Visit BlogAdda.com to discover Indian blogs getLinks(); ?> Një mesazh nga Izraeli për botën. - מידע לאנשים עם מוגבלויות

Një mesazh nga Izraeli për botën.

 

Yoni Barak

8 korrik 2014

 

Hej botë, çfarë ka?

Po, jemi përsëri ne.. populli i Izraelit.

Vendi është aq i vogël sa nuk mund të shkruash as emrin në rruzullin tokësor se nuk të shkon, dhe duhet të shkruash një pjesë në det dhe një pjesë në një vend fqinj.

I vetmi vend që ka populli hebre, ku ata flasin gjuhën e tyre, jetojnë jetën e tyre dhe përpiqen të sigurojnë që një holokaust si ai që i ndodhi 60 vjet më parë nuk do të ndodhë më…

Vendi që kontribuoi me kapitalin e tij njerëzor, me aftësitë e tij teknologjike dhe me inovacionin e tij, gjatë 60 viteve të ekzistencës së tij, ka dhënë një kontribut të jashtëzakonshëm për njerëzimin.

Ne kemi një kërkesë të vogël për ju.

Jo jo, mos u emociononi, jeni të zënë dhe të preokupuar me ngrohjen globale, krizën globale të energjisë dhe situatën ekonomike, e kuptojmë. Ne nuk do të marrim shumë nga koha juaj.

Gjithashtu, si ta themi? Nuk kemi shumë kërkesa nga ju. Vetëm një picë e tillë. Një kërkesë e vogël.

Në ditët në vijim, Forcat Mbrojtëse të Izraelit (shpresojmë) do të shkojnë në një operacion të fuqishëm dhe të dhimbshëm në një zonë nga e cila po qëllohen terroristët (që ju vetë e përkufizuat si të tillë, e dashur botë), për të rivendosur paqen për banorët e Izraeli.

Njerëzit do të lënë punën e tyre, familjet do të anulojnë pushimet e tyre verore dhe përpjekjet do të përqendrohen në goditjen kundër atyre keqbërësve për të cilët një tank dhe një shkollë janë qëllime të një rëndësie të njëjtë. për të cilët fëmijët janë një strehë e duhur dhe e justifikuar.

Për ju, gjuajtja e raketave “budalla” në zona me popullsi të dendur është një mënyrë “legjitime” për të protestuar.

Jo jo, nuk kemi nevojë për ndihmë me ushtarë.. Absolutisht jo e dashur botë.

Ne kemi ushtarët tanë. Ata janë të aftë dhe të motivuar. Na besoni, ata janë më të mirët në botë. Investimi më i mirë që ka ky vend.

Ne nuk duam as armë. Ne e zhvillojmë vetë dhe investojmë miliarda në vit në teknologji në mënyrë që fëmijët dhe të pafajshmit të mos dëmtohen. Ne kemi arritur në pika shumë të mira kundërmasa, nga të gjitha anët ju vini të mësoni nga ne se si të luftoni siç duhet një luftë asimetrike.

Ne gjithashtu nuk kemi nevojë që ju të na mbështesni me fjalë, nëse kjo është shumë e vështirë për ju. Mund të ishte bukur, por prapëseprapë… ju vareni nga nafta arabe dhe ne e kuptojmë që nuk doni t’i mërzitni djemtë me kapele në kokë dhe duart në shivar.

Në fund të fundit, dihet se si e ngre çmimin e një fuçie nafte.

Ne kërkojmë vetëm një gjë.

mos shqetëso

Asnjë vend nuk do të lejojë që qendrat e tij të popullsisë të bombardohen dhe të qarkullojnë ditë e natë me raketa, sigurisht jo një vend si i yni, që ka përmasat e përgjithshme të Nju Xhersit.

Asnjë vend nuk do të tregojë tolerancë si ne, kur qytetarët e tij të të gjitha moshave bëhen shënjestër e largët e një organizate terroriste fetare ekstremiste që refuzon ta njohë atë.

Ne ishim mjaft të qetë dhe heshtja e zhurmshme u zëvendësua nga jehonat e shpërthimeve.

Ju e dini, e dashur botë, heshtja juaj për çështje të tilla si masakra në Siri, shkelja e të drejtave të njeriut në Kinë, zhdukja e minoriteteve dhe personave LGBT në Rusi thjesht bërtet.

Por për disa arsye kur bëhet fjalë për të vetmin vend që qëndron mes terrorizmit vrasës pa kufij dhe Perëndimit, papritmas keni shumë për të thënë. Shumë.

Kështu që na lini neve.

Ne nuk kemi nevojë që ju të na mësoni se si të jemi të moralshëm, dhe sigurisht jo si të mbrojmë vendin tonë. Për këtë jemi këtu.

Por nëse nuk do të ndihmoni, si shumë herë që keni qëndruar pranë dhe keni parë se si u masakruan hebrenjtë, sepse ishin hebrenj, atëherë të paktën mos ndërhyni.

Vetëm mos u shqetëso.

Faleminderit,

të të gjithë qytetarëve të shtetit të Izraelit.

 

Print Friendly, PDF & Email
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE