Visit BlogAdda.com to discover Indian blogs Osnovna zakonodaja. - מידע לאנשים עם מוגבלויות
Skoči na vsebino
Home » הפוסטים באתר » Osnovna zakonodaja.

Osnovna zakonodaja.

Za:

Predmet: vprašanje zakonodaje.

Spoštovane gospe/gospodje.

Kot je dobro znano, je v državi Izrael, tako kot marsikje drugje, veliko prebivalcev, ki težko preživijo in so v hudih finančnih stiskah, na primer starejši ali invalidi.

Postavlja se mi vprašanje, ali lahko ureditev zadeve v okviru celovitega temeljnega zakona vodi do izboljšanja stanja. Mislim na uzakonitev “temeljnega zakona o socialnih pravicah” – ki je bil, kot veste, v preteklih letih omenjen tudi v različnih medijih.

Vprašanje v zvezi s tem zakonom postavljam kot nekdo, ki sodeluje v boju invalidov v Izraelu od leta 2007 – in zanimalo bi me, kakšno je vaše mnenje o tej zadevi.

S spoštovanjem,

Asaf Benjamin.

A. Spodaj je e-poštno sporočilo, ki sem ga poslal novinarki Keren Neubach. Slednji se na mojo prošnjo žal ni odzval.

 

—– Posredovano sporočilo —–

avtor:Assaf Benjamin < [email protected] >

za: [email protected] < [email protected] >

Poslano dne:Sreda, 7. september 2022 ob 23:21:07 PMGMT+3

Tema:Moja pisma gospe Karen Neubach.

 

Lep pozdrav gospe Keren Neubach:

Predmet: Problem spremljanja zdravil.

Draga gospa.

Jaz, Asaf Binyamini, 49 let, živim v varovanem stanovanju za duševno prizadete društva “Reot” v Jeruzalemu – v okviru nastanitve za duševno prizadete v skupnosti, ki upravlja rehabilitacijsko košarico v imenu Ministrstva za zdravje. .

Jemljem psihiatrična zdravila – in v zadnjih letih se je pojavila neznosna realnost, v kateri psihiatri v centrih za duševno zdravje nehajo spremljati psihiatrična zdravila (vem, da bo to zvenelo nekoliko absurdno – a na žalost je to realnost, s katero se vedno znova srečujem) . A ker živim z zelo nizkimi dohodki – invalidnino Zavoda za nacionalno zavarovanje – mi je zasebno obiskovanje zdravnikov nemogoče.

A danes druge možnosti ni, saj tudi psihiatri na psihiatričnih postajah zame niso več naslov iz dveh razlogov:

1) Problematičen pristop k zdravljenju – kadar koli pridete na postajo, so duševno poškodovani avtomatsko obravnavani kot ljudje, ki so tudi duševno prizadeti – nekaj, kar vodi v popolno pomanjkanje posluha s strani zdravnikov. Že od mojega prihoda na postajo so zdravniki izhajali iz tega, da bodo natančno vedeli, kakšne težave imam, ne da bi me spoznali niti površno ali minimalno. Posledica tega je bilo vedno znova napačno zdravljenje, ki so ga uporabljali zame, in tudi moja nezmožnost sodelovanja z zaničevalnim odnosom, ki je prišel s tem. In še več: tudi v primerih, ko me je osebje klinike ali zdravniki poznalo, se zdravljenje še vedno ni spremenilo – kar je preprečilo kakršno koli možnost zdravljenja ali pomoči ter neskončne spopade z osebjem, ki naj bi » Jaz bi zapustil isto “sledenje”, menda zato, da bi preprečili nadaljnjo škodo in nepotrebne duševne bolečine pod krinko “pomoči” ali “zdravljenja”. Vem, da je to posploševanje – ampak kaj moreš, to je realnost. Jaz bi zapustil isto “sledenje”, menda zato, da bi preprečili nadaljnjo škodo in nepotrebne duševne bolečine pod krinko “pomoči” ali “zdravljenja”. Vem, da je to posploševanje – ampak kaj moreš, to je realnost.

2) Telesno zdravstveno stanje – v začetku leta 1998 sem imel delovno nesrečo v hotelu “Larom” v Jeruzalemu, kjer sem takrat delal približno tri mesece v okviru projekta organizacije “Alvin Israel” – in od takrat imam razvil vrsto telesnih težav, ki jih Državni zavod za zavarovanje ne priznava nobene. Poleg tega trenutno ni nobenega drugega subjekta ali državnega urada, ki bi priznal to škodo.

Od te nesreče se je moje stanje počasi, a vztrajno in vztrajno slabšalo – in danes sem dosegel stanje, ko mi je že fizično priti do postaj za duševno zdravje vedno težje in problematično.

Splošna zdravstvena blagajna, katere član sem, in tudi ministrstvo za zdravje sta trdila, da nimajo rešitve za to situacijo in da nimajo psihiatrične službe, ki bi delala na domu.

 

V zadnjih mesecih sem poskušal najti rešitev na nekoliko drugačen način: s farmakologom. Izkazalo pa se je, da mi lahko farmakolog, ki sem ga obiskala, pomaga le delno in da mi, ker ni psihiater, ne more pomagati pri urejanju psihiatričnih zdravil, ki jih jemljem.

Še več: postalo mi je jasno, da zaradi majhnega števila zdravnikov, ki se ukvarjajo s tem področjem (za ilustracijo: v celotni metropoli Jeruzalem in okolici sta samo 2 zdravnika na tem področju – zdravnik v svoji kliniki I. obiskana v javni medicini in še ena zdravnica, ki je dosegljiva zasebno, ko vsak obisk stane nekaj sto šeklov, ki pa niso, imam vse možnosti, da jih plačam, in ne vem, ali to počne tudi doma – in iz očitnih razlogov sem tukaj ne pišem imen teh zdravnikov ali imen zdravstvenih ustanov, kjer delajo) – torej farmakološko spremljanje v današnji realnosti ni mogoče. Kot veste, obstaja tudi podpodročje v farmakologiji, imenovano psihiatrična farmakologija,

 

In če povzamem: te okoliščine osebo v mojem položaju, ki potrebuje storitve psihiatra, ki dela doma, pripeljejo v popolno slepo ulico – in kljub nujnemu nadzoru nad zdravili, ki jih jemljem, mi trenutno niso na voljo nobena. razumna rešitev.

Naj poudarim, da je psihiatrinja res v patronažnem okolju – a ji vztrajno nočejo dovoliti bivanja v moji hiši – kar bi lahko vsaj začasno rešilo problem. Ta zavrnitev je bila podana kar tako in brez kakršnega koli razloga – in v prikazu popolne brezbrižnosti do mojega stanja in do dejstva, da lahko pomanjkanje spremljanja zdravil celo ogrozi moje življenje.

Kakorkoli že, iščem rešitev. Imate idejo za rešitev, ki jo je v tej situaciji še mogoče najti?

Poudaril bom, da vem, da ste novinar in ne zdravnik – zato vas ne prosim za zdravniška priporočila. To je birokratska težava, ki mi ne omogoča zdravljenja, ki ga potrebujem – in morda boste imeli priložnost pomagati pri tej zadevi. Pripravljen bom tudi na oddajo, če bo to potrebno.

Rada bi poudarila, da te stvari pišem kot nekdo, ki posluša številne oddaje, ki jih vodite, in zelo ceni vaše javno in medijsko delovanje na temo duševnega zdravja. Poslušal sem veliko člankov, ki ste jih pripravili na to temo – in ker mi vsa vladna ministrstva ne ponujajo rešitve in ne naredijo ničesar, razen da me prestavljajo sem in tja iz enega v drugega, potem kdo ve – morda lahko vaše posredovanje pomaga pri tem zadeva, ki se zatika že več mesecev.

S spoštovanjem,

assaf benyamini,

115 Costa Rica Street,

Vhod A-stanovanje 4,

Kiryat Menachem,

Jeruzalem,

IZRAEL, poštna številka: 9662592.

moje telefonske številke: doma-972-2-6427757. Mobilni-972-58-6784040.

Faks-972-77-2700076.

post Scriptum. 1) Moja osebna številka: 029547403.

2) Moji e-poštni naslovi: [email protected]

in: [email protected]

in: [email protected]

in: [email protected]

in: [email protected]

in: [email protected]

in: [email protected]

in: [email protected]

3) Terapevtsko okolje, v katerem sem:

Združenje “Reut”-Hostel “Avivit”,

Ha Avivit St. 6,

Kiryat Menachem,

Jeruzalem,

IZRAEL, poštna številka: 9650816.

Telefonske številke v pisarnah hostla: 972-2-6432551. in: 972-2-6428351.

Elektronski naslov hostla:

[email protected]

Socialna delavka hostla, ki dela kot gospodinja v mojem stanovanju: ga.

Sara Stora-972-55-6693370.

4) Družinski zdravnik, pri katerem sem pod nadzorom:

Dr. Brandon Stewart,

“Clalit Health Services” – klinika “HATAYELET”,

Ulica Daniel Yanovsky 6,

Jeruzalem,

IZRAEL, poštna številka: 9338601.

Telefonska številka v ambulanti: 972-2-6738558.

Številka faksa v ambulanti: 972-2-6738551.

B. Spodaj je moje dopisovanje s skupino Facebook:

helebarde, pomočniki in poklic mojih ljudi za delavnice, umike, festivale in dogodke“.

Skrbniška ekipa je zavrnila vašo objavo v skupini pomočnikov, pomočnikov in strokovnjakov za delavnice, umike, festivale in dogodke.

pred 3 urami

assaf benyamini je zbral pomočnike, pomočnike in strokovnjake za delavnice, umike, festivale in dogodke

  1. september ob 22:43 ·

Za: “Pomočniki, pomočniki in strokovnjaki za delavnice, umike, festivale in dogodke”.

Predmet: posneta predavanja.

Spoštovane gospe/gospodje..

Imam večjezični blog https://disability5.comki obravnava problematiko bolezni in invalidnosti.

Blog je bil zgrajen v sistemu wordpress.org – in shranjen na strežnikih servers24.co.il

Iščem spletno stran, kjer bi lahko našli posnetke predavanj, ki bi jih lahko uporabljali brez problema z avtorskimi pravicami (podobno na primer spletni strani Google Scholar na področju člankov).

Poznate tako storitev?

S spoštovanjem,

assaf benyamini,

115 Costa Rica Street,

Vhod A-stanovanje 4,

Kiryat Menachem,

Jeruzalem,

IZRAEL, poštna številka: 9662592.

moje telefonske številke: doma-972-2-6427757. Mobilni-972-58-6784040.

Faks-972-77-2700076.

povratne informacije

Ni pomembno za skupino

C. Spodaj sta 2 sporočili, ki sem ju pustil na Facebook strani novinarke Esti Perez Ben-Ami:

1)Asaf Benjamin

Gospa Esti Perez Ben-Ami, pozdrav: Vsak dan poslušam radijsko pogovorno oddajo

בחצי היוםEdith se je med potovanjem zgrudila in utrpela možgansko kap. Wilson je prevzel njegovo mesto. Čeprav je, kot rečeno, med letoma 1919 in 1920 ni bila izvoljena v nobenem demokratičnem procesu – navsezadnje je bila v tem obdobju predsednica za vse namene – edina predsednica doslej v ameriški zgodovini. Lep pozdrav, Asaf Binyamini.

2)Asaf Benjamin

Prilagam ustrezen zapis iz Wikipedije:https://he.wikipedia.org/…/%D7%90%D7%93%D7%99%D7%AA_%D7…

(vnos je v hebrejščini (עברית-moj prvi jezik)-vendar sem prepričan, da ga je mogoče najti v skoraj katerem koli jeziku)

D. Spodaj je pismo, ki sem ga poslal “bipolarni – kaj zanima tiste z motnjami razpoloženja – depresija, anksioznost in manična depresija”.

 

Asaf Benjamin< [email protected] >

za:

[email protected]

Ponedeljek, 12. september ob 16.18

Za: “Bipolarna motnja – kaj zanima tiste z motnjami razpoloženja – depresija, anksioznost in manična depresija.”

Predmet: Problem spremljanja zdravil.

Spoštovane gospe/gospodje.

Jaz, Asaf Binyamini, 49 let, živim v varovanem stanovanju za duševno prizadete društva “Reot” v Jeruzalemu – v okviru nastanitve za duševno prizadete v skupnosti, ki upravlja rehabilitacijsko košarico v imenu Ministrstva za zdravje. .

Jemljem psihiatrična zdravila – in v zadnjih letih se je pojavila neznosna realnost, v kateri psihiatri v centrih za duševno zdravje nehajo spremljati psihiatrična zdravila (vem, da bo to zvenelo nekoliko absurdno – a na žalost je to realnost, s katero se vedno znova srečujem) . A ker živim z zelo nizkimi dohodki – invalidnino Zavoda za nacionalno zavarovanje – mi je zasebno obiskovanje zdravnikov nemogoče.

A danes druge možnosti ni, saj tudi psihiatri na psihiatričnih postajah zame niso več naslov iz dveh razlogov:

1) Problematičen pristop k zdravljenju – kadar koli pridete na postajo, so duševno poškodovani avtomatsko obravnavani kot ljudje, ki so tudi duševno prizadeti – nekaj, kar vodi v popolno pomanjkanje posluha s strani zdravnikov. Že od mojega prihoda na postajo so zdravniki izhajali iz tega, da bodo natančno vedeli, kakšne težave imam, ne da bi me spoznali niti površno ali minimalno. Posledica tega je bilo vedno znova napačno zdravljenje, ki so ga uporabljali zame, in tudi moja nezmožnost sodelovanja z zaničevalnim odnosom, ki je prišel s tem. In še več: tudi v primerih, ko me je osebje klinike ali zdravniki poznalo, se zdravljenje še vedno ni spremenilo – kar je preprečilo kakršno koli možnost zdravljenja ali pomoči ter neskončne spopade z osebjem, ki naj bi » Jaz bi zapustil isto “sledenje”, menda zato, da bi preprečili nadaljnjo škodo in nepotrebne duševne bolečine pod krinko “pomoči” ali “zdravljenja”. Vem, da je to posploševanje – ampak kaj moreš, to je realnost. Jaz bi zapustil isto “sledenje”, menda zato, da bi preprečili nadaljnjo škodo in nepotrebne duševne bolečine pod krinko “pomoči” ali “zdravljenja”. Vem, da je to posploševanje – ampak kaj moreš, to je realnost.

2) Telesno zdravstveno stanje – v začetku leta 1998 sem imel delovno nesrečo v hotelu “Larom” v Jeruzalemu, kjer sem takrat delal približno tri mesece v okviru projekta organizacije “Alvin Israel” – in od takrat imam razvil vrsto telesnih težav, ki jih Državni zavod za zavarovanje ne priznava nobene. Poleg tega trenutno ni nobenega drugega subjekta ali državnega urada, ki bi priznal to škodo.

Od te nesreče se je moje stanje počasi, a nenehno in vztrajno slabšalo – in danes sem prišla v situacijo, ko je že fizični prihod na postaje za duševno zdravje zame težka in vedno bolj problematična zadeva.

Splošna zdravstvena blagajna, katere član sem, in tudi ministrstvo za zdravje sta trdila, da nimajo rešitve za to situacijo in da nimajo psihiatrične službe, ki bi delala na domu.

 

V zadnjih mesecih sem poskušal najti rešitev na nekoliko drugačen način: s farmakologom. Izkazalo pa se je, da mi lahko farmakolog, ki sem ga obiskala, pomaga le delno in da mi, ker ni psihiater, ne more pomagati pri urejanju psihiatričnih zdravil, ki jih jemljem.

Še več: postalo mi je jasno, da zaradi majhnega števila zdravnikov, ki se ukvarjajo s tem področjem (za ilustracijo: v celotni metropoli Jeruzalem in okolici sta samo 2 zdravnika na tem področju – zdravnik v svoji kliniki I. obiskana v javni medicini in še ena zdravnica, ki je dosegljiva zasebno, ko vsak obisk stane nekaj sto šeklov, ki pa niso, imam vse možnosti, da jih plačam, in ne vem, ali to počne tudi doma – in iz očitnih razlogov sem tukaj ne pišem imen teh zdravnikov ali imen zdravstvenih ustanov, kjer delajo) – torej farmakološko spremljanje v današnji realnosti ni mogoče. Kot veste, obstaja tudi podpodročje v farmakologiji, imenovano psihiatrična farmakologija,

In če povzamem: te okoliščine osebo v mojem položaju, ki potrebuje storitve psihiatra, ki dela doma, pripeljejo v popolno slepo ulico – in kljub nujnemu nadzoru nad zdravili, ki jih jemljem, mi trenutno niso na voljo nobena. razumna rešitev.

Naj poudarim, da je psihiatrinja res v patronažnem okolju – a ji vztrajno nočejo dovoliti bivanja v moji hiši – kar bi lahko vsaj začasno rešilo problem. Ta zavrnitev je bila podana kar tako in brez kakršnega koli razloga – in v prikazu popolne brezbrižnosti do mojega stanja in do dejstva, da lahko pomanjkanje spremljanja zdravil celo ogrozi moje življenje.

Kakorkoli že, iščem rešitev. Imate idejo za rešitev, ki jo je v tej situaciji še mogoče najti?

S spoštovanjem,

Asaf Binjamin,

115 Costa Rica Street,

Vhod A-stanovanje 4,

Kiryat Menachem,

Jeruzalem,

IZRAEL, poštna številka: 9662592.

moje telefonske številke: doma-972-2-6427757. Mobilni-972-58-6784040.

post Scriptum. 1) Moja osebna številka: 029547403.

2) Moji e-poštni naslovi: [email protected]

in: [email protected]

in: [email protected]

in: [email protected]

in: [email protected]

in: [email protected]

in: [email protected]

in: [email protected]

3) Terapevtsko okolje, v katerem sem:

Združenje “Reut”-Hostel “Avivit”,

Ha Avivit St. 6,

Kiryat Menachem,

Jeruzalem,

IZRAEL, poštna številka: 9650816.

Telefonske številke v pisarnah hostla: 972-2-6432551. in: 972-2-6428351.

Elektronski naslov hostla:

[email protected]

Socialna delavka hostla, ki dela kot gospodinja v mojem stanovanju: ga

Sara Stora-972-55-6693370.

Psihiater iz ekipe hostla: dr. Katia Levin.

4) Družinski zdravnik, pri katerem sem pod nadzorom:

Dr. Brandon Stewart,

“Klalit Health Services” – promenadna ambulanta,

ulica

Daniel Yanovsky 6,

Jeruzalem,

IZRAEL, poštna številka: 9338601.

Telefonska številka v ambulanti: 972-2-6738558.

Številka faksa v ambulanti: 972-2-6738551.

E. Spodaj je začetek pisma, ki ga pošiljam na različne kraje:

Za:

Predmet: novinarski nasveti.

Spoštovane gospe/gospodje.

Leta 2007 sem se pridružil boju invalidov v Izraelu, od 10. julija 2018 pa to počnem v okviru gibanja »Natagver«, ki sem se mu pridružil. V gibanju “Nategber” se trudimo promovirati pravice “transparentnih invalidov” – ljudi, kot sem jaz, ki trpijo zaradi invalidnosti in hudih zdravstvenih težav, ki navzven niso vidne – kar povzroča diskriminacijo tudi v odnosu do drugih invalidov. .

Poudaril bom, da so bili uspehi pri napredovanju boja izjemno skromni in še danes (te besede pišem v četrtek, 16. junija 2022) različne oblasti v državi Izrael ne sodelujejo z nami – in ne naredijo nič drugega kot usmerjajte nas naprej in nazaj od enega do drugega.

Ker številni pozivi izraelskim medijem in v njih objavljeni članki (pri nekaterih je sodeloval tudi pisec tega pisma) niso pomagali, sem pomislil, da bi poskusil drugače: poziv tujim medijem izven Države Izrael, v poskusu iskanja novinarjev z različnih koncev sveta, ki bi pokazali zanimanje za temo.

Zato bi vas rad vprašal: Ali imate kakšno idejo, kako bi to lahko storili?

S spoštovanjem,

Asaf Benjamin.

 

F. Spodaj je nekaj razlagalnih besed o družbenem gibanju, ki sem se mu pridružil 10. julija 2018, kot so se pojavile v tisku:

Tatiana Kaduchkin, navadna državljanka, se je odločila ustanoviti gibanje ‘Natgver’, da bi pomagala tistim, ki jih sama imenuje ‘transparentni invalidi’. Njenemu gibanju se je do zdaj pridružilo okoli 500 ljudi iz vse države. V intervjuju za Yoman na Channel 7 govori o projektu in tistih invalidih, ki ne dobijo ustrezne in zadostne pomoči pristojnih agencij, zgolj zato, ker so transparentne.

Po njenih besedah ​​lahko invalidsko populacijo razdelimo na dve skupini: invalide z vozičkom in invalide brez vozička. Drugo skupino opredeljuje kot »transparentne invalide«, saj po njenih besedah ​​niso deležni enakih storitev kot invalidi z vozički, čeprav so opredeljeni kot 75- do 100-odstotna invalidnost.

Ti ljudje, pojasnjuje, ne morejo preživeti sami, zato potrebujejo pomoč dodatnih storitev, do katerih so invalidi z vozički upravičeni. Pregledni invalidi na primer prejemajo nizko invalidnino od nacionalnega zavarovanja, ne prejemajo nekaterih dodatkov, kot so dodatek za posebne storitve, dodatek za spremljevalca, dodatek za mobilnost, prav tako pa prejemajo nižji dodatek od ministrstva za stanovanja.

Glede na raziskavo, ki jo je opravil Kaduchkin, so ti prozorni invalidi lačni kruha kljub poskusu trditve, da v Izraelu leta 2016 ni kruha lačnih ljudi. Raziskava, ki jo je opravila, tudi navaja, da je stopnja samomorov med njimi visoka. V gibanju, ki ga je ustanovila, se zavzema za uvrstitev preglednih invalidov na čakalne liste za javna stanovanja. To pa zato, ker po njenih besedah ​​običajno ne pridejo na te sezname, čeprav naj bi bili upravičeni. Ima kar nekaj sestankov s poslanci kneseta in celo sodeluje na sestankih in razpravah ustreznih odborov v knesetu, vendar po njenih besedah ​​tisti, ki lahko pomagajo, ne poslušajo, tisti, ki poslušajo, pa so v opoziciji in zato ne morejo pomoč.

Zdaj kliče vse več »prozornih« invalidov, da se ji pridružijo, da se ji oglasijo, da jim pomaga. Če se bodo razmere nadaljevale, kot je danes, po njeni oceni ne bo ubežala demonstracijam invalidov, ki bodo zahtevali svoje pravice in osnovne pogoje za preživetje.

G. Lahko kontaktirate direktorico gibanja “Nitgaber”, gospo Tatiano Kaduchkin, od nedelje do četrtka med 11:00 in 20:00 po IZRAELSKEM času, razen ob judovskih praznikih in različnih IZRAELSKIH praznikih.

Telefonske številke, ki jih lahko uporabite za stik

ona: 972-52-3708001. in: 972-3-5346644.

H. Spodaj je začetek pisma, ki ga pošiljam na različne kraje:

Za:

Predmet: ideje za scenarije.

Spoštovane gospe/gospodje.

Napisal sem 9 izmišljenih zgodb, ki so napisane tukaj – in iščem spletna mesta, ki imajo nekakšno “tekmovanje” med uporabniki, ki ponujajo ideje za filmsko ali televizijsko industrijo, ki ji je mogoče predložiti takšne zgodbe.

Poznate takšne spletne strani?

S spoštovanjem,

Asaf Benjamin.

 

Zgodba številka 1 – Smrtonosne temperature:

 

Piše se leto 2070. Podnebna kriza v državi Izrael in po vsem svetu se stopnjuje – kljub temu pa je človeštvu s tehnološkimi sredstvi uspelo premagati težave, kot je pomanjkanje vode, in najti način, da celo vzdržuje kmetijstvo v teh razmerah. Vse leto se temperatura v državi Izrael (povsod po državi) dvigne do 90 stopinj Celzija popoldne in okoli 70 stopinj Celzija ponoči. V takšni realnosti ljudje ne morejo obstajati brez posebne zaščitne opreme – brez nje je človek dejansko obsojen na smrt. Toda to je sofisticirana in draga znanstvena oprema – in v državi Izrael se razvija javna razprava, ki se ukvarja z vprašanjem, katerim skupinam je treba dovoliti ali ne dovoliti dostopa do te opreme: bodo ljudje, ki so zagrešili zločine in škodovali družbi. , imajo tudi pravico do uporabe? Naj država financira drago in vsem rešljivo opremo – ali naj z zakonom določi, kdo jo bo prejel in kdo ne (alternativne opreme za ta namen pa ni – kljub neskončnim poskusom znanstvenikov, da bi jo razvili)? In kakšen je odnos pravnega reda do tistih, ki drugi osebi preprečijo dostop do zaščitne opreme – nehote ali zlonamerno? In če bi država Izrael v tej zadevi pomagala državam tretjega sveta, kjer oprema manjka ali je v okvari – kar povzroča množično umrljivost – ali zaradi njene visoke cene, je država Izrael dolžna zagotoviti to zaščito najprej svojim državljanom. – ne glede na njihovo politično ali ideološko pripadnost? In kako mediji: radio, televizija,

Pa še druge dileme so povezane z isto zaščitno opremo: v nekaterih tovarnah, ki jo proizvajajo, uporabljajo olje, pridelano iz nekošer živali, ki je bistveni del proizvodnega procesa, brez katerega ni mogoče dobiti končnega izdelka. Glavni rabini ne dovolijo uporabe te opreme iz halahičnih razlogov – zato je verska in ultraortodoksna javnost našla način za proizvodnjo iste zaščitne opreme samo z oljem, pridobljenim iz košer živali – kar celoten proizvodni proces znatno podraži. . V tej situaciji nastanejo napetosti med sekularno javnostjo, ki trdi, da ni pripravljena financirati presežnih proizvodnih stroškov, in ultraortodoksno javnostjo, ki trdi, da ker je država Izrael država judovskega ljudstva, in da bi ohranili judovski značaj države, mora vsa javnost sodelovati pri teh presežnih stroških. Potreba po financiranju teh posebnih podjetij se pojavlja tudi v različnih volilnih sistemih – med žolčnimi, zelo vnetimi in neskončnimi razpravami med različnimi strankami. Seveda tudi med muslimani v svetu,

In tu so tudi geopolitične posledice: precejšen del muslimanov v Evropi, ki so medtem postali večina na celini, podpira svoje tovarne z vsemi presežnimi stroški. Krščansko prebivalstvo noče ubogati – in posledično smo priča nenehnim konfliktom, ki zdrsijo v prave verske vojne. Razmere na celini dosežejo popolni kaos – in posredovanje sil le še poslabša situacijo zaradi nasprotujočih si interesov, ko vsaka sila posreduje, da bi pomagala drugi strani v boju. Država Izrael se ne vmešava v dogajanje – vendarle varnostne službe v državi Izrael so zelo zaskrbljene zaradi relativne bližine nekaterih območij, kjer se odvijajo bitke v isti Evropski uniji, ki je v vsakem pogledu prenehala delovati na civilni ravni – in je postala arena neskončnih bojev, v katerih pade veliko žrtev. V Izraelu si veliko prizadevajo rešiti judovsko prebivalstvo z bojnih območij in jim pomagati pri priseljevanju v Izrael – vendar zaradi velikih sredstev, ki jih je država Izrael prisiljena plačati za proizvodnjo zaščitne opreme, ostaja zelo majhen proračun za varnostne službe, ki se ukvarjajo s temi dejavnostmi. Delavci obrambne industrije gredo na velike demonstracije, organizirajo velik javni protest, ki traja več let in ne verjamejo državi Izrael, ker nima dovolj proračuna za reševalne akcije. Ti protesti niso uspešni in po besedah ​​protestnikov različne izraelske vlade do njih kažejo popolno brezbrižnost. Žal jim je in glede na te nevzdržne razmere, v katerih reševalnih operacij ni mogoče financirati, si izraelske varnostne službe nenehno prizadevajo najti inovativne in ustvarjalne načine za rešitev Judov, ki so bili ujeti na bojiščih v krvavi Evropi: poskus zbiranje sredstev prek posebnih društev, pa tudi poziv mladim, ki se spoznajo na tehnološkem področju, da spremljajo inovativne in kreativne ideje za te reševalne akcije. Ti protesti niso uspešni in po besedah ​​protestnikov različne izraelske vlade do njih kažejo popolno brezbrižnost. Žal jim je in glede na te nevzdržne razmere, v katerih reševalnih operacij ni mogoče financirati, si izraelske varnostne službe nenehno prizadevajo najti inovativne in ustvarjalne načine za rešitev Judov, ki so bili ujeti na bojiščih v krvavi Evropi: poskus zbiranje sredstev prek posebnih društev, pa tudi poziv mladim, ki se spoznajo na tehnološkem področju, da spremljajo inovativne in kreativne ideje za te reševalne akcije. Ti protesti niso uspešni in po besedah ​​protestnikov različne izraelske vlade do njih kažejo popolno brezbrižnost. Žal jim je in glede na te nevzdržne razmere, v katerih reševalnih operacij ni mogoče financirati, si izraelske varnostne službe nenehno prizadevajo najti inovativne in ustvarjalne načine za rešitev Judov, ki so bili ujeti na bojiščih v krvavi Evropi: poskus zbiranje sredstev prek posebnih društev, pa tudi poziv mladim, ki se spoznajo na tehnološkem področju, da spremljajo inovativne in kreativne ideje za te reševalne akcije.

 

Zgodba številka 2 – Farma žuželk:

 

V vojaški industriji po vsem svetu se razvija nova vrsta orožja: leteče elektronske žuželke, ki jih daljinsko upravljajo računalniki. Čipi, vgrajeni v to drobno žuželko, so programirani tako, da se “usedejo” na določeno tarčo (tj.: vojake iz sovražne vojske) in jim vbrizgajo smrtonosni strup, ki bo povzročil njihovo smrt v nekaj sekundah. Takoj zatem deluje samouničevalni mehanizem, pri katerem se elektronska žuželka z nadzorovano eksplozijo dejansko »uniči«.

Različne države razvijajo to orožje na skrivaj – ko je zaradi hitrosti, s katero deluje žuželka, zelo težko odkriti – ko vsa njena dejanja – “naselitev” na žrtev, avtomatsko vbrizgavanje strupa kot tudi nadzorovana eksplozija trajajo le. nekaj desetink sekunde.

Toda nekaterim tajnim službam nekaterih svetovnih držav uspe odkriti obstoj teh sistemov v sovražnih državah – kar je prav tako v popolni tajnosti.

Varnostne službe v državi Izrael se odločijo pridružiti tej “modi”, vendar naredijo nekaj, kar je edinstveno za Izrael – kar ne obstaja v nobeni drugi državi. Povsod po svetu so obrati, v katerih nastajajo te elektronske žuželke, zelo majhni – največji dosegajo največ nekaj kubičnih metrov na objekt – in za ilustracijo: v dnevni sobi običajne hiše je na vsaj nekaj sto takih objektov. Toda v državi Izrael se dogaja drugačna realnost, in to veliko bolj nezaslišana: na velikih območjih se gradijo ogromni objekti – za katere seveda zaradi tajnosti nihče ne ve, kaj se z njimi v resnici počne. . Državljani Izraela ostajajo nemočni: zaradi obsežnih površin, namenjenih vsem tem proizvodnim objektom (ki seveda niso potrebni: Vsekakor je mogoče proizvesti te elektronske žuželke na nič in neskončno majhnih območjih) ni več prostora za bistvene civilne potrebe, kot so bolnišnice, vrtci, šole – in pravzaprav je vse Izraelsko gospodarstvo zasužnjeno v korist teh skrivnih objektov. To vodi do obsežnih javnih protestov, ki pa so zatrti s trdo roko in s hudim nasiljem s strani policije.

V tej realnosti se stopnjujejo tudi javni protesti, ki postajajo vse težji in nasilnejši – in vključujejo vse več primerov streljanja na živo s strani varnostnih sil.

Zaradi tega je država Izrael ujeta v pravo državljansko vojno, ki vanjo potegne tudi vse ostale države regije – kar vodi v uničenje, uničenje in iztrebljanje velikih razsežnosti. Lastniki velikih nepremičninskih družb, ki jim gredo vsi finančni dobički od obratovanja objektov, med katerimi so nekateri postali celo nekakšni tajni partnerji in se dobro zavedajo prevelike dejavnosti, ki se v njih odvija, še naprej sodelujejo z vlado tudi na tej stopnji državljanske vojne – in vedno dajejo prednost svojemu ogromnemu finančnemu dobičku kot svojemu premoženju in tudi življenj tisočev, ki umrejo v tej vojni.

 

Zgodba številka 3 – Severnokorejski agenti:

Kot veste, v severnokorejski vojski obstaja “vojaška” enota s škandaloznimi dejavnostmi, imenovanaedinstvenost užitek. Vladar Severne Koreje odloča o zlonamerni dejavnosti severnokorejskih agentov, ki bodo delovali po državah sveta in skušali pretihotapiti mlade ženske iz različnih držav in jih na goljufive načine pripeljati v Severno Korejo. Večina teh “agentov” deluje s prefinjenimi metodami in jih ne ujamejo – vendar pa se zgodbe o teh agentih in njihovih metodah delovanja začnejo objavljati v svetovnem tisku. Javnost v različnih državah sprva ne verjame grozljivim zgodbam, ki so objavljene – in vsak medij, ki objavi članke na to temo, je samodejno osumljen, da to počne z namenom pridobivanja dodatnih gledanosti in nič drugega. Vendar s povečanjem števila primerov, in severnokorejskih agentov, ki so bili ujeti v različnih delih sveta in obsojeni na dolge zaporne kazni, v nekaterih primerih pa celo usmrčeni – in to istočasno z grozljivimi zgodbami, ki se še naprej objavljajo, so vlade sveta prisiljene, tudi po širokih protestih ženskih organizacij v različnih državah, priznati obstoj problema in se začeti boriti z njim. Hkrati pa agentov ne ujamejo v vseh primerih – in v mnogih regijah sveta jim ugrabitev ne uspe preprečiti. Javno ozračje je težko in motno po vsem svetu, proti Severni Koreji so uvedene hude in precej agresivne gospodarske sankcije – a zaradi jedrskega orožja, ki ga nima nobena država,

Po nekaj letih dva severnokorejska agenta prispeta v Izrael in na neki stopnji njunih dejavnosti ju ujame Shin Bet – in takoj pride do širokega javnega protesta, ki zahteva njuno usmrtitev – kot se to počne v mnogih drugih državah. Vendar se to ne zgodi: agentoma res sodijo in ju obsodijo za huda kazniva dejanja zaradi trgovine z ljudmi – in prejmeta kazen dosmrtnega zapora – vendar ju vrhovno sodišče v državi Izrael noče obsoditi na smrt. Pri tem Izrael ne beži od groženj Severne Koreje, saj če Izrael ne bo takoj izpustil obeh obsojencev, bo sprožil jedrsko vojno, ki bo uničila ves svet. S tem si država Izrael bistveno izboljša svoj položaj v mednarodnem javnem mnenju.

Obenem nadaljnji obstoj pojava in nezmožnost, da bi ga svet izkoreninil, vodita v veliko tesnobo in neznosno realnost, v kateri se ženske po vsem svetu v vsakem trenutku bojijo, da bodo ugrabljene. Obveščevalne organizacije po vsem svetu objavljajo nekakšen mednarodni »razpis«, na katerem ponujajo visoke denarne nagrade vsem, ki jim uspe najti kreativne načine za izkoreninjenje pojava ugrabitev. Razvijajo se nekakšna “tekmovanja”, v katerih sodeluje obveščevalno osebje z vsega sveta – vsako leto pa poteka tajna slovesnost, na kateri se podelijo nagrade. Zmagovalci podpisujejo obrazce zaupnosti z zelo visoko stopnjo tajnosti – in to sredi »vojne agentov«, ki se razvija po vsem svetu:

 

 

Zgodba številka 4 – Rak valovi:

Majhna skupina znanstvenikov iz različnih držav po svetu razvija inovativno zdravljenje, ki zdravi vse vrste raka. Zdravljenje poteka v prvi fazi na identifikaciji drobnega zvočnega odtisa (ki ga človeško uho ne razloči) krvnega pretoka v pacientovem telesu – identifikacija, ki je mogoča tudi z razdalje več tisoč kilometrov, in z napravami, ki vedo, kako prepoznati te zvočne trditve, medtem ko ignorirajo zvočne valove, ki prihajajo iz številnih drugih virov, kot so hrup avtomobilov, hrup radijskih ali televizijskih oddaj, običajen pogovor med ljudmi itd. Ko naprava prepozna zvočni tisk iz pacientove krvi, zna po svojih edinstvenih značilnostih prepoznati vrsto raka, za katerim bolnik boleha, in v nekaj sekundah “

A gre za tajno tehnologijo, ki ni dostopna širši javnosti, ki za njen obstoj sploh ne ve. Ta tehnologija je dostopna zelo omejenemu številu svetovnih voditeljev, kot so milijarderji in največji kapitalisti, predsednik ZDA ali predsednik Rusije.

Agent izraelskega Mossada je neozdravljivo bolan za rakom – in ko mu zdravniki povedo, da mu preostane le še šest mesecev življenja, aktivira svoje edinstvene veščine in uspe odkriti obstoj edinstvene metode zdravljenja – in moški to deli s svojim zdravniki, ki mu sprva ne verjamejo, ga obravnavajo zaničevalno in mu diagnosticirajo bolezen duše in izgubo stika z realnostjo. A človek ni škodljiv za okolje in ni nevaren – zato ga ne sprejmejo na silo v psihiatrično bolnišnico – in se ga odločijo prepustiti samemu sebi, glede na to, da ima tako ali tako še dolgo časa za življenje. . Mossadovca, ki presega tajno obravnavo, očitno zaničujejo tudi njegovi prijatelji v obveščevalni skupnosti – in mu preprosto rečejo, naj “neha govoriti neumnosti”. Človek se odloči, v poskusu, da bi rešil svoje življenje, stopi v neposredni stik z razvijalci inovativnega zdravljenja in jih ob storitvi hudega kaznivega dejanja uspe podkupiti, da lahko od njih prejme potrebno zdravljenje. Njegovo stanje se hitro izboljšuje – nekaj, kar vsi ljudje okoli njega sprejmejo s popolnim presenečenjem – in to se zgodi istočasno, ko se razkrije resno dejanje podkupovanja, ki se je zgodilo. Ko izraelska policija začne preiskovati primer, vse več ljudi v sistemu začne trditi, da tukaj ne more biti zgolj naključje in da mora obstajati povezava med obema. Človek iz Mossada, ki je zbolel za rakom in si je opomogel po inovativnem zdravljenju, je bil odpeljan na številne preiskave – in na to ga je spodbudilo znatno izboljšanje njegovega zdravja, odločili so se, da ga bodo preiskovali vse intenzivneje – in na eni ali drugi točki se je v preiskavi zalomilo, kar je preiskovalce pripeljalo do metod, s katerimi je dosegel zdravljenje, ki ga je prejel. Preiskovalci so v tej fazi prepričani, da v teh okoliščinah ni razloga za nadaljevanje preiskave in takojšnjo izpustitev subjekta. Hkrati se iz ideoloških razlogov odločijo razkriti inovativno metodo zdravljenja in jo izdati tisku. Človeka iz Mossada, ki je zbolel za rakom in je po inovativnem zdravljenju okreval, so peljali na številne preiskave – in zaradi občutnega izboljšanja njegovega zdravstvenega stanja so se odločili, da ga preiskujejo vedno bolj intenzivno – in na eni ali drugi točki se je zlomil. preiskava, vodil preiskovalce do metod, ki jih je uporabil za zdravljenje, ki ga je prejel. Preiskovalci so v tej fazi prepričani, da v teh okoliščinah ni razloga za nadaljevanje preiskave in takojšnjo izpustitev subjekta. Hkrati se iz ideoloških razlogov odločijo razkriti inovativno metodo zdravljenja in jo izdati tisku. Človeka iz Mossada, ki je zbolel za rakom in je po inovativnem zdravljenju okreval, so peljali na številne preiskave – in zaradi občutnega izboljšanja njegovega zdravstvenega stanja so se odločili, da ga preiskujejo vedno bolj intenzivno – in na eni ali drugi točki se je zlomil. preiskavo, ki je preiskovalce pripeljala do metod, ki jih je uporabil za zdravljenje, ki ga je prejel. Preiskovalci so v tej fazi prepričani, da v teh okoliščinah ni razloga za nadaljevanje preiskave in takojšnjo izpustitev subjekta. Hkrati se iz ideoloških razlogov odločijo razkriti inovativno metodo zdravljenja in jo izdati tisku.

Zgodbi sprva nihče ne verjame, a z vedno novimi dokazi o obstoju inovativne zdravilne tehnologije se njena javna podoba v nekaj letih spremeni in dobi legitimnost. Toda kljub široki javni legitimnosti so nekdanji mož Mossada in njegovi preiskovalci aretirani in jim sodijo zaradi vrste obtožb, kot so pridobitev nečesa z goljufijo v obteževalnih okoliščinah, kršitev dolžnosti zaupnosti uradnih nosilcev in več . Javnost zahteva izpustitev obtoženih, v njihovo podporo potekajo številne demonstracije. A nič ne pomaga – in vrhovno sodišče v državi Izrael obtoženca pošlje v dolgotrajno zaporno kazen, pri tem pa popolnoma zanemari številne olajševalne okoliščine, med njimi tudi nujnost razkritja posebne tehnologije zdravljenja za reševanje življenj.

Na koncu je rezultat žalosten: edinstvena zdravilna tehnologija ni več skrivnost, a zaradi astronomske cene – 80 milijonov dolarjev – ostaja dostopna zelo malo ljudem. Prav tako isti ljudje, ki so to razkrili, nekdanji agent Mossada in njegovi zasliševalci ostajajo v zaporu do konca svojega življenja – in sodišče vztraja pri tem, da tukaj sledi suhemu zakonu in vztraja, da obtoženci ostanejo v zaporu zaradi zločinov, ki so jih zagrešili. – in seveda olajševalne okoliščine, ki so tako pomembne za rešitev življenja, v očeh sodnikov v državi Izrael nimajo vrednosti.

 

Zgodba številka 5 – Profesorjeva smrt:

Skupina IZRAELSKIH in ameriških raziskovalcev možganov sodeluje – na predavanjih, skupnih znanstvenih konferencah in celo dela v bolnišnicah v Izraelu in ZDA na oddelkih, kjer zdravijo bolnike z nevrološkimi boleznimi: parkinsonovo, alzheimerjevo, multiplo sklerozo itd. izraelski raziskovalec v svojih raziskavah dosega izjemne znanstvene dosežke – kar v enem od njegovih ameriških kolegov vzbudi močne občutke ljubosumja – izraelski zdravnik pa za to sploh ne ve, pa čeprav se ljubosumje ameriškega zdravnika hitro spremeni v pravo sovraštvo do njegovega Izraelca. kolega, slednji ne more vedeti za Torej v tej fazi, ko tega v resnici ni videti in se stvari odvijajo, na videz, kot običajno.

Ameriški profesor se odloči, da se bo izraelskemu kolegu maščeval na pretresljiv način: pride v Izrael, menda obiskat enega od pacientov izraelskega zdravnika – človeka s hudo nevrološko boleznijo – mladeniča brez sorodnikov. Bolnišnično osebje v Izraelu je ganjeno nad tako imenovano humanitarno gesto – in nihče si ne predstavlja dejanja, ki ga je ameriški zdravnik podrobno načrtoval. Glede na veliko zaupanje starejšega zdravnika mu je dovoljeno ostati sam v isti sobi s pacientom izraelskega zdravnika. Ameriški zdravnik izkoristi veliko zaupanje, ki mu je bilo dano, in izvleče majhne škarjice, ki jih varnostni ukrepi bolnišnice niso zaznali, s katerimi “prereže” cev, po kateri pacient izraelskega zdravnika prejema kisik – kar povzroči njegovo smrt v nekaj sekundah. Zaradi velike obremenitve v bolnišnicah v Izraelu, pa tudi zaradi dejstva, da si nihče ni predstavljal, da je to pravi namen ameriškega zdravnika, se primer razkrije le nekaj ur kasneje – in ekipa medicinskih sester, ki odkrije groze takoj vključi policijo – ki začne preiskavo šele dva dni kasneje – zaradi obremenjenosti, ki onemogoča takojšnjo obravnavo dogodka kljub njegovi resnosti. Izraelska policija v svoji preiskavi pride do zaključka, da je ameriški zdravnik res storilec dejanja – vendar pa je čas, ki je pretekel do ukrepanja policije v Izraelu, dobro izkoristil ameriški zdravnik, ki je medtem uspe pobegniti iz Izraela in se vrniti domov v ZDA. In tudi zaradi dejstva, da si nihče ni predstavljal, da je bil to pravi namen ameriškega zdravnika, se primer razkrije šele nekaj ur kasneje – ekipa medicinskih sester, ki odkrije grozljivko, pa takoj vključi policijo – ki začne šele preiskavo. dva dni kasneje – zaradi obremenjenosti, ki kljub resnosti dogodka onemogoča takojšnjo obravnavo. Izraelska policija v svoji preiskavi pride do zaključka, da je ameriški zdravnik res storilec dejanja – vendar pa je čas, ki je pretekel do ukrepanja policije v Izraelu, dobro izkoristil ameriški zdravnik, ki je medtem uspe pobegniti iz Izraela in se vrniti domov v ZDA. In tudi zaradi dejstva, da si nihče ni predstavljal, da je bil to pravi namen ameriškega zdravnika, se primer razkrije šele nekaj ur kasneje – ekipa medicinskih sester, ki odkrije grozljivko, pa takoj vključi policijo – ki začne šele preiskavo. dva dni kasneje – zaradi obremenjenosti, ki kljub resnosti dogodka onemogoča takojšnjo obravnavo. Izraelska policija v svoji preiskavi pride do zaključka, da je ameriški zdravnik res storilec dejanja – vendar pa je čas, ki je pretekel do ukrepanja policije v Izraelu, dobro izkoristil ameriški zdravnik, ki je medtem uspe pobegniti iz Izraela in se vrniti domov v ZDA. primer razkrijejo le nekaj ur kasneje – ekipa medicinskih sester, ki odkrijejo grozo, takoj vključi policijo – ta začne preiskavo šele dva dni kasneje – zaradi obremenjenosti z delom, ki kljub njeno resnost. Izraelska policija v svoji preiskavi pride do zaključka, da je ameriški zdravnik res storilec dejanja – vendar pa je čas, ki je pretekel do ukrepanja policije v Izraelu, dobro izkoristil ameriški zdravnik, ki je medtem uspe pobegniti iz Izraela in se vrniti domov v ZDA. primer razkrijejo le nekaj ur kasneje – ekipa medicinskih sester, ki odkrijejo grozo, takoj vključi policijo – ta začne preiskavo šele dva dni kasneje – zaradi obremenjenosti z delom, ki kljub njeno resnost. Izraelska policija v svoji preiskavi pride do zaključka, da je ameriški zdravnik res storilec dejanja – vendar pa je čas, ki je pretekel do ukrepanja policije v Izraelu, dobro izkoristil ameriški zdravnik, ki je medtem uspe pobegniti iz Izraela in se vrniti domov v ZDA.

Oblasti v državi Izrael se obrnejo na ameriške kolege in zahtevajo izročitev moškega, da bi ga v Izraelu preganjali zaradi njegovega hudega dejanja. Toda oblasti v ZDA odločno zavračajo njegovo izročitev in odločno vztrajajo, da mora sojenje potekati v ZDA in ne v Izraelu. V ZDA poteka koruptiven in nepravičen sodni proces – na koncu katerega je profesor oproščen vseh hudih obtožb, licence pa niti ne izgubi in nadaljuje z zdravljenjem bolnikov v ZDA. Med njegovim sojenjem je bilo slišati tudi očitne antisemitske obtožbe o tako rekoč »upravičenem maščevanju« ameriškega zdravnika Judom. Njegovi kolegi v Izraelu so zelo jezni in prekinejo stike z njim – hkrati pa vodijo javni boj za izročitev kriminalnega ameriškega profesorja Izraelu. A država Izrael je, kot vemo, odvisna od ameriške pomoči, zato ima zvezane roke in možnosti za ukrepanje zelo omejene – če sploh.

Nekaj ​​mesecev po koncu sodnega postopka v ZDA žena mladega ameriškega profesorja nekega dne na dvorišču njihovega doma najde njegovo truplo – s hudimi znaki nasilja na telesu. Seveda nemudoma stopi v stik z lokalno policijo – in preiskava poteka, ki zaide v slepo ulico in nihče nima pojma o identiteti morilca. Tudi preiskave ameriških obveščevalnih služb, Cie in FBI prav tako zaidejo v slepo ulico in ne uspejo priti do niti najmanjše sledi o identiteti morilca.

Mnoga vprašanja ostajajo neodgovorjena: tisto profesorjevo bivališče je bilo dobro zaščiteno z električnimi vrati, pametnim identifikacijskim sistemom (zaradi katerega so celo njegovi sorodniki zelo težko vstopili v njihovo hišo) – kako je torej morilcem uspelo priti na dvorišče, odvleči tamkajšnjega profesorja in ga umoril – in še več, ko nihče ni opazil dejanja v realnem času? Kako lahko takšno stanje sploh obstaja? in zakaj sta CIA in FBI sploh sprožila preiskavo oziroma se vključila, glede na to, da gre za zasebno kazensko zadevo in ne zadevo, ki zadeva nacionalno varnost Izraela ali ZDA? Ali so bili njegovi nekdanji izraelski sostorilci tisti, ki so povzročili njegovo smrt – glede na njihovo veliko jezo zaradi njegove izdaje, njegovega zločinskega dejanja, antisemitskih izjav med njegovim kasnejšim sojenjem in tudi zaradi pokvarjenega sodnega postopka, v katerem je bil oproščen? In če je temu res tako, zakaj jih nihče v državi Izrael ne sumi in proti njim ni uvedena policijska preiskava? Ali je možno, da tako imenovana “preiskava” Cie in FBI ni bila prava preiskava, temveč zrežirana poteza? In če je res tako – zakaj sta CIA in FBI sploh imela interes predstaviti tako napačno trditev? Ali pa obstaja še ena možnost: narcistični bolnik, ki ga je umoril ameriški profesor, pravzaprav ni bil in je imel zveze, za katere nihče v bolnici ni vedel? In ali so ti ljudje (za katere nihče ne ve, kdo so) tisti, ki so se odločili maščevati ameriškemu profesorju in ga umoriti? Ali lahko obstaja taka situacija?

 

Zgodba številka 6 – sistem:

Po vsem svetu se zgodi veliko smrti nenadoma, katerih izvora ali vzroka nihče ne razume. Po nekajmesečnem preiskovanju primerov s strani vseh svetovnih policijskih sil, jim končno uspe ugotoviti, da so bili vsi pokojni v resnici umorjeni s streli – in potekajo preiskave, v katerih so obsojeni tisti, ki so prepričani, da so zagrešili vse umore. Nihče pa ne zna razložiti, kako se je lahko stopnja kriminala nenadoma tako močno povečala brez kakršne koli logične razlage ali razloga. Zaradi te situacije je prisiljenih graditi vse več zaporov – industrija gradnje zaporov pa postane glavna panoga v celotnem svetovnem gospodarstvu, ki jo začnejo upravljati svetovni bogataši.

Po nekaj letih, v katerih število žrtev dosega več milijonov, svetovne policije sodelujejo pri preiskavah primerov v povečanem prizadevanju, da bi ugotovile, kaj je pravi razlog za močno povečanje stopnje kriminala – in odkrijejo neverjetno resničnost v svoji nenavadnosti: vseh streljanj in brez izjeme niso zagrešili zločinci iz mesa in krvi, temveč – z računalniško podprtim sistemom za prepoznavanje obrazov – ki je zaradi napake v programski opremi začel avtomatsko ustreliti vsakogar, ki je postavil nasmeh na obrazu. Ponavljajoči se poskusi najboljših strokovnjakov, da bi odpravili napako v programski opremi, so klavrno neuspešni – dokler se končno svet ni prisiljen sprijazniti z obstojem strašnega sistema, ki terja vedno več žrtev.

Po vsem svetu potekajo delavnice, na katerih skušajo državljane naučiti, naj se ne smejijo – in jim na ta način rešijo življenja. Te delavnice so definirane kot delavnice preživetja, ki segajo povsod: na delovnih mestih, v šolah in tudi v medijih jih nenehno predvajajo – in vsak medij, ki si upa predstaviti stvari o kateri koli temi, ki je humorna, se takoj zapre po ukazu oblasti. Ustvarja se mračna družbena realnost, v kateri je z zakonom prepovedano izrekanje ali objavljanje kakršnih koli šal ali ciničnih izjav – tisti, ki se od teh navodil odmikajo, pa so množično usmrtjeni. In posledice so na mnogih drugih področjih življenja:

Po drugi strani pa ti kapitalisti odločno zavračajo kakršen koli predlog za zmanjšanje ogromnega števila zaporov in izpustitev vseh zapornikov, ki so bili obsojeni za umore, še preden je svet izvedel, da jih izvaja računalniški sistem in ne morilci, ki prihajajo. iz človeške družbe, pa čeprav so sami množično ustreljeni. In še več: tudi ko je jasno, da bodo ti kapitalisti naslednje žrtve, še vedno niso pripravljeni izpustiti nobenega zapornika, da ne bi bili oškodovani njihovi finančni dobički. Veliko je objavljenih zgodb o kapitalistih, ki na to niso pristali niti v zadnjih trenutkih življenja.

Ta realnost vodi do korenitih sprememb tudi na številnih drugih področjih življenja: obstoj pesniških predstav, gledaliških in filmskih projekcij v kinematografih je strogo in popolnoma prepovedan. Prav tako so vsa podjetja, ki se ukvarjajo z razvojem računalniških iger ali kakršnih koli kreativnih iger, takoj zaprta po ukazu svetovnih vlad. Zaprte so tudi vse trgovine s knjigami ali igračami za otroke. Policisti, nameščeni na ulicah, strogo izvajajo prepovedi kakršnega koli veselja – kdor to prepoved prekrši, je takoj aretiran. V okviru reševalnih akcij je treba za vsako ceno preprečiti veselje ljudem – vsem medijem pa je naročeno, naj predvajajo samo grozljivke.

Ustvari se kaotična družbena realnost, v kateri ves svet stoji nemočen pred smrtonosnim sistemom. Bo človeštvo vendarle našlo izhod iz krize – ali bo ta smrtonosni sistem za prepoznavanje obrazov povzročil izumrtje celotnega človeštva? Ali bo kdo uspel najti patent, ki bo ljudi rešil sistema in tehnologije, ki so jo sami razvili?

Zgodba številka 7 – stroj:

Nekje je izumljen nenavaden stroj, katerega edino delovanje je, da resno poškoduje vsakogar, ki gre mimo njega. Skupina duševno bolnih ljudi najde nenavaden stroj, vstopi vanj – in potem, ko pridejo iz njega s hudimi poškodbami (in nikomur ni jasno zakaj, saj je ta majhna skupina ljudi edina na celem svetu, ki ve za njegov obstoj ) z zadnjimi močmi uspejo poiskati pomoč in so več mesecev hospitalizirani z odlitki po celem telesu – ko zdravstvenim ekipam, ki jih zdravijo, povedo, da so se preventivno poškodovali – vendar obstoj stroja skrivajo – in tudi po številnih pogovorih z njimi zdravniške ekipe ne morejo razumeti, kaj je povzročilo njihove hude poškodbe. Med hospitalizacijo zdravstveno osebje z ljudmi ravna z veliko predanostjo,

Končno si ta skupina ljudi opomore – in kljub vsemu trpljenju, ki jih je doletelo, se vrnejo k istemu stroju, se spet prebijejo skozenj in se resno poškodujejo – a tokrat hudih poškodb ne preživijo in umrejo. Odsotnost skupine se čuti v kraju njihovega bivanja, policija o tem prejme prijavo – in jih začne iskati. Po dolgih mesecih iskanja policija končno najde trupla ljudi – opazi tudi obstoj tistega čudnega stroja, ki ga odpeljejo na pregled. Nenavadna zgodba je objavljena – nato pa se odkrije tudi nenavadno delovanje smrtonosnega stroja in začne se ga preiskovati, da bi razumeli, kdo je odgovoren za njegov izum, z namenom, da bi jih privedli pred sodišče.

Toda preiskava zaide v slepo ulico – in nihče ne zna odgovoriti na vprašanje, kdo je izumil čudni stroj in zakaj je bil sploh izdelan. Vprašaj se samo še poveča, če upoštevamo dejstvo, da nobena stran ni imela koristi od njegove dejavnosti – in ni bila uporabljena za noben namen, razen za škodo mimoidočim. Stvari ostajajo skrivnost. Obstajajo žrtve – vendar ni krivcev, ki bi jih lahko privedli pred sodišče – in ker nihče ne more razumeti, kako je bil ta stroj zgrajen, zakaj je bil zgrajen in kdo je kriv za njegovo izdelavo, se odločijo, da ga bodo uničili – in skrivnost o njem bo ostanejo nerešeni za vedno in za vedno.

 

Zgodba številka 8 – Zgradbe:

Kot vemo, je zaradi globalnega segrevanja spodkopana stabilnost številnih stanovanjskih objektov: železo v skeletih stavb se širi, beton poka, kar tehnično vodi v propad celotne stavbe. Zaradi precejšnjega poslabšanja razmer številne stanovanjske zgradbe po vsem svetu niso več primerne za bivanje – vedno večja populacija pa se je prisiljena sprijazniti z občutnim znižanjem življenjskega standarda – prehodom na življenje v blatu. hiše ali celo jame – in ker v nekaterih primerih tudi te stanovanjske rešitve niso možne in so velike populacije prisiljene upravljati vse svoje življenje pod nebom.

V tej situaciji se svetovni bogataši skrivaj združujejo in plačujejo velike vsote denarja arhitekturnim birojem, da bi ti zanje iznašli alternativne načine gradnje, s pomočjo katerih bo mogoče graditi hiše, ki bodo zdržale v novih razmerah. Arhitekti po vsem svetu končno najdejo primerno tehnologijo za te kapitaliste – in nova tehnologija, pa tudi povezave med arhitekturnimi biroji in kapitalisti so tajne in te informacije niso dostopne vedno večji populaciji, ki ne dlje imajo kje živeti. Na podlagi gradnje teh posebnih zgradb je nastala cela veja svetovnega gospodarstva.

Širša javnost opaža, da imajo kapitalisti hiše, ki trajajo in se ne podrejo – vendar nihče nima razlage za ta pojav, ki se zdi marsikomu zelo čuden. Sumničenja širše javnosti, pa tudi velika radovednost, ki spremlja to skrivnost, povzroči, da širša javnost raziskuje in poskuša razumeti, zakaj imajo ti bogataši tako stabilne hiše. Končno je resnica razkrita – kar povzroči veliko ogorčenje in nedvoumno zahtevo teh kapitalistov, da bo tehnologija, ki jim omogoča bivanje v hlevskih hišah, od zdaj naprej dostopna širši javnosti – in ne samo njim.

Lastniki kapitala pa kljub večkratnim obljubam, da bodo te stvari narejene – navsezadnje se to v praksi ne zgodi in edinstvena tehnologija gradnje ostaja dostopna le tej omejeni skupini prebivalstva –, zaradi česar prevladuje jeza javnosti. in začetek nasilnih poskusov vdora v posebne stanovanjske komplekse. Kapitalisti iz interesa, da bi se zaščitili, uporabljajo svoj denar za novačenje nekakšnih zasebnih policijskih sil – in to potem, ko njihovi pozivi policiji ali vojski v njihovih državah niso odgovorjeni zaradi želja policistov ali vojakov, velika večina jih tudi nima kje živeti, potem ko so se njihove hiše prav tako zrušile, ne dobi odgovora. Vojaki v tovrstnih zasebnih vojskah dobijo v zameno za svoja dejanja,

Toda presenetljivo je, da redne vojaške in policijske sile ne morejo premagati zasebnih vojsk kapitalistov – in te “stanovanjske vojne” ostajajo nerešene in terjajo na desetine milijonov žrtev. Svetovni bogataši še vedno niso pripravljeni na kompromis – in kljub obsežnemu in strašnemu prelivanju krvi z vso močjo držijo nadzor nad gradbeno tehnologijo, ki jim omogoča stanovanjsko rešitev, ki je bila oropana na stotine milijonov ljudi po vsem svetu. svetu.

Vidimo v katerem izmed njih kaj iskrice človečnosti? Ali bo kdo od najbogatejših ljudi na svetu res pripravljen predstaviti edinstveno gradbeno tehnologijo vsej javnosti in po razumnih cenah – kar bi lahko končalo neodločene vojne izčrpavanja med njihovimi vojskami in vojskami različnih držav sveta? Ali pa je celo v tako skrajni realnosti meja dobička edina stvar, ki določa?

 

Zgodba številka 9 – Arheologija iz prihodnosti:

Ali so vsi prisotni v razredu? V redu. V prejšnjih učnih urah smo obširno govorili o izkopavanjih na območju Kraljevine Jordanije, ki osvetljujejo in močno širijo naše znanje o dogajanju v Kraljevini na začetku in sredi 21. stoletja. Dobili smo tudi pomembne informacije o njihovi kulturi, jeziku in zapletenih odnosih, ki so vladali med njimi in sosednjo kraljevino Izrael, tako v času vladavine Benjamina Netanjahuja kot tudi v letih, ki so sledila. Tisti, ki želite zadevo razširiti, si lahko preberete poučen in poučen članek profesorice Mashere Tukado, ki, kot veste, že vrsto let poučuje na naši univerzi. Priporočam tudi, da preberete pomembno knjigo pisatelja 23. stoletja Shatutu Croato z naslovom “

Kot smo omenili, je bila robotska in računalniška revolucija na začetku – avtomobili, tovornjaki, letala in celo velik del vlakov so za svoje potovanje in pogon uporabljali človeške voznike in ne strojev, ki jih poznamo danes v letu 2540. Obstaja veliko dokazov, da so številne druge dejavnosti, kot so čiščenje hiš in zgradb, razdeljevanje paketov ali pošte ter nadzor nad prometno zakonodajo, opravljali ljudje in ne stroji. Hkrati obstajajo nasprotujoči si dokazi o vlogi, ki jo imajo 3D-tiskalniki – in ni nam povsem jasno, zakaj in v kakšnih okoliščinah so bili izumljeni, niti področja življenja, na katerih so bili uporabljeni, niso jasna. nas.

Imamo dokaze o prometnih nesrečah – ki so v tem obdobju predstavljale delež prebivalstva celotnega sveta – in ne smemo pozabiti, da je bil sistem, ki jih zna popolnoma preprečiti in ki ga danes poznamo kot »obveščevalni sistem superavtomobilov« Izumili so ga šele v 40. letih prejšnjega stoletja avtomobilski inženirji, ki so izumili superšportne avtomobile, ki so v uporabi še danes. Tukaj vam prikazujem fotografije strašnih posledic nesreč v tistih časih – na spletni strani univerze pa najdete tudi videoposnetke, ki prikazujejo, kako so se zgodile.

V zadnjem delu našega predavanja bom omenil izkopavanja, ki potekajo na najdišču na jugu mesta Jeruzalem – kjer smo naleteli na nekaj zanimivih najdb. V mnogih delih območja izkopavanj smo naleteli na napise “Kiryat Menachem”, Kiryat Moshe”, “Hostel Avivit”, “Beit Hakarem soseska” kot tudi na napis “Yad Sarah Association”. Še vedno ne vemo, kaj pomeni teh napisov je: ali so bile to velike javne zgradbe? Imena skupnosti? Imena velikih organizacij – morda kot druge velike organizacije, kot je “stranka Likud” ki jih poznamo iz tega obdobja med 2010 in 2020? Danes imamo samo ugibanja – vendar nam še ni uspelo razumeti pravega pomena teh napisov -, ki so napisani s popolnoma drugačnimi črkami od nove digitalne hebrejske pisave, ki je v uporabi do danes in so jo izumili že leta 2080.

Ugotavljamo, da nam pomen nekaterih drugih napisov, kot so “Parada ponosa”, “Centralni volilni odbor za kneset” in tudi napis “Palestinsko ljudstvo”, danes ni jasen – in še vedno ne vemo, kaj pomeni teh konceptov je bilo v tistih dneh na začetku 21. stoletja. Medtem nadaljujemo z izkopavanji – izkopanino, ki ga vodi predavatelj arheologije Shotio Crotti, s katerim se lahko posvetujete ali mu zastavljate vprašanja.

Tako da lahko do naslednje ure pregledate gradiva, v katerih sem vam poskušala vzbuditi radovednost – srečamo pa se na uri, ki bo naslednji teden.

 

I. Spodaj je pismo, ki ga pošiljam na različne kraje:

Za:

Predmet: dejanja na spletnem mestu.

Spoštovane gospe/gospodje.

Sem lastnik večjezične strani https://disability5.comki se ukvarja s problematiko invalidov.

Moje spletno mesto je bilo zgrajeno na sistemu ofwordpress.org – in shranjeno na strežnikih servers24.co.il

Zanimam se za storitev posredovanja člankov na spletno stran – po temah po izboru lastnika spletne strani. Na primer (kar ni relevantno za moj blog in je podano samo z namenom pojasnjevanja zadeve: ko se blog ukvarja z avtomobilsko industrijo, hkrati spletna stran samodejno prejema članke za svoj blog z iste spletne strani, kjer je članki so objavljeni).

Ali poznate kakšna spletna mesta ali sisteme na internetu, ki ponujajo takšno storitev?

S spoštovanjem,

Asaf Binjamin,

115 Costa Rica Street,

Vhod A-stanovanje 4,

Kiryat Menachem,

Jeruzalem,

Izrael, poštna številka: 9662592.

moje telefonske številke: Doma-972-2-6427757. Mobilni-972-58-6784040.

Faks-972-77-2700076.

post Scriptum. 1) Moja osebna številka: 029547403.

2) Moji e-poštni naslovi: [email protected]

in: [email protected]

in: [email protected]

in: [email protected]

in: [email protected]

in: [email protected]

in: [email protected]

3) Moj blog vključuje 67 jezikov:Uzbekistanščina, Ukrajinščina, Urdujščina, Azerbajdžanščina, Italijanščina, Indonezijščina, Islandščina, Albanščina, Amharščina, Angleščina, Estonski, Armenski, Bolgarski, Bosanski, Burmanski, Beloruski, Bengalski, Baskovski, Gruzinski, Nemški, Danski, Nizozemski, Madžarski, Hindujski, Vietnamski, tadžiški, turški, turkmenski, teluški, tamilski, grški, jidiš, japonski, latvijski, litovski, mongolski, malajski, malteški, makedonski, norveški, nepalski, svahili, singalski, kitajski, slovenski, slovaški, španski, srbski, hebrejski, arabski, Paštu, poljščina, portugalščina, filipino, finščina, perzijščina, češčina, francoščina, korejščina, kazahstanščina, katalonščina, kirgiščina, hrvaščina, romunščina, ruščina, švedščina in tajščina.

 Iščem spletno mesto ali sistem na internetu, ki bi lahko omogočil samodejno dodajanje člankov v teh jezikih.

4) Izjavil bom, da sem kupil dodatek “” po enkratni ceni 25 NIS Izboljšana medijska knjižnica” – in tukaj prilagam povezavo do spletne strani, kjer lahko prenesete programsko opremo in jo nato naložite kot vtičnik za WordPress.

 https://wordpress.org/plugins/tinymce-advanced/

Katera dejanja je mogoče izvesti s tem vtičnikom? Za kaj se lahko uporablja?

J. Spodaj je moja korespondenca z vodnikom hostla “Avivit” :

972-54-2604842.

Zadnjič viden danes ob 17:24

Sreda, 14. september 2022

Sporočila so šifrirana od konca do konca. nikomur zunaj tega klepeta, niti WhatsAppu, jih ni mogoče brati ali poslušati. Kliknite za več podrobnosti.

Pozdravljeni Vardan: Jutri okoli 10. ure zjutraj naj bi v stanovanje prispela pedikerka, s katero sem se obrnil na zdravljenje (do danes sem občasno prihajal na inštitut “Shol” na takšne tretmaje – zaradi nadaljnjega slabšanja mojega zdravstvenega stanja pa bom morala odslej namesto fizičnega prihoda na inštitut v center Jeruzalema povabiti pedikerja na dom, ko bo potrebno). Zato v teh urah hiša na Koru ne bo mogoča. V domačem prehladu bo možno začeti pozno zjutraj ali popoldne (to je tretma, ki sem ga že velikokrat opravila – in traja približno med 20 minut in pol ure). In za splošne informacije: to zdravljenje ni vključeno v zdravstveno košarico za zavarovance zdravstvene blagajne – razen za sladkorne bolnike, ki se lahko zdravijo v okviru zdravstvenih blagajn. Edina možnost za vse druge zavarovance, ki to zdravljenje potrebujejo, je, da se zdravijo zasebno – kot to počnem jaz danes. Opozarjam, da ne poznam stopnje subvencije, do katere so diabetiki upravičeni iz zdravstvene blagajne za to zdravljenje. Lep pozdrav, Asaf Binyamini-Dair iz varovanega stanovanja hostla “Avivit”. Opozarjam, da ne poznam stopnje subvencije, do katere so diabetiki upravičeni iz zdravstvene blagajne za to zdravljenje. Lep pozdrav, Asaf Binyamini-Dair iz varovanega stanovanja hostla “Avivit”. Opozarjam, da ne poznam stopnje subvencije, do katere so diabetiki upravičeni iz zdravstvene blagajne za to zdravljenje. Lep pozdrav, Asaf Binyamini-Dair iz varovanega stanovanja hostla “Avivit”.

19:45

četrtek

V redu, se bomo dogovorili kasneje

7:02

Medtem je Tana (Etiopska kuhinja Tana) je prišel danes zjutraj – dobre pol ure po koncu zdravljenja. Lep pozdrav, assaf benyamini.

 

K. Revmatolog iz bolnišnice “Hadasa Ein Kerem”, pri katerem sem na spremljanju: dr. Hagit Peleg.

Njen elektronski naslov:[email protected]

L. Spodaj sta 2 sporočili, ki sem ju napisal na Facebook strani svojega internetnega ponudnika Bezeq:

Asaf Benjamin

Pozdravljeni za Bezeq: kaj se bo zgodilo? Zakaj (spet) prihaja do ponavljajočih se prekinitev povezave z internetom, povsem legitimnih strani, ki so (spet) blokirane brez razloga, in zelo počasnega brskanja – in to po tem, ko sem se večkrat obrnil na vas s temi težavami, vsakič, ko ste bili, torej govoriti, “skrbno” – In te težave se po kratkem času vedno znova ponovijo!! Samo sit!!!! Tako da ne razumem: plačujem ti za optično storitev, v okviru katere naj bi dobil stabilen internet – in ko stranka plača izdelek, naj bi ga zagotovo tudi dobila!!! In to brez vseh teh nepotrebnih trikov!! Pa kaj za vraga je tvoj problem, da to urediš in enkrat za vselej rešiš problem??? Drži besedo in ne laži: jaz vam plačujem za optična vlakna in stabilno internetno storitev? To je torej točno to, kar naj bi dobil – in to je to!!! In nehaj pametovati – moral bi dobiti tisto, za kar plačam – in nikomur ne delaš usluge – to si obljubil!!! Asaf Benjamin.

 Všeč mi je

  

 odgovor

  13 ur

  aktivna

  Asaf Benjamin

 In čakam, da enkrat za vselej rešiš problem!!! Moje telefonske številke:

Na domu-972-2-6427757. Mobilni-972-58-6784040.

M. Spodaj je nekaj povezav, preko katerih lahko najdete več informacij o meni in o boju invalidov v Izraelu, v katerem sodelujem:

https://sites.google.com/view/shlilibareshet/%D7%91%D7%99%D7%AA

https://sites.google.com/view/raayonotonline/%D7%91%D7%99%D7%AA

https://www.youtube.com/channel/UCX17EMVKfwYLVJNQN9Qlzrg

https://www.youtube.com/watch?v=ABXTP51Crzs

https://www.youtube.com/watch?v=TNLEE5KIdK4

https://shavvim.co.il/2021/07/22/%d7%90%d7%a0%d7%99-%d7%9c%d7%90-%d7%90%d7%95%d7%9b %d7%9c%d7%aa-%d7%99%d7%9e%d7%99%d7%9d-%d7%a9%d7%9c%d7%9e%d7%99%d7%9d-%d7% aa%d7%9b%d7%99%d7%a8%d7%95-%d7%90%d7%aa-%d7%94%d7%a0%d7%9b%d7%99%d7%9d/

https://anchor.fm/assaf-benyamini

https://www.nitgaber.com/

 

 

Print Friendly, PDF & Email