Visit BlogAdda.com to discover Indian blogs Ndihmat shtëpiake - מידע לאנשים עם מוגבלויות
Skip to content
Home » Ndihmat shtëpiake

Ndihmat shtëpiake

Tek:

Subjekti: kërkimi i mjeteve ndihmëse.

Të nderuara zonja / Zotërinj.

Unë vuaj nga një paaftësi fizike që po përkeqësohet me kalimin e viteve – që nga aksidenti në punë që pata në fillim të vitit 1998. Për shkak të rëndimit të mëtejshëm që ka ndodhur javët e fundit, e kam gjithnjë e më të vështirë fizikisht të laj enët në kuzhinë pas duke ngrënë.

Dua të theksoj se çështja e cilësisë së mjedisit është shumë e rëndësishme për mua – dhe për këtë arsye nuk jam i interesuar të përdor mjete të disponueshme.

Gjithashtu, këtu ka edhe një vështirësi tjetër: unë jam një person që jetoj me të ardhura shumë të ulëta – një pagesë invaliditeti nga Instituti Kombëtar i Sigurimeve. Për këtë arsye, blerja e ndihmave që kushtojnë para është në çdo rast e pamundur.

A keni ndonjë ide në lidhje me zgjidhjet e mundshme në një situatë të tillë?

Përshëndetjet më të mira,

assaf benyamini.

A. Më poshtë është korrespondenca ime me drejtorin e komunitetit që unë mbështes:

[email protected]

E diel, 16 Prill ora 22:08

Përshëndetje zonjës Stav Golan-Sadeh:

Subjekti: Pyetja ime.

E dashur zonja.


Unë, Assaf Binyamini, 50 vjeç, jetoj në banesën e strehuar të shoqatës “Reut” – banesa e strehuar në bujtinë “Avivit” që operohet nga “Sal Shikum” e Ministrisë së Shëndetësisë – një objekt trajtimi që ju aktualisht menaxhoni.


Në një vizitë në shtëpi që u zhvillua në banesën time më 13 prill 2023, një udhërrëfyes nga hosteli i quajtur Vardan më ofroi të bëja një punë për të për një tarifë (puna është skanimi i dokumenteve në printerin që është në shtëpinë time) .Unë jam qiramarrës dhe pacient në banesa të mbrojtura, dhe siç e dini, ai është një guidë dhe punon si pjesë e ekipit të kujdesit – dhe për këtë arsye do të doja t’ju pyesja nëse ky lloj transaksioni lejohet vërtet me ligj. Sinqerisht,

Asaf Binyamini,

Rruga 115 Kosta Rika,

Hyrja A – Apartament 4, lagjja Kiryat Menachem,

Jerusalemi,

ISRAEL, kodi postar: 9662592.

numrat e mi të telefonit: në një shtëpi sekrete për shkak të ngacmimeve dhe një ankesë në policinë izraelite që nuk u trajtua. Mobile-972-58-6784040. Faks-972-77-2700076.

Post Scriptum. 1) Numri im ID: 029547403. 

2) Kuadri terapeutik në fjalë: Shoqata “Reut” – hosteli “Avivit”,

Rruga 6 Ha-Avivit, lagjja Kiryat Menachem,

Jerusalemi,

ISRAEL, kodi postar: 9650816.

numrat e mi të telefonit në zyrat e hotelit: 972-2-6432551.

Ose: 972-2-6428351.

Punonjësja sociale nga ekipi i hostelit, e cila bën detyrat e shtëpisë në banesën time: Znj. Sara Stora-972-55-6693370.

Burri udhërrëfyes nga ekipi i hostelit, i cili gjithashtu bën detyrat e shtëpisë herë pas here brenda dhe nga banesa ime, mora ofertën e punës të përmendur këtu: Vardan-972-54-2604842. 

3) Adresat e mia të e-mail: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected]

Stav Golan Sadeh< [email protected] >

te:

[email protected]

E diel, 16 Prill ora 22:08

Përshëndetje,

Unë shkova në pushim të lehonisë.

Për pyetje në lidhje me komunitetin mbështetës të Avivit, ju lutemi kontaktoni Natali në 972-50-5025944 (mundësisht në WhatsApp), ose me email: [email protected]

Faleminderit

Vjeshte

Përshëndetjet më të mira,

Stav Golan Sade

Drejtor i komunitetit mbështetës Avivit

972-05-9247221

B. Më poshtë është mesazhi i postës elektronike që i dërgova guidës nga hosteli “Avivit”:

Assaf Benyamini< [email protected] >

te:

[email protected]

E diel, 16 Prill në ora 17:11

Përshëndetje Vardan:

Në inspektimin e fundit të shtëpisë të mbajtur më 13 prill 2023, më thatë se po lëvizje dhe se kishte faqe që doje që unë t’i skanoja për ty në printerin tim.

Sigurisht, në këtë lloj pune, fillimisht do të më duhet të mbuloj kostot e përdorimit të printerit – dhe për këtë kontaktova me kompaninë “oki Israel” dhe kërkova një ndarje të tarifave sipas të cilave jam tarifuar aktualisht.

Epo, tarifat sipas të cilave jam tarifuar aktualisht janë:

Skanimi i dokumenteve – 1000 faqet e para pa pagesë. Unë jam tarifuar NIS 0.015 për skanimin e çdo faqeje shtesë përtej kësaj.

Fotokopjimi/printimi i dokumenteve: 0.060 NIS për faqe bardh e zi. 0,250 NIS për çdo faqe me ngjyra.

Bojë për printerin – nuk tarifohem – me shpenzimet e kompanisë oki israel

Gjithashtu, ka një pagesë fikse prej 75 NIS në muaj.

Cilat janë shumat që jeni gati të paguani për punën? Dhe çfarë fushëveprimi është kjo?

Në bazë të përgjigjes suaj do të vendos nëse jam i interesuar për këtë punë apo jo.

Përshëndetjet më të mira,

Asaf Binyamini-Dier nga banesa e mbrojtur e bujtinës “Avivit”.

post Scriptum. Ju dërgova nga adresa ime e-mail[email protected]korrespondencën time të detajuar në lidhje me këtë çështje me kompaninë “oki Israel”.

C. Më poshtë janë postimet që kam shpërndarë në rrjetin social Facebook:

1)Për: hostgator.com.

Faqja ime e internetit assaf-permalidhjet.comështë pritur në serverët hostgator.com. Llogaria ime hostgator.com është e lidhur me [email protected] tim

Kohët e fundit (e kam shkruar këtë letër më 23 prill 2023) faqja ime e internetit assaf-permalinks.com është bllokuar vazhdimisht.

Do të doja të dija se si mund të parandalohet.

Assaf Benyamini.

*1. këtu është mesazhi i gabimit që marr kur faqja ime është e bllokuar:

Gabim në krijimin e një lidhjeje me bazën e të dhënave

Kjo ose do të thotë që informacioni i emrit të përdoruesit dhe fjalëkalimit në skedarin tuaj wp-config.php është i pasaktë ose se kontakti me serverin e bazës së të dhënave në localhost nuk mund të vendoset. Kjo mund të nënkuptojë se serveri i bazës së të dhënave të hostit tuaj nuk funksionon.

Jeni i sigurt që keni emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin e duhur?

Jeni i sigurt që keni shkruar emrin e saktë të hostit?

Jeni i sigurt se serveri i bazës së të dhënave po funksionon?

Nëse nuk jeni të sigurt se çfarë nënkuptojnë këto terma, ndoshta duhet të kontaktoni hostin tuaj. Nëse keni ende nevojë për ndihmë, mund të vizitoni gjithmonë forumet e mbështetjes së WordPress.

 1. Unë kurrë nuk hyj në zonën e bazës së të dhënave të faqes sime assaf-permalinks.com
 2. adresat e mia të emailit shtesë: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected]

ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected]

 1. Numri im i telefonit: 972-58-6784040. numri im i faksit: 972-77-2700076.
 2. Gjuha ime e parë është hebraishtja
 3. Këtu është korrespondenca e fundit që kam pasur me përfaqësuesin tuaj të mbështetjes:

Shkrimi në vazhdim e sipër

Ju thatë

Kështu që unë kërkoj që databaza e faqes nuk do të dalë përsëri pas një kohe të shkurtër – thjesht bëni atë që nevojitet për këtë nuk do të ndodhë aq shpesh.

Tha biznesi

A ka ndonjë gjë me të cilën mund t’ju ndihmoj.

Tha biznesi

Ju lutemi kaloni nëpër artikujt që ju kam ofruar dhe optimizoni skedarët e faqes suaj të internetit

Tha biznesi

Për të parandaluar krijimin e gabimeve të mëtejshme në faqen tuaj

Tha biznesi

dhe gjithashtu faqja juaj e internetit funksionon mirë

Tha biznesi

Më vjen keq që nuk ka asnjë problem në fund të serverit

Ju thatë

Të gjitha këto gjëra tashmë janë bërë.

Tha biznesi

Kryeni testet e performancës.

Zgjidhni një ofrues të besueshëm pritës.

Përditëso gjithçka.

Përdorni versionin më të fundit të PHP.

Fshini shtojcat e papërdorura.

Instaloni vetëm shtojca me cilësi të lartë.

Përdorni një temë të lehtë.

Optimizoni imazhet.

Tha biznesi

Prandaj, ju lutemi ndiqni hapat që ju kam dhënë

Ju thatë

Po-ju lutemi bëni atë që duhet bërë në bazën e të dhënave të faqes në mënyrë që lidhja të mos dalë përsëri çdo herë – kjo është gjithçka që më nevojitet – dhe jo lidhjet për artikujt që nuk më ndihmojnë.

Tha biznesi

Optimizimi i WordPress është procesi i përmirësimit, rregullimit dhe personalizimit të konfigurimit të WordPress në mënyrë që të përmirësohet performanca, ta bëjë atë më të shpejtë dhe më lehtë të zbulueshëm. Ai përbëhet nga shumë gjëra, duke përfshirë, posedimin e specifikimeve të duhura, përditësimin e WordPress, optimizimin e bazave të të dhënave, menaxhimin e shtojcave etj.

Ju thatë

Kështu që më vjen keq – ende nuk e kuptoj se çfarë duhet të bëj. Nuk di si të punoj me bazën e të dhënave të faqes – dhe këta artikuj nuk më ndihmojnë. Ju lutemi më shpjegoni se çfarë duhet të bëj në këtë faqe në mënyrë që gabimi të mos ndodhë përsëri dhe përsëri.

Tha biznesi

A ka ndonjë gjë me të cilën mund t’ju ndihmoj.

Tha biznesi

https://www.hostgator.com/…/optimize-wordpress-website…/

Tha biznesi

https://www.hostgator.com/…/how-to-optimize-a-mysql…

Tha biznesi

Këtu mund t’i referoheni këtij artikulli për të optimizuar faqen tuaj të internetit:

https://www.hostgator.com/…/advanced-wordpress…

Tha biznesi

Nuk ka nevojë të paguani për optimizimin

Ju thatë

Nuk mund të paguaj për optimizimin e faqes. Por nuk ka asnjë lidhje me problemin e bazës së të dhënave të faqes. Kështu që ju kërkoj ta zgjidhni këtë problem përgjithmonë – kështu që nuk kam nevojë të shkruaj këtu për të përsëri dhe përsëri.

Tha biznesi

Sapo kontrollohem, je akoma me mua?

Tha biznesi

Optimizimi i faqes suaj të WordPress mund të duket si një detyrë e frikshme, por ndjekja e këtij udhëzuesi do t’ju ndihmojë të merrni kontrollin e performancës së faqes suaj. Kjo mund të zvogëlojë burimet e CPU të faqes tuaj dhe të rrisë shpejtësinë e përgjithshme të faqes suaj të WordPress.

Tha biznesi

Këtu mund t’i referoheni këtij artikulli për të optimizuar faqen tuaj të internetit:

https://www.hostgator.com/…/advanced-wordpress…

Ju thatë

Unë nuk jam duke punuar me bazën e të dhënave të faqes fare – thjesht nuk e prek atë. Pra, ju lutem më shpjegoni: si mund të optimizoj skedarët e faqes në internet?

Ju thatë

Nuk e kuptoj – çfarë është “optimizo skedarët e faqes në internet”? Nuk e di se çfarë është dhe si ta bëj.

Tha biznesi

kështu që unë do t’ju sugjeroj të optimizoni skedarët e faqes suaj të internetit në mënyrë që të zgjidhet

Tha biznesi

E kuptoj që po merrni gabime në bazën e të dhënave përsëri dhe përsëri

Tha biznesi

kështu që problemi do të rregullohet

Ju thatë

Po – dhe ju lutem lexoni se çfarë kam shkruar. Do të doja që të mos shkruaja këtu për këtë kaq shpesh, përsëri dhe përsëri.

Tha biznesi

Ju mund ta zgjidhni këtë duke optimizuar skedarët e faqes suaj të internetit

Tha biznesi

Sapo kontrollohem, je akoma me mua?

Ju thatë

Unë e kam bërë tashmë. Nuk është problemi për të cilin kam shkruar. Lidhja me bazën e të dhënave të faqes nuk supozohet të dalë përsëri dhe përsëri – pse të mos e zgjidhim këtë problem përgjithmonë – kështu që nuk do të më duhet t’ju shkruaj për të këtu përsëri dhe përsëri. Javën e kaluar ky problem ka ndodhur tashmë 4 herë.

Tha biznesi

Unë kam pastruar cache-in e serverit tuaj

Tha biznesi

Ju lutemi mund të pastroni cache-in dhe cookies të shfletuesit tuaj dhe të përpiqeni të hyni në faqen tuaj të internetit. Problemi është për shkak të cache-it të shfletuesit tuaj

Tha biznesi

Po, shoh që po përballeshit me një problem për shkak të memorizimit tuaj

Ju thatë

A je aty? A e lexuat se çfarë kam shkruar këtu? Assaf Benyamini.

Ju thatë

Kështu që përpiqem ta shkruaj përsëri: tani faqja po funksionon. por do të doja të dija pse faqja ime bllokohet përsëri dhe përsëri – dhe sa herë që faqja ime bllokoi lidhjen me bazën e të dhënave të sajtit nuk funksionon.

Tha biznesi

https://assaf-permalinks.com/

Tha biznesi

Mund të provoni të hyni në faqen tuaj të internetit në një dritare të fshehtë dhe të më njoftoni nëse po funksionon mirë?

Tha biznesi

Faleminderit për vërtetimin.

Ju thatë

(për arsye të kuptueshme nuk e shkruaj këtu)

Tha biznesi

Ju lutemi vërtetoni llogarinë tuaj me kodin PIN të sigurisë në mënyrë që të mund të nxjerr detajet e llogarisë.

Ju thatë

dhe do të doja të dija pse lidhja me bazën e të dhënave të faqes nuk funksionon kaq shpesh, përsëri dhe përsëri.

Ju thatë

emri i domenit është: assaf-permalinks.com i lidhur me [email protected] tim

Tha biznesi

A mund të më jepni adresën tuaj kryesore të emailit dhe emrin e domenit?

Ju thatë

A je aty?

Ju thatë

Pra, çfarë mund të bëjmë? për lidhjen me bazën e të dhënave të faqes nuk funksionon kaq shpesh? Si mund ta rregullojmë atë përgjithmonë?

Ju thatë

Ndërkohë qasja në faqen time assaf-permalinks.com është kthyer. problemi që faqja ime bllokohet përsëri dhe përsëri – thjesht pa asnjë arsye. sa herë që marr një mesazh gabimi që lidhet me bazën e të dhënave të faqes që nuk funksionon. Kështu që unë do të doja të di se si ta rregulloj atë përgjithmonë. Unë thjesht nuk dua t’ju shkruaj këtu çdo herë për këtë.

Tha biznesi

Sapo kontrollohem, je akoma me mua?

Tha biznesi

Mund të më jepni URL-në e saktë të faqes tuaj të internetit me të cilën po përballeni.

Tha biznesi

Unë e kuptoj shqetësimin tuaj në lidhje me faqen e internetit. Unë patjetër do t’ju ndihmoj me këtë.

Tha biznesi

Përshëndetje, unë jam Shwetha. Jam i lumtur t’ju ndihmoj sot.

Shkrimi në vazhdim e sipër

Dergo nje mesazh…

Mesazh U

2)Një person arrin në stacionin e shëndetit mendor për ndjekje psikiatrik – për t’u takuar me një mjek.

Psikiatri: “Përshëndetje. Jeni veshur pa kujdes. Pse jo me kostum dhe kravatë?”?

Pacienti: Unë eci gjithmonë kështu – nuk kam kostum dhe kravatë.”

Psikiatri: “Atëherë blej”.

Pacienti: “Nuk mund të blej kostum dhe kravatë – nuk kam para”.

Psikiatri: “Një kostum kushton 1000 sikla, dhe një kravatë kushton 2000 sikla, gjithsej 3000 sikla – jo shumë në terma psikiatrikë.”

Pacienti: “Jetoj me një pagesë invaliditeti nga Instituti Kombëtar i Sigurimeve. Nuk kam 3000 NIS për kostum dhe kravatë.”

Psikiatri nxehet:”Cfare???Mos me debatoni!!!Mua me vijne vetem me kostum e kravate-e kuptove zoti i demtuar mendor??Tani dilni menjehere nga klinika-nuk do te ekzaminoj kushdo që nuk vishet siç duhet, dhe sipas të gjitha protokolleve të pranuara në botën e psikiatrisë!!!

“Ti je i lënduar-frymë-erë-foo”.

lol…

3)Siç e dini, kur adoptoni një qen ose një kafshë tjetër në shtëpi, ai ka një shportë me të drejta (kur bëhet fjalë për një qen: përkëdhelje, shëtitje një herë në ditë, etj.).

Unë jam një person me probleme mendore që jetoj në komunitet dhe shporta e të drejtave që shkon për të dëmtuarit mendor në komunitet quhet “shporta e rehabilitimit”.

Si quhet shporta e të drejtave të asaj kafshë shtëpiake që rritet në shtëpi? A ka ndonjë ide atje?

lol…

4)Në Shtetet e Bashkuara, u zgjodh një president i cili është një mbështetës entuziast i projektit të vendbanimeve hebreje në rajonet e Judesë dhe Samarisë – ato që quhen “vendbanimet”.

Ai vjen për të vizituar Izraelin gjatë Sukkot.

Presidenti amerikan është inatosur me izraelitët: “Ç’janë këto baraka të çuditshme, nuk ndërtoni siç duhet!!”.

lol…

5) Në Izrael, ata aktualisht po punojnë për një armë të re: një top që gjuan doza të larta të barnave psikiatrike, që do të bëjë që ushtarët e armikut të kenë të qeshura të pakontrolluara që përfundojnë me vdekje.

Reagime të zemëruara po vijnë nga e gjithë bota ndaj Izraelit: nuk mund t’i bëni armiqtë tuaj të lumtur gjatë gjithë kohës. Ju nuk luftoni si duhet!!!

Hahaha…

6) Krijohet një shoqëri e re me emrin “Mental Productions”.

Misioni i kësaj kompanie: prodhimi i historive të jetës së personave të dëmtuar mendërisht përmes kinemasë, muzikës, këngëve etj.

Klientët e kompanisë duhet të jenë:

1. Të ketë përvojë të paktën 4 shtrime në spital psikiatrik.

2. Marrja e ilaçeve psikiatrike – një avantazh.

3. kanë sjellje të çuditshme.

Aplikimet nga ata me sjellje normale ose të arsyeshme nuk do të jenë me interes.

Hahaha…

7) Një grua po ecën në rrugë dhe përpiqet të hyjë në një makinë. Ajo nuk e di se është një makinë policie.

Polici ndodh që po kalon në rrugë dhe sheh të njëjtën grua duke u përpjekur të hyjë në makinën e tij – dhe ai e sheh atë duke “punuar” me të gjitha mjetet e saj të hakerimit.

Polici bërtet në drejtim të saj: “Hej, çfarë po bën?”.

Gruaja i përgjigjet: asgjë.

Polici: Çfarë është asgjë? Ju u përpoqët të hyni në makinën time tani!!!

Gruaja: “Pse, nuk u përpoqa të hyja në makinën tënde.”

Polici: “Ju punoni me të gjitha pajisjet e nevojshme për të depërtuar – pra si mund të pretendoni se nuk po përpiqeni të hyni në makinën time?”

Polici tregon pajisjet e përdorura nga ajo grua për tentativën për të thyer makinën.

Gruaja e kuptoi që në të vërtetë ishte kapur dhe i thotë policit: “E di çfarë, nëse bën një denoncim kundër meje se kam tentuar të të thyej makinën, unë do të bëj një kallëzim kundër teje se u përpoq të më përdhunosh”.

Polici ka mbetur i shtangur: “Si mund ta pretendoni një gjë të tillë? Keni tentuar të më hyni në makinë!! Dhe keni ardhur me të gjitha pajisjet e nevojshme për këtë qëllim!!”.

Gruaja me ligësi i përgjigjet: “Sigurisht që mundem. Edhe ti i ke të gjitha pajisjet e nevojshme”.

LOL….

8) Siç e dini, për shumë vite bisedime u mbajtën në një përpjekje për të arritur një zgjidhje paqeje midis Izraelit dhe Palestinezëve – bisedime që dhanë suksese shumë të pjesshme, dhe siç e dini ka shumë debate për këtë deri më sot.

Gjithashtu, vitet e fundit ka pasur bashkëpunim të plotë mes hajdutëve izraelitë të makinave dhe homologëve të tyre palestinezë.

Çfarë do të ndodhte nëse, në një vend ku politikanët nga të dyja palët nuk arrijnë në një marrëveshje dhe në mënyrë të përsëritur arrijnë një gjendje të thyerjes së mjeteve dhe shpërthimit (fjalë për fjalë) – ata transferojnë menaxhimin e negociatave te hajdutët izraelitë të makinave nga njëra anë. , për homologët e tyre palestinezë – ndoshta shanset e tyre për të arritur marrëveshje paqeje që do të zgjasin janë shumë më të larta se sa ato të politikanëve?

9)https://www.ynet.co.il/news/article/bktl3p5g2 

“Muzeu i Kafkave dhe Skeleteve të Racës së Zhdukur” – një muze horror që nazistët synuan të ngrinin pas shfarosjes së gjithë hebrenjve botërorë. Nazistët planifikuan të ngrinin muzeun në Francën e pushtuar, madje filluan “punën e përgatitjes” me qëllim të ekspozimit të pjesëve të trupave hebrenj në muzeun e caktuar – hebrenjtë që u vranë si pjesë e këtij plani monstruoz.

(Fjalimi në hebraisht nga Presidenti i Shtetit të Izraelit, Z. Yitzhak Herzog në Ditën e Përkujtimit të Holokaustit 2023)

10) Dhe këtë herë një çështje krejtësisht serioze (dhe në asnjë mënyrë një shaka e asnjë lloji):

Pak minuta më parë u bë e ditur në lajmet në radio se një djalë i ri është shtruar në gjendje shumë të rëndë në spital pas përdorimit të një cigareje elektronike.

Sigurisht që ne do të shpresojmë dhe do të lutemi për shërimin e tij dhe që mjekët të jenë në gjendje ta ndihmojnë atë dhe familjen e tij.

Mendoj se tregtimi apo përdorimi i çfarëdo lloji në cigaret elektronike duhet të ndalohet me ligj. Ky është një produkt vdekjeprurës dhe i rrezikshëm si askush tjetër – dhe nuk mund ta kuptoj pse ata madje e prodhojnë apo e tregtojnë atë.

Adoleshentët e rinj mund të tërhiqen nga reklamat për këto cigare dhe t’i përdorin ato – dhe atëherë çmimi është i rëndë dhe i tmerrshëm.

Dhe me pak fjalë: paralajmërimet që publikohen me sa duket nuk janë të mjaftueshme – sepse të rinjtë në shumë raste nuk ushtrojnë diskrecion.

Ashtu si droga të caktuara janë të jashtëligjshme, e njëjta gjë duhet të jetë e vërtetë edhe për cigaret elektronike.

Ky është mendimi im.

11) Një engjëll takon një basketbollist.

Basketbollisti e pyet engjëllin: “Më thuaj, atje në qiell, në botën tjetër a ka fusha basketbolli?”

Engjëlli përgjigjet: “Kam një përgjigje për ty – lajm i mirë dhe lajm i keq – çfarë do të donit të dëgjonit si përgjigjen e parë?”.

Basketbollisti fillon të hezitojë për pak dhe përgjigjet: Më thuaj fillimisht cili është lajmi i mirë”.

Engjëlli përgjigjet: “Shumë mirë. Pra, lajmi i mirë është se përgjigja e pyetjes suaj është pozitive. Në botën tjetër ka fusha basketbolli.”

Basketbollisti shton dhe pyet: “Dhe cili është lajmi i keq?”.

Engjëlli i përgjigjet: “Epo, lajmi i keq është se ju keni një lojë nesër…”.

Hahaha…

12) Dhe këtë herë një histori e marrë nga mitologjia indiane (nuk i di detajet e sakta – sigurisht që mund ta kontrolloni këtë):

Një burrë është ngopur me gruan e tij dhe fillon t’i ankohet Zotit: “Unë nuk mund të jem më me të, ajo po më çmend – largoje atë nga unë”.

Zoti iu përgjigj kërkesës, mori gruan dhe e la burrin vetëm.

Pas një periudhe të caktuar, burri përsëri i ankohet Zotit: “Nuk ndihem mirë vetëm – më mungon shumë gruaja”.

Zoti e kthen gruan – dhe pas një periudhe të caktuar burri fillon të ankohet përsëri se gruaja e tij po e çmend atë, dhe Zoti e merr atë përsëri dhe burri mbetet përsëri vetëm.

Pas një periudhe të caktuar kohore, burri fillon t’i qajë përsëri Zotit se është i vetmuar dhe i mungon gruaja e tij – dhe Zoti e kthen atë përsëri.

Por pas një periudhe të caktuar, burri fillon sërish ankesat se gruaja e tij po e çmend, dhe se ai i kërkon Zotit që ta largojë.

Por kësaj here kërkesa e burrit nuk iu përgjigj dhe Zoti e urdhëroi: “Mos e ngatërro mendjen. Kjo është gruaja jote – merru vesh me të dhe kaq!!”.

lol…

13) Ekziston një histori për një burrë që hoqi dorë nga martesa e tij, ai vjen te gruaja e tij dhe i kërkon të divorcohet – dhe çifti divorcohet.

Pas kësaj burri mbetet vetëm dhe fillon të kërkojë një partner dhe martohet për herë të dytë.

Por edhe këtë herë, pas një kohe të caktuar, burri lodhet duke u martuar, i shpreh gruas së dytë dëshirën për t’u divorcuar – dhe ata ndahen.

Pas ca kohësh, burri gjen sërish një partner tjetër – një grua të ve, së cilës i tregon të gjitha përvojat e tij me dy gratë e mëparshme.

Çifti martohet – por pas një kohe burri ynë lodhet duke u martuar përsëri dhe i kërkon gruas së tij divorcin.

Por këtë herë gruaja e tij e tretë ka një kusht dhe ajo i thotë: “Ti do që të divorcohemi – nuk ka problem, unë jam gati ta bëj por kam një kusht. Para se të martohesha me ty isha e ve. Nëse divorcoheshim duhet të më lejosh të jem e ve edhe këtë herë!!!”

Çfarë do të zgjedhë të bëjë këtë herë?

lol…

14) Dhe këtë herë një histori e vërtetë, shumë serioze por edhe tronditëse – dhe në asnjë mënyrë një shaka e asnjë lloji:

Kjo është një vajzë hebreje nga komuniteti hebre në Angli, e cila kishte nevojë për trajtim dentar vitin e fundit.

Pas shumë kërkimesh, familja e vajzës arriti të gjejë një klinikë të një dentisti jo-hebre që trajton fëmijët në një nivel të lartë. Por një gjë shumë domethënëse që familja nuk e dinte për të: megjithëse ai është një mjek i shkëlqyer dhe punon në një nivel shumë të lartë profesional – por ai është gjithashtu një aktivist antisemitik në organizata të ndryshme antisemite.

Vajza iu nënshtrua trajtimit të parë me sukses. Siç pritej, trajtimi u bë në një nivel shumë të lartë profesional (ndoshta më i lartë se çdo mjek tjetër në të njëjtën fushë) – megjithatë, në fund të trajtimit, mjeku psherëtiu dhe tha një koment: “Çfarë do të ndodhë – unë duhet të vazhdojmë ta trajtojmë gojën hebreje me erë të keqe të kësaj vajze”. Doktori u kujdes që ta thoshte këtë koment me zë të lartë, në mënyrë që të gjithë në klinikë ta dëgjonin qartë. Askush nuk iu përgjigj komentit të mjekut dhe nuk i erdhi në ndihmë vajzës, e cila vrapoi me shpejtësi në shtëpi dhe u tregoi prindërve gjithçka që kishte ndodhur.

Familja hebreje ishte në një dilemë të tmerrshme: në zonën ku jetojnë nuk ka asnjë mjek tjetër që mund të trajtojë problemin që vuan vajza dhe duhet të kthehen tek ai.

Vajza me të vërtetë do të marrë një trajtim të mirë, madje të shkëlqyeshëm për sa i përket shëndetit të saj dentar – por pothuajse me siguri do t’i duhet gjithashtu të vazhdojë të thithë gjithnjë e më shumë komente antisemite.

Sa dilemë e tmerrshme dhe mizore…

Natyrisht këtu mungojnë shumë detaje: nuk di asgjë për identitetin e asaj familjeje hebreje apo në cilën pjesë të Anglisë jetojnë, as emrin e atij mjeku nuk e di. Gjithashtu, nuk e di nëse organizatat për luftën kundër antisemitizmit kanë dëgjuar në të vërtetë për këtë rast apo kanë publikuar ndonjë paralajmërim në komunitetin hebre për të. Nuk e di gjithashtu se çfarë ndodhi më pas – a vendosi familja të heqë dorë nga vazhdimi i trajtimit me të njëjtin mjek apo vendosi të kalonte te një mjek tjetër, duke e ditur se vajza do të mund të merrte trajtim me cilësi më të ulët – por ajo nuk do Nuk duhet të përballemi me komente antisemite sa herë që ajo vinte për trajtim…

 

D. Më poshtë janë idetë për softuerët/sistemet që kam menduar:

1) Siç e dimë, pacientët me sëmundje, karakteristikë kryesore e të cilave është rënia njohëse (si Alzheimer ose sëmundje të tjera në të cilat ka një gjendje demence) gradualisht po humbasin shumë aftësi si kujtesa afatshkurtër ose funksionimi i përditshëm. e cila gradualisht po përkeqësohet. Ideja është të krijohet një softuer, ose një sistem që do të projektohet për njerëzit që janë në këtë situatë. Sfida është të mblidhen në një sistem të tillë të gjitha programet ose sistemet që përdor personi – dhe përmes një sistemi të inteligjencës artificiale mekanizmi i funksionimit do të bëhet më i thjeshtë dhe më i thjeshtë ndërsa sëmundja përparon.

2) Njerëzit nga shtresat e popullsisë që janë në gjendje të vështirë financiare ndonjëherë kanë nevojë, si çdo përdorues tjetër i internetit, softuer për kryerjen e veprimeve të ndryshme. Me përjashtim të faktit që njerëzit me vështirësi të rënda financiare nuk mund të paguajnë për softuerin – dhe kështu ata ngecin pa asnjë aftësi për të kryer veprimet që u nevojiten në atë kohë.

Prandaj, ideja është të zhvillohet një sistem në të cilin përdoruesi mund të ngarkojë një lidhje ose një skedar të softuerit për një tarifë – dhe përmes inteligjencës artificiale përdoruesi do të marrë një referim për një faqe tjetër interneti ose një softuer tjetër që kryen saktësisht të njëjtin operacion pa pagesë. me pagesë. Natyrisht, kjo do të ketë shumë disavantazhe, pasi siç e dimë, softueri i lirë mund të ketë një nivel të pamjaftueshëm sigurie, përdorimi i tyre mund të përfshijë shumë keqfunksionime dhe shpesh janë programe private që mbledhin informacione për surferët që përdorin shërbimet e tyre – megjithatë, ne duhet të mbani mend se kur bëhet fjalë për njerëzit që nuk mund të paguajnë, në fakt nuk ka zgjidhje tjetër për përdorimin e softuerit.

3) Një faqe interneti, ku do të mblidhen lidhje me zyra të ndryshme qeveritare të vendeve të ndryshme të botës.

E. Më poshtë është një email që kam dërguar në disa vende:

To:

Subjekti: dublimi audio.

Të nderuara zonja / Zotërinj.

Unë jam duke kërkuar për softuer ose një sistem në internet, me ndihmën e të cilit është e mundur të dubohen automatikisht skedarët audio – dhe pa pasur nevojë të paguaj shumë para për transmetuesit.

Për shembull: përdoruesi ngarkon një skedar audio në një gjuhë (për shembull hebraisht) – dhe sistemi ose softueri bën një përkthim zanor të skedarit (për shembull, lloji 3mp) – dhe përdoruesi merr një skedar audio plotësisht identik brenda nesh, por në një gjuhë tjetër (për shembull në anglisht).

Unë jam duke kërkuar për një sistem ose softuer që do të mbështesë sa më shumë gjuhë të jetë e mundur.

A njihni programe të tilla?

Përshëndetjet më të mira,

assaf benyamini,

Rruga 115 Kosta Rika,

Hyrja A-banesa 4,

Kiryat Menachem,

Jerusalemi,

ISRAEL, kodi postar: 9662592.

Numrat e telefonit: në një shtëpi sekrete për shkak të ngacmimeve dhe një ankesë në policinë izraelite që nuk u trajtua.

Mobile-972-58-6784040. Faks-972-77-2700076.

PS 1) Numri im i ID: 029547403.

2) Adresat e mia të postës elektronike: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected] dhe: benyami[email protected] dhe: [email protected]

3) Faqja ime e internetit:  https://disability55.com/

F. Më poshtë mesazhi që i dërgova punonjëses sociale të Hostel “Avivit” në rrjetin social

WhatsApp në numrin 972-55-6693370:

Pershendetje Sarah:

Duke pasur parasysh sjelljen tuaj dhe refuzimin tuaj për të ndihmuar në zgjidhjen ose korrigjimin e problemit në apartament, tani po dërgoj mesazhin e urgjencës në shumë vende.

te kenaqur me veten? për abuzimin me mua? Për ju që zgjidhni të mos përmbushni rolin tuaj dhe kërkoni që unë të paguaj për mirëmbajtjen e banesës – një kosto që unë, si qiramarrës, nuk duhet ta përballoj fare? Unë do ta bëj të qartë se për sa kohë që ju në stafin e hotelit vazhdoni të abuzoni me mua (dhe me pretendime të parëndësishme dhe përçmuese të xhaxhait tim udhërrëfyes sipas fjalës “Unë nuk jam shërbëtori yt”) kjo letër do t’i dërgohet më shumë dhe më shumë vende – dhe nuk do të jetë e këndshme. Ju ende mund të ktheheni tek ju, të filloni të merreni me çështjen – pa justifikime dhe pa mençuri. Në kundërshtim me pretendimin tuaj, ju nuk po i bëni asnjë nder këtu – kjo është puna juaj. Kjo është puna juaj. Pikërisht për këtë e merrni rrogën!!! Dhe për të përfunduar: nëse ktheheni, Unë me të vërtetë nuk do ta fal dhe nuk do ta fal – por nuk do të vazhdoj ta dërgoj këtë mesazh në aq vende sa po bëj tani. Nuk do të kthehesh? Unë do të vazhdoj të udhëheq luftën kundër jush – nuk do të heq dorë nga ju në këtë çështje (dhe gjithashtu nga pikëpamja financiare, nëna ime ju transferon para çdo muaj pikërisht për këto qëllime – kështu që pse kjo sofistikim i panevojshëm?) .

Këtu nuk do të ketë kompromis – do të insistoj që të ndodhë një nga dy gjërat: ose vazhdoni dhe përmbushni rolin tuaj pa këtë mashtrim dhe ndërhyrje të panevojshme ndaj meje si qiramarrës i kornizës, dhe nëse jo – thjesht nuk do të pranoj më. në Kori Beit. Unë nuk jam gati për këto lojëra!!! Ju jeni gati për të qenë serioz dhe deri në pikën – atëherë mund të vazhdoni. a nuk jeni gati Secili prej nesh do të shkojë në rrugën tonë dhe kaq.

Zgjedhja është e juaja.

Assaf Binyamini-Dier nga strehimi i strehuar i bujtinës. te:

Subjekti: Kërkoni për një organizatë bamirëse / GMAH në fushën e hidraulikës.

Të nderuara zonja / Zotërinj.

Unë jam një burrë 50-vjeçar që jetoj në një bujtinë për personat me probleme mendore në Jerusalem – strehim i strehuar për personat me probleme mendore në komunitet.

Tani lind një problem: stafi kujdestar i bujtinës nuk është i gatshëm të më ndihmojë në trajtimin e problemit në apartament dhe kjo me lloj-lloj pretekstesh dhe justifikimesh.

Duhet të theksoj se jetoj me të ardhura shumë të ulëta – një kompensim invaliditeti nga Instituti Kombëtar i Sigurimeve dhe nuk jam në gjendje të paguaj për riparimin. Dhe për më tepër: ky është një apartament me qira, kështu që unë nuk duhet të paguaj për diçka të tillë në asnjë rast.

pra cfare po bejme? Në thirrjet e mia ndaj kornizës terapeutike në të cilën ndodhem, has një mur të errët dhe një refuzim për të trajtuar problemin – ashtu dhe pa arsye.

Dhe për shkak të paturpësisë që po has dhe që aktualisht nuk lejon asnjë lloj zgjidhjeje, dua t’ju pyes: A njihni një organizatë bamirësie dhe/ose GAMH që bën punë hidraulike me çmime të ulëta ose pa kosto, të cilës mund te kontaktoni ne nje rast te tille?

Përshëndetjet më të mira,

assaf benyamini,

Rruga 115 Kosta Rika,

Hyrja A-banesa 4,

Lagjja Kiryat Menachem,

Jerusalemi,

ISRAEL, kodi postar: 9662592.

Numrat e telefonit: në një shtëpi sekrete pas ngacmimeve dhe një ankesë në policinë izraelite që nuk u adresua.

Mobile-972-58-6784040. Faks-972-77-2700076.

post Scriptum. 1) Numri im ID: 029547403

2) Adresat e mia të postës elektronike: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected]

3) Kuadri terapeutik në fjalë:

Shoqata “Reut”-Hostel “Avivit”.

Rruga Ha Avivit 6,

Lagjja Kiryat Menachem,

Jerusalemi,

ISRAEL, kodi postar: 9650816.

Numrat e telefonit në zyrat e bujtinave: 972-2-6432551. Ose: 972-2-6428351.

Adresa e postës elektronike të hostelit: [email protected]

Punonjësja sociale që më shoqëron në banesën e strehuar të konviktit: zonja Sara

Stora-972-55-6693370.

G. Më poshtë është mesazhi i postës elektronike që dërgova në atë kohë në vende të ndryshme:

Tema: aftësia e kufizuar dhe media

Së fundmi mora këtë mesazh problematik nga gazetari i Jerusalem Post. Çfarë mendoni për qëndrimin e tyre ndaj invalidëve? Assaf Benyamini.

Dërguesi: Greer Fay Cashman

Tema: Re: Re: Re: Fw: Problemi i reklames. Me respektin e duhur, nuk të kam borxh asgjë. Unë u përpoqa të jem i dobishëm, dhe ju, kur ju jepet një gisht, u përpoqët të kapni të gjithë dorën. Dëgjoni radion dhe do ta zgjidhni vetë.

02-06-2015 11:25 GMT+03:00 < [email protected] >: Assaf Binyamini

Pse nuk jepni më shumë detaje (dua të them: emailin e tyre të saktë, gazetarët që janë të interesuar për këto çështje etj.)? Assaf Benyamini.

Dërguesi: Greer Fay Cashman

Tema: Re: Re: Fw: Problemi i reklames. Reshet Bet ka një program shëndetësor, si dhe një program natën vonë në të cilin njerëzit mund të transmetojnë problemet e tyre. Gjithashtu ka programe të ngjashme në periudha të ndryshme gjatë javës. Ka zgjedhje të shumta.

02-06-2015 11:11 GMT+03:00 < [email protected]l>: Assaf Benjamin

Cilat programe/stacione radiofonike? Mund të jepni më shumë detaje?

Dërguesi: Greer Fay Cashman

Tema: Re: Fw: Problemi i reklamimit. Nuk është opsioni juaj i vetëm. Ka shumë programe radiofonike në të cilat mund të tregoni historinë tuaj.

01-06-2015 21:00 GMT+03:00 < [email protected] >: Assaf Binyamini

 

Dërguesi: Assaf Binyamini<[email protected]>

Tema: problem reklamimi. Së fundmi mora letrën nga z. Leonid Phelps Matherdestination, i cili më prezantoi veten si biznesmen (nuk e di nëse është në të vërtetë kështu). Do të vërej se sa më sipër më kërkuan të shkruaj një artikull prej 15-20 faqesh për problemin mjekësor, për të cilin kam disa vite që po luftoj për të marrë njohjen nga shteti i Izraelit për këtë sëmundje kronike – mungesa e njohjes pengon trajtimin e duhur/ adresat. Meqenëse nuk jam profesionist apo ortoped, por vetëm një person që vuan nga kjo sëmundje, nuk mund të shkruaj një artikull të tillë – dhe nga këndvështrimi i zotit Leonid Phelps, ky është i vetmi opsion me të cilin mund të publikohet tema – madje edhe kur u përpoqa t’i shpjegoj se nuk jam në gjendje ta shkruaj artikullin për shkak të mungesës së njohurive të duhura profesionale, për fat të keq nuk mora një vesh të dëgjuar – Dhe si i përmendur më lart, ai nuk është i gatshëm të marrë në konsideratë ndonjë platformë reklamimi që do të ishte pak më e aksesueshme dhe e mundshme. Dhe në përfundim, dhe në dritën e ngërçit që arrita edhe një herë, do të doja t’ju pyesja: çfarë mendoni se mund të bëhet për këtë?

Përshëndetjet më të mira,

assaf benyamini,

115 Kosta Rika St.,

Hyrja A – Apartament 4,

Lagjja Kiryat Menachem,

Jerusalemi,

ISRAEL, Kodi Postar: 9662592.

numrat e mi të telefonit: në shtëpi-972-2-6427757. celular-972-52-4575172.

post Scriptum. 1) numrin tim të identitetit: 029547403.

2) Numrat e telefonit të z. Leonid Phelps: 972-72-2525069. Ose: 972-54-6427050.

3) Adresat e mia të postës elektronike: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] 

4) Do të vërej se kohët e fundit jam hequr vazhdimisht nga rrjeti social Facebook – dhe kjo pa asnjë arsye që vërtet mund të justifikojë një hap kaq drastik dhe ekstrem. Unë nuk kam kryer asnjë vepër penale dhe faqja në Facebook që menaxhoj nuk përmban asnjë shpifje, shpifje, kërcënime, blasfemi apo sharje të çfarëdo lloji. Unë përpiqem t’i pohoj argumentet e mia vetëm në një mënyrë serioze dhe të bazuar në fakt – deri në pikën e çështjes dhe jo në pikën e këtij apo atij personi.

5) Mjedisi terapeutik ku jam:

Shoqata “Reut”-Hostel “Avivit”,

Rruga Ha Avivit 6,

Kiryat Menachem,

Jerusalemi,

IZRAEL, kodi postar: 96508.

Numrat e telefonit në zyrat e bujtinave: 972-2-6432551. Ose: 972-2-6428351.

Punonjëse sociale nga stafi i hostelit, me të cilët jam në kontakt: Znj. Dorit Argo-972-52-5596500. Ose: zonja Naomi Harpaz-972-54-4661758. Tal (instruktor në hotel) – 972-50-5656457.

Adresa e emailit të bujtinës: [email protected] Menaxheri i hotelit: Z. Yevgeni Paikin.

dërguesi: DESTINATION

Tema: RE: Fw: Fw: Fondet e Ndihmës

| Mblidhni dhe përmblidhni gjithçka në një skedar WORD vetëm siç ju kam kërkuar që ta dërgoni tek unë Bëhuni sa më pak subjektiv dhe përpiquni të paraqisni opinionin publik këtu Nga: Assaf Binyamini [mailto: [email protected] ]

Dërguar: E diel, 17 maj 2015 20:02

Tek: [email protected]

Tema: Fw: Fw: Fw: Fondet e Ndihmës Dërguesi: Assaf Binyamini< [email protected] >

Tema: Fw: Fw: Fondet e Ndihmës Dërguesi: Assaf Binyamini< [email protected] >

Tema: Fw: fondet e ndihmës Dërguesi: Assaf Binyamini< [email protected] >

Tema: Fondet e asistencës Tema: Kërkimi i fondeve të ndihmës për strehim

Të nderuara zonja / Zotërinj.

Unë, assaf benyamini, 42 vjeç, vuaj nga një paaftësi fizike dhe jetoj vetëm me një pagesë invaliditeti prej 2491 NIS në muaj – një kompensim invaliditeti që të gjithë personat me aftësi të kufizuara në Shtetin e Izraelit, me përjashtim të invalidëve të IDF, e marrin sot. , dhe nuk ka të bëjë me shkallën e tyre të paaftësisë ose paaftësisë. Transfertat e Ministrisë së Ndërtimit dhe Banesave Për njerëz si unë, rreth 770 NIS në muaj si ndihmë për pagesën e qirasë. Siç e dimë, me këto shuma aktualisht nuk është e mundur të marrësh me qira një apartament në asnjë zonë të Izraelit – dhe aq më tepër kur bëhet fjalë për apartamente të aksesueshme për personat me aftësi të kufizuara, ku kostot e qirasë janë disi të larta.. Dhe në përfundim , të pyeta ajo: A ka ndonjë fond që mund të ndihmojë personat me aftësi të kufizuara në situatën time për të marrë me qira apartamente të aksesueshme të përshtatura për aftësitë e tyre të kufizuara? Unë do ta vlerësoja nëse mund të elaboroni dhe shpjegoni në lidhje me këtë.       Përshëndetje, Asaf Benjamin.

                                              Informata personale:

Emri – assaf.                                                                                 Mbiemri – benyamini.

Numri i identitetit-029547403.

Adresa e plotë postare –

assaf benyamini,

Rruga 115 Kosta Rika,

Hyrja A – Apartament 2,

Kiryat Menachem,

Jerusalemi,

Izraeli.

Numrat e telefonit: në shtëpi-972-2-6427757. Mobile-972-52-4575172.

Mosha: 42.

Statusi Familjar: Beqar.

Punonjësja sociale, nga e cila mund të merrni më shumë informacion për mua: znj. Dorit Argo-972-52-5596500.

Numri i telefonit në zyrat e MGR, e cila është përgjegjëse për trajtimin e çështjeve në emër të Ministrisë së Ndërtimit

dhe strehimi: 972-2-5021669.

Adresat e mia të e-mail: [email protected] ose: [email protected]

Datëlindja: 11.11.1972.

Walla! Mail – Merrni postën tuaj të pakufizuar falas sot Walla! Mail – Merrni postën tuaj të pakufizuar falas sot Walla! Mail – Merrni postën tuaj të pakufizuar falas sot Walla! Mail – Merrni postën tuaj të pakufizuar falas sot |

 

Walla! Mail – Merrni postën tuaj të pakufizuar falas sot Walla! Mail – Merrni postën tuaj falas të pakufizuar sot

H. Më poshtë është e-maili që dërgoj në vende të ndryshme:

te:

Subjekti: të dhëna të çaktivizuara.

Të nderuara zonja / Zotërinj.

Në vitin 2007 u bashkua me luftën e personave me aftësi të kufizuara në Izrael – dhe që nga 10 korriku 2018 po e bëj këtë si pjesë e lëvizjes “Nitgaber” – personat me aftësi të kufizuara transparente të cilave u bashkova – një lëvizje që përfaqëson invalidët, paaftësia e të cilëve nuk është e dukshme. e dukshme nga jashtë – gjë që rezulton në diskriminim të ashpër ndaj nesh edhe në raport me personat e tjerë me aftësi të kufizuara.

Shifra që ne po kërkojmë aktualisht është numri i personave me aftësi të kufizuara transparente në shtetin e Izraelit, problemi i të cilëve ata vuajnë nuk është mendor apo psikiatrik.

Si mendoni se mund të zbulohet kjo shifër?

Përshëndetjet më të mira,

assaf benyamin,

Rruga 115 Kosta Rika,

Hyrja A-banesa 4,

Kiryat Menachem,

Jerusalemi,

Izrael, kodi postar: 9662592.

Numrat e telefonit: në një shtëpi sekrete për shkak të ngacmimeve dhe një ankesë në policinë izraelite që nuk u trajtua.

Mobile-972-58-6784040. Faks-972-77-2700076.

post Scriptum. 1) Numri im ID: 029547403

2) Adresat e mia të postës elektronike: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected]

3) Lëvizja “nitgaber” – persona me aftësi të kufizuara transparente në të cilën jam aktualisht anëtar – menaxhohet nga zonja Tatiana Kaduchkin – e cila është edhe themeluese e saj. Numrat e saj të telefonit janë: 972-52-3708001. Ose: 972-3-5346644.

Orari i saj i përgjigjes telefonike është nga e diela deri të enjten nga ora 11:00 deri në 20:00

Izrael – dhe kjo është me përjashtim të festave hebraike dhe festave të ndryshme izraelite. Ajo flet rusisht në një nivel shumë të lartë të gjuhës së saj amtare – por edhe hebraisht.

Faqja e internetit e lëvizjes sonë: https://www.nitgaber.com/

I. Më poshtë është mesazhi që i dërgova punonjëses sociale të Hostel “Avivit” nëpërmjet rrjetit social WhatsApp:

Mirë.

parë.

Kështu që unë do të doja të shihja një profesionist të vërtetë të vijë javën e ardhshme – dhe pa të gjitha këto truke të panevojshme.

Duke pasur parasysh sjelljen e xhaxhait tim këtë mëngjes dhe komentin e tij krejtësisht të parëndësishëm (është absolutisht e qartë se ai nuk është shërbëtori im – dhe nuk ka fare një pretendim të tillë dhe thjesht nuk ka lidhje me çështjen) – në këtë fazë nuk do të pranoni të pranoni një shtëpi guidash në banesën time, jo të xhaxhait tim, dhe jo të ndonjë udhërrëfyesi tjetër.

Jam lodhur pak nga gjithë këto argumente të panevojshme dhe budallaqe. Ky nuk është një kopsht fëmijësh!!!

Në çdo rast, dua të sqaroj se nuk do të paguaj për profesionistin që do të vijë javën e ardhshme. Unë nuk e kam fare banesën dhe përveç kësaj, nëna ime ju paguan çdo muaj për këto riparime, prandaj kërkesa e xhaxhait që nga mëngjesi i sotëm që të vija me të në dyqan dhe gjithashtu të paguaj, ishte thjesht e pafytyrë. Sigurisht, nuk ka asgjë terapeutike ose rehabilituese në lidhje me të – nëse më duhet të shkoj në dyqane (dhe në rastin tim shumicën e kohës është të porosis dërgesa për shkak të paaftësisë sime fizike dhe vështirësisë për të shkuar në vende – por është e njëjta gjë) kështu që unë shkoj vetëm pa shoqërimin e askujt – dhe me të vërtetë nuk kam nevojë të shoqërohem nga ndonjë udhëzues nga bujtina në ndonjë dyqan.

Pra, ju lutem – mjaft me këto marrëzi – vetëm të ngopur!!!

J. Më poshtë është korrespondenca ime me një punonjës të Muzeut Historik Amerikan të Aftësisë së Kufizuar:

MuzeuMuzeu historik i aftësisë së kufizuar“:

Duke shkruar një koment… 

aktive

assaf benyamini

Për: “Muzeu historik i aftësisë së kufizuar”.

 Re: Video promovuese.

Të nderuar zonja/zotërinj.

Më 10 korrik 2018, u bashkua me një lëvizje shoqërore të quajtur “Kapërcej” – Personat me Aftësi të Kufizuara Transparente.

Në lëvizjen tonë ne përpiqemi të promovojmë të drejtat e personave me aftësi të kufizuara transparente, dmth: njerëz si unë që vuajnë nga sëmundje të rënda dhe aftësi të kufizuara, dhe në të njëjtën kohë vuajnë nga mohimi i të drejtave sociale në një shkallë shumë të madhe për faktin se paaftësia ose sëmundja nuk ka veçori të jashtme të dukshme.

Ne do të donim të dinim nëse mund të na ndihmoni duke prodhuar video rreth nesh dhe duke i ngarkuar ato në internet – duke u përpjekur kështu të përmirësojmë dukshmërinë tonë në ueb dhe në këtë mënyrë të promovojmë qëllimet e lëvizjes sonë.

Të fala,

assaf benyamini,

Rruga 115 Kosta Rika,

Hyrja A-Apartamenti 4,

Lagjja Kiryat Menachem,

Jerusalemi,

ISRAEL Kodi postar: 9662592.

numrat e mi të telefonit: në shtëpi-972-2-6427757. Mobile-972-58-6784040. Faks-972-77-2700076.

post Scriptum. 1) Numri im ID: 029547403.

2) E-ma imeil adresat: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected]

3) Drejtoresha aktuale e lëvizjes “Get Over”, e cila është edhe themeluese e lëvizjes, është zonja Tatiana Kaduchkin. Numri i saj i telefonit është 972-52-3708001 – dhe ju mund ta kontaktoni atë në këtë numër të dielave deri të enjten ndërmjet orës 11:00-20:00 me orën IZRAEL – përveç festave hebraike dhe festave të ndryshme izraelite. Tatiana, përveç hebraishtes, flet edhe rusisht në një nivel shumë të lartë të gjuhës amtare. Nuk e di nivelin e njohurive të saj për gjuhët e tjera.

4) Më poshtë është një lidhje në faqen e internetit të lëvizjes sonë:    https://www.nitgaber.com/

5) Këtu janë disa fjalë shpjeguese për lëvizjen tonë, siç u shfaqën në shtyp:

Tatiana Kaduchkin, një qytetare e zakonshme, vendosi të formojë lëvizjen “Mbi kalimin” me ndihmën e atyre që ajo e quan “Invalidët Transparent”.

Deri më tani, rreth 500 njerëz nga e gjithë shteti i Izraelit janë mbledhur për lëvizjen e tij.

Në një intervistë për Ditarin e Channel 7, ajo flet për projektin dhe ata invalidë që nuk marrin asistencën e duhur dhe të mjaftueshme nga palët përkatëse, vetëm pse janë transparentë. Sipas saj, popullsia me aftësi të kufizuara mund të ndahet në dy grupe: invalidët me karrige me rrota dhe invalidët pa karrocë. Ajo e përkufizon grupin e dytë si “invalidë transparentë” sepse thotë se nuk marrin të njëjtat shërbime si personat me aftësi të kufizuara me karrocë, edhe pse përkufizohen me aftësi të kufizuara 75-100 për qind. Këta njerëz, shpjegon ajo, nuk mund të sigurojnë jetesën e tyre dhe kanë nevojë për shërbimet shtesë që u takojnë invalidëve me karrige me rrota. Për shembull, invalidët transparentë marrin një pension të ulët invaliditeti nga Instituti Kombëtar i Sigurimeve,

Sipas një studimi të kryer nga Kaduchkin, këta persona me aftësi të kufizuara transparente janë të uritur për bukë, pavarësisht përpjekjes për të pohuar se në Izrael në vitin 2016 nuk ka njerëz të uritur për bukë.

Studimi që ajo ka kryer gjithashtu thekson se shkalla e vetëvrasjeve mes tyre është e lartë. Në lëvizjen që ajo themeloi, ajo punon për përfshirjen e personave me aftësi të kufizuara transparente në listat e pritjes për banesat publike. Kjo për shkak se ajo thotë se zakonisht nuk hyjnë në këto lista edhe pse supozohet se kanë të drejtë. Ajo mban jo pak takime me anëtarët e Knesset-it dhe madje merr pjesë në mbledhje dhe diskutime të komisioneve përkatëse në Knesset, por thotë se ata që mund të ndihmojnë nuk dëgjojnë dhe dëgjuesit janë në opozitë dhe për këtë arsye nuk mund të ndihmojnë. Ajo tani po u bën thirrje gjithnjë e më shumë personave me aftësi të kufizuara “transparente” që t’i bashkohen, ta kontaktojnë që ajo t’i ndihmojë.

Sipas saj, nëse situata vijon si sot, nuk do të ketë shpëtim nga demonstrata e invalidëve që do të kërkojnë të drejtat e tyre dhe kushtet elementare për jetesën e tyre.

6) Këtu janë disa lidhje me profilet e mia në rrjete të ndryshme sociale:

https://www.webtalk.co/assaf.benyamini

https://www.facebook.com/profile.php?id=100066013470424

https://twitter.com/MPn5ZoSbDwznze0

https://www.youtube.com/channel/UCX17EMVKfwYLVJNQN9Qlzrg

https://www.youtube.com/watch?v=sDIaII3l8gY

https://assafcontent.ghost.io/

7) Meqenëse lëvizja jonë është një lëvizje e njerëzve me aftësi të kufizuara, punëtorëve, të cilët shpesh detyrohen të vendosin midis blerjes së ilaçeve dhe blerjes së ushqimeve bazë – është e qartë se kjo situatë nuk ekziston dhe nuk do të mund të kemi ndonjë buxhet reklamimi. në të ardhmen e parashikueshme. Kjo duhet të merret parasysh.

8) Gjuha ime e parë është hebraishtja.

NITGABER.COM

Lëvizja nitgaber – për personat me aftësi të kufizuara transparente

Lëvizja Nitgaber – për personat me aftësi të kufizuara transparente

si

përgjigje

Hiq pamjen paraprake

1 vjet

 

Adam Guymon

assaf benyamini Jam nga Shtetet e Bashkuara. Unë jam një person me aftësi të kufizuara. Dhe unë kam lindur ligjërisht i verbër

që nga lindja dhe më vonë në qershor të vitit 2001 isha në një aksident autobusi të UTA-s në Ogden Utah. Nga

Në atë moment fillova të kisha shumë probleme të shumta duke qenë në gjendje të ecja. Për një kohë të gjatë pata atë që unë e quajta AFTËSI TË PADIAGNOSTRUAR. Unë e di se çfarë ndjesie është të kesh jo vetëm një paaftësi të padukshme të diagnostikuar që askush nuk mund ta shohë siç është gastropareza për shembull derisa ai person të ketë një shpërthim dhe pastaj ta shohësh atë. Unë e kuptoj se çfarë ndjesie është kur qeveria nuk është e gatshme të kujdeset vërtet për të drejtat tuaja si person me aftësi të kufizuara. Arsyeja pse përdor gjuhën e parë të identitetit është sepse paaftësia ime është pjesë e jetës sime dhe si person me aftësi të kufizuara jetojmë me aftësitë e kufizuara dhe përjetojmë të mirat dhe të këqijat dhe kjo do të thotë se kjo është pjesë e jetës së një personi me aftësi të kufizuara. Luftimet që kalon çdo ditë dikush që ka një paaftësi të padukshme’ Nuk është se ju mund ta varni aftësinë tuaj të kufizuar në dollap kur të ktheheni në shtëpi. Disa njerëz mendojnë se mund të ecin në këpucët e një personi me aftësi të kufizuara për një ditë ose disa orë dhe e dinë se si ndihemi, por megjithatë. Gjëja më e mirë që ata mund të bëjnë nëse duan të përpiqen të kuptojnë se si është përmes syve tanë, është të bëjnë një gjë të thjeshtë, që është të na dëgjojnë dhe të mos flasin për ne. Nuk është se mund ta varni aftësinë tuaj të kufizuar në dollap kur të ktheheni në shtëpi. Disa njerëz mendojnë se mund të ecin në këpucët e një personi me aftësi të kufizuara për një ditë ose disa orë dhe e dinë se si ndihemi, por megjithatë. Gjëja më e mirë që ata mund të bëjnë nëse duan të përpiqen të kuptojnë se si është përmes syve tanë, është të bëjnë një gjë të thjeshtë, që është të na dëgjojnë dhe të mos flasin për ne. Nuk është se mund ta varni aftësinë tuaj të kufizuar në dollap kur të ktheheni në shtëpi. Disa njerëz mendojnë se mund të ecin në këpucët e një personi me aftësi të kufizuara për një ditë ose disa orë dhe e dinë se si ndihemi, por megjithatë. Gjëja më e mirë që ata mund të bëjnë nëse duan të përpiqen të kuptojnë se si është përmes syve tanë, është të bëjnë një gjë të thjeshtë, që është të na dëgjojnë dhe të mos flasin për ne.

Ka një frazë që unë e besoj shumë që e kam krijuar. Është komoditeti nuk është i barabartë me aksesueshmërinë, aksesueshmëria është i barabartë me komoditetin. Kur ka akses, atëherë është i përshtatshëm për të gjithë dhe i aksesueshëm në të njëjtën kohë.

#DisabledLivesMatter!

si  

Përgjigju

1 orë 

aktive

assaf benyamini

Adam Guymon Faleminderit për shpërndarjen. Shpresoj se do të kemi sukses në përmirësimin e ndërgjegjësimit për këto probleme, për njerëzit si ne.

K. Më poshtë është e-maili që i dërgova Departamentit të Kërkimeve Publike të Ministrisë së Drejtësisë në Shtetin e Izraelit:

Yahoo/dërguar

assaf benyamini< [email protected] >

te:

[email protected]

Të dielën, 30 Prill në ora 16:55

Për: Ministrinë e Drejtësisë – Departamenti i Kërkimeve Publike.

Subjekti: Byroja e Ndihmës Juridike – mungesa e përgjigjes.

Të nderuara zonja / Zotërinj.

Kohët e fundit (po i shkruaj këto fjalë të dielën, 30 prill 2023) kontaktova me Byronë e Ndihmës Juridike në Jerusalem – dhe siç mund ta shihni nga përgjigja e tyre, këto MZBA nuk janë të gatshme të ndihmojnë në pretendimin se kjo është, si të thuash. , një çështje penale. Të gjitha përpjekjet e mia për t’u shpjeguar sepse objekti i apelit tim nuk ka të bëjë aspak me fushën penale apo me çështjen e krimit, por me një fushë krejtësisht tjetër: abuzimin e qytetarëve të vegjël nga autoritetet dhe abuzimin e tyre. fuqia ndaj meje – të gjitha këto u ndeshën me një mur në formën e paqartësisë, injorancës dhe keqdashjes. Ndaj, kam një pyetje të thjeshtë për ju: çfarë duhet të bëjë një person në situatën time në një rast të tillë (jetoj me të ardhura shumë të ulëta – një kompensim invaliditeti nga Instituti Kombëtar i Sigurimeve dhe nuk kam mundësi të paguaj një avokat privatisht) ?

 

Çfarë saktësisht prisni të bëj? Zyra e Ndihmës Juridike e Ministrisë së Drejtësisë supozohet të jetë adresë pikërisht për këto situata!!! Ju lutem shikoni kërkesën time si ankesë kundër Byrosë për Ndihmë Juridike të Ministrisë së Drejtësisë. Përshëndetje, Asaf Binyamini.

post Scriptum. 1) Më poshtë është korrespondenca ime me Byronë e Ndihmës Juridike të Ministrisë së Drejtësisë për temën për të cilën po flasim këtu:

assaf benyamini <[email protected]>Për: qendrën e ndihmës juridike

Të dielën, 30 prill në ora 16:12

pa mëdyshje jo. Kjo nuk është një çështje penale, por një problem tjetër: abuzimi i autoriteteve (në këtë rast Bashkia e Jerusalemit dhe Gjykata e Çështjeve Vendore të Jerusalemit) si person me aftësi të kufizuara dhe nevojtarë. Për shkak të të ardhurave të mia të ulëta (jetoj me një pagesë invaliditeti nga Instituti Kombëtar i Sigurimeve) nuk jam në gjendje të paguaj tarifat e një avokati Privat. Pikërisht në këtë lloj rastet duhet të ndihmojë Byroja për Ndihmë Juridike. Ndaj ju lus që ta rishikoni këtë vendim – ju lutem lexoni kërkesën time – këto gjëra nuk kanë të bëjnë fare me çështje penale apo krime të çfarëdo lloji!! Vetëm shpërdorim i pushtetit të pushtetit ndaj qytetarit të vogël – asgjë tjetër!!

pershendetje,

assaf benyamini. Fshih mesazhin origjinal

të dielën, 30 prill 2023 në orën 16:01:11 GMT+3, qendra e ndihmës juridike

[email protected]> Shkruar nga:

Përshëndetje, çështja për të cilën na kontaktuat është një çështje penale që nuk është në fushën tonë të ekspertizës

Përshëndetjet më të mira,

Qendra e departamentit për ndihmë juridike

Qendra Kombëtare e Thirrjeve 972-73-3927788 Si pjesë e shërbimit që ju ofron Ministria e Drejtësisë, ju ftojmë të hyni në faqen e internetit ‘Çdo e drejtë’ – sepse keni të drejtë të dini se cila është e drejta juaj!

2) Dua të theksoj se njoftimi i Byrosë së Ndihmës Juridike në lidhje me refuzimin e tyre për të trajtuar ankesën time ndaj tyre më është dhënë edhe mua në një telefonatë: një telefonatë në telefonin tim celular 972-58-6784040 nga e diela, 30 Prill 2023 në orën 15:57 – telefonatë e ardhur nga numri: 972 -73-3927788.

 

3) Më poshtë janë detajet e çështjes për të cilën kam kërkuar të konsultohem me Byronë e Ndihmës Juridike (dhe shihet qartë se kjo nuk ka të bëjë fare me një çështje penale apo krim të çfarëdo lloji):

Tek:
Subjekti: një problem me thirrjet gjyqësore.
Të nderuara zonja / Zotërinj.

Më 12 Prill 2021, mbërrita së bashku me babain tim në degën e Bank Leumi në Bulevardin Herzl 106 në lagjen Beit Hakarem në Jerusalem për punë personale. Para se të hynim në degë, babai im e parkoi makinën në një vend që nuk pengonte fare trafikun dhe vetëm për disa minuta. Pavarësisht kësaj, babai im mori një gjobë – dhe pasi ankesa që parashtrova në Divizionin e Shërbimeve të Parkimit të Komunës së Jerusalemit u refuzua prej tyre, babai im kërkoi të paraqitej për këtë çështje në Gjykatën e Çështjeve Vendore për ta apeluar atë. Megjithatë, Gjykata e Çështjeve Lokale në Jerusalem, ku çështja është në pritje, refuzon të caktojë një datë për seancën – dhe kjo pavarësisht kërkesave të përsëritura që iu janë bërë dhe kjo me një sërë arsyetimesh të ndryshme. Dua të theksoj se jam një person me aftësi të kufizuara dhe të sëmurë 50 vjeç, dhe babai im është një burrë 82-vjeçar – dhe Komuna e Jerusalemit thjesht nuk është gati ta marrë parasysh këtë. Kjo dhe më shumë: ata (Bashkia e Jerusalemit) i shtuan veprimet e tyre dhe madje zgjodhën të më dërgojnë një letër kërcënuese në lidhje me borxhin – i cili tani është 375 NIS. Në këto rrethana, do të doja të zbuloja se çfarë bëhet në një rast të tillë – në të cilën gjykata refuzon të caktojë datën e seancës.

Të fala,

assaf Benyamini,
Kiryat Menachem,

Jerusalemi,

IZRAEL,

Kodi postar: 9662592.

numrat e mi të telefonit: në një shtëpi sekrete për shkak të ngacmimeve dhe një ankesë në policinë izraelite që nuk u trajtua. Mobile-972-58-6784040. Faks-972-77-2700076.

post scriptum 1. Numri im i ID: 029547403.
2. Adresat e mia të emailit: [email protected] ose: [email protected] ose : [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: assaffff@ protonmail.com ose: [email protected] ose: [email protected]
3. Numri i çështjes në Gjykatën e Çështjeve Lokale në Jerusalem: 22700-12-224. Detajet për t’i kontaktuar ata:

Gjykata e Çështjeve Lokale në Jerusalem,

7 Shivtei Israel St.,

Jerusalemi,

IZRAEL,

Kodi postar: 9510523.

Numrat e tyre të telefonit: 972-2-6297050. dhe: 972-2-6296333. dhe: 972-2-6296000.

dhe: 972-77-2703333. Numri i tyre i faksit: 972-74-7937847.

4. Adresa e emailit ku mund të kontaktoni babain tim, z. Dubi Benyamini: [email protected]

L . Lidhjet e mia:

1)shoqata “koleg për të shkuar”-Ushtarët shoqërues të liruar në Izrael

2)mundësi për ndryshim-përgatitje paraushtarake për udhëheqje dhe fuqizim personalisht

3)aleanca e projektit me aftësi të kufizuara dhe media

4)Tregimi i çaktivizuar

5)app ndalo atë për të raportuar Për sjelljen shoqërore jo të përshtatshme

6)ndarja e skedarëve në një mënyrë falas

7)skedarë për t’u ndarë në publik

8)gjetës i emailit tomba.io

9)Filmi i fundit i Dunkel(filmi është në hebraisht)

 

             - Keni gjetur një gabim? Me trego per te -
Print Friendly, PDF & Email