Visit BlogAdda.com to discover Indian blogs getLinks(); ?> מידע לאנשים עם מוגבלויות - אתר האינטרנט של הנכים

Социјално осигурување и фибромијалгија

    Попреченост во социјалното осигурување и фибромијалгија 14 јануари 09:15 часот 2011 година Џефри А. Рабин и соработници, Ltd Статија обезбедена од адвокатот за социјално осигурување во Чикаго Илиноис – Џефри А. Рабин и доц. За оние кои страдаат од Фибромијалгија и синдромот на хроничен замор, социјалното осигурување за инвалидност можеби ќе може да… Continue reading Социјално осигурување и фибромијалгија

Изнајмување станови за инвалиди во Израел

Изнајмување станови за лица со посебни потреби во Државата Израел: предизвици и можности Што значи да се биде оневозможен? Ова е прашање кое покренува многу прашалници и не е секогаш можно да се даде едноставен одговор. Лице со посебни потреби може да биде некој со физичка, емоционална или духовна попреченост и, во сите случаи, нивниот… Continue reading Изнајмување станови за инвалиди во Израел

Платформи за прибирање средства

ИМА: Предмет: пребарување платформи за регрутирање. Почитувани дами/господа. На почетокот на јули 2023 година, ја поставив страницата scammers-out.com. Целта на страницата е да служи како платформа за корисниците на Интернет кои сакаат да се консултираат меѓусебно за прашања поврзани со безбедноста на информациите или онлајн измама. Веб-страницата scammers-out.com е изградена на системот wordpress.org, а системот… Continue reading Платформи за прибирање средства

Лекување на психички повредени со помош на животни

Употребата на животни во ментална терапија е алтернативен и ефикасен метод кој ја користи специјалната врска помеѓу личноста и животното за да им помогне на луѓето кои се справуваат со ментални и емоционални проблеми. Третманот со помош на животни е широко користен и познат главно во областа на психотерапијата, психолошкиот третман и групната терапија. Човечко-виталната… Continue reading Лекување на психички повредени со помош на животни

Апликации за лица со посебни потреби

Апликациите за лицата со посебни потреби се апликации дизајнирани и развиени со цел да им помогнат и да го поддржат животот на лицата со попреченост, да ги решаваат проблемите со кои се среќаваат полесно и да им обезбедат добро и достапно корисничко искуство. Неодамна, апликациите станаа важна алатка за прилагодување на потребите на лицата со… Continue reading Апликации за лица со посебни потреби

Домашни помагала

До: Предмет: пребарување на помошни средства. Почитувани госпоѓи/Господине. Страдам од физичка попреченост која се влошува со текот на годините – од работната несреќа што ја доживеав на почетокот на 1998 година. јадење. Би сакал да истакнам дека прашањето за квалитетот на животната средина е многу важно за мене – и затоа не сум заинтересиран да… Continue reading Домашни помагала

Правниот систем во Израел и инвалидизираната јавност

Во последниве години, правниот систем во Израел помина низ значителен реформски процес кој значително ја погоди јавноста со посебни потреби. Реформата опфати промени во донесувањето на постојните закони, создавање на нови закони и промена на пристапот и правните процеси. Едно од главните прашања што се решаваат со новите закони се правата на инвалидите. Во минатото,… Continue reading Правниот систем во Израел и инвалидизираната јавност

Рекламен производ

Нудам за објавување:                                                      Предлог број 1: До: Предмет: Понуда за објавување видеа. Почитувани госпоѓи/Господине. Имам 2 канали на YouTube кои се занимаваат со лица со посебни потреби. На сите заинтересирани им предлагам да ми праќаат видеа кои ќе ги објавувам на моите канали. Видеата можат да бидат на кој било јазик – и без ограничување… Continue reading Рекламен производ

Работа од далечина

До: Предмет: производство на учење на далечина. Почитувани госпоѓи/Господине. Деновиве барам работа. Како што знаеме, во моментов постои технологија за користење на 3D принтери за производство на различни производи. Дали постои и технологија која овозможува производство на производи со овие печатачи без потреба од човечко присуство во близина на печатачот, туку со давање инструкции од… Continue reading Работа од далечина

Итна медицинска помош

До: Предмет: проблем со третман/следење. Почитувани госпоѓи/Господине. Јас сум 50-годишен маж од областа Ерусалим, кој многу години страда од ментални проблеми – и исто така се лекува со психијатриски лекови. Но, веќе неколку години сум оставен без следење на психијатриските лекови што ги земам. Причината: психијатрите во станиците за ментално здравје престанаа да ја даваат… Continue reading Итна медицинска помош

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE