Visit BlogAdda.com to discover Indian blogs getLinks(); ?> Mesej daripada Israel kepada dunia. - מידע לאנשים עם מוגבלויות

Mesej daripada Israel kepada dunia.

Yoni Barak

8 Julai 2014

 

Hai dunia, apa kabar?

Ya, kita lagi.. bangsa Israel.

Negara ini sangat kecil sehingga anda tidak boleh menulis namanya di dunia kerana ia tidak sesuai, dan anda perlu menulis sebahagian daripadanya di laut dan sebahagian lagi di negara jiran.

Satu-satunya negara yang dimiliki oleh orang Yahudi, di mana mereka bercakap bahasa mereka, menjalani kehidupan mereka dan cuba memastikan bahawa bencana seperti yang berlaku kepada mereka 60 tahun lalu tidak akan berlaku lagi…

Negara yang menyumbangkan modal insan, keupayaan teknologi dan inovasinya, sepanjang 60 tahun kewujudannya, telah memberikan sumbangan yang besar kepada manusia.

Kami ada permintaan kecil untuk anda.

Tidak tidak, jangan teruja, anda sibuk dan sibuk dengan pemanasan global, krisis tenaga global dan keadaan ekonomi, kami faham. Kami tidak akan mengambil banyak masa anda.

Juga, bagaimana kita mengatakannya? Kami tidak mempunyai banyak permintaan daripada anda. Hanya satu pizza seperti itu. Permintaan kecil.

Dalam beberapa hari akan datang, Angkatan Pertahanan Israel (mudah-mudahan) akan melakukan operasi yang kuat dan menyakitkan di kawasan di mana pengganas ditembak (yang anda sendiri takrifkan demikian, wahai dunia), untuk memulihkan keamanan kepada penduduk Israel.

Orang ramai akan berhenti kerja, keluarga akan membatalkan percutian musim panas mereka dan usaha akan tertumpu pada tindakan balas terhadap pesalah yang mana sebuah kereta kebal dan sekolah adalah matlamat yang sama pentingnya. yang mana kanak-kanak adalah tempat perlindungan yang sesuai dan wajar.

Bagi anda, menembak peluru berpandu “bodoh” ke kawasan berpenduduk padat adalah cara “sah” untuk membantah.

Tidak tidak, kita tidak perlukan bantuan dengan askar.. Sama sekali tidak sayang dunia.

Kami mempunyai askar kami. Mereka berkemahiran dan bermotivasi. Percayalah, mereka adalah yang terbaik di dunia. Pelaburan terbaik negara ini.

Kami juga tidak mahu senjata. Kami membangunkannya sendiri dan melabur berbilion-bilion setahun dalam teknologi supaya kanak-kanak dan orang yang tidak bersalah tidak dicederakan. Kami telah mencapai langkah balas yang sangat baik, dari seluruh anda datang untuk belajar daripada kami cara melawan perang asimetri dengan betul.

Kami juga tidak memerlukan anda untuk menyokong kami dengan kata-kata, jika itu terlalu sukar untuk anda. Ia mungkin bagus, tetapi masih… anda bergantung pada minyak Arab, dan kami faham bahawa anda tidak mahu mengganggu lelaki dengan topi di kepala mereka dan tangan mereka pada shivar.

Lagipun, diketahui bagaimana ia menaikkan harga setong minyak.

Kami hanya meminta satu perkara.

jangan ganggu

Tiada negara akan membenarkan pusat penduduknya dibom dan dijarak siang dan malam oleh peluru berpandu, pastinya bukan negara seperti kita, iaitu saiz umum New Jersey.

Tiada negara akan menunjukkan toleransi seperti kita, apabila rakyatnya dari semua peringkat umur menjadi sasaran jarak jauh organisasi pengganas agama ekstremis yang enggan mengiktirafnya.

Kami cukup senyap, dan kesunyian yang bergemuruh digantikan dengan gema letupan.

Anda tahu, wahai dunia, sikap berdiam diri anda mengenai isu-isu seperti pembunuhan beramai-ramai di Syria, pencabulan hak asasi manusia di China, kehilangan minoriti dan LGBT di Rusia hanya menjerit.

Tetapi atas sebab tertentu apabila bercakap mengenai satu-satunya negara yang berdiri di antara keganasan pembunuh tanpa sempadan dan Barat, tiba-tiba anda mempunyai banyak perkara untuk diperkatakan. banyak.

Jadi serahkan sahaja kepada kami.

Kami tidak memerlukan anda untuk mengajar kami cara bermoral, dan sudah tentu tidak bagaimana untuk melindungi negara kami. Itulah tujuan kami di sini.

Tetapi jika anda tidak akan membantu, seperti banyak kali anda berdiri dan melihat bagaimana orang Yahudi dibunuh beramai-ramai, kerana menjadi orang Yahudi, maka sekurang-kurangnya jangan campur tangan.

Cuma jangan ganggu.

terima kasih,

daripada semua rakyat Negara Israel.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE