Visit BlogAdda.com to discover Indian blogs getLinks(); ?> Osnovno zakonodavstvo. - מידע לאנשים עם מוגבלויות

Osnovno zakonodavstvo.

Za:

Predmet: pitanje zakonodavstva.

Poštovane gospođe/gospođo.

Kao što je poznato u Državi Izrael, kao i na mnogim drugim mjestima, postoji mnogo populacija koje teško preživljavaju i koje su u teškom materijalnom stanju, poput starijih ili invalida.

Imam pitanje da li rešavanje stvari u okviru jednog sveobuhvatnog osnovnog zakona može dovesti do poboljšanja situacije. Mislim na donošenje “Osnovnog zakona o socijalnim pravima” – koji se, kao što znate, godinama pominjao i u raznim medijima.

Postavljam pitanje u vezi sa ovim zakonom kao neko ko je učestvovao u borbi invalida u Izraelu od 2007. godine – i zanima me vaše mišljenje o tome.

pozdrav,

Asaf Benjamin.

A. Ispod je e-mail koji sam poslao novinarki Keren Neubach. Nažalost, potonji nije odgovorio na moj zahtjev.

 

—– Proslijeđena poruka —–

Autor:Assaf Benjamin < [email protected] >

za: [email protected] < [email protected] >

Poslano:Srijeda, 7. septembar 2022. u 11:21:07 PMGMT+3

Tema:Moja pisma gospođi Karen Neubach.

 

Pozdrav gospođi Keren Neubach:

Predmet: Problem praćenja droga.

Draga Madame.

Ja, Asaf Binyamini, 49 godina, živim u zaštićenom stambenom objektu za mentalno ometene u udruženju “Reot” u Jerusalimu – u okviru stambenog zbrinjavanja mentalno ometenih u zajednici koja vodi rehabilitacionu korpu u ime Ministarstva zdravlja .

Uzimam psihijatrijske lijekove – a posljednjih godina pojavila se nepodnošljiva realnost u kojoj su psihijatri u centrima za mentalno zdravlje prestali pratiti psihijatrijske lijekove (znam da će ovo zvučati nekako apsurdno – ali nažalost to je realnost s kojom se susrećem iznova i iznova) . Ali pošto živim od vrlo niskih primanja – invalidnine od Zavoda za osiguranje – privatno odlazak kod doktora za mene je nemoguć.

Ali danas nema druge alternative, jer mi ni psihijatri na stanici za mentalno zdravlje više nisu adresa iz dva razloga:

1) Problematičan pristup liječenju – kad god stignete u stanicu, psihički povrijeđeni se automatski tretiraju kao osobe koje su i mentalno oštećene – nešto što dovodi do potpunog nedostatka slušanja od strane ljekara. Od trenutka kada bih došao u stanicu, doktori bi polazili od pretpostavke da će tačno znati od kakvih problema imam, a da me ne upoznaju ni površno ili minimalno. To je uvijek iznova rezultiralo pogrešnim postupcima liječenja primijenjenim na mene, kao i mojom nesposobnošću da sarađujem s omalovažavajućim stavom koji je dolazio s tim. I šta više: čak i u slučajevima kada su me poznavali osoblje klinike ili doktori, tretman se i dalje nije mijenjao – što je onemogućavalo bilo kakvu mogućnost liječenja ili pomoći i beskrajne sukobe sa osobljem koje je navodno ” Ostavio bih isto “praćenje” Navodno kako bi se spriječili od daljeg oštećenja i nepotrebnih psihičkih muka pod maskom “pomoći” ili “liječenja”. Znam da je ovo generalizacija – ali šta možete, to je realnost. Ostavio bih isto “praćenje” Navodno kako bi se spriječili od daljeg oštećenja i nepotrebnih psihičkih muka pod maskom “pomoći” ili “liječenja”. Znam da je ovo generalizacija – ali šta možete, to je realnost.

2) Fizičko zdravstveno stanje – početkom 1998. godine imao sam nesreću na radu u hotelu “Larom” u Jerusalimu gdje sam tada radio oko tri mjeseca u okviru projekta organizacije “Alvin Israel” – i od tada sam razvio niz fizičkih problema od kojih Nacionalni zavod za osiguranje ne prepoznaje nijedan. Također, trenutno ne postoji nijedan drugi entitet ili državni ured koji prepoznaje ovu štetu.

Od te nesreće, moje stanje se polako ali kontinuirano i konzistentno pogoršavalo – i danas sam došao u stanje u kojem mi je čak i fizički dolazak do centra za mentalno zdravlje sve teža i problematičnija stvar.

Fond opšteg zdravstvenog osiguranja čiji sam član, a takođe i Ministarstvo zdravlja tvrdili su da nemaju rešenje za ovu situaciju i da nemaju psihijatarsku službu koja radi kod kuće.

 

Poslednjih meseci sam pokušao da nađem rešenje na malo drugačiji način: odlaskom kod farmakologa. Ali ispostavilo se da farmakolog kojeg sam posjetio može samo djelimično pomoći, a kako on nije psihijatar nije imao mogućnosti da mi pomogne da riješim psihijatrijske lijekove koje uzimam.

Štaviše: postalo mi je jasno da zbog malog broja doktora koji se bave ovom oblašću (ilustracije radi: u celoj metropoli Jerusalemu i okolini postoje samo 2 lekara u ovoj oblasti – doktor u svojoj klinici I. posjetila u javnoj medicini i još jednu doktoricu do koje se može doći privatno, kada svaka posjeta košta nekoliko stotina šekela koji nisu ja imam sve mogućnosti da ih platim, a ne znam da li i ona to radi kod kuće – a iz očiglednih razloga ja ne pišem ovdje imena ovih ljekara niti nazive medicinskih ustanova u kojima rade) – pa farmakološko praćenje nije moguće u današnjoj stvarnosti. Kao što znate, postoji i podoblast u farmakologiji koja se zove psihijatrijska farmakologija,

 

I da rezimiramo: ove okolnosti dovode osobu u mojoj situaciji, kojoj su potrebne usluge psihijatra koji radi kod kuće, u potpuni ćorsokak – i uprkos hitnoj potrebi da pratim lijekove koje uzimam, trenutno mi se ne nudi nikakav razumno rješenje.

Trebao bih naglasiti da u zajednici za mentalno zdravlje u zajednici postoji psihijatar – međutim, oni tvrdoglavo odbijaju da joj dozvole da ostane u mojoj kući – nešto što je moglo barem privremeno riješiti problem. Ovo odbijanje je dato tek tako i bez ikakvog razloga – i to u znaku potpune ravnodušnosti prema mom stanju i činjenici da nedostatak praćenja lijekova može čak ugroziti moj život.

U svakom slučaju, tražim rješenje. Imate li ideju za rješenje koje se još uvijek može pronaći u ovoj situaciji?

Istaknuti ću da znam da ste novinar, a ne doktor – tako da ne tražim od vas medicinske preporuke. Ovo je birokratska poteškoća koja mi ne dozvoljava da dobijem tretman koji mi je potreban – i možda ćete imati priliku da pomognete u ovoj stvari. Također ću biti spreman za emitiranje ako to bude potrebno.

Želio bih da istaknem da ove stvari pišem kao neko ko sluša mnoge od emisija koje prezentujete, a takođe veoma cijeni vaše javne i medijske aktivnosti na pitanjima mentalnog zdravlja. Slušao sam mnoge članke koje ste pripremili na tu temu – a pošto mi sva vladina ministarstva ne nude rješenje i ne rade ništa osim da me prebacuju naprijed-nazad s jednog na drugo, onda ko zna – možda vaša intervencija može pomoći u tome stvar koja je zaglavljena već mnogo mjeseci.

pozdrav,

assaf benyamini,

115 Costa Rica Street,

Ulaz A-stan 4,

Kiryat Menachem,

Jerusalim,

IZRAEL, poštanski broj: 9662592.

moji brojevi telefona: kod kuće-972-2-6427757. Mobitel-972-58-6784040.

Fax-972-77-2700076.

post Scriptum. 1) Moj matični broj: 029547403.

2) Moje e-mail adrese: [email protected]

i: [email protected]

i: [email protected]

i: [email protected]

i: [email protected]

i: [email protected]

i: [email protected]

i: [email protected]

3) Terapeutsko okruženje u kojem se nalazim:

Udruženje “Reut”-Hostel “Avivit”,

Ha Avivit 6,

Kiryat Menachem,

Jerusalim,

IZRAEL, poštanski broj: 9650816.

Brojevi telefona u kancelarijama hostela: 972-2-6432551. i: 972-2-6428351.

E-mail adresa hostela:

[email protected]

Socijalna radnica hostela, koja radi kao domaćica u mom stanu: gđa.

Sara Stora-972-55-6693370.

4) Porodični ljekar kod kojeg sam na praćenju:

dr Brandon Stewart,

“Clalit Health Services” – klinika “HATAYELET”,

Ulica Daniel Yanovsky 6,

Jerusalim,

IZRAEL, poštanski broj: 9338601.

Broj telefona u ordinaciji klinike: 972-2-6738558.

Broj faksa u ordinaciji klinike: 972-2-6738551.

B. Ispod je moja prepiska sa Facebook grupom:

profesija helebarde, asistenti i moji ljudi za radionice, retretove, festivale i događaje“.

Administratorski tim je odbio vašu objavu u grupi Pomoćnici, asistenti i profesionalci za radionice, odmore, festivale i događaje.

prije 3 sata

assaf benyamini okupio je pomagače, asistente i profesionalce za radionice, retreatove, festivale i događaje

 1. septembar u 22:43 ·

Za: “Pomoćnici, asistenti i profesionalci za radionice, retretove, festivale i događaje”.

Predmet: snimljena predavanja.

Poštovane gospođe/gospodo..

Vlasnik sam višejezičnog bloga https://disability5.comkoja se bavi pitanjima bolesti i invaliditeta.

Blog je izgrađen u sistemu wordpress.org – i pohranjen na serverima servers24.co.il

Tražim web stranicu na kojoj možete pronaći snimke predavanja koji se mogu koristiti bez problema s autorskim pravima (slično, na primjer, web stranici Google Scholar u području članaka).

Da li poznajete takvu uslugu?

pozdrav,

assaf benyamini,

115 Costa Rica Street,

Ulaz A-stan 4,

Kiryat Menachem,

Jerusalim,

IZRAEL, poštanski broj: 9662592.

moji brojevi telefona: kod kuće-972-2-6427757. Mobitel-972-58-6784040.

Fax-972-77-2700076.

povratne informacije

Nije relevantno za grupu

C. Ispod su 2 poruke koje sam ostavio na Facebook stranici novinarke Esti Perez Ben-Ami:

1)Asaf Benjamin

Pozdrav gospođi Esti Perez Ben-Ami: Svaki dan slušam radio talk show

בחצי היוםEdith je kolabirala i doživjela moždani udar tokom svojih putovanja Wilson je zauzeo njegovo mjesto. Iako je Kao što je spomenuto, nije izabrana ni u jednom demokratskom procesu između 1919. i 1920. godine – uostalom, u tom periodu bila je predsjednica za sve namjere i svrhe – jedina žena predsjednica do sada u američkoj istoriji. Srdačan pozdrav, Asaf Binyamini.

2)Asaf Benjamin

Prilažem relevantan unos sa Wikipedije:https://he.wikipedia.org/…/%D7%90%D7%93%D7%99%D7%AA_%D7…

(unos je na hebrejskom (עברית-moj prvi jezik)-ali sam siguran da se može naći na gotovo svakom jeziku)

D. U nastavku je pismo, koje sam poslao na “bipolarno – ono što zanima one sa poremećajima raspoloženja – depresija, anksioznost i manična depresija”.

 

Asaf Benjamin< [email protected] >

za:

[email protected]

Ponedjeljak, 12. septembar u 16:18

Za: “Bipolarno – ono što zanima one s poremećajima raspoloženja – depresija, anksioznost i manična depresija.”

Predmet: Problem praćenja droga.

Poštovane gospođe/gospođo.

Ja, Asaf Binyamini, 49 godina, živim u zaštićenom stambenom objektu za mentalno ometene u udruženju “Reot” u Jerusalimu – u okviru stambenog zbrinjavanja mentalno ometenih u zajednici koja vodi rehabilitacionu korpu u ime Ministarstva zdravlja .

Uzimam psihijatrijske lijekove – a posljednjih godina pojavila se nepodnošljiva realnost u kojoj su psihijatri u centrima za mentalno zdravlje prestali pratiti psihijatrijske lijekove (znam da će ovo zvučati nekako apsurdno – ali nažalost to je realnost s kojom se susrećem iznova i iznova) . Ali pošto živim od vrlo niskih primanja – invalidnine od Zavoda za osiguranje – privatno odlazak kod doktora za mene je nemoguć.

Ali danas nema druge alternative, jer mi ni psihijatri na stanici za mentalno zdravlje više nisu adresa iz dva razloga:

1) Problematičan pristup liječenju – kad god stignete u stanicu, psihički povrijeđeni se automatski tretiraju kao osobe koje su i mentalno oštećene – nešto što dovodi do potpunog nedostatka slušanja od strane ljekara. Od trenutka kada bih došao u stanicu, doktori bi polazili od pretpostavke da će tačno znati od kakvih problema imam, a da me ne upoznaju ni površno ili minimalno. To je uvijek iznova rezultiralo pogrešnim postupcima liječenja primijenjenim na mene, kao i mojom nesposobnošću da sarađujem s omalovažavajućim stavom koji je dolazio s tim. I šta više: čak i u slučajevima kada su me poznavali osoblje klinike ili doktori, tretman se i dalje nije mijenjao – što je onemogućavalo bilo kakvu mogućnost liječenja ili pomoći i beskrajne sukobe sa osobljem koje je navodno ” Ostavio bih isto “praćenje” Navodno kako bi se spriječili od daljeg oštećenja i nepotrebnih psihičkih muka pod maskom “pomoći” ili “liječenja”. Znam da je ovo generalizacija – ali šta možete, to je realnost. Ostavio bih isto “praćenje” Navodno kako bi se spriječili od daljeg oštećenja i nepotrebnih psihičkih muka pod maskom “pomoći” ili “liječenja”. Znam da je ovo generalizacija – ali šta možete, to je realnost.

2) Fizičko zdravstveno stanje – početkom 1998. godine imao sam nesreću na radu u hotelu “Larom” u Jerusalimu gdje sam tada radio oko tri mjeseca u okviru projekta organizacije “Alvin Israel” – i od tada sam razvio niz fizičkih problema od kojih Nacionalni zavod za osiguranje ne prepoznaje nijedan. Također, trenutno ne postoji nijedan drugi entitet ili državni ured koji prepoznaje ovu štetu.

Od te nesreće moje stanje se polako ali kontinuirano i konzistentno pogoršavalo – i danas sam došao u situaciju da mi je i fizički dolazak u stanicu za mentalno zdravlje teška i sve problematičnija stvar.

Fond opšteg zdravstvenog osiguranja čiji sam član, a takođe i Ministarstvo zdravlja tvrdili su da nemaju rešenje za ovu situaciju i da nemaju psihijatarsku službu koja radi kod kuće.

 

Poslednjih meseci sam pokušao da nađem rešenje na malo drugačiji način: odlaskom kod farmakologa. Ali ispostavilo se da farmakolog kojeg sam posjetio može samo djelimično pomoći, a kako on nije psihijatar nije imao mogućnosti da mi pomogne da riješim psihijatrijske lijekove koje uzimam.

Štaviše: postalo mi je jasno da zbog malog broja doktora koji se bave ovom oblašću (ilustracije radi: u celoj metropoli Jerusalemu i okolini postoje samo 2 lekara u ovoj oblasti – doktor u svojoj klinici I. posjetila u javnoj medicini i još jednu doktoricu do koje se može doći privatno, kada svaka posjeta košta nekoliko stotina šekela koji nisu ja imam sve mogućnosti da ih platim, a ne znam da li i ona to radi kod kuće – a iz očiglednih razloga ja ne pišem ovdje imena ovih ljekara niti nazive medicinskih ustanova u kojima rade) – pa farmakološko praćenje nije moguće u današnjoj stvarnosti. Kao što znate, postoji i podoblast u farmakologiji koja se zove psihijatrijska farmakologija,

I da rezimiramo: ove okolnosti dovode osobu u mojoj situaciji, kojoj su potrebne usluge psihijatra koji radi kod kuće, u potpuni ćorsokak – i uprkos hitnoj potrebi da pratim lijekove koje uzimam, trenutno mi se ne nudi nikakav razumno rješenje.

Trebao bih naglasiti da u zajednici za mentalno zdravlje u zajednici postoji psihijatar – međutim, oni tvrdoglavo odbijaju da joj dozvole da ostane u mojoj kući – nešto što je moglo barem privremeno riješiti problem. Ovo odbijanje je dato tek tako i bez ikakvog razloga – i to u znaku potpune ravnodušnosti prema mom stanju i činjenici da nedostatak praćenja lijekova može čak ugroziti moj život.

U svakom slučaju, tražim rješenje. Imate li ideju za rješenje koje se još uvijek može pronaći u ovoj situaciji?

pozdrav,

Asaf Binyamin,

115 Costa Rica Street,

Ulaz A-stan 4,

Kiryat Menachem,

Jerusalim,

IZRAEL, poštanski broj: 9662592.

moji brojevi telefona: kod kuće-972-2-6427757. Mobitel-972-58-6784040.

post Scriptum. 1) Moj matični broj: 029547403.

2) Moje e-mail adrese: [email protected]

i: [email protected]

i: [email protected]

i: [email protected]

i: [email protected]

i: [email protected]

i: [email protected]

i: [email protected]

3) Terapeutsko okruženje u kojem se nalazim:

Udruženje “Reut”-Hostel “Avivit”,

Ha Avivit 6,

Kiryat Menachem,

Jerusalim,

IZRAEL, poštanski broj: 9650816.

Brojevi telefona u kancelarijama hostela: 972-2-6432551. i: 972-2-6428351.

E-mail adresa hostela:

[email protected]

Socijalna radnica hostela, koja radi kao domaćica u mom stanu: gđa

Sara Stora-972-55-6693370.

Psihijatar iz tima hostela: dr Katia Levin.

4) Porodični ljekar kod kojeg sam na praćenju:

dr Brandon Stewart,

“Klalit Health Services” – šetalište ambulanta,

Ulica

Daniel Yanovsky 6,

Jerusalim,

IZRAEL, poštanski broj: 9338601.

Broj telefona u ordinaciji klinike: 972-2-6738558.

Broj faksa u ordinaciji klinike: 972-2-6738551.

E. Ispod je početak pisma, koje šaljem na razna mjesta:

Za:

Predmet: novinarski savjet.

Poštovane gospođe/gospođo.

 1. godine sam se uključio u borbu invalida u Izraelu, a od 10. jula 2018. godine to činim u sklopu pokreta „Natagver“ kojem sam se pridružio. U pokretu “Nategber” nastojimo da promovišemo prava “transparentnih invalida” – ljudi poput mene koji pate od invaliditeta i teških zdravstvenih problema koji nisu vidljivi spolja – što uzrokuje diskriminaciju i u odnosu na druge osobe sa invaliditetom .

Istaknut ću da su uspjesi u vođenju borbe bili krajnje ograničeni, a ni danas (pišem ove riječi u četvrtak, 16. juna 2022.) razne vlasti u Državi Izrael ne sarađuju s nama – i ne rade ništa osim upućuju nas napred i nazad od jednog do drugog.

Nakon što brojni apeli izraelskim medijima i tekstovi objavljeni u njima (u nekima od kojih je učestvovao i pisac ovog pisma) nisu pomogli, pomislio sam da pokušam drugim putem: apel stranim medijima izvan Države Izrael, u pokušaju da se pronađu novinari iz različitih dijelova svijeta koji bi pokazali interesovanje za tu temu.

Stoga bih vas pitao: imate li neku ideju na koji način se to može učiniti?

pozdrav,

Asaf Benjamin.

 

F. Ispod su neke riječi objašnjenja o društvenom pokretu kojem sam se pridružio 10. jula 2018., kako su se pojavile u štampi:

Tatjana Kadučkin, obična građanka, odlučila je da osnuje pokret ‘Natgver’ kako bi pomogla onima koje ona naziva ‘transparentnim invalidima’. Do sada se njenom pokretu pridružilo oko 500 ljudi iz cijele zemlje. U intervjuu za Yoman sa Kanala 7 govori o projektu i onim osobama sa invaliditetom koji ne dobijaju odgovarajuću i dovoljnu pomoć od nadležnih agencija, samo zato što su transparentni.

Prema njenim riječima, invalidna populacija se može podijeliti u dvije grupe: invalide sa kolicima i invalide bez invalidskih kolica. Drugu grupu definiše kao “transparentne invalide” jer, prema njenim riječima, ne dobijaju iste usluge kao invalidi u invalidskim kolicima, iako su definisani kao invalidi od 75-100 posto.

Ovi ljudi, objašnjava ona, ne mogu sami da žive, a potrebna im je pomoć dodatnih usluga na koje imaju pravo osobe sa invaliditetom sa invalidskim kolicima. Na primjer, transparentni invalidi primaju nisku invalidninu od Nacionalnog osiguranja, ne primaju određene dodatke kao što su dodatak za posebne usluge, dodatak za pratnju, naknada za mobilnost, a takođe primaju nižu naknadu od Ministarstva stanovanja.

Prema istraživanju koje je sproveo Kaduchkin, ovi transparentni invalidi su gladni kruha uprkos pokušaju da se tvrdi da u Izraelu 2016. nema ljudi gladnih kruha. Istraživanje koje je sprovela navodi i da je među njima visoka stopa samoubistava. U pokretu koji je osnovala radi na tome da transparentno invalide stavi na liste čekanja za javno stanovanje. To je zato što, prema njenim riječima, oni obično ne ulaze na ove liste iako bi trebali biti podobni. Održava dosta sastanaka sa članovima Kneseta i čak učestvuje na sastancima i raspravama relevantnih komisija u Knesetu, ali prema njenim rečima oni koji su u mogućnosti da pomognu ne slušaju, a oni koji slušaju su u opoziciji i stoga ne mogu pomoć.

Sada poziva sve “transparentnije” osobe sa invaliditetom da joj se pridruže, da joj se jave kako bi im pomogla. Prema njenoj ocjeni, ako se situacija nastavi ovakvom kakva je danas, neće biti bijega od demonstracija invalida koji će tražiti svoja prava i osnovne uslove za život.

G. Možete kontaktirati direktoricu pokreta “Nitgaber”, gospođu Tatjanu Kaduchkin, od nedelje do četvrtka između 11:00 i 20:00 sati po IZRAELSKOM vremenu, osim za jevrejske praznike i razne IZRAELSKE praznike.

Brojevi telefona koje možete koristiti za kontaktiranje

njen: 972-52-3708001. i: 972-3-5346644.

H. Ispod je početak pisma, koje šaljem na razna mjesta:

Za:

Predmet: ideje za skripte.

Poštovane gospođe/gospođo.

Napisao sam 9 izmišljenih priča napisanih ovdje – i tražim web stranice koje održavaju neku vrstu “natjecanja” između korisnika koji nude ideje za filmsku ili televizijsku industriju kojima se takve priče mogu poslati.

Poznajete li takve web stranice?

pozdrav,

Asaf Benjamin.

 

Priča broj 1 – Smrtonosne temperature:

 

Godina je 2070. Klimatska kriza u Državi Izrael i u cijelom svijetu se intenzivira – međutim, čovječanstvo je uspjelo tehnološkim sredstvima prevazići probleme poput nestašice vode i pronaći način da čak i održi poljoprivredu u ovim uslovima. Tokom cijele godine temperatura u Državi Izrael (širom zemlje) se penje na 90 stepeni Celzijusa popodne i oko 70 stepeni Celzijusa noću. U takvoj realnosti ljudi ne mogu postojati bez posebne zaštitne opreme – bez nje je osoba zapravo osuđena na smrt. Ali ovo je sofisticirana i skupa naučna oprema – au Državi Izrael se razvija javna debata koja se bavi pitanjem kojim grupama treba dozvoliti ili ne dozvoliti pristup ovoj opremi: hoće li ljudi koji su počinili zločine i nanijeli štetu društvu , takođe imaju pravo da ga koriste? Da li država treba da finansira skupu i spasonosnu opremu za sve – ili da zakonom definiše ko će je dobiti, a ko neće (a za tu namenu nema alternativne opreme – uprkos beskrajnim pokušajima naučnika da je razviju)? A kakav je odnos pravnog sistema prema onima koji onemogućavaju drugoj osobi pristup zaštitnoj opremi – nehotice ili zlonamjerno? A da li država Izrael pomogne u ovom pitanju zemljama trećeg svijeta u kojima oprema nedostaje ili je u kvaru – što uzrokuje masovnu smrtnost – ili zbog njene visoke cijene, država Izrael je dužna pružiti ovu zaštitu prije svega svojim građanima – bez obzira na njihovu političku ili ideološku pripadnost? A kako mediji: radio, televizija,

A tu su i druge dileme vezane za istu zaštitnu opremu: u nekim od tvornica koje je proizvode koriste ulje proizvedeno od nekošer životinja, što je bitan dio procesa proizvodnje, bez kojeg se ne može dobiti konačni proizvod. Glavni rabini ne dopuštaju korištenje ove opreme iz halahičnih razloga – pa je stoga religiozna i ultrapravoslavna javnost pronašla način da istu zaštitnu opremu proizvede samo od ulja proizvedenog od košer životinja – što cijeli proizvodni proces čini znatno skupljim . U ovoj situaciji nastaju tenzije između sekularne javnosti, koja tvrdi da nije spremna da finansira višak troškova proizvodnje, i ultraortodoksne javnosti koja tvrdi da je država Izrael država jevrejskog naroda. a da bi se očuvao jevrejski karakter države, cjelokupna javnost mora sudjelovati u ovim prekomjernim troškovima. Potreba za finansiranjem ovih posebnih preduzeća takođe se javlja u različitim izbornim sistemima – usred žučnih, veoma strastvenih i beskrajnih debata između različitih stranaka. Naravno, i među muslimanima u svijetu,

A tu su i geopolitičke posljedice: znatan dio muslimana u Evropi, koji su u međuvremenu postali većina na kontinentu, uz sve dodatne troškove izdržava svoje fabrike. Kršćansko stanovništvo odbija poslušnost – i kao rezultat smo svjedoci neprekidnih sukoba koji klize u stvarne vjerske ratove. Situacija na kontinentu dostiže potpuni haos – a intervencija sila samo pogoršava situaciju zbog suprotstavljenih interesa kada svaka sila interveniše da pomogne drugoj strani u borbi. Država Izrael se ne meša u ono što se dešava – međutim, sigurnosne službe u Državi Izrael su veoma zabrinute zbog toga zbog relativne blizine nekih područja u kojima se vode bitke u istoj Evropskoj uniji koja je prestala da funkcioniše na civilnom nivou u bilo kom pogledu – i postala je arena beskrajne borbe u kojoj padaju mnoge žrtve. U Izraelu se ulažu mnogi napori kako bi se spasilo jevrejsko stanovništvo iz ratnih zona i pomoglo im da emigrira u Izrael – međutim, zbog velikih resursa koje je sama Država Izrael primorana plaćati za proizvodnju zaštitne opreme, ostaje veoma mali budžet za službe bezbednosti koje se bave ovim aktivnostima. Radnici odbrambene industrije izlaze na velike demonstracije, pokrenuli veliki javni protest koji traje dugi niz godina i ne vjeruju državi Izrael jer nema dovoljno budžeta za spasilačke operacije. Ovi protesti nisu uspješni i prema demonstrantima razne izraelske vlade pokazuju potpunu ravnodušnost prema njima. Žao im je, a s obzirom na ovu nepodnošljivu situaciju u kojoj se ne mogu financirati operacije spašavanja, izraelske sigurnosne službe neprestano pokušavaju pronaći inovativne i kreativne načine za spašavanje Jevreja koji su zatečeni u ratnim zonama u krvavoj Evropi: pokušaj prikupljanje sredstava kroz posebna udruženja, kao i apel mladima koji su upućeni u oblasti tehnologije u gledanju za inovativne i kreativne ideje za ove spasilačke akcije. Ovi protesti nisu uspješni i prema demonstrantima razne izraelske vlade pokazuju potpunu ravnodušnost prema njima. Žao im je, a s obzirom na ovu nepodnošljivu situaciju u kojoj se ne mogu financirati operacije spašavanja, izraelske sigurnosne službe neprestano pokušavaju pronaći inovativne i kreativne načine za spašavanje Jevreja koji su zatečeni u ratnim zonama u krvavoj Evropi: pokušaj prikupljanje sredstava kroz posebna udruženja, kao i apel mladima koji su upućeni u oblasti tehnologije u gledanju za inovativne i kreativne ideje za ove spasilačke akcije. Ovi protesti nisu uspješni i prema demonstrantima razne izraelske vlade pokazuju potpunu ravnodušnost prema njima. Žao im je, a s obzirom na ovu nepodnošljivu situaciju u kojoj se ne mogu financirati operacije spašavanja, izraelske sigurnosne službe neprestano pokušavaju pronaći inovativne i kreativne načine za spašavanje Jevreja koji su zatečeni u ratnim zonama u krvavoj Evropi: pokušaj prikupljanje sredstava kroz posebna udruženja, kao i apel mladima koji su upućeni u oblasti tehnologije u gledanju za inovativne i kreativne ideje za ove spasilačke akcije.

 

Priča broj 2 – Farma insekata:

 

U vojnoj industriji širom svijeta razvija se nova vrsta oružja: leteći elektronski insekti, kojima se daljinski upravlja kompjuterima. Čipovi ugrađeni u ovog sićušnog insekta su programirani da “sjednu” na određenu metu (tj. vojnike iz neprijateljske vojske) i ubrizgavaju im smrtonosni otrov koji će uzrokovati njihovu smrt za nekoliko sekundi. Odmah zatim djeluje mehanizam samouništenja, u kojem se elektronski insekt zapravo “uništava” kontroliranom eksplozijom.

Razne zemlje tajno razvijaju ovo oružje – kada brzina kojom insekt deluje veoma otežava njegovo otkrivanje – kada sve njegove radnje – “naslaganje” na žrtvu, automatsko ubrizgavanje otrova kao i kontrolisana eksplozija traju samo nekoliko desetinki sekunde.

Ali neke od tajnih službi nekih zemalja svijeta uspijevaju otkriti postojanje ovih sistema u neprijateljskim zemljama – nešto što se također drži u apsolutnoj tajnosti.

Sigurnosne službe u državi Izrael odlučuju se pridružiti ovoj “modi”, ali rade nešto što je jedinstveno za Izrael – što ne postoji ni u jednoj drugoj zemlji. Širom svijeta, objekti u kojima se proizvode ovi elektronski insekti su vrlo mali – a najveći od njih dostižu najviše nekoliko kubika po objektu – i ilustracije radi: u dnevnom boravku normalne kuće nalaze se na najmanje nekoliko stotina takvih objekata. Ali u državi Izrael se dešava drugačija stvarnost, i to mnogo nečuvenija: grade se ogromni objekti na velikim površinama – za koje, naravno, zbog njihove tajnosti, niko ne zna šta se sa njima zapravo radi . Građani Izraela ostaju bespomoćni: zbog velikih površina dodijeljenih svim tim proizvodnim pogonima (koji naravno nisu neophodni: sigurno je moguće proizvesti ove elektronske insekte u nula i beskonačno malim područjima) nema mjesta za osnovne civilne potrebe kao što su bolnice, vrtići, škole – a zapravo je sva izraelska ekonomija porobljena u korist ovih tajni objekata. To dovodi do široko rasprostranjenih javnih protesta – međutim, oni su suzbijani teškom rukom uz žestoko nasilje od strane policije.

U ovoj realnosti, javni protesti takođe eskaliraju i postaju sve teži i nasilniji – i uključuju sve više slučajeva pucanja uživo od strane snaga bezbednosti.

Kao rezultat toga, Država Izrael je uhvaćena u pravi građanski rat koji u sebe uvlači i sve druge zemlje regiona – što vodi do razaranja, razaranja i istrebljenja u velikim razmjerima. Vlasnici velikih kompanija za nekretnine, kojima ide sav finansijski profit od rada objekata, od kojih su neki postali i svojevrsni tajni partneri i itekako svjesni prevelike aktivnosti koja se u njima odvija, i dalje sarađuju sa vladom čak i u ovoj fazi građanskog rata – i uvijek preferiraju njihov enormni finansijski profit nad svojom imovinom, a također i životima mnogih hiljada koji su poginuli u ovom ratu.

 

Priča broj 3 – sjevernokorejski agenti:

Kao što znate, u vojsci Sjeverne Koreje postoji “vojna” jedinica sa skandaloznim aktivnostima tzvsingularnost zadovoljstvo. Vladar Sjeverne Koreje odlučuje se o zlonamjernom djelovanju sjevernokorejskih agenata koji će djelovati u zemljama svijeta i pokušavati da prokrijumčare mlade žene iz različitih zemalja i prevarom ih dovedu u Sjevernu Koreju. Većina ovih “agenata” djeluje sofisticiranim metodama i nisu uhvaćeni – međutim priče o tim agentima i njihovim metodama djelovanja počinju se objavljivati ​​u svjetskoj štampi. U početku, javnost u raznim zemljama ne vjeruje horor pričama koje se objavljuju – a svaki medij koji objavljuje članke na tu temu automatski se sumnjiči da to čini u pokušaju da dobije dodatnu gledanost i ništa drugo. Međutim, sa povećanjem broja slučajeva, a sjevernokorejske agente hvataju u raznim dijelovima svijeta i osuđuju na duge zatvorske kazne, a u nekim slučajevima čak i pogubljuju – i to u isto vrijeme dok se užasavajuće priče koje se i dalje objavljuju, vlade svijeta su prisiljene, takođe nakon rasprostranjenih protesta ženskih organizacija u raznim zemljama, da priznaju postojanje problema i počnu da se bore s njim. Istovremeno, nisu u svim slučajevima agenti uhvaćeni – au mnogim dijelovima svijeta ne uspijevaju spriječiti otmice. Atmosfera u javnosti je teška i mutna u cijelom svijetu, Sjevernoj Koreji su uvedene oštre i prilično agresivne ekonomske sankcije – međutim zbog nuklearnog oružja koje nijedna država ne posjeduje,

Nakon nekoliko godina, dva sjevernokorejska agenta stižu u Izrael i u nekoj fazi njihovih aktivnosti bivaju uhvaćeni od strane Shin Beta – i odmah dolazi do širokog javnog protesta koji zahtijeva njihovo pogubljenje – kao što je učinjeno u mnogim drugim zemljama. Međutim, to se ne dešava: dvojici agenata se zaista sudi i osuđeni su za teška krivična dela zbog trgovine ljudima – i dobijaju kaznu doživotnog zatvora – međutim Vrhovni sud u Državi Izrael odbija da ih osudi na smrt. Pritom Izrael ne bježi od prijetnji Sjeverne Koreje, jer ako Izrael odmah ne oslobodi dvojicu osuđenika, započeće nuklearni rat koji će uništiti cijeli svijet. Time država Izrael značajno popravlja svoju poziciju u međunarodnom javnom mnjenju.

Istovremeno, kontinuirano postojanje fenomena i nemogućnost da ga svijet iskorijeni dovode do velike tjeskobe i nepodnošljive stvarnosti u kojoj se žene diljem svijeta u svakom trenutku plaše da će biti kidnapovane. Obavještajne organizacije širom svijeta objavljuju svojevrsni međunarodni “tender” na kojem se nude visoke novčane nagrade svakome ko uspije pronaći kreativne načine da iskorijeni fenomen otmica. Razvijaju se svojevrsna “takmičenja” u kojima učestvuju obavještajci iz cijelog svijeta – a svake godine se održava tajna ceremonija na kojoj se dodjeljuju nagrade. Pobjednici potpisuju formulare za povjerljivost s vrlo visokom klasifikacijom – i to usred “rata agenata” koji se razvija u cijelom svijetu:

 

 

Priča broj 4 – Talasi raka:

Mala grupa naučnika iz različitih zemalja svijeta razvija inovativni tretman koji liječi sve vrste raka. Tretman se, u prvoj fazi, izvodi na identifikaciji sićušnog zvučnog otiska (koji se ljudskim uhom ne može razlikovati) krvotoka u tijelu pacijenta – identifikacija koja je moguća čak i sa udaljenosti hiljada kilometara, i sa uređajima koji znaju kako prepoznati ove zvučne tvrdnje, a zanemaruju zvučne valove koji dolaze iz mnogih drugih izvora kao što su buka automobila, buka radio ili televizijskog prijenosa, normalan razgovor među ljudima, itd. Nakon što uređaj prepozna zvučni otisak iz krvi pacijenta, zna, prema svojim jedinstvenim karakteristikama, da identifikuje vrstu raka od kojeg pacijent boluje, iu roku od nekoliko sekundi da “

Ali to je tajna tehnologija koja nije dostupna široj javnosti koja uopće ne zna za njeno postojanje. Ova tehnologija je dostupna vrlo ograničenom broju svjetskih lidera kao što su milijarderi i najveći kapitalisti, predsjednik Sjedinjenih Država ili predsjednik Rusije.

Agent izraelskog Mossada je smrtno bolestan od raka – i kada ga doktori obaveste da mu je ostalo još samo šest meseci života, on aktivira svoje jedinstvene veštine i uspeva da otkrije postojanje jedinstvene metode lečenja – a čovek to deli sa svojim doktori koji mu isprva ne vjeruju, tretiraju ga s prezirom i dijagnosticiraju mu bolesnu dušu i gubljenje dodira sa stvarnošću. Ali čovjek nije štetan za okolinu i nije opasan – stoga ga ne primaju nasilno u psihijatrijsku bolnicu – i odlučuju ga prepustiti samom sebi s obzirom na to da mu ionako ostaje još dosta vremena za život . Mossadov čovjek koji prevazilazi tajni tretman također je očigledno preziran od strane njegovih prijatelja u obavještajnoj zajednici – i jednostavno mu govore da “prestane pričati gluposti”. Čovek odlučuje, u pokušaju da spasi svoj život, direktno stupi u kontakt sa nosiocima inovativnog tretmana, te uspijeva, počinivši teško krivično djelo, da ih podmiti kako bi od njih dobio potrebnu medicinsku pomoć. Njegovo stanje se ubrzano popravlja – nešto što je dočekano sa potpunim iznenađenjem među svim ljudima oko njega – a to se događa u isto vrijeme kada se otkriva ozbiljan čin podmićivanja koji se dogodio. Kada izraelska policija počne da istražuje slučaj, sve više ljudi u sistemu počinje da tvrdi da ovde ne može biti puka slučajnost i da mora postojati veza između njih dvoje. Čovjek iz Mossada koji je obolio od raka i oporavio se od inovativnog tretmana odvođen je na mnoga istraživanja – a potaknut značajnim poboljšanjem njegovog zdravlja, odlučili su da ga sve intenzivnije istražuju – i u jednom ili drugom trenutku on je prekinuo istragu, navodeći istražitelje na metode koje je koristio da bi dobio tretman koji je dobio. Istražitelji su u ovoj fazi uvjereni da u ovim okolnostima nema razloga za nastavak istrage i hitno puštanje subjekta na slobodu. U isto vrijeme odlučuju, iz ideoloških razloga, otkriti inovativnu metodu liječenja i procuriti u štampu. Čovjek iz Mossada koji je obolio od raka i oporavio se od inovativnog tretmana odvođen je na mnoga istraživanja – a potaknuti značajnim poboljšanjem njegovog zdravlja, odlučili su da ga istražuju sve intenzivnije – i u jednom ili drugom trenutku se slomio u istraga, dovodeći istražitelje do metoda koje je koristio da bi dobio tretman koji je primio. Istražitelji su u ovoj fazi uvjereni da u ovim okolnostima nema razloga za nastavak istrage i hitno puštanje subjekta na slobodu. U isto vrijeme odlučuju, iz ideoloških razloga, otkriti inovativnu metodu liječenja i procuriti u štampu. Čovjek iz Mossada koji je obolio od raka i oporavio se od inovativnog tretmana odvođen je na mnoga istraživanja – a potaknuti značajnim poboljšanjem njegovog zdravlja, odlučili su da ga istražuju sve intenzivnije – i u jednom ili drugom trenutku se slomio u istragu, dovodeći istražitelje do metoda koje je koristio da bi dobio tretman koji je primio. Istražitelji su u ovoj fazi uvjereni da u ovim okolnostima nema razloga za nastavak istrage i hitno puštanje subjekta na slobodu. U isto vrijeme odlučuju, iz ideoloških razloga, otkriti inovativnu metodu liječenja i procuriti u štampu.

Isprva niko ne veruje u priču, ali sa predstavljanjem sve više dokaza o postojanju inovativne tehnologije isceljenja, njena slika u javnosti se menja u roku od nekoliko godina i dobija legitimitet. Međutim, uprkos širokom javnom legitimitetu, bivši čovjek Mossada, kao i njegovi istražitelji, bivaju uhapšeni i suđeni zbog niza optužbi kao što su pribavljanje nečega na prijevaru pod otežavajućim okolnostima, kršenje dužnosti povjerljivosti nosilaca funkcije i drugo. . Javnost traži oslobađanje optuženih, a održavaju se brojne demonstracije u njihovu podršku. Ali ništa ne pomaže – i Vrhovni sud u Državi Izrael šalje optužene na duge zatvorske kazne, a pritom potpuno ignoriše mnoge olakšavajuće okolnosti, uključujući i neophodnost otkrivanja posebne tehnologije iscjeljivanja kako bi se spasili životi.

Na kraju, rezultat je sumoran: jedinstvena tehnologija iscjeljivanja više nije tajna, ali ostaje dostupna vrlo malom broju ljudi zbog svoje astronomske cijene – 80 miliona dolara. Takođe, isti ljudi koji su to procurili, bivši agent Mossada i njegovi islednici ostaju u zatvoru do kraja života – a sud ovde insistira na suvom zakonu i insistira da optuženi ostanu u zatvoru zbog zločina koje su počinili – i naravno, olakšavajuće okolnosti koje su toliko značajne za spašavanje života nemaju nikakvu vrijednost u očima sudija u državi Izrael.

 

Priča broj 5 – Profesorova smrt:

Grupa izraelskih i američkih istraživača mozga radi u saradnji – na predavanjima, zajedničkim naučnim konferencijama, pa čak i rade u bolnicama u Izraelu i Sjedinjenim Državama na odeljenjima gde liječe pacijente sa neurološkim bolestima: Parkinsonova, Alchajmerova, multipla skleroza itd. izraelski istraživači u svojim istraživanjima postižu neviđena naučna dostignuća – što kod jednog od njegovih američkih kolega izaziva jake osjećaje ljubomore – a izraelski doktor za to uopće ne zna, a iako se ljubomora američkog doktora brzo pretvara u pravu mržnju prema njegovom izraelskom kolega, ovaj drugi ne može znati za Dakle, u ovoj fazi kada nema ni traga od ovoga u stvarnosti i stvari se, na prvi pogled, odvijaju kao i obično.

Američki profesor odlučuje da se osveti izraelskom kolegi na šokantan način: dolazi u Izrael, navodno da poseti jednog od pacijenata izraelskog doktora – čoveka koji boluje od teške neurološke bolesti – mladića bez rođaka. Osoblje bolnice u Izraelu dirnuto je takozvanim humanitarnim gestom – i niko ne zamišlja čin koji je američki doktor detaljno isplanirao. S obzirom na veliko povjerenje koje ima stariji doktor, dozvoljeno mu je da ostane sam u istoj prostoriji sa pacijentom izraelskog doktora. Američki doktor iskorištava veliko povjerenje koje mu je ukazano i izvlači male makaze, koje bolničke sigurnosne mjere nisu uspjele otkriti, kojima “presiječe” cijev kroz koju pacijent izraelskog doktora prima kisik – što uzrokuje njegov smrt za nekoliko sekundi. Zbog velikog opterećenja u bolnicama u Izraelu, kao i zbog činjenice da niko nije slutio da je to prava namjera američkog doktora, slučaj se otkriva tek nekoliko sati kasnije – a tim medicinskih sestara otkriva užas odmah uključuje policiju – koja otvara istragu tek dva dana kasnije – kao rezultat posla koji onemogućuje hitno rješavanje incidenta uprkos njegovoj ozbiljnosti. Izraelska policija u svojoj istrazi dolazi do zaključka da je američki doktor zaista počinilac djela – međutim, vremenski period koji je protekao dok policija u Izraelu nije počela djelovati dobro je iskoristio američki ljekar koji je u međuvremenu uspijeva pobjeći iz Izraela i vratiti se svojoj kući u Sjedinjenim Državama. A i zbog činjenice da niko nije slutio da je to prava namjera američkog doktora, slučaj se otkriva tek nekoliko sati kasnije – a tim medicinskih sestara koji otkriju užas odmah uključuje policiju – koja otvara istragu samo dva dana kasnije – kao rezultat preopterećenosti posla zbog koje je nemoguće odmah se pozabaviti incidentom uprkos njegovoj ozbiljnosti. Izraelska policija u svojoj istrazi dolazi do zaključka da je američki doktor zaista počinilac djela – međutim, vremenski period koji je protekao dok policija u Izraelu nije počela djelovati dobro je iskoristio američki ljekar koji je u međuvremenu uspijeva pobjeći iz Izraela i vratiti se svojoj kući u Sjedinjenim Državama. A i zbog činjenice da niko nije slutio da je to prava namjera američkog doktora, slučaj se otkriva tek nekoliko sati kasnije – a tim medicinskih sestara koji otkriju užas odmah uključuje policiju – koja otvara istragu samo dva dana kasnije – kao rezultat preopterećenosti posla zbog koje je nemoguće odmah se pozabaviti incidentom uprkos njegovoj ozbiljnosti. Izraelska policija u svojoj istrazi dolazi do zaključka da je američki doktor zaista počinilac djela – međutim, vremenski period koji je protekao dok policija u Izraelu nije počela djelovati dobro je iskoristio američki ljekar koji je u međuvremenu uspijeva pobjeći iz Izraela i vratiti se svojoj kući u Sjedinjenim Državama. slučaj je otkriven samo nekoliko sati kasnije – a tim medicinskih sestara koji otkriju užas odmah uključuje policiju – koja otvara istragu tek dva dana kasnije – kao rezultat preopterećenosti poslom koji onemogućuje hitno rješavanje incidenta uprkos njegovu ozbiljnost. Izraelska policija u svojoj istrazi dolazi do zaključka da je američki doktor zaista počinilac djela – međutim, vremenski period koji je protekao dok policija u Izraelu nije počela djelovati dobro je iskoristio američki ljekar koji je u međuvremenu uspijeva pobjeći iz Izraela i vratiti se svojoj kući u Sjedinjenim Državama. slučaj je otkriven samo nekoliko sati kasnije – a tim medicinskih sestara koji otkriju užas odmah uključuje policiju – koja otvara istragu tek dva dana kasnije – kao rezultat preopterećenosti poslom koji onemogućuje hitno rješavanje incidenta uprkos njegovu ozbiljnost. Izraelska policija u svojoj istrazi dolazi do zaključka da je američki doktor zaista počinilac djela – međutim, vremenski period koji je protekao dok policija u Izraelu nije počela djelovati dobro je iskoristio američki ljekar koji je u međuvremenu uspijeva pobjeći iz Izraela i vratiti se svojoj kući u Sjedinjenim Državama.

Vlasti u Državi Izrael obraćaju se svojim američkim kolegama i traže izručenje čovjeka kako bi ga u Izraelu procesuirali za njegovo ozbiljno djelo. Ali vlasti u Sjedinjenim Državama odlučno odbijaju da ga izruče i čvrsto insistiraju da se njegovo suđenje vodi u Sjedinjenim Državama, a ne u Izraelu. U Sjedinjenim Državama je u toku korumpiran i nepravedan pravni proces – na kraju kojeg profesor biva oslobođen svih ozbiljnih optužbi, a ne gubi čak ni licencu i nastavlja da liječi pacijente u Sjedinjenim Državama. Tokom njegovog suđenja čule su se i eklatantne antisemitske optužbe o “opravdanoj osveti” američkog doktora, da tako kažem, Jevrejima. Njegove kolege u Izraelu su jako ljute i prekinule su kontakt s njim – a istovremeno vode javnu borbu u cilju izručenja američkog kriminalnog profesora Izraelu. Ali Država Izrael ovisi, kao što znamo, od američke pomoći, tako da su joj ruke vezane, a mogućnosti djelovanja vrlo ograničene – ako uopće.

Nekoliko mjeseci nakon okončanja sudskog postupka u Sjedinjenim Državama, supruga mladog američkog profesora jednog dana pronalazi njegovo tijelo u dvorištu njihove kuće – sa teškim tragovima nasilja na tijelu. Ona, naravno, odmah kontaktira lokalnu policiju – i istraga je u toku koja dolazi u ćorsokak i niko nema pojma o identitetu ubice. Istrage američkih obavještajnih službi, CIA-e i FBI-a također dolaze u ćorsokak i ne uspijevaju doći do ni najmanjeg traga o identitetu ubice.

Ostala su mnoga pitanja bez odgovora: taj profesorski dom je bio dobro zaštićen električnim kapijama, pametnim sistemom identifikacije (zbog čega je čak i rođacima bilo veoma teško da uđu u njihovu kuću) – pa kako su ubice uspele da dođu do dvorišta, odvuku profesora tamo i ubiti ga – i više kada Niko nije primetio čin u realnom vremenu? Kako takva situacija uopće može postojati? i zašto su CIA i FBI uopće otvorili istragu ili se uključili, s obzirom da se radi o privatnom krivičnom predmetu, a ne o pitanju nacionalne sigurnosti Izraela ili Sjedinjenih Država? Da li su njegovi bivši izraelski saučesnici bili ti koji su doveli do njegove smrti – s obzirom na njihov veliki bijes zbog njegove izdaje njih, njegovog zločinačkog djela, antisemitske izjave tokom njegovog kasnijeg suđenja, kao i kao rezultat koruptivnog pravnog procesa u kojem je oslobođen? A ako je to zaista tako, zašto ih niko u Državi Izrael ne sumnjiči, a protiv njih se ne vodi policijska istraga? Da li je moguće da takozvana “istraga” CIA-e i FBI-ja nije bila prava istraga već montirani potez? A ako je to zaista bio slučaj – zašto su CIA i FBI uopće imali interes da predstave takvo lažno predstavljanje? Ili postoji druga mogućnost: narcisoidni pacijent kojeg je američki profesor ubio zapravo nije bio jedan, i imao je veze za koje niko u bolnici nije znao? I da li su ti ljudi (za koje niko ne zna ko su) ti koji su odlučili da se osvete američkom profesoru i da ga ubiju? Može li takva situacija postojati?

 

Priča broj 6 – sistem:

Širom svijeta, mnoge smrti se događaju iznenada, čije porijeklo ili uzrok niko ne razumije. Nakon višemjesečne istrage svih svjetskih policijskih snaga, konačno uspijevaju otkriti da su svi pokojnici zapravo ubijeni pucnjem – a u toku je istraga u kojoj se osuđuju oni koji su sigurni da su počinili sva ubistva. Ali niko ne zna kako da objasni kako je stopa kriminala odjednom tako naglo porasla bez ikakvog logičnog objašnjenja ili razloga. Kao rezultat ove situacije, sve više zatvora je prisiljeno da se gradi – a industrija izgradnje zatvora postaje glavna industrija u cjelokupnoj globalnoj ekonomiji, kojom svjetski bogataši počinju upravljati.

Nakon nekoliko godina u kojima broj žrtava dostiže više miliona, svjetska policija sarađuje u istrazi slučajeva u pojačanom naporu da pokuša otkriti koji je pravi razlog naglog porasta stope kriminala – i otkriti zadivljujući stvarnost u svojoj neobičnosti: sve pucnjave, i bez izuzetka, nisu počinili kriminalci od krvi i mesa, već pomoću kompjuterizovanog sistema za prepoznavanje lica – koji je, zbog softverskog kvara, automatski ubijao svaku osobu koja stavi osmeh na licu. Ponovljeni pokušaji najboljih stručnjaka da poprave grešku u softveru neuspješno propadaju – sve dok konačno svijet nije primoran da se pomiri s postojanjem užasnog sistema koji zahtijeva sve više žrtava.

Diljem svijeta održavaju se radionice u kojima pokušavaju naučiti građane da se ne smiju – i na taj način spasu svoje živote. Ove radionice su definisane kao radionice preživljavanja koje dopiru svuda: na radna mjesta, škole, ali i mediji ih stalno emituju – a svaki medij koji se usuđuje da iznosi stvari, na bilo koju temu koja je duhovita, odmah se zatvara po nalogu vlasti. Stvara se sumorna društvena stvarnost u kojoj je zakonom zabranjeno izgovarati ili objavljivati ​​bilo kakve šale ili cinične izjave – a oni koji odstupe od ovih uputstava masovno se pogubljuju. A postoje i posljedice u mnogim drugim područjima života:

S druge strane, ovi kapitalisti odlučno odbijaju svaki prijedlog da se smanji ogroman broj zatvorskih objekata i puste svi zatvorenici koji su osuđeni za ubistva i prije nego što je svijet saznao da su ona izvršena po kompjuterskom sistemu, a ne od ubica koje dolaze iz ljudskog društva, iako su i sami masovno streljani . I šta više: čak i kada je jasno da će ovi kapitalisti biti sljedeće žrtve, oni još uvijek nisu spremni osloboditi nijednog zatvorenika da ne bi naštetio njihovom finansijskom profitu. Puno je priča o kapitalistima koji na to nisu pristali ni u posljednjim trenucima života.

Ova realnost dovodi do radikalnih promjena i u mnogim drugim područjima života: postojanje pjesničkih predstava, pozorišnih ili filmskih projekcija u bioskopima je strogo i potpuno zabranjeno. Takođe, sve kompanije koje se bave razvojem kompjuterskih igara ili kreativnih igara bilo koje vrste se odmah zatvaraju po nalogu svetskih vlada. Zatvorene su i sve radnje koje prodaju knjige ili igračke za djecu. Policajci stacionirani na ulicama striktno sprovode zabranu veselja bilo koje vrste – svako ko prekrši ovu zabranu odmah biva hapšen. U sklopu spasilačkih napora, postoji potreba da se po svaku cijenu spriječi radost ljudi – a svi mediji su upućeni da emituju samo horor emisije.

Stvara se haotična društvena stvarnost u kojoj cijeli svijet stoji bespomoćan pred smrtonosnim sistemom. Hoće li čovječanstvo ipak pronaći izlaz iz krize – ili će taj smrtonosni sistem prepoznavanja lica uzrokovati izumiranje cijelog čovječanstva? Hoće li se naći neko ko će uspjeti pronaći patent koji će spasiti ljude od sistema i tehnologije koju su sami razvili?

Priča broj 7 – mašina:

Negde je izmišljena čudna mašina čija je jedina radnja da ozbiljno povredi svakoga ko prođe kroz nju. Grupa mentalno bolesnih ljudi pronalazi čudnu mašinu, ulazi u nju – i nakon što izađu iz nje sa teškim povredama (a nikome nije jasno zašto, jer ova mala grupa ljudi jedina na celom svetu zna za njeno postojanje ) posljednjim snagama uspijevaju potražiti pomoć i više mjeseci su hospitalizirani s gipsom po cijelom tijelu – kada kažu medicinskim timovima koji ih liječe da su se proaktivno ozlijedili – međutim postojanje mašine drže u tajnosti – a i nakon mnogo razgovora sa njima, medicinski timovi ne mogu da shvate šta je prouzrokovalo njihove teške povrede. Tokom hospitalizacije, medicinsko osoblje se sa velikom posvećenošću odnosi prema ljudima,

Konačno, ova grupa ljudi se oporavlja – i pored svih patnji koje su im bile na sudu, vraćaju se u istu mašinu, i ponovo prolaze kroz nju i bivaju teško povređeni – ali ovoga puta ne prežive teške povrede i umiru. Odsustvo grupe se oseća u mestu njihovog stanovanja, policija dobija dojavu o tome i počinje da ih traži. Nakon dugomjesečne potrage, policija konačno pronalazi tijela ljudi – a uočava i postojanje te čudne mašine koja je odvedena na ispitivanje. Čudna priča je objavljena – a zatim se otkriva i čudan rad smrtonosne mašine i počinje se istraživati ​​u pokušaju da se shvati ko je odgovoran za njen izum, s namjerom da ih se privede pravdi.

Ali istraga dolazi u ćorsokak – i niko ne uspijeva odgovoriti na pitanje ko je izmislio čudnu mašinu i zašto je uopće napravljena. Znakovi pitanja se samo povećavaju s obzirom na činjenicu da nijedna strana nije imala koristi od njegove aktivnosti – i nije korištena ni u kakve svrhe osim za nanošenje povreda onima koji su kroz nju prolazili. Stvari ostaju misterija. Ima žrtava – ali nema krivaca koji bi mogli biti izvedeni pred lice pravde – a pošto niko ne može da shvati kako je ova mašina napravljena, zašto je napravljena i ko je kriv za njenu izgradnju, oni odlučuju da je unište – i misterija oko nje će ostati nerešen zauvek i zauvek.

 

Priča broj 8 – Zgrade:

Kao što znamo, zbog globalnog zatopljenja narušava se stabilnost mnogih stambenih objekata: gvožđe u skeletu zgrada se širi, puca beton i što tehnički dovodi do urušavanja čitavog objekta. Kao rezultat znatnog pogoršanja situacije, mnoge stambene zgrade u cijelom svijetu više nisu pogodne za život – a sve veće i veće populacije primorane su da trpe značajno smanjenje životnog standarda – prelazeći na život u blatu kuće ili čak pećine – a budući da u nekim slučajevima ni ova stambena rješenja nisu moguća i velike populacije su prisiljene da upravljaju cijelim životom pod nebom.

U ovoj situaciji, svjetski bogataši se tajno okupljaju, i plaćaju velike svote novca arhitektonskim kućama kako bi oni za njih izmislili alternativne načine gradnje kroz koje će biti moguće graditi kuće koje će trajati u novim uslovima. Arhitekte širom sveta konačno pronalaze odgovarajuću tehnologiju za te kapitaliste – a nova tehnologija, kao i veze između arhitektonskih biroa i kapitalista se drže u tajnosti i ove informacije nisu dostupne sve većoj populaciji duže imaju gde da žive. Izgradnjom ovih posebnih objekata stvorena je čitava grana globalne ekonomije.

Šira javnost primjećuje da kapitalisti imaju kuće koje traju i ne propadaju – međutim, niko nema objašnjenje za ovu pojavu koja se mnogima čini vrlo čudnom. Sumnje šire javnosti, kao i velika radoznalost koja prati ovu misteriju, tjeraju širu javnost da istraži i pokuša razumjeti zašto ti bogataši imaju tako stabilne kuće. Napokon je otkrivena istina – što dovodi do velikog bijesa i nedvosmislenog zahtjeva tih kapitalista da će tehnologija koja im omogućava da žive u stabilnim kućama od sada biti dostupna široj javnosti – i ne samo njima.

Međutim, vlasnici kapitala, uprkos ponovljenim obećanjima da će te stvari biti urađene – uostalom, u praksi se to ne dešava, a jedinstvena tehnologija gradnje ostaje dostupna samo ovoj ograničenoj grupi stanovništva – što izaziva bijes javnosti. i početak nasilnih pokušaja invazije na posebne stambene komplekse. Kapitalisti, iz interesa da se zaštite, svojim novcem angažuju neku vrstu privatnih policijskih snaga – i to nakon što na njihove pozive policiji ili vojnim snagama u njihovim zemljama ne odgovara zbog želje policajaca ili vojnika, velika većina od kojih takođe nemaju gde da žive nakon što su im se kuće takođe srušile, ne dobijaju odgovor. Vojnici u ovakvim privatnim armijama dobijaju, u zamenu za svoje akcije,

Ali iznenađujuće, redovne vojne i policijske snage nisu u stanju da poraze privatne armije kapitalista – a ovi “stambeni ratovi” ostaju neodlučni i zahtevaju desetine miliona žrtava. Svjetski bogataši još uvijek nisu spremni na kompromis – i uprkos opsežnom i strašnom krvoproliću, svom snagom drže kontrolu nad tehnologijom izgradnje koja im omogućava stambeno rješenje koje je opljačkano od stotina miliona ljudi širom svijeta. svijetu.

Vidimo li ikakvu iskru ljudskosti u nekom od njih? Hoće li itko od najbogatijih ljudi na svijetu zaista biti voljan pustiti u javnost jedinstvenu tehnologiju gradnje i to po razumnim cijenama – što bi moglo okončati neodlučne ratove iscrpljivanja između njihovih vojski i vojski raznih zemalja svijeta? Ili čak iu tako ekstremnoj realnosti, profitna linija je jedina stvar koja određuje?

 

Priča broj 9 – Arheologija iz budućnosti:

Da li su svi prisutni na času? U redu. U prethodnim časovima opširno smo govorili o iskopavanjima koja su obavljena na području Kraljevine Jordan, koja su rasvijetlila i uvelike proširila naše znanje o tome šta se dešavalo u Kraljevini početkom 21. stoljeća i sredinom istog. Također smo dobili važne informacije o njihovoj kulturi, jeziku i složenim odnosima koji su vladali između njih i susjedne Kraljevine Izrael, kako za vrijeme vladavine Benjamina Netanyahua, tako i u godinama koje su uslijedile. Oni koji žele proširiti ovu temu mogu pročitati poučan i poučan članak profesorice Mashere Tukado koja, kao što znate, već dugi niz godina predaje na našem sveučilištu. Također preporučujem da pročitate značajnu knjigu pisca 23. stoljeća Shatutu Croato pod nazivom “

Kao što smo spomenuli, robotska i kompjuterska revolucija je bila na svom početku – i automobili, kamioni, avioni, pa čak i veliki dio vozova koristili su za svoje putovanje i pogon ljudske vozače, a ne mašine koje danas poznajemo 2540. godine. mnogo dokaza da su razne druge aktivnosti kao što su čišćenje kuća i zgrada, distribucija paketa ili pošte, kao i provođenje saobraćajnih zakona obavljali ljudi, a ne mašine. Istovremeno, postoje oprečni dokazi o ulozi koju imaju 3D štampači – i nije nam sasvim jasno zašto su i pod kojim okolnostima su izmišljeni, pa čak ni područja života u kojima su korišteni nisu jasni za nas.

Imamo dokaze o saobraćajnim nesrećama – koje su u ovom periodu bile udeo stanovništva u celom svetu – i treba imati na umu da je sistem koji zna kako da ih potpuno spreči, a koji danas poznajemo kao „superautomobilski obaveštajni sistem“ bio izumljeni tek 1940-ih od strane automobilskih inženjera koji su izmislili superautomobile koji su u upotrebi do danas. Ovdje vam pokazujem fotografije strašnih posljedica nesreća tih dana – a na web stranici univerziteta možete pronaći i video zapise koji ilustruju načine na koje su se one dogodile.

U zadnjem dijelu našeg predavanja spomenuću iskopavanja koja se vrše na lokalitetu na jugu grada Jerusalima – gdje smo naišli na zanimljive nalaze. U mnogim dijelovima područja iskopavanja naišli smo na natpise “Kiryat Menachem”, Kiryat Moshe, “Hostel Avivit”, “Beit Hakarem komšiluk” kao i natpis “Yad Sarah Association”. Još ne znamo šta znači od ovih natpisa je: da li su to bile velike javne zgrade? Imena zajednica? Imena velikih organizacija – možda kao i druge velike organizacije kao što je “Likud stranka” koje znamo iz ovog perioda između 2010. i 2020. godine? Danas imamo samo nagađanja – ali još nismo u stanju da shvatimo pravo značenje ovih natpisa – koji su ispisani potpuno drugačijim slovima od novog digitalnog hebrejskog pisma u upotrebi do danas, a koje je izmišljeno već 2080. godine.

Napominjemo da nam danas nije jasno značenje nekih drugih natpisa kao što su “Parada ponosa”, “Centralna izborna komisija za Knesset” kao i natpis “Palestinski narod” – a još uvijek ne znamo šta znači tih koncepata bilo je tih dana početka 21. veka. U međuvremenu nastavljamo s iskopavanjima – nalazištem kojim upravlja predavač arheologije Shotio Crotti, s kojim se možete posavjetovati ili mu postaviti pitanja.

Dakle, do sledećeg časa možete pregledati materijale kojima sam pokušao da izazovem vašu radoznalost – a mi ćemo se naći na času koji će se održati sledeće nedelje.

 

I. Ispod je pismo koje šaljem na razna mjesta:

Za:

Predmet: akcije na sajtu.

Poštovane gospođe/gospođo.

Vlasnik sam višejezične stranice https://disability5.com koja se bavi problematikom osoba sa invaliditetom.

Moj sajt je napravljen na sistemu ofwordpress.org – i pohranjen na serverima servers24.co.il

Zanima me usluga pružanja članaka na web stranici – prema temama koje odabere vlasnik web stranice. Na primjer (što nije relevantno za moj blog, a dato je samo u svrhu objašnjenja stvari: kada se blog bavi automobilskom industrijom, u isto vrijeme web stranica automatski prima članke za svoj blog sa iste web stranice na kojoj je objavljuju se članci).

Da li znate neke stranice ili sisteme na Internetu koji pružaju takvu uslugu?

pozdrav,

Asaf Binyamin,

115 Costa Rica Street,

Ulaz A-stan 4,

Kiryat Menachem,

Jerusalim,

Izrael, Poštanski broj: 9662592.

moji brojevi telefona: Kod kuće-972-2-6427757. Mobitel-972-58-6784040.

Fax-972-77-2700076.

post Scriptum. 1) Moj matični broj: 029547403.

2) Moje e-mail adrese: [email protected]

i: [email protected]

i: [email protected]

i: [email protected]

i: [email protected]

i: [email protected]

i: [email protected]

3) Moj blog uključuje 67 jezika:uzbečki, ukrajinski, urdu, azerbejdžanski, italijanski, indonežanski, islandski, albanski, amharski, engleski, estonski, armenski, bugarski, bosanski, burmanski, bjeloruski, bengalski, baskijski, gruzijski, njemački, danski, holandski, mađarski, hindi, vijetnamski, tadžički, turski, turkmenski, telugu, tamilski, grčki, jidiš, japanski, letonski, litvanski, mongolski, malajski, malteški, makedonski, norveški, nepalski, svahili, singalski, kineski, slovenački, slovački, španski, srpski, hebrejski, arapski, Paštu, poljski, portugalski, filipinski, finski, perzijski, češki, francuski, korejski, kazahstanski, katalonski, kirgiski, hrvatski, rumunski, ruski, švedski i tajlandski.

 Tražim web stranicu ili sistem na Internetu koji može omogućiti automatsko dodavanje članaka na ovim jezicima.

4) Navodim da sam kupio dodatak “” po jednokratnoj ceni NIS 25Enhanced media biblioteke” – i ovde prilažem link do web stranice na kojoj možete preuzeti softver i zatim ga postaviti kao dodatak za WordPress.

 https://wordpress.org/plugins/tinymce-advanced/

Koje radnje se mogu izvesti s ovim dodatkom? Za šta se može koristiti?

J. Ispod je moja prepiska sa vodičem hostela “Avivit”:

972-54-2604842.

Zadnji put viđen danas u 17:24

Srijeda 14.09.2022

Poruke su šifrovane od kraja do kraja. nikome izvan ovog chata, čak ni WhatsApp-u, nije moguće čitati ili slušati. Kliknite za više detalja.

Zdravo Vardan: Sutra oko 10 sati ujutru u stan treba da stigne pediker sa kojim sam se javio radi tretmana (do danas bih s vremena na vreme dolazio u institut “Shol” na takve tretmane – međutim, zbog daljeg pogoršanja mog zdravstvenog stanja, od sada ću morati po potrebi pozivati ​​pedikera u svoj dom umjesto da fizički dolazim u institut u centru Jerusalima). Dakle, neće biti moguće imati kuću na Koru u ovim satima. Kod kućne prehlade to će biti moguće počevši od kasnih jutarnjih ili popodnevnih sati (ovo je tretman kojem sam već prošao mnogo puta – a traje otprilike između 20 minuta i pola sata). I za opće informacije: ovaj tretman nije uključen u zdravstvenu korpu za osiguranike zdravstvenih fondova – osim za dijabetičare koji se mogu liječiti u okviru zdravstvenih fondova. Jedina opcija za sve ostale osiguranike kojima je ovaj tretman potreban je privatno liječenje – kao što to činim i ja danas. Napominjem da mi nije poznata stopa subvencije na koju dijabetičari imaju pravo iz fondova zdravstvenog osiguranja za ovo liječenje. Pozdrav, Asaf Binyamini-Dair iz zaštićenog smeštaja hostela “Avivit”. Napominjem da mi nije poznata stopa subvencije na koju dijabetičari imaju pravo iz fondova zdravstvenog osiguranja za ovo liječenje. Pozdrav, Asaf Binyamini-Dair iz zaštićenog smeštaja hostela “Avivit”. Napominjem da mi nije poznata stopa subvencije na koju dijabetičari imaju pravo iz fondova zdravstvenog osiguranja za ovo liječenje. Pozdrav, Asaf Binyamini-Dair iz zaštićenog smeštaja hostela “Avivit”.

19:45

četvrtak

OK, dogovorićemo se kasnije

7:02

U međuvremenu, Tana (Tana kuhinja etiopska) stigla je danas u jutarnjim satima – otprilike pola sata nakon završetka tretmana. Srdačan pozdrav, assaf benyamini.

 K. Reumatolog iz bolnice “Hadasa Ein Kerem” kod kojeg sam na praćenju: dr Hagit Peleg.

Njena email adresa:[email protected]

L. Ispod su 2 poruke koje sam napisao na Facebook stranici mog internet provajdera, Bezeq:

Asaf Benjamin

Zdravo Bezequ: šta će se dogoditi? Zašto dolazi do (opet) ponovljenih prekida veze sa internetom, potpuno legitimnih sajtova koji su (opet) blokirani bez razloga i veoma sporog pregledavanja – i to nakon što sam vas više puta kontaktirao sa ovim problemima, svaki put kada ste bili, pa govoriti, “brižni” – I ovi problemi se uvijek ponavljaju nakon kratkog vremena!! Samo siti!!!! Tako da ne razumem: ja vam plaćam uslugu optičkih vlakana, u okviru koje treba da dobijem stabilan internet servis – a kada kupac plati proizvod, on ga definitivno treba da dobije!!! I to bez svih ovih nepotrebnih trikova!! Pa koji je tvoj problem da to riješiš i riješiš problem jednom za svagda??? Drži svoju reč i ne laži: ja plaćam li vam optička vlakna i stabilnu internet uslugu? Dakle, upravo ovo treba da dobijem – i to je to!!! I prestani da budeš pametan – trebalo bi da dobijem ono što plaćam – a ti nikome ne činiš uslugu – to si obećao!!! Asaf Benjamin.

 Sviđa mi se

  

 odgovori

  13 sati

  aktivan

  Asaf Benjamin

 I čekam da rešite problem jednom za svagda!!! Moji brojevi telefona:

Kod kuće-972-2-6427757. Mobitel-972-58-6784040.

M. Ispod je nekoliko linkova, putem kojih možete pronaći više informacija o meni io borbi invalida u Izraelu u kojoj učestvujem:

https://sites.google.com/view/shlilibareshet/%D7%91%D7%99%D7%AA

https://sites.google.com/view/raayonotonline/%D7%91%D7%99%D7%AA

https://www.youtube.com/channel/UCX17EMVKfwYLVJNQN9Qlzrg

https://www.youtube.com/watch?v=ABXTP51Crzs

https://www.youtube.com/watch?v=TNLEE5KIdK4

https://shavvim.co.il/2021/07/22/%d7%90%d7%a0%d7%99-%d7%9c%d7%90-%d7%90%d7%95%d7%9b %d7%9c%d7%aa-%d7%99%d7%9e%d7%99%d7%9d-%d7%a9%d7%9c%d7%9e%d7%99%d7%9d-%d7% aa%d7%9b%d7%99%d7%a8%d7%95-%d7%90%d7%aa-%d7%94%d7%a0%d7%9b%d7%99%d7%9d/

https://anchor.fm/assaf-benyamini

https://www.nitgaber.com/

 

 

             - Jeste li pronašli grešku? Pričaj mi o tome -
Print Friendly, PDF & Email
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE