Visit BlogAdda.com to discover Indian blogs getLinks(); ?> Ndërmjetësimi gjuhësor. - מידע לאנשים עם מוגבלויות

Ndërmjetësimi gjuhësor.

Tek:

Subjekti: Ndërmjetësimi gjuhësor.

Të nderuara zonja / Zotërinj.

Unë kam marrë pjesë që nga viti 2007 në luftën e invalidëve në shtetin e Izraelit – dhe që nga 10 korriku 2018 e bëj këtë si pjesë e lëvizjes “nitgaber” – invalidë transparentë të cilës iu bashkova.

Pasi aktiviteti për shumë vite brenda Shtetit të ISRAEL-it ishte i padobishëm, vendosa t’u drejtohem shumë burimeve jashtë shtetit të IZRAEL-it – dhe ky si një hap i fundit dëshpërimi.

Por ka edhe një problem tjetër: unë jam një folës hebraisht, dhe njohuritë e mia të gjuhëve të huaja janë jashtëzakonisht të dobëta – dhe përveç anglishtes në një nivel mesatar dhe të ulët dhe frëngjisht në një nivel shumë të ulët, nuk kam njohuri shtesë në këtë fushë.

Pyetja ime për ju është: A njihni ndonjë kompani që ofron një shërbim ndërmjetësimi ose ndërmjetësimi gjuhësor, i cili mund të përdoret në një rast të tillë?

Të fala,

assaf benyamini.

A. Më poshtë është emaili që u dërgova pedagogëve të Departamentit të Studimeve të Grave dhe Gjinisë në Universitetin e Haifës:

Për: Departamenti i Studimeve të Grave dhe Gjinisë, Universiteti i Haifës.

Subjekti: Një propozim për një temë kërkimore.

Të nderuara zonja / Zotërinj.

Në vitet para Luftës së Parë Botërore, me sa duket ekzistonte një organizatë e grave britanike nga njëra anë, dhe e grave gjermane nga ana tjetër – një organizatë qëllimi i së cilës ishte të sillte pajtimin midis kombeve dhe të parandalonte luftën.

Pas shpërthimit të luftës me sa duket në gusht 1914, veprimtaria e kësaj organizate u ndërpre plotësisht, gratë britanike që ishin anëtare të saj iu bashkuan përpjekjeve luftarake të vendit të tyre, anëtarët e tyre të organizatës deri vonë, gratë gjermane iu bashkuan luftës gjermane. përpjekje – dhe me sa dihet, kjo organizatë u zhduk, u shpërbë dhe veprimtaria e saj nuk u rinovua kurrë.

Ku mund ta gjeni historinë e kësaj organizate, dhe sigurisht historitë e grave që ishin anëtare të saj? A ka ndonjë detaj tjetër rreth kësaj organizate (si quhej organizata, veprimtaria e saj politike dhe arsyet e dështimit të saj, a kishte lidhje kjo organizatë me lëvizjen sufragiste në Angli që dihej se ishte aktive në fund të shekullit XIX. shekulli etj.)?

Dua të theksoj se nuk jam studiues dhe nuk kam asnjë lidhje me Universitetin e Haifës – dhe këtë letër po e dërgoj vetëm si propozim – dhe asgjë përtej kësaj.

Të fala,

Asaf Benjamin.

B. Më poshtë është korrespondenca ime nga rrjeti social WhatsApp:

 

[13:04, 7.11.2022] +972 53-522-2014: Hej çfarë po ndodh? Ne nuk njihemi, por a mund të bëj një pyetje?

[23:06, 7.11.2022] Assaf Binyamini: Cila është pyetja?

[1:58, 8.11.2022] +972 53-522-2014: Shkëlqyeshëm, shkëlqyeshëm, unë jam Shahar, dhe e vërteta është se ju kontaktova sepse ne kërkojmë njerëz seriozë mbi moshën 20 vjeç që duan të gjenerojnë një të ardhura shtesë midis 2000-4000 NIS në muaj nga koha e tyre e lirë, nga një punë prej Dy orë në ditë përmes celularit (nuk kërkohet përvojë e mëparshme).

Doja të pyesja nëse mund t’ju interesojë të dëgjoni për mundësinë e të ardhurave në kohën tuaj të lirë?

[11:23, 8.11.2022] Assaf Binyamini: A është kjo kompania B Hip Global? Apo ndoshta në kompaninë Travelor?

Nëse është një nga këto dy kompani, do t’ju rekomandoja gjithashtu që të ikni sa më shpejt prej tyre.

Ata premtojnë “të ardhura pasive” si të thuash, duke kërkuar pagesa për të filluar procesin. Pasi mbledhin pagesat edhe më vonë ata thjesht zhduken me paratë – dhe askush nuk do të mund të ndihmojë më. Sigurisht që nuk do t’i shihni kurrë paratë që ata premtuan se do të bënit.

Këta janë gënjeshtarë, njerëz të këqij, shumë të sofistikuar dhe gjithashtu manipulues.

Sigurisht njohja ime me ta (isha në një takim të B Hip Global në shkurt 2020 – pak para fillimit të epidemisë së koronës dhe mbylljeve që e shoqëruan atë). Pasi vura re manipulimet që ata bëjnë duke përfituar nga gjendja e njerëzve më të dobët në shoqëri, nuk vazhdova me ta – madje i raportova në Qendrën Izraelite për Viktimat e Kulteve.

Dhe si përfundim: meqenëse nuk kërkoj telashe, nuk kam ndërmend të bashkohem – dhe kështu jua rekomandoj juve apo dikujt tjetër.

Të fala,

Asaf Benjamin.

[11:38, 8.11.2022] Assaf Binyamini: Dhe po ju dërgoj këtu një lidhje për një artikull që u transmetua në një kanal televiziv shtetëror (këtu 11) për kompaninë B Hip Global

https://www.youtube.com/watch?v=VmqOIDlDR24Any

fjalët e mëtejshme janë të panevojshme… Me përshëndetje, assaf benyamini.

[11:39, 8.11.2022] +972 53-522-2014: Ju e dini se është redaktuar dhe përcaktuar ligjërisht si e drejtë shpifjeje

[11:39, 8.11.2022] +972 53-522-2014: ?

[11:41, 8.11.2022] +972 53-522-2014: Mirë vëlla, fat të mirë

[11:41, 8.11.2022] +972 53-522-2014: Artikujt nuk promovojnë askënd përveç shkrimtarëve

[11:44, 8.11.2022] assaf benyamini: Është e mundur që kompania B Hip Global ka paraqitur një kërkesë për heshtje kundër kanalit të parë në këtë çështje – nuk e di. Kjo është mënyra e tyre për të vazhduar kërcënimin dhe parandalimin e ekspozimit të veprave të tyre kriminale. A keni para shtesë që dëshironi t’i dhuroni në B Hip Global? Pra, nuk ka asnjë problem – vazhdoni me ta. Ju premtoj se nuk do të fitoni para me to – vetëm telashe dhe komplikime.

Vendimi është i juaji.

per konsideraten tuaj.

Të fala,

assaf benyamini.

C. Më poshtë është postimi që kam shpërndarë në grupin në Facebook “Mbështetje teknike – për çdo pyetje një përgjigje”:

 

assaf benyamini

autor

Për: “Mbështetje teknike – çdo pyetje ka një përgjigje”.

Subjekti: Inspektimi i pajisjeve.

Të nderuara zonja / Zotërinj.

Rreth gjashtë muaj më parë bleva një kompjuter fletore pcdeal.co.il.

Kohët e fundit (po i shkruaj këto fjalë më 21 tetor 2022) kompjuteri im ka pasur disa keqfunksionime që ndodhin rastësisht: një ekran i zi që shfaqet papritur, një kompjuter që ngrin papritur dhe butona në tastierë që befas nuk përgjigjen.

Kompania nga e cila bleva kompjuterin (kompania pcdeal.co.il) ndodhet në rajonin verior në IZRAEL – dhe meqenëse unë jetoj në Jerusalem, me sa duket ua sjell kompjuterin, testoj pajisjet në laborator dhe më pas kthej pajisjet dhe riinstalimi i tij në vendin tim do të jetë një proces shumë i rëndë që do të marrë një kohë të gjatë (dhe për këtë arsye ndoshta nuk do të jetë e mundur – dhe megjithëse ka një garanci për të gjitha pajisjet) – dhe kjo sepse ka dy vështirësi shtesë këtu:

1) Unë nuk kam një makinë ose patentë shoferi – kështu që nuk kam aftësinë t’ua sjell vetë kompjuterin. Për shkak të paaftësisë fizike, vështirësive ekonomike si dhe largësisë së konsiderueshme gjeografike, nuk është e mundur t’i çoj pajisjet në kompani me taksi.

2) Për shkak të paaftësisë sime fizike, nuk jam në gjendje t’i paketoj vetë pajisjet në shtëpi në një kuti kartoni përpara se t’i transferoj në laborator. Pikërisht për të njëjtën arsye, nuk mund të kujdesem për riinstalimin e kompjuterit pasi të kthehet nga testimi.

Prandaj, jam duke kërkuar për një kompani aktive në zonën e Jeruzalemit, nga e cila mund të merret ky shërbim.

Është krejtësisht e qartë për mua që garancia në kompjuter nuk do të jetë e rëndësishme në një rast të tillë – megjithatë, duke qenë se aftësia për të punuar me një kompjuter është një gjë thelbësore këto ditë, nuk mund të përballoj një periudhë të zgjatur prej disa javësh ose ndoshta edhe më shumë në të cilat nuk do të kem akses në një kompjuter (ky është i vetmi kompjuter që kam në shtëpi – dhe në situatën time nuk mund të përballoj të blej një kompjuter tjetër).

A njihni një kompani që operon në zonën e Jerusalemit që mund të ofrojë një shërbim të tillë? Dhe nëse po – me çfarë kostoje? Dua të theksoj se shumë teknikë me të cilët kam kontaktuar, për fat të keq, janë përpjekur të mashtrojnë me të gjitha llojet e mashtrimeve të egra: për shembull: një teknik që këmbënguli se mund të vinte tek unë vetëm në fund të ditës së tij të punës, në një kohë kur të gjitha dyqanet ishin mbyllur tashmë – dhe në këtë mënyrë ai u përpoq të më bënte një pagesë dhe të më ngarkonte dyfishin e çmimit pa asnjë arsyetim. Ose teknikë që duan të më marrin NIS 250 vetëm për inspektim – edhe para se të kenë kontrolluar ndonjë gjë në kompjuter (dhe po flasim për njerëz që vijnë nga një lagje tjetër në Jerusalem – dhe shpenzimet e karburantit nuk bëjnë vërtet justifikojnë çmimin e tepruar që po kërkojnë.

Të fala,

assaf benyamini,

Rruga 115 Kosta Rika,

Hyrja A-banesa 4,

Kiryat Menachem,

Jerusalemi,

ISRAEL, kodi postar: 9662592.

numrat e mi të telefonit: në shtëpi-972-2-6427757. Mobile-972-58-6784040.

Faks-972-77-2700076.

D. Më poshtë është një postim që kam shkruar në faqen time në Facebook:

Unë kam marrë pjesë që nga viti 2007 në luftën e invalidëve në shtetin e IZRAEL-it – dhe që nga 10 korriku 2018 e bëj këtë si pjesë e lëvizjes “Nitgaber” – invalidë transparentë të cilës iu bashkova.

Pasi aktiviteti për shumë vite brenda Shtetit të Izraelit ishte i padobishëm, vendosa t’u drejtohem shumë burimeve jashtë shtetit të Izraelit – dhe ky si një hap i fundit dëshpërimi.

Por ka një problem: unë flas hebraisht dhe për shkak të mungesës së njohurive të gjuhëve të huaja, nuk mund të bëj komunikim të dyanshëm me shumë vende ku dërgoj vetëm skedarë ose tekste të përkthyera.

Ndihem shumë keq me veten time – thjesht nuk mund ta bëj të qartë dëshpërimin tim. Hahaha…

 

E. Më poshtë është letra që i dërgova zonjës Sara Netanyahu:

 

Asaf Benjamin< [email protected] >

Tek:

[email protected]

E mërkurë, nëntor 9-16:49

Përshëndetje zonjës Sarah Netanyahu:

 

Subjekti: kërkim pune.

E dashur zonja.

Këto ditë jam duke kërkuar një punë. Kohët e fundit (po i shkruaj këto fjalë të dielën, 18 tetor 2020) lexova për një projekt të quajtur “Honey Badger” – në kuadrin e të cilit gjigantët e teknologjisë si Google ose Facebook operojnë një kompani kontraktuese me bazë në qytetin e Manilës në Filipinet. Roli i punonjësve në këtë kompani, apo në kompani të tjera kontraktore (numri i kompanive të angazhuara në këtë fushë nuk dihet) është që të heqin nga Internet. Në 2018, të hënën maj, gjermanët e kinemasë së quajtur Hans Block dhe Moritz Reiswick prodhuan një film dokumentar të quajtur “Pastruesit e Internetit” për punën e punëtorëve në këto kompani.

 

Pyetja ime për ju është: a dini për kompani që janë të angazhuara në këtë fushë, me të cilat mund të kontaktoni për të aplikuar për një vend pune?

 

Do të theksoj se jam plotësisht i vetëdijshëm për natyrën fyese të një pune të tillë në raport me ata që merren me të: sipas botimeve të ndryshme, shumë nga personat që punonin në këto punë kryen vetëvrasje, ose përndryshe zhvilluan sëmundje shumë të rënda mendore dhe fizike. si rezultat i ekspozimit të vazhdueshëm dhe të përditshëm ndaj përmbajtjes së vështirë. Por kjo nuk më pengon, dhe kjo është sepse gjithsesi nuk kam asgjë për të humbur në jetën time – dhe për shumë vite tani nuk kam mundur të kthehem në tregun e punës (të gjitha opsionet e tjera për të ndihmuar organizatat, bordet e punës ose kontaktimin shumë kompani janë shteruar drejtpërdrejt – dhe për shumë vite).

 

Të fala,

assaf benyamini,

Rruga 115 Kosta Rika,

Hyrja A-banesa 4,

Kiryat Menachem,

Jerusalemi,

ISRAEL, kodi postar: 9662592.

Numrat e telefonit: në shtëpi-972-2-6427757. Mobile-972-58-6784040. Faks-972-77-2700076.

post Scriptum. 1) Adresat e mia të postës elektronike: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected]

 

2) Rezyme – assaf benyamini:

 

Të dhënat personale: assaf benyamini, Tel. 029547403.

 

Datëlindja: 11.11.1972.

 

Adresa: Rruga 115 Costa Rica, Kiryat Menachem, Jerusalem, IZRAEL.

 

Numrat e telefonit: në shtëpi-972-2-6427757. Mobile-972-58-6784040. Faks-972-77-2700076.

 

Arsimi: 10 vite shkollim dhe maturim të pjesshëm.

 

Shërbimi ushtarak: përjashtim për arsye mjekësore.

 

Eksperience pune:

 

1991-Punon në zdrukthtari “RESHET” (Jug Tel Aviv)

 

1998-2005-Puna në Bibliotekën Kombëtare, duke asistuar ekipin profesional të bibliotekarëve në një sërë detyrash.

2009-2010-Punë në zinxhirin “Avgad” për mallra bizhuterish-sport.

Shkurt-Maj 2019-punë në kompaninë kompjuterike HMSOFT

Fillimi i shkurtit 2020-tre ditë punë për shpërndarjen e gazetave për kalimtarët në rrugë.

 

vullnetarizmi:

Aktiv në shtabin e luftës së invalidëve në IZRAEL.

Vullnetarizëm në Qendrën për Shfrytëzimin e të Drejtave të Bashkisë së Jerusalemit në ndihmë të një popullate në nevojë.

Informacion i përgjithshëm: shumë i motivuar, aftësi për të artikuluar mirë me gojë dhe me shkrim, aftësi për të improvizuar dhe zgjidhur probleme.

Ka një njohje të gjatë me organizatat e shoqërisë civile.

Vuan nga një paaftësi fizike që më pengon të ngre ngarkesa të rënda dhe të qëndroj për një kohë të gjatë në këmbë.

 

F. Më poshtë është letra, të cilën ia dërgova kompanisë “logicping.co.il”:

 

letrat tologicping.co.il”.

 

assaf benyamini< [email protected] >

[email protected]

E enjte, 10 nëntor ora 11:39

Për: “logicping.co.il”.

        

Subjekti: Lidhje të përhershme.

Të nderuara zonja / Zotërinj.

Unë shkruaj në një blog disability5.com – një blog që merret me çështjen e personave me aftësi të kufizuara, i ndërtuar në sistemin wordpress.org – dhe i ruajtur në serverët e servers24.co.il Çdo postim në blogun tim ka një lidhje që çon për të – që është lidhja e përhershme. Po kërkoj softuer, ose një sistem në internet përmes të cilit mund të shpërndaj të gjitha lidhjet e mia të përhershme shpërndahen sa më gjerësisht në rrjet. A njihni sisteme apo softuer të tillë?

Të fala,

assaf benyamini,

115 Kosta Rika Rr., Hyrja A – Apartament 4,

Kiryat Menachem,

Jerusalemi,

ISRAEL, kodi postar: 9662592.

numrat e mi të telefonit: në shtëpi-972-2-6427757. Mobile-972-58-6784040.

Faks-972-77-2700076.

post Scriptum. 1) Numri im ID: 029547403.

2) Lidhjet e përhershme të blogut disability5.com: Lista e numëruar:

 

https://docs.google.com/document/d/1hCnam0KZJESe2UwqMRQ53lex2LUVh6Fw3AAo8p65ZQs/edit?usp=sharing

ose:

https://assaf-permalinks.com/2023/01/15/פרמלינקס-של-פוסט…om-רשימה-ממוספרת/ ‎

Lista e pa numëruar:

https://docs.google.com/document/d/1PaRj3gK31vFquacgUA61Qw0KSIqMfUOMhMgh5v4pw5w/edit?usp=sharing 

ose:

https://assaf-permalinks.com/2023/01/15/פרמלינקס-של-פוסט…m-רשימה-לא-ממוספ/ ‎

 

2) Adresat e mia të postës elektronike: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected]

 

G. Më poshtë është postimi që kam publikuar në faqen time në Facebook të enjten, 10 nëntor 2022 në orën 0:39:

 

Më poshtë një mesazh që i shkrova pak minuta më parë, këtu në Facebook për “Bezeqin”:

assaf benyamini.

Përshëndetje për Bezeqin:

Çfarë do? Unë jam një klient i juaji nga zona e Jeruzalemit – dhe përsëri po përjetoj probleme të surfimit që supozohet se i keni rregulluar disa javë më parë: shkëputje të përsëritura nga interneti, faqe interneti që nuk ngarkohen.

Cili dreqin është problemi me rregullimin e tij një herë e përgjithmonë?

Thjesht i ngopur!!! Shërbimi juaj është thjesht i neveritshëm!!!

assaf benyamini.

post Scriptum. Numrat e mi të telefonit: në shtëpi-972-2-6427757. Mobile-972-58-6784040.

Kthehu tek unë dhe rregulloje tashmë – nuk kam më forcë për ty!!!

H. Më poshtë është emaili që i dërgova Komitetit të Financave të Knessetit (Parlamenti i Izraelit):

Letra drejtuar Komitetit të Financave të Knesset

assaf benyamini< [email protected] >

Tek:

[email protected]

E enjte, 10 nëntor ora 11:51

Për Komitetin e Financave të Knessetit, paqja qoftë mbi ju:

Së fundmi i kam dërguar ankesën “Clalit Mushlam” e cila më ka refuzuar kërkesën për rimbursim të mjeteve esenciale ortopedike.

Ju bëj thirrje që të rishikoni politikën dhe legjislacionin në këtë çështje – personat që jetojnë me pagesën e invaliditetit nga Instituti Kombëtar i Sigurimeve e kanë një kohë shumë të vështirë dhe në shumë raste thjesht nuk mund të përballojnë një shpenzim të papritur financiar të këtij lloji.

Supozoj (edhe pse nuk kam kontrolluar dhe nuk kam si ta kontrolloj) se shumë persona me aftësi të kufizuara janë të detyruar të heqin dorë nga ky shërbim për shkak të pamundësisë për të paguar 600 sikla për këpucët ortopedike. Mendoj se ka nevojë urgjente për të ndryshuar legjislacionin dhe procedurat në këtë drejtim. Ky nuk është një produkt luksoz, por një pajisje mjekësore kritike. Për referencën tuaj. Përshëndetje, Asaf Binyamini.

 

Për: Clalit Mushlam – pyetje publike.

Subjekti: këpucë ortopedike.

Të nderuara zonja / Zotërinj.

Kohët e fundit (po i shkruaj këto fjalë të enjten, 13 tetor 2022) më është dashur të blej këpucë ortopedike në shumën 600 NIS – që është një barrë e rëndë financiare për një person si unë që jeton me të ardhura shumë të ulëta – një pagesë invaliditeti. nga Instituti Kombëtar i Sigurimeve.

Pyetja ime në këtë drejtim është: a kam të drejtë për rimbursim?

Do ta vlerësoja nëse mund të elaboroni sa më shumë në lidhje me këtë.

Sinqerisht,

assaf benyamini,

115 Kosta Rika St.,

hyrja A-apartamenti 4,

Kiryat Menachem,

Jerusalemi,

ISRAEL, kodi postar: 9662592.

numrat e mi të telefonit: në shtëpi-972-2-6427757. Mobile-972-58-6784040.

Faks-972-77-2700076.

 

post Scriptum. 1) Kam një dosje që përfshin: një kopje të letërnjoftimit. Vërtetim për kompensimin që marr nga Instituti Kombëtar i Sigurimeve. Fotokopje e faturës për blerjen e këpucëve ortopedike nga.

2) Faqja ime e internetit: https://disability5.com/

3) Numri im i ID: 029547403.

4) Adresat e mia të e-mail: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected]  ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected]

 

I. Këtu janë disa ide për të cilat kam menduar:

        

1) Siç e dini, ka shumë e shumë platforma, faqe interneti dhe softuer në internet – ndërsa shumë prej tyre nuk kanë shpjegime në hebraisht në lidhje me mënyrën se si funksionojnë, qëllimin e tyre, kushtet për përdorimin e tyre etj. Sigurisht, ka video në YouTube ku mund të gjeni shpjegime në hebraisht për tema të ndryshme – megjithatë, ka platforma në lidhje me të cilat ka shpjegime vetëm në anglisht ose gjuhë të tjera të huaja – dhe ndonjëherë ka njerëz (përfshirë shkrimtarin e këtyre rreshtave) që e kanë shumë të vështirë të kuptojnë shpjegimet në anglisht ose në gjuhë të tjera të huaja, dhe në fakt ato janë “të humbura” dhe nuk mund të kuptojnë se sa platforma funksionojnë në rrjet. Sigurisht, përdorimi i shërbimeve të përkthimit automatik të Google Translate ose shërbimeve të tjera të përkthimit automatik nuk ndihmon për shkak të gabimeve të shumta në përkthime. Në këtë situatë folësi hebraik nuk do të marrë ndihmë dhe përkthimi i paqartë plot gabime vetëm sa do të krijojë konfuzion shumë më të madh dhe mungesë kuptimi. Sfida është krijimi i një sistemi të bazuar në inteligjencën artificiale, i cili do të “dijë” pasi të futet në adresën e domenit të faqes në internet ose url-në që është e përshtatshme për të dhënë automatikisht një shpjegim të qartë në hebraisht se si funksionon platforma e synuar. Një sistem i tillë duhet të përfshijë brenda tij mundësinë e ndarjes dhe mundësinë e marrjes së shpjegimeve shtesë – dhe kjo nëse, për një arsye ose një tjetër,

Natyrisht, pasi një platformë e tillë të jetë funksionale, do të jetë e mundur t’u sugjerohet programuesve në gjuhë të tjera që të zhvillojnë sisteme të ngjashme për folësit e së njëjtës gjuhë lokale që nuk flasin rrjedhshëm gjuhë të tjera.

2) Një rrjet qëllimi i të cilit është të lehtësojë diskutimet për ngritjen e ideve – dhe kundërshtimin ose hedhjen poshtë të tyre. Dhe kuptimi: diskutimi zhvillohet si më poshtë: një përdorues në rrjet sjell një ide ose deklaratë të një lloji ose një tjetër – dhe përdoruesit e tjerë që i bashkohen diskutimit duhet të përpiqen të provojnë se ideja e paraqitur nga ai përdorues nuk është e vërtetë. – dhe nga ana tjetër, personi që parashtroi idenë duhet të vazhdojë të përpiqet ta mbrojë atë dhe të shpjegojë pse është me të vërtetë e vërtetë. Një diskutim që do të përbëhet gjithmonë nga pretendimet dhe kundërpaditë.

3) Një rrjet demonstrimesh urdhëruese. Siç e dimë, ka aktivistë socialë që përpiqen të promovojnë çështje të ndryshme – megjithatë për një arsye ose një tjetër ata nuk janë në gjendje të dalin në rrugë dhe të demonstrojnë. Qëllimi i këtij rrjeti social do të jetë “përputhja” e çështjeve që ata aktivistë socialë do të përpiqen të promovojnë dhe njerëz të tjerë në të njëjtin rrjet, roli i të cilëve do të jetë të dalin dhe të demonstrojnë për ato ide.

4) Një rrjet me përmbajtje të censuruar. Siç e dini, gjigantët e teknologjisë si Google, Facebook, Apple, Amazon, etj. ndonjëherë bllokojnë përdorues të ndryshëm për shkak të një ose një tjetër përmbajtjeje që ata përdorues ngarkojnë. Ideja është krijimi i një rrjeti social që do të shërbejë si një lloj “strehe” për të gjithë ata përdorues që janë bllokuar – dhe sigurisht një rrjet i tillë nuk do të ketë censurë apo kufizime të çfarëdo lloji në ngarkimin e përmbajtjes.

5) Një rrjet social me përmbajtje të çuditshme. Do të thotë një rrjet social, i cili do t’i dedikohet ekskluzivisht ngarkimit të përmbajtjeve ose ideve të çmendura ose delirante. Prandaj, çdo përmbajtje që është shumë logjike ose realiste do të bllokohet menjëherë. Sfida do të jetë, sigurisht, zhvillimi i një algoritmi qëllimi i të cilit do të jetë të përpiqet të gjejë ato përmbajtje që janë shumë të zgjuara ose logjike për t’i bllokuar ato. Përdoruesit do të jenë në gjendje të paraqesin një apel – dhe nëse rezulton se përmbajtja e ngarkuar është me të vërtetë deluzive dhe e palogjikshme ose shumë realiste, e njëjta përmbajtje do të kthehet në sajt.

J. Më poshtë është letra që dërgova në vende të ndryshme:

Tek:

Subjekti: ofrues i huaj interneti.

Të nderuara zonja / Zotërinj.

Unë jam klient i kompanisë “Bezeq” nga zona e Jeruzalemit dhe jam abonuar në shërbimin e lidhjes me internetin dhe linjës telefonike.

Vitin e fundit (po i shkruaj këto fjalë të premten, 11 nëntor 2022 – disa orë para Shabbatit) një sjellje veçanërisht e egër nga ana e tyre është përsëritur vazhdimisht: edhe pse jam abonent dhe paguaj më të mirën. nga paratë e mia për shërbimin e fibrave optike, lidhja e internetit shkëputet vazhdimisht – Ashtu dhe pa arsye. Gjithashtu, ndonjëherë faqet e internetit të faqeve plotësisht legjitime nuk dalin, ashtu si dhe pa arsye. Gjithashtu në shumë raste surfimi në internet bëhet shumë i ngadalshëm – gjithashtu pa ndonjë arsye apo justifikim. Sa herë që kontaktoj me ekipet teknike të Bezeqit, problemi zgjidhet në kohën e duhur – megjithatë ai përsëritet përsëri pak kohë më vonë. I jam lutur shumë herë që të zgjidhin të gjitha problemet njëherë e përgjithmonë,

Pyetja ime është: A është teknikisht e mundur të marrësh shërbim nga një ofrues i huaj interneti (i vendosur jashtë territorit të Shtetit të Izraelit)? Apo për faktin se “Bezeq” ka monopolin e infrastrukturës që arrin në shtëpitë në Izrael, që edhe nëse arrij të lidhem me një ofrues të huaj interneti, në fakt nuk do të ketë asnjë kuptim dhe për këtë arsye një test i tillë është i panevojshëm në vendin e parë?

Të fala,

assaf benyamini,

Rruga 115 Kosta Rika,

Hyrja A-banesa 4,

Kiryat Menachem,

Jerusalemi,

ISRAEL, Kodi postar: 9662592.

numrat e mi të telefonit: në shtëpi-972-2-6427757. celular-972-58-6784040. faks-972-77-2700076.

post Scriptum. 1) Numri im ID: 029547403.

2) adresat e mia të emailit: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected]

3) Faqja ime e internetit: https://disability5.com

K. Më poshtë është emaili që i dërgova Yad Vashem:

Letrat e mia drejtuar “Yad Vashem – Autoriteti i Përkujtimit të Holokaustit dhe Heroik”.

Yahoo/dërguar

          

Asaf Benjamin< [email protected] >

[email protected]

E premte, 11 nëntor ora 11:35

Për: “Yad Vashem – Autoriteti i Kujtimit të Holokaustit dhe Heroik”.

Subjekti: Një propozim për një temë kërkimore.

Të nderuara zonja / Zotërinj.

Në fund të Luftës së Dytë Botërore, kishte një kërkesë nga Bashkimi Sovjetik për të dëbuar të gjitha pakicat dhe popullsinë gjermane nga Evropa Lindore. Siç e dimë, këto janë popullsi që jetonin në vende të ndryshme të Evropës Lindore, të cilët mbërritën atje pas Perandorisë Austro-Hungareze, e cila u shpërbë pas përfundimit të Luftës së Parë Botërore. Është gjithashtu i njohur roli i këtyre popullsive në ndihmë të ushtrive të liga të Gjermanisë naziste dhe pushtimit të saj në fazat e para të Luftës së Dytë Botërore. Kur kërkesa vjen nga drejtimi i rusëve, politikisht dhe ushtarakisht ishte një fazë e ndërmjetme midis fundit të Luftës së Dytë Botërore dhe fillimit të Luftës së Ftohtë dhe luftës ndërblloqe midis Shteteve të Bashkuara dhe Bashkimit Sovjetik që do të vinte. më vonë. Dhe meqenëse në këtë fazë fuqitë perëndimore që fituan luftën, përkatësisht: Shtetet e Bashkuara, Anglia dhe Franca, ishin ende në aleancë me Bashkimin Sovjetik, atëherë për të kryer deportimin, duhej pëlqimi i fuqive perëndimore – të cilat përfundimisht dhanë pëlqimin e tyre dhe vendosën një kusht para rusëve: një kërkesë që dëbimi. të kryhen-Dhe në të janë kryer shumë akte mizorie dhe tmerri kundër popullatës civile. Si pjesë e këtij deportimi – deportimi i një popullsie prej 16 milionë gjermanësh në atdheun e tyre, pati një periudhë të shkurtër në të cilën funksionoi një kamp i drejtuar nga një çifut i quajtur Shlomo Morel – një kamp ku burgoseshin të burgosurit gjermanë. Dhe këtu lindin disa pyetje: Ku mund të gjendet historia e këtij kampi? Dhe a bëri Shlomo Morel, apo drejtues të tjerë në kamp, a keni një lidhje me lëvizjen Avengers? Dhe a kishte i njëjti Shlomo Morel një lidhje familjare me reklamuesin izraelit Motti Morel, i cili dihet se u vra në një aksident automobilistik në Tel Aviv më 17 prill 2018?

Dhe si përfundim: Unë nuk kam punuar kurrë në institutin Yad Vashem dhe nuk kam asnjë përfshirje të drejtpërdrejtë personale me këtë çështje.

Unë po i shkruaj këto fjalë vetëm si një sugjerim – dhe asgjë më shumë se kaq.

Të fala,

assaf benyamini.

L. Më poshtë është letra, të cilën e dërgova në vende të ndryshme:

Tek:

Subjekti: Fitimi automatik i parave.

Të nderuara zonja / Zotërinj.

Kam disa kanale në rrjete të ndryshme sociale, ku ngarkoj përmbajtje herë pas here.

Unë jam duke kërkuar për një shërbim në të cilin mund të ngarkoj lidhjet në platformat e mia dhe që do të fitojë para të gjitha kanalet e mia automatikisht, dhe pa pasur nevojë për përfshirjen time të vazhdueshme gjatë gjithë kohës.

A njihni një shërbim të tillë?

Të fala,

assaf benyamini,

Rruga 115 Kosta Rika,

Hyrja A-banesa 4,

Kiryat Menachem,

Jerusalemi,

Izrael, Kodi postar: 9662592.

numrat e mi të telefonit: në shtëpi-972-2-6427757. celular-972-58-6784040. faks-972-77-2700076.

post Scriptum. 1) Numri im ID: 029547403.

2) adresa ime e emailit: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected] dhe: assafbenyamini@hot .com dhe: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected]

3) Faqja ime e internetit: https://disability5.com

M. Më poshtë është mesazhi i emailit, të cilin po filloj ta dërgoj këto ditë (po i shkruaj këto fjalë më 11 nëntor 2022) në vende të ndryshme:

Tek:

Subjekti: Propozim projekti.

Të nderuara zonja / Zotërinj.

Jam një person që vuaj nga një paaftësi fizike, për shkak të së cilës e kam gjithnjë e më të vështirë të ngre gjërat që bien aksidentalisht në dysheme (gjë që dihet se ndodh herë pas here pothuajse në çdo apartament banimi). Unë përdor një pajisje/ndihmë të quajtur “zgjerues i dorës” – që është:

 

Siç mund ta shihni, kjo pajisje mund të jetë efektive kur bëhet fjalë për një objekt të fortë që ndonjëherë duhet të ngrihet nga dyshemeja. Por siç e dini ndonjëherë ka raste kur ajo që bie aksidentalisht në dysheme është e lëngshme dhe jo e ngurtë, si p.sh.: supë e derdhur aksidentalisht në dysheme, vaj i derdhur aksidentalisht etj.

Kur bëhet fjalë për njerëz të shëndetshëm, sigurisht, nuk ka asnjë problem për të marrë një leckë dhe për të pastruar atë që nevojitet – megjithatë, njerëzit si unë që vuajnë nga një paaftësi fizike që po përkeqësohet dhe përkeqësohet ndonjëherë kanë vështirësi të bëjnë lëvizjen mbrapa dhe mbrapa. me dorë duke pastruar dyshemenë me leckë.

Për këto arsye, unë kam kërkuar për një kohë të gjatë për një produkt që mund të blija, i cili do të përfshinte një mekanizëm të përshtatshëm ngjitës për zgjatuesin e dorës, foton e të cilit kam bashkangjitur këtu, dhe i cili do të ishte në gjendje të thithte lëngun e derdhur. dyshemeja (dhe për arsyet që përmenda, një leckë normale nuk e bën punën në një rast të tillë).

Do të theksoj se nuk jam person infermieror, por për shkak të vështirësive shëndetësore më duhet patjetër një produkt i tillë. Duhet mbajtur mend se njerëzit në situatën time e kalojnë pjesën më të madhe të kohës vetëm, dhe pa një person tjetër që mund të jetë pranë tyre dhe të ndihmojë në një situatë të tillë (dhe as unë nuk kam nevojë për një ndihmë të tillë sot).

Në çdo rast, dhe pas shumë kërkimesh, të cilat përfshinin edhe referimin e pyetjes në MILBAT organizata, kompanive që merren me prodhimin e produkteve ergonomike (siç e dimë, ka shumë pak kompani të tilla në IZRAEL, dhe nga testet që bëra, u bë e qartë për mua, për shembull, se në të gjithë zonën e Jeruzalemit atje janë vetëm një biznes i vogël që merret me këtë) dhe për zinxhirë të ndryshëm dhe gjithashtu për fabrikat ku prodhohen materiale pastrimi, më është bërë e qartë se me sa duket nuk ekziston asnjë produkt i tillë që sot.

Prandaj, pyetja ime për ju është: a do të jeni të interesuar të ofroni një projekt të tillë të zhvillimit të produktit për studentët që studiojnë fushën e dizajnit të produktit?

Shpresa ime është që nëse dhe kur ekziston një produkt si ky, dhe ekziston edhe mundësia financiare e marketingut të tij, ai do të jetë në gjendje të ndihmojë edhe shumë njerëz të tjerë me aftësi të kufizuara ose të sëmurë.

Të fala,

assaf benyamini,

Rruga 115 Kosta Rika,

Hyrja A-banesa 4,

Kiryat Menachem,

Jerusalemi,

ISRAEL, kodi postar: 9662592.

numrat e mi të telefonit: në shtëpi-972-2-6427757. Mobile-972-58-6784040.

Faks-972-77-2700076.

post Scriptum. 1) Numri im ID: 029547403.

2) Adresat e mia të postës elektronike: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected]

3) Faqja ime e internetit: https://disability5.com

N. Lidhjet e mia:

1)recetat e blogut të Talia Benjaminit

2)faqja getmunch.com

3)Artikulli: Pse mashtrimet në internet kanë sukses-Nga Revital Solomon 

 

Print Friendly, PDF & Email
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE