Visit BlogAdda.com to discover Indian blogs Nujna medicinska pomoč - מידע לאנשים עם מוגבלויות
Skoči na vsebino
Home » Nujna medicinska pomoč

Nujna medicinska pomoč

Za:

Predmet: problem zdravljenja/nadaljevanja.

Spoštovane gospe/gospodje.

Sem 50-letnik iz okolice Jeruzalema, ki že vrsto let trpi za duševnimi težavami – in se tudi zdravi s psihiatričnimi zdravili.

Toda že nekaj let sem ostal brez nadzora psihiatričnih zdravil, ki jih jemljem. Razlog: psihiatri v psihiatričnih postajah so prenehali opravljati to storitev. Vem, da se sliši namišljeno in popolnoma absurdno – a žal je tako.

Po drugi strani pa glede na mojo ekonomsko stisko kot oseba, ki živi od invalidnine Zavoda za nacionalno zavarovanje, zasebno spremljanje pri psihiatru ni mogoče.

In še več: po delovni nesreči, ki sem jo imel v začetku leta 1998, ter počasnem in vztrajnem slabšanju mojega fizičnega zdravja od takrat do danes, imam vse težje fizično priti do klinik na pregled ali zdravljenje – če in ko je to potrebno . Ministrstvo za zdravje in Splošna zdravstvena blagajna, pri kateri sem zavarovan, trenutno ne dajeta nobenega odgovora na to težavo.

Iščem rešitev – nujno moram spremljati zdravljenje.

Lep pozdrav,

assaf benyamini,

115 Costa Rica Street,

Vhod A-stanovanje 4,

Kiryat Menachem,

Jeruzalem,

IZRAEL, poštna številka: 9662592.

moje telefonske številke: doma-972-2-6427757. mobilni-972-58-6784040. faks-972-77-2700076.

post Scriptum. 1. Moja osebna številka: 029547403.

2. Moji e-poštni naslovi: [email protected] ali: [email protected] ali: [email protected] ali: [email protected] ali: [email protected] ali: [email protected] ali: [email protected] ali: [email protected] ali: [email protected]

3. Terapevtski okvir, v katerem sem:

Združenje “Reut”-Hostel “Avivit”,

Ha Avivit St. 6,

Kiryat Menachem,

Jeruzalem,

IZRAEL, poštna številka: 9650816.

Telefonske številke v pisarnah hostla:

972-2-6432551. ali: 972-2-6428351.

Elektronski naslov hostla: [email protected]

Socialna delavka iz ekipe hostla, ki me pospremi do varovanih stanovanj hostla: ga. Sara Stora-972-55-6693370.

4. Spodaj je e-mail, ki sem ga poslal vodiču v hostlu:

V petek, 13. januarja 2023 ob 9:41:49 PMGMT+2, assaf benyamini [email protected]> Napisal:

Verdan La-Zouz, lep pozdrav:

Zadeva: Moj odgovor na vaše besede z dne 12. januarja 2023:

Dragi gospod.

Na podlagi vaših trditev z dne 12.1.2023 prilagam objavo, ki sem jo napisal na Facebooku na to temo. Prosim vas in v vseh jezikih, ki jih zahtevam, da name ne pritiskate v tej zadevi. Psihiatri v centrih za duševno zdravje danes tako ali tako ne spremljajo zdravil – jaz pa se tja izogibam, da bi zaščitil sebe in svoje zdravje – in iz točno istega razloga vas sprašujem in v vseh jezikih, ki jih zahtevam, da nehaš pritiskati name glede tega!!! Vi se odločite videti realnost (in to ni “moja realnost”!!! To je realnost, s katero se sreča vsak, ki pride na postaje za duševno zdravje).

In zdaj k samemu citatu:

 

http://antipsychiatry.org/

The

Antipsihiatrija

koalicija-

Mednarodna organizacija žrtev psihiatričnih napadov, to je: hude kršitve človekovih pravic, ki jih zagrešijo psihiatri.

So takšni primeri tudi v državi Izrael? Prepričan sem, da jih je – in to veliko, zaradi edinstvenega statusa, ki ga ima psihiatrična stroka in ki jo razlikuje od katerega koli drugega medicinskega poklica.

Poklic psihiatrije je edini med medicinskimi poklici v Izraelu, v katerem ima zdravnik tudi izvršilna pooblastila. Psihiater lahko s svojo odločitvijo napoti pacienta v prisilno hospitalizacijo – česar ne more storiti noben zdravnik na nobenem drugem področju medicine, in to celo v primerih, ki to res lahko upravičijo (kot je oseba, ki jo je zadela možganska kap, kar po mojem Obstajajo primeri, ko je treba osebo peljati na zdravljenje tudi, če je takrat proti temu, in to iz preprostega razloga, ker ta oseba v tistem trenutku ni usposobljena za odločanje). Čeprav je za vsako prisilno hospitalizacijo potrebna odobritev okrožnega psihiatra, glede na to, da je v veliki večini primerov oseba, ki pozna bolnika ali osebo v skupnosti, psihiater v skupnosti in ne okrožni psihiater. V takšni situaciji, ko je na eni strani položaj bolnika, ki ne želi biti hospitaliziran na psihiatričnem oddelku, in na drugi strani stališče okrožnega psihiatra glede potrebe po hospitalizaciji, je popolnoma jasno, da bo okrožni psihiater samodejno zavzel stališče svojega strokovnega sodelavca in ne stališča bolnika.

Ta realnost, ki mnogim psihiatrom daje neomejeno moč in avtoriteto, povzroči, da so mnogi zmedeni, da pozabijo, za kaj ali za koga delajo – in kot stranski produkt se jaz, tako kot mnogi drugi pacienti, srečujem z agresivnim in ponižujočim odnosom do del psihiatrov. Zaradi teh razlogov sem prenehal hoditi v center za duševno zdravje, da bi preprosto poskrbel zase in za svoje zdravje. Popolnoma jasno mi je, da način ravnanja, ki sem ga tukaj razložil, v nobenem primeru ne bo dopuščal nikakršnega spremljanja in zdravljenja. Žal se terapevtski okvir, v katerem sem v skupnosti, odloči to realnost interpretirati na popačen način in predstaviti svoje stvari, kot da ne želi sodelovati z »zdravljenjem« ali »pomočjo«, ki mi je tam domnevno ponujena. Seveda od tega ni nobene koristi: prav neumno bi bilo, da bi še enkrat hodil na duševne postaje samo zato, da bi ponovno dokazal, kar že vem na podlagi dolgoletnih izkušenj, ki sem jih na žalost pridobil kot pacient. Poleg tega zaradi mojega fizičnega zdravja vedno težje fizično prihajam na kontrolne postaje – na to trenutno v okviru javne medicine v Izraelu ni odgovora. Nobenega razloga ni, da bi se trudil in prišel tja samo zato, da bi absorbiral bolečino in prezir, ki me čakata pri njih. zaradi stanja mojega fizičnega zdravja vedno težje fizično pridem na kontrolne postaje – in na to v okviru javne medicine v Izraelu trenutno ni odgovora. Nobenega razloga ni, da bi se trudil in prišel tja samo zato, da bi absorbiral bolečino in prezir, ki me čakata pri njih. zaradi stanja mojega fizičnega zdravja vedno težje fizično pridem na kontrolne postaje – in na to v okviru javne medicine v Izraelu trenutno ni odgovora. Nobenega razloga ni, da bi se trudil in prišel tja samo zato, da bi absorbiral bolečino in prezir, ki me čakata pri njih.

Poudariti želim, da ti sklepi v nobenem primeru niso prenagljeni ali nepremišljeni sklepi – to so sklepi, do katerih sem moral priti po zelo temeljitem in poglobljenem raziskovanju zadeve in v mnogih letih.

V terapevtskem okolju, kjer sem jaz, je psihiater, ki včasih pacientom dela domačo nalogo. Njen prihod v mojo hišo bi lahko nekoliko omilil stisko – a v društvu, v katerem sem, tega odločno nočejo dovoliti – in to brez kakršne koli razlage ali utemeljitve zavrnitve.

Pošiljatelj je g. Assaf Binyamini-Dier iz varovanega stanovanja hostla “Avivit”.

Moja osebna številka: 029547403.

5. Moj družinski zdravnik:

Dr. Brandon Stewart,

“Klalit Health Services” – promenadna ambulanta,

Ulica Daniel Yanovsky 6,

Jeruzalem, poštna številka: 9338601.

Telefonska številka v ambulanti: 972-2-5098282. Številka faksa v pisarnah klinike: 972-2-6738551.

6. Zdravila, ki jih jemljem:

Psihiatrična zdravila:

I. Seroquel –

Vsak večer 2 tableti po 300 mg.

II. Tegretol CR –

400 mg – vsako jutro. 400 mg – vsak večer.

III. Effexor –

150 mg – vsako jutro. 150 mg – vsak večer.

7. Seznam zdravstvenih težav, za katerimi trpim:

I. Duševna bolezen-kompulzivni sindrom OCD- in bolezen, opredeljena kot shizo-afektivna motnja.

II. Psoriatični artritis. To bolezen spremlja revmatološka ambulanta bolnišnice Hadassah Ein Kerem.

Spremlja me vodja oddelka, dr. Hagit Peleg.

III. Nevrološka težava, katere definicija ni jasna. Njeni glavni simptomi: predmeti mi padajo iz rok, ne da bi opazila, vrtoglavica, izguba občutljivosti na nekaterih predelih dlani in določene težave z ravnotežjem in držo.

IV. Kronična diskus hernija zadaj v vretencih 4-5 – ki seva tudi v noge in otežuje hojo.

V. Sindrom razdražljivega črevesja.

VI. Začetek znakov kardiološke težave od zadnjega meseca (to pišem v četrtek, 22. marca 2018) – v času pisanja teh vrstic pa je še vedno nejasno bistvo težave, ki se kaže v prsih. bolečine večji del dneva, težave z dihanjem in tudi govorom.

VII. Občutna oslabitev vida, ki se je zgodila v zadnjih letih (te besede pišem v četrtek, 3. junija 2021).

Težavo sem prisiljen zanemariti in je ne zdraviti, tako zaradi hude finančne stiske kot oseba, ki živi od invalidnine Zavoda za nacionalno zavarovanje, kot tudi zaradi zelo okornega birokratskega ravnanja splošne zdravstvene blagajne, katere Sem član, ki mi v mnogih primerih ne omogoča zdravniških pregledov ali zdravljenja, ki jih potrebujem.

A. Spodaj je e-poštno sporočilo, ki ga pošljem različnim podjetjem:

Za:

Ali ima vaše podjetje partnerski program?

Ali ga lahko podrobneje opišete?

Asaf Benyamini.

*1) moji elektronski naslovi: [email protected] in: [email protected] in: [email protected] in: [email protected] in: [email protected] in: [email protected] in: [email protected] in: [email protected] in: [email protected]

2) moje telefonske številke: doma-972-2-6427757. mobilni-972-58-6784040.

faks-972-77-2700076.

3) moj poštni naslov:

assaf benyamini,

115/4 Costa Rica Street,

soseska qiriat menahem,

Jeruzalem,

IZRAEL, poštna številka: 9662592.

4) moj prvi jezik je hebrejščina (עברית).

5) moje spletne strani: https://www.disability55.com/ in: https://assaf-permalinks.com in: https://dev-list-in-the-net.pantheonsite.io

B. Spodaj je sporočilo, ki sem ga poslal izvršnemu direktorju Nacionalnega inštituta za zavarovanje države Izrael, narašča Yarona Shalom V torek, 24. januarja 2023 ob 13.35:

gospe Yarona Shalom Pozdravi:

Jaz, assaf benyamini, 50-letni invalid iz Jeruzalema – ki živi od invalidnine Nacionalnega zavoda za zavarovanje in član gibanja “nitgaber” – transparentni invalidi. V gibanju skušamo delovati v imenu transparentne invalidske skupnosti – vseh tistih ljudi, ki trpijo zaradi invalidnosti in hudih zdravstvenih težav, ki navzven niso vidno vidne.

Direktorica našega gibanja, ki je tudi njegova ustanoviteljica, gospa Tatiana Kaduchkin, bi rada bila z vami kot generalna direktorica Nacionalnega inštituta za zavarovanje, da bi videli, kaj je mogoče storiti za skupnost invalidov, za katero smo poskuša delovati.

Lahko ostaneš v stiku z njo?

Njene telefonske številke so:

972-52-3708001. in-: 972-3-5346644.

Lep pozdrav,

assaf benyamini – član gibanja “nitgaber” – transparentni invalidi.

post Scriptum. 1) Moje telefonske številke: doma-972-2-6427757. Mobilni-972-58-6784040. Faks-972-77-2700076.

2) Spletna stran našega gibanja: https://www.nitgaber.com/news

C. Spodaj je nekaj objav, ki sem jih objavil na družbenem omrežju Facebook:

1)Izraelsko visokotehnološko podjetje začenja nov podvig – ime mu je “The Demonstration”.

To je novo socialno omrežje, kjer lahko naročite demonstracije na različne teme – proti plačilu.

Osnovni paket, ki vključuje odpiranje tem za demonstracije, ima tudi plačljive storitve:

Posebno plačilo za vihteče napise (v aplikaciji lahko določite parametre, kot so velikost napisa, barva v kateri bodo natisnjene črke, simboli, karikature ali risbe, lahko pa tudi določite material iz katerega bo napis narejen in ročaj, potreben za prenašanje. Seveda ima vsak material drugačno ceno).

Posebna pristojbina je tudi za soočenje s policijo, posebna pristojbina za uporabo zvočnikov in še veliko več.

Pred pisarnami visokotehnološkega podjetja, ki razvija »demonstracije«, organizirajo množične demonstracije: »Demonstracije ne morejo biti domena samo bogatih!!! Česa takega ne smeš početi!!! To je nemoralno! Kaj bodo storili revni ljudje, ki želijo demonstrirati in protestirati proti socialnim krivicam?

Kljub vsemu projekt dobiva zagon in je zelo uspešen, zaposleni v podjetju pa protestirajo in jim grozijo:

“Vaša demonstracija je nezakonita!! Niste plačali!! Zadevo prenašamo v izvršbo!!”.

“Poleg tega ne razumemo, za kaj gre” – pravijo v podjetju.

Plačate za avto, za vožnjo z avtobusom ali za kateri koli drug izdelek – zakaj torej ne bi plačali tudi za predstavitve? Ali ne veš, da se zaradi denarja svet vrti?”

Oblasti in vladni uradi po vsem svetu so zadovoljni s projektom: “Kako se zabavamo. Manj bo demonstracij. In če bodo – bomo vsaj zaslužili s tem. Počeli bomo stvari, ki bodo razburile javnost. , jih bomo prisilili, da gredo ven in demonstrirajo – nato pa bomo zaračunali pristojbino. Kakšna lepota – imamo odličen posel! !”.

lol…

2) Objava z dne 23. januarja 2023:

V zadnjih mesecih je državo Izrael napadel skrivnostni virus (in ne – ne mislim Corona).

Simptomi: ljudje postajajo bolj živčni, ne poslušajo nikogar, v kar nekaj primerih preraste tudi v nasilje. A imamo prav: državljan je stranka države – stranka pa ima, kot vemo, vedno prav. Vidite ga povsod: na cestah in poteh, v izobraževalnih ustanovah in šolah, v bolnišnicah in klinikah, v javnem prevozu (vedno več primerov nasilja nad vozniki avtobusov) in v drugih vladnih uradih ter različnih javnih ustanovah – tudi v javnih parkih in na odprtem. Epidemija seveda ne mine niti poslancev kneseta, ki drug drugega ves čas preklinjajo, kričijo in osorno govorijo.

In na kratko: ljudje povsod imamo »kratko varovalko« – z vedno manj pripravljenosti, da bi se ustavili ali poslušali koga drugega. V tem kontekstu je zanimivo vedeti, ali bo narejena študija, ki bo preučila, koliko je povprečno obdobje v pogovoru med dvema izraelskima državljanoma, ki traja od trenutka, ko oseba začne govoriti, do trenutka, ko jo sogovornik prekine in neha poslušati. njega. Bo trajalo nekaj sekund? Ali morda celo delček sekunde? In ali bodo takšne raziskave potekale tudi drugod po svetu? In če je tako, ali je naš položaj v Izraelu v tem pogledu boljši ali slabši v primerjavi z drugimi državami?

In tudi če taka študija o stopnji nacionalne pozornosti ni ali bo narejena (in morda je mogoče ustvariti “indeks pozornosti” – da bi spremljali podatke o pozornosti prebivalstva?) – ali je mogoče identificirati isti skrivnostni virus, zaradi katerega toliko ljudi preneha poslušati drug drugega, drug drugega nesramno prekinjajo v besedah, preklinjajo in postajajo vse bolj nasilni?

Možno je, da bomo, če bomo ta virus identificirali, bolje spoznali njegov mehanizem delovanja ali od kod prihaja – ali pa bomo našli načine, kako se z njim spopasti.

Ali pa gre za kronično ali neozdravljivo bolezen, zato nič več ne pomaga?

Dragi psihiatri, kakšna je tukaj diagnoza? Kako bi poimenovali to motnjo množične in kolektivne pozornosti?

Ali pa ste medtem nehali brati ali poslušati?

lol…

3) Objava z dne 23. januarja 2023:

Na psihiatričnem oddelku se odločijo za ukinitev zdravljenja z zdravili za vse bolnike brez izjeme.

Razlog: izdana bo nova uredba, ki bo omogočala kaznovanje bolnikov, ki napadejo člane zdravstvenega osebja.

Oddelek se odloči za uvedbo globe kot kolektivne kazni za vse paciente zaradi več primerov pacientov ali njihovih družinskih članov, ki “niso govorili dobro” z uslužbenci. Bolniki nimajo denarja za plačilo kazni – zato se odločijo za nekakšen »pobot« s prihranki blagajne oddelka, ki jih bodo dosegli z nenakupom zdravil.

Je to namišljen scenarij? Ali pa bodo medicinske ekipe res zmogle tak korak?

Kje je torej meja? Katerih stavkov ne smemo izreči zdravniku, socialni delavki ali drugim terapevtom, za katere bom kot pacient moral plačati denarno kazen?

V novicah so to na kratko objavili – zakaj ne navesti? Navsezadnje je tudi verbalno nasilje vrsta nasilja po metodi mnogih psihiatrov – mar ne?

Sprašujem se, zakaj ni natančno določeno – preden pacient pride v terapevtsko areno, mora vedeti, kakšna so pravila igre, kaj ne sme govoriti in kaj sme – in tudi, kaj se zgodi, če se takšni in drugačni zdravniki odločijo. neupravičeno in brez ustreznega ali vsebinskega razloga uporabiti te globe. Seveda lahko pride tudi do primerov, ko bo to zlorabljeno zgolj za namene osebnega maščevanja ali likvidacije računov – in to brez kakršne koli objektivne utemeljitve ali situacije, v kateri je bilo zdravstveno osebje res napadeno ali ogroženo.

Ali bomo prišli do situacije, ko bodo za vsak zdravniški pregled, fotografiranje, takšno ali drugačno zdravljenje, poleg zdravstvenega osebja, vstopili tudi policisti? In kakšna bodo navodila za odpiranje ognja v teh primerih?

In seveda, ker obstaja nevarnost, da bi policisti ali zdravniki te predpise zlorabili, lahko pridejo do zaključka, da je treba ustanoviti inšpektorje iz posebnega javnega sveta, da bi preprečili zlorabe glob. mehanizem, ki bo vzpostavljen poleg njih.

In kaj na koncu? Vsak zdravniški pregled bo vključeval ekipo celega sodišča?

Šokantno in neprijetno …

Prosim, naredite mi urejen seznam/tabelo:

En stolpec besed, ki jih je dovoljeno izgovoriti zdravnikom.

V drugem stolpcu so besede, ki jih ne bi smeli izreči zdravnikom.

Res ga potrebujem. Kartoteko bom vzel na vsak pregled pri zdravniku, medicinski sestri ali socialni delavki – drugače bom vedel?

Prosim – pošljite mi mizo – nimam denarja, da bi plačal kazni zdravstvenemu sistemu.

Naslov za pošiljanje mize:

Bolnik assaf benyamini,

115 Costa Rica Street,

Vhod A-stanovanje 4,

Kiryat Menachem,

Jeruzalem,

IZRAEL, poštna številka: 9662592.

Zavezujem se: 1. Zagotoviti, da bo ta besedna tabela obešena na vidnem mestu v vsaki sobi v moji hiši.

2. Prinesite kopijo te tabele v vsako terapevtsko areno, kamor bom šel.

3. V pogovoru z zdravstvenim osebjem bom uporabljal samo besede, ki so navedene v tabeli in so dovoljene za uporabo.

4. Besede, ki se ne pojavljajo v tabeli ali so v stolpcu besed, ki jih je prepovedano uporabljati – navsezadnje se odslej ne bodo izgovarjale, četudi je to bistveno za opis ali drug medicinski postopek.

5. V primeru pozabe krsta doma pred prihodom k zdravniku – konec koncev, ko bo to znano, se bom morala izogibati prihodu na kraj pregleda ali zdravljenja.

Zato nestrpno čakam – kje je miza?

Torej, dragi zdravniki, ne zaupate podjetju Izraelska pošta (oh kajne – tudi jaz jim ne zaupam)? Tabelo mi lahko pošljete tudi po faksu

katere številka je: 972-77-2700076.

ali na e-pošto: [email protected]

4) Spodaj je objava, ki sem jo objavil 30. januarja 2023:

Pacient na psihiatričnem oddelku negovalnemu osebju: “Boli me. Želim, da me pregledate.”

Negovalno osebje pacientu: “Utihni!!! To je psihiatrična bolnišnica – ne tvoj dom. Mi in samo mi bomo odločali o zdravljenju in o tem, kdaj boli in kdaj ne boli – in nikakor ti!!! Ubogi duševni bolnik!!”.

Pacient zastoka od bolečine: “A res boli, prosim…”.

Negovalni tim: »No, ta pacient verjetno ne razume, kaj mu govorijo. Sedaj te bomo za en teden privezali na posteljo – in ne upaj si več povedati, da te boli. !! Kmalu bo konec izmene in gremo domov – in trenutno nimamo moči za vaše neumnosti!!!” .

 

5) Danes, 30. januarja 2023 – natanko 90 let od strašnega in strašnega zgodovinskega dogodka.

30 januar 1933 – Vzpon nacistov na oblast v Nemčiji(sklic na vnos v Wikipediji, napisan v hebrejščini)

In tega, kar se je zgodilo potem, ne moremo nikoli pozabiti …

 

6) Izraelsko novoustanovljeno podjetje razvija aplikacijo, imenovano “Professional and Real” – aplikacijo, katere namen je uporabnikom omogočiti prijavo lažnega predstavljanja strokovnjakov, pa tudi sodelovanje z ustreznimi državnimi organi (organom za konkurenco, izraelskim Policija, sodišča itd.) – če in ko bo to potrebno.

Koliko ljudi bi se prijavilo na takšno aplikacijo?

D. Spodaj je e-poštni naslov, na katerega sem poslal dr. Hagit Peleg Iz bolnišnice Hadassah Ein Kerem:

Pisma do dr. Hagit Peleg.

[email protected]

Četrtek, 26. ob 16.28

Za dr. Hagit Peleg Pozdravi:

Zadeva: zahteva za posvet.

Draga gospa.

Zadnjič, ko sem bil na pregledu v vaši ambulanti, ste mi povedali, da so zdaj na voljo nova zdravila za zdravljenje luskavice in da je možno, da lahko tudi ljudem, kot sem jaz, ki so v hudi finančni stiski, zdaj pomaga združenje “haverim lerefuah”. K njej napotite bolnike v tej situaciji.

Po tem sem obiskal svojega družinskega zdravnika – dr. Brandona Stewarta – in od njega sem razumel, da se bo o tem pogovoril z vami.

Si govoril z njim?

Poleg tega, kolikor vem, trenutno ni zdravila, ki bi lahko pozdravilo luskavico – ali je to res? In če to ni res ali je netočno, ali lahko pojasnite, kakšne so danes možnosti za zdravljenje luskavice?

V preteklosti nisem želel prejemati zdravil za luskavico zaradi drugega pomisleka: velika verjetnost neželenih učinkov – in hkrati zelo kratka obdobja remisije, ki jih je mogoče doseči, če sploh.

Iz vaših besed sem razumel, da je bilo to stanje res pred 10-15 leti (to je čas, ko so mi dermatologi, pri katerih sem bil na pregledu, povedali o prej omenjeni situaciji in zaradi navedenih razlogov niso priporočali biološkega zdravljenja) – in danes ne drži več.

Zato me zanima: Kakšno je obdobje remisije pri luskavici, ki ga lahko dosežem, če se začnem zdraviti z enim od novih zdravil? In katera zdravila so to?

Prav tako in če mi nova zdravila res lahko omogočijo, da dosežem podaljšano obdobje remisije pri luskavici brez hudih stranskih učinkov, in res obstaja možnost,

uporabo združenje “haverim lerefuah”. Za pomoč pri financiranju zdravljenja – v tem primeru bi me zanimalo, kakšen postopek je potreben za zdravljenje odvisnosti od odvisnosti.

Lep pozdrav,

assaf benyamini – bolnik na revmatološki ambulanti bolnišnice Hadassah Ein Kerem.

post Scriptum. 1) Moja osebna številka: 029547403.

2) Moje telefonske številke: doma-972-2-6427757. Mobilni-972-58-6784040.

E. Spodaj je e-poštno sporočilo, ki sem ga poslal na “modest.app”:

moje pismo “modest.app”.

Yahoo/poslano

  

assaf Benyamini< [email protected] >

za:

[email protected]

Nedelja, 29. januar 2023 ob 15.49

Za: “modest.app”.

Predmet: Tehnološka orodja.

Spoštovane gospe/gospodje.

Od leta 2007 sodelujem v boju za invalide v Izraelu – boju, ki je znan po tem, da je tudi v medijih veliko pokrit.

Eden od načinov, s katerim poskušamo pospešiti boj, je uporaba različnih tehnoloških orodij: pisanje na družbenih omrežjih, odpiranje spletnih strani in njihovo promocijo in izboljšanje, upravljanje virtualnih skupnosti in podobno.

Moje vprašanje v zvezi s tem je: Ali je mogoče, da vaše podjetje ali organizacija ponudi tehnološka orodja, ki nam lahko pomagajo v našem boju? In če da – na katerih področjih in kako? Lep pozdrav,

assaf benyamini,

115 Costa Rica Street,

Vhod A-Apartma 4,

Kiryat Menachem,

Jeruzalem,

IZRAEL, Poštna številka: 9662592.

moje telefonske številke: doma-972-2-6427757. Mobilni-972-58-6784040.

Faks-972-77-2700076.

post Scriptum. 1) Moja osebna številka: 029547403.

2) Moje spletne strani: https://www.disability55.com/ in: https://assaf-permalinks.com in:   https://dev-list-in-the-net.pantheonsite.io

3) 10.7.2018 sem se pridružil socialnemu gibanju “Premagaj” – transparentni invalidi. Trudimo se promovirati pravice transparentnih invalidov, torej: ljudi, kot sem jaz, ki trpijo zaradi zdravstvenih težav in zelo hudih bolezni, ki niso vidne navzven – zunanja nevidnost, ki nas povzroča zelo hudo diskriminacijo.  

Direktorica gibanja, ki je tudi njegova ustanoviteljica, je gospa Tatiana Kaduchkin, dosegljiva na 972-52-3708001.

 

Telefonski odzivni čas: od nedelje do četrtka od 11.00 do 20.00. Izrael

čas – razen za judovske praznike in razne izraelske praznike.

4) Tukaj je nekaj razlagalnih besed o našem gibanju, kot so se pojavile v tisku: Tatiana Kaduchkin, navadna državljanka, se je odločila ustanoviti gibanje “Premagaj” s pomočjo tega, kar sama imenuje “Prozorni invalidi”.

Doslej se je na njej zbralo približno 500 ljudi iz vse države Izrael

premikanje. V intervjuju za Dnevnik Kanala 7 spregovori o projektu in tistih invalidih, ki ne dobijo ustrezne in zadostne pomoči pristojnih, samo zato, ker so transparentni.

Po njenih besedah ​​lahko invalidno populacijo razdelimo na dve skupini: invalide z vozičkom in invalide brez vozička. Drugo skupino opredeljuje kot »transparentne invalide«, saj pravi, da niso deležni enakih storitev kot invalidi z vozičkom, čeprav so opredeljeni kot 75- do 100-odstotna invalidnost. Ti ljudje, pojasnjuje, ne morejo preživeti sami, zato potrebujejo dodatne storitve, do katerih so upravičeni invalidi z vozički. Pregledni invalidi na primer prejemajo nizko invalidsko pokojnino od Državnega zavoda za zavarovanje, ne prejemajo nekaterih dodatkov, kot so dodatek za posebne storitve, dodatek za spremstvo, dodatek za mobilnost, poleg tega pa prejemajo nižji dodatek od Ministrstva za stanovanja.

Glede na študijo, ki jo je izvedel Kaduchkin, so ti prozorni invalidi lačni kruha kljub poskusu trditve, da v Izraelu leta 2016 ni kruha lačnih ljudi. Študija, ki jo je izvedla, tudi navaja, da je stopnja samomorov med njimi visoka.

V gibanju, ki ga je ustanovila, se zavzema za vključitev vidno invalidov na čakalne liste za javna stanovanja. To je zato, ker pravi, da se običajno ne uvrščajo na te sezname, čeprav naj bi bili upravičeni. Ima kar nekaj sestankov s poslanci kneseta in celo sodeluje na sestankih in razpravah ustreznih odborov v knesetu, vendar pravi, da tisti, ki lahko pomagajo, nimajo posluha, poslušalci pa so v opoziciji in zato ne morejo pomagati.

Zdaj kliče vse več »prosojnih« invalidov, naj se ji pridružijo, naj se obrnejo nanjo, da jim pomaga. Če se bodo razmere nadaljevale, kot je danes, po njeni oceni ne bo ubežala demonstracijam invalidov, ki bodo zahtevali svoje pravice in osnovne pogoje za preživetje.

5) Moji e-poštni naslovi: [email protected] in: [email protected] in: [email protected] in: [email protected] in: [email protected] in: [email protected] in: [email protected] in: [email protected] in: [email protected]

 

6) Tukaj je nekaj povezav do mojih profilov na različnih socialnih omrežjih:

https://www.webtalk.co/assaf.benyamini

https://www.facebook.com/profile.php?id=100066013470424

https://twitter.com/MPn5ZoSbDwznze

https://www.youtube.com/channel/UCX17EMVKfwYLVJNQN9Qlzrg

https://www.youtube.com/watch?v=sDIaII3l8gY

https://anchor.fm/assaf-benyamini

https://assafcontent.ghost.io/

https://www.youtube.com/channel/UCN4hTSj6nwuQZEcZEvicnmA

https://soundcloud.com/user-912428455?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing

7) Tukaj je sporočilo, ki ga je na Facebooku napisal IZRAELSKI filmski urednik Tali Ohaion:

18 m

Tali Ohaion

6 dni

za dokumentarec, na katerem je delala zadnja leta “Esther Cinema – from the White City to the Netflix generation”,

Iščem osebne arhive, fotografije atmosfere v Hamkinu v 90. ob petkih opoldne in nasploh, pa tudi Dizengoffovega trga v zgodnjih 80. letih, otrok trga, »frikov«, ki so se zbirali na trgu. .

Javite se na privat ali na telefon 972-52-2846954

F. Spodaj je e-poštno sporočilo, ki sem ga poslal na “amodat.com”:

pisma toamodat.com”.

Yahoo/poslano

 

 assaf benyamini< [email protected] >

 za:

 [email protected]

 Ponedeljek, 30. ob 13.45

To: “amodat.com”.

Predmet: Iskanje idej za delo.

Spoštovane gospe/gospodje.

Sem 50-letni moški iz Jeruzalema – moški, ki trpi zaradi invalidnosti in resnih bolezni. Že vrsto let se nisem mogel vrniti na trg dela – zaradi svoje situacije in omejitev moram iskati nekonvencionalne ideje, s pomočjo katerih bi mi to lahko uspelo – in spodaj je nekaj primerov:

1) Prebral sem o projektu, imenovanem “The Honey Badger” – v okviru katerega tehnološki velikani, kot sta Google ali Facebook, upravljajo pogodbeno podjetje s sedežem v mestu Manila na Filipinih. Vloga zaposlenih v tem podjetju ali v drugih pogodbenih podjetjih (število podjetij, ki se ukvarjajo s tem področjem ni znano) je, da problematične vsebine (droge, prostitucija, pedofilija, prenosi usmrtitev ali teroristične dejavnosti ipd.) odstranijo iz Internet. Leta 2018, ponedeljek maj Cinema Nemca Hans Block in Moritz Reiswick sta producirala dokumentarni film z naslovom “Internet Cleaners” o delu delavcev v teh podjetjih.

Razmišljal sem na primer o delu v takem okviru.

Poudaril bom, da se popolnoma zavedam žaljive narave takšnega dela do tistih, ki se z njim ukvarjajo: po različnih publikacijah je veliko ljudi, ki so delali na teh delovnih mestih, umrlo ali pa so zbolele za zelo resnimi psihičnimi in telesnimi boleznimi, npr. posledica stalne in vsakodnevne izpostavljenosti težki vsebini. Vendar me to ne odvrne, in to zato, ker v življenju tako ali tako nimam več kaj izgubiti – in kot sem omenil že vrsto let, se nisem mogel vrniti na trg dela (vse druge možnosti pomoč organizacijam, zavodom za zaposlovanje ali neposredni stik s številnimi podjetji so bili izčrpani – in še in še mnogo let).

2) Kot veste, produkcijske hiše in scenaristi, ki v njihovem imenu posnamejo določene prizore za filme, včasih posnamejo odseke, v katerih so posneta trupla ali navidez mrtvi ljudje. Razmišljal sem o takem delu upodabljanja trupel – delo, ki ne zahteva fizičnega napora in tudi huda invalidnost vsekakor ne bi smelo motiti. Poudaril bi, da ne gre za šalo ali kakršno koli šalo – mislim povsem resno – in tudi če je mogoče, bo vsaj na prvi pogled videti smešno ali neumno.

3) Slišal sem, da obstaja področje usposabljanja za programsko opremo, to je: zaposleni, katerih vloga je vnos podatkov v sisteme razvoja umetne inteligence ali strojnega učenja – delo, za katerega se ve, da je potrebno. Z vnosom podatkov se programi “naučijo”, kako ravnati oziroma reagirati v določenih situacijah.

Mislim, da je tovrstno delo lahko odlična rešitev za tiste primere, ko na eni strani ni zmožnosti za fizično delo ali prevelik napor zaradi telesne okvare, hkrati pa je premalo znanja o računalnikih. za delo v programiranju.

Slišal sem, da je v zaporih na Finskem zapornikom dovoljeno opravljati to delo. Mislil sem, da se tudi v taki službi da in se znajdem.

Imate še kakšno idejo za nenavadna delovna mesta, kamor se znajde tudi težko prizadeta oseba?

Lep pozdrav,

assaf benyamini,

115 Costa Rica St.,

Vhod A – Apartma 4,

Kiryat Menachem,

Jeruzalem,

IZRAEL, poštna številka: 9662592.

moje telefonske številke: doma-972-2-6427757. Mobilni-972-58-6784040. Faks-972-77-2700076.

Post Scriptum. 1) Moja osebna številka: 029547403.

2) Moji e-poštni naslovi: [email protected] ali: [email protected] ali: [email protected] ali: [email protected] ali: [email protected] ali: [email protected] ali: [email protected] ali: [email protected] ali: [email protected]

3) življenjepis – assaf benyamini: 

Osebni podatki: assaf benyamini, ID. 029547403.

Datum rojstva: 11.11.1972. Naslov: 115 Costa Rica St., Kiryat Menachem, Jeruzalem, IZRAEL.

Telefonske številke: na domu-972-2-6427757. Mobilni-972-58-6784040. Faks-972-77-2700076.

Izobrazba: 10 letno šolanje in delna matura. Služenje vojaškega roka: oproščeno zaradi zdravstvenih razlogov.

Delovne izkušnje:

1998-delo v mizarstvu RESHET (južni Tel Aviv)

1998-2005-Delo v Narodni knjižnici, kjer pomaga strokovnemu timu knjižničarjev pri najrazličnejših nalogah.

2009-2010-Delo v verigi “Avgad” za sortiranje nakita.

Februar-maj 2019-delo v računalniškem podjetju HMSOFT.

Začetek februarja 2020 – trije delovni dnevi deljenja časopisov mimoidočim na ulici.

prostovoljstvo: 

Aktiven v štabu boja invalidov. Prostovoljstvo v Centru za izkoriščanje pravic Mestne občine Jeruzalem za pomoč ogroženim prebivalcem.

Splošne informacije: Visoka motivacija, visoke verbalne in pisne komunikacijske sposobnosti, sposobnost improvizacije in reševanja problemov. S civilnodružbenimi organizacijami se poznam že dolgo.

Imam telesno okvaro, zaradi katere ne morem dvigovati težjih bremen in dolgo stati na nogah.

G. Spodaj je sporočilo, ki sem ga objavil na Facebook strani “blagajna mojo“:

Za: “Box Office Mojo”.

Re: Promocijski videi.

Spoštovane gospe/gospodje.

10. julija 2018 sem se pridružil družbenemu gibanju “Overcome” – Transparent Disabled (v hebrejščini: תנועת נכים שקופים).

 V našem gibanju se trudimo promovirati pravice preglednih invalidov, to je:

ljudje, kot sem jaz, ki trpijo za hudimi boleznimi in invalidnostmi, hkrati pa trpijo zaradi odrekanja socialnih pravic v zelo velikem obsegu zaradi dejstva, da njihova invalidnost ali bolezen nima očitnih zunanjih značilnosti.

Zanima nas, ali nam lahko pomagate tako, da posnamete videoposnetke o nas in jih naložite na internet, s čimer poskušate izboljšati našo prepoznavnost na spletu in na ta način promovirati cilje našega gibanja.

 S spoštovanjem,

 assaf benyamini,

115 Costa Rica Street,

Vhod A-Apartma 4,

Kiryat Menachem,

Jeruzalem,

IZRAEL, poštna številka: 9662592.

moje telefonske številke: doma-972-2-6427757.

Mobilni-972-58-6784040. Faks-972-77-2700076.

post Scriptum. 1) Moja osebna številka: 029547403.

 2) Moji e-poštni naslovi: [email protected]  in: [email protected] in: [email protected] in: [email protected]

3) Trenutni direktor gibanja “Nitgaber”, ki je tudi

ustanoviteljica gibanja je gospa Tatjana Kadučkin. Njena telefonska številka je 972-52-3708001 – na tej številki jo lahko kontaktirate od nedelje do četrtka med 11.00 in 20.00 – razen ob judovskih praznikih in različnih izraelskih praznikih. Tatjana govori poleg hebrejščine tudi rusko na zelo visoki ravni maternega jezika. Ne poznam stopnje njenega znanja drugih jezikov.

 4) Spodaj je povezava do spletne strani našega gibanja:

 https://www.nitgaber.com/

5) Tukaj je nekaj pojasnil našega gibanja, kot so se pojavile v tisku:

Tatiana Kaduchkin, navadna državljanka, se je odločila ustanoviti gibanje “Overcome” s pomočjo tistega, kar sama imenuje “Transparent Disabled”.

Za svoje gibanje se je doslej zbralo okoli 500 ljudi iz vse države Izrael.

V intervjuju za Dnevnik Kanala 7 spregovori o projektu in tistih invalidih, ki ne dobijo ustrezne in zadostne pomoči pristojnih, samo zato, ker so transparentni. Po njenih besedah ​​lahko invalidno populacijo razdelimo na dve skupini: invalide z vozičkom in invalide brez vozička. Drugo skupino opredeljuje kot »transparentne invalide«, saj pravi, da niso deležni enakih storitev, kot jih prejemajo invalidi z vozičkom, čeprav so opredeljeni kot 75- do 100-odstotna invalidnost. Ti ljudje, pojasnjuje, ne morejo preživeti sami, zato potrebujejo dodatne storitve, do katerih so upravičeni invalidi z vozički. Na primer, transparentni invalidi prejemajo nizko invalidsko pokojnino od Zavoda za nacionalno zavarovanje,

 Glede na študijo, ki jo je izvedel Kaduchkin, so ti prozorni invalidi lačni kruha kljub poskusu trditve, da v Izraelu leta 2016 ni kruha lačnih ljudi.

 Študija, ki jo je izvedla, tudi navaja, da je stopnja samomorov med njimi visoka. V gibanju, ki ga je ustanovila, se zavzema za vključitev vidno invalidov na čakalne liste za javna stanovanja. To je zato, ker pravi, da se običajno ne uvrščajo na te sezname, čeprav naj bi bili upravičeni. Ima kar nekaj sestankov s poslanci kneseta in celo sodeluje na sestankih in razpravah ustreznih odborov v knesetu, vendar pravi, da tisti, ki lahko pomagajo, nimajo posluha, poslušalci pa so v opoziciji in zato ne morejo pomagati. Zdaj kliče vse več »prosojnih« invalidov, da se ji pridružijo, da se ji oglasijo, da jim pomaga.

 Če bo šlo tako, kot je danes, po njenem mnenju ne bo mogoče ubežati demonstracijam invalidov, ki bodo zahtevali svoje pravice in osnovne pogoje za preživetje.

 6) Tukaj je nekaj povezav do mojih profilov na različnih socialnih omrežjih:

https://www.webtalk.co/assaf.benyamini  

https://www.facebook.com/profile.php?id=100066013470424

https://twitter.com/MPn5ZoSbDwznze0  

https://www.youtube.com/channel/UCX17EMVKfwYLVJNQN9Qlzrg

https://www.youtube.com/watch?v=sDIaII3l8gY

https://assafcontent.ghost.io/

7) Ker je naše gibanje gibanje invalidov, pridnih ljudi, ki so se nemalokrat prisiljeni odločati med nakupom zdravil in nakupom osnovnih živil – je jasno, da te situacije ni, niti ne bomo mogli imeti proračuna za oglaševanje. v dogledni prihodnosti. To je treba upoštevati.

H. Moje povezave:

1) pik turistov v Izraelu-kaj bo? Ko bodo oblasti v Izraelu ukrepale proti goljufom?

2) vzemi s seboj Ti smeti-organizacija Uporabi okolje

3)podjetje “Solothum technology” – okolju prijazna nadomestna plastika

4)društvo “Daj usta”-program, zaščiten za mlade zaradi ranljivosti spolnosti

5) združenje “zažvižgani nasmeh”-združenje tista, ki pomaga subvencionirana zdravljenja psihološka in psihiatrična na njen spomin Ronit Wolf

6)skupnost “Subada Israel”

                 - Našli ste chybu? Povedz mi o tom -
Print Friendly, PDF & Email