të shkoj privatisht te mjekët.

Por sot nuk ka alternativë tjetër, pasi as mjekët psikiatër në stacionet e shëndetit mendor nuk janë më adresë për mua, për dy arsye:

1) Qasja problematike ndaj trajtimit – sa herë që mbërrini në stacion, të dëmtuarit mendorë trajtohen automatikisht si njerëz që janë gjithashtu të dëmtuar mendërisht – diçka që çon në një mungesë totale të dëgjimit nga ana e mjekëve. Që në momentin që do të mbërrija në stacion, mjekët niseshin nga premisa se do të dinin saktësisht se nga çfarë probleme vuaj, pa më njohur qoftë edhe një njohje sipërfaqësore apo minimale. Kjo rezultoi herë pas here në praktikat e gabuara të trajtimit të aplikuara për mua dhe gjithashtu paaftësinë time për të bashkëpunuar me qëndrimin përçmues që erdhi me të. Dhe për më tepër: edhe në rastet kur stafi i klinikës apo mjekët më njihnin, trajtimi përsëri nuk ndryshonte – gjë që parandalonte çdo mundësi për të kuruar apo ndihmuar dhe përplasje të pafundme me personelin që gjoja “. Unë do të lija të njëjtën “gjurmim” gjoja për të parandaluar dëmtimin e mëtejshëm dhe ankthin mendor të panevojshëm nën maskën e “ndihmës” ose “trajtimit”. E di që ky është një përgjithësim – por çfarë mund të bëni, ky është realiteti. Unë do të lija të njëjtën “gjurmim” gjoja për të parandaluar dëmtimin e mëtejshëm dhe ankthin mendor të panevojshëm nën maskën e “ndihmës” ose “trajtimit”. E di që ky është një përgjithësim – por çfarë mund të bëni, ky është realiteti.

2) Gjendja e shëndetit fizik – në fillim të vitit 1998 pata një aksident pune në hotel “Larom” në Jerusalem ku punova në atë kohë për rreth tre muaj si pjesë e një projekti të organizatës “Alvin Israel” – dhe që atëherë kam zhvilluar një sërë problemesh fizike që Instituti Kombëtar i Sigurimeve nuk njeh asnjë prej tyre. Gjithashtu, aktualisht nuk ka asnjë ent apo zyrë tjetër qeveritare që e njeh këtë dëm.

Që nga ai aksident, gjendja ime është përkeqësuar ngadalë, por vazhdimisht dhe vazhdimisht – dhe sot kam arritur një gjendje ku edhe marrja fizike në stacionet e shëndetit mendor është një çështje gjithnjë e më e vështirë dhe problematike për mua.

Një fond i sigurimeve të përgjithshme shëndetësore, anëtar i të cilit jam edhe unë, por edhe Ministria e Shëndetësisë, pohoi se nuk kanë zgjidhje për këtë situatë dhe se nuk kanë shërbim psikiatri që punon në shtëpi.

 

Muajt ​​e fundit u përpoqa të gjeja një zgjidhje në një mënyrë pak më ndryshe: duke shkuar te një farmacist. Por doli që farmakologu që vizitova mund të ndihmonte vetëm pjesërisht dhe se meqenëse ai nuk është psikiatër nuk kishte aftësi të më ndihmonte të zgjidhja medikamentet psikiatrike që po marr.

Për më tepër: u bë e qartë për mua se për shkak të numrit të vogël të mjekëve që merren me këtë fushë (për ilustrim: në të gjithë metropolin e Jeruzalemit dhe rrethinat e tij ka vetëm 2 mjekë në këtë fushë – mjeku në klinikën e tij I. vizituar në mjekësi publike dhe një mjek tjetër që mund të kontaktohet privatisht, kur çdo vizitë kushton disa qindra shekel që nuk janë, unë kam të gjitha mundësitë për t’i paguar dhe nuk e di nëse ajo e bën edhe në shtëpi – dhe për arsye të dukshme unë Nuk po i shkruaj këtu emrat e këtyre mjekëve apo emrat e institucioneve mjekësore ku ata punojnë) – pra monitorimi farmakologjik nuk është i mundur në realitetin e sotëm. Siç e dini, ekziston edhe një nënfushë në farmakologji që quhet farmakologji psikiatrike,

 

Dhe për ta përmbledhur: këto rrethana e çojnë një person në situatën time, i cili ka nevojë për shërbimet e një psikiatri që punon në shtëpi në një rrugë pa krye – dhe pavarësisht nevojës urgjente për të monitoruar medikamentet që marr, aktualisht nuk më ofrohet asnjë zgjidhje e arsyeshme.

Duhet të theksoj se ka vërtet një psikiatër në mjedisin e kujdesit për shëndetin mendor të komunitetit – megjithatë, ata me kokëfortësi refuzojnë ta lejojnë atë të qëndrojë në shtëpinë time – diçka që mund ta kishte zgjidhur problemin të paktën përkohësisht. Ky refuzim u dha pikërisht kështu dhe pa asnjë arsye – dhe në një shfaqje të indiferencës së plotë për gjendjen time dhe për faktin se mungesa e ndjekjes së mjekimit mund të më rrezikojë edhe jetën.

Gjithsesi, jam duke kërkuar një zgjidhje. A keni ndonjë ide për një zgjidhje që mund të gjendet ende në këtë situatë?

Do të theksoj se e di që jeni gazetar dhe jo mjek – prandaj nuk po ju kërkoj rekomandime mjekësore. Kjo është një vështirësi burokratike që nuk më lejon të marr trajtimin që kam nevojë – dhe ndoshta do të keni mundësinë të ndihmoni në këtë çështje. Unë gjithashtu do të jem gati të dal në transmetim nëse kjo kërkohet.

Dëshiroj të theksoj se këto gjëra po i shkruaj si dikush që dëgjon shumë nga programet që ju prezantoni, dhe gjithashtu vlerësoj shumë aktivitetet tuaja publike dhe mediatike për çështje që lidhen me shëndetin mendor. Kam dëgjuar shumë nga artikujt që keni përgatitur për këtë temë – dhe meqenëse të gjitha ministritë e qeverisë nuk më ofrojnë një zgjidhje dhe nuk bëjnë asgjë, përveçse më transferojnë nga njëra tek tjetra, atëherë kush e di – ndoshta ndërhyrja juaj mund të ndihmojë në këtë. çështje që ka ngecur për shumë muaj.

Të fala,

assaf benyamini,

Rruga 115 Kosta Rika,

Hyrja A-banesa 4,

Kiryat Menachem,

Jerusalemi,

ISRAEL, kodi postar: 9662592.

numrat e mi të telefonit: në shtëpi-972-2-6427757. Mobile-972-58-6784040.

Faks-972-77-2700076.

post Scriptum. 1) Numri im ID: 029547403.

2) Adresat e mia të postës elektronike: [email protected]

dhe: [email protected]

dhe: [email protected]

dhe: [email protected]

dhe: [email protected]

dhe: [email protected]

dhe: [email protected]

dhe: [email protected]

3) Mjedisi terapeutik ku jam:

Shoqata “Reut”-Hostel “Avivit”,

Rruga Ha Avivit 6,

Kiryat Menachem,

Jerusalemi,

ISRAEL, kodi postar: 9650816.

Numrat e telefonit në zyrat e bujtinave: 972-2-6432551. dhe: 972-2-6428351.

Adresa e emailit të bujtinës:

[email protected]

Punonjësja sociale e konviktit, e cila punon si amvise në banesën time: znj.

Sara Stora-972-55-6693370.

4) Mjeku i familjes me të cilin jam duke u monitoruar:

Dr. Brandon Stewart,

“Shërbimet Shëndetësore Clalit” – Klinika “HATAYELET”,

Rruga Daniel Yanovsky 6,

Jerusalemi,

ISRAEL, kodi postar: 9338601.

Numri i telefonit në zyrat e klinikës: 972-2-6738558.

Numri i faksit në zyrat e klinikës: 972-2-6738551.

B. Më poshtë është korrespondenca ime me grupin në Facebook:

profesioni i halberds, asistentëve dhe njerëzve të mi për seminare, pushime, festivale dhe ngjarje“.

Ekipi i administratorit e ka refuzuar postimin tuaj në grupin Ndihmës, Asistentë dhe Profesionistë për Workshope, Retreats, Festivale dhe Events.

3 orë më parë

assaf benyamini mblodhi ndihmës, asistentë dhe profesionistë për seminare, pushime, festivale dhe ngjarje

7 shtator në orën 22:43 ·

Për: “Ndihmëtarë, asistentë dhe profesionistë për seminare, pushime, festivale dhe ngjarje”.

Subjekti: ligjërata të regjistruara.

Të nderuara zonja / Zotërinj..

Unë zotëroj blogun shumëgjuhësh https://disability5.comi cili trajton çështjet e sëmundjes dhe aftësisë së kufizuar.

Blogu u ndërtua në një sistem të wordpress.org – dhe u ruajt në serverët e servers24.co.il

Unë jam duke kërkuar për një faqe interneti ku mund të gjeni regjistrime të leksioneve që mund të përdoren pa problem me të drejtën e autorit (të ngjashme, për shembull, në faqen e internetit të Google Scholar në fushën e artikujve).

A njihni një shërbim të tillë?

Të fala,

assaf benyamini,

Rruga 115 Kosta Rika,

Hyrja A-banesa 4,

Kiryat Menachem,

Jerusalemi,

ISRAEL, kodi postar: 9662592.

numrat e mi të telefonit: në shtëpi-972-2-6427757. Mobile-972-58-6784040.

Faks-972-77-2700076.

reagime

Jo relevante për grupin

C. Më poshtë janë 2 mesazhe që kam lënë në faqen në Facebook të gazetarit Esti Perez Ben-Ami:

1)Asaf Benjamin

Zonjës Esti Perez Ben-Ami, përshëndetje: Dëgjoj çdo ditë emisionin radiofonik

בחצי היוםEdith u rrëzua dhe pësoi një goditje gjatë udhëtimeve të tij Wilson e zuri vendin e tij. Edhe pse ajo Siç u përmend, ajo nuk u zgjodh në asnjë proces demokratik midis viteve 1919 dhe 1920 – në fund të fundit, gjatë kësaj periudhe ajo ishte presidente për të gjitha qëllimet dhe qëllimet – e vetmja grua presidente deri më tani në historinë amerikane. Përshëndetje, Asaf Binyamini.

2)Asaf Benjamin

Po bashkangjit hyrjen përkatëse nga Wikipedia:https://he.wikipedia.org/…/%D7%90%D7%93%D7%99%D7%AA_%D7…

(hyrja është në hebraisht (עברית-gjuha ime e parë) – por jam i sigurt se mund të gjendet pothuajse në çdo gjuhë)

D. Më poshtë është letra, të cilën ia dërgova “bipolare – çfarë i intereson ata me çrregullime të humorit – depresion, ankth dhe depresion maniak”.

 

Asaf Benjamin< [email protected] >

te:

[email protected]

E hënë, 12 shtator në orën 16:18

Për: “Bipolar – çfarë i intereson ata me çrregullime të humorit – depresioni, ankthi dhe depresioni maniak.”

Subjekti: Problemi i monitorimit të barnave.

Të nderuara zonja / Zotërinj.

Unë, Asaf Binyamini, 49 vjeç, jetoj në strehimore për personat me probleme mendore të shoqatës “Reot” në Jerusalem – në kuadër të strehimit për personat me probleme mendore në komunitetin që operon një shportë rehabilitimi për llogari të Ministrisë së Shëndetësisë. .

Unë marr medikamente psikiatrike – dhe vitet e fundit është shfaqur një realitet i padurueshëm në të cilin psikiatër në qendrat e shëndetit mendor kanë ndërprerë monitorimin e ilaçeve psikiatrike (e di që kjo do të tingëllojë disi absurde – por fatkeqësisht ky është realiteti me të cilin ndeshem herë pas here) . Por duke qenë se jetoj me të ardhura shumë të ulëta – një pagesë invaliditeti nga Instituti Kombëtar i Sigurimeve – është e pamundur të shkoj privatisht te mjekët.

Por sot nuk ka alternativë tjetër, pasi as mjekët psikiatër në stacionet e shëndetit mendor nuk janë më adresë për mua, për dy arsye:

1) Qasja problematike ndaj trajtimit – sa herë që mbërrini në stacion, të dëmtuarit mendorë trajtohen automatikisht si njerëz që janë gjithashtu të dëmtuar mendërisht – diçka që çon në një mungesë totale të dëgjimit nga ana e mjekëve. Që në momentin që do të mbërrija në stacion, mjekët niseshin nga premisa se do të dinin saktësisht se nga çfarë probleme vuaj, pa më njohur qoftë edhe një njohje sipërfaqësore apo minimale. Kjo rezultoi herë pas here në praktikat e gabuara të trajtimit të aplikuara për mua dhe gjithashtu paaftësinë time për të bashkëpunuar me qëndrimin përçmues që erdhi me të. Dhe për më tepër: edhe në rastet kur stafi i klinikës apo mjekët më njihnin, trajtimi përsëri nuk ndryshonte – gjë që parandalonte çdo mundësi për të kuruar apo ndihmuar dhe përplasje të pafundme me personelin që gjoja “. Unë do të lija të njëjtën “gjurmim” gjoja për të parandaluar dëmtimin e mëtejshëm dhe ankthin mendor të panevojshëm nën maskën e “ndihmës” ose “trajtimit”. E di që ky është një përgjithësim – por çfarë mund të bëni, ky është realiteti. Unë do të lija të njëjtën “gjurmim” gjoja për të parandaluar dëmtimin e mëtejshëm dhe ankthin mendor të panevojshëm nën maskën e “ndihmës” ose “trajtimit”. E di që ky është një përgjithësim – por çfarë mund të bëni, ky është realiteti.

2) Gjendja e shëndetit fizik – në fillim të vitit 1998 pata një aksident pune në hotel “Larom” në Jerusalem ku punova në atë kohë për rreth tre muaj si pjesë e një projekti të organizatës “Alvin Israel” – dhe që atëherë kam zhvilluar një sërë problemesh fizike që Instituti Kombëtar i Sigurimeve nuk njeh asnjë prej tyre. Gjithashtu, aktualisht nuk ka asnjë ent apo zyrë tjetër qeveritare që e njeh këtë dëm.

Që nga ai aksident, gjendja ime është përkeqësuar ngadalë, por vazhdimisht dhe vazhdimisht – dhe sot kam arritur në një situatë ku edhe ardhja fizike në stacionet e shëndetit mendor është një çështje e vështirë dhe gjithnjë e më problematike për mua.

Një fond i sigurimeve të përgjithshme shëndetësore, anëtar i të cilit jam edhe unë, por edhe Ministria e Shëndetësisë, pohoi se nuk kanë zgjidhje për këtë situatë dhe se nuk kanë shërbim psikiatri që punon në shtëpi.

 

Muajt ​​e fundit u përpoqa të gjeja një zgjidhje në një mënyrë pak më ndryshe: duke shkuar te një farmacist. Por doli që farmakologu që vizitova mund të ndihmonte vetëm pjesërisht dhe se meqenëse ai nuk është psikiatër nuk kishte aftësi të më ndihmonte të zgjidhja medikamentet psikiatrike që po marr.

Për më tepër: u bë e qartë për mua se për shkak të numrit të vogël të mjekëve që merren me këtë fushë (për ilustrim: në të gjithë metropolin e Jeruzalemit dhe rrethinat e tij ka vetëm 2 mjekë në këtë fushë – mjeku në klinikën e tij I. vizituar në mjekësi publike dhe një mjek tjetër që mund të kontaktohet privatisht, kur çdo vizitë kushton disa qindra shekel që nuk janë, unë kam të gjitha mundësitë për t’i paguar dhe nuk e di nëse ajo e bën edhe në shtëpi – dhe për arsye të dukshme unë Nuk po i shkruaj këtu emrat e këtyre mjekëve apo emrat e institucioneve mjekësore ku ata punojnë) – pra monitorimi farmakologjik nuk është i mundur në realitetin e sotëm. Siç e dini, ekziston edhe një nënfushë në farmakologji që quhet farmakologji psikiatrike,

Dhe për ta përmbledhur: këto rrethana e çojnë një person në situatën time, i cili ka nevojë për shërbimet e një psikiatri që punon në shtëpi në një rrugë pa krye – dhe pavarësisht nevojës urgjente për të monitoruar medikamentet që marr, aktualisht nuk më ofrohet asnjë zgjidhje e arsyeshme.

Duhet të theksoj se ka vërtet një psikiatër në mjedisin e kujdesit për shëndetin mendor të komunitetit – megjithatë, ata me kokëfortësi refuzojnë ta lejojnë atë të qëndrojë në shtëpinë time – diçka që mund ta kishte zgjidhur problemin të paktën përkohësisht. Ky refuzim u dha pikërisht kështu dhe pa asnjë arsye – dhe në një shfaqje të indiferencës së plotë për gjendjen time dhe për faktin se mungesa e ndjekjes së mjekimit mund të më rrezikojë edhe jetën.

Gjithsesi, jam duke kërkuar një zgjidhje. A keni ndonjë ide për një zgjidhje që mund të gjendet ende në këtë situatë?

Të fala,

Asaf Binyamin,

Rruga 115 Kosta Rika,

Hyrja A-banesa 4,

Kiryat Menachem,

Jerusalemi,

ISRAEL, kodi postar: 9662592.

numrat e mi të telefonit: në shtëpi-972-2-6427757. Mobile-972-58-6784040.

post Scriptum. 1) Numri im ID: 029547403.

2) Adresat e mia të postës elektronike: [email protected]

dhe: [email protected]

dhe: [email protected]

dhe: [email protected]

dhe: [email protected]

dhe: [email protected]

dhe: [email protected]

dhe: [email protected]

3) Mjedisi terapeutik ku jam:

Shoqata “Reut”-Hostel “Avivit”,

Rruga Ha Avivit 6,

Kiryat Menachem,

Jerusalemi,

ISRAEL, kodi postar: 9650816.

Numrat e telefonit në zyrat e bujtinave: 972-2-6432551. dhe: 972-2-6428351.

Adresa e emailit të bujtinës:

[email protected]

Punonjësja sociale e konviktit, e cila punon si amvise në banesën time: znj

Sara Stora-972-55-6693370.

Psikiatri nga ekipi i hostelit: Dr. Katia Levin.

4) Mjeku i familjes me të cilin jam duke u monitoruar:

Dr. Brandon Stewart,

“Klalit Health Services” – klinika shëtitore,

Rruga

Daniel Yanovsky 6,

Jerusalemi,

ISRAEL, kodi postar: 9338601.

Numri i telefonit në zyrat e klinikës: 972-2-6738558.

Numri i faksit në zyrat e klinikës: 972-2-6738551.

E. Më poshtë është fillimi i një letre, të cilën po e dërgoj në vende të ndryshme:

Tek:

Subjekti: këshilla gazetareske.

Të nderuara zonja / Zotërinj.

Në vitin 2007 iu bashkova luftës së invalidëve në Izrael dhe që nga 10 korriku 2018 e bëj këtë si pjesë e lëvizjes “Natagver” ku u bëra pjesë. Në lëvizjen “Nategber” ne përpiqemi të promovojmë të drejtat e “invalidëve transparentë” – njerëz si unë që vuajnë nga aftësi të kufizuara dhe probleme të rënda shëndetësore që nuk duken dukshëm nga jashtë – gjë që shkakton diskriminim edhe në raport me personat e tjerë me aftësi të kufizuara. .

Do të theksoj se sukseset në avancimin e luftës ishin jashtëzakonisht të kufizuara dhe edhe sot (po i shkruaj këto fjalë të enjten, 16 qershor 2022) autoritetet e ndryshme në shtetin e Izraelit nuk bashkëpunojnë me ne – dhe nuk bëjnë asgjë përveç na drejtoni përpara dhe mbrapa nga njëri te tjetri.

Pas shumë thirrjeve drejtuar mediave izraelite dhe artikujve të botuar në të (në disa prej të cilëve ka marrë pjesë edhe autori i kësaj letre) nuk më ndihmuan, mendova të provoja një mënyrë tjetër veprimi: një apel për mediat e huaja jashtë shtetit të Izraelit, në përpjekje për të gjetur gazetarë nga vende të ndryshme të botës që do të tregonin interes për këtë temë.

Prandaj, do të doja t’ju pyesja: A keni ndonjë ide se si mund të bëhet kjo?

Të fala,

Asaf Benjamin.

 

F. Më poshtë janë disa fjalë shpjeguese për lëvizjen shoqërore në të cilën u bashkova më 10 korrik 2018, siç u shfaqën në shtyp:

Tatiana Kaduchkin, një qytetare e zakonshme, vendosi të themelojë lëvizjen ‘Natgver’ për të ndihmuar ata që ajo i quan ‘të paaftët transparentë’. Lëvizjes së saj deri tani i janë bashkuar rreth 500 persona nga i gjithë vendi. Në një intervistë për Yoman të Channel 7, ajo flet për projektin dhe për ata persona me aftësi të kufizuara që nuk marrin ndihmën e duhur dhe të mjaftueshme nga agjencitë përkatëse, thjesht sepse janë transparentë.

Sipas saj, popullsia me aftësi të kufizuara mund të ndahet në dy grupe: invalidët me karrocë dhe invalidët pa karrocë. Grupin e dytë ajo e përkufizon si “invalidët transparentë”, pasi sipas saj, nuk marrin të njëjtat shërbime si personat me aftësi të kufizuara me karrige me rrota, edhe pse përkufizohen si me aftësi të kufizuara 75-100 për qind.

Këta persona, shpjegon ajo, nuk mund të sigurojnë jetesën e tyre dhe kanë nevojë për ndihmën e shërbimeve shtesë që u takojnë personave me aftësi të kufizuara me karrige me rrota. Për shembull, invalidët transparent marrin një pagesë të ulët invaliditeti nga Sigurimet Kombëtare, nuk marrin shtesa të caktuara si kompensim për shërbime speciale, kompensim shoqërues, kompensim lëvizshmërie dhe gjithashtu marrin një shtesë më të ulët nga Ministria e Strehimit.

Sipas hulumtimit të kryer nga Kaduchkin, këta persona me aftësi të kufizuara transparente janë të uritur për bukë, pavarësisht përpjekjes për të pohuar se në Izraelin e vitit 2016 nuk ka njerëz të uritur për bukë. Hulumtimi që ajo ka bërë gjithashtu thekson se shkalla e vetëvrasjeve mes tyre është e lartë. Në lëvizjen që ajo themeloi, ajo punon për vendosjen e personave me aftësi të kufizuara transparente në listat e pritjes për banesat publike. Kjo pasi, sipas saj, ata zakonisht nuk hyjnë në këto lista edhe pse supozohet se kanë të drejtë. Ajo mban jo pak takime me anëtarët e Knesset-it dhe madje merr pjesë në mbledhje dhe diskutime të komisioneve përkatëse në Knesset, por sipas saj ata që janë në gjendje të ndihmojnë nuk dëgjojnë dhe ata që dëgjojnë janë në opozitë dhe për këtë arsye nuk munden. ndihmë.

Tani ajo u bën thirrje gjithnjë e më shumë personave me aftësi të kufizuara “transparente” që t’i bashkohen, ta kontaktojnë që ajo t’i ndihmojë. Sipas saj, nëse situata vijon si sot, nuk do të ketë shpëtim nga demonstrata e personave me aftësi të kufizuara që do të kërkojnë të drejtat e tyre dhe kushtet elementare për jetesën e tyre.

G. Mund të kontaktoni drejtoreshën e lëvizjes “Nitgaber”, znj. Tatiana Kaduchkin, të dielën deri të enjten midis orës 11:00 dhe 20:00 me orën IZRAEL, me përjashtim të festave hebraike dhe festave të ndryshme izraelite.

Numrat e telefonit që mund të përdorni për të kontaktuar

ajo: 972-52-3708001. dhe: 972-3-5346644.

H. Më poshtë është fillimi i një letre, të cilën po e dërgoj në vende të ndryshme:

Tek:

Subjekti: ide për skenarë.

Të nderuara zonja / Zotërinj.

Unë shkrova 9 tregimet imagjinare të shkruara këtu – dhe po kërkoj faqe interneti që mbajnë një lloj “konkurrence” midis përdoruesve që ofrojnë ide për industrinë e filmit ose televizionit, në të cilat mund të dërgohen histori të tilla.

A njihni faqe interneti të tilla?

Të fala,

Asaf Benjamin.

 

Historia numër 1 – Temperaturat vdekjeprurëse:

 

Është viti 2070. Kriza klimatike në shtetin e Izraelit dhe në të gjithë botën po intensifikohet – megjithatë, njerëzimi ka arritur të kapërcejë probleme të tilla si mungesa e ujit përmes mjeteve teknologjike dhe të gjejë një mënyrë për të mbështetur edhe bujqësinë në këto kushte. Gjatë gjithë vitit temperatura në shtetin e Izraelit (në të gjithë vendin) rritet në 90 gradë Celsius pasdite dhe rreth 70 gradë Celsius gjatë natës. Në një realitet të tillë, njerëzit nuk mund të ekzistojnë pa pajisje speciale mbrojtëse – pa të, një person dënohet në të vërtetë me vdekje. Por kjo është pajisje e sofistikuar dhe e shtrenjtë shkencore – dhe në shtetin e Izraelit po zhvillohet një debat publik që merret me çështjen se cilat grupe duhet të lejohen ose të mos lejohen aksesi në këtë pajisje: A do të kenë njerëzit që kanë kryer krime dhe kanë dëmtuar shoqërinë , a keni gjithashtu të drejtë ta përdorni atë? A duhet të financojë shteti pajisjet e shtrenjta dhe jetëshpëtuese për të gjithë – apo duhet të përcaktojë me ligj se kush do t’i marrë dhe kush jo (dhe nuk ka pajisje alternative për këtë qëllim – pavarësisht përpjekjeve të pafundme të shkencëtarëve për t’i zhvilluar ato)? Dhe cili është qëndrimi i sistemit ligjor ndaj atyre që pengojnë një person tjetër të hyjë në pajisjet mbrojtëse – pa dashje apo me qëllim të keq? Dhe nëse shteti i Izraelit do të ndihmojë në këtë çështje vendeve të botës së tretë ku pajisjet mungojnë ose nuk funksionojnë – gjë që shkakton vdekshmëri masive – ose për shkak të çmimit të lartë të tij, shteti i Izraelit është i detyruar t’ua sigurojë këtë mbrojtje para së gjithash qytetarëve të tij. – pavarësisht nga përkatësia e tyre politike apo ideologjike? Dhe si media: radio, televizion,

Dhe ka edhe dilema të tjera që lidhen me të njëjtat pajisje mbrojtëse: në disa prej fabrikave që e prodhojnë përdorin vajin e prodhuar nga kafshët jo-kosher, i cili është një pjesë thelbësore e procesit të prodhimit, pa të cilin nuk mund të merret produkti përfundimtar. Kryerabinët nuk e lejojnë përdorimin e kësaj pajisjeje për arsye halakike – dhe për këtë arsye publiku fetar dhe ultra-ortodoks gjeti një mënyrë për të prodhuar të njëjtat pajisje mbrojtëse duke përdorur vajin e prodhuar vetëm nga kafshët kosher – gjë që e bën të gjithë procesin e prodhimit dukshëm më të shtrenjtë. . Në këtë situatë, lindin tensione midis publikut laik, i cili pretendon se nuk është i gatshëm të financojë shpenzimet e tepërta të prodhimit dhe publikut ultra-ortodoks, i cili pretendon se duke qenë se shteti i Izraelit është shteti i popullit hebre, dhe për të ruajtur karakterin hebre të shtetit, i gjithë publiku duhet të marrë pjesë në këto kosto të tepërta. Nevoja për të financuar ato ndërmarrje të veçanta lind edhe në sistemet e ndryshme zgjedhore – mes debateve të hidhura, shumë pasionante dhe të pafundme mes partive të ndryshme. Natyrisht, edhe në mesin e muslimanëve në botë,

Dhe ka edhe pasoja gjeopolitike: një pjesë e konsiderueshme e muslimanëve në Evropë, të cilët ndërkohë janë bërë shumicë në kontinent, i mbështesin fabrikat e tyre me të gjitha kostot e tepërta. Popullatat e krishtera refuzojnë të binden – dhe si rezultat ne jemi dëshmitarë të konflikteve të pandërprera që rrëshqasin në luftëra të vërteta fetare. Situata në kontinent arrin në kaos total – dhe ndërhyrja e fuqive vetëm sa e përkeqëson situatën për shkak të interesave konfliktuale kur çdo fuqi ndërhyn për të ndihmuar një palë tjetër në luftime. Shteti i Izraelit nuk ndërhyn në atë që po ndodh – megjithatë, shërbimet e sigurisë në shtetin e Izraelit janë shumë të shqetësuara për këtë për shkak të afërsisë relative të disa prej zonave ku po zhvillohen betejat në të njëjtin Bashkimi Evropian që ka pushuar së funksionuari në nivel civil në çdo aspekt – dhe është bërë një arenë luftimesh të pafundme në të cilën bien shumë viktima. Në Izrael, bëhen shumë përpjekje për të shpëtuar popullsinë hebreje nga zonat e betejës dhe për t’i ndihmuar ata të emigrojnë në Izrael – megjithatë, për shkak të burimeve të mëdha që vetë shteti i Izraelit është i detyruar të paguajë për prodhimin e pajisjeve mbrojtëse, mbetet një buxhet shumë i vogël për shërbimet e sigurisë që merren me këto aktivitete. Punëtorët e industrisë së mbrojtjes shkojnë në demonstrata të mëdha, ngritën një protestë të madhe publike që zgjat shumë vite dhe ata nuk i besojnë shtetit të Izraelit sepse nuk ka buxhete të mjaftueshme për operacionet e shpëtimit. Këto protesta nuk janë të suksesshme dhe sipas protestuesve qeveritë e ndryshme izraelite tregojnë indiferencë të plotë ndaj tyre. Atyre u vjen keq dhe duke pasur parasysh këtë situatë të padurueshme në të cilën operacionet e shpëtimit nuk mund të financohen, shërbimet izraelite të sigurisë po përpiqen vazhdimisht të gjejnë mënyra novatore dhe krijuese për të shpëtuar hebrenjtë që u kapën në zonat e betejës në Evropën e përgjakshme: një përpjekje për të mbledhja e fondeve përmes shoqatave të veçanta, si dhe një apel për të rinjtë që kanë njohuri në fushat e teknologjisë në vëzhgim Për ide novatore dhe kreative për këto operacione shpëtimi. Këto protesta nuk janë të suksesshme dhe sipas protestuesve qeveritë e ndryshme izraelite tregojnë indiferencë të plotë ndaj tyre. Atyre u vjen keq dhe duke pasur parasysh këtë situatë të padurueshme në të cilën operacionet e shpëtimit nuk mund të financohen, shërbimet izraelite të sigurisë po përpiqen vazhdimisht të gjejnë mënyra novatore dhe krijuese për të shpëtuar hebrenjtë që u kapën në zonat e betejës në Evropën e përgjakshme: një përpjekje për të mbledhja e fondeve përmes shoqatave të veçanta, si dhe një apel për të rinjtë që kanë njohuri në fushat e teknologjisë në vëzhgim Për ide novatore dhe kreative për këto operacione shpëtimi. Këto protesta nuk janë të suksesshme dhe sipas protestuesve qeveritë e ndryshme izraelite tregojnë indiferencë të plotë ndaj tyre. Atyre u vjen keq dhe duke pasur parasysh këtë situatë të padurueshme në të cilën operacionet e shpëtimit nuk mund të financohen, shërbimet izraelite të sigurisë po përpiqen vazhdimisht të gjejnë mënyra novatore dhe krijuese për të shpëtuar hebrenjtë që u kapën në zonat e betejës në Evropën e përgjakshme: një përpjekje për të mbledhja e fondeve përmes shoqatave të veçanta, si dhe një apel për të rinjtë që kanë njohuri në fushat e teknologjisë në vëzhgim Për ide novatore dhe kreative për këto operacione shpëtimi.

 

Historia numër 2 – Ferma e insekteve:

 

Në industritë ushtarake në të gjithë botën, po zhvillohet një lloj i ri i armëve: insektet elektronike fluturuese, të cilat kontrollohen nga distanca nga kompjuterët. Çipat e instaluar në këtë insekt të vogël janë programuar të “ulen” në një objektiv specifik (dmth: ushtarë nga ushtria e armikut) dhe t’i injektojnë një helm vdekjeprurës që do t’i shkaktojë vdekjen e tyre në pak sekonda. Menjëherë më pas, funksionon një mekanizëm vetëshkatërrues, në të cilin insekti elektronik në fakt “shkatërrohet” nëpërmjet një shpërthimi të kontrolluar.

Vende të ndryshme po e zhvillojnë këtë armë fshehurazi – kur shpejtësia me të cilën vepron insekti e bën shumë të vështirë zbulimin e tij – kur të gjitha veprimet e tij – “vendosja” mbi viktimën, injektimi automatik i helmit si dhe shpërthimi i kontrolluar zgjasin vetëm. disa të dhjetat e sekondës.

Por disa nga shërbimet sekrete të disa vendeve të botës arrijnë të zbulojnë ekzistencën e këtyre sistemeve në vendet armike – diçka që gjithashtu mbahet në fshehtësi absolute.

Shërbimet e sigurisë në shtetin e Izraelit vendosin t’i bashkohen kësaj “mode”, por ata bëjnë diçka që është unike për Izraelin – që nuk ekziston në asnjë vend tjetër. Në të gjithë botën, objektet ku prodhohen këto insekte elektronike janë shumë të vogla – dhe më i madhi prej tyre arrin maksimumi disa metra kub për objekt – dhe sa për ilustrim: në dhomën e ndenjes së një shtëpie normale ka në të paktën disa qindra objekte të tilla. Por në shtetin e Izraelit po ndodh një realitet tjetër, dhe një realitet shumë më i egër: objekte të mëdha po ndërtohen në zona të mëdha – të cilat, natyrisht, për shkak të fshehtësisë së tyre, askush nuk e di se çfarë po bëhet në të vërtetë me to. . Qytetarët e Izraelit mbeten të pafuqishëm: për shkak të sipërfaqeve të gjera të caktuara për të gjitha ato objekte prodhimi (që sigurisht nuk janë të nevojshme: sigurisht që është e mundur të prodhohen këto insekte elektronike në zona zero dhe pafundësisht të vogla) nuk ka vend për nevoja thelbësore civile si spitale, kopshte, shkolla – dhe në fakt e gjithë ekonomia izraelite është skllavëruar për përfitimin e këtyre sekreteve. objektet. Kjo çon në protesta të gjera publike – megjithatë, ato shtypen me dorë të rëndë duke përdorur dhunë të ashpër nga ana e policisë.

Në këtë realitet, protestat publike gjithashtu përshkallëzohen dhe bëhen gjithnjë e më të vështira dhe të dhunshme – dhe përfshijnë gjithnjë e më shumë raste të të shtënave të drejtpërdrejta nga forcat e sigurisë.

Si rezultat, shteti i Izraelit është kapur në një luftë të vërtetë civile që tërheq të gjitha vendet e tjera të rajonit në të gjithashtu – e cila çon në shkatërrim, shkatërrim dhe shfarosje në një shkallë të gjerë. Pronarët e kompanive të mëdha të pasurive të paluajtshme, të cilëve u shkojnë të gjitha fitimet financiare nga funksionimi i objekteve, disa prej të cilëve janë bërë edhe një lloj ortaku sekret dhe e dinë mirë aktivitetin e tepruar që zhvillohet në to, vazhdojnë të bashkëpunojnë me qeverinë edhe në këtë fazë të luftës civile – dhe gjithmonë preferojnë fitimin e tyre të madh financiar mbi pasurinë e tyre, si dhe jetën e mijërave që vdesin në këtë luftë.

 

Historia numër 3 – Agjentët e Koresë së Veriut:

Siç e dini, në ushtrinë e Koresë së Veriut ekziston një njësi “ushtarake” me aktivitete skandaloze që quhetsingulariteti kënaqësia. Sundimtari i Koresë së Veriut vendos për veprimtarinë dashakeqe të agjentëve të Koresë së Veriut të cilët do të operojnë në vendet e botës dhe do të përpiqen të kontrabandojnë gra të reja nga vende të ndryshme dhe t’i sjellin ato në Korenë e Veriut me mjete mashtruese. Pjesa më e madhe e këtyre “agjentëve” operojnë me metoda të sofistikuara dhe nuk kapen – megjithatë histori për këta agjentë dhe metodat e funksionimit të tyre kanë filluar të publikohen në shtypin botëror. Fillimisht, publiku në vende të ndryshme nuk u beson historive horror që publikohen – dhe çdo media që boton artikuj mbi këtë temë dyshohet automatikisht se e bën këtë në një përpjekje për të fituar vlerësime shtesë dhe asgjë tjetër. Megjithatë, me rritjen e numrit të rasteve, dhe agjentët e Koresë së Veriut duke u kapur në pjesë të ndryshme të botës dhe duke u dënuar me burgime të gjata, dhe në disa raste edhe duke u ekzekutuar – dhe kjo në të njëjtën kohë me histori të tmerrshme që vazhdojnë të botohen, qeveritë e botës detyrohen, gjithashtu pas protestave të përhapura nga organizatat e grave në vende të ndryshme, për të pranuar ekzistencën e problemit dhe për të filluar të luftojnë me të. Në të njëjtën kohë, jo në të gjitha rastet agjentët kapen – dhe në shumë rajone të botës ata nuk arrijnë të parandalojnë rrëmbimet. Atmosfera publike është e vështirë dhe e turbullt në të gjithë botën, ndaj Koresë së Veriut janë vendosur sanksione të rënda dhe mjaft agresive ekonomike – megjithatë për shkak të armëve bërthamore që asnjë vend nuk i posedon,

Pas disa vitesh, dy agjentë të Koresë së Veriut mbërrijnë në Izrael dhe në një fazë të aktivitetit të tyre kapen nga Shin Bet – dhe menjëherë ka një protestë të gjerë publike që kërkon ekzekutimin e tyre – siç bëhet në shumë vende të tjera. Megjithatë, kjo nuk ndodh: dy agjentët janë vërtet në gjyq dhe të dënuar për krime të rënda për kryerjen e trafikimit të qenieve njerëzore – dhe marrin një dënim me burgim të përjetshëm – megjithatë Gjykata e Lartë në Shtetin e Izraelit refuzon t’i dënojë ata me vdekje. Duke vepruar kështu, Izraeli nuk i shmanget kërcënimeve të Koresë së Veriut, sepse nëse Izraeli nuk i liron menjëherë dy të dënuarit, do të nisë një luftë bërthamore që do të shkatërrojë të gjithë botën. Duke bërë këtë, shteti i Izraelit fiton një përmirësim të konsiderueshëm në pozicionin e tij në opinionin publik ndërkombëtar.

Në të njëjtën kohë, ekzistenca e vazhdueshme e fenomenit dhe pamundësia që bota ta çrrënjosë atë çon në një ankth të madh dhe një realitet të padurueshëm në të cilin gratë në të gjithë botën frikësohen në çdo moment se do të rrëmbehen. Organizatat e inteligjencës në mbarë botën publikojnë një lloj “tenderi” ndërkombëtar në të cilin ofrohen çmime të larta financiare për këdo që arrin të gjejë mënyra kreative për të zhdukur fenomenin e rrëmbimeve. Po zhvillohen një lloj “garash” në të cilat marrin pjesë personeli i inteligjencës nga e gjithë bota – dhe çdo vit mbahet një ceremoni sekrete ku jepen çmimet. Fituesit nënshkruajnë formularët e konfidencialitetit me një klasifikim shumë të lartë – dhe kjo në mes të “luftës së agjentëve” që po zhvillohet në të gjithë botën:

 

 

Historia numër 4 – Valët e kancerit:

Një grup i vogël shkencëtarësh nga vende të ndryshme të botës po zhvillon një trajtim inovativ që shëron të gjitha llojet e kancerit. Trajtimi kryhet, në fazën e parë, në identifikimin e gjurmës së vockël zanore (që nuk mund të dallohet nga veshi i njeriut) të rrjedhjes së gjakut në trupin e pacientit – identifikim që është i mundur edhe nga një distancë prej mijëra kilometrash. dhe me pajisje që dinë t’i identifikojnë këto pretendime zanore duke injoruar valët e zërit që vijnë nga shumë burime të tjera si zhurma e makinave, zhurma e një transmetimi radio ose televiziv, biseda normale midis njerëzve, etj. Pasi pajisja të njohë printimin e zërit nga gjaku i pacientit, sipas karakteristikave të tij unike, di të identifikojë llojin e kancerit nga i cili vuan pacienti dhe brenda pak sekondave të “

Por është një teknologji sekrete që nuk është e aksesueshme për publikun e gjerë që nuk di fare për ekzistencën e saj. Kjo teknologji është e aksesueshme për një numër shumë të kufizuar liderësh botërorë si miliarderët dhe kapitalistët më të mëdhenj, presidenti i Shteteve të Bashkuara ose presidenti i Rusisë.

Një agjent izraelit i Mossad është i sëmurë përfundimisht me kancer – dhe kur mjekët e informojnë se i kanë mbetur vetëm gjashtë muaj jetë, ai aktivizon aftësitë e tij unike dhe arrin të zbulojë ekzistencën e metodës unike të shërimit – dhe burri e ndan këtë me të tijën. mjekët që në fillim nuk e besojnë, e trajtojnë me përbuzje dhe e diagnostikojnë me një shpirt sëmundjeje dhe humbje të kontaktit me realitetin. Por njeriu nuk është i dëmshëm për mjedisin dhe nuk është i rrezikshëm – prandaj nuk e shtrojnë me forcë në një spital psikiatrik – dhe vendosin ta lënë në gjendjen e tij, duke pasur parasysh faktin se ai ka ende shumë kohë për të jetuar gjithsesi. . Njeriu i Mossad-it, i cili tejkalon trajtimin e fshehtë, gjithashtu përbuzet hapur nga miqtë e tij në komunitetin e inteligjencës – dhe ata thjesht i thonë atij “të ndalojë së foluri marrëzi”. Burri vendos, në përpjekje për të shpëtuar jetën e tij, për të kontaktuar drejtpërdrejt me zhvilluesit e trajtimit inovativ dhe ia del mbanë, duke kryer një vepër të rëndë penale, t’u japë ryshfet në mënyrë që të marrë prej tyre trajtimin mjekësor që i nevojitet. Gjendja e tij po përmirësohet me shpejtësi – diçka që është pritur me habi të plotë nga të gjithë njerëzit që e rrethojnë – dhe kjo ndodh në të njëjtën kohë me zbulimin e aktit të rëndë të ryshfetit që ka ndodhur. Kur Policia e Izraelit fillon të hetojë rastin, gjithnjë e më shumë njerëz në sistem fillojnë të pretendojnë se këtu nuk mund të jetë thjesht një rastësi dhe se duhet të ketë një lidhje midis të dyjave. Njeriu nga Mossad i cili kishte kancer dhe u shërua nga trajtimi inovativ u mor për shumë hetime – dhe i nxitur nga përmirësimi i ndjeshëm në shëndetin e tij, vendosën ta hetonin gjithnjë e më intensivisht – dhe në një moment apo në një tjetër ai u prish në hetim, duke i çuar hetuesit drejt metodave që përdorte për të marrë trajtimin që mori. Hetuesit në këtë fazë shprehen të bindur se në këto rrethana nuk ka asnjë arsye për të vijuar hetimet dhe lirimin e menjëhershëm të subjektit. Në të njëjtën kohë ata vendosin, për arsye ideologjike, të zbulojnë metodën inovative të trajtimit dhe ta nxjerrin atë në shtyp. Njeriu nga Mossad, i cili kishte kancer dhe u shërua nga trajtimi inovativ, u mor për shumë hetime – dhe të nxitur nga përmirësimi i dukshëm në shëndetin e tij, ata vendosën ta hetojnë atë gjithnjë e më intensivisht – dhe në një moment ose në një tjetër ai u shpërtheu në hetimin, duke i çuar hetuesit drejt metodave që përdori për të marrë trajtimin që mori. Hetuesit në këtë fazë shprehen të bindur se në këto rrethana nuk ka asnjë arsye për të vijuar hetimet dhe lirimin e menjëhershëm të subjektit. Në të njëjtën kohë ata vendosin, për arsye ideologjike, të zbulojnë metodën inovative të trajtimit dhe ta nxjerrin atë në shtyp. Njeriu nga Mossad, i cili kishte kancer dhe u shërua nga trajtimi inovativ, u mor për shumë hetime – dhe të nxitur nga përmirësimi i dukshëm në shëndetin e tij, ata vendosën ta hetojnë atë gjithnjë e më intensivisht – dhe në një moment ose në një tjetër ai u shpërtheu në hetimin, duke i çuar hetuesit drejt metodave që ai përdori për të marrë trajtimin që mori. Hetuesit në këtë fazë shprehen të bindur se në këto rrethana nuk ka asnjë arsye për të vijuar hetimet dhe lirimin e menjëhershëm të subjektit. Në të njëjtën kohë ata vendosin, për arsye ideologjike, të zbulojnë metodën inovative të trajtimit dhe ta nxjerrin atë në shtyp.

Në fillim askush nuk e beson historinë, por me paraqitjen e gjithnjë e më shumë provave të ekzistencës së teknologjisë inovative të shërimit, imazhi i saj publik ndryshon brenda pak vitesh dhe merr legjitimitet. Megjithatë, pavarësisht legjitimitetit të gjerë publik, ish-burri i Mossad-it, si dhe hetuesit e tij, arrestohen dhe gjykohen për një sërë akuzash si përftimi i diçkaje me mashtrim në rrethana rënduese, cenimi i detyrës së konfidencialitetit të bartësve të detyrës etj. . Publiku kërkon lirimin e të akuzuarve dhe në mbështetje të tyre mbahen protesta të shumta. Por asgjë nuk ndihmon – dhe Gjykata e Lartë në Shtetin e Izraelit e dërgon të akuzuarin në burgje të gjata, duke injoruar plotësisht shumë rrethana lehtësuese, përfshirë domosdoshmërinë e zbulimit të teknologjisë speciale të shërimit për të shpëtuar jetë.

Në fund, rezultati është i zymtë: teknologjia unike e shërimit nuk është më sekret, por mbetet e aksesueshme për shumë pak njerëz për shkak të çmimit të saj astronomik – 80 milionë dollarë. Gjithashtu, të njëjtët njerëz që e zbuluan atë, ish-agjenti i Mossad-it dhe hetuesit e tij mbeten në burg për pjesën tjetër të jetës së tyre – dhe gjykata këmbëngul të zbatojë ligjin e thatë këtu dhe këmbëngul që të pandehurit të qëndrojnë në burg për shkak të krimeve që kanë kryer. – dhe sigurisht rrethanat lehtësuese aq të rëndësishme për të shpëtuar një jetë nuk kanë asnjë vlerë në sytë e gjyqtarëve në shtetin e Izraelit.

 

Historia numër 5 – Vdekja e profesorit:

Një grup studiuesish të trurit izraelit dhe amerikanë punojnë në bashkëpunim – në leksione, konferenca të përbashkëta shkencore dhe madje punojnë në spitale në Izrael dhe Shtetet e Bashkuara në departamente ku trajtojnë pacientë me sëmundje neurologjike: Parkinson, Alzheimer, sklerozë të shumëfishtë, etj. studiuesit izraelitë arrijnë arritje të paprecedentë shkencore në kërkimin e tij – gjë që ngjall ndjenja të forta xhelozie tek një nga kolegët e tij amerikanë – dhe mjeku izraelit nuk e di fare për këtë, dhe megjithëse xhelozia e mjekut amerikan kthehet shpejt në urrejtje të vërtetë ndaj izraelitit të tij. kolegu, ky i fundit nuk mund të dijë për Pra në këtë fazë kur nuk ka asnjë shenjë të kësaj në realitet dhe gjërat po ndodhin, në pamje të parë, si zakonisht.

Profesori amerikan vendos të hakmerret ndaj kolegut të tij izraelit në një mënyrë tronditëse: ai vjen në Izrael, gjoja për të vizituar një nga pacientët e mjekut izraelit – një burrë që vuan nga një sëmundje e rëndë neurologjike – një djalë i ri pa të afërm. Stafi i spitalit në Izrael është i prekur nga i ashtuquajturi gjest humanitar – dhe askush nuk e imagjinon aktin që doktori amerikan ka planifikuar në detaje. Për shkak të besimit të madh që ka mjeku i lartë, ai lejohet të qëndrojë vetëm në të njëjtën dhomë me pacientin e mjekut izraelit. Mjeku amerikan përfiton nga besimi i madh që i është dhënë dhe nxjerr një palë gërshërë të vogla, të cilat masat e sigurisë së spitalit nuk arritën t’i zbulojnë, me të cilat ai “pret” tubin përmes të cilit pacienti i mjekut izraelit merr oksigjen – gjë që shkakton vdekje në pak sekonda. Për shkak të ngarkesës së rëndë në spitalet në Izrael, dhe gjithashtu për faktin se askush nuk e imagjinonte se ky ishte qëllimi i vërtetë i mjekut amerikan, rasti zbulohet vetëm disa orë më vonë – dhe ekipi i infermierëve që zbulojnë tmerri përfshin menjëherë policinë – e cila hap një hetim vetëm dy ditë më vonë – si rezultat i një ngarkese pune që e bën të pamundur trajtimin e menjëhershëm të incidentit pavarësisht nga ashpërsia e tij. Në hetimin e saj, policia izraelite arrin në përfundimin se mjeku amerikan është me të vërtetë autori i aktit – megjithatë, periudha kohore që kaloi derisa policia në Izrael filloi të veprojë është shfrytëzuar mirë nga mjeku amerikan i cili ndërkohë arrin të arratiset nga Izraeli dhe të kthehet në shtëpinë e tij në Shtetet e Bashkuara. Dhe gjithashtu për faktin se askush nuk e imagjinonte se ky ishte qëllimi i vërtetë i mjekut amerikan, rasti zbulohet vetëm pak orë më vonë – dhe ekipi i infermierëve që zbulojnë tmerrin përfshin menjëherë policinë – e cila hap vetëm një hetim. dy ditë më vonë – si rezultat i një ngarkese pune që e bën të pamundur trajtimin e menjëhershëm të incidentit pavarësisht nga ashpërsia e tij. Në hetimin e saj, policia izraelite arrin në përfundimin se mjeku amerikan është me të vërtetë autori i aktit – megjithatë, periudha kohore që kaloi derisa policia në Izrael filloi të veprojë është shfrytëzuar mirë nga mjeku amerikan i cili ndërkohë arrin të arratiset nga Izraeli dhe të kthehet në shtëpinë e tij në Shtetet e Bashkuara. Dhe gjithashtu për faktin se askush nuk e imagjinonte se ky ishte qëllimi i vërtetë i mjekut amerikan, rasti zbulohet vetëm pak orë më vonë – dhe ekipi i infermierëve që zbulojnë tmerrin përfshin menjëherë policinë – e cila hap vetëm një hetim. dy ditë më vonë – si rezultat i një ngarkese pune që e bën të pamundur trajtimin e menjëhershëm të incidentit pavarësisht nga ashpërsia e tij. Në hetimin e saj, policia izraelite arrin në përfundimin se mjeku amerikan është me të vërtetë autori i aktit – megjithatë, periudha kohore që kaloi derisa policia në Izrael filloi të veprojë është shfrytëzuar mirë nga mjeku amerikan i cili ndërkohë arrin të arratiset nga Izraeli dhe të kthehet në shtëpinë e tij në Shtetet e Bashkuara. çështja zbulohet vetëm disa orë më vonë – dhe ekipi i infermierëve që zbulojnë tmerrin përfshin menjëherë policinë – e cila hap një hetim vetëm dy ditë më vonë – si rezultat i një ngarkese pune që e bën të pamundur trajtimin e menjëhershëm të incidentit, pavarësisht ashpërsia e saj. Në hetimin e saj, policia izraelite arrin në përfundimin se mjeku amerikan është me të vërtetë autori i aktit – megjithatë, periudha kohore që kaloi derisa policia në Izrael filloi të veprojë është shfrytëzuar mirë nga mjeku amerikan i cili ndërkohë arrin të arratiset nga Izraeli dhe të kthehet në shtëpinë e tij në Shtetet e Bashkuara. çështja zbulohet vetëm disa orë më vonë – dhe ekipi i infermierëve që zbulojnë tmerrin përfshin menjëherë policinë – e cila hap një hetim vetëm dy ditë më vonë – si rezultat i një ngarkese pune që e bën të pamundur trajtimin e menjëhershëm të incidentit, pavarësisht ashpërsia e saj. Në hetimin e saj, policia izraelite arrin në përfundimin se mjeku amerikan është me të vërtetë autori i aktit – megjithatë, periudha kohore që kaloi derisa policia në Izrael filloi të veprojë është shfrytëzuar mirë nga mjeku amerikan i cili ndërkohë arrin të arratiset nga Izraeli dhe të kthehet në shtëpinë e tij në Shtetet e Bashkuara.

Autoritetet në shtetin e Izraelit i drejtohen homologëve amerikanë dhe kërkojnë ekstradimin e burrit për ta ndjekur penalisht në Izrael për aktin e tij të rëndë. Por autoritetet në Shtetet e Bashkuara refuzojnë me vendosmëri ekstradimin e tij dhe këmbëngulin me vendosmëri që gjyqi i tij të zhvillohet në Shtetet e Bashkuara dhe jo në Izrael. Në Shtetet e Bashkuara të Amerikës po zhvillohet një proces ligjor korruptiv dhe i padrejtë – në përfundim të të cilit profesori lirohet nga të gjitha akuzat e rënda, madje nuk e humb licencën dhe vazhdon të trajtojë pacientët në Shtetet e Bashkuara. Gjatë gjyqit të tij, u dëgjuan edhe akuza flagrante antisemite për “hakmarrjen e justifikuar” të mjekut amerikan ndaj hebrenjve. Kolegët e tij në Izrael janë shumë të zemëruar dhe kanë ndërprerë kontaktet me të – dhe në të njëjtën kohë ata po bëjnë një luftë publike që synon të sjellë ekstradimin e profesorit kriminel amerikan në Izrael. Por Shteti i Izraelit varet, siç e dimë, nga ndihma amerikane, kështu që duart e tij janë të lidhura dhe mundësitë për të vepruar janë shumë të kufizuara – nëse fare.

Pak muaj pas përfundimit të procedurave ligjore në Shtetet e Bashkuara, gruaja e profesorit të ri amerikan e gjen trupin e tij një ditë në oborrin e shtëpisë së tyre – me shenja të forta dhune në trup. Ajo, natyrisht, kontakton menjëherë policinë lokale – dhe një hetim është duke u zhvilluar që shkon në një rrugë pa krye dhe askush nuk ka asnjë të dhënë për identitetin e vrasësit. Gjithashtu hetimet nga shërbimet e inteligjencës amerikane, CIA dhe FBI gjithashtu arrijnë në një qorrsokak dhe nuk arrijnë të gjejnë as të dhëna më të dobëta për identitetin e vrasësit.

Shumë pyetje mbeten pa përgjigje: rezidenca e atij profesori ishte e mbrojtur mirë me porta elektrike, një sistem identifikimi inteligjent (për shkak të të cilit ishte shumë e vështirë edhe për të afërmit e tij të hynin në shtëpinë e tyre) – pra si arritën vrasësit të shkonin në oborr, tërhiqeshin zvarrë. profesorin atje dhe ta vrasin – dhe më shumë kur Askush nuk e vuri re aktin në kohë reale? Si mund të ekzistojë një situatë e tillë? dhe pse CIA dhe FBI hapën një hetim apo u përfshinë, duke pasur parasysh se kjo është një çështje penale private dhe jo një çështje që ka të bëjë me sigurinë kombëtare të Izraelit apo të Shteteve të Bashkuara? A ishin ish-bashkëpunëtorët e tij izraelitë ata që sollën vdekjen e tij – duke pasur parasysh zemërimin e tyre të madh për tradhtinë e tij ndaj tyre, aktin e tij kriminal, deklaratat antisemite gjatë gjyqit të tij të mëvonshëm dhe gjithashtu si rezultat i procesit të korruptuar ligjor në të cilin ai u shpall i pafajshëm? Dhe nëse është vërtet kështu, pse askush në shtetin e Izraelit nuk i dyshon ata dhe nuk hapet asnjë hetim policor kundër tyre? A ka mundësi që i ashtuquajturi “hetim” i CIA-s dhe FBI-së të mos jetë një hetim i vërtetë, por një lëvizje e inskenuar? Dhe nëse ishte me të vërtetë kështu – pse CIA dhe FBI kishin interes të paraqisnin një keqinterpretim të tillë? Apo ka një mundësi tjetër: pacienti narcisist të cilin profesori amerikan e vrau në të vërtetë nuk ishte një, dhe ai kishte lidhje që askush në spital nuk i dinte? Dhe a janë ata njerëz (që askush nuk e di se kush janë) që vendosën të hakmerren ndaj profesorit amerikan dhe ta vrasin atë? A mund të ekzistojë një situatë e tillë?

 

Historia numër 6 – sistemi:

Në të gjithë botën, shumë vdekje ndodhin papritur, origjinën apo shkakun e të cilave askush nuk e kupton. Pas disa muajsh hetime të rasteve nga të gjitha forcat e policisë botërore, ata më në fund arrijnë të zbulojnë se të gjithë të vdekurit në fakt janë vrarë nga të shtënat me armë zjarri – dhe po zhvillohen hetime në të cilat dënohen ata që janë të sigurt se i kanë kryer të gjitha vrasjet. Por askush nuk di si të shpjegojë se si shkalla e krimit mund të ishte rritur papritmas kaq ndjeshëm pa ndonjë shpjegim apo arsye logjik. Si rezultat i kësaj situate, gjithnjë e më shumë burgje detyrohen të ndërtohen – dhe industria e ndërtimit të burgjeve bëhet industria kryesore në të gjithë ekonominë globale, të cilën të pasurit e botës fillojnë të menaxhojnë.

Pas disa vitesh në të cilat numri i viktimave arrin në shumë miliona, policia botërore po bashkëpunon në hetimin e rasteve në një përpjekje të shtuar për të provuar se cila është arsyeja e vërtetë e rritjes së mprehtë të shkallës së krimit – dhe të zbulojë një të mahnitshme. realiteti në çuditshmërinë e tij: të gjitha të shtënat, dhe pa përjashtim, nuk u kryen nga kriminelë mish e gjak, por nga – nga një sistem kompjuterik i njohjes së fytyrës – i cili, për shkak të një defekti në softuer, filloi të qëllonte për vdekje automatikisht çdo person që vë një buzëqeshje në fytyrën e tyre. Përpjekjet e përsëritura nga ekspertët më të mirë për të rregulluar defektin në softuer dështojnë në mënyrë të mjerueshme – derisa më në fund bota detyrohet të durojë ekzistencën e sistemit të tmerrshëm që pretendon gjithnjë e më shumë viktima.

Në të gjithë botën mbahen seminare në të cilat ata përpiqen t’i mësojnë qytetarët të mos buzëqeshin – dhe në këtë mënyrë t’u shpëtojnë jetën. Këto seminare përkufizohen si seminare mbijetese që arrijnë kudo: në vendet e punës, shkollat ​​dhe gjithashtu mediat i transmetojnë vazhdimisht – dhe çdo media që guxon të prezantojë gjëra, për çdo temë humoristike mbyllet menjëherë me urdhër të autoriteteve. Është krijuar një realitet i zymtë shoqëror në të cilin është e ndaluar me ligj të thuash apo të publikosh ndonjë shaka apo deklaratë cinike – dhe ata që devijojnë nga këto udhëzime ekzekutohen masivisht. Dhe ka pasoja në shumë fusha të tjera të jetës:

Nga ana tjetër, këta kapitalistë refuzojnë me vendosmëri çdo propozim për të reduktuar numrin e madh të ambienteve të burgjeve dhe për të liruar të gjithë të burgosurit që u dënuan për vrasjet edhe para se bota ta dinte se këto ishin kryer nga sistemi i kompjuterizuar dhe jo nga vrasësit që vijnë. nga shoqëria njerëzore, dhe edhe pse ata vetë janë qëlluar për vdekje masivisht. Dhe për më tepër: edhe kur është e qartë se këta kapitalistë do të jenë viktimat e radhës, ata ende nuk janë gati të lirojnë asnjë të burgosur që të mos dëmtohen fitimet e tyre financiare. Botohen shumë histori për kapitalistët që nuk u pajtuan me këtë as në momentet e fundit të jetës.

Ky realitet çon në ndryshime rrënjësore edhe në shumë fusha të tjera të jetës: ekzistenca e shfaqjeve të poezisë, shfaqjeve të teatrit apo filmave në kinema është rreptësisht dhe plotësisht e ndaluar. Gjithashtu, të gjitha kompanitë që merren me zhvillimin e lojërave kompjuterike apo lojërave kreative të çfarëdo lloji mbyllen menjëherë me urdhër të qeverive botërore. Të gjitha dyqanet që shesin libra apo lodra për fëmijë janë gjithashtu të mbyllura. Policët e vendosur në rrugë zbatojnë me rigorozitet ndalesat e çdo lloj gëzimi – kushdo që e shkel këtë ndalim arrestohet menjëherë. Si pjesë e përpjekjeve të shpëtimit, ekziston nevoja për të parandaluar gëzimin nga njerëzit me çdo kusht – dhe të gjitha mediat janë udhëzuar të transmetojnë vetëm shfaqje horror.

Është krijuar një realitet shoqëror kaotik në të cilin e gjithë bota qëndron e pafuqishme përballë sistemit vdekjeprurës. A do të gjejë njerëzimi ende një rrugëdalje nga kriza – apo ai sistem vdekjeprurës i njohjes së fytyrës do të shkaktojë zhdukjen e gjithë njerëzimit? A do të ketë dikush që do të ketë sukses në gjetjen e patentës që do t’i shpëtojë njerëzit nga sistemi dhe teknologjia që ata vetë zhvilluan?

Historia numër 7 – makina:

Diku është shpikur një makinë e çuditshme, veprimi i vetëm i së cilës është lëndimi i rëndë i kujtdo që kalon nëpër të. Një grup njerëzish të sëmurë mendorë e gjejnë makinën e çuditshme, hyjnë në të – dhe pasi dalin prej saj me lëndime të rënda (dhe askush nuk e kupton pse, pasi ky grup i vogël njerëzish janë të vetmit në të gjithë botën që dinë për ekzistencën e tij. ) ata arrijnë me forcat e tyre të fundit të kërkojnë ndihmë dhe janë shtruar në spital për shumë muaj me Cast në të gjithë trupin e tyre – kur u thonë ekipeve mjekësore që i trajtojnë se janë lënduar në mënyrë proaktive – megjithatë ekzistenca e makinës mbahet sekret prej tyre – dhe as pas shumë bisedave me ta ekipet mjekësore nuk janë në gjendje të kuptojnë se çfarë i ka shkaktuar lëndimet e rënda të tyre. Gjatë qëndrimit në spital, personeli mjekësor i trajton njerëzit me shumë përkushtim.

Më në fund, ky grup njerëzish shërohet – dhe me gjithë vuajtjet që u shkaktuan, ata kthehen në të njëjtën makinë, dhe përsëri kalojnë nëpër të dhe plagosen rëndë – por këtë herë ata nuk i mbijetojnë plagëve të rënda dhe vdesin. Mungesa e grupit ndihet në vendbanimin e tyre, policia merr një raport për të – dhe fillon t’i kërkojë. Pas muajsh të gjatë kërkimi, policia më në fund gjen trupat e njerëzve – dhe gjithashtu vëren ekzistencën e asaj makinerie të çuditshme që merret për ekzaminim. Historia e çuditshme publikohet – dhe më pas zbulohet edhe funksioni i çuditshëm i makinës vdekjeprurëse dhe ajo fillon të hetohet në përpjekje për të kuptuar se kush është përgjegjës për shpikjen e saj, me qëllimin për t’i vënë ata para drejtësisë.

Por hetimi arrin në një qorrsokak – dhe askush nuk arrin t’i përgjigjet pyetjes se kush e shpiku makinën e çuditshme dhe pse madje u ndërtua. Pikëpyetjet vetëm sa shtohen duke pasur parasysh faktin se asnjë parti nuk përfitoi nga veprimtaria e saj – dhe nuk u përdor për asnjë qëllim, përveçse për të lënduar ata që kalonin nëpër të. Gjërat mbeten një mister. Ka viktima – por jo fajtorë që mund të sillen para drejtësisë – dhe duke qenë se askush nuk mund ta kuptojë se si është ndërtuar kjo makinë, pse është ndërtuar dhe kush është fajtor për ndërtimin e saj, ata vendosin ta shkatërrojnë atë – dhe misteri rreth saj do të mbeten të pazgjidhura përgjithmonë e përgjithmonë.

 

Historia numër 8 – Ndërtesat:

Siç e dimë, për shkak të ngrohjes globale, stabiliteti i shumë ndërtesave të banimit po cenohet: hekuri në skeletin e ndërtesave zgjerohet, duke plasaritur betonin dhe ajo që teknikisht çon në shembjen e të gjithë ndërtesës. Si rezultat i përkeqësimit të konsiderueshëm të situatës, shumë ndërtesa banimi në të gjithë botën nuk janë më të përshtatshme për të jetuar – dhe popullsia gjithnjë e më e madhe detyrohet të përballojë një ulje të ndjeshme të standardit të jetesës – duke kaluar në të jetuarit në baltë. shtëpi apo edhe shpella – dhe pasi në disa raste edhe këto zgjidhje banimi nuk janë të mundshme dhe popullata të mëdha detyrohen të menaxhojnë gjithë jetën e tyre nën qiell.

Në këtë situatë, të pasurit e botës mblidhen fshehurazi, dhe paguajnë shuma të mëdha parash firmave arkitekturore, në mënyrë që ato të shpikin për ta metoda alternative të ndërtimit, përmes të cilave do të mund të ndërtohen shtëpi që do të zgjasin në kushtet e reja. Arkitektët në të gjithë botën më në fund gjejnë një teknologji të përshtatshme për ata kapitalistë – dhe teknologjia e re, si dhe lidhjet midis zyrave të arkitektëve dhe kapitalistëve mbahen sekrete dhe ky informacion nuk është i aksesueshëm për popullsinë gjithnjë në rritje që nuk ka kanë më shumë vende për të jetuar. Në bazë të ndërtimit të këtyre ndërtesave speciale është krijuar një degë e tërë e ekonomisë globale.

Publiku i gjerë vëren se kapitalistët kanë shtëpi që zgjasin dhe nuk shemben – megjithatë askush nuk ka një shpjegim për këtë fenomen që shumëkujt i duket shumë i çuditshëm. Dyshimet e publikut të gjerë, si dhe kurioziteti i madh që shoqëron këtë mister, bën që publiku i gjerë të hetojë dhe të përpiqet të kuptojë pse ata të pasur kanë shtëpi kaq të qëndrueshme. Më në fund zbulohet e vërteta – e cila çon në zemërim të madh dhe një kërkesë të qartë nga ata kapitalistë që teknologjia që u lejon atyre të jetojnë në shtëpi të qëndrueshme do të jetë e aksesueshme tani e tutje për publikun e gjerë – dhe jo vetëm për ata.

Megjithatë, pronarët e kapitalit, megjithë premtimet e tyre të përsëritura se këto gjëra do të bëhen – në fund të fundit, në praktikë kjo nuk ndodh, dhe teknologjia unike e ndërtimit mbetet e aksesueshme vetëm për këtë grup të kufizuar të popullsisë – gjë që shkakton zemërimin publik të mbizotërojë. dhe fillimi i tentativave të pushtimit të dhunshëm në komplekset e veçanta të banimit. Kapitalistët, nga interesi për të mbrojtur veten, i përdorin paratë e tyre për të rekrutuar një lloj forcash policore private – dhe kjo pasi thirrjet e tyre drejtuar forcave policore apo ushtarake në vendet e tyre nuk marrin përgjigje për shkak të dëshirave të policëve apo ushtarëve. shumica dërrmuese e të cilëve gjithashtu nuk kanë ku të jetojnë pasi u janë shembur edhe shtëpitë, nuk marrin përgjigje. Ushtarët në këto lloj ushtrish private marrin, në këmbim të veprimeve të tyre,

Por çuditërisht, forcat e rregullta ushtarake dhe policore nuk janë në gjendje të mposhtin ushtritë private të kapitalistëve – dhe këto “luftëra rezidenciale” mbeten të pavendosura dhe marrin dhjetëra miliona viktima. Të pasurit e botës nuk janë ende gati për kompromis – dhe pavarësisht gjakderdhjes së madhe dhe të tmerrshme, ata mbajnë me gjithë fuqinë e tyre kontrollin e teknologjisë së ndërtimit që u lejon atyre një zgjidhje strehimi që u është grabitur qindra miliona njerëzve në mbarë botën. botë.

A shohim ndonjë shkëndijë njerëzore në ndonjë prej tyre? A do të jetë me të vërtetë i gatshëm ndonjë nga njerëzit më të pasur të botës të lëshojë teknologjinë unike të ndërtimit për të gjithë publikun dhe me çmime të arsyeshme – gjë që mund t’i japë fund luftërave të pavendosura të shkatërrimit midis ushtrive të tyre dhe ushtrive të vendeve të ndryshme të botës? Apo edhe në një realitet kaq ekstrem, linja e fitimit është e vetmja gjë që përcakton?

 

Historia numër 9 – Arkeologjia nga e ardhmja:

A janë të gjithë të pranishëm në klasë? Mirë. Në mësimet e mëparshme folëm gjerësisht për gërmimet e kryera në zonën e Mbretërisë së Jordanisë, të cilat hedhin dritë dhe zgjerojnë shumë njohuritë tona për atë që ndodhi në Mbretërinë në fillim të shekullit të 21-të dhe në mes të tij. Gjithashtu morëm informacione të rëndësishme për kulturën e tyre, gjuhën dhe marrëdhëniet komplekse që mbizotëruan mes tyre dhe Mbretërisë fqinje të Izraelit, si gjatë mbretërimit të Benjamin Netanyahut, ashtu edhe në vitet që pasuan. Ata që dëshirojnë të zgjerohen mbi këtë çështje mund të lexojnë artikullin udhëzues dhe udhëzues të profesoreshës Mashera Tukado, e cila, siç e dini, jep mësim për shumë vite në universitetin tonë. Ju rekomandoj gjithashtu të lexoni librin e rëndësishëm të shkrimtarit të shekullit të 23-të Shatutu Croato të quajtur “

Siç e përmendëm, revolucioni robotik dhe kompjuterik ishte në fillimin e tij – dhe makinat, kamionët, aeroplanët dhe madje një pjesë e madhe e trenave përdorën drejtues njerëz për udhëtimin dhe shtytjen e tyre dhe jo makinat që njohim sot në vitin 2540. Ka shumë prova se një sërë aktivitetesh të tjera si pastrimi i shtëpive dhe ndërtesave, shpërndarja e paketave ose postës, si dhe zbatimi i ligjit të trafikut kryheshin nga njerëzit dhe jo nga makineritë. Në të njëjtën kohë, ka prova kontradiktore në lidhje me rolin e luajtur nga printerët 3D – dhe nuk është plotësisht e qartë për ne pse ose në çfarë rrethanash ata u shpikën, madje edhe fushat e jetës në të cilat ata u përdorën nuk janë të qarta për ne.

Ne kemi dëshmi të aksidenteve rrugore – të cilat ishin një pjesë e popullsisë në të gjithë botën gjatë kësaj periudhe – dhe duhet mbajtur mend se sistemi që di t’i parandalojë plotësisht, të cilin ne sot e njohim si “sistemi i inteligjencës së supermakinave” ishte. u shpik vetëm në vitet 1940 nga inxhinierët e automobilave që shpikën supermakinat që janë në përdorim deri më sot. Po ju tregoj këtu fotografi të pasojave të tmerrshme të aksidenteve në ato ditë – dhe në faqen e internetit të universitetit mund të gjeni edhe videot që ilustrojnë mënyrat se si kanë ndodhur.

Në pjesën e fundit të leksionit tonë, do të përmend gërmimet që po kryhen në vendin në jug të qytetit të Jeruzalemit – ku hasëm në disa gjetje interesante. Në shumë pjesë të zonës së gërmimit hasëm mbishkrimet “Kiryat Menachem”, Kiryat Moshe”, “Hostel Avivit”, “Lagjja Beit Hakarem” si dhe mbishkrimi “Shoqata Yad Sarah”. Ende nuk e dimë se çfarë kuptimi ka. nga këto mbishkrime është: a ishin këto ndërtesa të mëdha publike? Emrat e komuniteteve? Emrat e organizatave të mëdha – ndoshta si organizata të tjera të mëdha si “Partia Likud” që dimë nga kjo periudhë midis 2010 dhe 2020? Sot kemi vetëm supozime – por ende nuk kemi arritur të kuptojmë kuptimin e vërtetë të këtyre mbishkrimeve – të cilat janë shkruar me shkronja krejtësisht të ndryshme që nga shkrimi i ri dixhital hebraik në përdorim deri më sot, i cili u shpik tashmë në vitin 2080.

Vëmë re se kuptimi i disa mbishkrimeve të tjera si “Parada e Krenarisë”, “Komiteti Qendror i Zgjedhjeve për Knesset” si dhe mbishkrimi “Populli Palestinez” nuk janë të qartë për ne sot – dhe ne ende nuk e dimë se çfarë kuptimi ka. nga këto koncepte ishin në ato ditë të fillimit të shekullit të 21-të. Ndërkohë vazhdojmë me gërmimet – një vend gërmimi i menaxhuar nga pedagogu i arkeologjisë Shotio Crotti, me të cilin mund të konsultoheni ose t’i bëni pyetje.

Pra, deri në orën tjetër, ju mund të rishikoni materialet në të cilat u përpoqa të zgjoj kureshtjen tuaj – dhe do të takohemi në klasën që do të mbahet javën e ardhshme.

 

I. Më poshtë është një letër, të cilën po e dërgoj në vende të ndryshme:

Tek:

Subjekti: veprimet në sit.

Të nderuara zonja / Zotërinj.

Unë zotëroj faqen shumëgjuhëshe https://disability5.comqë trajton çështjen e personave me aftësi të kufizuara.

Faqja ime u ndërtua në një sistem të wordpress.org – dhe u ruajt në serverët e servers24.co.il

Jam i interesuar për shërbimin e ofrimit të artikujve në faqen e internetit – sipas temave të zgjedhura nga pronari i faqes. Për shembull (i cili nuk ka lidhje me blogun tim dhe jepet vetëm për të shpjeguar çështjen: kur një blog merret me industrinë e automobilave, në të njëjtën kohë faqja e internetit merr automatikisht artikuj për blogun e saj nga e njëjta faqe interneti ku publikohen artikuj).

A njihni ndonjë faqe ose sistem në internet që ofron një shërbim të tillë?

Të fala,

Asaf Binyamin,

Rruga 115 Kosta Rika,

Hyrja A-banesa 4,

Kiryat Menachem,

Jerusalemi,

Izrael, Kodi postar: 9662592.

numrat e mi të telefonit: Në shtëpi-972-2-6427757. Mobile-972-58-6784040.

Faks-972-77-2700076.

post Scriptum. 1) Numri im ID: 029547403.

2) Adresat e mia të postës elektronike: [email protected]

dhe: [email protected]

dhe: [email protected]

dhe: [email protected]

dhe: [email protected]

dhe: [email protected]

dhe: [email protected]

3) Blogu im përfshin 67 gjuhët:Uzbeke, ukrainase, urdu, azere, italiane, indonezisht, islandeze, shqipe, amharike, angleze, estoneze, armene, bullgare, boshnjake, birmanisht, bjellorusisht, bengali, baske, gjeorgjiane, gjermane, daneze, holandeze, hungareze, hindisht, vietnameze, Taxhikisht, Turqisht, Turkmenisht, Telugu, Tamilisht, Greqisht, Jidish, Japonez, Letonisht, Lituanisht, Mongol, Malajz, Maltez, Maqedonisht, Norvegjisht, Nepalisht, Suahili, Sinhalez, Kinezisht, Sllovenisht, Sllovakisht, Spanjisht, Serbisht, Hebraisht, Arabisht, Pashto, polake, portugeze, filipinase, finlandeze, persiane, çeke, franceze, koreane, kazake, katalane, kirgize, kroate, rumune, ruse, suedeze dhe tajlandeze.

 Unë jam duke kërkuar për një faqe interneti ose sistem në internet që mund të sigurojë shtimin automatik të artikujve në këto gjuhë.

4) Unë do të deklaroj se kam blerë shtesën “” me një kosto një herë të NIS 25 Enhanced media library” – dhe po bashkangjit këtu lidhjen e faqes së internetit ku mund të shkarkoni softuerin dhe më pas ta ngarkoni atë si një shtojcë në WordPress.

 https://wordpress.org/plugins/tinymce-advanced/

Çfarë veprimesh mund të kryhen me këtë shtojcë? Për çfarë mund të përdoret?

J. Më poshtë është korrespondenca ime me guidën e Hostel “Avivit” :

972-54-2604842.

Është parë për herë të fundit sot në orën 17:24

E mërkurë 14 shtator 2022

Mesazhet janë të koduara nga fundi në fund. për këdo jashtë kësaj bisede, madje as në WhatsApp, nuk është e mundur t’i lexoni apo dëgjoni. Klikoni për më shumë detaje.

Përshëndetje Vardan: Nesër rreth orës 10 të mëngjesit në banesë duhet të vijë një pedikyr me të cilin kam kontaktuar për mjekim (deri sot vija herë pas here në institutin “Shol” për trajtime të tilla – megjithatë, për shkak të përkeqësimit të mëtejshëm të gjendjes sime shëndetësore, tani e tutje do të më duhet të ftoj një pedikyr në shtëpinë time kur është e nevojshme në vend që të vij fizikisht në institutin në qendër të Jerusalemit). Ndaj nuk do të jetë e mundur të kesh shtëpi në Kor gjatë këtyre orëve. Në një të ftohtë në shtëpi do të jetë e mundur duke filluar nga mëngjesi i vonë ose pasdite (ky është një trajtim që unë i jam nënshtruar tashmë shumë herë – dhe zgjat afërsisht nga 20 minuta deri në gjysmë ore). Dhe për informacion të përgjithshëm: ky trajtim nuk është i përfshirë në shportën shëndetësore për të siguruarit e fondeve shëndetësore – me përjashtim të diabetikëve që mund të marrin trajtimin në kuadër të fondeve shëndetësore. E vetmja mundësi për të gjithë të siguruarit e tjerë që kanë nevojë për këtë trajtim është që ta marrin trajtimin privatisht – siç bëj unë sot. Dua të theksoj se nuk e di masën e subvencionimit që përfitojnë diabetikët nga fondet e sigurimeve shëndetësore për këtë trajtim. Përshëndetje, Asaf Binyamini-Dair nga banesa e strehuar e bujtinës “Avivit”. Dua të theksoj se nuk e di masën e subvencionimit që përfitojnë diabetikët nga fondet e sigurimeve shëndetësore për këtë trajtim. Përshëndetje, Asaf Binyamini-Dair nga banesa e strehuar e bujtinës “Avivit”. Dua të theksoj se nuk e di masën e subvencionimit që përfitojnë diabetikët nga fondet e sigurimeve shëndetësore për këtë trajtim. Përshëndetje, Asaf Binyamini-Dair nga banesa e strehuar e bujtinës “Avivit”.

19:45

e enjte

OK, do ta rregullojmë më vonë

7:02

Ndërkohë, Tana (Kuzhina Tana etiopiane) mbërriti sot në mëngjes – rreth gjysmë ore pas përfundimit të trajtimit. Përshëndetje, assaf benyamini.

 

K. Mjeku reumatolog i spitalit “Hadasa Ein Kerem” me të cilin po monitorohem: Dr.Hagit Peleg.

Adresa e saj e emailit:[email protected]

L. Më poshtë janë 2 mesazhet që kam shkruar në faqen e Facebook të ofruesit tim të internetit, Bezeq:

Asaf Benjamin

Përshëndetje për Bezeqin: çfarë do të ndodhë? Pse ka (përsëri) shkëputje të përsëritura nga interneti, faqe krejtësisht legjitime që janë (përsëri) të bllokuara pa arsye, dhe shfletim shumë i ngadalshëm – dhe kjo pasi unë ju kam kontaktuar disa herë me këto probleme, sa herë që keni qenë, kështu që të flasësh, “kujdes” – Dhe këto probleme përsëriten gjithmonë pas një kohe të shkurtër!! Thjesht i ngopur!!!! Kështu që nuk e kuptoj: po ju paguaj për një shërbim me fibra optike, brenda të cilit duhet të marr një shërbim të qëndrueshëm interneti – dhe kur një klient paguan për një produkt, ai patjetër duhet ta marrë atë!!! Dhe pa gjithë këto truke të panevojshme!! Pra, cili dreqin është problemi juaj për ta zgjidhur dhe zgjidhur problemin një herë e përgjithmonë??? Mbaje fjalën tënde dhe mos gënje: Unë’ po ju paguaj për fibrat optike dhe një shërbim të qëndrueshëm interneti? Pra, kjo është pikërisht ajo që unë duhet të marr – dhe kaq!!! Dhe pushoni së qeni i zgjuar – duhet të marr atë që paguaj – dhe ju nuk po i bëni asnjë nder – kjo është ajo që premtove!!! Asaf Benjamin.

 si

  

 përgjigje

  13 orë

  aktive

  Asaf Benjamin

 Dhe une pres qe te zgjidhesh nje here e mire problemin!!! Numrat e mi të telefonit:

Në shtëpi-972-2-6427757. Mobile-972-58-6784040.

M. Më poshtë janë disa lidhje, përmes të cilave mund të gjeni më shumë informacion për mua dhe për luftën e invalidëve në Izrael në të cilën unë marr pjesë:

https://sites.google.com/view/shlilibareshet/%D7%91%D7%99%D7%AA

https://sites.google.com/view/raayonotonline/%D7%91%D7%99%D7%AA

https://www.youtube.com/channel/UCX17EMVKfwYLVJNQN9Qlzrg

https://www.youtube.com/watch?v=ABXTP51Crzs

https://www.youtube.com/watch?v=TNLEE5KIdK4

https://shavvim.co.il/2021/07/22/%d7%90%d7%a0%d7%99-%d7%9c%d7%90-%d7%90%d7%95%d7%9b %d7%9c%d7%aa-%d7%99%d7%9e%d7%99%d7%9d-%d7%a9%d7%9c%d7%9e%d7%99%d7%9d-%d7% aa%d7%9b%d7%99%d7%a8%d7%95-%d7%90%d7%aa-%d7%94%d7%a0%d7%9b%d7%99%d7%9d/

https://anchor.fm/assaf-benyamini

https://www.nitgaber.com/

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE