Visit BlogAdda.com to discover Indian blogs getLinks(); ?> ndikuesit - מידע לאנשים עם מוגבלויות

ndikuesit

Tek:

Subjekti: Ndihmë nga ndikuesit.

Të nderuara zonja / Zotërinj.

Në vitin 2007 u bashkua me luftën e invalidëve në Izrael. Që nga data 10 korrik 2018, këtë po e bëj si pjesë e lëvizjes transparente të personave me aftësi të kufizuara “Nitgaber” në të cilën u bashkova.

Siç e dimë, njerëzit që përpiqen të promovojnë gjëra të ndryshme në internet si produkte, faqe interneti që zotërojnë dhe në shumë raste edhe beteja sociale të llojeve të ndryshme, ndonjëherë ndihmohen nga influencuesit e rrjetit – njerëz të famshëm (të ashtuquajturit “të famshëm”) që promovojnë idetë e tyre për një tarifë jashtëzakonisht të lartë.

Pyetja ime për ju është: A njihni një model ekonomik, me ndihmën e të cilit edhe njerëz si unë, që jetojnë me të ardhura të ulëta, mund të integrohen në një format të tillë?

Të fala,

Asaf Benjamin.

A. Më poshtë është mesazhi, të cilin e kam shpërndarë në grupin në Facebook “The Morning World”:

 

Asaf Benjamintë përbashkëtaGrupi.

Minuta e parë

 

te: “bota në mëngjes“.

Tema: Ngacmime telefonike.

Të nderuara zonja / Zotërinj.

Në dy ditët e fundit (po i shkruaj këto fjalë të mërkurën, 16 nëntor 2022 në orën 10:20) kam marrë telefonata shqetësuese në numrin tim fiks të shtëpisë 972-2-6427757, ku çdo herë arsyetimi është i ndryshëm: një herë dikush pretendonte të ishte punonjës i një kompanie të energjisë elektrike dhe me sa duket u përpoq të më vidhte para në këtë mënyrë, një herë dikush pretendonte të ishte punonjës i Bankës Leumi që me sa duket vepronte për të njëjtin qëllim, një herë tjetër dikush pretendonte të ishte polic. oficer për të më trembur, dhe një herë tjetër një telefonatë nga një grua që u prezantua, gjoja si shoqja e nënës sime.

Do të theksoj se pavarësisht kërkesave të mia të shprehura nga këta persona që të mos telefonojnë, ata vazhdojnë ta bëjnë këtë. Fatkeqësisht, të gjitha përpjekjet e mia për të ndalur ngacmimet (përfshirë përpjekjen time për t’u shpjeguar atyre se kjo është një vepër penale për të gjitha qëllimet dhe se ata mund të shkojnë patjetër në burg për të) nuk ndihmojnë, dhe këta njerëz vazhdojnë të telefonojnë përsëri dhe përsëri, dhe gjithashtu më mallkoni dhe më kërcënoni ashtu dhe pa asnjë arsye apo justifikim.

Dua të theksoj se meqenëse telefoni im fiks 972-2-6427757 nuk ka një ekran që tregon numrin nga i cili kryhen këto thirrje, nuk e di se nga cilët numra janë duke u bërë këto thirrje – telefonata që janë bërë dje. përafërsisht ndërmjet orës 16:00 dhe 23:00 (kjo është afërsisht 30 deri në 40 herë që këta njerëz kanë thirrur – nuk e kam numrin e saktë).

Rreth orës 20:30 më ka telefonuar një grua për këtë çështje e cila është prezantuar si nëna e fëmijëve që kanë bërë këto thirrje ngacmuese dhe sipas saj më ka kërkuar falje për veprimet e tyre dhe më ka thënë se është “tronditur” nga kjo. Pak më vonë më mori në telefon një burrë i cili u prezantua si Itay ben Shmuel dhe pretendoi se ishte babai i këtyre fëmijëve dhe se si “ndëshkim” për këto biseda shqetësuese ushtron dhunë fizike ndaj tyre. Më dha telefonin e tij

numri 972-54-7777143 – dhe kjo për t’i “raportuar” atij nëse dhe kur do të vazhdojë ngacmimi.

Mirëpo, edhe pas këtyre dy telefonatave, ngacmimet nuk u ndalën – madje ngacmuesit më telefonuan sot në orën 7:44 të mëngjesit për të më bërë një “zgjim”. E mbylla menjëherë telefonin.

Dhe për ta përmbledhur: Unë nuk kam asnjë njohje me këta njerëz dhe nuk e kuptoj pse më thërrasin dhe çfarë duan nga jeta ime.

Dhe në dritën e faktit se kërkesat e mia të përsëritura prej tyre për të ndaluar telefonatat thjesht nuk ndihmojnë, po përpiqem të kuptoj se çfarë mund të bëhet në një situatë të tillë.

Me sa di unë ngacmimi telefonik është vepër penale.

Unë do të theksoj se jam një person me aftësi të kufizuara dhe të sëmurë dhe nuk kam aftësi të përballem me njerëz të tillë – dhe jam thjesht i humbur përballë këtyre ngacmimeve që thjesht nuk ndalen.

Të fala,

assaf benyamini,

Rruga 115 Kosta Rika,

Hyrja A-banesa 4,

Kiryat Menachem,

Jerusalemi,

ISRAEL, kodi postar: 9662592.

numrat e mi të telefonit: në shtëpi-972-2-6427757. Mobile-972-58-6784040.

Faks-972-77-2700076.

 

B. Më poshtë është postimi, të cilin e kam shpërndarë në grupin në Facebook “Viktimat e krimit kërkojnë të drejta”:

 

Asaf Benjamintë përbashkëtaGrupi.

 

19 orë

Për: “të drejtat e kërkesës kundër veprës penale“.

Tema: ngacmim telefonik.

Të nderuara zonja / Zotërinj.

Në dy ditët e fundit (këto fjalë po i shkruaj të mërkurën, 16 nëntor 2022 në orën 10:20) kam marrë telefonata shqetësuese në linjën time fikse të shtëpisë.

numri 972-2-6427757, ku çdo herë arsyetimi është i ndryshëm: një herë dikush pretendonte të ishte punonjës i një kompanie Elektrike dhe me sa duket u përpoq të më vidhte para në këtë mënyrë, një herë tjetër dikush pretendonte të ishte punonjës i Bankës Leumi. me sa duket veproi për të njëjtin qëllim, një herë tjetër dikush u shtir si oficer policie për të më trembur dhe një herë një telefonatë nga një grua që u prezantua, gjoja si shoqja e nënës sime.

Do të theksoj se pavarësisht kërkesave të mia të shprehura nga këta persona që të mos telefonojnë, ata vazhdojnë ta bëjnë këtë. Fatkeqësisht, të gjitha përpjekjet e mia për të ndalur ngacmimet (përfshirë përpjekjen time për t’u shpjeguar atyre se kjo është një vepër penale për të gjitha qëllimet dhe se ata mund të shkojnë patjetër në burg për të) nuk ndihmojnë, dhe këta njerëz vazhdojnë të telefonojnë përsëri dhe përsëri, dhe gjithashtu më mallkoni dhe më kërcënoni ashtu dhe pa asnjë arsye apo justifikim.

Dua të theksoj se meqenëse telefoni im fiks 972-2-6427757 nuk ka një ekran që tregon numrin nga i cili kryhen këto thirrje, nuk e di se nga cilët numra janë duke u bërë këto thirrje – telefonata që janë bërë dje. përafërsisht ndërmjet orës 16:00 dhe 23:00 (kjo është afërsisht 30 deri në 40 herë që këta njerëz kanë thirrur – nuk e kam numrin e saktë).

Rreth orës 20:30 më ka telefonuar një grua për këtë çështje e cila është prezantuar si nëna e fëmijëve që kanë bërë këto thirrje ngacmuese dhe sipas saj më ka kërkuar falje për veprimet e tyre dhe më ka thënë se është “tronditur” nga kjo. Pak më vonë më mori në telefon një burrë i cili u prezantua si Itay ben Shmuel dhe pretendoi se ishte babai i këtyre fëmijëve dhe se si “ndëshkim” për këto biseda shqetësuese ushtron dhunë fizike ndaj tyre. Më dha telefonin e tij

numri 972-54-7777143 – dhe kjo për t’i “raportuar” atij nëse dhe kur do të vazhdojë ngacmimi.

Mirëpo, edhe pas këtyre dy telefonatave, ngacmimet nuk u ndalën – madje ngacmuesit më telefonuan sot në orën 7:44 të mëngjesit për të më bërë një “zgjim”. E mbylla menjëherë telefonin.

Dhe për ta përmbledhur: Unë nuk kam asnjë njohje me këta njerëz dhe nuk e kuptoj pse më thërrasin dhe çfarë duan nga jeta ime.

Dhe në dritën e faktit se kërkesat e mia të përsëritura prej tyre për të ndaluar telefonatat thjesht nuk ndihmojnë, po përpiqem të kuptoj se çfarë mund të bëhet në një situatë të tillë.

Me sa di unë ngacmimi telefonik është vepër penale.

Unë do të theksoj se jam një person me aftësi të kufizuara dhe të sëmurë dhe nuk kam aftësi të përballem me njerëz të tillë – dhe jam thjesht i humbur përballë këtyre ngacmimeve që thjesht nuk ndalen.

Të fala,

assaf benyamini,

Rruga 115 Kosta Rika,

Hyrja A-banesa 4,

Kiryat Menachem,

Jerusalemi,

ISRAEL, kodi postar: 9662592

numrat e mi të telefonit: në shtëpi-972-2-6427757. Mobile-972-58-6784040.

Faks-972-77-2700076.

post Scriptum. 1) Do të vërej se fatkeqësisht në orën e fundit (po i shkruaj këto fjalë të enjten, 17 nëntor 2022 në orën 14:20) ngacmimi ka rifilluar – dhe këtë herë me një justifikim veçanërisht të neveritshëm, të neveritshëm dhe tronditës: një ngacmues i cili pretendon se “po kërkon tutor”. Ai gjithashtu u përpoq të më bënte presion, sepse unë do të anuloj denoncimin në polici që kam bërë për këtë çështje sot në mëngjes – diçka që nuk kam ndërmend ta bëj në asnjë rast.

2) Numrat WhatsApp nga të cilët janë kryer disa ngacmime:

972-53-2432354. dhe: 972-52-7807839. dhe: 972-53-5277840.

dhe: 972-53-6285507. dhe: 972-53-7120201. dhe: 972-54-5605887. dhe: 972-50-6829098.

 

C. Më poshtë është mesazhi që kam marrë nga Policia e Izraelit në lidhje me mbylljen e ankesës në këtë çështje – dhe kjo pa bërë asgjë ndërkohë që ngacmimet vazhdojnë ende (një shembull i abuzimit të keq të autoriteteve në shtetin e Izraelit ndaj të vegjëlve qytetar):

parandalohet

assaf benyamini< [email protected] >

Tek:

Poetike. io

[email protected]

 [email protected]

E mërkurë, 23 nëntor ora 1:06

Përshëndetje, assaf benyamini

shkyç

Informacioni në dosje

Format për shkarkim Menaxhimi i mjeteve të kontaktit

Informacione të përgjithshme hebraike Udhëzues për të drejtat

 

Rasti numër 5191582022

Menaxhimi i komunikimit

Shtyp Updates0Involved0Partners0Data e Përditësimit të Fundit 11/22/2022Shto një adresë emaili në përshkrimin e çështjes Shto një përshkrim të rastit Statusi i çështjes Është marrë vendim për mbylljen e rastit dhe për të mos ndjekur penalisht të dyshuarit. Një njoftim me shkrim do t’ju dërgohet për vendimin dhe të drejtën tuaj për të ankimuar, brenda 60 ditëve nga marrja e njoftimit. Njësia hetuese është: Aham Moriah dhe numri i telefonit të koordinatorit të hetimit është: 5683200 972-2 Arsyet e mbylljes së çështjes mund ta merrni në këtë mënyrë: Nëse dëshironi të merrni arsyen e mbylljes së çështjes, klikoni në link: Do të doja të merrja arsyen e mbylljes së çështjes.

 

I përfshirë në çështje Nuk u gjet asnjë ortak i përfshirë në këtë çështje.

https://mena.police.gov.il/menasite/data/tikdetails#:~:text=%D7%A9%D7%9C%D7%95%D7%9D%2C%20%D7%90%D7% A1%D7%A3%20%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%99,%D7%A0%D7%9E%D7%A6%D7 %90%D7%95%20%D7%A9%D7%95%D7%AA%D7%A4%D7%99%D7%9D%20%D7%91%D7%AA%D7%99%D7%A7

 

D. Më poshtë është mesazhi, të cilin e kam shpërndarë në grupin në Facebook “Nata e bisedave me Avi Katz103FM“:

 

Al: “Bisedat e natës me Avi Katz 103FM”.

Subjekti: këshilla gazetareske.

Të nderuara zonja / Zotërinj.

Në vitin 2007 iu bashkova luftës së invalidëve në Izrael dhe që nga 10 korriku 2018 e bëj këtë si pjesë e lëvizjes “Nitgaber” ku u bëra pjesë. Në lëvizjen “Nitgaber” ne përpiqemi të promovojmë të drejtat e “invalidëve transparentë” – njerëz si unë që vuajnë nga aftësi të kufizuara dhe probleme të rënda shëndetësore që nuk duken dukshëm nga jashtë – gjë që shkakton diskriminim edhe në raport me personat e tjerë me aftësi të kufizuara. .

Do të theksoj se sukseset në avancimin e luftës ishin jashtëzakonisht të kufizuara dhe edhe sot (po i shkruaj këto fjalë të enjten, 16 qershor 2022) autoritetet e ndryshme në shtetin e Izraelit nuk bashkëpunojnë me ne – dhe nuk bëjnë asgjë përveç na drejtoni përpara dhe mbrapa një sekondë më vonë.

Pas shumë thirrjeve drejtuar mediave izraelite dhe artikujve të botuar në të (në disa prej të cilëve ka marrë pjesë edhe autori i kësaj letre) nuk më ndihmuan, mendova të provoja një mënyrë tjetër veprimi: një apel për mediat e huaja jashtë shtetit të Izraelit, në përpjekje për të gjetur gazetarë nga vende të ndryshme të botës që do të tregonin interes për këtë temë.

Prandaj, do të doja t’ju pyesja: A keni ndonjë ide se si mund të bëhet kjo?

Të fala,

assaf Binjamin,

Rruga 115 Kosta Rika,

Hyrja A-banesa 4,

Kiryat Menachem,

Jerusalemi,

ISRAEL, kodi postar: 9662592.

numrat e mi të telefonit: në shtëpi-972-2-6427757. Mobile-972-58-6784040.

Faks-972-77-2700076.

post Scriptum. 1) Drejtuesja e lëvizjes “Nitgaber”, e cila është edhe themeluese e saj, është zonja Tatiana Kaduchkin dhe numri i saj i telefonit është:

972-52-3708001.

Ju mund ta kontaktoni atë me telefon të dielave deri të enjten midis orëve 11:00 dhe 20:00 me kohën e Izraelit – dhe kjo është me përjashtim të festave hebraike dhe festave të ndryshme izraelite.

Faqja e internetit e lëvizjes sonë:  https://www.nitgaber.com/

2) Më poshtë janë disa fjalë shpjeguese për lëvizjen tonë, siç u shfaqën në shtyp:

Tatiana Kaduchkin, një qytetare e zakonshme, vendosi të themelojë lëvizjen ‘Nitgaber’ për të ndihmuar ata që ajo i quan ‘invalidët transparentë’. Deri më tani, rreth 500 njerëz nga i gjithë shteti i Izraelit janë mbledhur në lëvizjen e saj. Në një intervistë për Yoman të Channel 7, ajo flet për projektin dhe për ata persona me aftësi të kufizuara që nuk marrin ndihmën e duhur dhe të mjaftueshme nga agjencitë përkatëse, thjesht sepse janë transparentë.

Sipas saj, popullsia me aftësi të kufizuara mund të ndahet në dy grupe: invalidët me karrocë dhe invalidët pa karrocë. Grupin e dytë ajo e përkufizon si “invalidët transparentë”, pasi sipas saj, nuk marrin të njëjtat shërbime si personat me aftësi të kufizuara me karrige me rrota, edhe pse përkufizohen si me aftësi të kufizuara 75-100 për qind.

Këta persona, shpjegon ajo, nuk mund të sigurojnë jetesën e tyre dhe kanë nevojë për ndihmën e shërbimeve shtesë që u takojnë personave me aftësi të kufizuara me karrige me rrota. Për shembull, invalidët transparent marrin një pagesë të ulët invaliditeti nga Sigurimet Kombëtare, nuk marrin shtesa të caktuara si kompensim për shërbime speciale, kompensim shoqërues, kompensim lëvizshmërie dhe gjithashtu marrin një shtesë më të ulët nga Ministria e Strehimit.

Sipas hulumtimit të kryer nga Kaduchkin, këta persona me aftësi të kufizuara transparente janë të uritur për bukë, pavarësisht përpjekjes për të pohuar se në Izraelin e vitit 2016 nuk ka njerëz të uritur për bukë. Hulumtimi që ajo ka bërë gjithashtu thekson se shkalla e vetëvrasjeve mes tyre është e lartë. Në lëvizjen që ajo themeloi, ajo punon për vendosjen e personave me aftësi të kufizuara transparente në listat e pritjes për banesat publike. Kjo pasi, sipas saj, ata zakonisht nuk hyjnë në këto lista edhe pse supozohet se kanë të drejtë. Ajo mban jo pak takime me anëtarët e Knesset-it dhe madje merr pjesë në mbledhje dhe diskutime të komisioneve përkatëse në Knesset, por sipas saj ata që janë në gjendje të ndihmojnë nuk dëgjojnë dhe ata që dëgjojnë janë në opozitë dhe për këtë arsye nuk munden. ndihmë.

Tani ajo u bën thirrje gjithnjë e më shumë personave me aftësi të kufizuara “transparente” që t’i bashkohen, ta kontaktojnë që ajo t’i ndihmojë. Sipas saj, nëse situata vijon si sot, nuk do të ketë shpëtim nga demonstrata e personave me aftësi të kufizuara që do të kërkojnë të drejtat e tyre dhe kushtet elementare për jetesën e tyre.

3) Faqja ime e internetit:  https://www.disability55.com/

4) Numri im ID: 029547403.

5) Adresat e mia të e-mail: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: ass.benyam[email protected] ose: [email protected] ose: [email protected]

6) Më poshtë janë disa lidhje, përmes të cilave mund të gjeni më shumë informacion për mua dhe për luftën e invalidëve në të cilën unë marr pjesë:

https://www.facebook.com/groups/545981860330691/

https://soundcloud.com/user-912428455

https://assafcontent.ghost.io/

https://www.youtube.com/watch?v=TNLEE5KIdK4

https://shavvim.co.il/…/%d7%90%d7%a0%d7%99-%d7%9c%d7…/

https://www.youtube.com/channel/UCX17EMVKfwYLVJNQN9Qlzrg

 

https://www.themarker.com/…/0000017f-e189-d7b2-a77f…

E. Më poshtë është letra ime drejtuar zonjës Yochi Chibotero, kryetare e forumit “Otzma” – një forum për familjet e personave të dëmtuar mendërisht:

 

Letra ime drejtuar zonjës Yochi Chibotero, kryetare e forumit “Otzma” – një forum për familjet e personave të dëmtuar mendërisht.

 [email protected]

Të dielën, 20 nëntor ora 8:35

Përshëndetje për znj. Yochi Chibotero:

 

Në ditët në vijim (ende nuk e di saktësisht se kur) mund të jem në gjendje të dal pa ndalesë në emisionin e Avi Katz në radio – në një intervistë për popullatën me aftësi të kufizuara dhe me probleme mendore dhe çështje të tjera të ngjashme.

Si dikush që jeton në një mjedis terapeutik për të dëmtuarit mendorë në Jerusalem dhe që ka marrë pjesë në luftën e invalidëve në Izrael që nga viti 2007, është e rëndësishme për mua, nëse dhe kur mund të dal në transmetim (nuk është ende e sigurt ) të flas për problemet me të cilat përballet sistemi terapeutik në tërësi dhe jo vetëm për vështirësitë e mia personale.

Prandaj, nëse ka gjëra që mendoni se duhet të futen në agjendën publike dhe për të cilat flitet në media, mund të më shkruani për këtë. Sigurisht, këto janë vetëm çështje të përgjithshme – dhe pa përmendur emrat e anëtarëve të stafit/trajtimit apo emrat e pacientëve. Natyrisht, duke qenë se ky është një emision radiofonik, koha e caktuar për mua mund të mos jetë shumë – në çdo rast, do të përpiqem të bëj më të mirën.

Përshëndetjet më të mira,

assaf benyamini,

115 Kosta Rika Rr., hyrja A ‘-apartamenti numër 4,

Kiryat Menachem,

Jerusalemi,

ISRAEL, kodi postar: 9662592.

numrat e mi të telefonit: shtëpi-972-2-6427757. Mobile-972-58-6784040.

Faks-972-77-2700076.

 

F. Më poshtë janë 3 histori që kam shkruar:

 

                                                Historia numër 1 – përmbytja e fushave:

 

Viti është 2100. Pas përkeqësimit të krizës klimatike, shumë qytete bregdetare në botë po vuajnë gjithnjë e më shumë nga përmbytjet – dhe popullata gjithnjë e më të mëdha po i braktisin ato dhe po zhvendosen për të jetuar në male. Ndikimi në tregun e banesave është vendimtar: banesat në qytetet e braktisura bregdetare janë shumë të ulëta dhe ndonjëherë mund të merren me qira falas. Nga ana tjetër, në zonat malore çmimet e banesave janë shumë të larta dhe vetëm një pjesë shumë e vogël e popullsisë ka mundësi të blejë ose marrë me qira apartamente atje. Shumë zona të lagjeve të varfëra me shkallë imagjinare të krimit janë të përqendruara në plazhe – dhe asnjë qeveri në botë nuk është në gjendje të merret me situatën.

Shumë popullata të varfra nga zonat bregdetare përpiqen të depërtojnë në rezidencat e të pasurve në malet e larta dhe të pushtojnë zonat e lagjeve luksoze në Keç. Në këto konflikte, secila nga palët – banorët e qyteteve bregdetare nga njëra anë, si dhe malësorët nga ana tjetër që përpiqen të mbrojnë shtëpitë e tyre, organizojnë ushtri private. Banorët e pasur malësorë refuzojnë me këmbëngulje të ndihmojnë banorët e zonave bregdetare – edhe kur fatkeqësitë në zonat bregdetare sa vijnë e përkeqësohen.

Institucionet e ndryshme qeveritare, të cilat janë shpërngulur të gjitha në rajonet malore, nuk janë gati të dëgjojnë hallet tona dhe të tregojnë një paqartësi të tmerrshme edhe përballë tragjedive njerëzore dhe fatkeqësive të mëdha. Ne, banorët e zonave të rrafshta, e kemi gjetur veten në një rrugë pa krye: sigurisht që rritja e nivelit të detit që na shkaktoi dhe na shkakton gjithnjë e më shumë fatkeqësi nuk është nën kontrollin tonë – dhe ligësia e popullsive malore gjithashtu nuk na lë zgjidhje. por për të vazhduar përpjekjet për të arritur në shtëpitë e të pasurve dhe gjithnjë e më shumë përpjekje për të marrë pushtetin me dhunë.

Dhe e ardhmja? Të gjithë ne këtu në bregdet do të gjejmë vdekjen tonë në një kohë të shkurtër – si rezultat i përmbytjeve ose në një nga betejat tona kundër popullatave të pasura dhe të liga.

Çfarë aleance e çuditshme: të pasurit dhe malet nga njëra anë dhe deti nga ana tjetër që na mbyt ne të varfërve nga të gjitha anët dhe na shkaktojnë shkatërrimin…

                                                     Historia numër 2 – Vrima e Shpresës:

Një degë e re e turizmit po zhvillohet në të gjithë botën: turistët që vijnë për të parë gropat që janë hapur në vende të ndryshme. Fluksi gjithnjë në rritje i turistëve bën që kompanitë turistike të kërkojnë vazhdimisht gjithnjë e më shumë vende gropash ku turistët mund të shikojnë. Si pjesë e këtyre kërkimeve, shumë kompani turistike krijojnë kontakte të paligjshme me kontraktorët e ndërtimit në shumë vende të botës – dhe në këmbim të pagesës që marrin këta kontraktorë, ata angazhohen ndaj kompanive turistike të krijojnë mangësi dhe keqfunksionime në ndërtim që do të shkaktojnë formimi i gropave shtesë që turistët mund të vëzhgojnë.

Në këtë situatë, po krijohet një organizatë ndërkombëtare e quajtur “The International Sinkhole Warriors” – një organizatë që synon të luftojë kundër normave të reja dhe problematike dhe të përpiqet të kthejë të gjithë industrinë e ndërtimit në vendin e pastër dhe të arsyeshëm ku ishte në përputhje me rrethanat. – dhe kjo duke pasur parasysh viktimat e shumta që shkaktohen si pasojë e gropave dhe defekteve në ndërtim. Kjo organizatë zhvillon një fushatë, e cila u bën thirrje qeverive të botës që të zhvillojnë një luftë shumë më agresive si kundër kompanive turistike që paguajnë ryshfet për kontraktorët, ashtu edhe kundër kontraktorëve të ndërtimit që bien dakord ta pranojnë atë dhe të miratojnë një ligj që parashikon dënimin me vdekje për këdo që shpallet fajtor për të. Fushata është e suksesshme, dhe me të vërtetë shumë kontraktorë ndërtimi,

Në shtetin e Izraelit, një i ri nga komuniteti ultra-ortodoks u kap dhe u akuzua në gjykatë dhe gjithashtu u dënua për shumë nga këto transaksione. Ngrihet një protestë e gjerë publike që kërkon që ai të mos ekzekutohet dhe të mjaftohet me dërgimin e tij në burg për të gjithë jetën. Fushata përfshin slogane shumë të shëmtuara dhe provokuese – megjithatë ajo ndihmon dhe i riu që ishte përgjegjës për të gjitha ato transaksione të rënda u dërgua me të vërtetë në burg dhe nuk u ekzekutua. Në ditën e tij të parë pas hekurave, një gropë u hap në dhomën e të burgosurit – dhe që atëherë askush nuk ka mundur ta gjejë atë. Për të kryhen kërkime të shumta, policia heton të gjithë të afërmit e tij, miqtë e tij, punonjësit e burgut dhe të burgosurit e tjerë.

Shfaqen shumë spekulime: disa besojnë se gropa në burg shkaktoi formimin e një tuneli përmes të cilit i burgosuri u arratis dhe filloi të jetonte në një tokë të huaj me një identitet të rremë. Disa pretendojnë se ai mbeti në fund të gropës dhe të burgosurit e tjerë u siguruan që t’i dërgonin fshehurazi ushqimin dhe gjërat e nevojshme themelore. Dhe disa pretendojnë se burri u vra, por trupi i tij nuk u gjet.

Megjithatë, misteri mbetet dhe askush nuk e di se ku u zhduk i burgosuri në ditën e parë të burgimit.

                                                 Historia numër 3 – protestat e havjarit:

Siç e dini, në politikën franceze ekziston një koncept i quajtur “Haviari i majtë”. Referenca është për njerëzit e majtë që janë në pozitat e pushtetit në qeveri, të cilët supozohet se mbështesin vlerat e të drejtave të njeriut dhe të drejtat e qytetarëve për një ekzistencë minimale me dinjitet, por në praktikë udhëheqin një mënyrë jetese shpërdoruese dhe të dukshme në një mënyrë të tillë. një masë që vjen në kurriz të të drejtave për një ekzistencë minimale me dinjitet të atyre popullatave të pafavorizuara për të cilat i njëjti politikan me sa duket po kërkon shqetësim.

Në Francë vjen në pushtet një parti e majtë me një njeri, në të cilën nuk zhvillohen zgjedhje të brendshme. Kjo parti u zgjodh me të vërtetë në zgjedhje demokratike, por është krijuar një situatë në të cilën stili i gjallë i kreut të partisë është kaq i ndezur saqë e gjithë ekonomia franceze shembet: ndërtimi i pallateve luksoze të sundimtarit të ri nuk lë buxhet për asnjë degë tjetër. të ekonomisë: të gjitha spitalet dhe shkollat ​​janë mbyllur, rrugët nuk janë të asfaltuara dhe nuk ka mbetur asnjë buxhet as për ekzistencën e forcave të sigurisë – ushtrisë apo policisë. Publiku francez e shfrytëzon mirë situatën dhe në mungesë të forcave të policisë rrëzon sundimtarin në një revolucion të dhunshëm dhe turma e zemëruar e ekzekuton pa gjyq.

Organizatat e protestuesve vendosin një regjim të ri – i cili për fat të keq gjithashtu shkakton të njëjtat padrejtësi sociale në emër të vlerave të supozuara “të majta” – dhe qeveria e re zëvendëson flamurin e Francës me një flamur të ri me një foto të një shishe. havjar i thyer. Qeveria e re konfiskoi të gjitha pallatet e sundimtarit të mëparshëm – dhe si rezultat arrin të financojë forcat e sigurisë që do të shtypin brutalisht të gjitha demonstratat.

Në të gjithë botën zhvillohen demonstrata në të cilat publiku shpreh zemërimin e madh duke marrë shishe havjar dhe duke i hedhur në ambasadat franceze në vende të ndryshme.

Për shkak të çmimit të lartë të havjarit, këto demonstrata çojnë në një krizë të rëndë ekonomike në të gjithë botën – e cila fundoset për shumë vite në të cilën qindra miliona njerëz do të vdesin nga uria. Për shumë vite në vijim, në të gjithë botën do të zhvillohen luftëra brutale civile – në të cilat popullatat vazhdojnë të demonstrojnë para ambasadave franceze nga njëra anë – por në të njëjtën kohë vazhdojnë të mbajnë pasojat e tyre shkatërruese për shkak të mënyrës se si ato janë kryer.

G. Më poshtë është letra që i dërgova kompanisë Asher Communications:

assaf benyamini< [email protected] >

Tek:

[email protected]

E martë, 22 nëntor në orën 17:35

Përshëndetje për kompaninë “Asher Communications”:

Në fjalë: ofrues i huaj interneti.

Të nderuara zonja / Zotërinj.

Unë jam klient i kompanisë “Bezeq” nga zona e Jeruzalemit dhe jam abonuar në shërbimin e lidhjes me internetin dhe linjës telefonike.

Vitin e fundit (po i shkruaj këto fjalë të premten, 11 nëntor 2022 – disa orë para Shabbatit) një sjellje veçanërisht e egër nga ana e tyre është përsëritur vazhdimisht: edhe pse jam abonent dhe paguaj më të mirën. nga paratë e mia për shërbimin e fibrave optike, lidhja e internetit shkëputet vazhdimisht – Ashtu dhe pa arsye. Gjithashtu, ndonjëherë faqet e internetit të faqeve plotësisht legjitime nuk dalin, ashtu si dhe pa arsye. Gjithashtu në shumë raste surfimi në internet bëhet shumë i ngadalshëm – gjithashtu pa ndonjë arsye apo justifikim. Sa herë që kontaktoj me ekipet teknike të Bezeqit, problemi zgjidhet në kohën e duhur – megjithatë ai përsëritet përsëri pak kohë më vonë. I jam lutur shumë herë që të zgjidhin të gjitha problemet njëherë e përgjithmonë,

Pyetja ime është: A është teknikisht e mundur të marrësh shërbim nga një ofrues i huaj interneti (i vendosur jashtë territorit të Shtetit të Izraelit)? Apo për faktin se “Bezeq” ka monopolin e infrastrukturës që arrin në shtëpitë në Izrael, që edhe nëse arrij të lidhem me një ofrues të huaj interneti, në fakt nuk do të ketë asnjë kuptim dhe për këtë arsye një test i tillë është i panevojshëm në vendin e parë?

Të fala,

assaf benyamini,

Rruga 115 Kosta Rika,

Hyrja A-banesa 4,

Kiryat Menachem,

Jerusalemi,

ISRAEL, kodi postar: 9662592.

numrat e mi të telefonit: në shtëpi-972-2-6427757. Mobile-972-58-6784040.

Faks-972-77-2700076.

post Scriptum. 1) Numri im ID: 029547403.

2) Adresat e mia të e-mail: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected] dhe: assafbenya @hotmail.com dhe: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected]

3) Faqja ime e internetit: https://www.disability55.com/

Tek:

Subjekti: veprimet në sit.

Të nderuara zonja / Zotërinj.

 

Unë zotëroj faqen shumëgjuhëshe https://www.disability55.com/ që trajton çështjen e personave me aftësi të kufizuara.

Faqja ime u ndërtua në një sistem wordpress.org – dhe u ruajt në serverët e servers24.co.il.

Jam i interesuar për shërbimin e ofrimit të artikujve në faqen e internetit – sipas temave të zgjedhura nga pronari i faqes. Për shembull (i cili nuk ka lidhje me blogun tim dhe jepet vetëm për të shpjeguar çështjen: kur një blog merret me industrinë e automobilave, në të njëjtën kohë faqja e internetit merr automatikisht artikuj për blogun e saj nga e njëjta faqe interneti ku publikohen artikuj).

A njihni ndonjë faqe ose sistem në internet që ofron një shërbim të tillë?

Të fala,

assaf benyamini,

115 Kosta Rika St.,

hyrja A-apartamenti 4,

Kiryat Menachem,

Jerusalemi,

ISRAEL, kodi postar: 9662592.

numrat e mi të telefonit:: në shtëpi-972-2-6427757. Mobile-972-58-6784040.

Faks-972-77-2700076.

post Scriptum. 1) Numri im ID: 029547403.

2) Adresat e mia të postës elektronike: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected] dhe: [email protected] dhe : [email protected] dhe: assaff @protonmail.com dhe: [email protected]

3) Blogu im përfshin 67 gjuhët: uzbekisht, ukrainisht, urdu, azerbajxhan, italisht, indonezisht, islandisht, shqip, amharisht, anglisht, estonez, armenisht, bullgarisht, boshnjakisht, birmanisht, bjellorusisht, bengali, baskisht, gjeorgjisht, gjermanisht, danez , holandisht, hungarisht, hindi, vietnamez, taxhik, turkmen, telugu, tamilisht, greqisht, jidish, japonez, letonisht, lituanisht, mongolisht, malajisht, maltez, maqedonisht, norvegjeze, nepalisht, suahilisht, sinhalezisht, kinezisht, sllovenisht, sllovakisht , spanjisht, serbisht, hebraisht, arabisht, pashto, polonisht, portugalisht, filipinase, finlandeze, persiane, çeke, franceze, koreane, kazake, katalane, kirgize, kroate, rumune, ruse, suedeze dhe tajlandeze.

Unë jam duke kërkuar për një faqe interneti ose sistem në internet që mund të sigurojë shtimin automatik të artikujve në këto gjuhë.

4) Unë do të deklaroj se kam blerë shtesën “” me një kosto një herë të NIS 25 Enhanced Media Library” – dhe po bashkangjit këtu lidhjen e faqes së internetit ku mund të shkarkoni softuerin dhe më pas ta ngarkoni si shtojcë në WordPress.

https://wordpress.org/plugins/tinymce-advanced/

Çfarë veprimesh mund të kryhen me këtë shtojcë? Për çfarë mund të përdoret?

 

H. Më poshtë është e-maili që i dërgova “Effective Altruism Israel”:

assaf benyamini < [email protected] >

Tek:

[email protected]

E mërkurë, 23 nëntor ora 20:59

Al: “Altruizmi efektiv Izrael”.

Subjekti: Pyetje administrative.

Të nderuara zonja / Zotërinj.

Ditët e fundit (po i shkruaj këto fjalë të shtunën mbrëma, 5 nëntor 2022) kam dëgjuar në media se synohet të krijohet një autoritet për të luftuar varfërinë. A keni ndonjë informacion shtesë për këtë (kush është anëtar i këtij autoriteti, është autoritet qeveritar apo kompani private, cilat janë fushat e profesionit apo kompetencave të tij, etj.?

Me respekt,

assaf benyamini,

115 Kosta Rika Rr., Hyrja A – Apartament 4,

Kiryat Menachem,

Jerusalemi,

ISRAEL, kodi postar: 9662592.

numrat e mi të telefonit: në shtëpi-972-2-6427757. Mobile-972-58-6784040.

Faks-972-77-2700076.

post Scriptum. 1) Numri im ID: 029547403.

2) Adresat e mia të e-mail: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected]

 

3) Në vitin 2007 u bashkua me luftën e invalidëve në Izrael. Që nga 10 korriku 2018 jam

duke e bërë këtë si pjesë e lëvizjes transparente të personave me aftësi të kufizuara “Nitgaber” në të cilën u bashkua.

4) Më poshtë janë disa fjalë shpjeguese për lëvizjen në të cilën u bashkova më 10 korrik 2018, siç u shfaqën në shtyp:

Tatiana Kaduchkin, një qytetare e zakonshme, vendosi të themelojë lëvizjen ‘Nitgaber’ për të ndihmuar ata që ajo i quan ‘invalidët transparentë’. Deri më tani, rreth 500 njerëz nga i gjithë shteti i Izraelit janë mbledhur në lëvizjen e saj. Në një intervistë për Yoman të Channel 7, ajo flet për projektin dhe për ata persona me aftësi të kufizuara që nuk marrin ndihmën e duhur dhe të mjaftueshme nga agjencitë përkatëse, thjesht sepse janë transparentë.

Sipas saj, popullsia me aftësi të kufizuara mund të ndahet në dy grupe: invalidët me karrocë dhe invalidët pa karrocë. Grupin e dytë ajo e përkufizon si “invalidët transparentë”, pasi sipas saj, nuk marrin të njëjtat shërbime si personat me aftësi të kufizuara me karrige me rrota, edhe pse përkufizohen si me aftësi të kufizuara 75-100 për qind.

Këta persona, shpjegon ajo, nuk mund të sigurojnë jetesën e tyre dhe kanë nevojë për ndihmën e shërbimeve shtesë që u takojnë personave me aftësi të kufizuara me karrige me rrota. Për shembull, invalidët transparent marrin një pagesë të ulët invaliditeti nga Sigurimet Kombëtare, nuk marrin shtesa të caktuara si kompensim për shërbime speciale, kompensim shoqërues, kompensim lëvizshmërie dhe gjithashtu marrin një shtesë më të ulët nga Ministria e Strehimit.

Sipas hulumtimit të kryer nga Kaduchkin, këta persona me aftësi të kufizuara transparente janë të uritur për bukë, pavarësisht përpjekjes për të pohuar se në Izraelin e vitit 2016 nuk ka njerëz të uritur për bukë. Hulumtimi që ajo ka bërë gjithashtu thekson se shkalla e vetëvrasjeve mes tyre është e lartë. Në lëvizjen që ajo themeloi, ajo punon për vendosjen e personave me aftësi të kufizuara transparente në listat e pritjes për banesat publike. Kjo pasi, sipas saj, ata zakonisht nuk hyjnë në këto lista edhe pse supozohet se kanë të drejtë. Ajo mban jo pak takime me anëtarët e Knesset-it dhe madje merr pjesë në mbledhje dhe diskutime të komisioneve përkatëse në Knesset, por sipas saj ata që janë në gjendje të ndihmojnë nuk dëgjojnë dhe ata që dëgjojnë janë në opozitë dhe për këtë arsye nuk munden. ndihmë.

Tani ajo u bën thirrje gjithnjë e më shumë personave me aftësi të kufizuara “transparente” që t’i bashkohen, ta kontaktojnë që ajo t’i ndihmojë. Sipas saj, nëse situata vijon si sot, nuk do të ketë shpëtim nga demonstrata e personave me aftësi të kufizuara që do të kërkojnë të drejtat e tyre dhe kushtet elementare për jetesën e tyre.

 

5) Mund të kontaktoni menaxheren e trafikut, znj. Tatiania Kaduchkin gjatë ditëve

E diel-e enjte ndërmjet orëve 11:00-20:00 me kohën e Izraelit – dhe kjo është me përjashtim të festave hebraike dhe festave të ndryshme izraelite. Telefoni i saj

numrat: 972-52-3708001. dhe: 972-2-5346644.

 

6) Mjedisi terapeutik në të cilin jam:

Shoqata “Reut” – hotel “Avivit”,

Rruga 6 Ha-Avivit,

Kiryat Menachem,

Jerusalemi,

ISRAEL, kodi postar: 9650816.

Numrat e telefonit në zyrat e hotelit: 972-2-6432551. dhe: 972-2-6428351.

Adresa e postës elektronike të hostelit: [email protected]

Punonjësja sociale nga ekipi i hostelit, e cila punon në banesën time: znj. Sara Stora.

 

7) Më poshtë janë disa nga lidhjet e mia:

https://sites.google.com/view/shlilibareshet/%D7%91%D7%99%D7%AA

https://anchor.fm/assaf-benyamini

https://sites.google.com/view/raayonotonline/%D7%91%D7%99%D7%AA

 

https://www.youtube.com/channel/UCX17EMVKfwYLVJNQN9Qlzrg

 

https://www.youtube.com/watch?v=ABXTP51Crzs

 

https://www.youtube.com/watch?v=TNLEE5KIdK4

 

https://shavvim.co.il/2021/07/22/%d7%90%d7%a0%d7%99-%d7%9c%d7%90-%d7%90%d7%95%d7%9b %d7%9c%d7%aa-%d7%99%d7%9e%d7%99%d7%9d-%d7%a9%d7%9c%d7%9e%d7%99%d7%9d-%d7% aa%d7%9b%d7%99%d7%a8%d7%95-%d7%90%d7%aa-%d7%94%d7%a0%d7%9b%d7%99%d7%9d/

 

 

 https://soundcloud.com/user-912428455?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing

 

Për: punonjësit e Institutit Kombëtar të Sigurimeve.

Subjekti: raport funksional.

Të nderuara zonja / Zotërinj.

Të hënën, më 21 nëntor 2022, në orën 14:00, një infermiere e Institutit Kombëtar të Sigurimeve më inspektoi banesën – dhe kjo pasi bëra një kërkesë për shërbime të veçanta.

Në mëngjes më bënë pyetje të ndryshme në lidhje me trajtimin me ilaçe, gjendjen time mjekësore dhe funksionimin tim të përditshëm. Supozoj se pas një ftohjeje të tillë infermierja e Institutit Kombëtar të Sigurimeve ka shkruar një raport të rregullt për të.

Jam i interesuar të marr raportin që është shkruar për mua. Nëse nuk jeni gati të më dërgoni raportin, do të doja të dija arsyet për këtë.

Sinqerisht,

assaf benyamini,

115 Kosta Rika St.,

Hyrja A – Apartament 4,

Kiryat Menachem,

Jerusalemi,

ISRAEL, kodi postar: 9662592.

numrat e mi të telefonit: në shtëpi-972-2-6427757. Mobile-972-58-6784040.

Faks-972-77-2700076.

post scriptum. 1) Numri im ID: 029547403.

2) Adresat e mia të e-mail: [email protected] ose: a [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected] ose: [email protected]

3) Infermierja nga Instituti Kombëtar i Sigurimeve që më kontrolloi

apartament: Sima-972-50-7225432.

4) Mjedisi terapeutik ku jam:

Shoqata “Reut” – Hostel “Avivit”,

Rruga 6 Ha-Avivit,

Kiryat Menachem,

Jerusalemi,

ISRAEL, kodi postar: 9650816.

Numrat e telefonit në zyrat e hotelit: 972-2-6432551. dhe: 972-2-6428351.

Adresa e postës elektronike të hostelit: [email protected]

Punonjësja sociale nga ekipi i hostelit, e cila bën vizita në shtëpi në banesën time: Znj. Sarah Stora-972-55-6693370.

5) Mjeku i familjes me të cilin jam nën monitorim:

Dr. Brandon Stewart,

Shërbimet Shëndetësore Clalit – Klinika “Hatayelet”,

Rruga Daniel Yanovsky 6,

Jerusalemi,

ISRAEL, kodi postar: 9338601.

Numri i telefonit në zyrat e klinikës: 972-2-5098282. numrin e faksit

në zyrat e klinikës: 972-2-6738551.

6) Të dhënat personale shtesë: Data e lindjes: 11.11.1972. Mosha: 50.

Gjendja martesore: Beqar.

                          Më poshtë është historia e padisë sime kundër gazetës Israel Hayom:

 

Në fillim të shkurtit 2020, fillova të punoja në shpërndarjen e gazetës Israel Hayom në hyrje të ndërtesës Davidson të Spitalit Hadassah Ein Kerem. Punëdhënësit e mi këmbëngulën që unë duhet të qëndroj në këmbë për 3 orë rresht – gjë që thjesht nuk jam në gjendje ta bëj si person me aftësi të kufizuara. Punëdhënësi im në emër të gazetës (numri i tij i telefonit: 972-50-7843455) pohoi se ekziston një procedurë sipas së cilës shpërndarësit e gazetave nuk lejohen të ulen dhe se ata duhet ta bëjnë të gjithë turnin në këmbë – dhe të gjitha shpjegimet e mia që një gjendja e thjeshtë shëndetësore nuk e lejon këtë dhe se nuk duhet të ketë problem për ata që ulen Pranë një pirg gazetash për t’ua shpërndarë kalimtarëve, ata hasën në një mur në formën e paqartësisë dhe injorancës. Në këto rrethana,

Siç e dini, në shtetin e Izraelit ekziston një ligj për të drejtën e punës në një Yeshiva, i cili u miratua në atë kohë nga një anëtar i Knesset-it në

koha –Shelly Yachimovich’. Ligji parashikon kompensim prej 78,000 NIS për ata që hasin diskriminim në bazë të këtij ligji – dhe në këtë situatë vendosa të kërkoj kompensim nga gazeta Israel Hayom – dhe këtë e bëra me ndihmën e Avokati Avi Sarusi.

Më 1 maj 2021, u mbajt një seancë dëgjimore në Gjykatën Rajonale të Punës në Jerusalem në të cilën ai më përfaqësonte mua

Avokati Avi Sarusi– Një diskutim në të cilin ne ngritëm akuzat në lidhje me diskriminimin që ishte këtu. Në aktgjykim, seanca provuese ishte caktuar për 1 shkurt 2022 – por më pas lindi një problem: për të vazhduar procedurën më duhej të vija në zyrën e Avokati Avi Sarusi i cili është në Tel Aviv – dhe si një person me aftësi të kufizuara që ka vështirësi në lëvizje nuk munda t’i arrija fizikisht – si dikush që jeton në një qytet tjetër (Unë jetoj në lagjen Kiryat Menachem në Jerusalem). Ligji lejon gjithashtu, siç dihet, nënshkrimin e një deklarate nga distanca – dhe jua prezantova. Avokati Avi Sarusi Rregulloret që janë të shkruara në faqen e internetit të Shoqatës së Avokatëve të Izraelit ku kjo shkruhet në mënyrë eksplicite. përveç kësaj Avokati Avi Sarusi Ai refuzoi të më lejonte të nënshkruaja një deklaratë nën betim nga distanca – dhe pa dhënë asnjë shpjegim për refuzimin e tij. Ai dhe personat e zyrës së tij insistuan që të bëj atë që nuk mundem, pra: të vij fizikisht tek ata për të nënshkruar deklaratën e betimit.

 

Në këto rrethana nuk kisha zgjidhje dhe më duhej të paraqes një ankesë në Odën e Avokatëve të Izraelit kundër Avokati Avi Sarusi– çka çoi në dorëheqjen e tij nga përfaqësimi në këtë çështje. Në këtë pikë, pas disa organizatave të shoqërisë civile me të cilat kontaktova (Shoqata për të Drejtat Civile në Izrael, organizata “bizchut”,Komisioni për Barazinë e të Drejtave të Personave me Aftësi të Kufizuara, “Schar Mitzvah”-“Probono” organizata e Shoqata e Avokatëve të Izraelit dhe Byroja e Ndihmës Juridike të Ministrisë së Drejtësisë) refuzoi të ndihmonte – më duhej të filloja të kërkoja përfaqësim tjetër ligjor.

Në fund u kontaktova me një avokate në Jerusalem të quajtur Eti Tawill – me të nënshkroa edhe një deklaratë nën betim. Gjyqtari Daniel Goldberg, para të cilit duhej të mbahej seanca e provave më 1 shkurt 2022, në përgjithësi shfaq një qëndrim armiqësor ndaj padive të këtij lloji – dhe kishte frikë se kjo e fundit nuk do të merrte parasysh padrejtësinë e tmerrshme të bërë. ndaj meje, dhe vendos te me denoje per humbjen e kohes se gjykates me padine Kot me sa duket. Avokatja Eti Tawil më ndihmoi të dilja nga kjo kurth dhe me këshillën e saj dëgjimi i provave të planifikuar për 1 shkurt 2022 nuk u zhvillua – dhe në vend të kësaj u nënshkrua një marrëveshje për pranimin e fajësisë me gazetën Israel Hayom në të cilën mora kompensim në shuma prej vetëm 3000 siklash. Si përfundim: Unë e vlerësoj shumë ndihmën e saj të avokates Eti Tawil (adresa e saj e-mail: [email protected])-në sajë të së cilës nuk më kërkuan të paguaja shpenzimet gjyqësore dhe megjithatë mora një lloj dëmshpërblimi. Megjithatë, besoj se gjyqtari Daniel Goldberg përfaqëson këtu një sistem të deformuar vlerash, sipas të cilit duhet të kujdesen për interesat e pronarëve të kompanive të mëdha në vend të qytetarit të vogël që dëmtohet nga një korporatë e madhe që shkel ligjin. Ky është një botëkuptim mizor në të cilin nuk ka asnjë konsideratë për njerëzit me aftësi të kufizuara ose në nevojë që kanë nevojë dëshpërimisht për ndihmën e gjykatës – dhe në këtë mënyrë unë besoj se ky gjyqtar po mëkaton kundër detyrës së tij, kundër frymës së ligjit ekzistues për këtë temë. si diktatin më themelor të ndërgjegjes. Nuk do të habitem nëse gjykatësi Daniel Goldberg vendos të më padisë për shpifje për këto gjëra, duke më mohuar kështu edhe të drejtën më elementare për të protestuar ndaj qasjes grabitqare dhe padrejtësisë që më është bërë këtu – një padrejtësi në të cilën ai luajti një rol shumë domethënës. Siç e dimë, në shtetin në dukje “demokratik” të Izraelit, shumë procese gjyqësore për heshtje kryhen me qëllim të frikësimit dhe shtypjes – veçanërisht kur bëhet fjalë për popullatat e pafavorizuara. Në të njëjtën kohë, dhe duke qenë se gjithsesi nuk kam asgjë për të humbur në jetën time, kjo nuk do të jetë më në gjendje të më pengojë, dhe për këtë arsye unë shkruaj, Dhe gjithashtu botoj këto fjalë. Në fund të fundit, një trajtim i tillë fyes dhe abuzim i pushtetit të pozitës sigurisht që meriton një përgjigje dhe trajtim të duhur – dhe këtë po bëj. shumë procese gjyqësore për heshtje kryhen me qëllim të frikësimit dhe shtypjes – veçanërisht kur bëhet fjalë për popullatat e pafavorizuara. Në të njëjtën kohë, dhe duke qenë se gjithsesi nuk kam asgjë për të humbur në jetën time, kjo nuk do të jetë më në gjendje të më pengojë, dhe për këtë arsye unë shkruaj, Dhe gjithashtu botoj këto fjalë. Në fund të fundit, një trajtim i tillë fyes dhe abuzim i pushtetit të pozitës sigurisht që meriton një përgjigje dhe trajtim të duhur – dhe këtë po bëj. shumë procese gjyqësore për heshtje kryhen me qëllim të frikësimit dhe shtypjes – veçanërisht kur bëhet fjalë për popullatat e pafavorizuara. Në të njëjtën kohë, dhe duke qenë se gjithsesi nuk kam asgjë për të humbur në jetën time, kjo nuk do të jetë më në gjendje të më pengojë, dhe për këtë arsye unë shkruaj, Dhe gjithashtu botoj këto fjalë. Në fund të fundit, një trajtim i tillë fyes dhe abuzim i pushtetit të pozitës sigurisht që meriton një përgjigje dhe trajtim të duhur – dhe këtë po bëj.

I. Më poshtë janë 4 postimet që kam shkruar në rrjetin social Facebook:

1) Një person vjen për trajtim psikologjik ose psikiatrik.

Terapistja: Si jeni?

Pacienti: Ende nuk e di. Së shpejti do të shohim dhe kontrollojmë se si jam.

2) https://fatefulday.eu/

Një faqe interneti që pretendon të parashikojë jetëgjatësinë e një personi bazuar në një pyetësor të plotësuar me detaje të tilla si mosha dhe statusi shëndetësor dhe paraqet një lloj “kronometër” deri në fund të jetës së një personi në nivelin e disa sekondave të saktësisë.

Pasi plotësova pyetësorin me ta, doli që do t’i jap fund jetës sime në moshën 62-vjeçare – pas 12 vjetësh.

Kur të afrohet data e pritur (ose jo e pritur), a do të më telefonojnë për të më kujtuar paraprakisht? Dhe nëse po – si do të zhvillohej një bisedë e tillë (assaf, ne dëshirojmë t’ju kujtojmë se duhet të vdisni të mërkurën e ardhshme në orën 12:00:09 – ju lutemi mos jetoni pas kësaj). Ha Ha Ha….

3)https://www.mako.co.il/hix…/Article-74b6522712cc461006.htm

Një gabim i çuditshëm në Google Translate? Apo ndoshta propagandë misionare në një mënyrë të shtrembër dhe shumë të sofistikuar?

4)https://he.wikipedia.org/…/%D7%9E%D7%95%D7%A2%D7%93%D7…

“Klubi” 27. Si i parandaloni këto tragjedi? sa e trishtueshme…Lidhjet e mia:

J. lidhjet e mia:

1)Shoqata “kolegji”-trajnim profesional dhe rehabilitues për gratë Viktimat e prostitucionit dhe industrisë së seksit

2)luftojnë banorët e Givat Amal

3)redaksia “zbulimi i armëve”-identifikimi i hershëm i Armë për parandalim Rastet e të shtënave mas

 

Print Friendly, PDF & Email
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE